Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A fideszes cigánykocsikáztatás gyümölcse: három szavazókörbe
  2012-10-29 22:39:14, hétfő
 
  2012-10-29. 22:09
A fideszes cigánykocsikáztatás gyümölcse: három szavazókörben semmis a tiszavasvári eredmény - Fülöp győzelme nincs veszélyben

Visszaélések és törvénysértések miatt két választókerület három körzetében megsemmisítette a vasárnapi tiszavasvári időközi választás végeredményét hétfői ülésén a helyi választási bizottság - közölte a helyi a választási iroda vezetője az MTI-vel.
Bundáné Badics Ildikó elmondta: az 1-es és 8-as választókerület három szavazókörében így sem a polgármester-, sem pedig az egyéni képviselő-választás nem érvényes, ebben a két kerületben harminc napon belül újabb választást kell tartani.
A választási bizottság emiatt nem tudta megállapítani a hivatalos választási végeredményt, valamint a kompenzációs lista kiosztásáról sem határozott - tette hozzá a település jegyzője. A két kerületben a szavazatok megsemmisítésekor egy független jelölt, illetve a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület indulója állt az első helyen.
A választási iroda vezetője az MTI-nek korábban elmondta, hogy a szavazás során hat kifogás érkezett a helyi választási bizottsághoz. A testület három esetben az érdemi vizsgálat után elutasította a benyújtott panaszokat, egyet kivizsgálásra a rendőrség hatáskörbe utalt át, két esetben pedig két jelölőszervezet tett bejelentést a választók szervezett szállításáról.
A választási bizottság az utóbbi két ügyben tanúmeghallgatásokat tartott, illetve bekérte a vonatkozó rendőrségi iratokat. Ezek alapján úgy találta, hogy megvalósultak a szervezett szállítások, amivel befolyásolták a választás végeredményét - ismertette Bundáné Badics Ildikó. A bizottság nem jogerős döntése ellen két napig lehet fellebbezést benyújtani. Amennyiben nem érkezik kifogás, a döntés jogerőssé válik, az esetleges panasz esetén pedig a területi választási bizottság dönt.
A választási iroda vezetője az MTI kérdésére elmondta: az új voksolás eredményének jogerőssé válása után hirdeti ki a bizottság a tiszavasvári időközi választás hivatalos végeredményét.
Az előzetes, vasárnapi adatok szerint a polgármester-választáson a legtöbb voksot, 2411-et Fülöp Erik (Jobbik) gyűjtötte be. A Fidesz által támogatott Ráduly Zsoltra (Tiszavasváriért Közéleti Egyesület) 1707, az MSZP színeiben induló Timári Istvánnéra 499, míg a Budapesti-Pest Megyei SZEM-pont Egyesület jelöltjére, Aleva Istvánra 116 szavazat érkezett.
A képviselő-választás jelenlegi állása szerint a 12 fős önkormányzati testületbe a polgármesterrel együtt hat tagot a Jobbik, kettőt a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület delegálhat, egy képviselőjelölt pedig függetlenként jutott be.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/53/103332/#ixzz2Aj6Rm1WO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lerombolnák a Führer szülőházát
  2012-10-29 22:10:53, hétfő
 
  Lerombolnák a Führer szülőházát
2012. 10. 28. vasárnap. - 07:31

Nemrég szüleinek sírját pusztították el, most szülőházát akarják lerombolni. Ám hiába minden ilyen, és hasonló gaztettük, a Führer és a nemzetiszocializmus szellemét nem tudják eltüntetni. Nem hiába félnek oly nagyon...

Brannau, Salzburger Vorstadt 15., itt született a Führer.

Brannau megfelelési kényszerben szenvedő polgármestere nyilatkozta a minap: " Terveim szerint a házat be kell népesíteni, lakásokat kell kialakítani benne." Helyettese még rajta is túltett, neki nem tetszik az ötlet, mivel félő, hogy "neonácik vásárolnák meg a lakásokat, és főhadiszállást alakítanának ki bennük." Vannak akik "múzeumot" rendeznének be benne, hogy bemutassák a "náci diktátor gonoszságát." Sőt, egyesek teljesen lerombolnák az egész házat.

Csakhogy egyenlőre semmit nem tudnak tenni, ugyanis a ház magántulajdonban van. Egy titokzatos P. asszony a tulajdonos, akit jelenleg nem találnak. Az ő hozzájárulása nélkül pedig semmit sem tehetnek a "rettegők". Ráadásul P. asszony utolsó jelentkezésekor megtiltott mindennemű átalakítást a házon...

A Führer egyéves korában

Hatvanhét évvel a halála után is rettegnek tőle. Nekik van miért!

Cs. Vendel - Kitartás.hu

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/lerombolnak-a-fuhrer-szulohazat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Objektivitás – ahogy a gazdák elvárják
  2012-10-29 21:51:37, hétfő
 
 
Objektivitás - ahogy a gazdák elvárják
2012, október 29 - 19:48


A Hír Tv sikeresen beszámolt a tegnapi nap eseményeiről. Kiegyensúlyozottan, objektíven. Ahogyan azt a fejüket simogató gazdák elvárják.

Tegnap három településen voksoltak az emberek. Csak hogy felállítsuk az objektív rangsort: Tiszavasváriban a polgármesteri szék volt a tét, a másik két településen önkormányzati képviselőt választottak. A világ szeme értelemszerűen a Jobbik fővárosán volt. Ki szerető izgalommal, ki gonosz vigyorral nézte, de mindenki figyelte, mi lesz a vége. A média árgus szemekkel leste a mozgásokat a településen. Szorult a hurok, csúfos lebukások, kósza hírek keltek lábra. És egyik sem a jobbikos jelölt nevéhez fűződött. Kreáljunk balhét - gondolhatták az ellenlábasok. És igen, megvolt a konc, lehetett morogni hozzá, vicsorogva rázni. Egy marcona, csúnya jobbikos vascsővel fenyegetett két tejfelesszájú gyereket. Nagyjából ezen lovagoltak kéjes részletességgel. Mint utóbb kiderült, jobban is tették. Különben teljességgel fölöslegesen szállt volna ki a helyszínre a kedves stáb.

Sokak csalódására ugyanis a tiszavasváriak a tisztességes utat választották. Toronymagasan nyert a jobbikos jelölt. Így nem lehetett bemutatni az örömmámorban úszó, fideszes hátszéllel a célba elsőként vitorlázó jelöltet, sem a tomboló híveket. Kukába landolt tehát a ,,civil" győzelmi beszéd, konfetti helyett maradt a vascső. Meg a csúnya, nemtelen támadás két szegény gyerekkel szemben. Hiába, az erőszakos, csúnya jobbikosokon nincs mit mutogatni.

Este Híradó. Feszülten figyel mindenki, aki esetleg megcsodálta volna a képsorokat az emberevők öröméről. Csalódás. Nem a frissen megválasztott jobbikos polgármester volt az első a hírek sorában. A bajai választás volt a fő hír. Meg egy rövidke mondat a felvezetőben: a Jobbik megtartotta Tiszaújvárost. Szó szerint. Aztán bajai felhajtás, megcsodálhattuk a megilletődött Csubákné Besesek Andreát, a Fidesz győztes jelöltjét. Csinnadratta, felhajtás, öröm, boldogság. Szeretet, a csapatmunka, köszönetek.

Ezután meghallgathattuk a dabasi Fidesz-győzelmet.

Aztán végtelenül szerényen közölték, hogy hogy a Jobbik megtartotta a Szabolcs megyei várost, a korábbi polgármestert választották újra. Számadatok, képsorok a voksolásról. Megszólal a helyi jegyző. És igen, nem kérdezték Fülöp Eriket, hogy mit gondol a győzelem napján. Még csak fel sem villant a képe. Száraz felsorolás a bejelentett visszaélésekről, "állítólag" szócskákkal tűzdelve. Viszont megint meghallgathattuk a vascsöves támadást. Azt viszont tényként. Amitől az ember már-már Toldit magát látja lelki szemei előtt, amint ,,szörnyü vendégoldal reng araszos vállán". Előrángatták a két fiút, nyilatkoztak a kamerák előtt. Nyilván a másik felet nem szólaltatták meg. Talán két feje is lehetett meg négy könyöke, és lehet, hogy három méter magas is volt a csúnya mameluk. Azt viszont el kell ismerni, elnézve a két fiatal kölyköt, nem kellett volna vascső két atyai pofonhoz. Ami el sem csattant. Be sem húzott nekik az ember. A vascsővel sem ütötte meg őket. Információink szerint nem történt semmiféle támadás. Viszont érdekes képzetet kelt az egyszerű nézőben a hír felvezetése: vascsővel támadtak a fiatalokra.

És persze a Magyar Nemzet sem tétlenkedett. Kéz a kézben, gyönyörű összecsengés a Hír Tv-vel. Eldugott, apró hírecske. Mellesleg a Jobbik nyert Tiszavasváriban. Fókuszban Baja, Dabas és a vascső. És elmaradt a hosszas, szörnyű ecsetelés a szavazatvásárlásokról, a furikáztatásról, a tényről, hogy egy kollégát majdnem elütöttek. Dühből. Féktelenségből. Amit legalább tízen láttak. Vagy csak a sorok végén összecsengő média munkatársai számítanak? Hová tűnt a szolidaritás? Mert politikai kérdésekben lehet nézeteltérés, nem is kell mindenben egyetérteni. De ha egy kolléga testi épsége a tét, akkoris a politikai nézetek a döntőek?

Úgy tűnik, igen.

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégiscsak idegesítő dolog, hogy valaki elfelejt
  2012-10-29 17:53:51, hétfő
 
 
Mégiscsak idegesítő dolog, hogy valaki elfelejti, hogy húsz évvel ezelőtt volt egy rendszerváltás. Elfelejti, hogy ma már nem az egypártrendszer szocializmusában élünk, amikor még meg lehetett valakinek mondani, miről és mit mondjon. Az a kisebbik baj, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy elvétették az évszámot, sőt az évtizedet. A nagyobbik baj az, hogy mindezt egy kormányzópárt teszi. Még nagyobb baj, hogy hét éve ezt teszi. Kormányzás helyett az ellenzéket támadja, az ellenzékkel foglalkozik.

Orbán Viktor 2009. március 9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A „damaszkuszi út” ?
  2012-10-29 17:22:52, hétfő
 
  A ,,damaszkuszi út" ?



Talán nem tévedek, ha azt mondom, hogy kevés ember van, aki ne ismerné a bibliai történetet. Bár korunk emberére ez lehet, hogy túlzó kijelentés volt, mindenesetre nézzük, hogy mi is történt a damaszkuszi úton, és ez miképp kapcsolódik napjainkhoz.

Mintegy kettőezer esztendővel ezelőtt élt egy Saul nevű zsidó, aki nem mellesleg kereszténygyűlölő volt. A Jeruzsálemből Damaszkuszba tartó út során megjelent neki Jézus, aki megkérdezte tőle, hogy: ,,Saul, Saul, miért üldözöl engem?" A látomást követően Saul megtért, és Pál apostollá, keresztény térítővé lett. Hétköznapi nyelven ezt hívjuk ,,pálfordulásnak". Természetesen, a bibliai történet ettől jóval hosszabb, és részletesebb, de elég ahhoz, hogy megértsük napjaink eseményeit.

Sokan bizonyára már kitalálták, hogy Szegedi Csanád napjaink ,,hőse", aki ,,pálforduláson" megy át. Természetesen adódik a kérdés, hogy egy fordított ,,damaszkuszi útról" van-e szó, vagyis miután ,,hősünk" szembesült zsidó gyökereivel, megtért, és szembemenve korábbi életével, nyilatkozataival immár Izraelt, és a zsidóságot tekinti követendő példának. A történelem folyamán nem ez lenne az első eset, de gyaníthatóan így fordítva ülnénk a lovon.

Egyrészt, mint köztudott, Csanád már az ügy kirobbanása előtt tudott zsidó felmenőiről, amely be is bizonyosodott. Itt csak az a kérdés, hogy ama bizonyos két esztendőről van szó, vagy sokkal többről? Szerény véleményem szerint a kezdetektől fogva tudta, hiszen a nagymamája még a tábort is megjárta, és kétséges, hogy családon belül el lehet-e (akarják-e) titkolni az ilyesmit.

Mivel Csanád tudott arról, hogy ortodox zsidó, ezért a ,,fordított damaszkuszi út" gondolatát el is kell vetni. Tehát szó nincs arról, hogy ,,Pálból Saullá" lett volna. Csupán az a kérdés, hogy küldött ügynökként tevékenykedett a Jobbikon belül, avagy a valódi damaszkuszi utat járta, csak mielőtt megtörténhetett volna a ,,pálfordulás", lebuktatták azok a fránya borsodiak. Azonban legyünk őszinték, ez csak akkor lehetne igaz, ha ezt követően elnézést kért volna attól a rengeteg embertől, akiknek hazudott, akiket becsapott, és akiknek belegázolt a magánéletébe.

Ehelyett azonban azt kell látnunk, hogy Csanád egyre mélyebbre süllyed a cionista ingoványban, és már-már rabbikat megszégyenítő hozzászólásaival áll ki Izrael érdekei mellett. Arról az Izraelről van szó, amely kis híján eltörölte Palesztinát a térképről, melynek miniszterelnöke nem oly régen hazánk felvásárlásáról beszélt, és amely nem néz sem Istent, sem embert, amikor saját világuralmi törekvéseiről van szó. Sokan találgatják, hogy van-e még ettől lejjebb, de a válasz rövid és velős: Igen, van.

Csanád jelenleg azt csinálja, amit mindig is, megbízást teljesít, és az most mellékes, hogy melyik szabadkőműves páholy ukászait. A Jobbikban ugyan nem sikerült véghez vinni maradéktalanul az elgondolásokat, azonban egy dologra alkalmas volt. Rengeteg embernek nyitotta fel a szemét, hogy a jelenlegi politikai rendszer csírájában korrupt, így amíg ez a társadalmi berendezkedés össze nem omlik, addig a szavazófülkéket nagy ívben el kell kerülni.

Csanád tehát csak a dolgát teszi, amivel megbízták, ez utóbbi 180 fokos fordulat pedig az amerikai nagykövetségen tett látogatása után kezdődött. Mivel a Jobbikban már nem veszik hasznát, így hát nyíltan lehet zsidóként, a zsidók érdekeiért harcolni, fittyet hányva arra, hogy kik és miért küldték őt oda, ahová.

Az összes politikai párttal egyetemben a Jobbik is egy korrupt, javarészt zsidó társaság, ahol csak a pénz és a hatalom számít. A gondolkodni képes emberek már régen elhagyták a pártot, vagy ki lettek rúgva, hiszen csak az irányítható ,,tömegek" kellenek, akik Vona két szép szeméért kihordják az újságot.

A fórumokon pedig egyre másra kelnek életre azok a megválaszolatlan kérdések, hogy a Szegedi-klán miatt leárulózott emberek, szervezetek mikor lesznek rehabilitálva. Nos, azt hiszem a lovam hamarabb fog megtanulni fohászkodni Istenhez, mintsem ez bekövetkezzen. De miről is beszélünk, amikor Holcman Lászlót, az egykor meghatározó borsodi tagot a Jobbik bíróság elé citálta, mert le merte írni az igazságot, és merte kérni a vezetők bocsánatát. Most 400 ezret + a kamatokat követelik rajta, merthogy a zsidónál mindennek megvan az ára.

Csanád azonban nem lehet nyugodt, mert nem lett még az összes kártya kiterítve vele kapcsolatban, egyszóval a Joker még nálunk van, ahogyan nem ülhet nyugodtan több Jobbikos képviselő sem. A teljesség igénye nélkül tudomásunk van a hitgyülis Hegedűs Tamás, Gyüre Csaba, Schneider Tamás, Szabó Gábor (szaszi), Varga Géza... viselt dolgairól. De tudomásunk van Morvai zsidó származásáról is, mondjon bármit. Feleségül ment egy ortodox zsidóhoz (Baló György), és a törvényeik szerint zsidó csak zsidóval házasodhat. Kivételek persze mindig voltak, de azt hiszem elég ha arra gondolunk, hogy nem olyan túl rég Morvai még a melegek jogaiért harcolt. (Legalábbis több buzi szervezetnek készített beadványt)

Vona felesége is megérne egy misét, tudjuk, hogy teljesen visszavonult, azt is hogy miért. Vonánál pedig nem arról szól a történet, hogy zsidó-e, hanem arra, hogy teljességgel alkalmatlan vezetőnek. Minden esetben kerüli a konfliktust, és hiába hordták elé a bizonyítékokat Pőszéről, Vargáról, Szegediékről, és a többi szélhámosról, nem tett semmit. Egyik miskolci nagygyűlésen Tamási Áron híres idézetét illesztette a beszédjébe, miszerint: ,,aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan". Nos ez rá most pont illik.

És senki ne higgye azt, hogy mellébeszélünk, ezt bebizonyítottuk Szegediék esetében is! Rá visszakanyarodva biztos vagyok benne, hogy fogunk még olvasni érdekességeket. Akár közelgő auswitzi útja kapcsán, de azon sem lennék meglepődve, ha a siratófalnál látnánk kipával a fején hajbókólni. Valószínűleg róla is fog készülni amolyan ,,aranyos" fénykép a Dohány utcai zsinagógában, amilyet Orbántól és Gyurcsánytól is megszokhattunk.

Tehát azok, akik ,,fordított damaszkuszi útról" beszélnek Csanád kapcsán, azoknak jelzem, ezt el kell felejteni. Ő csupán a rá bízott feladatokat végzi, immár őszintén, hazudozás nélkül.


Horváth László - Jövőnk.info
2012. október 28.

http://www.jovonk.info/2012/10/28/damaszkuszi-ut
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az önkormányzatok adóssága - "megoldva"
  2012-10-29 17:07:47, hétfő
 
  Az önkormányzatok adóssága - "megoldva"

- 2012.10.29. 09:01

Orbán Viktor az "Önkormányzatok az adósság csapdájában" konferencián a következőket jelentette be:
1. Az 5 ezer fő alatti települések adósságát teljes mértékben átvállalja a kormány (ez összesen 1700 falut jelent).
2. Az 5 ezer fő feletti településeken részleges és differenciált, átlagosan 40 százalékos mértékű adósságátvállalás lesz. A gazdag településeket kisebb, a szegényebbeket nagyobb mértékben fogják segíteni.

Vagyis a kormány összesen 612 milliárd forintnyi adósságot vesz át, mintegy 1900 önkormányzattól, ebből az 5 ezer fő feletti települések átvállalt adóssága 515 milliárd forint lesz.
Hogy honnan lesz erre pénze a kormánynak, azt nem árulta el Orbán Viktor. Illetve sokat sejtetően annyit mondott, hogy "akik előre gondolkodnak, azoknak van egy-két rossz sejtésük" illetve "a döntés nem fog tetszeni azoknak, akik abban voltak érdekeltek, hogy szedjék a sápot a településektől". Mindenesetre már túl vagyunk egy Lázár János - Erste meneten, a Bankszövetség és kormány pedig nem cimborálnak manapság, a kormány "finom" módszereit pedig már ismerjük... lehet kombinálni.

Pokorni azért tett egy fontos kijelentést is a konferencián: "nincs ingyenebéd: szívesen segít a kormány az adófizetőkön a kis- és közepes településeken, de csak akkor, ha a kilátástalan helyzet nem termelődik újra a következő években".

Pont ez lenne a lényeg: Az okosan gazdálkodó önkormányzatok most azt látják, hogy a súlyosan eladósodott szomszéd települések "jól járnak". Hányszor láttunk már ilyen adósságkonszolidálást? Konszolidálták már a MÁV adósságát, a BKV adósságát, a kórházak adósságát, de még az NB1-es klubok adósságát is. És mi történt a konszolidálás után? Az adósság szépen újratermelődött. Vajon most mi lesz a garancia, hogy az önkormányzatok nem fognak újra nyakig eladósodni? A Fidesz pompás önkormányzati törvénye? A dübörgő államosítás? Hogy lesznek akkor így szalagátvágások 2014 tavaszán?

Nagyon jellemző két mondat:


- Bánjátok már, mi?

- Ja! Azon gondolkodom, mégiscsak fel kellett volna venni még kétmillárdot!

Így tréfálkozott egymással a HVG munkatársának füle hallatára több fideszes polgármester szombaton.


A önkormányzati "pánik" jelentős, mivel a válság előtt (2007-2008-ban) felvett devizahitelek 4-5 éves türelmi ideje jövőre lejár, el kellene kezdeni törleszteni a tőkerészt, de erre semmilyen forrásuk nincs az önkormányzatoknak, az államosítások révén viszont jövőre sokkal kevesebb (kb. 400 milliárddal) állami támogatást kapnak.

A megyei jogú városok és a 23 budapesti kerület adósságállománya (~460 milliárd forint), a Magyar Progresszív Intézet 2011-es tanulmányából:

hitel2.jpg

Nézzünk egy példát:

Orosháza polgármestere Dancsó József országgyűlési képviselő, a "2002-2010 közötti államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottság" elnöke, 2006-2010 között a pénzügyekért felelős alpolgármester. 2011-re a város adósságállománya elérte a 6 milliárd forintot. Emellett a város 1,5 milliárd forint értékben svájcifrank-alapú kötvényt bocsátott ki, ami a jelenlegi árfolyamon 2,2 milliárd forint tőketörlesztést és több mint 500 millió forint kamatterhet jelent.

Ennek ellenére a kötvénykibocsátás technikáját és kezelését a polgármester jónak nevezte. Megítélése szerint más idegen forrásnál ilyen alacsony kamatot aligha érhettek volna el: 2010-ben csupán 18-20 millió forint volt az emiatti kamatkiadás. "Azt pedig nem tudhatjuk, hogy a 2013-tól esedékes tőketörlesztés milyen árfolyamon történik. Abban bízom, hogy addigra javul az ország gazdasági és pénzügyi helyzete, így kedvező feltételek mellett kezdhetjük meg a kifizetéseket" - nyilatkozta 2011-ben a Magyar Narancsnak. Nos, nem kell elkezdenie a törlesztést, mert megjött az felmentő sereg ...

Dancsó szerint az adósságnövekedés oka, hogy "a város igyekszik kihasználni az EU-források adta fejlesztési lehetőségeket, ez pedig önerővel jár, másrészt pl. 2006-hoz képest kb. éves szinten 800 millió Ft-tal kevesebb állami normatívát kapunk."

De nem Orosháza volt az egyetlen város, önkormányzatok, megyei önkormányzatok sora bocsátott ki devizalapú kötvényt, jellemzően 5 éves türelmi idővel ... például a jelenlegi ÁSZ elnök, Domokos László vezetésével 2007. októberében nyolcmilliárd forint értékben bocsátott ki kötvényt a Békés Megyei Önkormányzat.
hitel.jpg

Dancsó úr kvalitását tökéletesen tudjuk demonstrálni ezzel az 1 perces HVG-videóval:



Az EU-források kihasználása természetesen nagyon fontos, meg lett mondva, hogy 2014-ben a kampányban pörögni kell a szalagátvágásoknak, átadóünnepségeknek.

Orosháza egyik ilyen "nagyprojektje" az új főtér megépítése. A projektet egyből az önkormányzati választások után, 2010 decemberében megkezdték, a támogatást 2011 novemberében ítélték meg, és a tervek szerint 2013 év végén adják át. A 740 milliós EU-s támogatás mellett a város önrésze 200 millió forint. Vagyis összesen közel 1 milliárd forint elköltenek Orosháza új főterére.

"A beruházás célja a városközpont fizikai megújításán túlmenően a belváros látogatottságának növelése, több funkciós városközpont életre keltése, ami kiemelt találkozási pontja lesz a városban és a térségben élő közösségeknek és méltó helye Orosháza nagy rendezvényeinek." - nyilatkozta a tavasszal az alpolgármester.

A tervek impozánsak:


Tegyük mellé, hogy 2011 év végén 7,5 milliárdot osztott ki a Belügyminisztérium az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatokat (önhiki) pályázaton, melyből a 3. legnagyobb összeget, 95 millió forintot Orosháza kapta.

Idén júniusban újra volt önhiki pénzosztás, ekkor már 10 milliárd forintot utaltak ki 1345 önkormányzatnak, Orosháza 65 millió forintot kapott.

A példa sajnos nem egyedi, adott egy súlyosan eladósodott város, megfejelve még kötvénykibocsátással, egy kétségkívül nagyon szép, ámde munkahelyeket nem igazán teremtő beruházással, miközben évről-évre kérik és kapják az önhiki támogatásokat ...

A végén pedig az állam, vagyis az összes adófizető átvállalja az adósság egy részét, miközben akkora lyukak tátonganak a 2013-as költségvetésben, hogy egy Hummerral meg lehetne benne fordulni, Orbán le akarja győzni Brüsszelt, hogy senki ne ugasson bele, ha még több pénzt költenek hogy még több szalagátvágás legyen és nyerjen 2014-ben, az IMF berágott ránk, de a kormány szerint nem is, de az igaz, hogy nem jönnek tárgyalni, de mi még mindig az asztalnál ülünk és várunk ... nem lesz ez így jó.

http://vastagbor.blog.hu/2012/10/29/atvallalja_az_allam_az_onkormanyzatok_adossag at#more4873133
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez az igazi tragédia: jöhet a gyulai helyett a szójás szar
  2012-10-29 16:51:22, hétfő
 
 
Ez az igazi tragédia: jöhet a gyulai helyett a szójás szar

2012. október 27. 11:39
Hunhír.info

Megkezdődik a Gyulai Húskombinát felszámolása, miután a rendkívüli közgyűlésen a részvényesek lemondtak a felszámolás elleni fellebbezési jogukról. Az idegen piacszerzőktől rettegő kormány nem merte megmenteni a hungarikumot.

A hónapok óta húzódó folyamat azzal kezdődött, hogy egy pécsi cég egy nyolcmilliós, ki nem fizetett tartozás miatt kezdeményezett felszámolási eljárást. Később, ahogyan egyre komolyabbá vált a dolog, úgy próbált a kormányzat is bekapcsolódni és megmenteni az üzemet. A Gyulai Húskombinátot egy a közelmúltban hozott kormánydöntés nyomán kiemelt státusú vállalatként akarták működtetni, vagyis az ilyen esetekben a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit kft. lesz a felszámolója. Egy bírósági végzés után, néhány hete már ki is nevezték a vagyonfelügyelőt, aki már egyeztetett is a város vezetőivel a termelés folytatásáról. Hivatalosan ugyan még nem rendelte el a felszámolást a bíróság, tehát a termelés folytatódhatott volna.

A Népszabadság értesülése szerint azonban az elmúlt hetekben alig-alig termelt a húsüzem, mert ehhez egyszerűen már nem voltak pénzügyi tartalékai. A termékek szállítására ugyanakkor nagy szükség lenne, mert a konkurencia már most próbál belépni a Gyulai piacaira. Vagyis egy leállással magas labdát dobnának a versenytársaknak. Amennyiben a közgyűlés most ellenszegült volna a felszámolási eljárásnak, akkor a termelés még hosszú ideig állt volna. A felszámolás alatt azonban ez megindulhat.

A hitelező bankok zárolták a társaság számláit, a felszámolással megváltozik a helyzet, a felszámoló nyithat új számlát, az ide befolyt árbevételt lehet termelésre fordítani. A vezérigazgató szerint a cégnek jelenleg több mint 400 millió forint értékű, még ki nem fizetett áru után lesz árbevétele és a raktárakban hasonló értékű árukészlete van. A társaságnak két húsboltja üzemel Békéscsabán és Gyulán, az üzletek árbevételeiből két napra alapanyagot tudtak vásárolni, így szombaton és hétfőn a kolbász- és a májasüzem is dolgozik, mintegy kétszáz emberrel.

A társaság vagyona meghaladja az ötmilliárd forintot, a szállítói tartozások összege 1,9 milliárd forint.

Ahhoz, hogy a cég stabilan tudjon termelni, nagyon rövid határidőn belül másfél milliárd forintra lett volna szüksége, összességében azonban 3 és fél milliárd forintos hitelállományt görgetett maga előtt. Ezt azonban képtelen volt maga ledolgozni, illetve a hitelt előteremteni. A vagyonfelügyelő kinevezése után a hitelező bankok nagyon kedvezőtlenül ítélték meg a Gyulai helyzetét, és roppant merevekké, elutasítókká váltak.

A húskombinát végjátéka a válsággal kezdődött. Igaz 2007-ben még mintegy 30 milliós nyereséget értek el, a korábbi évek hatalmas vesztesége után. A gazdasági válságban azonban megcsappant a kereslet a magas árfekvésű Gyulai termékek iránti. A másik gondot az forinttal euróval szembeni árfolyamának gyengülése jelentette. Ezt csak tetézte, hogy az alapanyagárak egyre magasabbak lettek. Mindezek együtt egyre nagyobbra duzzasztották a hitelállományt. A kitörést az export jelenthette volna, ám tavaly a kölcsönök szintje már olyan mértékű lett, amelyet nem nagyon tudott finanszírozni a vállalat, így a külpiacokra sok esetben nem tudta teljesíteni a szállításait.

privátbankár


http://www.hunhir.info/?pid=hirek&id=58749
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így tájékoztatott (félre) a Hír Tv a tiszavasvári jobbikos
  2012-10-29 16:48:45, hétfő
 
  2012-10-29. 11:23
Így tájékoztatott (félre) a Hír Tv a tiszavasvári jobbikos győzelemről

Hogy a Hír Tv egy pofátlanul elfogult, hazudozó, félretájékoztató orgánum, azzal aligha mondok valami újat. A televíziós csatorna ma reggeli, híreknek álcázott propagandamutatványa azonban minden határon túlment. Nem lehetett valami kellemes éjszakájuk a szerkesztőknek. Gondolom, azon törték a hülye fejüket egész éjjel, miképpen tálalják a ,,hírekben" a Tiszavasváriban történt csúnya fideszes felsülést.

Mert a csatorna hétfő reggeli híradójának legelsőként beolvasott fő híre nem a tiszavasvári polgármester-választás volt, ugyanis a bajai önkormányzati voksolásról tudósítottak először. A hírolvasó közölte, hogy az egyik bajai egyéni választókerületében Csubákné Besesek Andrea, a Fidesz jelöltje nyerte el a mandátumot. (Habár katasztrofálisan alacsony, mindössze 23,65 %-os részvétel mellett.) Majd helyszíni felvételek következtek a bajai szavazásról, és nyilatkozott a győztes fideszes jelölt. Miután a narancsbirkákat ily módon sikerült lelkileg felturbózni, jöhetett a rossz hír, melyet persze igyekeztek a manipulátorok sztaniolpapírba csomagolva tálalni: a bemondó ugyanis még véletlenül sem azt mondta, hogy a ,,Fidesz vesztett", vagy, hogy a ,,Jobbik győzött". Nem, a ,,hír" úgy szólt, hogy a ,,Jobbik jelöltjének sikerült megőriznie a polgármesteri posztot". Így már valahogy szebben hangzik a narancsbirkák fülének. Itt is mutogattak néhány felvételt, de a tudósítás rövidebb volt, mint a bajai választásról szóló beszámoló, ráadásul nem szólaltatták meg Fülöp Eriket, a győztes polgármesterjelöltet. Bezzeg, ha a fideszes jelölt nyer, lett volna egy hosszú nyilatkozat, és képeket is mutogattak volna a boldogan ünneplő győztesekről.
De úgy látszik, ennyi manipuláció és félrevezetés sem volt elég, mert a szerkesztők - nyilván a ,,kiegyensúlyozott tájékoztatás" jegyében - a fideszes leégés miatt érzett elkeseredésükben még mértek egy csapást a ,,szélsőjobboldalra". A bemondó közölte ugyanis, hogy egy közeli település ,,jobbikos képviselője" vascsővel támadta meg a fideszes polgármesterjelölt fiacskáját és egyik barátját. A fiúcska - a győztes jobbikos polgármesterrel ellentétben - természetesen szót kapott a beszámolóban, és elmesélte, miként támadt rájuk a ,,jobbikos aktivista" egy ,,ötven centiméter hosszú vascsővel", és ők hogyan menekültek meg a gaz náci támadása elől. Ez a hír egyébként még mindig fenn van a Hír Tv weboldalán, és előkelőbb helyen szerepel, mint a Jobbik győzelmét tényként közlő tudósítás. A tanulság, amit a nézőnek le kellene vonnia: a jobbikosok mind egy szálig vadállati gonoszságú, erőszakos, fanatikus fickók, akikre semmiféleképpen sem szabad szavazni.
A ,,hírblokk" pedig stílszerűen a dabasi önkormányzati választásról szóló tudósítással fejeződött be. Dabason persze szintén fideszes győzelem született. Persze nem kell politológusnak lenni ahhoz, hogy bárki megállapítsa: a tiszavasvári polgármester-választás sokkal fontosabb esemény volt, mint a bajai és dabasi egyéni önkormányzati voksolás. A Hír Tv félretájékoztatása alapján azonban úgy érezheti a gondolkodni képtelen narancsbirka, hogy nincsen semmi baj, pártunk és kormányunk a legjobb úton halad, végtére is két helyen a Fidesz nyert, egy helyen a Jobbik, mely utóbbi viszont csupa erőszakos alakból és bűnözőből áll.
Én azonban úgy látom, a bűnözőket inkább máshol kellene keresni.
Perge Ottó - Kuruc.info

Kapcsolódó:
- Elbukott a fideszes ármánykodás: a Jobbik fővárosa marad Tiszavasvári
- Vona a Tiszavasvári győzelemről és a "lúdmillás" összeborulásról

További részletek: http://kuruc.info/r/7/103294/#ixzz2Ahfhk000
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így tájékoztatott (félre) a Hír Tv a tiszavasvári jobbikos
  2012-10-29 16:46:24, hétfő
 
  2012-10-29. 11:23
Így tájékoztatott (félre) a Hír Tv a tiszavasvári jobbikos győzelemről

Hogy a Hír Tv egy pofátlanul elfogult, hazudozó, félretájékoztató orgánum, azzal aligha mondok valami újat. A televíziós csatorna ma reggeli, híreknek álcázott propagandamutatványa azonban minden határon túlment. Nem lehetett valami kellemes éjszakájuk a szerkesztőknek. Gondolom, azon törték a hülye fejüket egész éjjel, miképpen tálalják a ,,hírekben" a Tiszavasváriban történt csúnya fideszes felsülést.

http://kuruc.info/galeriaN/hir/fidesz_birka_1.jpg


Mert a csatorna hétfő reggeli híradójának legelsőként beolvasott fő híre nem a tiszavasvári polgármester-választás volt, ugyanis a bajai önkormányzati voksolásról tudósítottak először. A hírolvasó közölte, hogy az egyik bajai egyéni választókerületében Csubákné Besesek Andrea, a Fidesz jelöltje nyerte el a mandátumot. (Habár katasztrofálisan alacsony, mindössze 23,65 %-os részvétel mellett.) Majd helyszíni felvételek következtek a bajai szavazásról, és nyilatkozott a győztes fideszes jelölt. Miután a narancsbirkákat ily módon sikerült lelkileg felturbózni, jöhetett a rossz hír, melyet persze igyekeztek a manipulátorok sztaniolpapírba csomagolva tálalni: a bemondó ugyanis még véletlenül sem azt mondta, hogy a ,,Fidesz vesztett", vagy, hogy a ,,Jobbik győzött". Nem, a ,,hír" úgy szólt, hogy a ,,Jobbik jelöltjének sikerült megőriznie a polgármesteri posztot". Így már valahogy szebben hangzik a narancsbirkák fülének. Itt is mutogattak néhány felvételt, de a tudósítás rövidebb volt, mint a bajai választásról szóló beszámoló, ráadásul nem szólaltatták meg Fülöp Eriket, a győztes polgármesterjelöltet. Bezzeg, ha a fideszes jelölt nyer, lett volna egy hosszú nyilatkozat, és képeket is mutogattak volna a boldogan ünneplő győztesekről.
De úgy látszik, ennyi manipuláció és félrevezetés sem volt elég, mert a szerkesztők - nyilván a ,,kiegyensúlyozott tájékoztatás" jegyében - a fideszes leégés miatt érzett elkeseredésükben még mértek egy csapást a ,,szélsőjobboldalra". A bemondó közölte ugyanis, hogy egy közeli település ,,jobbikos képviselője" vascsővel támadta meg a fideszes polgármesterjelölt fiacskáját és egyik barátját. A fiúcska - a győztes jobbikos polgármesterrel ellentétben - természetesen szót kapott a beszámolóban, és elmesélte, miként támadt rájuk a ,,jobbikos aktivista" egy ,,ötven centiméter hosszú vascsővel", és ők hogyan menekültek meg a gaz náci támadása elől. Ez a hír egyébként még mindig fenn van a Hír Tv weboldalán, és előkelőbb helyen szerepel, mint a Jobbik győzelmét tényként közlő tudósítás. A tanulság, amit a nézőnek le kellene vonnia: a jobbikosok mind egy szálig vadállati gonoszságú, erőszakos, fanatikus fickók, akikre semmiféleképpen sem szabad szavazni.
A ,,hírblokk" pedig stílszerűen a dabasi önkormányzati választásról szóló tudósítással fejeződött be. Dabason persze szintén fideszes győzelem született. Persze nem kell politológusnak lenni ahhoz, hogy bárki megállapítsa: a tiszavasvári polgármester-választás sokkal fontosabb esemény volt, mint a bajai és dabasi egyéni önkormányzati voksolás. A Hír Tv félretájékoztatása alapján azonban úgy érezheti a gondolkodni képtelen narancsbirka, hogy nincsen semmi baj, pártunk és kormányunk a legjobb úton halad, végtére is két helyen a Fidesz nyert, egy helyen a Jobbik, mely utóbbi viszont csupa erőszakos alakból és bűnözőből áll.
Én azonban úgy látom, a bűnözőket inkább máshol kellene keresni.
Perge Ottó - Kuruc.info


Kapcsolódó:
- Elbukott a fideszes ármánykodás: a Jobbik fővárosa marad Tiszavasvári
- Vona a Tiszavasvári győzelemről és a "lúdmillás" összeborulásról

További részletek: http://kuruc.info/r/7/103294/#ixzz2Ahfhk000
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
19 éve egy klenóci rendőr saját kezébe vette az igazságtétel
  2012-10-29 16:41:54, hétfő
 
  2012-10-29. 14:29
19 éve egy klenóci rendőr saját kezébe vette az igazságtételt: elkezdte kivégezni a cigánybűnözőket

19 évvel ezelőtt, 1993. október 27-én Klenócon, G. Ivan rendőr lelőtt két cigányt. Semmit sem sajnál. Bűnözők voltak.
Ezen a napon a rendőr elment a kocsijával a két cigány házához és elvitte őket magával azzal az indokkal, hogy ki akarja őket hallgatni. Egy patakhoz vezette a bűnözőket, akiket arcukkal a föld felé fektetett, mondván, átkutatja őket. Aztán halántékon lőtte azokat. Ezek után elindult, hogy kivégezzen még két további cigányt. Azok viszont meglátták a két földön fekvő embert, így elkezdtek futni. A rendőr utánuk lőtt, de nem találta el a menekülőket. Az egyik cigány közülük már nem él, természetes halállal halt meg.
A SME riportere: Hogyan magyarázza tettét?
Ivan: ,,Olyan embereket választottam ki, akik ismétlődően erőszakos bűncselekményeket követtek el Klenócon. Kirabolták az embereket, és a klenóciak féltették tőlük az életüket."
SME: ,,De kivégzett két embert!"
Ivan: ,,Igen, kivégeztem őket. Ez más volt, mint Juhász esete Ógyallán. Ő jött és lövöldözött. Én egyesével szedtem le őket." - mondja hidegvérrel.
1994-ben leállították az ellene indított eljárást, mivel skizofréniát állapítottak meg nála. Intézetben helyezték el, majd 1996-ban kiengedték. Ma 6 kilométerre él a kivégzései helyszínétől, Nyustyán. Sok cigány szomszédja van. Amikor összefut velük, kezet fognak. Munkanélküli.
,,Semmilyen esetre sem bánom, amit tettem" - mondja. A vallomásában is visszautasította a rasszista indíttatást. Azt állította, hogy csak a rend miatt tette.
Pavel Struhár, Klenóc akkori polgármestere ezt nyilatkozta Ivanról: ,,Nagyon jó ember volt, nem szerette az igazságtalanságot és bizonyos formában a saját kezébe vette az igazságtételt. Egy jó lélek volt."
(Kuruc.info - Sme.sk nyomán)
Kapcsolódó: Agyonlőtt három cigányt egy közkedvelt felvidéki rendőr

További részletek: http://kuruc.info/r/3/103305/#ixzz2AhejSkAm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 2613
  • e Hónap: 19406
  • e Év: 152323
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.