Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Találkozás a haldokló Nyugattal
  2012-10-30 18:44:04, kedd
 
 

Találkozás a haldokló Nyugattal


bastya | 2012-10-29 12:06:18

Drága, jó Virág elvtárs!

Kedves Árpádom!

Régóta nem írtam, és meg is van az indokom erre, de most erről nem szívesen beszélnék. Majd talán egy máskori levelemben magyarázatot adok mindarra, amely az utolsó írásom óta történt.

Most viszont olyan élménnyel gazdagodtam, amely kénytelen megtörni azt a csendet, amelyet önként vállaltam a hazám felett való aggódás viszontagságos perceiben. Nem is nyújtanám tovább, rögtön a tárgyra térek. Ma, a postán állva, találkoztam egy haldoklóval. De nem akármilyennel.

Ez a haldokló, kedves Árpád, a Haldokló Nyugat egy képviselője volt, és pont előttem állt. Még nem földöntúli élmény, de már hasonlatos hozzá. Bélyegeket válogatott nagy nyugalommal, mit sem tudván arról, hogy haldoklik. Bár elképzelhető, hogy csak mérhetetlen önuralma gátolta meg abban, hogy ezt kimutassa. Egy szó, mint száz, ott áll előttem és válogat.

Végül, hosszú-hosszú percek után, befejezte a válogatást, miközben én türelmesen vártam mögötte, hiszen ki venné magára azt a keresztet, hogy egy elmúlóban lévő lelket megzavarjon. Szóval, befejezte, és átadta a megvenni kívánt bélyegeket. Ezek ilyen díszbélyegek voltak, albumokban. Szépek, gyönyörűek. A kisasszony mondja neki a végösszeget, és akkor egy kicsit úgy éreztem,hogy én is vele haldoklom. A Haldokló Nyugat jeles képviselője ugyanis 49 ezer forintért választott magának szuvenírt. Jól olvasod Árpád, annyiért. Le nem írom még egyszer, mert azóta a szívem egy kicsit gyorsabban ver.

Egy szó, mint száz, derék barátunk egy tíz perc alatt költötte el egy közmunkás havi bérét, és még azt sem láttam az arcán, hogy meglepődött volna. És nem, nem, kedves barátom, nem a felső tízezer tagja állt előttem, ők nem ide járnak. Egy tisztes középosztálybeli úr volt, sok ledolgozott évvel a háta mögött.

Most mondhatod, hogy külföldön az ember máshogy költ, de közben azért nézd meg még egyszer az összeget, és utána gondolj bele, hogy te ki tudnál adni ennyi pénzt bélyegre? Mert gyanítom, hogy nem csak ez lesz az egyetlen költése itt tartózkodása alatt.

Azóta azon gondolkodom, hogy ha így haldoklik a Nyugat, akkor milyen volt, amikor még élt?

Ölellek,

hű barátod,

Bástya

http://magyarcitrom.postr.hu/talalkozas-a-haldoklo-nyugattal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán százmilliós páncélautójáról szólt napirend előtt Novák
  2012-10-30 18:13:39, kedd
 
  Orbán százmilliós páncélautójáról szólt napirend előtt Novák


http://www.youtube.com/watch?v=zL8FClJ7KbA&feature=player_embedded

http://kuruc.info/r/34/103353/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adós, ne fizess!
  2012-10-30 17:56:53, kedd
 
  Sajnálhatjuk azt a néhány száz önkormányzatot, amelyek felelősen gazdálkodtak.




Adós, ne fizess!
2012. 10. 30. 05:00|Utolsó módosítás: 2012. 10. 30. 14:30




Orbán Viktor bejelentette, hogy részben államosítják az önkormányzati adósságállományt. Igaz, már csak olyan apróságokat nem tudunk, hogy miből, mikor, és pontosan hogyan zajlana le ez az átvállalás. De ez legyen annak a baja, aki racionalitást vár a kormánytól.

Hét-nyolc éve a magyar önkormányzati világ egy nem bőségben, de nem is szegénységben élő rendszer volt. Erről a pontról sikerült mára szinte szétverni az egészet, úgy, hogy kormányok és önkormányzatok, fideszesek és MSZP-sek, nagyvárosi és falusi vezetők minden pillanatban a saját rövid távú önérdeküket nézték, komolyabb távlati tervezés nélkül.

Az állam felelőssége egyértelmű: 2005 óta egyre kevesebb pénzt adtak az önkormányzatoknak, és egyre több feladatot terheltek át rájuk. De elkövettek szarvashibákat helyben is - gyönyörű főtereket építeni, ahelyett, hogy megtérülő beruházásra, netán munkahelyteremtésre fordítottak volna többet, ma legalábbis rossz ötletnek tűnik.

A miniszterelnök most mentésről beszél, de ebben nincs sok köszönet. A tartozásokat törleszteni kell, úgyhogy választhatunk, hogy azt abból az adónkból rendezzék, amit a városnak fizetünk, vagy abból, amit az államnak. Az az egy biztos, hogy fizetnünk kell érte. (Létezik persze olyan forgatókönyv is, amely szerint nem akarnának pontot tenni minden adósságra, de ennek a követkeményeibe jobb bele sem gondolni.)

És persze ott a ritka veszélyes üzenet: csinálj, amit akarsz, költs akkor is, ha nem tudnál miből, nincs felelősséged, az állam majd úgyis megment. A régi kádári hazugság, ami még huszonhárom év után is mérgezi a magyarországi gondolkodást, akkor is, ha épp Orbán szájából hangzik el. Ideje volna már túllépnünk rajta, de addig nehéz lesz, amíg tömegek hiszik, hogy az államnak annyi pénze van, amennyi csak kell. És csak sajnálhatjuk azt a néhány száz önkormányzatot, akik felelősen és szigorúan gazdálkodtak, most mégis a többieket segítik.

Szerző: Sztojcsev Iván


http://www.vg.hu/velemeny/jegyzet/ados-ne-fizess-389957
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Londoni elemzők: még 200 milliárdos megszorítás jöhet Magyar
  2012-10-30 17:52:26, kedd
 
  Londoni elemzők: még 200 milliárdos megszorítás jöhet Magyarországon


2012. 10. 30. 12:35|Utolsó módosítás: 2012. 10. 30. 12:36


Az Európai Bizottság a jelek szerint a vártnál erőteljesebb álláspontra helyezkedett a magyar államháztartási deficitcél ügyében, ezért valószínűsíthető, hogy a magyar kormány hamarosan újabb egyenlegjavító lépéseket jelent be - jósolták kedden londoni elemzők.
Mik ezek?

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni globális piacelemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) felzárkózó gazdaságokkal foglalkozó szakértői befektetőknek összeállított helyzetértékelésükben hangot adtak ugyanakkor annak a véleményüknek is, hogy egy újabb kiigazító intézkedéscsomag növelheti a jövő évi magyarországi recesszió kockázatát, különösen egy új IMF/EU-megállapodás hiányában.

A ház londoni közgazdászai közölték: korábban arra számítottak, hogy Brüsszel hajlandó lesz elfogadni egy "mérsékelt költségvetési elcsúszást", amellyel jövőre 3 százalék felett maradhatott volna a GDP-arányos magyar költségvetési hiány. A cég eddigi várakozása szerint az uniós bizottság ebben az esetben fenntartotta volna ugyan a túlzottdeficit-eljárást Magyarországgal szemben, de a kohéziós folyósítások azonnali felfüggesztésének fenyegetése nélkül.

A legutóbbi időszakban kiszivárgott "szűkszavú kommentárokból" azonban a Bank of America-Merrill Lynch londoni elemzői szerint úgy tűnik, hogy az EU-bizottság egyértelműen 3 százalék alatt akarja látni a jövő évi magyar deficitet, és ha nem lesz meggyőződve ennek teljesüléséről, akkor továbbra is fennáll a Magyarországnak járó kohéziós fejlesztési juttatások részleges felfüggesztésének kockázata.

Ennek alapján a ház londoni közgazdászai keddi helyzetértékelésükben közölték: központi forgatókönyvük az, hogy a magyar kormány a következő hónapban újabb, ezúttal 150-200 milliárd forint körüli államháztartási korrekciós csomagot terjeszt elő, elkerülendő a kohéziós pénzek elvesztését.

A BofA Merrill Lynch Global Research elemzői szerint azonban az esetleg még feszesebbé váló költségvetési alapállás, valamint a globális kockázatvállalási hangulat ingadozásaival szembeni fokozott sérülékenység - amelyet az IMF/EU-program hiánya okoz - valószínűleg 2013-ban is recesszióban tartja a magyar gazdaságot.

A ház elemzői hangsúlyozták ugyanakkor azt a véleményüket, hogy az Európai Bizottság egyre keményebb álláspontja gyakorlatilag "egy nagyon hatékony IMF-program szerepét tölti be".

A cég londoni szakértőinek értékelése szerint az eddig bejelentett kiigazító intézkedések zöme a terhek nagy részét a vállalati szektorra - főleg a bankokra - rakja. Ennek azonban negatív következményei lesznek. Ezek közé tartozik a hitelforrások további szűkülése, a beruházások visszaesése, és az, hogy a háztartások várhatóan késztetést éreznek elővigyázatossági megtakarításaik további növelésére.

A Bank of America-Merrill Lynch elemzői közölték, hogy mindezek alapján erőteljes lefelé ható kockázatokat látnak a jövő évi magyarországi gazdasági növekedésre érvényben tartott, jelenleg 0,8 százalékos GDP-pluszt valószínűsítő prognózisukra, és nem zárják ki, hogy a magyar gazdaság teljesítménye 2013-ban is kismértékben csökken, ha nem javulnak az exportkilátások.

A jövő évi magyarországi recessziót más nagy londoni házak sem zárják ki, jóllehet nem ez a konszenzusos előrejelzés a Cityben. Az egyik legnagyobb londoni gazdaságelemző ház, a Capital Economics felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai a magyar gazdaságról összeállított, a napokban Londonban ismertetett legújabb elemzésükben kiemelték azt a véleményüket, hogy az euróövezeti recesszió mélyül, és ez erőteljesen sújtani fogja a magyar exportot, amely jelenleg a magyar gazdaság egyetlen hajtóereje. A belső fogyasztás a feszes hitelkondíciók és a költségvetési szigor miatt ugyanis még mindig zsugorodik.

A Capital Economics elemzői mindezt összegezve közölték, hogy az idén 1,5 százalékos, jövőre 0,5 százalékos visszaesést várnak a magyar gazdaságban.

Szerző: MTI

http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/londoni-elemzok-meg-200-milliardos-megszo ritas-johet-magyarorszagon-389996
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állami monopólium lehet a saccolás
  2012-10-30 17:49:08, kedd
 
  Állami monopólium lehet a saccolás

2012. október 30., kedd



A tömegrendezvények létszámát november 1-től az Állami Számvevőszék határozza meg 3 munkanapon belül, foglalta bele az Alaptörvénybe az Országgyűlés.

"A felelőtlen, minden alapot nélkülöző saccolgatás helyett végre egy tudományosan is felkészült, megbecsült testület végezheti ezt a feladatot" - mondta el Selmeczi Gabriella, többszázezred magával. A külföldi vagy illegális saccolást akár 3 millió forint feletti bírsággal is sújthatja majd az állam, sőt a saccolók adószámát akár 50 évre is felfüggeszthetik.

A meccsek, kisebb kormányzati gyárlátogatások és termékbemutatók saccolását továbbra is Szijjártó Péter végzi személyesen, segédeszközök használata nélkül.

http://hircsarda.blog.hu/2012/10/30/allami_monopolium_lehet_a_saccolas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letelepedési engedélyt tessék! Csak 70 millió!
  2012-10-30 16:45:03, kedd
 
  Letelepedési engedélyt tessék! Csak 70 millió!

Szerző: laspalmas
- 2012.10.30. 09:01

A fideszes Rogán Antal, Babák Mihály és Kapus Krisztián szombaton benyújtott egy módosító javaslatot a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényhez. A módosítás értelmében a harmadik országbeli (vagyis EU-n kívüli) emberek magyarországi nemzeti letelepedési engedély igénylésekor különös méltánylást érdemlő gazdasági érdeknek tekintenék,


"ha a kérelmező igazolja, hogy ő, vagy a többségi tulajdonában álló gazdasági társaság, legalább 250 .000,- euro értékben rendelkezik olyan gazdasági társaság által kibocsátott, legalább öt évre szóló határozott idejű értékpapírral, amely gazdasági társaság kizárólag az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által kibocsátott ,,Letelepedési Államkötvény" forgalmazásával foglalkozik ."

250.00 euro az nagyjából 70 millió forint. Ennyiért adnák Rogánék a magyar állampolgárság egyik előszobájának számító nemzeti letelepedési engedélyt. Ahogy a mondás tartja: van az a pénz.

Összehasonlításképp: az idegenrendészetért és menekültügyért felelős miniszter a jelenlegi törvény szerint különös méltánylást érdemlő körülményként a kérelmező egyéni körülményeit, családi kapcsolatait és egészségügyi állapotát értékelheti, valamint Magyarország gazdasági, nemzetpolitikai, tudományos, kulturális és sport érdekét veheti figyelembe.

500euro.jpg

De 250.000 euró az mégiscsak 250.000 euro.

Az indoklás szerint ezzel is segíteni akarják az állam finanszírozását. A pénzért letelepedők egyéb befektetései pedig élénkítik majd a hazai ingatlanpiacot, kereskedelmet, befektetési piacokat.

letelepedes.jpg

A Népszabadságnak Babák Mihály nyilatkozott a módosítóról:

"A kínaiak részéről többször megfogalmazódott, hogy segítsük elő a magyarországi gazdasági befektetéseiket. Ahhoz, hogy valaki komoly szereplő legyen a piacon, tőkét is kell rá szánnia. És ha valaki magyar állampolgár is, több lehetőség nyílik meg számára. A méltányos eljárás feltétele a 250 ezer eurós államkötvény vásárlás 5 éves futamidővel. Ezzel olyan fontos célokat szeretnénk teljesíteni, mint hogy az úgynevezett harmadik világ országaiból jöhet tőke befektetni, az államadósság csökkentést pedig ilyen módon is finanszírozzuk"

Szarvas polgármestere, aki a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának is a tagja hozzátette: "Rogán Antal úr és én is a magyar-kínai társaság, az Interparlamentáris Unió tagjai vagyunk. Sok tárgyaláson vettünk részt kínai vezetőkkel, üzletemberekkel, ők küldték felénk ezt a kérést."

Jaa, hogy a kínaiak kérték? Akkor egyértelműen be kell adni egy módosítót! Agyam eldobom ezeken a faszikon...

Közben pedig eszembe jut, hogy nemrég Orbán kétszer is mondta, hogy az új földtörvény lehetetlenné teszi majd a külföldiek termőföldszerzését. Na de mi lesz a helyzet a 250.000 euróért magyarrá fogadottakkal?

Tessék, lehet vitatkozni (kulturáltan!), hogy a kínaiak, a zsidók, vagy mi miatt csinálják....


http://vastagbor.blog.hu/2012/10/30/letelepedesi_engedelyt_tessek_csak_70_millio# more4877844
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bolsevizmus agyontapos mindent, amit évezredek munkájáva
  2012-10-30 16:40:36, kedd
 
 
A bolsevizmus agyontapos mindent, amit évezredek munkájával alkottak

2012. október 29. 17:50
Ifj. Tompó László - Hunhír.hu

Hetvenegy éve, 1941. október 29-én hunyt el Budapesten Huszár Károly néhai miniszterelnök, két világháború közötti nemzeti-keresztény értelmiségünk mára csaknem teljesen elfeledett ideológiaközvetítőinek egyike, aki beszédeiben és könyveiben leginkább legközismertebb kirekesztőink és a képükre termett marxizmus, szociáldemokrácia s a merkantilista uzsorapolitika igazi arculatát, továbbá a szabadkőművesség és a bolsevizmus kulisszatitkait fedte fel.
Ugyanakkor számos tanulmányában szociális kérdéssel is foglalkozott katolikus szemszögből, aforisztikus igazságaival nemzedékeket nevelve, mindenekelőtt arra, hogy a bolsevizmusban 'a tömeg a fő, a névtelen agy, szív és lélek nélküli mechanizált Gólem'.

1882. szeptember 10-én született az alsó-ausztriai Nussdorfban. Középiskolai tanulmányait Ischl-ben és Szatmáron végezte, majd a tanítói oklevél megszerzése után Baján lett néptanító, azután a keresztényszocialista ,,Néppárt" című lapot szerkesztette két évtizeden át és az ,,Alkotmány" című lap munkatársaként írásaiban szociális kérdésekkel foglalkozott, továbbá a katonaság választójogáért, a hadikárosultak- és rokkantak, özvegyek, árvák megsegítéséért és a hadseregszállítási visszaélések ellen küzdött. 1910-ben a sárvári választókerületben néppárti programmal képviselő lett. 1918-ban nagyrészt általa sikerült a Néppárt Keresztényszocialista Párttá szervezése. 1919-ben, a 133 nap alatt börtönbe vetették, ahonnan ötheti fogság után Ausztriába menekült, míg csak József főherceg meg nem hívta a bolsevizmus bukása után a Friedrich István vezette kormányba kultuszminiszternek.

Amint az életét mindmáig legrészletesebben ismertető, Dr. Szentmiklóssy Géza szerkesztette Magyar Feltámadás Lexikona (1930) írja, fő tevékenysége ,,a magyar iskolák megtisztása volt a bolsevista tanügytől", majd kül- és belpolitikai életünk stabilizálása, így ,,a Clark-féle tárgyalások idején a politikai pártok elfogadták kibontakozási tervét s annak alapján koncentrációs kormány alakult, amelynek az alkotmányos élet helyreállítása volt a feladata": ennek elnökeként ,,kiíratta az első nemzetgyűlési választásokat, melyek nagy többséget biztosítottak a keresztény politikának", s indítványára lett Horthy hazánk kormányzója: ezután visszalépett a miniszterelnökségtől, de közéletünkben a sárvári választókerület képviselőjeként, a kormánytámogató Keresztény Nemzeti Egyesülés Pártja elnökeként és a második nemzetgyűlés alelnökeként továbbra is részt vett, valamint országos mozgalmat szervezett és ösztöndíjakat szerzett a szegény sorsú magyar tehetségek felkarolására, sőt 1930-ben az egész éves Szent Imre ünnepségek lebonyolításából is kivette döntő részét. 1928-ban végleg lemondott mandátumáról, amikor is az újonnan felállított Országos Társadalombiztosítási Intézet elnöke lett, 1934-ben pedig teljesen visszavonult politikai életünktől, miközben a világi apostolokat egyesítő Actio Catholica országos elnökeként tevékenykedett.

Legfőbb művei nemcsak páratlan kortörténelmi dokumentumok, hanem ideológiaközvetítő alapművek is, melyekből leginkább legközismertebb kirekesztőink és a képükre termett marxizmus, szociáldemokrácia s a merkantilista uzsorapolitika igazi arculatát fedte fel (Zsidó méreg. A Talmud népies ismertetése (1902), Korunk sebe és a nyomor vámszedői (1903), Szózat a keresztény munkásokhoz (1903), továbbá a szabadkőművesség (A szabadkőművesség nemzeti veszedelem (1911), 5000 szabadkőműves névsora. Adalék a titkos politikai pártok történetéhez (1920) és a bolsevizmus kulisszatitkait (A proletárdiktatúra Magyarországon (1920), Az égő Oroszország (1926): ő szerkesztette végül az 1930-as Szent Imre ünnepségekről készült díszalbumot (1930), ugyanakkor számos tanulmányában továbbra is foglalkozott szociális kérdéssel katolikus szemszögből (A katolikus akció szociális gondolatai (1934), Krisztus kopogtat a gyárak kapuján (1934), Lehet-e még segíteni az emberiségen? (XI. Piusz pápa szociális útmutatása a ,,Quadragesimo anno"-ban (1934)).

Azok közé tartozott, akik ha nem is voltak korszakos ideológiaformálók, annál inkább azok közvetítői, akiknek nemcsak az írás, hanem a szónoklás hatalma és a fedhetetlen erkölcsiség is megadatott, olyannyira, hogy kortársai közül Nyisztor Zoltán egyenesen így vallott ebbeli szerepéről (Vallomás magamról és kortársaimról, 1974): ,,Igazi népszónok volt", Haller István vallás- és közoktatásügyi miniszter kortársával szemben ugyan ,,távolról sem olyan mély, egyéni és sziporkázó, de népiesebb és melegebb", aki ráadásul épp erkölcsi tisztasága és fölénye folytán - ha ki is szorult a Bethlenék által elposványosított keresztény politikából -
,,megmaradt mindig a jövendő emberének, a katolicizmuson belül pedig, ami neki valóban szívügye volt, mindig vezető pozíciót foglalt el és köztiszteletnek örvendett haláláig".

Aforisztikus igazságaival nemzedékeket nevelt mindenekelőtt arra, hogy a bolsevizmusban ,,a tömeg a fő, a névtelen agy, szív és lélek nélküli mechanizált Gólem", amint erről leginkább 1945-ben azonnal indexre került, alighanem Arthur Koestlernél , George Orwellnél és Alekszandr Szolzsenyicinnél is mélyebben szántó műve, ,,Az égő Oroszország" alábbi három bekezdése is tanúskodik.

,,A bolsevizmus nem törődik az egyénnel, mindent alárendel a sokaságnak. A tömeg a fő, a névtelen agy, szív és lélek nélküli mechanizált Gólem. Agyontapos mindent, amit évezredek munkájával alkottak, a szellem nélküli vadállat szemben áll az emberi civilizáció minden értékes alkotásával, és mint egy dühöngő őrült, lerombolni igyekszik mindazt, amit a legnagyobb egyéniségek alkottak.A kommunizmus öntudatos, lelki életet élő emberek helyett gondolkodni nem tudó és már nem is akaró automatákat, kollektív gépembereket nevel. A bolsevizmus elmélete nem orosz eredetű, az európai modern korszellem salakterméke. A nyugati lázbeteg kultúra végső elfajulása a bolsevizmus, amely csak az orosz szociális viszonyok között tudott kifejlődni. A modern ateista világszemlélet, a vallási alaptól megfosztott kultúra, a materialista individualizmus konzekvens eredménye: a leninizmus. A bolsevizmus nemcsak a beteg orosz társadalom és az orosz cári uralom ellen irányult, hanem a kereszténységet levetkőzött kultúrvilág lelki krízise és az emberiség egyik legnagyobb szellemi válsága is. A kommunizmus az ő teoretikusaival, mint tömegeivel valóságos új vallás, a nagyon sokféle orosz szekták egyike. Ellenvallás a szó legszorosabb értelmében. Bibliája, a ,,Kapital", szobrokat állít apostolainak és Lenin bebalzsamozott múmiája előtt keresztet vet. A gyűlölködő gonoszság hitvallása. Lelkiismeret, erkölcs, szelídség ismeretlen fogalmak, mert bénítólag hatnának destruktív munkájukra. A világforradalom sikere a legfőbb szempont. Rágalom, hazugság, gyilkolás, csalás, hamisítás, tömegmészárlás megengedettek ennek érdekében."




http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=58797
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két hír, négy kérdés
  2012-10-30 16:20:44, kedd
 
  Két hír, négy kérdés


http://m.blog.hu/ok/okos-tojas/image/kinmagyar.jpg

A hírek:

1. A parlament az alaptörvény módosításával előzetes regisztrációhoz kötötte a választójog gyakorlását. A kormánypárti szavazatokkal meghozott döntés alapján a magyarországi lakóhellyel rendelkező választók személyesen vagy elektronikus úton - az internetes ügyfélkapun -, a határon túl élő állampolgárok levélben vagy elektronikus úton kérhetik felvételüket a névjegyzékbe a parlamenti választást megelőző 15. napig. (HÍR24)

2. "A kínaiak részéről többször megfogalmazódott, hogy segítsük elő a magyarországi gazdasági befektetéseiket. Ahhoz, hogy valaki komoly szereplő legyen a piacon, tőkét is kell rá szánnia. És ha valaki magyar állampolgár is, több lehetőség nyílik meg számára. A méltányos eljárás feltétele a 250 ezer eurós államkötvény vásárlás 5 éves futamidővel. Ezzel olyan fontos célokat szeretnénk teljesíteni, mint hogy az úgynevezett harmadik világ országaiból jöhet tőke befektetni, az államadósság csökkentést pedig ilyen módon is finanszírozzuk" - nyilatkozta a Népszabadságnak Babák Mihály, aki Rogán Antal fideszes frakcióvezetővel közösen jegyzi az Országgyűlésnek a hétvégén benyújtott javaslatot. (A javaslat lényege egyébként az, hogy aki 250 ezer euróért, mintegy 70 millió forintért államkötvényt vesz, az megkapja a magyar állampolgárságot.) (NOL)

A kérdések:

1. Kiírt-e már a kormány közbeszerzési pályázatot az állampolgárság kiárusítására?

2. A 70 millió forintos államkötvény megvásárlása rögtön regisztrációt von-e magával vagy szegény kínaiaknak még azon a tortúrán is át kell-e esniük?

3. Regisztrálni csak magyar nyelven és latin betűkkel lehet-e, vagy elfogadott a kínai nyelv és a han írásjelek használata is?

4. A vásárolt állampolgársággal lehet-e a Fideszen kívül másra szavazni?



Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

http://okos-tojas.blog.hu/2012/10/29/ket_hir_negy_kerdes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fülöp Erik: Meg fogjuk hálálni a bizalmat
  2012-10-30 16:19:29, kedd
 
 
Fülöp Erik: Meg fogjuk hálálni a bizalmat

2012, október 29 - 14:55 B.J. barikad.hu - MTI - Kuruc.info

Tiszavasvári újraválasztott polgármestere ígéri: tovább mennek a két éve megkezdett úton, a stabilitás, a munkahelyteremtés és a további fejlesztések útján.

Vona Gábor hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján kimagasló eredményként értékelte, hogy 2012-ben a Jobbik polgármester-jelöltje ekkora ellenszélben, az önkormányzatokat ennyire sújtó politikai légkörben megőrizte támogatottságát. Vona szerint érdemes elgondolkodni azon, hány olyan polgármester van ma Magyarországon, aki tízezer feletti lakosságú városban ugyanerre az eredményre képes lenne.

Fülöp Erik a sajtótájékoztatón elmondta, rendkívüli büszkeséggel és örömmel tölti el, hogy a tiszavasvári választópolgárok bizalmat szavaztak neki és a jobbikos képviselőtestületnek. Hozzátette, nem véletlen, hogy a választásokra a "Tovább a tisztesség útján" jelmondatot választották. A választópolgárok szerinte megértették és elfogadták, hogy azon az úton kell haladni, amit 2010-ben megkezdtek, és amelyet példaként szántak más településeknek.

Az újraválasztott jobbikos városvezető felelevenítette az elmúlt két év jövőbemutató sikereit. Szeptemberben olyan beruházást adtak át, amely 150 embernek ad munkát, és 100 százalékig magyar cég tulajdonában van. Csökkentették a korábbi években felhalmozott adósságállományt, a cél pedig az önkormányzat stabilitása, a munkahelyteremést és a további fejlesztések.

"Meg fogjuk szolgálni és meg fogjuk hálálni a tiszavasvári embereknek a bizalmat" - ígérte Fülöp Erik, majd kifejtette, számos terv van a fejében, amelyet az elkövetkezendő két évben meg szeretne valósítani.

Megsemmisítik két választókerület eredményeit Tiszavasváriban

Megsemmisítik Tiszavasváriban az 1. és 8. választókerületi eredményeket a tegnapi szavazás napján felmerülő visszaélések és törvénysértések miatt.

Az 1. választókerületben kettő szavazókör működött, a 8. pedig egy, az a 10. számú, amelynek szavazati eredményét már tegnap elfüggesztették a felmerült jogellenes cselekmények miatt. A következő hetekben dől el, hogy mikorra írják ki a két választókerületben a megismételt szavazást.

Az említett két választókerültebe szállították üzemszerűen a cigányokat szavazni, valamint információink szerint ezekben történt italosztás és ajándékcsomagok átadása a lelkes szavazóknak.

Kapcsolódó:
Objektivitás - ahogy a gazdák elvárják (Barikád)

A választási regisztráció ellen szavazott egy fideszes - nem hazafi, csak hígagyú

Borbély Lénárd, a Fidesz országgyűlési képviselője véletlenül szavazott nemmel a Magyarország Alaptörvényének második módosítása című törvényjavaslat elfogadásánál. A téves szavazást azonnal jelezte az Országgyűlés elnökének és jegyzőjének - tudatta hétfő este közleményben a Fidesz-frakció.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt az új fideszes biznisz: eladó a magyar állampolgárság
  2012-10-30 16:06:44, kedd
 
  Itt az új fideszes biznisz: eladó a magyar állampolgárság
2012, október 30 - 14:49

Úgy látszik, a Fidesz kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy valahonnan pénzhez jusson. A nemzeti vagyon jelentős részét a kilencvenes évektől kezdve az elmúlt huszonkét év kormányai elkótyavetyélték. Mi maradt még, amiből pénzt lehetne csinálni? Hát az állampolgárság!

A Fidesz bárkitől hajlandó lenne pénzhez jutni és cserébe bármit képes eladni. Miután a kormány az IMF-el és az Európai Bizottsággal is összerúgta a port, kénytelen alternatív forrásokat kitalálni. Így született meg három Fideszes képviselő - Rogán Antal, Babák Mihály, Kapus Krisztián - ,,zseniális" ötlete, hogy adjunk állampolgárságot pénzért. A Fidesz frakcióvezetője egyébként úgy nyilatkozott, hogy a kínaiak érdeklődnek a letelepedési kérelem elbírálásánál jó pontnak számító lehetőség iránt. Rogánék hihetetlen gyorsasággal módosítót adtak be a bizottság számára annak érdekében, hogy a harmadik országbeliek, vagyis az EU-n kívüliek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényt módosítsák.

A javaslat arról szól, hogy a közösségen kívüli államok polgárainak tekintetében különös méltányosság állapítható meg a letelepedési engedély megadásakor, ha a kérelmező, vagy annak többségi tulajdonában álló gazdasági társaság 250 000 euró értékben - ami közel 70 millió forint - vásárol legalább öt évre szóló értékpapírt. Az emberek megnyugtatására még egy közleményt is kiadtak, melyben azt írják: ,,Jelen javaslat azért köti az állampolgárság megszerzését állampapír-vásárláshoz, mert ezzel is segíteni kívánja az állam finanszírozását. A letelepedés ezen formája iránt folyamodók más közvetlen befektetései pedig élénkítő hatást fejtenek ki a hazai ingatlanpiacra, kereskedelemre és befektetési piacokra."

Egyébként hasonló rendszer létezik az Egyesült Államokban is, csak ott komolyabb összeggel dobálóznak, ami valószínűleg azért van, hogy ne minden jöttment tudjon könnyedén letelepedési engedélyhez jutni. Az ötszázezer és egymillió dollár közötti befektetendő összeg Amerikában a helyi gazdaságba kerül, ami így munkahelyeket teremt. Ezzel szemben Magyarországon állampapírt kell vásárolni, aminek van egy adott hozama, amiből majd a kormány megpróbálja a lyukakat foltozgatni a költségvetésen.

Több kérdés is szóba jöhet azzal kapcsolatban, hogy mivel járhat a letelepedési engedélyek pénzért való értékesítése.

Mivel a Fidesz - KDNP kormány az alaptörvény módosításával előzetes regisztrációhoz kötötte a választójog gyakorlását, a magyarországi lakcímmel rendelkezők személyesen vagy az elektronikus ügyfélkapun keresztül kérhetik felvételüket a névjegyzékbe, míg a határainkon túl élő, de magyar állampolgársággal rendelkezők levélben vagy elektronikus módon regisztráltathatják magukat.

A kérdés, hogy a 70 millió forintért magyarrá lett kínai honfitársaink automatikus regisztrációt kapnak, vagy nekik is keresztül kell majd menni a fentebb említett gyötrelmes úton.

Regisztrálni milyen nyelven lehet? Ez azért fontos kérdés, mert a pénzért vett állampolgárság mellett nem várhatjuk el, hogy a teljesen más kultúrából jött kínaiak egyik napról a másikra megtanuljanak magyarul beszélni és latin betűkkel írni. Vajon a kínai írásjeleket el fogják fogadni a regisztrációnál? A megvásárolt állampolgársággal lehet majd más pártra szavazni vagy csak a Fideszre? Feltehetőleg a 70 milliós összeg visszatartó erő lesz az átlag kínai számára, viszont ez az összeg nem jelent kihívást a kínai maffia számára. Felkészült-e a kormány arra, hogy a módosítás hatására Magyarország utcáit ellepheti a kínai alvilág? Orbán október 13-án azt mondta: "Az új földtörvény teljes egészében véget vet a külföldiek földvásárlásának, visszaszerzi "a zsebszerződéssel kilopott földet", megvédi a termőföldet a spekulánsoktól és a bankároktól is, és korlátozza a nagybirtokot." Ez szép és jó, de mi van azokkal, akik az állampolgárságukat pénzért vették?

A magyar állampolgárság nem eladó!

Vona Gábor, a Jobbik elnöke is reagált Facebook oldalán a magyar állampolgárság áruba bocsátásáról:

vonaRogán Antal és Babák Mihály jegyzi azt a fideszes javaslatot, amely értelmében 250 ezer eurónyi (kb. 70 millió forint) államkötvény vásárlásával valaki magyar állampolgárságot kapna. A javaslattevők ezzel - elmondásuk szerint - főképpen kínai befektetőket akarnak Magyarországra csábítani, mélyebben bevonni őket a gazdaságba, egyúttal így finanszírozni az államadósságból fakadó terheinket.

A javaslat nyilvánvalóan nem fog tömegével idecsábítani kínaiakat, másrészt az adósságcsapdából sem fog bennünket kiragadni, de nem ez a probléma vele. Ami felháborító, az az elv. Eszerint ugyanis a magyar állampolgárság árucikk, amely jó pénzért megvehető, ha esetleg még rosszabb lesz a helyzet (amire sajnos komoly az esély), akkor pedig majd lejjebb mennek az árfolyamok. Ez olyan ajtót nyitna ki, amely mögé felelős politikus nem akarhat bepillantani. Az állampolgárság nem tehető fogyasztási cikké, még akkor sem, ha elvileg pozitív célból teszi valaki. Kínával fontosak a jó gazdasági kapcsolatok, de nem ilyen áron.

A leghatározottabban tiltakozom, hogy akármilyen ország polgára, akár kínai, akár német, akár orosz, akár török, akár zsidó, pénzért állampolgárságot szerezhessen. Az elmúlt huszonkét évben eladták a kormányaink a saját piacunkat, a gazdasági kapacitásainkat, gyárainkat, üzemeinket, nemsokára el akarják adni a földünket, aztán már az állampolgárságunkat is? Mi lesz a vége? Majd bennünket, magyar embereket ad el a kormány egyenként rabszolgának cserébe egy kis hitelért?



barikad.hu


http://barikad.hu/itt_az_uj_fideszes_biznisz_elado_a_magyar_allampolgarsag-201210 30
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1546
  • e Hét: 4648
  • e Hónap: 15759
  • e Év: 169255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.