Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Simonyban is megmozdultak az élősködők ellen
  2012-10-01 19:24:17, hétfő
 
  Simonyban is megmozdultak az élősködők ellen

Kárpát-medence

Share on favorites Share on email Share on print Share on pdfonline |

A krasznahorkaváraljai akcióval párhuzamosan Simonyban (Partizánske) is megmozdulás volt az élősködő cigányok ellen. A ,,Menet a tisztességes emberek jogaiért" elnevezésű rendezvényen több mint háromezren vettek részt, élükön a Szlovák Testvériség (Slovenská Pospolitost) tagjaival. A szervező civil társulás a tisztességes embereket védő törvényeket követel, petíciójukat eddig 14 ezren írták alá.

A rendezvény után többen a helyi cigánytelep felé vették az irányt, ahol a rohamrendőrök útjukat állták. A feszült helyzet kis híján összecsapásba torkollott, egy embert előállítottak. A média a megmozdulást nem szélsőséges tüntetésnek állítja be, cigánysiratás helyett aszociális, problémás emberekről beszél.

A szlovákoknál talán még nagyobb problémát jelentenek a cigányok, mint nálunk, de a kezelése is határozottabb - ha nem is kielégítő. A közös problémák pedig háttérbe szorítják a szlovákok és magyarok közötti ellentéteket.


Bánfalvi Béla - Jövőnk.info
2012. október 01.

http://jovonk.info/2012/10/01/simonyban-megmozdultak-az-eloskodok-ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem is nyert és nem is rokon
  2012-10-01 18:47:29, hétfő
 
  Nem is nyert és nem is rokon
Szerző: zero
- 2012.10.01. 11:31

A Népszabadság szerint "Gerzsánszki Lajos összesen 732 hektár földterületet nyert el Borsod megyében, aki Budai Gyula államtitkár rokona. Ezzel megelőzte az eddigi helyi csúcstartónak számító Kanyok Attila cégét, a Start 2003 Bt.-t. Kanyok Attila fideszes tiszaújvárosi önkormányzati képviselő Mengyi Rolandnak, a Borsod megyei közgyűlés fideszes elnökének volt kampányfőnöke."

Budai Gyula közleményben utasítja vissza a vádakat és beperli az újságot:


"A Népszabadság összemossa a természetes és a jogi személy fogalmát. Gerzsánszki Lajos, aki már évtizedek óta foglalkozik élethivatásszerűen mezőgazdasággal - közel ezer szarvasmarhát tart -, nem nyert NFA pályázatot. Gerzsánszki Lajos cége, a 13 éve működő Karmopol-Agro Kft. nyert földterületet, valamint a Mercato Finanszírozó Kft, melyben Gerzsánszki Lajos nem tulajdonos.
A Népszabadság állítása másrészről azért megtévesztő és valótlan, mert Gerzsánszki Lajos nem hozzátartozója. Gerzsánszki Lajos Budai Gyula unokaöccsének apósa, mely kapcsolat a Polgári Törvénykönyv vonatkozó 685. §-a szerint sem hozzátartozói, sem pedig rokoni kapcsolatnak nem számít.
Az NFA pályázati rendszerében szigorú és objektív bírálati szempontok vannak, mely pontozási rendszer lehetetlenné teszi, hogy a pályázó "rokoni" kapcsolatai, avagy párthovatartozása bármilyen szempontból is figyelembe vehető lehessen.
Ha a fideszes politikusok ilyen tág értelemben vett "rokonai", barátai és ismerősei nem pályázhatnának termőföldekért, akkor a magyar emberek jelentős része nem foglalkozhatna mezőgazdasággal, hiszen ha úgy vesszük, mindenki "rokona" vagy ismerőse valakinek."


Tehát nem is nyert és nem is rokon, amúgy meg mindenki rokona valakinek, így bárki nyer is, az rokon. Értjük Gyula :-)

Fejér megyében a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) elnökhelyettese, Nagy János unokaöccse, Nagy Péter nyert két pályázaton, és a hirdetményt maga Nagy János írta alá az unkaöcsinek. Természetesen minden szabályos és törvényes volt, mert a pályázati kiírás nem tartalmaz összeférhetetlenséget.

Budai Gyula, Nagy János és a többi fideszes "nemrokon" eszmefuttatását remekül foglalta össze a múlt héten Bayer Zsolt:


"S akkor nézzük Ángyán másik vesszőparipáját, azt a bizonyos 1200 hektáros összeszámítási szabályt. Itt arról van szó, hogy a pályázati feltételek - bárki is állítja ennek ellenkezőjét! - a gazdák termőföldhöz jutását támogatják, legfeljebb 1200 hektár összeszámított területhatárig. Ángyán és a mögötte álló erők folyamatosan azt állítják, hogy ezt a szabályt is megszegték a pályáztatás során, példaként pedig mindig Mészáros Lőrinc felcsúti gazdálkodót hozzák fel. (Hiszen ismeri Orbán Viktort, te jóságos atyaúristen!)

Nos, nézzük akkor ismét a tényeket! Ángyán doktor - valamilyen érthetetlen, vagy nagyon is érthető? - oknál fogva Mészáros Lőrinc földterületadataihoz egyszerűen hozzáadja Mészáros Lőrinc testvérének adatait is. Ez pedig a legaljasabb hazugság, ami csak arra jó, hogy Ángyán prekoncepcióját igazolja. Amúgy, ismételten csak tényszerűen:

Mészáros Lőrinc a pályázatok során összesen 1103 hektár földterületet nyert el. De ebből az 1103 hektárból 673 hektárra, vagyis a terület 61 százalékára ő volt az egyedüli pályázó! Ezekre a területekre rajta kívül nem pályázott senki. Mit kellett volna tennie a pályáztatónak? Gyorsan be kellett volna írnia a feltételek közé, hogy aki egyedül pályázik, és Mészáros Lőrincnek hívják, az nem nyerhet?

Hm, Ángyán doktor úr? Ez legalább akkora képtelenség, mint amikor a ,,fideszes gazdákat" emlegetik. Ugyanis a hatóság nem vizsgálhatja és nem is vizsgálja a pályázók politikai hovatartozását, másrészt elég nehéz is lenne a gazdák között szocit, pláne elempést találni..."


220px-Moricz_Zs_Rokonok_1932_reklamPesti_Naploban.jpg60-65 ezer forint állami támogatás hektáronként ... lehet számolgatni. És 2014-ben, a választások előtt majd szépen lehet hozni egy kormányrendeletet, hogy a földbérleti szerződést olcsón ki lehet váltani, meg lehet vásárolni az eddig bérelt földeket ... mivel a termőföld hektáronkénti ár még mindig a töredéke a nyugati áraknak, szépen lehet majd kaszálni ... ugye senki sem vette be azt a maszlagot, hogy "magyar föld csak magyar gazdáé lehet" és "megvédjük a magyar anyaföldet"? Magyar föld nagyobbik része legyen a mienké, hogy aztán többszörös áron el tudjuk adni ... erről szól ez a történet, ezért vállalja be ezt botránysorozatot a Fidesz.


http://vastagbor.blog.hu/2012/10/01/nem_is_nyert_es_nem_is_rokon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hejj, azok a régi jó viccek!
  2012-10-01 18:40:07, hétfő
 
  Hejj, azok a régi jó viccek!


2012.10.01. 11:30


Kormánydöntés született a nyerőgépek általános hazai betiltásáról, ehhez pedig átírják szerencsejáték törvényt, jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn reggel, a rendkívüli kormányülés után.

Lázár János azzal indokolta döntést, hogy szerintük társadalmilag káros hatása van a nyerőgépekenek, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a három állami koncesszióban működő kaszinó azért kivétel lesz, ott lehet majd játszani a gépekkel. A máshol meglévő gépeket mihamarabb begyűjtetnék.

Lázár szerint a kormány fontosnak tartja, hogy a szegények ne erre költsék a pénzüket.

Osztják a havi bért Észak-Koreában. A pyongyangi ,,Kim Ir Szen" ekegyárban odatolnak egy listát Gu elvtárs elé.

-Mi ez???

-Gu elvtárs, erre a listára iratkozhat fel az, aki felajánl önként 100 wont a kormányzó testvéri magyar kommunista párt megsegítésére!

-Hát, Li elvtársnő, én ide fel nem írom magam, már meg ne haragudj, mert szerintem Magyarországon nincs is kommunista párt!

Ezt valami csoda folytán Gu elvtárs megússza, talán azért, mert remek asztalos, és a gyár nélküle nem tudná teljesíteni az ekegyártásban rájuk kirótt tervet, így van szerencséje a következő hónap végén is találkozni egy újabb listával.

-Na, ez mi már megint???

-Gu elvtárs, gyűjtést rendezünk a magyarországi szegények megsegítésére, és jó lenne, ha te is felajánlanál 100 wont önként!

-Rendben, Li elvtárső, itt a száz won, és itt egy újabb százas, írj fel engem is arra a múlt havi listára!

-Gu elvtárs, meggondoltad magad?

-Meg. Ahol vannak szegény emberek, ott lennie kell kommunista pártnak is!


http://orulunkvincent.blog.hu/2012/10/01/hejj_azok_a_regi_jo_viccek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
9 hónap a „Birodalomban"
  2012-10-01 17:58:38, hétfő
 
  9 hónap a ,,Birodalomban"


2012. 09. 30. vasárnap. - 19:10

Ezzel az írással személyes tapasztalataimat szeretném megosztani a tisztelt olvasóval. Év eleje óta élek és dolgozom Németországban. Nem az interneten található aggasztó adatokat szeretném ismételni, hanem egy szubjektív, NS szemszögű útikalauzt kívánok közölni.

A teljes kép megértéséhez érdemes szót ejteni az előzményekről. Magamról annyit, hogy a vasút területén dolgoztam otthon és itt is. Nem tartoztam azok közé, akik pénzügyi nehézségek között hol a nyelvkönyvet, hol az itteni álláshirdetéseket böngészték. A Sors vezetett ide, mégpedig elég hihetetlen módon. Egy németországi vasúti utazás alkalmával egy helyre szólt a helyjegyem egy idősebb német házaspárral. A beszélgetést levelezés, majd állásajánlat (az úriembernek kiterjedt szakmai ismeretsége volt) követett.

Világnézetemből adódóan presztízskérdésnek éreztem, hogy elfogadható szinten megtanuljak németül. Ha ez szakmai gyakorlattal és egy kis pénzzel párosul, akkor az csak külön előny.

Hamburgban kezdtem dolgozni az év elején. Másfél hónap után véget ért a munkaviszonyom, mert érdeklődtem, hogy miért késik a fizetésem?

Apró jó tanács annak, aki esetleg ide készül dolgozni: itt mindenfajta ügyintézés alapja (bankszámla, TB, stb.) a bejelentett lakcím! Nagyvárosokban még egy odút is irreális áron adnak ki, tehát érdemes a lakáskeresésre időt szánni még otthonról. A cég által előre beígért segítségből nem sok lett, gyenge nyelvtudással pedig minden nehézkes. Utólag végül rendeződött minden, a költségeimet részben legalább térítették...

A Sors ismét a szárnyai alá vett! Egy korábbi német ismeretségen keresztül már 1 hét múlva ismét állásinterjún voltam. Azonnali kezdéssel felvettek, ami akkor hatalmas dolognak tűnt, később kiderült, hogy miért...

Jelenleg a Ruhr-vidéken dolgozom. Nincs okom panaszra. Mindenben segítettek és még nyelvtanfolyamra is beiskoláztak. A nyelvtanárnőm egy idős hölgy, a háború utáni generáció tagja. Az információk nagy részét tőle és még pár ,,gondolkodó" ismerősömtől szereztem. A nagy többségre, ha át is látják a problémákat, sajnos a struccpolitika jellemző.

Alább a teljesség igénye nélkül szeretném felsorolni a megtapasztaltakat:

A legnagyobb probléma az ,,őslakos" népesség radikális fogyása. Nem kívánok statisztikákat ismételni, talán a legbeszédesebb adat, az hogy a mai eredeti népesség nem éri el a vesztes háború utáni 1945-ös szintet. A munkahelyemen és az ismeretségi körben ez tisztán lekövethető. Zömében a gyermektelenség jellemző, ahol előfordul egy-kettő, ott meg a szülők váltak el. Egyetlen kolléga (keletnémet, aminek még lesz jelentősége) él ,,normális" életet, ami a kb. ötven főből siralmas arány! A fő ok talán az, hogy a magasabb életszínvonal dacára a gyermekvállalás drága ,,hobby", és ennek következtében sokan kényelmi szempontok (még akkor is, ha telik rá) miatt lemondnak a családalapítás áldozatáról. Az állam vezetése is ezt tükrözi, miszerint a kancellár egy gyermektelen szüfrazsett, az alkancellár pedig nyíltan meleg.

Bármiféle nemzeti gondolkodás szó szerinti üldözése itt általános. Gondolok itt az internetes cenzúrára (sokszor látott Youtube szabványszöveg: ,,Ez a videó nem érhető el az országodban."), szinte divattá vált antifasizmusra (az utcán sétálva legalább 100 m-ként antifa matricába botlik az ember) és a médiaterrorra. Iskolapéldája volt ennek a 2012-es olimpiáról hazazavart német evezőslány esete, aki napokig címlapon szerepelve búcsúzhatott el a sporttól és a normális élettől a Szövetségi Köztársaságban.

Az itt élő ,,kisebbségekről" rengeteget lehet olvasni más írásokban világháló szerte. Az hogy az itteni cigányság adómenetes (!), a holokauszt miatt csak apró bosszantó adalék. Viszont igazi pofonként éri a felismerés az embert, mikor játszótér mellett sétál, hogy kik lesznek itt a dominánsak a közeljövőben...

A legendás német tisztaság és minőség is múltba vesző fogalmak. A munkám során és az utcán sétálva gyakran találkozom ezzel. Budapestnek nem sok szégyellnivalója van a tisztaság miatt. Ahogy a tanárnőm fogalmazott: ,,Remek szimbólum társadalmunknak, ahogy az utcán sodorja a szél a nylonhulladékot!"

40 év tanítás után elhiszem neki azt is, hogy zuhan az oktatás színvonala az itteni ,,szociális esélyegyenlőség" politika jegyében. Külön alátámasztja ezt a főnököm panasza, hogy nem találnak szakembert (ezért vettek fel azonnal)! Egy ipari nagyhatalomban ,,dübörgő gazdaság" mellett ez elég furcsán hangzik, de sokkoló látni a német járműveket, amikkel dolgozom kínai, spanyol, stb. alkatrészekkel, tömve ennek megfelelő minőségben...

Végül. de nem utolsósorban szólnék a kelet-nyugatnémet ellentétről, ami több, mint 20 évvel a német egység után is fennáll. Nem olyan súlyú, mint a fentebb említettek, inkább csak szomorú tény, hogy a fejekben nem történt valódi egyesítés.

Mi történt itt, kérdezhetnénk. Talán lehet, hogy igaza van annak a kamionsofőrnek, akivel kijövetelemkor az autópálya pihenőben szóba elegyedtem? ,,A németek színe-javát elvitte a háború, a maradék meg vagy a selejt, vagy a ruszki csinálta!" Elég egyszerű és szélsőséges vélemény. de elgondolkodtató. Minden problémára a választ két kép adhatja meg. A bosszú népe nem felejtette el, hogy a németség a tyúkszemére lépett. Uralmukat pimaszul a tudtunkra is adják, ha éles szemmel megnézzük a német személyigazolvány hátoldalán lévő vízjelet:

(Először normál aztán a kiemelt forma látható, mint tudjuk az aranyborjú óta odavannak a szimbólumért.)

Jobban megnézve:

Hogy ne fessek olyan sötét képet, pár szóban szólnék a pozitívumokról. Bárhol dolgoztam, soha nem tapasztalt kollegalitással találkoztam. A jelenlegi helyemen a főnökség hozzáállását is csak példaként tudom említeni. Nyomokban még felfedezhető a régi mentalitás...

Összefoglalásul annyit, hogy érdemes elgondolkodni azon, hogy a kelet-nyugati megosztottságban ki járt jobban. A nyugati fél 45-től jólétben, de abban a liberális fertőben él, ami nálunk csak a rendszerváltás óta tart. A szovjet elnyomás konzerválta a nemzetek élniakarását. Igazolni látszik ezt az állítást, ha térképpel a kezünkben nézzük, hol van még számottevő nemzeti aktivitás országszerte.

Becslésem szerint radikális fordulat hiányban ez az ország 20 év múlva élhetetlenné válik. Hivatalos statisztika 2050-re muzulmán államvallást vizionál. Kicsit önző módon gondolkodva mondhatnánk hogy: ,,Megérdemlik, maguknak csinálták, mert büdös volt a munka!" Nem szabad elfelejteni, hogy ha ,,Európa motorja" leáll, akkor abba mindenki belebukik. Tehát megfontolandó, hogy mikor és mennyi időre vállal az ember németföldön munkát...

Végezetül álljon itt egy gondolat, amely kintlétem alatt kristályosodott ki:

,,Egy nemzet halála akkor következik be, ha ennek ténye már nem érdekli annak tagjait!"

Ébredj, Németország! - Deutschland, erwache!


Olvasónktól - Kitartás.hu

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/9-honap-a-birodalomban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Braun Róbert függetlensége
  2012-10-01 17:54:25, hétfő
 
  Braun Róbert függetlensége


2012. október 1. 11:30:27
A magyar közvélemény a választások óta a legtöbb leckét a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének kiemelt jelentőségéből kapta. Erről szólt a divatos hazai ,,mérvadó" közgazdász-jogász értelmiség és a politikai elemzők is. Szinte szakadatlan a jegybanki függetlenségért való aggódás az euroatlanti térségben Brüsszeltől Washingtonig, az Európai Bizottságon és az Európai Parlamenten keresztül egészen az Egyesült Államok Kongresszusáig. A kétharmados győzelmet követő alkotmányozás során annyi kritikát egyetlen törvénytervezet sem kapott, mint az a néhány jelentéktelen változás, amit a magyar parlament a jegybanktörvényen át akart vezetni. Mi több, az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank ötletekkel is előállt. Szerette volna kivetetni a törvényből az MNB-vezetők eskükötelezettségét is, s beleszólt abba is, hogy az elnök mellett hány alelnök dolgozzon. A liberális ige szerint a jegybankoknak azért kell a kormányoktól intézményileg függetlenül működniük, hogy adott esetben a pénz stabilitását a saját eszközeikkel meg tudják védeni még a kormányokkal szemben is, már ha az adott kormányok éppen a pénzstabilitás ellen vétenénk.

A független jegybanknak ugyanakkor kötelessége saját kormánya gazdaságpolitikájának támogatása, ez is része a hazánkban megalkotott törvénynek. A jegybanki intézmény függetlenségét hatéves időtartamra megválasztott vezérkara (elnök és alelnökök), valamint gazdálkodásának függetlensége szavatolja. Hazánkban ez még furcsa módon azzal is meg van toldva, hogy a minden állami tulajdont ellenőrző Állami Számvevőszéknek a monetáris politika utólagos vizsgálata sem adatott meg. (A jegybank is állami tulajdonban van.)
Az MNB 1991 óta folytatott tevékenységéről két dolog bízvást elmondható. Részint soha nem tudott stabilan biztosítani semmit, csak magas inflációt, és garantáltan soha nem támogatja a kormány gazdaságpolitikáját, ha éppen jobboldali az a kormány. Éppen ellenkezőleg, a tőle telhető módon mindent megtett és ma is megtesz annak bukdácsoltatásáért. Kevés hangsúlyt kap a tény, hogy jogilag a jegybank csak a kormánytól független, de az ország parlamentjének beszámolással tartozik. Ez a függelmi viszony azonban a gyakorlatban eddig észrevétlen maradt.

Figyelemre méltó, hogy a jegybank függetlenségének kérdése bel- és külpiaci vonatkozásban kizárólag csak akkor kavar vitát, amikor hazánkban jobboldali kormány van, akkor viszont mindig. Baloldali kormány esetén nincs nyugati kritika sem. Amit baloldalról javasolnak, az rendben van, de ha ugyanaz jobboldalról is szóba kerül, kiújul a ,,függetlenségi" háború. Így volt ez a jegybank és a pénzügyi felügyelet összevonásának ötletével is, de baloldalról lehet három vagy öt alelnök, az mind rendben, ám ha a jobboldali kormány újabb alelnöki státust akar, akkor összeomlik a jegybank függetlensége.

Az álságos jegybanki függetlenség rabicfalán ütött hatalmas rést Braun Róbert elnöki főtanácsadó esete, akiről kiderült, hogy a jegybankból való távozása előtt már egy évvel hivatalosan csatlakozott a ,,haladó erőkhöz", azaz belépett az MSZP-be, ami köztudottan nem más, mint egy parlamenti politikai párt. (Egyébként 1,8 millió forintos fizetést hagyott ott a politikai karrierért.) Aki pedig párttag, az nem független. A párttagot köti a párttagság, kötelessége, hogy mindent megtegyen pártja mielőbbi uralomra (kormányra) kerüléséért. Így kell tennie, mert elfogadta pártja alapszabályát, ami erre kötelezi. Braun politikai vonzalmai felől eddig sem lehetett kétségünk, mert korábban az SZDSZ, később pedig az MSZP csúcsvezetőihez volt bekötve, mint főkommunikátor. Ő ehhez ért, nyilván pártja, az MSZP erre is használta jegybanki főtanácsadói minőségében. Volt alkalmuk kipróbálni, hiszen hivatalos párttagsága előtt már éveket töltött Simor András jegybankelnök mellett, és biztosan jól kommunikálta az MNB ügyeit az ellenzék irányába, éppen abból a megfontolásból, hogy mielőbb meneszteni tudják a kormányt. A jegybankban rengeteg olyan ügylet és intézkedés van, ami szigorú titok, államtitok, egyszerűen azért, hogy privát érdekcsoportok ne húzzanak hasznot ebből az állam kárára. Titok, hogy az MNB mennyi devizát vesz vagy ad el. Titok, hogy az MNB vásárol vagy elad államkötvényeket, és titok sok egyéb más. Mindezek a titkok milliárdokat érnek magánkézben. A főtanácsadó ezekről kell, hogy naprakészen tudjon, másképpen hogyan adhatott volna magának Simornak ,,főtanácsokat"? Nem csak a magyar simlisek kíváncsiak az efféle titkokra, a külföldi szereplők is, akik a rövidebbet húzták a kormányváltás után, akik kórusban ríttak a jegybanki függetlenségért, és jól időzítve, vidáman támadták a forintot és az államkötvényeket, miközben milliárdokat kerestek - a kárunkra. Nekik is úgy jönnek ezek a titkok, mint védekező hadseregnek a támadók haditerve.

Ráadásul a hazai ellenzék és a külföldi kárvallottak egymásra borulva temették a jegybanki függetlenséget, amit soha nem kellett temetni, amikor Braunék brigádja volt kormányon. Braun esete egyértelműen rávilágít arra, hogy a kormánytól független jegybank valójában kitől és mitől függ. Világossá vált, hogy a hazánkat az elmúlt húsz évben gazdaságilag elnyomorító hatalmi mechanizmusban a hazai állandóságot a jegybank képviselte, mint a kifosztásban érdekeltek intézményi letéteményese. Nemzeti érdekű kormányzati politika esetén azonnal megjelenik a konfliktus a jegybanki függetlenség hiányának köntösében. Kifosztási csatornáik némelyikétől elzárt ,,demokratikus" európaiak és a hazai komprádorok kórusban siratják a jegybank függetlenségét, a szipogás persze baloldali kormány alatt szünetel. Braun esete azonban messze túlmutat az egyszerű érdekvezérelt, haszonelvű bennfentességen, ez kapitális nemzetbiztonsági probléma. Az utolsó órában vagyunk, hogy ezt tudomásul vegyük, és akként cselekedjünk, hogy naivitásunkért ne kelljen továbbra is az ország elnyomorodásával fizetni.



Boros Imre

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=104845
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Günter Grass ismét verssel tört borsot a cionisták orra alá
  2012-10-01 17:51:00, hétfő
 
 




Günter Grass ismét verssel tört borsot a cionisták orra alá - az atomkém Mordeháj Vanunút korunk hősének nevezi

Günter Grass Nobel-díjas német író ismét verset jelentetett meg az izraeli atomfegyverkezésről, pontosabban annak leleplezőjéről, az atomkémként ismert Mordeháj Vanunuról. Izraelben még ülik a több mint egy hetes őszi vallási ünnepet, ám a németországi sajtó már helyettük is bőszen támadja Grasst, akit egy korábbi költeménye miatt kitiltottak a zsidó államból.


Günter Grass Nobel-díjas német író ismét verssel ,,kedveskedett" az izraelieknek. A Danzigban született Grass október 16-án lesz 85 éves (Isten éltesse sokáig!), s a jeles évfordulóra Eintagsfliegen (Kérészek) címen most jelent meg egy újabb verseskötete Németországban. A kötet tartalmazza az izraeli atomfegyverkezést, illetve az azt övező nemzetközi képmutatást keményen bíráló Amit el kell mondani című, néhány hónappal ezelőtt a Die Süddeutsche Zeitungban már napvilágot látott költeményét is, amelyért Éli Jisáj izraeli belügyér kitiltotta a német írót a Szentföldről. (Csak mellékesen jegyezzük meg: van akinek verset sem kellett írnia, nem is Nobel-díjas, sőt korábban nyakra-főre dicsérte a Közel-Kelet egyetlen demokratikus országát, mégis kitiltották Izraelből. Az olvasó dús fantáziájára bízzuk annak megfejtését, hogy vajon ki lehet ez a másik kitiltott ismert személy.)
Günter Grass inkább íróként ismert a nagyvilágban, ám mostanában a lant húrjaiba is ismét bele-belecsap, s ezen tevékenységével leginkább a cionistákat és a szekerüket tologató németországi sajtót dühíti. Grass a prózaírás és a költészet mellett a szobrászatot és a festészetet is műveli. Mindenesetre az elmúlt egy esztendő folyamán főleg versben bírálja Izraelt, ami SS-múltú német goj létére nem egészen rizikómentes tevékenység. Ismerve a Nobel-díjakat odaítélő díszes társulatot, Grass manapság valószínűleg nem kapná meg ezt a rangos kitüntetést.

A most megjelent verseskötetében Günter Grass megénekli az izraeli atomként ismert Mordeháj Vanunu eddigi életét, gyermekkorát, családi hátterét, a dimonai atomközpont titkainak föltárását, a Moszád általi elrablását, a tizennyolc éves, magánzárkában töltött súlyos börtönbüntetését, majd végül a szabadulását és a kikeresztelkedését. Izraelben még javában ülik az esztendőnek erre a szakára eső több mint egyhetes vallási ünnepet, s ezért Grass újabb versére csak ezután adják majd meg a valószínűleg antiszemitázó, nácizgató választ.
Az izraeli reakciókat megelőzve a német sajtó már ma dühödten esett neki Günter Grassnak, aki a most napvilágot látott kötetében Mordeháj Vanunuról a többi között ezt írja: ,,Korunk hőse. Igaz ember, aki mindig hű maradt a hazájához". Az ismert beállítottságú svájci német Die Neue Zürcher Zeitung szalagcímben írja: ,,Grass ismét verssel provokál". A hasonszőrű németországi Der Spiegel cikkének címe szerint: ,,Grass ismét Izraellel kötekedik". A Nobel-díjas német író Kérészek című legújabb verseskötete a jövő héten kerül a könyvesboltok polcaira.

Hering József - Kuruc.info


http://kuruc.info/r/7/101957/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amiért szeretem Sértő Kálmánt
  2012-10-01 17:49:49, hétfő
 
 

Amiért szeretem Sértő Kálmánt

2012. szeptember 29. 09:27
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

serto-kalman250.jpgA száztizenkét éve, 1910. szeptember 29-én Bissén született (és 1941. június 15-én Gyalun elhunyt) Sértő Kálmán Erdélyi József és Sinka István mellett huszadik századi nemzeti költészetünk mindmáig egyik legelhallgatottabb alakja, noha egykor rajongtak verseiért.
Szeretem Sértő Kálmánt, mert a magyar népből jött, két holdas baranyai szegényparaszti család harmadik gyermekeként, Ady ,,népért síró, bús bocskoros nemes"indulatával, elhatározva, hogy (költő barátja, Gellért Vilmos szavaival) ,,nem fogja meg többet se a kaszát, se a kapát, mégis dolgozni fog, méghozzá annyit, amennyit csak tud. Az írás lesz az ő ekéje és felszántja vele ezt a keserű magyar földet, hogy nyíljon benne virág is a népnek."

Van erőm, mint bárki másnak,
Ki kaszál a réten,
Vagy patkányok közt szenet fejt
Lenn a bányamélyben.
Tudok enni, mint a sáska,
Ha van, hogyne tudnék,
Természetes, hogy én akkor
Dolgozni is tudnék.

De amíg mások jól laknak,
Kik nem dolgoznának,
Ne kínáljanak szerszámot
A Sértő Kálmánnak.
Parasztságát kiheverte,
Átlát a világon.
Szegény tücsköt ne tapossák,
Csak hadd muzsikáljon...

Szeretem, mert nem tűrte, hogy Hatvany (Deutsch) Lajos és Klár Zoltán sajtóhatalma, a már akkor is a legnagyobb tehetségeinket kirekesztő marxista vagy ,,polgári" szalonok és színpadok árvalányhajas kalapban táncoló, bőgatyába beöltöztetett falusi bohócként, ripacsként lejárassák:

Paraszt vagyok, de nem paraszt költő,
Költő, ha van, egy lehet csak, költő,
Nincs úri költő, paraszt poéta,
Aki annak szólít, bitang, céda...

Nem járok én gatyában, csizmában,
Nem árulok verset a vásárban,
Árvalányhaj, pedig arra tellett,
Még sohasem volt a kalapom mellett.

Ha én a parasztról sokat írok,
Az azért van, mert csak érte sírok,
Nem sírok én egy papért, se grófért,
Még annyit se kártékony zsidóért..."

Szeretem, mert tengernyi megaláztatás után, 1938-ban lélegzetelállító bátorsággal szakított a baloldallal (erről részletesebben beszámol ,,Köpönyegforgatás" c. írásában: Összetartás, 1938. jún. 5., Gellért Vilmos: id. mű, 132-135. old.), Hatvany (Deutsch) Lajossal, Ignotus-szal (Veigelsberg Hugóval), így élete utolsó éveiben költőként s emberként is felnőtté vált, és állta a sarat, amikor egykori kenyéradói ,,bitang"-nak mondták, akik mindent elkövettek, hogy még a neve se maradjon fenn az utókornak:

Mikor utolsó rohamra megyünk
Völgybe hegyeket temet a szelünk
Lángba borul az arcunk, a karunk,
Mi lángseregek, magyarok vagyunk.
Hetvenhét világ jöhet ellenünk,
Mikor utolsó rohamra megyünk.

Mikor utolsó rohamra megyünk
Buzogányt, fokost, baltát lengetünk,
Az Isten reszket, elbújik a nap,
Bocskoros sereg a fűbe harap.
Elvett jogokat százszor elveszünk
Mikor utolsó rohamra megyünk.

Szeretem, mert Trianon fájdalmát a megszállás alá kerültek lelkiségével élte át, amikor 1938-ban, az Első Bécsi Döntés révén visszatért felvidéki területekre való bevonuláskor így vallott:

Ott egyem meg a harcmezőn az
utolsó komisz kenyerem,
de ne legyen többé a hazám
akkora, mint a tenyerem.
Ha elbukom, hát volt értelme,
védtem egy kócos szeretőt,
lábhoz tett fegyverrel állok meg
hősen, az Úristen előtt...

Bizonytalanok most az órák,
titokba burkolt holnapok,
de gyűlölöm a satnya várást,
indulni inkább kész vagyok!
Puskám csövébe virágszálat
fűz majd egy kis magyar leány,
és csillagokkal lüktet szíve
utánam őszi éjszakán...

Szeretem, mert megfogadta Arany János minden magyar költőnek adott
tanácsát: ,,költő az legyen, mi népe", és Petőfiét: ,,Ha nem tudsz mást, mint eldalolni / Saját
fájdalmad s örömed / Nincs rád szüksége a világnak / Azért a szent fát félretedd." A hazát, miként Apáczai Csere János (Németh László róla írt drámájában), a csillagokban látja, a magyarság egyszerre természetes és természetfeletti gondolkodásában, ,,Csaba útján" járva:

Földön nem akarok senki, semmi lenni,
De Csaba útjára fel akarok menni.
Kiröppent lelkemmel ott csillaggá válni,
Csillagtestvérekkel egymásra találni...

Csaba útja alatt büntetlenül járok,
Igazabban, mint a sok úri betyárok,
Öt ujjam a fésűm, csendes tó a tükröm,
Sóhajomat mindég ősz anyámnak küldöm...

Ha el is indulok kocsmába, vagy lányhoz,
Hasonló vagyok az elhervadt virághoz,
A Tejútat nézem, arra vágyok, arra,
Onnan könnyezni le a szegény magyarra...

Szeretem, mert legjobb verseiben érzem népmeséink, balladáink ízét, Szenczi Molnár Albert, a kuruc énekesek, Csokonai, Arany, Ady (nem liberális megbízói megrendelte, hanem ihletett versei tükrözte) hitét és önfegyelmét, a magyar nő, a falu csaknem vallásos tiszteletét, miként a kisemmizett és megalázott magyarok millióinak szenvedései kiváltotta, soha el nem múló fájdalmat is:

Mert nem születtem grófgyereknek,
Címer nem volt a pelenkámban,
Tán azért nem volt máma étel
Huncut Pesten a lázas számban.
Vagy mivel én nem vagyok zsidó,
Azért kell nékem itt koplalni?
Nagy hírnévvel már alig győzöm
A ködös levegőt harapni...

A hentes kirakata előtt
Káprázó szemmel búsan állok,
Péküzletbe is bekacsintok,
Harapnivalót kívánok.
Míg öreg méltóságos urak
Finnyásan eltolják az ételt,
Megenném már a rabkosztot is,
Hogy legyen a bendőm kibélelt...

Fiatal vagyok, most kellene
Harsogó friss vidáman enni,
Mert éhesen már megutálom
A fénylő napot is szeretni.
Alig van erőm utcán a sok
Jóllakott zsidót kikerülni,
Be kár egy jó magyar költőnek
Aszfalt sarában elmerülni....

Szeretem, mert - ahogyan Várkonyi Nándor irodalomtörténész rámutatott -
,,boszorkányosan éles" pillantásaival ,,olyan dolgokat tud meglátni, amiket magunk
soha észre sem vettünk volna" (Az újabb magyar irodalom 1880-1940. Bp. 1942. Szukits.
428. old.), amiért a képzeteknek, hangulatoknak, színeknek éppoly mesteri megörökítője,
akárcsak Ady Endre vagy Szabó Lőrinc:

Gazda emeli fel a konyhaküszöbön
Barna bütyökbimbós, vöröslángú kezét,
Aztán megvakarja, csak amott fültövön,
Minden kerekével gondolkodó fejét,
Lepényszagot érez.

Hajló menyecske kezében lapátnyél
S kiveszi a pettyes túrós-kapros lángost,
Tejföl-esőt hullat rá a liba tolla,
Nevetnek egy színes, boldog szivárványost:
Aztán törik.

Szeretem azért is, mert felismerte, hogy a marxizmus, a liberalizmus és a kapitalizmus
posványától egyedül a krisztusi erkölcsre, a magántulajdon szentségére, a hivatásrendiségre és a nemzeti öncélúságra épülő hungarizmus képes teljesen megszabadítani nemzetünket, emberi tartásáért, amellyel hungarista meggyőződése mellett mindhalálig kitartott, amiért felnézett Szálasi Ferencre, valamint Fiala Ferencre, az ,,Összetartás" legendás főszerkesztőjére (elsősorban neki köszönhető összegyűjtött versei 1942-ben a Centrum Rt. gondozásában való megjelenése), amiért hű maradt a Nyilaskeresztes Párt-Hungarista Mozgalomhoz, amelynek Szent László királyunktól eredő jelvényét, a nyilaskeresztet, büszkén viselte, és végrendeletében meghagyta: ,,ha meghalok, tűzzenek kihűlt szívem fölé egy nyilaskeresztet" (Gellért, id. mű, 279. old.), amiért így írt Szálasi Ferenc egykori helyettesítőjének, Hubay Kálmánnak:

A hazáról sokat beszéltek
Rossz magyarok az ég alatt,
Magyar hite, mint virágszirom
A szívről már-már leszakadt
Üldöztek bennünket a zsidók
Újságban, bankból egyaránt,
Mert új irányt szabtunk magunknak
Rögös úton egy hős irányt...

Magunk kikelt, már bokrosodik,
Tanúja sok új temető
Hogy hány ifjú holt Felvidékért,
Hány hungarista felkelő.
Rábízták magukat a szélre,
Nem várta őket áldomás,
Bús volt a kísérőzenéjük:
Az őszi varjúkárogás...

Itt hagyták drága lányok csókját,
Álmot, tervet, ölelést,
Az árva arcú szélcsapatok
Megcsinálták a fölkelést.
Lerántotta a rögre őket
A szívre vadászó golyó,
Aki titkon tud sírni értük
Az tovább álmodni való...

Tovább kell élőknek álmodnunk,
Hinni, mert készül valami,
Nem járja már itt sok magyarnak
Mindég könnyét ontani.
Hős szó kell nékünk, nem hazugság
Azt izenik a temetők,
Parancsot virágoznak nékünk
A porladozó felkelők...

Bízom ugyanakkor abban, hogy korunk - tűnjék bármennyire is apokaliptikusnak,
mégis csak - olyan, mint volt valaha a Nyugat-Római Birodalom bukását követő népvándorlás: átmeneti kor, és ahogyan hosszú évszázadok után a középkorban előkerültek az ókor féltve őrzött kincsei, ez lesz a sorsa majdan Sértő Kálmán verseinek és elbeszéléseinek is, és akkor mind többen fogják szeretni, annyira, amennyire ő szerette az életet, vágyva nemzetünk feltámadására Isten segedelmével, hiszen, mint legkedvesebb zsoltára hirdeti (a 90., Szenczi Molnár Albert fordításában):

Te benned bíztunk eleitől fogva,
Uram, téged tartottunk hajlékinknak,
Mikor még semmi hegyek nem voltanak,
Hogy még sem ég, sem föld nem volt formálva:
Te voltál és te vagy erős Isten,
És te megmaradsz minden időben.



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=57918

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidó holokauszt-kultusz brutális erőltetése miatt vált a
  2012-10-01 17:48:22, hétfő
 
 
A zsidó holokauszt-kultusz brutális erőltetése miatt vált a történelem a politika játékszerévé
2012. szeptember 29. 16:09

Kostás Roland - Hunhír.info

holo.jpgA történelem játékszerévé válik a nyers politikának - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A liboldó amiatt rettegett a szektatévén, hogy állítása szerint Orbán a "szélsőjobb" malmára hajtja a vizet.

A Ne Hagyjuk! elnevezésű Horthy és nemzeti oldal ellenes, szélsőségesen kirekesztő, kettős mércés aláírásgyűjtés egyik szervezője szerint Orbán Viktor olyan személyeket válogat ki a történelemből, akik személyes példájukkal nem a demokráciát hirdették. Kerék-Bárczy Szabolcs szerint ezeket az embereket a nemzet nagyjai közé emeli a kormány, és ezzel a szélsőjobboldal malmára hajtja a vizet. Kerék, az egykori pántlikás liboldó szerint így a történelem játékszerévé válik a nyers politikának.

Nagyon erdőbe gurult ez a Kerék, illetve mivel nem hülye gyerek, csak úgy adja elő. Na, akkor tegyük helyre ezt az egykoron a kipát pántlikás kalapra cserélő bohócot. A nyers politika játékszerévé vált a történelem már a rendszerváltásnak nevezett csillagváltáskor, amelynek folyamatában a kommunista birodalmi függést felváltotta a cionista. Ebbe beletartozik a zsidó holokauszt-kultusz brutális erőltetése, a múlt század történelméből csak azoknak az esteknek a szajkózása, amikor a zsidókat érte sérelem. Közben a világ történelmének legnagyobb nemzeti sorstragédiája, Magyarország szétdarabolása elhanyagolható valami, sőt egyes zsidó gyűlölködők azt hangoztatják, hogy meg is érdemelték a dölyfös magyarok. A magyarországi közéletet és közbeszédet totálisan uraló kultúrharcosok több, mint húsz éve folytatják háborújukat a magyar nemzeti értékek ellen, a demokráciára hivatkozva totál diktatórikusan akarják ráerőltetni a többségre akaratukat és világnézetüket.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=57929
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy halk bejelentés
  2012-10-01 17:46:48, hétfő
 
  Egy halk bejelentés




Szeptember 6-án a kínaiak tettek egy aprócska bejelentést, amire senki se kapott rá, pedig a jelentősége óriási. Kína az olaj és olajszármazékok kereskedését mostantól kezdve dollár helyet saját valutájában, Yuanban fogja elszámolni. Ezen túlmenően jelezték, hogy a bankszektorukat felkészítették, és így a jövőben bárki igénybe veheti őket abból a célból, hogy elhagyják a dollár elszámolást.

Ha még emlékszünk rá, pontosan ez volt az oka annak, hogy Szaddam Husszeinnek meg kellett halnia Muammar Gaddafi-val együtt, plusz Amerika elpusztította mind a két országot. Ehhez persze Kína túl nagy falat. És akkor ezzel vége a sok évtizeden át tartó amerikai dáridónak. Fiat dollárral felvásárolták a fél világot, és most a FED pofátlanul nyomja a dollárt, elértéktelenítve az idegen kezekben lévő ezer milliárdokat.

A kínai bejelentés hatása felmérhetetlen, minden valószínűség szerint ezzel vége szakad a dollár tartalékvaluta szerepének, és korunk legfontosabb erőforrásának, a nyersolajnak a beszerzése drasztikusan meg fog változni. Ami pedig a dollárt illeti, szeptember hatodikán látványosan elkezdett veszíteni az értékéből.

Van azonban egy apró szépséghiba. Kína nyersolaj importőr. Mi van, ha a partnerei ragaszkodnak a számla dollárban történő kiegyenlítéséhez? Nos, Oroszország nyersolaj exportőr, és ebben a minőségben szerződött Kínával, aminek értelmében mennyiségileg nem korlátozza a Kínába irányuló olajexportját, vagyis Kína annyi nyersolajat kap, amennyit kér. A szerződés megkötése után Oroszország bejelentette Kína teljes nyersolaj szükségletét kész fedezni dollár elszámolás nélkül.

Ezzel a kocka el lett vetve, mert a dolog itt nem áll meg. Pillanatnyilag Irán az USA olajszankciója alatt görnyed, aminek mostantól kezdve nem lesz semmi értelme, mert egyszerűen eladják az olajukat Kínának Yuan-ért, aztán Kína azt csinál az olajjal, amit akar. Irán pedig Yoan-nal fog fizetni importjaiért. Akárhogyan is nézzük, ez rövid időn belül, feltétlenül a dollár megroppanását fogja okozni.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Szeretem Magyarországot, de annyira nem, hogy éhen haljak"
  2012-10-01 13:12:40, hétfő
 
  "Szeretem Magyarországot, de annyira nem, hogy éhen haljak"


Megjelent: 2012.10.01. 11:45|


A kajakos Paksy Tímea, aki, Benedek Dalma, Janics Natasa és Sarudi Alíz mellett szintén elhagyja Magyarországot sajtótájékoztatót tartott edzőjével, Almási Nándorral egy hangulatos III. kerületi étteremben. Durva dolgokat mondott.
Paksy Tímea kiváló versenyző, de a szövetség szerint már túl van a zeniten

A kilencszeres világbajnok kajakos, miután Fazekas-Zur Krisztinát ültette be Storcz Botond szövetségi kapitány a londoni olimpián 500 méteren aranyérmet szerző K-4-es egységbe, bő egy hete jelentette be, véglegesen Ausztriába költözik.

A 29 éves versenyző már több mint egy éve Ausztriában készül, az osztrák szövetségi kapitány, Almási Nándor irányítja a munkáját: "A linzi klub már befogadott, pénteken pedig a magyar szövetségnek is beadtam a távozási szándékomról szóló papírokat. Innentől kezdve a két szövetségnek harminc napja van arra, hogy megegyezzenek, nagyon remélem, hogy a történtek után a magyar szövetség nem gördít akadályt a távozásom elé" - mondta Paksy Tímea, aki hozzátette: nagyon fájlalja, hogy egyetlen olimpiára sem tudott kijutni, de úgy érzi, ebben a hazai szövetségnek is nagy szerepe van.

Elárulta még, hogy vasárnap lejárt a szerződése magyar klubjánál, az MTK-nál, ahol pontosan két éve nem kapott fizetést, s ebben az időszakban részben a tartalékaiból élt. "Szeretem Magyarországot, de nem annyira, hogy éhen haljak" - jelentette ki, hozzátéve, hogy ha kell, jogi útra tereli majd az adósság rendezésének ügyét. A jövővel kapcsolatban a kajakos azt mondta: elsősorban edzősködéssel szeretne foglalkozni, a gyerekek felkészítésének rendszerét akarja kiépíteni Linzben és környékén. "Most ez élvez prioritást, emellett edzek majd, amennyit tudok, de a következő évet egy kicsit lazábbra veszem. Aztán majd meglátjuk, ha úgy adódik, vízre szállok az osztrák válogatottban. Engem már csak az olimpia motivál, de négy év nagyon hosszú idő" - mondta Paksy.

A Digi TV Reggeli Start című műsorában a fő téma, Janics Szerbiába költözése mellett terítékre került Paksy Tímea, valamint a Ciprusra igyekvő Sarudi Tímea esete is. Velük kapcsolatban Ábrahám Attila, a szövetség főtitkára úgy fogalmazott, hogy bár ők is kiváló versenyzők, de mivel az olimpiai részvételt illetően itthon nem tudtak labdába rúgni, ezért náluk a váltásban plusz motivációs tényezőként benne lehet, hogy egy másik ország színeiben sokkal könnyebben kapnak lehetőséget arra, hogy olimpián bizonyítsanak.

Az elvándorlási folyamatot összességében káros jelenségnek ítéli meg a főtitkár. "Van egy ország, amely utánpótlást nevel, bajnokokat képez - hiszen meggyőződésem, hogy Janics Natasa nem nyert volna három olimpiai bajnoki címet, ha Szerbiában marad -, aztán megjelennek azok az országok, amelyeknek kell a dicsőség, s amelyek egy egyszeri összeggel, amit a versenyző zsebébe tuszkolnak, learatják azt a termést, amit más ország verejtékes munkával létrehozott. Sportági és magyar szempontból ez a folyamat nem annyira egészséges" - zárta szavait a főtitkár.


http://sport.hir24.hu/kajak-kenu/2012/10/01/paksy-szeretem-magyarorszagot-de-anny ira-nem-hogy-ehen-haljak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 2085
  • e Hónap: 18878
  • e Év: 151795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.