Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Bűnök és ítéletek
  2012-10-24 22:14:15, szerda
 
 




BŰNÖK ÉS ÍTÉLETEK
Sinkovics Ferenc - 2012. október 23.


Bárki bármit is mond, nem volt különösebben erős a Fidesz 2010-es kampánya. Sértődés ne essék, nem is e kampány vezette győzelemre Orbán Viktor pártját a választásokon a régi szövetségessel, a KDNP-vel együtt. Nagyon is kellett ehhez a diadalhoz a baloldal, illetve a baloldali kormányzás elszemtelenedése, cinizmusa, amely ha kellett, féktelen agresszióba csapott át például 2006. október 23-án.

Ami az elszemtelenedést illeti, ez nyilvánvalóan abból a baloldali tévhitből következett, hogy az egymás után napvilágra kerülő korrupciógyanús ügyeket sikerül majd a megszokott demagóg szólamokkal, a ,,kiállunk a kisemberekért, védjük a kisebbségeket" című unalomig koptatott frázisokkal ellensúlyozni. Sőt talán el is fedni.

Nem sikerült. Benedek-ügy, Hunvald-ügy, Verók-ügy, Hagyó-ügy és így tovább. Hogy a kisebb szereplőkről már ne is beszéljünk. Mindannyian baloldali politikusok és közszereplők, akik amint vizsgálat indult ellenük, mindjárt politikai lejáratást emlegettek. Hozzá kell tenni, az ügyek kipattanása nagyrészt a párton belül, illetve a baloldali blokkon belül vívott pozícióharcok és a zsákmány fölött folyó marakodások következménye volt. Zuschlag János, e belharcok egyik ,,hősi halottja" világosan megmondta, hogy az MSZP a pénzről és az erőről szól.

Azt meg a választók mutatták meg kétharmados voksukban megtestesülve, hogy ők mit gondolnak minderről. Ennek fényében igencsak meglepődik a közvélemény azokon a bírósági állásfoglalásokon, illetve határozatokon, amelyekből az derül ki, hogy nem is bűnösök a bűnösök vagy nem is annyira azok, mint amennyire mi azt gondolnánk. Sőt, inkább morálisan vonhatók felelősségre, mint büntetőjogilag... Ez is elhangzik néha. Érdekes, de ezek a megállapítások sehogy sem illenek az ügyekben elvégzett, nyilvánvalóan hosszas és alapos nyomozati munka, ügyészségi eljárás komolyságához. Tévedés azt hinni, hogy a Cozma-gyilkosság végső és enyhítő bírói ítélete borzolta fel a kedélyeket. Üzenetszerűségét tekintve sokkal mellbevágóbb volt szegény Dániel Péter ügyvéd tárgyalása, ahol az ítélet indoklásában a saját politikai véleményét érvényesítette és nyilvánította ki a bíró. Mindegy is, hogy mit mondott konkrétan, önmagában is eléggé ijesztő, hogy ezek szerint a jövőben lehetnek majd baloldali és jobboldali bírók is Magyarországon, és nagyon ráfázik az a megvadult Fradi-drukker, aki egy liberális bíró elé kerül. És fordítva is persze.

A felmentési kampánynak természetesen megvan a maga médiatámogatása is. Tessék kinyitni a Népszavát! A cél világos és egyértelmű. Korrupciós ügyek miatt bukott akkorát a baloldal a 2010-es választásokon, mint a klozetajtó, hát ha most relativizálják ezeket az ügyeket, s az enyhítésekkel, felmentésekkel tisztára mossák a szereplőiket, akkor nemcsak az ő kabátjukról kerül le a folt, de magáról a baloldalról, s annak minden politikai alakulatáról is. Elvben tehát ugyanolyan eséllyel állhatnak majd a startvonalra 2014-ben, mint a jobboldali pártok. Egy minden tekintetben lejáratódott és kimúltnak hitt eszme, s a vele takarózó érdekkör akar két év múlva revánsot venni.

Nem is akármilyet. Ha Szanyi Tibor ,,elvesszük a vagyonokat" című nyilatkozatát figyeljük, akkor itt nem is a Rákosi-rendszer, hanem egyenesen 1919 következik. Csak ezt a formát nem kommunizmusnak, hanem globalizmusnak hívják majd. De ugyanúgy mindenünktől megszabadítanának minket.


Link





 
 
0 komment , kategória:  Média  
Ahol mindenki ártatlan
  2012-10-24 21:23:06, szerda
 
 




AHOL MINDENKI ÁRTATLAN - Bíró Zoltán
2012. október 21.


Így néz ki egy ország, ahol mindenki ártatlan. Ha van, aki mégsem tekinthető annyira ártatlannak, az maga a nép, mert szeret jól élni, és mindig szeretett többet fogyasztani, mint amennyit megtermelt. E jólét érdekében az sem számít ilyenkor, ha közben a nép is, az állam is eladósodik. Majd csak lesz valahogy! Ezt a szemléletet vagy életfelfogást igyekeznek az akármilyen úton-módon meggazdagodottak a nép nyakába varrni, önmagukat felül- és kívülállónak tekinteni, mintha ők lennének az ártatlanság megtestesülései, már csak azért is, mert ha a kezdeteknél, még kisemberként megúszták, akkor nagymenőként rájuk már más törvények érvényesek, mint a balekokra és az ,,ügyetlenekre". Ha ebben a hitükben az igazságszolgáltatás gyakorlata megerősíti őket, akkor könnyen kialakulhat és megerősödhet az a réteg a társadalom feje fölött, amely rendíthetetlen biztonságérzetével és elittudatával a mai demokráciák uralkodója és egyúttal megcsúfolója lesz.

Bírósági tárgyalások sora tanúsítja és tárja a nyilvánosság elé nap­jainkban ennek a sajátos öntudatnak a megnyilvánulásait, egészen a közfelháborodást keltő arcátlanságig. Ha figyelemmel kísérjük ezeket a tárgyalásokat, tapasztalhatjuk, hogy általában nyoma sincs bűntudatnak, csak a legritkább esetben. Még a veszprémi mészárlás banditáit is úgy próbálja mentegetni egyik-másik védő, mintha a szerencsétlenek egyfajta ,,vérvád" áldozatai lennének. A vörösiszap oligarchája ezeroldalas ,,szakértői" tanulmánnyal bombázza a bíróságot, és természetesen lelke sem rezdül, amikor arcátlanul ártalmatlannak nyilvánítja a több ember halálát, testi-lelki megnyomorodását, szenvedését okozó anyagot, egy település pusztulását és az anyagi károkat. Patyolatfehérre festi magát Hagyó Miklós is, mintha a BKV hírhedt, sokmilliós csalásai, indokolatlan, tékozló kifizetései, végkielégítései, ide-oda dobozolt mil­liói meg sem történtek volna. Ártatlan Hunvald és Verók, mind ártatlanok a hatodik és a hetedik kerület megvádolt polgármesterei és képviselői vagy tanácsadói mezbe öltözött ingatlanügynökei úgy is, mint a közvagyon technikás fosztogatói. Ártatlan a sukorói ingatlanügylet izraeli megbízottja, és ártatlan Dániel Péter, a Horthy-szobor elszánt, vörös festékes rongálója. Sőt őt a bíró még ,,morálisan és társadalmilag" fel is magasztalta. Azóta jobban megy az üzlet a festékboltoknak, színesednek sorra a szobrok, és duzzadnak büszkén e hősi keblek a jogállamban. Kit ne töltene el jogos büszkeséggel ez a festéköntő merészség. Annál inkább, mert ők nem tolvajok, nem csalók, nem fosztogatók, hanem ideológusok, intellektuális bűnözők. E tekintetben egyenesen az elit részeinek tudhatják magukat, ha nem is nagyban, de annál látványosabban, ellentétben például a színesfémgyűjtőkkel és orgazdáikkal, akiket ez ideig nem sikerült ugyan elkapni, de nincs is ideológiájuk, csak hasznuk.

Az igazi elit azonban sokkal följebb van a jogállami hierarchiában. Az a része is, amely a közvagyonból milliárdokkal gazdálkodott magánkasszák javára merő pragmatizmusból - kacsalábon forgó palotákig és offshore cégekig. És az a része is, amely egyszerű politikai bűnözőként csak emberek haláláért, életek tönkretételéért lenne felelős a diktatúra sűrűbb éveiből, ha lettek volna kormányok és bíróságok, melyek felelősségre vonják őket, még időben, amíg békésen ki nem halnak, vagy el nem ,,évülnek" a bűnükkel együtt maguk is. Bűntudat egyik kategóriában sem jellemző itt sem, hiszen az első szabadon választott kormány, parlament, alkotmánybíróság velük is vállalta a ,,jogfolytonosságot". Mért is izgatná hát az ország lejtőre taszítása Gyurcsányt, Bajnait, Kókát, Verest vagy a főváros mai szerencsétlen állapota Demszkyt? Ők fölülről néztek az országra, mint elődeik, és látták: akármit tettek is vele, még mindig megvolt valahogy, és ma is megvan még, kínlódjon vele most már ez a kormány a kétharmadával, amíg bírja az össztüzet.

Az ötvenhatos forradalom ötvenedik évfordulóján elkövetett bűnökért a felelősségre vonásban legalább már odáig jutottunk, hogy némely főrendőröket megvádoltak és folydogál valami bírósági eljárás is. Lehet, hogy egészen addig folydogál, amíg talán az elévülést ki lehet mondani? Ám fölöttük is voltak valakik, akik most nagyon demokratikus pártokat mozgatnak, sajtót mozgósítanak, és velük szemben nincs vád, nincs ítélet. Ők most szabadon tüntetnek és szónokolnak október 23-án. A rendőröknek most nem ők osztják a parancsot, most nem lövetnek a tüntetőkre, hiszen ők maguk a tüntetők. A szavak ernyedt nyilait persze azért lövöldözik a kormányra és szennyezik, amennyire tudják, az emlékezést egy tiszta magyar forradalom emléknapján. Lelke se rezzen, szeme se rezdül közülük senkinek. Csak azt lesik, mikor lehet megroggyantani a gátat, utat nyitni a vörösiszapnak, had áradjon szabadon, immár nem Kolontár, hanem az Országház felé.

Lehet, hogy éppen ezt akarja Brüsszel is? Addig szorongatni a kormányt, az országot, míg az életnedveket, az ellenálló képességet ki nem lehet facsarni belőle és aztán hadd jöjjön az iszap, a vörös, amíg a nyugati kedélyek meg nem nyugodtak tengeren innen és túl a bankok és a bíróságok háza táján.

A mai és múltbeli ,,ártatlanok" majd akkor dicsőülnek meg igazán.


Link








 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 340 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2963
  • e Hét: 8185
  • e Hónap: 48006
  • e Év: 225881
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.