Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Orbán száműzi a keresztény értékrendet Magyarországról
  2012-11-17 18:10:21, szombat
 
  Orbán száműzi a keresztény értékrendet Magyarországról

http://m.blog.hu/ok/okos-tojas/image/ordogipenz.jpg

Miből következtetek erre? Végtelenül egyszerű a dolog.

1. 2012. augusztus 13. Orbán Viktor interjút adott a Policity internetes portálnak. ,,Egy önmagát finanszírozni képes felsőoktatási rendszerben gondolkodom, ahol az állam minden egyes magyar diák számára, aki az egyetemek által előírt minimális követelményt képes teljesíteni, biztosítja annak lehetőségét, hogy saját maga finanszírozhassa a tanulását úgy, hogy az a diáknak ne jelentsen vállalhatatlan megterhelést, és az igénybe vett erőforrásokat hosszú lejáratban kelljen majd visszaadnia." (Magyarul a diák, ha tanulni akar, vegyen fel hitelt.)

2. 2012. november 17. Orbán Viktor előadást tartott a madridi Szent Pál Egyetemen, ahol a hitel kérdésével kapcsolatban kifejtette: egy keresztény értékrendet képviselő Európa nem engedte volna meg, hogy az emberek hitelek felvételével feléljék családjaik jövőjét.

Adott tehát a keresztény értékrend, mely nem engedi meg a hitel felvételét, és adott a Kedves Vezető gondolata, hogy a diákok hitelt vegyenek fel a tanulmányaik finanszírozására. A kettő összevetéséből logikusan következik, hogy a Kedves Vezető törölni akarja a keresztény értékrendet az országból és lándzsát tör a hitelfelvétel mellett.



Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

http://okos-tojas.blog.hu/2012/11/17/orban_szamuzi_a_kereszteny_ertekrendet_magya rorszagrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó mindig zsidó marad
  2012-11-17 18:08:34, szombat
 
 
Zsidó mindig zsidó marad

2012. 11. 16. péntek. - 17:49

Mint ismeretes, a napokban a gázai övezetben Izrael eddigi 446 bombázása során 19 palesztin halt meg, köztük sok gyerek, a sebesültek száma pedig meghaladja a 230-at. Izrael a 2008-as vérfürdő során 1417 palesztint ölt meg, ebből 926 volt civil (többségében nő és gyermek). A Magyarországon élő fajtársaik pedig az alábbi közleményt adták ki:

A Mazsihisz támogatja Izrael önvédelmi lépéseit

A magyar zsidóság elítéli a Dél-Izraelt ért újabb tömeges rakétatámadást, amely lehetetlenné teszi a normális életet, veszélyezteti az ott élők életét, és menekülésre kényszeríti a lakosságot.

Az elmúlt években a gázai övezetben hatalomra jutott gyilkosok újabb és újabb támadásokat intéztek a civil lakosság ellen, megakadályozva a békés egymás mellett élést. Az utóbbi hetekben minden indok nélkül a korábbinál intenzívebben támadták Izraelt, és csak a fejlett védelmi eszközöknek, a szerencsének volt köszönhető, hogy az nem követelt nagyszámú polgári áldozatot.

A mai - több száz rakétával indított -, támadást az tette lehetővé, hogy a halál kufárjai - elsősorban az iráni teokrata rendszer - rövid- és hosszútávú rakétákkal látja el a terrorszervezeteket. A zsidó állam vezetése az elmúlt időszakban messzemenő türelmet tanúsított, amikor nem indított általános támadást a tűzfészkek elfojtására. Minden embernek, minden népnek joga van az önvédelemre, amelyet nem csak az ősi törvények, hanem a nemzetközi jog normái is biztosítanak. A jeruzsálemi kormány vezetőinek nem csak joguk, hanem kötelességük is, hogy mindent megtegyenek állampolgáraik védelmére, és a rendelkezésükre álló katonai erőt a szükséges mértékben felhasználják a további támadások megelőzésére. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége részvétét fejezi ki az ártatlan civil áldozatok hozzátartozóinak, és felkéri a Magyar Kormányt, hogy - a civilizált államok többségéhez hasonlóan - támogassa Izrael önvédelmi harcát, és tegyen meg mindent, hogy a Hamasz terroristái haladéktalanul fejezzék be az emberiség elleni bűntetteiket.

A MAZSIHISZ-nek ezzel nincs baja - Az Örök Zsidó igazi arca

A jelenkori magyarországi közélet egyik leggusztustalanabb és leginkább visszataszítóbb zsidója, Dániel Péter pedig így vélekedik a történésekről:

Véleményem szerint Izrael ismét teljes joggal védi meg magát és állampolgárai biztonságát a palesztin és egyéb terrortámadásokkal szemben. Hiszen ez minden demokratikus, szuverén jogállam joga és kötelessége is egyben. Izrael pedig demokratikus és szuverén jogállam, még ha ez bizonyos köröknek nem is tetszik. Sok sikert kívánok tehát az izraeli hadseregnek, egyúttal szolidaritásomat és együttérzésemet is kifejezem az értelmetlen terrortámadásoktól szenvedő izraeli nép irányában.

Nos, mit is mondhatnánk ezek után? A zsidó mindig zsidó marad. Megtanulhatja az őt befogadó nemzet nyelvét, de valójában és legbelül nem marad más, csak egy zsidó. Mint ahogyan a bolha sem válik attól kutyává soha, hogy a szőrzetében tartózkodik. S, hogy milyen tanulságot vonhatunk le ebből? Többek között azt, amit mi már eddig is tudtunk; hogy él Magyarországon egy olyan kisebbség, amely a befogadó nemzettel semmilyen sorsközösséget nem akar vállalni, jelképeit és kultúráját folymatosan gyalázza (Lásd ITT), és amely szembrebbenés nélkül adna ki egy ehhez hasonló közleményt akkor is, ha az izraeli hadsereg Magyarországra mérne csapást. De ez a kisebbség teljes mértékben ellenőrzése alatt tartja a politikai, a gazdasági, és a kulturális életet, tehát, ha van nemzetbiztonsági kockázat hazánkban, az éppen a zsidóság ittléte!

Néhány évvel ezelőtt, amikor szintén civilek ezreit gyilkolták le a zsidók, nemzeti szervezetek tartottak egy tiltakozó megmozdulást az izraeli nagykövetség előtt, ahol a Pax Hungarica Mozgalom vezetője, Domokos Endre János is felszólalt. Úgy gondoljuk, az akkor elhangzott beszéde ma is éppúgy aktuális, mint akkor:


Videó http://www.youtube.com/watch?v=wel3_1yCbuI&feature=player_embedded

Domokos Endre János a zsidó terror ellen


Kitartás.hu


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/zsido-mindig-zsido-marad
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán piros seggű népe, szevasztok!
  2012-11-17 18:06:22, szombat
 
 
2012.11.17. 04:42
Orbán piros seggű népe, szevasztok!

Kusza Szemre azt hiszem ráférne most egy teljeskörű kivizsgálás a Dr. Csernustól az antidopping csoportig terjedő skálán. Bizony, pisateszt, vérvétel, minden ami játszhat, mert ekkora kreténség természetes úton segédanyagok vagy tudatmódosító szerek nélkül nem jöhet egy emberből, mint ami ezen a videón látszik. De, hogy kedvezzek kicsit az Iszonyú Nagy Összeesküvés Elméletek iránt fogékonyaknak is, esetleg még elképzelhető, hogy Gyurit valamilyen biológiai fegyverrel megfertőzték a tuggyukik, mert így akarják hiteltelenné tenni az Unortodox Géniuszt. Ez az a pillanat amikor bármit hajlandó vagyok elhinni, még azt is, Pataky Atesz ajánlotta be a zufóknak és a szarháziak leszítták agyából a tudást.

Hazudjatok már valamit! Csak nem kelljen szembenéznem a ténnyel, a nemzetgazdasági miniszterünk tényleg ekkora kretén.

Lézerjankó óhaja végül is teljesült, mondott a félkegyelmű olyat, amivel a címlapokra került megint. Megy az könnyedén, ha az ember a fellépésre úgy érkezik, mint begombázott tinédzser a bebe tévé elé, hogyaszongya gyá, kilencharminctól tizenegyharmincig lila kacsa jön, délig megy, höh, király ez az innováció, fasza a műsor. Megszoktuk az is, hogy nem beszédet mond az ember, hanem ékezetet hegyez előbb fejben majd szóban. Kósa óta amúgy is tudjuk, a zúnióban a kilöttyent kávézaccból jövendölnek, mert a putnoki látó asszony nincs kéznél. Gyuri szerint humbug minden szava a látnok geciknek, a harmadik megszorító csomagot is megjövendölték a héten közvetlenül a második elfogadása után szerdán, és péntekre nem megcsináltuk azt is?

De nem azért, mert ezek ilyen látnokok, lófaszt mama! Szorgalomból.

Ha nem tudnád kedves nép, Gyuri hobbiból is unortodox megoldást választ, otthon a playmobil emberkeszettel lemodellezte az államcsődöt, és hát ugye írásban vezeti a játszmákat akár a sakkozók. Másnap bevitte dicsekedni - odass, most három kaszáló mozdulat után feldőlt a sok köcsög - csak elhagyta a papírt, folyosón melósok megtalálták, számok voltak rajta - mert a pontokat sorszámozta - mire loholtak azonnal beadni, hogyaszongya ez tuti a kőcségvetésbe lesz, mert a sör nem alkohol, a medve nem játék, számokkal papírok nem hevernek csak úgy ok nélkül szanaszét.

Ez még hagyján, tulajdonképpen mi is és a világ is megszokta, hogy így működik. De előjött belőle az elfojtott cejzelbandi, és géntudományokban jártasságát is csillogtatni kívánta. Mert neki a japán tudósok személyesen mesélték, hogy a magyar gyerekek harminc százaléka születése után fenekén hordja a japán zászlót. Ja, fehér alapon piros pöttyöt. Genetikailag rokonok vagyunk, csak így eldugva titkoljuk és nem verjük nagydobra.


http://m.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/matolcsy-p%C3%B6tty%C3%B6s-segg .gif

matolcsy-pöttyös-segg.gif

Meglepődik ezután valaki, ha a következő vacsorán a svéd konzul a sült kacsacombot látva felzokog, hogy nabazmeg, hogy jut így haza Nils Holgerson?? - mire Gyuri ott helyben boltol neki egy pénzen megvehető letelepedést Rogán Tonyóval, majd a kivörösödött arcokról és könnybe lábadt szemekről is elhiszi: a hála és szeretet megnyilvánulásai ezek.

Bár, ha jobban belegondolok még olcsón meg is úsztuk. Levezethette volna azt is, hogy a túró rudi csomagolásával is genetikai rokonságban vagyunk.


http://varanus.blog.hu/2012/11/17/orban_piros_seggu_nepe_szevasztok_874
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NYÍLT LEVÉL dr. Feldmájer Péternek
  2012-11-17 18:04:27, szombat
 
  NYÍLT LEVÉL

dr. Feldmájer Péternek

Mazsihisz elnök
drfeldmajerelnok@mazsihisz.com


Az elmúlt napokról és órákról, illetve az arról szóló véleményekről


Tisztelt dr. Feldmájer Péter!

Ön ugyebár egy független ország állampolgára? Magyar állampolgár.

Mint tudja, ez az ország döntő többségében keresztény, és őslakos államalkotó nemzet hazája. Meglehet, másik állampolgársága kapcsán eltérő véleményt is megfogalmazhat, mint a Magyar Köztársaság külügyminisztériuma.

Mint Ön előtt is ismeretes, Martonyi János külügyminiszter erről természetesen úgy nyilatkozott, hogy MAGYARORSZÁG egy független Palesztina létrehozásában és annak környezetével békében történő egymás mellett élésben érdekelt.

Le kell szögezni, ez nem antiszemita vélemény, hiszen a palesztin nemzet éppen úgy a szemita népek sorába tartozik, mint Izrael fiai. Minden, a világot behálózó ezzel nem egyező állítás ellenére.

Le kell szögezni, hogy a kődobáló palesztinokra messzehordó önjáró lövegekkel rárontó hadsereg egyértelműen hódító, és megtorló hadműveletet hajt végre Gázában. Ez ebben az órában már történelmi tény. A tények pedig makacs dolgok, amivel felénk a kultúremberek nem szoktak vitatkozni.

Ezért azt követelni a független, demokratikus MAGYARORSZÁG kormányától, hogy Izrael oldalán foglaljon állást, enyhén szólva bölcsességen kívüli elvakultságot mutat.

Azt is le kell szögezni, hogy Izrael bizonyítottan fajüldöző politikájának felhasználásával megfogalmazottan és vidáman lelkesedéssel hajt végre népirtást a palesztinok között.

E népirtásnak komoly gazdasági oka van. Izrael foszilis energiamezői kifogyóban vannak. Ezzel szemben a közelmúltban Gáza területén hatalmas, jó gazdasági hatásfokkal kitermelhető földgázmezőt találtak. Önök is tisztában vannak azzal, hogy ennek tulajdonjoga a palesztin nemzetet illeti. Mivel az az ország ma is Palesztina. Az az ország, amit vérfolyamra alapoznak, nem erkölcsileg létezik.

Az őslakosok ellehetetlenítése és egyéb furcsa műveletek végrehajtásával megváltoztatták a status quo. Volt-e azóta egyetlen békés éve annak a tájnak, mióta ez történt? Nem éve, de egyetlen napja sem telt békében. Érdemes elgondolkodni azon a tényen, hogy a palesztinopkat kivétel nélkül agresszornak kiáltották ki. Ha csak a tudósításokat figyeli valaki, számára ez is egyértelmű tény. Ha Izrael támadja meg az arabokat, az ,,természetesen" részükről akkor is önvédelem, ha a világon senki nem fenyegeti Palesztinában Izrael fiait!

Miként is lehet erről másképpen vélekedni akkor, amikor a nyári rekkenő hőségben rendre megfosztják a tiszta ivóvízhez jutás lehetőségétől Gáza ártatlan népét? Több méter magas, sok kilométer hosszú, hatalmas erővel és technikával őrzött kerítéssel határolta el Izrael Gáza földjét. Mi ez, ha nem faji megkülönböztetés?

Azonban ezzel de facto kimondatlanul azt is kinyilvánították, az a bekerített föld a palesztinoké. Amikor pedig ennek a ténynek az őslakos palesztin nemzet fegyverrel is nyomatékot ad, akkor minden hírügynökségnek előírják, hogy szélsőséges agresszornak, terroristának nevezzék az őslakosokat. Márpedig ha ilyen módon is az a föld a palesztinoké, akkor miként hatolhat be oda tankokkal idegen hadsereg, miközben a palesztinok rakétái lakatlan izraeli területeken mindössze kisebb homokfelhőt okoztak? Mert az a hadsereg azon a tájon bizonyosan idegen. Kétezer éve idegen!

Nos, dr. Feldmájer Péter, megpróbáltam higgadtan leírni az Önétől, Önökétől eltérő véleményem szabadon, egy szabad országban, amely ország nemzetétől és vezetőitől senki a világon nem kérheti az országunk érdekei ellen való idegen vélemények ismételgetését. Ez egyben véletlenül sem a Magyarországon velünk együtt élő hitsorsosai terhére megfogalmazott vélemény. Ha ezt másképpen értékeli, az kirekesztő gondolkodásra utal. Akkor mi mit mondjunk? Mondjuk azt, hogy az államalkotó keresztény többséggel szemben ez a vélemény antikeresztény? Furcsa volna, mint fordítva is az.

Tegnap néhány magyar ember Izrael budapesti nagykövetségének kerítése előtt néhány égő gyertyát és mécsest helyezett el. Az erről szóló tudósítás rövidfilmjét többször is megnéztem. Ők nem araboztak, nem zsidóztak. Tudja mi hangzott ott el? Azt mondták, hogy ebből ne legyen még nagyobb háború. Ők legalább tudatában vannak annak a ténynek, hogy a vérrel szerzett ország hadserege bármilyen parancsot végrehajt.

Képzelje, dr. Feldmájer Péter, Nürnbergben sem vették figyelembe, hogy a háború sújtotta Németország tisztjei parancsra hivatkoztak. Ezt nem a védelmükben kell olvasnia, hanem annak a pernek a történetét ismerve. Mit gondol, dr. Feldmájer Péter a lövéseik utáni jövőről? Mert mindegy, hogy hogyan hívják a támadó országot, a katonai magatartás erkölcsileg és politikailag egy az egyben ugyanaz. Elfogadhatatlan az egész világ számára, most és mindenkor.

A gyertyát gyújtó emberek nem a palesztinok mellett a zsidóság ellen tették le a lángokat. A békéért. És természetesen véletlenül sem antiszemiták ezzel a cselekedetükkel.

Mint Ön is tudja, a büntetőjogi meghatározás alapján Magyarországon csak a független magyar bíróság állapíthatja meg a törvényben megkövetelt megfelelő bizonyítékok alapján ennek megvalósulását. Még a helyszínre érkező rendőrök sem intézkedtek a gyertyagyújtókkal szemben, de még egy egyszerű személyi azonosítás sem történt.

Miként követelheti bármely másik ország magyarországi szervezetének tagja ebben az országban, hogy a független magyar rendőrség intézkedjen, az ügyészség gyanút fogalmazzon meg az antiszemitizmus vádjával? Ez természetesen ,,költői" kérdés volt. A helyes válasz a magyar jog alapján, hogy soha, senki, sehogy.

Köszönöm megtisztelő figyelmét!

A béke legyen a független Palesztinával és Önökkel!


Lengyel Károly

Budapest, 2012. november 16.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még 90 milliárd
  2012-11-17 18:02:04, szombat
 
  Még 90 milliárd

- 2012.11.16. 21:15

Fantasztikus módon most majdnem egy hónap telt el újabb csomag nélkül. Viszont ami késik, nem múlik. A Matolcsy-féle pöttyösfenekezés után ma este bejelentették a legújabbat. Ez a harmadik, 90 milliárd.

Természetesen nem megszorítás, hanem "államháztartási egyenleget javító lépés".
Ezt jegyezzük meg, gyönyörű szókapcsolat!

A 90 milliárdos csomagocska elemei:

"A kormány döntött arról, hogy a 2013-as költségvetési évtől kezdve:

- A bankadót végeleges adónemként rögzíti a 2013-as mértéken.

- Az energiaszolgáltatók jövedelemadóját 50%-ra emeli, de a 19%-os általános társasági adókulcs és az 50% közötti kulcs közötti adóból levonhatóvá teszi a társaságok által végrehajtott beruházásokat, a 19%-ot meghaladó adótömeg 50%-ának mértékéig. Ez 40 milliárd forinttal javítja a jövő évi költségvetési pozíciót.

- A közművezetékek adóját központi adóként határozza meg, így a korábbi változattal szemben valamennyi nem-családi tulajdonú vezetékre az ország teljes területén érvényesíti az adónemet. Ez 30 milliárd forinttal javítja a költségvetés 2013. évi pozícióját.

- Emeli a Szerencsejáték Zrt. osztalékelvonásának mértékét. Ez 10 milliárd forint értékben hoz többlet költségvetési bevételt.

- Emeli az on-line szerencsejáték adóbevételt további 10 milliárd forint értékben."

Ahogy Orbán Viktor is megmondta 2 nappal ezelőtt:


"Magyarországon nincsenek megszorítások, nem voltak, és nem is lesznek, a kabinetnek csak akciótervei, átszervezései vannak, a terheket pedig kifejezetten a nagy cégekre és a bankokra helyezik, nem pedig az emberekre - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy a mai magyar gazdasági modell legnagyobb sikere, hogy az ország megszorítások nélkül fog kijutni a válságból. Orbán Viktor abban bízik, hogy 2013 a sikertörténetnek számító magyar gazdaság nemzetközi tekintélyének növekedéséről szól majd."

Szép estét, jó hétvégét!

http://vastagbor.blog.hu/2012/11/16/meg_90_milliard
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
S. O. S., IMF! Itt Matolcsy György!
  2012-11-17 17:58:52, szombat
 
  S. O. S., IMF! Itt Matolcsy György!

2012. november 17., szombat, 10:56


Pontosan egy éve kéredzkedett vissza az IMF-hez az Orbán-kormány. De pár hét se kellett, máris magukra haragították a Valutaalapot és az Európai Bizottságot is, január elején bankroham, elszálló forint és finanszírozhatatlan államadósság fenyegette az országot. Hitegetés hónapokon át, majd ősszel IMF-ellenes médiakampány, keménykedés Brüsszellel - ez a 365 nap története.


"Magyarország fordulóponthoz érkezett... Jó eszköz lehet számunkra egy újfajta, már a saját érdekeink szerint berendezett gazdaságunkhoz igazított együttműködés az IMF-fel... Az IMF szokásos éves gazdaságpolitikai konzultációjának keretében megkezdjük a tárgyalásokat egy új típusú együttműködésről." Épp egy éve, 2011. november 17-én késő délután adta ki azt a közleményt a Nemzetgazdasági Minisztérium, amellyel visszakéredzkedett a tárgyalóasztalhoz - ahhoz, amelytől 2010 nyarán a felek (a kormányon és az IMF-en kívül a Valutaalappal együttműködő Európai Bizottság) felálltak az Orbán-kormány különutas politikája miatt.

Már a Valutaalaphoz való visszasomfordálás időzítése is pikánsra sikeredett, mert előtte három nappal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a parlamentben figurázta ki a nemzetközi intézményt. Akkor hangzott el az elhíresült mondat, miszerint "ez a hárombetűs intézmény minden egyes intézkedésünket ellenzi, így hát nem is rá, hanem ellene hangoljuk a kormányzati politikát."

Mint később kiderült, a kommunikációs öngólt azért hozta össze a kormány, mert 17-én reggel jelzést kapott a világ egyik legnagyobb hitelminősítőjétől, a Standard & Poor'stól, hogy az az intézetek közül elsőként bóvli kategóriába minősíti le Magyarországot. A kormány úgy volt vele, nincs mit tenni, a gazdasági kárenyhítés miatt bevállalták, tárgyalásokat kezdeményeznek az addig ellenségnek tekintett IMF-fel, hátha el tudják kerülni a bóvlit. Félhetett Matolcsy, mert az euró azokban a napokban 310 forint felett járt, az állampapírhozamok pedig messze a hosszú távon fenntarthatónak ítélt szint felett fogytak.

Bóvli lettünk

A tervük végül nem sikerült, csak félsikert értek el: az S&P akkor nem minősítette le az országot a befektetésre nem ajánlott kategóriába, de egy másik hitelminősítő, a Moody's a kormányzati hátraarc után egy héttel igen. December közepén aztán az S&P is megtette, majd januárban a harmadik nagy minősítő, a Fitch is bóvliba vágta a magyar adósságot. Mindhárom cég egy fokozattal rontotta a minősítést, nem kettővel, amennyi a levegőben lógott az IMF-fel való kapcsolat felvétele előtt.

Azóta bóvli kategóriában vagyunk, mostanában időszerű a minősítés felülvizsgálata, a piacon pedig széles körben osztott nézet, hogy nagy eséllyel tovább rontják Magyarország besorolását.

Az IMF-fel a hátunk mögött ilyenre aligha kerülne sor, azonban az elmúlt egy év arról szólt, hogy csak tessék-lássék módon ült le az előkészítő beszélgetésekre a kormány, egyre egyértelműbbé téve, hogy valójában török kártyát játszik. Orbán próbálta fenntartani a látszatát és az esélyét annak, hogy bármikor komolyra fordulhatnak a még el sem kezdődött hivatalos tárgyalások, de közben olyan döntéseket hozott, amelyek máig késleltetik, gátolják, hogy ezek elkezdődjenek.

Nézzük az egyéves huzavona főbb állomásait!

Pár hét, és a kormány újra kihúzta a gyufát

December közepén Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azt nyilatkozta, 2012. január 10. körül kezdődhetnek a hivatalos tárgyalások az IMF-fel. Az előkészítő egyeztetések azonban megszakadtak az új jegybanktörvény módosításáról kialakult vita miatt. A kifogásolt törvényt a parlamenten áthajtotta a kormány, január 1-jén életbe is lépett. Az Európai Bizottság ebben, valamint a bírók nyugdíjazásának és az adatvédelmi biztos hivatala megszüntetésének ügyben kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. (Az IMF nem folytat hiteltárgyalást uniós ország kormányával addig, amíg az Európai Bizottság ehhez nem járul hozzá, és ebben az esetben külön is jelezte, addig nincs tárgyalás, amíg nincs megegyezés az EU-val.)


Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter

Január első hetének elején a rossz pénzpiaci hangulat ellenére a kormány nem mutatta semmi jelét az irányváltásnak, kis híján bankpánik tört ki Magyarországon, az állampapírhozamok a november végi 9 százalékról 11 százalék fölé kúsztak, az euróárfolyam történelmi rekordot állított fel január 5-én, 324 forinttal.

A kormány ekkor tűzoltásba kezdett, Fellegi Tamás miniszter, aki az IMF-tárgyalásokért volt felelős, mindent megígért, többek között azt, hogy hajlandóak módosítani a jegybanktörvényt a Valutaalap és a bizottság kedve szerint, és hogy hamarosan megkezdődnek a tárgyalások.


Fellegi Tamás Christine Lagarde-dal, az IMF vezérével

A piaci megnyugvás elkényelmesítette a kormányt, mert Fellegi bejelentése után két hónapig hitegetés folyt, különösebb tett nélkül. Tavaszra azonban valóságos nyilatkozatháború bontakozott ki az EU-val arról, léteznek-e valójában feltételek, és hogy mik azok.

Áprilisban Orbán Viktor a jegybanktörvény EU-konform átírása mellett megígérte, hogy a költségvetési hiányt lehozzák 3 százalék alá, és a bizottság elnökével folytatott négyszemközti megbeszélése után kiderült, Brüsszel az uniós pénzek befagyasztásával fenyegető eljárást felfüggeszti, nem lépteti életbe.

A jegybanktörvényt végül július közepén átírták úgy, hogy azzal Brüsszel és a Valutaalap is elégedett volt. Nem sokra rá ide is utaztak a két szervezet delegációi, másfél hétig sorra járták a minisztériumokat, bankokat, állami intézményeket, és beszéltek Orbán Viktorral is. Akkor a piac megint bizakodott, közelinek látta a hivatalos tárgyalások elkezdődését és lezárását.

Júliusban azonban a kormány olyan költségvetést fogadtatott el - nem sokkal a bizottság és az IMF-delegáció budapesti látogatása előtt, amely egyrészt a költségvetési hiány jelentős növekedését eredményezte volna, másrészt olyan elemeket tartalmazott, amelyektől mindkét intézmény óvta a kormányt

A bizottság és az IMF itt hagyott a kormánynál egy levelet a júliusi látogatásuk tapasztalatait és a meglátásaikat összegezve. Ebben felvetettek olyan dolgokat - például a bankok túlzott terhelésének megszüntetését, a jegybank megadóztatásának visszavonását, az igazítást az egykulcsos adórendszeren -, amelyekhez a kormánynak nem fűlött a foga.


Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős miniszter (a háttérben az IMF vezérigazgatója)

Ősszel elhidegültek egymástól

Noha továbbra is azt hangoztatták a kormányzati szereplők, hogy közeliek az álláspontok, nem sokat kell aludni a hivatalos egyeztetésekig, szeptemberben újabb frontot nyitottak az IMF-fel és EU-val folytatott harcban. A júliusi levelet úgy állították be, hogy abban a nyugdíjak és a bérek csökkentését, vagyonadó bevezetését kérte az IMF - holott kiderült nem sokkal később, hogy ilyenről szó sem volt. A két intézmény részéről a válasz nem késett soká: nyilvánosan közölték - ennél többet nem nagyon tehettek -, hogy nincs időpont a tárgyalásokra.

Októberben fokozódott az ellentét. A kormány médiakampányt indított, amellyel az IMF-et támadta. A Valutaalap be is rágott az IMF-közgyűlés kezdő napjára időzített kampány miatt, a kormány és a két szervezet között elmérgesedett a viszony. Az IMF üzent: elvárja, hogy változtasson a kormány a hozzáállásán, különben ne is álmodjon arról, hogy lesznek tárgyalások.


Orbán Viktor miniszterelnök a kormánynál

A kormány figyelme Brüsszel felé fordult. Október elején és közepén két megszorító csomagot is összeállítottak Orbánék, mert el akarták érni, hogy az EU szüntesse be az uniós források elvételével való fenyegetést. Brüsszel egyedül ezzel tarthatja sakkban a különcködő Orbánt.

Egyelőre úgy tűnik, legalább jövő májusig ez a fenyegetés fennmarad, a bizottság a 2013-as hiányt már rendben levőnek látja, de a 2014-est nem, és arra is felhívta a figyelmet a múlt heti országjelentésében, hogy a gazdasági növekedést nagymértékben rontják a kormány adóemelésre koncentráló intézkedései. A növekedésre még kényesebb IMF-hez ezzel biztosan nem került közelebb a kormány.

Orbán az EU keménykedésére keménykedéssel válaszolt: pénteken egy újabb, kizárólag adónövelést tartalmazó megszorító csomagot állított össze a kormány - másfél hónap alatt a harmadikat -, amely javarészt a multinacionális cégek által uralt szektorokat sújtja.

Százmilliárdjainkba kerül, hogy a párbeszéd is távoli

Itt tartunk most, a kormány és a tárgyalópartnerei nagyon távol vannak egymástól. A kormányfő kezét nagyban megkötné, az eddig követett gazdaságpolitikai irány folytatását lehetetlenné tenné az IMF-EU-hitelmegállapodás, mert a két szervezet olyan gazdaságpolitikát vár el, amellyel biztosítva látja a Magyarországnak nyújtandó hitel visszafizetését, és nem szeretnék, ha váratlant húzna Orbán. A kormányfő azért teheti meg, hogy nem siet a két szervezethez, mert az állam pénztartalékai még nagyon kedvezőtlenre forduló pénzpiaci helyzet esetén is elegendőnek látszanak 2013. áprilisáig-májusáig. Orbán pedig márciusban új embert ültethet a jegybank élére a mandátuma lejárta miatt távozó Simor András helyett.

Egy év alatt a megállapodás nélküli állapot 100-130 milliárd forintba kerülhetett, mert az ország finanszírozása jóval drágább, mint amilyen IMF-segítséggel a háta mögött lenne. Az adóemelésre koncentráló megszorító intézkedések a növekedést agyonütik, a beruházni vágyó vállalkozókat eltántorítják, a nemzetgazdaság összes vesztesége ezért még jóval nagyobb, mint a kamattörlesztés miatti 100-130 milliárd.






A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20121116-egy-eve-fordultunk-az-imfhez -a-huzavona-tortenete.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Külföldi présben a magyar burgonya
  2012-11-17 17:54:05, szombat
 
  Külföldi présben a magyar burgonya

2012. november 17. 06:26:00

Hiába kiváló adottságú a sárvári krumpli, a profitorientált cégek minden eszközzel próbálják ellehetetleníteni a termesztését

A magyar Sárvári burgonya zöldell, a másik fajta kiszáradt (Fotó: MH)


Néhány év alatt burgonyaexportőrré válhatna hazánk a Sárvári burgonya termesztésével. A magyarországi burgonyanemesítés olyan rezisztens fajták családját állította elő, amelyek a legnagyobb terméscsökkenést okozó vírusbetegségekkel szemben is ellenállóak. Vegyszerek nélkül is biztonságosan, magas terméshozammal termeszthetők, világszerte egyedülállóak, igazi hungarikumot képeznek. Nem véletlen, hogy a nemzetközi vegyszer- és burgonyalobbi igyekszik lejáratni a Sárvárit, és minden eszközzel próbálja ellehetetleníteni. Évi 140 milliárd eurós üzletet jelent a világban a burgonyatermő területek vegyszerezése. A GMO-mentes Sárvári nemesítésnek már Oroszországban is csodájára járnak.

Az emberi élelmezés egyre jelentősebb növénye a burgonya. A világon szinte mindenütt megtermelhető. A burgonyával egy hektáron megtermelhető összes fehérjemennyiség meghaladja a szója fehérjetermelő képességét. Ráadásul kutatások bizonyították, hogy egy köbméter víz felhasználásával burgonyából 5600 kalória, kukoricából 3800, búzából 2300, rizsből pedig 2000 kalória emberi fogyasztásra alkalmas energia állítható elő. A világon legelterjedtebb burgonyabetegségekre fogékony burgonyafajták csak különböző növényvédő szerek felhasználásával termeszthetők. A felhasznált vegyszerek, talajfertőtlenítők, csávázószerek, gyomirtók, rovarölők, gombaölők azonban nemcsak jelentős költségnövelő tényezőt jelentenek a termesztés során, hanem az emberi egészséget és a környezetet is veszélyeztetik.

,,A világon jelenleg húszmillió hektár területen termesztenek olyan burgonyafajtákat, amelyek a legelterjedtebb és súlyos terméscsökkenést okozó vírusokkal szemben nagyon fogékonyak. Mindez azzal a következménnyel jár, hogy a vírusos megbetegedésekkel okozott romlás miatt évente mintegy kétszázötvenmillió tonna burgonya nem terem meg ezen a húszmillió hektáron. E terméskiesés éves értéke legalább százhúsz-százharminc milliárd euró" - mondta lapunknak Sárvári István burgonyanemesítő. A magyar Sárvári család több generációja több mint hetven év munkájával több olyan burgonyafajtát nemesített ki kizárólag természetes keresztezési eljárással, genetikai módosítástól (GMO) mentesen, amelyeket vegyszerek felhasználása nélkül is lehet termeszteni, egészségünk és környezetünk védelme mellett. E fajták ellenállóak a legnagyobb terméskiesést okozó vírusbetegségekkel szemben, az elterjedt, vírusos leromlásra fogékony burgonyafajtákkal szemben vegyszerek nélkül is biztonságosan, magas, hektáronként negyven-hatvan tonnás terméshozammal termeszthetők.

A kutatók állítják, hogy a Sárvári burgonyák termesztésével Magyarország néhány év alatt burgonyaexportőrré válhat. A kiskerttulajdonosok sok év átlagában - figyelembe véve, hogy 10-15 évenként egyszer kell megvenniük a vetőanyagot és a vegyszerköltség ez idő alatti megtakarítását is beleszámítva - lényegében akár egy forint beruházással termelhetik meg kilogrammonként a saját igényüknek megfelelő étkezési burgonyát.

A GMO-mentes Sárvári nemesítésének már Oroszországban is csodájára járnak, így akár stratégiai termék is lehetne. Oroszországban többféle termesztési körülmény között vizsgálják a világ különböző burgonyafajtáit, és a terméseredmények közötti különbségek szemmel láthatóak. Amíg a fogékony fajták közül többnek idő előtt elszárad a lombja (szára), addig a Sárvári tovább zöldell, és növeli a termést, mivel ellenáll a betegségeknek.

,,A vírusos leromlásra fogékony, nem rezisztens burgonyafajták egy hektár kezdeti vetőanyag-szaporító területről kiindulva - hatszoros szaporodási hányadost számolva - három év alatt 36 hektár területre szaporíthatók fel, miközben ezek a fogékony burgonyafajták elveszítik termőképességüknek legalább ötven-hatvan százalékát. A Sárvári-féle vírusrezisztens burgonyafajták tíz évig tartó, vetőanyag-felújítás nélküli termesztés után is megőrzik termőképességüknek legalább kilencven százalékát. A szintén egy hektár kezdeti szaporítóterület-nagyságról indulva, úgyszintén hatszoros szaporodási hányadossal számolva tíz év alatt akár tízmillió hektár területre szaporíthatók fel, miközben a potenciális termőképességükből legfeljebb tíz százalékot veszítenek" - mondja Sárvári István, akinek megállapításával a moszkvai kutatók is egyetértenek. Nem véletlen tehát, hogy a profitorientált nemzetközi vegyszer- és burgonyalobbi erősen ellenérdekelt a Sárvári-féle rezisztens burgonyafajták terjedésével szemben, hiszen évente 140 milliárd eurós üzletet jelent a világban a burgonyatermő területek vegyszerezése, és ezért minden eszközzel próbálja ellehetetleníteni a rezisztens fajták terjedését.

,,Meg kell említeni azt a gyakorlati problémát is, hogy a burgonya viszonylag alacsony szaporodási hányadosa miatt a vetőanyag akár nyolc-tíz évig tartó folyamatos felszaporítására is szükség van, a világ nagyobb burgonyatermesztő területeinek ellátása érdekében. A burgonya ilyen sok évig tartó felszaporítását kizárólag a leromlással szemben komplex rezisztenciával rendelkező burgonyafajták termesztésével lehet biztosítani lényeges termőképesség-csökkenés nélkül, és erre jelenleg csak a Sárvári-féle rezisztens burgonyafajták alkalmasak a világon" - hangsúlyozta kérdésünkre Sárvári István.

A Sárvári burgonyafajták elterjedése globális szinten azt eredményezné, hogy évente mintegy kétszázötvenmillió tonna teremne meg pluszban világszerte. Miután a terméskiesés nem következne be, évente 120-130 milliárd euró maradna a termelőknél csak a terméstöbblet révén, amihez hozzá kell még adni a vegyszerköltségek elmaradását is, ami további 140 milliárd eurót tesz ki. A rezisztens Sárvári burgonyák globális szinten akár 260-270 milliárd euróval növelnék meg a termelők árbevételét, változatlan árszintet feltételezve. Ez a többlet árbevételi eredmény jelentős fejlesztési lehetőségeket biztosíthatna a világ burgonyatermelői számára. Megemlíthető, hogy ez a fent megjelölt összeg éves szinten egy közepes méretű ország éves GDP-jének felel meg. Miután a világ népessége 2050-re elérheti a tízmilliárd főt, a betegségekre fogékony fajtákat fel kell, hogy váltsák az ökológiai termesztésre alkalmas rezisztens növényfajták, amelyek nemcsak napjaink, hanem a jövő nemzedékének is stratégiai fajtái. Ilyen, komplex rezisztenciatulajdonságokkal rendelkező fajták nélkül sem a szükséges mennyiségű élelmiszer termelése, sem a környezetvédelem egyre sürgősebb átértékelést és megoldást igénylő problémája nem kivitelezhető globális szinten.

Szarvas Szilveszter

Forrás: Magyar Hirlap online

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=1068 72&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Birodalmi álmok
  2012-11-17 17:51:30, szombat
 
 
Birodalmi álmok

Végéhez közeledik az a néhány ezeréves aknamunka, amivel egy zárt csoport megszerezte magának a pénznyomtatás globális méretű alkotmányos jogát, ami eredetileg az államot képviselő királyok, majd a demokratikus úton megválasztott, különféle hatáskörrel rendelkező elnökök szuverén joga volt . Utólsó stádiumába lépett 1776 május elsején, amikor megalakította az Illuminatit ez a mindent magának akaró művilág, amit a frankfurti Rotschildok hoztak életre . Korábban egyes embereknek kölcsönöztek ezek az ügyeskedő bankárdinasztiák, de rájöttek arra, hogy az eladósított államot könnyebb kézben tartani, akik bizonyos adóbehajtási jogokat is ráruháztak az ügyeskedőkre .

1913 december 23-án megszavazták az amerikai szenátusban a még jelenlévő politikusok a Reserve Act néven ismert, magánbankok által létesítendő központi bankot, amit eredetileg a londoni Rotschildok finanszíroztak . Száz éve annak, hogy egyik válságból a másikba botladozunk, miközben az emberek vagyona átszállt a pénzügyeket intéző magánbankok tulajdonosaira . Mindezt a tőzsde szerteágazó rendszerével valósíthatta meg a szervezetten működő maffia alakulat . Belső információk ismeretével befolyásolják többedmagukkal az árfolyamokat, amiből mesés vagyonok keletkeznek egy gombnyomásnyi idő leforgása alatt .

Mindig létezett ez az aranyalapú fizetési eszközöket kisajátító szenvedélybetegség, ami megfertőzte maga körül az embereket egészen addig, amíg ki nem utasították őket országukból a királyok . Magyarországról többször menniük kellett történelmünk során a pénzváltással és hitelezéssel intézményesen foglalkozó zsidóknak, akik azonnal visszamásztak az ablakon, amikor kitették szűrüket az ajtón . Az ember hamar felejt, s hiúságában olyan dolgokat szeretne megszerezni magának, ami nem jár neki . Ez a kapzsisággal vegyes úrhatnámkodás, nagyravágyás, hatalommánia az oka annak, hogy ezerszer is visszajönnek közénk ezek a számító gazemberek .

Szerencsés Imre, a jó Fortunátus uram is kötélen végezte Mátyás király halála után, annak mesés vagyonának átjátszása miatt . A Budai Vár beszédes zugaiban ma is zsidó eredet után kutatnak barlangkutatók, kik a Budai mészkő hegység alatt húzódó csodálatos barlangrendszert tárták nagyközönség elé a napokban . Gyermekkoromban magam is hódoltam a barlangászat kalandos felfedezéseinek, de már nem férnék be azokba a keskeny járatokba, ahonnan eljuthattam hófehér cseppkőbarlangok titokzatos termeibe is, amelyeket azóta is elzár méretes látogatói elől a föld mélye .

Fortunátusról Móricz Zsigmond színdarabot írt egyszer, amit betiltottak zsidóellenes hangvétele miatt, mert ha valaki nevén nevezi azokat a piszkos cselekedeteket, amelyek által meggazdagodnak egyesek, az már kifejezetten antiszemita megközelítés vádját hordozza a cenzúrát vezető kezek által . Ez a Szerencsés nevű jóember hozta be zsidó testvéreit a Budai várba, majd rátelepedtek a kincstár tartalmára, ami rövid idő alatt elvándorolt az országból . Amikor rájöttek az emberek Fortunátus uram mesterkedéseire, amit azzal is tetézett, hogy megrontotta egyes férjezett asszonyok, és azok fiatal leányainak erkölcsét . Kereszténység szelleme ellen vétkeztek ezek a némberek, akik képtelenek voltak ellentállni a fényűző életmód csábításainak .

Kötélen végezte ez a pénzváltó is, annak rendje és módja szerint, amikor kiderültek csalafintaságai a kincstár sajátos kezelése körül . A Medicieket és a Fuggereket az Angol Bank megalakítása utáni időkben feltörekvő, gátlástalan Rotschild dinasztia követte, kihasználták a napóleoni háborúk adta lehetőségeket, és egy csapásra átvették az irányítást az első magánbank felett . Az öt fiú által létrehozott bankhálózat egymás között váltók használatával bevezette a papírpénz elődjét, amit a mai nap is használ az emberiség .

A huszadik és a huszonegyedik század elektronikai fejlettségi szintje ma már a számítógépek végeláthatatlan számaiban jelentkezik, s láthatóan önállósította magát a pénzszerzés ördöge . Szempillantás töredékei alatt milliárdok cserélnek gazdát tőzsde robotok segítségével, amelyek a nap 24 órájában, megállás nélkül számokat gyarapítanak az éterben . Bankokra sem lenne már szükség, amióta globálissá vált a pénzrendszer működtetése . Megegyezhetnének különféle nemzetek egymás közt, mint a piacon árút kináló emberek a vevőikkel . Az aranyfedezet már régen kivonult az elinflálódott amerikai dollár mögül, amivel annyi zsoldos katonát állíthat fel amennyit akar, ha kezében a pénznyomtatás egyedüli joga .

Ideje lenne lecserélni ezt a hamiskártyás társaságot, akik a saját érdekükben elrabolták az emberiség vagyonát, de a kommunisták irányított haragja még is elkerülte az ő palotáikat, valamilyen furcsa véletlen folytán . Nosza rajta anarchisták, téveszméken nevelkedett proletárok, rohamozzátok meg ezeket a kastélyokat ! Mesés kincsekkel rendelkező aljas tolvajok uralják a munkánk vérét és verejtékét ugyanúgy, mint lakhatásunk bizonytalanná váló devizahiteleit, amit az általunk megválasztott kormány képtelen kezelni . A tőzsdék is behálózták a földet a számtalan bank mellett, akik immár egyetlen rendszert alkotnak, amelynek fedezetére kölcsönözhetik ki a saját pénzünket nekünk .

A megállíthatatlannak látszó folyamat vége felé közeledik, ideje lenne megmutatnia magát a világnak, elfogadtatni velük ezt a pénzteremtő folyamatot, ami rabszolgákat, igavonó barmokat csinál egy gombnyomásra embertársaiból, miközben filléres kenyérgondokkal küszködik az emberek kilencvenkilenc százaléka, addig ez a csoport ezermilliókat vesz ki a közösből, adókötelezettsége teljesítése nélkül . A tőzsde által összevont szupervállalatok, nemzetközi monopóliumok már azoknak a kezeiben vannak, akik a bankok részvényeit is tulajdonolják . Ezek a részvényesek learatják mindazt, amit az emberek nehéz munkájukkal elvetettek . Több műszak vállalásával sem mennek sehova a gyermektelen családok .

Meddig építhetik egyesek légváraikat, kijátszva az emberiség egészét játékaikkal ? Ki fogja őket felelősségre vonni ? Ez a parlamenti demokrácia langyos rendszere semmiképpen sem, mert ők hozták létre a sokféle izmussal egyetemben, ami a jóizlés eltörlésére lett kitalálva a művészetek berkeiben is . Milliókat fizetnek ki néhány mázolmány után a nagynevek gyüjtői, de a valóság ábrázolása nem jövedelmez azoknak, kik keményen megdolgoznak tehetségük érvényesítése során . Ideje lenne felébredni, s elsöpörni ezt az álmodozó aljas társaságot, akik az emberiség tejét szívják magukba, megvonva éhező csecsemőktől . Széttagoltságunk akadályoz csak meg bennünket abban, hogy mi is megvalósítsuk szabadságunk mélyreható álmait .

VGB


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 595 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.