Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Ángyán: Csányinak nagyjából 16 700 hektár földje lehet
  2012-10-27 21:03:38, szombat
 
  2012-10-27. 20:31
Ángyán: Csányinak nagyjából 16 700 hektár földje lehet

A kormány azt ígérte, megvédi az agráriumot a spekulatív tőkétől, és a családi gazdaságokat támogatja, de nem ezt teszi - mondta tegnap Pécsett Ángyán József. A volt földművelésügyi államtitkár Orbán Viktort és Csányi Sándort is sokat emlegette.
- Nem jó irányba haladnak ma a dolgok a magyar agráriumban, ez látszik abból, ahogyan 2010 óta ,,elosztották" mintegy 20 ezer hektárnyi állami föld lejáró bérleti jogát, s ezért a felelős a politikai elit, amely szövetkezett a spekulatív tőke embereivel, pedig pont azt ígérte, hogy megvédi attól a mezőgazdaságot - jelentette ki tegnap Ángyán József. A volt földművelésügyi államtitkár a Patacs Rácváros Egyesület meghívására tartott Pécsett előadást.
Baranyában is harminc pályázó vitte el az újonnan bérbe adott terület 44 százalékát. Szerinte épp az a mézesmadzag, hogy a nagybirtokosok támogatása mellett sok-sok apró pályázót jutalmaznak. A ,,fideszes földosztogatásról" példaként hozta a felcsúti polgármestert, aki 25 beadott pályázatából 25-öt nyert.
Pedig a kormány épp azt ígérte, megvédi az agráriumot, hangsúlyozta. A 400 ezer hektár állami föld 80 százaléka szerinte olyanok kezében van ma, akik spekulációs céllal, feltehetően politikai hátszéllel kerülhettek helyzetbe, közülük nem kevesen 0, 10, 100 forintos hektáronkénti bérleti díjat fizetnek.
Orbán Viktor miniszterelnökkel arról egyeztek meg, hogy a kisbirtokokat, a helyi családi gazdaságokat részesítik előnyben - mondta. Európában ez az alapvető modell, s ez működőképes, sőt ez képes egyedül hosszú távon a fejlődésre, szemben a spekulációs földszerzéssel.
Elképesztőnek nevezte, hogy Csányi Sándor baranyai ,,zenélő" és légkondicionált, 3,5 milliárdos tehenészete jelentős közpénz hozzáadásával épülhetett fel, ami szerinte gazdaságilag nonszensz, ahogy az is, hogy a bankár bejelentette, szeretné, ha az ilyen típusú létesítményekre szabnák az új földtörvényt.
A Fejér megyei Kajászón már történt polgári engedetlenség az új földbérleti szerződések miatt, ott egy helyi sem nyert a pályázaton, ám ők rájöttek arra, hogy egy pályázatnál szabálytalanság történt, ezért maguk felszántották az adott földet, bevetették, s jelezték a Nemzeti Földalapkezelőnek tettüket. Újságírói kérdésre Ángyán József elmondta, úgy tudja, Csorna környékén a helyiek készülnek hasonlóra, mert ott az eredményhirdetés előtt kiszivárgott, hogy a Fideszhez közel álló vállalkozó, Nyerges Zsolt vihet majd szinte mindent. Ha ez kiderül, akkor Ángyán szerint ott ,,kiegyenesítik a kaszát". Arra a kérdésre, hogy e módszerrel mennyiben ért egyet, annyit mondott, nem örülhet annak, ha valahol az állam részvételét megkérdőjelezik.
Utalt arra is, hogy idővel szükség lehet egy, a kisgazdapárt helyét átvevő pártra, mert ma senki, a Magosz sem képviseli a parasztokat. Újságírói kérdésre azt mondta, ő elmúlt 60 éves, van öt gyereke, nagyon meg kellene gondolnia, hogy egy esetleges parasztpárt élére állna-e.
Arra a kérdésre, hogy az általa is emlegetett fideszes földmutyi hogyan működhet, milyen módszerrel tudják kihozni nyertesnek a saját embereiket, azt mondta, az értékelésnél a pályázatot gazdaságossági és szakmai szempontból nagyon magas pontszámmal jutalmazhatják, de az értékelésnek a szempontjai nincsenek lefektetve. Ez ellen ő sokat küzdött, nem sikerült ezen államtitkárként sem változtatnia, pedig meggyőződése, hogy a rendszer lehetőséget adhat a visszaélésekre.
Ángyán József szerint az uniós területalapú támogatásokból is lehet tudni, hogy a három legnagyobb hazai földbirtokos Csányi Sándor, Leisztinger Tamás és Nyerges Zsolt nagyvállalkozók. Csányinak nagyjából 16 700 hektár földje lehet, amely Ángyán szerint már-már dél-amerikai típusú földbirtokméret. De ami ott történt, az rémisztő. A nagytőke felvásárolta a földeket, kiszorította a vidéki parasztságot, ők a városokba menekültek, amelyek ma zsúfoltak, nyomornegyedekkel, rossz bűnözési statisztikával.
(Bama nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/103238/#ixzz2AWmRxshi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurbánnak, Orcsánynak és LúdMillának ajánlva!
  2012-10-27 20:32:02, szombat
 
 
Gyurbánnak, Orcsánynak és LúdMillának ajánlva!

Hazaárulás

144. §
(1)330 Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy Magyarország függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2)331 A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
a) súlyos hátrányt okozva,
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával,
c) háború idején,
d)332 külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.
(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.



*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai és a kilenc Hajdú-Bétes öngyilkos emléke
  2012-10-27 20:15:28, szombat
 
 
Bajnai és a kilenc Hajdú-Bétes öngyilkos emléke
2010.04.03. 12:44 kkbk.blog

A fehér transzparensen kilenc fekete kereszt emlékeztet azokra az egykor volt libatenyésztőkre, akiknek az öngyilkossága összefüggésbe hozható a 2000. és 2005. közt Bajnai Gordon vezérigazgatósága alatt működő Wallis Rt. tulajdonában álló Hajdú-Bét botrányos csődjével.

Mint ismeretes, az ország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója 2003-ban a piac nemzetközi válsága miatt fizetésképtelenné vált. A Hajdú-Bétnek beszállító libatenyésztők évekig hiába követelték a mintegy öt és fél milliárd forintos kintlévőségüket...

Az így ellehetetlenült helyzetbe került termelők közül sajnos sokan már csak az öngyilkosságot láthatták kiútnak... Mint ahogy arról a ma készített felvételeink tanúskodnak, vannak, akik ezt nem felejtették el.

Bajnai Gordon kormányfői jelölése kapcsán az ügy tehát újra felszínre került.

Már négy éve futnak a pénzük után a Hajdú-BÉT károsultjai. A társaság felszámolási eljárása alatt a kárt szenvedett termelők csak 80-100 millió forinthoz jutottak hozzá csaknem hatmilliárdos követelésükből. A libatenyésztők petíciót adtak át tegnap a Magosznak, kérve, hogy járjon el ügyükben az agrárminiszternél. Az eltelt négy év alatt mindössze 80-100 millió forint térült meg a Hajdú-BÉT beszállítóinak 5,9 milliárd forintos kárából.

Hajdú-Bétről a parlamentben

Font Sándor fideszes képviselő Bajnai Gordonnal kapcsolatban tett fel azonnali kérdést a miniszterelnöknek. Font azt tette szóvá, hogy - amint azt megírtuk - Karsai József szocialista képviselőt egy öngyilkossá lett parasztember fia felhívta telefonon, és azt kérdezte, hogyan lehet, hogy 10 ezer milliárdos EU-s támogatások fölött az a Bajnai Gordon diszponál, aki a csődbe vitt Hajdú-Bét tulajdonosának egyik vezetője volt.

Font szerint a Hajdú-Bét pénzei offshore cégekbe áramlottak, és Bajnai is egy ilyen offshore cég vezetője volt. A képviselő azt kérdezte, hogy Gyurcsány tervei szerint az offshore cégekbe menekült emberek fogják-e ellenőrizni az EU-s milliárdokat.

A kormányfő viszontválaszában azt kérte Fonttól, hogy valamilyen kézzel fogható dologgal vádolja meg Bajnait, mert az, hogy egy külföldön bejegyzett cég vezetője valaki, az még nem bűn. "Tessék eljárást indítani!" - szólította fel Gyurcsány Fontot.

Öt évvel a Hajdú-Bét csődje után is azt állítja Bajnai Gordon: elkerülhetetlen volt a feldolgozó felszámolása, arra viszont nem válaszolt, hogy miért nem kártalanították a libatenyésztőket. Pedig a napokban nyilvánosságra került dokumentumok szerint a feldolgozónak egy évvel a felszámolás előtt még több száz millió forintja volt - egy részét kölcsönadták a Bajnai vezette tulajdonos, Wallis Rt.-nek, és az is kiderült: a cég a Hajdú-Bét milliárdjaival spekulált a devizapiacon.

Újabb dokumentumok cáfolják Bajnai Gordon azon kijelentését, miszerint az "utolsó pillanatig próbálták menteni a helyzetet", mígnem "be kellett látniuk, hogy ez nem megy". A Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok szerint egy évvel a felszámolás előtt 86 millió euróval, mai árfolyamon több, mint 25 milliárd forinttal spekulált az árfolyamváltozásokra devizapiacon a Hajdú-Bét megbízásából a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt., a baromfi-feldolgozó tulajdonosa. Az anyacég határidős devizaügyletekkel akarta csökkenteni a Hajdú-Bét bevételeinek árfolyamkockázatát. A tranzakciókról szóló kimutatások alapján azonban megállapítható, hogy az ügyletek túlnyomó része veszteséges volt. Volt amelyen egy év alatt 67 milliót vesztett a 2003 decemberében fizetésképtelenség miatt csődbe ment Hajdú-Bét.

Egy másik, Bajnai által is szignált dokumentumból az derül ki, hogy 2004. januárjában Hajdú-Bét elengedte a Bábolna Rt. korábbi, 119 milliós tartozását. Három hét múlva az állami cég mégis fizetett, de akkor már a baromfi-feldolgozó helyett egyenesen a Bajnai Gordon vezette Wallis számlájára került a pénz.

Máshogy is szivattyúzták a pénzt

A csőd szélére került Hajdú-Bétből máshogy is megpróbálták kiszivattyúzni a pénzt - a jegyzőkönyvek szerint 2008 decemberében a baromfi-feldolgozó 125 millió forintot adott kölcsön gazdag tulajdonosának, az ingatlaneladásokon pedig több száz milliót kereshetett a Wallis. A libatenyésztőket mégsem kártalanították, 600 család ment csődbe, kilencen öngyilkosok lettek.

"Nem értettünk hozzá" - Bajnai Gordon, a Wallis Rt. volt vezérigazgatója 2006-ban ennyit tudott mondani a tőle magyarázatot váró libatenyésztők képviselőinek. A vállalkozók aziránt érdeklődtek, miért csődölt be egy egész iparág, és miért lett földönfutó több száz család azt követően, hogy a Wallis-csoport befektetőként átvette a Hajdú-Bét Rt. irányítását. Ez a szakértői alapállás 2003-ban, amikor a baromfitenyésztéssel és -forgalmazással foglalkozó nagyvállalat fizetésképtelenné vált, Bajnai Gordont hazánk egyik legsikeresebb felső vezetőjévé tette. Az akkor 35 éves fiatalember ugyanis érdemei elismeréséért 2003-ban vehette át a Menedzserek Országos Szövetségének nagydíját, az Év fiatal menedzsere kitüntetést. A reményteljes közgazdász karrierjének csúcsra járatásában ezen sikerek mellett sokat segített édesapja, akinek vállalkozásában Bajnai Gordon már a kilencvenes évek elején a pénzügyi szektorban dolgozhatott régi barátjával, Gyurcsány Ferenccel.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nyilvánosság Klub ügyvivői testülete: Útban a rendérállam
  2012-10-27 18:35:45, szombat
 
  A Nyilvánosság Klub ügyvivői testülete: Útban a rendőrállam felé
2012. október 27. 08:01:57

A Fidesz-kormány kétéves kormányzását újabb és újabb rendőri és titkosszolgálati szervezetek létrejötte kíséri. A folyamat azzal kezdődött, hogy a frissen hivatalba lépett kormány Orbán Viktor korábbi személyi testőrének vezetésével, 10 milliárd forintos költségvetéssel rendeleti úton életre hívta a Terrorelhárítási Központot (TEK). 2010 végén azután a terrorelhárítók a rendőrségi törvény módosításával komoly titkosszolgálati jogosítványokat kaptak, az érintettek tudta nélkül titkos információkat gyűjthetnek mindenféle technikai eszközzel. 2011 decemberében pedig a TEK jogot kapott titkos nemzetbiztonsági információgyűjtésre is, lényegében mindenfajta állami és magánintézménytől. Az így szerzett információkkal a TEK lényegében bárki teljes személyiségprofilját könnyen összeállíthatja, anélkül, hogy az illető akárcsak bűncselekmény gyanúsítottja lenne. Elegendő, ha a közelebbről meg nem határozott terrorista tevékenységgel összefüggésbe hozható. Ráadásul - ellentétben a hagyományos rendőrséggel, amelynek ehhez bírói engedélyre van szüksége - a TEK titkos megfigyeléseihez és információgyűjtéséhez csak igazságügy-miniszteri beleegyezés szükséges. Ha valaki arra gyanakodna, hogy jogellenesen figyelik, akkor elmehet panaszra a TEK-et irányító belügyminiszterhez, végső soron pedig az Országgyűlés kormánypárti többségű bizottságához.

A TEK - feltehetően főleg titkosszolgálati feladatainak fedezésére - a nyilvánosság előtt népszerűnek tűnő akciók sikeres végrehajtójaként jelenik meg, általában saját maga által készített akciófilmes videókkal. Így történt ez a kulcsi gyilkos elfogásakor, illetve legutóbb a józsefvárosi drogbandával szembeni látványos éjszakai rajtaütés során. A polgárokban bizalmat kelteni hivatott képsorok kapcsán csak az a kérdés fogalmazódik meg, vajon ezeknek az egyébként valóban veszélyes bűnözőknek mi közük a terrorizmushoz, őket miért nem a rendőrség fogja el. (Talán csak nem azért, mert a hagyományos rendőrök ehhez szükséges eszközei a TEK-hez vándoroltak?)

Az orwelli rendőrállam kiépítésének legújabb fejleménye az Országgyűlési Őrség tervezett felállítása az Országgyűlésről szóló törvényben. Egyes vélemények szerint az Orbán Viktor magánrendőrségének és -titkosszolgálatának tekinthető TEK mellett ez az újabb rendőri egység Kövér László házelnök saját fegyveres testülete lesz. Azt hihetnők, hogy az őrség az Országgyűlés rendjét felügyeli majd. Ehhez képest ez a par(l)a-militáris szervezet magánlakásokban intézkedhet, kép- és hangfelvételeket készíthet, ezenközben testi kényszert, bilincset, vegyi eszközt (!), elektromos sokkolót, rendőrbotot és lőfegyvert használhat. Mindezt ,,az Országgyűlés védelme, függetlenségének és külső befolyástól mentes működésének biztosítása" érdekében.

Félelemmel vegyes gyanakvással várjuk az új fideszes közjogi méltóság terveit a köztársasági elnöki őrséggel kapcsolatban.
Forrás: es.hu


http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 105845&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fel kell számolni ezt a globális intézményrendszert
  2012-10-27 18:02:56, szombat
 
  Fel kell számolni ezt a globális intézményrendszert

Sokat gondolkodtam azon, hogy mit tegyen az emberiség azért, hogy lerázhassa magáról ezt a túlkormányozott, globális méretű intézményrendszert . Bármerre tekintük földgolyónk bármelyik pontján, mindenhol találkozhatunk e globális bankhálózat egységeivel, amelyek erősebbek lettek az adott országok kormányainál, akiket saját közösségük juttat hatalomba, a kormánykerék közelébe . Mindennek az alapja a pénz . Legyen az költségvetés, kiárusítás, vagy csak egy örömlány kielégítése . Csekélyke pénzünkért ellenszolgáltatást ad valaki arra, amit megkivántunk tőlük magunknak .

Egyes közösségeken belűl, viszont megváltoztak az elosztás arányai a múlt évszázad forradalmai, világméretű háborúi után . Régi uraink eltüntek a színről, majd megjelent közöttünk, egy társadalmi elitnek nem nagyon nevezhető kis csoport, akik minden országban, minden közösségben, vagy anyagi érdekeltségű társaságban megtalálhatók ma már . Ezek kozmopolita világpolgárok, akik összeköttetéseik révén egy globális, önkiválasztott vezetőréteget alkotnak . Még külsőre is hasonlítanak egymáshoz, mintha egy nemzetek feletti család kormányzótestületét látnánk, akik egymás iránt szolidárisak csak, és globálisan értékelik a dolgokat .

Legyen az Európa, Amerika, Ázsia, Ausztrália vagy Afrika, ez az ,,elit" megtalálható, a vezető politikusok mögött közvetlenül . Még kormányváltások után is a helyükön maradnak, mert törzsi elkötelezettségük miatt mindig a jövendő birodalmát szolgálják . Legyen bármiféle titkosszolgálat, földalatti mozgalom, vagy radikális csoportosulás, netán anarchista gyülekezet, esetleg új vallások furcsa hirdetői, testvérek ők mindannyian . Legtöbbjüket Dávidnak hívják . Mi köze van a Góliátot legyőző birkapásztornak ehhez a rengeteg Dávidhoz, akiket rendszeresen megszólaltatnak a globális média műsoraiban okos műsorvezetők, azt nem tudom, de mindannyian mintha összebeszéltek volna, mindig ugyanazt fújják .

Ennek az érdekében épült ki az a globális oktatási rendszer, ahol a jövő politikusait képzik ki maguknak . Minden program ennek az érdekében építi az érdeklődő embergyerek tudományos kiváncsiságát, már a kora gyermekkor meséin keresztül . A három kismalac házai közül, csak a kőház állja ki a farkas fújtatását . Ezért építjük házainkat ma legtöbben kőböl, téglából, vagy valami hasonló új technológiából kifejlesztett anyagból, amit jobbnak találunk a szalmabála, vagy a fadarabokból összetákolt építőanyaggal szemben . Őseink sárból döngölt házacskáinak mintájára építkeztek sokáig az Alföld sík vidékein, amikor vályogházaikat építették . Évente egyszer, tavasszal kimeszelték . Pedig szalmabálákat egymásmellé helyezve, azokat sárral betapasztva, fantasztikus hőszigetelésű házakat építhetünk önerőből, rövid idő leforgása alatt, olcsón . De ! Nem felel meg az építkezési előírások szabályainak !

Ennyi ! Az iskolában sem az életre tanítják azokat az egyszerű cigánygyerekeket, akik többhelyütt már többségben vannak, a kihalófélben lévő magyar gyerekek terhére, akiket ők egyszerűen csak parasztoknak neveznek . Mi lenne, ha ezek az elvadult, civilizálatlan emberszerű lények már az iskolában megtanulnák azt, miként lehet a házuk körül elgazosodott területet termővé tenni ? Miért nem ezt a gyakorlati tudást elősegítő programot erőltetik a jövő társadalmának érdekében, ahol azonos értéket ismerhetnének meg mindannyian, a neveltetésük során . Már itt meg lehetne értetni velük azt, hogy ne harapják meg az őket etető kezet, ne forduljanak szembe azokkal, akik állandóan gondoskodnak róluk . Nem érdeke úgy látszik a körénk telepedő szabályrendszernek az, hogy béke és nyugalom legyen az emberek között .

Középiskolában sem a praktikus tudás különféle elsajátítására oktatják a felcseperedett nebulókat, hanem a politikailag korrekt beszédformára, amiből kirekesztenek néhány geometriai alakzatot, amelyekről még tudni sem szabad . Így marad ki kultúránkból a sokezeréves napkerék, a swasztika néven ismert horogkereszt, de a százmillió ember halálát okozó ideológia vörös pentagonja, ma is választható azoknak, akik Che Guevarát népszerűsítik a pólójukon . Egyetemeinken is folytatódik a kettősbeszéd polkorrekt értelmezése, amikor részeredmények oktalan analízálásába fárad bele a világra nyitott szemmel figyelő értelmesebb fiatal . Régebben mérnökeink, filozófusaink, bölcsészeink az egyetemes tudás megszerzése érdekében koptatták az iskolapadot hosszú évekig . Mire kijöttek a világba, akkor már bármilyen feladatot képesek voltak ellátni maguk .

Ma, a számítógépes képesítésű csodagyerekek virtuális ismereteivel, képtelenek lépést tartani az idősebbek, mert ezek a fiatalok, már az anyatejjel együtt szívták magukba a billentyűzet adta kombinációk egyfajta gondolkodást igénylő, parancsuralmi rendszerét . Lépésről-lépésre csak arra haladhatunk, amerre programozták akaratukat e rendszer léterhozói . Különböző intézetek százait hozták létre közpénzből a zsidóság érdekeinek a védelmében, ahol különböző cionista szervezetek fejlődhetnek láthatatlanul, adófizetők pénzén . Mindenben csak Izrael érdeke lebeg a vezető réteg szemei előtt, mert a világméretű bankrendszer létrehozása után, csak egyes országok intézményrendszerét kell bekapcsolni a globális kormányzás rendszerébe .

Minden bank összeköttetésben áll a bankok bankjával az elszámoltatási szisztéma keretein belűl . Minden beérkező pénz ebbe a feneketlen zsákba érkezik, s ha nincs lekötve előre, egy bizonyos időre, megbeszélt haszon erejéig, akkor nem jövedelmez a tulajdonosának . Ezzel szemben ha bárkinek hitelre lenne szüksége, akkor ebből a sokmilliárd ember számláin lévő pénzből hiteleznek neki, amit a bankok ezután a sajátjaikként kezelnek . A közösből kivett pénzmennyiség után kamatot fizetnek ők is, de a visszafizetett összeg megduplázódik közben, ami viszont már a bankoké lett mint haszon . Minden felvett hitel pénzteremtést jelent, az emberiség által betett összeg fedezetére ! Ebből él és gazdagodik az a bankrendszer, ami pénzügyi szolgáltatás helyett, egy idő elteltével eltulajdonítja az emberek vagyonát . Egyre kevesebben játszanak vele a furcsa szabályok szerint, s egyre többen esnek ki a játékból, míg nem magára marad a játékpénzével, amit játékai során hozott létre .

A teljesen eladósodott nemzetek nem menekülhetnek ettől a mindent, mindenkit felfaló kisgömböc elől . Fel kell számolni ezt a globális méretű intézményrendszert, mert bekebelezte mára a közvéleményt meghatározó média összes csatornáit, a szórakoztató ipart, a kereskedelmet, mezőgazdaságot, politikát, fegyvergyártást, zsoldos hadsereget, akiket levegőből előállított pénzéből teremt, egyes nemzetek megfékezésére . Biztosan emlékszünk Mátyás király fekete seregére . Zsoldos katonák voltak, akiket a Mediciek és a Fuggerek kiegyenlítésére hozott létre . A pénz hatalma meghatványozódott napjainkra . Megállítani nehéz lesz ezt az arctalan birodalmat, kik a világ nagyvárosaiban már létrehozták ezt a globális méretű intézményrendszert, ráadásul közpénzekből, adózási kötelezettségük elmulasztásával, adott társadalmakon belűl, offshore-os trükkök alkalmazásaival .

Ideje lenne felébredni mindannyiunknak, tükörbe nézni, felfedezni, hogy mivé lett a szabadság, egyenlőség és testvériség nevében a világ . Ez a fajta szabadosság a liberalizmus furcsa, mindenkit eltaposó szabadsága, az egyenlőbbnél is egyenlőbbek egyenlősége, a szabadkőműves testvériségének a páholyaiban ! Minden titkosítás ellen fel kellene lépniük azoknak, akik szabad emberként szeretnék élni az életüket . Külkapcsolatok tanácsa . Háromoldalú kommisszó . Háromszázak nemzetközi nagyvállalatainak monopolkapitalista Római Klubja, mind ezt a birodalmat szolgálja a Szövetség fiainak segítségével . Skót rítus, Nagy kelet, Máltai lovagok, Templomosok, Jezsuiták, mind azon dolgoztak, hogy leépítsék a feudalizmus és a kereszténység alkotta kétezeréves birodalmat . Ameddig a Vatikán hallatott magáról, a kereszténység érdekében szólt, addig tiltották ezeket a titkos társaságokat, de a második vatikáni zsinat után döbbenetessé vált a csend .

Mi lehetne megoldás ma ? Felszámolni ezt a titokban létrehozott globális méretű intézményrendszert, amit nemzetközi magánbankárok hoztak létre aljas szándéktól vezérelve . Ezek a bankárdinasztiák olyan összegekkel rendelkeznek, amelyek már hiányoznak a nemzetek gazdaságaiból . Az eladósítás fegyverével kiszipolyozták a pénzüket, sőt kamatfizetésre kötelezik ezeket, a korábban szuverén államokat .

Mindenki benne van ebben áldozatként, vagy társtettesként . El kell döntse mindenki, hogy hova is tartozik . Pénzünk nem más, mint egy állam nyújtotta szolgáltatás . Csereeszköz, ami létrehozott értékek számszerűsítését segíti elő . Értéket önmagában nem képvisel . Fogyaszthatatlan . Sőt, közkivánatra akár meg is semmisíthető .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lebuktatták Orbánt és Csányit!
  2012-10-27 16:56:28, szombat
 
  Lebuktatták Orbánt és Csányit! Ángyán József fideszes képviselő nyilvánosságra hozta, hogy a leggazdagabb magyar üzletember (Csányi Sándor) 3,5 milliárdos beruházással elkészült tehenészetét legnagyobb részből közpénzből építették fel. Ángyán szerint a Fidesz legfelsőbb vezetése összejátszik a spekulatív pénztőke embereivel.

Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20121027-fideszes-foldosztogatasrol-beszelt-angyan-joz sef.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még a görögök is optimistábbak a magyaroknál
  2012-10-27 16:16:57, szombat
 
  Még a görögök is optimistábbak a magyaroknál


Magyarország, Dél-Korea és Horvátország vezeti a legpesszimistább országok listáját, amelyet a Nielsen piackutató cég állított össze a fogyasztói bizalmi index alapján az idei harmadik negyedéves időszakról - derül ki a Jutarnji list című napilap szombaton megjelent összeállításból.
Ön most 11 000 Ft kedvezménnyel vásárolhat illy kávékapszulát és kiegészítőt! Design ikon kávégépek a legendás 100% Arabica illy kávéval már . Live happILLY

A vizsgált 56 ország közül 37 ponttal Magyarországon a legalacsonyabb a fogyasztói bizalom. A második Korea 40 ponttal, és 41 ponttal Horvátország a harmadik.


Indonézia és India lakosai a legboldogabbak, ők 119 pontot értek el. Norvégia 102, Ausztria 93, Dánia 92, az Egyesült Államok 90, Oroszország 87, Németország 86, Nagy-Britannia 77, Észtország 75, Lengyelország 69, Franciaország 61, Románia 60, Olaszország és Görögország pedig 46 ponttal szerepel a lap által ismertetett listán.

A mutatót a fogyasztók személyes pénzügyi helyzetére, a munkahelyi kilátásokra vonatkozó vélemények, valamint a jelenlegi vásárlási szándékok alapján számítják. A 100 pontnál alacsonyabb index a fogyasztók pesszimizmusát, a magasabb pedig optimizmusukat tükrözi a közeljövő gazdasági kilátásait tekintve.

A horvátok 96 százaléka gondolja úgy, hogy az ország jelenleg recesszióban van. Az olaszok esetében ez a szám 98, a portugáloknál 97, a magyaroknál pedig 89 százalék.

A Nielsen 29 ezer internetfelhasználó körében végezte kutatását, amely 58 ország összesen mintegy 1 milliárdnyi népességének véleményét képezte le.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/meg_a_gorogok_is_optimistabbak_a_magyaroknal.5 35305.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért szállíttatta el aranytartaléka kétharmadát a Bundesban
  2012-10-27 15:56:22, szombat
 
  Miért szállíttatta el aranytartaléka kétharmadát a Bundesbank Londonból?


Három napja érkezett a hír arról, hogy a német számvevőszék felszólította a központi bank szerepét betöltő Bundesbankot, hogy ellenőrizze a hivatalos iratok szerint 3396 tonnát kitevő, New Yorkban, Londonban és Párizsban tárolt, offshore aranytartalékát. Kérte ugyanakkor 150 tonna arany három éven belüli hazaszállítását, hogy ellenőrizhesse az arany wolfram minőségét.

A londoni Telegraph cikkében megjelent legújabb fejlemények szerint ugyanez a Bundesbank, ami annyi fejfájást okoz a csődbe jutott államoknak, az igazi fedezettel rendelkező pénzzel kapcsolatos fixa ideájával, úgy döntött, hogy önként lehívja a Bank of England-nál letétbe helyezett aranykészletének kétharmadát. A Telegraph által közzétett bizalmas jelentés szerint a Bundesbank még 2000-ben és 2001-ben 940 tonna aranyat követelt vissza a Bank of England-nál tartott 1440 tonnás készletéből a ,,túlságosan drága tárolási díjra" hivatkozva, ami elég nevetségesen hangzik. A hír megdöbbentette az aranyveteránokat. Mi lehet az oka a lépésnek?

Ambrose Evans-Pritchard a következő elmélettel szolgált:

Az elmozdulás éppen akkor indult, amikor az euró a leggyengébb szinten állt a dollárhoz képest, ugyanakkor egybeesett azzal az időszakkal, amikor a Bank of England, Gordon Brown utasítására, Nagy-Britannia aranykészletének jelentős részét eladta, méghozzá a legalacsonyabb piaci áron.

Peter Hambro, a Petropavlovsk aranybánya elnöke, azt mondta, hogy a Bundesbank önvédelemből hívhatta vissza aranykészletét, mivel a jelek szerint nem allokált arannyal rendelkezett Londonban. ,,Lehet, hogy úgy gondolták, a Bank of England túl sok aranyat kölcsönzött ki és jobbnak látták hazavinni a készleteket. Ez az azonosítás miatt van. Lehetséges-e egyáltalán az embernek azonosítania saját allokált aranyát, vagy a tulajdonos nem egyéb, mint egy fémszámlával rendelkező általános hitelező?"

A ,,Hozzák vissza az aranyunkat" elnevezésű német civil kampányszervezet és amerikai szövetségese, a Trösztellenes Arany Bizottság azt állítják, hogy a hivatalos adatoknak nem lehet hinni. Szerintük a központi bankok aranykészleteik jelentős részét kiadták hitelre vagy shortolták.

Az üzenetet átvették a német törvényhozók is. ,,Minden aranyat haza kell hozni: pont a jelenlegi válságban van a legnagyobb szükségünk aranykészleteinkre," mondta Heinz-Peter Haustein, a német Szabaddemokrata Párt (FDP) képviselője.

A spekulációktól függetlenül, nem titok, hogy sok ember szerint a központi bankok és a központi bankok bankjai (például a Nemzetközi Fizetések Bankja, BIS), rég kiadták aranykészleteiket hitelre, legtöbb esetben a rövidtávú fizikai aranykövetelések megerősítéseként, a megnövekedett kereslet miatt, ami általában a likviditáshiány kísérőjelensége (amikor igazán megmutatkozik az arany, mint valós monetáris fedezet értéke).

A probléma egy ilyen újrazálogosítási sémánál akkor jelentkezik, amikor a másik fél hirtelen fizetésképtelenné válik, hiszen azóta az aranyat már ismét újrazálogosították és már senki sem tudja, hogy kié is az arany valójában. Ez akkor válik különösen komoly gonddá, ha a fedezeti láncban az egyik fél csődbe megy, mint ahogy ezt az MF Global esetében tavaly láthattuk. Ilyenkor elindulnak a perek, hogy megállapítsák kinek hol az aranya. Mondani sem kell, hogy az MF Global esetében pont londoni leányvállalatuk volt a ludas az újrazálogosítási láncban (mert egyedül Londonban nem volt megszabva fedezeti határérték az újrazálogosításra). Amint elindultak a követelések a fizikai leszállításra, nem tudták az adott sorozatszámú XYZ aranytömböt lokalizálni.

A másik variáció, hogy a Bundesbank előre látta az európai merkantilista kísérlet bukását és esze ágában nem volt legértékesebb eszközét a bankár oligarchák kezében hagyni, amelyik mindent megtenne, hogy megszerezhesse a készleteket, ha egyszer a dominók elindulnak. A Bundesbank tagadásnak éppen nem nevezhető cáfolata is ezt erősíti:

A Bundesbank azt nyilatkozta, hogy teljes bizalommal viseltetik a kezelők ,,integritása és függetlensége" iránt, valamint, hogy minden évben megkapták a részletes elszámolást. Ugyanakkor utalt arra, hogy további lépéseket tesz tartalékai védelmében. ,,Ennek része lehet a készletek egy részének relokációja," nyilatkozta a bank.

Amit egyik fél sem mondott ki, hogy Németország semmi rosszat nem tett, csupán követeli, ami jogosan az övé.

A dolog lényege, hogy egy globalizált rendszerben, ahol minden szuverén entitás egyre inkább alárendeltje a globalizált ,,egész" hitelteremtő hatalmának, mindenkinek az Új Világrend ajtaja elé kell helyeznie szuverén függetlenségét, mielőtt átlépi a küszöböt.

Végtére is egy globalizált rendszer csak így képes egy végtelen, értékpapír-fedezetű kötelezettség felhőt fenntartani, amelyen most mindannyian bináris pehelyként lebegünk. Egy olyan rendszert, ami lehetővé teszi az azonnali tőkeáramlást, a monetáris felcserélhetőséget, garantálja a szuverén kötvények folyamatos áramlását (amíg senki nem mer kiszállni a rendszerből), és amiben minden biztosíték egy újrazálogosított zálog... természetesen a közjó érdekében. Mindez igaz volt a Bundesbank fenti lépéséig.

Tulajdonképpen ennyi a történet, mert bár a Bundesbank azt tette, amihez minden joga megvolt, mégis áthágta a modern monetáris rendszer kardinális szabályát: miszerint egy szuverén hatalom soha nem helyezheti saját embereit a globális vállalati-társadalmi-banki oligarchák fölé, akik mindig minden kemény (és egyéb) eszközt maguknak akarnek, akár azonnal, a rendszer biztosítékaként, beleértve a világ GDP-jének 20-szorosát képviselő közel 1 billiárd (1015) dollár értékű derivatívákat is. Mellesleg ezért van a világ állandóan egyetlen karnyújtásnyira a teljes monetáris (és kereskedelmi) paralízistől, ahogyan azt a Lehman-csőd utáni káoszból és a Fed intézkedéseiből olyan nyilvánvalóan láthattuk.

Szinte biztos, hogy a Bundesbank intézkedéseinek semmilyen hatása nem lesz, mert ha túl sokat foglalkoznának vele, esetleg kiderülne, hogy melyik ország lesz az első áldozat, amikor átszakad a gát. Amikor ugyanis ez megtörténik, márpedig előbb-utóbb megfog, minden egyes bank, vállalat és személy keresni fogja Londonban, New Yorkban, Párizsban vagy valamelyik szimpatikus helyi bank páncéltermében tárolt allokált aranyát, de csak a hűlt helyét, illetve humorosan megfogalmazott tartozási elismervényeket talál majd az aranytömbök helyett.


http://idokjelei.hu/2012/10/miert-szallittatta-el-aranytartaleka-ketharmadat-a-bu ndesbank-londonbol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz támogatottsága elpárolgott
  2012-10-27 15:50:45, szombat
 
 
A Fidesz támogatottsága elpárolgott




Magyar politika (Magyar politics) címszóval a The Economist nyomtatott változata arról ír, hogy Magyarországon most van a felvonulások idénye.
A lap szerint két nagy tüntetés mutatja, mennyire megosztott lett az ország Orbán Viktor és populista pártja alatt. Pedig október 23. elvileg a nemzeti egység napja. A miniszterelnök az ünnepen kirohant a bankárkapitalizmus és Brüsszel ellen, amely azt akarja, hogy a magyar nép viselje a visszaesés és a meggyengült gazdaság költségeit. Az ellenzék demonstrációján valamivel kevesebben voltak, mint a hatalom rendezvényén. A fő attrakciót Bajnai Gordon jelentette, aki közhírré tette visszatérését a politikába. A tekintélyes technokrata azzal vádolta a kormányt, hogy felosztja az országot az ügyfelei között. Orbán tüzes hangvétele az EU-val és a nemzetközi pénzvilággal szemben még összehozhatja a hűséges híveket. Egyben elszívja a támogatást Jobbiktól, amely egyáltalán nem tudta learatni a magyar gazdasági válság gyümölcseit. De a következő választás középen dől el. A Fidesz ugyan vezet a közvéleménykutatásokban, ám támogatottsága elpárolgott a földcsuszamlás-szerű 2010 győzelem óta. A fiatal demokraták két éve azzal az ígérettel kerültek hatalomra, hogy támogatni fogják a bajban lévő középosztályt. A gyermekes családoknak nyújtott adókedvezmények segítettek is, de sokan mások változatlanul rászorulnak a gyámolításra. Például az orvosok és a tanárok csak a töredékét keresik meg annak, amit nyugaton kapnának, igaz az élelmiszer és a közszolgáltatások díja jelenleg valamicskével alacsonyabb errefelé. Orbán nemrégiben azt állította, hogy tízmillió szabadságharcos miniszterelnöke. A valóság ennél prózaibb. Sok magyar emlékszik még, milyen lelkesen szavazta meg az uniós csatlakozást. Ugyanők most azt akarják, hogy Budapest álljon ki az ország érdekeiért, de ésszerűen. Belefáradnak a kormányfő harcias retorikájába, főként, mivel a kabinet még mindig megállapodást akar az IMF-fel és az EU-val. A legnagyobb tábort a bizonytalanok alkotják. A jogosultak fele azt mondja, egyetlen pártnak sem adja a voksát. Ily módon a verseny teljesen nyílt. Orbán számára lidércnyomás, hogy az újrajelentkező Bajnai egyesíteni akarja a széttagolt ellenzéket, meg kívánja győzni az üzleti életet és a középosztályt, és ezáltal igyekszik rávenni a határozatlanok seregét, hogy igenis menjen el szavazni. A miniszterelnök jogosan aggódik.


http://www.168ora.hu/itthon/fidesz-tamogatottsaga-elparolgott-104754.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bemutatjuk Janics Natasa nemzeti lobogóját
  2012-10-27 15:42:55, szombat
 
  Bemutatjuk Janics Natasa nemzeti lobogóját

szerkesztő
2012-10-26 23:35:43


Mára egyértelművé vált, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakozónőt a pénzen kívül szinte semmi nem érdekli. Ez a tény legutóbb a szerbeknél is kicsapta a biztosítékot, és egy világklasszis úszójuk, Milorad Csavics be is szólt a Twitteren Janicsnak: legközelebb versenyezzen katariként. Szerkesztőségünk (hogy hogy nem) rábukkant a különleges identitású szerb-bolgár-magyar versenyző nemzeti lobogójára, amelynek központi, egyben kizárólagos eleme három pénzeszsák.

Nem véletlenül három!
A jelkép megfejtése egyszerű: egy ország - egy zsák.

Egyébként ki nem emlékezne azokra a felemelő pillanatokra, amikor a dobogó tetején - egykoron - Janics az olimpiai aranyát rágta? Sokan szurkoltak akkor azért, hogy egye is meg, ne csak kóstolgassa, mert ha le is nyeli, másnapra már ő lehetett volna az ország első aranytojást tojó "tyúkja"! De nem, ez nem jött össze, minden azért neki sem sikerülhet, különben is utólag már tudjuk, maximum az érem aranytartalma érdekelte.

A VajdaságMa cikkét olvashatják.

KAJAK-KENU: Čavić Katarba küldené Janićot

Azok után, hogy a Szerbiai Kajak-kenu Szövetség és a Szerbiai Olimpiai Bizottság is jelezte, nem akar és nem is tud 150 000 eurót fizetni Dusev-Janić Nataša, háromszoros olimpiai kajakos versenyzési engedélyért, a legújabb hírek szerint a palánkai születésű versenyző Bulgária felé kacsingat.

A 30 esztendős Janić már a szegedi búcsú-sajtótájékoztatón jelezte, amennyiben a Magyar Kajak-kenu Szövetség nem adja ki a versenyzési engedélyét, akkor a B terv lép életbe. Úgy tűnik, a B terv Bulgária lesz, ugyanis Janić férje, Andrian Dusev bolgár állampolgár, így, ha a versenyzési engedélyét ezen az alapon kéri, akkor az MKKSZ semmilyen akadályt nem gördíthet elébe. Hasonló eset állt fent Benedek Dalmával is, aki a szerb Dejan Ružičićhez ment hozzá, s már meg is kapta a versenyzési engedélyét, így 2013-tól már szerb színekben indulhat.

Az utóbbi pár napban egyre több cikk lát napvilágot a szerbiai sajtótermékekben a Janić-üggyel kapcsolatban, hiszen október elején a kajakosnő a belgrádi sajtótájékoztatón Vlade Divac, az OKS és Mirko Nišović, a KSS elnökének jelenlétében bejelentette, hogy januártól szerb színekben folytatja. A Bulgáriába történő szerződéssel kapcsolatban Milorad Čavić , Szerbia legsikeresebb úszója is közzétette véleményét.
A 2009-es világbajnokság 50 méteres pillangóúszás aranyérmese a twitter profilján élesen kritizálta a hírt, mely szerint megtörténhet, hogy Dusev-Janić Nataša a bolgár kajakválogatott tagja lesz.
" Hihetetlen szappanopera az, ami Nataša Janić körül zajlik. Egyes embereknek a nemzeti lobogó egyáltalán nem fontos, s ha már nem hűséges senki felé, akkor miért ne versenyezne katari színekben?" - írta ki Twitter profiljára a világbajnok, aki a londoni olimpia után visszavonult.

hunikum.info-vajma.info

http://www.hunikum.info/Bemutatjuk_Janics_Natasa_nemzeti_lobogojat

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 124
  • e Hét: 463
  • e Hónap: 4208
  • e Év: 157704
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.