Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
IMF-hintapolitika Orbán Viktorral és barátaival
  2012-10-13 22:59:39, szombat
 
  IMF-hintapolitika Orbán Viktorral és barátaival


http://barikad.hu/imf_hintapolitika_orban_viktorral_es_barataival-20121012
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor, már a hazudozás se megy?
  2012-10-13 22:53:35, szombat
 
 
2012.10.12. 04:51
Viktor, már a hazudozás se megy?


Nehéz szakma a német újságíróké. Én tegnap óta megtanultam becsülni őket úgy igazán. Mert Európa hatalmasságai és egyéb mélynövésű, lassan bokán is tokát hordó félszerzetei járulnak Merkel asszony színe elé, nekik meg állni kell a sarat. Ez pedig lássuk be nem könnyű. Pláne, ha szokásához híven Mr. Ne Arra Figyeljenek Amit Mondok, Hanem Amit Teszek elszakad a valóságtól, és egyszer csak meglepi őket egy "Azt üzenem a magyaroknak, hogy soha nem hazudok nekik" - mondattal. Ezt megállni anélkül, hogy fuldokló hahotával pofán ne röhögjék a világ legnehezebb dolga lehet.

orbán-merkel.gif

Az önuralom mintaképei minden elismerést megérdemelnek, mert ha a helyükben vagyok akkor én bizony nem álltam volna meg a kérdést: hogyaszongya télleg? Akkor ugyan magyarázd már el aranypofa, ezen a videón mit teccel csinálni úgy mégis? Ha ezzel megvagy, akkor részletekbe menően vázold már fel, hogy 2011.12.15 és 2012.08.22. között miért változott meg négyszer gyökeresen a bankadóról kialakított, és a Bankszövetséggel aláírt álláspontod? Igaz, ebből egyszer nem a magyar Bankszövetségnek, hanem osztrák bankároknak hazudtál, mikor tőlük koldultál éppen, de a tény sokat nem szépít a bizonyítványon. Az adott szavad régen nem ér egy árva eurocentet sem, mert te attól a pillanattól hazudsz, ahogy az orrodon át levegőt veszel a szád szóra nyitása előtt. Ha bárki emberfia belenéz a nyomtatott magyar sajtóba, akkor egész oldalas hirdetéseket talál a nemlétező, általad kamuzott IMF követelések elutasításáról. A mémfolyam megállíthatatlanul terjed az interneten, és a hülyeségeden röhög megint Európa.

Sebaj. Minden kontinensnek kell egy bohóc, aki ha rázza a csörgősipkát azon kacagni lehet. Ha más nem szánalomból.

http://varanus.blog.hu/2012/10/12/viktor_mar_a_hazudozas_se_megy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közhangulat és a jövőtlenség miatt menekülnek a magyarok
  2012-10-13 22:40:20, szombat
 
  A közhangulat és a jövőtlenség miatt menekülnek a magyarok

Földes András

2012. október 11., csütörtök 13:07


Meglepő eredményre vezetett a közelmúltban Magyarországról elköltözők körében végzett nem reprezentatív kutatásunk. A külföldön újrakezdők többsége ugyan a pénz miatt hagyta el az országot, de a közhangulatot sem bírta. Az anyagiakkal majdnem egyenlő fontosságú volt a riasztónak tartott belpolitikai helyzet. A Túró Rudi viszont nagyon hiányzik.

,,Magyar viszonyok között jól kerestem és jól éltem, azonban úgy ítéltem meg, hogy csinálhatom még tíz évig ugyanazt, de nem vezetne egzisztenciában sehova. Magánvállalkozást is indítottunk a céges dolgok mellett, de az értelmetlen bürokrácia és a közterhek kinyírták a próbálkozást. Ha szar a politikai légkör, akkor az ember megpróbál burkot építeni maga köré, és abban élni, alámerülni, kibekkelni. Nos, már szinte lehetetlen volt fenntartani ezt a burkot, már nem volt hova hátrálni a politika elől, mindig jött utánam, a magánéletembe, a pénzügyeimbe, a barátságaimba. Ennyi depresszív embert nem láttam meg soha magam körül, mint az elmúlt két évben, lehangoló volt megtapasztalni a mindent belengő kilátástalanság érzését."

A 37 éves, Írországban élő Viktor szavai összefoglalják mindazt, amit a közelmúlt magyar emigrálóinak helyzetéről és motivációiról kiderítettünk. Kérdőívet küldtünk szét külföldre költözött magyaroknak, hogy megtudjuk, mi áll az utóbbi évek emigrációs hulláma mögött.

Kíváncsiságunkat az a tény keltette fel, hogy az elmúlt 20 évben még soha nem volt ilyen magas a migrációt tervezők aránya, mint ma: minden ötödik magyar felnőtt tervezi, hogy rövid- vagy hosszú távon külföldön vállal munkát vagy véglegesen kivándorol, állapította meg a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet néhány hónapja. Honfitársaink azonban nem csak fontolgatják az emigrációt: ,,Az utóbbi években majdnem kétszeresére nőtt a Magyarországról elvándorolt állampolgárok uniós államokban regisztrált állománya" - mondta az Indexnek a KSH migrációkutatója, Melegh Attila. Míg 2005-ben a hazai népesség egy százaléka hagyta el az országot, hogy hosszabb, rövidebb ideig külföldön éljen, mára ez a szám két százalék lett, azaz 180 ezer fő fölé emelkedett. ,,Ez jelentős növekedés" - mondta Melegh.

A KSH kutatója ugyanakkor arra is rámutatott, hogy pontos adataik még nincsenek a témában, az általa vezetett KSH SEEMIG-program most keresi, hogy milyen módon térképezhetné fel ezeket a folyamatokat. A feladat nem egyszerű, hiszen a kivándorlók itthon nem jelentik be szándékukat, új hazájuk munkaerőpiacán pedig csak egy részük jelenik meg, sokan ugyanis feketemunkát vállalnak. Egyelőre tehát nem tudható pontosan, hogy milyen társadalmi rétegre jellemző a kivándorlás, a magyarok családdal vagy egyedül emigrálnak, és mik a költözés motivációi.
114140677
Fotó: Joern Pollex

A probléma már a nagypolitika szintén is fontosnak tűnik, amit jelez, hogy a kormány hivatalos ifjúságpolitikájának célja is az, hogy a fiatalok elvándorlását megállítsa.

Tizennyolc pontos kérdőívünkre negyven választ kaptunk, amelyek tudományos alaposságú eredményhez nem elegendők ugyan, de a meglepően hasonló feleletek miatt valószínű, hogy jellemző képet rajzolnak ki a közelmúlt magyar emigrálóiról.
Miért mennek el?

,,Állami cégnél dolgoztam, és elegem lett abból, hogy hiába próbálok javítani a rendszeren, mindenki saját zsebre dolgozik. Nem az volt a lényeg, hogy spóroljunk, hanem ki mennyi csúszópénzt tud elrakni egyes projectekért a nyertesektől. Emellett nem láttam a jövőt. jó fizum volt, de valahogy úgy éreztem, hogy egy helyben topogok." - fogalmazza meg Károly, a 42 éves, Írországban élő IT-szakember a menekülés legfőbb okát, a perspektívahiányt.

A 40 válaszból 25-en valami elől menekültek Magyarországról, 12-en voltak, akiket pozitív motiváció hajtott (kalandvágy, szerelem), 3 esetben volt vegyes a kép.

A menekülők közül a legtöbben a magyarországi jövőkép hiányát nevezték meg költözésük okaként (17 válasz). (Több okot is megnevezhettek, ezeket mind külön összesítettük, tehát negyvennél több válaszunk van.)

Az ország elhagyására bíró okok közt a második helyen a rossz közhangulat szerepelt. ,,Olyan munkám volt otthon, amit kívülről sokan irigyelnének. Belülről már nem annyira vidám, de van belőle lakásom, autóm, egzisztenciám. Nekem az otthoni szemléletből, hozzáállásból van elegem - politikai, munkaadói és civil szinten is. Magyarországon úgy érzem magam, mint egy elszáradt növény, aminek még folyton le is törik az ágait." - írja Hollandiából a 27 éves Norbi.

,,36 évesen, ha nem vagy törtető, karrierista típus vagy, nem tudsz annyit keresni, hogy előre tudj lépni. Természetesen hozzáadódott az egyre durvább közhangulat, amit szerintem egyrészt a politikai helyzet generál, illetve az egyre nehezebbnek tűnő megélhetés miatti feszültség." - foglalta össze véleményét az Angliában art directorként dolgozó Szilva.

A 31 éves, Angliában pincérként dolgozó Gábor véleménye: ,,Elég volt a hazugságokból, a közélet teljes megmérgezéséből, hogy nem lehet ettől elzárkózva nyugodtan élni."
Emigrációs okok

Jövőkép hiánya: 16

Közhangulat: 13

Pénz: 11

Politikai helyzet: 10

Kalandvágy, nyelvtanulás: 7

Szerelem: 5

A mindennapok feszültsége, az emberek közti elmérgesedő viszony 13 válaszban szerepelt.

Az emigrációs okok listáján csak a harmadik volt a pénz, 11 említéssel. ,,Férjemnek egyre kevesebb megrendelése volt, csak úgy tudtunk megélni ha adót csaltunk. Nagyon frusztrált, hogy nem lehet előre tervezni anyagilag, mert újabb adónemek merülnek fel." - írta a 36 éves Ágnes Bristolból. A válaszokra jellemző volt, hogy az anyagiakat a bizonytalan helyzettel együtt említették.

,,Leginkább a pénz [volt az oka], egyre kevesebb volt a fizetésem, ami egyre kevesebbet is ért, és a nyomasztó politikai rendszerben nem igazan éreztem, hogy ez a közeljövőben pozitív irányba változott volna. Összességében nem éreztem hogy mint állampolgárt, vagy munkaerőt megbecsültek volna eléggé." - adott hasonló választ a 36 éves, Berlinben dolgozó Flórián.

A 31 éves Tímea Bécsből pedig azt írta: ,,Építészként már sem szakmailag sem pénzügyileg nem volt értelme hazaköltözni, így maradtam."

A politika volt a negyedik az emigrációs tényezők listáján, amellyel ez számban alig maradt el az anyagiak említésétől. Tízen adtak a 36 éves Sándorhoz hasonló választ: ,,Megbecsült szakember voltam a területemen, nagyon jól kerestem, tehát nem volt közvetlen anyagi vagy szakmai nyomás rajtam. Elkeserítő volt látni a poltikai és ennek kapcsán a gazdasági helyzetet."

Vagy ahogy a 40 éves, Angliában élő Kata fogalmaz: ,,Alapvetően financiális okok miatt döntöttem így, de ez nyilvánvalóan összefüggésben áll a hazai politikával."

A fél éve Berlinben élő Tamás is hosszú mondatokat szentel a témának: ,,Évről évre rosszabbul viseltem a magyar politikai osztály tehetetlenségét, korlatoltságát és belterjességét, a kormányzás és közbeszéd színvonaltalanságát."

Melegh Attila, a KSH SEEMIG-programjának vezetője ugyanakkor rámutatott, hogy bár kimutatásunkban az anyagiak a harmadik helyre szorultak, nem szabad lebecsülni azok fontosságát. ,,Nehéz elképzelni, hogy valaki, akinek semmilyen anyagi gondja nincs, elhagyja az országot, mert nem tetszik neki a politikai rendszer. Ez csak nagyon extrém politikai körülmények esetén lehetséges. A stabilitás hiánya, a lakáshitelek, a rossz munkaerőpiac, és az ezekből adódó feszültség mind hozzátesz ahhoz, hogy nagy legyen a migrációs nyomás." A szakember szerint természetes jelenség, hogy a migránsok különböző magyarázatokkal támasztják alá döntésüket.

Tizenketten viszont nem menekültek az országból: heten kalandvágyból, kíváncsiságból költöztek külföldre, öten pedig szerelmük miatt emigráltak.
Érdemes volt elhagyni Magyarországot?

A válaszadók fele pozitívan nyilatkozott új helyzetéről. A húsz pozitív válaszba belevettünk olyat is, amely például az amerikai mértékegységrendszerre panaszkodott. Statisztikai csoportunk úgy értékelte, hogy boldog az az ember, akinek ez jelenti a problémát.
102683008

A negatív tapasztalatok közt a legfontosabb a szociális beilleszkedés nehézsége volt. A válaszok negyede ezt említette az emigrálás legnagyobb hátrányának. ,,Nem gondoltam bele korábban, hogy milyen nehéz valahova egyedül, barátok nélkül kijönni és mindent a nulláról kezdeni" - írta a 25 éves Panna. ,,A rendszeres beszélgetés is hiányzik a régi barátaimmal, bár ez egyre halványuló hiányérzet, ahogy az itteni kapcsolatok kiforrjak magukat." - vélte András (38) Londonból.
Az emigráns negatív tapasztalatai

Megtalálta a számítását: 20

Szociális közeg hiánya, beilleszkedés nehézsége: 10

Munkakeresés nehézsége: 3

Anyagi problémák: 3

A közelmúlt emigrálóit jellemzi, hogy nem ritka a szofisztikáltabb igények említése sem: "Németországban (és nemetül) egyelőre nem érzem magam értelmiséginek. Nem tudok a vágyott választékossággal megszólalni, kérdésekre válaszolni, s hiányoznak azok a német kulturális utalások, amelyek Magyarországon magyarul megvoltak."

Sok válaszban szerepelt a család és a barátok hiánya.

Úgy tűnt, hogy munka tekintetében az emigrálók megtalálták a számításukat, erre ugyanis csak hárman panaszkodtak, szemben a szociális nehézségeket emlegető 10 emberrel. Az eredmény a válaszadók társadalmi összetételét tekintve nem meglepő, de erről részletesen később. Viktor Írországból úgy foglalta össze munkakeresési tapasztalatit: ,,Mivel a kelet-európai tapasztalatot leszarják, ezért hiába vagyok jó a szakmámban, egyelőre nem sikerült abban elhelyezkedni."
A szakmájában helyezkedett el?

A fenti válaszokat támasztja alá, hogy az emigránsok döntő többsége, 27 ember azon a területen helyezkedett el, amelyen dolgozni szeretett volna. A legtöbben már Magyarországról munkát intéztek maguknak, és nem a bizonytalanba mentek.
Milyen területen dolgozik?

Szakmájában talált munkát: 27

Más területen talált munkát: 7

Még keres: 6

Heten vállaltak más területen is munkát, de ebből is csupán kettő volt pincérkedés. Egyikük tanulmányai mellett dolgozott étteremben. A többiek is kvalifikált szellemi munkát végeztek, de nem abban a munkakörben, amiben szerettek volna.

Hatan még munkakeresésben vannak.

Az adatok érthetők lesznek annak fényében, hogy negyven válaszadónk döntő többsége diplomás. 35-en rendelkeznek felsőfokú végzettséggel, néhányuknak két diplomája vagy doktori fokozata is van. Csupán öten vannak, akik középfokú végzettséggel rendelkezik, egyikük azonban jelenleg is egyetemre jár.
Örökre elveszítjük ezeket az embereket?

Az emigrálók közel fele úgy gondolja, hogy soha többet nem jön haza (19.) A legtöbben szűkszavúan annyit írtak, hogy nem terveznek visszaköltözni. A közlékenyebb válaszadók jellemzően ilyesmit írtak: ,,Mióta elhatároztam, hogy eljövök otthonról semmi sem változott, ami miatt most úgy érezném, hogy érdemes lenne visszatérni. Ugyan rengeteg minden hiányzik otthonról, inkább azt tervezem, hogy közelebb költözöm, hogy egyszerűbb legyen hazalátogatni."
Hazaköltözne valamikor?

Nem: 19.

Esetleg: 19

Biztosan: 2

Pont ugyanennyien tartják elképzelhetőnek, hogy valamikor esetleg visszaköltöznek Magyarországra. Itt olyan optimisták voltunk, mint Matolcsy György a költségvetéssel. Esetleges hazaköltözőnek vettük, aki azt írta, ,,Nem zárjuk ki, hogy egyszer hazaköltözünk, de most még úgy látjuk, erre semmi racionális okunk nincs." Mert hátha egyszer lesz. Ide számoltuk a ,,még 2-3 évet meg minimum, de az örökre is opció". Sőt, a lehet közé vettük azt a két válaszadót, akik különböző szavakkal, de az alábbit írták: ,,amíg a Fidesz kormányoz, biztosan nem."

Két válaszadó mondta biztosra, hogy hazaköltözik.
Mi kell ahhoz, hogy hazajöjjenek?

A szakembert igazoló módon a válaszokból kiderült, hogy a legtöbb külföldre költözőt a gazdasági helyzet javulása bírná rá a hazatérésre, tehát az anyagiak igen is döntő fontosságúak (14 válasz).

A politikai változásokat említették a második helyen, erre 8 választ kaptunk, jellemzően ilyet: ,,Mondjuk első lépesben fellőhetnék a teljes magyar politikai elitet a Napba, aztán a következő választás után azt a garnitúrát is. A harmadik adagnak adnék hat hónap próbaidőt." (András, 38)
Milyen esetben jönne haza?

(Több válasz is lehetséges.)

Javuló magyar gazdaság esetén: 14

Semmilyen esetben: 10

A politikai helyzet változása esetén: 8

Családi okokból: 8

Közhangulat javulása esetén: 7

Ugyanennyien mondták, hogy hazajönnének, ha családjuk segítségre szorulna. És majdnem ugyanennyi emigráns (7) tartotta fontosnak a társadalmi változásokat. ,,Ha élhető ország, szolidáris társadalom lenne Magyarország. Harminc évig igyekeztem én is a magam kevesét hozzátenni, hogy jobb legyen, aztán feladtam." - írta a családjával Londonban élő Kriszti (36).

A tervezett és végleges kivándorlásra utal az is, hogy várakozásainkkal ellentétben válaszadóink közel fele nem egyedül költözött el. Míg 23-an a könnyebb elhelyezkedést lehetővé tevő magányos emigrálást választották, 17-en házastársukkal, partnerükkel, gyerekeikkel költöztek el Magyarországról, ami tekintetbe véve a munka- és szálláskeresés, továbbá az adminisztráció, iskoláztatás nehézségeit, komolyabb szándékra utal.

A magyar néplélekről is sokat elárul, hogy mi az, ami az emigránsoknak legjobban hiányzik. A legtöbben a családot és a barátokat említették. Meglepő módon a legtöbb válaszban szerepelt a Túró Rudi, megelőzve a Balatont, a magyar borokat, és a magyar kosztot.
A jobbak hagyják el Magyarországot
Tervezi, hogy elköltözne Magyarországról?

Igen, a közeljövőben biztosan költözöm
Igen, bár még csak szervezem
Még nem döntöttem el
Ha rosszabb lesz a helyzet, biztosan
Ha rosszabb lesz a helyzet, esetleg
Semmiképpen

Bár felmérésünk nem tekinthető reprezentatívnak, eredményeink a kutató szerint egybevágnak a szociológiai kutatások megállapításaival, mutatott rá Melegh Attila. A számunkra küldött válaszok szerint ugyanis nem a kétségbeesett, elszegényedett, kilátástalan réteg távozik Magyarországról, hanem azok a kvalifikált szakemberek, akiknek itthon is volt munkájuk, de az ország helyzete nem tette lehetővé számukra, hogy kibontakoztassák képességeiket.

A jelenség magyarázata, hogy a migrációs potenciál növekedésével az a csoport tudja sikeresen megvetni a lábát új hazájában, amely nyelvismerettel, szaktudással, nemzetközi kapcsolatokkal és némi tőkével rendelkezik, mondta a KSH szakembere..

"Ezzel a mintázattal az a nagy probléma, hogy akik az országban maradnak, egyre kevésbé tudnak az elvándorlók helyébe lépni. Ha én egy agysebész vagyok, és elmegyek, akkor hiába nagy a munkanélküliség az országban, nem lép a helyemre egy másik munkanélküli agysebész."
Középkorú, diplomás emigrálók a közelmúltból

- A negyven válaszoló háromnegyede az elmúlt három évben hagyta el Magyarországot. (2012: 13, 2011: 8, 2010: 8, 2009: 2, 2008: 3, 2007: 3, 2006: 1, 2005: 1, 2003: 1 fő.)

- Az átlagéletkor 31,75 év. A legidősebb: 47 éves, a legfiatalabb: 25. Mintánkban három 40 év feletti van, ami azt jelenti, hogy a legtöbb válaszadó 30 év körüli volt.

- Magasan kvalifikált csoport. A diplomások száma: 35. Középfokú végzettségűek: 5

- Jelenlegi lakhelyek: Anglia, Ausztria, Bulgária, Egyesült Államok, Hollandia, Németország, Spanyolország.

Kérdőívünket közel ötven címre küldtük el, azzal a kéréssel, hogy a válaszadók továbbítsák levelünket kinn élő ismerőseiknek. Így nem csak az általunk megkeresettek, hanem azok ismerősei, néhány esetben pedig még egy körrel kijjebb állók is válaszoltak.


http://index.hu/belfold/2012/10/11/a_politika_es_a_kozhangulat_miatt_menekulnek_a _magyarok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvtársaim a zÚrban, újabb ellenségünk van!
  2012-10-13 22:35:33, szombat
 
  Elvtársaim a zÚrban, újabb ellenségünk van!

Novi list: Orbán megfenyegette Horvátországot a Mol kritizálásáért

Kormány az INA-konfliktusról: Meg kell őrizni a Mol jogait
2012. 10. 10. 10:19


"Éleződik a kőolajvállalat (INA) miatt kialakult politikai összetűzés, Orbán megfenyegette Horvátországot, amiért az kritizálta a Molt" - így kommentálta a szerdai Novi list a magyar miniszterelnök kedden elhangzott kijelentését, miszerint "naivság lenne azt gondolni, egy ilyen csúf gazdasági vita nincs hatással a politikai kapcsolatokra is".

www.vg.hu/vallalatok/energia/kormany-az-ina-konfliktusrol-meg-kell-orizni-a-mol-j ogait-388743

"Tőlünk tanul egész Európa" - mondá Orbán elvtárs és lőn!
Hááát a horvát elvtársak most belekezdtek az unortodox módszerekbe és szeretnék visszakapni a saját olajvállalatuk irányítását.
Úgy is mondhatnánk, hogy nem akarnak MOL/magyar gyarmat lenni!

Ja, és mi van, ha átveszik ezeket az unortodox módszereket a románok, szlovákok, osztrákok, szerbek és sorrra kezdik megsarcolni a náluk levő magyar érdekeltségeket, kirúgdosni a piacaikról a magyar cégeket?

Asszem ezt hívják úgy, hogy a kígyó a saját farkába harap!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha nem tanul a cigány, dögöljön éhen!
  2012-10-13 22:28:29, szombat
 
  Ha nem tanul a cigány, dögöljön éhen!
2012. október 13. 14:04
Hunhír.info

Több mint 450 gyerek hiányzott legalább 50 órát a miskolci általános és középiskolákban az elmúlt egy évben. Az önkormányzat ezért több száz családtól megvonta az iskoláztatási támogatást - hangzott el a Kossuth Rádió összeállításában.

Sáfrányné Vörösvári Ildikó, a miskolci önkormányzat gyámügyi osztályának vezetője szerint a hiányzások száma kétszer nagyobb is lehetne, ha a 10 órás hiányzás túllépése után nem kerülne sor a gyámhatóság felszólítására és a gyermejóléti szolgálat munkatársainak szülőkkel való beszélgetésére. A hatóság Miskolc egészét nézve úgy látja, a város minden területén komoly probléma, hogy sokat hiányoznak a diákok. A cél ennek csökkentése.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=58375
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán osztálytársa volt a földosztó Nagy János
  2012-10-13 22:18:35, szombat
 
 
Orbán osztálytársa volt a földosztó Nagy János

2012, október 13 - 09:34 nol.hu nyomán: barikad.hu

Nagy János írta alá februárban unokaöccse nyertes földbérleti pályázatát, a nol.hu pedig utánajárt az esetnek: beszéltek Nagy Péterrel, aki családjával ellentétben nyilatkozni akart, hogy elmondhassa, nem ő Orbán Viktor jobbkeze, és az öccsét sem fogja megtagadni. A lap megtalálta Orbán gimnáziumi tablóján Nagy János fotóját is.

A Nemzeti Földalap vagyongazdálkodási elnökhelyettese, Nagy János írta alá februárban unokaöccse nyertes földbérleti pályázatát. Ifj. Nagy Péter, a harmincéves aspiráns a Fejér megyei Aba községben ökofarmot működtet apjával, az 57 éves seregélyesi állatorvossal, dr. Nagy Péterrel. A család, pontosabban az ifjú agrármérnök két külön táblán, Kálozon és Sárszentágotán összesen 115 hektár állami földre adott be haszonbérleti pályázatot.

Dr. Nagy Péter nagy reményeket fűz fia agrárgazdálkodásához, és "pech"-nek nevezte, hogy testvére pont a Nemzeti Földalapnál tölt be fontos tisztséget. Leszögezte: nem jó érzés a célkeresztbe kerülni, mert nem bűnözők, hanem törekvő család. Kiemelte: nem kilincseltek senkiért, de más nevén sem akarták leadni a pályázatot. Elmondta azt is, hogy csupán egyszer találkoztak Nagy Jánossal, aki figyelmeztette is őket a pályázat pontosságára, ezért profi pályázatírót is felfogadtak.

Nagyéknak Abán 150 hektár saját földterületük van - írja a hírportál. A 2010-ben alapított ökofarmon háromszáz marhát tartanak, ebből 140 a bika. Mangalicaállományt nevelnek, néhány lovat is tartanak. Bérelnek is magánterületeket, rét is van a család tulajdonában.

"Ahhoz, hogy a farmon marhát neveljünk, takarmányt kell előállítani. Hogy 80-100 hektárral bővíteni akartuk a hátterünket, nem volt titok. Nem pedáloztunk és nem nyaltunk senkinél. Tudom, hogy Fejér megyében sok a zűr a földbérleti pályázatok körül. A rossz rávetül a jóra. Mi nem loptunk, nem csaltunk, nem panamáztunk. Hogy Alcsúton meg Felcsúton ki hogyan nyert, és Csákváron mi történt, azzal nem foglalkoztunk. De a végén együtt emlegetnek bennünket ezekkel az ügyekkel, ami elkeserítő. A legjobban az fájt, amikor megjelent az újságokban: hencegtem azzal, hogy mi fogunk nyerni. Harmincöt éve vagyok állatorvos, sok embert ismerek. Miért tettem volna ilyet? Az önérzetemben lettem megbántva: ezért szólalok meg. Én nem vagyok jobbkeze Orbán Viktornak. A fiam sem az. Az öcsémet sem fogom megtagadni. Nincs takargatnivalónk. Azt mondtuk, a fiam kétgyermekes családfő, vágóhidat szeretnénk építeni - ezek mind pontnövelő tényezők voltak -, pályázzunk. Bár ne tettük volna. Kilencvenkettő és húsz hektárra lett megírva a pályázat, két településen. És a végén rajtunk csattan az ostor. Nem csaltunk és senkit sem csaptunk be!" - mondta el a lap munkatársának Dr. Nagy Péter.

Orbánék iskolájáról a lap kiderítette, hogy Nagy János apja igazgatóhelyettes volt Orbán Viktorék ballagásakor - ennek persze nem sok köze van a 2012-es földügyekhez azon kívül, hogy Orbán osztálytársa az a magas rangú hivatalnok, aki a felcsúti illetőségű Mészáros Lőrinc 25 beadott (és 25 megnyert) állami földhaszonbérleti pályázatát ugyanúgy aláírta, mint saját unokaöccse pályaművét - írja a nol.hu.

Orbán Viktor a későbbi NFA-elnökhelyettessel, Nagy Jánossal együtt érettségizett 1981-ben - amit a tabló is bizonyít. Az osztályfőnök a ma már nem élő Rimele Géza volt. Az angol tagozatos IV. B tablója ma a második emeleti folyosón látható. A jobb fölső sarokban van Orbán Viktor képe, igaz, valaki az üveglap nélküli fotót megrongálta, hiányzik a fölső sarka.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Élet Menete az Avason - Országos mozgósítást jelent
  2012-10-13 22:05:18, szombat
 
  A Magyar Élet Menete az Avason - Országos mozgósítást jelentett be a Jobbik!
2012. október 13. 18:36
Kostás Roland - Hunhír.info

Hiába a hazai és külföldi média-hadoszlopokkal megtámogatott cigányok nyílt, támadásra uszító fenyegetése, a demokratikus ellenzéknek titulált puccsista, a cigányokat saját hatalmi céljaikra felhasználó, az idegen gyarmatosítók szolgálatában álló erők brutális hátszelű politikai és médiakampánya, a Jobbik nem hátrál meg a fenyegetők, uszítók és két lábon járó eszközeik tervezett fellépése miatt. A rendpártiak megtartják a bűn és a bűnözésellenes demonstrációjukat a fősodor sajtótermékei által is csak a bűn melegágyaként bemutatott miskolci Avas lakótelepen. Minden józan gondolkodású ember számára nyilvánvaló: a békében, nyugalomban, biztonságban élni akaró emberekért vonulnak ezen a helyszínen, és bármennyire is támadják a ezt az akciót a különböző árokásó szervezetek, mindenki egyetérthet ezzel: Több tízezer ember nem élhet állandó rettegésben csak azért, mert az anarchiában érdekelt kormányváltó puccsisták politikai céljaik elérésére akarják felhasználni a cigányság bűnöző rétegét. A Jobbik bevállalta a figyelemfelhívást, s mi is csak annyit mondhatunk olvasóinknak: Aki nem akarja, hogy az avasi bűnpestis tovább terjedjen, és elpusztítsa az országot, az jelenlétével erősítse a rendvédő megmozdulást. Egy békés életre vágyó se féljen, hogy áldozatul esik a feltüzelt és megvett cigányok agressziójának. A rendőrség azt nem teheti meg, hogy ráereszti a cigány verőlegényeket a bűn ellen tiltakozókra. Különben a liberális uszítóknak szombaton rendesen feladta a leckét a nemzeti párt: Valami, és nem valakik ellen tiltakoznak!

Miskolci "civil"szervezetek nyílt levélben arra kérték a Jobbikot, hogy ne tartsa meg október 17-én a Magyar élet menete az Avason elnevezésű felvonulását. A Jobbik pénteken így reagált a kettős mércés civilek átlátszó bűnöző-védésére: nincs türelem, az antiszociális emberek "fejsimogatása" helyett radikális közrendvédelmi intézkedésekre és a "bitorolt" ingatlanok önkormányzati kisajátítására van szükség. Ez persze nem teszik azoknak, akik abban érdekeltek, hogy tovább mélyüljön az árok a békés életre vágyók és a rendbontók, rablók, tolvajok között. A céljuk 22 éve ugyanaz: legyen elfoglalva az átlag magyar élete, családja, vagyonkája védelmével, akkor nem törődik azzal, hogy az elszabotált rendszerváltásnak köszönhetően a parlamentben is pöffeszkedő kufárok, szálláscsinálók, idegenérdek-védők hogyan passzolják át az idegen hódítóknak és gyarmatosítóknak az országot.

Mint beszámoltunk róla, az elmúlt időszak legnagyobb cigány erődemonstrációjára készülnek a bűnözők, a megvezetettek, és a kilóra megvettek - jelentette be az egyik legnagyobb uszító, bűnözővédő és cigányeszköz kezelő, a kancigány Horváth Áládár, a bukott gyűlöletpárt egyik volt lábtörlője rafinált fogalmazással egészen másként előadva a lényeget. A közismert cigánybűnöző-mosdató kijelentette: "vissza kell szorítani az újfasiszták nyomulását". A Magyarországot minden nemzetközi fórumon hazug, aljas és brutális módon gyalázó, visszataszító kancigány pénteken a jobbikosoknak az országból való kiűzésére uszított.

A Jobbik a Magyar élet menete elnevezésű, jövő szerdára tervezett megmozduláson valami, és nem valakik ellen demonstrál majd Miskolcon, az avasi lakótelepen - mondta Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselője szombaton a borsodi megyeszékhelyen.

Egyed Zsolt közölte, a Jobbik szándéka, hogy felhívja a figyelmet a rossz közbiztonságra, a rossz szociális helyzetre, a Miskolcot jellemző rossz, elkeseredett légkörre, a kilátástalanságra, amely jellemző a dolgozókra és a nyugdíjasokra egyaránt.

A párt arra szeretné felhívni főleg a kormány figyelmét, hogy ezeken a dolgokon változtatni kell - szögezte le az ellenzéki képviselő, utalva arra, hogy az utóbbi napokban különböző szervezetek, pártok jelezték ellentüntetésüket ugyanerre a napra. Hozzátette, ezt csak úgy lehet értelmezni, hogy ha a Jobbik a rend és az igazság mellett kíván demonstrálni, akkor az ellentüntetők "valószínűleg ez ellen" akarnak fellépni.

A "Magyar élet menete egy széles összefogás a magyar emberek részéről, akik változtatni akarnak a sorsukon" - mondta Egyed Zsolt, hangsúlyozva: az az elsődleges, hogy Miskolc és az ország "élhető legyen", ne legyenek a családoknak megélhetési gondjai, a bűnözőkkel szemben pedig zérótoleranciát kell alkalmazni.

Hunhír.info - mti

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=58380
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.