Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Van-e értelme másnak?
  2012-11-01 18:11:50, csütörtök
 
  Van-e értelme másnak?

2012. 10. 31. szerda. - 21:47

Gyakran kinézek az ablakomon. Egy tér terül el alattam. Látom, ahogy az emberek jönnek-mennek, várnak a buszra, ki-be áramlanak a boltokból. Ha kilépek, és megyek, sokféle arc jön velem szemben. Látom, ahogy a magyarság egyre fogy, ezen a környéken körülbelül a fele a járókelőknek a fehér ember. Az sem feltétlenül magyar; lehet turista is. De ha a fehér embereket nézem, ott sem annyira jó a helyzet. Sokan úgy viselkednek, mint a cigányok, vagy négerekkel állnak össze. Nemrégiben egy fiatal nő szállt fel a villamosra a párjával, aki ekképpen próbált szólni a barátnőjéhez: ,,Vi-vi-vi-öh-uh-vi-villa-a-a-amossal me-megyünk?" Ha erre a makogásra gondolok, majd életem párjára nézek, nem tudom elképzelni, hogy tud valaki egy jó kiállású magyar legény helyett fehér leány létére egy fekete bőrű férfi kedveséül (bár legtöbbször csupán ágyasául) szegődni. Meggyőződésem, hogy minden rassznak megvan a maga helye, és Európa a fehér ember otthona, a fehér nő pedig fehér férfi mellé való. Ahogy Richard Williamson püspök fogalmazott: ,,A fajközi házasság nem vall józanészre. Nem bűn, nem feltétlenül bűncselekmény Isten ellen, de gyakran bűncselekmény a józanész ellen, mert túl nagy különbség van a különböző fajokhoz tartozó emberek között ahhoz, hogy házasságuk tartós legyen. Mondhatod, hogy számos fajközi házasság tartós lett. Rendben. Kétségtelenül. De ez még mindig nem jó ötlet. Ez ugyan még kisebb rossz, mint mikor a katolikus nem katolikussal házasságot köt, de elég mély, komoly különbség van a fajok közt. Fekete rendszerint feketével fog házasodni, fehér rendszerint fehérrel, kínai kínaival fog házasodni. Ha a társadalomban a felső osztályhoz tartozol, te a felső osztályhoz tartozóval fogsz házasságot kötni, ha az alsó osztályhoz tartozol, te az alsó osztályhoz tartozóval fogsz házasodni. Ez a józanész szerint van így." Azt már én teszem hozzá, hogy ma, amikor 8% alatt van a fehér ember aránya a Földön, és a magyarság is fogy, egy fehér magyarnak kutya kötelessége fehérrel házasodni, lehetőleg magyarral. Ez vallási kötelességünk is a saját nemzetünk felé, a katolikus számára például a szeretetrend alapján. Nagyon tévednek azok, akik azt gondolják, a családalapítás pusztán magánügy. Az is, nyilván. De vallási és nemzeti kötelesség is, ha családapának (vagy -anyának) teremtett az Isten, épp ezért a vallásnak és a nemzetérdeknek joga van szabályozni azt, vagy legalábbis sugallni, ki kivel (ne) házasodjon.

De nem csak ezt a káros keveredést és nemzetem fogyását veszem észre. Látom azt is, hogy mennyire üres sokak élete. Hiába tűnne el hirtelen minden nem magyar, a magyarsággal sorsközösséget nem vállaló ember a Kárpát-medencéből: nem oldódna meg semmi. A legtöbb magyar fiatal úgy él, mint a marha, akit levágásra tartanak, csak épp ezt nem tudja magáról. Tömik belé az ételt, azt be is zabálja, jól meghízik, míg végül le nem darálják. A mai ember is csak fogyaszt, felesleges dolgok után vágyódik, életcéljául alantas és véges dolgokat tesz meg, és így rosszabb, mint egy állat. Mert az állat úgy viselkedik, ahogy az Isten által belétáplált ösztönei súgják. A macska fenntartja az életét, életfunkciói működnek, ösztönei szerint él. Ez teljesen normális is, hiszen nem hivatott másra. Ám az embernek, minden egyes embernek halhatatlan lelke van, és az a képessége, hogy viszonozza Isten szeretetét: mindezekből fakadóan pedig az az élethivatása, hogy lelki életet is éljen és szent legyen. A ma embere ezt nem tudja, vagy nem vesz róla tudomást: inkább ember létére állati szinten vegetál, teljesen kiszolgáltatva magát ösztöneinek.

Az ember úr, király, nemes: ösztönein felülemelkedhet, többért élhet, mint amit ösztönei kiszolgálása jelent, és lelke örökké él, de még teste is feltámad az utolsó napon. Csodálatra méltó képessége pedig, amely igazán naggyá teszi, amely a többi földi teremtmény fölé emeli: hogy viszont szeretheti Istent és szabad akaratából szolgálhat neki. Az ember élhet Istenért, így élhet nagy és szent célokért, ideákért, lehet hős, lehet szent. Schmidt Mária, a Terror Házának nevezett hazug propagandamúzeum igazgatója évekkel ezelőtt azt nyilatkozta 1956-al kapcsolatban: a mai korban az embernek nem kell hősnek lennie. Hatalmas tévedés. Minden kor megköveteli a hősiességet. Minden ember arra hivatott, hogy hős legyen. Hogy hősiesen szeressen, hősiesen dolgozzon, egy szóval Jézus Krisztusba kapaszkodva és családjáért, nemzetéért élve áldozza fel önmagát. Akár látványosan, eposzokba és legendákba illően, vagy csendesen, a háttérben dolgozva, de a mennyekben türelmes munkájáért ugyanúgy megkoronáztatva.

Aki azt mondja, nem vágyik ilyen nagy célokra, állattá minősíti önmagát. Önző, kicsinyes lénnyé. Ez pedig bűn. Akit azzal ajándékozott meg a Teremtő, hogy embernek alkotta, az legyen ember. Annak az ember örök eszményét, a tökéletes példát, Jézus Krisztust kell követnie, vagyis szentté kell válnia. Ennél kisebb célt nem állíthat maga elé. Mindent ehhez kell mérnie, mindent ez alá kell rendelnie.

Talán azt gondolod: szentnek lenni rossz dolog. Mert élettelenség, folytonos szenvedés és bárgyúság jut eszedbe a szentekről. Hát akkor gondolj a következőkre: Szent István, Szent László, Kapisztrán Szent János, Loyolai Szent Ignác! Mind erős, harcos férfiak voltak, az első kettő családos is. A szent nem bágyadt liliom, harmatos rózsaszál, folyton szenvelgő vagy állandóan vigyorgó, balga báb. A szent igazi férfi vagy igazi nő. Igazi magyar, német, olasz, román, szlovák, stb. Igazi ember: mert a szent az igazi, ideális ember. Nem tökéletes, mert a bűnnel sebzett ember nem lehet az. De tökéletességre törekvő, és mivel Krisztussal él, és nagy célokért harcol, hasznossága tudatától és a nagy szeretettől, amit kap és ad, boldog. Olyan boldogságot birtokol, amely, habár az örömök talán ritkán látogatják, mégis mindig vele van. Talán elkeseredik, talán fájdalmak érik, meg is ölik: de mégis, egész életében, halála előtti pillanatban is boldog, mert tudja, Jézus Krisztus vele van, tudja, igaz és nagy célokért, hasznos emberként él és nem úgy kell meghalnia, hogy legszívesebben elbujdosna a Nagy Bíró elől. A szentségre törekvő ember az, aki úgy tud meghalni, hogy még ellensége is azt tudja róla mondani a bitó előtt állva, amit a Nemzetvezetőről: ,,Végre itt van Szálasi Ferenc, a nyilaskeresztesek vezére. Egész testemben reszketek, de Szálasi még csak nem is remeg. Alig két méterről nézem lezárt vonású arcát. Semmi reszketés. Semmi izomrándulás. Semmi sápadtság. Szeretném tudni, hogy mik az utolsó gondolatai ennek az embernek, néhány másodperccel halála előtt. Egy röpke pillanatra találkozom szempillantásával - utolsó szempillantásával. Úgy érzem, hogy semmire sem gondol és semmit sem érez. Gránit. Maga az emberré lett gránit. Gránit marad akkor is, amikor elhalad három kivégzett minisztere holtteste előtt. Egyenletes, biztos léptekkel megy a halál felé. Azután csak egyetlen gesztus, egyetlen mozdulat: odahajol a feszülethez, amit a fiatal pap nyújt fel ajkaihoz, hogy megcsókolja. És meghal anélkül, hogy egyetlen izma is megrezzenne, vagy a szemében ott ülne a félelem, vagy akár nyelvével megérintse ajkait. A hóhér feltépi mellén a zöld inget, és egy érem reszket a mellén néhány pillanatig. Tizenöt óra harminc perc..."

Minden problémára ez a megoldás: szentté lenni. Egyéni életünkre, családunk, nemzetünk gondjaira. Ahogy a mártírok idejében az amfiteátrumokban meggyilkolt keresztényekről azt mondták, az ő vérük a kereszténység magvetése, úgy meggyőződésem, azok a magyarok, akik szentek akarnak lenni, akik Krisztus katonájaként tudják csak elképzelni magukat, a magyarság feltámadásának igazi előmozdítói. A parlamenti helyezkedések, a machiavellista trükkök, a népszerűségért vállalt hitehagyások, a mocskos hazugságok lehet, hogy gyors és látványos sikereket hoznak, de nem csak művelőiket, hanem hosszú távon a nemzetet is a romlásba és az örök tűzbe vetik. Mert aki halálos bűnben él, Krisztust és követőit leköpi, gyalázza, az a sátánt engedi önmagán és életén uralkodni. Aki pedig a kísértőt fogadja be, az saját maga és környezete számára is a halált hordozza. Aki viszont Jézus Urunkat fogadja be lelkébe és egész életébe, az örök életet nyer maga és nemzete számára.

Hordozd Krisztust, és nemzeted is krisztushordozóvá válik. És aki Krisztust magába fogadja, az örök életet nyer. Mert Jézus ezt ígérte: ,,Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van." Addig pedig, amíg e Földön peregnek napjaink, nem pedig az örökkévalóságban élünk, ezt az ígéretet kell a szívünkbe vésnünk: ,,És én veletek vagyok az idők végezetéig."

Ha nemzetünk és önmagunk feltámadását kívánjuk, Krisztuson kívül másra nem alapozhatunk. Csak a szentek menthetik meg a hazát.

Semmi másnak értelme nincs.

B. Bernadett - Kitartás.hu

Illusztráció: Márton Lajos

http://kitartas.mozgalom.org/orokervenyu/van-e-ertelme-masnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiszolgáltatottá válik a forint
  2012-11-01 14:11:08, csütörtök
 
  Kiszolgáltatottá válik a forint
2012. október 31., szerda, 18:53


Új helyzet áll elő a forintpiacon. November 1-jéig az árfolyamot némiképp erősítette, az állam finanszírozását pedig olcsóbbá tette, hogy egy uniós határidő miatt kapóssá váltak a magyar állampapírok. Csütörtöktől azonban sokkal könnyebben gyengülhet a forint, ha rosszabbra fordul a helyzet itthon vagy külföldön.


Eddig "jobban be tudta nyelni" a rossz híreket a forint és a magyar államkötvények piaca, de most eltűnik ez a kis támaszték - így kommentálta a novemberben előálló új piaci helyzetet az Aegon kötvényportfólió-menedzsere. Orbán Gábor szerint van némi alapja a félelemnek, hogy egy uniós technikai beavatkozás miatt november elseje fordulatot hozhat, de azért nem csak ez a tényező dönti el a piaci folyamatokat.

Számít az is, hogy kedden újra kamatot vágott a jegybank, az IMF-tárgyalások sikerében egyre kevésbé bíznak a befektetők, és nem mindegy, mennyi tőke áramlik a feltörekvő - így a magyar - piacokra. Az viszont szinte biztosra vehető, hogy november 1-je után a hazai piac kevésbé lesz stressztűrő, ezért ha külföldi vagy akár itthoni aggodalmak miatt romlik a hangulat, az könnyebben gyengítheti a forintárfolyamot, és hozamemelkedést idézhet elő az állampapírpiacon.

Mi történik november 1-jén?

Az Európai Unió jó fél éve, az eurózóna akkor újra kiéleződött adósságválságának idején döntött arról, hogy némi gátat szab az összeomlásra játszó befektetőknek, és egy időre megnehezíti a dolgukat. Ezt az úgynevezett cds-ügyleteken keresztül igyekezett elérni. A cds-papír a pénzügyi eszközök egyik fajtája, amely biztosítást jelent. Arra találták ki, hogy ha egy ország nem törlesztené az adósságát, államcsőd következne be, vagy bármely vállalat nem fizetné a hiteleit, akkor egy előre megkötött biztosítás ilyen esetekben kárpótolja az államnak vagy a vállalatnak kölcsönt adó befektetőket.

A cds-papírok mára már önálló életet élnek, nem csak a kártérítést garantálják, illetve azt mérik, hogy egy-egy ország vagy vállalat csődjének bekövetkezését mennyire tartja esélyesnek a befektetők közössége. Olyan értékpapírrá is váltak, mint bármilyen más klasszikus értékpapír (részvény, kötvény): van áruk, amely mozog, ezért lehet velük játszani. Lehet arra spekulálni, hogy a jövőben drágulnak (vagyis nő a csődveszély, ami miatt a biztonságra hajtó befektetők hajlandóak magasabb biztosítási díjat fizetni), vagy éppen olcsóbbá válnak.

A spekuláló befektetők sokszor galibát okoztak a pénzpiacokon, növelték a feszültséget, túlzottan idegessé tették a pénzpiacok más szegmenseit. A cds-eknél egyre gyakrabban fogalmazódott meg az a bírálat, hogy az amúgy is ideges hangulatban a befektetők rátesznek egy lapáttal a hisztériára, miközben ezek az értékpapírok igazi információtartalommal nem nagyon bírnak.

Az eurózóna válságának elmélyülésekor, tavaly év végén, idén év elején tömegével nyíltak olyan cds-ügyletek, amelyek csak arra játszottak, hogy a cds-ek ára felmegy - vagyis nő a csődveszély, az eurózóna a szétesés felé tart - ahelyett, hogy valódi hitelügyletet akartak volna ezekkel az eszközökkel fedezni, biztosítani. Ezért hozott az EU egy olyan szabályt az idén tavasszal, amellyel lényegében betiltotta a nem értékpapírt fedező, spekulatív cds-ek nyitását.

Kijelöltek egy határidőt, most november 1-jét, amikortól a befektetőknél nem lehet úgynevezett fedezetlen cds-ügylet. Ennek a követelménynek vagy úgy felelnek meg, hogy a meglevő cds-pozíciójukat felszámolják, vagyis eladják a papírt, vagy pedig utólag megveszik azt az állampapírt, amelyet az előzőleg vásárolt cds-papír fedez. A lényeg, hogy olyan ügyletre kényszeríti az uniós elvárás a befektetőket, amely a csődesély csökkenése ellen hat. Ez a folyamat stabilizáló hatással van az állampapírpiacon, és erősítheti az adott valutát is, de nem örökre.

A forint eddig profitált belőle

A forint piacán is érződik ez. Jól látszik, hogy az elvárásnak megfelelni akaró befektetők nem hagyták az utolsó pillanatokra a magyar állampapír vásárlását vagy a cds-shortok kiszórását, megtették mindezt már az elmúlt hetekben. Sokan ennek tudják be, hogy a forint - az IMF-tárgyalások felől érkező kedvezőtlen hírek, az akadozó költségvetési konszolidáció, a gyenge magyar gazdasági teljesítmény ellenére is - meglepően stabil volt az elmúlt hetekben.

Az euróval szembeni árfolyam a 280-285 forintos sávban mozgott, az állampapíroknál pedig szépen fokozatosan csökkentek a hozamok, miközben a kötvények árfolyama nőtt. Érezhető volt ez a mesterséges felhajtóerő, amely azonban november 1-jével elszáll, a forint pedig gyengülhet. Nagy kérdés, hogy milyen mértékben.






A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20121031-eltunik-egy-tamasz-a-forint- alol.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szenzációs felfedezés: Egész Európát behálózó kőkorszaki ala
  2012-11-01 13:58:10, csütörtök
 
  Szenzációs felfedezés: Egész Európát behálózó kőkorszaki alagútrendszert találtak



Kőkorszaki ember által készített, hatalmas földalatti járatokból álló, egész Európát Skóciától Törökországig szerteágazva behálózó rendszert találtak kutatók. Egyszerűen csak földalatti szupersztrádának nevezik.

A német archeológus Dr Heinrich Kusch állítása szerint alagutak létezésének bizonyítékait találták meg az egész kontinensen több száz neolítikum korabeli település alatt.

Könyvében - Egy ősi világhoz vezető földalatti kapu titkai (Secrets Of The Underground Door To An Ancient World) - azt állítja, hogy maga a tény, hogy ennyire sok alagútjárat vészelte át a 12000 évet, mutatja, hogy az eredeti csatorna-hálózat még ennél is jóval hatalmasabb volt.

- "Bajorországban (Németország) 700 méternyi hálózatot, Stájerországban (Ausztria) 350 m alagutat találtunk" - mondja.

- "Egész Európa alatt több ezer volt belőlük - az északi Skóciától le a Földközi-tenger vidékéig.

- "Legtöbbjük nem nagyobb, mint egy "féregjárat" - csak 70cm széles - de ahhoz épp elég széles, hogy egy ember keresztül bújjon rajta."

- "Számos zug tarkítja a járatokat, néhol kiszélesedik, vannak ülőhelyek, tárolókamrák és szobák. Nem mind kapcsolódnak egymáshoz, de együtt egy hatalmas földalatti hálózatot alkotnak."

Számos szakértő véli úgy, hogy a hálózat egyfajta védelem lehetett ragadozók ellen, míg mások hiszik, hogy az összekapcsolt járatokat a mai szupersztrádákhoz hasonlóan használták emberek, hogy biztonságosan utazhassanak a felszínen dúló háborúktól, erőszaktól, de akár az időjárástól függetlenül.

A könyv megjegyzi, hogy nagyon gyakran a járatok bejáratánál kápolnákat emeltek, talán azért, mert az Egyház félt, hogy pogányok örököljék az alagutakat, ami semlegesíthette volna befolyásukat.


Forrás: Dailymail
2012. november 01.

http://www.jovonk.info/2012/11/01/szenzacios-felfedezes-egesz-europat-behalozo-ko korszaki-alagutrendszert-talaltak
 
 
0 komment , kategória:  Érdekesség  
Már Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős miniszter is
  2012-11-01 13:54:49, csütörtök
 
  2012-11-01. 11:16
Már Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős miniszter is hallgat a nyugdíjak és a bérek csökkentésének ügyéről


Már Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős miniszter sem állítja azt a levelében, hogy az IMF a nyugdíjak és a bérek csökkentését kérné, kérte volna. Pedig a kormány eddigi kommunikációja ezt hirdette.
Megdőlni látszik a kormányzati kommunikáció egyik fő állítása az IMF követeléseiről, és maga Varga Mihály, a tárgyalásokat vezető tárca nélküli miniszter írt egy olyan levelet, amely azt a gyanút erősíti, hogy a valutaalap nem kérte, nem kéri a nyugdíjak és a bérek csökkentését.
A kormány szeptember közepén küldte el levelét az IMF-nek és az Európai Bizottságnak, válaszul a két szervezet július közepi látogatása után itt hagyott levelére, felvetéseire. Mint Varga írja a júliusi levélről, a valutaalap "előzetes véleményt hagyott a kormány részére, amelyben kitért azon területekre, ahol a gazdaságpolitikai intézkedések módosítása, illetve mélyebb kifejtése szükséges. Ilyen javaslat volt többek között (1) a tranzakciós illeték Magyar Nemzeti Bank műveleteire való kiterjesztésének visszavonása, (2) az adóbeszedés hatékonyságának növelése, (3) az egykulcsos adórendszer felülvizsgálata, (4) az állam méretének további csökkentése, (5) a szociális támogatási rendszer célzottabbá tétele, (6) a bankadó eltörlése, (7) a közösségi közlekedés állami támogatásának felülvizsgálata és (8) a helyi önkormányzatok kiadásainak mérséklése.
A kormány ezeket a javaslatokat megvizsgálta, és a hivatalos válaszlevelét szeptember 19-én elküldte a két szervezetnek, jelzi Varga Mihály. A levélben a kormány világossá tette, mely területeken van lehetőség a tárgyalások folytatására, és hol nincs. Előbbinél többek között az adóbeszedés hatékonyságának javítását vagy a fordított áfa kiterjesztését hozza fel Varga, míg utóbbinál megemlíti, hogy a kormány "továbbra sem" támogatja a nyugdíjak és a munkavállalók jövedelmének csökkentését.
A nyugdíjak és bérek csökkentését azonban - a kormány eddigi állításaival, és a közpénzből finanszírozott reklámkampányuk sugalmazásaival ellentétben - az IMF és a bizottság nem kérte. Most pedig magának Vargának a levele is megerősíteni látszik ezt. A miniszter a nyolc pontból álló felsorolásban nem említi a nyugdíj- és bércsökkentést, pedig ha lett volna, vélhetően nem hagyja ki a listából.
(Origó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/103439/#ixzz2AyWBYdxo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Önkormányzati engedély kell, egy felvonuláson való részvétel
  2012-11-01 13:49:14, csütörtök
 
  Önkormányzati engedély kell, egy felvonuláson való részvételhez?

"Alcsútdoboz elhatárolódik Alcsútdoboztól.

Alcsútdoboz önkormányzata elhatárolódik az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) október 23-i fővárosi demonstrációjától, annak céljaitól és az ott elhangzottaktól. A település önkormányzata erről a tüntetésen megjelenő Alcsútdoboz feliratú táblák miatt adott ki szerdán közleményt
.

A kommüniké szerint az önkormányzat semmilyen hivatalos felhatalmazást nem adott senkinek, hogy a politikai rendezvényen a települést képviselve, annak nevét ábrázoló táblával megjelenjen.

Közölték azt is, hogy magánszemély a település képviseletében nyilvános rendezvényen csak a polgármester vagy az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazásával vehet részt."

(MTI)



Be kellene venni az alkotmányba!
Sőt, a BTK-ba.....börtön annak, aki ellenszegül!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdély megtámadta Délvidéket
  2012-11-01 13:39:06, csütörtök
 
  Erdély megtámadta Délvidéket

2012, október 29 - 18:10


logoPéldátlan esettel zárult a Magyar Ifjúsági Konferencia szombaton tartott kecskeméti ülése. Az erdélyi küldöttek tartózkodása miatt a délvidéki Magyar Remény Mozgalom Ifjúsági Csoport tagfelvétele meghiúsult. A Jobbik szerint a Fidesz-közeli szervezetek politikai alapon döntöttek, ami korábban soha nem volt jellemző az ifjúsági ernyőszervezetre.

A Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) 1999-ben alakult az egész világ magyar ifjúsági szervezeteit (pártok, egyházak, civilek, diákszövetségek, cserkészek, stb.) összefogó fórumként, amely évente kétszer ülésezik. A MIK régiós vezetőit tömörítő Állandó Bizottság (ÁB) a hétvégén választotta meg elnökévé két évre a leköszönő Saláta Zoltán (Vajdasági Magyar Diákszövetség) helyére Gulyás Tibort, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) ifjúsági ügyekért felelős elnökségi tagját.

A kecskeméti városházán tartott ülésen Soltész Miklós ifjúsági ügyekért felelős államtitkár is részt vett, aki gratulált Salátának az elvégzett munkához. Gulyás Tibor újonnan megválasztott elnök programjában pénzügyi stabilitást, alapszabály-módosítást, belső és külső kommunikációs reformot, valamint ,,személyesebb MIK-et" ígért.

A plenáris ülés érdekes mozzanata volt, amikor a kormánypárti szervezetek küldöttjei, Losonczi-Tóth József (Fidelitas) és Stágel Bence (Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség) kijelentették: ki fognak állni azért, hogy a MIK működési költségei jövőre ne csökkenjenek. (A 2012. évi költségvetési törvényben a kormány törölte a szervezet önálló költségvetési sorát.)

Leszavazott nemzeti radikálisok

Az egész napos tanácskozást két új tagszervezet, a Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ és a Magyar Remény Mozgalom Ifjúsági Csoportja felvétele zárta volna. Míg azonban az előző szervezet szinte egyhangú támogatást kapott, utóbbi nem kapta meg a szükséges kétharmados szavazatszámot, így a délvidéki nemzeti radikális szervezet sorsáról legközelebb fél év múlva dönthetnek.

A MRM ICS felvévele ellen voksolt többek között Weisz Péter, a Zsidó Fiatalok Magyarországi Egyesületének küldötte, aki nem kapott megnyugtató választ arra a kérdésére, van-e köze a ,,szélsőjobbhoz" a délvidéki fiataloknak.

Udvarias nemnek számító tartózkodással éltek Erdély delegáltjai is, akik jelentős, közel egyharmados súllyal voltak jelen az ülésen. A régiót vezető Bozsó Imre Lehel, a Fidesz-közeli Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) elnöke azzal indokolta döntésüket, hogy az MRM ICS támogatásáról a délvidéki régió nem hozott döntést, azt azonban nem tette hozzá, hogy akkor miért szavazták meg a másik - formális régiós támogatást szintén nem kapó - szervezetet.

Példátlan és méltatlan lépés

Szávay István, a Jobbik Ifjúsági Tagozat delegáltja a Konferenciához méltatlan, annak befogadó és integratív szellemiségét súlyosan sértő, politikai indíttatású döntésnek nevezte a lépést. Saláta Zoltán leköszönő elnök úgy fogalmazott: a MIK történetében eddig nem volt példa arra, hogy egy régió leszavazza egy másik régióból jelentkező tagfelvételét, de egyébként sem fordult még elő, hogy elutasítsanak egy tagsági kritériumoknak mindenben megfelelő ifjúsági szervezetet.

Megkerestük Zubcsik Gábort, a Magyar Remény Mozgalom Ifjúsági Csoport delegáltját, aki csalódottságának adott hangot, ugyanakkor úgy gondolja, hogy a szavazás valójában nem is róluk szólt. ,,Mivel az MRM-hez a Jobbik szellemisége közismerten közel áll, így felvételi kérelmünk elutasítása az erdélyi fideszes fiatalok részéről valójában a Jobbik iránti politikai támadásnak, a nemzeti radikális gondolat kirekesztésének tekinthető" - nyilatkozta a délvidéki ifjúsági vezető.

Szávay István a barikad.hu megkeresésére elmondta, az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanács különösen kedves a magyar kormánynak, számos nagy összegű pályázaton több tízmillió forintot nyertek el a Bethlen Gábor Alapon keresztül. A Magyar Ifjúsági Tanácsot (és a MIK erdélyi régióját is) vezető Bozsó Imre Lehel a Fidesz által mindenben támogatott Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Szatmár megyei képviselőjelöltjeként indul a december 9-i romániai parlamenti választásokon, idén augusztus 20-án pedig Külhoni Magyarságért Díjat vehetett át Semjén Zsolttól.

kép

Bozsó Imre Lehel díjat vesz át Semjén Zsolttól

A jobbikos képviselő kérdésünkre megerősítette az ülésen mondottakat, egyértelmű politikai diszkriminációnak minősítve az MRM ICS kiszavazását a testületből. Szávay szerint azonban az ügy távolabbra is mutat: ,,Bízunk benne, hogy csak túlbuzgó fiatalok magánakciójáról van szó, amely nem tükrözi az EMNP véleményét. Mindezekkel együtt azonban a történtek súlyos árnyékot vethetnek a két párt jövőbeli kapcsolataira, mivel Bozsó Imre Lehel az EMNP egyik ifjúsági vezetője és egyben képviselőjelöltje is."

Bencsik János

barikad.hu

http://barikad.hu/erdely_megtamadta_delvideket-20121029
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerb voltál, vagy és leszel. Búcsú Janics Natasától
  2012-11-01 10:26:10, csütörtök
 
  Szerb voltál, vagy és leszel. Búcsú Janics Natasától

2012-10-31 21:15:00

Natasa!

Utoljára írunk rólad, elég volt a hajcihőből, ami téged körülvett. Küzdöttél, hajtottál, magyar színekben, de mindig szerb szívvel. Gyaláznak azok, akik korábban imádtak. Ilyen sok ember.

Undorító ez az egész. Te is tehetsz róla, de ebben a vitában az ország összes nyűgje, baja benne van. Az alulfizetett melósok, tanárok, orvosok, utcaseprők - mindenki. Ki akarnak, ki akarunk törni abból a nagy trágyából, amibe úgy nyomtak bennünket az egymást követő kormányok, hogy levegőért kapkodva is csak másodpercekig érezhettük a bűzét, mert ismét megragadták az üstökünket, és...szívjál magyar!!!

Ide jöttél, mert akartál valamit, céljaid voltak, el is érted, győztél, győztél, győztél, azután fordulatot vett az életed és váltani, változtatni akartál.

Csak tudod, ez olyan nálunk, mint bármely másik honban: nem szeretjük, ha akit már miénkként könyveltünk el, hirtelen arcon csap és közli, sosem volt az, hanem titkon mindig másé.

Ne csodálkozz.

Menj, járd az utadat, és viseld méltósággal, amit a helyzet, az akaratod hozott. Szerb voltál és szerb maradsz. Kajakos, aki ennél se nem több, se nem kevesebb. Egy nemzet szimbóluma semmiképp.

Egyiké sem...

hunikum.info


http://www.hunikum.info/Szerb_voltal_vagy_es_leszel_Bucsu_Janics_Natasatol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rasszista transzformátor égetett meg egy réztolvaj cigányt T
  2012-11-01 10:17:05, csütörtök
 
  Rasszista transzformátor égetett meg egy réztolvaj cigányt Törökszentmiklóson
főnök
2012-11-01 00:56:36

Náci jellegű cselekedet borzolja a kedélyeket Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol egy nyilvánvalóan fajgyűlölő transzformátor úgy megperzselt egy réztolvaj cigányt, mint DDT a burgonya levelét. Igen, terjednek a fasiszta-rasszista-náci eszmék, ami pedig különösen aggasztó: minden ok nélkül (már lopni sem szabad?).

A hunikum.info helyszínre érkező tudósítója szerint a megégetett cigánynak -sajnos - nagyobb volt a füstje, mint a lángja, míg az önbíráskodó transzformátort az ügyvédjének sem sikerült szóra bírni.

Hová fog jutni így ez a világ? Mi lesz, ha legközelebb a kapanyél sül el? A cigány jogvédők eltörik?

Hát, kérem, ártatlanok harca lesz ez az elvetemült mélymagyarokkal. A rák egye meg az összes parasztját!

A szoljon.hu beszámolóját olvashatják.

Súlyosan megégett egy férfi rézlopás közben

Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság 2011. október 28-a óta több személlyel szemben.

- A nyomozás megállapításai szerint az 5 tagú társaság 2011. október 28-a óta a megyében több transzformátor állomást is megrongált - mondta el a Szoljon.hu-nak Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. - Minden esetben a felszerelt berendezést a karóról leszakították, az azokban lévő transzformátor-olajat leengedték, a réztekercseket ellopták. Az elkövetők cselekményükkel minden egyes alkalommal milliós kárt okoztak az üzemeltető társaságnak, a csekély mértékű haszon fejében. A lopott réztekercseket ezután egy törökszentmiklósi orgazdának adták el, akit az eljárás során a rendőröknek sikerült felkutatniuk. Őt üzletszerűen elkövetett orgazdasággal gyanúsítják - tette hozzá Veres Éva.

A minden részletre kiterjedő, kitartó nyomozás eredményeképpen megállapították, hogy a két tiszaburai és három törökszentmiklósi gyanúsított összesen egy fél tucat hasonló bűncselekményt követett el. Utolsó akciójuk során a társaság egyik tagja súlyos égési sérüléseket szenvedett. Az összegyűjtött bizonyítékok alapján a kapitányság befejezte az összevont ügyek nyomozását, és vádemelési javaslatát átadta az ügyészségnek a keletkezett iratokkal együtt.

hunikum.info - szoljon.hu


http://www.hunikum.info/Rasszista_transzformator_egetett_meg_egy_reztolvaj_cigany t_Torokszentmikloson
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy öreg zsidó az alábbiak szerint adja tovább a nagy zsidó
  2012-11-01 10:03:33, csütörtök
 
  Egy öreg zsidó az alábbiak szerint adja tovább a nagy zsidó titkokat:



1. Létrehoztunk egy demokráciának elnevezett rendszert, amit az ostoba barmok szabadságnak hisznek. Nem ismerték fel, hogy a mindenkori jelölőé a hatalom. Azé, aki megmondja, kire lehet szavazni.

Folyamatosan biztosítani kell, hogy a pártok vezetését, a mi rendszerünkbe tartozó titkos szervezetbe tömörítsük. Csak olyanok kaphatnak meg kulcsszerepet, akik a mi irányításunkat elfogadják, és tudomásul veszik.



2. Ha a látókörünkbe kerülnek olyan egyedek, akik olyan szervezettekkel ápolnak kapcsolatot, amely nem a mi irányításunk alatt állnak, haladéktalanul likvidálni kell őket. Érdekeinket kevésbé veszélyeztető esetben, elég köztörvényes bűncselekménnyel megvádolni, és börtönbe zárni az illetőket.



3. Az általunk irányított pártjaink vezetését és tagságát, szigorú ellenőrzés alatt kell tartani. Az arra kiképzett szakértőink pontos választ adnak arról, hogy ki milyen mértékben megvesztegethető, ki milyen mértékben zsarolható, ki milyen módon fenyegethető, és ki az, aki teljesen a mi oldalunkra átállt egyén, aki élvezetből is elárulja sajátjait. Kinek mi jár, a szerint kell kezelni.



4. Különös figyelmet kell szentelni, a saját fajtája iránt elkötelezett, tehetséges, népszerű emberek irányába. A likvidálás nem minden esetben célra vezető, mert könnyen mártírrá válhat az illető, ami részünkről nem megengedhető. Az ilyen embereknek állami megbízást kell adni, mégpedig úgy, hogy amit ellenünk tesz, azt a mi utasításunkra, a mi igényeinknek megfelelő módon tegye.

Ügyelni kell, hogy az illető száját, mindig a víz közelében kell tartani, hogy szükség esetén bármikor le lehessen nyomni a víz alá. Lehet, sőt kötelező ősi történelmi alapokon nyugvó társadalmi szerveződések életre hívása, de nem vezethet a magyarok hőn áhított egységéhez.

Össze kell egy csokorba gyűjteni a hőzöngő hazafiakat, de megfelelő vezetés mellett, egy helyben topogásra kell kárhoztatni őket. Ha valami véletlen folytán mégis összeverődne egy - nem mi általunk vezérelt - csoportosulás, akkor azonnal rágalomhadjáratot kell indítani ellenük, mégpedig úgy, hogy a saját sírhelyeinket, emlékműveinket gyalázzuk meg.

Ezután erre való hivatkozással, bíróság elé citálunk valakit közülük, akit a mi bíróságunk, megfelelő média támogatással, jogerősen elítél.



5. Ügyelni kell arra, hogy az általunk megalkotott törvények, rendeletek, határozatok megfelelően pontatlanok legyenek, egymásnak ellentmondjanak. Ennek okán, a kizárólagosan közülünk kikerülő ügyvédi kart folyamatosan eltartatjuk, mert állandóan szükség lesz munkájukra. Továbbá pontosan informálódhatunk ügyvédeink védenceiről.



6. A helyi közigazgatási szervek tudomása nélkül, minden gazdasági és stratégiai pozícióba, saját jól kiképzett csatlósainkat kell helyezni. Csatlós csak ott foglalhat el tiszti pozíciót, ahol a beépített embereink már jelen vannak.



7. A rendfenntartó erők vezetőinek megengedett bárminemű bűnszervezet fenntartása, és működtetése, csak tudj róla, és vedd el a haszon nagyobb részét.



8. Fontos, hogy az egészségügyben, az oktatásban, a közművelődésben ne legyenek megfizetve az alkalmazottak. Így biztosíthatod, hogy az elsilányodjon. Eredeti történelmüket el kell venni. Az annak valódiságát hirdető tanokat nevetségessé kell tenni, tudománytalannak titulálni.

Hitvány bűnös nemzet tudatát kell beléjük nevelni. A szakrális királyságok tényét tagadni kell. A királyok zsarnokságára és kegyetlenkedéseire kell fektetni a hangsúlyt. Nem szabad engedni, hogy a közgondolkodás eljusson a királyság, mint intézmény, vágyáig.



9. A közhivatalokban elbutult, ostoba, rosszindulatú személyeket kell pozíciókkal ellátni. Egyes ügyekkel, több osztálynak, alosztálynak és csoportnak kelljen foglalkozni, de döntést egyik se tudjon hozni a másik jóváhagyása nélkül. Semmiképpen nem engedhető meg normális működésük. Így el lehet érni, hogy semmi ne működjön, ami nem a mi fajtánk érdeke.



10. Csak azokat a csatlósokat szabad kitüntetéssel ellátni, akik nem akarnak túl látni egy-egy probléma körön, és nem fognak annak analizálásába.



11. Minden határon belüli termelést vissza kell szorítani. A mezőgazdaság tevékenységét veszteségessé kell tenni, így az magától, szinte észrevétlenül, kihalásos módon elsorvad. Az ipart, ha már tönkretettük, nem szabad hagyni, hogy ismét talpra álljon. Mesterségesen ki kell vonni a pénzt a gazdaság vérkeringéséből. Jogos járandóságok kifizetését meg kell tagadni, a vállalkozókat el kell lehetetleníteni, ki kell véreztetni.

Amennyiben perre kerül sor, úgy ügyvédeink megint jól járnak. Hirdetni kell a fizikai munka alantas jellegét. Csak a szolgáltató ipar működjön kedvünkre, mert így mi dönthetjük el, kinek adjunk munkát, ezáltal megélhetést. A nem zsidók származásúak között a cserekereskedelem szigorúan tiltott. Ez a tevékenység kieshet az ellenőrzésünk alól, és így elmarad a jogos hasznunk.



12. Mondanom sem kell, annyira természetes, hogy az írott és elektronikus média minden jelenleg ismert formáját, tulajdonosi szinten ellenőrizni kell.



13. Minden tudományos kutatóintézet fokozott felügyeletet igényel. Minden egyes találmány kizárólag a zsidó nemzet fejéből pattanhat ki. Ha nem lehetséges az eltulajdonítás, az ötletgazdát örökre el kell némítani.



14. A megélhetéshez szükséges valamennyi közmű, így az ivóvíz, energia, szennyvízelvezetés, saját tulajdonlásban tartása. A szolgáltatás ellenértékének mértékét, állandóan az elviselhetetlenség határán kell tartani. A felhasználó így kénytelen állandóan rettegni attól, mit hoz a holnap. A létbizonytalanság, a rabszolgasorsban tartás eszköze. Ezért az egyénnek, a közmű hálózat bármely rendszeréről való lekapcsolódás nem megengedhető.



15. Tizenötödször. A gyógyítás természet adta módszereit szigorúan tiltani kell. Kizárólag a tulajdonunkban lévő orvosságok nyújthatnak átmeneti javulást állapotukban. A mellékhatások kiküszöbölésére megvásároltatott újabb, és újabb gyógyszerek úgyis biztosítják a folyamatos árbevételt, és a megfelelő hasznot. Ki kell fejleszteni olyan vírusokat, aminek az ellenszerét csak a mi fajtánk ismerheti, és használhatja.

Másik megoldásként úgy kell ezeket a bakteriális törzseket megalkotni, hogy a mi génállományunkban ne tehessenek maradandó károkat. Az élelmiszerüket olyan módon kell az asztalukra tenni, hogy az soha ne lehessen friss.

Hirdetni kell a konzerv és a fagyasztott áruk nagyszerűségét, így kellő mennyiségű mérgező vegyi anyagot juttathatunk tartósítószer címén a szervezetükbe. Ezáltal ismételten, jelentősen növelhetjük gyógyszergyártó iparunk hasznát.



16. Tűzzel, vassal irtani kell a többszöri élet valóságába vetett hitet. Porból lettünk, porrá leszünk: ez legyen a hittétel. Nem kell, hogy átlássák, hogy minden cselekedetüknek súlya van. Éljék le csak úgy az életüket, abban hitben, hogy nincs több esélyük. Költsenek, szórakozzanak, éljenek csak egészségtelen életet a mi hasznunkra.



17. Az ellenőrző szervek ellenőrzésének az ellenőrzését is ki kell - megfelelő besúgó, és fizetett hálózattal - építeni.



18. Az államigazgatást és a magánszemélyeket visszafizethetetlen kölcsönökbe kell csalogatni. Amikor ez megtörtént, olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, hogy képtelenek legyenek a kölcsönüket visszafizetni. Ezáltal az erősebbek, bérlőkké válhatnak saját otthonukban, a gyengébbek mehetnek az utcára. A felszabadult ingatlanok kisajátíthatók a világ más részein élő, fajta testvéreink számára.



19. A semmire való tzigókat ragyogóan fel lehet használni a magyarok ellehetetlenítésére. Adj nekik jogokat, kötelezettségek nélkül. Megfelelő rendeletekkel szaporítsd fel állományukat, majd a jog szerint járó segélyek terheit rakd a magyarok vállára. A nációk között biztosan felmerülő vitás jogi kérdésekben, minden esetben a tzigót részesítsd előnyben.



20. A család szentségét tedd tönkre. Tedd divatossá az egyedüllétet, és az egyneműek párkapcsolatát. Engedd, sőt támogasd a magzat elvételét.



21. Utoljára, de nem utolsó sorban termőföldjeik tulajdonjogát mindenáron meg kell szerezni. Nem baj, ha nem művelteted. A lényeg, hogy a magyar se tehesse. Az utolsó lehetősége lenne az életbe maradásukra. Nem engedheted!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Wass Albertnek meg vannak számlálva az évei"
  2012-11-01 09:42:14, csütörtök
 
  "Wass Albertnek meg vannak számlálva az évei"
2012, október 31 - 02:46 barikad.hu

Hajmeresztő szimpóziumot szervezett kedden az MTA. A nemzeti konzervativizmus irodalomszemlélete c. egész napos konferencia célpontjai a hungarista, még a tájleíráshoz is tehetségtelen, indiánregényeket író Wass Albert, a sznob, olvashatatlan, irodalmi Nobel-díjra érdemtelen Tormay Cécile, a valamennyire tehetséges, de vérgőzös, szélsőséges, antiszemita Szabó Dezső, és a leggyengébb láncszem, a keverék fajú székelyeket tisztának hazudó Nyirő József voltak. Beszámolónkból nem csak az derül ki, miért nem kerülhetnek be ezek a szerzők az általános iskolai és gimnáziumi tankönyvekbe, hanem hogy miért kell félni a bocskaiba öltözött kisiskolásoktól.

Érdekes konferencia meghívót fújt be a szél szerkesztőségünkbe. Az MTA 2010. őszi nacionalizmus kurzusa páratlan "sikeréből" kiindulva úgy döntöttünk, a magaskultúra e gyöngyszemétől sem foszthatjuk meg olvasóinkat. Kíváncsiságunkat csak fokozta, hogy amikor a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Intézeténél arról érdeklődtünk, milyen kutatási projekt alapján, pontosan mekkora összegből rendezték az előadássorozatot, kitérő válaszokat kaptunk. (A kutatás állítólag egy új irodalomtörténeti kézikönyv készítéséhez köthető, és nincs külön költségvetése - ám ennek a kézikönyvnek a költségeiről nem kaptunk bővebb felvilágosítást.) Nekivágtunk tehát a Gellért-hegynek, hogy saját szemünkkel győződjünk meg arról, a reneszánszukat élő nemzeti író ikonokról milyen kutatásokat folytat a szakma grémiuma.

Wass Albert, a hungarista

A moderátor már megnyitó beszédében nem hagy semmi kétséget afelől, mennyire objektív és elfogulatlan konferencia fültanúi leszünk, amikor kijelenti, a tárgyalt írók (Wass, Nyirő, Tormay, Szabó) semmilyen esztétikai értéket nem képviselnek, és műveiket lehet, hogy nem irodalmi, hanem szociálpszichológiai (sic!) kurzuson kéne elemezni.

A sort Karafiáth Judit kezdi, aki a 20. századi francia irodalom egyik legnagyobb hatású pamfletíró zsenijének, Louis-Ferdinand Céline életútját eleveníti fel. Céline Wass Albertékhez hasonlóan szélsőségesen rasszista, antiszemita volt, zsidóellenes írásaiban saját szorongásait és téveszméit vetítette ki. Wassékhoz hasonlóan óriási a felelőssége abban, hogy gyűlölködő írásaival gyilkos eszméket segített hatalomra, és erre még az sem mentség, hogy jómaga zsidó életeket mentett. Céline-t az különböztet meg a hungarista eszméket (sic!) valló Wass Alberttől, hogy tehetséges volt.

Megtudjuk, hogy Céline 100 éves özvegye nem engedi újra kiadni elhunyt férje műveit, ami Karafiáth szerint sajnálatos, mivel "kellő magyarázattal" (értsd: filoszemita dogmákkal) lehetne tanítani, mivel nem olyan értéktelenek, mint magyar kortársaié.

Fotó: barikad.hu

Indiánregények tájszólással

Következik Deczki Sarolta, aki "vállaltan nem független" próbafúrásokkal akarja bizonyítani, hogy a nemzeti írók tisztaság mítosza egy értelmetlen, önellentmondásos valami. A tisztaság mítoszáról szerinte akkor beszélhetünk, ha egy közösségben bizonyos normák kizárólagossá válnak, és törvényszerűen csökken a tolerancia más értékekkel szemben. Ilyenkor megindul a harc a tisztább eredet kérdéséről, és a 20. században ilyen ideológiák pusztítottak el embereket a származásuk miatt. Tézise bizonyítására három konkrét irodalmi alkotást hív segítségül

Szabó Dezső Az elsodort faluja a megromlott, elfajzott magyarságot mutatja be, amelyet kívülről az idegen, nyugati kultúra, belülről a történelmi középosztály eltűnése és a magyar faj önpusztító hajlamai tettek degenerálttá. A megoldást a civilizációtól való menekvés, a földhöz való visszatérés, a fizikai munka öröme és a testi vágyak kielégítése jelenti. Az expresszionista képekben tobzódó, tendenciózusan antiszemita mű Deczki szerint tanítani való példája annak, hogyan nem lehet és nem kell regényt írni.

Wass Albert A funtineli boszorkánya is megkapja a magáét. A "romantikus indián kalandregény" nosztalgiába menekül, az érintetlen kultúrához, az ősi tudáshoz és a természetfelettihez nyúl vissza. Zavaró, hogy Wass mindentudó elbeszélőként ír, és hogy nincsenek összetett figurái.

A végére marad Nyirő József Székelyek című novelláskötete, amely Deczki szerint a leggyengébb láncszem a három közül. A kedélyes anekdota gyűjtemény érzékelhető szeretettel ír a székelyek viselt dolgairól, de nem követi morális ítélkezés, és nyelvi invencióról nem beszélhetünk, mert a szereplők tájszólással (mily' meglepő!) beszélnek.

Az előadó végül levonja a konklúziót: amíg kellő távolsággal tudjuk kezelni az idillivé stilizált műveket, addig nincs gond, de ha a valóságként tekintünk rájuk, annak "katasztrofális következményei lehetnek".

Tormay Cécile és a sznob gyűlöletbeszéd

A harmadik előadó Rákai Orsolya, aki a Tormay Cécile által szerkesztett, a liberális Nyugat ellensúlyozására megalapított konzervatív irodalmi folyóiratról, a Napkeletről tart kiselőadást, de annyira borzasztóan unalmas, hogy rögtön ugrunk is egyet.

Sokkal izgalmasabbnak ígérkezik ugyanis Szolláth Dávid Szórakoztató gyűlöletbeszéd - Tormay Cécile: Bujdosókönyv c. recenziója. A fiatal kutató már csak azért is dicséretet érdemel, mert az egyetlen olyan előadó volt, aki nem papírból felolvasva becsmérelt. Kiderül, hogy a Bujdosókönyv még álnaplónak is gyenge, a történelemhamisítást súrolja, önleleplező logikai hibákkal van tele. A ceremoniális szóhasználat alkalmatlanná teszi, hogy a siralmak sorát végig lehessen olvasni, de azért vannak benne modernista, dinamikus jegyek.

A "zsidók világhatalmi összeesküvéséről szóló politikai thriller" tele van patriarchális, sznob, később a népi irodalmi kör által is nehezen vállalható rangkórsággal, továbbá kiderül belőle, hogy Tormay nagyasszony nem ismerte a szegény emberek világát, és érdemtelenül magasztosodik fel a műben. Azt is megtudjuk, hogy Tormay nem művei irodalmi értéke, hanem a propaganda miatt kapott Nobel-díj jelölést, és Szolláth Dávidot zavarja, hogy az írónő rajongói az ablaka előtt masíroznak.

A délelőtti előadásokat egy rövid vita követi, melyben egyesek felvetik, hogy Tormay Cécile "nem volt annyira rossz író, a Régi ház egy bizonyos szintet megüt", az Elsodort faluban pedig "vannak kiválóan megírt szövegrészek" és "helyenként valóban színvonalas", de elsősorban a kártékonysága miatt kell foglalkozni vele. Abban is teljes az egyetértés, hogy Wass Albert menthetetlenül értéktelen és színvonaltalan.

Wass Albert, a szájbarágós középszer

Az ebédszünet utáni szekciót Angyalosi Gergely nyitja, akinek már a felvezetőjéből is olyan mértékű érzéketlenség és idegenkedő ellenszenv süt, hogy biztosra vesszük: egy kerelőszentpáli legényesről is a Mein Kampf és a varsói gettó jut eszébe. Mondandójának lényege, hogy a székelyeket tévesen tartották (és tartják ma is) egyfajta földönkívüli eredetű, magasabb rendű lénynek, ők is ugyanolyan erkölcsileg leromlott, keverék faj, mint a többi. Nyirő József Kopjafák című elbeszélés-gyűjteményéből egy történet tetszett neki, amely a cigányok nyomorúságát mutatja be.

Fotó: barikad.hu
Angyalosi Gergely: A székelyek nem ufók!

Wass Albert Tizenhárom almafája fölöslegesen elnyújtott, anekdotikus, középszerű történetek halmaza. Angyalosi Gergely szerint az erdélyi származású író egyszerűen és szájbarágósan érvel, csak didaktikus egyértelműséggel képes előadni erőltetett mondanivalóját, és tájleírásokban sem remekel.

A közönség hangos röhögcséléssel jutalmaz egy moderátor által előadott rasszista városi legendát, amely a metrón jegyet származására hivatkozva nem lyukasztó székely asszonyról szól.

Szabó Dezső, a vérgőzös, szélsőséges antiszemita

Veres András következik, aki Szabó Dezső pályamunkájának újraértékelésére vállalkozik, kiemelve, hogy a két világháború közötti magyar irodalom egyik legmeghatározóbb alakja az irodalomban a modernséget, a közéletben a szélsőséges anti-individualizmust képviselte. Szabó Dezső tagadhatatlanul tehetséges volt, de makacs antiszemitizmusát nem tudta feladni, noha a náci veszélyt ő is felismerte, és bírálta hazai kiszolgálóit. Veres büszkén meséli, hogy ő már 1975-ben be akarta vetetni a tankönyvekbe Szabó Dezsőt, igaz nem antiszemita, hanem náciellenes írását.

Még mindig maradunk Szabónál: Földes Györgyi Őrült beszéd, de van benne rendszer című előadásában azt ígéri, rávilágít Szabó Dezső ellentmondásaira. Ez sajnos nem jött össze, és Földes hiába próbálja politikai szélkakasnak beállítani a "vérgőzös, szélsőséges, antiszemita" írót, előadásából az derül ki, hogy Szabó Dezső - bár sok irodalmi és politikai klikkben megfordult - elveihez, értékrendszeréhez végig hű maradt, és műveiben nem csak a zsidóságot, de minden társadalmi réteget - köztük az egyházat, a parasztságot, a lecsúszott értelmiséget és a dzsentri világot - ostorozta. Az előadó kénytelen-kelletlen elismeri ugyan, hogy Szabó széles műveltségű író, a magyar avantgárd meghonosítója volt, de rögtön hozzáteszi, hogy a fő művének tartott Elsodort falu fárasztóan egysíkú, dagályos és olvashatatlan.

Az előadások sorát Szénási Zoltán zárja, aki Mécs László és Wass Albert költői szerepvállalását kutatta, és előadását arra hegyezi ki, hogy Wass első, elégikus hangvételű próbálkozásaiból idéz, amelyet még Dsida Jenő sem tekintett jelentős alkotásoknak. Szénási szinte gyermeki ujjongással újságolja, hogy a 30-as évekbeli erdélyi irodalmi összefoglalók nem is említik Wass Albert nevét.

A bocskaisok már köztünk vannak!

Véget értek az előadások, és sokan már pakolászni is kezdenek, pedig a java még csak most jön. Veres András, az Irodalomelméleti Osztály vezetője az új közoktatási kerettanterv miatt aggódik, szerinte az iszonyatos pénzekkel támogatott, eladhatatlan Wass Albert kötetek csak a vég kezdete. Egy virulens ellenkánon van felépülőben, és a nemzeti oldal követeli az irodalom tankönyvekből kihagyott szerzőket. Az a valós veszély fenyeget, hogy bármilyen mellőzött nemzeti konzervatív vagy radikális író felnemesül, csak azért, mert üldözték. Szerinte amit Wass Albert ír, az "irodalom alatti", és utoljára a 40-es években fordult elő, hogy ezeknek az antimodern szerzőknek lapot osztottak.

Veres a jobboldali tudósok miatt is aggódik, akik visszakövetelik maguknak a magyar irodalmat, de gyorsan hozzáteszi, mindettől függetlenül továbbra is ragaszkodniuk kell ahhoz, hogy ők mondják meg, mit tanítsanak az iskolákban. A közönségből ekkor valaki elárulja, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeumban nemzeti szempontú irodalomértésről fognak értekezni, erre többen "Atyaúristen!" "Jézusom!" bekiáltásokkal fokozzák a világvége hangulatot. Az osztályvezető azonban megnyugtat: "Minden kultusznak, így Wass Albertnek is meg vannak számlálva az évei, legalábbis remélem".

A szürreális rettegés akkor fordul át a komikum műfajába, amikor egy nő azt kezdi el fejtegetni, semmin ne csodálkozzanak, miután a volt gimnáziumában nemrég egy bocskaiba öltözött kisfiú Wass Albert verssel állított be a szavalóversenyre. "Kicsit féltünk, igaz csak nyolcadikos volt, de egyszer meg fog nőni" - mondta, és senki nem röhögött fel.

Összegzés

A konferencián elhangzottak tanulságait - kiegészítve az elmúlt két évtized tapasztalataival - így lehetne összefoglalni: Wass, Nyirő, Szabó, Tormay és úgy általában a nemzeti konzervatív és radikális irodalom nagyjai valójában középszerű, többnyire tehetségtelen alakok, akiknek munkáit és hőseit nyugodtan ki lehet gúnyolni. A meséhez, a transzcendenshez, az ősiséghez való visszanyúlással egészen addig nincs gond, amíg ez nem magyar élettérben, magyar emberekkel, magyar sorsközösségben történik. A társadalomkritikával sincs baj, kivéve, ha a zsidókra vet rossz fényt. Kertész Imre Sorstalansága nem olvashatatlan, csak töredezett a nyelvezete. Ha a tragédia helyszíne nem Auschwitz, hanem Székelyföld, akkor már más a helyzet.

Valójában nem a nemzeti írófejedelmek primitívek, hanem a módszer, amivel az elsikkasztott rendszerváltás miatt érinthetetlen MTA-hatalmasságok annak akarják láttatni őket. És nem arról van szó, hogy ne lenne igazság a kritikában. Mondjuk ki őszintén: Wass Albert prózája igenis idillikus, Szabó Dezső stílusa dagályos, Nyirő alakjai elnagyoltak. Aki olvasott tőlük, tudja, és ezzel együtt is szereti őket, megtalálja bennük azt, ami értékessé, unikálissá teszi őket. A megdöbbentő az a parázsló gyűlölet, az a szalonképessé gyúrt magas értelmiségi fröcsögés, amellyel az önkényes liberális kánonból kihagyott irodalmi kiválóságainkat sározzák. Nem azért, mert esztétikában ne vennék fel a versenyt a legtöbb nyugatossal (lehetne tőlük is válogatni elcseszett frázisokat), hanem mert nemzeti sorskérdéseket tűztek zászlóikra, és az öncélú, értékrelativizáló köldöknézegetés helyett rámutattak a problémák gyökereire, és ehhez programot is adtak. Ez az ő bűnük, és halhatatlanságuk is egyben.

Bencsik János

Frissítés: Cikkünk megjelenése után Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő írásbeli kérdésben fordult az Emberi erőforrások miniszteréhez "Meddig tűri még a Kormány a Magyar Tudományos Akadémián zajló nemzetellenes lélekmérgezést?" címmel. Az írásbeli kérdésre 15 napon belül kell válaszolnia Balog Zoltánnak.

Kapcsolódó cikkek:
"Istenről, hazáról, meg ilyesmikről"

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 595 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 388
  • e Hét: 2648
  • e Hónap: 19441
  • e Év: 152358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.