Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Veszélyes Magyarország?
  2012-10-21 22:47:49, vasárnap
 
 




VESZÉLYES MAGYARORSZÁG?
Magyar Hírlap: Fricz Tamás - 2012. október 20., szombat


Nem tud ,,leszállni" rólunk az Európai Bizottság. Október 16-án a jövő évi költségvetés újabb kiigazítását kérték tőlünk, s ezt 17-én, rendkívüli ülésén teljesítette is a kormány. Nem tehetett mást, hiszen óriási uniós támogatások forognak kockán.

Azt hittük az utóbbi hetek-hónapok kedvező fejleményei láttán - különösen a sikeres Merkel-Orbán találkozó fényében -, hogy talán felkelhetünk a büntetőpadról, s végre ugyanolyan elbánásban lehet részünk, mint a többi EU-s országnak, mint például Spanyolországnak, Portugáliának, Olaszországnak, Írországnak, hogy Görögországról már ne is beszéljünk.

Ebben ismét csalódnunk kellett. Ugyanakkor mindez markánsan arra hívja fel a figyelmet - immáron nem először -, hogy erős civil támogatásra van szüksége a második Orbán-kormánynak, hiszen, mint a példa is mutatja, nem szűntek meg a külső és belső támadások az országgal, illetve a kétharmados többségű kabinettel szemben. Gyakorta bírálják, méghozzá igen elfogult hangnemben Orbán Viktort, kormányát és az országot is. Lawrence Ferlinghetti amerikai költő visszautasította a magyar PEN Klub által első alkalommal neki ítélt Janus Pannonius-díjat, azzal az érveléssel, hogy Magyarországon sérülnek az emberi jogok, a sajtószabadság, és a kormány szélsőjobboldali.

Ez az eset azért is jellegzetes, mert itt már összeér a külső és a belső támadás: nyilvánvaló, hogy Ferlinghettit magyar ,,barátai" szólították fel, hogy ne fogadja el a díjat, s adták szájába a szokásos mantrákat diktatúráról, fasizmusról, rasszizmusról, nácizmusról, irredentizmusról, antiszemitizmusról.

Továbbra is működik tehát a magyar kormánnyal szembeni internacionális hálózat; ez a hálózat nem engedi, hogy az ország lekerüljön a szégyenpadról, hiszen ha így történne, akkor az a ,,végzetes" következmény is előállhatna, hogy a 2014-es választást is a Fidesz-KDNP-szövetség nyerné meg. Márpedig az Orbán-kormányt el kell söpörni, méghozzá azért, mert továbbra is kitart azon céljai mellett, amelyeket a választások előtt megfogalmazott. E célok súlyosan sértik az országunk ellen felesküdött hazai és nemzetközi erőkre támaszkodó hálózat érdekeit, hiszen a nemzeti - egyszerre politikai és gazdasági - szuverenitásunk megőrzése mélységesen szembemegy elképzeléseikkel. Éppen ezért, kívülről és belülről is - lásd a hazai ellenzék mozgolódását és terveit október 23-ra - óriási nyomás nehezedik a kormányra.

Tény: a kormány önmagában nagyon sokat tehet és kell is tennie az itt élő milliók érdekeinek védelmében, ám lehetőségei nem végtelenek. Tehát az itt élőknek is meg kell védeniük azt a kormányt, amely kiáll értük. Egyik tétel a másikból következik: a kormány és a társadalom külön-külön, önmagában kevés ahhoz, hogy egyedül kivédje a külső és belső támadásokat; egymásra vannak, egymásra vagyunk utalva, csak együttesen lehet megvédeni az eddig kivívott eredményeket, és elősegíteni a következő, hasonló irányú lépéseket. Magyarul, a társadalom, az állampolgárok, a civilek nem pusztán nézői az ő érdekeiket képviselő kormány küzdelmeinek. Kormány (állam) és állampolgárok (társadalom) egy nemzetnek két oldalát jelentik. Akik kiállnak a nemzeti szuverenitást és szabadságot, illetve az emberek sokaságának érdekeit védő kormány mellett, igazából a szó jó értelmében már honpolgárok, együtt pedig honfitársak. De vajon megérdemli-e ez a kormány, hogy kiálljanak mellette a honpolgárok? Feltétlenül, ugyanis a választások óta eltelt több mint két év óta mind a mai napig kitartott a nemzeti szuverenitás, az önálló út és az igazságos közteherviselés, az átlagemberek és kispénzűek védelme mellett. Amíg előbbi a szabadságunkat alapozza meg - hiszen nemzeti függetlenség nélkül nem létezhet egyéni szabadság sem -, addig az igazságos közteherviselés teremti meg a demokrácia alapjait, hiszen a demokrácia nem az elitcsoportok, hanem a széles tömegek érdekeit képviseli elsősorban.

Nem arról van szó, hogy a kormány az utóbbi két és fél évben ne követett volna el hibákat, néha talán nagyokat is. Jómagam például egyet mondanék: ha ragaszkodik is a kabinet az egykulcsos, lineáris adóhoz - amin még a jobboldali közgazdászok is vitatkoznak -, a válságra való tekintettel korlátozott időtartamra, például három évre bevezethetne egy magas kulcsú szolidaritási adót, amellyel a saját gazdasági mozgásterét növelné meg, s az igazságos közteherviselés sem szenvedne csorbát. Azt sem mondanám, hogy nincs időnként kapkodás a törvényekben, hogy ne késne az elszámoltatás. Ám fővonalakban jó úton halad a kormány: rugalmasan és taktikusan tárgyal az ,,óriásokkal", az IMF-fel és az EU-val; a Matolcsy-féle csomag, bár terheket is tartalmaz, igyekszik azokat arányosan elosztani; a földtörvénytervezet elsődleges célja, hogy megvédje a magyar földeket, és azokat magyar kézbe adja; a diákhitel növeli az esélyegyenlőséget; a munkahelyvédelmi akcióterv jó elképzelés; a kis- és középvállalkozások adóterheinek csökkentése dicséretes - és még sorolhatnám.

A honpolgárok joggal várják el, hogy vigyázzon rájuk a kormány. Ám a honpolgároknak is vigyázniuk kell a kormányra - ha megérdemli, ha a nemzeti és honpolgári érdekeket védi. És most ez a helyzet.


Veszélyes Magyarország?

Link








"CSENGEY DÉNES ELŐRELÁTÓ INTELME
/elhangzott 1989-ben Lakitelken. Az MDF egyik alapítója volt,1991-ben meghalt/

"Jövőre elosztjuk Magyarországot. Ebben csendes kérlelhetetlenséggel egyetértünk. Ez a haza a miénk. Szegénységben, szabadságban. Szeretetben? Nem árt, ha az osztozkodásig magunk között marasztaljuk az angyalt. Kisegíthet minket jó tanáccsal egy-egy szenvedélyes pillanatban.
Sok lesz a teríték. Igen hosszadalmasak, igen átfűtöttek lesznek az imák. És nagyon kevés lesz, amin végül megosztozunk. Senki követelései nem fognak teljesülni.
Látjuk előre, hogy senki nem fog igazán jóllakni.
DE AZÉRT NEM FOGUNK RÁROHANNI MAGYARORSZÁGRA. NEM FOGJUK SZÉTMARCANGOLNI. UGYE?"

Dénes! Nem így történt!
Mindent szétloptak,mindent kiprivatizáltak, mindent eladtak... és most ráadásul mindenben most az Eu igyekszik nekünk, a kifosztott országunknak diktálni.

Nem ezért küzdöttél és nem erre tetted fel az életedet!!!











 
 
0 komment , kategória:  Média  
A hun királyi arany korona
  2012-10-21 21:39:24, vasárnap
 
 




A HUN KIRÁLYI KORONA - Dr. Bíró Dénes írása


Négy évvel ezelőtt hallottam először Badiny Jós Ferenc professzor úr előadásában az ordoszi hun arany koronaékszerről, amelyet a Krisztus előtti első évezredből származtatnak. A kínai Nagy Faltól északra található Ordosz, az ősi hun népek szellemi központja, az Arvisúrák szerint i.e. 4040-től. A régészeti feltárások eredménye ez a csodálatos lelet, amelyet Hahoot város múzeumában őriznek. A korona két részből áll. Az alsó, arany spirális körpánt súlya 1022 gramm, a felső, arany körpajzson álló türkizfejű aranytestű turul súlya 192 gramm. A körpántot és a turult süvegre rögzítve viselte a király. A türkizből készített fejet és a farktollat úgy illesztették a turul testéhez, hogy a király fejének biccentésére a madár feje és farka is megbillent, így követte a király mozdulatát. A spirális körpánton sárkány, kos és párduc látható.

A múlt évben az egyik barátom Kínába készült, és tanácsomat kérte, hogy a sok közismert nevezetességen, régészeti helyen, leleten kívül, tudnék-e valami kevésbé ismertet, esetleg velünk is kapcsolatosat ajánlani, amit érdemes felkeresni. Egyből az ordoszi Hun Korona jutott az eszembe a hahooti múzeumból. A múzeumban kiállított korona csak másolat, az eredetit az igazgató szobájának páncélszekrényében őrzik. Barátom és felesége abban a megtiszteltetésben részesült, hogy nemcsak megláthatta, de talán először a magyarok közül kézbe is foghatta az eredeti, közel háromezer éves hatalmi szimbólumot. Ezeken a fényképeken az igazi ősi Hun Koronát láthatják.

Miért fontos ez a lelet azok számára, akik a szkíta - hun - avar - magyar népek azonosságának tudatában élnek, ennek tanulmányozásával foglalkoznak, és a bennük lévő folyamatosságot képviselik? Azért, mert az ordoszi Hun Korona is egy a bizonyítékok sorában. A koronaékszer hivatalosan az i.e.V.-III. szd-ból való. Következésképp, az akkor és ott élő hunoknak királyuk volt, vagyis királyságban éltek, nem pedig laza, primitívnek megítélt, törzsi szerveződésben. A kínai krónikák az időszámításunk előtti időkben is hun királyokról beszélnek, pl: i.e. 33-ban a Han császár a hun királynak tett béke ajánlatot. Attila hunjai ugyancsak Kínából vonultak át Európába a II. -IV. szd.-ban, vagyis a szkíta-hunok számára a királyság ismert volt, ahogy a magyarok számra is természetes államforma volt 1946-ig. Hérodotosz írja, hogy a szkíták voltak a világ egyetlen népcsoportja, amelynek királyi népe volt. A királynak, pedig koronája volt.

A korona szó felismerhető gyöke a "kor", ugyanaz, mint a korong szavunk gyöke, ami nem más, mint a "kör" ősszó. A korona szó másik része az "ona", a hun - magyar "ana", "anya". Arvisúra Anahíta volt a magyarok főistenasszonya. A korona, "köranya" a Napra és a Világegyetem egészére is utal. A szkíta-hun-magyar mágikus világképben a legfelső valóság az Egy, és a belőle megnyilvánuló Világegyetem nemcsak élő, de női természetű is. A Természet Anya maga az Egy Isten, a Boldogasszony, aki az Élő Világegyetem emberi alakban.

A kerecsen sólyom kék csőre és a Hun Koronán lévő turul közötti azonosság nyilvánvaló. Az Egyisten hitű érdeknélküli szeretet szellemmadara a király tudatát összekapcsolta a Teremtővel, beavatta a teremtői tervben való szerepébe, feladatába. A körpánton ábrázolt sárkány ősjelentése: "sár"= tüzes, izzó, kány" = kán, tehát tűzúr vagy tűzkirály. A kos égi származásunkat, a hunok a Kos világhónapban lévő központi szerepét, a kusok emberiséget egyesítő feladatát is jelképezi. A párduc, a Panthera Dei, Isten párduca, Nimród ősapánk totem jelképe, valójában népünk Káldeus - Kusita eredetére is utal. A párduc pettyes bundája az istenek és lelkek csillagpettyes hazáját is idézte. A misztikusoknál a párduc az életlehelet, a Szentlélek megfelelője. Nimród égi király az oroszlán atya, az ősatya, a nemzet magvát őrző férfi őserő, de rejtett kettősségében női tulajdonságokat is hordoz: az égi királynőt, a maga boldogasszonyi minőségével, aki a mítikus időben, mint nappárduc jött le az égből az ő népéhez. A hun szó jelentése = Egy, Első. A hun királyi koronát viselő személy a Teremtővel való egység szellemében, a lélek újbóli megtestesülése tanításának, és az ember kozmikus szerepének ismeretében uralkodott és szolgált. Ez fejeződik ki a Szent Korona Tanban is. A hun -magyar folyamatosság értelemszerű.

Ugye önök is szívesen megtekintenék az ordoszi Hun Koronát eredeti valóságában. Kínai részről, információim szerint, magyarországi bemutatásának nincs elvi akadálya és remélem magyar részről sem lesz.

Dr. Bíró Dénes


A hun királyi korona

Link

















 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
Reviczky Gyula: A MAGYAR LÁNY
  2012-10-21 19:10:55, vasárnap
 
 





Reviczky Gyula: A MAGYAR LÁNY


Ha a bölcső magyar lánynyá ringatott,
A jó Istent eléggé nem áldhatod.
Minden reggel, minden este áldd nevét,
Hogy magyar szót ejtettél ki legelébb.

De születni magyar lánynak nem elég;
Meg is kell hogy érdemelje a nevét.
Legyen szendébb, tisztább, jobb és szelidebb,
Mint a máshol nőtt lányok, a többiek.

Valahányszor kicsi lába port tipor,
Áldja meg e szép hazát mindannyiszor,
Legyen neki öröm is és büszkeség,
A hazáért feláldozni mindenét.

Jó sorsban a hitet, békét ébressze,
A családi kör melegét élessze;
És ha Isten balsorsot is megenged:
Vigasztaljon, tanitsa a türelmet.

Fürge ifjak, bús férfiak, öregek,
Szeressék meg általa a nemzetet.
Kiáltsanak fel, ha látják, lelkesen:
Csak magyar föld, más ilyen nőt nem terem.

/ Reviczky Gyula /








 
 
0 komment , kategória:  Reviczky Gyula  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 340 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 850
  • e Hét: 7194
  • e Hónap: 33817
  • e Év: 171189
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.