Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
OTT Is!!!
  2012-10-02 21:15:34, kedd
 
  Vérengzésbe torkollhat a feszültség Szlovákiában



Ha nem kezdenek valamit a romakérdéssel Szlovákiában, a feszültség akár konfliktusokba is torkollhat a többségi lakosság és a romák között - véli Ján Baránek politológus. Véleménye szerint az összes eddigi kormány bűnös abban, hogy nem foglalkoztak a problémával.

A politológus szerint a növekvő feszültség annak is köszönhető, hogy egyre nagyobb a roma populáció, és az idősebb generációnak nincsenek meg a munkaszokásai ahhoz, hogy állást találjon magának.

,,Ha ezt a problémát nem fogják oldani, véresen végződhet. Nem akarom, hogy így végződjön, nem is buzdítok erre senkit, ám ha az állam például nem védi a lakosságot, az emberek magukon segítenek majd" - jegyezte meg Baránek.

,,Különböző honvédő egyesületek, vagy más helyi csoportok jöhetnek létre, ahogy ezt Magyarországon is láttuk. És ugyanez történhet a romák oldalán is" - állítja.

Baránek szerint a kérdést a kormánynak Brüsszellel együttműködve kell megoldania. Szlovákiában nem csak rendszerszerű megoldásokat kell kitalálni, hanem konkrét lépéseket is kell tenni az egyes ügyekben - jelentette ki.

Véleménye szerint az állam kudarca például a malackai romák ügye, ahol az ügy megoldásának elhanyagolása miatt Oskar Dobrovodský helyi lakosnak el kellett költöznie az alkalmazkodni képtelen romák szomszédságából.

A politológus figyelmeztetett: a legutóbbi helyi választások idején a felmérések eredményei szerint a roma kérdés megoldását sürgősebbnek tartották az emberek, mint a munkanélküliség kérdését.

Véleménye szerint a helyzeten nem segít az sem, hogy Peter Pollákot, az Egyszerű Emberek roma származású képviselőjét nevezték ki romaügyi kormánybiztosnak. ,,Bízom a kormány és az Egyszerű Emberek jó szándékában, ám nem bízom a jó eredményben" - tette hozzá Baránek.


(www.bumm.sk)
2012. október 01.


http://www.jovonk.info/2012/10/01/verengzesbe-torkollhat-feszultseg-szlovakiaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Navracsics: az internet kussoljon!
  2012-10-02 21:03:43, kedd
 
  012.10.01. 05:18
Navracsics: az internet kussoljon!


Egyes rajtszámú Pótviktorunk szerint a Mohamed film aláássa a szólásszabadságba vetett hitet. Mert, hogy a hasonló tartalmú kritika/karikatúra/bármi egyéb indokot szolgáltató tartalom aláássa "a társadalom létalapját jelentő kölcsönös bizalmat." Szegény muzulmánok is kizárólag azért lázadnak, támadnak meg követségeket, oltanak ki emberéletet mert nem tudják megvitatni a névtelen alkotóval a filmet, és az erőszak marad az egyetlen lehetőség.

Igen, nem tévedés, ezt Magyarország közigazgatási és igazságügyi minisztere mondta.

A probléma mindössze annyi, hogy Navracsics Tibort legkevésbé a Mohamed film és a körülötte kialakult erőszakhullám érdekli. Ha ez érdekelné tudná, hogy a muzulmánok minden esetben így reagálnak Mohamed ábrázolására, és legkevésbé beszélgetni akarnak róla. Megtanulta ezt saját bőrén a névvel publikáló Kurt Westergaard is, aki a házába épített pánikszobának köszönheti, hogy túlélte a - muzulmánoknál ezek szerint hagyománynak számító - baltával nyomatékosított "beszélgetési kísérletet". Esetleg tudhatná, hogy a muszlim országoknál állami szinten sem divat ez a vita, Pakisztánban a komplett Facebookot letiltották ahogy van, mert Mohamed rajzversenyt hirdettek rajta. Pedig erre gyakorlatilag lehetetlen rásütni, hogy névtelenek akartak rajzokat feltölteni.

Hogy ilyenkor a navracsicsi értelemben vett szólásszabadsággal és a társadalom létalapját jelentő kölcsönös bizalommal mi a helyzet, igazán kíváncsi lennék.

De mint mondtam, Pótviktornak nem ez a baja, sőt. Neki egészen más természetű dolgok fájnak, a Mohamed film meg az ürügy, mirefel' elő lehet ezeket szedni.

"véleménye szerint az internet elterjedése, amely lehetővé tette az anonim publikációt, és azt, hogy egyes fórumokhoz, cikkekhez álnéven vagy név nélkül is hozzá lehet szólni, hihetetlen mértékben kitágította a szólásszabadság határait", és ez "eddig soha nem tapasztalt mértékben a visszaélésre is okot ad."

Olyan ez is, mint verselemzés általánosban: ha okosabb vagy, mint egy ötödikes már nem jelent gondot kitalálni mire gondolt az "Önérzetes Nulla" költő, mikor e sorokat fogalmazta: leginkább a "nyüzsi" nevű szerző legutóbbi posztját és az alatta lévő kommenteket sikerült neki letüdőzni olyan mélyen, hogy az epeömlés zöldre színezte a feltörő nyálhabgejzírt.

navracsics tibor.jpg

Ha kétségek közt hányódnál, mint horgonyát vesztett gyorsnaszád kusza tekintetű fedélzetmester irányítása alatt, hogy ez nem lehet, ez komolyan elő nem fordulhat, akkor Tibor arcodba mondja a frankót:

"általában azt láthatjuk, hogy azok az újságírók is, akik professzionálisan, elvileg a szólásszabadság őrei is, nemcsak a művelői, ők is felelősség nélkül, pusztán pillanatnyi érdekek, vagy politikai provokációk szolgálatába állítják ezt a jogot".

Azzal a ténnyel, kedves Tibor, hogy pitiáner személyes bosszútól fűtve úgy teszel, mintha bárki Magyarországon elítélné a pedofil tartalmak korlátozására irányuló törekvéseket, és ezért kiáltana szabadságjog korlátozást bemutatod, hogy valóban rászolgáltál az Önérzetes Nulla gúnynévre. Ez ellen egyrészt soha senki nem tiltakozott, másrészt a médiatörvénnyel ezzel együtt számtalan egyéb területet is korlátozni kívántatok. Pont úgy, ahogy a vendetta szándék részedről ezúttal is megvan:

"Magyarország is évek óta kísérletezik azzal, hogyan lehet a személyiségi jog eszközeivel valahogyan határt szabni a sértegetéseknek vagy az igaztalan állításoknak. Az egyik ilyen nagy vita, hogy mit kell egy közszereplőnek eltűrnie. Mint mondta, mindezek a kérdések az új polgári törvénykönyv vitája kapcsán is elő fognak kerülni, hiszen a személyiségi-jogi védelem abban van szabályozva. Hogy sikerül-e a felelősség és a tisztesség jegyében egy szigorúbb, a személyiséget és a személyiségi jogokat erősebben védő rendszert kialakítani, ez ennek a vitának a függvénye lesz - mondta."

Rossz hír, hogy felesleges ezzel kísérletezni kedves Pótviktor, a "mit kell tűrnie a közszereplőknek" színjátékot remekül szabályozza a jelenleg hatályos 36/1994. (VI.24 ) AB határozat. Annyira remekül, hogy még a két népellenség, a Gyurcsány meg a Bajnai is jogorvoslathoz jut, és hallgathatja-olvashatja Budai Gyula meakulpázását miatta. Ugye nem akarod azt mondani, hogy ami a két számkivetettnek megfelel, azt pont a Magasságos Nertagoknak nem elég jó? Mert onnantól nem csak önérzetes nullának, hanem ehhez elég hülyének is látszani fogsz. Ne mondd, hogy nem szóltam időben.

Ami pedig az internetes névtelenséget illeti ugyancsak kalandba verted magad. Elég csak a sok helyen bevezetett faszbúk azonosítóval lehetséges kommentekre, vagy akár Kedves Vezetőnk faszbúk profiljára nézni, hogy világos legyen: az emberek elmondják amit akarnak, névvel, arccal is. Sokan vállalják ezt az ismerőseik és a családjaik előtt, ennél is többen dolgoznak a közszférán kívül, ahol nincs lehetőség pl a mentőknél bevezetett faszbúkkommandós módszerekre sem. Szívás. Ezen kívül igazminiszterként azt is tudnod kéne, hogy ugyan a médiatörvény hatálya nem terjed ki a blogokra, de a Btk-Ptk-AB határozat tengelyen mi, kövéri értelemben vett blogterroristák és kommentelők is perelhetőek vagyunk. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy valódi vagy nick néven mondjuk el amit rólatok gondolunk. Egyébként is: amíg a felhatalmazást a moslékosdézsa körül sündörgésre névtelen szavazólapon kapjátok, addig a merítőkanalat tartó kezet ért névtelen kritika is éppen ilyen erővel bír.

Azt mindketten tudjuk, hogy Európa közepén az Unió tagjaként Pakisztánt vagy Iránt játszani nem áll módotokban. De ha ti ennek ellenére a ciklus hátralévő idejére szeretnétek egy médiatörvény méretű, évekig tartó fikacunamit a nyakatokba, csak rajta, piszkáljátok a véleményszabadság határait közszereplők kritizálása esetén megszabó alkotmánybírósági határozatot. Mi hátradőlünk, kérünk egy kávét, és végignézzük ahogy Viktor ismét a kontinens turhaszobrává válva kiírja magát a történelemből veletek együtt.


http://varanus.blog.hu/2012/10/01/navracsics_az_internet_kussoljon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elszáll a hiány
  2012-10-02 20:22:37, kedd
 
  Elszáll a hiány

2012, október 2 - 10:40


Varga Mihály tegnapi meghallgatása után pár kérdés tisztázódott, számos nyitott pont maradt viszont, mondhatjuk úgyis: kormányzati szintre emelték a maszatolást.

MotorosAmi biztos:

Nem tartható a hiány. A költségvetés számait át kell írni, hiszen a jövő gazdasági növekedés kormány által számolt 1,6 százalék helyett legfeljebb egy százalék körül fog mozogni (az MNB 0,7-el, az IMF egy százalékkal számol). Ezzel pedig a költségvetés bevételei is csökkennek, így új sarokszámokra, és új hiánycélra lesz szükség.

Egy biztos: a költségvetés hiányát 3 százalék alatt kell tartani. Varga tegnapi beszámolójából kiderül, hogy az eredetileg tervezett 2,2 százalékot hagyják elengedni, s akár a GDP 2,7 százaléka is lehet a deficit.

Nem lesz kötvénykibocsátás. Varga egyértelművé tette: az IMF tárgyalások befejezése előtt már nem lép ki a kabinet a kötvénypiacra.

Ami nem biztos:

Továbbra sem tudni, mikor kezdődnek hivatalosan is a tárgyalások, értelemszerűen így azt sem tudni, mikor fejeződhetnek be. Tegnap megírtuk: londoni elemzők szerint három lehetséges forgatókönyv van: már évvégén befejeződnek a tárgyalások (gyakorlatilag esélytelen), a második szerint csak jövő év első, esetleg második negyedévére zárják le a tárgyalásokat. A harmadik szerint nem járnak sikerrel a tárgyalások. Az első és harmadik valószínűtlen, a kormány eltökélt az IMF-tárgyalások sikere tekintetében, de hogy csúszni fog, az szinte teljesen biztos.

Mind a piac, mind a közvélemény reménykedett abban, hogy Varga Mihály nyilvánosságra hozza a kormány Valutaalapnak írt levelét. Nem így lett, ehelyett csak a fő pontjait ismertette, igaz, ettől sokkal okosabbak nem leszünk:

- gazdaság kifehérítése
- EU-s projektek finanszírozásának felülvizsgálata
- társadalombiztosítási illeték beszedésének hatékonyabbá tétele
- a szociális támogatások újragondolása, célzottabbá tétele
- hatékonyabb áfa- és bérszabályozás a közszférában
- hatékonyabbá teszik a tömegközlekedést

- nem lesz ingatlanadó, bár az IMF egyik legjelentősebb követelése
- nem csökkentik a bankokat terhelő adókat
- nem lesz nyugdíj- és bércsökkentés

Látható tehát, hogy a kormány a kisebb ellenállás irányába mozdul el, a költségvetés számára legnagyobb kiadást jelentő nyugdíjkifizetésekhez nem nyúl a kabinat, de az adóbeszedést, ha lehet még hatékonyabbá teszi. A szociális szféra lefaragása pedig várhatóan nem ütközik akkor ellenállásba, mintha azt a bérekkel, vagy a nyugdíjakkal tenné a kormány.

Bazsó - barikad.hu

http://www.barikad.hu/elszall_a_hiany-20121002
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
40 ezren veszíthetik el munkájukat
  2012-10-02 19:52:04, kedd
 
  40 ezren veszíthetik el munkájukat
2012, október 2 - 15:24


A nyerőgépek üzemeltetésének betiltásával a szerencsejáték szövetség tagjainak, 1.200 magyar vállalkozónak legkésőbb hétfőig negyvenezer embert kell elküldenie az állásából; a parlament keddi döntésével a nyerőgépipar dolgozói számára megkérdőjeleződött a jogállamiság Magyarországon - közölte Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) elnöke az MTI-vel.

Úgy fogalmazott: "a magyar Országgyűlés kormánypárti képviselői a nyerőgépek betiltása mellett ma megszavazták negyvenezer becsületes munkavállaló munkanélkülivé tételét, közel kétszázezer családtag megélhetésének elvesztését".

A szövetség szomorúan tapasztalja, hogy a magyar kormány "homályos érveléssel", egy tollvonással szüntet meg egy ágazatot, holott a nyerőgépiparág huszonegy évig volt komoly pillére a magyar gazdaságnak - áll az elnök közleményében.

A piaci szereplők különböző jogcímeken évente 70 milliárd forintot fizettek be a költségvetésbe. Ebben a gazdasági és pénzügyi helyzetben ezért az elnök aligha indokolhatónak nevezi a kormányzati lépést, hiszen az MSZSZ szerint az online szerencsejáték megadóztatása ezt a kieső tételt nem pótolja.

Schreiber István kiemelte: érdemi indoklás hiányában csak találgatják a "szakma kivégzésének okát", hiszen nincs egy hónapja, hogy a nemzetgazdasági tárca bizakodó hangú közleményben számolt be arról, hogy a következő hónapokban új alapokra helyezve felpöröghet a piac, elindulhat a szerveralapú pénznyerőautomata-üzemeltetés, aminek minden jogszabályi háttere adott volt.

Most azonban nemzetbiztonsági kockázatot, maffiózókat emlegetnek, holott a legszigorúbban szabályozott és ellenőrzött iparág tagjairól van szó - fogalmazott. A NAV (korábban az APEH) Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya évente átlagosan 15.000 ellenőrzést végzett a pénznyerő automata szektorban és az összes ellenőrzésnek csupán 3 ezrelékében találtak törvénysértést. Ez az adat pedig bármely ágazatnak a becsületére válna - emelte ki az elnök, aki a vádakat a vállalkozók és a munkavállalók nevében egyaránt visszautasítja.

Schreiber István szerint lényeges kérdés, hogy miért hoztak tavaly novemberben törvényt az új típusú üzemeltetési formáról, emelték ötszörösére a játékadót, és adták ki júniusban a jogszabály végrehajtási rendeletét, befektetésre biztatva mindenkit. Miért nem lehetett már akkor meghozni a mostani döntést - mielőtt vállalkozásokat lovallnak bele olyan beruházásokba, amelyek nem térülhetnek meg? Felteszi azt a kérdést is: ha a "Fidesz krédójával" ellentétes a szerencsejáték, akkor az online szerencsejáték, amelyet több országban betiltottak, miért nem az.

Az Országgyűlés keddi döntésével megtiltotta a játéktermek és az elektronikus kaszinók üzemeltetését, pénznyerő gépek így csak játékkaszinókban működtethetők a jövőben.

MTI - barikad.hu


http://www.barikad.hu/40_ezren_veszithetik_el_munkajukat-20121002
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez nálunk a "rend": bírságot kap, aki tetten éri a tolvaj c
  2012-10-02 19:30:57, kedd
 
  2012-10-02. 15:55
Ez nálunk a "rend": bírságot kap, aki tetten éri a tolvaj cigányokat

A Jobbik szerint vérlázító és elfogadhatatlan az a bírósági és kormányzati gyakorlat, amely nem védi meg a munkájukat végző mezőőröket, és teljesen kiszolgáltatja őket.

Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő ismertette: 2011 májusában a Heves megyei Kerecsenden a helyi mezőőr tetten ért 10 cigányt cseresznyelopás közben, majd megpróbálta őket megállítani és intézkedni ellenük. Az eset vége az lett, hogy a 10 elkövető feljelentette a mezőőrt, akit a bíróság a múlt héten 300 forintra bírságolt, amiért az 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket okozott az egyik cigánynak. Hozzátette: a sérülés okozását egyébként a mezőőr mindvégig cáfolta.
Zagyva György Gyula hangsúlyozta: az ítélet megszületése óta a helyi bűnözésre hajlamos lakosok felbátorodtak, hiszen azt gondolják, hogy nekik mostantól mindent szabad.
Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke a sajtótájékoztatón ismertette: pártja szerint egységesíteni kellene a civil önvédelmet Magyarországon, és a polgárőröknek, mezőőröknek fegyverhasználati jogot kellene adni, hogy el tudják látni a rájuk bízott feladatokat. Kiemelte azt is, hogy Kerecsendre a cigány lakosság "felzárkóztatására" az MSZP kormányzása alatt több százmillió forintot költöttek el, mégis az elmúlt 5 évben folyamatosan emelkedik az elkövetett bűncselekmények száma, a betöréseké például a négyszeresére nőtt 5 év alatt.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/102097/#ixzz28AE00Ao7
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kínainál szigorúbb internetcenzúrát tervez az EU - a TEK
  2012-10-02 19:26:20, kedd
 
  2012-10-02. 16:24
A kínainál szigorúbb internetcenzúrát tervez az EU - a TEK is részt vesz az előkészítésben


Kiszivárogtatták a két éve készülő új internetszabályozási direktíva piszkozatát. A tervezet hivatalosan a "virtuális dzsihád" ellen készül, ám a "terror elleni harcban" az uniós állampolgárokat is meztelenre vetkőztetheti - és persze kiválóan fel lehet majd lépni a segítségével a nemzeti erők ellen. Az irányelvek előkészítésében Magyarország is részt vesz, a projekt a TEK hatáskörébe tartozik.
A kínai diktatúrában is lazább az internetszabályozás, mint amilyen az Európai Unióban lehet, ha az EU elfogadja a kontinensen példátlan szigorúságú tervezetcsomagot. Az elképzelések között szerepel például, hogy uniós állampolgárok csak valós névvel és profilképpel regisztrálhatnak közösségi oldalakon. A világsajtóban bicskanyitogatónak talált ötlet szerint az EU egy európai szintű internetrendőrséget állítana fel (minden tagállam magának), amelynek tagjai fent lennének Facebookon és egyéb oldalakon. A netrendőrség funkciója az elrettentés lenne, ugyanis a tervek szerint jól láthatóan kiírnák az oldalakra, hogy az azokon történő aktivitásokat a hatóságok figyelik. A teljes tervezet itt olvasható el (angolul), bár kiszivárgása óta elvileg több ponton finomítottak rajta, a végleges verziónak pedig 2013 májusára kell elkészülnie.
Mindenki mindenkit megfigyelne
A tervezet szerint az EU szervezeti szinten semmit sem csinálna, hanem minden felelősséget és a megvalósításhoz szükséges költséget a tagállamokra, a honlapokat üzemeltető cégekre és az internetszolgáltatókra bízna. Az országok kijelölt hatóságainak folyamatosan monitoroznia kellene a fennhatóságuk alá tartozó oldalakat, és jelentéseket kellene küldeniük az EU-nak, amely fellebbezés nélkül töröltethetné a sértő oldalakat. A jelenlegi gyakorlat szerint minden esetben vizsgálat és meghallgatások előzik meg egy oldal lelövését.
Az irányelvek megvalósítását úgy képzelik, hogy az EU kötelezné a böngészők és operációs rendszerek tulajdonosait, hogy programjaikban helyezzenek el egy "feljelentés" gombot, amely egy alkalmazáson keresztül elküldené a nem tetsző tartalmat az illetékes hatóságnak. Azt is a cégeknek kellene ellenőrizniük, hogy egy-egy közösségi oldali profil valóban azt a személyt rejti-e, akit mutat, így például a Facebook EU-s állampolgárainak személyi igazolványt kellene beszkennelni és elküldeni, ha nem is San Franciscóba, de a Facebook Írországban található európai főhadiszállására biztosan. Másrészt az internethasználók aktivitását is monitoroztatná az unió, ugyanis kötelezné a netszolgáltatókat, hogy szűrjék az emberek adatforgalmát. Amennyiben a felhasználó "terrorista" oldalakat látogat, szerkeszt, vagy letölt onnan tartalmakat, akkor a szolgáltató automatikusan értesítést küldene erről az illetékes hatóságnak.
A tervezetet a CleanIT nevű, tagállamok közt működő projekt során készítették el 400 ezer eurós uniós támogatásból, amelyet az EU bűnmegelőzési bizottságától kaptak. A projektet kezdetben Hollandia, Németország, Nagy-Britannia, Belgium és Spanyolország vitte, azóta több ország csatlakozott, a támogatók közt van már például a sváji Kalóz Párt és Magyarország is, akit a projekt honlapján az előkészítés vezetői közt jegyeznek. A CleanIT szerint Magyarországon a Belügyminisztérium foglalkozik a témával, egy kis utánajárás nyomán pedig kiderült, hogy ez a projekt a TEK hatáskörébe tartozik. A TEK egyelőre nem nyilatkozik arról, hogy mikor, milyen célból csatlakozott a projekthez.
Véget vet az internetes anonimitásnak
A CleanIT elvileg csak 2013 februárjában hozta volna nyilvánosságra az irányelveket, azonban az European Digital Rights (EDRI) nevű jogvédő szervezet kiszivárogtatta az irányelvek elmúlt két évben elkészült változatát. A 23 oldalas tervezetből többek között az is kiderül, hogy a CleanIT nem ajánlott irányelveket készített, hanem törvénytervezetet. A kiszivárgott dokumentum a felhasználói aktivitások monitorozásától kezdve az állami kötelezettségig végigveszi a netes terrorizmust érintő témákat és már kész ajánlásokra, valamint további kérdéses pontokra osztja az elveket. But Klaasen, a CleanIT vezetője szerint pont ez mutatja, hogy a tervezet még félkész állapotban van, és érdemtelenül hasonlítják a világsajtóban az ACTA-hoz. A Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodáshoz szigorúsága mellett a tervezet kidolgozásának antidemokratikus, zárt ajtók mögötti előkészítése miatt is hasonlítják, valalmint azért, mert többek szerint véget vet az internetes anonimitásnak, és a hatalmi szervek előtt meztelenre vetkőzteti a felhasználót.
Klaasen Twitteren vitatkozott össze Glyn Moody technológiai íróval, aki szerint a CleanIT totális megfigyeléshez és a digitális hatalom önkényuralmához vezet. Klaasen azzal védekezett, hogy a netes terrorizmus elleni harcot éppen hogy nem felülről vezérelve, hanem az állampolgárok részvételével képzelik el. Klaasen szerint ők nem akartak zárt ajtók mögött szervezkedni, már a projekt indulásakor is hívták az EDRI-t, akik viszont nem szálltak be. Nagyobb hírverést pedig azért nem csaptak, mert szűkös volt a költségvetésük, és nem futotta belőle konferenciák szervezésére. Ehhez képest a CleanIT honlapján az áll, hogy konferenciák és workshopok tapasztalatai alapján vázolják fel azt, amit a magánemberek és a versenyszféra gondol a netes terrorizmusról.
Bár már két évet dolgoztak rajta, és a végeredmény prezentálásától csak hónapok választják el őket, Klaasen szerint menet közben több szigorú elképzelésükkel kapcsolatban meggondolták magukat. "Rájöttünk, hogy ezek nagyon rossz ötletek voltak" - mondta az Arstechnica nevű technológiai portálnak a projekt vezetője. Pascal Gloor, a svájci Kalóz Párt elnöke pedig azt nyilatkozta a Piratetimes nevű kalózportálnak, hogy a valós személyiségre vonatkozó passzusokat a kiszivárogtatás után azonnal kivették a tervezetből. Klaasen szerint a kiszivárgott dokumentum egyébként is csak egy nagyon kezdetleges, belső használatra szánt munkajegyzet. A holland tisztviselő szerint munkájuk az eddigi legkeményebb terrorellenes kezdeményezés a világon. John McNamee, az EDRI vezetője szerint viszont a CleanIT minimális eredménnyel sem járna a netes terrorizmus elleni harcban. Mcnamee szerint különben is csak arról van szó, hogy az Európai Bizottság egy álprojektbe bújtatva rányomja saját elképzeléseit a versenyszférára. Más elképzelések szerint pedig az egész mögött a szoftvergyártók lobbija áll, akik nagyot szakítanak majd, ha megnő a kereslet a terrorista tartalmak szűrésére.
Egyes szakértők szerint az egészből úgysem lesz semmi, ha törvénytervezet formájában kerül az Európai Parlament elé, ugyanúgy át fognak gázolni rajta, mint az ACTA-n. Rebecca MacKinnon technológiai szabályozással foglalkozó újságíró szerint viszont nem kizárt, hogy a szakma inkább önként vállalja a CleanIT-ben foglaltakat, és egyfajta erősen ajánlott önszabályozó rendszer alakul ki a tervezet mentén, különben akár egy még ennél is szigorúbb törvénnyel nézhetnek szembe a versenyszféra tagjai. Hasonló megelőző önszabályozás volt már a mobilszektorban.
(Origó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/102099/#ixzz28ACrQaKw
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megfontolandó színesmegfékező gyakorlat: kéz- és láblevágás
  2012-10-02 19:11:21, kedd
 
  2012-10-02. 18:04
Megfontolandó színesmegfékező gyakorlat: kéz- és láblevágásra ítéltek öt bűnözőt Maliban

Az öt fiatal rabló egy távolsági busz utasait fosztotta ki. Az iszlamista milicisták elfogták, és a saría alapján kéz- és láblevágásra ítélték őket. Az ítéletet végrehajtották, az elítéltek Gao kórházában fekszenek. Az ágyban fekvő amputált rablókra még mindig fegyveres milicisták vigyáznak.

Orsós Rómeó is lehetne a helyében
A saría alkalmazását immár hétköznapi gyakorlattá tették Mali északi részén. Az amputált bűnösök többnyire Bamakóba, az ország fővárosába "menekülnek", ahol már egyesületet is alapítottak. Sajtóértekezleteket tartanak, és ezeken számolnak be a nemzetközi sajtónak arról, hogy milyen körülmények között veszítették el kezüket és lábukat, vagy egyszerre mind a kettőt (tehát még ők vannak felháborodva, mert a buszfosztogatással amúgy semmi gond nincs - a szerk.).
Az iszlamista milíciák az egész országra ki akarják terjeszteni Mohamed próféta szigorú törvényeit. Mali kormánya más afrikai államok támogatásával katonai fellépést tervez Mali északi részének "felszabadítására". Közben Algériában tárgyalások folynak az iszlamista tuareg milícia, az Ansar Dine és a mali kormány képviselője között. Algériának fontos szerepe lehet Mali helyzetének rendezésében, hiszen a milíciák vezérkara jórészt algériai állampolgárokból áll. Algéria egyelőre elutasítja a katonai megoldást Maliban, ehelyett a titkos párbeszéd híve az iszlamista milíciákkal, melyek tavasz óta megszállva tartják Mali északi részét.
(Afriport nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/102105/#ixzz28A94lmZE
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tömeges magyarországi zavargásokat vizionál az orosz lap
  2012-10-02 19:09:32, kedd
 
  Kimondták, ettől félnek Európában: Zavargások lesznek Budapesten

Tömeges magyarországi zavargásokat vizionál az orosz lap
2012.10.01. - 15:20 MTI - Heti Válasz

A válságtól és a véget nem érő politikai botrányoktól gyötört Magyarország az Európai Unió új gyenge láncszemévé válik - emelte ki a Kommerszant című orosz napilap hétfői számában megjelent, Budapestről küldött tudósítás.

Jaroszlav Simov cikkében idézi a legfrissebb közvélemény-kutatási adatokat, amelyek arról tanúskodnak, hogy a magyarok teljes mértékben csalódtak a kormányzó Fideszben és az ellenzékben is. Szakértők attól tartanak, hogy Magyarországon ismét tömeges zavargások lesznek, mint hat évvel ezelőtt - írta.

Simov emlékeztetett, hogy a Gyurcsány Ferenc kormányzása katasztrófába vitte a szocialista pártot, amely csúfosan megbukott a választáson az Orbán Viktor vezette Fidesszel szemben. Most azonban "a Fidesz ugyanezen az úton halad" - meredeken esik népszerűsége, miközben a választók általánosan csalódtak, mert nem tudta kivinni az országot a mély gazdasági válságból.

Az újjáválasztásának bebiztosítására törekvő miniszterelnök egyfolytában "nemzeti húrokat penget", a magyar szuverenitás védelmezőjeként tünteti fel magát az Európai Unió diktátumával szemben. De a vitatott reformok mellett "ellene dolgozik a gazdasági válság is, a nem teljesített ígéretek is (például az egymillió új munkahely létrehozása) és annak a kockázata, hogy jobboldali radikalizmusba csap át, amitől Európa és a választók is félnek" - mutatott rá Simov, hozzáfűzve, hogy az ellenzék képtelen kihasználni a kormányzó párt nehézségeit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A miskolciaknak elegük van a struccpolitikából
  2012-10-02 19:08:48, kedd
 
 
A miskolciaknak elegük van a struccpolitikából
2012, október 2 - 15:03 barikad.hu

A miskolci Jobbik közleményében adott hangot felháborodásának, hogy a Fidesz bírálja a tervezett avasi Magyar Élet Menetét. A nemzeti radikális párt szerint a kanadából visszatelepülő cigányokkal semmi gond nincs, de a fáklyás felvonulást ártalmasnak tartja a kormánypárt.

Jön a hűvös idő, s vele együtt jönnek, szállingóznak vissza a fészekrakók az avasi panel "ingyen" melegébe, karöltve a Kanadából vissza"menekült" családtagokkal - írják, majd hozzáteszik: "Aggódunk az emberek biztonságáért, a terek, utcák nyugalmáért, mely már ma is sok esetben csak utópia az Avason. Persze a Fidesz is aggódik: keddi közleményükben féltik - no nem a miskolciakat - hanem az Avas 'jóhírét'. Természetesen azt sem a fészekrakóktól és nem is kanadai barátaiktól, hanem a Jobbiktól."

A miskolci Jobbik elképedve áll azelőtt, hogy miközben a kormánypárt büszkén jelenti be, hogy a hazatelepülő kanadai romákkal szemben nincs tennivalója az önkormányzatnak, addig a Jobbik avasi vonulását kifejezetten ártalmasnak tartja a városvezetés. A közlemény szerint azokra lehet "ártalmas" a vonulás, akiket a Fidesz valójában képvisel, s akik miatt a nyugalomra vágyó polgárok menekülnének ebből a városból.

A Jobbik szerint azzal, hogy a Fidesz a Jobbik avasi megmozdulásában csupán annyit lát, hogy rossz hírét kelti Miskolcnak, egyet bizonyít: a kormánypártot nem a törvénytisztelő lakosság érdekli, hanem kizárólag az, hogy a médiákban egy olyan Miskolc jelenjen meg, amely nem létezik. A városvezetés egy biztonságos, fészekrakó mentes Avas képét szeretné láttatni, de az Avas sajnos nem ilyen. És ha a Fidesz struccpolitikáján múlik, soha nem is lesz az. A miskolci Jobbik ezért vár mindenkit október 17-én 17.00-ra az Avas lakótelepre - írják.

"Vegyük vissza, védjük meg Miskolcot!"

Kapcsolódó:
Tíz tolvaj cigánnyal szemben intézkedett a mezőőr, "jutalmul" 300 ezres bírságot kapott (videó) (Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pofáraesés: az ENSZ hátat fordít Izraelnek
  2012-10-02 19:08:01, kedd
 
 
Pofáraesés: az ENSZ hátat fordít Izraelnek
2012. október 02. 12:48 Hunhír.info

Mahmoud Ahmadinejad iráni elnök beszédet tartott egy magas szintű találkozón az ENSZ-ben szeptember 24-én. Most először minden nyugati ország küldöttsége ülve maradt az ENSZ Közgyűlésben és végighallgatta Ahmadinejad elnök Izrael-fenyítését. Volt két világháborúnk Európában a múlt században, a legnagyobb a világtörténelem folyamán, ami 100 millió ember halálát okozta, és mégis, a média tájékoztató és párbeszéd műsorainak 95%-a Auschwitzhez kötődik, egy táborhoz, ahol a krematórium kéményét az oroszok építették 1947-ben és magában áll egy beton placcon, soha semmi összefüggésben egy más épülettel. Csoportos látogatások naponta. Lengyel idegenvezetők elmagyarázzák hogyan ment át a napi 20 ezer elégetett hulla füstje és hamuja a kéményen, ami még nem is létezett akkor, amikor a tábort használták.

Eddig minden más alkalommal mikor az iráni elnök felszólalt a gyűlésben, az izraeli képviselő felemelte egy ujját és az amerikai, a brit és más nyugati küldöttségek elhagyták a termet, tolakodva kifelé, mint zombik.

Az utóbbi időkben számtalan vallással szembeni tiszteletlenséghez fűződő ügy volt. New York City ki van plakátozva rossz szándékú iszlám-fóbiás fröcskölődéssel. Faji és vallási gyűlöletről szólnak a plakátok mindenhol a világ legismertebb városában, amelyeket azok a férgek ragasztottak ki, akik Netanyahut és orgyilkosokból, gengszterekből és perverzekből álló bandáját szolgálják.

Kérdezik, miért használok ilyen durva hangot egy világ-vezetővel szemben? A válasz egyszerű. Ma az amerikai sajtó ugyanolyan méreggel átitatott válaszaira ébredtem, mint a Prófétát gyalázó istenkáromló filmek.

Igazából, a mi nyomozásaink azt mutatják, hogy az iszlámot támadó plakátok, a Prófétát támadó film és az Ahmadinejad elnök ellen szabadjára engedett újság és televíziós hírek eredete ugyanaz. Az amerikai népen és a világ népein élősködő vérszívó falka, most, végre, kitudódva kik is ők valójában, jól látható szószólóik, Rupert Murdoch, a Koch testvérek, Mitt Romney, Sheldon Andelson és az Amerikai Izraeli Közügyek Bizottság (AIPA() lobbi.

Az egy dolog, mikor egy újság elfogult híreket közöl. Viszont az ellenőrzés mértéke, amit Netanyahu militáns szélsőségeseinek megengedtek, példátlan még a zugújságírásban is, és ami előtt Amerika "neocon" fanatikusai és "bankszter billiomos" támogatói is meghajoltak. Ma kiválasztottuk a New York Post-ot, Ruppert Murdoch tulajdonában lévő újságot, akit büntethetőnek mondtak ki a brit biztonsági erők három miniszterelnök és kulcsfontosságú kormánytisztviselők telefonjainak lehallgatása, megvesztegetése és zsarolása miatt.

Azoknak, akik nem tudnák, Murdoch és az ő médiabirodalma az iszlám-ellenes háborúnak, Amerika átverésének és a világ tönk szélére kergetésének, éheztetésének és a totális kormányzásának hangja. Murdoch egy szörny ugyanúgy, mint bábtársa és seregtársa Netanyahu és annak kegyence, Mitt Romney.

Ahmadinejad elnök specifikusan meghatározott témákban akarja álláspontját elmondani abban, ami utolsó felszólalása lesz az Egyesült Nemzetekben. Kulcsfontosságú azok közül a megállapodás, amelyet az El Nem Kötelezettek Mozgalmának országai kötöttek egymás közt teheráni konferenciájukon a múlt hónapban. Az Egyesült Nemzetekre nem lehet többé ráerőszakolni, hogy alávesse magát a Biztonsági Tanács 5 állandó tagja ellenőrzésnek, akik úgy uralkodnak azon intézmény fölött, mint egy gengszter banda. Akár a világ összes nemzete megállapodásra juthat, de ha egy a "mágikus 5"-ből nem ért azzal egyet, ez általában az Egyesült Államok Izrael kedvében járva, akkor nincs ENSZ, csak Izrael gyakorolta financiális hatalmát az Egyesült Államok kormánya felett.

Ahmadinejad másik témája az, hogy a palesztin valóságot el kell intézni és, hogy az Izrael által elfoglalt területek nem képezik részeit a zsidó államnak és, hogy nincs nemzetközi megállapodás, ami feljogosítaná őket azok ellenőrzésére. Mindenesetre, nézzük meg Netanyahu és Murdoch megalomán zagyvaságait a New York Post-ból:


"Ahmadinejad Yom Kippur ENSZ beszéde megalázás New York City számára. Ez szembeköpése nagyszívű városunk minden türelmes polgárának, akik az ENSZ vendéglátói szerepét töltik be, mert a planéta egy más városának polgársága sem elég türelmes és bölcs ahhoz, hogy elviselje az abszurd színházat amit ott végigjátszanak.

Egyszerűen nem hívod meg Mahmoud Ahmadinejad-ot... az ENSZ-be Yom Kippur-kor, a Vezeklés Napján, a zsidó naptár legszentebb napján. Ez nem csak egy sértés a zsidókra nézve. Elviseljük az ENSZ-et, mert mi vagyunk a világ fővárosa. De még New York-nak is meg kell állnia és fel kell kiáltania, hogy Ahmadinejad meghívása több a soknál. Ez egy aljas, gusztustalan, utálatos népszerűséghajhászó fogás.

Ahmadinejad meghívása New Yorkba Yom Kippur ünnepén árulók által megtervezett, gyűlöletet keltő színpadi technika bizonyos emberekkel szemben, akik segítettek ezt a várost naggyá tenni - egy gonosz lelkű csel, ami megszentségteleníti 6 millió legyilkolt zsidó emlékét a világ legismertebb antiszemitájának ripacskodó bohóckodásaival a zsidó év legszentebb napján.

Az ENSZ, ami a világbékét kezdeményező testületként lett létrehozva, letért útjáról, hogy diszharmóniát és megosztódást teremtsen Ahmadinejad meghívása által, aki még több mérget fog befecskendezni a világ vérkeringésébe amerikai földön elnökválasztás idején, és ezzel még Yom Kippur megbocsájtó szellemét is megmérgezni reméli...

Vajon Yom Kippur megbocsájtó természete volt az, ami azokat a "Jézus egy Majom" héber feliratokat inspirálta felfirkálnia a keresztény szent helyekre szerte a palesztin megszállt területeken? Kérem, vegyék észre, ez egy számító, otrombán őrült kóválygásokkal teli üzenet, nekünk címezve. Mióta van egy zsidó ünnepnapnak, Yom Kippurnak bármi köze az ENSZ működéséhez? Aki eddig nem vette számba Izraelt, mint veszélyt magára a józan észre, annak csak olvasnia kell. Én megborzongok a "megbocsájtó szelleműség" szavak láttán, mikor gyűlöletes és vitriolos mondatokban szerepelnek.

Izrael nem egy a 193 tagország közül aminek népessége .00001-e az ott képviselteknek? Izraelnek nincsenek elismert határai, nincs alkotmánya. Eltartatja magát mások segélyéből, miközben a világ 4. legnagyobb fegyverexportőrje.

Izrael tart egy ENSZ-rekordot is 116-tal, ami a többség által megszavazott szankcionáló határozatok száma, háborús bűnökért és fajirtásért. Mikor sarokba van szorítva, az izraeli militáns extrémista elemek rég beismert trükkje a mások "antiszemitizmussal" és "holokauszttagadással" vádolása.

Ez itt a Wikipedia definiciója egy "szemitára": A szemita fogalom különböző ókori és modern sémi nyelvet beszélő délnyugat-ázsiai nép egy tagját jelenti, ideértve az akkádokat (asszirok és babiloniak), eblaitokat, ugaritokat, kánaániakat, föniciaikat (ideértve a kártágóiakat), hébereket, (izraelieket, judeaiakat és szamaritánusokat), arámiakat, kháldokat, amoritákat, moabitokat, edomitokat, hükszoszokat, arabokat, nabateusokat, shébaiakat, szutúkat, ubaritokat, dilmunitokat, báhrániakat, madeánokat, szabiánokat, sziriákokat, amelikokat és az etiópiai sémeket.

Még fogok bizonyítékot találni arra, hogy az orosz és az európai zsidók, akik eddig képtelennek mutatkoztak egyenes kötődést bizonyítani bármelyik fenti csoporthoz, átköltözése a területre, amit Palesztinának lehet és talán kéne hívni, az valójában szemiták elüldözése nem-szemiták által.

Az izraeli a zsidó telepesek nagy többsége az általuk használt héber nyelvet ott tanulta meg, és a héber nyelv használata nem folyamatos semmilyen történelmi vonatkozásban.

Én egy németül és jiddisül beszélő családban nőttem fel, amiről ma szitkozódva beszélnek azok, akik "militáns cionistáknak" hívják magukat. Nekem hiányzik ez a nyelv, mint egy sok évszázados hagyomány, nagy melegség és humor nyelve, ami képes leírni az élet sok valóságát úgy, ahogy a német, egy kifertőtlenített nyelv sose volt képes.

Az én német családom, a Lehmanok az akkori Posen (Poznań)-ből rég kihaltak, nagy valószínűséggel a 8.5 millió német közé számolva, akiket Sztálin küldött szibériai táborokba a II. világháború befejezése után.

Hatvanmillió ember halt meg a II. világháborúban és "akörül", beleértve a Sztálin által halára éheztetett 20 millió ukránt és sok millióan ki lettek telepítve a háború folyamán a szovjetek által, hogy uráli gyáraikban dolgozzanak. Nekik közel 40%-uk megfagyott vagy éhen halt.

A történészeket akkor éri megtorlás és azonnali elbocsájtás mikor kételkedni kezdenek a háború Sztálin-féle változatában. A történelem egyfolytában változik és létezik egy holokausztból adódó valóság, egy olyan témából aminek kiváltó okait és természetét szabadon megbeszélni bűntettnek számít azzal a nyilvánvaló céllal, hogy "takarást és félrevezetést" adjon azokra a fajirtó bűnökre, amik magával a holokauszttal vannak párhuzamban.

Volt két világháborúnk Európában a múlt században, a legnagyobb a világtörténelem folyamán, ami 100 millió ember halálát okozta, és mégis, a média tájékoztató és párbeszéd műsorainak 95%-a Auschwitzhez kötődik, egy táborhoz, ahol a krematórium kéményét az oroszok építették 1947-ben és magában áll egy beton placcon, soha semmi összefüggésben egy más épülettel.

Csoportos látogatások naponta. Lengyel idegenvezetők elmagyarázzák hogyan ment át a napi 20 ezer elégetett hulla füstje és hamuja a kéményen, ami még nem is létezett akkor, amikor a tábort használták. Senki nem kérdezi meg, miért van a szépen kicímkézett gázkamráknak üvegablakos ócska faajtójuk eredeti helyükön a 19. századból. Még mindig el lehet hinni a holokausztot és nem vaknak lenni vagy totál hülyének. A német törvények 10 év börtönbüntetést írnak elő bárkinek, akinek kételye van a holokauszt ezernyi változatainak bármelyikében. Törvény kötelez elhinni mindegyiket és azokat ismételni, ahogy két tucatnyi másik ország is teszi ezt.

A fontosabb kérdéseket, hogy ki húzott hasznot a háborúból, és ők hogyan, zsidók vagy nem-zsidók, élték azt túl bántatlanul, soha nem teszik fel, vagy válaszolják meg. A háború, ahogy tudjuk, "a hazugság szülőanyja".

Egy második kérdés is felmerül. Annak nem kéne bűntettnek lenni, mikor a zsidókat arra tanítják, hogy ők egy utált és megvetett nép, ezzel késztetve őket, hogy áldozatoknak és alsóbbrendűnek érezzék magukat? Nem a kontroll egy klasszikus metódusa ez, egy "psyop", ahogy hívják, egy módja az izraeli zsidók manipulálásának egy igazságtalan társadalom elfogadásara, amit egy haladó gondolkodású, kulturált és jól képzett népnek undorítónak kéne találnia?

Ezen a héten, minden New Yorkra fókuszálódik: a mocskos rasszista hazugságokat szerte a városban kiragasztotta egy Amerika-szerte szidott titokzatos csoport. Az igazi amerikai emberek félrevezethetők, de türelmük végét járják láthatóan, mikor még több levezényelt terrorizmusra és "márkanévvel ellátott" rosszfiúra kerül a sor.

Az milyen zavarba ejtő, hogy a Külügyminisztérium szerint, az Al Qaeda vezetője egy Adam Perlman nevű ember, Phil Perlman fia, akinek nagyapja, Carl Perlman segített a Rágalmazásellenes Liga megalapításában? Az Al-Kaidát most az egyik legbefolyásosabb amerikai zsidó család egy tagja futtatja, egy család, akikről tudott, hogy dajkálják a militáns cionizmust.

Így már tisztán látható miért lett 33 egymást követő "kettes számú" vezér meggyilkolva, miközben Perlman/Gadhan, valójában az izraeli bázisú SITE Intelligence titkosszolgálat fizetett publicistája, a feltételezett "militáns iszlám hangja" haifai lakásában ül.

De ma gondolataim visszatérnek a méreggel telített támadásokhoz, Murdoch New York Post-jához, Netanyahu üres fenyegetőzéseihez, egy "filléresbolti Sztálinhoz" és a nagyon magányos izraeli ENSZ- képviselőhöz, aki kivonult a Közgyűlésből halk nevetés kíséretével.

Ezek a józan ész és az emberi méltóság apró jelei. Az emberiség mutatja ébredésének legkisebb jeleit, időnkként ezek a dolgok reménysugarak.

Hunhír.info - Gordon Duff/PressTV (Fordította: Magyar László - Hunhír.info)

A fordító megjegyzése: Gordon Duff egy fegyveres harcokban részt vett tengerészgyalogos veterán, a Veterans Today főszerkesztője. A PressTV pedig egyik kedvenc weblapom, minden nap olvasom, sokan becsülik és hivatkoznak rá. (Ugyanennek a PressTV-nek dolgozik Miss Lauren Booth is Londonból, aki Tony (Blier)Blair sógornője és felvette az iszlám vallást Qom-ban, és akit szintén nagyra becsülök.)

Kapcsolódó:
Globális háború folyik Irán ellen (Barikád)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.