Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Több mint hárommillió magyart fenyeget a szegénység
  2012-12-03 20:18:55, hétfő
 
  Több mint hárommillió magyart fenyeget a szegénység


2012. december 3. hétfő 13:34:59


A magyar népesség 31 százalékát, vagyis megközelítőleg 3,1 millió embert fenyegetett az elszegényedés vagy a szociális leszakadás 2011-ben - derül ki az Eurostat hétfőn ismertetett felméréséből. Ennél csak a bolgár, a román, a lett és a litván lakosság körében magasabb az arány, az Európai Unió átlagában 24,2 százalék. Mfor.hu-háttér.

Majdnem minden harmadik magyar érintett

Összesen a teljes lakosság 31 százalékát, mintegy 3,1 millió embert érintett a szegénység vagy a szociális leszakadás problémája 2011-ben Magyarországon - állapította meg az Eurostat. Az elmúlt években - vélhetően a válság miatt - az arány folyamatosan emelkedett, hiszen 2008-ban még csak 28,2 százalék volt, 2010-ben pedig 29,9 százalék.

Az Eurostat három csoportba sorolja az érintetteket, ezek között természetesen vannak átfedések. Az uniós statisztikai hivatal adatai szerint tavaly a magyar lakosság 13,8 százalékát fenyegette az elszegényedés veszélye az államtól kapott szociális transzferek után is. Emellett a lakosság 23,1 százaléka már a gyakorlatban is elnyomott helyzetben volt, az 59 év alatti magyar állampolgárok 12,1 százaléka pedig olyan háztartásban élt, melynek nagyon alacsony volt a munkaintenzitása.
A sikeres nők titkai - VII. MFOR Menedzsment Konferencia

A fentieket összeadva 49 százalékos arány jönne ki, azonban vélhetően az egyes csoportok közti átfedések miatt az Eurostat megállapítása szerint a magyar emberek 31 százaléka érintett a három közül valamelyik veszéllyel.

A görögökkel vagyunk egy szinten

Európai összehasonlításban a 31 százalékos arány hajszálra megegyezik a Görögországban tapasztalttal, ott azonban az arányok mások, hiszen sokkal nagyobb a szegénység kockázatával érintettek aránya. A 27 tagállam között hazánk a görögökkel holtversenyben az ötödik legrosszabb helyzetben van. A legveszélyeztetettebb a bolgár lakosság, ott majdnem minden második embert fenyeget az Eurostat által azonosított három veszély egyike. Kicsivel 40 százalék felett van az arány Lettországban és Romániában, emellett még a litvánok 33,4 százalékos rátája magasabb a magyarnál.

A régiós országokkal összehasonlítva azt láthattuk, hogy a románok és a bolgárok rosszabb helyzetben vannak nálunk, a többieket viszont irigyelhetjük. Csehországban például mindössze 15,3 százalékát fenyegeti a lakosságnak a szegénység vagy a szociális leszakadás, míg Szlovákiában 20,6 százalékos az arány. Ehhez képest a lengyelek 27,2 százalékos rátája is magasnak számít. Érdekesség egyébként, hogy a csehek ebben a mutatóban egész Európa legjobbjai.

Németországban van a legtöbb veszélyeztetett ember

Az Európai Unió 27 tagállamában a lakosság 24,2 százaléka van veszélyben a tanulmány szerint, ez emelkedést jelent a 2010-es 23,4 százalékos arányhoz képest. A legalacsonyabb a már említett cseh arány, őket követi Svédország, ahol a lakosság 16,1 százaléka van kitéve a vizsgált veszélyeknek.

Az Eurostat becslései szerint összesen 119,6 millió ember van veszélyben a szegénység vagy a leszakadás miatt. Számszerűleg a legtöbb érintett Németországban van, ahol 16,1 millió ember van a szegénységi küszöb környékén. Az Egyesült Királyságban ez a szám 14 millió, míg Spanyolországban 12,4 millió. Tízmillió felett van a szám Franciaországban és Lengyelországban is.

Beke Károly

mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/Tobb_mint_harommillio_magyart_fenyeget_a_szegenyseg.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adventi ajvékolás
  2012-12-03 20:08:13, hétfő
 
  Adventi ajvékolás
2012. 12. 3. hétfő. - 11:29

Na, akkor ez is megvolt. A Megvezetett Birkák és Sárga Csillagosok kasztja megtöltötte a Kossuth teret. Pár éve a Hanukát rendelték oda Szentestéhez, pimaszul felverve a belváros csöndjét. Most egy elég népes, egyébként más miatt elégedetlen tábort megcélozva, az Élet Menete névre keresztelt világháborús múltú zombi-hisztéria meresztette ki mocskos karmait a kereszténység egyik jelentős ünnepére, advent első vasárnapjára.

Kié is az "élet menete"?

A más olvasatban Szeretet Ünnepére, Krisztus születésére várakozva gyújtjuk ilyenkor meg az első gyertyát az adventi koszorún akár fogalmazhatni úgy is, Saint Saint-Exupéryvel szólva: "ünneplőbe öltöztetni a szívünket." A Hanuka (Chanuka) rikoltozóinak mi sem természetesebb, hogy a rájuk egyébként is jellemző otromba gőggel abba rakják szellemi és érzelmi ürüléküket, ami a mi számunkra szent.

Egyébként is, ha már itt tartunk. Mi is a Hanuka? A nagy francokat vallási ünnep az náluk. A győzelem ünnepe, amit aztán rabbi-kaftánba öltöztetve legalizálnak mostanában. És ha győzelem, hát az bizony feltételezi a háborút is. Anélkül nem szokott az ilyesmi születni. Háború van. Az bizony. Nem is akármilyen. Gázában, csecsemőket, még gondolkodásra sem serkent kisgyereket sem kímélve hullanak a gyilkos bombák, rakéták. Felégetve, elpusztítva mindent ami az Emberrel kapcsolatos. Ezt a legújabb kori gyalázatot a jó érzésű emberek persze hogy nem tudják szó nélkül, rezzenés nélkül eltűrni. De akik valóban így érzik, azok nem vonulnak utcára párt-lobogóikkal, meglovagolva a lehetőséget, hogy a közelgő szavazások kapcsán újfent hirdessék: itt, e kis hazában minden olcsó. Legfőképp az Ember...

Nagyon jól jöttek így aztán a gázai események kampányolás céljára is, de ami még gyalázatosabb: a másik oldal részéről a szimpátia, a gyilkolás igenlésének hirdetésére is. Utóbbiakon persze nem csodálkozunk, hiszen a zsigerből jövő otromba pökhendiség nem idegen tőlük, sőt...

Kérem alássan: gyermekek legyilkolása mellett szimpatizálni egyenlő a részesség hitvallásával! Ezt a provokatív igehirdetést pedig eszközül használni akár erőből politizáláshoz több mint gusztustalan és felháborító... Nem mennék bele faji, rassz-jegyek körüli fejtegetésekbe, mert ugye azt ők örömmel fogadnák. Mindössze annyit jegyeznék itt és most meg: a gázai gyalázatból gyökerező hazai Nagy Sárga Lufi felpumpálása nemes egyszerűséggel: gyalázatnak minősítendő. Legalább akkora gyalázatnak, mint ami most a keresztény emberek, a kereszténység ismételt megcsúfolásával egyenlő.

Lehet itt akármibe csomagolni ezt az egészet. Cigánykerekes zászlókkal, sárga csillagos parlamenti hisztériával. Akit egy kis időre rabul ejt, vagy elkápráztat is ez az egész, idővel azért csak rájön: nincs itt másról szó, mint újabb politikai trükközésekről. És megkockáztatom: vétkes, sőt bűnös ebben bármelyik oldali párt, ha kilóg a szőrös láb a takaró alól, és nagyokat rugdal az ellentáborba, tetten érhető kampány-célzattal. Annak a bizonyos hatmilliónak a lassan tizenkét-milliónyi kártérítettje pedig sunyi vigyorral formálja képére lassan a mindennapjainkat is. Harpagon csengő aranyait Solomon Berkowitzcal, vagy Weisz Izsákkal karöltve számolgatja, magyarosra honosított nevüket csak a libák gágogása árulja el esetenként.

Közeledvén az Ünnep, a Központi Asztalos jár majd csak jól megint, nála aztán teljesen mindegy hogy hét ágú vagy kettős kereszt az ácsolandó köztéri installáció. Tegnap ezrek töltötték meg a Teret. Egy részük egyfajta önkielégítéskét kitűzve a Nagy Sárgát, más részük a Walesa-tól lopott szolidaritás jegyében azt a kormányt bírálni jött oda, amelynek tagját azért szónokként ünnepelte.

"Elterelő hadművelet" is akadt azért, mint már lassan megszokjuk. Mostanában egyre inkább divattá válik, hogy az ilyen-amolyan maszlaggal beindított (manipulált, kézi vezérelt) ezres megmozdulások ellenpontjaként (vagy inkább kontrasztját növelendő?) magukat "nemzetinek" valló (egy részük valóban jó szándékú, tisztességes és őszinte ember, más részük viszont? Ehh, hagyjuk...) csoportok is összejönnek. Mi sem természetesebb, hogy hadseregnyi rendőr által felügyelve kettős "eredményt" is elérve. Miközben egy jóízű, hangos szellentést sem engedhetnek meg maguknak, a "millás"-ok és szimpatizánsaik körében jókora rettenetet okozhatnak. Na nem ők, hanem az őket vigyázó rendőr-hadsereg látványa... Az átlagember csak a nagy rakás "kéket" látja, és mi is jön le neki ebből? "Aki(ke)t így kell őrizni, azok ajjaj, de biztos nagyon veszélyesek, joggal kell tőlük rettegnünk!" - gondolhatják. Nagy túrót. Ők, mindegy minek vagy kinek a kezétől vezérelve, a rendezvény vége előtt valahogy "találnak egy másik célt" - és masíroznak a helyszínről. Jó erős rendőri jelenléttel megspékelve, jó nagy feltűnést keltve, ami a lényegesebb: a konfliktus-helyzetet megszüntetve. Ki van ez találva, talán nem is mezei amatőr által...

A partizán...

Mielőtt befejezné a tollforgató, ki kéne még térni egy másik érdekességre: kezdjük talán azzal, hogy ha egy mellényen "security" felirat van, akkor az fel kéne hogy tételezzük: legális, bejelentett, regisztrált biztonsági céget képvisel. A cég nevének jól láthatóan ott kéne lenni felvésve a mózesi mellényre. Mert itt olyanokról volt szó, tekintve a megbízót. Hát, itt név, szám egy bolhafingnyi se volt. Aztán: biztonsági cég alkalmazottjának lenni: kamarai tagság, szakvizsga, stb. kell. Hogy ez követhető legyen, kitűzőt kell hogy viseljen az alkalmazott, névvel, cégnévvel és így tovább. Hát, itt hiába kerestünk volna ilyesmit. A 2006-os ősz képe derengett fel, a sok anonim mellényt, viselőiket nézegetve. Kinek és hová dolgozhattak? Még az ilyenkor hagyományos mazsihiszes embléma sem volt látható...

Más viszont igen. "Kiemelő 01, jelentkezz!" recsegte az egyikük kezében az adóvevő. Hát, kérném szépen: ez rendőrségi hívójel... Aki sűrűn jár tüntetésekre és kénytelen hallani az egyébként titkosított (hehe) rendőrségi forgalmazások bömbölését, annak ismerősek az ilyen rádiós azonosítók. Akkor most hogy is van ez? Civilnek álcázott, jelzés nélküli "biztonsági őrök" - rendőrségi rádióval? Hm...

És az már csak hab a tortán, hogy ezek a "titkos állományú" sárga mellényesek ruházat, megjelenés netán szag alapján döntötték el, ki mehet tovább és ki nem. Nem érdekelte újfent őket (már megszokottá válik ez is) se MÚOSZ-igazolvány, sem más sajtóorgánumé. Na persze, amelyik jobbra fekszik a térképen a Dohány utcától. Ja, és az a szintén csak létszámot növelő szép számú civil, akik valamelyik hallás-centrum készülékeit tesztelték éppen...

Érdekes így ez az egész, ha összefoglaljuk. Provokatív, vallás-gyalázással is egybekötött össznépi ajvékolás egyik oldalról, vérszegény, erőtlen (talán inkább kihagyható lehetett volna) ellentüntetősdi, persze szigorú felügyelet alatt. A média még ma is harsog az egésztől. A közösségi oldalakon víz helyett is ez folyik a csapból. Az embereknek van mire odafigyelni, van mivel foglalkozni, van mit megvitatni. Miközben, sunyi módon Solomon Berkowitzék ismét bejelentették a cigaretta, az üzemanyagok, és még egy rakás cikk áremelését. És még ki tudja hogy mit. Amit egyelőre észre sem veszünk, hiszen van mivel foglalkozni.

Azért az adventi koszorút nem kellett volna leköpni. Azt azért még sokan tisztelik. Többen, sokkal többen mint a tegnapiak. Csak ők nem mennek ki a térre...

És tán nem is felejtenek.

p. Francesco - Világ Magyarsága

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/adventi-ajvekolas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most "csak" raboltak Putnokon
  2012-12-03 20:06:12, hétfő
 
 
Most "csak" raboltak Putnokon

Múlt pénteken négy cigánygyerek támadt rá Putnokon egy 19 borsodbótai fiatalra. A fiatalt körbefogták, hátrarántották, és elvették a telefonját. A készüléket követelésére visszakapta, a támadók pedig tovább álltak. A rendőrök a támadókat előállították. Azért nem kell meglepődni, ha viszontlátjuk őket az utcán, mintha mi sem történt volna. A következő támadásig.

Szerda este egy fiatal lányt támadtak és becstelenítettek meg. Nemrég egy közbiztonsági fórumon a város polgármestere aról beszélt, hogy micsoda visszatartó ereje van a városban felszerelt térfigyelő kameráknak, és hogy "javulás tapasztalható a bűnözés területén" (szó szerint idéztük a Boon cikkét, mert így még helytálló is...). Nos, látjuk micsoda visszatartó erő...
Kapcsolódó cikk:

Cigánytámadások Szolnokon - de nehogy védekezzetek!

Gyorshír: nemi erőszak Putnokon

Liberális törvények, hibás (bűnös) etnikai politika, megkötött kezű, tehetetlen és motiválatlan rendőrség, gyáva társadalom, meghunyászkodó emberek. A másodlagos intézkedések (pl. kamerázás) legfeljebb a felderítést segítik, nem a megelőzést - ráadásul felelősségre vonást sem tapasztalni. Visszatartó erő? Az erő.


Bárdosi Roland - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2012/12/03/most-csak-raboltak-putnokon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes nem az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentésére
  2012-12-03 20:00:17, hétfő
 
  Fideszes nem az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentésére
2012, december 3 - 13:20



Noha 2013-ban Orbán Viktor szerint sem kizárt az élelmiszerár-robbanás, a költségvetési bizottság hétfői ülésén a kormánypárti képviselők nem támogatták a Jobbik indítványát az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentéséről.

A Jobbik sajnálja és egyben felháborítónak tartja, hogy az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának mai ülésén a kormánytöbbség nemmel szavazott arra a jobbikos javaslatra, amely 27-ről 5 százalékra csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Apáti István, a párt országgyűlési képviselője. A szociális érzéketlenség Apáti szerint azért is érthetetlen, mert 2012 őszén maga a miniszterelnök sem tartotta kizártnak komoly élelmiszerár-robbanás és éhséglázadások bekövetkezését.

Különösen az ország keleti és északi részén sok családnak már a mindennapi betevő megvásárlása is leküzdhetetlen feladatot jelent. ,,Ez a valós katasztrófa helyezet Magyarországon, ezzel kellene foglalkozni, nem pedig felesleges hisztéria-, pánik- és gyűlöletkeltéssel" - szögezte le a jobbikos képviselő.

Apáti István azt is elmondta, a Jobbik honnan teremtené elő a költségvetésből kieső összeget: ezek a felesleges presztízsberuházások leállítása, a tőkejellegű, spekulációs pénzmozgások és a multicégek kemény megadóztatása - utóbbi esetében az emberekre történő áthárítás megakadályozása.

A pénz itthon maradna

Z. Kárpát Dániel a sajtótájékoztatón hozzátette, a Jobbik - az uniós tiltás ellenére - kiemelt célként kezeli a hazai termelésű élelmiszerek szélesebb körben való elterjesztését, ezzel kapcsolatban teljes indítvány-csomaggal rendelkeznek. A nemzeti radikális párt ezenkívül kőkemény fogyasztóvédelmi eszközökkel lépne fel, hogy a ,,külföldről idehozott import szemetek" ne kerülhessenek a közétkeztetésbe, azon belül is a gyermekétkeztetésbe.

Z. Kárpát felhívta a figyelmet, hogy az áfacsökkentés miatti állítólagos bevételkiesés nem feltétlenül jár anyagi veszteséggel, mivel a pénz itthon marad, a saját gazdaságunkban cirkulál, főleg, ha hazai élelmiszerekre fordítják.

B.J.

barikad.hu

http://barikad.hu/a_fidesz_leszavazta_az_alapveto_elelmiszerek_afajanak_csokkente set-20121203
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dilemma
  2012-12-03 19:53:07, hétfő
 
  Dilemma




Mostanában sokat gondolkodom azon, hogy mi értelme van a blogírásnak? Tudom, hogy a blog nem kézműves munka, ezért annak eredménye (esetleges sikere) nem mérhető úgy, mint egy kézműves szakma produktuma. Mert ha fogok egy rönköt és elkezdem farigcsálni, a végén lesz belőle valami (ha más nem fogpiszkáló), ami vagy tetszik az embereknek és megveszik, vagy nem és a nyakamon marad. Az is igaz, hogy jó másfél éve azért kezdtem el írogatni, hogy kiírjam magamból azt, ami foglalkoztat. Nem akartam én megváltani vele a világot, sőt, még arra sem számítottam, hogy elolvassa egyáltalán valaki. Aztán, ahogy teltek a hónapok azt vettem észre, hogy egyre többen látogatják a blogomat, néha még hozzá is szólnak, bátorítanak. Valószínűleg ekkor buggyant meg az agyam és elhitettem magammal, hogy számít az, amit írok.

De rá kellett jönnöm, hogy nem számít. Nem számít, mert azok nem olvassák, akikről szól. Ők semmit nem olvasnak direktben, nekik sajtószemlét tartanak, és csak azt kapják meg, amit nyugodt lélekkel olvashatnak. Jó, tudom, a kutyaugatás nem hallatszik az égig. Nem is gondoltam, hogy a Kedves Vezető vagy Kusza Szem olvasgatja majd a blogomat és pironkodva, szemlesütve megváltoztatják a törvényeket miattam. De abban reménykedtem, hogy ha nem is az én írásaim, hanem a blogok százai miatt legalább a vazallusok kicsit visszafogottabbak lesznek, ha másért nem is, de legalább azért, mert a sok kritika miatt a Vezér főkomornyikja rájuk szól. De ez sem történt meg. Ezért tartom hiábavaló dolognak az írogatást.

Nézzük csak meg a legutóbbi napokat. Nézzük meg mit csinálnak a vazallusok minden önkritika, félelemérzet nélkül, csak azért mert jól nyalnak talpat és nem koppintanak a fejükre. Fejér megye fővazallusa egyszerűen ellop több mint 100 tonna trágyát (mert az övé elfogyott és a földeket trágyázni kell). Egy szolnoki ügyvéd (aki szintén fővazallus) egyszerűen megakadályoz egy nagy beruházást (Váti reptér) mert neki vadászterület kell. Azóta a reptér-beruházás államilag megvétózva, a vadászat mehet ezerrel. Megy is, szombaton lemészároltak egy nagyjából 20 fős szarvastehén csordát. A fejeket és lábakat egyszerűen szétdobálták az erdő szélén. A 47 ezer forintból jól meg lehet élni mozgalom elindítója is jó példa, pedig ő már a vazallusok közt nem a felső rétegbe tartozik, mégis megengedheti magának, hogy Miskolc város pénzén utat aszfaltoztasson magának az újonnan vett házához. Még csak annyi fáradtságot sem vettek, hogy legalább akkor az egész utcát leaszfaltozzák, hogy ne lógjon ki a lóláb. Nem. Bőven elég a saját házáig aszfaltozni, a többiek le vannak sajnálva.

Sorolhatnám még a példákat, de minek? Semmi értelme. Rántanak egyet a vállukon, egy-két napig téma a mocskosságuk, aztán úgyis elfelejtődik. Néhány hónap múlva már gúnyosan mosolyognak a történteken. Akinek semmije sincsen annyit is ér.

Most erősen vívódok, hogy álljak-e ki a pusztába és kiáltsak, vagy a szobámban ülve a bajszom alatt dünnyögjek-e? Nagy dilemma.

http://okos-tojas.blog.hu/2012/12/02/dilemma_355
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Antifasiszta cionista tüntetés és ellentüntetés advent első
  2012-12-03 19:50:23, hétfő
 
 
Antifasiszta cionista tüntetés és ellentüntetés advent első vasárnapján (percről percre)
2012. december 02. 14:14
Hunhír.info (Tudósítónktól)

tetuhintasok.jpgAdvent első vasárnapjára időzítve magyarországi parlamenti pártok, civil szervezetek, alapítványok, egyesületek saját megfogalmazásuk szerint megatüntetésre készülnek a Jobbik parlamenti jelenléte és a szerintük elfogadhatatlan nézetek térhódítása ellen. Az Izrael-barát demonstráció résztvevői a Kossuth téren, a Parlamenttel szemben, míg a cionista térhódítástól tartó nemzetiek a Vértanúk terén, illetve a KIM parkolójában gyülekeznek. Munkatársunk a helyszínről jelentkezik.

17:12 - A tömeg megérkezett a Gyorskocsi utca kordonnal lezárt részéhez, ez idáig még bármilyen tüntetéskor sem szokták az egész utcát elszeparálni. Most ez történt. Állítólag a helyszínre tart Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő is.

17:02 - A tüntetők még a Fő utcán járnak.

16:59 - Több rendőrségi jármű érkezik a helyszínre.

16:58 - A tüntetők megérkeztek a Batthyányi térre, a Gyorskocsi utca irányába indulnak. Közben az utcán többen "Nácik, haza" kiáltással "üdvözölték" a megjelenteket. A tüntetők hatalmas rendőri biztosítás mellett indulnak a Gyorskocsi utcába.

16:53 - A szerelvény megállt a Kossuth téren, nem szálltak le, így aztán vélelmezhető, hogy a Gyorskocsi utcába tartanak végül. Korábban ugyanis tétováztak a tüntetők, merre menjenek.

16:50 - Befejeződött az igazoltatás, a tüntetők felszállnak a Kossuth térre induló szerelvényre, a rendőrök követik őket. Munkatársunk is velük tart.

16:47 - Továbbra is zajlik a rendőri intézkedés a Deák téri aluljáróban. Most egy kopasz fiatalembert igazoltatnak és motoznak. Senki nem tud különben semmit, a járókelők és az utasok figyelik az eseményeket, a keménymag továbbra is az aluljáróban tartózkodik.

16:36 - A Fidesz egyébként megint megszívta a közösködést, hiszen jóllehet Rogán Antalt megtapsolta és nem fütyülte ki a szociálliberális gyere_boruljunk_most_össze csürhe, Mesterházy Attila keményen odacsapott a kormányzópártnak. Bajnai ugyanakkor igyekezett a jófiú látszatát kelteni.

16:33 A rendőrök a metró Batthyányi tér felé tartó oldalán igazoltatják a Budára indulni szándékozókat.

16:31 - Az ellentüntetők tömege lejut a metróba, és folyamatosan Ria, ria, Hungária! Mocskos zsidók! skandálással fordulnak a mozgólépcsőn felfelé igyekvők felé. Még most sem tudni, mi a céljuk, a keménymag elérte a metróállomás alsó szintjét.

16:29 - Bombera Krisztina megköszönte a demokratáknak és embereknek a megjelenést, és felvázolta, merre mehetnek haza a tüntetők.

16:27 - Az ellentüntetők csoportja a Deák téri templomhoz ér, ahol Thököly Imre fejedelem hamvait ravatalozták fel 1906-ban. Itt a székely himnuszt éneklik.

16:24 - Az ellentüntetők csoportja a metró felé igyekszik, vélelmezhetően metróval akarnak eljutni a Gyorskocsi utcába. A rendőrök most körülveszik őket a 15-ös busz megállójában. Megerősítették, hogy a Szent Korona Rádió munkatárság állították elő, aki szeretett volna bemenni a rendezvényre igazolványával, de szóváltásba keveredett az egyik rendezővel, és ezért állították elő. Most ismét indulnak tovább a tüntetők, már a Deák téri metró lejáratánál állnak, csak a rendőrök egy kisebb csoportja követi őket.

A Kossuth téri színpadon ez időtájt Hernádi "Magyar" Judit énekel szokásos túlzóan drámai, irritálóan színpadias stílusban.

16:23 - Zoltai Gusztáv és az Élet Menete szervezője is a színpadra megy. Szép volt fiúk - skandálják, mint egy mérkőzésen.

A párizsi békeszerződés 4. cikkelyét tartalmazó mappát adnak át a képvieslőknek a színpadon.

16:20 Lassan vége a félelmetes elmebetegségnek a Kossuth téren. De még Németh Sándor "lelkész", a Hit Gyülekezete vezére valamit csinálni fog. Egyelőre nem derül ki mit, mert őrült nagy az üdvrivalgás a neve hallatán.

16:17 - Az Árpád-sávos menet már az Október 6. utcában jár, brutális rendőri kísérettel. Hogy valójában mi a rendőrök célja, ez most nem derül ki, hiszen állítólag a Gyorskocsi utcába igyekeznek Budára, így érthetetlen, hogy miért a Bazilika irányába indultak el. Az utcát betölti a Ria, ria, Hungária! Munkatársaink próbálnak az események sűrűjébe kerülni.

16:10 - A tüntetők elindulnak a Gyorskocsi utcába, hogy az elszállított emberek mellett kifejezzék szimpátiájukat. A rendőrség ezzel az akciójával sikeresen eltávolította a rendezvény végéről a sárga csillagosok számára kellemetlen viseletű embereket.

Közben Mesterházy arra szólítja fel a miniszterelnököt, hogy határolódjon el a Jobbiktól holnap a Parlamentben. Mesterházy megígéri: megmutatják, hogy nem félázsiai nép a magyar, hanem egészen európai. Nem hagyjuk, nem hagyjuk, nem hagyjuk! - ezt a fogadalmat teszik Mesterházy felhívására a csillagosok.

16:09 - Munkatársunk megtudta, hogy a nemkívánatos öltözékű újságírót azért nem engedték be a rendezők a tüntetésre, mert felsőbb utasítást kaptak a szervezőktől, hogy semmilyen igazolvány nem számít, az egyedüli rendező elv a tüntetésre bemenni akaró megjelenése. A feldühödött zsidó nénikéktől ugyanis nem tudják garantálni a sajtó munkatársa épségének biztosítását.

16:06 - Gyilkos Izrael - kiabálják az ellentüntetők! Megindult egy csoport, vélelmezhetően az a társaság, aki a minisztérium épületénél gyülekezett. A rendőrök követik őket, a rendezők küllem és öltözék alapján szelektálnak. A csoport az egyik eredeti tüntetéshelyszínre érkezik, a Vértanúk terére, a rendőrök dupla oszlopban követik őket. Az Árpád-sávos zászlók alatt vonuló tömeg továbbhalad a Vécsey utca irányába. Itt a tüntetők megállnak, a rendőrök körülveszik őket.

16:04 - A fasizmus vírus, és vírushordozó Mesterházy szerint mindenki, a Jobbik, a jobbikosok, és még az is, aki a nyilasnak kikiáltott költőket, írókat élteti, persze az is, aki Árpád-sávos zászlókat lenget. Ez a hisztériakeltés nem igaz, hogy nem veri ki a biztosítékot a józanul gondolkodó embereknél. Ma újfasiszták lettek nemzeti érzelmű emberek százezrei a zsidóbarát tüntetők szemében.

16:00 - A rendezvény és a rendezőgárda tevékenysége miatt hírportálunk értesíteni fogja a Nemzetközi Újságíró Szövetséget és a Magyar Újságírók Országos Szövetségét, hogy az általuk kiadott fényképes sajtóigazolvány nem jelent semmit, mert 2012 Magyarországán egy biztonsági ember már ruhafelelős és szemrevételező szerepben is tetszeleghet, és megjelenése alapján akadályozza a sajtó munkatársait.

15:58 - Mesterházy megerősíti: Magyarországon van fasiszta sodródás.

15:56 - Mesterházy "Tökjó" Attila a családjával jött, két gyereke is megjelent a Kossuth téren - meséli a színpadról. Mert ki kell állni a gyengébbért - erre tanítják őket.

15:54 - Információink szerint a Szent Korona Rádió munkatársát már előállították a rendőrök. Jelenleg egy rendőri csoport a Kossuth téri villamosmegállóban áll fel, nem tudni, mi készülődik. A színpadon tovább zajlik a rendezvény, az eredetileg bejelentett, a Vértanúk terei tüntetésen már csak pár ember található. Folyamatosan próbáljuk követni az eseményeket, de a zsilipszerű szűrés miatt emberek öltözete, megjelenése alapján is szelektálják már a tüntetésre igyekvőket, akik még mindig érkeznek.

Belső információk szerint 4-5 ezer ember lehet a Kossuth téren.

15:45 - A magyar soahról beszél, testvérgyilkosságról. Borzasztó hallgatni a nem elfogult fülnek a kettős mércés szónoklatot. Félelmet keltő ez az őrületes, ráadásul ok nélküli zsidóvédelmezés. Megy a nácizás, a kirekesztőzés, a fasisztázás.

15:40 - Bajnai Gordon következik. Mi, magyarok békében akarunk élni - mondja. Ez a tétje annak, hogyan reagálunk a cigánygyűlöletre, a zsidógyűlöletre - fogalmaz. A magyargyűlöletet kihagyja.

15:38 - Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője emelkedik szóra, úgy érezte kötelessége eljönni, mert "nem felejthetünk". Nem felejtheti el azt sem, hogy ezek a faji alapon történő népirtások és kínzások listázással kezdődtek, a nácizmus bűne nem ismétlődhet meg. Megemlíti Gyöngyösi Márton jobbikos képviselőt, akinek kijelentéseivel nem lehet együtt élni, nem lehet elfogadni - nagy örömujjongás. És azért is jött el - mondta, mert személyesen sem tűrheti, hogy gyerekei, Dániel és Áron lelkét a jövőben ilyen gondolatokkal mérgezzék. Rövid az út a listázástól Auschwitzig, az élet mindenkié - mondja. A gyerekeit elviszi a halál völgyébe is majd, ahogyan minden évben az Élet Menetén is elkísérik - vázolta. Táblát akasztunk a gonoszság nyakába, rajta a felirat: Nem engedjük. Se Gyöngyösinek, se másoknak, soha - jelentette ki. Magyarország megvédi polgárait - tette hozzá.

15:28 - Benkő Zsuzsanna, a minisztérium előtt gyülekező Facebook-csoport vezetője, az ellentüntetés szervezője bejelentette: a rendőrséggel történt egyeztetés során megállapodtak abban, hogy egyesek érzékenységét sértő beszólások esetén a rendőrség a tüntetést feloszlathatja. Ennek ellenére a szervező nyomatékosította: senkinek nem tiltja meg, hogy ne mondja azt, ami a szívén van, és ha előállításra kerül sor, akkor elsőként odaáll, és minden egyes jelenlévőért vállalja a felelősséget.

15:25 - Bombera Krisztina (ő is nyilván az elnyomottakhoz tartozik) Somló Tamást konferálta fel, aki színpadra is lép. Itt a helye, énekel a mostanra két-háromezresre duzzadt tömegnek. Azt mondja, nem tudja hogyan tud bizalmat önteni a holnapba. (Neki is nagy félnivalója van, hiszen zsidósága miatt mindenhol bántják, munkát sem kap, a TV2-nél sem terpeszkedik. a szerk.)

15:20 - A Himnusszal megkezdődött a rendezvény, amelyen már most megmutatkozik a brutális kettős mércés pozitív diszkrimináció. Azok a nemzeti sajtómunkások, akik különböző portálok által kiállított igazolványokkal rendelkeznek, mert egy ATV-mellényes "fürkészdarázs" határozza meg, hogy ki léphet be a helyszínre és ki nem. A Himnusz alatt a liberális horda folyamatosan mozgásban volt, az 50-60 fős ellentüntető mag pedig vigyázzban énekelte nemzeti imádságunkat. Bizonyára a színpadon nagyon jókat mondhatnak a szpíkerek, mert az őrjöngés és a kiabálás hallatszik az egész Kossuth téren.

15:07 - Úgy látszik, már a cigányok kezében is divat a sárga csillag, bizonyára hasonlít az általuk kedvelt fém színére, ezért viselik olyan nagy büszkeséggel. Van, aki a sárga csillagot már barett sapkáján viseli, mint egy partizán, és olyan csoportok is érkeznek, amelyek az antifák nyilaskeresztet taposó bakancsos transzparensét emelik magasba.

Klasszikus héber öltözetű tüntetők is ácsorognak a Kossuth téri metró kijáratánál, a naiv szemlélődő akár egy izraeli kibucban is érezhetné magát. A mozgás folyamatos, a metró és a föld alja ontja a harcos antifákat. A cigányok jó népi szokás szerint hangoskodnak, a volt Parlament Café épületénél, láthatóan nem tudják eldönteni, ki álljon a menet élére és ki kezelje a kézi beszélőt.

Időközben a minisztérium előtti tüntetők létszámában is változás állt be, lehetnek már több tucatnyian.

A jelekből arra lehet következtetni, és a tüntetők hangulatából, hogy előfordulhat, a rendőröknek nem "a garázda fasisztákat" kell megfékezniük, hanem adott esetben megvédelmezniük a villogó szemű, sárga csillagos hordával szemben.

14:51 - Szolidaritás-zászlós csoport érkezik a Nádor utcából.

14:50 - Tudósítónk elcsípett egy szívhez szóló beszélgetést apa és kb. 3 éves fia között, jelezvén a toleranciabajnokok családon belüli viszonyait is: "Ne szaladgáljál, baszd meg, mert beléd rúgok!"

14:48 - Megkezdődött az őrjöngés az antifák színpadja előtt. Az antifasiszta masírozók háborítatlanul juthatnak át a többszörös védelmi gyűrűn, amelyet rendőrök, illetve sárga mellényes biztonságiak képeznek. Vélelmezhetően az a feladatuk, hogy kövessék a "nem megfelelő öltözetű", így számukra potenciális veszélyt jelentő embereket. A tüntetők létszáma most már 300-400 fősre tehető. A cigányok továbbra is a Vértanúk terén gyülekeznek, hangoskodnak, és létszámuk már most felülmúlja a nemzeti radikális ellentüntetőkét.

14:36 - Már sárgacsillagos tüntetők is feltűnnek a vonulók között. Elég hideg van a téren.

14:34 - A tucatnyi anti-antifatüntetők is kettéosztódtak, folyamatos az átjárás a két bejelentett tüntetéshelyszín között. Időközben Tapolca, Sümeg táblákkal újabb tüntetők érkeznek a Kossuth térre, most már 200-300-an lehetnek. A rendezvény a tervek szerint 3/4 3-kor kezdődik.

14:22 - A Vértanúk terén lévő ellentüntetők társaságot is kaptak, cigánykerekes zászlós cigányok vették őket körül, mintegy kéttucatnyian. (Képünk illusztráció.) Tudósítóink közben megnézték a KIM parkolóját is, ott egy-két ember lézeng a szalaggal elzárt területen.

14:14 - Óriási a rendőri jelenlét a Kossuth tér környékén. A cionista tüntetés résztvevői hatalmas rendezői gárdával vonultak fel, a rendőrök autói még a Lánchíd pesti hídfőjénél is felsorakoztak. Az ellentüntetők jelenleg szó szerint is maroknyi csoportját is sok készenléti rendőr veszi körül. Többeknél tudósítónk könnygázgránát kilövésére alkalmas fegyvert is látott. A metróból, illetve a Nádor utca irányából folyamatosan érkeznek az antifasisztának titulált esemény tüntetői, jelenleg 100-200 ember már a Parlament főbejáratánál felállított színpadnál csoportosul.



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59786
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Evo Morales elnök bejelenti az ENSZ-ben az Új Korszak kezdet
  2012-12-03 19:47:06, hétfő
 
 
Evo Morales elnök bejelenti az ENSZ-ben az Új Korszak kezdetét
2012. december 02. vasárnap, 16:22

Evo Morales, bolíviai elnök beszéde az ENSZ-közgyűlés 67. ülésszakán 2012. szeptember 26-án
(kivonat a beszéde utolsó részéből)

A természeti erőforrásoknak, az olajnak, a gáznak vajon állami vagy magánkézben kellene lennie? ... Én ezzel kapcsolatban azt javasolom, testvérek, hogy természeti erőforrásokat államosítsák. A természeti erőforrások nem tartoznak a transznacionális vállalatokhoz, hanem azok a világ népei államigazgatásai alá tartoznak ... Mi garantáljuk ezeket az alapvető szolgáltatásokat, mint alapvető emberi jogokat - ezek nem lehetnek magánkézben - ez állami feladat. A világítás, a víz, a villany, a kommunikáció - mi államosítottuk őket és az emberi jogok részeivé tettük. Ezek a nagyon fontos alapvető szolgáltatások tehát emberi jogokká lettek...

Szeretném meghívni Önöket egy nemzetközi találkozóra ez év december 21-én. Egy olyan meghívás ez, mely egy új ciklus kezdetéről, a Földanya új, harmonikus ciklusának fogadásáról szól. Ám az túl sokáig tartana, hogy Önöknek Mexikó, Guatemala, Bolívia, Ecuador őslakos indiánjai ezen tudásáról beszéljek, de mi ezt a meghívást közzétesszük, hogy mind virtuális formában, mind személyesen a következő témákat vitassuk meg:


1. A globális kapitalizmus válsága

2. A civilizáció válsága - világkormány, kapitalizmus, szocializmus, a közösség, az élet kultúrája

3. Klímaválság - az ember kapcsolata a természettel

4. Energia - közösségi energia - új energiafajták

5. Földanya-tudatosság

6. Ősi szokások újraéledése ..., természetes kozmikus naptár használata,

7. Az élet érdeke, valamint a globális válság megoldása, és mi megerősítjük újra, hogy az élet érdeke fontosabb, mert mi csak akkor tudunk jobban élni, ha nem fosztjuk ki a természeti erőforrásokat. Ezzel kapcsolatban egy mélyreható vitát szeretnék folytatni a világ többi részével.

8. Az élelmiszertermelés függetlensége - biztonság az önellátó élelmiszertermeléssel

9. Integráció, testvériség, közösség, gazdaság, egymást kiegészítő rendszerek,
kommunikáció joga, közösségi tanulás, az új emberi lény, a holisztikus szemlélet, a patriarchális szemlélet vége, önismeret, öntudatra ébredés, és természetesen : az egészség témaköre - ami nagyon fontos.

És azt szeretném mondani, hogy a maja naptár december 21-t az idők végének és az időnélküliség kezdetének jelzi. Ez a "Macha" vége és a "Pacha" kezdete. Ez lesz az önzés vége és a testvériség kezdete. Ez lesz az individualizmus vége és a kollektív szemlélet kezdete ... tehát ebben az évben, december 21-én.

A tudósok nagyon jól tudják, hogy ezek egy antropocentrikus élet végének és egy biocentrikus élet kezdetének a jelei. A gyűlölet vége és a szeretet kezdete. A hazugság vége és az igazság kezdete. A szomorúság vége és az öröm kezdete. Az elválasztottság vége és az egység kezdete. Mert ezek azok a témák, amelyről beszélnünk kell, ezért ... mi meghívjuk Önöket - azokat tehát, akik bizalommal vannak az emberiség iránt; meghívjuk azokat, akik a tapasztalataikat megosztják egy jó és igaz emberiség születése érdekében ...

Nekünk, mint választott vezetőknek, most már el kell gondolkoznunk azon, hogy ki milyen módon vállalhat társadalmi felelősséget, és ez azt jelenti, ... hogy véget kell vetni hatalomgyakorlás régi formáinak, mert már nem az az időszak van, mint egykor, hogy a hatalmat folyamatosan dicsérni kellett. Mi már az emberek, a szabad emberek korszakában vagyunk, akik állandóan keresik egymás között a gazdasági és szociális egyenlőség megvalósulásának lehetőségét. És ez lesz az az új korszak, mely visszaállítja az eredeti rangjára és méltóságára minden földi lakost ...

Szeretném a figyelmükbe ajánlani azokat az állásfoglalásokat, amelyek kétségbe vonták mind a katonai bázisok létesítését, mind a fegyveres erők beavatkozásának létjogosultságát. Mert itt csak akkor lesz társadalmi béke, ha megváltoztatjuk az egész gazdaságpolitikát és felszámoljuk a katonai bázisokat és a velük összefüggő katonai intervenciókat. Ezért tiszteletem és elismerésemet fejezem ki azoknak, akik ellenállnak a különböző hatalmak katonai beavatkozásának. Ez a módszer nem megoldás - ezt már jól megtanultuk. Mégis reméljük, hogy ezek a viták arra fognak alkalmat adni, hogy az emberiség eljövendő életéről gondolkodjunk.

Morales elnök teljes beszéde spanyol nyelven:
ONU: Evo Morales Presidente República Plurinacional Bolivia 26/09/2012
www.un.org/webcast


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B0Shh7emL3M

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Az összeomlás folyik
  2012-12-03 19:46:29, hétfő
 
 
Az összeomlás folyik
2012/12/02 King World News - Idők Jelei


Munkát keresek

Egon von Greyers, a svájci Matterhorn Vagyonkezelő alapítója és vezetője őszintén, szépítgetés nélkül nyilatkozott a világ helyzetéről a King World News-nak:

"Körbenézve a világon, a Franciaországban folyó események képesztenek el leginkább. Tudjuk, hogy Hollande kezében a gyeplő és komoly nyomást gyakorol a hatalmas francia acélgyártó ArcelorMittal cégre. Az ArcelorMittal a legnagyobb acélgyártó a világon és Hollande közölte velük, hogy ha elbocsátanak egy bizonyos számú alkalmazottat, akkor ő államosítja a céget. Ez hihetetlen.

Néhány nappal ezelőtt beszéltem egy ismert francia újságíróval, aki azt mondta, hogy éppen Athénban van és figyeli a görögországi eseményeket. Szerinte Athén "semmi ahhoz képest, ami Franciaországban folyik, ahol komoly baj van a szakszervezetekkel, a szegényekkel és az utca emberével."

Pedig Franciaországban nincsenek megszorító intézkedések, legalábbis Görögországgal összehasonlítva nem. Arra számít, hogy a francia helyzet a görögországinál sokkal súlyosabb lesz. És ez csupán egyetlen európai ország. Ugyanez lesz a helyzet más európai országokban is. Az Egyesült Királyság is szörnyű helyzetben lesz gazdaságilag, de a társadalmi zavargások is komolyak lesznek, és súlyos nehézségeket hoznak majd az országnak."

"Mindenhol láthatjuk ezt. Mervyn King, a Bank of England vezetője azt mondja, hogy a brit bankoknak további 35-50 milliárd font tőkére lenne szükségük. Szerinte a brit bankok tőkehiánnyal küzdenek és a kockázatok komolyak. Tehát a központi bank elnöke nyíltan kijelenti, hogy a bankokat csőd fenyegeti. Természetesen ez a kockázat a világ minden bankjára igaz, de azért jó hallani, hogy egy központi bank vezetője ezt nyíltan kimondja. Sajnos tényleg ez a helyzet szinte mindenhol a világon.

Ismét Japán felé fordulva, az előző interjúhoz hasonlóan elmondhatom, hogy Japán a legnagyobb kockázat jelenleg a világon, az ország gazdasági helyzete miatt. A japán központi bank 230 milliárd jent (604 milliárd forint) veszített az elmúlt negyedévben. A mérlegük is jelentősen növekszik (a monetáris enyhítés hatására), jelenleg körülbelül 156 ezer milliárd jennél (409 ezer milliárd forint) tartanak."

"Az Egyesült Államokra térve elmondhatjuk, hogy a 2,7 százalékos GDP enyhén jobb számot mutat, de ez sajnos csak a készletek és kormánykiadások növekedéséből ered. A GDP még mindig gyenge, ha ezt a két tényezőt figyelmen kívül hagyjuk. A fogyasztás rendkívül gyenge és a hivatalos infláció 1,6%. Aki szokott benzint vagy élelmiszert vásárolni tudja, hogy a valós infláció ennél jóval magasabb. A valós GDP deflátorral számolva pedig az amerikai GDP egy negatív szám lenne.

A fogyasztás továbbra is alacsony lesz, mert az embereknek nincs pénze. Jelenleg 127 millió ember függ az állami segély valamilyen formájától az Egyesült Államokban. Ezzel szemben 115 millió ember rendelkezik állandó munkával. Tehát 115 millió ember dolgozik, és 127 millió kap segélyt.

Ebből egyszerűen kiszámolhatjuk, hogy egyre kevesebb ember fizeti ezt a segélyt, így a deficit folyamatosan emelkedni fog. A keresetek medián értéke pedig 8%-kal csökkent az elmúlt három év során az Egyesült Államokban, a rendelkezésre álló jövedelem inflációval kiigazított értéke pedig 25%-kal csökkent az elmúlt 10 év alatt.

Érdemes megnézni az ingatlanhelyzetet is. Egyes államokban, például Floridában, Kaliforniában és Arizonában az ingatlantulajdonosok 50 százalékánál az ingatlan kevesebbet ér, mint a még fennálló tartozás összege. Las Vegasban ez az arány 70%. Ebből az következik, hogy a bankok soha nem fogják visszakapni a pénzüket, amiből pedig az következik, hogy az állam kénytelen még több pénzt nyomtatni.

Ugyanez a probléma fennáll a világ szinte összes fejlett országában, így a kormányok egyre több pénzt fognak nyomtatni, a valuták pedig értelemszerűen tükrözni fogják ezt a tevékenységet. A dollár, az euró, a jen és egyéb valuták valós értéke további 80-100 százalékkal fog esni az aranyhoz képest az elkövetkezendő évek során.

Én 2002-ben azt mondtam a befektetőknek, hogy az eszközeik 50%-át fektessék fizikai aranyba. Ez most az eszközeik 85 százalékát jelenti (azok számára, akik ezt akkor megtették), mert az arany ára ennyit emelkedett azóta más eszközökhöz képest. Fontos megjegyezni, hogy akármennyi aranyat is vásárol egy befektető, az semmi esetre se papír arany legyen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán kontra Kásler
  2012-12-03 19:45:11, hétfő
 
 
Orbán kontra Kásler

2012. november 30., péntek kaslerarpad.hu

Orbán beléptetné az embereket az árfolyamgátba, Kásler óva int ennek igénybevételétől.

Ezt is megértük, úgy néz ki, hogy egyelőre nagyobb hitelem van (legalább is az adósok körében), mint Magyarország miniszterelnökének. Ennyi szerénytelenséget nézzenek el nekem, előre is köszönöm.

A miniszterelnök szokásos rádió interjujában a következőket mondta:
"Kérem figyeljenek, mindenki aki csak tud lépjen be az árfolyamgátba"

Az RTL Klub híradójában állítólag azt mondták be, hogy a Bankszövetség és az RTL Klub által megkérdezett szakértő is egyetért ezzel. Végre legalább hárman egyetértenek az országban, nem is annyira széthúzó ez a magyar nép mint mondják, bár nem tudni, hogy a megkérdezettek mindegyike magyar-e.

Még pár hete ugyancsak az RTL klub azt sugározta, hogy a bankok bevallása szerint ahol Kásler kampányol, ott erősen csökken a fizetési hajlandóság, tehát nemhogy árfolyamgátat nem veszik igénybe, hanem még fizetni sem fizetik a jogtalan követeléseket. Ha igaz a hír akkor minden 10 adósból csak 2 azaz KETTŐ rögzített, összesen 78 ezren.

Az árfolyamgát nem szolgálja az adós érdekét, nem beszélhetünk semmilyen rögzítésről mindaddig amíg az elkövetett törvénytelenség és mulasztás ki nem mondatik és kártérítést nem fizetnek a bankok.

Addig amíg Orbán Viktor a bankok érdekei mellett kardoskodik én továbbra is azt mondom, hogy az árfolyamgáttal megvezetik az adósokat és ezáltal a költségvetés forintjait juttatják a bankárok feneketlen zsebébe.

Orbán forintgyengüléssel és egész európára jellemző pénzfelhígulással riogat. Ez szerintem alkalmas a tömeges pánikkeltésre.

Tisztelt miniszterelnök úr! Ne riogasson, hanem a kétharmados fülkeforradalom vezetőjeként stabilizálja a gazdaságot és a magyar forintot, ha meg ez túl nagy feladat, akkor tessék lemondani, mert kárt okoz Magyarországnak!

Kásler Árpád

Kelt, Gyulán 2012.11.30.-án

http://www.youtube.com/watch?v=3Zg0U1Nhr78
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hová tűnt a kétharmad lelkiismerete???
  2012-12-03 19:44:39, hétfő
 
 
Hová tűnt a kétharmad lelkiismerete???

Tisztelt Honfitársak! /Papíron felelős magyar "ELIT"! Bújkáló, hallgatag értelmiség!/

-Akinek nem inge, ne vegye magára!-

Figyelve az államapparátus napi nyilatkozatait, közleményeit, ez mind nagyon szép, hogy "pártunk" és kormányunk elhatárolódik s megvédi állampolgárait, de sokan kérdezzük szerényen, halkan, tisztelettudóan, ki védi meg őseink földjét, HAZÁNKAT, az ellenünk áskálódóktól? Vajon mit szólnának e már-már beteges, mániákusan túllihegő magatartáshoz, történelmi nagyjaink, szabadságunkért életüket áldozó hős vitézeink, katonáink, amit a magyar "elit" egyes túlbuzgó tagjai képviselnek, produkálnak? Vazallusok akarnak maradni, rendszerváltástól függetlenül, örök időkre? Nem tanulva semmit a gyászos múltunkból? Pestiesen szólva: Ne mán! Szálljanak már le a földre és tekintsenek tükörbe! Ki kényszeríti őket erre az unos-untig ismételgetett, ön- és a társadalmat becsapó lépés-sorozatra? Szánalmas és megvetendő ámokfutásra!!! A szemforgató, a kettős mércét életben tartó és hagyó viselkedésre! Nagyon unalmas már hallani! Nem ismerik e szavak, fogalmak tartalmi súlyát, mint lelkiismeret, a nemzetért eskü alatt vállalt kötelességtudat jelentősége, továbbá a fontossági sorrend felállítása iránti érzékenység, a saját Hazánk érdekinek kiemelt védelme???!!! Hisz minden más országban ez így történik, alapvető követelmény, amit be is tartanak. Magától értetődő természetességgel. Ellentüntetések szervezgetése nélkül. Sem belső, sem külső támogatókat igénybe véve ilyen gyalázatos lépésekhez!!! Amin senki nem csodálkozik s ágáll ellene, világgá kürtölve azt. Miért akarunk mi önsorsrontó kivételek lenni? Kinek a megbízásából? Mikor kapjuk meg mindezen jogos kérdéseinkre a választ?

Engedjék meg, hogy segítsünk a megvilágosodásban. Szíves figyelmükbe ajánljuk az alábbi tanulmányt! Ébresztő gyanánt! Ugyanis elegünk van a magyarság döntő hányadát lekezelő magatartásából és köznyelven szólva hülyének nézéséből. Hisz a mi népünk -ha még nem tudnák- a világ egyik legnagyobb történelmi múlttal rendelkező, alkotó, teremtő kész, szakrális közössége. Javasolom minden rászorulónak, felvilágosítás gyanánt -többek között- az ENIGMÁK TV adásainak tanulmányozását. (http://fixhd.tv/musor/enigma honlapon. Az archívum igénybevételével). Újabban keddenként 21.05-től a KARMA TV-n. http://www.karma-tv.hu/

Aki nem ismeri múltját, az ide jut, ahol mi most tartunk!!! Elsődlegesen a vezetőink tájékozatlansága, de leginkább egoista rövidlátó szellemisége, hazafiatlanná nevelt lelkisége, korlátolttá süllyesztett szellemisége miatt! Amire nekünk tisztán látóknak, fel kell hívnunk a társadalom figyelmét. Akármennyire is hihetetlennek tűnik! Úgy bizony!

Sok beszédnek híg a leve, tartja a közmondás, amelyek sokszínű bölcsességeit szintén, rendre figyelmen kívül hagyják a helyzetbe kerülő szómágiás haszonlesők -tisztelet a kivételeknek- beszéljen helyettem az alábbi elemzés szerzője, amelyből minden olvasni tudó, felelősen gondolkodó, a pozitív változásokért tenni akaró Honfitársunk sokat tanulhat, megvilágosodhat. Még az érintettek is, akik a mi reményteli szavazataink alapján jutottak a T. Házba, felelős beosztásokba, a kétharmad birtokába, de eleddig képtelenek voltak élni vele, csupán a visszaélés határait súrolva, elvesztegetni hagyva, árral úszóként vergődve, a teljes bizonytalanságban haladva, ismeretlen céljuk felé! ITT AZ IDŐ, hogy ők is megvilágosodjanak! Meggyőződéses hozzáállást kívánok Midannyiuknak! Amíg nem késő!

Tessék:
http://internetfigyelo.wordpress.com/2012/12/01/gyongyot-a-disznok-ele-avagy-mier t-beteg-europa-a-kenyszer-alkalmazkodtatas-melylelektana/#more-24482

Föl kell hagynia az ország vezető elitjének -tisztelet a ritka kivételeknek- azt a tarthatatlan alapállást, hogy majd minden fontosabb a számukra, mint a magyarság becsülete s érdekközösségének KÉPVISELETE, óvása, védése!!!

A mai generációk nem felelősek a múltban történtekért. Ezzel revolverezni a ma embereit, állandóan arra hivatkozva (ami gyakorlatilag nem is a mi elődeink fő bűne, hanem az akkori bennünket megszállóké), szándékos, rosszindulatú, önérdek hajszoló indokból elkövetett kiforgatása, a történelmi igazságosságnak, tényeknek!!!

ELÉG VOLT!!! :-(((

/Péteri Attila Árpád/
nyugdíjas népművelő
MJB elnökségi tag
a csömöri Gloria Victis
alapítvány t. kurátora
www.gloriavictis.hu
MJB = Magyar Justitia Bizottság
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1368
  • e Hét: 5132
  • e Hónap: 8877
  • e Év: 162373
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.