Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Hazánk a szakadék szélén: ránk is az vár, mint a görögökre?
  2012-11-18 22:21:05, vasárnap
 
  Hazánk a szakadék szélén: ránk is az vár, mint a görögökre?
2012, november 18 - 20:17

Tiltakozások GörögországbanHiába kapott több alkalommal is mentőcsomagot az EU-tól Görögország, az a jelek szerint nem húzta ki a bajból a mediterrán államot: a görög gazdaság továbbra is recesszióban van, a munkanélküliség pedig az egekbe emelkedett. Vajon mi várhat Magyarországra, ha megállapodik az újabb hitelfelvételről az IMF-fel és az EU politikáját követve újabb és újabb megszorításokkal él? Miként térhetünk le a görögökéhez hasonló útról?

A közelmúltban újra felröppentek olyan - az elmúlt években már szinte megszokott - hírek, hogy Görögország fizetésképtelenné válhat. Az újabb görög mentőcsomagot nem szavazták meg, de két év haladékot kaphatnak az adósságrendezésre, így 2020 helyett 2022-re kell majd elérnie, hogy az államadósságot a GDP jelenlegi több mint 170 százalékáról a görög hazai össztermék 120 százalékára csökkentse.

Mit értek a görögök az IMF-hitellel?

Nézzük, mit is jelentett Görögország számára az EU-IMF hitel és hogy vajon tényleg működik-e a válságkezelés. A mediterrán állam Európa legnagyobb krízisét éli át, válaszút elé állítva az eurózóna tagállamait valamint az unió egészét - írja az Iránytű Intézet elemzésében. A 2008-as gazdasági válság jelentősen megrendítette a közös valutával rendelkező országot, majd miután a krízis 2010-ben eszkalálódott, az év májusában mentőcsomagra kényszerültek.

Görögország államadóssága 2010-ben elérte a GDP 142,7 százalékát, 2011-ben pedig már 165,4 százalékát, ehhez hasonló tendenciát mutat a munkanélküliségi ráta 13,9-ről 20,9 százalékra történő emelése. Az adósságok finanszírozhatósága 110 milliárd eurós készenléti hitelcsomag felvételét tette szükségessé. A csomag azonban több szempontból is sikertelennek bizonyult. Amellett, hogy a gazdasági mutatók nem javultak, a segítségért cserébe megkövetelt megszorító intézkedések komoly állampolgári elégedetlenséghez vezettek, amik sztrájkokban, tüntetésekben, új politikai erők megjelenésében, valamint kormányváltásokban mutatkoztak meg.

A politikai erőviszonyok átrendeződése (jelentősen előretört a radikális jobboldali Arany Hajnal) mellett tehát az újabb mentőcsomag is elkerülhetetlenné vált, tovább fokozva a tagállamok - mindenekelőtt Németország lakosságának - elégedetlenségét a hitel finanszírozásából adódóan. A 2012-es, mintegy 130 milliárd eurós hitelcsomag felvétele, illetve feltételei emellett a görög lakosságot, ezáltal az ahhoz idomuló, jelentősen transzformálódott politikai erőteret is megosztotta. A közvélemény-kutatások szerint a lakosság mintegy kétharmada a mentőcsomag feltételeinek újratárgyalása mellett foglal állást.

Az intézkedések hatására bár a költségvetési hiány mintegy 34 százalékkal csökkent 2012 első nyolc hónapjában az előző év azonos időszakához képest, a görög gazdaság továbbra is recesszióban van. A görög statisztikai hivatal (Elstat) azt jelentette, hogy a hazai össztermék (GDP) 7,2 százalékkal csökkent a szeptember végével záródott három hónapban éves szinten a második negyedévi 6,3 százalék visszaesést követően. A munkanélküliség pedig immár 25 százalék fölé emelkedett, az egy évvel ezelőtti 18 százalékról, így Európában éllovas a mediterrán állam.

Sarokba szorítva az EU: adósságelengedést kérnek

A görög kormányfő az adósság egy részének elengedését kívánja elérni, hiszen néhány év alatt visszafizethetetlen mértékű államadósság halmozódott fel. A hitel részletének befagyasztása miatt a görög kormány és a trojka tárgyalóasztalhoz ült, a vita a hiánycél mértékét és a pótlólagos költségvetési megtakarítási csomag összegét érinti, a hitelezők ugyanis nem elégedettek az abban foglaltak alapján megtakarításra kerülő 7,8 milliárd euróval. A részlet folyósítására novemberben minden bizonnyal sor kerül, hiszen Görögország bedőlésével az eurózóna krízise eszkalálódna - vélte az Iránytű Intézet elemzésében. Jean-Claude Juncker, az euróövezet vezetője szerint viszont egyelőre nem várható döntés a Görögországnak nyújtott nemzetközi hitel újabb részletének folyósításáról. Pedig Antonisz Szamarasz görög miniszterelnök korábban jelezte: a kassza kiürült, és az új hitel nélkül az ország akár már pénteken fizetésképtelenné válhat, amikor esedékessé válik egy ötmilliárd eurós hitelrészlet visszafizetése.

Nem kényszerülünk hitelfelvételre

A második Orbán-kormány gazdaságilag kezdettől fogva kényszerpályán mozgott, melynek legfőbb okai az ország nagymértékű (a GDP mintegy 82 százalékára rúgó) eladósodottsága, a nemzetközi pénzügyi rendszerben uralkodó bizalmatlanság és az euró-zóna válsága, valamint a Matolcsy György vezette csúcsminisztérium - a makrogazdasági adatok által utólag is visszaigazoltan - inkoherens gazdaságpolitikai célrendszere és eszköztára - áll az Iránytű Intézet elemzésében.

Az új gazdaságpolitikai irányvonallal, az adórendszer átalakításával, a munkahelyteremtéssel és a növekedési célokkal kapcsolatos kezdeti ambiciózus várakozások, s az ezeket erősítő kormányzati retorika (,,gazdasági szabadságharc") után politikai szempontból egyértelműen kudarcként volt elkönyvelhető, amikor a második Orbán-kormány bejelentette, hogy újabb tárgyalásokat kezd a Nemzetközi Valutaalappal egy elővigyázatossági hitelkonstrukció rendelkezésre bocsátása érdekében (az elképzelések szerint egy 2-3 évre szóló, 12-15 milliárd euró közötti összegről szóló megállapodásról volna szó).

Az is csakhamar világossá vált, hogy az adósságteher csökkentését, a gazdasági stabilizációt és a növekedés feltételeinek megteremtését célul kitűző Széll Kálmán-tervek prognózisait, cselekvési ütemtervét át kell írni a vártnál jóval alacsonyabb gazdasági növekedés és a tartósan rossz külső gazdasági környezet következtében.

A 2013-as évi központi költségvetés sarokszámainak a szokásosnál korábbi elfogadása üzenetértékű volt mind a pénzpiacok, mind a nemzetközi hitelszervezetek számára, ám a rögzített tételek nem bizonyultak ,,kőbe vésettnek". Ezt támasztja alá például az utólag bejelentett több száz milliárd forintos ,,egyenlegjavító" intézkedéssorozat, amelynek legutóbbi, harmadik részletét pénteken jelentette be Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) magyar-szlovák gazdasági fórumán.

Az IMF-fel folytatott tárgyalások elhúzódása mögött egyszerre játszhatnak szerepet politikai és gazdaságpolitikai okok. A helyzet sok szempontból különbözik a 2008-astól (amikor is a Gyurcsány-kormány a Valutaalaptól, az EU-tól és a Világbanktól összesen 25, 1 milliárd dolláros hitelkeretről állapodott meg) : egyrészt az IMF politikája terén is érezhetők hangsúlyeltolódások (a fiskális konszolidáció továbbra is elsődleges, ugyanakkor - részben a szervezet élén bekövetkezett személyi változás, részben a dél-európai országok válságának tanulságaként - a Valutaalap is osztja azt az álláspontot, miszerint ezzel párhuzamosan növekedésösztönző lépésekre is szükség van), másrészt a magyar gazdaság aktuális helyzete sem indokol egy gyors, várhatóan szigorú feltételek melletti megállapodást. Jelenleg tehát közvetlen kényszerhelyzet nem áll fenn.

Az egyetlen út: újtatárgyalni az államadósságot

A Jobbikot korábban többször megvádolták azzal, hogy az államadósság újratárgyalása kapcsán a görög útra akarja téríteni Magyarországot, de az igazság az, hogy éppen a nemzeti radikális párt akarja a görög útról letéríteni a kormányt - mint ahogy erről Vona Gábor beszélt a parlamentben az államadósságról tartott vitanapon. A Jobbik szerint ugyanis az államadósság fenntarthatatlan.

A párt elnöke szerint ezt támasztja alá a Morgan Stanley, a globális pénzügyi szolgáltatócsoport londoni elemző stábjának adósságfenntarthatósági modellszámítása, amely szerint az államadósság szinten tartásához a következő évtizedben minden évben a gazdasági növekedésnek minimum 1,5 százalékosnak kell lennie, a deficitnek mindössze 3 százalékosnak, a forint-euró árfolyamnak forintnak, az állampapírok kamatának 5,5 százalékosnak. Ha ezekből bármelyik nem teljesül, az államadósság elszáll. Ezeket a számokat megnézve látható, hogy ezek közül óriási társadalmi pusztítás árán maximum a 3 százalékos deficit tartható, vagyis ha komolyan vesszük a figyelmeztetést, akkor az áldozat így teljesen értelmetlen.

A Capital Economics londoni elemző cég sorba vette a lehetőségeket az adósságprobléma megoldására Magyarországon. A lehetőségek: az infláció felpörgetése, a gyors gazdasági növekedéssel kinőjük az adósságot, további megszorítások illetve az adósság újratárgyalása. Az infláció felpörgetését a devizaalapú adósság nagy tömege nem teszi lehetővé, a gyors gazdasági növekedés illúzió, nincs ilyen várakozás és potenciál a gazdaságban, a további megszorítások pedig társadalmi elégedetlenséghez vezethetnek - idézte Vona a cég elemzését, amely így zárul: ,,minden oda vezethet, hogy a 2014-es választásokra készülve a gazdaságpolitikai döntéshozók egyre inkább nyitottá válnak az adósságkezelés alternatív megoldásaira".

A Jobbik elnöke idézte a Fidesz-közeli Századvég Intézet elemzését is, amelyben leírták: ha két évvel ezelőtt a mostanra valóssággá vált adósságkönnyítést Görögországgal megteszik, akkor nemcsak hogy Görögország, talán egész Európa elkerülhette volna a válság ilyetén elmélyülését.

Mint látható, Magyarország számára csak egy lehetőség van, hogy elkerülje a Görögországéhoz hasonló agóniát, de egyelőre a jelek szerint a kormánypárt nem ezt az utat választja, mint ahogy a napokban bejelentett újabb megszorító csomag is ezt mutatja.

KZ

barikad.hu


Hazánk a szakadék szélén: ránk is az vár, mint a görögökre?
2012, november 18 - 20:17

Friss hírek
Vezércikk

Tiltakozások GörögországbanHiába kapott több alkalommal is mentőcsomagot az EU-tól Görögország, az a jelek szerint nem húzta ki a bajból a mediterrán államot: a görög gazdaság továbbra is recesszióban van, a munkanélküliség pedig az egekbe emelkedett. Vajon mi várhat Magyarországra, ha megállapodik az újabb hitelfelvételről az IMF-fel és az EU politikáját követve újabb és újabb megszorításokkal él? Miként térhetünk le a görögökéhez hasonló útról?

A közelmúltban újra felröppentek olyan - az elmúlt években már szinte megszokott - hírek, hogy Görögország fizetésképtelenné válhat. Az újabb görög mentőcsomagot nem szavazták meg, de két év haladékot kaphatnak az adósságrendezésre, így 2020 helyett 2022-re kell majd elérnie, hogy az államadósságot a GDP jelenlegi több mint 170 százalékáról a görög hazai össztermék 120 százalékára csökkentse.

Mit értek a görögök az IMF-hitellel?

Nézzük, mit is jelentett Görögország számára az EU-IMF hitel és hogy vajon tényleg működik-e a válságkezelés. A mediterrán állam Európa legnagyobb krízisét éli át, válaszút elé állítva az eurózóna tagállamait valamint az unió egészét - írja az Iránytű Intézet elemzésében. A 2008-as gazdasági válság jelentősen megrendítette a közös valutával rendelkező országot, majd miután a krízis 2010-ben eszkalálódott, az év májusában mentőcsomagra kényszerültek.

Görögország államadóssága 2010-ben elérte a GDP 142,7 százalékát, 2011-ben pedig már 165,4 százalékát, ehhez hasonló tendenciát mutat a munkanélküliségi ráta 13,9-ről 20,9 százalékra történő emelése. Az adósságok finanszírozhatósága 110 milliárd eurós készenléti hitelcsomag felvételét tette szükségessé. A csomag azonban több szempontból is sikertelennek bizonyult. Amellett, hogy a gazdasági mutatók nem javultak, a segítségért cserébe megkövetelt megszorító intézkedések komoly állampolgári elégedetlenséghez vezettek, amik sztrájkokban, tüntetésekben, új politikai erők megjelenésében, valamint kormányváltásokban mutatkoztak meg.

A politikai erőviszonyok átrendeződése (jelentősen előretört a radikális jobboldali Arany Hajnal) mellett tehát az újabb mentőcsomag is elkerülhetetlenné vált, tovább fokozva a tagállamok - mindenekelőtt Németország lakosságának - elégedetlenségét a hitel finanszírozásából adódóan. A 2012-es, mintegy 130 milliárd eurós hitelcsomag felvétele, illetve feltételei emellett a görög lakosságot, ezáltal az ahhoz idomuló, jelentősen transzformálódott politikai erőteret is megosztotta. A közvélemény-kutatások szerint a lakosság mintegy kétharmada a mentőcsomag feltételeinek újratárgyalása mellett foglal állást.

Az intézkedések hatására bár a költségvetési hiány mintegy 34 százalékkal csökkent 2012 első nyolc hónapjában az előző év azonos időszakához képest, a görög gazdaság továbbra is recesszióban van. A görög statisztikai hivatal (Elstat) azt jelentette, hogy a hazai össztermék (GDP) 7,2 százalékkal csökkent a szeptember végével záródott három hónapban éves szinten a második negyedévi 6,3 százalék visszaesést követően. A munkanélküliség pedig immár 25 százalék fölé emelkedett, az egy évvel ezelőtti 18 százalékról, így Európában éllovas a mediterrán állam.

Sarokba szorítva az EU: adósságelengedést kérnek

A görög kormányfő az adósság egy részének elengedését kívánja elérni, hiszen néhány év alatt visszafizethetetlen mértékű államadósság halmozódott fel. A hitel részletének befagyasztása miatt a görög kormány és a trojka tárgyalóasztalhoz ült, a vita a hiánycél mértékét és a pótlólagos költségvetési megtakarítási csomag összegét érinti, a hitelezők ugyanis nem elégedettek az abban foglaltak alapján megtakarításra kerülő 7,8 milliárd euróval. A részlet folyósítására novemberben minden bizonnyal sor kerül, hiszen Görögország bedőlésével az eurózóna krízise eszkalálódna - vélte az Iránytű Intézet elemzésében. Jean-Claude Juncker, az euróövezet vezetője szerint viszont egyelőre nem várható döntés a Görögországnak nyújtott nemzetközi hitel újabb részletének folyósításáról. Pedig Antonisz Szamarasz görög miniszterelnök korábban jelezte: a kassza kiürült, és az új hitel nélkül az ország akár már pénteken fizetésképtelenné válhat, amikor esedékessé válik egy ötmilliárd eurós hitelrészlet visszafizetése.

Nem kényszerülünk hitelfelvételre

A második Orbán-kormány gazdaságilag kezdettől fogva kényszerpályán mozgott, melynek legfőbb okai az ország nagymértékű (a GDP mintegy 82 százalékára rúgó) eladósodottsága, a nemzetközi pénzügyi rendszerben uralkodó bizalmatlanság és az euró-zóna válsága, valamint a Matolcsy György vezette csúcsminisztérium - a makrogazdasági adatok által utólag is visszaigazoltan - inkoherens gazdaságpolitikai célrendszere és eszköztára - áll az Iránytű Intézet elemzésében.

Az új gazdaságpolitikai irányvonallal, az adórendszer átalakításával, a munkahelyteremtéssel és a növekedési célokkal kapcsolatos kezdeti ambiciózus várakozások, s az ezeket erősítő kormányzati retorika (,,gazdasági szabadságharc") után politikai szempontból egyértelműen kudarcként volt elkönyvelhető, amikor a második Orbán-kormány bejelentette, hogy újabb tárgyalásokat kezd a Nemzetközi Valutaalappal egy elővigyázatossági hitelkonstrukció rendelkezésre bocsátása érdekében (az elképzelések szerint egy 2-3 évre szóló, 12-15 milliárd euró közötti összegről szóló megállapodásról volna szó).

Az is csakhamar világossá vált, hogy az adósságteher csökkentését, a gazdasági stabilizációt és a növekedés feltételeinek megteremtését célul kitűző Széll Kálmán-tervek prognózisait, cselekvési ütemtervét át kell írni a vártnál jóval alacsonyabb gazdasági növekedés és a tartósan rossz külső gazdasági környezet következtében.

A 2013-as évi központi költségvetés sarokszámainak a szokásosnál korábbi elfogadása üzenetértékű volt mind a pénzpiacok, mind a nemzetközi hitelszervezetek számára, ám a rögzített tételek nem bizonyultak ,,kőbe vésettnek". Ezt támasztja alá például az utólag bejelentett több száz milliárd forintos ,,egyenlegjavító" intézkedéssorozat, amelynek legutóbbi, harmadik részletét pénteken jelentette be Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) magyar-szlovák gazdasági fórumán.

Az IMF-fel folytatott tárgyalások elhúzódása mögött egyszerre játszhatnak szerepet politikai és gazdaságpolitikai okok. A helyzet sok szempontból különbözik a 2008-astól (amikor is a Gyurcsány-kormány a Valutaalaptól, az EU-tól és a Világbanktól összesen 25, 1 milliárd dolláros hitelkeretről állapodott meg) : egyrészt az IMF politikája terén is érezhetők hangsúlyeltolódások (a fiskális konszolidáció továbbra is elsődleges, ugyanakkor - részben a szervezet élén bekövetkezett személyi változás, részben a dél-európai országok válságának tanulságaként - a Valutaalap is osztja azt az álláspontot, miszerint ezzel párhuzamosan növekedésösztönző lépésekre is szükség van), másrészt a magyar gazdaság aktuális helyzete sem indokol egy gyors, várhatóan szigorú feltételek melletti megállapodást. Jelenleg tehát közvetlen kényszerhelyzet nem áll fenn.

Az egyetlen út: újtatárgyalni az államadósságot

A Jobbikot korábban többször megvádolták azzal, hogy az államadósság újratárgyalása kapcsán a görög útra akarja téríteni Magyarországot, de az igazság az, hogy éppen a nemzeti radikális párt akarja a görög útról letéríteni a kormányt - mint ahogy erről Vona Gábor beszélt a parlamentben az államadósságról tartott vitanapon. A Jobbik szerint ugyanis az államadósság fenntarthatatlan.

A párt elnöke szerint ezt támasztja alá a Morgan Stanley, a globális pénzügyi szolgáltatócsoport londoni elemző stábjának adósságfenntarthatósági modellszámítása, amely szerint az államadósság szinten tartásához a következő évtizedben minden évben a gazdasági növekedésnek minimum 1,5 százalékosnak kell lennie, a deficitnek mindössze 3 százalékosnak, a forint-euró árfolyamnak forintnak, az állampapírok kamatának 5,5 százalékosnak. Ha ezekből bármelyik nem teljesül, az államadósság elszáll. Ezeket a számokat megnézve látható, hogy ezek közül óriási társadalmi pusztítás árán maximum a 3 százalékos deficit tartható, vagyis ha komolyan vesszük a figyelmeztetést, akkor az áldozat így teljesen értelmetlen.

A Capital Economics londoni elemző cég sorba vette a lehetőségeket az adósságprobléma megoldására Magyarországon. A lehetőségek: az infláció felpörgetése, a gyors gazdasági növekedéssel kinőjük az adósságot, további megszorítások illetve az adósság újratárgyalása. Az infláció felpörgetését a devizaalapú adósság nagy tömege nem teszi lehetővé, a gyors gazdasági növekedés illúzió, nincs ilyen várakozás és potenciál a gazdaságban, a további megszorítások pedig társadalmi elégedetlenséghez vezethetnek - idézte Vona a cég elemzését, amely így zárul: ,,minden oda vezethet, hogy a 2014-es választásokra készülve a gazdaságpolitikai döntéshozók egyre inkább nyitottá válnak az adósságkezelés alternatív megoldásaira".

A Jobbik elnöke idézte a Fidesz-közeli Századvég Intézet elemzését is, amelyben leírták: ha két évvel ezelőtt a mostanra valóssággá vált adósságkönnyítést Görögországgal megteszik, akkor nemcsak hogy Görögország, talán egész Európa elkerülhette volna a válság ilyetén elmélyülését.

Mint látható, Magyarország számára csak egy lehetőség van, hogy elkerülje a Görögországéhoz hasonló agóniát, de egyelőre a jelek szerint a kormánypárt nem ezt az utat választja, mint ahogy a napokban bejelentett újabb megszorító csomag is ezt mutatja.

KZ

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Plágiumgyanú Semjén Zsolt doktorija körül is - a másoló szer
  2012-11-18 22:13:40, vasárnap
 
  Plágiumgyanú Semjén Zsolt doktorija körül is - a másoló szerzetes
2012. november 18. 18:30:46

Semjén Zsolt 1991-ben megvédett teológiai doktori dolgozatának közel negyven százaléka magyar, német és angol nyelvű források átvétele. A miniszterelnök-helyettes Az öt világvallás című, minden könyvtár szabadpolcán elérhető népszerű könyvből is jócskán merített. Bár életrajzaiban sehol nem tesz említést német nyelvtudásról, több német nyelvű műre is hivatkozik.

A második Orbán-kormány első számú miniszterelnök-helyettese 1984 és 1990 között volt a budapesti Pázmány Péter Római Katolikus Hittudományi Akadémia civil hallgatója. A New Age kihívása és az evangelizáció lehetősége című laurea (szó szerint: babérkoszorús, vagyis doktori) dolgozatát 1990-ben fejezte be. Semjén Zsolt a doktori fokozatot 1991-ben summa cum laude, azaz kitűnő minősítéssel szerezte meg.

A 20. század második felében feltűnt spirituális és ezoterikus mozgalom, a New Age egyes irányzatairól, a kereszténységgel szemben támasztott kihívásra adandó katolikus válaszokról szóló dolgozat jelentős részben - a hvg.hu számításai szerint közel negyven százalékban - más munkák átvétele, átfogalmazása, illetve fordítása.

Semjén jelentős mértékben merített a német vallástörténész, Helmuth von Glasenapp Az öt világvallás című, magyarul is olvasható munkájából, a német Stefan Üblacknernek a Stadt Gottes című német nyelvű népszerű katolikus magazinban 1989-ben megjelent Der Traum vom ,,New Age" [A ,,New Age" álma] című háromrészes cikksorozatából, illetve a brit Lewis Spence The Encyclopedia of the Occult [Az okkultizmus enciklopédiája] című könyvéből.

Az idegen nyelvű források esetében legtöbbször idézőjelek nélküli, szó szerinti fordításról, illetve rövidítésről, Glasenapp vallástörténeti munkája esetében pedig legtöbbször ugyancsak idézőjelek nélküli, szó szerinti szövegátvételről, illetve átfogalmazásról van szó.

Másoló szerzetes

Semjén a legnagyobb terjedelemben Az öt világvallás című könyvből vett át részeket - ez a dolgozat valamivel több, mint egyhatoda.

Glasenapp vallástörténeti alapműve - Pálvölgyi Endre fordításában - 1975-ben jelent meg először magyar nyelven, az irodalomjegyzék tanúsága szerint Semjén is ezt a kiadást használta. Az azóta több kiadást is megért kötet egyes részei a New Age számára ihletforrást jelentő nagy keleti vallások - a hinduizmus, a buddhizmus és a kínai univerzizmus - tanait bemutató fejezetekben köszönnek vissza Semjénnél. A két magyar szöveg egybevetéséből kiderül, hogy Semjén sok esetben egy az egyben vett át szövegrészleteket, máskor azonban kisebb változtatásokat hajtott végre az eredetin: elhagyott szavakat (azaz rövidített), szinonimájukkal cserélte fel azokat, megfordította a szórendet.

Semjén dolgozatában az 52-53. oldalon például a következő szövegrészlet található:

,,A new age számára legdöntőbb jelentősége a lélekvándorlás tanának van. Eszerint végtelenül sok élőlény lakja a világot a növényektől és állatoktól kezdve az embereken, szellemeken, démonokon át az istenekig. A lélek időtlen idők óta létezik, és karmájának /jó és rossz tetteinek/ következményeként, a neki megfelelő testbe költözik újra és újra.
Némelyek közvetlen kapcsolatba hozzák a durva testtel, mások szerint pedig a lélek, miközben a meghalttól az újonnan kialakuló test felé vándorol, láthatatlan, finom anyagból való test veszi körül. Ez a finom test hordozza a képzeletet, a vágyat, a személyiség elvét, a szubjektiválást /én-csinálást, vagyis egy individuális énnel való kapcsolat létrehozó képességét/, és a fogalmi gondolkodás pszichikai funkcióit. Mindezek a finom, szubtilis anyaghoz tapadnak, mely tartálya azoknak a lappangó benyomásoknak, amelyeket a korábbi létezések idejéből származó akaratrezdülések keltenek, és amelyek hatóerőként szolgálnak az elkövetkezendő karmikus hatások kialakításában. Az a láthatatlan, finom test óriási lehetőségeket ad a new age spiritizmusának."

Ugyanez Glasenapp művében így hangzik (62. o.):

,,A világot végtelenül sok élőlény lakja: növények, állatok, emberek, szellemek, démonok, alvilági lények és istenek. Minden lény egyrészt a tisztán szellemi lélekből (dzsíva), másrészt itt jó és rossz cselekedetek (karma) következményeként mindig új és új a lét különféle formáinak megfelelő testbe költözik. Egyesek szerint a lélek közvetlen kapcsolatban áll a durva testtel, mások viszont úgy hiszik, hogy a lelket, miközben az elhalttól az újonnan kialakuló test felé vándorol, láthatatlan, finom anyagból való test veszi körül, amely az észlelés (látás, hallás, ízlelés, szaglás, tapintás), a cselekvések (beszéd, érintés, járás, kiürülés, nemzés) és a pszichikai élet (manasz, ahankára, buddhí) finom szerveinek hordozója. A képzelet és vágy (manasz), a személyiség elve, a szubjektiválás (ahankára, ,,én-csináló", azaz egy individuális énnel való kapcsolat létrehozója) és a fogalmi gondolkodás (buddhí) pszichikai funkciói azok a képességek, amelyeket mint a finom, szubtilis anyaghoz tapadókat képzelték el. Ez a finom test a hordozója az élet öt fuvallatának is, és tartálya azoknak a lappangó benyomásoknak (szanszkára), amelyeket a korábbi létezések idejéből származó akaratrezdülések keltenek, és amelyek hatóerőként szolgálnak az elkövetkezendő karmikus hatások kialakításában."

A két részlet összehasonlításából látható, hogy Semjénnél az eredeti szövegrészlet két bekezdésbe került és a New Age-re vonatkozó utalások keretezik. Egy teljes mondat, valamint a zárójeles magyarázatok nagy része elmaradt. A ,,cselekedet" helyett egy szinonima, a ,,tett" szerepel, a ,,karma", illetve a ,,jó és rossz cselekedetek/tettek" pedig egyszerűen helyet cseréltek. (Később egy-egy szövegrészlet átvétele és átfogalmazása során hiba is becsúszott: Semjén két helyen is a ,,panteista" szót használja, holott az eredeti szövegben ,,panenteista" szerepel. A két kifejezés bár hasonlít, jelentésük eltér.)

Az általános miniszterelnök-helyettes dolgozatában többször hivatkozott Glasenapp munkájára: van, hogy magától Glasenapptól idézett vagy egy-egy, Glasenapptól átvett idézetnél megadta a forrást. Más esetekben azonban mindez elmaradt, és az eredetiben szereplő hivatkozásokat a KDNP elnöke saját hivatkozásaiként mutatta be. A német vallástörténész idézett például Mahatma Gandhinak és Helmuth von Keyserlingnek az 1920-as évek elején megjelent egy-egy munkájából - Semjén ugyanezeket az idézeteket használta fel és tette bele a saját dolgozatába, azt jelezve, hogy az eredeti szövegeket ő maga is olvasta.

,,Az univerzum rendező mátrixa"

Stefan Üblacknernek Der Traum vom ,,New Age", vagyis A ,,New Age" álma című ismeretterjesztő írása a Stadt Gottes 1989. januári, februári és márciusi számaiban jelent meg. A Stadt Gottes (magyarul: Az Isten városa) a Magyarországon verbitáknak nevezett katolikus szerzetesrend népszerű képes havilapja. A miniszterelnök-helyettes a háromrészes cikk mintegy háromnegyedét használta fel különböző formában: ez jelenthet hivatkozás nélküli szó szerinti fordítást, máskor rövidítést.

Semjén például a következőket írja a 30-31. oldalon:

,,A new age nem szívesen beszél vallásról, sokkal inkább vallásiról, spirituális összefüggésekről. Marylin Ferguson adta könyve egy részének ezt a jellemző címet: 'Vallástól a spiritualitás felé'. A new age mindenekelőtt egységet és harmóniát akar hozni. Az egység itt szinkretizmust jelent. Emögött az a régi vágy áll, hogy egy világ-egység-vallás jöjjön létre, amelyben minden vallás részt kap. Isten ebben úgy szerepel, mint az univerzum rendező mátrixa /M. Ferguson/, mint önrendező mechanizmus /F. Capra/, vagy mint minden kozmikus energia összessége.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy mindenki saját maga papja, mindenki saját vallásos autoritása. Az egyén a tanítások közül azt választja ki magának, és olyan kombinációban, ahogyan azt saját megváltására a legmegfelelőbbnek véli."

Ugyanez a német eredetiben:

,,Im New Age redet man nur ungern von 'Religion', viel lieber von 'religiös' oder 'spirituell' - Begriffe, die nicht so deutlich abgrenzbar sind. Marylin Ferguson betitelt einen Abschnitt in ihrem Buch mit: 'Von Religion zu Spiritualität'. Das New Age will vor allem Harmonie und Einheit bringen. [...] Dahinter scheint der alte Wunsch nach einer Art 'Welteinheitsreligion' zu stehen, in der alle bisherigen Religionen irgendwie Platz haben. Gott wird dann als 'organisierende Matrix' des Universums (Ferguson), als 'Selbstorganisationsdynamik' (Capra), als 'Summe aller kosmischen Energien' usw. angesehen.

Praktisch bedeutet das: Im New Age ist jeder sein eigener Papst, seine eigene religiöse Autorität. Er kann im reichhaltigen (Erlösungs-) Angebot verschiedenster Religionen und Traditionen munter auswählen oder 'einkaufen' - ohne Rücksicht auf Hintergründe und Zusammenhänge."

Üblackner szövege és Glasenapp könyve esetében Semjén nem követi mindig az eredeti szövegfolyamot. Ez jelentheti azt, hogy néha az eredeti szöveg különböző pontjairól válogat össze részeket, felcserél mondatokat, vagy a cikksorozat esetében azt, hogy a doktori dolgozatban több helyen ,,elszórva" bukkannak fel annak részletei, hol hosszabb, hol rövidebb terjedelemben.

Sprechen Sie Deutsch?

A német nyelvű cikksorozat használata azért is furcsa, mert az általános miniszterelnök-helyettes hivatalos életrajzaiban nem tesz említést német nyelvtudásáról - ezekben kizárólag az angol nyelv ismeretéről számol be. ,,Közvetlenül felhasznált irodalom"-ként viszont a Stadt Gottesben megjelent cikkeken felül további öt német nyelvű munkát is feltüntetett.

Semjén német nyelvű fordításokat használt például a New Age filozofikus irányzatának bemutatásakor is. Bár az általa tárgyalt három New Age-szerző munkái eredetileg angolul jelentek meg, Semjén a lábjegyzetek és az irodalomjegyzék tanúsága szerint mégis e kötetek német fordításaira támaszkodott.

A Semjén által hivatkozott öt német nyelvű forrás mindegyike felbukkan a Stadt Gottes-cikk egy keretes kiemelésében, amely felsorolja a New Age három alapművét és ennek keresztény ihletésű kritikai irodalmát.

Enciklopédikus műveltség

Semjén harmadik forrása Lewis Spence-nek az okkultizmussal foglalkozó, 1988-ban megjelent enciklopédiája: The Encyclopedia of the Occult - A compendium of information on the occult sciences, occult personalities, psychic science, magic, spiritism and mysticism [Az okkultizmus enciklopédiája - Az okkult tudományokról, okkult személyekről, pszichotudományokról, mágiáról, spiritizmusról és miszticizmusról szóló ismeretek gyűjteménye].

A dolgozatban az enciklopédia következő szócikkeinek magyar fordítása szerepel néhol rövidítve, máshol teljes egészében: Astrology (asztrológia), Bible of the Devil (az Ördög Bibliája), Black Magic (fekete mágia), Black Mass (fekete mise), Devil (ördög) és Witchcraft (boszorkányság).

Egyik szövegátvétel sem szerepel idézőjelek között, ugyanakkor tény, hogy egy kivétellel mindegyik szövegrészlet végén van egy-egy, Spence művére utaló lábjegyzet, ahogyan az ördög/Sátán, illetve a fekete mágia fogalmának bemutatásánál a szöveg közbeni hivatkozás is utal a forrásra.

Semjén több helyen is félrefordít. Ennek talán leglátványosabb példája, amikor az eredetiben szereplő ,,Lying Spirits" kifejezést ,,Fekvő Lelkek"-nek fordítja, holott a szövegkörnyezet alapján valószínűleg ,,Hazug Lelkekről/Szellemekről" van inkább szó.

,,Vezérfonal" és ,,gondolatmenet"

Semjén mindhárom művet szerepeltette a disszertáció végén, ,,A dolgozatban közvetlenül felhasznált irodalom" címszó alatt felsorolt munkák között. Emellett lábjegyzetben arra is felhívta az olvasó figyelmét, hogy dolgozatában merített ezekből a szövegekből. Üblackner cikkével kapcsolatban például a 12. oldalon megemlítette, hogy ,,Több helyütt is támaszkodom e tanulmány gondolatmenetére". A 34. oldalon hasonlóképpen rámutatott arra is, hogy a New Age okkult hátterének ismertetésénél Spence okkultizmusról írott kötete volt számára a forrás: ,,Az okkultizmust érintő részben e mű információira támaszkodom". A 35. oldalon pedig közli azt is, hogy a New Age vallási gyökereinek bemutatásánál, vagyis a nagy keleti vallások tárgyalásánál Glasenapp fent már megjelölt művét ,,használta vezérfonalul".

A kereszténydemokrata politikus doktori dolgozatában azonban az eredeti szövegek felhasználása jóval túlmegy azon, amit ő ,,gondolatmenetre támaszkodás"-ként vagy ,,vezérfonalul használás"-ként írt le, hiszen különböző formában idézőjelek nélküli szövegátvételekről van szó.

A fent beazonosított részek a teológiai doktori dolgozat közel negyven százalékát teszik ki. A disszertációnak további kb. 25 százaléka a forrásul használt különböző művekből vett idézet. Ezek egyenként többnyire legalább egy teljes oldalt tesznek ki a dolgozatban, de előfordul, hogy egy-egy idézet több oldalra nyúlik. Ezek a szövegrészletek idézőjelek között, megfelelő forrásmegjelöléssel szerepelnek a szövegben. Problematikussá dolgozaton belüli terjedelmük miatt válhatnak.

Az idézetek egy jelentős hányada Karl Rahner és Herbert Vorglimer Teológiai kisszótárából (pl. 82-84., 89-92., 103-104., 110-111. o.), valamint Herbert Haag Bibliai lexikonából (l. 35-36., 69-71., 72-75. o.) származik. Semjén hosszan idéz még például Nyíri Tamás egyik könyvéből (107-109. o.) vagy egy Gyökössy Endrével készült interjúból (122-125. o.), és nagyobb terjedelemben idéz egy sátánista írásokat tartalmazó, először 1969-ben megjelent könyvből, a Sátán Bibliájából is (86-88. o.).

Átminősítve

A miniszterelnök-helyettesnek a parlament honlapján máig elérhető, 1997. december 31-i keltezésű életrajzában az szerepel, hogy ,,1997-ben PhD-t kapott". A parlament honlapján található legfrissebb életrajza szerint a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen ,,1997-ben PhD tudományos fokozatot szerzett". A semjenzsolt.hu pedig a következőképpen fogalmaz: ,,vallásszociológiai tárgyú disszertációjával 1997-ben PhD tudományos fokozatot szerzett".

A PPKE Hittudományi Karán 1995-ben indult a PhD-fokozatot adó doktori képzés, az itt védett disszertációknak a kari könyvtár honlapján elérhető listájában azonban a KDNP elnökének dolgozata nem található. Semjén eszerint 1997-ben nem írt újabb, PhD-fokozatot adó disszertációt.

Az 1993-as felsőoktatási törvény viszont 1997. december 31-ig lehetőséget biztosított arra, hogy az eredeti adományozó egyetemek - kérelemre és egyedi elbírálás alapján - a korábban szerzett hittudományi doktorátusokat új típusú doktorátussá minősítsék át. A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság nyilvántartása szerint Semjén Zsolt a PhD-fokozatát az 1991-ben szerzett teológiai doktorátusának 1997. december 19-i átminősítésével szerezte meg.

Frissítés: Nevetséges és szánalmas politikai provokációnak tartja a Miniszterelnökség a plágiumgyanúról szóló cikket

A HVG cikkében arra mutatott rá, hogy Semjén Zsolt 1991-ben megvédett teológiai doktori dolgozatának közel negyven százaléka magyar, német és angol nyelvű források átvétele. A miniszterelnök-helyettes Az öt világvallás című, minden könyvtár szabadpolcán elérhető népszerű könyvből is jócskán merített.

Elsőként Hoffmann Rózsa reagált az ATV Szabad szemmel című műsorban, ahol azt mondta, kizártnak tartja, hogy párttársa plagizált volna.

A cikk megjelenése után egy órával a Miniszterelnökség közleményt adott ki, amelyben azt írták, "nevetséges és szánalmas politikai provokáció a hvg.hu vasárnap esti cikke". Mint írják, "a hvg.hu cikke is leírja, hogy mind a dolgozat elfogadása, mind átminősítése mindenben megfelelt a vonatkozó törvényi szabályozásnak. A hvg.hu cikke is elismeri, hogy a Semjén Zsolt dolgozatában hivatkozott művek pontosan meg lettek jelölve. A mű összeállítása és a hivatkozások dr. Lenhardt Vilmos teológiaprofesszor szándéka szerint és iránymutatásával készültek, és többéves munka van benne. A téma egészen újszerű volt, Magyarországon még senki sem foglalkozott ezzel a kérdéssel, következésképpen hazai irodalma sem volt. Maga a témaválasztás és a kidolgozás pasztorális feladat is volt, a dolgozat megállapításai és következtetései teljesen újszerűek voltak, amire a későbbiekben számos tudományos hivatkozás történt. A témának Semjén Zsolt elismert szakértője. Semjén Zsolt műve tartalmilag megjelent számos kiadványban, így például a Teológia című folyóiratban is".

(HVG nyomán)


További részletek: http://kuruc.info/r/2/104194/#ixzz2CblcVgwh



Forrás: kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hős Gotovina szabad!
  2012-11-18 22:11:48, vasárnap
 
  A hős Gotovina szabad!
2012. november 17. 21:57:54

Tegnap Zágrábban Győzelem! Győzelem! kiáltással örömtől tomboló tízezrek fogadták a hágai börtönükből hazatérő Ante Gotovina tábornokot és Mladen Markac rendőrtábornokot, miután az ENSZ háborús bűnökkel foglalkozó bírósága döntésével felülírta korábbi ítéletét, amellyel 24, illetőleg 18 évi börtönre ítélte őket, mert a vád szerint szerb polgárokat gyilkoltak és űztek ki Horvátországból az 1995-ös villámháború (honvédő háború) idején.

Szerbiát viszont a gyász ülte meg és vezetői kijelentették: a hágai bíróság elvesztette hitelét, mert minden vádpontban felmentették a két katonai vezetőt.

A történetnek kiengedésükkel messze nem lesz vége: a háború szavakban tovább folytatódik.

Hogy ennek mi a jelentősége nálunk és melyik oldal miként foglalt állást, arra két jellemző állásfoglalás. Elsőként a horvát tábornokok elítélése után kárörömében a plafonig ugró Népszabadságot idézzük - mint teszi azt a mai Magyar Nemzet vezércikke - , amelyben Révész Sándor ezt írta a Népirtás becsülete gúnycímet kapott cikkében: ,,Horvát nacionalisták bálványát, a fegyveres rablásért, emberrablásért, zsarolásért többszörösen elítélt köztörvényes bűnözőt, szélsőjobboldali aktivistát, zsoldost, fényt űző nemzetközi playboyt és kalandort, a mocskos balkáni polgárháború prominens horvát háborús bűnösét, Ante Gotovina tábornokot bűntársaival együtt súlyos börtönbüntetésre ítélték Hágában. Hiába imádkoztak a felmentéséért az egyetemes keresztényi szeretet nevében a horvát katolikus püspökök."

Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő, a Jobbik vezető külpolitikusa ugyanerre az ítéletre így reagált tavaly május végén a bebörtönzöttek melletti szimpátiatüntetésen:

,,A Hágai Bíróság szégyenteljes ítélete önmagában is vérforraló, hiszen - szakítva a nemzetközi jog Nürnbergben lefektetett és gyakran hivatkozott, hangoztatott elveivel - nem a támadó háború felelőseit nevezi meg és ítéli el, hanem egy honvédő háború hőseit vonja felelősségre. Ennek az ítéletnek korunkra és jövőnkre nézve roppant súlyos üzenete van: könyörtelen hajsza és ítélet vár mindenkire, aki hazafiként saját nemzete védelmére fegyvert fog. Hága azt üzeni nekünk, hogy mindenki, akinek fontos és szent a nemzeti függetlenség, szuverenitás és összetartozás, az börtönben találhatja magát."

Ezt is elmondta: ,,A Hágai Törvényszék ítélete több szempontból is igazságtalan és morálisan elfogadhatatlan. Gotovina küzdelme és a horvát felszabadító háború ugyanis jogos önvédelem volt, a szerb-jugoszláv katonai és félkatonai alakulatok támadása után. A Vihar hadműveletet vezető Gotovina tábornok ennek az akciónak kiemelkedő alakja, olyan nemzeti hős, aki tevékenysége miatt példaként áll nem csak saját hazája, a horvát nép, hanem minden szabadságszerető nemzet előtt. Így előttünk, magyarok előtt is. Gotovina és a honvédő háború hősei nemcsak a területi integritás és a nemzeti szuverenitás helyreállítását jelentik a horvát nép számára, hanem a nemzeti összetartozást, kohéziót és a büszke hazafiságot is.

Tényként szögezhetjük le: Gotovina és a horvát függetlenségi háború hősei nélkül ma nem létezne önálló és független Horvátország."

Két világ, illetve két Magyarország ütközik itt. Hogy kinek lett igaza ismét, a Napnál világosabb. Ismét és ismét.

Révész és balliberális tábora gyűlöletének rugóját ismerjük. Ők mindenkor a II. világháborúból indulnak ki. A horvátok - ahogyan a magyarok - nácik. Az előbbiek egyenlők a németek mellett harcoló usztasákkal. Azaz Gotovina is náci. A szerbek a jó oldalon álltak és ezért szeretik őket.

Elképzeljük ennek a tábornak hosszúra nyúlt képét a hágai döntés nyomán. Iszonyatos kutyaszorítóba kerültek. Zsigerileg persze nem támadhatják a nemzetközi bíróságot, hiszen eddig az égig magasztalták és - ami még fontosabb náluk, mert egy-egy 180 fokos fordulatért nem mennek a szomszédba - náluk minden, ami ,,nemzetközi" csak jó lehet.

Nekünk pedig az örömünk óriási: horvát Gotovina szabad, a szabadságharc törvényileg is megengedett és a hazai balliberális tábor onnan kapott egy irdatlan rúgást, ahonnan a legkevésbé várta.



Forrás: Ordosz mühely

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=106887
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eutanázia program a rokkantak ellen?
  2012-11-18 20:36:18, vasárnap
 
  Eutanázia program a rokkantak ellen?

2012. november 17. szombat, 17:15

MÉG NEM VESZÍTHETÜNK!

Egy évvel ezelőtt már javában folyt a rokkantak elleni hadművelet. A törvénykezők agyában a XXI. századi Európa legsötétebb döntései kavarogtak. Szédítő gyorsasággal elérkezett a gyászos nap, amikor 2011.12.20-án az éj leple alatt megszavazásra került az új rokkant-törvény. A 2012.01.01-től hatályos megváltozott munkaképességűek ellátásról szóló törvénnyel a döntéshozók még nem elégedtek meg. Hozzákapcsoltak egy gyalázatos új komplex minősítő rendszert is. Arra hivatkoztak, hogy illeszkednünk kell az EU tagországok normáihoz, ezért szükséges a feltételrendszer megszigorítása. Tudjuk, hogy az EU tagországokban sokkal enyhébb kritériumok alapján működik a rendszer. Hollandiában 25%, Svédországban 25%, Spanyolországban 33% mértékű egészségkárosodás mellett rokkantsági nyugdíjban részesülnek a betegek. Ausztria, Finnország, Izland, Németország, stb. betegei pedig, kb. 50% mértéknél már rokkantsági nyugdíjat kapnak, és nem keveset! Annyit, hogy abból tisztességesen meg lehet élni! Náluk csodálatos egészségügyi, és jól kiépített foglalkoztatási rehabilitációs rendszerek vannak. Az EU tagországaiban mindenütt van rokkantsági nyugdíj hazánkon kívül.

Eközben minket, magyar korhatár alatti rokkantakat, mivel ,,ajándékozott" meg a sors?

Mi kaptunk a nyakunkba hideg zuhanyként rokkantsági nyugdíjjogfosztást és egy embertelen új komplex minősítő rendszert. Ezek mellett, a jelzők kifogyhatatlan tárházát is rajtunk próbálgatják ki. Voltunk és vagyunk a kormánykommunikáció szerint: az adófizetők forintjain élősködő csalók, akik szimulálnak, akik ,,megvették" az ellátást, akik ingyenélők, naplopók, akik hisztisek, vagy zsiványok? Mi viszont azt mondjuk: kiszolgáltatott, súlyos beteg emberekkel ezt művelni, akik átlag 30 évig adó és járulékfizetők voltak, az több mint gyalázat! A média és a kormány-kommunikáció az adófizetők forintjain szidja és alázza a rokkantakat. Már két éve, a Széll Kálmán terv megszellőztetése óta, még a csapból is az elferdített rokkant létszám folydogál váltakozó intenzitással. Hol 960 ezer, hol 650 ezer főről nyilatkoznak felelős politikusok büntetlenül és felelőtlenül! Ők nagyon is tudják, hogy a korhatár alatti rokkant létszám a valóságban mennyi? A rokkantak is tudják, hogy a 2011.12.31.-i hivatalos ONYF Statisztikai Évkönyv szerint, mindössze 305.323 fő korhatár alatti ,,volt" rokkantsági nyugdíjast tartottak nyilván! A rokkantak azt is tudják, hogy az aktív korúak foglalkoztatási arányához viszonyítva hazánkban semmivel sincs több korhatár alatti rokkant, mint az EU tagországaiban, ahol 5,1% ez az arány. Hazánkban, a kb. 6 millió fő munkaképes személy létszámához viszonyítottan, a kb. 300 ezer fő korhatár alatti ,,volt" rokkantnyugdíjasok létszámaránya is kb. 5% mértékű. Mégis hatalmas, 12% feletti adatokról beszélnek. Ez csak úgy lehetséges, hogy, ha a több mint kb. 400 ezer fő korhatárt már betöltött rokkantat is beleveszik a létszámadatokba, ami nem helyes, mert aki 62 év feletti, azt munkavégzésre kötelezni nem lehet!

A rengeteg támadás után, még mindig nem lelhetnek nyugalomra a korhatár alatti volt rokkantnyugdíjasok, hiszen egy hete került napvilágra számukra az újabb sokk! Őket is érinti a foglalkoztatási tárgyú ,,Magyar Egyszerűsített Program" T/9063. számú törvény-tervezete, mely szerint: ,,A felülvizsgálati eljárások alapján rokkantsági ellátásban már csak az a személy részesülhet, akinek a foglalkoztatása rehabilitációval sem állítható helyre". Mit jelent ez a hétköznapi értelemben? Azt, hogy, ha rokkant vagy, nincs kegyelem! Ha képes vagy dolgozni, ha nem, akkor is mehetsz ,,Isten hírével", amerre látsz! A rendszerből, a ,,Magyar Egyszerűsített Program" villámgyorsan kipenderíti a félholtakat is! Az maradhat bent, akinek a napjai, hónapjai, évei, már garantáltan meg vannak számlálva! Minden korhatár alatti rokkant, aki a soros felülvizsgálatra vár, az készülhet az öngondoskodó életre, akár 60 évesen is! Ugyanis vannak rokkantak, akiknek 60 éves korukban is van soros felülvizsgálati időpontjuk! A kormány jelszava: Mindhalálig munka! A túlélésre nincs garancia, ha ezt a T/ 9063. számú törvény-tervezetet elfogadják!

Mi van még hátra a kiszemelt áldozatok számára? Még hátra van az Alkotmánybírósági döntés, mely a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló 2011.évi CXCI. (XII.29.) törvény kifogásaival szembeni Állampolgári Jogok Biztosának a beadványát tárgyalná, és arról kellene, hogy hozzon döntést! Mi a cél? A cél a Széll Kálmán tervben meghatározott 217 milliárd Ft költségvetési megtakarítás a korhatár alatti rokkantak pénzbeli ellátásán! Mindenáron? Igen! Egyre jobban körvonalazódni látszik, hogy a kormányt semmi és senki sem tudja eltántorítani a tervétől, miszerint, pár éven belül itt egyetlen rokkant sem kap ellátást! Mi ez, ha nem nyílt eutanázia-program egy ,,kiszemelt" társadalmi csoporttal szemben?

Tisztelt Honfitársaink!

Mi, még nem veszíthetünk! Nem veszíthetünk el mindent egy élet munkájában megrokkanva! Adjatok nekünk egy utolsó esélyt! Nem veszíthetjük el az életünket egy kormányprogram miatt, jeltelen sírba dobott áldozatként! Vagy Ti is tétlenül végignézitek, hogy jön a buldózer, és a kb. 400 ezer korhatár alatti rokkantat hogyan lökik be egy jeltelen tömegsírba? Ha ez megtörténhet, akkor velünk együtt el fog vérezni ez a Nemzet is!

Magyarország, 2012.11.17.

MSZF Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportja

http://www.mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=382%3A eutanazia-program-a-rokkantak-ellen&catid=2%3Amagyar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért fokozódik a zsidóság lelkében lakozó beteges gyűlölet?
  2012-11-18 19:13:47, vasárnap
 
  Miért fokozódik a zsidóság lelkében lakozó beteges gyűlölet?

A zsidók egyre őrültebbek. Valóságos paranoia uralkodott el rajtuk. A gázai mészárlás első napjának éjszakáján tüntetés volt Tel Aviv belvárosában, melynek résztvevői támogatásukról biztosították a tömeggyilkos vezetőiket. A demonstrálók az alábbi jelszavakat kiabálták: ,,Nem érdemlik meg, hogy éljenek, meg kell halniuk" (mármint a pales
ztinoknak), ,,haljanak meg a gyerekeitek, ti kutyák", ,,visszamegyünk Gázába, és minden arabot kitakarítunk onnan", ,,az emberek több bombázást követelnek", ,,Mohammed halott".

Azzal sem érvelhetünk immár, hogy csak a ,,politikusok a bűnösök", az ,,átlagemberek nem tehetnek semmiről". Felrémlik bennem az a kép, amikor a 2008 végén elkezdődött gázai vérengzés során izraeli ,,átlagemberek" gyűltek össze a Gázai övezethez közeli magaslatokon, és karosszékből, messzelátón keresztül, röhögve élvezték az izraeli hadsereg ,,előadását". Igaz, a napokban volt háborúellenes tüntetés is Tel Avivban (néhány száz fő részvételével), azonban az izraeli társadalom elsöprő többsége a legteljesebb mértékben egyetért a gázai palesztin nők és gyermekek lemészárlásával. A legfrissebb hír szerint 3200, a Gázai övezet határainak közelében élő zsidó gyereket az ország északi részébe vittek az ,,öröm napjára". Micsoda beteges lelkületre vall, hogy az ,,öröm napjával" kecsegtetik a zsidók a saját gyerekeiket, miközben egyre több palesztin gyerek hal meg a barbár izraeli akciók következtében!

De nem csak az Izraelben élő zsidók veszítették el teljesen a józan ítélőképességüket a lelkükben munkáló fékezhetetlen gyűlölet következtében. Éljenek a világ bármely táján, döntő többségük eszét vesztette. A különböző weblapokon kommentelő vagy saját blogot író zsidók olyan elképesztő, gyilkos dühöt táplálnak úgy a palesztinokkal, mint velünk magyarokkal, de más, a zsidó világuralom ellen berzenkedő népekkel szemben, amely már a közveszélyes őrület kategóriájába tartozik. Kissé különös az is, hogy ők, akik oly büszkék az ,,eszükre", az ,,intelligenciájukra" és a ,,tájékozottságukra", oly mértékben tudatlanok, hogy halvány fogalmuk sincsen sem a ,,palesztin-izraeli konfliktus" valódi okairól, sem a második világháború valódi történetéről, és mint a bolondok, úgy ismételgetik a képtelen cionista hazugságokat. Hogyan lehetséges, hogy csak és kizárólag a saját álláspontjukat harsogó médiából tájékozódnak, és még csak nem is kíváncsiak ellenfeleik véleményére? Sokszor arra gondolok, a lelkük legmélyén, saját maguk előtt sem bevallottan, tisztában vannak azzal, hogy egyáltalán nincsen igazuk - mert napjainkban ők a hódítók, a gyarmatosítók, a betolakodók, a vérengző agresszorok -, és éppen azért nem hajlandók még csak meghallgatni sem az ,,antiszemiták" véleményét, mert akkor szembesülniük kellene azzal, milyen végzetes hazugságban élnek már jó ideje.

De honnan van bennük ez az egyre fokozódó, már-már az egekig hatoló gyűlölet? Ha zsidókkal lényeges kérdésekről beszélgetni próbálunk, akkor az alábbi viselkedést figyelhetjük meg. Először is nem hajlandók vitába szállni sem a holokausztról, sem a zsidóságnak az elmúlt évszázadokban játszott szerepéről, sem Izraelnek a palesztinok elleni háborúiról. Az eszmecserét abban a pillanatban szakítják meg, amikor kiderül, hogy álláspontunk nem egyezik az övékével. Ekkor arcuk megmerevedik, kezük ökölbe szorul, és kijelentik: ,,antiszemitákkal", ,,nácikkal", ,,holokauszt-tagadókkal" nem állnak szóba. Ha azonban valamilyen oknál fogva mégsem tudnak elmenekülni a beszélgetés elől (például, mert mások is jelen vannak, és nem akarnak megszégyenülni), akkor elkezdik ismételgetni az ostoba közhelyeiket a ,,palesztin terrorizmusról", a ,,Irán jelentette rendkívüli veszélyről", az ,,iszlám fenyegetésről", a ,,hatmillió áldozatról", az ,,őrült Hitlerről", a ,,gaz nácikról", a ,,gázkamrákról". Abban a pillanatban azonban, amikor észreveszik, hogy olyasvalakivel állnak szemben, aki nem dől be a primitív hazugságaiknak, és tisztában van a tényekkel, pánikba esnek, és elkezdik vitapartnerüket ,,nácizni", ,,antiszemitázni", továbbá ajánlgatják neki, hogy ,,ha olyan hülye vagy, és annyira szereted az arabokat és az irániakat, menj közéjük, és áldozd föl magad értük." A személyeskedéssel valójában provokálni akarnak azzal a céllal, hogy az ,,antiszemita" vitapartner bedühödjön, ő is személyeskedni kezdjen, és a vita elfajulására tekintettel be lehessen rekeszteni a további eszmecserét. Ha az ,,antiszemita" vitapartner ekkor képes uralkodni indulatain, akkor még megpróbálkoznak a nevetségessé tételével (pl. ,,ilyesmivel foglalkozol, ahelyett, hogy dugnál egy jót, te tök hülye vagy", vagy valami hasonló), ha azonban így sem érnek célt, akkor ezen a ponton jelentik ki, hogy ,,tudatlanokkal, hülyékkel, nácikkal, antiszemitákkal" folytatott vita terméketlen, ,,úgy sem lehet az ilyen megszállottakat meggyőzni","idejüket nem fecsérlik tovább", mondják, és angolosan távoznak.

A legérdekesebb a viselkedésük azonban akkor, ha négyszemközt beszélget az ember egy olyan zsidóval, akit viszonylag közelről ismer (és/vagy a vitapartnerek néhány pohár bort elfogyasztottak). Miután a zsidó beszélgetőtárs rájön, hogy a szokott propagandaszólamok hatástalanok, mert a gój, akivel társalog, művelt és tájékozott, akkor jön az őszinte beismerés. Az a fajta beismerés, mely időnként elhangzik az igazságot bátran kimondó (radikális jobboldalinak is nevezett) honlapok cikkeihez hozzászóló egyes dühös zsidók kommentjeiben is. ,,Persze hogy mi uraljuk a fél világot - ismerik el -, de azért, mert okosabbak, jobbak vagyunk mindenki másnál, a magyarok, palesztinok és számos más nép megérdemli a sorsát, ostobák, lusták, bunkók mind, és senki sem érdemel sajnálatot, aki a zsidók uralmának ellenállni merészel. Akik mégis megteszik, azok maguknak köszönhetik, hogy gyermekeiket, asszonyaikat is lemészárolják. A háború már csak ilyen, az élet is ilyen, mindig az erősebb kutya kerekedik felül, most a zsidók az erősek, és ez így is marad, és egyébként sem engedhetik meg, hogy még egyszer a gázkamrába küldjék őket a buta, gyűlölködő és irigy gójok" - hangzik el a döbbenetes lélektani mélységeket felvillantó álláspont a szokásos átkozódó szavak kíséretében.
A zsidók közveszélyes paranoiájának gyökerei egészen messzire nyúlnak vissza. A judaizmus szent könyvei (Tóra, Talmud) a nem zsidókkal szembeni ellenszenv érzését táplálják bele a zsidóság lelkébe. A holokauszt-mítosz pedig tovább lökte a zsidókat a beteges gyűlölködés feneketlen bugyraiba. A ma élő zsidók elsöprő többsége fajtársaik minden elképesztő bűncselekményét, a legdöbbenetesebb izraeli vérengzéseket is rendre a holokauszttal mentegetik. A ,,nem fognak még egyszer a gázkamrába küldeni" jelszó jegyében mindenféle gazemberség és emberiségellenes bűntett indokolható a zsidók nagy tömegei számára. Érdekes módon éppen a revizionistákat vádolják azzal, hogy ,,újabb holokausztra készülődnek". Holott teljesen nyilvánvaló, hogy a holokauszt-mítosz az, amely gyűlöletre nevel, és akár tömeggyilkosságok elkövetésére és mentegetésére is ösztönöz!
Végezetül pedig még egy fontos szempontot kell figyelembe vennünk. A zsidóknak az őket szolgálni nem hajlandó gójok iránti feneketlen utálkozása fokozódásának oka az egyre korlátlanabb hatalom, melyet a ,,választottak" összpontosítottak a kezükben. Uralkodni nyilvánvalóan jó dolog, a természet azonban kegyes abból a szempontból, hogy hatalmasok és gazdagok szívébe állandó rettegést ültet el: rettegést attól, hogy kiváltságaikat egy napon esetleg elveszíthetik. Nemcsak a zsidóság vezetői, de lelkük mélyén a zsidóság tömegei is is tisztában vannak azzal, hogy megvalósult az, amiről évezredek óta álmodoznak: a zsidó világbirodalom. A zsidóság növekvő gyilkos dühe - a Talmudnak és a holovallásnak a zsidóság lelkére gyakorolt hatása mellett - a nyugati világban élvezett példátlan hatalmának elvesztése miatti rettegésből táplálkozik.

Perge Ottó - Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NEM ÉRDEKEL a MOCSKOS POLITIKA!!!
  2012-11-18 19:08:34, vasárnap
 
  NEM ÉRDEKEL A MOCSKOS POLITIKA!!!

"Mikor a nácik elvitték a kommunistákat, nem szóltam, hisz nem voltam kommunista. Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el, nem szóltam, hisz nem voltam szakszervezeti tag. Amikor a szocialistákat bezárták, nem szóltam, hisz nem voltam szocialista. Amikor a zsidókat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó. Amikorra engem vittek el, már nem maradt senk
i, aki tiltakozhatott volna."

Azért rakom ki ezt az ismert idézetet, mert mostanában sokfelől hallottam (ill. neten olvastam), hogy “elég az undorító politikából; engem nem érdekel az egész..."
Én viszont úgy érzem, hogy most igazán itt az idő, hogy mindenkit “érdekeljen" a politika. A diktatúrák nem egy adott pillanatban kezdődnek el, hanem szépen, lassan válik olyanná az állam vezetése, hogy 5-10-100 évvel később a gyerekek már úgy tanulják a történelemórán, hogy mondjuk 1933-tól számolhatjuk Hitler diktatúráját. De a diktatórikus rendszer apránként épül ki legtöbbször, és a legritkább esetben (talán soha) nem nevezi magát diktatúrának.
Nálunk épp december 23-ára készült el egy jövendő diktatórikus rendszer jogi felépítése. Az, hogy mikortól, és hogyan következik el egy erőszakos, durva elnyomás - ahol már nem csupán pár tucat politikust visznek be néhány órára, vagy nemcsak néhány korrupcióval megvádolt ellenzéki politikust helyeznek előzetesbe, nemcsak betiltják az utolsó ellenzéki hangú rádiót a pályázat eredményére hivatkozva, hanem komolyan elkezdenek jogi és jogtalan eszközökkel büntetni minden ellenállást -, ezt ma még szerencsére nem tudjuk.
1956 után több hónapon keresztül létezett még a levert forradalom ellenállása: voltak színlelt tárgyalások, december végéig szinte szabadon lehetett még emigrálni, lehetett azonnali megtorlás nélkül mindenfélét mondani, sőt akár leírni vagy akár röplapon terjeszteni. “Csak" 1957-58-tól kezdődött meg a kapuk lassú bezárása. Ők akkor azzal kezdték, hogy néhány közismert embert tartóztattak le, akik nem végeztek igazi, aktív forradalmi tevékenységet (hiszen az aktív felkelőket már '56 novemberétől börtönben tartották), mint pl. DéryTibor írót. Ahogy az emberek látták, hogy a nem forradalmár, de a Kádár-rezsim ellen szóló hírességeket elvitték /perbe fogták/ elhallgattatták a nemzetközi tiltakozások ellenére, akkor szépen, apránként a félelem lejutott a “nagyszájú" kisemberek szintjéig. Kuss is volt - majdnem totálisan, legalább 1980-ig. Antall József (1932-1993) pl. “alámerült és kibekkelte", a rendszert nem szerető emberek pedig csak családi, szűk baráti körben mertek bíráló szavakat kimondani; 5-6 éves kortól (ez nálam 1965-66-ot jelenti) kezdve természetes volt, hogy amit otthon hallunk, azt nem szabad iskolában, idegen felnőtt előtt, utcán stb. továbbmondani. Aztán a megszilárdult rendszer már lazított az erőszakon: a 70-es évektől kezdve már éppen a nemzetközileg is ismert embereket engedték hosszabb pórázra, de még a bukás évében (1989) is volt egy (ha jól tudom) budapesti buszsofőr, akit egy politikai vicc munkahelyi elmondása miatt letartóztattak, bepereltek, elítéltek, és börtönbe is zártak, azaz a rendszer megőrizte keménységét a védtelenekkel szemben
A mostaniak - úgy látszik egyelőre - fordított úton dolgoznak: a kisembereken kezdik a szigort, ez már létezik most is: állami, pláne államhatalmi (minisztériumok, kormányintézmények, rendőrség stb.) munkahelyeken a választások utáni tisztogatás nyomán még megmaradt alkalmazottakat gyakorlatilag indoklás nélkül kirúghatják, és igazi hűséges párttag főnökök ezt állítólag már hónapok óta meg is teszik.
Ezért kérek mindenkit, hogy terjessze ezt, főleg azon ismerősei körében, akiket “nem érdekel a politika, meg a hőzöngés", illetve azok között, akik fidesz-hívők, szimpatizánsok, de nem akarnak diktatúrában élni, és mondjuk mostanában olyanokat mondogatnak, hogy majd milyen jó lesz, ha mégsem tárgyalunk az IMF-fel, hanem kidobjuk őket ismét, és elköltjük a Magyar Nemzeti Bank valutatartalékát. A miviktorunk maradék hívei egyre irreálisabb “csodafegyverekben" bíznak, és ha hagyjuk nekik, akkor lehet, hogy pár hónapon belül teljesen kiürítenek minden zsebet, minden kasszát, és megszüntetnek minden nemzetközi kapcsolatot. (Aki ezt az utolsó mondatot nem hiszi, mondván, hogy ez nem lehetséges, annak idézném Vértes Andrást a forint gyengüléséről [nem szó szerinti idézet]: “Nem úgy megy a dolog, hogy szépen lassan értéktelenedik el válság/csőd idején a pénz, hanem 310-ről egy-két nap alatt 350 lesz, aztán két nap múlva 450, aztán utána egy nap alatt 1000″. Azaz, a gyárak, a termelőeszközök, mindennek az értéke napok alatt akár a harmadára is csökkenhet, ha kitör a nemzetközi hisztéria, ami bármikor megtörténhet, ha továbbra is ezek és így kormányoznak. Már most nagyon-nagyon sokan váltják minden megtakarításukat valutára, és viszik ki Ausztriába vagy Szlovákiába, de ez sok millió számára lehetetlen, hiszen legalább 5-6-7 milliónyian vagyunk, akiknek semmi megtakarítása sincs. És pont az ilyenek veszítenek a legtöbbet, ha beüt a krach.)
Nagyon örülnék, ha nem volna igazam, de ez nagyrészt azokon múlik, akik most még nem tesznek a fennálló hatalom ellen! Ne hagyjátok! Ne hagyjuk, hogy így történjen!
Idézet forrása: Martin Niemöller
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horthy Miklósra emlékezett a Jobbik
  2012-11-18 17:06:30, vasárnap
 
 
Horthy Miklósra emlékezett a Jobbik
2012, november 16 - 18:39


Az Újbudai Jobbik szervezésében Horthy Miklós 1919. november 16-i budapesti bevonulására emlékezett a XI. kerületi Gellért téren a budapesti Jobbik és az Új Magyar Gárda. A megemlékezésen beszédet mondott Murányi Levente és Volner János, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnökei és Bába Szilvia önkormányzati képviselő. Dániel Péterék az esemény megzavarására készültek, de megunták és hazamentek.

A megemlékezésre nagyjából százan-százötvenen jöttek el. A tömegben több gárdistát is lehetett látni, jelen volt a Jobbik Ifjúsági Tagozata is. Az ellentüntetők mintegy 30-an érkeztek a helyszínre, köztük volt Noé Krisztina is. Őket a villamossínek választották el a megemlékezőktől.

Vessünk véget a hazugságoknak!

A rendezvény a Himnusz eléneklésével kezdődött. Ez nem zavarta az ellentüntetőket: zavartalanul folytatták kihangosított beszédüket, melyben nyilasokról hadováltak.

Az első beszédet Bába Szilvia önkormányzati képviselő tartotta. Mint mondta, Horthy Miklóst sokan tisztelik, mert tettei alapján erőskezű, hazájának érdekeit minden helyzetben szem előtt tartó államférfi volt, akinek kormányzása alatt nemzetünk új erőre kapott.

Bába Szilvia szerint ideje, hogy munkásságának eredményeiről beszéljünk, és cáfoljuk a vele kapcsolatos rágalmakat és hazugságokat. Érdemei között említi többek közt a népességnövekedést, az orvosok, kórházak számának növekedését, a Magyar Nemzeti Bank felállítását, a gazdák tartozásának elengedését és az oktatásügy felvirágoztatását, a csendőrség felállítását.

A mi feladatunk, hogy végett vessünk az elmúlt évtizedek hazugságainak vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó munkásságával kapcsolatban! - zárta beszédét, melyet az ellentüntetők sípolással próbáltak megzavarni.

Murányi Tormay-t idézi, eltűntek az ellentüntetők

Bába Szilviát Murányi Levente beszéde követte, úgy tűnik, az ellentüntetők túlságosan fáztak és a sípolást is megunták, szép lassan elpárologtak.

Murányi beszédében elmondta: Horthy egy romokban heverő, szakadék szélén álló országot vett át és állított talpra. Horthy bevonulásakor, 1919. november 16-án, a keresztény-konzervatív Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetségének elnökeként Tormay Cécile köszöntötte a kormányzót, Murányi ebből idézett hosszasan:

"Magyar hajnal és keresztény feltámadás a Ti hazatéréstek egy szörnyű véres Kálvária után, melyben Károlyi, a magyar Iskariot és démoni cinkosai elárulták, megkínozták, kifosztották és megcsúfolták a magyar nemzetet.

Történetünk legsötétebb éjtszakája volt ez és most olyan ígéretes a reggel, mert eljöttetek. A reménységet fél esztendő óta Horthy Miklósnak hívják Magyarországon és most ő vezérelt ide benneteket, hogy visszafoglaljátok a keresztény Magyarország számára megtévedt, de bűnbánó fővárosát. És hogy az emberiség becsületében magasra emeljétek újra Szent István ezeréves koronáját.

Jelentőségteljesebb és sorsdöntőbb hazatérte még nem volt hadseregnek e világon. Ti nemcsak fővárost foglalni, országot hódítani jöttetek! Nem csupán a magyarságnak a Duna és Tisza völgyéből kisarjadt fiatal hadinépe vagytok, de Ti vagytok a Nemzeti Hadsereg, melyre négyszáz éve vár a nemzet, hogy a sír szélén érje meg és éledjen általatok. Reménységünk, jövőnk, mindenünk vagytok - még múltunk is, mert hiszen Ti vagytok azok a hősök, akiktől 1914 őszén búcsúztak el a magyar anyák, a magyar hitvesek. Akkor ment el a mi hadseregünk és azóta nem tért vissza. Jöttek rokkant hősök a csataterekről, szenvedő hadifoglyok szomorú rabságból, sőt jöttek a múlt őszön lázadó ezerek, de a magyar nemzet dicsőséges fegyveres ereje nem tért haza.

Öt év után ma jön vissza. Bennetek térnek meg Gorlice, Limanova legendás hősei, azok, akik győztek a szent Kárpátokon, az erdélyi havasokon, a Duna szerb partjain, az Adria kék vizei felett és tizenkétszer győztek az Isonzón és az Alpokon.

Nagy múltunk és nagy jövőnk, melynek élén Horthy Miklós jár, hajoljon meg előttetek minden zászló az országban, szólaljon meg minden harang. És vigye a szél magyar zászlók suhogását, keresztény harangok zúgását azokhoz, akik nincsenek itt, azokhoz is, akik messze kicsiny fakeresztek, hullámsírok alól most haza figyelnek.

Élő hősök és az elesettek megdicsőült seregei, halljátok meg! Asszonyok szólnak hozzátok a magyar főváros felszabadult földjén és hű zálogul felétek nyújtják zászlójukat. Az elmúlt rémuralom hiába ítélte halálra a nemzet büszke színeit, mint egykor a Rákóczi támogatóit hiába égette el máglyán a gyűlölet, újra feltámadtak és szárnyra keltek egy új ezerév felé.

Vegyétek ezt a zászlót és ne nyugodjatok, míg bele nem tükröztétek képét a négy folyónk vizébe, míg vissza nem emeltétek a három halmok fölé."

Murányi Levente szerint ott tartunk ma, hogy a csonkaország politikusainak gyengesége, nemzetárulása következtében itthon és az elcsatolt magyar területeken divattá vált a magyarok bántalmazása. A Jobbik alelnöke úgy fogalmazott: halványul Horthy Miklós szellemisége, a vörös rongyokba öltözés egyenesen divatba jött és nem csak a fővárosban. Sok magyar számára már nem létezik a kormányzó úr által kijelölt út, amely az ő korában és most is a nemzet felemelkedését szolgálta - jelentette ki Murányi, aki befejezésül Horthy Miklóst idézte. Hozzátette: ,,ha valaki a hallottak alapján napjaink világára ismer, akkor az nem a véletlen műve."

"Óvakodjunk annak a ma sajnos mindenütt olyannyira elterjedt, mindennel megalkuvó kufár szellemnek befolyásától, amely nem ismer hazát, nem ismer nemzetet, sem igazságot, sem becsületet, nem ismer hűséget, csak ekkor és addig, amíg önző céljai megkívánják. Ez a szellem megölője minden nemzeti gondolatnak, megölője az állami rendnek, gátlója a haza minden előretörő munkájának, ezért pusztítsátok ezt a szellemet mindenütt, minden erőtökkel" - idézte a kormányzó szavait Murányi.

Volner három jó hírrel szolgált

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese beszédében elmondta: három jó hírrel is szolgálhat. Az egyik, hogy ismét itt vannak a gárdisták, akik szinte minden nemzeti rendezvényen megjelennek. A másik, hogy Gotovinát minden vád alól felmentette a bíróság, a harmadik pedig, hogy bár érkeztek ellentüntetők a rendezvényre, meglehetősen hamar hazamentek. "Lehet, hogy lefagyott a fütyülőjük" - jegyezte meg a képviselő.

Volner szerint ma Magyarország határain belül eszmék harca folyik: létezik egy nemzeti mag, melyben néhány megtévesztett ember is található, és egy baloldali csoport, kiket az Amerikából érkező milliós pénzösszegek tartanak össze.

Volner János hangsúlyozta: amikor Horthy Miklósra emlékezünk, ,,nem elég csak a múlt eredményeit felidéznünk, nem elég csak a kormányzó úr dicső munkájára emlékeznünk, számot kell vetnünk a jelennel és a magyar jövővel is."

Nemzeti kötelezettségünk, hogy fölhívjuk arra figyelmet, hogy hazaárulókban, a külföldi érdekeket kiszolgáló politikusokban, sajnos még mindig túlkínálat van ebben az országban - jelentette ki Volner. Hozzátette: ,,hazafias kötelezettségünknek érezzük, hogy azt a baloldalt, amely elárulta az I. világháborúban, illetve a Tanácsköztársaság idején Magyarországot, hátba szúrta ezt a nemzetet, egyszer s mindenkorra, a történelem szemétdombjára küldjük."

Volner János szerint a Jobbik egy keresztény-nemzeti párt, de a keresztény-nemzeti jelleg nem jelenti, illetve nem jelentheti azt, hogy ,,ezeknek az embereknek, akik nagyon sokszor gyilkosoknak, bűnözőknek, a külföldi tőkének a pártját fogják, irgalmazni fogunk." A Jobbik alelnöke kiemelte: Horthy Miklós is elszámoltatta azokat, akik Magyarország ellen törtek, felelősségre vonta őket és a nemzet érdekében cselekedett. ,,Nem lehet kevesebb és nem lehet más a feladatunk, nekünk is ugyanazt kell tennünk" - mondat, majd úgy folytatta: ,,olyan törvényeket kell hoznia ennek az országnak, úgy kell berendezkednie, hogy a felelősségre vonás ne maradhasson el." Volner János kijelentette: ,,mindaddig, amíg elmarad ez a felelősségre vonás, ez az erő, ez a baloldal, ez a nemzetvesztő külföldiekkel kollaboráló elit, minden alkalommal újra és újra ki fogja dugni a fejét, illetve újra és újra a nemzet ellen fog törni.

Volner János arra biztatott mindenki, hogy nyissák fel polgártársaik szemét, nyissa fel az emberek szemét, mert látniuk kell, hogy mi folyik ebben az országban és kik azok, akik Horthy Miklóst, illetve munkásságát, emlékét megpróbálják sárba tiporni, megpróbálják meggyalázni.

A megemlékezés a Szózat és a Székely Himnusz eléneklésével zárult.

Korábban írtuk:

Pénteken lesz 93 éve, hogy Horthy Miklós ,,tetemre hívta" a magyar nemzetet az ország fővárosában. 1919. november 16-án Siófokról utazott Budapestre, és miután különvonata reggel negyed 7-kor beért a Kelenföldi pályaudvarra, lóhátra ült, és a szemerkélő esőben hadserege élén végigvonult a városon. Hivatalos fogadása a Gellért Szálló előtt, a bevonulási ünnepség pedig az Országháznál zajlott.

"Tetemre hívom itt a Duna partján a magyar fővárost: ez a város megtagadta ezeréves múltját, ez a város sárba tiporta koronáját, nemzeti színeit és vörös rongyokba öltözött. Ez a város börtönre vetette, kiüldözte a hazából annak legjobbjait és egy év alatt elprédálta összes javainkat. De minél jobban közeledtünk, annál jobban leolvadt szívünkről a jég, és készek vagyunk megbocsátani. Megbocsátunk akkor, hogy ha ez a megtévelyedett város visszatér megint a hazájához, szívéből, lelkéből szeretni fogja a rögöt, amelyben őseink csontjai porladoznak, szeretni azt a rögöt, amelyet verítékes homlokkal munkálnak falusi testvéreink, szeretni a koronát, a dupla keresztet" - mondta Horthy Miklós emlékezetes beszédében, miután Budapestre érkezett.

A kereki Horthy-szobrot piros festékkel leöntő, szélsőséges gyurcsányista nézeteiről ismert Dániel Péter kedden a Facebook közösségi hírportálon hirdetett felforgató ellendemonstrációt az Újbudai Jobbik megemlékezésére válaszul. ,,Ne engedjük ezt a gyalázatot, hiszen egy háborús bűnös tömeggyilkosnak nem jár tisztelet, nem lehet szobra és nem övezheti semmilyen kultusz!" - állítja üzenőfalán a zavart ideológiájú ügyvéd. Az ellendemonstrációra egy csoportot is létrehoztak Dániel Péter elvbarátai a Facebookon, ahol a hozzászólásokban máris összecsaptak a magyar és magyarellenes felhasználók.

barikad.hu



http://barikad.hu/horthy_miklosra_emlekeznek_az_ujbudai_gellert_teren-20121109
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael mások legyilkolását megünneplendő önvédelmi harcnak
  2012-11-18 17:04:53, vasárnap
 
 


Izrael mások legyilkolását megünneplendő önvédelmi harcnak tartja, amelynek támogatását mindenkitől elvárja
2012. november 17. 09:36
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, amint az előbbi honlapján 2012. november 15-én közzétett közleményben olvasható, messzemenően támogatja Izrael ,,önvédelmi" lépéseit: hiába, a ,,mi támadhatunk titeket, de ti minket nem!" jeligéjű haramiaállam mások legyilkolását megünneplendő ,,önvédelmi" harcnak tartja, amelynek támogatását mindenkitől, elsősorban minden ,,civilizált állam"-tól elvárja, így hazánktól is.
Íme a Síp utcai kommüniké szövege:

,,Izrael eltéli a Dél-Izraelt ért újabb tömeges rakétatámadást, amely lehetetlenné teszi a normális életet, veszélyezteti az ott élők életét, és menekülésre kényszeríti a lakosságot.

Az elmúlt években a gázai övezetben hatalomra jutott gyilkosok újabb és újabb támadásokat intéztek a civil lakosság ellen, megakadályozva a békés egymás mellett élést. Az utóbbi hetekben minden indok nélkül a korábbinál intenzívebben támadták Izraelt, és csak a fejlett védelmi eszközöknek, a szerencsének volt köszönhető, hogy az nem követelt nagyszámú polgári áldozatot.

A mai - több száz rakétával indított -, támadást az tette lehetővé, hogy a halál kufárjai - elsősorban az iráni teokrata rendszer - rövid- és hosszútávú rakétákkal látja el a terrorszervezeteket.

A zsidó állam vezetése az elmúlt időszakban messzemenő türelmet tanúsított, amikor nem indított általános támadást a tűzfészkek elfojtására. Minden embernek, minden népnek joga van az önvédelemre, amelyet nem csak az ősi törvények, hanem a nemzetközi jog normái is biztosítanak.

A jeruzsálemi kormány vezetőinek nem csak joguk, hanem kötelességük is, hogy mindent megtegyenek állampolgáraik védelmére, és a rendelkezésükre álló katonai erőt a szükséges mértékben felhasználják a további támadások megelőzésére.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége részvétét fejezi ki az ártatlan civil áldozatok hozzátartozóinak, és felkéri a Magyar Kormányt, hogy - a civilizált államok többségéhez hasonlóan - támogassa Izrael önvédelmi harcát, és tegyen meg mindent, hogy a Hamasz terroristái haladéktalanul fejezzék be az emberiség elleni bűntetteiket."

Arról persze, hogy a jelzett szöveg szerint az elmúlt időszakban, vagy bármikor is mennyire tanúsított ,,messzemenő türelmet" ugyebár a humanizmus mintaállama az általa leigázottakkal szemben, alighanem még annyira sem szólhatunk, mint Szlovákia történelméről, amit viszont nem hagyhatunk szó nélkül ezúttal sem, az utolsó mondat vége, vagyis hogy az ellene valóban önvédelmi harcot folytatókat közönséges ,,terroristák"-nak tekinti, akik ezzel ,,az emberiség ellen követnek el bűntetteket", így ismét csak az ,,anti"-k számát növelve, elismerve, hogy önmagukat igenis kiválasztottaknak tartják, az emberiség krémjének, olyannyira, hogy ha közülük csak egy is megsérül, az ,,emberiség elleni bűntett", amelyet el kell a világon mindenkinek ítélnie.

Igen, mindenkinek, miként mások lemészárlását meg ünnepelniük illene, hiszen, amint korábban rámutattunk, ünnepnapjaik nem szakrális, hanem kizárólag politikai természetűek kezdetektől fogva, így már az ókorban is más népek ellen korántsem önvédelmi, hanem egyenesen gerillaharcokat vívó dinasztiáik gyakran feneketlen orgiákba és lakmározásokba torkolló megünneplései.

Közéjük tartozik a legtöbbször emlegetett hanuka, amikor is a Krisztus születése előtti második században a görögség ellen gerillaharcot folytató, saját népüket is sanyargató Makkabeus-dinasztiát - és azok utódait, a vallási hagyományokat nem ápoló, másokat egyenesen leigázó, Jézus által a jeruzsálemi templombor korbáccsal kikergetett szaddúceusokat és farizeusokat - ünneplik Amerika- és Európa-szerte köztéri rituálévá vált gyertyagyújtásaikkal és fülsiketítő klezmerkoncertjeikkel.

A rabbinikus források még nálánál is előbbre helyezik azonban a purim ünnepét: a kifejezés a héber ,,pur" (sors) többes száma, a ,,sorsok" ünnepe, amely szerint a törzsükből született Márdokeus unokahúga és gyámleánya, Eszter, felesége lett Ahasverus perzsa királynak, akinek udvari tanácsadójával, Hámánnal leszámolva, a Krisztus születése előtti ötödik században lemészároltatta a perzsákat: az erre való, farsangi díszletekben bővelkedő lakodalmi ünneplésre mi sem jellemzőbb, mint hogy mindmáig nem zajlik le lerészegedés nélkül, hiszen rajta legalább négy pohár bor elfogyasztása még a gyermekeknek is kötelező. (Mellesleg az ünnepnek az eredeti héber kifejezésből eredő többes számát sem véletlenül használják, hiszen így beleértik valamennyi mások elleni vérontásukat, ahogyan ezt Julius Streicher is értette, amikor a korántsem csak a nemzetiszocialista rendszer, hanem az egész német nemzet elleni Nürnbergi Pert úgy jellemezte, hogy az nem más, mint ,,Purim 1946-ban!".)

De talán a két iménti vérbosszúünnepüknél is jobban mutatja, miféle lelkületűek, a jom kippur, a vezeklés napja alkalmából zsinagógáikban elmondott imaszövegük, amelyről néhai amerikai üzletemberük, Benjamin Friedmann megvallotta, hogy ilyenkor bemennek zsinagógáikba, felállnak és háromszor megismételnek egy rövid imát, a Kol Nidré-t, amelyben ,,szerződésre lépnek a Mindenhatóval, hogy minden eskü, fogadalom vagy ígéret, amelyet a következő tizenkét hónap alatt tesznek, érvénytelen".

Számukra a bűneikért való ,,imavezeklés" persze nem a másokkal szembeni magatartásuk megváltoztatása szándékának kinyilvánítása, hanem, amint már az ,,Osztrák-Magyar Monarchia írásban és képben" című honismertető albumsorozat 1898-ban megjelent, Galíciát bemutató kötetében Herzberg-Fränkl Leó leírta, az Újszövetségből is tipikusan ismert farizeizmus: ilyenkor harminchat órára bezárják boltjaikat, majd a zsinagógába sietnek, ahol öklükkel verik mellüket, miközben állandó nyögéssel, sóhajtozással, siránkozással jelzik ,,bűnbánatukat".

Hiába, a ,,mi támadhatunk titeket, de ti minket nem!" jeligéjű haramiaállam mások legyilkolását megünneplendő ,,önvédelmi" harcnak tartja, amelynek támogatását mindenkitől, elsősorban minden ,,civilizált állam"-tól elvárja, így hazánktól is.



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59303
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cölöp-teknős
  2012-11-18 15:18:36, vasárnap
 
 
Miközben a falusi orvos egy 75 éves székely bácsi sérült kezét varrta össze, gondolta, beszélget egy kicsit az öreggel. Valahogy Orbán Viktor került szóba. Az öreg székely így szólt: "Tudja doktor úr, a Viktor egy cölöp-teknős." Az orvos nem értette a meghatározást, így megkérdezte az öregembert, hogy mit jelent a "cölöp-teknős". "Hát, tudja, amikor az ember egy vidéki földúton haladva meglát egy kerítéshez rögzített cölöpöt, melynek tetején egy teknősbéka egyensúlyoz, az egy cölöp-teknős." - magyarázta az öreg székely. De mivel látta a doktor arcán, hogy nem érti a dolgot, tovább magyarázott: "Tudja, doktor úr, a teknős nem került fel oda csak úgy magától, és az egyáltalán nem az ő helye. Valamint fogalma sincs arról, hogy mit csináljon, amíg ott fenn van, mivel sokkal magasabban van, mint amit képességei megengednek. És az ember egyébként is elgondolkozik azon, hogy ki volt az a hülye, aki a teknőst oda feltette."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akikre mindig jut pénz - olvasói levél
  2012-11-18 15:16:29, vasárnap
 
  Akikre mindig jut pénz - olvasói levél

2012. 11. 18. vasárnap. - 08:08

Tisztelt Szerkesztőség!

A nyugati végeken is folyik a zs...k hátsó felének nyelvvel történő tisztítása. Szombathely városa az "előkelő" ötödik helyen áll a városok eladósodási listáján (15 mrd forinttal). Az ember ilyenkor azt gondolná, a fideszes városvezetés igyekszik megfogni kiadásait. Ám, ez csak az itt élő magyarok rovására történhet, a "kiválasztottakra" mindig KELL, hogy jusson pénz.

Történt ugyanis, hogy a héten Szombathely tartottak éppen Zsidó Fesztivált és kiállítást, melyen természetesen a városvezetés is képviseltette magát. A kiállítás megnyitó Marton Zsolt fideszes alpolgármester beszédében kifejtette: "Jövőbeni törekvésünk egy holocaust látogatóközpont megalapítása, melyet az önkormányzat erkölcsileg és ANYAGILAG is támogatna."

A jelenlevő Zoltai (Zucker) Gusztáv nagy megelégedéssel hallgatta ezen szavakat...

Üdvözlettel, hűséges olvasójuk: P. Zs. (Szombathely)

(olvasói levél)


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/akikre-mindig-jut-penz-olvasoi-level
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 595 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 326
  • e Hét: 2586
  • e Hónap: 19379
  • e Év: 152296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.