Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Elég a boldogsághoz, ha szereted az életet
  2012-10-08 21:52:44, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
A nőn úgy kell játszani, mint a hangszeren
  2012-10-08 21:48:48, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
A tegnapi bánat célt is adott
  2012-10-08 21:45:47, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Mindenkinek lehetősége van
  2012-10-08 17:18:12, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Mindannyian tettünk olyasvalamit
  2012-10-08 09:10:21, hétfő
 
  "Mindannyian tettünk olyasvalamit az életben, amit szégyellünk. Van, amelyikünk a rossz férfiba szeretett bele, van, aki elengedte az igazi nőt, vannak, akik szégyent hoztak a szüleikre, és akik cserben hagyták a gyermeküket. Igen, mindannyian követünk el hibákat, amik lealacsonyítanak minket és szeretteinket. De van megváltás, és minden jóvá tehető, ha tanulunk a hibáinkból és fejlődünk."

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Szeretlek kedvesem
  2012-10-08 08:59:15, hétfő
 
  Szeretem a kezed, lágy érintésed,
szeretem a mosolyod a szád szegletében.
Szeretem a szemed ragyogását,
szeretem, mikor alszol halk szuszogásod.

Szeretem azt, mikor jössz felém,
szeretem karod ölelését.
Szeretem, ahogy szerelmes szavakat súgsz,
szeretem azt, ahogy a hajamba túrsz.

Szeretem azt, ahogy rám nézel,
szeretem azt, ahogy érintesz.
Szeretem minden rezdülésed,
szeretem haragod, mikor a szemed éget.

Szeretem mikor elszáll a mérged,
és azt súgod, én nem bántlak Téged.
Szeretem azt, mikor faggatózol,
hogy szeretlek-e?
S én titokban azt remélem,
Neked ezt tudnod kell!

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Birsalma hatása
  2012-10-08 08:38:16, hétfő
 
  Az évad étele, a birsalma

A birsalma az emberiség egyik legrégebben ismert és használt gyümölcse, annak ellenére, hogy nyers formában keménysége és összehúzó íze miatt fogyasztásra nem igazán alkalmas. Hazánkban kevés birsalma terem, ennek megfelelően az egy főre eső birsalmafogyasztás is alacsony, pedig a gyümölcsnek számos kedvező élettani hatása van.

A birsalmában sok pektin található, amely
rosttulajdonsága révén elősegíti az egészséges székletképződést, ezért székrekedés esetén jó eszköz lehet. Ugyanakkor a gyümölcs pektintartalma és összehúzó hatása által hasmenés ellen is kiváló. Így mindkét emésztőszervi zavarban alkalmazható. Mivel maga a gyümölcs nehezen rágható, így legegyszerűbb, ha levet készítünk belőle és azt fogyasztjuk. Mindemellett a birsalmában magas nyáktartalom is található, amely bevonja és nyugtatja a gyulladt gyomor- és bélrendszert. Egy-két pohár birslé akár a torokfájást is csillapíthatja.

Korábban a birsalmát eredményesen alkalmazták kolera kezelésére Dél-Amerikában. Újabban feltételezik, hogy fogyasztása képes megakadályozni a Helicobacter pylori baktérium magtapadását a gyomorfalon, ezáltal szerepet játszhat a gyomorfekély megelőzősében és kezelésében is.

A birsalma antioxidáns anyagok előanyagát is tartalmazza. Főzés során ezek a még nem hatásos molekulák átalakulnak, sárgás-vörös színű vegyületek keletkeznek belőlük, amelyek már valódi antioxidánsok. Ezért lesz szép színe pl. a birsalmasajtnak is.

Valószínűleg ezzel függ össze a birsalma daganatellenes hatása is, amit a japánbirs esetén sikerült idáig igazolni.

Tipp: birsalmás ivólé

Hozzávalók: 1 kg birsalma, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál fahéj, 5 db szegfűszeg, 1 citrom leve.

A birsalmákat megpucoljuk és gerezdekre vágjuk. A megtisztított gerezdeket egy lábasba tesszük, leöntjük a citromlével és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a fahéjat, a mézet és a szegfűszeget. A birsalmás kompótot fedő nélkül felforraljuk, majd lassú tűzön fedő alatt 20 percig főzzük. Az idő elteltével ellenőrizzük, hogy kellően megpuhult-e. A levét leöntjük, félretesszük, a gerezdeket összeturmixoljuk. A pürét szitán lecsöpögtetjük, a felfogott levet a leöntött léhez adjuk. Az így elkészített levet lehűtve ivóléként használhatjuk, a pürét pedig más ételekhez kínálhatjuk.

Dr. Gáspár Róbert gyógyszerész, egyetemi docens írása alapján

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2012.09 2012. Október 2012.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 554 db bejegyzés
e év: 6830 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 521
  • e Hét: 3084
  • e Hónap: 42696
  • e Év: 271633
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.