Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Egy jó hír ma estére: Imre Kertész nem erőlteti tovább azt,
  2012-11-13 21:01:16, kedd
 
  2012-11-13. 18:33
Egy jó hír ma estére: Imre Kertész nem erőlteti tovább azt, ami nem megy

Kertész Imre lezárta "irodalmi munkásságát", nem kíván többet írással próbálkozni. A Berlinben élő Nobel-díjas zsidó (az MTI következetesen magyarnak nevezi) erről a Der Spiegel című német hetilapnak nyilatkozott abból az alkalomból, hogy csütörtökön Berlinben megnyitják a Kertész Imre-archívumot.
A Berlini Művészeti Akadémián a "Kertész-életmű" mintegy 35 ezer oldalnyi anyagából állítottak össze archívumot, amelyet november 15-én nyitnak meg a "tudományos kutatások" előtt.
A 83 éves zsidó a német hírmagazinnak elmondta: nagy öröm és nagy megkönnyebbülés számára, hogy elkészült az archívum, hiszen "jó kezekbe került" az életműve. Arra a kérdésre, hogy miért Németországban helyezte el iratanyagát, elmondta: "Úgy érzem, itt jobban megértenek, mint a hazámban, Magyarországon. Ott a legnagyobb jóakarattal sem lehetne úgy megőrizni az anyagot, mint Berlinben, ahol évek óta élek". Megjegyezte, a sors útjai kifürkészhetetlenek, túlélte Auschwitzot, most pedig Németországban "mentik meg" "munkásságát".
Azzal kapcsolatban, hogy Parkinson-kór betegsége mellett tud-e még írni, elmondta: a betegség megnehezíti az írást, de nem ez a probléma. "Nem szeretnék már írni. Az életmű, amely oly szorosan kötődik a holokauszthoz, számomra lezárult. Ha sikerült, ha nem" - mondta Kertész. (Nem sikerült - tesszük hozzá mi.)
Az archívumban őrzik egyebek mellett a Sorstalanság, A kudarc, a Kaddis a meg nem született gyermekért és a K. dosszié című kötetek, valamint számos esszé és beszéd kéziratát, továbbá az "író" 1961 óta vezetett naplóit, illetve 1988 óta keletkezett levelezését. Az anyag egy része még 2001-ben került a Berlini Művészeti Akadémiához, ezt időközben mikrofilmre vették és digitalizálták. Az anyag egy jóval nagyobb részét pedig 2011-ben vette át az intézmény. A naplókból a tervek szerint a Rowohlt kiadónál jelenik meg kötet.
Csütörtökön az archívum megnyitása alkalmából felolvasóestet tartanak a német főváros központjában, a Brandenburgi kapu tőszomszédságában álló akadémiai székházban, és kéziratokat és más dokumentumokat felvonultató kiállítást nyitnak meg, a tervek szerint a szerző jelenlétében. Kertész ezzel kapcsolatban elmondta: nagyon reméli, hogy el tud menni az eseményre, de ez a betegségétől függ.
A kínai Aj Vej-vejtől a német Günter Grassig mintegy 400 tekintélyes művészt - írót, zenészt, képzőművészt, filmest - összefogó Berlini Művészeti Akadémia 2003-ban választotta tagjai közé Kertész Imrét.
Hazánkat a következő emberek "képviselik": Kurtág György, Eötvös Péter, Esterházy Péter és Nádas Péter. Az intézmény élén hat évig (1997-2003) az ugyancsak zsidó Konrád György állt....
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/104003/#ixzz2C8PuweaM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lopott mentővel furikáznak a tápiószecsői cigányok
  2012-11-13 20:57:06, kedd
 
 
Lopott mentővel furikáznak a tápiószecsői cigányok
2012, november 13 - 17:29

http://www.barikad.hu/lopott_mentovel_furikaznak_a_tapioszecsoi_ciganyok-20121113

Egy évvel ezelőtt lopták el azt a magántulajdonban lévő sürgősségi betegszállító autót, amit jelenleg Tápiószecső Kisebbségi Önkormányzata használ saját célra. Információink szerint a rendőrség tudja, hol van körözés alatt álló Volkswagen Transporter, azonban eddig nem történt intézkedés. A Barikád utána járt az ügynek, a fejleményekkel folyamatosan jelentkezünk.

2011 szeptemberében egy budapesti őrzött parkolóból eltűnt K. József sürgősségi betegszállító autója. A lopás trükkös volt: mentősnek öltözött emberek trélert hívtak a járműhöz, mondván, nem indul az autó, ezért el kell szállíttatni. A biztonságiak, gondolván, hogy a mentős csapat biztos semmi rosszban nem utazik, gond nélkül elengedték a tolvajokat a zsákmánnyal.

Az idő telt, közben a Volkswagen Transporterre a rendőrség kiadta a körözést, de jó ideig nem találták. Pedig valójában egyáltalán nem eldugott garázsban porosodott, sőt.

Információink szerint jelenleg a nagykátai Kisebbségi Önkormányzat használja heti két alkalommal betegszállításra a gépjárművet. A ceglédi kórházba viszik fele a cigányokat, immár több mint egy éve úgy, hogy a lopott autó körözés alatt áll, mégsem állították meg őket soha.

,,A rendőrök nem ellenőrzik egy mentőautó rendszámát, hisz ki gondolná, hogy szükséges?" - teszi fel a kérdést az eredeti tulajdonos, amikor arról kérdezzük, hogy telhetett ennyi időbe a megtalálás. Azonban még ez is sántít valahol, ugyanis más mentősök és civilek kezdték figyelni a kék villogóval is felszerelt szállítóautót, majd amikor nemrég megtalálták, értesítették a hatóságokat.

Az azonnali lefoglalás helyett azonban ezidáig sem történt semmi. A Pest Megyei és a Budapesti Rendőr-főkapitányság egymásnak tologatja az ügyet, lévén, hogy az autót Pesten lopták el, jelenleg azonban a Pest megyei Tápiószecsőn használják. Közben a tulajdonos továbbra sem használhatja újra saját munkaeszközét, helyette a Kisebbségi Önkormányzat szállítja benne a szerintük rászorulókat, például halottak napjára a temetőbe.

A barikad.hu érdeklődésére Beluzsárné Belicza Andrea Pest megyei rendőrségi sajtószóvivő másnapra ígért tájékoztatást az ügyben.

Portálunk fel kívánta keresni Farkas Tibort, aki az érintett Kisebbségi Önkormányzat elnökeként valószínűsíthetően tisztában van az általuk használt járművek eredetével, illetve azzal, hogy körözés alatt áll a Transporter, azonban ezidáig elérhetetlennek bizonyult.

Mint a Barikádnak a sértett elmondta: hiába tudja, hol van az autója, nem meri visszavenni, ugyanis Tápiószecső azt egy -magyar ember számára- életveszélyes cigánytelepén tartják.

Az eset kapcsán sok kérdés felmerül. Például, ha ilyen nyugodtan lehet egy éven keresztül használni egy lopott mentőautót, akkor milyen célokra használhatták azt betegszállításon kívül? Van-e politikai háttere annak, hogy a Kisebbségi Önkormányzathoz köthető autólopással nem foglalkoznak a hatóságok? Milyen támogatásokat vehettek fel betegszállításért az érintettek?



Folytatás hamarosan...

(a kép illusztráció)

H.A.

barikad.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
OTT LEGALÁBB BEISMERIk
  2012-11-13 20:50:54, kedd
 
  Hollande szerint Franciaország súlyos helyzetben van
2012, november 13 - 20:04


Hat hónapi eddigi elnöki működésének mérlegét megvonva Francois Hollande francia elnök kedden kijelentette: hazája "súlyos helyzetben" van.

"Nemcsak válságot élünk át, hanem egy világméretű átalakulást is" - mondta Hollande az elnöki palotában tartott sajtóértekezleten. A válság leküzdéséhez idő kell - hangsúlyozta a francia elnök. Legfontosabb célkitűzésének a munkanélküliség elleni harcot és a gazdasági növekedés megteremtését nevezte. Ebben nem az aktuális vélemények lesznek a döntőek, hanem az, hogy milyen állapotban lesz Franciaország öt év múlva - mondta.

"Nem a következő választásokra készítek megoldásokat, hanem a következő nemzedéknek" - jelentette ki Hollande, hozzátéve, hogy a munkanélküliség 17 hónapja tartó növekedése elfogadhatatlan. "A munkanélküliség elleni harcról már mindent elmondtak, de még nem mindent próbáltak ki" - jelentette ki, "történelmi kompromisszumra" szólítva fel a munkaadókat és munkavállalókat. Ha a társadalmi partnerek nem cselekszenek, a kormány fogja meghozni a döntéseket - szögezte le. Rugalmasságot követelt a vállalkozások és biztonságot a munkavállalók számára.

Részletesen taglalta a versenyképességi paktumot, amelynek révén a francia vállalatok a nemzetközi piacon ismét versenyképesek lehetnek. Ez a megállapodás, amelyet a múlt héten mutattak be, több mint 20 milliárd euró értékű adókönnyítéseket irányoz elő a vállalkozások számára. Május eleji megválasztása óta Hollande mintegy 10 százalékot veszített támogatottságából. Szavai szerint a sajtóértekezleten politikai irányvonalát akarta világossá tenni.

Visszautasította azokat a jelentéseket, hogy Franciaország és Németország között nézeteltérések lennének, a Németországhoz fűződő kapcsolatokat "jónak" nevezte. Korábban Wolfgang Scha:uble német és Pierre Moscovici francia pénzügyminiszter is cáfolta Brüsszelben a két ország közötti állítólagos feszült viszonyról szóló médiajelentéseket.

A németországi és franciaországi média az elmúlt napokban olyan értesüléseket közölt, melyek szerint a német kormányt növekvő aggodalommal tölti el, hogy a francia kormány túlságosan lassan vezeti be a gazdasági és szociális reformokat. Legutóbb izgalmat keltett az a jelentés, amely szerint Scha:uble még neves gazdasági szakértők véleményét is kikérte a franciaországi reformok szükségességéről. A közgazdászok cáfolták, hogy ilyen feladatot kaptak volna.

MTI - barikad.hu


http://www.barikad.hu/hollande_szerint_franciaorszag_sulyos_helyzetben_van-201211 13
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Népek Krisztusa, Magyarország - 1956”
  2012-11-13 20:39:55, kedd
 
 
„Népek Krisztusa, Magyarország - 1956”





A „Népek Krisztusa, Magyarország - 1956” 1. rész 59:18 perc

http://www.utolag.com/NepekKrisztusa1.htm



A „Népek Krisztusa, Magyarország - 1956” 2. rész 84:18 perc

http://www.utolag.com/NepekKrisztusa2.htm



A „Népek Krisztusa, Magyarország - 1956” 3. rész 85:00 perc

http://www.utolag.com/NepekKrisztusa3.htm



A „Népek Krisztusa, Magyarország - 1956” 4. rész 60:24 perc

http://www.utolag.com/NepekKrisztusa4.htm

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél Magyarország ellenzékben politizáló, országgyűlé
  2012-11-13 20:18:31, kedd
 
  Nyílt levél Magyarország ellenzékben politizáló, országgyűlési képviselőinek!

Lang Alexander, 2012. november 9., 22:07 ·
- Meddig kívánnak a tehetetlenség látszata mögé bújva telhetetlenségüket kiszolgálni!?
- Meddig akarnak látszat politizálással maguknak pénzt, hatalmat, kapcsolat rendszert, kiváltságokat biztosítani!?

,,46/1994. (IX.30.) OGY
határozathoz
E s k ü s z ö v e g
az országgyűlési képviselők eskütételéhez

"Én ...... ........... ........... ........... ....., a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem.
(A képviselő meggyőződése szerint)
Isten engem úgy segéljen!"

Budapest, 19.... évi ...... ............. hó ..... napján
...... ........... ........... ......" aláírás

Ismerős?
Ezt az esküt mindannyian letették!
Ennek ellenére folyamatosan asszisztálnak a Fidesz 2/3 által megszavazott törvényeknél, holott jól tudják esélyük nincs arra, hogy mi, mint nép jogainak esélyt szerezzenek!
Maguknak volt egy képviselői esküjük, amit nem tartanak be! Magukat felhatalmazták valamire, amiért nem tesznek semmit!
Remélem, jól érzik magukat, ennek a kis országnak az országgyűlési képviselőjeként! Természetesen kívánom, hogy azért a semmiért, amiért az elmúlt időszakban bejártak, továbbra is kapják meg javadalmazásukat! Mire alapozom ezt a kijelentésemet? Ugyanolyan álszentek egytől egyig, mint a Fidesz rezsim kiszolgálói! Amikor tehettek volna valamit ezért az országért, nem tettek és most ugyanezt a semmit gyúrják tovább, persze jó pénzért!
Emlékeztettem magukat, hogy közszolgák! MI a nép helyeztük magukba a bizalmunkat, amivel folyamatosan visszaélnek!
Asszisztálnak a Fidesz rezsimnek, ott ülnek azzal a biztos tudattal, hogy úgysem tudnak semmit tenni, de legalább a javadalmazásukat fel tudják venni! Gyávák és kényelmesek ahhoz, hogy lemondjanak a képviselő státuszukról és saját szakmájukban helyezkedjenek el vagy akár az utcán politizáljanak, ténylegesen képviselve azokat, akikért állítólag dolgoznak.

Azzal, hogy egyáltalán tagjai annak az országgyűlésnek, amelynek tagja a Fidesz és a KDNP is, elfogadják, még ha látszólag tiltakoznak is, az Orbán rezsim törvényeit, intézkedéseit! Maguk is egytől egyig cinkosai annak a politikai "elitnek", akik az elmúlt 23 év alatt csődbe vitték az országot! Biztos vagyok benne, hogy számtalanszor szavaztak a frakciófegyelem miatt az egyéni meggyőződésük ellen és fogadtak el olyan törvényeket ami, különböző gazdasági érdekközösségek megrendelése volt! Önök az elmúlt 23 év alatt sikeresen kivezették az országot a demokráciából és kezébe adták egy diktatórikus vezetőnek! Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy nem céljuk az Orbán rezsim leváltása, mert ha az lenne, akkor minden ellenzéki politikus azonnal hagyná a parlamenti mandátumát, minden javadalmazásáról és jogáról lemondana! Arra törekednének, hogy a nemzetközi sajtó figyelmét ezen a módon felhívják a Magyarországon kialakult egy párt rendszerre és így próbálnák elérni az azonnali választások kiírását, hiszen abban az esetben, ha a parlament feloszlik, nincs szükség a választásoknál az előzetes regisztrációhoz! Semmit sem tesznek, csak várják 2014 évét, hogy hátha továbbra is beszavazzák magukat a T.házba! Hiteltelené váltak számomra, mert maguknak csak akkor vagyunk fontosak, amikor voksolni kell!

Sajnos Tisztelet nélkül:
Alexander Lang
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fél órát dolgozunk egy liter benzinért
  2012-11-13 19:32:14, kedd
 
  Fél órát dolgozunk egy liter benzinért

Napi Gazdaság

2012. november 12., hétfő 07:20 |


A magyarországi energiaárak nemzetközi összehasonlításban nem tekinthetők magasnak. A nettó keresetek azonban rendkívül alacsonyak, a munkaidő-ráfordításban mérhető összehasonlítás ezért lehangoló képet mutat − idézi a Napi Gazdaság az Energiainfo.hu legfrissebb elemzését.

A 95-ös motorbenzin itthoni ára az Európai Unió 27 tagországa között a 11. helyet foglalja el az EU Weekly Oil Bulletin összehasonlító árai alapján. A benzin közel 20 százalékkal kerül többe Magyarországon, mint a legolcsóbb Bulgáriában és Romániában, azonban hasonló mértékben alacsonyabb a listavezető olasz vagy holland kutak díjtételeinél.

Drucker György, a szakportál vezető elemzője szerint a magyarországi benzinár 7-8 százalékkal alcsonyabb az EU−27 súlyozott átlagáránál. Az áramért az európai fővárosokban fizetendő összeg alapján Budapest a negyedik legolcsóbb, a londonival nagyjából egyező fajlagos áramárak (17,07 eurócent kilowattóránként) meghaladják az athéni, helsinki és párizsi árakat, de lényegesen elmaradnak a bécsi, amszterdami és római díjaktól.

Az UBS adatai alapján Magyarország lakosai a harmadik legalacsonyabb nettó órabérrel rendelkeznek az unióban, itthon átlagosan valamivel több mint 24 percet kell dolgozni egy liter 95-ös benzinért, míg Luxemburgban 3,7, Dániában 5,2, Ausztriában pedig valamivel több mint 6 perc ez az érték.

Száz kilowattóra áramért − ami nagyjából egy átlagos háztartás havi fogyasztásának fele − több mint négy óra nettó munkabért kell kifizetni Budapesten, míg Helsinkiben, Londonban vagy Párizsban nagyjából az óradíjnak megfelelő összeget.
Egy liter benzint érő munkaidő (perc) Luxemburg 3,7
Dánia 5,2
Egyesült Királyság 6,8
Németország 6,9
Belgium 8,0
Szlovákia 17,2
Csehország 17,9
Magyarország 24,6
Bulgária 28,1
Románia 28,5

Forrás: Energiainfo.hu

http://index.hu/gazdasag/2012/11/12/felorat_dolgozunk_egy_liter_benzinert/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A BKV eladósodottsága már nemzetgazdasági probléma?
  2012-11-13 17:25:43, kedd
 
  A BKV eladósodottsága már nemzetgazdasági probléma?
2012, november 13 - 17:09



György István szerint a BKV 800 milliárdos belső eladósodottsága már nemzetgazdasági méretű probléma, amelyet az ország költségvetését nem terhelő módon kell megoldani. A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes erről a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának keddi ülésén beszélt Budapesten.

A bizottság azután foglalkozott a témával, hogy Tarlós István főpolgármester kérte Hutiray Gyulát, a bizottság elnökét, a testület foglaljon állást a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) legutóbbi busztendere és a BKK feladatellátási szerződése ügyében. A gazdasági bizottság szerint a BKK közlekedésszervezői szerződését nem kell azonnal módosítani, a midibusztender lefolytatása pedig indokolt.

György István az ülésen azt mondta: ha az állam pótolni akarná az amortizációt, az 2,9 százalékos államháztartási többlethiányt jelentene. A problémát csak az államháztartási szektoron kívül lehet megoldani, mert a kormány elkötelezett az államháztartási hiány tartása mellett - tette hozzá.

Közölte: a kötöttpályás közlekedésnél az unió forrásait is igénybe lehet venni, a buszoknál viszont ilyen nincs, de "a lehető leggyorsabban kell cselekedni", ezért döntöttek a londoni modell, vagyis a külső szolgáltató bevonása mellett. Ebben az esetben a szolgáltatás kifizetése mellett a kockázatot a szolgáltató viseli: tízmilliárd forint feletti hitelfelvételre és 97 százalékos vagy magasabb szintű üzembiztonságra kötelezik. A bankok visszavásárlási garanciát is kértek a buszgyártóktól, ezt csak a Mercedes vállalta, ezért is nyert a VT-Transman az ő járműveivel.

A főpolgármester-helyettes jelezte: ez a modell a BKK számításai szerint 900 millióval kerül többe, mint ha a BKV a régi buszokat futtatja tovább, a finanszírozásból viszont 73 milliárd hiányzik. "Nem ettől a 900 millió forinttól fog megbénulni" a közösségi közlekedés - tette hozzá. György István azt mondta, ha felépítik a kapacitást, akkor a többi piacon is versenyképes terméket kell előállítani. Megjegyezte, hogy a hazai buszpark lecseréléséhez 14 ezer buszt kellene gyártani, ez két év alatt előállítható. A BKK és Budapest azonban nem tudja megvárni, amíg reális közelségbe kerül egy versenyképes ajánlat - tette hozzá.

A feladatellátási szerződéssel kapcsolatban kitért arra: azt minden érintett osztály jóváhagyta, a jogi referatúra is foglalkozott vele. A szerződés tartalmazza azokat a garanciákat, amelyeket Tarlós István "látni szeretne", de azért még egyszer átnézik a szövegét. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a bizottság előtt azt mondta, hogy jelenleg 230 forgalomképtelen busz van, és ha nem kezelik a helyzetet, ez a szám jövőre 500 fölé emelkedhet. Szólt arról, hogy a BKK azért tendereztetett, mert a közösségi közlekedés fenntartására vonatkozó kötelezettségét akarta teljesíteni. Hangsúlyozta, hogy nem lépték túl a kötelezettségvállalás megengedett mértékét, semmilyen jogszabályt nem sértettek. Közölte továbbá, hogy akármennyi forrást kap Budapest a tömegközlekedésre, a 150 új buszra akkor is szükség van.

A vezérigazgató a midibusztenderrel kapcsolatban azt mondta, 40 járművet cserélnének így le, mivel a 405-ös Ikarusok a konstrukciójukból fakadóan drágábban üzemelnek, mint egy csuklós busz vagy egy új midibusz.

MTI - barikad.hu


http://www.barikad.hu/a_bkv_eladosodottsaga_mar_nemzetgazdasagi_problema-20121113
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idegen államok titkosszolgálatai hazánkban
  2012-11-13 17:12:00, kedd
 
 

Idegen államok titkosszolgálatai hazánkban

Nemzetbiztonsági szolgálatunk két vezéregyéniségét hallhattuk az ECHOTV egyik műsorában . Idegen titkosszolgálatok magyarországi működésének bizonyítékait titkosították hosszú évtizedekre, de vajj ki elől dugdossák ezeket az információkat ? Mindenki ellenség, aki hazánk érdekeivel szemben tevékenykedik itthon és határainkon kívül egyaránt . Ez alapértéknek kellene, hogy számítson egy magát valamire becsülő ország politikai vezetésében . Nálunk ezzel szemben, egészen más szempontok érvényesülnek, mert valami érthetetlen módon az Izrael barát cionista mozgalmak hazai képviselői, tálcán kínálják fel hazánkat a zsidó állam elvárásai szerint, segédkeznek az ország felvásárlásában, amivel érthetetlen módon kérkedett egy duzzadt ajkú, magas beosztásban lévő ember, még 2007-ben .

Mi történt azóta ? Érthetetlen módon megkétszereződött Magyarország államadóssága, még a gazdasági válsághelyzet megérkezése előtt . Újabb kölcsönt vettek fel a nevünkben, s így megúsztuk az államcsőd intézményrendszerét, ami a közeljövőben biztos, hogy aktuális lesz, mert a felhalmozódott adósságállomány ma már visszafizethetetlenné növekedett . Dicséretesek az Orbán kormány próbálkozásai, de mint láthattuk nem sok eredményt hozott a félrekezelt magánnyugdíjpénztárak gyors felszámolása, ami egy pénzügyi művelet során eltünt a sajátos rendszer labirintusaiban . Nesze neked kötelező nyugdíjbiztosítás bizonytalan tengerekre navigált bárkája, amit nem véd meg senki a tőzsdecápák alkalmankénti támadásaitól, amelyek szintén megdézsmálták az egész világ megtakarításainak nagy hányadát . Valószínűleg ezért lépte meg határozottan e fontos lépéseit a magyar kormány .

Lehet támadni ezt az impotens népképviseletet, de az egész rendszer hibáiért nem szabad felelősségre vonni egyedül őket . Nem is lehet, mert a négyévenkénti megmérettetésen kívül, másfajta visszahívási lehetőséggel nem szolgál a parlamenti demokrácia intézményrendszere ! A Nyugat is értetlenül bámulja megtakarításainak eltűnését, ahol úgyszintén bevezették ezt a kötelező magánnyugdíjrendszert, amiből mindenki saját erőből gondoskodhat magáról öregkorára . Szép gondolatok, de senki sem garantálja ezeket a befizetéseket, mert még maga, az ingadozó lábakon álló bankrendszer fennmaradása sem biztosított . Az állam ezzel szemben biztosabb lábakon áll, mert szükség estén pénznyomtatási jogát is visszaveheti, amivel országa működését garantálni tudja .

Milyen furcsa az élet . A média egyszer egyiket dicséri, másszor a másikat, de úgy látszik, csak a jól bevált módszerek, zárt társadalmak maradnak fenn katasztrófa esetén . Érthetetlen számomra, hogy miért lehet fontos az átlátható demokrácia intézményesített rendszerében a titkosítások sora ? Talán a hazai zsidó kisebbség árulásait palástolnák ezek a mentőövek ? Idővel kiderülnek a dolgok, az érintett személyek távozása után, de érdekelni fog-e még valakit ez a letünt dolog akkor ? Titkosszolgálatunk berkeiben kettős állampolgárok is vannak, akiknek nincs tisztázva elkötelezettségük szintje egy adódó konfliktus esetén ! Senki sem gondol háborúra, de történelmünk folyamán igen csak megrövidítettek bennünket az ellenünk létrejövő forradalmak, amelyeket többnyire zsidó származású emberek vezettek . Gondolok itt a Kun Béla vezette patkányforradalom 133 napos kegyetlen diktatúrájára, akik a maguk képére akarták formálni Magyarországot a háború után erősen meggyengült helyzetében .

Rákosi bőrkabátosainak többsége magyarosította nevét, majd beállt az ÁVH, vagy az ÁVO kötelékébe, majd ezek felszámolása után, a munkásőrség magyarellenes szervezetébe . Megjelentek partizánok és antifasiszták is hamarosan, akik mind a mai napig rombolnak hazánkban . Támadnak minden nemzeti irányú megmozdulást a média segítségével . 56-ban is ők lőttek az Országházzal szemben fekvő magas tetők biztonságot rejtő láthatatlanságából Kéri Edit kutatásai szerint . Ellenségeinkkel még csak elbírnánk valahogyan, de barátainktól ments meg Uram bennünket ! Így imádkoztak félhangosan az emberek, amikor a zsidók vezette bolsevik horda romboló segítséget tapasztalta a felszabadítás nevében .

1867 egyik fontos vívmányának számított a Galiciából beözönlő zsidók emancipációja . Magyarrá lettek egy csapásra a Kiegyezés alapfeltételei szerint . Bölcs volt-e Deák Ferenc, vagy nem, ezt már nem tudhatjuk meg soha . Nyakunkon maradtak a cigányokkal, a beolvadni képtelen zsidók is ! Országfejlesztésekhez csak ők kaphattak kölcsönt a háttérben világbirodalmukat építgető társaiktól most már magyarként . Ezzel rabszolgává lett saját szülőföldjén egycsapásra a magyar . Arányszámukhoz mérten szinte minden értelmiségi szakmát kisajátítottak maguknak, amiért megszülettek háborús időkben az úgynevezett ,,zsidó-törvények" . Nem véletlenül tesznek bele ilyen paragrafusokat egy ország törvénykezésébe !

A Szovjetúnió kommiszárjai között is kétharmados többségben voltak a zsidók ! Magyarország élet-halál harcot vívott az istentelen ,,tanácsköztársaság" ellen, amit saját bőrén is megtapasztalhatott negyedszázaddal korábban, a németekkel együtt . Elvesztettük a háborút, mert belső árulóink ellenünk dolgoztak a láthatatlanság biztonságában . Ezeknek a tapasztalatoknak birtokában, ideje lenne a cionista világkormány építésében fáradozó nemzetközi zsidóság magyarországi tagjainak a körmére nézni, hogy mekkora állambiztonsági kockázatot rejtenek egyáltalán . Kikeresztelkedhet, megtérhet, lemondhat korábbi vallásairól, akkor is zsidó marad az, aki annak született . Magam sem lehetek más mint magyar . Ereimben magyar vér folyik, s ez így van rendjén . Mindenki élhessen boldogan a hazájában, ne akarjon átalakítani másokat a saját képmása szerint .

Pontosan emiatt lenne fontos megvizsgálni állambiztonsági szervek keretein belűl, hogy kettős állampolgárok ne kerülhessenek döntő poziciókba, mert azzal ártani tudnának nekünk alkalomadtán . Ki kell tenni a kormányból azokat az álláshalmozó politikusokat, akik kettős, vagy többes állampolgársággal rendelkeznek a magyar mellett . Itt az elszakított országrészeinken élő magyarokkal kivételt kell tenni, mert ők nem a saját akaratukból hagyták el hazánkat, a trianoni országcsonkítás idején . Azokról beszélek, akik idegenként magyar állampolgárságot szereztek, majd stratégiai szerepüket megtartva, továbbálltak nyugat felé . Ezek a külhoni ,,magyarok" ártanak a legtöbbet országunk megitélésében, s akadályozzák kormányunkat abban, hogy kétharmados felhatalmazást szerezve valódi változásokat hozzanak .

A chikágói lobby az amerikai külügyér asszonnyal vállvetve igyekszik lejáratni hazánkat, mint 98 évvel ezelőtt tették, a párizsi béketárgyalások idején, ahol olyan diktátumot hoztak békeszerződés helyett, ami nem felel meg a ma hirdetett kozmopolita elrendezés szabályainak sem . Ideje lenne felűlvizsgálni ennek a diktátumnak a jogállásait, mert az erőszak jogalkotásra nem hatalmaz fel senkit . Követeljük az 1944-ben megszakadt ezeréves alkotmányunk jogfolytonosságának a visszaállítását legkésőbb 2020-ig, a gyalázatos békediktátum századik évfordulója előtt !

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Továbbra is jogellenes a Malév rablófelszámolása
  2012-11-13 16:47:36, kedd
 
  Továbbra is jogellenes a Malév rablófelszámolása
2012. november 13. 15:56
Hunhír.info

"Természetesen senki nem vizsgálódik és nem nehezményezi a számviteli törvény vélelmezett megsértését, a nemzeti vagyon elherdálását, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő is hallgat. Hogy ez a Jobbikon kívül egyik pártban, frakcióban, képviselőikben sem vet fel kérdéseket, ékes bizonyítéka a Malév kapcsán (is) az érdekek összefonódásának, a közös mutyinak."

Ahogy Varga Jenő, a Malév felszámolóbiztosa nyilatkozta, továbbra sincsenek meg a szükséges pénzügyi és számviteli zárások. Azt Varga Jenő ,,elfelejtette" mondani, hogy magát a felszámolást sem lehetett volna megkezdeni a Malév rendes tevékenységét lezáró, immár négy hónapja esedékes beszámoló nélkül, ahogy a Malév vagyonelemeinek a felszámolás során megkezdett és folyamatban lévő, vagyonleltár nélküli értékesítése is a törvénysértés (számvitel rendjének megsértése, hanyag vagy hűtlen kezelés) erős gyanúját veti fel.

A Jobbik kérdéssel fordult Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter asszonyhoz, aki szerint teljesen normális és rendjén való, egy ekkora cégnél a beszámoló több hónapos csúszása belefér. Ugyanakkor egy magyar kisvállalkozásnál a hatóságok a legkisebb hibát, határidősértést képesek könyörtelenül és mérlegelés nélkül, aránytalan büntetéssel megtorolni.

Természetesen senki nem vizsgálódik és nem nehezményezi a számviteli törvény vélelmezett megsértését, a nemzeti vagyon elherdálását, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő is hallgat. Hogy ez a Jobbikon kívül egyik pártban, frakcióban, képviselőikben sem vet fel kérdéseket, ékes bizonyítéka a Malév kapcsán (is) az érdekek összefonódásának, a közös mutyinak.

A Jobbik nem hagyja az adófizetők vagyonának elkótyavetyélését, megtesszük a szükséges feljelentéseket olvasható Bertha Szilvia országgyűlési képviselő közleményében.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59173
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen adatokkal nincs esély a túlélésre!
  2012-11-13 16:40:51, kedd
 
  Ilyen adatokkal nincs esély a túlélésre!

Belgiumban a minimálbér forintra átszámítva 420 938 forint. Egy liter benzin 478 forint, az áfa 6?12 % között szóródik, a munkanélküliség 7,4%, a munkanélküli segélyt korlátlan ideig folyósítják.
Franciaországban a minimálbér 392 838 forint. Egy liter benzin 422 forint, az áfa 2,1?5,5% között szóródik, a munkanélküliség 10%, a munkanélküli segélyt 6?24 hónap közötti ideig folyósítják.
Hollandiában a minimálbér 406 326 forint. Egy liter benzin 505 forint, az áfa egységesen 6%, a munkanélküliség 5%, a munkanélküli segélyt 3?38 hónapig folyósítják.
Az Egyesült Királyságban a minimálbér 352 374 forint. Egy liter benzin 485 forint, áfa 0?5% között szóródik, munkanélküliség 8,4 százalék, a munkanélküli segélyt 6 hónapig folyósítják.
Magyarországon a minimálbér 94 000 forint. Egy liter benzin 430 forint, az áfa 27%, a munkanélküliség 11,9 százalék, a munkanélküli segélyt 3 hónapig folyósítják.

A közmunkára Magyarországon jövőre 150 milliárd forintot fognak fordítani. Ebből bevétel nem, vagy alig keletkezik, további kiadást generál. Az érintettek havi 47 ezer forintos jövedelemhez jutnak, amelyből ki kell fizetniük vásárláskor a 27 százalékos áfát, a világ legmagasabb lakásrezsijét, a külföldről behozott bizonytalan minőségű élelmiszert, fel kellene nevelni belőle a gyerekeket. A 47 ezer forint nem táppénz alap és nem szolgálati idő. Az csak úgy van? Magyarországon a hatalom elszakadt emberileg is, jövedelmileg is a társadalomtól. Az egyik éljen meg napi 47 ezerből, a másik havi 47 ezerből.
A megszorítások a hatalmat és holdudvarát és gazdag haverjait még mindig nem érintik. Normális országban onnan vonnak el, ahonnan van még mit, és nem teszik végképp tönkre az önhibáján kívül szerencsétlenné tett embereket. Franciaországban a gazdagokra 58 százalék adót vetnek ki, nálunk 16 százalékot. Amit vagy befizet, vagy nem?
Az egyenlő közteherviselést 1848 óta követeli a magyar nép, de még mindig képtelenek vagyunk elérni!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 595 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.