Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
MInden nap....
  2012-11-06 17:14:42, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Minden embernek joga van....
  2012-11-06 17:13:56, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Mikor egy ajtó bezárul....
  2012-11-06 17:13:08, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Légy mindig önmagad
  2012-11-06 17:09:56, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
A legcsendesebb erdőben....
  2012-11-06 17:08:58, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Ráncok ellen
  2012-11-06 17:04:37, kedd
 
 


A feszes bőrért és az egészséges szervezetért a napi 250-500 gramm zöldség és gyümölcs elfogyasztása mellett a bőrnek nagyon fontos, hogy elegendő mennyiséget igyunk. A víz, a gyógynövénytea és a hígított gyümölcslé ideális anti-aging italok ahhoz, hogy sokáig meg tudjuk őrizni a fiatalos kinézetű bőrünket.

A kötőszövet kereken kilenc liter vizet tartalmaz. Ha túl keveset iszunk, a kötőszövet is kiszárad, és mélyebb ráncok képződnek. Sok más folyamat számára is létfontosságú a víz az emberi szervezetben. A kiválasztószervek, és így a szervezet méregtelenítése is a víztől függ. Ráadásul a víz sok fontos anyag szállítóeszköze is a szervezetben. Naponta legalább 2,5 litert vegyünk magunkhoz, de tartsuk magunkat távol az üdítőktől!

Jó zsírok mint anti-aging ételek

Különösen fontosak a szervezet számára a telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavak. Hozzájárulnak a koleszterinszint alacsonyan tartásához, és támogatják a szív-és érrendszer egészségét. A többszörösen telítetlen zsírsavtartalom szempontjából a napraforgóolaj, a repceolaj és az olívaolaj a nyerő. A már a csapból is folyó omega-3 zsírsavak tényleg nagyon értékesek a szervezet számára. A zsíros tengeri halak sok omega-3 zsírsavat tartalmaznak, és ezért ajánlatos hetente 2-3-szor halat enni. A telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavak elsősorban a növényi olajokban fordulnak elő, a naponta fogyasztott zsírok mennyiségének egyharmada ezekből a ,,jó" zsírokból kell, hogy álljon. A telített zsírsavak ellenben főként az állati élelmiszerekben fordulnak elő. Nagyon egészségtelenek a hidrogénezett zsírok, amelyeket az ipari élelmiszer-előállítás során gyakran alkalmaznak, és amelyeket legjobb, ha messze elkerülünk.

Támogatás az anti-aging táplálkozáshoz:
A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett támogatjuk az egészségünket és mérsékeljük az öregedési folyamatot a friss levegőn történő elegendő mozgással, a rendszeres sporttal és a nikotinról való lemondással, valamint az alkoholfogyasztás mérséklésével.

Ezen kívül az elegendő alvás egy fontos tényező a hosszú, egészséges élethez és a friss kinézethez. Az antioxidánsokat ne tabletta formájában vegyük magunkhoz, mert így a szervezet csak töredékét kapja a pozitív hatásoknak, mint amikor friss élelmiszereket készítünk el egészségesen. Ráadásul a főzés öröm, főleg társaságban, és ezzel fokozza a jó közérzetet.
Forrás: impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Borsmenta
  2012-11-06 16:58:08, kedd
 
 


A borsmenta az egyik legkedveltebb gyógynövény, friss íze és illata bizonyára jól ismert. A benne lévő mentol sok termékben megtalálható íz- és illatanyagként. A jellegzetes illatot nem csak ma érezzük kellemesnek, a menta hosszú történetre tekint vissza.

Már az ókori egyiptomi sírokban is találtak olyan növényeket, amelyeket borsmenta leveleként azonosítottak. Hippokratész és Paracelsus is ismerték a menta gyógyító hatását. Már akkoriban is gyomorerősítő és emésztést támogató hatást tulajdonítottak neki. Alkalmazásra került fejfájásra, fülcsengésre, székrekedésre és szíverősítésre is.

Európában az első utalást a borsmentára a 17. századi Angliában találjuk, ahol a növényt a legjobb mentaként dicsérték, amely gyomorgyengeség és hasmenés ellen minden más mentát túlszárnyal. A következő évtizedekben és évszázadokban is szívesen alkalmazták a borsmentát görcsoldó szerként. Később az egész világon felhasználásra került influenzajárványok idején, és ez tudományos munkák tárgya is volt.

A borsmenta levelei illóolajokat tartalmaznak. Ezek fő alkotóeleme a jól ismert mentol, valamint tanninok és flavonoidok. Terápiás szempontból az illóolaj a legfontosabb összetevő. A borsmentaolaj - illetve alkotórésze, a mentol - pozitív hatással van a vaszkuláris idegekre, a légzőrendszerre és a szívizomra.

Ezen kívül görcsoldó és szélhajtó hatása is van. Megfázásnál ismert a mentol hatása a felső légutakra - itt antibakteriális, nyákoldó és hűsítő hatása van. A fejfájós betegek ugyancsak profitálnak az illóolajból. A borsmentateából készült borogatásnak is hűsítő hatása van. A központi idegrendszerben a hűsítő hatás egyfajta helyi érzéstelenítésként hat az idegvégződésekre. A borsmentának ezen kívül nyugtató és epehajtó hatása is van.

A borsmenta hatásmechanizmusa alapján a növényt, illetve annak leveleit főként görcsszerű emésztési és gyomorfájdalmaknál, valamint az epehólyag panaszainál alkalmazzák. Ez a görcsök mellett lehet hányinger, hányás, puffadás vagy hasmenés. A borsmentát elsősorban teaként belsőleg használják. Segít még náthánál, megfázásnál, étvágytalanságnál és szívgyengeségnél, álmatlanságnál, valamint fejfájásnál és migrénnél.
Forrás : impulsermagazin
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4676 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3563
  • e Hét: 8408
  • e Hónap: 39894
  • e Év: 244595
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.