Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
asztráltest
  2012-11-26 12:52:04, hétfő
 
 



Új-platonikus fogalom, melyet a középkor teozofusai is elfogadtak. A.-nek egy könnyü finom, szerves burkolatát a léleknek képzelték, mely a látható testben foglaltatik és mintegy közvetetlen burka a léleknek.




Az asztráltest
Az asztáltestet gyakran összekeverik az Aurával. Az asztráltestünk a LEGFONTOSABB, hallhatatlan részünk, a tudatunk benne tárolódik. Az Auránk rezgése megszűnik fizikai testünk halálával együtt.


Az asztrális univerzum finom fény-és színvibrációkból áll, sok százszor nagyobb, mint az anyagi világ. Nem más, mint az emberek érzelmei, képzelete, álmai által teremtett világ, mely azonban nagyon is létezik.


Az asztrális sík lakóinak nincsenek fizikai szintű vágyódásai. Intuíciójuk felfogja az egész világot. Hideg, meleg nem befolyásolja őket. Az asztrálsíkon többnyire fiatalos formában élnek, de van, aki idősebb alakját kedveli.


Az asztrális szintek
Az asztrális világ a lélek lakóhelye. A két, itt ható alapvető erő a szimpátia és unszimpátia, a vonzás és taszítás. Minden forma ezekből épül fel, és jellegét a kettő aránya szabja meg.


Az asztrális test (Az asztrális világ és jelenségei)


b) Asztrál vagy érzelmi test
Okok: elfojtott vágyak vagy túlzottan kielégített vágyak, hangulatok,
Elfojtások, frusztációk, keserűség
c) Mentális test
Hibás gondolatok, tévedések, tévhitek, kegyetlenség, keménység,
büszkeség ...


Az asztrálutazás mindenki számára tanulságos, elvisz egy olyan előző életbe, amelynek tanulságait a legjobban tudjuk jelenlegi életünkben hasznosítani.


Az asztrális sík tehát szintén háromdimenziós, mint a körülöttünk levő fizikai világ, azonban az utóbbival ellentétben nem a lineáris idővel, hanem a Nagyidővel alkot egységes téridőt.


az étertest és az asztráltest
Végül, mikor az említett három léttagozathoz a negyedik, az Én (a szellem) járul, akkor jön létre az ember, aki külsőleg, testileg a legfejlettebb emlős állatokra hasonlít, belsőleg azonban már nemcsak primitíven érezni, ...


A legérdekesebb az asztrális testük vagy vetületük, ami merőben más, mint az emberé.


Az első a fizikai test, a második az asztrál, a harmadik a mentális, a negyedik a szellemi vagy kauzális test.


A svadhistana csakra az asztrális síkon helyezkedik el, de ide tartozik a szórakozás, a fantázia, a nem-létezés, a féltékenység, a könyörületesség, az irigység, és az öröm is. Az asztrál sík az Ég és a Föld között helyezkedik el.



Minden betegség tudatszintről indulva, az asztráltesten és az éterikus testen keresztül realizálódik az emberi testben úgy, hogy a meridiánrendszerben blokádok keletkeznek, Ezek feloldásával hatnak és tesznek egészségessé az erőközpontok.


A negyedik csakra az asztrális réteghez kapcsolódik. Ez a réteg egyfajta ötvözete az alsó három és a felső három rétegnek. Az asztráltest köti össze a fizikai jellegű rétegeket a szellemi, lelki jellegű rétegekkel.

Képes leszel elhagyni testedet tudatosan amikor alszol és utazni a harmadik szemen keresztül az asztrál világba az álomvilágába a negyedik dimenziónak.Hogy hova mész innen az függ a képzeletedtől,képzelőerődtől.

Létezik egy jelenség, melynek során a lelkünk - vagy szaknyelven asztrális testünk - kilép hús-vér fizikai valónkból, és szabadon lebeg, sőt, akár "utazásra" is indulhat. Ez az úgynevezett testen kívüli élmény.

A drog és az alkohol az egyént nem az ösztönösség legmagasabb fokára, hanem egy magasabb asztrál szintre emeli.



 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 488 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 14
  • e Hét: 1689
  • e Hónap: 2681
  • e Év: 34410
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.