Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Idéznék egy mondatot a cikkből !!!!
  2012-12-21 19:10:24, péntek
 
  Idéznék egy mondatot a cikkből !!!!

"Azok a személyek, akik a 3 hónapos gettós fogva tartást magzati állapotban élték át (legkésőbbi születési dátum 1945. augusztus 31.), szintén jogosultak lehetnek"
Tisztelt holokausztosok, nehogy már a spermiumot is beszámolják, mert aztán lesz itt túlélő rendesen.

***************************


Életjáradék holokauszt túlélőknek
2012-12-20 17:54:16


MAZSIHISZ

A német kormánnyal a múlt év végén és ez év folyamán lefolytatott tárgyalások nyomán a Claims Conference lehetőséget kapott az életjáradék-program jogosultsági körének kiterjesztésére.


A Claims Conference életjáradékára jogosult lehet az a zsidó származású holokauszttúlélő, aki koncentrációs táborban volt, gettóban volt legalább 3 hónapig, vagy a külvilágtól elzárva bujkált legalább 6 hónapig, vagy hamis személyazonossággal élt legalább 6 hónapon keresztül, a náci Németország által megszállt területen.

Azok a személyek, akik a 3 hónapos gettós fogva tartást magzati állapotban élték át (legkésőbbi születési dátum 1945. augusztus 31.), szintén jogosultak lehetnek a programban, amennyiben az egyéb kritériumoknak is megfelelnek. A pontos kritériumok a Claims Conference internetes oldalán találhatók, a www.claimscon.org oldalon.

A kibővített kritériumokról minden regisztrált ügyfél 2011. december, illetve 2012. január folyamán tájékoztatást kapott. Aki már beadott kérelmet, nem kell új kérelmet beadnia. A kifizetések a kérelem jóváhagyását követően kezdődnek.

A jóváhagyott kérelmek 2012. november 1-jétől, illetve 2013. január 1-jétől visszamenőleg lesznek kifizetve a jogosultság alapja szerint, illetve ha a kérelem ezen időpontok után került beadásra, akkor a kérelem bevételének napjától. 2013. január 1-jétől a kifizetés összege minden jóváhagyott CEEF-kérelmező részére havi 300 euró lesz. Az első, visszamenőleges kifizetést követően a kifizetések háromhavonta történnek.

A Claims Conference életjáradékára csak olyan túlélők lehetnek jogosultak, akik nem kapnak német forrásból nyugdíjat (CEEF, Art 2, Német Kárpótlási Törvény - BEG -, PRVG, Osztrák OFG ellátás, Izraeli Pénzügyminisztériumtól az 5717-1957 sz. törvény alapján folyósított ellátás), és akik minden egyéb kritériumnak megfelelnek.

Figyelem: Azok az üldözöttek, akik a Német Gettónyugdíjtörvény (ZRBG) alapján a gettóban végzett munka után német társadalombiztosítási nyugdíjban részesülnek vagy arra jogosultak, megkaphatják a CEEF-nyugdíjat is.

Azok az üldözöttek, akik már részesülnek a CEEF háromhavonkénti kifizetésében, illetve akik korábban már beadtak kérelmet a CEEF programban, új kérelmet nem adhatnak be. A korábban elutasított kérelmek az új kritériumok szerint ismételt elbírálásra kerülnek.

Kérelmet csak a túlélő adhat be, örökös nem. Azok a túlélők (magzati állapotra is vonatkozik), akik a fenti kritériumoknak nem felelnek meg, és korábban nem kapták meg a Budapest Alap egyszeri, 1900 eurós kifizetését, beadhatnak kérelmet a HVCF (Holocaust Victim Compensation Fund) programban. A HVCF egyszeri kifizetésének összege 2556 euró jóváhagyott kérelem esetén.

Mind a CEEF háromhavonkénti kifizetésére, mind a HVCF egyszeri kifizetésére kérelmet kell beadni. Jelentkezési nyomtatvány letölthető online a www.claimscon.org internetes oldalról vagy beszerezhető a Claims Conference Budapesti Irodáján.

A kérelemhez jól olvasható fénymásolatban mellékelni kell a személyazonossági igazolványt, a zsidó származás igazolását, a házassági anyakönyvi kivonatot (nőknél) és az üldöztetés igazolását.

Bővebb információ a www.claimscon.org oldalon, valamint a Claims Conference Budapesti Irodáján: Claims Conference Budapest, 1054 Budapest, Tüköry u. 3. Telefon: 374-3078. Ügyfélfogadás hétfőtől hétfőtől-csütörtökig 9 és 12 óra között.

http://www.mazsihisz.hu/2012/12/20/eletjaradek-holokauszt-tuleloknek-5755.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb bőrt húznak le rólunk a "tudodkik"
  2012-12-21 19:07:47, péntek
 
  Újabb bőrt húznak le rólunk a "tudodkik"
2012. 12. 21. péntek. - 07:07

A magyarországi zsidó szervezetek úgy döntöttek, tovább szívják az ország vérét, és közölték a "nemzet kormányával", még kér a nép, márhogy az övék. Ezért Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztése alapján a kormány a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottság létrehozásáról döntött, amelyet Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár irányít majd. A testület tevékenységét 2013. január 1-jétől 2014. december 31-ig végzi. Aztán majd létrehoznak egy újabbat...

A Kormányszóvivői Iroda tájékoztatott arról is, hogy a vonatkozó törvény alapján a több mint nyolcezer magyarországi túlélő rendszeres nyugdíjkiegészítésben részesül, amelynek összegét a kabinet szerdai döntése értelmében 2013. január 1-jétől 50, majd 2014-ben további 50 százalékkal kíván megemelni.

Közben pénzhiányra hivatkozva iskolák, kórházak zárnak be, magyar emberek fagynak meg a téli hidegben.

Seggnyalás a köbön. A "nemzet kormánya" mindenkit alul tud múlni...

Cs. Vendel - Kitartás.hu


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/ujabb-bort-huznak-le-rolunk-a-tudodkik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egész népemet fogom milliárdokért tanítani
  2012-12-21 18:59:08, péntek
 
 

Egész népemet fogom milliárdokért tanítani

Spirk József

2012. december 21., péntek 16:20 |

Háromszáz nyelvoktató cég hiába várta, hogy értesítést kapjon a Közigazgatási és Igazságügyi Hivataltól (KIH), részt vehet-e az évtized üzletében, amikor kiderült, hogy öt cég máris kapott milliárdos megrendelést az uniós pénzből indított lakossági nyelvoktatási programban. A piac szereplőiben meghökkenést váltott ki a névsor, hiszen közülük az egyik eddig nem is foglalkozott nyelvoktatással, nincsenek tanárai sem, a másik a miniszterelnök kedvenc nyelvoktatójának tulajdona, kettő pedig olyan család érdekeltsége, amely szintén magas kapcsolatokkal rendelkezik. A KIH szerint még az idén döntenek több oktatócég pályázatáról, de az már most látszik, hogy mindenkinek nem lesz hely a projektben.
Címkék
uniós források, nyelvoktatás, nyelviskola

Alig nyitották meg a nyelvoktató cégek számára a jelentkezés lehetőségét az Európai Unió ,,Tudásod a jövőd" elnevezésű lakossági idegen nyelvi fejlesztő projektjére, az egyik megyei kormányhivatalban már tudták, hogy melyik cégnél tanulhatnak majd a kormányzati szakigazgatási dolgozók és családtagjaik.

Az Index birtokába került dokumentum szerint két nappal a 12,5 milliárd forintos, uniós forrásból finanszírozott program regisztrációjának indítása után, november 10-én a Somogy megyei kormányhivatal körlevélben küldte szét a hallgatók számára nagyon kedvező, 95 százalékos támogatottságú tanfolyam jelentkezési lapját, amelyen a DFT-Hungária Kft. már lebonyolítóként szerepelt.

A hazai nyelviskolák által megváltásként várt projektre jelentkező cégek többsége ekkor még az induláshoz szükséges papírok összegyűjtésével foglalkozott.
Százezer embert tanítani

Óriási volt a várakozás, hogy kiírják végre a jelentkezési feltételeket az összesen legalább 100 ezer ember kétéves idegen nyelvi képzéséről szóló pályázathoz. A jelentkezést számos bürokratikus elem nehezítette. Referenciaként olyan munkaügyi statisztikát kértek, aminek a megszerzése legalább egy hetet elvitt a felkészülésből, de az nem jelentett akadályt, ha valakinek nem, vagy csak alig volt tapasztalata a területen.

A nehezítések ellenére végül több mint háromszáz cég regisztrált a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalnál abban a reményben, hogy bekapcsolódhat a Magyarországon e területen páratlan méretű programba, amely minden bizonnyal át fogja rendezni a teljes ágazatot, hiszen a kívülrekedtek számára végképp elapadhat a fizetőképes kereslet az amúgy is pangó piacon.

A napokban azonban kiderült, hogy a jelentkezők többségének csalódnia kellett, mert miközben kétségbeesetten próbálták összeszedni a szükséges papírokat, majd információkat kisajtolni a pályáztatást lebonyolító Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalból, 4-5 cég már meg is kapta a nagy megrendeléseket, és elkezdte a jelentkezők gyűjtését.

Egy magát becsapottnak érző cégvezető a napokban a Piac és Profit internetes oldalán tette közzé levelét, amelyben leírja, hogy december 12-én még jóhiszeműen érdeklődött a hivatalnál, mikor indíthatják meg a lakossági jelentkeztetéseket, a KIH pedig türelmét kérte. December 18-án viszont a program hivatalos oldalán elindult a hallgatók felvétele, de erről ők nem kaptak értesítést, mert az oktatást ,,egy megdöbbentően szűk kör" végezheti.

,,Igencsak úgy tűnik, a képzőintézmények már előre, még szinte a beadás előtt kiválasztásra kerültek, megszülettek a szerencsés intézmények, akik részt vehetnek a pályázat megvalósításában" - vonta le magának a történtek alapján a konklúziót az egyik vállalkozó, aki szerint a hivatal ezzel az eljárással komoly versenyhátrányt okozott cégének, és a többi hozzájuk hasonló nyelvoktatással foglalkozó intézménynek.
DCIKA20030130005
Fotó: Czika László

A cégek azért csalódottak, mert mindenki azt hitte, hogy a TÁMOP 2.1.2-vel eljön a kánaán, egy ekkora keretből az egész magyar ágazatnak jut majd megrendelés - mondta az Indexnek egy másik iskolatulajdonos. Szerinte sok vállalkozás az utolsó fillérjét is beleölte, hogy kitartson a nagy üzlet beindításáig, és most azt látja, hogy néhány kiváltságos az orra előtt halássza le a piacot.

Az érintettek csak a hallgatói regisztrációból tudhatták meg, hogy melyik cégek tanfolyamára lehet jelentkezni. Több ezer ember képzésére kapott megrendelést például az International House Kft., amely Budapesten közismert nyelviskola. Az IH ugyanakkor eddig szinte az egyetlen volt (a Dover mellett) a minőségi oktatásra nagy hangsúlyt fektető Nyelviskolák Szakmai Egyesületének 39 tagja közül, aki zöld utat kapott. A csalódott iskolák ezt azzal magyarázzák, hogy az IH-nak Sikó Anna a többségi tulajdonosa.

Sikó Annáról az ágazatban az a legenda kering, hogy korábban Orbán Viktort is tanította angolra. Annyi biztos, hogy a 2010-es kormányváltás után felívelt Sikó politikai karrierje, és jelenleg Magyarország ausztráliai és óceániai nagyköveti posztját töltheti be. Kinevezése előtt a miniszterelnök személyesen mondott neki köszönetet, amiért az elmúlt években ,,szellemi hátországot" adott a Fidesznek. A köszönet többek között arra vonatkozhatott, hogy az IH vezetője, aki tagja a Széll Kálmán Alapítvány kuratóriumának is, részt vett a Széll Kálmán terv kidolgozásában.
Szabolcstól New Yorkig

Az országos képzési program nyerteseinek szűk körébe meglepő módon két nyíregyházi vállalkozás is bekerült: a New York Nyelviskola és a Top Tanoda. Mindkét cég (legalábbis a közelmúltig) a Bucskó-család érdekeltsége. Különösen érdekes, hogy cégalapító, Bucskóné Szabari Judit, a Felnőttképző Akkreditáló Testület nyelvi vezetője. Egybeesés, hogy a pályázaton való részvételhez ennek a testületnek az akkreditációját kellett benyújtani a KIH-hez. A New York Szabolcs megyében és környékén a munkaügyi pályázatok nagy nyertese volt eddig is, de a Top Tanoda korábban egy alig tízmilliós forgalmú minicég volt.

Természetesen a jólértesült somogyi kormányhivatalban emlegetett DFT-Hungária is kapott megrendelést az uniós pályázaton, de leendő hallgatóinak létszáma nem látszik a lakossági regisztrációs rendszerben. Úgy tudjuk ennek az az oka, hogy a projekt keretében olyan tanfolyamok szervezésére kapott megbízást, amelyeket nyilvánosan nem hirdetnek meg. A zárt képzések cégeknél, vagy éppen államigazgatási szerveknél zajlanak majd. A DFT-Hungária sok egyéb tevékenysége mellett azzal vetette észre magát, hogy sikerrel műkdött közre az Erzsébet utalvány indításakor az elfogadóhelyek rohamszerű összegyűjtésében.

Információink szerint az öt nyertes között van még Dover Nyelviskola, sőt ez a cég kapta a legnagyobb kvótát. A Dover indulásáról is gyorsan hírt kaptak az államigazgatásban, dolgozók: Miskolcon már a beadás napján reklámozták a hivatalokban. A budapesti székhelyű iskola most az országban mindenhol tanfolyamokat indíthat, köztük laktanyákban is. A Dover korábban a honvédség udvari beszállítója volt.

Az Albacomp Rendszerház Kft. is szerződést kapott nyelvoktatásra, jóllehet a cég eddig nem is működött ezen a területen, akkreditációját a közelmúltban szerezte, tanárai pedig még a közelmúltban sem voltak, ezért jelenleg alvállakozókat keres.
Jöhet bárki, csak a keret szűkös

A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal szerint minden képzőintézmény számára nyitott a Tudásod a jövőd! projekt, a részvételnek egyetlen korlátja van csupán, a rendelkezésre álló keret. A KIH sajtóirodája az Indexnek küldött levelében azt írta, a mostani, nem teljes körű feldolgozás alapján megállapítható, hogy 2013. június 30-ig a képzők a rendelkezésre álló forrás több mint tízszeresét szeretnék elkölteni, a 2,8 milliárd forint helyett 28 milliárdot, ezért jogos az a feltételezés, hogy nem minden képző fog a programba bekerülni és nem minden elképzelése tud megvalósulni. A KIH szerint egyébként csak a 2013. január 15-ig induló képzéseket hirdették meg, ahol valóban 5 képzőintézmény kapott szerződést, a későbbi időszakra pedig 24 szerződés írtak alá.

A projektben az együttműködő képző intézmények köre nincs behatárolva, írta a hivatal, hozzátéve, hogy minden képző intézménynek teljesítenie kell a nyilvánosságra hozott feltételeket. A KIH azt állítja, hogy a jelentkezők között jelentős számú olyan cég van, amelyeknek korábban nem volt fő profilja a nyelvi képzés, ,,ugyanakkor megállapítható, hogy jelentős képzési tapasztalattal rendelkeznek, illetve az összes feltétlelt teljesítették, amely a közzétett kritériumokban szerepelnek".

A KIH tájékoztatása szerint a 12,5 milliárdos keretből összesen 9 milliárd forint fordítható képzésre, amit három időszakra osztva fognak felhasználni, 2013. június végéig 2,8 milliárd forintot, 2014. február végéig 4,8 milliárd forintot, 2014. augusztus végéig 1,4 milliárd forintot.

http://index.hu/belfold/2012/12/21/egesz_nepemet_fogom_milliardokert_tanitani/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Moszados különítmény ölhetett a connecticuti iskolában
  2012-12-21 18:38:01, péntek
 
  2012-12-21. 16:36
Moszados különítmény ölhetett a connecticuti iskolában

Míg a liberálisok és konzervatívok a fegyvertörvény szigorításáról vitatkoznak, nem veszik észre, hogy közben épp a legfontosabb dologról feledkeznek meg, nevezetesen: az egész amerikai nemzet biztonságának a kérdéséről. Nem érdeki őket és egyszerűen lesöprik az asztalról.

A Sandy Hook általános iskolában rendezett kegyetlen mészárlás, a pszichológiai hadviselés eszközével próbálta terrorizálni az amerikaiakat, és a kisgyerekek brutális kivégzése, akaratlanul is, Izrael módszereit juttatja eszünkbe.
A gyilkos fegyverek betiltása, illetve használatuk korlátozása, nagyon szép és dicsérendő kezdeményezés, de ugyanakkor a közvéleménynek jószerivel fogalma sincs arról, hogy az amerikai állambiztonsági hivatal, másfélmilliárd, 40-es kaliberű hollow point-lövedékes fegyverkészlettel rendelkezik, amit még a genfi egyezmény, hadviselésről szóló szabályzata is szigorúan tilt. Ugyanakkor - a szenátus albizottsága 2012 októberében kiadott jelentése szerint, 2001 és 2009 között semmilyen terrorista veszély(!) nem fenyegette Amerikát, a ,,terrorizmus elleni harc" tehát blöff volt csupán, a hamis szlogent a kormány az FBI-jal karöltve agyalta ki.
Szándékosan hallgatnak az ország különböző részein felállított, úgynevezett átnevelő FEMA-táborokról is, mert ha kiderülne, akkor félő, talán mindenki megvilágosodna, hogy Amerika a saját állampolgáraival szemben készül egy nagy, végső leszámolásra. A Federal Emergency Management Agency, vagyis Szövetségi Válságkezelési Ügynökség, szükségállapot esetén az Egyesült Államok kormányát váltaná fel, és ezzel egy csapásra megszüntetné a demokratikus szabadságjogokat. Tehervagonok szállítanák az embereket az internáló, átnevelő táborokba, és a fogvatartottaknak az USA irányelveinek elfogadására kényszerítését, pszichológiai módszerek és ,,átnevelő tisztek" segítségével végeznék... (Nem ismerős?)
Mike Harris, Arizona korábbi kormányzójelöltje a Veterans Today című lapban leplezte le, a különböző tömegmészárlások közötti összefüggéseket, mint például Norvégiában, ahol éppen azután történt a 77 fiatal életét követelő tragédia, miután a norvég kormány hajlandónak mutatkozott az egyoldalú gazdasági szankciók bevezetésére Izraellel szemben. Gyilkosságok sorozata történik nap mint nap Gázában, ne csodálkozzunk tehát, ha ez ugyanez történik Norvégiában vagy legutóbb Connecticut-ben.

Azt már tudjuk, hogy Adam Lanzát és édesanyját, még a mészárlás előtti napon meggyilkolták. A katonai ruhába és golyóálló mellénybe bújtatott Adam Lanza holttestét, úgy szállították be az iskolába. A három tagú terrorista csoport egyikét rögtön elfogta a rendőrség (ez volt az a bizonyos füvön fekvő megbilincselt ember, akit a gyerekek is láttak) a másik kettő pedig a hátsó kijáraton keresztül próbált volna menekülni, de csak az egyiknek sikerült, mert a másikat elkapták. A letartóztatottak nevét nem tudni, rendőrségi őrizetben sincsenek, hollétük ismeretlen. Ez is bizonyítja, hogy megint titkolnak előttünk valamit és hazugságokkal próbálnak beetetni minket. Mégis, mit titkol elölünk a rendőrség?
Amikor a ,,magányos elkövető" átlátszó meséje lelepleződik, a CIA-ügynököktől hemzsegő amerikai sajtó, zavaros történetekkel és hamis információk áradatával próbálja megtéveszteni a közvéleményt.
Tanulmányozzuk csak át a történelmet és sok minden érthetővé válik. Lenin és Trockij zsidó terroristák voltak, sőt a nemzetközi terrorizmus megrögzött hívei és támogatói. A Likud párt alapítója, és Izrael hatodik miniszterelnöke, az IRGUN nevezetű zsidó terrorszervezet tagja. Izraelen kívül, nincs még egy nép a földön, amelyik ennyire önző módon, csak a saját érdekeit tartaná szem előtt, és ennyire figyelmen kívül hagyná más népek - köztük az amerikaiak - érdekeit.
Aki vette a fáradtságot és áttanulmányozta szeptember 11-e történetét, annak már nem kell bemutatni a sem a neokonzervatívokat, sem a Moszadot. Vagy ahogy egykor Bill Casey, korábbi CIA-főnök említette: A dezinformációs rendszerünket akkor nevezhetjük majd igazán tökéletesnek, ha abból, amit elhitetünk az amerikaiakkal, az égvilágon semmi sem lesz igaz.
Erre most Connecticut a szomorú példa.
(Rónaszegi Judit - dr. James H. Fetzer - Press Tv nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/105768/#ixzz2Fi1rs5ln
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki mit mond a nászéjszakáján?
  2012-12-21 18:37:05, péntek
 
  Ki mit mond a nászéjszakáján?

varrónő: Jól fog állni!
kalauznő: Beljebb, a közepe még üres!
cipész: Kicsit szűk, de ki fog tágulni.
fogorvos: Csak kicsit fog fájni.
órás: Na, ezt valaki már babrálta!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Megint hazudott a kormány a hallgatóknak
  2012-12-21 18:36:37, péntek
 
  Megint hazudott a kormány a hallgatóknak

Budapest - Ismét becsapták a hallgatókat, de lehet, hogy még ennél is nagyobb a baj: Orbán és társai mentálisan már odáig süllyedtek, hogy fel sem fogják, mit beszélnek. Eltörölték a keretszámokat, mondták, és karácsony előtt meglesznek a ponthatárok, aztán egy nappal később kiderült, hogy mégsem születtek meg ponthatárok, a legkeresettebb egyetemi képzések pedig fizetősek lesznek. A diákok pénteken délután a röghöz kötésüket szabályozó szerződéseket égetik a Moszkva (Orbán-kori nevén: Széll Kálmán) téren.
Az első tárgyalást követően - melynek végén a diákok képviselői faképnél hagyták a kormány tárgyalóit - Orbán Viktor miniszterelnök és Balog Zoltán Mindenért Felelős miniszter arról beszélt, hogy a diákok majd minden követelését teljesítették, nem értik, miért a háborgás. S valóban, látszólag ,,csak" a röghöz kötés maradt, abban tértek el az álláspontok. Azután kiderült, hogy átverték az országot, nem először, és nyilván - amíg még megtehetik -, nem utoljára.
A diákok persze nem vették be a maszlagot: amikor kiderült, hogy mely szakokon lehet kizárólag - a magyar jövedelmekhez mérten nem kevés - pénzért tanulni, úgy értékelték a helyzetet, maradt a tandíj.
És valóban, a legnépszerűbb szakokon továbbra is csak tandíj ellenében kezdhetik meg a tanulmányaikat. Ezek a következők: andragógia, alkalmazott közgazdaságtan, emberi erőforrások, gazdaságelemzés, gazdálkodás és menedzsment, kereskedelem és marketing, közszolgálati, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, turizmus vendéglátás, üzleti szakoktató, igazságügyi igazgatási, munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási, kommunikáció és médiatudományok, nemzetközi tanulmányok, jogász.
Ez a konkrét igazság, minden más csak maszlag, mellébeszélés, ködösítés. Ezek a diákok azonban más anyagból lettek gyúrva, mint Orbán, Kövér, és a náluk is vénebbek nemzedéke. Átlátnak a hazugságokon, s felismerték, hogy a jövőjükről van szó. Kompromisszumot kötnek, e csak akkor, ha látják értelmét - átvágni azonban nem hagyják magukat.
Ja, és még egy: nem gyújtanak fel autókat, nem borogatnak kukákat, nem támadnak rendőrökre. 2014-ben viszont már a mostani középiskolások is szavazni fognak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az uniós polgárok negyede a szegénységi küszöb alatt
  2012-12-21 18:27:33, péntek
 
 
2012.12.19. | 20:52
Az uniós polgárok negyede a szegénységi küszöb alatt


Az európai emberek csaknem 25%-a ma már a szegénységi küszöb alatt él. Szociológusok rámutattak, hogy az uniós állampolgárok életszínvonala folyamatosan csökken. Ezek a változások elsősorban a volt szovjet blokk országait érintik, ahol az általuk áhított Európai Uniós tagság nem hozta el számukra a várt paradicsomi állapotokat.

A közelmúltban rögzített statisztikák szerint ez a tendencia már a leggazdagabb országokat is elérte, mint például Németország. A szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy minden évben a szemünk előtt olvad az úgynevezett középosztály.

A szegénységi küszöb alatt, vagy annak határán közel 120 millió ember (24,2%-a az Európai Uniónak) élt 2011-ben - ezt állítja egy közelmúltban megjelent Eurostat jelentés. Egy évvel korábban, 2010-ben 23,4% volt a szegénységi küszöb alatt élők száma.

Forrás: hidfo.net

http://komlomedia.hu/hir.php?hir=2490
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ember, aki túl sokat tud: a ’90-es évek merényletei
  2012-12-21 18:22:36, péntek
 
  2012-12-21. 14:14
Az ember, aki túl sokat tud: a '90-es évek merényletei mögött nagy titkosszolgálati csata dúlt

Az ún. szlovák állampolgárságú Jozef Rohác állítólag csupán egyetlenegy mondatot volt hajlandó mondani az elmúlt egy év alatt a nyomozóknak. Mégpedig azt, hogy semmi köze a Fenyő-gyilkossághoz. Ügyvédje szerint Rohác ezt a vallomását hajlandó minden alkalommal elismételni, amikor kihallgatják. Ki ez az ember?

Halála után állítólag nyilvánosságra hozatja egy, az ügyvédjénél letétbe helyezett adathordozóra mentett titkait Jozef Rohác, akit Fenyő János 1998-as meggyilkolásával gyanúsít a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. Az egykor a tót titkosszolgálattal is kiváló kapcsolatokat ápoló férfi titkai sokaknak okozhatnak még álmatlan éjszakákat.
De ki ez az ember, aki nagy titkokat őrizhet magában?
Az 1956-ban, a dél-felvidéki Léván született Rohác bűnözői pályafutása 1985 szeptemberében kezdődött, amikor egy társával (Ernest Recka) elrabolták az akkori egészségügyi államtitkárt, Imrich Hatiart, majd megpróbáltak áttörni a csehszlovák-osztrák határon. A szocialista Csehszlovákia jellegzetes kormányzati limuzinjának számító fekete 613-as Tatrával az emberrablók a Pozsony-Berg határátkelőnél próbáltak Ausztriába távozni, ám sikertelenül, mivel a határőrség nem engedte át az autót. A túszdrámát végül a rendőrség és a titkosszolgálat összehangolt akciója zárta le. Ennek során csehszlovák területre helyezték át a határsorompót, majd látszólag megegyeztek az emberrablókkal, hogy szabad utat engednek nekik. Ám Rohácot és társát a sorompón túl már osztrák egyenruhába öltözött rendőrök várták. Amikor kiderült a turpisság, tűzpárbaj tört ki, amelyben a lövedékek egyike megsebesítette a túszul ejtett államtitkárt, de az emberrablókat végül sikerült elfogni. Az emberrablásért ,,államellenes tevékenység" miatt 15 évre ítélték. Büntetését az ország legrégebbi és a legsúlyosabb bűntettek miatt elítéltek számára fenntartott ilavai fegyházban kellett letöltenie. Pontosabban kellett volna, hiszen alig tíz nappal odaszállítását követően elszökött. Később - egy véletlen igazoltatás során - Rózsahegyen (Ruzomberok) tartóztatták le a rendőrök.
Jozef Rohác büntetése hátralévő részét az ország legnagyobb fegyintézetében, Lipótváron töltötte. Václav Havel, a rendszerváltás utáni első csehszlovák államfő által hirdetett amnesztiát követően 1990 márciusában a lipótvári fegyházban kitört az ország történetének legnagyobb börtönlázadása. A lázadás során a lázadókkal - köztük Rohác-csal - az akkori belügyminiszter, Ján Lángos is megpróbált tárgyalni. A tárgyalás sikertelennek mutatkozott, a lázadást később leverték, Rohác pedig még ugyanabban az évben (!) az elnök egyéni amnesztiájával szabadult.
A kilencvenes évek második felében Jozef Rohác neve több, az ún. Szlovákiában és Magyarországon elkövetett - főként robbantásos módszerrel kivitelezett - alvilági leszámolás kapcsán is felmerült. Ezek közül "Szlovákiában" Robert Remiás volt rendőr 1996 tavaszán történt meggyilkolása váltotta ki a legnagyobb sajtóvisszhangot, ebben az ügyben Rohácot több évig gyanúsítottként tartotta számon a tót rendőrség.
Az eset előzménye volt Michal Kovác akkori szloták köztársasági elnök fiának 1995-ös elrablása. A bűntény ügyében indult nyomozás során a szlovák titkosszolgálat (SIS) egyik ügynöke, Oskar Fegyveres megerősítő vallomást tett azzal kapcsolatban, hogy az emberrablás hátterében a meciari éra titkosszolgálata és annak vezetője, Ivan Lexa állt. Ebben az időben a máig ismeretlen helyen tartózkodó Fegyveres összekötője, barátja, egy fiatal rendőr, Robert Remiás lesz. Az 1996 áprilisában pozsonyi lakásába tartó Robert Remiás autója felrobbant. A rendőrség először kizárja, majd megerősíti az idegenkezűséget, a nyomozás szálai pedig Jozef Roháchoz és állítólagos társához, Imrich Oláh-hoz vezetnek. Rohác és társa - a nyomozás által részben megerősített sajtóinformációk szerint - Miroslav Sykorának, a pozsonyi alvilág akkori vezetőjének a közvetítésével Ivan Lexától kapta a megbízást Remiás meggyilkolására. Ekkor a két feltételezett elkövető ellen elfogatóparancsot adnak ki. Mind Sykorát, mind pedig Oláhot később meggyilkolják. (Az elkövetők azóta sem akadtak horogra.)
A Rohác elleni elfogatóparancsot 2002-ben visszavonják a tót hatóságok, mivel Remiás meggyilkolásának ügyét annak ,,kivizsgálhatatlansága" miatt lezárják. Az ügy kivizsgálhatatlanná nyilvánításához az 1998 márciusában elnöki jogköröket gyakorló Vladimír Meciar hirdette amnesztia vezet...

Az szinte biztosra vehető, hogy Rohác a Meciar-érában (s vélhetően később is) a szlovák titkosszolgálat védelme alatt állt: Meciarék ugyanis vele végeztették el a legpiszkosabb munkákat. Ami viszont még érdekesebb: többek szerint a magyar titkosszolgálatok ugyanúgy a ,,védelmük" alatt tartották, gondosan ügyelve arra, hogy még csak véletlenül se kerülhessen se Szlovákiában, se Magyarországon az igazságszolgáltatás hálójába. Ez az ember ugyanis hihetetlenül, de hihetetlenül sokat tud. Nemcsak a Lexa vezette meciari titkosszolgálat mocskos ügyeiről, de a '90-es évek magyarországi olajmaffiájának az ügyeiről is.
Máig él a meggyőződés, hogy a '90-es évek magyar olajmaffiája tulajdonképpen egyenlő volt az akkori titkosszolgálati és politikai elittel, elsősorban a szocialistákkal és vállalkozói holdudvarukkal. Ők voltak azok, akik úgymond ,,kölcsönvették" Rohácot az akkori gengsztermódszerekkel operáló meciari titkosszolgálattól a mocskos munkák elvégzésére, többek között a rendőrséggel együttműködni kezdő Boros Tamás felrobbantására az Aranykéz utcában. Meciaréknak akkor rengeteg politikai ellenfelük volt külföldön és belföldön egyaránt, a Horn Gyula vezette magyar kormánnyal viszont sohasem voltak igazán komoly konfliktusaik... Máig tabunak számít, és talán még senki se mondta ki nyíltan, hogy az akkori magyar titkosszolgálatok ugyancsak ,,baráti" kapcsolatokat ápoltak a Lexa vezette szlovák állambiztonsági szervvel, a SIS-szel. Rohác pedig nem más volt, mint az úgynevezett kelet-európai ,,James Bond", an agent licensed to kill - ,,őfelsége", az akkori posztkommunista arisztokrácia szolgálatában. Szlovákiában és Magyarországon egyaránt. A titkosszolgálatokra általában jellemző, hogy a ,,piszkos munkákra" előszeretettel verbuválnak bűnözőket. A ,,Cégek" sokkal jobb technikával, kiterjedtebb kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, mint a rendőrség, így hamarabb eljutnak a súlyos bűnök elkövetőihez, pontosan feltérképezik az alvilágot. A megzsarolt gengsztereket választás elé állítják: a továbbiakban nekik (is) dolgoznak, ellenkező esetben ,,feldobják" őket a bűnügyi hatóságoknál.

Az úgynevezett ,,olajozás" - becslések szerint - több mint ezermilliárd forint kárt okozhatott az államnak. A szervezett hamisításban résztvevő több száz bűnöző közül csupán alig ötvenen tudták megőrizni a csalásokból származó vagyonukat, az egykori ,,olajosok" mintegy 90 százaléka anyagilag ma ugyanott tart, ahol a szervezett ,,vegyészkedés" megkezdése előtt: nincstelenek. Kikhez kerülhettek a ,,nyolcelemis pancsolóktól" elszedett vagyonok?
Azokban az években politikai pártokról hírlett, hogy egyenesen az olajügyekkel szerzett pénzből finanszírozták működésüket, illetve választási kampányukat.
Vajon miért van az, hogy a magyar hatóságok 80 évre titkosították az úgynevezett ,,olajügyeket", illetve az azokkal kapcsolatos bűnügyi vizsgálatok anyagait?! Köztörvényes bűncselekmények, életellenes bűntettek nyomozati aktáit 80 évre titkosítani?!
Furcsa spekulációkra adhat okot, amit Rohác korábban Magyarországról írásban elmondott a sajtónak: olykor hetekig Magyarországon tartózkodott, ahol sok barátja van. Szerinte a szlovák és a magyar rendőrök nem merik magukban sem elismerni, hogy a merényletek mögött nagy titkosszolgálati csata dúlt. Ha a ,,fogász" úgy döntene, hogy - esetleg valamilyen nyomozati alku keretében - kitálal, megdöbbentő dolgok kerülhetnek még napvilágra.
Miként lehet az, hogy egy professzionális bűnöző éppen tettei színhelyére tér vissza bátran? Milyen ,,barátai" lehetnek ott, akiknek társasága ekkora biztonságot nyújt?

Horn Gyula, felesége és Fenyő János
Rohác azonban nem buta ember, tisztában van megbízói ,,erejével", félelmetes kapcsolatrendszerével - és élni szeretne még. Ezért szinte biztosra vehető, hogy soha nem fog ,,énekelni" - annak ellenére, hogy kiválóan beszél magyarul.
A '90-es években elkövetett leszámolás-sorozat óta mindkét országban kormányok jöttek és mentek. De a roppant kényes ügyet egyik kabinet se igen forszírozta. Az Orbán-kormány sem, pedig az ő politikusai ellen irányultak bizonyos merényletszerű robbantások. Valamiért egyik ország aktuális politikai hatalmának sem igazán érdeke az igazság feltárása.
Érdemes lesz figyelni, hogy Rohác elképesztően befolyásos magyarországi megbízói miként alakítják majd a sorsát. Születni fog-e valaha is jogerős, elmarasztaló ítélet - például - az Aranykéz utcai robbantás ügyében vagy a Fenyő János kivégzésével összefüggésben indult büntetőeljárásban?
A szívnek idő kell, egy régi szerelemnek múlnia kell, majd az idő mindent megold...
(Privátkopó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/105762/#ixzz2Fhxz3SF0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ördög vasvillája
  2012-12-21 18:15:43, péntek
 
 
Az ördög vasvillája

Karácsonyra készülődik a világ, de mintha elvonná figyelmét valami az embereknek karácsonyfa állítás közben . Hol van ma már a Betlehemezés kedves kis szokása ? A Jászol megvilágított harmóniája . A maszületett gyermek ártatlansága szünni látszik, a fénybeborult világ hangos hanukázása közben . A csend ! Nem hallom a csendet . Menórát gyújtanak országszerte a kezmert táncoló feketekalaposok, vad duhajkodásba kezdenek az ünnep előtt néhány nappal . Karácsonyfára sok helyen nem tellik, mert bántja egyesek érzékeny lelkületét, de az ördög vasvillája meredezhet még az amerikai elnök sokak látogatta kertjében is .

Osztálytermeinkből eltünőben vannak a keresztek, a megfeszített megváltónkra emlékeztető régi szimbólumok . Helyettük ott magasodnak Európaszerte a karcsú minaretek . Budapesten díszlekedhet a világ egyik legnagyobb zsinagógája, pedig ötszázalék zsidó ha lakja . Tévedhetnek-e a számok ? Mi folyton csak az idegenek kegyeit keressük már Szent István királyunk óta . A Fölszállott a páva néven jelzett népzenei vetélkedőn is odaadták különdíjunkat a vizeskannát püfölő cigányoknak . Még szerencse, hogy zsidók nem indultak...

Mindenesetre csodálatos műsort készítettek Sebő Feriék . Közel ötven évet vártunk a korábbi műsor ismételt megrendezésére . Több kategóriában lehetne külön versenyt rendezni, mint ének, tánc, népizenekarok, szólóhangszerek stb, ahol összemérhetnék tudásukat a fiatalok . Világszinvonalon elsők vagyunk népdalaink révén . Kétszázezer dalt gyüjtött össze Kodály Bartókkal az utólsó pillanatban, mielőtt még a globalizmus szürke színű festéke alatt eltüntek volna örökre . Ez a műsor feltámasztotta halottaiból a magyar kultúrát, ami dicsőséget szerezhet országunknak . Dilettánsok, vagy rosszindulatú hazaárulók vezették hazánkat az elveszített háború óta, megbélyegzett bűnözőként tartanak nyilván bennünket azóta .

A fény születése visszakergeti majd Lucifer tüzét is oda, ahonnan előkerült korábban . Csak egy picinyke csillag, egy pislákoló fényecske most csupán, de legyőzi majd a sötétséget, elfúja a reánk erőltetett világvége hangulatot, ami komolyabb szerveződést kivánhat tőlünk . Birodalmak jönnek, birodalmak mennek, de az átmeneti állapot évszázadokat igényel, így észre sem veszik azok, akik átélték ezeket a változásokat . Fel sem tűnnek a magányos, vagy dupla háromszögek, hatszögek, az élére állított pentagon, ami alatt vonultak a győztes szövetségesek nem is olyan régen . Az egyik vörös, a másik fehér . Mindkettőt a telhetetlen pénzhatalom fizette a háttérből, nélküle a kommunizmus eszmeisége hamar megbukott volna a gyakorlatban .

A kibuc is csak Izraelben maradt fenn hosszú ideig, mert önmagát építette, Izraelt támogatta minden egyes kapavágás, háborúra való készülődés . Ahogyan a kolhozok sem működhettek kulákok nélkül, ugyanúgy a TSZCS sem állta meg helyét nálunk, csak arra volt jó, hogy a tulajdonviszonyokat megváltoztassa a globalisták javára . Párttitkárok, TSZ elnökök osztoztak később, a jogos tulajdonosától elrablott javakon . Ismertem 1919-es néptanítók unokáit, akiknek csupasz fenekükön kívül semmijük sem volt 1945-ben, mégis a kárpótlásjegyekhez ők jutottak hozzá nagyban . Voltak szerencsésebbek a lopás mesterségében, meg kevésbbé tehetségesek, de rajtuk kívül senki sem tudta pontosan, hogy mi folyik . Kibeszéletlen múltunk örökre beárnyékolta ezt a korszakot .

Közeledik a Karácsony . A megmaradt hóban elhalkul a lépések zaja . Fehérbe öltözik a táj, nyugovóra készül a természet, mielőtt felébredhet majd megint tavasszal . Elérkezik hamarosan a leghosszabb éjszaka közénk, s utána a figyelem középpontjába kerül a gyermek . Az ártatlan szeretetnek az ünnepe ez, és sajnálhatják azok, akik ezt nem érzik át teljes szívükből . Ellenségeink aljasságára jellemző, hogy ezalatt támadtak reánk sokszor, amikor nem figyeltünk rájuk, mert a szeretet szava elhomályosította éberségünk nyitott ablakát .

Szükségét végző állatot könnyebb célba venni, ahogyan házinyúlra sem lövünk ugye kedves vadásztársaim . Adjuk meg az esélyt a halálraitéltnek . Van egy nép, egy Isten adta nép, kiknek önmagukon kívül semmi sem szent . Náluk vannak a fegyverek, de még is, bennünket akarnak lefegyverezni mindig . Kezükben az összes atombomba indító gombja, de másokat vádol saját tevékenységével . Izrael népe ! Miért nem ünnepeltek velünk ti is ? Miért nem elég nektek a játékvásárlásból befolyó milliárdos vagyon, amit a keresztények jóhiszeműségéből szedtetek össze ? Miért nem puhul meg szívetek a szeretet láttán ?

Az ördög vasvillája ott van a kezetekben, rosszra emlékeztet benneteket, az adott szó visszavonhatóságára . Mi lenne veletek nélkülünk ? Mit kezdenétek magatokban ? Látom magam előtt Izrael megkülönböztető államát, ahol csak zsidóknak vannak jogai demokráciájuk szerint . Építhetnék-e nálatok katolikus templomot ? Vagy elkülöníthetnék-e magamnak egy lakóparkra jutó területet Tel Avivban? Nem hiszem . Hamar puskavégre kapnának, mint teszik ezt azokkal, akik szeretnének átmenni a tőlük kerítéssel elválasztott őseik földjére, de nem tehetik, mert autóút vezet át rajta, az immár sokszázadik illegális telepre . Órákon át várakoztatják a várandósokat, van úgy, hogy előttük születik meg az általuk gyűlölt gyermek, de akkor sem engednek .

Mindenkit gyűlölnek sajátos életvitelük miatt, mert nekik semmi sem elegendő . Javunkat akarják . Mindet ! És azonnal . Számukra csak azért létezünk, hogy szolgáljuk őket szent könyvük, a Talmud szerint . Ki merné e szavakat leírni büntetés nélkül ? Vagy már senki sem büntetheti meg őket ? Kezükben a tőzsde, azáltal változtatják a dolgok piaci értékét . Meddig tűrjük még ? Miért nem állítunk fel egy alternatívát nélkülük ? Mit kezdhetnének a csalással szerzett követeléseikkel ? Egyenként lerohanhatnak mindenkit az általuk létrehozott magánhadseregükkel . Együtt viszont legyőzhetetlenek vagyunk . Sőt ! Jézus Krisztussal egyesülve őket is megmenthetjük önmaguktól .

Gyűlölettörvényeket hoznak gyűlölködők ! Hogyan élhetnek velünk olyanok, akik el akarnak veszelyteni minket ? Sőt ! Vezetőként állnak elénk, s nevetnek, amikor a szakadék szélén ugrásra ösztökélnek bennünket . Meddig tűrhetjük rabszolgasorsunk kilátástalanságait ? Világvégét jósoltak egyesek december 21-ére ! De a mi világunk nem érhet véget kivánságaik szerint . Viszont befolyásolhatják a tőzsde szerkezetét, s immár sokadszor csődhelyzetet idézhetnek elő megint, vagy elrejthetik előlünk a gabonát, mint a francia forradalom idején tették . Titkos társaságok hálózata szolgálja az ördögöt, amelynek vasvillája éktelenkedik szinte mindenhol, a télapónak öltözött furcsa alakok közt . Vásárolj-vásárolj-vásárolj ! Ez lett ma már a szent ünnepből ...

VGB


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az orbáni állam ráteszi a kezét a mobilfizetésre is
  2012-12-21 17:25:54, péntek
 
  Az orbáni állam ráteszi a kezét a mobilfizetésre is

2012. december 21., péntek, 06:30 • Utolsó frissítés: 8 órája
Szerző: Szabó M. István

Országos mobilfizetési elszámolóházat alapított az állam a közszolgáltatási szektoron belüli mobilfizetés elterjesztése érdekében. Ahelyett, hogy a bevételeket méltányos alapon megosztaná a meglévő rendszereket várhatóan továbbra is üzemeltető magánszereplőkkel, a kapcsolódó díjak teljes einstandolásával az eddigi területek üzembiztonságát is veszélyezteti.

Azok, akik mobillal fizetnek parkolást, autópálya-matricát (júliustól pedig e-útdíjat), talán észre sem veszik, hogy jövő nyártól a feje tetejére áll a mobildíjfizetés szervezeti háttere. Talán még a szolgáltatást visszaigazoló sms szövege sem fog változni, pedig a 2006 óta piaci alapon működő rendszerre rátelepszik az állam.

Múlt csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben a 2011. évi CC. törvény végrehajtási rendelete, amely a Nemzeti Mobil Fizetési Zrt.-t (NMF) nevezte meg a 2013 áprilisától felálló Nemzeti Mobil Fizetési Rendszer (NMFR) működtetőjének és bevételei kezelőjének. Az NMF felügyeli majd országosan a mobilvásárlásos tranzakciókat a parkolási-, közút- és autópálya-használati díjak fizetésétől kezdve a helyi, helyközi közúti, vízi és vasúti közösségi közlekedésben tervezett elektronikus díjfizetésekig. Tehát gyakorlatilag minden kapcsolódó tranzakciót ez a cég tart nyilván, és számol el.

Több és nagyobb

Csak viszonyításképpen: eddig a legnagyobb piaci szereplő az Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató Zrt (EME) volt. Az EME az egységes mobilparkolási rendszer működtetésén és fejlesztésén túl újság-előfizetést, autópálya-matrica vásárlást és egy sor további terméket kínál mobilfizetéssel. Közel 20 nagyvárosban, köztük Budapesten szolgáltat. Az informatikai hátterek kiépítésére szakosodott Cellum a MasterCard, a Telenor, a Magyar Telekom, a Vodafone, a Spar és az FHB Bank speciális háttérmunkása, a rendszereit a céges igényeknek megfelelően fejleszti. A Cellum egyik üzletága kifejezetten a mobilvásárláshoz kötődő tranzakciók kezelésére van kihegyezve.



Hozzájuk képest az NMF több és nagyobb lesz: szélesebb spektrumban lát el feladatokat, és országos, valamint önkormányzati rendszereket is ki kell tudnia szolgálni. Az NMF nyakába akasztott súly nem kicsi, hiszen egy eddig alulról, szervesen, de meglehetősen lassan fejlődő piacra kell ráfejlesztenie egy olyan nagy infrastruktúrát, aminek ellátásával, felügyeletével és kiszolgálásával eddig senki - még csak elméletben - sem próbálkozott. A rendszerszintű kérdések mellett - mint ahogy egy elszámolóházak működtetésében jártas banki forrás elárulta - azonban tucatnyi technikai problémát is dinamikusan kell tudni kezelni. Például azt, hogy a sokszereplős rendszerben az elszámolás pontosan mikor történik meg, mikortól számít az adott szolgáltatás igénybevétele kifizetettnek, és hogy a többelemű láncban milyen központi helyettesítő eszközök, biztosítékok épüljenek be garanciaként arra, hogy az esetleges rendszerhibáiért ne a szolgáltatást igénybe vevő szenvedjen hátrányt.

75-160 helyett 50-100

A jelenleg még működő piaci modell úgy néz ki, hogy az ügyfél a megvásárolt szolgáltatás díján felül ún. kényelmi díjat fizet Ez fedezi a mobilszolgáltató, illetve a rendszert üzemeltető társaság költségeit és nyereségét. Ennek összege a tranzakció jellegétől függően 75-160 forint. A kormányrendelet a kényelmi díj összegét most 50-100 forintra csökkenti, és a bevételt az NMF-hez utalja.

A múlt héten megjelent kormányrendelet bevezet egy új költségelemet is, a továbbértékesíti díjat. Ezt a jelenlegi rendszerüzemeltetők fizethetik meg, amennyiben továbbra is szolgáltatni kívánnak. Az új szervezeti struktúrában olyan lesz a szerepük, mintha viszonteladói lennének az új állami platformnak. A továbbértékesítési díj alapja a szolgáltatás igénybevevője által fizetett nettó díj tizede parkolás esetén, és huszada az útdíj, illetve a közlekedési jegy fizetése esetén. Ez a számokra lefordítva azt jelenti, hogy egy parkolási tranzakció után az állam leszed egyszer 50 forintot, majd még egyszer (ha magát a parkolási rendszert egy közbeékelődő cég üzemelteti) a parkolási díj tizedét. Például 40 forintot egy 400 forintos parkolási díjból. A viszonteladók bevétele (benne a nyereséggel) csak ezután következhet.

Túl nagy falat lehet

Az NMF az elképzelés szerint új ügyfélszolgálati csatornákat üzemel be és egységes elvek mentén kezeli a pénzek elszámolását. Az ígéret értelmében az egységes rendszer átláthatóbb és költséghatékonyabb lesz, mint a jelenlegi, szigetszerűen működő rendszerek, valamint az állami szereplő megjelenésével felgyorsul a hazai mobilfizetés elterjedése. Belép például a személyszállítás területére.

A cégnek ugyanakkor épp az országos méretéből és a kiterjesztett hatóköréből adódóan egyre több feladata lesz, ami miatt megnőhetnek a költségei. A mobilfizetési rendszerek építésében jártas, érintettsége okán névtelenséget kérő forrás szerint a szervezetnek korlátozott hatása van arra, hogy az infrastruktúrát biztosító cégek milyen lelkesen követik majd az állami víziót. Ha csökkennek a bevételeik, nyilván kevésbé lesznek motiváltak.

Ahogy a rendelet elfogadásakor a hwsw.hu informatikai portál megírta, az NMF megjelenése azoknak a magánkézben lévő cégeknek jelenthet komoly problémát, melyek az utóbbi években létrehozták az elszámolóházaikat, és már profitálnak a működtetésükből. Nagy Ágnes az EME Zrt. marketing vezetője részletesen nem kívánta kommentálni, hogy mit jelent számukra üzletileg az állami cég belépése. Megkeresésünkre csak annyit közölt, hogy "minden olyan törekvést támogatnak, ami az ország és a mobilfizetési piac fejlődését, valamint az ügyfelek érdekét szolgálja".



Név nélkül azonban többen is elmondták, hogy a helyzet nem sok jóval kecsegtet a számukra, és ha nem éri meg, akkor a mobilfizetést technológiai oldaláról kiszolgáló T-Mobile, Telenor és Vodafone nem lesz érdekelt sem a bővítésben, sem a fejlesztésben. A Cellumnál pedig annyit mondtak, hogy egyelőre még ott tartanak, hogy értelmezzék a jogszabályt, az NMF-ről pedig azt gondolják, hogy az a piacot újra fogja kalibrálni.

Miért nem nulla forint?

Ha a kényelmi díjat az NMF nem akarja megosztani a rendszerüzemeltetőkkel, akkor abból az következik, hogy áprilistól ingyen kellene az infrastruktúrájukat az NMF-nek rendelkezésre bocsátaniuk. De ki lesz erre hajlandó? Kifogásaikat nem tudták megfogalmazni, miután se a törvény, se a kormányrendelet megírását nem előzte meg szakmai egyeztetés. Az érintetteknek csak egy szűk köre hallott egyáltalán arról, hogy a végrehajtási rendelet ,,egyszer csak bekerült a közigazgatásban a döntéshozók elé".

Tavaly, a törvényszöveg megjelenésekor az infotér mérlegre tette a kormányzati elképzelést. A szakblogon akkor az volt a konklúzió, hogy ,,a szolgáltatók versenyt korlátozó tarifáit valóban szabályozni kellene, de a politikai indokokat távol kellene tartani a javaslat vitájakor és szavazásakor". Az ügyben eddig egyetlen alkalommal volt találkozó a mobilszolgáltató képviselőivel, de az csak abból állt, hogy az akkor még hivatalban lévő miniszteri biztos egy ügyvédi irodában felolvasta, ,,de meg nem mutatta, oda nem adta" az akkor aktuális jogszabálytervezetet - mondta az esetet az egyik mobilszolgáltató delegáltjaként megélő szakember, aki azt is hozzátette, hogy nem akarnak egyszerűen kivonulni a rendszerből. És ha valóban működőképes infrastruktúrában érdekelt az állam, akkor abban partnerek lesznek. "Bár most nem ebbe az irányba haladunk" - tette hozzá. Az eddigiekhez képest elmozdulást jelezhet, hogy január elejére Németh Attila vezérigazgató egyeztetést kezdeményezett több mobilcég képviselőjével. Egyikük szerint, ha nem lesz irányváltás, egy sor szervezet elveszti az üzlet iránt az érdeklődését.


http://hvg.hu/gazdasag/20121219_Orbanek_lenyuljak_az_egesz_mobilfizetesi#utm_sour ce=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2012_12_21&type- id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.