Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Bakonyi fenntartja: nem mérgező a vörösiszap
  2012-11-05 19:31:23, hétfő
 
  2012-11-05. 18:52
Bakonyi fenntartja: nem mérgező a vörösiszap

Megfontolatlannak nevezte az iszapömlés után a sajtónak adott nyilatkozatát az elsőrendű vádlott, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. vezérigazgatója a vörösiszap-katasztrófa ügyében indított büntetőper hétfői tárgyalásán a Veszprémi Törvényszéken.
Bakonyi Zoltán, akit ötödik alkalommal hallgattak meg, Szabó Györgyi tanácsvezető bíró kérdésére válaszolva "megfontolatlannak" és "önkéntelennek" nevezte azt a katasztrófa másnapján, 2010. október 5-én tett nyilatkozatát, hogy a Mal ajkai telephelyén kiömlött vörösiszap veszélytelen. A cégvezetőt a többi között azzal vádolják, hogy a valóságnak nem megfelelő tájékoztatást adott a kiömlött anyagról. A vezérigazgató egy másik kérdésre válaszolva azonban fenntartotta, hogy a vörösiszap nem mérgező anyag.
A vádlott a bírónak a vezérigazgatóként viselt felelősségét érintő kérdésre válaszolva azt hangoztatta, hogy a műszaki, hatósági előírásokkal kapcsolatosan 99 százalékban a munkatársainak szakértelmére támaszkodik. "Elsődlegesen azokat az embereket kell ismernem, akikkel dolgozom" - mondta, hozzátéve, hogy nem is tudta volna áttanulmányozni a cég összes dokumentumát.
A tanácsvezető kérdésére, hogy tudott-e az iszaptározókra vonatkozó katasztrófavédelmi terv létezéséről, nemmel válaszolt. Vallomása szerint az ajkai timföldgyár riasztási tervét sem ismerte, a tárgyaláson felolvasott munkaköri leírása szerint azonban feladata volt a tározókra vonatkozó hatósági és technológiai előírások munkatársakkal való betartatása, számonkérése.
A hétfői tárgyaláson a vezérigazgatót szembesítették az ötödrendű vádlott D. József divízióigazgatóval, mert a X-es tározóba kerülő vörösiszap semlegesítésének 2009 novemberi leállításával kapcsolatban egymásnak ellentmondó vallomást tettek a nyomozás során. A vád szerint a lerakott anyag tetején tárolt rendkívül nagy mennyiségű víz a gátszakadás meghatározó oka volt, és ezt a folyadékot nem semlegesítették megfelelően, emiatt magas volt a lúgtartalma.
D. József divízióigazgató vallomása szerint nem álltak át teljesen a száraz technológiára, csak annak egy részét, a vörösiszap lúgtartalmát csökkentő dobszűrőket helyezték üzembe 2009 nyarán. Azt vallotta, hogy a technológia iszapszállításra vonatkozó részét anyagi okok miatt nem vezették be, és Bakonyi Zoltán kérésére 2009 novemberben leállították az anyag kénsavas semlegesítését. Azt vallotta: 2010. májustól több alkalommal javasolta a semlegesítés újraindítását, hogy ezzel is több vizet szivattyúzzanak le a X-es kazettáról. Az elsőrendű vádlott erre azzal reagált, hogy a semlegesítés újraindítása nem igényel vezérigazgatói döntést. Még 2009-ben mintegy 750 milliós beruházással bevezették a teljes dobszűrős technológiát, az iszapszállításra vonatkozó rész elmaradásának szakmai és hatósági engedélyezési oka van - érvelt a vezérigazgató. Ezt D. József is elismerte a szembesítéskor, ahogy azt is, hogy a semlegesítés leállítása közös döntésük volt.
Bakonyi Zoltán védője jelezte, hogy álláspontjuk szerint a katasztrófa bekövetkezése és a szűrőberuházás között nincs összefüggés. A hétfői tárgyaláson az elsőrendű vádlott az ügyész kérdéseire nem válaszolt.
A tárgyalás kedden folytatódik, ügyvédek tehetnek fel kérdéseket a vezérigazgatónak, illetve várhatóan két további vádlottat hallgat meg a bíróság.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/103624/#ixzz2BNGyWSlf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó törésvonal az új "ellenzékben"
  2012-11-05 19:19:43, hétfő
 
  Zsidó törésvonal az új "ellenzékben"

Öröm volt látni Paul (ejtsd: Paul, és nem ?Pól?) Lendvait és a szuperzsidókkal szemben felmosórongyként magát előadó Kálmán Olgát tegnap az ATV-ben, ahogyan az előbbi szapulta Mesterházyt. Az utóbbi szervilis hallgatása mellett.
Miközben Lendvai, a Völkischer Beobachter karikaturistáinak kedvence, olyan súlyos jóslatokat engedett meg magának, hogy ő bizony 2014-ben Orbánra tenne. Bajnait közben istenítette. Gyurcsányt is, mert az előbbi mellé állt a nagy Bajnai-Mesterházy kötélrángatásban.
Ideje észrevenni, hogy előttünk ölt testet a nagy vígjáték, amely hazánkban az Úr 2012-ik évének október 23-a napján kezdődött el Budapesten. Akkor, amikor a ballib oldalon a Messiásként várt ?Nagy Egyesítő? Bajnai Gordon az emelvényre lépett és színpadiasan belekiabálta a fővárost arany sugarakba foglalt enyhe őszbe: ?haza és haladás?.
Ekkor született meg az óceán másik oldaláról küldött Bajnai által megálmodott és a pesti rossz nyelvek által azonnal Lúd-millának átkeresztelt egység a volt miniszterelnök és már a nevének SZDSZ-es hangzásától is lúdbőrt kiváltó Milla között.
De már aznap kiderült, hogy a nagy egyesülésből a nagy szakadás bontakozik ki. Amit az érzékenyebb radarral megáldottak már előre éreztek. Ugyanis az Újlipótvárosnak Bajnai az egyetlen és igazi kóser személy az ellenzéki oldalon, míg Mesterházy a sötét ló. Valami nem stimmel zsidóéknál Mesterházyval. Valami a pofájával, a hanghordozásával, a prolira hajazásával, a zsidó manír teljes hiányával? Válámi, válámi?
Lipócáék pontosan tudják, mit jelent Bajnainál a ?haza?. Meg a haladás is. A szokott szövegeket: holokauszt, ?a kirekesztés ellen vagyunk? stb., miközben korlátlanul lopják még a hitelpénzt is.
Nem egészen két hét elteltével már dúl a nyílt háború.
Az MSZP-ben ugyanis tudják: a hatalmat azért vesztették el, mert a pártot teljesen felfalta a koalícióba beengedett neoliberális SZDSZ és az így fokozatosan vesztette el még baloldali retorikáját is, majd állt leplezetlenül a bankok és az idegen tőke pártjára. Ami mára lúzer taktika, és ezt Mesterházy is vallja.
Vele Nyakó István, az MSZP volt szóvivője, aki tegnap éles hangon támadta Bajnai Gordont és az általa képviselt mozgalmat, amelynek élén két liberális zsidó áll, Juhász Péter és Kónya Péter. Nyakó a Népszavának egyenesen lemessiásozta ellenzéki riválisait; Bajnai stílusát ?lekezelőnek? nevezte (hogy a ?lekezelő? modor kinek a sajátja, azt nem csak Nyakó tudja).
A mai Magyar Nemzet szerint Bajnai mások között már volt honvédelmi miniszterével, Szekeres Imrével is egyeztet, miközben múltja és mondanivalója mellett a lepcsespofájú Lendvai Ildikó ? akit Mesterházy joggal érez tehertételnek ? máris igyekszik pártját Bajnaiék magyartalan hangzású Együtt 2014 nevű mozgalma felé tolni, egyrészt zsigeri okokból, másrészt azért, mert azt sejti, egy ilyen formációban nagyobb szerepet kap.
A vérzsidó Klubrádióban hasonlóan nagy a zavar és tanácstalanság. Maga Bolgár György, a pornográf cionszféra egyik előretolt helynöke is a teljes zavarodottság örvényében hánykolódik. Dilemmája valóban nem könnyű: ha csak Bajnait nyomja, az MSZP-től veszi el a támogatást, ha pedig a volt miniszterelnöknek megy neki, hátországa, Lipóca támogatását teszi kockára.
Mit mondjunk ? a helyzet nem kóser. Sőt, egyenesen tréfli.

Szalonna János - Kuruc.info

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kisebbségi (sváb) levele zsidó és cigány polgártársaiho
  2012-11-05 18:38:15, hétfő
 
 

Olvasói levelek :: 2012-11-05. 15:11


Egy kisebbségi (sváb) levele zsidó és cigány polgártársaihoz

"Magyarnak lenni:
nem a szó, a név, az ősök, az élet,
magyarrá csak a szív tesz és a lélek."

Őseim, a ti őseitekhez hasonlóan, évszázadokkal ezelőtt ezt az országot választották hazájuknak. Mivel minket senki nem kényszerített arra, hogy itt éljünk, ezért jogosan várta és várja el a befogadó ország, hogy elfogadjuk: első a magyarok érdeke!
Mi, svábok, nem érezzük magunkat elnyomottnak, hiszen beszélhetünk, tanulhatunk németül, ápolhatjuk hagyományainkat. Ahogy ti is!
Természetesen nem felejtettük el azt a sötét, kommunista korszakot, amikor a svábokat tömegesen deportálták, málenkij robotra hurcolták őket, házaikat elvették, sokukat névmagyarosításra kényszerítették.
Akkor persze liberálisok, fajvédők, népszavás idióták nem tiltakoztak. Gusztosokban és Mohácsikban nem keltett félelmet a Munkásőrség, a kommunisták felfegyverzett, bakancsos, egyenruhás párthadserege. Nagyszüleimtől is mindent elvettek. Anyu így lett Brauer helyett Bányai és ráadásként a középiskolából is kirúgták.
Mégsem lettek megélhetési bűnözők. Kemény munkával elölről kezdték az életüket, ahogy még nagyon sok sváb.
Híresek is a svábok a spórolásukról. Persze országokat még ma sem tudunk felvásárolni. Vallom, hogy minden fajnak, rassznak, etnikumnak és nemzetiségnek vannak jellemző tulajdonságai. Nem vagyunk egyformák. Ez a különbözőség az egyik fontos része a kriminológiában alkalmazott profilalkotásnak.
Milliárdos ingatlanpanama, tőzsdespekuláció = zsidóbűnözés.
Színesfémlopás, emberölés különös kegyetlenséggel 200 Ft-ért, csoportosan elkövetett garázdaság kapákkal és kaszákkal felfegyverkezve = cigánybűnözés.
Ha majd a svábok között is elszaporodik egyfajta bűnelkövetési módszer, én nem fogok tiltakozni a svábbűnözés szóösszetétel használata miatt. Sőt, elsőként fogok elhatárolódni a bűnöző életmódot folytató sváboktól.
Fiamat a tisztességes, becsületes életre nevelem. Kitűnő tanuló és nem szokott "gyerekcsínyt" elkövetni.
Zsidók és cigányok! Szörnyű lehet itt élnetek, hiszen mindenkit gyűlöltök, és nem értitek miért gyűlöl meg benneteket mindenki.
Vajon én, mint sváb származású, miért nem érzékelem a kirekesztést? Mert mi elfogadtuk a szabályokat.
Megszerettük ezt az országot, Magyarországot a hazánknak tekintjük. Ti csak egy gazdatestnek, amin parazitaként élősködtök. Ha nem érzitek itt jól magatokat, gondoljatok exminiszterelnökötök szavaira : "El lehet innen menni! ".
Ritzel Rita
Bonyhád
Frissítés: A levél szerzője újabb levelet küldött szerkesztőségünknek:
Adjon az Isten!
A fenti írásomat több mint 3 évvel ezelőtt küldtem el Nektek. Akkor meg is jelentettétek, azóta kering a neten. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam már a világ minden részéről, ezeket köszönöm.
Mivel nem vagyok közösségi oldalak tagja, sokan azt hiszik, a levelet álnéven írta valaki. Jobbik-tag vagyok, jelenleg Bonyhádon önkormányzati képviselőként tevékenykedem, mert vallom, hogy Magyarország a magyaroké. Nekem ezzel a mondattal nincs problémám, hiszen én elsősorban magyarnak tartom magam, másodsorban sváb származásúnak.
Javaslom ezt a mentalitást más kisebbségeknek is.
Szebb jövőt!
Ritzel Rita
Jobbikos önkormányzati képviselő
Bonyhád

További részletek: http://kuruc.info/r/20/103588/#ixzz2BN3d0WPj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mentsen meg titeket a Hoffmann Rózsa!
  2012-11-05 18:37:00, hétfő
 
  Mentsen meg titeket a Hoffmann Rózsa!

2012. november 05., hétfő 14:18


A héten kezdi tárgyalni az országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amely a közoktatási és köznevelési intézmények államosításáról rendelkezik. (A héten egyébként a szociális intézményeket is államosítják, de az egy másik történet.)

Az oktatással kapcsolatos híreket követők számára nem jelentett nagy meglepetést, hogy - egy, a HVG-hez került titkos kormányzati tanulmány szerint - egyelőre nincs meg a költségvetési fedezet az államosításra, és akár már január elsejével elbocsátásokat hozhat a változás.



,,A döntés végrehajtásához szükséges személyi, tárgyi, költségvetési feltételek nem állnak teljes mértékben rendelkezésre sem a Központban, sem az Oktatási Hivatalban, sem a Magyar Államkincstárban. De az érintett önkormányzatokban is jelentős többletfeladatokat kell majd elvégezni az átszervezések, és az azokat megalapozó leltározások, adatgyűjtések és adminisztrációs feladatok következtében"

Ez áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának nem nyilvános előterjesztésében, amelyet ,,a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami fenntartásba vételéről" című törvényjavaslathoz készített az oktatáspolitikáért felelős államtitkárság. A kormányülésre szánt anyagot Balog Zoltán miniszter és Hoffmann Rózsa is szignálta. (Reméljük, államtitkár asszony most nem próbálja meg letagadni, hogy tudott a létezéséről.)

Mindez azért különösen kínos a kormány számára, mert a törvényt a héten tárgyalni kezdi az országgyűlés, és ha elfogadják, akkor 2013. január 1-vel el kell indulnia az új rendszernek.

A tervek szerint az iskolák a Klebelsberg Intézményi Központhoz kerülnek, a jövő év eleji induláshoz pedig:

,,személyi állományának és szervezeti struktúrájának 2012. november közepére fel kell állnia, el kell készíteni mind a 198 tankerületben a köznevelési intézmények beolvadását megelőző részletes elemzéseket, leltárakat. Infrastrukturálisan meg kell teremteni az érintett önkormányzatoktól átkerülő személyi és költségvetési ügyekhez kapcsolódó dokumentumok tárolásával kapcsolatos kapacitásokat."

Ehhez képest a dolog még csak ott tart, hogy a tankerületi felelősöket sikeresen kinevezték. Gratula.

Ráadásul senki nem tudja, hogy mégis mi a fenéből akarják finanszírozni a központ kiadásait. Fideszes források szerint ,,a KIK költségvetése a bérekre sem elegendő, és akkor hol van még a pénz az életpályamodellre, vagy az átvett intézmények működtetésére, a saját szervezet működtetésének kiépítésére, és az átvenni kívánt uniós pályázatok önrészére."

Pokorni Zoltán (a Fidesz szakpolikusa) a parlament oktatási bizottságában azt mondta: nem biztos, hogy olcsó lesz a közoktatási intézményeket fenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) rendszere, a tervezett költségvetésében pedig nem látni, hogy mindenre lenne pénz. Pokorni hozzátette: a szervezet 407 milliárdos jövő évi költségvetése és a pedagógusok előreláthatólag 570 milliárd forintra tervezett 2013-as bérkifizetése között ,,lyuk van", ezért úgy tűnik, hogy az ellátandó feladat jóval több, mint amennyire pénz van.

Némi pénzt persze lehet spórolni. A törvény ugyanis a ,,köznevelési intézmények fenntartói feladatainak ellátásában részt vevő ún. funkcionális feladatokat ellátó alkalmazottak" - például az iskolai rendszergazdák, pénzügyesek, műszaki munkatársak - átvételéről nem rendelkezik. Az iskolák tehát az ilyen munkakörben foglalkoztatott munkatársaikat elbocsáthatják.

Sajnos elég tapasztalunk van már ahhoz, hogy tudjuk: át fogják nyomni a legújabb államosítást. Ez esetben sem számít majd a szakmai szervezetek tiltakozása, sőt, még saját (hozzáértő) szakpolitikusaik nyilvános kritikája sem. Jól példázza ezt, hogy Hoffmann Rózsa hétfőn, napirend előtt, még mindig az iskolák (és szociális intézmények) megmentéséről beszélt.

Mi a magunk részéről még ellenségeinknek sem kívánjuk, hogy Hoffmann Rózsa mentse meg őket.


http://egyenlito.blog.hu/2012/11/05/mentsen_meg_titeket_a_hoffmann_rozsa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kádár-kormány és a szolnoki tanú
  2012-11-05 18:20:08, hétfő
 
  A Kádár-kormány és a szolnoki tanú
2012. november 4. 22:25:38

1956. november 4-én, hajnali öt óra körül a szolnoki rádió Kádár János ,,szózatát" közvetítette a magyar néphez. Az MSZMP első titkára bejelentette, hogy Apró Antallal, Kossa Istvánnal és Münnich Ferenccel együtt szakított Nagy Imre kormányával, s az említett személyekkel megalakították a Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormányt, amelynek elsődleges célja az ,,ellenforradalom" leverése. Kádár beszédének elhangzásakor már megindult a szovjet haderő támadása Budapest ellen.

Az ellenkormányról azt tanították a Kádár-korszakban, hogy Szolnokon alakult meg, s az első napokban itt, a megyei tanács - a megyeháza - épületében ülésezett. Ebben az épületben egészen a rendszerváltozásig emléktábla hirdette, hogy itt alakult meg a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány. Ma már tudjuk, hogy ez az állítás - legenda. Ma már pontosan tudjuk, november első napjaiban mikor és hol tartózkodott Kádár János, mikor és hogyan jött föl Budapestre szovjet katonai kísérettel.

1990 őszétől néhány hónapig a Honvédelmi Minisztérium hetilapjánál dolgoztam. Elsősorban '56-os témákkal foglalkoztam, így jutottam el Szolnokra, a Kádár-kormány hivatalos szülőhelyére is. Sikerült szóra bírnom azt a katonatisztet, aki 1956 novemberében - a második szovjet invázió után - néhány hétig részt vett a megyeháza őrzésében. Arra voltam kíváncsi, milyen emlékei vannak a Kádár-kormány első napjairól. Fodor Gyula készségesen válaszolt a kérdéseimre, de hamarosan kiderült, hogy semmilyen szenzációval nem szolgálhat: a megyeházán ugyanis semmilyen kormány nem tartózkodott, nem ülésezett. Fodor Gyula és emberei azonban mégis őrizték az épületet, holott Kádár János és szűk csapata már november 6-án éjjel elindult Budapestre - szovjet tankokkal.

Az alábbiakban ezt a 22 évvel ezelőtti beszélgetést adom közre - csekély rövidítéssel: a szolnoki tanú, aki úgy őrizte a Kádár-kormányt, hogy nem is látta Szolnokon Kádár Jánost.



A szolnoki tanú

1956. november 4-én hajnalban értesült az ország és a világ közvéleménye arról, hogy Szolnokon megalakult a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány, Kádár János vezetésével. A köztudatban - és a történészi szakmunkákban is - az a felfogás élt, hogy a megyei tanács épülete adott helyet a szovjetek támogatását élvező ellenkormánynak. Sőt: az épület első emeleti folyosóján emléktábla hirdette, hogy egykoron történelmi jelentőségű esemény zajlott e falak között. Fodor Gyula - ma nyugállományú alezredes - azokban a nevezetes novemberi napokban katonái élén részt vett ennek az épületnek az őrzésében: bár nem ő volt az őrzésért felelős parancsnok, mégis - mint szemtanú - sok érdekes részlettel gazdagíthatja hiányos és homályos tudásunkat.

Fodor Gyula 1928-ban született a Vas megyei Ölbő kisközségben, paraszti családban. Az elemi iskolát befejezve a tatai piarista gimnáziumba került, ahol többek között Öveges József is tanította. A háború azonban közbeszólt: a gimnáziumot odahagyva a géplakatos szakmát tanulta ki. Almásfüzitőre került, az Olajfinomítóban kapott munkát. 1948-ban sportrepülő szakosztály alakult itt, ahová ő is beiratkozott. Egy év alatt letette a szükséges vizsgákat, majd útja a hadseregbe vezetett: a Szolnoki Repülőtiszti Iskolára jelentkezett, s 1951-ben avatták tisztté. Oktatóként dolgozott, majd 1953-ban századparancsnoki beosztást kapott: a tápiószentmártoni repülőtérnek lett a parancsnoka. 1955 őszén visszahelyezték Szolnokra századparancsnoknak. Időközben megnősült. 1956 őszén ismét Tápiószentmártonba helyezték, de századával nem települt ki, mert az őszi-téli hónapokat általában Szolnokon töltötték. Itt érte október huszonharmadika.

- Amikor a forradalom kitört - kezdte emlékezését Fodor Gyula -, az iskolaparancsnok, Kablay alezredes összehívta a parancsnokokat, s elmondta, hogy Budapesten valami rendkívüli esemény történt. Pontosan ő sem tudott semmit, csak annyit, hogy baj van. Gyakorlatilag november 4-ig figyeltük az eseményeket: repülőkiképzés nem volt, elméleti kiképzés sem nagyon. De hát az köztudott, hogy akkor a katonák - a pestieket kivéve - kártyáztak, sakkoztak. Vártunk valamilyen parancsra. Itt, Szolnokon azonban nyugalom volt, nem voltak harcok. Ez nagymértékben a mi parancsnokunknak volt köszönhető, akit egyébként 1957-ben le is tartóztattak, de később rehabilitálták. Kablay alezredes ugyanis minden olyan megmozdulást, ami emberéletet követelhetett volna, nagyon okosan le tudott szerelni. Szolnokon tehát egyetlen áldozatot sem követelt a forradalom, egyetlen puskalövés sem dördült el.

November negyedikén azonban nagyot fordult a világ Szolnokon is. Fodor Gyula ezen a napon a laktanya szomszédságában lévő lakásán tartózkodott, éppen nem volt ügyeletben. Hajnalban kapta az üzenetet, hogy azonnal menjen be a laktanyába, mert azt megszállták a szovjetek, s a fegyvereket le kell adni.

- Ez nagyon megalázó dolog volt Egy katonának mindig megalázó, ha elveszik a fegyverét. Szóval, amikor bementem, ki volt terítve már egy sátorlap, s mindenki oda dobálta a fegyverét.

A laktanyából ekkorra már a sorállományúak nagy része eltűnt: aki tudott, hazament - ki november negyedike előtt, ki pedig utána. Fodor Gyula katonái azonban - akkor növendékeknek nevezték őket, hiszen repülővezető kiképzést kaptak - benn maradtak a laktanyában: századparancsnokuk ugyanis meg tudta győzni őket arról, hogy itt nagyobb biztonságban vannak. Közben jócskán eltelt az idő: este lett.

- A rádióból már hajnalban értesültünk arról, hogy Szolnokon új kormány alakult. Amikor este hazamentem, kijött a lakásomra egy tiszt. Mondta, hogy azt a feladatot kapta: szervezze meg a megyeháza őrzését. S mivel úgy hallotta, hogy minden sorkatona elment, csak az én embereim vannak benn a laktanyában, megkérdezte, elvállalnám-e a megyeháza őrzését. Azt válaszoltam, hogy ha nagyon muszáj, s ha nincs más megoldás, akkor vállalom.

- Mondtak valami olyasmit, hogy az új kormányt kell védeniük?

- Nem, ezt nem mondták. Csak annyit, hogy a megyeháza védelmét kell biztosítanunk. De amikor kimentünk, akkor már arról beszéltek, hogy a kormányra kell vigyázni. Úgy beszéltek rólunk, mint a kormány őrségéről. Ekkor kezdtünk egy kicsit szétnézni: hol van itt a kormány?

- Mikor is kezdték meg a megyeháza őrzését?

- November 5-én bementem a laktanyába, fölsorakoztattam a katonáimat, s elmondtam, mire kértek meg engem. Mivel minden más katona elszökött, én is megadtam a lehetőséget a katonáimnak, hogy eldöntsék: vállalják-e a feladatot, vagy sem. Valamennyien vállalták. Körülbelül negyvenen mentünk ki a megyeházára, és úgy dél körül külön engedéllyel megkaptuk a fegyvereinket is.

- Most térjünk át a leglényegesebb kérdésre: kit, illetve kiket látott az épületben?

- Sok ismerős arc bukkant fel, akiket az újságokban korábban már láttam: Andics Erzsébet, Berei Andor, aztán Bata István és Janza Károly volt honvédelmi miniszterek - ők állandóan ott voltak. Több név hirtelen nem jut az eszembe, de akiket Berecz János a könyvében emleget, azok mind ott voltak, tanúsíthatom.

- Pontosan milyen eligazítást kaptak, amikor megkezdték a megyeháza őrzését?

- Nem volt szabad illetéktelen személyt beengedni. Gyakorlatilag senki nem jöhetett be.

- Akkor Berei és társai hogyan jöttek be az épületbe? Vagy ki sem mentek soha?

- Én nem láttam őket kimenni és bejönni. Mi az első emeleten voltunk elhelyezve. A folyosón baloldalt volt egy nagy szoba, amit előtérnek használtak. Itt voltak az őrség parancsnokai. Általában hárman-négyen tartózkodtunk itt a tisztek közül. A mellettünk levő szobában tartózkodtak napközben ezek a régi funkcionáriusok, de ők nem mindig rajtunk keresztül közlekedtek. Volt ugyanis egy másik kijáratuk is. Semmi biztosat nem állíthatok, de a növendékek elmondása szerint nagyon kicsit volt a mozgás a megyeháza kapujában.

- A szolnoki kormány tagjai közül kit látott az épületben? Kádár például ott volt?

- Teljes bizonyossággal állíthatom, hogy Kádár nem fordult meg az épületben. Münnichet sem láttam, Marosán is csak egyszer bukkant fel. Apró Antalt viszont rendszeresen láttam. A hivatalos verzió szerint a kormány - ha jól emlékszem - hatodikán ment fel Budapestre...

- Tényleg felmentek, vagy utána is látta néhányukat az épületben?

- Apró Antalt utána is láttam, de nem mindennap. Még jó két hétig esetenként felbukkant. Utólag arra következtettem, hogy az új kormány egy-két tagja néha lejött ezekhez az egykori miniszterekhez és funkcionáriusokhoz. Hogy mi célból? Nem tudom.

- Végül is az őrségen kívül hány ember tartózkodott az épületben?

- Körülbelül húsz.

- Mondta, hogy Kádár nem tartózkodott az épületben. Mit gondolt, hol lehet?

- Minket is nagyon érdekelt ez, kérdezgettük is egymást. Hiszen a rádió állandóan őt emlegette, a kormány pedig Szolnokon volt, csak éppen nem nagyon láttuk őket, Kádárt pedig soha. Én akkor nagyon egyszerűen arra következtettem, hogy Kádár csak a közeli szovjet laktanyában lehet - amint ez ma már köztudott.

- Meddig kellett őrizniük az épületet?

- Mintegy három hétig. Addig voltunk ott, amíg a régi funkcionáriusok végül fel mertek menni Budapestre. Akkor az ott levő holmikat - ágyakat, matracokat, lepedőket, pokrócokat - összeszedtük, s visszavittük a laktanyába. Ezek a holmik egyértelműen a Szovjetunióból származtak, ezeket Berei és társai használták, de mivel a szovjetek nem jöttek érte, magunkkal vittük. Ezzel ért véget ez a néhány hetes történet.

E rövid párbeszéd után mindenki azt hihetné, hogy Fodor Gyula és növendékei mind egy szálig megkapták a Munkás-Paraszt Hatalomért Emlékérmet. A sors különös fintora: róluk megfeledkeztek. Fodor Gyula ugyan kétszer is kérvényezhette volna a kitüntetést, de nem akart ,,tülekedni". Amikor az ,,ellenforradalom" leverésének és a Kádár-kormány megalakulásának 30. évfordulóját ülték meg Szolnokon, sem őt, sem hajdani növendékeit nem hívták meg az ünnepségre. Talán féltek egyesek, hogy az egykori ,,kormányőrség" tagjainak eljárna a szája?

Fodor Gyula a karhatalomban nem vett részt, s amit róluk hallott, nem volt túlságosan bizalomgerjesztő. Végezte tovább a munkáját, s mint századparancsnok-helyettes ment nyugdíjba 1978-ban. Boldog, békés családi életet él nyugdíjas feleségével, két lányával és négy unokájával. Ahogy változott a politikai helyzet, néhányan megkeresték: meséljen arról, hogyan is őrizte sokadmagával a szolnoki kormányt. Fodor Gyula rövid visszaemlékezéséből kiderül: a Kádár-kormány soha nem tartózkodott a megyeháza épületében, tehát az emléktábla eltávolítása nem politikai gesztus volt, hanem egy történelmi legenda eloszlatása. Másrészt az is világossá válhatott az olvasó előtt, hogy a korábbi kormányok bukott politikusai közül többen húzták meg itt magukat - például két volt honvédelmi miniszter is. De hogy Apróék miről tárgyalhattak, beszélgethettek például Bereivel, arra csak a még élő, egykori politikai vezetők tudnának választ adni.

(Megjelent: Magyar Honvéd 1990. 36. szám, 22-23. o.)

Mai fejjel sajnálom, hogy 1990-ben nem kerestem meg az akkor ,,még élő, egykori politikai vezetőket". 1990-ben még élt például Apró Antal és Janza Károly is. Ők bizonyára sok érdekességet tudtak volna mesélni - ha egyáltalán nyilatkoztak volna. Mert jól tudjuk, a rendszerváltozás után hirtelen divatba jött a hallgatás. Legalábbis bizonyos oldalon. Apró Antal például 1994-ben hunyt el, s tudtommal az új rendszerben senkinek nem adott interjút.

Végezetül egyetlen apróság. Arról, hogy mi is zajlott 1956 novemberében a szolnoki megyeházán. Andics Erzsébet és Berei Andor - férj és feleség - itt szerkesztette a Szabad Népet, az MSZMP régi-új lapját. Különös helyzet: az MSZMP-nek ekkor már volt saját lapja, a Népszabadság, de ezzel párhuzamosan egy ideig még a régi pártlap is megjelent. Egészen addig, amíg Kádárék közbe nem avatkoztak. Az Andics-Berei duó ugyanis a kádári hatalmat nem kedvelte, a házaspár megmaradt hithű sztálinistának, Rákosi-hívőnek. Ami persze nem is maradt következmények nélkül - de ez már egy másik történet.



Szalay László

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=106193
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MJB - MENTŐÖV BISZKUNaK!
  2012-11-05 18:16:09, hétfő
 
  MJB - MENTŐÖV BISZKUNAK!


2012. november 5. 09:24:09

AKTUÁLIS, KÖZÉRDEKŰ, IGAZ!

MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG

(SZÓRÓLAPJA)

Kitartó és türelmes kutatásunk eredményének termését ezúton nyújtjuk át a Biszku-féle ügyekkel gyötrődő ügyészségnek, bíróságnak, Biszku védőjének és természetesen, a vértől csöpögő kezű feledékeny, tömeggyilkosságra ösztönző Biszkunak (is). Ingyenes és bárki által felhasználható (átvehető, közölhető) anyag, a felelősség a jelen e-mail közreadóját terheli.

Mivel Biszku elvtársat sok mindennel vádolják, de főként azért, mert mint belügyminiszter megdorgálta a lágyszívű vérbírákat, hogy enyhe ítéletek kiszabásával töltik drága idejüket és kevesellte a halálos ítéletek számát, ezért egyesek nem átallnák perbe fogni, meghurcolni, valamint ráccsal védett helyiségben “őrizgetni". Megítélésünk szerint, ne essünk át a ló túlsó oldalára, ismerkedjünk meg a világ első szocialista államának vezető személyiségével, V. I. Lenin elvtárssal, aki az Izvesztyija 1964. június 9.-i számában közölt információ szerint azt követelte, hogy a túlságosan enyhe ítéleteket hozó bírókat zárják ki a pártból.

Biszku elvtárs gyakorlatilag és közvetett módon csupán nagy példaképének a nyomdokán haladt, mert nem akarta, hogy a pártból való kizárás szörnyűséges büntetése érje derék vérbíráinkat! Ezzel is igazolta lágyszívűségét, gondoskodását, mindenre kiterjedő figyelmét és Lenin elvtársa megszívlelendő tanainak alapos ismeretét.

Talán az ő esetében mellőzhető a bírósági procedúra, viszont lehetővé kellene tenni, hogy elhunytát követően, földi porhüvelyét bebalzsamozzák és “lábtól" Lenin múmiája mellé fektessék. Hely van bőven, a helyiség klimatizált és jól őrzött...

Közreadta:

(Prof. Dr. Bokor Imre)

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 106210&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rémisztő kivándorlási hullám kezdődött
  2012-11-05 18:14:05, hétfő
 
  Rémisztő kivándorlási hullám kezdődött


2012, november 5 - 13:22


zkdNoha minden adat azt mutatja, hogy a magyar fiatalok hazánkban akarnak boldogulni, 2010 óta másfél-kétszeresére emelkedett a Magyarországból elvándorlók száma - hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő.

A politikus kiemelte, Magyarországon az elvándorlási hajlam régiós és európai szinten alacsonynak számít, az Orbán-kormány idején mégis másfél-kétszeresére emelkedett ezek száma. Miközben alig történik érdemi lépés a magyar munkavállalók és pályakezdők itthon tartására, Nyugat-Európában ingyenes nyelvoktatást, óvodai férőhelyet és biztos állást sem sajnálnak, ha jól képzett munkaerőről van szó.

Z. Kárpát felhívta a figyelmet, hogy míg 2012-ben három munkaképes korú személyre egy munkaképtelen jut, 2050-re már két eltartott fog jutni három eltartóra. A képviselő kiemelte, hogy ez az előrejelzés 2005-2006-os adatokra épül, amely még nem számolt a riasztó mértékű elvándorlással. A jobbikos politikus úgy látja, ha ez a tendencia folytatódik, akár pár kormányzati cikluson belül is bekövetkezhet a katasztrófa: Magyarországon az idős emberek és a más országokból visszatoloncolt bűnözői elemek lesznek többségben.

A Jobbik ezért megismétli azokat a követeléseit, amelyeket a 2011-es népesedési konferencián dolgoztak ki, de a parlamenti többség folyamatosan lesöpri őket az asztalról: ingyenes felsőoktatás, állai támogatású bérlakásépítései program, munkahelyteremtés a termelő ágazatokban.

barikad.hu


http://www.barikad.hu/remiszto_kivandorlasi_hullam_kezdodott-20121105
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem lenne katasztrófa az euróövezet részleges felbomlása
  2012-11-05 18:09:39, hétfő
 
 
Nem lenne katasztrófa az euróövezet részleges felbomlása
2012, november 5 - 17:05


Az euróövezet néhány gyengébb tagállam távozására szorítkozó részleges felbomlása nem okozna világgazdasági katasztrófát, és a Lehman Brothers amerikai nagybank csődje után elhatalmasodott globális pénzügyi válsággal ellentétben hosszabb távon akár kedvező gazdasági hatásai is lehetnének - vélekedtek új forgatókönyvükben londoni pénzügyi elemzők.

Az egyik legnagyobb citybeli gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics közgazdászai átfogó elemzésükben annak a véleményüknek adtak hangot, hogy ha például Görögország és Portugália távozna a valutaunióból, annak azért nem lenne katasztrofális hatása a világgazdaságra, mivel erre a fejleményre a piaci szereplők széles köre számít.

A Lehman négy évvel ezelőtti összeomlásának a Capital Economics elemzői szerint éppen azért voltak rendkívül súlyos globális következményei, mivel a bankot mindenki túl nagynak tartotta ahhoz, hogy csődbe mehessen, egészen addig a pillanatig, amíg a csőd végül mégiscsak bekövetkezett. Ezt jelezte, hogy a Lehman kötelezettségeinek törlesztéskockázatára kínált piaci biztosítási cseretranzankciók (CDS) árazásai néhány héttel a csőd előtt is mindössze 300 bázispont környékén jártak. Belgium - az egyik leggazdagabb eurótagállam - szuverén törlesztéskockázatának CDS-középárfolyama az elmúlt évben járt 400 bázisponton is.

Mindemellett a kis perifériális eurótagállamok részaránya a világgazdaság összteljesítményén belül "elenyésző". A ház londoni elemzői közölték: központi forgatókönyvük az, hogy Görögország, valamint esetleg Portugália és/vagy Írország előbb-utóbb elhagyja az euróövezetet, a valutauniós gazdaságpolitikai döntéshozók ugyanakkor várhatóan mindent elkövetnek Spanyolország és Olaszország távozásának megakadályozására. A Capital Economics szakértőinek számításai szerint Görögország, Portugália és Írország egyenként 2 százalékkal vagy ennél kevesebbel részesedik az euróövezeti gazdaság összesített kibocsátásából, a világ teljes GDP-értékén belül pedig hozzávetőleg 0,3 százalék a részarányuk.

Ha azonban e kis eurógazdaságok távozása nyomán olyan nagy déli tagállamok is kilépnének az euróövezetből, mint Spanyolország és Olaszország, annak már sokkal súlyosabb tovagyűrűző globális hatása lenne. A cég szakértői kimutatták, hogy Spanyolország, Olaszország, Görögország, Portugália és Írország együtt már 6,4 százalékkal részesedik a globális GDP-értékből, az euróövezet hazai össztermékének 34 százalékát adják, összesített bruttó külső adósságuk a világgazdaság éves össztermékének 10 százalékához közelít, és 1900 milliárd eurós együttes nettó küladósságuk is csaknem a 4 százaléka a globális GDP-értéknek.

Ehhez képest a Lehman Brothers kötelezettségállománya, amely 600 milliárd dollárt tett ki az összeomlás pillanatában, csekélynek volt mondható: ez mindössze az 1,1 százalékát tette ki a világgazdaság GDP-értékének, vagyis az öt perifériális eurótagállam jelenlegi bruttó külső adósságállományának 11 százalékával volt egyenlő. A Capital Economics londoni közgazdászai szerint valószínűleg ezek az aránypárok magyarázzák azokat az elemzői becsléseket, amelyek alapján az euróövezet felbomlásának hozzávetőleg tízszer súlyosabb világgazdasági hatásai lennének, mint a Lehman Brothers bukásának.

A ház szakértői szerint azonban ez - még a nagy déli eurótagállamok távozásának feltételezése esetén is - "túlzottan borúlátó" előrejelzés, elsősorban azért, mert a Lehman végzetével ellentétben az euróövezet részleges felbomlása nem lenne hatalmas meglepetés. A Capital Economics elemzői e véleményüket egy grafikus modellszámítással támasztják alá, amely több befektetési eszköz kockázati felárainak összevetésével kimutatja, hogy a piaci szereplők az idei év legnagyobb részében legalább 50 százalékos eséllyel árazták az euróövezet valamilyen formában 2013 végéig bekövetkező felbomlását.

A cég szerint emellett valószínűleg azért sem járna olyan súlyos következményekkel az euró részleges felbomlása, mert a döntéshozók most felkészültebbek a vészintézkedésekre, mint a pénzügyi válság előtt voltak. A globális pénzügyi válság ugyanis "kemény kiképzésben" részesítette a kormányokat és a jegybankokat egyaránt - fogalmaznak a Capital Economics londoni elemzői.

A ház szerint az euróövezet részleges szétesésének a kezdeti sokk után potenciálisan több kedvező következménye is lehetne. A cég ezek közé sorolja, hogy a távozó eurótagállamok új, saját valutájuk leértékelésével erősíthetnék versenyképességüket. A központi eurógazdaságok számára a részleges felbomlás ugyan felértékelődéssel járna, de ez belső fogyasztásösztönző intézkedések meghozatalára ösztönözhetné a döntéshozókat, és így ezek a gazdaságok is egyensúlyosabb helyzetbe kerülhetnek. A Lehman Brothers összeomlásának semmiféle ilyen kedvező mellékhatása nem volt - fejtegetik forgatókönyvükben a Capital Economics londoni elemzői.

Más nagy londoni házak ugyanakkor korántsem ennyire derűlátók. Az Economist Intelligence Unit (EIU) egy korábbi elméleti szimulációja szerint például ha a valutaunió összeomlik, a jelenlegi euróövezeti országok hazai összterméke a legutóbbi csúcsértékhez mérve legalább 10 százalékkal zuhanna, de az így számolt visszaesés mértéke elérhetné a 25 százalékot is. Az EIU e katasztrófa-forgatókönyve alapján a munkanélküliség a legtöbb eurótagállamban 20 százalék fölé emelkedne, de a legsúlyosabban érintett országokban megközelítené az 50 százalékot.

Az EIU szerint ezek a hatások idővel enyhülnének, de mindenképpen évekbe telne az európai életszínvonal visszatérése a válság előtti szintekre.

MTI - barikad.hu

http://www.barikad.hu/nem_lenne_katasztrofa_az_euroovezet_reszleges_felbomlasa-20 121105
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újra kellene írni a második világháború történetét?
  2012-11-05 18:06:47, hétfő
 
  Újra kellene írni a második világháború történetét?

2012. november 5. 10:07:25

Talán érthető, hogy műhelyünk a napi nemzetközi sajtószemle elkészítéséhez nem néz át minden lapot, illetőleg e lapok hírportálját, csak az általunk legfontosabbnak tartottakat. A brit konzervatív félburvárlap, a Daily Mail online kiadása sem tartozik az említettek közé.

Máshonnan szereztünk tudomást annak egy olyan cikkéről, amelyet a portál október 26-án késő este tett ki közszemlére.

A megdöbbentő írás lényege: a britek Londonban 1946-ban német hadifoglyokat kínoztak azért, hogy vallomást csikarjanak ki belőlük. Több ezer németről volt szó, akik közül nem egyet halálra kínoztak. Másokat azzal fenyegettek, hogy olyanok hajtanak végre rajtuk sebészeti beavatkozást, akiknek semmi közük az orvostudományhoz. Mindez a ,,londoni ketrecnek" elnevezett kínzóközpontban történt, amit az ottani őrök az ,,angol Gestapónak" neveztek.

A londoni kínzóközpont egyike volt a Nagy-Britanniában üzemeltetett kilenc ,,ketrecnek". Ezeket a Hadifogoly Vallató Részleg üzemeltette, amely a katonai hírszerzési igazgatóság alá tartozott.

Erről az egyik kihallgató, Alexander Scotland alezredes a London Cage (londoni ketrec) című, először 1957-ben megjelent könyvében már írt.

Most pedig a cikk írója, Ian Cobain ismertette, hogy ő mit tudott még meg. Messze nem mindent, mert az iratok jó része még mindig titkos.

Az viszont kiderült, a ketrecen - a rendkívül drága Kensington Palace Gardens-ben lévő sorházakon - áthaladó 3573 hadifogoly közül több mint ezret kényszerítettek arra, hogy háborús perekben használható tanúvallomásokat írjanak alá. Noha a londoni kormány akkor már a hadifoglyokkal való humánus bánásmódot előíró genfi egyezményt aláírta.

A nürnbergi perben is használtak fel megkínzott német foglyok vallomását.

Vajon ha az erről szóló iratok is szabadon kutathatóvá válnak, át kell majd írni a II. világháború történetét? Vagy addigra már minden nyugati országban törvény tiltja meg e téren a kutatást, azt a szentként kezelt egyetlen verzió ,,revideálásának", ,,relativizálásának" tekintve?



Ordosz műhely



barikad.hu


http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 106213&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
New Jersey néhány nappal a Sandy keletkezése előtt rendelt R
  2012-11-05 18:04:32, hétfő
 
  New Jersey néhány nappal a Sandy keletkezése előtt rendelt RFID nyomon követést az esetleges evakuáltaknak


Poszt szerzője:
Thea
- 2012/11/05

Forrás: Infowars.com

Rendkívül előrelátó módon, New Jersey négy nappal a Sandy vihar létrejötte előtt egy 5 éves szerződést jelentett be a hajléktalanná vált viharkárosultak RFID chippel történő nyomon követésére, ami megkönnyítené a hatóságoknak az evakuáltak azonosítását és megfigyelését és a vészhelyzetben használt eszközök követését.

Az október 18-án közzétett sajtónyilatkozat szerint a texasi Radiant RFID nevű cég látná el New Jersey Belbiztonsági és Készültségi Hivatalát (OHSP) az RFID technológiával, amit egyébként Texas államban és néhány más helyen már alkalmaztak a 2008-as Gustav hurrikán érkezésekor. A sajtónyilatkozatban a következőket olvashatjuk:

A Radiant RFID feladata, hogy RFID-alapú evakuálási megoldással lássa el New Jersey Belbiztonsági és Készültségi Hivatalát (OHSP), ami alkalmas az evakuált személyek és állatok, valamint a vészhelyzetben használt szállító és egyéb eszközök nyomon követésére az állami menhelyeken egy hurrikán, természeti katasztrófa vagy egyéb esemény érkezésére való felkészülés során és azt követően, a családok újraegyesítésének támogatása érdekében.

A Sandy hurrikán csupán négy nappal ezt követően, október 22-én alakult ki, ami említésre méltó egybeesés, hiszen New England területét utoljára 1938-ban érte el ilyen vihar. Vajon ki láthatta előre a New York, New Jersey és a keleti part egyéb részeire lesújtó vihart, amikor ezeken a területeken 70 éve nem tapasztaltak hasonlót?

Bár New Jerseyben nem kellett kilakoltatást elrendelni, Jersey Shore egyes részein szükségállapotot vezettek be.

A Nemzetvédelmi Hivatal fennhatósága alatt működő FEMA (Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynökség) még arra sem volt képes, hogy ellássa vízzel a viharkárosultakat, pedig a hurrikán vonulási irányát napokkal előre tudni lehetett. Ugyanez az ügynökség, ami már a Katrina hurrikán idején bebizonyította alkalmatlanságát, most elvárja, hogy a lakosság gondolkodás nélkül elfogadja ezt a veszélyes és számos visszaélésre lehetőséget nyújtó technológiát. A kongresszus és más illetékesek több mint 12 milliárd dollár jóváhagyását kérték a FEMA számára a hurrikán utáni helyreállítási munkákra, miközben az ügynökség sokszor kifejezetten akadályozza a helyi hatóságok és magánkezdeményezések hasonló erőfeszítéseit.

A Radiant RFID azt állítja, hogy technológiája az USA lakosságának 18 százalékát lefedi. ,,New Jersey 8,8 millió lakosa mellett, a Radiant RFID megoldásai Texas és South Carolina államokat és Boston városát is behálózzák," áll a sajtónyilatkozatban.

A nyomon követő rendszer egy RFID chipet tartalmazó karkötő segítségével egyénileg regisztrál minden egyes evakuált személyt, háziállatot és otthonát elhagyni kénytelen személyt. A karkötőket minden alkalommal leolvassák, amikor egy evakuált személy felszáll egy buszra vagy megérkezik egy FEMA menhelyre, lehetővé téve a Nemzetbiztonsági Hivatalnak, hogy az egész lakosságot, a mentésben használt eszközöket, járműveket és mindent nyomon követhessen egy katasztrófa esetén.

A cég azzal próbálja népszerűsíteni magát, hogy az általa kínált technológia segít a családok gyors újraegyesítésében, de ugyanakkor azt is lehetővé teszi, hogy a FEMA, a nemzetbiztonság és egyéb nagy kormányszervek ismét újabb területet csatoljanak fennhatóságuk alá az emberek szabadságjogainak és biztonságának rovására.

A Radiant RFID illusztrációja a megfigyelési és nyomon követési rendszerről

A technológia, ami sokak szerint a Bibliából Fenevad Bélyegeként ismert rendszer előfutára, végül is azoknak a szerveknek a kezében összpontosulna, akik átnevelő táborokat állítottak fel a politikai ellenállók és ,,potenciális belföldi terroristák" számára.

A Nemzetbiztonság/FEMA általánosságban hozzá nem értő, de látszólag jó szándékú válasza a természeti katasztrófákra csupán azt a célt szolgálja, hogy elvonja a lakosság figyelmét a kormány nyilvánosan elismert tervéről, hogy válsághelyzetben az alkotmányos módszereket megkerülve irányítsa az országot. Sokak szerint egy igazi gazdasági összeomlás és az azt követő zűrzavar tökéletes válsághelyzetként szolgálna, amikor is az RFID technológiát már a teljes lakosság felügyeletére használhatnák.


http://idokjelei.hu/2012/11/new-jersey-nehany-nappal-a-sandy-keletkezese-elott-re ndelt-rfid-nyomon-kovetest-az-esetleges-evakualtaknak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 595 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 664
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 163657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.