Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
Mikulás Finnországban
  2012-11-30 22:29:25, péntek
 
 


Minden évben nagy ceremóniát rendeznek Helsinkiben a JOULUPUKKI alkalmából a Mikulás fogadására, és akiről annyit kell tudni, hogy - a finnek szerint - csak a KORVATONTURI-n lakó az igazi. Ez egy kis falu.

Kemény harc folyik a kanadaiakkal azért, kié az igazi Mikulás.

A finnek azonban tudják. Mikulás turizmus növekedőben van rengeteg gazdag főleg angol család engedheti meg e olcsónak nem mondható programot. Régen Conkordok szállíttották a fagyos lapföldre az utasokat. Gyerekek élvezik a különböző programokat. Általában jó a szervezés csak egy évben történ számítógép hiba miatt, hogy több látogató érkezett mint amennyi hotel hely volt.

Mikulás Finnországban
Link




 
 
0 komment , kategória:  Természet  
A Krisztushoz való hasonlóság a Szentlélek által formálódik
  2012-11-30 10:14:03, péntek
 
  "Isten munkálkodik bennetek, megadva a vágyat és az erőt ahhoz, hogy azt tegyétek, ami az Ő tetszésére van." (Filippi 2:13 NLT fordítás)





A Szentlélek az, aki kimunkálja a krisztusi jellemet bennünk.

A Biblia ezt írja: "Ahogy az Úr Szelleme munkálkodik bennünk, úgy válunk egyre inkább hasonlóvá Hozzá és tükrözzük vissza egyre jobban az Ő dicsőségét." (2 Korinthus 3:18, NLT fordítás) Azt a folyamatot, amely során egyre inkább hasonlóvá válunk Krisztushoz, megszentelődésnek nevezzük.

Nem tudod a magad erejéből ,,kidolgozni" magadban a krisztusi jellemet. Az újévi fogadalmak, az akaraterő, a jó szándék nem elég. Csak a Szentlélek képes elvégezni az életünkben azokat a változásokat, amiket Isten el akar végezni bennünk. A Biblia így ír erről: "Isten munkálkodik bennetek, megadva a vágyat és az erőt ahhoz, hogy azt tegyétek, ami az Ő tetszésére van." (Filippi 2:13 NLT fordítás)

Ha a Szentlélek erejét említik, sokan csodálatos megnyilvánulásokra és intenzív érzelmi hatásra gondolnak. Pedig a Szentlélek ereje legtöbbször inkább csendben, visszafogottan működik, aminek sokszor nem is vagyunk tudatában vagy nem is érezzük. Sokszor ,,halk és szelíd hangon" noszogat minket. (1 Királyok 19:12)

A Krisztushoz való hasonlóság nem utánzáson keresztül formálódik ki, hanem "bennünk lakozás" által. Engedjük, hogy Krisztus éljen rajtunk keresztül. "A titok ez: Krisztus bennetek él." (Kolossé 1:27, NLT fordítás)

De hogyan történik ez a mindennapokban? A döntéseinken keresztül. A különböző helyzetekben döntést hozunk, hogy a helyes dolgot fogjuk megtenni, aztán pedig bízunk Isten Szellemében, hogy megadja ehhez az erőt, a szeretetet, a hitet és a bölcsességet. Mivel Isten Szelleme bennünk él, ezek a dolgok mindig elérhetőek azok számára, akik kérik.

Beszéljünk róla:

Te szerinted milyen a Szent Szellem?
Milyen gyakran támaszkodsz a benned lévő Szent Szellem segítségére,
amikor döntés előtt állsz?

Daily Hope by Rick Warren, 2012.11. 23. NAPI REMÉNY
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld
  2012-11-30 08:52:04, péntek
 
 



Hamvad az idő, mint a halvány jégvirág,
és a tűnő boldogság majd véget ér.
Ott állsz egyedül, falevél a dombtetőn,
álmos holdfény rád köszön, s elfúj a szél.
De addig van remény, minden perc ünnepel,
hisz mindig van remény, hinni kell, ó hidd hát el!

Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld,
mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát.
Most élsz, most örülj, hogy szép a nyár,
most örülj, hogy van ki vár, és a két karjába zár.

Múló örömök sivár létünk színpadán,
mikor egy szó hallatán dobban a szív.
Sajnos vége lesz, tudjuk már a kezdetén,
túl az álmaink ködén a semmi hív.
De addig van remény, minden perc ünnepel,
hisz mindig van remény, hinni kell, ó hidd hát el!

Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld,
mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát.
Most élsz, most örülj, hogy szép a nyár,
most örülj, hogy van ki vár, és a két karjába zár.
Most, most, most, most élsz, most örülj, hogy szép a nyár,
most örülj, hogy van ki vár, és a két karjába zár.
Most, most, most, most félsz, most örülj, hogy szép a nyár,
most örülj, hogy van ki vár, és a két karjába zár.

Máté Péter * Album: Elmegyek

Most élsz
Link Link Kapcsolat koncert
 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Petrezselymes tócsni
  2012-11-29 18:47:09, csütörtök
 
 


Hozzávalók:

10 db burgonya
1 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld
1 tk őrölt bors
1 ek só
1 db nagy vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 marék liszt

Elkészítése:

A nyers burgonyát durva reszelőn lereszelem és hagyom állni 5 percet. Ezalatt az idő alatt a hagymát és a fokhagymát összezúzom. A burgonyát a levétől kinyomkodom hozzáadom a zúzott hagymákat a felaprított petrezselyem zöldet a tojást a sót és a borsot, végül a lisztet de csak annyit hogy éppen összeálljon és amikor korongokat formálunk belőle a széle szálas maradjon. Forró olajban barnára kisütöm.

Olcso-receptek
Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
A mai idők igazi harca
  2012-11-28 22:44:27, szerda
 
  Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek. 2. Az emberek ugyanis önzők, pénzsóvárak lesznek, dicsekvők, gőgösek, istenkáromlók, szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek; 3. szeretetlenek, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértéktelenek, féktelenek, jóra nem hajlandók, 4. árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, akik inkább az élvezeteket szeretik, mint az Istent.

5. Az ilyenek a kegyesség látszatát megőrzik ugyan, de annak az erejét megtagadják. Fordulj el tehát ezektől. 6. Mert ezek közül valók azok, akik belopakodnak a házakba, és rabul ejtik a bűnökkel terhelt és sokféle vágytól űzött asszonykákat. 7. Ezek mindig tanulnak, de az igazságot sohasem ismerik meg. 8. Ahogyan Jannész és Jambrész ellenszegültek Mózesnek, úgy álltak ellent az igazságnak ezek a megromlott értelmű, hit szempontjából megbízhatatlan emberek is. 9. De nem jutnak messzire, mert esztelenségük nyilvánvaló lesz mindenki előtt, mint ahogy amazoké is az lett.

10. Te azonban követőjévé lettél az én tanításomnak, életmódomnak, szándékomnak, hitemnek, türelmemnek, szeretetemnek, állhatatosságomnak, 11. üldöztetéseimnek, szenvedéseimnek, amelyek Antiókhiában, Ikóniumban, Lisztrában értek. Milyen üldöztetéseket viseltem el, és mindegyikből megszabadított az Úr!

12. De mindazokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják. 13. A gonosz emberek és ámítók pedig még tovább mennek a rosszban, tévelyegve és másokat is megtévesztve. 14. De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, 15. mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által.

16. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; 17. hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.
2Tim 3,1-17

Nem ember az Isten, hogy hazudnék, nem embernek fia, hogy bármit megbánna. Mond-e olyat, amit meg ne tenne, ígér-e olyat, amit nem teljesít?
4Móz 23,19

Ebben a harcban - amely biztosan eltart a Messiás visszajöveteléig - a Biblia hitelességéről van szó. Valóban a mindenséget alkotó Örökkévaló Isten által kinyilvánított szó, vagy egy "isteni ihlettel" alkotott mű, mint pl. Shakespeares műve?

Az ellenség első támadása sikeres volt:

A kígyó pedig ravaszabb volt minden mezei állatnál, amelyet az Úristen alkotott. Ezt kérdezte az asszonytól: Csakugyan azt mondta Isten, hogy a kert egyetlen fájáról sem ehettek?
1Móz 3,1a

Az a stratégiája, hogy a Biblia szavát, illetve Isten Szavát kétségbe vonja, vagy tévedésnek állítja - és még súlyosabb - egy csodálatos remekműként mutatja be. ,,Tulajdonképpen vannak más utak is az igazsághoz és a valósághoz: pl. Korán, New Age írások, a filozófiai tanulmányok stb... " Ha ebben a törekvésében elég hithűnek bizonyul, akkor elérte célját, hogy ellensége, a Biblia Szerzője az emberek szemében hitelét veszítse.

A jogi háború - a modern Izrael államának létjogosultsága ellen - egyben háború Isten szavával szemben. A hitetlen világ Isten szavával nem sokat törődik, de mi a helyzet Jézus/Jesua követőivel? Szomorúvá kell válljon, ha látja, hogy az ÚR Testének tagjai közül elutasítják Izrael helyreállítását saját Istentől megígért földjén az Örökkévaló dicsőségére. (Ez 36,16.36!)

Isten több, mint 200 ígéretet tett, hogy Izrael földjét Izraelnek adja.

Én, az ÚR, megmondtam, és meg is teszem!
Ez 36,36b

Hogyan lehetséges, hogy ezt a kijelentést a hivők átlépik, vagy kérdésesnek tekintik?
Azt hiszik, hogy Isten ezt csak úgy mondta, és azután meggondolta, vagy hogy kezdettől kezdve nem is úgy gondolta? Valóban sokan mondják: ,,Igen, Isten fogadalmat tett, több mint negyvenszer, hogy ezt a földet Ábrahám, Izsák és Jákób magjának, - a zsidó népnek - adja, de ez a keresztrefeszítés előtt történt. Ez a téves teológia lesöpri az asztalról a Tenach (Ószövetség) próféciáit, kivéve természetesen azokat, amelyeket elszellemiesítve az egyháznak érdekében áll.

Kárt vall az az egyház, amelyik a Biblia egységes értelmezését elveszíti. Ha valaki a Máté Evangéliuma előtti szavakat nem ismeri el Isten kijelentéseinek (amelyek pont az Izraellel kapcsolatos ígéretek kijelentései), akkor melyik Istenben hisz? Ha a Messiás Izraelre vonatkozó kapcsolatáról és Isten Izraellel kapcsolatos ígéreteit figyelmen kivül hagyják, akkor egy másik Jézust és egy másik Evangéliumot hirdetnek. (2Kor 11,4!)

Ha Jézus/Jeshua e világ Üdvözitője és Megváltója, akkor egyben Izrael megígért és felkelnt királya kell, hogy legyen! Ha nem erősíti meg Izrael atyáinak tett ígéretét (Róm 15,8) - és ide tartoznak az Ígéret földjéről szóló ígéretek is, akkor Ő nem lehet Júda oroszlánja, gyökere és Dávid utóda. (Jel 5,5; 22,16)
Egy ilyen módon leértékelése a Tenachnak (Ószövetségnek) kinyitja az ajtókat a tévelygés számára. Hogy tudjunk különbséget tenni az igazság és a tévtanítások között, ha Isten saját kijelentéseinek 75%-át elutasítjuk, vagy kevésbbé érvényesnek tartjuk, mint az Újszövetséget?

Ha az alapfalakat is lerombolják, mit tehet az igaz ember?
Zsolt 11,3

Az úgynevezett teológiai legaszténiának is itt van a gyökere. Ahelyett, hogy úgy értelmeznék Isten szavát, a próféciákat, ahogy azt Isten maga és Egyszülött Fia tette, a ,,legaszténiás egyház" visszafordult. Jézus/Jesua mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a prófécia írásai szószerint beteljesedjenek. Ma azonban sokan másként vélekednek, mint ahogy tanítványok is tették, és ami miatt a következőket mondta a mi Urunk:

Akkor ő így szólt hozzájuk: "Ó, ti balgák! Milyen rest a szívetek arra, hogy mindazt elhiggyétek, amit megmondtak a próféták!
Lk 24,25

Ezek a Szavak azzal állnak összefüggésben a szövegkörnyezetben, hogy higyjenek a tanítványok az Ő első eljöveteléről szóló Ószövetségi ígéretek szószerinti beteljesedésének. Ennek ellene mond minden allegórikus, elszellemiesített és szimbólikus értelmezés. A második visszajövetelének előkészületeivel kapcsolatos prófétai szavak elszellemiesítése azt jelenti, hogy ugyanabba a hibába esünk bele, amelyet a tanítványok is elkövettek. Ezt a ,,lagaszténiát" támogatja a sátán azért, hogy Izrael először testi, majd szellemi helyreállítását, és egyben Jézus Krisztus / Jeshua HaMassiah második eljövetelét megakadályozza.

Forrás: WfJ C. Cohen

Mert a hegyek megszűnhetnek, és a halmok meginoghatnak, de hozzád való hűségem nem szűnik meg, és békességem szövetsége nem inog meg - mondja könyörülő URad.
Ézs 54,10

Utolsó idők a Bibliában
Link Link Alfa-Omega Keresztény Közöség Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Utolsó idők a Bibliában  
A jó hír :) Jézus Krisztus!
  2012-11-28 20:57:22, szerda
 
  Are you Christian Blogger?
Help spread the good news of Jesus Christ! Go to Link
Link





Ön Christian Blogger? Segíts terjeszteni a jó hírt: Jézus Krisztus!

"Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által." (Rm. 10:17)

Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Erőforrás  
Homokba írjad!
  2012-11-28 11:42:12, szerda
 
 


Homokba írjad!

A panaszodat, a bánatodat homokba írjad.
Ha fáj valami, úgy akárkinek azt el ne sírjad!
Homokba írjad, a porba írjad, az embereknek azt el ne mondjad,
Terhedet mindig csak csendben hordjad!

Másoknak bűnét, gyarlóságát homokba írjad,
Meg nem értést és támadásokat ó fel ne rójad...
A Mester is csak így csinálta ezt,
Ámbár várta Őt a bús kereszt.
Az asszony bűnét homokba írta,
Ő elfeledte, s a szél elfújta.

Legyen az bármely szép szent igazság, mind eltapossák.
És ha vérzik is a szíved érte, megmosolyogják.
Azért, ha égig is ér a bánatod,
S ha könnyeidet el se sirathatod,
Hordoznod kell, mert el kell, hogy hordjad,
S ha nem látják hát homokba írjad.

Emlékeidet, mik ide kötnek, homokba írjad,
Mit kölcsön adtál pénzt, sőt bizalmat, a porba írjad.
Így jóbarát lesz a fél világ,
Bár ínségedben éhenhalni hágy.
De biztasson , számíthatsz az Úrra
Ezt márványba vésd, ne írd a porba!

/-?-/
Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek ?

Inkább HOMOKBA ÍRJAD
Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Mikulás rénszarvas *Santa Claus's reindeer
  2012-11-27 16:45:26, kedd
 
 

Santa's Official Reindeer Live Feed | ReindeerCam Link Link





Délután 5 órakor 10 percig a Mikulás bent van a rénszarvasok közt
az Északi-sarki állatkertben élő Webkamerán megfigyelhetők éjjel - nappal dec.24-ig

Link


 
 
0 komment , kategória:  Travel-Utazás  
Véletlen volt vagy Isten munkálkodott?
  2012-11-27 10:24:19, kedd
 
  "Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk?" (Máté 6:26)




Vannak véletlenek? A válasz, amit erre a kérdésre adsz, megmutatja hogyan adsz hálát ezen a héten. Ha az áldások csak véletlenek, örülhetsz neki. De tudsz hálás lenni?

Ha megérted, hogy minden áldás Istentől jön, hálás lehetsz neki, csak úgy, mint azoknak az embereknek, akiken keresztül az áldást küldte neked. A képességünk, hogy meglátjuk Isten kezét a minket ért áldásokban mélyíti a hitünket, mert nem csak azt láthatjuk, ahogy a körülményeinket alakítja, hanem azt is, ahogy betölti szükségeinket.

Hadd mondjak egy példát. Néhány évvel ezelőtt egy reggel ráeszméltem, hogy nincs elég pénzem, hogy befizessem a lakáshitel következő számláját. Két cégtől is elbocsátottak, mert azok csődbe mentek. Elfogyott a megtakarításom, kimerítettem a nyugdíjalapomat, és eközben mániás depressziót állapítottak meg nálam.

Számos munkahelyre jelentkeztem, mindig tevékeny munkás voltam, de a magabiztosságom kezdett összeomlani és a depresszió miatt nem tudtam, hogy elbírnék-e egy rendes heti 40 órás munkát.

Azon a reggelen beszéltem Istennel a körülményeimről. Kit is csapok be? Ordítoztam Istennel a körülményeim miatt (nagyon örülök, hogy ezt megengedte)! Belefáradtam a pénzügyi terhekbe. Emlékeztettem Istent, hogy 2 diplomám és 25 év tapasztalatom van; többet érdemlek egy minimálbéres munkánál.

Miután kiadtam a dühömet, lecsendesedtem és azt mondtam: "Istenem, nem tudom mit tegyek, de rád nézek. Nincs tervem. Azt teszem, amit te akarsz Istenem. Te vagy a főnök."

Leültem a kanapéra és a Mennyei Atyámmal folytatott beszélgetésben azt mondtam: "Tudod, nagyon szerettem Rick Warrennel szolgálni a Saddlebackben. Ez az a munka, amire most szükségem van, mert ők megengedik, hogy a tőlem telhető energiával dolgozzam. Gondolod, hogy tudnál nekem valami ilyet találni?"

Néhány nappal később csöngött a telefon. A gyülekezet egyik vezetője volt, David Chrzan. Azt mondta: "Jon, a csapatunk egyik tagja elmegy, és arra gondoltam, te talán tudnál nekünk segíteni az online szolgálatunkban."

Vajon véletlen volt, vagy Isten, a Nagy Tervező munkálkodott?

Beszéljetek róla:

Ha elhiszed, hogy a fenti imádságomra a válasz nem véletlen volt, hanem Istentől jött, akkor miért tenne kevesebbet érted?

Melyek azok a körülmények az életedben, amikről korábban azt hitted, hogy véletlenek, de most rájöttél, hogy Istentől jövő áldások?

(Daily Hope by Jon Walker, 2012. 11. 20.) NAPI REMÉNY
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Megszólítás az imádságban
  2012-11-26 16:05:35, hétfő
 
  Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben! (Máté 6, 9)

Jézus mintaimádságként ajándékozta nekünk a Miatyánkot. De nem azért, hogy csak gépiesen utánamondjuk. Nem forma az, amihez oda akarja kötni tanítványait; lényege nem az ismételgetésben van, hanem abban, hogy magunkévá tesszük tanításait. Mennyire visszaélnek ezzel a csodálatos imádsággal, mintha varázsszöveg volna! Miért? Mert mindenki ismeri ugyan, de kevesen értik meg. A megszólítás arra tanít, hogy ne kéréssel kezdjünk mindjárt. Elsősorban Isten jelenlétébe kell kerüljünk általa; úgy lássuk Őt, amilyen a valóságban. Ne álljunk oda, mint országúti vándorok, poros csizmával a király elé. Dávid többször hosszabb ideig hallgatagon ült az Úr előtt, mielőtt hangosan megszólalt volna. "A beszéd az ideig valóság ajándéka, a hallgatás az örökkévalóság felé mutat" - mondta egyszer valaki. Atyának nevezhetem Őt, többé nem mint homályos kép áll előttem, arcát Jézusban leleplezte, belelátok a szívébe.

Ez a megszólítás lelkiismeretedet fontos kérdések elé állítja: Eltűnt-e már a közted és Isten között levő válaszfal? Megkegyelmezett gyermeke vagy-e? Odavittél-e minden bűnt, ami ismét közéd és Isten közé furakodott, hogy elválasszon tőle? Megtisztultál-e újra Jézus vérében? Gyermeki engedelmességben jársz-e? Atyának nevezed Őt, de engeded, hogy megfegyelmezzen? Isten Lelke vezet-e dolgaidban? Földhözragadt gondolkodásoddal, világszereteteddel nem állsz-e szemben vele? (Róma 8, 7; Jak 4, 4). De az "Atya" név bátorítás is a csüggedő, kishitű gyermekeinek. Megváltójukra való tekintettel minden hiányosságuk és bűnük ellenére bátran állhatnak Isten elé.

"Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben" - ez Isten fenséges voltát fejezi ki. Mindenütt jelen van, mindent tud és mindenre van hatalma (Zsolt 33, 13; 115, 3). Nála semmi sem lehetetlen. A világmindenséget kormányzó Isten ne tudna vezetni és irányítani téged legkisebb dolgaidban is? Aki minden teremtményt megtart, csak téged ne tudna átsegíteni a veszélyeken? A legnagyobbnak tartsd Őt, és nagy dolgokat várj tőle! Ami gyermekeinek üdvösségére van, azt Ő meg akarja adni, mert Atyjuk, és meg tudja adni, mert a mennyben van. A magasságos Istenre gondolva szent tisztelet és félelem kell hogy ébredjen szívünkben. Az igazi imádkozóban együtt van mindkettő: bensőséges szeretet és mély istenfélelem.

Carl Eichhorn: "Isten műhelyében" c. könyvéből
Link
 
 
0 komment , kategória:  "Isten muhelyében"  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 469
  • e Hónap: 5630
  • e Év: 55195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.