Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Az egykulcsos szja veszélyes mellékhatásai
  2012-11-16 19:24:28, péntek
 
 
Az egykulcsos szja veszélyes mellékhatásai
2012. november 14., szerda, 13:54 HVG

Igazságtalan tehermegosztás az alacsony és a magas jövedelműek között, a kieső költségvetési bevétel miatt újabb és újabb adók - többek közt ezt eredményezte az egykulcsos szja, összegzi a legújabb HVG-ben megjelenő írás közgazdász szerzője, Balázsy Sándor.

A személyi jövedelemadózásnak ez a rendje több szempontból is problematikus. Egyrészt óriási és évről évre nagyobb összegű bevételtől fosztja meg a költségvetést, másrészt aggasztó mértékben felnagyítja a lakosságon belüli jövedelemkülönbségeket, harmadrészt - a kieső adóbevételek pótlására szolgáló új adókkal - felpörgeti az inflációt. Ma már 4 millióra tehető azoknak a száma, akiknek érezhetően csökkent a nettó reáljövedelme, mindenekelőtt a 10 százalék körüli munkanélküliség, de nem kis részben az adójóváírás elvesztése, az áfakulcs növelése és a nagyszámú új adó, valamint a gyorsuló infláció miatt is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkönnyítené a KDNP a melegeknek, hogy házasodjanak
  2012-11-16 18:53:37, péntek
 
  Megkönnyítené a KDNP a melegeknek, hogy házasodjanak

Miklósi Gábor

2012. november 16., péntek 12:42 |

A család fogalma a házasságon alapul: aki nem házasodik, jogi értelemben nem családos, ha pedig még meleg is, akkor kapcsolatának nemcsak a polgári törvénykönyv családjogi fejezetében nincs helye, hanem az új kódex egészében sem. Ez a lényege a KDNP-frakció által az új Ptk tervezetéhez benyújtott, furcsaságokban hemzsegő módosító javaslatnak.



Valamennyi képviselője aláírásával módosító javaslatot (pdf) nyújtott be a KDNP-frakció az új polgári törvénykönyvról szóló törvényjavaslathoz. A kereszténydemokrata képviselők törölnék a Ptk-ból az összes, a bejegyzett élettársakra vonatkozó utalást, az élettársakat érintő szabályok egy részét pedig az új polgári kódex családjogi könyvéből áthelyeznék a szerződéses viszonyokat szabályozó kötelmi jogi könyvbe.
Legyen család az élettársi kapcsolat!

Az új Ptk családjogi fejezeteinek szerkesztésekor a Vékás Lajos-vezette jogászcsoport progresszív módon arra törekedett, hogy a szabályozás minél inkább megfeleljen a modern társadalmi viszonyoknak. Erről októberben a készülő jogszabály kormánybiztosa, Székely László is beszélt az Indexnek, elgondolkodtatónak nevezve, hogy 2011-ben már a gyerekek 42 százaléka született házasságon kívül.

Ezért a tervezetbe belefoglalták, hogy az élettársi kapcsolat is családjogi viszony. Az élettársakra vonatkozó szabályokat nagyban közelítették a házasokéhoz, és érdemi különbséget csak a szerzés és az öröklés terén hagytak a házasok és az élettársak között.
Mégse legyen család!

A kereszténydemokraták szerint viszont az élettársi életközösséget a "nem házasság" tudatos választása jellemzi, ezért az ilyen kapcsolathoz nem fűződhetnek családjogi hatások.

Módosító javaslatuk indoklásában az áll, hogy az élettársak között "magánjogi jogviszony" áll fenn, aminek a felek szerződése az alapja, "melyben mindenre kiterjedően rendezhetik kapcsolatukat". Ez annyit tesz, hogy az élettársak közötti viszony jogi értelemben például egy vásárlással egyenértékű: a felek egy adásvételi szerződésben is szabadon rendelkezhetnek mindenről.

Arról azonban megfeledkeztek az indoklásban, hogy egy pár tagjai a jog és az ítélkezési gyakorlat szerint akkor is élettársaknak minősülnek, ha nem kötnek élettársi szerződést, "csupán" érzelmi és gazdasági életközösségben együtt élnek. A KDNP érvelése szerint mivel a magánjogi viszonyokat, szerződéseket a Ptk kötelmi jogi könyve szabályozza, az élettársaknak is ott a helyük.
A melegeknek nincs helyük a Ptk-ban!

Mivel a családvédelmi törvény házasságon alapuló család-fogalmába a KDNP szerint a bejegyzett élettársak életközössége fogalmilag nem tartozik bele, a helyzetet úgy orvosolnák, hogy őket egy-az-egyben kihagynák a Ptk-ból.

A bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt 2009-ben fogadta el az Országgyűlés: az azonos nemű élettársak kérhetik, hogy a kapcsolatukat anyakönyvvezető regisztrálja. A bejegyzett élettársakra lényegében a házasságban élőkével megegyező szabályok vonatkoznak, de nem viselhetik egymás nevét, nem fogadhatnak örökbe gyereket, és mesterséges megtermékenyítéssel sem próbálkozhatnak.

A ma is hatályos régi Ptk-t a törvény elfogadásakor úgy módosították, hogy az összes releváns (így például az öröklésre, haszonélvezetre vonatkozó) szakasz kibővült a bejegyzett élettársi kapcsolat jogintézményével. Az új kódex tervezete mindezt lényegében változatlanul hagyná, a KDNP javaslata viszont visszaállítaná a régi helyzetet, szövegszerűen nullára redukálva a bejegyzett élettársi kapcsolat Ptk-vonzatait.
A melegek is házasodhassanak!

Itt azonban nem álltak meg: a módosító javaslat 30. pontjából az is kiderül, hogy a kereszténydemokraták szerint (az élettársakkal szemben) a bejegyzett élettársak egyáltalán nem is hozátartozói egymásnak. Ennél is bizarrabb újítás található a 8. pont alatt: azt javasolják, hogy a házasságkötésnek ne legyen akadálya, ha a házasulók valamelyikének bejegyzett élettársi kapcsolata áll fenn.

Egyszerűbben fogalmazva: a KDNP megengedné, hogy ha valaki (melegként) bejegyzett élettársi kapcsolatban él, közben (heteroszexuálisként) házasságot kössön egy ellenkező nemű személlyel.

Mivel mindkét javaslat totálisan életszerűtlen, valószínűleg az történt, hogy a KDNP-s módosító tényleges szerzője rákeresett a Ptk-tervezet szövegében a "bejegyzett élettárs"-szókapcsolatra, és mindegyik találatot automatikusan kihúzta, később pedig egyetlen képviselő sem olvasta végig, hogy valójában mit ír alá.
Mégsem válnak jogfosztottá a melegek

A jogi helyzetet ugyanakkor bonyolítja, hogy a fenti 2009-es törvény szerint a bejegyzett élettársi kapcsolatokra a már említett kivételekkel a házasságok szabályait kell alkalmazni. Mivel a Ptk általános, ez pedig speciális jogszabály, elvileg mindegy, hogy a Ptk nevesíti-e a bejegyzett élettársakat vagy sem, a házasságok szabályai rájuk is érvényesek. Ezért a KDNP manővere a bejegyzett élettársak tekintetében inkább jogesztétikai műveletnek tűnik.

Egészen addig, amíg a bejegyzett élettársakról szóló jogszabály hatályban van. Márpedig azt 2009-ben sem a Fidesz, sem a KDNP nem szavazta meg, nem okozna hát nagy meglepetést, ha az ügyet ismét napirendre tűznék.
Csökkennek az élettársak jogai

A kereszténydemokraták a különböző neműek élettársi jogait is csökkentenék. Bár a héten a kdnp-s Pálffy István magabiztosan leckéztette az ATV műsorvezetőjét, hogy javaslatukat az ellenzék és a sajtó is félreérti és valójában a jelenlegi helyzetet szeretnék fenntartani, a módosító javaslatuk ismeretében ez egyszerűen nem igaz.

A kisebbik kormánypárt ugyanis nem csak egyszerűen átpakolná a kötelmi jogi könyvbe az élettársakra vonatkozó paragrafusokat. Menet közben kihagynák a lakáshasználatra és a tartásra vonatkozó szabályokat, hogy azok a nem házas heteroszexuális párokra már ne vonatkozzanak.
A melegek járnának jól

A kereszténydemokraták javaslatának átgondolatlanságát mutatja az is, hogy ha elfogadják, a bejegyzett élettársak többletjogokat élveznének a sima élettársakhoz képest, mivel az utóbbiakra nem vonatkozik pluszjogokat garantáló, Ptk-n kívüli jogszabály. Márpedig ez a különbségtétel a KDNP preferenciáinak ismeretében szinte biztos, hogy nem szándékos.

Az viszont nyilvánvaló, hogy Semjénék azt szeretnék elérni, hogy a heteroszexuális párok számára az élettársi kapcsolat minél kevésbé legyen vonzó alternatíva a házassághoz képest. A kérdés az, hogy a nagyobbik kormánypárt 2012-ben hajlandó-e jogszabályba foglalni ezt az anakronisztikusnak és kőkonzervatívnak tűnő prioritást.
A Fidesz még nem döntött

A KDNP ideológiai-arculati okok miatt ragaszkodhat a módosításához, de a szavazásnál szüksége lesz a fideszes képviselők szavazataira is. Forrásaink szerint a Fidesz-frakcióban a kereszténydemokraták módosító javaslatát úgy értékelik, hogy az lényegében a jelenleg hatályos szabályozást tartaná meg, azaz feltehetőleg ők sem mélyedtek el túlságosan a szövegben. A módosító javaslat támogatásáról mindenesetre még nem döntöttek.

http://index.hu/belfold/2012/11/16/megkonnyitene_a_kdnp_a_melegeknek_hogy_hazasod janak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Demszky-korszakot idézi a fővárosi Fidesz-vezetés arrogan
  2012-11-16 18:11:29, péntek
 
 

A Demszky-korszakot idézi a fővárosi Fidesz-vezetés arroganciája
2012, november 16 - 14:10


A Jobbik megdöbbenve értesült arról, hogy Tarlós István főpolgármester 2012. november 13-án visszahelyezte pozíciójába a korábban felfüggesztett Horváth Józsefet, a Budapesti Temetkezési Intézet vezérigazgatóját - írja közleményében Staudt Gábor.

A Jobbik képviselője szerint a döntés azért is furcsa, mert az elmúlt időszakban többen is felhívták a főpolgármester figyelmét, hogy Horváth József a felfüggesztés alatt is dokumentáltan bejár dolgozni semmibe véve a főpolgármester döntését, ezt a körülményt azonban Tarlós Istvánnak kell értékelnie, a Jobbiknak nem feladata Tarlós István megtépázott tekintélyének megvédése.

Az ügy pikantériája a politikus szerint, hogy Tarlós István pont azt a György Istvánt bízta meg a Fiumei úti sírkertben történt ,,felmatricázásos skandallum" kivizsgálásával, akinek fő pártfogoltja a korábbi MSZP-s kötődésű Horváth József. A vizsgálat annak ellenére nem tárt fel semmilyen törvénytelenséget, hogy a BTI Zrt.-nek érvényes vagyonkezelési szerződése sincsen az egyébként állami tulajdonú területre. György István szakértelmét jól példázza, hogy egy olyan szerződést nyilvánított érvényesnek, amelyről a miniszteri aláírás is hiányzik - írja Staudt Gábor.

Azt a tényt, hogy a vagyonkezelési szerződés a Fiumei úti sírkert vonatkozásában nem jött létre, 2012. szeptember 24-én Fónagy János államtitkár is megerősítette parlamenti felszólalásában - emlékeztet a Jobbik politikusa. György Istvánnak mint országgyűlési képviselőnek hallania kellett Fónagy János felszólalását, ami egyértelművé teszi, hogy György Istvánt ugyanúgy nem érdekli saját pártja államtitkárának véleménye, ahogy Horváth Józsefet sem, hogy Tarlós István éppenséggel felfüggesztette őt vagy sem - írja.

A Jobbik kíváncsi, hogy az eset kivizsgálásával megbízott Lázár János is ugyanolyan nagyvonalú lesz-e a BTI Zrt.-vel és volt MSZP-s kötődésű vezérigazgatójával szemben, mint György István főpolgármester-helyettes. Fentiek tükrében egyértelműen kimondható - szögezi le Staudt Gábor -, hogy György István egyszemélyes felelőse az esetleges további botrányoknak és szabálytalanságoknak, és ha a folyamatban lévő büntetőeljárások során megállapítást nyer valamely bűncselekmény elkövetése, a nyomozó hatóságoknak egyértelműen vizsgálniuk kell György István szerepét és felelősségét is az ügyben - zárul a jobbikos képviselő közleménye.

barikad.hu


http://www.barikad.hu/a_demszky_korszakot_idezi_a_fovarosi_fidesz_vezetes_arrogan ciaja-20121116
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: Nehéz idők jönnek, kellene a védőháló
  2012-11-16 18:05:54, péntek
 
  Orbán: Nehéz idők jönnek, kellene a védőháló
2012, november 16 - 08:11


A miniszterelnök szerint az EU múlt heti országjelentése közvetlenül arról is szól, hogy Magyarország IMF-kölcsön nélkül is biztosan megáll a lábán. Orbán Viktor azonban - mint azt pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta - továbbra is megegyezésre törekszik a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az unióval.

Az Európai Bizottság november 7-i országjelentését értékelve - amely szerint 2013-ban 2,9 százalék lesz az államháztartási hiány Magyarországon, a növekedés pedig 0,3 százalék - úgy fogalmazott: a magyar gazdaság pénzügyi szempontból Európa egyik leginkább rendben lévő gazdasága, a kormány pedig régóta várta, hogy erőfeszítéseit, a tehermegosztás politikáját elismerjék.

A "világ különböző sarkaiból" érkező nyomás azonban - például a bankadó és a multinacionális vállalatokat terhelő adók csökkentésére - még mindig érezhető, ám a kabinet ragaszkodik ahhoz, hogy a válság terheit méltányosan kell szétosztani - magyarázta Orbán Viktor, majd a tranzakciós illetékre utalva jelezte, mindent megtesznek, hogy a bankok ne hárítsák ezt a terhet az ügyfelekre, de ha mégis megteszik, "megkeressük az eszközöket, hogy ez ne fordulhasson elő". Úgy véli, a magyar gazdaságpolitika - a munkahelyvédelmi akciótervvel - megteremti a növekedés alapjait, "ezért Magyarországon a következő évben lesz növekedés".

A miniszterelnök szerint az országjelentés indirekt módon arról is szólt, hogy Magyarország IMF-kölcsön nélkül is biztosan megáll a lábán. Hozzátette ugyanakkor, ő szeretné, ha lenne megállapodás az IMF-fel és az EU-val, és úgy látja, közel is a megegyezés. "Azért javaslom, hogy Magyarország továbbra is tárgyaljon az IMF-fel, mert nehéz idők fognak jönni Európában (...), és nekünk jó volna, ha egy biztonsági védőhálónk lenne. De való igaz, ilyen relatíve jó helyzetben lévő, pénzügyileg stabil ország nem szokott IMF-hitelért folyamodni, és kapni sem szokott" - mondta.

Az interjúban bejelentette egyúttal, hogy kétharmados, azaz minősített többséget igénylő jogszabály lesz az új földtörvény. Azt mondta, a kabinet az erről szóló döntését a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) javaslatára hozta meg. Arra a kérdésre, hogy a törvény miatt Magyarország nem nyit-e újabb frontot az uniós bírósággal, a kormányfő azt válaszolta: "szerintem nem nyitunk, de majd meglátjuk, ha nyitunk is, majd jól megnyerjük azt a csatát is".

Az új földtörvénnyel Magyarország azokhoz az uniós tagállamokhoz csatlakozik, amelyekben nem sértik az EU-s jogot, mégis az a helyzet alakult ki, hogy a helyi gazdák a földek kizárólagos tulajdonosai - magyarázta Orbán Viktor, jelezve azt is, hogy a nagybirtokot korlátozó irányba mozdítják a magyar mezőgazdaságot, és a jövőben azok tudnak termőföldhöz jutni, akik ténylegesen gazdálkodnak vele. Ez egy forradalmi változás, egy 100-130 éves nagy vitát zár le - jegyezte meg.

A zsebszerződésekről szólva közölte: "jöhet ide az Európai Unió vagy akárki, de törvénytelenül szerzett dolog vagy törvénytelenül létrejött szerződés semmilyen későbbi változás révén nem válik törvényessé. Tehát azt a földet vissza kell adni". Nehéz dolog, dzsungelharc, de a magyar jogalkotó megtalálta a szükséges eszközöket - mondta. A rádióinterjúban érintették az új választási eljárási törvényjavaslatot is, amellyel kapcsolatban a kritikákra a miniszterelnök úgy reagált: "jókat mosolygok ezeken a vitákon, mert nyilvánvaló", hogy a mostani választási rendszer fenntartása a Fidesznek lenne a leginkább érdeke, hiszen a jelenlegi kormánypárt a hatályos szabályokkal kétharmados győzelmet aratott 2010-ben. A választási eljárás rendszerét viszont azért kell újraszabályozni, mert "új korszakba léptünk" például a 2014-től már kisebb parlamenttel vagy a külföldön élő magyarok választójogával - fejtette ki.

Orbán Viktor szólt az önkormányzati adósság egy részének állami átvállalásáról is, közölve: az ötezres lélekszámnál kisebb települések adósságának idei teljes mértékű rendezését az teszi lehetővé, hogy a magyar gazdaság remekül teljesített 2012-ben, és előállította az ehhez szükséges százmilliárd forintot. Hozzáfűzte, hogy az ötezer lakosúnál nagyobb települések esetében 2013 közepéig minden érintettel egyenként megállapodnak.

MTI - barikad.hu


http://www.barikad.hu/orban_nehez_idok_jonnek_kellene_a_vedohalo-20121116
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mazsihisz totálisan támogatja a cionista agressziót
  2012-11-16 17:57:57, péntek
 
 


A mazsihisz totálisan támogatja a cionista agressziót

2012. november 15. 19:55
Kostás Roland - Hunhír.info

A jeruzsálemi kormány vezetőinek nemcsak joguk, hanem kötelességük is, hogy mindent megtegyenek állampolgáraik védelmére, és a rendelkezésükre álló katonai erőt a szükséges mértékben felhasználják a további támadások megelőzésére - olvasható a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) a gázai célpontok ellen intézett izraeli terrortámadásokra reagáló közleményében.

A hazugságoktől és csúsztatásoktól hemzsegő irományban a mazsihisz, mint a magyarországi zsidóság önjelölt, kizárólagos képviselője úgy fogalmaz: A magyar zsidóság elítéli a Dél-Izraelt ért újabb tömeges rakétatámadást. Az hogy a cionista terrorállam milyen brutális támadássorozatot indított a palesztinok ellen, nem érdekli a kettős mércés Izrael-imádókat. De még az sem, hogy még az amerikai elnök is elítélte a cionista agressziót, és aggódik a zsidó offenzíva miatt. A mazsihisz megint kimutatta orra fehérjét. Az irományban brutálisan álszent, kettős mércés módon a "Hamasz terroristái által elkövetett az emberiség elleni bűntettekről értekezik, gondosan letagadva, hogy a cionista rezsimet vádolja a világ közvéleménye az ilyen gonosztettekkel. A mazsihiszes hazugsághalmaz ismételten kiválóan alkalmas a zsidók elleni gyűlölet magyarországi erősítéséhez. Mert az internet világában elhisz a tufa pufajkás munkásőr által irányított szervezett, hogy amit ők beadnak a magyar közvéleménynek, azt el is hiszi. Hát, ez az idő már elmúlt, Zoltai-Zucker.




http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59251
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hát, jó reggelt, Magyarország!
  2012-11-16 17:52:21, péntek
 
 

Hát, jó reggelt, Magyarország!

Április 12-én hétfőn egy másik országban ébredtünk. A nemzet éveken át letargiában volt, a hangulatunk, az életesélyeink csapnivalóan kedvezőtlenek voltak. De megvolt bennünk a változtatás szándéka, eluntuk a szocialisták elavult és hazug propagandahíreit a gazdasági stabilizációról és az életszínvonalunk emelkedéséről. Változásokra vártunk, és a változások most elkezdődhetnek. A magyar családokban a remény újra felcsillan a Fidesz átütő választási eredménye fényében. A családfőnek újra lesz munkája, az édesanya ismét kiszámítható biztonságban nevelheti a gyermekeit, a nagyszülők jó színvonalú egészségügyi ellátást kapnak, nem csökken a nyugdíjuk vásárlóértéke, a gyerekek iskoláit pedig nem zárják be. A mezőgazdaságban dolgozók jövedelmét nem nyeli el a multinacionális áruházlánc, a munkásokat nem teszik utcára, az értelmiséginek lesz újra hivatása, olyan, amelyből meg tud élni. Az önkormányzatok nem mennek csődbe, az állam pedig meg tudja védeni a polgárait. Ezt vártuk már régen. A remény most megadatott. És végre reális alapokon nyugszik.

Ezzel a választási győzelemmel olyan lelki megerősítést kaptunk, mint amilyennel a háború poklában küzdő katonákat lehet a túlélésre lelkesíteni, amivel az élet pártján lehet őket tartani. Magyarországon az emberek mertek szavazni, és a változás mellett voksoltak. Újra megvan bennünk az erő, hogy változtassunk a sorsunkon. És újra van vezető, aki a változás élére állhat, aki a változás élére tud állni. Egy ember napjainak bearanyozásához egy ,,jó reggelt", egy kedves köszöntés, egy őszinte gesztus már elég. A vietnami háború poklában egy bátorító szó is felért a megváltással. Felébredtek a katonák, tehát életben voltak, túléltek egy újabb napot. Mi nemcsak túléltünk nyolc évet, hanem újra is akarjuk építeni a gazdaságunkat, a társadalmunkat. Azt akarjuk, hogy a családok megerősödjenek, és mindezek együttes hatására országunk új lendületet kapjon. Olyat, amellyel a határon túli testvéreinket is a szárnyaink alá tudjuk fogadni.

A sikerhez az első feltétel, a politikai támogatottság, megteremtődött. A választópolgárok már döntöttek. A labda most az új parlamentnél és főleg az új kormánynál lesz. Az államigazgatásnál. Ha jó szakmai döntések születnek, az állampolgárok maguk is tevékeny részesei lesznek az újjáépítésnek. Ám Orbán Viktor szavaival élve, a győzelmet, a kormányzat lehetőségét nagy alázattal kell fogadni.

Alázattal, a tavasz, a feltámadás időszakában is. Az ország magára találása szimbolikusan jelenthet egy új feltámadást. A nemzet megerősödését. Mert ha a feltámadás üzenetét megértjük, akkor felismerjük, hogy az ég a föld felett nincsen egészen bezárva - XVI. Benedek pápa bíboroskorában írt szavaival élve. Isten fényéből valamennyi, ha még félénken is, de beszüremkedik az életünkbe. Hatására felserken bennünk az öröm, és mindenki, akibe ebből az örömből valamicske besugárzik, a maga módján ugyancsak egy kicsiny réssé lehet, amelyen keresztül az ég a földre letekint, és le is száll hozzá.

Isten segítségét kérve kell kormányozni, mert Magyarországon a korrupció, a romlottság olyan, hogy ezen csak a Teremtő erejével lehet valamit is változtatni. És az Ószövetség tanítása szerint jaj legyen azoknak, akik megvesztegetésért igaznak mondják a bűnöst, és az igazak igazát elvitatják. Ezért gerjedt haragra a nép az eddigi kormányzás ellen Magyarországon. Ezért várja a megtisztulást. És ezért kellenek újabb próféták, akik felmutatják a lehetséges kiutat. Ehhez kérjük Isten segítségét: aranyozza be minden reggelünket, minden nappalunkat. Ezt kívánom magunknak!

Lentner Csaba - Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
280 millió egy újabb szennyre
  2012-11-16 17:41:06, péntek
 
  280 millió egy újabb szennyre



Felháborító, hogy amíg egyre többen kapcsolódnak be a Megtisztulás éjszakája kapcsán a szennytől, mocsoktól való megszabadulásra a tűz segítségével, addig a másik oldalon "gyártják" azokat. Régen örültünk, ha egy-egy új magyar film megjelent, mely feldolgozta a kötelező olvasmányokat is. De hol vannak már a szép magyar irodalmi művek, történelmi regények? A régi színészeink? Az erkölcs?

Már nem csak buzifelvonulás, de buzi filmünk is lesz, ráadásul állami támogatással. A Magyar Nemzeti Filmalap ugyanis gyártási támogatást ítélt meg a Coming Out című film elkészítésére, melynek főszereplője Csányi Sándor lesz. Nem mást, mint Magyarország leghíresebb buziját fogja játszani. Na már erről is híresek leszünk.

"A szexualitását teljes mértékben felvállalja és küzd a köcsögök jogaiért ebben a közegben" - nyilatkozta a rendező. Várhatóan áprilisban kezdik forgatni, addig is további szereplőket várnak. Ja, és még nem említettük az összeget, mert nekünk (az államnak) ez közel 280 milliót ér. Megosztásban persze, mert 150 millió alaptámogatásról és 130 millió többlettámogatásról döntöttek.

Lelki szemeim előtt látom, ahogy a filmbemutatóra a vörös szőnyegen majd a buzik sorfala közt jelennek meg a szereplők. A filmvásznon talán 18-as karika is lesz.


Vásárhelyi Virág - Jövőnk.Infó
2012. november 16

http://www.jovonk.info/2012/11/16/280-millio-egy-ujabb-szennyre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb negyvenmillió a konzultációra
  2012-11-16 17:33:46, péntek
 
  Újabb negyvenmillió a konzultációra

Azonnali hatállyal 44,3 millió forintot csoportosít át a kormány a gazdasági konzultáció eredményeiről való tájékoztatási feladatokra a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.
Szerző: Gépnarancs | 2012. november 16. | Szólj hozzá!

A kabinet arról is döntött, hogy szintén azonnali elrendeléssel százmillió forintot biztosít a Hagyományok Házának, a Kárpát-medencei néphagyomány ápolására és továbbéltetésére létrehozott intézménynek.

A Magyar Közlöny pénteki számában jelentek meg a kormány határozatai, amelyek szerint mindkét átcsoportosításért Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter felel.

A gazdasági konzultációról való tájékoztatás esetében a fel nem használt pénzt december közepéig kell visszafizetni, a jogszerű felhasználást pedig jövő február végéig kell megvizsgálnia a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak (Kehi). A Hagyományok Házának a fel nem használt pénzt 2013 közepéig kell visszafizetnie.

A Magyar Közlönyben október végén jelent meg, hogy hamarosan tájékoztató levelet küld a kabinet a gazdasági konzultáció eredményeiről. Az akkori kormányhatározat szerint az kap majd ilyen levelet, aki korábban jelezte, hogy a továbbiakban is részt akar venni a nemzeti konzultációban, azaz a kérdőívvel együtt a személyes adatainak kezeléséhez való hozzájáruló nyilatkozatot is visszajuttatta.

A nekik megküldendő, a gazdasági konzultáció eredményeiről tájékoztató miniszterelnöki levelek és más dokumentumok nyomdai előállításával kapcsolatos feladatokkal Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert bízta meg a kormány.

A tizenhat, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdést tartalmazó gazdasági konzultáció kérdőíveit augusztus 20-ig küldhették vissza az állampolgárok. A visszaérkezett kérdőívek száma csaknem 700 ezer volt. A konzultációra 976 millió forintot csoportosított át júniusban a kabinet.

http://gepnarancs.hu/?p=49879
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csúcsot dönthet az orvoselvándorlás
  2012-11-16 17:24:23, péntek
 
 


Csúcsot dönthet az orvoselvándorlás
2012. november 16., péntek, 6:15


A béremelés sem tartja itthon az egészségügyi dolgozókat. A Világgazdaság adatai szerint az elmúlt öt évben megháromszorozódott az elvándorlók száma.


Szeptember végéig elérte az 1660-at azoknak az egészségügyi dolgozók száma, akik külföldön vállalnának munkát. A Világgazdaság adatai szerint az elmúlt öt évben megháromszorozódott az elvándorlók száma: öt évvel ezelőtt 664-en, tavaly viszont már 1901-en kérték a külföldi munkavállaláshoz szükséges hatósági igazolást az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivataltól.

A Világgazdaság szerint az idei év újabb csúcsot dönthet annak ellenére, hogy jelentős fizetésemelést kaptak az orvosok és az ápolók.

Az elvándorlók nagyobb része még mindig orvos: az első háromnegyed évben összesen 912 doktor távozott. Az év első kilenc hónapjában 388 ápoló kért hatósági igazolást a kiutazáshoz, míg tavaly egész évben 314-en.

Az elvándorlók számát nem ellensúlyozza a bevándorlóké, 2007-ben még 165-en, 2011-ben csupán 83-an kérték diplomájuk honosítását, az idei első kilenc hónapban pedig 123-an.






A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/itthon/20121116-csucsot-donthet-az-orvoselvandorlas.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bűnös városba vonult be Horthy
  2012-11-16 17:18:45, péntek
 
  Bűnös városba vonult be Horthy

2012. november 16. 08:56


93 évvel ezelőtt, 1919. november 16-án, Horthy Miklós a Nemzeti Hadsereg élén bevonult Budapestre. Horthy a Gellért Szálló előtt elmondott beszédében kertelés nélkül kimondta, hogy meggyűlölte a magyar fővárost, amely az elmúlt évben a nemzet megrontójává lett, megtagadta ezeréves múltját, sárba tiporta koronáját, nemzeti színeit és vörös rongyokba öltözött. Végül "megbocsátott" neki.



A Tanácsköztársaság után

Az 1919 márciusában uralomra jutó magyarországi Tanácsköztársaság vezető szerve, a Forradalmi Kormányzótanács augusztus 1-jén lemondott a hatalomról, miután a román hadsereg átkelt a Tiszán, s megindult az ország védtelenül hagyott fővárosa ellen. Az ország vezetését a tanonciskolát végzett Peidl Gyula vezette kormány vállalta magára. A magát az őszirózsás forradalom örökösének tartó kabinet hatodik napját kezdte meg hivatalában, amikor tisztek egy csoportja elkergette a kormányt a román királyi csapatok segítségével, amelyek a Vörös Hadsereg megszűnését kihasználva előrenyomultak, s augusztus elején már a Duna-Tisza közét, a Tiszától északra fekvő területeket és a fővárost is megszállták.

Román lovasság Budapest utcáin

A Peidl-kormány megbuktatása után tíz nappal alakult meg a magát az 1918-as polgári demokratikus forradalom előtti jogrendszer folytatójának tekintő Friedrich-kormány. A román hadsereg augusztus folyamán a Dunántúl északi részét is megszállta, továbbá szoros ellenőrzése alatt tartotta a kormányt, a vidéki közigazgatást, a postaforgalmat és a sajtót is. A Tiszántúl területeit külön román katonai kormányzó irányította, s tovább folyt a magyar területek szisztematikus kifosztása, az értékek vagonokban történő Romániába szállítása, aminek még az antant sem szabott gátat.

Román szuronyosok

Az 1919 májusában Aradon, a bolsevik hatalom ellen alakuló, majd székhelyét Szegedre áttevő ellenforradalmi kormánnyal az ott korábban hadügyminiszteri posztot betöltő Horthy Miklós augusztus 9-én közölte, hogy a hadsereg-fővezérlet kiválik a hadügyminisztérium kötelékéből. A Horthy vezette Nemzeti Hadsereg a Dunántúl déli részére augusztus folyamán fokozatosan kiterjesztette befolyását, s az általa létrehozott kerületi parancsnokságok ellenőrizték és utasították a Friedrich-kormány vidéki szerveit is. A szegedi ellenforradalmi kormánytól magát függetlenítő Horthy Siófokon alapította meg a Fővezérséget.

1919 nyarán-őszén tehát három hatalmi tényezővel kellett számolni Magyarországon: a Horthy vezette Nemzeti Hadsereggel, a szegedi ellenforradalmi kormánnyal és a román megszállókkal, amelyek összefonódtak a budapesti Friedrich-kormánnyal. Ugyanakkor nem lehet élesen elválasztani a politikai egységeket, mivel például Horthy - bár kinyilvánította, hogy nem tartozik felelősséggel a budapesti kormánynak - rendszeresen részt vett annak kormányülésein.

A Friedrich-kormány

A magyarországi zűrzavarban az antant Clerk-missziója hivatott rendet tenni. Az október közepén az angol külügyminisztérium kelet-közép-európai ügyekkel foglalkozó diplomatája, Sir George Clerk vezetésével Magyarországra érkező teljhatalmú küldöttség célja a magyarországi viszonyok konszolidációja és a békeszerződés feltételeinek előkészítése volt. Felismerték, hogy az akkori helyzetből való egyetlen járhatónak tűnő kiút az, ha egy összefogott fegyveres erő képviselheti a tényleges hatalmat.

Clerk Budapestre érkezése után rögtön tárgyalásokba kezdett a magyar pártok vezetőivel egy az antant és az utódállamok számára is elfogadható koalíciós kormány létrehozásáról. Horthy 1919. november 5-én Bethlen Istvánnal együtt ment a Clerk által összehívott pártközi megbeszélésre, ahol a misszió vezetője kilátásba helyezte a Nemzeti Hadsereg budapesti bevonulásának közeli lehetőségét. Horthy bejelentette, hogy hadseregével alárendelik magukat az antant-megbízott közreműködésével alakuló kormánynak és nem vezet be katonai diktatúrát.

Végül november közepén a román csapatok megkezdték az Észak-Dunántúl, a főváros és a Duna-Tisza köze kiürítését. A Tiszántúlról azonban csak 1920 áprilisában vonultak ki. A román alakulatok helyét a Nemzeti Hadsereg osztagai foglalták el.

A bevonulás napja

A románok november 14-én hagyták el a kifosztott Budapestet, Horthy hadseregének alakulatai már másnap a város határában állomásoztak. A bevonulásra november 16-án került sor. Kiáltványok jelentek meg a főváros utcáin, amelyekben Horthy Magyarország legszégyenteljesebb korszakának nevezte az 1919 novembere előtti időszakot, nyugalomra és együttműködésre szólította fel a lakosokat.

Horthy kiáltványa Budapest népéhez

A Nemzeti Hadsereg fővezére november 16-án hajnalban vonattal utazott fővezérségi központjáról, Siófokról Budapestre. 6.15-kor a Kelenföldi pályaudvaron szállt le a szemerkélő esőben, majd egy fehér lóval folytatta útját a fővárosban. A fellobogózott és kidíszített Bartók Béla úton hatalmas pompával vonult végig a tömegek szegélyezésében.

A Gellért térre érvén a Gellért Szálló előtt - amely a megszálló románok városparancsnokságának adott otthont, később pedig Horthy főhadiszállása lett - a kissé megilletődött Bódy Tivadar polgármester fogadta, akinek fogadóbeszédére Horthy lova nyergéből válaszolt. Az egykori ellentengernagy kertelés nélkül kimondta, hogy mindeddig gyűlölte Budapestet, amely az elmúlt évben a nemzet megrontójává lett, megtagadta ezeréves múltját, sárba tiporta koronáját, nemzeti színeit és vörös rongyokba öltözött.

A Bartók Béla utcán

,,Mikor még távol voltunk innen, és csak a remény sugara pislogott lelkünkben, akkor - kimondom - gyűlöltük és átkoztuk Budapestet, mert nem azokat láttuk benne, akik szenvedtek, akik mártírok lettek, hanem az országnak itt összefolyt piszkát" - szólt Horthy a mindössze néhány perces válaszában. Beszéde végén megbocsátott a városnak, azonban hozzátette: ,,ezek a kezek nyitva állanak testvéri kézszorításra, de büntetni is tudnak, ha kell."

Horthy fogadása a Gellért Szálló előtt

A Gellért Szálló előtti tér eseményeit követően a menet a mai Szabadság-hídon keresztül a parlamenthez vonult. Itt Friedrich István kormányfő köszöntötte a menetet, ezt követően Horthy leszállt lováról, s a parlament lépcsőjén felsétált, ahol egy oltár állt. Csernoch bíboros hercegprímás misét mondott, majd megáldotta a Tormay Cecil által hímzett zászlót, amelyet a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége nevében ajándékozott a Nemzeti Hadseregnek.

Bár néhányan féltek a bevonulás esetleges antiszemita következményeitől, Horthy budapesti útja békésen folyt le. A bevonulás másnapján egy újabb megbeszélés sorozat kezdődött egy nyugati országok által is elismert új kormány felállításáról. 1919. november 24-én megalakult az új kormány, élére a tanítóképzőt végzett Huszár Károly került. Az antanthatalmak már másnap elismerték Magyarország kormányát, amely a következő év elején küldöttséget indított a párizsi béketárgyalásokra, s levezényelte az első nemzetgyűlési választásokat.


http://mult-kor.hu/20121116_bunos_varosba_vonult_be_horthy?pIdx=2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 595 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 218
  • e Hét: 2140
  • e Hónap: 5885
  • e Év: 159381
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.