Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A piaárusítást is államosítják?
  2012-11-19 19:59:32, hétfő
 
  A piaárusítást is államosítják?

2012. november 19., hétfő 12:38

Kormányunk államosítás iránt érzett rokonszenve nem titok. Elég, ha vetünk egy gyors pillantást (a teljesség igénye nélkül) arra, mire tette rá mocskos kis kezét a Nemzeti Együttműködés jegyében Orbán és tolvajbandája csapata: MOL, Rába, mobilfizetés, cafeteria, a magánnyugdíj megtakarítások, a közoktatás, a babakötvény, több bank, az ELTE intézményei, az időjárás-jelentés, no és persze a cigiárusítás.

A listát nézegetve, baráti társaságban, némi alkoholos frissítő elfogyasztása után, időről-időre elindult a tippelgetés: vajon mi lesz a következő? A szituációt tekintve, adta magát az alkohol árusítása. Ugyancsak óriási biznisz, arra is mindig lesz kereslet, és föl lehet hozni mindenféle mondvacsinált érvet, mint a cigi esetében.

A Népszava mai cikkét olvasva, felírjuk magunknak: vigyázz mivel viccelődsz, a NER-ben könnyen valóság lehet belőle.



A Népszava információi szerint, kormányzati berkekben ,,kering az az ötlet", hogy a dohányáruk után a 15-20 százaléknál magasabb alkoholtartalmú italokat is kizárólag koncessziós üzletekben lehessen árusítani. Ebbe a körbe tartoznának a 38 alkohol fok feletti, kizárólag hazai gyümölcsből főzött pálinkák, az úgynevezett ,,szeszes" italok, valamint az alacsonyabb alkoholfokos likőrök is.

Aki nem emlékezne: tavaly - egyéni képviselői indítvány formájában - nyújtotta be az Országgyűlésnek Lázár János azt a törvényjavaslatot, amely szerint 2013. július 1-től (a kezdeti terv január 1. volt) állami kézbe kerül majd a cigaretta kereskedelem.

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 40 ezer dohányterméket kínáló üzletből hozzávetőleg mindössze hatezer marad, s ezekkel az állam koncessziós szerződést köt. A kétezer lakosnál kisebb településen egy, az ennél nagyobbakban pedig minden kétezer lakosra jut majd egy-egy bolt.

Az indoklás szerint, a kormány célja a kiskorúak cigarettához való hozzáférésének korlátozása. Ez az indok akár még elfogadható is lehet (bár, ha nagyon akar, egy élelmes fiatal sokféleképp szerezhet cigit), de kormányunk nem számol a döntéssel együttjáró negatív következményekkel. Ilyen például a kiskereskedők ellehetetlenítése, a feketepiac megerősödése, a korrupció gyanújának felmerülése és a felnőtt, saját egészségükről dönteni képes emberek szabadságjogainak korlátozása.

Ezek az aggályok pedig az alkohol árusításának államosítása kapcsán is felmerülnek. Sőt. A Népszavának nyilatkozó szakember szerint, a szeszes italokon a dohánytermékeknél is nagyobb hasznuk van a kereskedőknek. Sok kisbolt tulajdonos az alkoholos italok nyereségéből teremti elő az alkalmazotti béreket, járulékokat. Ha valóban csak kijelölt koncessziós üzletek árusíthatnak szeszes italokat, akár tízezer kis élelmiszer üzlet is tönkre mehet, hiszen a kenyéren, tejen, egyéb élelmiszeren alig van profit.

Ha megvalósul az újabb államosítás (és az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy nem zörög a haraszt...) akkor itt az idő, hogy felkészüljünk rá: nemsokára cigarettát a Nemzeti Dohányboltból, alkoholt a Nemzeti Italboltból vehetünk csak.

Az pedig ne legyen egy pillanatig sem kétséges: lesz olyan, aki nagyon jól jár.

http://egyenlito.blog.hu/2012/11/19/a_piaarusitast_is_allamositjak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Miniszterelnökség házi tanácsadója lett a milliárdos Száza
  2012-11-19 19:50:23, hétfő
 
  A Miniszterelnökség házi tanácsadója lett a milliárdos Századvég
2012. november 19., hétfő, 7:04


Bár a fejlesztési miniszter tavasszal azzal mentegette a tárca Századvéggel kötött 3 milliárdos szerződést, hogy a cégcsoport minden minisztériumot kiszolgál majd tanácsaival, az [origo] birtokába jutott összesítések szerint a kormányközeli érdekeltség szinte csak a Miniszterelnökségnek dolgozik. Október végéig 1,1 milliárd forintért adtak orális tanácsokat és írtak stratégiákat.


Kilencvenöt százalékban a Miniszterelnökség megrendeléseit teljesíti a Századvég konzorciuma annak a 2011 végén kötött 1,3 milliárd forintos tanácsadói szerződésnek a keretében, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM) kötött - derült ki a Miniszterelnökség összesítéséből, amelyet az [origo] megkeresésére küldött.

Az NFM 2014-ig szóló, 1,3 milliárd forint értékű szakpolitikai kutatásra, tanulmányírásra, projektmenedzsmentre és kommunikációs stratégiai tanácsadásra kiírt tenderét - ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk - tavaly novemberben nyerte a Fidesz szellemi hátországának számító Századvég Politikai Iskola Alapítvány, a 2010-ben alapított Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Strategopolis Kft. konzorciuma. A szerződést ez év februárjában egy újabbal egészítette ki a minisztérium, így az eredeti megbízási díj több mint a duplájára, 3,1 milliárd forintra emelkedett, a cégcsoport munkája pedig jogszabály-előkészítéssel kapcsolatos szakpolitikai tanulmányok készítésével egészült ki.

Bár a megbízás összegét túlzónak tartó bírálatokat tavasszal rendre azzal utasította vissza a nemzeti fejlesztési miniszter (az NFM a közbeszerzés bonyolítójaként vett részt az eljárásban), hogy a tanácsadói szerződés valamennyi tárca igényeit kiszolgálja majd, a Miniszterelnökség összesítése szerint az eddigi összesen százötvenkét megbízásból száznegyvenkettőt a Miniszterelnökség adott a konzorciumnak, és mindössze tízet rendelt más minisztérium. (A szerződéssel kapcsolatos információkért vívott több hónapos procedúráról lásd keretes írásunkat.)

A szociálpolitikától az innovációig

Szakpolitikai tanulmányokat - összesen tizenhármat - a táblázat szerint augusztus 31-éig például kizárólag a Miniszterelnökség kért a cégcsoporttól. Szakpolitikai tanácsadásra ugyanebben az időszakban harmincnégy megbízást kapott a Miniszterelnökségtől a Századvég, miközben más tárcáktól összesen csak hetet: a nemzetgazdaságitól egyet, az NFM-től és az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) hármat-hármat, illetve egyet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.

Hasonló a helyzet a konzorcium által végzett omnibuszos kutatásokkal is: a Miniszterelnökség huszonhat ilyen megbízásával szemben csupán kettőt rendelt más: egyet az NFM, egyet az Emmi. Ennél is nagyobb - 100 százalékos - a Miniszterelnökség egyeduralma a februári szerződéskiegészítésben szereplő feladatoknál: ezekre, vagyis nemzetközi elemzésre (10), mélyinterjúkra (10), közvélemény-kutatásra (9), összehasonlító elemzésekre (10). jogszabály-előkészítésre (7) és "kapcsolódó tanácsadási tevékenységre" (10) egyetlen más tárca sem adott megbízást a vállalatcsoportnak.

A rendszeres tanácsadási tevékenységet összegző táblázat szerint a Századvég munkatársai változó intenzitással segítették a megrendelőt az egyes területeken: szociálpolitikával kapcsolatban márciustól júliusig havi 34-78 órányi tanácsadás áll az elszámolásban, innovációval vagy infrastruktúrával kapcsolatban viszont nyolc hónap alatt összesen is csak 46, illetve 49. Viszonylag sokat, havi 145 és 228 közötti munkaórát könyveltek el ugyanakkor informatikával és telekommunikációval kapcsolatos tanácsadásra. A legtöbbet közigazgatás-önkormányzatok-területfejlesztés témakörben foglalkoztatta a tanácsadókat az összesítés szerint a Miniszterelnökség: a márciusi 55 órával szemben júniusban például 709, júliusban 2907 órában. Az nem derül ki a táblázatból, hogy az óraszámok mögött hány tanácsadó munkája van, de 2900 óra havi 20 munkanappal számolva is napi 145 munkaórát jelentene, vagyis extrém, 12 órás munkanapot feltételezve is legalább 10 embert.

Tíz évig titkos anyagok

A cégcsoportnak a februári szerződéskiegészítés szerint május 31-ig különböző ágazati stratégiákat is kellett készítenie az állampapírpiac helyzetétől az iparfejlesztésen, energiahatékonyságon, beszerzéspolitikán át a határon túli, szerencsejáték-, MÁV-, illetve postastratégiáig. Ezekre a Miniszterelnökség táblázata szerint márciustól május végéig ugyancsak változó havi elosztásban fordítottak időt a Századvég munkatársai. Az állampapírpiac helyzetével kapcsolatban márciusban 33, áprilisban 519, májusban 248 órát könyvelt el az összesítés, míg a postastratégiával 408+270+122 órát, az állami és önkormányzati energiahatékonysággal 319+365+116 órát foglalkoztak a szakértők. Az egyes témák havonta elkönyvelt óraszámainak összege (a Budapest-stratégiát és a határon túlit leszámítva) meglepő módon egyformán nyolcszázra jön ki, vagyis három hónap alatt - függetlenül az adott téma bonyolultságától - minden stratégiával ugyanannyit foglalkozott a cégcsoport, legalábbis papíron.

Az ugyanakkor ellenőrizhetetlen, hogy az adott idő alatt pontosan milyen munkát végeztek, milyen anyagokat állítottak elő a Századvég munkatársai, a Miniszterelnökség válasza szerint ugyanis "a Miniszterelnökség, mint közfeladatot ellátó szerv a feladat- és hatáskörébe tartozó döntések meghozatalára irányuló eljárása során felhasználandó tanulmányok, kutatások teljes egészében történő nyilvánosságra hozatalához nem járulhat hozzá, mert az súlyos mértékben befolyásolná Magyarország kormánya, illetőleg a Miniszterelnökség feladat- és hatáskörének illetéktelen befolyástól mentes ellátását, illetve az ezekhez fűződő köz-, nemzetbiztonsági, valamint nemzetgazdasági érdeket".

A Miniszterelnökség és a Századvég kapcsolata

Ahogy azt korábbi cikkünkben megírtuk, a miniszterelnök közelében régóta dolgoznak egy olyan modell felépítésén, amelyben a lényeges szakmai kérdések nem az adott tárcáknál, hanem a Miniszterelnökségen, pontosabban annak szakértői bázisán, a Századvég-csoportnál dőlnek el. Ennek megfelelően hónapok óta minden minisztériumnak saját felelőse - ahogy egy kormányzati forrás az [origo]-nak fogalmazott: helytartója - van a Századvégnél, akik részt vesznek az adott tárca vezetői és munkaértekezletein, és a történtekről referálnak. A döntéshozatal új rendszerétől a Miniszterelnökség nyári átalakítása sem volt független: az Orbán Viktor és tanácsadói által megálmodott, a Századvégnél előkészített döntéseket a szervezetet vezető Lázár Jánosnak kell a tárcák apparátusán "végigvernie". Orbán Viktor és a Századvég között az Index korábbi, a cégcsoport kapcsolati hálóját feltérképező írása szerint a miniszterelnök bizalmi embere, Habony Árpád az összekötő.


Orális tanácsok

Bár a választ aláíró Mikecz Péter igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár levelében arról is említést tesz, hogy "a közérdekű adatok nyilvánosságának minél szélesebb körű biztosítása érdekében a Miniszterelnökség vizsgálja, a döntés-előkészítő dokumentumokat hogy lehet a döntésre irányuló adatok védelmét biztosítva nyilvánosságra hozni", ennek megoldása - állítása szerint - "még nem vezetett eredményre".

Az elutasítás után szerettük volna legalább azt megtudni a Miniszterelnökségtől, hogy milyen formában könyvelik el a szerződés szakpolitikai tanácsadást érintő részének teljesítését, az ugyanis információink szerint szóban zajlik. A kormányzati forrásaink által visszatérően "orális tanácsadásként" emlegetett szolgáltatást pedig - úgy tudjuk - több tárcánál is azért óvakodtak igénybe venni, mert egy esetleges későbbi vizsgálat során nem lenne mivel igazolni a kifizetéseket. A Miniszterelnökség egyelőre arra a kérdésünkre sem válaszolt, hogy a szervezetnél, illetve az egyes tárcáknál jellemzően kik - a miniszterek, az államtitkárok vagy mások - kapják a tanácsokat.

Nem tudtuk meg azt sem, hogy mi az elszámolás alapja a teljesítéseket vizsgáló és igazoló Miniszterelnökség, illetve a kifizető NFM között, vagyis, hogy elszámolt munkaórák, oldalak vagy egyéb szempontok alapján dönti-e el a minisztérium, hogy az adott hónapban mennyit hívhat le a szerződés keretösszegéből a Századvég.

1,1 milliárdot kaptak eddig

Bár a Miniszterelnökségnek küldött közérdekű adatigénylésünkben a megbízások mellett arra is választ kértünk, hogy a szerződés keretösszegéből eddig mennyit fizettek ki a Századvégnek, Mikecz Péter ezt arra hivatkozva utasította el, hogy a kifizetésekben kizárólag az NFM az illetékes. Erre hivatkozott az [origo]-nak küldött válaszában Keresztesi Péter, a Századvég csoport marketing- és külkapcsolati igazgatója is. A fejlesztési minisztérium előzőleg ugyanakkor azt válaszolta a kérdésünkre, hogy a tárca "a vállalkozási szerződés teljesítése során létrejött adatoknak nem adatkezelője".

Az Eötvös Károly Intézet (Ekint), amely lapunkhoz hasonlóan nem törődött bele az elutasításba, és pert indított az adatok nyilvánosságáért, október közepi közleményében az NFM jogi képviselőjére hivatkozva azt írta, hogy "a szerződés 2011-es 939 632 750 forintos forrásából ez év június 30-áig 933 695 905 forintot fizettek ki, és ezzel a szerződés szerint elszámolható keretösszeg 99,67 százalékát felhasználta. Az intézet közleménye alapján született cikkeket a Századvég ugyanakkor másnap helyreigazíttatta, mondván, a minisztérium 2012. május végéig csak az idei keret nagyságrendileg 20 százalékának megfelelő összeget fizetett ki a konzorciumnak.

Az ellentmondás mögött az áll, hogy a vállalkozási szerződés 4.6 pontja külön összeget - az Ekint által is hivatkozott 939,6 millió forintot - állapított meg a már említett, május 31-éig elkészítendő ágazati stratégiákkal kapcsolatos tanácsadásra, ezt azonban - noha az idén utalta - nem az idei, hanem a 2011-es keret terhére fizette az NFM.

A közel egymilliárdos, 996,7 millió forintos idei keretnek a minisztérium pénteki tájékoztatása szerint október 31-ig a 21,4 százalékát - vagyis 213,29 millió forintot - fizették ki a konzorciumnak. Ez azt jelenti, hogy érdemben márciusban kezdett nyolchavi munkájukért eddig 1,1 milliárd forintot kaptak a Századvég-érdekeltségek.

Harc az adatokért

Az [origo] szeptemberben megkereste az összes minisztériumot és mindhárom cég vezetőjét, hogy megtudjuk, milyen munkákkal bízták meg eddig, illetve milyen megbízásokat teljesített a cégcsoport, továbbá, hogy a keretszerződés összegéből mennyit használtak fel. A tárcák többsége és a Századvég Politikai Iskola Alapítványt vezető Lánczi András ugyanakkor nem is reagált a kérdéseinkre, a három válaszoló minisztérium, valamint a Századvég Gazdaságkutatóban és a Strategopolisnál is vezető pozíciót betöltő Várkonyi Gáspár pedig a megrendeléseket koordináló NFM-hez irányított bennünket.

A tárca első körben azzal utasította el megkeresésünket, hogy a keretszerződés alapján létrejött dokumentumok döntés-előkészítő anyagnak minősülnek, amelyek bizalmas információkat tartalmaznak, ezért nem nyilvánosak.

Második körben, miután egyértelművé tettük, hogy nem a döntés-előkészítő dokumentumokra, hanem a megbízások listájára és a közpénzből történt kifizetések összesítésére lennénk kíváncsiak, az NFM megismételte korábbi, az elutasítást az anyagok döntés-előkészítő voltával indokoló válaszát. Az [origo] harmadik levelére végre érdemi választ ígért a tárca sajtófőnöke, aki arra hivatkozva, hogy az adatok összesítése rendkívül munka- és időigényes, a hivatalos 15 napos határidő lejárta után újabb tizenötöt kért a válaszadásra. Egy hónap leteltével azonban csupán annyit közölt, hogy "a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a vállalkozási szerződés teljesítése során létrejött adatoknak nem adatkezelője". Az elutasítás után közérdekű adatigényléssel fordultunk az ügyben a megbízások teljesítéséért felelős Miniszterelnökséghez, amely november 8-ai levelében részben választ adott kérdéseinkre. A többi adat, illetve dokumentum kiadásáért lapunk pert indít.






A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/itthon/20121116-szinte-csak-a-miniszterelnokseg-dolgouztatja- a-szazadveget.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarországi zsidókra hivatkozott - vérlázítóan brutális
  2012-11-19 18:28:24, hétfő
 
 
A magyarországi zsidókra hivatkozott - vérlázítóan brutális módon gyalázta hazánkat
2012. november 17. 09:08
Kostás Roland - Hunhír.info

zsid-csillag.jpgAggódik a szerinte erősödő magyar antiszemitizmus miatt a bécsi polgármester, aki kijelentette: amennyiben Magyarországon olyan helyzet alakul ki, amely már nem teszi lehetővé a zsidók életét (...) és ha valóban tömeges elvándorlásra kerül sor, "természetesen segíteni fogunk.

Michael Häupl-lal - aki az Osztrák Szociáldemokrata Párt egyik erős embere - a Wina, a bécsi zsidó hitközség havilapja közölt interjút.

A bécsi magyargyűlölő uszító hazugságoktól hemzsegő interjújában egyebek mellett a Jobbikot gyaláza igaztalan és vérlázító vádak alapján. Mint mondta: Amit pedig a Jobbik csinál, az messze van a demokrácia és közös Európánk minden alapértékétől. "Bécs olyan város, amelynek nyitottnak kell lennie azok számára, akik jönnek és kérnek, mert ténylegesen fenyegetve vannak. Ez humanitárius kötelességünk". Häupl egyúttal értetlenségét fejezte ki amiatt, miért tűri el Európa ennyire ellenállás nélkül, hogy folyamatosan megsértsék az európai jogot, alapelveket.

A Mazsihisz elnöke, Feldmájer Péter a cionproli Népszavának kontrázott: úgy fogalmazott, a bécsi polgármester "egészen pontos analízist adott a jelenlegi magyar helyzetről", ám tömeges elvándorlásról egyelőre nem beszélhetünk. Viszont tény, hogy Magyarországon - és különösen Budapesten - "sok zsidó embernek van elég erős diszkomfort érzése". Ez nemcsak a Jobbik antiszemitizmusa miatt van, hanem a sokszor "velük együtt mozgó kormánypártok" miatt is - tette hozzá.

Hunhír.info kommentár:
Minden alapot nélkülözve a bécsi uszító brutálisan megtámadta Magyarországot, természetesen a látomása szerinti üldözött magyarországi zsidókra hivatkozva. A bécsi magyarellenes gyűlöletbeszédének az időzítése fontos, nem pedig az a hazugsághalmaz, amellyel vérlázító módon rágalmazza azt az országot, ahol a térség legnagyobb létszámú zsidó közössége él abszolút védelemben, ahol egy zsidót minősítő kijelentésükért már börtönbe visznek embereket. Abszolút kultúr és médiafölény- brutális kettős mérce az irányukba, végeláthatatlan holokauszt megemlékezések, virágzó holokultusz, és évi sok sok milliárdos állami támogatás csak azért, mert a második világháború idején eleik élni méltóztattak, esetleg elpusztulni akár valami betegségben is - ez jellemzi a magyarországi zsidókat, nem pedig a rettegés. Az még visszataszítóbb, hogy az egyik magyarországi zsidó-führer azonosulva az uszítóval aljas és igazságtalan, kormány és Magyarország elleni támadásra használja fel a bécsi gyűlölködő hazugságait. Most, hogy Palesztina elismerése körül megy a vita, a cionisták így figyelmeztetik Magyarországot: Tudjátok, hogy mit tesztek, hogyan viszonyultok hazánkhoz, Izraelhez, mert ha nem borultok előttünk porba, rátok verjük az antiszemitizmust, aztán akkor a rokonaink totál padlóra tesznek benneteket.



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59300
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hová tűntél józan ész?
  2012-11-19 18:09:31, hétfő
 
 
VGB: Hová tűntél józan ész?

2012. november 19. hétfő


Már megint elkezdődött a palesztínai Gázában, a világ legsűrűbben lakott városában. Izrael gondolt egyet és kilőtte a levegőből a HAMASZ vezetőjét, amint kilépett az otthonából és az autójába ült. Tiszta, éles kép mutatja, amint egy piros célpont kerül köréje, majd néhány másodperc múlva megsemmisíti őt az izraeli hadigépezet, mert megtehették. Mi lenne ha mindenki ezt cselekedné az ellenfeleivel? Amerika támogatja ezt az egyedüli közelkeleti demokráciát, akik az áldozat szerepében tetszelegnek, miközben nemzetközi felháborodást keltő cslekedeteik miatt bírálják őket az egész világon. De erről szinte semmit sem hallunk, mert a nemzetköziesített hírközlés egészen mást tart fontosnak tudatosítani velünk.

Kezdetleges, hazai készítésű rakétákkal célba sem érhetnek az érthetően felháborodott palesztínok, mert már a kerítés másik oldalán kilövik azokat az izraeli hadigépezet legmodernebb elhárító rendszerével. Egy rakéta valahogy még is eljutott az egyik zsidó településre, és megölt három embert. Ők hárman haltak meg eddig, és tizennyolc sebesült van a zsidó oldalon, de már hatvan körül veszítették életüket a muzulmánok közül, és több százan sebesültek meg az állandó bombázásokat követve. Tizennyolc izraeli sérült közül tíz katona, miközben a palesztín áldozatok szinte valamennyien civilek, gyermekek, asszonyok . Nekik még hadseregük sem lehet, országukról meg ne is beszéljünk, amit még 1948-ban elveszítettek a Szabad Világ jóvoltából.

Azóta nincs békesség ebben a térségben, ahonnan milliószámra űzték el a lakosságot lakhelyéről, amikor az izraeli honfoglalók különleges módszereikkel hazát foglaltak maguknak. Izrael állam körül mindenhol menekült telepeket láthatunk, ahol már harmadik generáció születik hazátlanul. Senkinek sem kellenek, hozzájuk mérni csak a térségben zajló háborúsorozat menekültjeinek a nyomorúságát lehet. Mindez békeidőben, az egyetlen közelkeleti demokratikus ország jóvoltából történik, akik saját szenvedéseik miatt kaptak bebocsátást mások földjére, ahonnan kiűzték az ország őslakóit. Saját véreiket, az igazi szemitákat kergették el szülőföldjükről ezek a kegyetlen bosszúállók. Antiszemitizmust kellene kiáltani most mindannyiunknak, de csak a zsidók jajkiáltásait halljuk a sosemvolt gázkamrák hamisított műtermeiből, a fiktív hatmillió áldozat hazug propagandájának állandó módszereit.

Mindenfajta csillagot kisajátítanak, legyen az öt vagy hatágú, fehér, vagy vörös. Betiltották a swasztika ősrégi szimbólumát, ami a nepáli királyi ház címerében is szerepel, a napot ábrázolták vele Tibetben, sőt más keleti kultúra is használta. Ördögi kupolákat látok felépülni minden nagyobb város főépületein, ami a régi Salamon templomának a tornyára emlékeztet engem, az Igéret földjén. Önkiválasztottságuk börtönében élő zsidó emberek közutálatnak örvendenek emiatt a téveszméjük által, amit a szent könyvük tanít nekik másfélezer éve. Elzsidósodott kazárokban semmiféle szemita vér sincsen. Az arabokat és a judeaiakat tartották szemitáknak.

Nesze neked demokrácia. Oroszország megtapasztalhatta ennek a vörös gépezetnek a karmait saját bőrén, amikor a zsidó többségű bolsevik vezetés megszállta a nagy háborúban meggyengült országot. Első cselekedetük a cári család megsemmisítése volt. Kegyelmet nem ismerve halomra lőtték őket, egészen addig amíg egy csepp élet is volt még bennük. Ne csodálkozzunk hát azon, amikor gyáván megtámadják, teljes hadigépezetüket bevetik Gáza ellen, akik kegyelemkenyéren és imádkozásból élnek. Demokratikus választások árán került e térség élére a HAMASZ vezetés. A választók közel háromnegyede akarta őket . Erre kijelentik nagy peckesen, hogy azok csak terroristák. Hát persze, mindenki terrorista, aki kritizálni meri e térség egyetlen atomhatalmát, akiket kegyelemből fegyverzett fel a mai egyetlen szuperhatalom, akiknek a vezetésébe is bekerült immár ellenőrizhetetlenül az Izrael Lobby.

Valamikor régebben, a kommunizmus idején azzal vádoltak meg bennünket a zsidók, hogy miért nem álltunk ellen Hitler hadigépezetének? Most, amikor megpróbálnánk figyelmeztetni a világot ezekről a felháborító cselekedetekről, akkor azonnal leantiszemitáznak bennünket, zsidógyűlölőnek tartanak. Semmi bajunk sincs velük, de felháborító amit a körülöttük élő népekkel csinálnak! Miként lett szuperhatalom ez a zsidó állam? Kik ellenőrzik a fegyvereit? Miért nem engedi be magához Izrael a Nemzetközi Atomenergiai Bizottság embereit, az ENSZ BT felszólításait követve? Eközben ő követeli más államok békés atomprogramjának a leállítását, s ha kell, nem átall berepülni idegen országok légterébe, és porrá bombázni az ott épülő atomerőműveket.

Irán nagyobb falatnak ígérkezik, mint a szomszédos Irak, akiket már demokratizáltak az utóbbi évtized véres harcaival. Elpusztították az emberiség civilizációjának korai kezdetét őrző ásatásokat ugyanúgy, mint a Folyamköz ősi népét. Már az Ottomán Birodalom felszámolásakor figyelmen kívül hagyták ezeket az etnikai határokat, a civilizációs különbségek sokezeréves elhatárolódásának maradványait, és egy kevert lakosságú Irakot hoztak létre perzsákból, törökökből, kurdokból és arabokból. Ennek köszönhetően került hatalomra amerikai segédlettel Szaddam Husszein is, akit felhaszálhattak a milliós áldozatot követelő Irán elleni korábbi háború megindításában. A Mór megtette kötelességét. A Mór mehet... Ugyaníg végezte Kadhaffi ezredes, libiai elnök is, akit az Arab Tavasz irányított forradalmai temettek maguk alá. Szíria stratégiailag fontosabb Oroszországnak, Kínának és Perzsiának, ezért nem hagyták magára még ezt az Oxfordban tanult orvost.

Szíria esetében két fontos tényező került egymással szemben. A muzulmán vallás két irányzata: a shiiták és a szuniták, ahol az előbbi a Proféta vérvonalát jelképezi, míg a másik oldalon felvett hitű muzulmánok állnak. Perzsák és Törökök . Előre megjósolták már a Harmadik Világháborút. 1854-ben Albert Pyke szabadkőműves vezető szerint a keresztények vívják majd a muzulmánokkal. Kicsit átalakult a kereszténység is az utóbbi évszázad során azzal, amikor a korábban humanitárius beállítottságú szabadkőművesség hivatalosan állást foglalt a kereszténység ellen. Az előző két háborúban meggyengült Európa korábbi helyzete. Ma már egy különös vallási irányzat, az úgynevezett judeo-kereszténység jött létre, amit a megtévesztett tömegek irányítására talált ki, ez a médiairányította tudatmódosító gépezet.

Legyen bármilyen következménye is a mostani gázai konfliktusnak, a láthatatlannak hitt szuperbirodalom könyörtelenségeit láthatjuk kiforrni benne. Így szeretne kiállni elénk, hatalmas erejével kérkedve, elfogadtatni magát velünk, ha akarjuk, ha nem. Hát köszönjük, nem kérünk ebből, mert legközelebb magunkat találhatjuk a célkeresztbe vett Palesztínok helyében, megint csak egyedül. Ébresztő világ!!!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Arról, hogy mit várhatunk egy Schönborntól, legyen akár birt
  2012-11-19 18:00:50, hétfő
 
  Arról, hogy mit várhatunk egy Schönborntól, legyen akár birtokos, akár bíboros
2012. november 19. 11:57
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Christoph-Schonborn.jpgAki csak egy kicsit is ismeri az újkori Európa történetét, tudja, hogy az 1789-es, nagynak nevezett francia forradalom mennyire felelős világunk totális tönkretevéséért, mit jelentett az erkölcs, a gazdaság vagy akár a művészet Isten törvényei alóli kivonását jelentő szekularizáció, továbbá a hazánk felvásárlási kísérletében való élenjárása az olyan híveinek, mint a Schönbornok, akik a tizenkilencedik században már azzal dicsekedhettek, hogy országrésznyi birtokuk van Kelet-Magyarországon, de még sohasem jártak arrafelé és nem is kívánnak, viszont kioktatni minket, miként viszonyuljunk törekvéseikhez, ma is, így a minap magyar kormánykitüntetésben részesült Christoph Schönborn osztrák bíboros érsek szerint a felvilágosodás, a szekularizáció nem felfordította, hanem felszabadította a világot.

Amint a Magyar Nemzet 2012. november 16-i számából értesülünk, Orbán Viktor Christoph Schönborn bíboros érseket, az Osztrák Püspöki Konferencia elnökét a Magyar Érdemrend nagykeresztje kitüntetésben részesítette (amiért azok egyike volt, akik 'azonnal védelmére keltek a magyar alkotmányozási folyamatnak'), amelynek alkalmából a 'Keresztény politika a szekularizált Európában' címmel az Országgyűlés katolikus és protestáns képviselőinek szervezett konferencián elmondta:

'Ausztriában a kereszténység negyven éve fokozatosan visszaszorul a közéletből. 1974-ben legalizálták a szomszéd országban az abortuszt, és akkor újságírói kérdésre a szocialista Bruno Kreisky kancellár - nem bántó szándékkal - így nyilatkozott: 'Lehet, hogy egy maradi vallási kisebbség ellenezni fogja, de a többség nem.' Ilyen rossz volt már akkor a helyzet, amely azóta csak romlott.'

Mégis, az iménti romlást előidéző felvilágosodást, a szekularizációt csak üdvözölni tudja, amiért

'a történelem folyamán a szekularizációs törekvések gyakran pozitív hatást gyakoroltak az egyház életére, ugyanis a keresztényekre nehezedő nyomás ösztönzőleg hatott megújulásukra, vagyis a felvilágosodással kezdődő szekularizáció tüzében a keresztény közösségek megszabadultak sok olyan nehezéküktől, amelyek evangéliumi küldetésüket hátráltatták'.

Azt, hogy mégis miféle 'nehezék'-ek hátráltatták őket küldetésükben, nem részletezte, a fogalmazás azonban, ha burkoltan is, félreismerhetetlenül a Második Vatikáni Zsinat (1961-1965) következtében világszerte, de különösen is kontinensünk nyugati féltekén ijesztően elterjedt liberális 'új teológiá'-nak az Istent száműző forradalom és a keresztény világ frigyre léptetéséért síkraszálló, nálunk jelenleg főleg Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát által képviselt egyházképére vall.

Persze azt sem részletezte, miként, hogy nevéről hazánk gyarmatosítása jut eszünkbe (kiváltképpen Bartha Miklós könyve, a 'Kazár földön' nyomán), vagyis az, hogy a Rákóczi-birtokok Csanád vármegyényi részét e család egyik grófja már 1711 után megkapta, s egyik örököse a XIX. században azzal kérkedett, hogy bár országrésznyi birtoka (240 000 hold hitbizománya) van Kelet-Magyarországon, ő azonban még sohasem járt arrafelé és nem is óhajt személyesen odautazni.

Schönborn érsek azonban más, leereszkedik, ellátogat hozzánk, hogy emlékeztessen: bár a kereszténység egyre jobban kiszorul életünkből (így legalizálható az abortusz), de azért mégsem olyan rossz az amúgy sem bántó szándékú szekularizáció, amiért is vigyázni kell a keresztény politikával, hiszen - tette hozzá a konferencián jelenlévő Kiss-Rigó László püspök - 'a keresztény hit és a keresztény politika közé nem lehet egyenlőségjelet tenni, de a keresztény hit fényében lehet és kell is a politika tartalmáról beszélni'.

Szóval a keresztény hit és a keresztény politika közé nem lehet egyenlőségjelet tenni, halljuk a szekularizációs kioktatást, nekünk viszont, hogy tiszta vizet öntsünk az érintettek helyett a pohárba, elég felütnünk Haller István (1880-1964) vallás- és közoktatásügyi miniszter könyve (A keresztény politika, 1926) alábbi passzusát:

'A keresztény politika feladata a társadalmi, kulturális és gazdasági szervezkedés eszközeivel visszaszerezni a hegemóniát a magyarság számára. Kereskedelem, bank, börze, nagyipar, sajtó nem lehet monopóliuma a zsidóságnak. Az intellektuális pályákon is le kell szállítani az arányukat, hogy a nemzeti munkafelosztásban egészséges és igazságos viszonyt teremtsünk és megélhetést biztosítsunk a magyar intelligenciának. Akár felekezetnek tüntesse fel magát a zsidóság, akár elismerje, hogy faj, a dolog lényegén ez mit sem változtat. Nem követelheti, hogy az a túlsúly, amelyet a gazdasági téren szerzett, érintetlen maradjon, sőt gyorsuló tempóban növekedjék.'

Ennyit hát arról, mit várhatunk egy Schönborntól, legyen akár birtokos, akár bíboros.


http://www.hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59384
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izraelből hetente ezerszámra érkezhetnek hozzánk repülővel a
  2012-11-19 17:46:49, hétfő
 
  Izraelből hetente ezerszámra érkezhetnek hozzánk repülővel a zsidók
2012. november 19. 16:16


http://www.hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59392

A Wizz Air ma bejelentette, hogy megkapta a magyar és izraeli hatóságok hivatalos jóváhagyását a Budapest és a Tel Avivi Ben Gurion Nemzetközi Repülőtér közti útvonal üzemeltetésére.
Az erre az útvonalra szóló jegyek összes korábban jelzett kormányzati korlátozását feloldották. Az első járat az előre tervezett időpontban, 2012. december 6-án indul.
A Wizz Air december 6-tól a téli menetrendben heti négy alkalommal (hétfői, keddi, csütörtöki és szombati napokon) repüli a desztinációt, a 2013-as nyári csúcsszezonban (június 15-től) napi gyakoriságúvá válik a járat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 595 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1583
  • e Hét: 3505
  • e Hónap: 7250
  • e Év: 160746
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.