Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Folyamatban lévő mű vagy
  2012-12-01 09:11:04, szombat
 
  "S ez folytatódik, amíg olyan éretté nem válunk, mint Krisztus, és teljesen olyanokká nem leszünk, mint Ő." (Ef. 4:13, CEV fordítás)




Krisztushoz hasonlatossá válni hosszú és lassú növekedést jelent. A szellemi érettség sem érhető el azonnal és automatikusan. Ez egy fokozatos, folyamatos fejlődés, ami egész életünkön át tart.

Erre a folyamatra utalva mondta Pál: "S ez folytatódik, amíg olyan éretté nem válunk, mint Krisztus, és teljesen olyanokká nem leszünk, mint Ő." (Ef 4:13, CEV ford.)

Te is egy folyamatban lévő mű vagy. Szellemi átformálódásod, az, hogy Jézuséhoz hasonló jellemed alakuljon ki, egész életeden keresztül tart, de még akkor sem leszel kész mű itt a Földön. Csak akkor válsz befejezetté, amikor a Mennybe jutsz, vagy amikor Jézus visszatér.

Akkor viszont befejeződik a jellemed átformálódásával kapcsolatos minden bevégezetlen munka. A Biblia azt írja, hogy amikor végre tökéletesen láthatjuk Jézust, teljesen olyanokká válunk, mint ő. "El sem tudjuk képzelni, milyenek leszünk, amikor Jézus visszatér. De azt tudjuk, hogy amikor eljön, olyanokká leszünk, mint Ő, és olyannak fogjuk Őt látni, amilyen valójában." (1Jn 3:2, NLT ford.)

Sok zavart okoz keresztény életünkben az, hogy figyelmen kívül hagyjuk azt az egyszerű igazságot, hogy Istent sokkal inkább érdekli jellemünk építése, mint bármi más. Aggódunk, amikor Isten úgy tűnik, nem szól hozzánk olyan konkrét esetekben, mint amikor arról van szó például, hogy milyen foglalkozást válasszunk magunk.

Igazság szerint sok különböző foglalkozás van, ami Isten életedre vonatkozó tervébe illeszkedhet. Isten azonban a leginkább azzal törődik, hogy bármit is csinálsz, krisztusi módon tedd. (1Kor 10:31; 1Kor 16:14; Kol 3:17,23)

Istent sokkal jobban érdekli, hogy ki vagy, mint az, hogy mit csinálsz. Emberi lények vagyunk, nem emberi gépek. Istent sokkal jobban érdekli a jellemed, mint a foglalkozásod, mivel jellemedet magaddal viszed az öröklétbe, a foglalkozásodat viszont nem.

A Biblia figyelmeztet: "Ne igazodjatok olyan jól a társadalmatokhoz, hogy gondolkodás nélkül megfeleljetek annak. Ehelyett figyelmeteket Istenre irányítsátok. Megváltoztok teljesen... A körülöttetek lévő társadalommal ellentétben, amely lehúz titeket az ő éretlen szintjére, Isten a legjobbat hozza ki belőletek, és egy jól megformált érettséget fejleszt ki bennetek" (Róm 12:2, MSG ford.)

A társadalommal ellentétes döntést kell hoznunk, hogy arra tudjunk figyelni, hogy Jézushoz hasonlóvá váljunk. Máskülönben más erők, melyek a társak, a szülők, a kollégák vagy a társadalom felől érnek minket, megpróbálnak az ő képükre formálni bennünket.

Szomorú, hogy sok hívő felhagy azzal, hogy Isten céljának beteljesítéséért éljen, és ehelyett a saját elégedettségének és érzelmi stabilitásának megvalósítása a célja. Ez önimádat, nem egy tanítványnak az élete.

Jézus nem azért halt meg a kereszten, hogy nekünk kényelmes, az adott társadalomba jól beilleszkedő életünk legyen. Az Ő célja ennél sokkal mélyrehatóbb: Azt akarja, hogy olyanok legyünk, mint Ő, mielőtt a mennyországba visz minket. Ez a legnagyobb kiváltságunk, azonnali felelősségünk és végső rendeltetésünk.

Beszéljünk róla

Milyen területen és hogyan történt meg veled, hogy jobban foglalkoztatott az, hogy mit csinálsz, mint az, hogy kivé válsz?
Milyen területen váltál a társadalomhoz, a világhoz igazodóvá? Mi a válaszod arra, hogy Jézust követni azt jelenti, hogy ki kell lépni a kényelemből és a stabilitásból?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. 11. 24.)Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mi lesz 2012 december 21-én valójában?
  2012-12-01 08:50:15, szombat
 
  Miért ér véget az idei téli napfordulón a maja naptár? Fel lesz-e készülve az emberiség a Föld sötétbe borulására?

Sok tévhit és alaptalan mitológia kering 2012 december 21-ével kapcsolatban. Az biztos, hogy a Nibiru (a Földbe becsapódó bolygó) egy mese, egy kamu, amely csak arra jó, hogy elterelje a figyelmet a valódi veszélyről. Hogy mi is ez? Váratlan szökőár, vulkánkitörés, földrengés, mágneses pólusváltás, meteorbecsapódás, fekete lyuk??? Nem! Nem! Nem!
Link



" Mert ezt mondja az Úr:

Mert én tudom az én gondolatimat, amelyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kívánatos véget adjak néktek.

Akkor segítségre hívtok engem, és elmentek és imádtok engem, és meghallgatlak titeket.És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem."
Jer.29:11-13.


Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 653 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2123
  • e Hét: 6350
  • e Hónap: 17403
  • e Év: 78704
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.