Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A Fidesz alól kiszántják a NER-t
  2012-10-20 19:19:24, szombat
 
  2012.10.20. 06:10


A Fidesz alól kiszántják a NER-t


Fekete napja volt Viktorunknak a tegnapi. Csak csodálkozik rá a világra, mint busmanok a szánkóra, hogy fakkjú vazze, mi van itt? Szabó Rebekát meg tudná fojtani egy nemzetiszínű zsinórtangával, az arca meg lángol a szavaktól amik Anikó asszony szájából indulva arculütésként hatottak mikor otthon bejelentette: anyám, ki kell vessem a stelázsi adót is.

Mégsem mondhatja, hogy meglepetések érték. A földbérlet pályázatok körüli cirkusz hónapok óta megy, a gazdák hangoztatják elégedetlenségüket, Ángyán írja egymás után a jelentéseket, Fazekas Sándor vidékrontási miniszter időutazásba is bonyolódik a hazugságspirálban, csak a földoligarcha családok vigyorognak elégedetten. Aki ezek után miniszterelnökként nem számított rá, hogy egyszer minden türelem véget ér, és ha a gazdák kirántják alóla a földet annak borzalmas taknyolás a vége, az mondjon le azonnal, mert annál is alkalmatlanabb a feladatára, mint amilyennek egyébként kinéz.

Kajászón tegnap betelt a pohár. A helyi gazdák, - akiknek nem egy hektár, egy négyzetméter föld sem jutott a saját falujukban - követve a viktori módit kivonultak a földre az őket támogató Szabó Rebeka LMP-s képviselővel és bejelentették: einstand. Köszihelló-stipistopi, a kápolnásnyéki illetőségű bérlő - szerintük jogszerűtlenül elnyert - 280 hektárját elkezdték belakni és megművelni. Képeket erre találtok.

lmp-földfoglalás.gif

Szabó Rebeka hozza ki az ellenőrzőjét, ezért jár egy ötös. A többi ellenzéki párttól és mindenféle szerveződéstől kérdezném, hogy ti nem érzitek végtelenül kínosnak, mikor a 40 kilós, belvárosi romkocsma-értelmiséginek elkönyvelt képviselőnő - és ugye a párt amit képvisel - az egyetlen - Ángyánon kívül - aki hajlandó megemelni a seggét, oppardon, Rebeka, esetedben fenekét, és érdemben is kíván tenni valamit? Értem én, hogy a jobbikos zászlóvivőknek az avasi flaszteron korzózni könnyebb és egyszerűbb, mint holmi szántóföldön, a bakancs se lesz poros, sáros, a cigányokkal is rizikómentesebb huzakodni,mint Orbán oligarcháival, de ha már a szátokkal ennyire a szíveteken viselitek a föld meg a vidék sorsát, akkor esetleg tenni is lehetne érte a szájaláson kívül. Bár, ha nektek nem égő, hogy egy negyvenkilós csajszi egyedül többre megy, mint ti úgy, ahogy vagytok, akkor mi szívesen elröhögünk ezen tovább.

Kedves Vezetőnk fénye jócskán megkopott a szántásban landolás után, és mire éppen leporolhatta volna magát, borogathatta volna a hűtlenné vált szülőmegyétől, a földijeitől szerzett kék foltokat, belecsúsztak neki nyugatról is, és megint fejjel állt bele a szentséges anyaföldbe. Brüsszelből szóltak, hogy na helló, aranyapák, büntetlenül nem lehet hazavágni a gazdaságot, a csomag összegben már stimmelne, viszont az irány továbbra is rossz, a csomagocska hatására a növekedés - mert nálunk a negatív előjelű növekedés sem csökkenés, bár máshol ezt zuhanásnak hívják- még akkora sem lesz amennyire a hurrá optimista kezdetiből a pesszimistára javítottátok, úgyhogy reszeljetek még rajta. Viktor itt ott helyben sakktábla mintát karmolt a fejébe, az agya túlpörgött és ledadogott.

orbán brüsszel.bmp

"Azt kérjük az Európai Uniótól, mondja meg, hogy mennyi hiányzik. És akármennyit mond, azt mi elő fogjuk teremteni" - kapitulált megtörten, és csalódottan meredt jobbkezére. Kíváncsi vagyok, hogy fogja ezt Kusza Szemmel elrendezni. Arról kétségünk ne legyen, hogy a valódi megoldást jelentő gazdaságpolitikai irányváltás ezúttal sem következik be. Két napja azt mondtam, a harmadik Bokros csomagnyi megszorítást is összehozzák a ciklus végére, ami felé az első lépést máris megteszik.

De, ha ez sem volt elég akkor az Unió bejelentette azt is amit régen várni lehetett: a figyelmeztetések ideje lejárt, megindítják a kötelezettségszegési eljárást a telekomadó miatt. Kusza Szem nem habozott kijelenteni, hogy védhető a telekomadó, mert ők trükkösek voltak és adtak neki másik nevet. Úgy tesz ez a félkegyelmű, mintha az Unióban is ők írnák kétharmaddal a törvényeket, és az ilyen piti trükközés a határainkon kívül is bevett szokás lenne. Ha minden így marad 200 milliárdért fogjuk megtanulni, mennyire nem így van. Még szerencse, hogy törvénybe foglaltatott jókor időben, ha megvágják az országot Strasbourgban valamiért, akkor a büntetési tétel erejéig különadót lehet kivetni ránk. Mert úgy hiányzik még ez is.

Nem baj srácok, a gazdaságot hazavágni már sikerült, azt ostobaság és arcoskodás számlája még most jön. Ha tényleg elmeszelnek erre a 200 milliárdra minket, és ezért bármilyen formában - közvetlenül vagy áthárítva valamelyik szektor által - nekünk kell fizetni, akkor a ciklus végét sem éritek meg. Emlékezzetek csak: a magyar kizárólag a zsebével gondolkodik, a hülyenépszavazáson eladta az egészségügy reformját háromszáz forintért. Tippeljétek meg mi lesz, ha bekopogtok hozzájuk azzal, hogy akkor ez itt a nettó hülyeségetek számlája, tessék már a kaszához fáradni. Megvan?



Akkor már van mitől betojni legalább a hosszú hétvégén.

http://varanus.blog.hu/2012/10/20/a_fidesz_alol_kiszantjak_a_ner-t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szolgai magatartást tanúsít a kormány
  2012-10-20 18:55:24, szombat
 
 
Szolgai magatartást tanúsít a kormány
2012, október 20 - 13:46


A Jobbik szerint elfogadhatatlan a kormánynak az Európai Unióval szemben tanúsított "szolgai magatartása", ilyenre csak a Szovjetunióval kapcsolatban volt példa - Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján ezt azzal kapcsolatban jelentette ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: ha Brüsszel megmondja, mennyi pénzt kell még előteremteni a legutóbbi kiigazításhoz képest, akkor azt előteremtik.

Az ellenzéki képviselő bírálta a megszorító politikát és az ágazati különadókat is, mondván, ezeket a cégek mindig áthárítják a lakosságra. Ezzel kapcsolatban Z. Kárpát Dániel jelezte: saját monitoring eszközeikkel figyelni fogják a jövőben az "áthárítási kísérleteket". Z. Kárpát Dániel azt is elmondta: a harmadik Matolcsy-csomag a szocialista utat követi, ugyanazt a restrikciós politikát alkalmazza. Felháborító, hogy mindezt azért teszik, hogy egy újabb IMF-megállapodás szülessen, ami újabb megszorításokat von majd maga után.

Az uniós tagsággal kapcsolatban a politikus azt hangoztatta, hogy az uniós csatlakozási szerződés minden pontját újra kellene tárgyalni, és népszavazásnak kellene dönteni a tagság mikéntjéről. Ezt azonban a Jobbik szerint meg kell előznie egy beszámolónak, mert adataik szerint az ország eddig csak ráfizetett a EU-tagságra. A Jobbik ennek igazolásaként egy EU-monitoring rendszer kialakításán fáradozik, mely a Z. Kárpát szerint világosan kimutatja majd a tagság káros hatásait.

A képviselő szerint kijelenthető, hogy a Jobbik az egyetlen párt, amely a saját erőforrásaira támaszkodva hozna létre egy erős, független magyar gazdaságot.

MTI nyomán barikad.hu

http://barikad.hu/szolgai_magatartast_tanusit_a_kormany-20121020
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
56 év után elértük, hogy a földön mindenki nekünk diktál, mi
  2012-10-20 18:39:51, szombat
 
  56 év után elértük, hogy a földön mindenki nekünk diktál, miután kifosztott minket...



Az 1956-os forradalom 16 pontja

2012. október 19. péntek


Az 1956-os forradalom 16 pontja az a követeléslista, amelynek első változatát a Szegeden megalakult Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége (MEFESZ) fogalmazta meg 1956. október 20-án, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen az ország egyetemeinek küldötteiből alakult diákgyűlés résztvevői öntötték végleges formába október 22-én.

A budapesti egyetemisták és főiskolások október 23-i tüntetésének első állomása a belvárosi Petőfi-szobor volt. Itt olvasták fel a 16 pontot, miután Sinkovits Imre elszavalta a Nemzeti Dalt.

Király Béla, Budapest 1956-os katonai főparancsnoka, történész a Mindentudás Egyetemén tartott előadásában a forradalom voltaképpeni programjának nevezte a 16 pontot, amely, mint mondta "futótűzként terjedt el az országban". Lényeges pont, mondta a történész, hogy a 16 pont nem követelte a kommunista párt betiltását és a szocializmus eltörlését, de követelte a titkos szavazással végrehajtandó általános választásokat, ami azt jelenti, hogy már ekkor lehetségesnek tartották a szocializmus eltörlését.

Vonják ki a szovjet csapatokat! (Ezt kiáltozták hozzá:"Ruszkik haza!")
Új, alulról kiinduló választások legyenek az MDP-ben (Magyar Dolgozók Pártja)! Válasszanak új KV-t (Központi Vezetőséget), hívják össze a pártkongresszust!
Nagy Imre alakítson kormányt, a sztálinista-rákosista bűnösöket váltsák le!
Nyilvános tárgyalást Farkas Mihály és társai ügyében! Vonják felelősségre Rákosit!
Általános, egyenlő, titkos választásokat, több pártot, új nemzetgyűlést, sztrájkjogot!
Vizsgálják fölül a magyar-szovjet, illetve a magyar-jugoszláv kapcsolatokat a kölcsönös be nem avatkozás jegyében!
Szakemberek bevonásával szervezzék át a gazdasági életet, a hazai adottságok és a nép létérdekei alapján!
Hozzák nyilvánosságra a külkereskedelmi szerződéseket (a magyar közvélemény nem tud semmiről), a jóvátétel tényleges adatait, adjanak tájékoztatást a magyar uránról! (az 1947. április 10-ei párizsi békében foglalt jóvátétel tízszeresét rabolták el!)
Vegyék teljes revízió alá az ipari normákat, vizsgálják ki a bérköveteléseket, állapítsák meg a munkás létminimumot!
Fektessék új alapokra a beszolgáltatás rendszerét, az egyénileg vállalkozók kapjanak a TSZCS-kkel egyenrangú támogatást!
Független bíróság vizsgálja felül az összes politikai gazdasági pert, bocsássák szabadon az ártatlanul elítélteket, szállítsák haza a SZU-ba (Szovjetunió) hurcolt foglyokat!
Teljes vélemény- és szólásszabadságot, szabad rádiót, MEFESZ újságot! Ismerhesse meg mindenki saját káderadatát!
Távolítsák el a Sztálin-szobrot! Helyére 1848-49-es emlékmű kerüljön!
Új, nemzeti jellegű címert! A katonáknak új, a magyar hagyományoknak megfelelő egyenruhát! Március 15. legyen nemzeti ünnep, október 6. nemzeti gyászünnep és tanítási szünet!
Szolidaritást a lengyel néppel!
Október 27-én üljön össze egy országos diákkonferencia, ahol megvitatják a követeléseket!

Forrás: Rubicon, wikipédia - barikad.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1364
  • e Hét: 3286
  • e Hónap: 7031
  • e Év: 160527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.