|
1/12 oldal
|
Bejegyzések száma: 116
|
|
|
|
2012-12-30 23:19:01, vasárnap
|
|
|
Roston sült kolbászkák (erdélyi)
Hozzávalók:
1/4 kg marhahús
1/4 kg sertéshús
10 dkg birkahús
késhegynyi szódabikarbóna
bors
1 kiskanál csombor
1 fej fokhagyma
só
Elkészítés:
A húst kétszer, háromszor átdaráljuk, majd a sóval, borssal, szódabikarbónával és a csomborral jól összedolgozzuk. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadunk 2 - 3 kanál vizet, és a húshoz adjuk. Nagyon alaposan összedolgozzuk. A masszát 2 - 3 napig hidegben érleljük, és utána nedves kézzel kolbászkákat formázunk belőle (5 cm), és rostélyon, vagy serpenyőben kisütjük. Mustárral, körítés nélkül tálaljuk.
Megjegyzés:
Megjegyzés: Nagyon finom étel, ezt kizárolag Romániában készítik és fogyasztják, nagyon népszerű étel, mondhatni nemzeti eledel...
A receptet Nagy Tünde küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2012-12-30 23:17:36, vasárnap
|
|
|
Töltött malacpecsenye szilvás káposztával
Hozzávalók:
a húshoz
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg gomba
só
őrölt bors
2 kemény tojás
1 nyers tojás
1 evőkanál tejföl
2-3 evőkanál zabpehely
1,60 kg bőrös malaccomb
flekkenfűszer
1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
a káposztához
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
1 kg vöröskáposzta
só
ecet
20 dkg kimagozott aszalt szilva
0,5 dl bor
a hagymás krumplihoz
50 dkg burgonya
só
2 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
késhegynyi pirospaprika
Elkészítés:
A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A gombát megtisztítjuk, szintén összevagdaljuk, és a hagymán megsütjük, a végén megsózzuk, megborsozzuk. A tűzről lehúzva az összevagdalt kemény tojásokkal, a nyers tojással, a tejföllel és a zabpehellyel összedolgozzuk, ha kell, utána ízesítjük. A malac alsó (nem bőrös) felét behasítjuk, a húst széthajtjuk, és a tölteléket ráhalmozzuk. A húst ráhajtjuk, átkötjük, a végeit összetűzzük, hogy a tölteléket megtartsa. A bőrét kockásra bevagdaljuk, a vágatokat és a hús alsó felét flekkenfűszerrel bedörzsöljük. Az olajon átsütjük, majd mindig csak egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben a sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A megpuhult pecsenyét bőrös felével felfelé tűzálló tálra fektetjük, és a sütőben a saját levével (esetleg sörrel) kenegetve ropogós pirosra sütjük.Közben a szilvás káposztához a hagymát összevagdaljuk, az olajon megfonnyasztjuk, és a cukorral meghintjük. A tűzön kevergetjük, amíg a cukor sárgulni nem kezd, akkor a vékonyra szelt káposztát beleforgatjuk, és sóval, ecettel ízesítjük. Először a saját levében, majd ha elfogy, a bort aláöntve 15 percig pároljuk. Ekkor a kimagozott szilvát belekeverjük, és együtt megpuhítjuk.
A hagymás burgonyához a krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és sós vízben öt percig főzzük. Közben a sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A burgonyát leszűrjük, tűzálló tálra terítjük, és a hagymát megtisztítva, cikkekre vágva belekeverjük. Az olajjal meglocsoljuk, a paprikával megszórjuk, és a sütőben, időnként meg-megkeverve kb. 30 percig sütjük.
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2012-12-30 23:13:15, vasárnap
|
|
|
Fehérboros korhelyleves csülökkel és virslivel
Hozzávalók:
savanyú káposzta
csülök
bőrös virsli
citrom
olívaolaj
liszt
tejföl
só
őrölt feketebors
őrölt köménymag
őrölt pirospaprika
vöröshagyma
fokhagyma
chilipaprika
liszt
fehérbor
Elkészítés:
A káposztát és a csülköt felteszem bő vízben főni, fűszerezem.
Amikor a csülök már megpuhult, egy serpenyőben olajon megpirítom a hagymát, adok hozzá lisztet, paprikát szórok rá, feleresztem hideg vízzel, a leveshez keverem. Belerakom a felkarikázott virslit, öntök bele fehérbort, és keverek bele tejfölt is.
Tálaláskor még teszek középre 1 kanál tejfölt és chilipaprikát.

Megjegyzés:
A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2012-12-30 23:08:25, vasárnap
|
|
|
Mini nyársak tortellinivel
Hozzávalók:
24 kis nyárshoz:
10 dkg színes száraz tortellini
15 dkg pulykamellfilé
10 dkg mini paradicsom
1/2 csomag friss bazsalikom (1 teáskanál száraz)
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál borecet
Elkészítés:
Bő, lobogva forró sós vízben, kifőzzük a tortellinit, a csomagon található utasítás szerint. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kb. akkora szeletkékre, vágjuk, mint a tortellini. A paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük és kettévágjuk. A bazsalikomot megmossuk, apróra vágjuk.
Felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajt, a húsdarabkákat 3-4 perc alatt átsütjük benne, majd kiszedjük, és megszórjuk sóval, borssal. A bazsalikomot összekeverjük az ecettel, a maradék olajjal, sóval, borssal ízesítjük. Kis nyársakra feltűzünk egy fél paradicsomot, egy tortellinit, egy szeletke húst, majd tortellinivel és paradicsommal zárjuk a sort. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A kis nyársakat nagy tálra helyezzük, meglocsoljuk a bazsalikomos mártással, és tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2012-12-30 23:05:32, vasárnap
|
|
|
Halas szendvicsek
Hozzávalók:
16 darabhoz:
1 doboz olajos sprotni
10 dkg füstölt lazac
2 evőkanál tejszínes torma
1 teáskanál apróra vágott kapor
4 szelet szendvicskenyér
1 evőkanál vaj
2 evőkanál erős paprikakrém
Elkészítés:
A sprotnikonzervet felbontjuk, leöntjük róla az olajat, és a kis halakat óvatosan szétszedjük. A füstölt lazacszeleteket 4x4 cm-es darabkákra vágjuk. A tejszínes tormakrémbe belekeverjük a kaprot.
Két szelet szendvicskenyeret megkenünk vékonyan vajjal, majd a paprikakrémmel, és négyfelé vágjuk. Egy-egy kis füstölt halat teszünk rá, majd tálra tesszük. A másik két szelet kenyeret megkenjük a kapros tormakrémmel, majd négyfelé vágjuk. Minden kis kockára egy kis szelet lazacot fektetünk. Tálalásig fóliával lefedve a hűtőbe tesszük, majd vegyesen tálra tesszük és kínáljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 15 perc múlva
1 darab: 95 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-halas |
|
|
|
|
|
2012-12-30 22:59:59, vasárnap
|
|
|
Sült paprika feta sajttal három ízben
Hozzávalók 4 személyre:
1. variáció
1 zöld kaliforniai paprika
10 dkg feta sajt
1 csokor petrezselyem
1 szál zöldhagyma
10 szem olívabogyó
1 teáskanál genovai pesztó
2. variáció
1 sárga kaliforniai paprika
10 dkg feta sajt
1 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál majonéz
1 csapott mokkáskanál curry
1 evőkanál olívaolaj
½
gerezd fokhagyma
1 evőkanál fehérborecet
5 dkg sárgarépa (sajtreszelőn lereszerve)
3. variáció
1 piros kaliforniai paprika
10 dkg feta sajt
1 nagy kifilézett paradicsom (héja lehúzva, magok kiszedve, apró kockára vágva)
1 csapott teáskanál paprikakrém
2 db szardellafilé
10 szem fekete magozott olíva
6-8 szál metélőhagyma finomra vágva
Elkészítés:
1. A paprikákat 160 fokos sütőben 40-45 percig sütjük (félidőben megforgatva), majd a sütőből kivéve még forrón tálba rakjuk, és fóliával letakarjuk. A paprika sütésétől nem kell megijedni. Legegyszerűbb talán otthon a gázrózsán vagy a sütőben, alufóliára tenni egy tepsibe, és kivárni, amíg a héja már fekete és hólyagos. Tényleg addig kell sütni, amíg szó szerint fekete lesz. Ez kb. 7-8 perc oldalanként a grillben, de nyilván sütőfüggő. Ekkor kivesszük a sütőből, egy nagy és mély tálba tesszük, és a tálat szorosan, teljesen légmentesre lefedjük (pl. átlátszó fóliával), majd kb. 15 percig békén hagyjuk. Ez idő alatt a paprika összeesik, és a héja teljesen simán lehúzhatóvá válik.
2. Ha a paprika kihűlt, a héját lehúzzuk, és kis kockákra vágjuk, a többi hozzávalót hasonlóképpen, a finomra vágott hozzávalókat összekeverjük a fetával és tálaljuk.

3. Bagettel, pirítóssal, füstölt sonkával, zellerszárral, sültekkel tálaljuk.
Megjegyzés:
Dunszt Zsolt receptje. További érdekességeket és fotókat a Mesterkurzus blogban találsz!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2012-12-30 22:54:08, vasárnap
|
|
|
Sonkás falatkák tojásos uborkatalpon
Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
6 db főtt tojás
24 szelet füstölt sonka
1 db piros kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
majonéz a díszítéshez
Elkészítés:
A megmosott kígyóuborkát csíkhámozóval kidíszítjük, majd 24 szeletet vágunk belőle. A megtisztított főtt tojásokat szintén szeletekre vágjuk, majd 1-1 szeletet az uborkákra teszünk. 1-1 kiskanál majonézt kanalazunk rá, majd belefektetjük a félbehajtott és felcsavart füstölt sonka szeleteket. Mindegyik falat közepébe paprikaháromszögeket teszünk, fogvájóval áttűzzük, és friss petrezselyemmel díszítjük. Tálaláskor ízlésesen tányérra rendezve kínáljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2012-12-30 22:51:20, vasárnap
|
|
|
Körözöttel töltött sajttekercs
Hozzávalók:
60 dkg sajt (edami vagy trappista)
50 dkg túró
2-3 dl tejföl
1 csokor apróra vágott snidling
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 nagy csipet só
A majonézes zöldborsóhoz:
1 üveg zöldborsó konzerv
10 dkg majonéz
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
kevés citromlé
csipet só
1 nagyobb csipet porcukor
Elkészítés:
1.) A sajtot hideg vízbe áztatva a tűzre tesszük egy fazékban, felforraljuk, majd 25 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután alufóliával fedett nyújtódeszkára tesszük és kinyújtjuk.
2.) A túrót összekeverjük a nagyon pici kockákra vágott hagymával, a snidlinggel, a tejföllel, majd sózzuk, paprikázzuk, és alaposan összekeverjük.
3.) A kinyújtott sajtra (ami úgy fog kinézni, mintha tészta lenne) felkenjük a túrót, majd óvatosan feltekerjük, szorosan belecsavarjuk az alufóliába, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Végül, ha letelt az idő, kivesszük, és felszeleteljük, mint egy bejglit.
4.) A zöldborsót lecsepegtetjük, a többi hozzávalót egy mély tálban simára keverjük, majd hozzáadjuk a borsót. Egy lapos tálba simítjuk a zöldborsósalátát, elhelyezzük rajta a felkarikázott sajttekercset, és kígyóuborkával, paradicsommal, majonézzel díszítjük.

Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
További receptek, fotó és érdekességek a Morzsáló blogban!
Forrás:Mindmegette.hu

|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
1/12 oldal
|
Bejegyzések száma: 116
|
|
|
|
2012. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
116 db bejegyzés |
e év: |
1342 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 339
- e Hét: 1908
- e Hónap: 9311
- e Év: 22505
|
|
|