Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Negyven cigány támadt a rendőrökre
  2012-11-22 23:34:02, csütörtök
 
  Negyven cigány támadt a rendőrökre
2012, november 22 - 21:06


40 fős cigányokból álló tömeg támadt a rendőrökre a Hatvani Rendőrkapitányság épülete előtt, azután, hogy kábítószerrel való visszaélés miatt az egyenruhások előállítottak 12 főt.

Csütörtökön a délutáni órákban egy, körülbelül 40 fős, - a délelőtt előállított személyek rokonaiból álló csoport - gyűlt össze a Hatvani Rendőrkapitányság épülete előtt, ahol kiabáltak és agresszívan léptek fel. Közülük többen ellenszegültek a rendőri intézkedésnek és az intézkedő rendőrökre támadtak - írják a Heves Megyei Rendőr - főkapitányság honlapján.

A rendőrség oldalán az is kiderült: az eset azután történt, hogy csütörtökön a délelőtti órákban előzetes adatgyűjtést követően a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hatvani Rendőrkapitányság nyomozói 12 főt állítottak elő, a visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárással összefüggésben.

Az eset kapcsán öt főt állítottak elő a Hatvani Rendőrkapitányságra. Az ügyben a további eljárást az Egri Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja és csoportos garázdaság miatt folytatja le.

A helyszínen tartózkodó informátorunk szerint a 40 fős tömeg tagjai cigányok voltak. Úgy tudjuk a cigányok komoly károkat is okoztak, például megrongálták a vaskaput, a helyszínelés jelenleg is folyik. Információink szerint a cigányokból álló csoport egészen addig randalírozott, míg Budapestről meg nem érkeztek a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei.

Sneider Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője épp a Hatvan melletti Zagyvaszántón tartott lakossági fórumot, amikor értesítették az eseményekről, a politikus a rendezvény után Hatvanba sietett.

Pontosan mutatja a magyar közállapotokat az, hogy bűnöző csoportok egy húszezer lakosú település rendőrkapitányságát meg merik támadni - közölte portálunkkal a nemzeti radikális képviselő. Hozzátette: a rendőrségnek már nincs tekintélye és visszatartó ereje a bűnöző csoportok szemében, éppen ezért elsődleges feladat a rendőrség renoméjának visszaállítása. A jobbikos képviselő rendkívül fontosnak tartja a csendőrség felállítását, hogy a vidék közbiztonsága érdekében felléphessenek a bűnözői csoportokkal szemben.



police.hu - barikad.hu

http://barikad.hu/negyven_cigany_tamadt_a_rendorokre-20121122
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Agyrém: nekik már az is rasszizmus, ha roma helyett cigányt
  2012-11-22 23:30:14, csütörtök
 
 

Agyrém: nekik már az is rasszizmus, ha roma helyett cigányt mondunk

2012. november 21. 16:03
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Amint a Népszabadságban Czene Gábor cikkében olvassuk (Mi legyen a romákkal? A szélsőjobbnak még a kérdései is rosszak, 2012. november 16.), a Táncsics Alapítvány felkérésére készült romaügyi tanulmányokat megvitató budapesti tanácskozáson Boros Tamás (Policy Solutions), Juhász Attila (Political Capital) és Magyar Kornélia (Magyar Progresszív Intézet) kimondták az új trendit, azt, hogy nekik már az is rasszizmus, ha roma helyett cigányt mondunk!
A népszabadságos kesergőből megtudjuk továbbá, hogy 'az élet szinte minden területén súlyos hátrányokat' elszenvedő, ma becsülhetően 650-700 ezres, a magyar népességben 'tizenöt éven belül várhatóan nyolc-kilenc százalék'-os kisebbség megnevezésére a 'politikai korrektség fokmérőjévé' vált a 'roma' megnevezés a 'cigány' helyett, továbbá, hogy nem többségük antiszociális magatartása jelenti a legfőbb gondot, hanem 'a magyar társadalom mély és agresszív cigánygyűlölete, amely nem csupán a szélsőjobboldalon érhető tetten', hiszen 'a máskülönben végletekig megosztott hazai jobb- és baloldal kivételes egyetértésre talál a cigányellenes, rasszista sztereotípiákban', pláne a jobboldalon, ahol eleve 'hajlamosak arra, hogy a romákat hibáztassák helyzetükért', bár amúgy

'a cigányokkal szembeni ellenszenv már a Jobbik megjelenése előtt is annyira magas volt, hogy az nem növelhető tovább. Más kisebbségektől eltérően a romákkal szembeni előítéletességet nem befolyásolja a településtípus, az életkor vagy iskolai végzettség. A társadalomban szinte egyöntetű elutasítottságuk érdemben nem változott, hanem rendkívül magas szinten állt és stabilizálódott.'

Ehelyett, amint a Magyar Progresszív Intézet ajánlja, nem lehet elégszer támogatni őket, csak hát persze nem mindegy, minő médiatálalásban:

'Kiemelten fontos a romáknak szánt támogatások 'csomagolása'. Ha a pénzeket nem segélyként vagy szociális juttatásként, hanem oktatási, szegénységcsökkentő, illetve gyerektámogatásként folyósítja a kormány, akkor a célcsoport lényegében változatlan marad, mégsem lesz számottevő társadalmi ellenállás. Ez elsősorban kommunikációs, és nem tartalmi kérdés, a program hatékonyságát viszont jelentősen növelheti.'

Szóval a segíly 'oktatási, szegénységcsökkentő, illetve gyerektámogatásként' való beharangozásával megszűnnének eszerint a társadalom minden rétege által velük szemben táplált előítéletek! Az orruk ferdeségéért a tükröt okolókra emlékeztető szöveggel szemben kénytelenek vagyunk Dr. Gesztelyi Nagy László mezőgazdász 'A magyarországi cigánykérdés rendezése' címmel 1940-ben megjelent tanulmányának helyzetük rendezésére vonatkozó, korábban már rovatunkban részletesebben ismertetett hármas javaslatát újra felidéznünk:

1. A cigányság számbeli megállapítása, tehát 'statisztikai adatfelvételre van szükség, hogy az állandóan kóborló, letelepülés nélkül élő, helyüket napról napra változtató és a társadalomra a legnagyobb veszélyt jelentő cigányság száma mennyit tesz ki', különös tekintettel arra a rétegére, amely 'bár letelepedve él falvak, városok mellett, de minden hasznos munka nélkül, kizárólag a dolgozó társadalom keresetére támaszkodva koldul, kéreget, szükség esetén lop is, bár nagyobb és súlyosabb beszámítás alá eső cselekmények elkövetésétől tartózkodik'. Erre azért van szükség, hogy 'gondoskodás történhessék a kérdés radikális megoldásával járó költségek fedezéséről az államháztartás keretében - amely költségek tekintélyes összeget fognak képviselni -, ha a kérdés végleges és megelégedésre szolgáló intézését akarjuk az ország személyi és vagyoni biztonsága érdekében elérni'.

2. 'A kóbor cigányokat koncentrációs munkatáborokba kell összegyűjteni, munkára kényszeríteni, további szaporodásukat feltétlen megakadályozni. Ha munkát végezni nem akarnak, ennek kikényszerítésére a legszigorúbb eszközöket kell alkalmazni: vagy hasznos és munkás egyede lesz a társadalomnak, vagy elpusztul. Hihetőleg az utóbbi fog bekövetkezni, mert a szabad levegőhöz, szabad élethez szokott cigányság a tapasztalat szerint, amikor addigi korlátlanul mozgó és a szabad levegőhöz szokott életétől elvonják, rendszerint tüdővészbe esik és elpusztul. Hasonló eszközökkel kell a cigány nőket és leányokat táborokba összegyűjteni, munkára kényszeríteni, mint a férfiakat, legalábbis egyelőre annyi munka végzésére szorítani, amely fenntartásukat biztosítja, hogy létfenntartási költsége ne legyen a dolgozó társadalom terhe.'

3. A 'már letelepülve élő, de életük legnagyobb részét dologtalansággal töltő cigányság' a kéregetéstől, a lótartástól, ezek eladásával foglalkozástól a legnagyobb szigorúsággal eltiltandó és 'ha másként nem megy, büntetés alá kell vonni azokat is, akik nekik alamizsnát adnak, és ha így is 'a lopást akarja igénybe venni, internálásra kell ítélni' s ezt rajta minden kímélet nélkül végre kell hajtani, úgy, hogy 'többé gondolatban se legyen kedve dologtalanul vagy lopásból élni'.

Végül konklúziója aligha volt időszerűbb, mint napjainkban, miszerint e hármas intézkedés végrehajtását 'késleltetni nem szabad', hiszen 'a magyar társadalom e kényes, de annál veszedelmesebb fekélyét feltétlenül ki kell vágni, mégpedig olyan metszéssel, amely a társadalmat a további rettenetes személyi és vagyoni károsodástól egyszer s mindenkorra megszabadítja', függetlenül attól, minek is mondjuk őket, hiszen egyenesen agyrém, amit újfent hirdetnek, az, hogy nekik már az is rasszizmus, ha roma helyett cigányt mondunk.



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59458
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdődik: a lengyelek már elégedetlenek
  2012-11-22 23:26:53, csütörtök
 
  Kezdődik: a lengyelek már elégedetlenek
2012, november 22 - 18:58


A lengyel miniszterelnök szerint országát nem elégítik ki azok a viszonylag csekély változtatások, amelyek bekerültek az EU 2014 és 2020 közötti költségvetési tervezetébe.

Donald Tusk csütörtök kora este nyilatkozott Brüsszelben, miután találkozott Herman Van Rompuyjel, az Európai Tanács elnökével. Az uniós tagországok állam-, illetve kormányfői este plenáris ülést kezdenek a középtávú pénzügyi keretről. Ehhez a munkaanyagot az a dokumentum szolgáltatja majd, amelyet Van Rompuy a kétoldalú találkozók sorozata után állít össze, kompromisszumos megoldásra törekedve.

Tusk nem ért egyet azzal, amilyen gazdasági növekedési ütemet jósol Brüsszel Lengyelországnak a következő évekre. Ennek azért van jelentősége, mert a gazdasági teljesítmény feltételezett alakulásától is függ majd, hogy mennyi kohéziós (felzárkóztatási) pénzhez juthat egy tagország. Lengyelország jobb feltételrendszert akar kialkudni a regionális fejlesztés céljaira is.

A lengyel miniszterelnök szerint pillanatnyilag a megállapodás valószínűsége "ötven százalék alatti", elsősorban a költségvetési kiadások befagyasztását követelő brit álláspont miatt.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/kezdodik_a_lengyelek_mar_elegedetlenek-20121122
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Láttam mértékadó rendezéseidet" - Szörényi Levente Alföldiv
  2012-11-22 23:25:13, csütörtök
 
  2012-11-22. 07:19
"Láttam mértékadó rendezéseidet" - Szörényi Levente Alföldivel züllesztené tovább a Nemzetit

Szörényi Levente a Nemzeti Szinház főigazgatói pályázata és közös munkájuk, az István, a király 30. évi jubileumi rendezése okán írt nyílt meleg hangú levelet a magyargyalázó rohadéknak. Mint ismeretes, Szörényi és Bródy János október 1-jén jelentették be, hogy az István, a király jövő évi előadásait Alföldi rendezi majd. A hungarofób zsidó benyújtotta pályázatát a következő öt évre is a Nemzeti vezetésére - és Szörényi kampányol neki.
Zoom
Alább a levél, Szörényi erkölcsi bizonyítványa:

Kedves Robi!
Megszólíttatásom okán írom ezt a levelet. Mindenekelőtt szeretném leszögezni: semmi nem predesztinál arra, hogy valamely intézmény - legyen az bár kulturális területen - adminisztratív ügyeiben, így az első számú vezető megválasztásában véleményt nyilvánítsak.
Sokkal fontosabbnak tartom a művészi függetlenséget, az alkotás szabadságát különösen akkor, ha egy jelentős tehetségről van szó, aki nehezen tűri a béklyót.
Jóllehet azt hinnék, hogy Szörényi Leventét és Alföldi Róbertet a korkülönbségen túlmenően világnézeti, értékrendbeli, ízlésbeli, kifejezés-eszközbeli, tehát szinte minden elválasztja egymástól, mégis azt kell mondanom, hogy van egy valami, talán a legfontosabb, ami összeköt bennünket: a művész felelőssége kortársai és az eljövendő nemzedékek iránt.
Számomra is mértékadó rendezéseidet láttam a Nemzeti Színházban, amelyek arról győztek meg, hogy Magad is érzed művészi küldetésed súlyát. Amikor felkértünk - szerzőtársammal egyetértésben - két eddigi legfontosabb és legsikeresebb művünk, az István, a király és a Kőműves Kelemen jubileumi előadásainak megrendezésére, ezek a tapasztalatok vezéreltek.
További munkáidhoz - talán érthetően kissé önző módon elsősorban a közös produkcióinkhoz - kívánok Neked további sok sikert.
Budapesten, 2012. október 23-án
Üdvözlettel:
Szörényi Levente
zeneszerző

(Quart.hu nyomán)


További részletek: http://kuruc.info/r/2/104328/#ixzz2CzcwYLbG
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma is megszólalt egy cigányokat csak hírből ismerő ET-s idió
  2012-11-22 23:23:38, csütörtök
 
  2012-11-22. 13:59
Ma is megszólalt egy cigányokat csak hírből ismerő ET-s idióta: nem érti, miért ellenséges mindenki a "romákkal" szemben

A cigányok "elüldözése" helyett "integrációjukra" szólítja fel az Európa Tanács tagállamait a szervezet kisebbségi biztosa, Nils Muiznieks.
A lett politikus rámutat, hogy a "romák" helyzetéről sok vita folyt Európában az elmúlt években, de úgy látja, a kormányok nem sok konkrét intézkedést hoztak "Európa leginkább megkülönböztetett kisebbségének" érdekében.
Nils Muiznieks leszögezi: véget kell vetni a "kilakoltatások ördögi körének". Az ET biztosa szerint Franciaországban nyáron és ősszel több mint 5000 "romát" lakoltattak ki, Olaszországban szeptemberben 250 cigányt kényszerítettek lakhelye elhagyására a hatóságok.
A csehországi Ostravában olyan lerobbant épületekből telepítettek ki "roma családokat", amelyekben évek óta éltek, szociális szervezetek szerint pedig olyan helyre költöztették őket, amely "nem megfelelő a gyerekek számára".
Szerbiában, Belgrádban pedig mintegy 1000 cigányt lakoltattak ki idén tavasszal; közülük egyesek más városokban kerestek menedéket, másokat Belgrád külső részén, konténerekben helyeztek el, ahol sem munkalehetőség nincs, sem egészségügyi ellátáshoz nem férnek hozzá - ismerteti a kisebbségi biztos (aki szerint a cigányok minden vágya a munkalehetőség - a szerk.).
Muiznieks úgy véli, hogy a "társadalmi integráció" nélküli kilakoltatások hasztalanok, a "romák elüldözése" nem jelent hosszú távú megoldást az "őket sújtó társadalmi kirekesztettségre és mélyszegénységre". A biztos szerint a kilakoltatások még károsak is a "társadalmi integráció" szempontjából, mert a kilakoltatott családok gyermekei így a legtöbbször az iskolából is kiesnek (ahová pedig a legnagyobb szorgalommal járnak egyébként - a szerk.).
"A kilakoltatások közül sok ellentétes az emberi jogok nemzetközi követelményeivel, amelyek több jogot is biztosítanak a kilakoltatottak számára, így a megfelelő szálláson történő elhelyezés vagy a jogorvoslat lehetőségét is" - fejti ki az ET kisebbségi biztosa.
A kilakoltatások alkalmával Muiznieks szerint a rendőrök többször alkalmaznak "túlzott erőszakot", egyes politikusok és médiumok pedig "romaellenességet szítanak a társadalomban", ezért a kilakoltatottakat gyakorta tiltakozással és "ellenségességgel" fogadják ott, ahová a hatóságok költöztetik őket.
"A mélyen gyökerező előítéletek és a megkülönböztetés elleni küzdelem elsőbbséget kell kapjon, mert ezek megakadályoznak bármilyen előrelépést a romák integrációjának terén. A politikusoknak és a döntéshozóknak fel kellene hagyniuk a megbélyegző retorikával" - írja közleményében Nils Muiznieks.
A biztos a cigányok lakhatási gondjainak megoldására szólítja fel a tagállamokat, de leszögezi, hogy "a romákat szegregációba kényszerítő gettósításról" bebizonyosodott, hogy nem jelent életképes megoldást, ráadásul ez Muiznieks szerint sérti a diszkrimináció tilalmának elvét.
"A kilakoltatások pedig nemcsak költségesek és nem hatékonyak, hanem embertelenek is. Ezeknek véget kell vetni, és a kilakoltatásokat olyan hatékony integrációs politikáknak kell felváltaniuk, amelyek kedvező eredményekkel szolgálnak nemcsak az érintett roma családok, hanem az egész társadalom számára" - zárja közleményét Nils Muiznieks.
(MTI nyomán)


További részletek: http://kuruc.info/r/4/104351/#ixzz2CzcYNc9i
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Spontán tiltakozás fogadta a titokban Sümegre érkező izraeli
  2012-11-22 23:19:59, csütörtök
 
 


Spontán tiltakozás fogadta a titokban Sümegre érkező izraeli nagykövetet


Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő beszámolója:
Véletlenül értesültünk az izraeli nagykövet mai sümegi látogatásáról. Mivel nem volt már 72 óránk a tiltakozó demonstráció jogszerű bejelentéséhez, flashmobra készültünk, hogy kifejezzük véleményünket a cionista terrorállam gázai népirtásával, Izrael magyarországi felvásárlási törekvéseivel kapcsolatban.

Mintegy tucat nemzeti radikális tüntető és számos helybéli lakos érkezett nagyrészt egymástól függetlenül a sümegi városháza elé Árpád-sávos és nemzeti zászlókkal. Orbán Imre megyei közgyűlési képviselő a zsidó hadsereg által az elmúlt napokban Gázában lemészárolt gyermekekről készült fotókkal érkezett. Szétosztottuk a fényképeket a tiltakozók között.
Titokban szervezte meg Rátosi Ferenc sümegi polgármester és köre Ilan Mor látogatását. Legalábbis erre engedett következtetni, hogy a városháza mellett elhaladó vagy oda érkező járókelők közül senki sem halott előzőleg a rendezvényről, mely sem az írott, sem az internetes sajtóban nem jelent meg.

Ilan Mor fokozott rendőri készültség és biztonsági intézkedések mellett érkezett, gyorsan fogadták. Az utca másik oldalára tessékelte a rendőrség a tiltakozókat és a járókelőket. A rendőrök mindenkit igazoltattak, hazafiakat, tüdőszűrésre induló helyi lakost, gyermekeivel haza siető anyukát...
Országgyűlési képviselőként némi huzavona után sikerült bejutnom a nagykövet előadásának helyszínére, a Városháza emeleti nagyterméhez, ahol fotókat készítettem. A nagykövet többek között ismertette azokat az izraeli cégeket, melyek világviszonylatban is meghatározók, és hazánkban is egyre nagyobb piacra, befolyásra tesznek szert.
Hátborzongató volt hallani, amikor arról beszélt, hogy Magyarországnak milyen kitűnő mezőgazdasági adottságai, kiváló földje, hatalmas vízkészlete és kellemes éghajlata van. Izrael területe ezzel szemben nagyrészt sivatag. A nagykövet felhívta az őt tátott szájjal vagy bambán hallgató közönsége figyelmét, hogy éppen ezért micsoda lehetőségek, micsoda együttműködés, micsoda közös jövő áll Magyarország és Izrael előtt - melyet a nagykövet úgy ismertetett, hogy a közös jövőhöz Izrael adná a szellemi tőkét (hiszen mi, magyarok ostobák volnánk), mi, magyarok pedig nyilván a földjeinket, a vizünket, és persze az olcsó munkánkat tennénk hozzá ahhoz, hogy minél nagyobb hasznot húzzon hazánkból a cionista állam.
Felvittem magammal két fotót, és amikor az előadóteremből érkeztek kifelé Rátosi polgármester és vendégei, akkor felmutattam, hogy mindenki jól lássa, mit művelnek a zsidók jelenleg is a palesztinokkal, hogyan gyilkolnak le palesztin csecsemőket, gyermekeket. A nagykövet elfordította a fejét, volt aki azt mondta, hogy "ez nem idevaló", volt, aki megkért, hogy menjek ki, és volt, aki azt kérdezte, ők - mármint a zsidók - is hozzanak-e fotókat. Rátosi polgármester azt kérdezte, hogy mi értelme ennek, mármint a képek felmutatásának.

Nem válaszoltam, aki gondolkodik, és nem csak az esti híradóból tájékozódik, úgyis tudja, hogy mi és miért folyik Gázában. A zsidókat és a velük kollaboráló sümegi városvezetést pedig úgysem lehet meggyőzni.
A sajtótájékoztatóra nem volt gyomrom bemenni. Nem volt kedvem végighallgatni, ahogy Magyarország Izrael általi felvásárlását befektetéseknek, a magyarok leigázását együttműködésnek, a gázai népirtást pedig önvédelemnek állítja be a zsidó nagykövet, miközben persze nem felejt el kitérni arra sem, hogy mi, magyarok kollektíven bűnösök volnánk, micsoda kultúrfölényben vannak ők velünk szemben.
A gimnáziumban minden bizonnyal eköré a gondolatmenet köré építette beszédét, de azt már nem vártuk meg. Talán otthon a családban lesz, aki elmagyarázza a fiataloknak, hogy miről is szól ez a történet.
(ferenczigabor.jobbik.hu)

http://kuruc.info/r/2/104317/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A HírTV esete Dániel Péterrel, avagy hová züllött az újságír
  2012-11-22 23:17:09, csütörtök
 
  2012-11-22. 20:11
A HírTV esete Dániel Péterrel, avagy hová züllött az újságírószakma?

A Hír TV Lapzárta című, meglehetősen unalmas műsorában két újságíró igyekszik ,,elemezni az eseményeket". Egyikük biztosan a Fidesz zsoldjában áll, sok esetben a másik is, de a változatosság kedvéért időnként liberális cionbérenceket is a stúdióba hívnak. Valamilyen különös oknál fogva radikális jobboldali újságíró sohasem jelenik meg ezekben az ,,elemző műsorokban", melyekben pedig - állítólag - ,,teret adnak a különböző véleményeknek".
A produkció hétfő esti adásának legvégén Erdős Miklós műsorvezető szóba hozta Dániel Pétert, annak apropóján, hogy a magyargyűlölő cionista az izraeli hadseregben szeretne szolgálni. Az ,,események összefüggéseinek" boncolgatása céljából meghívott két újságíró azonban ezúttal eltekintett az ,,elemzéstől", ugyanis egyikük rögvest közölte, hogy nincs miről beszélgetni, mert végtére is ,,ki az a Dániel Péter", semmi jelentősége nincs annak, amit ő csinál. A vitapartner ezzel egyetértett, a műsorvezető pedig engedelmesen berekesztette az eszmecserét, és elbúcsúzott a nézőktől.
A Hír TV-re és általában a fideszes médiára oly jellemző sunyi módon tértek ki a beszélgetés résztvevői ennek a valójában kulcsfontosságú kérdésnek az alapos megvitatása elől. Mert lehet persze Dániel Pétert jelentéktelennek feltüntetni, azonban az ő ténykedése aligha elszigetelt eset. Hazánk jövője múlhat azon, vajon hány hozzá hasonló fanatikus cionista van az országban. Ráadásul Dániel Péter közéleti tevékenységet fejtett ki: tüntetéseken jelent meg, magyar történelmi személyiség szobrát tette tönkre, facebookos bejegyzéseit idézte a sajtó, nyilatkozatokat adott a médiának, és politikusokkal (köztük pl.Gyurcsánnyal) barátkozott.
Dániel Péter eddigi viselkedése és Izraelbe alijázása kapcsán igenis fel kellene tenni a hazánk nemzetbiztonságát is érintő súlyos kérdéseket. Például azt, hogy vajon a hazai ,,zsidó közösség", valamint a zsidók szolgálatába szegődött egyes vallásfelekezetek (kiemelten a Hit Gyülekezete) soraiban hány olyan magyargyűlölő cionista lehet, aki akár fegyverrel is hajlandó szolgálni imádott Izraelét? Mi lesz, ha közülük valakinek az agyát olyannyira elborítja a magyargyűlölet, hogy erőszakos cselekményt követ el? Kérdés továbbá az is, hogy a közélet szereplői között, a politikusok környezetében, a gazdasági élet vezető posztjain és a média világában mennyien lehetnek a zsidó állam érdekében ténykedő személyek. Vajon nem jelent veszélyt Magyarország nemzeti érdekeire, hogy egy idegen állam mellett elkötelezett közéleti szereplők - köztük izraeli-magyar kettős állampolgárok - gyakorolnak jelentős befolyást hazánk szellemi, politikai és gazdasági életére?
A HírTV ,,elemző műsorában" fellépő újságírók természetesen azért nyilvánítják ,,lényegtelennek", ,,megvitatásra sem érdemesnek" Dániel Péter egyébként örvendetes alijázását, nehogy véletlenül ki kelljen mondani az igazságot. Mert ha kimondanák az igazságot, vagy akár csak óvatosan boncolgatni kezdenék a fentebb felvetett kulcsfontosságú kérdéseket, véget érne a gyönyörű újságírói karrier, és elesnek szép kis fizetésüktől is. De mit várhatunk vajon azoktól az újságíróktól, akik nem az igazságot kívánják a közvélemény számára közvetíteni, hanem saját egzisztenciális érdekeiket szem előtt tartva igyekeznek elhallgatni azt, és megfelelni a nem éppen Izrael-ellenes hatalom elvárásainak? Mennyiben tekinthetők hitelesnek az ilyen gyáva talpnyalók?
Az igazság pedig, melynek kimondástól az egész magyar újságíró-társadalom és a politikai-gazdasági elit úgy fél, mint az ördög a tömjénfüsttől, a következő: Magyarország a cionista zsidók vezetése alatt álló birodalom jogfosztott gyarmata. Az újságírókat (akiket inkább propagandistának kellene nevezni) pedig azért fizetik, hogy ezt az egyre nagyobb tömegek számára nyilvánvaló tényt elhazudják.
Perge Ottó


További részletek: http://kuruc.info/r/7/104332/#ixzz2Czauu9NA
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kizárták a Jobbikból Lenhardt Balázst
  2012-11-22 23:13:31, csütörtök
 
  Kizárták a Jobbikból Lenhardt Balázst

MTI

2012. november 22., csütörtök 20:17 |

Kizárta tagjai közül Lenhardt Balázst a Jobbik - közölte a párt csütörtök délután.


A közleményben szerint a párt etikai és fegyelmi bizottsága szerdán megvizsgálta Lenhardt Balázsnak a parlamenti frakcióból való kilépése utáni magatartását, "különösképpen a médiában megjelent nyilatkozatait". Az ülésen megjelent a képviselő is, és kifejthette védekezését, amelyet követően az etikai bizottság úgy döntött, hogy Lenhardt Balázst kizárja a párt tagjainak sorából.

A párt alapszabálya szerint minden tag kötelessége tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a Jobbik hátrányos megítélésére vagy a Jobbikba vetett bizalom megingatására alkalmas. Úgy fogalmaztak: az etikai bizottság álláspontja szerint a volt frakciótag sajtóban megjelent nyilatkozataival egyértelműen túlment azon a határon, ami a pártot még nem romboló belső kritikát jelenti, és magatartása olyan helyzetet eredményezett, amely a párt számára nem teszi lehetővé a tagsági jogviszonyának további fenntartását.

A Jobbik november 7-én jelentette be, hogy Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő kilépett a párt parlamenti frakciójából és a jövőben független képviselőként folytatja munkáját. A párt akkori közlése szerint a távozás indoka a képviselő és pártvezetés közötti bizalmi viszony megromlása, valamint a Jobbik közép- és hosszú távú jövőjével kapcsolatos kibékíthetetlen stratégiai nézetkülönbség.
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Lenhardt Balázs a frakcióból való kilépését "az alapvető nézetkülönbségek mellett" összefüggésbe hozta azzal, hogy egy héttel korábban befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett Szegedi Csanád, a pártból korábban kizárt politikus ellen, amiért a frakció visszahívta országgyűlési jegyzői tisztségéből.

Lenhardt Balázs csütörtök kora délután bejelentette, hogy újabb feljelentést tesz Szegedi Csanád Jobbikból kizárt EP-képviselő ellen, mert valószínűsíthető, hogy a rendelkezésére álló uniós források egy részét szabálytalanul használta fel.

Lenhardt Balázs kérdésre válaszolva tájékoztatóján azt mondta, arra számít a Jobbik a közeljövőben őt is kizárja majd, amit sajnálattal vesz majd tudomásul. Közölte: abban bízik, hogy az unió illetékes szerve is igaznak tartja a feljelentésében megfogalmazottakat, aminek következtében Szegedi Csanád kénytelen lesz lemondani brüsszeli mandátumáról

http://index.hu/belfold/2012/11/22/kizartak_a_jobbikbol_lenhardt_balazst/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
219 700 forint az átlagkereset
  2012-11-22 23:11:37, csütörtök
 
  219 700 forint az átlagkereset

Index

2012. november 20., kedd 10:14 |


A nemzetgazdaságban - a legalább 5 fős vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél - a bruttó átlagkeresetek 4,5, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,8 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit, közölte kedden aKSH.

Hiába a növekvő bruttó, a növekvő infláció egyre lejjebb nyomja a reálbéreket, 6,6 százalékos infláció mellett a reálbérek 5,3 százalékkal voltak kisebbek az egy évvel korábbihoz képest. Ha pedig csak a versenyszférát nézzük, a reálbérek csökkenése 2,8 százalékos volt,írta a portfolio.hu

A KSH adatai szerint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 219 700 forint volt. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 230 000, míg a közszférában - a nem közfoglalkoztatás keretében - foglalkoztatottak 211 800 forintot kerestek. A közfoglalkoztatottak átlagkeresete 73 200 forint volt. Nemzetgazdasági szinten a bruttó keresetek 4,5 százalékkal (a közfoglalkoztatottak nélkül 6,2%-kal) haladták meg a 2011. január-szeptemberit. Az átlagkeresetek a versenyszférában 7,1 százalékkal nőttek.

A költségvetés területén a közfoglalkoztatás súlyának növekedése miatt csökkent az átlagkereset, e hatást kiszűrve átlagosan 3,5 százalékos volt a bruttó keresetek emelkedése. A nonprofit szektorban alkalmazásban állók bruttó keresete 8,4 százalékkal, 201 400 forintra nőtt. A legtöbbet fizető gazdasági ág továbbra is a pénzügyi, biztosítási tevékenység volt (457 200 forint), ezt az információ és kommunikáció (405 700 forint), valamint az energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) követte (387 900 forint). A legkevesebbet a szálláshelyszolgáltatás, vendéglátás (138 800 forint), a humán-egészségügyi, szociális ellátás (150 800 forint), illetve a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, halászat (159 700 forint) ágakban dolgozók kerestek.

2012. január-szeptemberben a költségvetési szférában a teljes munkaidősök mintegy 54 százaléka (a közfoglalkoztatottak nélküli létszám 60,3 százaléka) átlagosan 10 000 forint - az adó- és járulékváltozások ellentételezését szolgáló, a keresetbe nem tartozó - kompenzációban részesült. Ennek hatása a közszféra bruttó jövedelmi pozícióit 1,8 százalékponttal javítja. A közfoglalkoztatottak nélkül, de a kompenzáció figyelembevételével számított növekedés így a költségvetés területén 5,3 százalék. 2012. januártól a nonprofit szervezetek egy részénél is részesülhetnek az alkalmazásban állók kompenzációban, ahol a teljes munkaidőben dolgozók mintegy 8,6 százaléka kapott ezen a címen 10 200 forintot.

A rendszeres (prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélküli) kereset 2012. január-szeptemberben átlagosan 5,4 százalékkal - ezen belül a versenyszférában dolgozóké 8,1%-kal - haladta meg az egy évvel korábbit. A költségvetési intézményeknél dolgozók - közfoglalkoztatottak nélkül számított - alapilletménye 4,2 százalékkal nőtt. A növekedés döntően a humán-egészségügyi, szociális ellátás ágakban következett be a 2012. évi garantált bérminimum-változás, továbbá a 2012. januártól esedékes, de 2012. júliusban kifizetett béremelés miatt.

Nemzetgazdasági szinten az átlagos - családi kedvezmény nélkül számított - nettó kereset 142 000 (ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 99 100, a szellemi foglalkozásúaké 187 300) forint volt, 1,8 százalékkal (a közfoglalkoztatás hatását kiszűrve 3,5 százalékkal) magasabb az előző évinél. A versenyszférában a nettó keresetek 4,1, a közfoglalkoztatottak nélküli közszférában 1,8, a nonprofit szervezeteknél 4,6 százalékkal nőttek egy év alatt. (A nettó keresetek számításáról lásd a módszertani megjegyzéseket.)

A 231 600 forintos nemzetgazdasági szintű, átlagos havi munkajövedelem 3,4 százalékkal haladta meg a 2011. január-szeptemberit. A munkajövedelmen belül az egyéb munkajövedelem aránya átlagosan 5,1 százalék volt. A versenyszféra legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásainál 1 millió 817 ezer fő volt az alkalmazásban állók száma, 34,6 ezer fővel kevesebb, mint 2011 azonos időszakában. A költségvetési szférában 749 ezren dolgoztak (14,6 ezer fővel többen az egy évvel korábbinál), közülük átlagosan 88 ezren közfoglalkoztatás keretében. A közszféra átlagkeresetének szintjét is befolyásoló teljes munkaidős közfoglalkoztatottak létszáma 2012 első kilenc hónapjában több mint négyszerese volt (átlagosan 70,1 ezer fő) az előző év azonos időszakinak. A megfigyelt nonprofit szervezeteknél 106 ezer fő állt alkalmazásban. Összességében a nemzetgazdaságban az 5 fő feletti vállalkozásokban, a költségvetési szférában (a közfoglalkoztatottakkal együtt), valamint a megvizsgált nonprofit szervezeteknél 2 millió 671 ezer fő állt alkalmazásban, 19,6 ezer fővel kevesebb, mint egy évvel korábban.

http://index.hu/gazdasag/2012/11/20/219_700_forint_az_atlagkereset/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Százmilliókért kommunikál 2014-ig a Miniszterelnökség
  2012-11-22 09:09:14, csütörtök
 
  Százmilliókért kommunikál 2014-ig a Miniszterelnökség

MTI,
Index

2012. november 22., csütörtök 06:51 |


A múlt héten jelent meg a kormány.hu-n a Miniszterelnökség 2012-es közbeszerzési tervének második módosítása. Ebből kiderült, hogy a Miniszterelnökség vállalkozási keretszerződés megkötésére készül a 2013-2014. évi kommunikációs feladatainak ellátására. A dokumentumban az állt, hogy az eljárást 2012 negyedik negyedévében indítják meg, a szerződés időtartama 2014. május 31-ig szól majd, és a módosítást "új igény felmerülése" indokolja.

Az MTI a Miniszterelnökséghez fordult a részletekért. A Miniszterelnökség közölte, hogy hirdetmény közzétételével induló, tárgyalásos közbeszerzési eljárást indítanak, amely két részből áll. Az egyik vállalkozási keretszerződést a Miniszterelnökség következő két éves - 2014 májusának végével záruló - kreatív feladatainak ellátáshoz szükséges munkák (kreatív marketingkommunikációs stratégia és márkakommunikáció tervezése, üzenetek megfogalmazása) elvégzésére kötik, 150 millió forint erejéig. A másik keretmegállapodás médiavásárlási, médiakampány-tervezési, médiastratégia-kidolgozási feladatokra vonatkozik majd, a keretösszeg itt nettó 550 millió forint. A keretösszegtől mindkét esetben plusz 90 százalék erejéig megengedett az eltérés.

A Miniszterelnökség szerint ezúttal nem egy konkrét cél indokolja a közbeszerzési terv módosítását, mint az IMF-EU megállapodással kapcsolatban rendelt médiakampány esetén. Akkor, október elején az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel kötött bruttó 200 millió forint értékben szerződést a Miniszterelnökség. Ennek a médiakampánynak a részei voltak az országos napilapokban megjelent hirdetések a következő szövegekkel: ,,Nem engedünk az IMF-nek!", ,,Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét", ,,Mit várunk az IMF-től? Tiszteletet, bizalmat".

Fotó: Ránki Dániel

Az új igényről sok konkrétumot nem árultak el, csak azt írták, hogy a 2010 júniusa óta eltelt időszak hasonló jellegű beszerzéseinek visszamenőleges vizsgálata és a jövőben esetlegesen felmerülő kommunikációs tevékenység összevetése alapján vetődött fel.

A Miniszterelnökségnek törvényi kötelezettsége volt legkésőbb 2012. március 31-ig elkészíteni a közbeszerzési tervét. Azóta azonban egyrészt egy 2012. június 27-től hatályos kormányrendelet bővítette a Miniszterelnökség kommunikációs tevékenységét, másrészt lehetségessé vált az eljárás megindításának feltételét képező költségvetési fedezet igazolása, írta az MTI-nek a Miniszterelnökség igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, Mikecz Péter. A hirdetményt a közeljövőben közzéteszik.

http://index.hu/belfold/2012/11/22/szazmilliokert_kommunikal_a_miniszterelnokseg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 595 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 2085
  • e Hónap: 18878
  • e Év: 151795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.