Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
EGYIK Se!
  2012-10-25 20:40:50, csütörtök
 
 
Orbán vagy Bajnai

Tényleg nem volna más választásunk, mint trónon tartani a regnálót, vagy visszahozni azt, akinek a politikája hatalomra segítette? Meghallgattam mindkettőt Október 23-án, és megerősödött bennem, hogy helyettük valami egészen másra van szükség, ha ez az ország boldogulni akar. Orbán úgy beszélt nemzetről, mintha társadalom nem is létezne, Bajnai pedig úgy beszélt demokráciáról, mintha ahhoz nemzet sem kellene. Hát még társadalom és ember!

Csak nem fogunk olyan piszlicsáré ügyekkel foglalkozni, mint amilyen négy millió létminimum alatt élő, meg további két millió, aki csak kicsivel keres többet - gondolhatták mindketten. Hallgattak a 23 százalékos alultápláltságról, több százezer gyermek éhezéséről, és úgy tettek, mintha nem is volna gond a tömeges otthonvesztés, gyermekek elszakítása szüleiktől, magától értetődő volna, hogy rokkantakat fosszanak meg nyugdíjuktól, az adósrabszolgáknak pedig akkor is fizetniük kelljen, ha már nincs miből. Éhbér és munkanélküliség? Ugyan már, csak nem fogunk lealacsonyodni efféle hétköznapi malőrök szintjére nemzet és demokrácia magasztos tündérvilágából!

Egyáltalán, mi köze demokráciának és nemzetnek a megélhetéséért küszködő emberhez? Ki hallott még ilyent? Akinek gondja van, az oldja meg maga, ha pedig nem tudná, ne terhelje a szentséges piacot a jelenlétével, mert nincs szükség rá. Még kevésbé arra, hogy háborogjon! Szavazz rám, a többi pedig az én dolgom - adták értésünkre mindketten. Magam úgy vagyok velük, hogy egyikük sem kell, mert mindketten ugyanazt szolgálják: a pénz uralmát az ember fölött. A különbség csak annyi, hogy az egyik a nemzeti tőkét igyekszik erősíteni, a másik pedig a globális érdekek cselédje.

De magán a rendszeren egyikük sem akar változtatni a társadalom javára. Pedig kellene, mielőtt még többen halnának bele a rendszer válságába. A kiút számomra ott tárul fel, ahol Orbán és Bajnai politikája véget ér: az elosztási és a tulajdonviszonyok megváltoztatásánál a dolgozó-alkotó többség érdekében. Ehhez kell egy új társadalmi erő, melyen a Magyar Szociális Fórum fáradozik.


Simó Endre
Magyar Szociális Fórum
2012. október 25.

http://www.jovonk.info/2012/10/25/orban-vagy-bajnai
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Rövidített igazságok
  2012-10-25 20:18:55, csütörtök
 
 
Rövidített igazságok





*Az élet szakadatlan küzdelem. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.
**

**Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.**

**A nőknek csakis a belső értékek számítanak. Pl. klíma, bőrülés,
világított piperetükör, dönthető ülés stb.

**A halász azért megy ki a tóra, hogy halat fogjon..a horgász meg azért,
hogy ne legyen otthon.**

**A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi.

**Addig igyál, amíg már szépnek tűnik, de még nem akarod elvenni feleségül.*
*

A hisztéria alattomos betegség! A nő kapja meg és a férfi hal bele!

**A nyúl az egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!**

Minden reggel ágyba viszem a páromnak a kávét. Neki már csak meg kell
darálnia...

**Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden
percét...**

A munkahely olyan, mint a sakk. Ha alacsonyabb beosztásban vagy, akkor
csupa paraszt vesz körül és járhatsz gyalog.
De ha előléptetnek, akkor egyből mindenki téged akar leütni.

**Vagy sokat keresel, vagy sokáig!**

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

**Alkoholista az, aki annyit iszik, mint mi, csak ellenszenves.**

Mindig a főnök végzi a feladat oroszlánrészét: üvölt.

**Attól, hogy valakit nem értenek meg, még nem művész!**

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is.

**Az emberi hülyeségnek csak alsó határa van.**

A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek
tovább.

**A munka azoknak való, akik nem tudnak horgászni.**

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram
alatt. Csak más a fogása...

**Azért van a vonaton két mozdonyvezető, mert ott akkora a zaj, hogy egy
ember el se tudná viselni!**

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is
történik.

**A szerelem egy hosszú, édes álom. A házasság az ébresztőóra.**

Ha olajos lesz a kezed, akkor elkezd viszketni az orrod.

Úriember az, aki ígéretéhez híven megmutatja a bélyeggyűjteményét.

**Optimista az, aki azt hiszi, hogy a légy a szobában a kijáratot keresi.**

A törhetetlen játékok legfőbb haszna, hogy ezekkel kiválóan össze lehet
törni minden mást.

**Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.**

Statisztikailag bizonyított: a válások 100%-a házassággal kezdődik.*****
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Két és fél éve nem esett ekkorát a gazdaság
  2012-10-25 20:13:27, csütörtök
 
  Két és fél éve nem esett ekkorát a gazdaság

2012. 10. 25. 05:00|Utolsó módosítás: 2012. 10. 25. 06:00


Nem tud kitörni a recesszióból a magyar gazdaság, és már a kormány is visszaesést vár idén: egyre gyengébb a teljesítmény a Gyorsulási Irányadó (GYIA) szerint. A Világgazdaság mutatószáma 1,21 százalékkal csökkent októberben az előző év azonos időszakához képest. Ekkora esésre 2010 elején volt példa utoljára.
Mik ezek?

Utoljára 2010 januárjában esett nagyobbat a GYIA éves összevetésben, mint ebben a hónapban. A Világgazdaság mutatója 1,21 százalékkal csökkent tavaly októberhez képest, a havi index pedig 0,04 százalékkal mérséklődött.

A GYIA tíz részindexe közül hat csökkent, míg négy növekedett. A reálgazdasági indexek nagyrészt mérséklődtek, ami elég volt ahhoz, hogy az index továbbra is recessziót jelezzen.

Az öt pénzügyi részindex közül három negatívan hatott, míg kettő javította a GYIA-t. A reálkamat szeptemberben a negatív tartományba került - az emelkedő infláció és a jegybanki kamatvágások miatt -, a BUX emelkedett, a hosszú és rövid lejáratú kamatok közötti különbség pedig csökkent, ami segítette a GYIA-t. A pénzkínálat mérséklődése és az Ifo-index esése lefelé húzta a mutatót.

A reálgazdasági indexek közül csak a munkakeresés átlagos időtartamának mérséklődése mutat javulást, a másik négy részindex mindegyike romlott: a reálkeresetek csökkentek, a fogyasztási hitelek állománya zsugorodott, az ipari termelés volumenindexe mérséklődött, és az ipar belföldi értékesítése is visszaesett.

Mindezek alapján a gazdaság helyzete és kilátásai sem kedvezőek. Immár a kormány is csatlakozott a piaci konszenzushoz, és a stagnálás helyett már 1,2 százalékos GDP-csökkenést valószínűsít 2012-re.

Az egyszerre restriktív és unortodox fiskális politika fokozottan negatívan hat a fogyasztásra és a beruházásokra is. Változást továbbra is csak az EU/IMF-megállapodás hozhatna, ám a bankadó növelése és az unortodox lépések nem a gyors megegyezés irányába mutatnak.

Szerző: Hornyák József

http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/ket-es-fel-eve-nem-esett-ekkorat-a-gazdas ag-389566
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért hazaárulás visszafizetni az államadósságot?!
  2012-10-25 20:09:37, csütörtök
 
 
Miért hazaárulás visszafizetni az államadósságot?!

Kell a pénz! Nem kétséges! Kell fizetnünk a hitelek után az uzsorakamatokat! Félreértés ne essék! Nem az elmúlt 8 év hitelei után! Az elmúlt 20 évben ugyanis évente kb. 1000 milliárddal nőtt az adósságunk, mint azt a múltkor megírtuk. Vannak olyan szerencsétlen emberek ebben az országban, akiknek elég elleplezni a valóságot és már nyomják is a szavazógombot, hogy hatalomban tartsák a hazudozókat! Vannak magyar emberek, akik elhiszik, hogy se előtte se utána nem növekedett az államadósság kizárólag az elmúlt 8 évben (értsd: szocialisták alatt). A valóság nem érdekli őket. Nem értik, nem látják, hogy a Fidesz kormány ugyanúgy hétről-hétre adósítja el az országot.


Nem leszünk gyarmat! Hirdeti az első békemenet. Persze, hogy nem, mert már régen azok vagyunk.

Az államadósság pl. az elmúlt két évben ugyanannyival nőtt arányosan, mint eddig, sőt többel is nőtt volna (majd duplájával), ha nem nyúlják le a nyugdíjvagyont. E helyütt világosítjuk fel azokat a Kedves Olvasókat, akik azt hiszik, hogy az előző kormányok adósították el az országot, hogy az állami hitelfelvételt hogy ismerik fel? A hitelfelvétel magyar neve államkötvény kibocsátás! Amikor tehát örvendeznek egyesek, hogy a piacról képes magát finanszírozni az ország, vagy a miniszterelnök büszkén döngeti a mellét, hogy megállunk a saját lábunkon, ez magyarul azt jelenti, hogy a folyamatosan vesszük fel az újabb és újabb hiteleket, folyamatosan növeljük az államadósságot. Az embereket meg becsapjuk mindenféle GDP arányos bűvésztrükkökkel. Csak az a kérdés, hogy miért hazudja Orbán Viktor a magyar népnek, hogy csökken az államadósság, és ő ez ellen harcol, amikor pedig nő? Nagy kérdés!

Az Orbán-Matolcsy tandem jóval nagyobb ütemben adósítja el az országot, mint a szocialisták, ugyanis dupla akkora kamatért veszik fel a hiteleket. Mindezt miért? Az országért? Á, dehogy, a hatalomért.

Ahhoz, hogy egy aktuális kormány hatalomban maradjon, a költségvetést egyensúlyban kell tartania. Ezt azt jelenti, hogy fizetnie kell a kamatokat a hitelek után. Természetesen sorrendiség van. Az előző kormányok által felvett hiteleket a mostani kormánynak kell fizetnie, a mostani kormány által felvett hitelek kamatait pedig majd a következő kormány pengeti ki. A jelenlegi zsidó-keresztény kultúrkörben elterjedt és elnyomó pénzügyi rendszerben, mely a kamatos kamatra épül, az államadósság visszafizethetetlen!

Bárki, aki azt állítja, hogy visszafizethető, az HAZUDIK! Visszafizetése matematikai képtelenség. Aki ugyanis megpróbálja visszafizetni, azt a rendszer megbünteti. A rendszer lényege, hogy az adósság fennmaradjon. Az, aki az adósságot nemzete erején felül vissza akarja fizetni, az a saját hazájának árulója, népének megnyomorítója. A rendszer mindazonáltal fenntarthatatlan, és hosszú távon nem működőképes. De mindenki, aki a népe adóztatása és nyomorba döntése árán akarja visszafizetni az adósságot, nem más, mint egy érzéketlen, ostoba, zsarnok kókler, aki nem látja át a világ pénzügyi folyamatait.

Utoljára Nikolaj Causescu fizette vissza Románia államadósságát. Tudják mit mondott? Azért kell visszafizetni az államadósságot, mert nem leszünk gyarmat és nem leszünk adósok. Nekünk (mármint Causescunak) nem diktál senki sem.

Nikolaj Ceausescu a nagy államadósság visszafizető. Úgy járt, mint az egyszeri cigány, aki le akarta szoktatni a lovát az evésről, hogy spóroljon. Mikor kérdezték tőle, hogy na, hogy haladsz? - Hát, már majdnem leszokott az evésről, amikor megdöglött! - Államadósságot uzsorakamattal visszafizetni, csak a nemzet sanyargatása árán lehet!

Mit tesz Isten, Romániában az alkotmányba foglalták, hogy nem lehet növelni az államadósságot. Az eredmény? Románia visszafizette az összes kölcsönét. DE! Milyen áron? Az országban jegyrendszert vezettek be. Szinte semmit sem lehetett kapni a boltokban. A román nép nyomorgott, évente 15 ezren egyszerűen éhen haltak. Nikolaj Causescu, a Kárpátok Géniusza, ahogy magát neveztette, 1989 áprilisában tömeggyűlésen jelentette be, hogy az ország visszafizette az összes adósságát, és kivívta a politikai és gazdasági függetlenségét.

Elégedetten mondott beszédet, aztán a népének ugyanezen év Karácsonyán is a fantasztikus sikerekről és az elrugaszkodásról, a nyugati társadalmak hanyatlásáról, amikor "érthetetlen" módon, a népe kifütyülte, üldözőbe vette, elfogta, rövid tárgyalás után feleségével együtt kivégezte. Tanulság: az államadósság visszafizetése a jelenlegi pénzügyi rendszerben lehetetlen, aki ezzel kérkedik, az zsákutcában van. Kérem, senki ne értsen félre, nem azt állítom, hogy a jelenlegi magyar vezetés azonos lenne a Causescu féle rezsimmel, de ahogy az államadósságot kezelik, az igenis párhuzamos a volt román vezetéssel. A cél helyes, az eszközök nem.

Mit kockáztatnak a békemenet szervezői, ha netán nem jön be a szabadságharc és 600 forint lesz a benzin, 400 az euro, és 10 % az infláció? Megmondom. Semmit. A biztos kormányzati állások giga jövedelméből és a haveri megbízásokból életük végéig busásan megélnek. A mögöttük lévő megtévesztett tömeg viszont csődbe mehet. Úgy tartja a mondás, hogy más farkával könnyű a csalánt verni.

Az államadósság visszafizetését mindig olyan biztos egzisztenciájú elemek javasolják, akiknek nem esik bajuk a visszafizetésnél. Ők nem törődnek azzal, hogy közben a nép nyomorog, még tudniillik nem halottam róla, hogy Orbán Viktor, Szíjjártó Péter, vagy a békemenetet szervező Bayer Zsolt, vagy az éppen vitézzé avatott Bencsik András eladta volna mindenét, és családjával albérletbe költözött volna, teljes fizetését és vagyonát az államadósság csökkentésére fordította volna. 47 ezret és fejenként egy-egy kecskét megtartva éldegélt volna családjával.

"Könnyű" visszafizetni az államadósságot, aminek az ára tömérdek megszorítás és a nép elszegényítése. Mi történt az elmúlt két évben a fene nagy adósságcsökkentéssel? 2010-ben 20 000 milliárdos adósság most 22 000 milliárd és csak azért nem 24 000, mert a nyugdíjvagyont lenyúlták. Most viszont már nincs más hátra, mint megszorítás megszorítás hátán. Várjuk, mikor lesz bevezetve a jegyrendszer! Mi ez, ha nem hazaárulás! És ezek az emberek elhitetik a néppel, hogy itt minden rendben van, csak a kommunisták eladósították az országot. És a nép eszi. Eszi, mert lassan mást nem ehet.

Az államadósság visszafizetése tehát a jelenlegi körülmények között, erőltetve, a népet sanyargatva egyenesen hazaárulás. Ez nem az jelenti, hogy azonnal tagadjuk meg a törlesztést, vagy ne újítsuk meg a hiteleinket, de józanul, lehetőleg alacsony kamatokkal próbáljunk új hiteleket felvenni. Elégedjünk meg azzal, hogy nem nő az adósság, felesleges a népet sarcolva törleszteni.

Ha szeretné tudni, hogyan lehet kilábalni a jelenlegi rettenetes helyzetből, milyen alternatívák állnak a magyar nép előtt, megtudhatja a Független Szabad Európa digitális változatának előfizetéses oldalain. Mindenkit megnyugtatunk, a megoldás nem egyszerűen egy kormányváltás! Teljesen mindegy, hogy ki van kormányon! A kérdés az, hogy ki meri megtenni azt, amit kell. A jelenlegi kormányok ugyanis - az Orbán kormányokkal együtt - eddig csak a zsákutcában forgolódnak, és egymásra mutogatnak, miközben két kézzel kapaszkodnak a hatalomért.

Szerző: Elek Attila
Forrás: Független SZABAD EURÓPA

Emlékeztető: "A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a népakarat ellenében kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti!" (Orbán Viktor, 2008. március)

sokkaljobb.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európai nemzeti pártok: "Közös az ellenség!"
  2012-10-25 20:08:26, csütörtök
 
  Európai nemzeti pártok: "Közös az ellenség!"
2012.10.24

Az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének (AENM - Alliance of European National Movements) kétnapos ülésén tisztújítást is tartottak, amelyben az előző vezetés újra bizalmat kapott, így Bruno Gollnisch vezeti a továbbiakban is Európa radikálisait. A hétvégén a Győr melletti Héderváron rendezték meg az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének (AENM) tisztújító kongresszusát, ahol tíz ország (Lengyelország, Franciaország, Belgium, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Szlovénia, Bulgária, Svédország és Magyarország, illetve megfigyelőként Japán) nemzeti radikális pártja képviseltette magát.

Az AENM 2009. október 24-én, a Jobbik VI. kongresszusán azzal a céllal jött létre, hogy Európa nemzeti mozgalmait valamilyen módon összefogja. Három évvel ezelőtt az alapítók közös nyilatkozatban kimondták: minden európai állam alapelve tiszteletben kell tartsa az identitások, a hagyományok, nyelvek és az őslakos kultúrák különbözőségét, tehát az EU politikáját is ez a törekvés kell vezérelje.


http://www.youtube.com/watch?v=ZTveXhy2eqI


19. Miért olyan fontos a magyar föld?
A magyar föld egyrészt az elkövetkező évtizedekben várható ökológiai változásokra tekintettel a nemzet túlélésének záloga, másrészt magyar tulajdonban tartása állami szuverenitásunknak alapfeltétele...

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt az új sarc: lelepleződött Orbánék hazugsága
  2012-10-25 20:07:17, csütörtök
 
  Itt az új sarc: lelepleződött Orbánék hazugsága
2012, október 25 - 09:58 Barikád

kétségbeesett öreg emberBár még mindig nem tudjuk pontosan, hogy az IMF milyen diktátumokat adott hazánknak, a kiszivárgott információk szerint a Valutaalap a családosok és a kisemberek pénztárcáját szemelte ki magának, és egyebek között a nyugdíjak csökkentését várja hazánktól a hitelért cserébe. Az IMF-et ismerve - amely szinte kizárólag a megszorításokban látja a válságból kivezető utat - reálisnak látszik a követelés.

Nem tudhatjuk, mi az igaz abból a listából, amit korábban a kormányközeli napilap hozott nyilvánosságra és ténylegesen elhangoztak-e konkrét követelések. Bár nem lehet kétségünk afelől, hogy az IMF-küldöttség tagjainak semmiféle lelkiismeret-furdalást nem okoz, ha a kisemberek zsebéből szedik ki az utolsó filléreket, mégis elképzelhető, hogy a kormány egy régi - és mellesleg eléggé átlátszó - kommunikációs trükkel fedezi magát, és nagyítja fel a Valutaalap szerepét hazánk kizsigerelésében.

Ezt támasztja alá az is, hogy az Orbán-kormány az állampolgárok pénzéből indított reklámkampányban hirdeti, nemet mondanak az IMF-nek, és állítja a többi között: nem lesz nyugdíjcsökkentés. A Jobbik azonban már korábban többször is felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz-kabinet már jóval korábban elkezdte az emberek megsarcolását, fejet hajtva a Valutaalapnak és megteremtve a feltételeit egy esetleges kölcsönnek.

Becsapják az embereket

Ráadásul a nyugdíjakat illetően a hirdetésekkel Orbán Viktorék újabb elképesztő hazugságukat próbálják takargatni. Azokat ugyanis burkolt formában már korábban megvágta a Fidesz, mint ahogy erre Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke a barikad.hu-nak adott interjújában felhívta a figyelmet. (A teljes interjút, amelyben a szakpolitikus a legsúlyosabb szociális problémákról, köztük a szegénység brutális mértékű növekedéséről beszélt, a későbbiekben olvashatják honlapunkon.)

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: még ha a gyakorlatban nem is, jogi szinten már elkezdődött a nyugdíjak csökkentése. Kevesen figyeltek fel rá, hogy egy évvel ezelőtt a kormányzat a munkaadók által fizetett nyugdíjjárulékot megszüntette és átkeresztelte szociális hozzájárulási adóvá. A kettő közt óriási különbség van, mivel a járulék kötött, tehát azt csak nyugdíjakra lehetett fordítani, a szociális adó viszont - minthogy adónem - gyakorlatilag bármire elkölthető, olyan dolgokra is, aminek semmi köze a nyugdíjrendszerhez.

A jövőt veszik el

A volt munkaadói nyugdíjjárulék, amit most szociális hozzájárulási adónak hívnak, fedezné a nyugdíjak 70 százalékát - emelte ki a nemzeti radikális párt politikusa. Láthatjuk: a jogi lehetőséget már tavaly megteremtette a kormány, hogy nyugodtan elvehessen a nyugdíjakból. Ez idén már meg is történt: most ősszel terjesztették be azt a törvényjavaslatot, ami a munkahelyvédelmi akcióterv néven híresült el, és ami arról szól, hogy az 55 év feletti, 25 év alatti és a gyesről, gyedről visszatérő édesanyák esetében a munkaadónak nem kell befizetnie a szociális hozzájárulási adót, vagyis a nyugdíj 70 százalékát. Ez magyarul azt jelentheti, hogy azok, akik ennek a rendszernek a segítségével munkát találnak, és majd pár év múlva nyugdíjba mennek, könnyen azzal szembesülhetnek, hogy mivel nem fizettek utánuk szociális hozzájárulási adót, ezért a nyugdíjszámításnál ezt majd nem is veszik figyelembe.

Sőt, ezt elméletileg meg sem tehetik, mivel Orbán Viktor korábban kijelentette, hogy nyugdíjat csak járulék után lehet fizetni - hívta fel a figyelmet Sneider. Hozzátette: ha ehhez tartjuk magunkat, akkor a szóban forgó emberek nyugdíjának a 70 százaléka eltűnhet. Persze 5-8 év múlva fog ez kiderülni, hiszen akkor mennek majd nyugdíjba azok, akik ebbe a rendszerbe belekerülnek, vagyis már más kormányzatnak kell ezzel foglalkozni. Sajnos azt kell mondani, hogy a Fidesz ténykedésének köszönhetően a nyugdíj ma már nem garantált Magyarországon.

Kovács Zita


Ki kell végre a megszorításokat terjeszteni a hatalomra és holdudvarára, valamint a gazdagokra is! Mert onnan aztán lenne mit elvenni, illetve VISSZAVENNI! Mindenféle korrupciónak azonnal véget kell vetni! A kormányzatinak is, a bankárok által végrehajtottnak is, az uniósnak is... Még akkor is, ha a következő békemeneten 800 ezer menetelő lesz, vagy kapunk még nyolc miniszterelnöki körlevelet válaszborítékkal! Ezek az ostobaságok eddig cirka 15 milliárdba kerültek hirdetésekkel, rendőri biztosítással, miegyébbel. Azt a bizonyos miegyébet általában lenyúlják a becsületes civil szervezők...

"A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a népakarat ellenében kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti!" (Orbán Viktor, 2008. március)
F.I.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amiről Orbán Viktornak beszélni kellett volna tegnap!
  2012-10-25 19:59:58, csütörtök
 
  Amiről Orbán Viktornak beszélni kellett volna tegnap!

Sajnálatos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a 400 ezres nagygyűlésen nem
beszélt a tényekről, csak a szokásos lózungokra futotta!
Hány békemenet és hány miniszterelnöki körlevél - esetleg válaszborítékkal -
kell még ahhoz, hogy felébredjen ez az agyonsanyargatott, egyik megszorító
csomagtól a másikig tántorgó társadalom?
Mivel a termőföld (azé az ország, akié a termőföldje), a vízbázis (víz
nélkül nincs élet!), a társadalombiztosítás (az egészségünk) és a nyugdíj
(az idős korunk) nincs alkotmányos védelem alatt, ezért bizony nagyon nagy
baj közelít az egész országra! Az az egykulcsos adó be van betonozva, pedig
ha azt megszüntetnék, 600 milliárddal kevesebbet kellene a kis keresetűektől
elvonni! De hát azzal a nagyok oly jól (200 ezer nettó/hó) járnak. A
megszorításügyi és adókivetési kormányzás, a hazudozás elvette az emberektől
a reményt. A bizalom elveszett, ami miatt vissza fognak jönni a szocialista
kommunisták a nyakunkra. Már Kunczogó Gábor is bejelentette a
visszatérést...

Emlékeztető: "A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is,
ha az a népakarat ellenében kormányoz, ha az emberek létérdekét
veszélyezteti!" (Orbán Viktor, 2008. március)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VGB: Pártoskodók
  2012-10-25 19:57:46, csütörtök
 
  VGB: Pártoskodók



Ennek a pártnak ennyi, annak annyi, amannak meg ennyi, és így tovább. Amíg el nem fogynak a pártok ebben a szabados, parlamentáris demokráciában. Eközben a magyar Nemzet támadás alatt áll minden fronton! Legyen az Budapesten, vidéken, vagy határainkon túl, tengeren és óceánokon át, ahol magyarok vannak, befészkelte magát közéjük a kétség, a pártoskodás magyar kérdésekben. Jól ismerem a budapesti viszonyokat, járatos vagyok Erdélyben, de otthon vagyok Ausztráliában is . Bármerre visz utam, mindig pártokban gondolkodókat látok, amikor választások közelednek.

Budapest erősen megosztott. Régi és új urai mellett, megjelentek a nemzetben gondolkodók is, akiket szélsőségesnek, sőt sovinisztának és antiszemitának tartanak a média szócsövein megjelenő megmondó emberek. Legyen az egy kétharmados többséggel rendelkező, elkötelezetten jobboldali kormánypárt, akik emellett még liberális gyökerekkel is rendelkeznek, azonnal a tolluk végére veszik őket az úgy nevezett demokraták, akik e szót már kisajátították maguknak. Érdekes kezdeményezést láttam a minap a HÍRTV Célpont című műsorában. Vették maguknak a bátorságot, és elkészítettek egy Ausztriát lejárató jobboldali propagandafilmet, válasznak szánva az osztrák TV korábbi, erősen baloldali befolyásoltságú ismeretanyagának a kiegyensúlyozására.

Meglepődtem, hogy a nacionalista jelzők sokaságát megjelenítő neonácik oldaláról nézve, egészen elfogadható képet mutat Ausztria. Ha kihagynánk belőle az aggódó csoportokat, a kirekesztéstől szenvedőket, akkor a filmben megszólaltatott hangok akár igazak is lehettek volna, nem csak a heccként megjelenő, szélsőjobbot bemutató válasz reakció. Mindig csak azokat kérdezik, aki nem odavaló! Amikor szögletes dugót akarnak beleerőszakolni egy hagyományos, kerek nyílású borospalackba, az nem megy . Vízbe olajat önteni sem ajánlatos, főleg, ha kocsink radiátorába tennénk . Vannak dolgok, melyek nem keverednek egymással. A keleti, harcias, kirekesztő vallások és a kereszténység ideológiája elbeszélnek egymás mellett . Másikát hitetlennek, vagy ebhitűnek nevezi a másféle imádkozási szokásai miatt. Vannak olyanok, akik kifejezetten alsóbbrendűnek tekintik embertársaikat papjaik útmutatása szerint, mert aki nem az ő csoportjuk tagja, az kevésbé olyan ember, mint ők.

Furcsán gondolkoznak egyesek, ami a választási szokásokban is jelentkezik. Sokaknak nem elegendő elszakított területeinken megjelenő magyar politikus szájából az, hogy pártja szemben egy másik magyar nevű párttal, tényleg az ő érdekeit képviselné, az idegen parlament, ellenséges hangulatú kormányában. Erdélyben megalkották az MPP-t csak azért, hogy az ellustult RMDSZ mellett nagyobb részvételre ösztönözze a magyarságot a korábbinál . Sajnos a párt vezetője eljátszotta már becsületét a közösség előtt, amint megszedte magát ő is a változások idején, mint sokan mások tették ezt, azon a környéken. Az emberek nem felejtenek.

Erre ráigérvén, a korábbi forradalmár, a jó nevű Tőkés László református püspök, akit egyébként már beválasztottak az EU parlamentjébe, politikai pártot alapított a meglévő kettő mellé . Puff neki! Most már hárman próbálják megcsípni az idegenbe szakadt magyarság szavazatait. Székelyudvarhelyen fél évvel ezelőtt polgármesteri választásokat tartottak, a szerencsétlenül meghirdetett Nyírő József, Erdély kiváló írófejedelme újratemetésének az idejében. Aljas dolognak tartom azt, hogy a politika rátelepedett erre, az amúgy igazán fontos eseményre, mert a Madridban elhalálozott kiváló magyar ember megérdemelte volna, hogy a politikától elszigetelve, csak vele foglalkozzanak az újratemetésén. Az emberek csak csóválták a fejüket, jómagam is kisétáltam a temetőbe végtisztességet adni a kiváló írónak, de amikor megláttam a kampányozó magyarországi politikusokat, hamarosan hazamentem.

Az MPP(Magyar Polgári Párt) a szoborparkban kampányolt, az EMNP (Erdélyi Magyar Nemzeti Párt) a SPAR árúház parkolójában, elhozva oda a kiváló Gyimes együttest Felvidékről. Ígérgettek balról-jobbról, de végül is a régi RMDSZ-es polgármester győzött, akiket szocialista kapcsolatokkal vádoltak, sőt az állampárttal is összejátszanak, mint mondják. Nagyarányú győzelmet szereztek maguknak azok, akik nem kampányoltak, bár a helyi újságokat ők irányítják . Az MPP négyezer szavazatot kapott, az EMNP kétezret, míg a győztes RMDSZ nyolcezret. Ketten együtt sem tudták legyőzni a hatalomba beágyazott nagy erdélyi pártot.

A Felvidék megmérettetésénél is csalódnunk kellett, mert az MKP ( a Magyar Közösség Pártja) be sem jutott a parlamentbe, el sem érte a hozzá a szükséges 5 %-ot. Az új szlovák-magyar HÍD párt kapott nagyobb mandátumot. Láthatóan elfordultak a politikától a felvidéki magyarok, akiket erősen sanyargat a szlovák állampolgársági törvény. Megvonja azok állampolgárságát, s minden jogát, akik hazájukban felveszik egy másik állam polgárságát . Sok hűhó semmiért... De adott időben elősegítheti a magyar kártya azon pártok győzelmét, akik ebből a megosztásból élnek. A magyar kormány tehetetlen, megvédeni sem tudja állampolgárait ebben az EU politikai formációba, ami szabad kezet ad egyes dolgokban, de kiköveteli magának a pénzügyi függetlenséget a tagállamokkal szemben.

Ausztráliában is különböző klubok működnek, amelyeket közadakozásból hoztak létre korábban, a ma már öregedő emigránsok. Legtöbben, legszervezettebben a délvidéki magyarok vesznek részt ezekben a csoportokban. Sydneyben két klubjuk is működik a magyarlakta területekhez közel, miközben a Magyar Házat kevesek látogatják, mert részvénytársaságként üzemeltetik, alaposan megsarcolják a tenni akaró fiatalokat. Volt egy zsidó magyarok látogatta klub is a tengerhez közel, de az is tönkre ment, mert nem volt elegendő látogatója. Ezek a zsidó származású magyarok kerülik a magyar rendezvényeket, nem vállalnak velünk közösséget történelmünk sorsfordító megemlékezéseinél. Mindenki igyekszik megfelelni a polkorrekt szólás szabályainak, úgy érzi magát az ember, mintha még mindig figyelné őket valaki. A szabadság hazájában, a kozmopolitizmus megvalósulásában félni kell patrióta magyaroknak, nehogy olyat találjanak mondani, amit később megbánhatnak.
Miért csodálkozunk tehát azon, hogy Magyarországon a pártpolitika megöli a nemzethez tartozás egészét, a patriotizmus megnyilvánulásait, a jobb és bal ádáz harcát látva, amint keresztre feszítették hazánkat a megfelelési kényszerből vezérelt cselekvésképtelenség által. Kétharmados felhatalmazást szerző kormányunk egyetlen dolgot sem tudott még keresztülvinni a legnagyobb európai parlamenti párt a Néppárt segítségével . A baloldali koalíció egységes a szedett-vedett, úgy nevezett jobboldali népek parlamentári képviseletével szemben . Mintha mindenki a magyarokkal foglalkozna Bruxellesben. Ennyire fontosak lennénk Európának?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VGB: 1956 ötvenhat év múlva
  2012-10-25 19:56:45, csütörtök
 
 
VGB: 1956 ötvenhat év múlva

Minden nap okosabbak leszünk, ha kutakodni kezdünk sorsunk balrafordulása körül. Hat évvel ezelőtt felpaprikázott bennünket egy ripacs miniszterelnök beszédje, aki megismételte a félévszázaddal korábbi beismerésnek illő szavakat: hazudtunk reggel, délben és este. Mi sem kell több egy magyar embernek, mint megtudni azt, hogy visszaéltek bizalmával azok, akik befurakodtak helyére, és most őt képviselik csalárd módon, egy összefüggő világkataklizma formájában. Zsarnok és hazug kormányfő, aki ráadásul rokoni kapcsolatban áll azzal az emberrel, aki tűzparancsot adott a Kossuth-téri háztetőkön felsorakozó, fegyvertelen tüntetőkre géppuskázó antifasiszta, partizán és ÁVO-s csőcseléknek.

Egy hónapig érlelődött ezután, a magyar emberek tömegében, az ötvenedik évforduló cselekvéskényszere. Közel félmillió embert vitt ki az utcára az emlékezésből adódó indulat kibeszélése. Addig tabuként szerepelt 56, még ha egyesek úgy érezték, hogy a rendszerváltás rendszerének vezetői feloldották ezt az eseményt a cenzúra alól. Az emberek lelkében elzárt közel két hét eseményei, mégsem akartak előbukkanni onnan . Hamis vágányra tévedt a forradalom értelmezése. Hiteltelen emberek forradalmárkodnak, olyan besúgók, akiket rákényszerítettek korábban arra, hogy beárulják magyar testvéreiket, bizonyos előnyök megszerzése árán. Nem lehetett könnyű nekik az biztos, még is, sokan háttérben maradtak, nem vállaltak közösséget a rendszer hóhéraival, akik maguk sem tudták, mi húzódik valójában a háttérben.

Puskaporszagú lett a levegő, amikor rohamrendőrök körbekordonozták az ünnep előtti éjjelen a Kossuth teret. A bejelentett, hatóságilag engedélyezett tüntetés résztvevőit egyszerűen kizavarták a Parlament előtti térről. Éjfél körül magas, jófelépítésű, rövid hajú fiatalok szállták meg a tüntetők táborát, háromméteres rudakon hordozták zászlóikat, amit fegyverként is alkalmaztak volna szükség esetén. Nem láttuk őket azelőtt, így hamar feltűnt ez a kis csapat, akik hőbörögni kezdtek a színpad körül, mielőtt az éjféli himnuszok elhangzottak volna. Egyszerűen elzavarták a tüntetők vezetőit a pódiumról ezek. Mi értetlenül néztük barátommal, a lassan összezáruló kordont, s igyekeztünk kifelé onnan . Katonák lehettek . Magyarul (is) beszélő katonák, a fellépésük alapján ez lerítt róluk.

Kicsivel később hazamentem, de a többiek értetlenül bámulták, amint sátraikat elzárják előlük a droidok. Sokuknak bent maradt mindenük az átmeneti szálláson, nem tudták kimenekíteni szükséges tárgyaikat, melyekért később óriási összeget kértek a pribékek. Rengetegen jöttek fel vidékről, külországból, akik vállalták a tüntetéssel járó nélkülözést is, de hirtelen lakhely nélkül maradtak sokan . Semmi figyelmeztetés, vagy felszólítás sem hallatszott, ami felkészíthette volna ezeket a derék embereket arra, ami következni fog. Így érkezett el a forradalom ötvenedik évfordulója Budapestre, 2006-ban. Az állig felfegyverzett rohamrendőrök azután kezdték kiszorítani ezeket az elégedetlenkedőket a Kossuth térről, a Deák tér felé. Az összes környező utcát már lezárták, lehetetlen volt másfelé kimenni onnan.

Az embereket elfoglalta a ,,gyurcsánytakarodj" szlogen, eszükbe sem jutott, hogy szabadságharcot vívnak újfent, félévszázaddal később, az elhallgatott forradalom mintájára. Délutánra elszabadult a pokol. A provokátorok nagyobb aktívitásba kezdtek . Többen filmezték azt a kis csoportot, akik busszal érkeztek, s lila-fehér, Dózsás sállal a nyakukban, kapucnisan, rendőrökkel bratyizva indultak az ünneplő tömeg közé. Nem volt nehéz dolguk . Senki sem készült csatára aznap. Ünneplőbe öltözött veteránok, hetven és a halál közti büszke nyugdíjasok vonultak nemzeti színű zászlaikkal Budapest utcáin. Magától szerveződött minden. Egyik emlékhelyről a másikra mentek. Beszédeket hallgattak. Feltöltődtek az 56-os csoda lelkiségével megint . Emlékezetes nap volt ez egyébként is . Nem volt szokás forradalmunkat országszerte megünnepelni, utcákon vonulni, megtölteni tereket Budapesten, Magyarország szívében.

Ma, hat év elmúltával már letisztultak az események. Okok-okozatok, furcsa összefüggések jelennek meg itt-ott, ember legyen a talpán, aki ki tudja bogozni ezt az árnyékos történetet. Egyvalami örökre megmaradt 1956-ból: a magyarok kiontott vére a sötét kockaköveken. Amerika cserbenhagyta a magyar forradalmat, mert ott is rátelepedett a liberáldemokrácia az eseményekre. Újszocialisták dicsérik most a reformkommunisták akkori tevékenységét, de ne feledjük azt se, hogy a szerencsétlen orosz katonák azt hitték akkor, hogy Szuezben járnak.

Mindenesetre jól összekuszálták a szálakat. Az orosznak így nem kellet beavatkoznia a Nyugat háborújába Közel-keleten . Magukra hagyták Egyiptomot is ugyanúgy, mint az amerikaiak bennünket, a Szabad Európa rádió folytonos felbujtásai ellenére . Egy összehangolt, világméretű disznóság részesei lettünk, sőt rövid időn belül annak az áldozatai. Ezek az események felemésztették később magát, a Szovjetuniót is. Nem gondoltunk mi még akkor a kommunizmus és a kapitalizmus rokonszálaira . Azt hittük, tehetünk valamit sorsunk jobbrafordítása érdekében. Talán ha az orosz nép mellénk állt volna az őket megnyomorító kommunisták ellenében... Vagy az amerikaiak tennék ugyanezt ma, amikor hasonló helyzetbe keveredtek, mint mi 56 évvel ezelőtt. .

Csupa találgatás, kényes téma ez, de egyértelmű választ senki sem adhat, mert a média függetlensége már korábban elveszett. Összefüggés persze akad mindenhol, amit egy gondolkodó ember összerakhat hamar, de az összehangoltan működő tudatmódosító hatalom nevetve elhallgatja az igazat . Igen! A Szovjetunió is a nagybankárok találmánya volt közel száz évvel ezelőtt, akik néhány válogatott rablógyilkossal elvégeztették a háborúban meggyengült Cári Birodalom felszámolását . Magyarországon sem lenne másként ma, ha nyíltan szembeszállnánk a háttérhatalom embereivel. Ezért lettek titkosítva a rendszerváltás egyes állomásai, amelyek ma is gátolják az elszámoltatás lehetőségét.
Nesze neked demokrácia! Paktumot kötött a régi birodalom, az ismeretlen újjal. Miként lehetne bántódása Biszku Béla volt belügyminiszternek, vagy a még élő vérbírók bármelyikének, akik az akkori törvények szerint küldték halálba a magyar emberek százait? Hogyan találhatnánk meg elszámoltatás nélkül az országból kimenekített, offshore paradicsomokba síbolt pénzeket, amelyeknek az összege magasabb, mint a felhalmozódott államadósságunk összege? Itt kellene kezdeni, ezzel, mert enélkül fölösleges írogatni feltáró cikkeket, s miegymást, mert lepereg a vastagbőrű kaméleonok képéről. Dicséret 56 hőseinek! Ők megpróbálták akkor a reménytelennek tűnő harcot, a világ egyik leghatalmasabb agresszora ellen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BLANK JUDIT: 56 éve történt
  2012-10-25 19:56:03, csütörtök
 
 


BLANK JUDIT: 56 éve történt



Éjszaka 1-kor csörgött a telefonja, súlyos beteghez hívták. Zokszó nélkül indult a megadott címre. A hívás okát csak sejtette, de amikor odaért, és meglátta a fiatalembert, már biztos volt a diagnózisban: forradalmár, aki menedéket keres az AVH elől. Megismerte a férfit. ,,Akkor", azon a napon a tüntetők élén állt, őt követték a munkatársak, és a becsületes, hazájukért tenni akarók.
Lelkesedés, elszántság, hazaszeretet tükröződött akkor az arcokon. Zúgott a város a ,,ruszki haza! Ruszki ki"! Szabadságot a Hazának!"- kiáltásoktól.
A házak erkélyei is megteltek a biztatókkal, óriási taps kísérte a forradalmárokat. Végre! Végre felébredtünk! Mintha kivirágzott volna a kis város, virágba borultak volna a szürke házak a rengeteg nemzeti lobogótól. Az éljenezés, lelkesedés kitörő öröme járta át az emberek szívét.

Aztán jöttek az orosz tankok, és az AVH.

Igen. Az orvos megismerte a férfit. Nem kérdezett semmit, nem vizsgálta meg, csak annyit mondott: most én beviszem önt a kórházba, ott nem fogják keresni, biztonságban lesz. Elmondta, hogy a betegség, melyről papírt állít ki, milyen tünetekkel jár... ha esetleg kérdezné valaki.
A kórtermet megtöltötték a hasonló ,,betegek." A doktor naponta több órát töltött köztük. A hivatását, a szabadságát tette kockára, pedig neki is volt családja. Gyönyörű felesége, és 4 éves kislánya várták otthon. Mégis megtette!

Eltaposták a forradalmat. Segítséget nem kaptunk sehonnan, pedig megígérték, de sosem érkezett meg. Csak a Szabad Európa Rádió bíztatta kitartásra a forradalmárokat, ami kevésnek bizonyult az óriási túlerővel szembe.
,,Megtettük, amit meg kellett tennünk. A történelem egyszer arany betűkkel fogja jegyezni ezt a napot!" - vigasztalta a doktor a forradalmárokat, és talán saját magát is.

Az öreg orvos nem rég töltötte be a 95. évét. Teljes szellemi frissességnek örvend, 2 bottal jár. Naponta sétát tesz a városban, megáll a Turul szobor előtt. Némán, rezzenéstelenül nézi pár percig, majd betér a templomba. Térdet hajtani már nem tud. Odamegy az oltár elé, megáll a kezét áldásra nyújtó Krisztus szobor előtt. Ugyanolyan rezzenéstelen arccal nézi, mint a Turult. Nem mozognak némán sem ajkai, csak tekintetében tükröződik valami: talán a dicső múlt, és a mai idők...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 10267
  • e Hónap: 21378
  • e Év: 174874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.