Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
MOZGÓSÍTÁS FÖLDÜGYBEN - Fejérek legyetek készenlétben
  2012-10-16 11:18:07, kedd
 
  október 17-én 15 órától

MOZGÓSÍTÁS

Szeptember 17-én, szerdán

előzetes társadalmi vita, valódi egyeztetés nélkül,
a földtörvény kérdésében egyedüli - még májusban közzétett - társadalmi indítványban, a "Nemzet- és Földvédelmi Közindítvány"-ban megfogalmazott javaslatokat válaszra sem méltatva,
nyílt parlamenti vitanapra tett javaslatunkra sem válaszolva
kezdi tárgyalni az országgyűlés a földtörvényt.
Teszi ezt a kormány a földtörvény tervezettel is összefüggésben kifogásolt, rendezetlen és tisztázatlan földbérleti visszásságok ellenére.

Teszi ezt a Vidékfejlesztési Minisztérium az NFA - a kormány programjával és a földtörvény koncepciójával is ellentétes - földbérleti pályázati rendszerében és gyakorlatában sokszorosan feltárt és bizonyított visszaélések miatt benyújtott beadványok sokaságára sem válaszolva és azok ellenére.


Nincs tovább! Elég volt a magyar gazdák, a társadalom megalázásából! Elég volt az arcátlan lejárató kampányokból! Elég volt a pártcsatározások közben és miatt elfecsérelt lehetőségekből, a visszaélésekből és a kulisszák mögötti mutyizásból!


MOZGÓSÍTÁS
Fejérek! Fejér megyei polgárok és minden földért aggódó magyar honfitárs!


Az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület - Fejér Szövetség
a földtörvény országgyűlési napirendre tűzése és az NFA szabálytalan és kormányprogrammal, a földtörvény koncepciójával is ellentétes földbérleti pályázati elbírálási gyakorlata miatt


"IGAZSÁGOT KAJÁSZÓNAK"
LEHETŐSÉGET A GAZDÁKNAK, A MAGYAR TÁRSADALOMNAK A MAGYAR FÖLDÜGYEKBEN
címmel
Őszi Határszemlét tart Kajászón
2012. október 17-én 16 órától


Menetrend
14.30-tól 15.30-ig Gazdatanács - Kajászó Művelődési Ház
(döntés a törvénytelenségek felszámolási lehetőségeiről)
15.30-tól 16.00-ig Gyülekezés - Kajászó Világháborús Emlékművek Emlékparkja (Tejbegyűjtő buszmegállónál)
16.00 A Gazdatanács döntésének kihirdetése (végrehajtás megkezdése)


Telekocsik indulnak Kajászóra
13 óra 45 és 14 óra 45 perckor a Miss Tee Teázó (Ady E. u. 32.) előtti parkolóból
és 13 óra 45 perckor a gárdonyi benzinkút parkolójából
(Telekocsi iránt érdeklődni lehet a +36704535297 telefonszámon)


2011. szeptember 8., az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület (Fejér Szövetség) által a székesfehérvári Civil Központban rendezett GMO-NFA konferencia óta számtalan levélben és indítványban tájékoztattuk az NFA-t és a Vidékfejlesztési Minisztériumot, a Köztársasági Elnököt, a Miniszterelnököt, a Házelnököt és minden közjogi méltóságot, érintett köztisztviselőt, országgyűlési képviselőt a földbérleti pályázatok bizonyított szabálytalanságairól, a földtörvény tervezet óriási hiányairól, a kormányzati programban meghirdetett szándékkal ellentétes jogtechnikai és végrehajtási gyakorlatról és kértük azok orvoslását, tettünk tárgyszerű javaslatot a megoldásra, ... MINDHIÁBA!


Válaszra sem méltatni az érintett gazdákat, a beadványokat megfogalmazó önerőből működő társadalmi szervezeteket: ARCÁTLAN PÖKHENDISÉG ÉS FELELŐTLEN ELJÁRÁS A LEGFŐBB NEMZETSTRATÉGIAI KÉRDÉSBEN, A FÖLDTÖRVÉNY és FÖLDGAZDÁLKODÁS ÜGYÉBEN.


Azok számára, akik nem olvasnak a sorok között, avagy a joghézagot nem látják előre, legyen világos, mint amennyire fejér a fehér, hogy a társadalmi vitát mellőzve, megkerülve - tehát törvénytelenül - az országgyűlés elé terjesztett legfőbb nemzetstratégiai törvény, a már két évtizedes alkotmányos mulasztás rendezésére szolgáló magyar földtörvény tervezet alapján
az EU-s állampolgárok is és az úgynevezett ,,tagállami állampolgárok" is könnyedén vehetnének földet 2014-től!


A földtörvény a hónap közepén kerül az Országgyűlés elé
2012, október 9 - 12:38A földtörvény vitája október 17-én kezdődik az Országgyűlésben - közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden Budapesten, miután kormányoldali képviselőkkel egyeztetett a törvényjavaslatról.

A miniszter véleményt cserélt a Fidesz mezőgazdasági kabinetjének tagjaival, ezt követően újságírói kérdésre elmondta: a Fidesz-frakció jónak tartja a földtörvény javaslatát és támogatja. Jelezte azt is, hogy a törvényjavaslathoz a kormány a továbbiakban nem kíván módosító indítványt benyújtani, de megjegyezte, hogy a képviselők várhatóan fognak.

A megbeszélésen a miniszter tájékoztatása szerint szóba került a birtokmaximum mérete, a helyben lakás fogalmának meghatározása, továbbá az üzemszabályozási törvény megalkotása, valamint a földtörvényben megtalálható kétharmados szabályok kérdésköre. Nem volt viszont szó a földhaszonbérlet témájáról.

MTI - barikad.hu

Fejér Szövetség Sajtószolgálat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 104 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 23
  • e Hét: 646
  • e Hónap: 3772
  • e Év: 35502
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.