Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Agrárportré - az internet nem felejt: Raskó György
  2012-12-30 21:32:43, vasárnap
 
  Agrárportré - az internet nem felejt: Raskó György

2012.11.15.

Az emberiség történetét tekintve egy új kor hajnalán vagyunk, mert történelmi távlatokban gondolkodva egy viszonylag új világ-tudáskönyvtárat alkottunk, az internetet. Az internet pedig egyelőre nem felejt. Kísérteties pontossággal örökíti meg és teszi kereshetővé, végigkísérhetővé a közelmúlt eseményeit. Óriási előrelépés ez ahhoz képest, mint amikor az egyes történések a hatalmi befolyásoktól függően akár évtizedekre is titkosítottak lettek.

,,Szarok rá, szarok rá, hogy más mit mond, engem az érdekel, hogy itt mit mondanak rólam, mert higgye el, én vagyok annyira önérzetes, meg én alföldi származású vagyok... De akár a faluban is bárkit megkérdezhet, hogy mit mond a Mészáros Lőrincről, mert ilyet soha nem mondanának, amit az Ángyán mond, meg a Szabó Rebeka, nem tudom, hogy hívják őket ott fönt a Parlamentben" - mondta Mészáros Lőrinc, a kajászói gazdák elől több száz hektárt elnyert felcsúti polgármester az atlatszo.hu-nak adott fél órás interjúban, amit videóban is teljes egészében közöl a portál.

Az ilyen kijelentésekkel az internet korában nem az a baj, hogy a vita tárgyára való koncentrálás helyett durvák, indulatosak és személyeskedők, hanem, hogy nagyon hamar ellenőrizhetők!

http://84.2.38.22/gallery/keyframe/2009/03/14/m2-21438/m2-21438-15022400.jpg,,Ras kó György "idillinek, skanzenszerűnek, zöldre festettnek" nevezi a családi gazdaságokra épülő mezőgazdaságot, mely - állítása szerint csak állami támogatással tartható életben - és mélyen hallgat arról, hogy az EU által a családi gazdaságok, a vidék megerősítésére, fejlesztésére szánt támogatásokat sok ezer hektár után ő és a hozzá hasonló újkori nagybirtokosok teszik zsebre. Szó sincs tehát arról, hogy ezek a nagybirtokok nem igényelnek támogatást, sőt ,,professzionális" módon halásszák el a helyi társadalmaktól ezeket az eredetileg nekik szánt támogatásokat, így az a tarthatatlan helyzet állt elő Magyarországon, hogy az EU állampolgárok pénzéből Európa leggazdagabb embereit támogatjuk." - nyilatkozta az Élőlánc Magyarországért március 5-én a Tiltakozás Raskó György otromba, a közvéleményt félrevezető kijelentései miatt című cikkében.

Lévén igen fiatal az agrár- és ökopolitikai berkekben, feltétlenül elkezdett érdekelni, hogy az egyre durvuló számháború és mind határozottabb kijelentések mögött milyen eszmék mentén szabdalják fel hús-vér magyar vidéki (és természetesen a tőlük élelmiszerügyileg függő városi) emberek életét is a szakpolitikusok. Így került Raskó György agrárközgazdász is a képbe, mert nagyon érdekelt, hogy mire alapozza azon kijelentéseit, hogy az Ángyán József által felvázolt agár-politika ,,skanzenné változtatná a magyar vidéket". Jó érzékkel hívta meg Kálmán Olga az ATV Egyenes Beszéd február 27-i műsorába Raskó Györgyöt, mert ő emblematikus alakja annak a körnek, akik szerint a mega- és gigabirtokokon folytatott tevékenység lenne a ,,professzionális mezőgazdaság" a családi gazdaságok pedig csak lenézendőek, skanzenbe illőek lennének. Tényleg azért mondott volna le az Államtitkár Úr, mert nem változtathatta kedvére skanzenné a magyar vidéket?!

Legjobb meglátásom szerint Európa mezőgazdasága a 30-70 ha közti családi gazdaságokra épül és a Közös Agrár Politika intézménye is az Ernst F. Schumacher öko-közgazdász által bevezetett ,,a kicsi szép" fenntarthatósági alapon létrehozandó mozaikos, családi kis- és közepes gazdaságokat támogatja. Dániában például 70 hektár az átlagos farm méret - és a feldolgozást, kereskedelmet a gazdák szövetkezetei végzik. Gondolom a dán mezőgazdaságot Raskó György nem nevezné skanzennek? A hazai szervezetek azon küzdenek, hogy a fejlődésben lévő gyerekek a közétkeztetésben beltartalmilag értékes és helyi alapanyagból származó ételeket ehessenek a több ezer kilométert utazott vitaminhiányos répák helyett! Mindeközben az a dán népfőiskola, ahol fél évig volt szerencsém tapasztalni és kutatni az ökológiai mezőgazdaság mibenlétét, ezüstérmes kitüntetésben részesült a dán mezőgazdasági minisztériumtól, ami azt jelenti, hogy szinte teljesen átállt ökológiaira az étkeztetése. Ami azt jelenti eléggé vidám, úgymond belülről táplálva életerős és kicsattanóan egészséges is volt ott minden diák!

Térjünk vissza Raskó György érdemeire, nézzük, hogy mit látunk tevékenységéről az interneten keresztül. Már önmagában érdekesnek gondolom, hogy Raskó György neve három ízben is szerepel a K-Monitor (Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell) internetes adatbázisában.

A Magyar Narancs 2003. március 13-i számában az ,,A növényolaj-ipari privatizáció tíz éve: Leépülés" című cikkben ezt olvashatjuk (kivonat):

A Növényolaj-ipari és Mosószergyártó Vállalat (NMV)-hez hat gyár, az egész magyar olajosmag-feldolgozás, a margaringyártás, valamint a hazai mosószeripar mintegy fele tartozott. A világbanki hitellel felújított gyárak közül mára ötöt bezártak, holott a vagyonértékelést végző PriceWaterhouse (PW) a privatizációs dokumentációban hangsúlyozta: a gyártóberendezéseket a magánosítást megelőző hat évben teljesen kicserélték, felújították, a gyárak infrastrukturálisan "jól fejlettek", a vállalat 17 bejelentett vagy jóváhagyott szabadalommal rendelkezett. "Már a pályázat kiírásakor jól látható volt az ellenséges kivásárlási szándék és az Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ) ezt elfogadó magatartása, amit a parlamenti vizsgálat és egy - a tárgyban hozott - országgyűlési határozat is alátámaszt. Az élet is egyértelműen igazolta, hogy a pályázat csupán a látszatot szolgálta" - összegezte a tíz év eredményét Varga István, a pályázaton vesztes Mentor Szövetkezet volt elnöke. Az ÁVÜ tárgyalásai a Ferruzzi-val 1991. decemberben és januárban is folytatódtak, végül "január 17-én mindkét fél megegyezett az árban és a feltételekben a szerződés függvényében" - írja Büky Dorottya, az ÁPV Rt. ügyvezető igazgatója. Az ügyben fontos szerepet játszott Raskó György államtitkár, aki az ÁVÜ igazgatótanácsának is tagja volt. A Mentor korábbi gazdasági elemzéséből az derül ki, hogy a vállalatfelvásárlás igazi oka a sajtoláskor megmaradó magas fehérjetartalmú napraforgódara - ami az állati takarmány egyik legfontosabb alapanyaga - feletti rendelkezés egy olyan társaság által, amely alapvetően konkurens szójatermékét kívánja a magyar piacra erőltetni. Ez az értelme a kapacitás leépítésének, az öt gyár bezárásának olyan helyzetben, amikor a korszerű üzemek és a monopolhelyzet egyébként extraprofitot ígér. Ezt igazolja, hogy számításaik szerint az elmúlt évtizedben a kevesebb mint felére redukálódott magyar állatállomány ellenére duplájára nőtt a szójaimport. "Ezt Raskó Györgynek pontosan tudnia kellett a vállalat eladásakor" - hangsúlyozta Varga, aki a volt államtitkár ellenérdekeltségét abban (is) látja, hogy 1990-ben ügyvezetője volt a szójaimportőr Hunsoya Fehérjetermelő és Értékesítő Mezőgazdasági Szolgáltató Kft.-nek.

Az Magyar Nemzet online elérhető 2005. január 29-i ,,Százmilliós ajánlat a fecnin- Értékén alul adta el az ÁPV Rt. a komáromi gazdaságot" című cikkében ezt olvashatjuk:

Kézzel írt, néhány mondatos ajánlattal, mélyen a részvénycsomag könyv szerinti értéke alatt szerezhette meg a karácsony előtti napokban a komáromi állami gazdaságot az ÁPV Rt.-től a Kemenesalja Agráripari Kft. - derül ki a lapunk birtokába került dokumentumokból. Az ügyletre sebtiben létrehozott vállalkozás tulajdonosai között található Raskó György, az Állami Vagyonügynökség igazgatótanácsának egykori MDF-es delegáltja is.

Ezek után talán megérthetik és célszerűnek láthatják, hogy a Világgazdaság Online hasábjain Raskó György tollából idén megjelent ,,Hogyan lehet megmenteni a magyar élelmiszeripart?" című cikket nem volt túlzott bizalmam elolvasni.

Annál inkább volt viszont bizalmam az Élőlánc Magyarországért egyik elnökségi tagjának, Ács Sándorné agrármérnöknek a 168 óra egyik rádióadásához fűzött kommentárját megfontolni:

"Raskó úr az MDF kormány államtitkárként az élelmiszeripar külföldi kézre adásával fölmérhetetlen károkat okozott a magyar mezőgazdaságnak - mert kiszolgáltatott nyersanyagtermelővé degradálta a gazdákat. Gazdasági alaptézis, hogy a jövedelem nagyobb hányada a feldolgozásból és a kereskedelemből származik. Raskó úr ezt a jövedelmet vette el a magyar vidéktől, mely ennek következményeit a mai napig szenvedi.
A milliárdos nagyságrendű fejlesztéseivel kapcsolatban pedig meg kell jegyezni, hogy ezeknek 40-50 %-a nagy valószínűséggel EU-s támogatásokból, közpénzekből épült - a cikkben szereplő 900 milliós beruházás esetében ez 400-450 millió 1 embernek - abból a kasszából, melyet az EU a vidéki családoknak szán.
A földtörvény a földek forgalmáról, tehát adás-vételről, bérbeadásról szól - így az 1200 hektáros határ azt jelenti, hogy Raskó úr nem vehet, és nem bérelhet több földet, de azt nem jelenti, hogy az 1200 hektár feletti részt el kell adja. Viszont ha bevon néhány tulajdonost, aki magánszemélyként vásárolhat földet, akkor ők megveszik a földet, Raskó úr pedig bérbe veszi tőlük. Ez a legfőbb kritika a földtörvénnyel szemben, hogy csak az őstermelőknek, magán és családi gazdaságoknak szab tényleges korlátot, a gazdasági társaságoknak viszont kiskaput nyit a korlátlan birtoknövelésre."

Részlet az Ángyán József szimpátiatüntetésből, Kossuth tér, 2012. május 10. A teljes videó itt tekinthető meg. A teljes videóban felszólalók sorrendben: Hetzmann Róbert - elnök, Váralja Szövetség; Lovász Ádám - tag, Váralja Szövetség; Ertsey Attila - elnökségi tag, Élőlánc Magyarországért; Hossó Andrea - közgazdász, nemzetközi pénzügyi szakértő, Élőlánc Magyarországért; Buczkó Máté; Ács Sándorné - agrármérnök, Élőlánc Magyarországért; Teichel István - lepsényi gazda

David C. Korten egyike azoknak a közgazdászoknak, akik baljós szemmel figyelik a liberalizációs folyamatokat, sarkos kritikát fogalmaznak meg és alternatív válaszokat keresnek a globalizáció kihívásaira. Korten professzor egyik leghíresebb könyvében, a Tőkés társaságok világuralmában kifejti: a multinacionális vállalatok jogkörének szűkítése, az állam nagyobb szerepvállalása és a civil társadalom ereje szükséges ahhoz, hogy megfékezzük a társadalmi különbségek növekedését és létrehozzunk egy erős szociális hálót. Rámutat arra is, hogy felelősséggel tartozunk a jövő nemzedékeknek, ezért nem hagyhatunk rájuk kezelhetetlen adósságterheket. Korten mondanivalóját egyelőre még képtelen elfogadni a fősodrú közgazdaságtan, hatásosnak bizonyult válságkezelő intézkedéseire viszont egyre nagyobb figyelem irányul.

David C. Korten szerint a jelenlegi globális pénzügyi-gazdasági rendszerünk megöl bennünket. Legújabb könyvében, a Gyilkos vagy humánus gazdaságban azt fogalmazza meg, hogy a pénzvilág bankjainak szerencsejátékosai fantomgazdagságot hoznak létre, amely mögött nincs valós munka, igazi teljesítmény. Ugyanakkor a pénzvilág által diktált állandó növekedési kényszer rombolja a környezetünket, tönkreteszi a természetet és gyorsuló mértékben zsigereli ki a természeti erőforrásokat. A szerző az elemzésen és a kritikán túl felvázolja a helyi, emberközpontú gazdaság felépítését, és 12 pontban foglalja össze a "nagy fordulat" programját. Végül történelmi példákkal mutatja be, hogy van remény: képesek vagyunk a jelenleginél lényegesen jobb gazdaság és társadalom megalkotására.

Mit tesz az internet lehetővé? Átláthatóságot, átfogó rendszer-logika vizsgálatot, vagyis a következtetések mind inkább egyértelmű levonásának lehetőségét. Mit alakít ez ki? Nos, ha nem kapcsolják le az internetet, mint az egyiptomi forradalom idején tették a diktatúra emberei, akkor egy olyan szükségszerűen megfontoltan hosszú távú előrelátást követel meg és alakít ki az internetet használóktól, annak életében közvetve vagy közvetlenül résztvevő polgároktól, ami régóta hiányzik az emberiség történetéből. Nem mindegy, hogy milyen döntéseket örökítenek meg a bitek és a bájtok; felelős és fenntartható, hosszú távú és igaz politikai viselkedést várunk el egymástól, különben nagyon könnyen önmagunk múltjával találhatjuk szembe magunkat.

Magyarországon eddig nem történt rendszerváltás, csupán módszerváltás. Az internet fog igazán rendszerváltást hozni...!

http://greenr.blog.hu/2012/11/15/agrarportre_az_internet_nem_felejt_rasko_gyorgy# c18663123
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán: immár biztosan maffiakézben a kormány
  2012-12-30 21:21:19, vasárnap
 
  Ángyán: immár biztosan maffiakézben a kormány

2012.12.19.

Ángyán József múlt hét pénteki megvilágosító beszéde 21 ezer nézőt vonzott a Youtube-on, a beszéd második része szintúgy meredeken emelkedik a nézettség szempontjából!

Az Élőlánc Magyarországért vasárnap megtartotta demonstrációját a parlament előtt az '56-os örökmécsesnél, a hírekkel ellentétben körülbelül 20 tucat ember előtt. Íme egy rövid videó, ami tv-híradóban volt - valamint a tüntetés teljes felvétele youtube-on! Ezek után nagyon izgatottan vártuk az élő közvetítést a hétfői, Ángyán javaslatáról szóló név szerinti szavazásról (LISTA ITT!). Főleg annak fejében, hogy Orbán megparancsolta, hogy annak, aki nem enged a maffia akaratának, le is út Fel is csút...

Tapintható volt a félelem a kormánypárti képviselők közt a frakcióülés után, ahol Orbán Viktor magából kikelve ordítozott Ángyán Józseffel és Bencsik Jánossal. A képviselők a döntő szavazás előtt azt latolgatták, hogy mit veszítenek, hogyan csinálják ki őket, ha nemmel szavaznak, és végül mindegyik talált egy jó okot, amiért megszavazza...
Orbán Viktor végül együtt szavazott Szanyi Tiborral és Veres János volt MSZP-s pénzügyminiszterrel... Ez volt az Ő öszödi beszéde... most végérvényesen kiderült, hogy hazudott a gazdáknak, hazudott a választóinak és hazudott az országnak. Tette mindezt a kereszténység és a nemzetiesség álruháját magára öltve.

A kormánypártok nemmel szavaztak saját kormányprogramukra nagykoalícióban az MSZP-vel! Ez a Parlament nem a mi Parlamentünk. Ezek a képviselők nem minket képviselnek! Ez új helyzetet teremt Magyarországon. A bizalom végérvényesen elveszett!

"Ma fél 7 körül a kormánypártok az MSZP-vel teljes egységben leszavazták Ángyán József indítványát. Nagykoalíció született, a gazdák és a választók elárulása, a magyar föld vesztére. Szégyen. Ángyán repül a frakcióból. Ángyán indítványát névszerint egyesével szavazták, de csak az Ő esetében mégsem látszanak a szavazás részletei a parlament honlapján!!!! De mindenesetre érdekes volt hallani, ahogy Orbán kimondja a NEM-et..." - Élőlánc Magyarországért facebook

Ángyán kiszavazott, távozhat a Fidesz-frakcióból - HVG.hu

Ángyán: Orbán ingerülten tett helyre minket - HVG.hu - Ángyán: "Bár a leendő, ezt érintő sarkalatos törvény tartalmáról hivatalosan a kormány semmiféle információt nem volt hajlandó elárulni, de úgy hírlik, hogy az állam régiónként az integrátori feladatokat nagytőkés csoportoknak adná koncesszióba, 'begyűrve' alájuk az egész régió mezőgazdaságát. Így a profit is ezekhez az integrátorokhoz vándorolna, szemben a szövetkezési modellel, ahol az eredményt visszaosztják a szövetkezetet létrehozó gazdálkodó családokhoz és helyi közösségekhez. "

Szomorúan tudatjuk a magyar föld sorsáért aggódókkal, hogy a családi gazdaságok és a szövetkezetek nem kerültek bele az Alaptörvénybe: Ángyán József fideszes képviselő módosító indítványát az Országgyűlés 58 igen és 297 nem szavazattal elvetette.

Úgy tudjuk, a kormánytöbbség jelentős része és az MSZP képviselői szavazták le Ángyán professzor javaslatát. (http://www.parlament.hu/irom39/09400/09400-0001.pdf)

Az Országgyűlés végül azt a javaslatot fogadta el, amely szerint kétharmados lesz a földtörvény, az Alaptörvény pedig a családi gazdaságok, szövetkezetek helyett az "integrált mezőgazdasági termelésszervezés" néven nevezi a földtörvény alanyait.

Álláspontunk szerint ez újabb bizonyíték arra nézve, hogy az új földtörvény a családi gazdaságok helyett a tőkebefektetők érdekeit kívánja majd megjeleníteni.

Dr. Ángyán József ezt a javaslatot nem szavazta meg, amiért sajtóértesülések szerint ellene fegyelmi eljárás indul.

Tisztelettel: Élőlánc Magyarországért és a Váralja Szövetség

http://www.femina.hu/hirhatter/meddig_marad_angyan_a_fideszben_szavazas/angyan_jo zsef_nagy.jpg

Megbírságolja a Fidesz frakció Ángyán József professzor urat, amiért nem szavazta meg a családi gazdaságok helyett "integrált mezőgazdasági termelésszervezést"deklaráló alkotmánymódosítást - jelentette be Rogán Antal. A Váralja Szövetség álláspontja szerint ahol egy elismert szaktekintélyt megbüntetnek véleményének felvállalásáért, ott nincs sok esélye annak, hogy jó földtörvény fog születni...

Súlyos vád: a Fidesz és az MSZP leosztotta egymás között a régiókat - Cívishír.hu

Ángyán József fideszes országgyűlési képviselő szerint a Fidesz és az MSZP "nagykoalícióban" szavazta le a földtörvényhez kapcsolódó alaptörvény-módosításhoz benyújtott indítványát. A hvg.hu-n kedden közölt interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy "leosztották egymás között, kinek, melyik régió jut". ... Szerinte, gyaníthatóan, azok állnak mindezek hátterében, akik az állami földek többségét is bérlik és az agrártámogatások nagy részét is elviszik. "Vegyes politikai kötődésű" tőkeérdekeltségek - fűzte hozzá.

Közölte azt is: sok új szervezet csíráját is látja, amelyekből "meg lehetne alakítani a Tisztességes Emberek Szövetségét". A földbérleti pályázatok feldolgozásával kapcsolatban azt mondta: hamarosan végez az eddigi szerződések 80 százalékával, vizsgálata legújabb fejezete pedig Csongrád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megye lehet. "Szomorú, de úgy látom, hogy azok is kapnak ismét további földterületeket, akik ellen tiltakoztunk" - mondta.
Tisztességes Emberek Szövetsége!

http://greenr.blog.hu/2012/12/19/angyan_immar_biztosan_maffiakezben_a_kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Német sorstragédia: menekülthajók
  2012-12-30 20:53:05, vasárnap
 
  Német sorstragédia: menekülthajók


,,Amit a menekültek szállításához felhasznált kereskedelmi hajók

ebben a drámai 125 napban véghezvittek, nem lehet eléggé méltatni..."

Hans Georg Prager

A Vörös Hadsereg támadó ékje, az 1. balti front, 1945. elején Kelet-Poroszországban már nyugat felé irányult, közvetlenül Königsberg és a pillaui kikötő ellen.

A további, délen elhelyezkedő, 2. és 3. fehérorosz front, először nyugat felé haladt, csak később fordult észak felé, a Balti-tenger irányába.

Ezzel a művelettel Kelet-Poroszországot katlanba zárták és a lakosság nem tudott nyugat felé menekülni, egyedüli kiutat a Balti-tengeri kikötők jelentették.

A maradék német csapatokat is a tengerpart irányába szorították. Nagy veszteségek mellett védték a körbezárt kikötőket, hogy minél több embert menekíthessenek ki hajókkal a veszélyzónából. Ily módon közel 2,5 millió ember tudott nyugatra menekülni.

Sok ezren, akik a hajókon megmentve vélték magukat, iszonyatos halált haltak a Balti-tenger jéghideg vizében. Habár a Szövetségesek tudatában voltak annak, hogy a hajókon túlnyomórészt asszonyok, gyerekek és öregek tartózkodnak, bombákkal, rakétákkal, fedélzeti tüzérséggel és torpedókkal támadták őket. Még a súlyos sebesültekkel teli, a Vöröskereszt által megjelölt kórházhajókat is könyörtelenül elsüllyesztették. Összesen 250 hajó süllyedt hullámsírba.

40 000 halott

Miközben a "Titanic" drámája mozilátogatók ezreit könnyezteti meg, a közvéleményt alig érdekli minden idők legnagyobb hajókatasztrófái, kétszer-háromszor akkora áldozatszámmal.

A "Wilhelm Gustloff" 9343 áldozata, a "Goya" 7000 áldozata, a "Cap Arcona" 5594 áldozata, a "Steuben" 3608 áldozata, a "Thielbeck" 2950 áldozata, az "Orion" 1500 áldozata, a "Karlsruhe" 970 áldozata, a "Neuwerk" 956 áldozata és további 242 menekülthajó 8078 áldozata nem halt kevésbé borzalmas halált.

Torpedók vagy bombák szaggatták szét a testüket, megfulladtak a Balti-tenger jéghideg vizében, a süllyedő hajók zsúfolt folyosóin agyontaposták egymást, megégtek a fedélzet alatt, megfulladtak a tüzek füstjében vagy a vízben lőtték agyon őket mélyrepülő gépek.

Közöttük is a legtöbb asszony és gyermek volt, akik a Vörös Hadsereg elől menekültek Kelet-Poroszországból, Nyugat-Poroszországból vagy Pomerániából.

De olyan sebesülteket is érintett, akiket kórházhajókon akartak biztonságba juttatni.

Forrás: Német Sorstragédia
2012. december 29.

http://www.jovonk.info/2012/12/29/nemet-sorstragedia-menekulthajok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Top 5 kormányzati bukta
  2012-12-30 20:50:04, vasárnap
 
  Top 5 kormányzati bukta

2012. december 30., vasárnap 03:54

Az idei esztendő persze nem csak a gazdasági bukdácsolásról, hanem a kétharmados többség félresiklott kísérleteiről is szólt. Ezt az évet szintén rengeteg csúsztatás és hazugság tarkította, azonban hol belülről, hol EU részéről a Fidesznek sikerült olyan ellenállást ,,létrehozni", amely nemet mondott a zavaros intézkedéseknek. Nézzük tehát az iöt legnagyobb kormányzati buktát!

Top-5-movies.jpg

5. Átmeneti rendelkezések megsemmisítése

Az Alkotmánybíróság a két ünnep között - formai okokra hivatkozva - nemet mondott az Alaptörvény átmeneti rendelkezéseket tartalmazó részére, mert azok egy része nem is átmeneti. Mivel a kiegészítés már formailag sem felelt meg az alkotmányos kereteknek, így tartalmi vizsgálódásra nem is volt lehetőség. Az átmeneti rendelkezések megsemmisítése megnyitotta az utat a regisztráció megsemmisítéséhez is.

A Fidesz természetesen nem tétovázott! Ha így nem megy, akkor majd kipofozzák a tákolmány-alkotmányt.

4. Bírói nyugdíjazás

A Fidesz megpróbálta elérni, hogy a bírák 62 éves kor fölött nyugdíjba vonuljanak, azonban a taláros testület ezt a döntést is megsemmisítette. Az EU szintén vizsgálódni kezdett, és hamar az Európai Bíróság elé került az ügy. A döntés után gyorsan lezajlottak az első munkajogi perek, amiket a kényszernyugdíjaztatott bírák természetesen megnyertek. A bírók nyugdíjazása amúgy az átmeneti rendelkezések megsemmisítése által is megbukott.

3. A Safarov-ügy

A baltás gyilkos kiadatásából hatalmas botrány lett, és a Fidesz bicskája ebbe az ügybe is beletört. Igaz, a folyamatot nem sikerült megfordítani, viszont az ügy akkora port kavart, hogy az az elmúlt 22 év legnagyobb külügyi buktájaként értékelhető. Először úgy tűnt, hogy a kormány mindezt anyagi érdekekből tette, de végül államkötvény vásárlás nem történt (legalább is idén). Igaz, egy ilyen lépés még nagyobb botrányhoz vezetett volna.

2. Schmitt Pál doktorija

Az első negyedévet Schmitt Pál plágiumbotránya uralta. A köztársasági elnök tagadott, a Fidesz bulvárkacsáról beszélt, majd lezártnak tekintette az ügyet. Végül a SOTE által felállított bizottság elvette - jogosan - Schmitt Pál doktori címét. A köztársasági elnök belebukott az ügybe, és lemondásra kényszerült.

Hab a tortán a nevezetes Obersovszky-riport, amely jól szemlélteti, hogyan kell alákérdezni az alanynak, és mártírnak feltüntetni őt.

1. A tandíj

Szembeköpve négy évvel ezelőtti állításait és a népszavazást, a Fidesz tandíjat próbált bevezetni a felsőoktatásban. Az ügy hatalmas vihart, majd ellenállást kavart, és két hét alatt soha nem látott tiltakozási hullám alakult ki a középiskolások és hallgatók részéről. A kormányzati kommunikáció csak olaj volt a tűzre, és végül hatalmas káoszba torkollott a felsőoktatási átalakítás. A keretszámok megszűntek - vagy mégsem, Orbán Viktor fidelitaszosokkal egyeztetett, majd úgy döntöttek, hogy karácsonyig meghatározzák a pontszámokat, amiből persze megint nem lett semmi. A háttértanulmányok és koncepciók nélküli átalakítás ékes példája az erőpolitikának.

Egy valami biztos: az ügynek komoly hatása lehet a 2014-es országgyűlési választásra, hiszen egy eddig passzívnak számító réteget sikerült a kormánynak felbőszítenie.

http://egyenlito.blog.hu/2012/12/30/top_5_kormanyzati_bukta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
idézet
  2012-12-30 20:44:21, vasárnap
 
 

Ismereteim szerint 132 bejegyzett élettársi kapcsolat van Magyarországon. ha ezt kiszámolom, ez nincs 250 ember...

Rubovszky György KDNP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidó pimaszság gyöngyszemeiből
  2012-12-30 20:41:04, vasárnap
 
  2012-12-30. 17:14
A zsidó pimaszság gyöngyszemeiből

Akinek szeme és füle van, látja és hallja, hogy kik azok, akik az utóbbi hetekben, hónapokban, években, sőt évtizedekben a magyarság mocskolását kül- és belföldön egyaránt előszeretettel művelik. Hosszú a sor Landeszmann főrabbitól Kertész Ákosig!

És akkor jön Drábik János, a népszerű leleplező, és a Kiválasztottak című könyvének bemutatóján 2011 novemberében a következőket mondja, miután nyomatékosan kijelentette, hogy ő bizony nem antiszemita: a zsidóság iránti tisztelet iratta vele ezt a könyvet. Mert a zsidóság története egy sikertörténet, amiből nekünk, magyaroknak is tanulni kellene. Aztán Drábik doktor azt is elmeséli, hogy New York-ban töltött évei alatt reformátusként kíváncsiságból eljárkált a zsinagógába, és ott tapasztalta, hogy milyen jó magyarok a Magyarországról elszármazott zsidók. És a zsidó összejöveteleken ,,rendkívül magas színvonalú előadásokat lehetett hallani, például a magyar irodalomról“! Végül megállapítja, hogy mi magyarok és a zsidók tulajdonképpen rokonok is vagyunk (videó itt).
Na, itt álljunk meg egy szóra!
Drábik doktor rokonságának kutatásával nem óhajtok foglalkozni, csak megjegyezném, hogy a jövőben kizárólag a saját nevében beszéljen, mert hozzám hasonlóan estetleg vannak itt még olyan magyarok, akik ezt a magyar-zsidó rokonságot valahogy nem veszik jó néven!
Jómagam kicsivel több időt töltöttem eddigi életemből külföldön, mint Drábik úr, s bár magam is elég kíváncsi természetű vagyok, azért annyira mégsem, hogy zsinagógákba vagy zsidó összejövetelekre járkáltam volna. Ellenben rendszeresen tanulmányoztam a külföldön kiadott magyar nyelvű zsidó újságokat, mert érdekelt, hogy vajon miképpen vélekednek rólunk, magyarokról. Hát, amit ott olvastam, az bizony elég messze állt a Drábik-féle zsidó-magyar barátságtól meg rokonságtól. Inkább egy több évtizedes gátlástalan magyarellenes hadjáratnak nevezném, amire ott vannak bizonyítékként Az Ember, a Hatikva, a Menora, az Új Kelet régi évfolyamai.
Egy éve töröm a fejem, hogy Drábik János milyen rendkívül magas színvonalú előadásokra gondolhatott a magyar irodalomról a zsidó összejöveteleken. Hát most megtaláltam!
Az Izraelben kiadott Új Kelet című lapban 1966 májusában egy bizonyos Löwenkopf Kálmán cikket írt ,,Helyénvaló-e a magyar nyelvű színjátszás Izraelben?" címmel. Nem tudjuk, hogy a zsidóság azonosítja-e magát Löwenkopf megállapításaival, de tekintve, hogy a lap az Izraelben élő magyarajkú zsidók legtekintélyesebb lapjában jelenhetett meg és számtalan más példa is bizonyítja - így valószínűnek tartjuk, hogy igen. A tárgyilagosság kedvéért teljes egészében közöljük Löwenkopf cikkét, amelynek ismeretében felvetődik a kérdés, hogy kik azok, akik mesterségesen mélyítik a magyarság és a zsidóság közötti szakadékot, és vajon antiszemitizmus-e az, ha mereven és határozottan visszautasítjuk az előbb említett írásmű arcpiríó megállapításait. A cikk abból az alkalomból jelent meg az Új Keletben, hogy az egyik izraeli színésztársulat magyar nyelven mutatta be Molnár-Neumann Ferenc egyik színdarabját.)

Helyénvaló-e a magyarnyelvű színjátszás Izraelben?
(Az akkói H.O.K. védnöksége alatt rendezendő Molnár Ferenc esthez)
Panasz érkezett hozzám, felzúdulás más törzsbeliektől, hogy nem ildomos Izraelben, az állam 18. esztendejében idegennyelvű kultúrát terjeszteni. De különösen nem becsületes dolog egy izraeli erkölcsi testületnek terjeszteni azt, vezetőjének nyilvánosan mellé állni és propagálni.
Molnárék egy régi világba visznek minket, - mondja a kritika - amelyben azonban csalódtunk, amely bennünket becsapott, kipusztított, gázkamrába küldött. Attól a néptől, amelyik ezt tette, fájdalommal a szívünkben elfordultunk mi kevés megmaradottak. Ez igaz!
De kultúrájuk, nyelvük, az más. Ahhoz mi is hozzájárultunk, abban nekünk is jelentős részünk van, számunkhoz képest nagyobb részünk, mint amennyit tőlünk el lehetett várni, nagyobb részünk van, mint magának a gazdanépnek!
Molnár Ferenc, akinek a szavát itt már többször is felidéztük, a mienk. Mienk volt Békefi is, Nóti is és még sok száz más mind. De mi palléroztuk a nyelvüket is. Mi emeltük európai nívóra, mi tettük elfogadhatóvá a nagyvilágban. Főleg a mi könyveinket fordították idegen nyelvekre, s a mi darabjainkat játszották a világ színpadjain. Ehhez a nyelvhez, ehhez a kultúrához nekünk is jussunk van, nem csupán a numerus clausus arányában, ahogy már 46 esztendővel ezelőtt akarták számunkra kiporciózni. Jussunk van hozzá! De már nem sokáig kérünk belőle! Még pár esztendeig, amíg mi öregek élünk. A gyermekeink már lemondanak róla, odaajándékozzák nekik mind azt a szépet, értékeset, amit ezer esztendőn keresztül ott alkottunk. Elvették a vagyonunkat, elvették az életünket, nesztek, vigyétek ezt is, a zsidó agy, a zsidó szellem termékeit is. Mi majd teremtünk magunknak másat, újat, szebbet.
De néhány évig még igenis használjuk, amíg a miénket, az ősi nyelvet és kultúrát teljesen elsajátítjuk. Aztán tessék, fogjátok azt, ami ugyan szintén a miénk volt. Kis József, Molnár Ferenc, Bródi Sándor, Bíró Lajos, Szomori Dezső, Szép Ernő, Zsolt Béla. Kóbor Tamás munkáit. Ki tudná őket mind hirtelenében felsorolni?!
Thália papjait hallgassuk meg tehát szeretettel. A magyar gálut zsidó írói elevenednek meg előttünk, akik azt hitték, hogyha odaadják a gazdanépnek a szívüket, az eszüket, a tudásukat, akkor rendben lesz minden. A zsidó író is, a zsidó színész is, meg a zsidó publikum is, akik a magyar színházak jórészét megtöltötték. Hogy nem így történt, a magyar zsidóság zöme sajnos ezt nem sejtette. Csak akkor eszmélt rá, amikor csak írmagnak maradt meg belőle.
A zúgolódóknak nincs mitől tartaniok.
Nem idegen kultúrát terjesztünk, hanem tiszta zsidót. Nemcsak mi mondjuk ezt, ők állapították meg ezt először, ők vitték papírgyárba, zúzdákba, mert zsidónak találták, mert felülmúlta az ő nyögdécselésüket.
Csak a héja, a nyelve más! De a külső burok nem számít. A magva, a belseje a miénk. ősi talajból sarjadzott. A biblia, a próféták szelleméből fakadt. Mi nem bántunk olyan szigorúan a magunkéval. Mi nem bántuk, ha Ezsiást, Jeremiást, a zsoltárokat annyi nyelvre fordították, ahány nyelv csak van a világon. Nemhogy haragudtunk volna érte, de még büszkék is voltunk rá és vagyunk a mai napig is, hogy megtalálható mindenütt a föld kerekén. Évezredeken át fordítgatták, kommentálták, magyarázták és egy szót sem szóltunk, sőt örültünk hozzá. Ne féltsétek tehát a zsidó kultúrát, a zsidó nyelvet, ettől a másfél-két órától sem, hiszen valójában ez is zsidó.

,,...felülmúlta az ő nyögdécselésüket“
Tekintettel arra, hogy az Új Kelet című újság cikkírója és a magyarországi zsidók zöme a magyar nyelvnek a zsidók részéről történő művelését nem csak feltételezi, de állítja is, így elindított a zsidóság részéről egy olyan gondolatfolyamatot, amelyre szükséges válaszolni.
Tudnivaló dolog, hogy Magyarországon a zsidókat az 1867. évi VII. törvénycikk alapján emelték polgári jogokra. Polgári jogra emelni pedig azokat kell, akik ki voltak zárva a polgári jogokból. Akik pedig nem gyakorolhatnak polgári jogokat, azok nem viselhetnek közhivatalokat, nem adhatnak ki írásműveket, különösen nem olyan természetűeket, amelyek az egész ország számára érvényesek. Nem szólhatnak bele az ország nyelvébe, különösen nem olyan szinten, hogy az egész nyelv szabályaira, kifejező készségére hatással lett volna.
Az Új Kelet cikkírója (Löwenkopf Kálmán) állítja, hogy ,,De mi (mármint a magyarországi zsidók) palléroztuk nyelvüket is, mi emeltük európai nívóra, mi tettük elfogadhatóvá a nagyvilágban!" Cikkének további részében állítja, hogy ,,a zsidók írásait azért vitték papírgyárba, zúzdába, mert felülmúlta az ő nyögdécselésüket".
Nyögdécselés alatt bizonyára az 1867 előtti magyar irodalom műveit érti.
Ezek szerint Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Berzsenyi Dániel, Czuczor Gergely, Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor, Madách Imre, Arany János és még százan és százan csak nyögdécseltek. Nyögdécselés volt Széchenyi István Hitel, Világ, Stádiuma, Kazinczy Ferenc, Batsányi János és a többi nyelvújítása és zengzetes magyar nyelve.
Nézzük meg, hogy mit mondanak a magyar nyelvről azok a nem magyar emberek, akik azonban nyelvészek voltak! Megállapításaik még 1867 előttiek, amikor az Új Kelet cikkírója által felsorolt Molnár Ferenc, Nóti Károly, Békefi, Kis József, Bíró Lajos, Szomori Dezső, Szép Ernő, Zsolt Béla, Kóbor Tamás még nem ,,pallérozták" a nyelvünket, még nem emelték európai ,,nívóra" és nem tették elfogadhatóvá a nagyvilágban!
1. Brockhaus Lexikon, német nyelvű enciklopédia (Lipcse, 1796):
,,A magán- és mássalhangzók szép aránya, a hangok finom árnyalása, minden szótag egyenletes és tökéletes képzése és a magánhangzó-illeszkedés harmóniája pompássá és férfiassá teszik ezt a nyelvet."
2. Wilhelm Schott kiváló német nyelvész írja 1840-ben (tehát 27 évvel a zsidók magyarországi polgárjogra emelése előtt.):
,,A magyar nyelvben olyan üde, gyermeki természetszemlélet él, hogy előre nem is sejthető fejlődés csírái rejtőznek benne. Sok szép lágy mássalhangzója van. Magánhangzóit tisztábban ejti, mint a német. Egyaránt képes velős rövidségre és hatásos szónoki nyitottságra, szóval a próza minden nemére. Összhangzatos felépítése, csengő rímei, kifejezésbeli gazdagsága és zengő hangjai viszont kiválóan alkalmassá teszik, mint a tapasztalat is igazolja, a költészet minden ágára."
3. Giuseppe Mezzofanti (1774-1849), a nyelvtudományok legnagyobb tudósa, aki élete vége felé ötvennyolc nyelven írt és százhárom nyelven beszélt, ismerve minden hangárnyalatot és nyelvjárást, a következőket felelte mosolyogva, amikor megkérdezték tőle, melyik nyelvet tartja a legszebbnek: ő a saját anyanyelvével, az olasszal szemben elfogult, és azt tartja legszebbnek. De hozzátette egy kis gondolkozás után, hogy az emberi gondolat érzelmek közvetítésére szolgáló nyelvek közül egy kevéssé ismert nyelv, a magyar az, amelyet legkifejezőbbnek tart.
Egy osztrák költőnek pedig ezt mondta 1849-ben (18 évvel a magyarországi zsidók polgárjogra emelése előtt.):
,,Tudja melyik nyelvet tartom az olasz és a görög után, minden más nyelv előtt leginkább dallamosnak és a verselés szempontjából a leginkább fejlődésre képesnek? A magyart. Ügyeljen, egy feltündöklő költői lángész még igazolni fogja nézetemet. A magyarok, úgy látszik, maguk sem tudják, hogy nyelvük milyen kincset rejt magában..."
A következő idézet is Mezzofantitól származik:
,,Tudják-e, melyik az a nyelv, amelyet konstruktív képessége és ritmusának harmóniája miatt az összes többi elé, a göröggel és latinnal egy sorba helyezek? A magyar..." (1836)
4. N. Erbersberg világhírű bécsi tanár 1840-ben. (27 évvel a magyarországi zsidók polgárjogra emelése előtt.)
,,Olyan ennek a nyelvnek a szerkezete, mintha nyelvészek gyülekezete alkotta volna, hogy meglegyen benne minden szabályosság, tömörség, összhang és világosság, és emellett szorgosan került volna minden közönségességet, kifejezésbeli nehézséget és szabálytalanságot."
5. Joseph von Machik, horvát nyelvész, a zágrábi egyetem tanára, 1842-ben (25 évvel a magyarországi zsidók polgárjogra emelése előtt) a zenéhez hasonlította a magyar nyelvet:
,,Bizonyára, aki csak hallja, ha nem is érti, lágy hömpölygését, fenséges zengését, erőteljes hangját, vágyat érez, hogy megértse."
6. Sir John Bowring (1792-1872) angol diplomata és nyelvész. Sok nyelvet beszélt, többek között magyarul is. Magyarországon is járt, sok magyar költeményt fordított angolra, és egy antológiát is összeállított, amelynek előszavában a magyar nyelvről 1830-ban (37 évvel a magyarországi zsidók polgárjogra emelése előtt) az alábbiakban nyilatkozott:
,,A magyar nyelv a régmúltba vezet. Nagyon sajátos módon fejlődött, és szerkezete ama távoli időkre nyúlik vissza, amikor a legtöbb európai nyelv még nem is létezett. Ez egy olyan nyelv, melynek logikája és matematikája, a feszített húr erejének kezelhetőségével és rugalmasságával bír. Az angol ember büszke lehet, hogy nyelve magán hordozza az emberiség történetét. Eredete kimutatható, láthatóvá tehetők benne az idegen rétegek, melyek a különböző népekkel való érintkezés során rakódtak egybe. Ellenben a magyar nyelv olyan, mint a terméskő, egy tömbből van, amin az idő vihara egyetlen karcolást sem hagyott. Nem naptár ez, amely a korok változásához alkalmazkodik. E nyelv a legrégibb és legdicsőségesebb emlékműve a nemzeti önállóságnak és szellemi függetlenségnek. Amit a tudósok képtelenek megfejteni, azt mellőzik. A nyelvészetben csakúgy, mint a régészetben. A régi egyiptomi templomok alapjai, amelyek egyetlen kőből készültek, nem magyarázhatók. Senki sem tudja, honnan származnak, melyik hegyből szerezték a csodálatos képződményt, vagy miként szállították és emelték helyére, a templomokban. A magyar nyelv kialakulása ennél sokkal bámulatosabb. Aki ennek titkát megoldja, az isteni titkot fogja kifejteni: »Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala Istennél, és Isten vala az Ige.«"
7. Desbordes Valmore francia költőnő 1847-ben (20 évvel a magyarországi zsidók polgárjogra emelése előtt):
,,A magyar nyelv hősi-dithirambikus, szinte lángol. Alkalmas nagy hősök, nagy tettek és nagy szerelmek megéneklésére."
8. Jacob Grimm (1785-1863), nagy meseíró, német egyetemi tanár, a történeti hangfejlődés törvényszerűségeinek felismerője, az első német tudományos nyelvtan megalkotója 1820-ban (tehát már 47 évvel a magyarországi zsidók polgárjogra emelése előtt) kijelentette:
,,A magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet." (1820)
Végül hadd idézzek még egy későbbi neves személyiséget is, akinek a magyar nyelvvel kapcsolatos véleménye talán mégis csak hitelesebbnek tűnik, mint az öndicséretet az elmebetegség szintjére emelő ,,nyelvpallérozók" ömlengései.
George Bernard Shaw (1856-1950) ír írófejedelem komolyan tanulmányozta a magyar nyelvet. Egy rádiós nyilatkozatában a következőket mondta:
,,... egy igazán tehetséges angol írónak az előbb már említett hatalmas előnyök ellenére is leküzdhetetlen nehézségekkel kell szembenéznie. Őszintén mondom, az anyanyelvemen nagyon sokszor képtelen vagyok érzéseimet és gondolataimat teljes pontossággal visszaadni. A mi nyelvünk gazdag, nagy és praktikus, de viszonylag fiatal... Bátran kijelenthetem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lehetett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az érzelmek titkos rezdüléseit. A magyar nyelvben a propozíciók használata helyett a legtöbb szó végét óriási variációban változtatni lehet. Ez a művelet a legkisebb érzelmi rezdülést is képes kifejezni és hűségesen visszaadni. Ehhez képest (s itt bocsánatot kérek a tisztelt Hallgatóságtól) sokszor úgy érzem, hogy a mi angol nyelvünkön a legtöbbször képtelen vagyok a közlendőm belső lelkiismeretem szerinti pontos visszaadásra, és ahelyett, hogy biztosan odatalálnék, ahová akarok, csak járom és járom az utam akörül a szólás-mondásunkban szereplő bizonyos bokor körül."
A fentiek után, azt hiszem, joggal kérdezhetjük: melyik nyelvet csiszolták és emelték európai színvonalra a magyarországi zsidók? Szép nyelvünket csak rontották! Elég lesz a polgárjogra emeléstől elkövetett nyelvrombolásukat helyrehozni, mivel a száz és száz nyelvrontó és a magyar nyelv szabályaival ellentétes szerkesztésű, jiddis akcentussal kiejtegetett szóval csak rontották nyelvünket. Ezt a magyar nyelv - bár kétségtelenül megsínyli - de talán még kiheveri!
Végül, Kertész Ákos után szabadon, mi is kijelenthetjük: a zsidó genetikusan hazug!
Hogy is írta szegény Marschalkó Lajos már évtizedekkel ezelőtt?
,,A magyar és zsidó együttélés lehetősége megszűnt. Nincs tovább! Amikor eljön a pillanat és a lehetőség, a magyar sors egy parancsot ad minden jobb- és baloldali magyarnak: - Eltörölni az 1867-es emancipációs törvényt! Megvonni tőlük a magyar állampolgárságot. Aztán humánusan és demokratikusan: ki velük Magyarországról!“
Ámen!
Dobszay Károly
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/7/106037/#ixzz2GZ9ZuTWs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdogan: "Majdnem minden országban létezik egy titkos állam"
  2012-12-30 20:29:36, vasárnap
 
  2012-12-30. 18:48
Erdogan: "Majdnem minden országban létezik egy titkos állam" - nálunk vajon kik alkotják?

A végéhez közeledő 2012-es esztendő egyik legárulkodóbb fejleménye volt, amikor hazánk cionista gyarmatosítói és kollaboránsaik éktelen rikoltozásba kezdtek Gyöngyösi Mártonnak az izraeli-magyar kettős állampolgárokra vonatkozó kijelentése kapcsán. Pedig nem kell hozzá túl sok ész, és még csak a tűz közelében sem kell lenni ahhoz, hogy bárki észrevegye: nem csupán a nemzetközi színtéren, de a világ számos országán belül is létezik egy titokzatos hatalom - általában a nemzetközi háttérhatalom helyi ,,kirendeltségeként" -, amely élet-halál ura, és diktál a politikusoknak. Hogy ez a titkos erő a legtöbb államon belül jelen van, azt nem más, mint Recep Tajjip Erdogan török miniszterelnök kottyantotta ki.
A saját fejükkel gondolkodó és becsületes emberek szemében Recep Tajjip Erdogan török miniszterelnök tekintélye igencsak lecsökkent az utóbbi években. Az ok pedig nem más, mint a török kormány kétkulacsos politikája, melynek szellemében úgy igyekszik jó kapcsolatot ápolni a palesztinokkal és általában az iszlám világgal, hogy közben szorosan együttműködik a cionista birodalommal is. Azonban még kétszínűsége ellenére is Erdogan azért némileg őszintébb és becsületesebb, mint például hazánk vezető politikusai.
Recep Tajjip Erdogan december 21-én interjút adott a török állami televíziónak. A miniszterelnök a beszélgetés során elmondta, hogy négy lehallgató berendezést fedeztek fel parlamenti dolgozószobájában és az autójában. Négy nappal később a riporterek megjelentek a kormányfő hivatalában. Ekkor kérdéseikre válaszolva arról tájékoztatta őket, hogy egy újabb lehallgató szerkezet került elő ankarai lakásának irodájában.
Vajon kik kémkednek a török miniszterelnök után? A kérdést feltették Erdogannak is, még a december 21-i interjú során. A kormányfő nem beszélt mellé, hanem azt válaszolta, hogy a ,,poloskákat" a Törökországban működő ,,titkos állam" (törökül: ,,derin devlet", angolra a “deep state" kifejezéssel fordítják) emberei helyezték el. ,,Ilyen titkos állam (magyarra talán az ,,állam az államban" kifejezéssel lehetne fordítani, de ez sem egészen pontos) majdnem minden országban létezik" - tette hozzá a miniszterelnök. Aki azt is elárulta, hogy sok mindent megtettek már ennek a ,,titkos államnak" a felszámolása érdekében, sajnos azonban nem jártak sikerrel, mert ezt a titokzatos valamit ,,nem lehetséges teljesen kiirtani".
A ,,titkos állam" vagy ,,államban az állam" kifejezést gyakran használják Törökországban, és a szervezett bűnözés és az ország titkosszolgálatának, valamint a hadsereg bizonyos köreinek az együttműködése nyomán kibontakozó befolyásos szerveződéseket értik alatta. Hogy ebben a bűzös televényben más államok titkosszolgálatai is dagonyáznak-e, arra nézve csak sejtéseink lehetnek.
Egyes feltételezések szerint például az Ergenekon elnevezésű szekuláris, Európa- és iszlámellenes, radikális nacionalista mozgalom tekinthető a ,,titkos állam" egyik szervezetének, melynek vezetői és tagsága is jelentős részben a Törökországban hagyományosan nagyhatalmú fegyveres erők és a titkosszolgálatok soraiból verbuválódott. Az Ergenekon célja a török hadsereg pozícióinak megőrzése, az iszlamista politikai erők visszaszorítása és az Európai Unióba történő belépés megakadályozása. Egy 2009-es rendőrségi vizsgálat felfedte, hogy az Ergenekon ügynökei Izraelből vásárolt (!) lehallgató berendezéseket helyeztek el bizonyos fontosabb személyiségek lakásában és hivatalaiban. De akkora hatalom lenne az Ergenekon, hogy képes a miniszterelnök autójába, irodáiba és lakásába is ,,poloskákat" elhelyezni? (Ami még akkor is nagy teljesítmény lenne, ha tudjuk, hogy ez év szeptember-októberében újították fel a kormányfő parlamenti dolgozószobáját, rúgták ki személyi biztonsági főnökét, és váltották fel új emberekkel 200 fős testőrségének jelentős részét. )
Számos ellenzéki politikus és sajtóorgánum felvetette annak a lehetőségét is, hogy a lehallgató berendezések telepítése csakis valamely külföldi titkos szolgálat műve lehet. (Nem nehéz kitalálni, hogy melyiké.) A Legfőbb Ügyészség mindenesetre ,,hivatalos vizsgálatot folytat", melynek eredményeiről ,,részletes jelentésben" tájékoztatják a közvéleményt.
Gyöngyösi Mártonnak az izraeli-magyar kettős állampolgárokra vonatkozó emlékezetes kijelentése nyomán kirobbant éktelen ajvékolás és jajgatás fényében teljesen jogos feltenni a kérdést: kik alkotják vajon a Magyarországon működő ,,titkos államot"?
Perge Ottó - hurriyetdailynews.com, intelnews.org nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/6/106043/#ixzz2GZ6fn5xW
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó szájíz.
  2012-12-30 20:18:48, vasárnap
 
  Zsidó szájíz.
2011. november 16. 02:20:08

Nem hiába mondhatjuk a gondolatra, hogy a legszaporább, hiszen újat és újat szül. A Kuruc Infón az általam nagyra becsült Perge Ottó legújabb írása és annak alapgondolata nálam is egy sereg gondolatot szült, amit nyugodtam összefoglalhatjuk, mint a ,,gonosz nők szerepe a történelemben, mondjuk a zsidó szájíz szerint".

Perge cikke a zsidó utónevű Török Hanna írását vette célba. Hanna a megélhetési újságírás egy jó bevált cikkét írta meg, amely esetében Ilse Koch-ról szól, mint gonoszról, bűnösről. Németről, sőt olyan goyimról, aki egy láger vezetőjének feleségeként nem számíthatott a háború után más igazságra, mit a ,,győztesek" igazságára.

Továbbiakban jól tudjuk, hogy a zsidó hetedíziglen mit is takar. A vesztes politikusok vagy közszereplők feleségének nem volt könnyű dolga a zsidó igazságosság viszonylatában.

Vegyük példának Szálasi feleségét Lutz Gizellát, aki körülbelül annyit tudott a politikáról, mint egy cigány a differenciál számításról. Ennek ellenére internálták, 12 évre bebörtönözték és tönkre tették az életét. Ezt csak az alaptónus végett említettem meg. Ez a példa csak egy a rengeteg közül.

Többek közt ezt írta Török Hanna:

,,Amikor a világ leggonoszabb asszonyairól szólunk, aligha feledkezhetünk el Kasztíliai Izabelláról, aki férjével együtt a legjelentősebb spanyol uralkodók közé tartozik ugyan, ám a neve legalább ennyire a kegyetlen inkvizíció 1480-as években történt bevezetéséről, több százezer zsidó és muzulmán elüldözéséről, valamint ezrek máglyára küldéséről is híres vagy inkább hírhedt."

Valóban a csak ennyi? És pont egy olyan nő esetét érdemes felemlíteni, akit lehet a zsidó szájíz szerint megrágni, majd kiköpni? Hanna természetesen egy olyan homogén tömegnek ír, amelyet az elmúlt évszázadban nem igen tanítottak történelmi alapismeretekre, legyenek azok külföldi vagy hazai vonatkozásúak.

Izabella és a zsidó törvények szerepét nem igen értik a még érdeklődőbb olvasók sem, így nem feltétlen tudják, hogy inkvizíció nem az 1480-as években lett bevezetve, mint azt a tudatlan Hanna cikkében írja.

Valószínűleg Hanna nem tudja azt sem, hogy XII. században, pontosabban 1184-ben

Dél- Franciaország területén (Languedoc ) pápai rendeletre már drasztikus eszközöket használó inkvizíciós gyakorlat lett bevezetve. A következő évszázadban IX. Gergely (Ugolino di Segni ) a Dominikánus rend kezébe tette az inkvizició intézményét

Az úgynevezett ,,Római Inkvizíció" III. Pál pápa (Alessandro Farnese ) uralkodása (1534. október 13. - 1549. november 10. ) alatt vette kezdetét. Az alapító testület 1908-ban nevet változtatott, ejtve az ,,Inquisition" szót hosszú nevéből.

Hanna gonosz királynője, Izabella (1451 - 1504 ) már egy jól bevált inkvizíciót használhatott, amelynek komoly pénzügyi, és politikai alapjai voltak. Az európai kultúra igen sokat köszönhetett a mohamedán befolyásnak, amely az adott időben térvesztést élt meg és az úgynevezett Reconquista (visszafoglalás) már csak Granada területét érintette Izabella uralomra jutásának idején.

A korábbi keresztes hadjáratot kimerítették az európai kincstárakat és jelentős haszonnal és anyagi háttérrel a zsidók rendelkeztek, akiknek egy nagy része szoros gazdasági és egyéb kapcsolatban állt a mórokkal.

Az európai uralkodók és így Izabella is anyagi kiutat kerestek bármi áron. III. Ince pápa ( Lothario di Segni ) és Szép Fülöp francia király a katár szekta, majd V. Kelen pápa ( Bertrand du Got ) IV. Fülöp francia királlyal a keresztes rend ellen indított végzetes támadást. Ugyan kincseiket megszerezni egyik páros sem volt képes, de nagyobb értékre tettek szert, azok tulajdonában lévő korabeli térképek (portolánok) révén.

A térképek, leírások beszámoltak egy ,,új világról" és azokról az áramlatokról, amelyek révén könnyedén elérhető területekhez és így jövedelmekhez juthatott a kimerült európai kincstára zöme.


Már 1492 előtt ismertek voltak olyan portolánok, mint az Ibn Ben Zara vagy tizenegy évvel később keresztény kézbe került Hadji Ahmed portolán, amely tökéletes pontossággal mutatta a földgömböt a világűrből nézve. Mind ezeken a térképeken,. Mint az úgynevezett Piri Re'is térképen mai precizitás szintjén láthatjuk például az amerikai kontinenst. Az említett térképek másolatok voltak egy korábbi forrást felhasználva.

Több történész szerint a mórokkal jó kapcsolatot tartó II. Roger szicíliai király térképmásoló műhelyéből kerültek ki az eredeti példányok közvetlen azután, hogy Jeruzsálemet a frissen birtokukba vevő keresztesek vezetője titokban ásatásokat végzett Salamon istállójának alapzata alatt. Roger jó viszonyt tartott a katárokkal és a keresztesekkel is.

A keresztes hadjáratokhoz csapódó normann zsoldosok hamar rájöttek, hogy Szicília védtelen és a keresztes hadjáratból kivonva magukat elfoglalták Szicíliát.

A normann Roger ellen sikertelen pápai hadjárat is indult és 1130 karácsonyán II. Anaklét pápa ( Pietro Pierleoni ) Palermóban hivatalosan is elismerte Rogert Szicília királyaként. A mohamedán hajósok tengeri tudománya messze felülszárnyalta ez időben a keresztényekét és a mai napig rengeteg arab tengerészeti kifejezés maradt ránk.

Roger zászlajának emblémája a kalózok ismert jelképe a koponya és keresztbe tett két combcsont volt, amely nem véletlenül ma a szabadkőművesek egyik jelképe. Révén, hogy a szabadkőművesek eredetüket le tudják többek közt vezetni, a katárokig és a keresztesekig, ez így érthető is. Ugyanakkor Roger ismert beceneve volt a 'Jolly" (vidám) és a kalózok zászlaját is Jolly Roger - nek nevezték.

Visszatérve Izabellához, a természetes mohamedán és az akkor már a radar szint alatt működő keresztes kapcsolatok révén tudomásra került egy meghódítható ,,új világ" amelyhez önkénteseket talált a zsidó bankházak révén. Az akkor már 800 éves mór hegemónia szerves része volt a spanyol zsidóság nagy része, amely nevében ma is őrzi a (ספרד) Spanyolország nevét, mint shepard zsidó. A zsidóság, mint a történelem későbbi szakaszában, ,,kint is volt, bent is volt"

Ellátta a mór kormányzati, kereskedelmi munkákat, de ha kellett kémkedett mind a mór, mind a keresztény oldalnak is. A mór birodalmi hanyatlás válaszútra kényszerítette a spanyol zsidóságot, amelynek egy része a korábbi mesterei elárulását választotta, ezzel megindítva a mai napig is tartó arab - zsidó ellentéteket. Egy részük Afrikába, egy részük Európa más országaiba, egy részük a török fennhatóság alá költözött, és egy részük áttért, vagy úgy tett.

Mint korábban említettem csupán Granada volt még mór kézen ekkor, és az sem sokáig. A történelem igen vitatott és homályos része Kolumbusz szerepe Granada esetében. Ma csupán azt említik meg az iskolákban a diákoknak, hogy a királynő megígérte, hogy Kolumbusz tervezett útjáról Granada átvétele után fog foglalkozni. Granada 1492 április 17.-én cserélt kezet és Kolumbusz már április 30.-án átvette a királynőtől a korábban már általa aláírt felhatalmazó dokumentumot.

Természetesen érthetetlen, hogy miért volt szüksége Kolombusznak az engedélyre, ha az egész költséget gazdag spanyol zsidók állták? Louis de Santangel, Alonso de Harana, Alonso de Carjaval és Diego de Harana Spanyolország leggazdagabb zsidó pénzembereinek számítottak, akik többek közt Izabella és férje tanácsadói is voltak. Ráadásul annak ellenére, hogy a királyi párnak a fillérjébe sem került az előre tudott felfedezés, 90 / 10 %-os osztalékban és szabad kivándorlásban állapodott Kolumbusszal meg a dokumentum (Titulo) alapján.

Már 1506-ban Puerto Ricoh püspöke arról panaszkodik a Vatikánnak, hogy ,, a spanyol hajók főleg zsidókkal vannak tele akik elárasztják az Új Világot". Négy évvel később Kuba püspöke ugyanerre panaszkodik. Szerinte csupán zsidók és egyéb heretikus csoportok érkeznek Kubába. 1545-ben a királyi népszámlálás Mexikóban a lakosságot csak magában a fővárosban 25%-ban mint zsidó vallást szabadon gyakorló zsidókban említi. Ebbe természetesen nem lett belevéve a titokban praktizáló, áttért zsidók (conversos) tömege. Nem csoda, hogy 1527-ben Francisco Fernandez de Castillo ezt írta: ,,...több zsidót találhatunk Mexikó városában, mint keresztényt..."

A királyi pár akiknek zsidó tanácsadói voltak és a zsidó tőke egy része segített, 1492-ben ugyancsak kiadott egy diktátumot (Alhambra nyilatkozat) amelyben az áttérésben csaló vagy az áttérésre nem hajlandó zsidókat és mohamedánokat utasított ki Spanyolország területéről.

Az időzítés fontos. A párhuzam például a modern kor cionista törekvéseivel tagadhatatlan. Mint ahogy Kolumbusz idején a zsidóság egy ,,Új Jeruzsálem"-ről álmodott, úgy a modern időkben a régiről a Zion-ról (ציון‎ ) ahol újra hazát építhetnek. Míg a modern időkben kellett egy Adolf Hitler a zsidó tömegek megmozdításához, addig a régi időben ezt a szerepet Izabella és II. Ferdinánd vállalta fel nem csekély haszon reményében. Mint Hitler maga, úgy a spanyol királyi pár is komoly juttatást kapott zsidó háttérforrásokból.

A nyertes mind a zsidóság egy nagy része és a spanyol birodalom lett, a vesztes már a kezdetben az Új Világ lakossága.

Szabad fordításban: ,,Szarzsák, 8.4 millió Arawak
(indián) nem tévedhet.
Szabad fordításban: ,,Szarzsák, 8.4 millió Arawak
(indián) nem tévedhet.
A Karib térségben csupán Haiti és Santo Domingo egy szálig elvesztette az őslakosait az első évtizedekben. Ez 900 ezer lelket jelentett. A történelem könyvek spanyol brutalitásról tanítanak, de ha beszámítjuk, hogy a spanyol bevándorlók tetemes része a kezdetben zsidókból állt, akkor minden elfogultság nélkül kijelenthetjük, hogy a kizsákmányolók és tömegpusztítók a kezdetben zsidók voltak.

A zsidóság akkor vetette meg lábát a cukormonopóliumban, aminek révén ma ugyancsak a szeszipar hatalmas részét uralják. Talán ezért nem is csodálkozhatunk azon, hogy a zsidó terror és érdekszervezet az Anti Defamation League (ADL) és a B'nai B'rith vezetése szervesen a zsidó szeszgyárak tulajdonosaihoz kapcsolódik.

Természetesen nem csak az őslakosok kipusztításában jeleskedtek a zsidók, de a kipusztulást követő afrikai import rabszolgaiparban is nagyon komoly szerepet vállaltak fel. Erről ragyogó könyv jelent meg a Nation Of Islam gondozásában, ,,A titkos kapcsolatok a zsidók és feketék közt" - címen.

Sajnálatos módon igen sok könyv közt, ezt sem fordították magyarra Török Hannák épülésére.

Kolumbusz útja minden jegyében magán hordta a zsidó és azon belül a katár és templomos jeleket.

Az út zsidó mágnások pénzén válhatott valósággá, és a legkatolikusabb királynő országát képviselő három hajó a keresztesek keresztjét hordta és amikor 1492 október 12.-én elérték az első szigetet az Új Világban egyetlen keresztény pap sem lépett a szárazföldre, ugyanis a három hajó 90 fős legénységében nem tartózkodott pap.

Az út költségeit olyan zsidó mágnások állták, akik átkeresztelkedtek és mint marranók (értelme disznó) a keresztény hitre esküdtek, de a három hajóra mégsem engedtek fel keresztény papot, holott a kor szokása szerint ez igen szokatlan volt.

Az ügy furcsaságát növeli az a tény, hogy a mester kormányosa az expedíciónak Kolumbusz barátja egy mór volt és az is, hogy Granada csupán egy nappal korábban adta fel magát egy vérrontástól mentes kapituláció keretében, mint ahogy Kolumbusz aláírta az út szabályzatát lefektető szerződést Izabella és Ferdinánd asztalán. Mint korábban említettem, Kolumbusz szerepe a granadai paktumban csupán másodlagos bizonyításokra támaszkodik, így azt most itt kihagyom.

Maga Kolumbusz személye is egy enigma, hiszen a kor valamit érő hajósai az arabokon kívül a katárok soraiból került ki.

Több zsidó honlap így látja maga is.
Több zsidó honlap így látja maga is.

A katár családok szimbolikus neveket használtak, amelyek közül a sárkány (draco) és galamb (coloma) több híres hajós, felfedező, udvari kalóz nevéhez fűződik. Így a galamb családhoz tartozott Kolumbusz míg a sárkányhoz pl. Francis Drake.

Természetesen Vasco de Gama is templomos kereszttel vitorláján hajózott és az eleinte királyi szolgálatban ügyködő kalózok is Jolly Roger vitorlajelével támadtak.

Kolumbusz naplójában csak a zsidók által használt terminológiát használ és többek közt ,,Jeruzsálem bukását" a ,,második ház pusztulása"-ként említi.

A zsidó időterminológiát használva és 1481 évet 5241 évként említi. Több esetben magát Dávid király véréből valónak nevezi és olyan háromszögletű aláírásjelet használt, amely egyértelműen zsidó eredetű.

Kolumbusz anyját Suzannának, akinek az apját Jacob-nak és annak az apját Ábrahámnak nevezték. Kolumbusz apját Domingo Colon-nak nevezték, vagyis innen a katár galamb nevet örökölte.

Mindezek fényében nevetséges egyértelműen Izabellát egy személyben a zsidó bajok forrásának tekinteni, ha a zsidóság egy igen befolyásos része szerepet vállalt abban a folyamatban, aminek csak egy része volt az inkvizíció.

Továbbá megjegyezném, hogy VI. Pál pápa (Giovanni Battista ) 1974-ben elkezdte Izabella boldoggá avatását és amennyiben ez az idők folyamán a Vatikán által jóváhagyást kap, akkor Izabella címe többek közt ,,Isten szolgája" lesz. Ennek megtörténte után a Török Hannák írhatnak további dörgedelmes cikkeket.

Természetesen a zsidó szájíz csupán a zsidókat érintő visszaéléseken szeret csámcsogni, még ha az okozata egy korábbi fel nem említett ok miatt történhetett.

Csak a példa okáért említeném meg azt a Mamilla Pool (Mamilla víztároló) vérengzést, amely 614-ben Jeruzsálemben történt. Miután a perzsa sereg bevonult a városba a palesztin keresztényeket a zsidók licitálás során a legdrágább áron megvásárolták, hogy azután kéjgyilkosságok sorozatát elkövetve, ott a víztároló mentén lemészárolhassák.

A vérengzésnek a végén a perzsa sereg vetett végett. A korabeli információk 60-90 ezer keresztény haláláról számoltak be. Amikor Benzion Dinurt a Yad va-Shem (holokauszt múzeum Jeruzsálemben) volt igazgatóját kérdezték a Mamilla vérengzésről, az csupán így reagált:

,,Ellenszegülő keresztényeket szilárdan sakkban kellett tartani"

Kedves Török Hanna, nem ismerős ez mondjuk az ellenszegülő shepardim zsidók esetében Izabella korát tekintve? Ráadásul a 878 évvel korábbi zsidó példa inspirációul szolgálhatott Izabellának és a spanyol vezetésnek.

De megkérdezném azt is, hogy az átlag olvasótáborból mennyien ismerik ezt a történelmi tényt? Nem sokan? Hát nincs magyar újságíró, aki felkarolná a témát? Miért nincs? Nem ér meg annyit a keresztény szenvedés, mint a zsidó? Ha nem, akkor példálózzunk mással.

Mondjuk 1990 Nagorno-Karabakh háború, amely során az örmények ezrével gyilkolták le a békés azeri lakosságot és kergettek el 800 ezer helyi lakost, ha nem tudta örménységét bizonyítani. Ez méretében messze túlszárnyalta az 1492-es spanyol esetet és mégis az átlag olvasónak semmit sem jelent, mert nem a zsidó szájíznek megfelelő történet. Hol vannak ilyenkor a Török Hannák, hogy felháborodott cikkeket írjanak a nem-zsidó szenvedésekről?

Így ünneplik a purimot a zsidó telepesek.
Mind a kettő Eszternek öltözve.
Így ünneplik a purimot a zsidó telepesek.
Mind a kettő Eszternek öltözve.
Török Hanna ebben a cikkében kimondottan a női aspektusát domborította ki tömeggyilkolásnak, bűnnek és visszaélésnek. Tette mindezt a zsidó szájíz szerint, holott jobb példákat is lehetett volna felemlíteni, mint például a zsidó folklór központi figuráját Esztert, aki szexuális befolyását kihasználva a perzsa királynál kikövetelte azt a zsidók által büntetlenül végrehajtható mészárlást, amely Eszter könyve 9:15-16 szerint több mint 75 ezer életet követelt.

De mondjuk Török Hanna ha már magyarul ír, és tömeggyilkos nőt akart pellengérre állítani, megtehette volna hazai forrásból is. Mondjuk Báthory Erzsébet esetét említve, de az nem eléggé ízletes falat a zsidó szájíznek, mert áldozatai cselédlányok voltak és nem zsidók.

A zsidó történelem azon része, amely saját erejű tömeggyilkosságot mesél, többnyire nem ellenőrizhető, hiszen a zsidó katonai erő csak napjainkba amerikai segédlettel önjáró. Természetesen a zsidó mítoszgyűjtemény másról sem szól, mint a zsidó mészárlásokról.

Így természetes, hogy ma például az Egyesült Államok buldózerezett iraki katonákat, Izrael ellenségeit a sivatagba tömegsírokba. Ma Eszter szerepét Uncle Sam helyettesíti és csupán a sivatagba eltemetett az amerikai légierő által visszavonulás közben halomra lőtt irakiak száma becslés szerint több százezer esetleg félmillió ember.

És a java még csak most fog jönni, hogy Izrael mindent elkövet, hogy a perzsákat lemészároltassák az amerikai szolgájukkal, mint tették azt az irakiakkal. De a világ változó tendenciát mutat, mert a zsidó távirányított vezető Anglo/Saxon erő hanyatlani látszik és az Új Világ nem feltétlenül fogja az évezredes erőszak és hazugsághamzait a zsidó világpolitikának eltűrni.

Egy ilyen világban Török Hannáknak új tollat kell venniük, amely másképpen ír, nem feltétlenül a zsidó szájíznek megfelelően. Igaz, hol lesznek akkor már a Török Hannák. A gajdeszban!

Neményi Péter
Forrás: Neményi Péter

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=5&AID=24&Direkt=91123
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több pénzt kapnak a zsidók - Lázár koordinálja
  2012-12-30 19:38:00, vasárnap
 
  Több pénzt kapnak a zsidók - Lázár koordinálja
2012, december 30 - 15:46


Megbízta a kormány Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy készítse elő és koordinálja a zsidó közösségek vagyoni igényeinek rendezésével, valamint a zsidó közösségeket érintő kulturális, hagyományőrző, oktatási és történelmi tényfeltáró tevékenységekkel kapcsolatos közigazgatási és szakmai feladatokat.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint Lázár Jánosnak feladata egyebek mellett, hogy a zsidó közösségek érdekképviseleteivel megvitassa az örökös nélkül meghalt zsidó származású, vallású, sérelmet szenvedett emberek után a közösségek vagyoni igényeivel összefüggő kérdéseket. Ő koordinálja az ezeknek az igényeknek a teljesítésével kapcsolatos tárgyalásokat, valamint a tárcák közötti egyeztetéseket is.

Az államtitkárnak a feladatai ellátása érdekében rendszeresen, de legalább negyedévente kell egyeztetnie a zsidó szervezetek képviselőivel.

A Magyar Közlönyben emellett azt a kormánydöntést is közzétették, amely szerint ötven százalékkal emelkedik a holokauszttúlélők életjáradéka.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/tobb_penzt_kapnak_a_zsidok_lazar_koordinalja-20121230
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes mocsokmédia
  2012-12-30 19:30:23, vasárnap
 
  A média hatalma vagy a hatalom médiája?

2012, december 30 - 15:13


Egyre inkább uralja az életünket a média. A lakásban, az autóban, a tömegközlekedési eszközök nagy részén, telefonon, az utcán, a boltokban. Nincs menekvés, meg kell küzdenünk a hétköznapok információdömpingjével. Addig nincs is baj, amíg valóban választhatnánk igaz és igaz állítás között.

A média azonban ennél csúnyábban manipulál. Hiszen tudja, hatalom van a kezében. Nem is akármilyen. S ezt a hatalom is tudja. Épp ezért tart médiát a kezében. Gyönyörű szimbiózis, szépséges fogvatartás. Egyik a másik kiszolgálója. Mi, a célközönség pedig határozatlanul pislogva lessük, hogyan nő össze a fejünk fölött a két vékony réteg: politika és média.

Látszólag függetlenek egymástól, legalábbis ezt hirdetik fennhangon. Nem azért kérdezik adott ügyről Bajnait, mert szeretik, hanem mert objektívek, ugye. Nem azért vonul ki a média az ifjú Orbán-gyerek focimeccsére, mert az apja a miniszterelnök, hanem azért, mert hatalmas tehetség. Nem azért nem hívják meg a Jobbik képviselőit a kereskedelmi televíziók politikai műsoraiba, mert nevén neveznek dolgokat, hanem azért, mert ...miért is?

Számok bűvöletében - bukik az objektivitás

A Nemzeti Média - és Hírfigyelő Tanács felmérést készít a politikai szereplők médiahasználatáról a hírműsorokban. A felmérés szerint az RTL Klub Híradója például a Fidesz-KDNP-t 50,7 százalékban szerepelteti, az MSZP-t 19 százalékban, a Jobbikot 9,5 százalékban, az LMP-t szintén, míg a DK-t 3,4 százalékban. Ugyanez az arány a TV2 Tények című műsorában még gyatrább: a Fidesz-KDNP-t 61,3 százalékban szerepelteti, az MSZP-t 20,2 százalékban, a Jobbikot 4,2 százalékban, az LMP-t 7,6, míg a DK-t 4,2 százalékban.

Lefordítva ez azt jelenti, hogy Gyurcsány és csibéi ugyanannyi időt kapnak, mint a Jobbik, az országgyűlés második legnagyobb pártja. A szerkesztői szabadság elvére hivatkozva a kereskedelmi médiumok rendszeresen ,,elfelejtik" megszólaltatni a Jobbik politikusait, szakértőit. A két nagy kereskedelmi televízióval, a TV2-vel és az RTL Klubbal szemben ez idáig több mint 60 panaszt nyújtott be a párt.

A Jobbikkal szembeni elhallgatás botrányos. A gyanútlan nézőnek úgy tűnhet, hogy a pártnak egyszerűen nincs véleménye. S ha mégis adásba kerül valami csoda folytán, a legtöbb alkalommal finom kis csúsztatásokkal, manipulatív ferdítésekkel körítve kapjuk. Itt bizony csúnyán bukik a függetlenség és objektivitás.

Brutális gyilkosságok - bukik a szakmaiság

Nemrégiben az egész országot felkavarta a 11 éves kisfiú, Szita Bence brutális meggyilkolása. Felerősödtek a halálbüntetést visszakövetelő hangok, valljuk be, a legnagyobb megbocsátók is minimum elhallgattak. A média természetesen rengeteget foglalkozott az üggyel. A megdöbbentő tények közlése után egymásra licitáltak, ki tud nyersebben, pofátlanabbul fogalmazni. Az RTL Klub Fókusz című műsorának stábja betrappolt a család házába, sőt, meg sem álltak Bence szobájáig. A család fájdalmával, veszteségérzetével nem kicsit visszaélve együtt nézegették a családi videókat. A nevelőapa megmutatta az egykor bicikliző Bencét. Ezt követően azonnal közölnie kellett a műsor narrátorának: a kisfiú egy alkalmi kapcsolatból született. Majd a szenzáció: ,,Ez Bence szobája. A Forró nyomon stábja volt az első, aki a gyerek eltűnése óta megfordult itt". És megcsodálhattuk a kopott kis gördeszkát, a kisfiú fociimádatát, az elhagyott kis plüssjátékot.

Aztán szóba kerül az elkövető, P. Erika és annak Bencével egyidős fia. Az apa konfliktust említett a két gyerek között. De nem kívánt részleteket elárulni. Ám a riporternő unszolja: csak egy példát mondjon, csak egyetlen példát! Az apa fáradtan ismétli újra, hogy nem szeretne részletekbe belemenni. A hölgy nem adja fel, próbálkozik. Kínjában bambán megjegyzi, hogy ők is sokat verekedtek a nővérével. Mindezt egy kegyetlen gyerekgyilkosság kapcsán.

Itt biza bukott a szakmaiság...

Wellness hétvége Szita Bence halálával - bukik az emberség

A TV2 Mokka című műsora ennél is lejjebb mászott, ha lehet ezt fokozni. Ők egyenesen a hajdúszoboszlói Hotel Délibábban 2 fő részére szóló 2 éjszakás kikapcsolódással ajándékozzák meg azt a boldog tippelőt, aki kitalálja, miért ölték meg a 11 éves kisfiút, Szita Bencét. Féltékenységre, bosszúra vagy pénzre lehetett tippelni.

Nagyjából ennyit lát a celebmosdató reggeli műsor egy kisfiú kegyetlen halálában. Lehetőséget arra, hogy minél többen küldjenek sms-t. Szavazzanak. Hiszen a shownak folytatódnia kell bármi áron. Minél több bőrt lenyúzni az ügyről a nézettség érdekében. S közben mit érezhet a kisfiú családja? S mit érezhet az a sok ember, akiből még nem veszett ki a jóérzés? És nem mellesleg mit érezhet majd a boldog nyertes? Hogyan fogadja el a tényt, hogy egy tragédia kapcsán remek ellazulásban volt része?

Az érintett hotel nem kíván foglalkozni az üggyel. Végülis kifizetik nekik a kétnapos üdülést. A show itt is folytatódik.

Hol van itt már az emberség?

Mindent a szenzációért

Rettenetes baleset történt márciusban. Egy várandós nőt elütött egy autó. A kismama azonnal szörnyethalt, a kisbaba életéért küzdöttek. Igen, néha ennyi az élet. Ezt biza fel kell dolgozni, meg kell gyászolni, fel kell állni a családnak, hogy később továbbléphessen. Nem egyszerű feladat, leginkább magukra, egymásra lehet szükségük.

Persze a híradás kerekei beindultak, a médiának nyilván ez a dolga. De a gátlástalan, szenzációhajhász hozzáállás már felháborító. A mostanában igencsak piedesztálra emelt Blikk a következő címmel tálalta: ,,Elgázolt anyja hasából vágták ki Csengét". Ez borzasztó. Az egész történet elég borzasztó önmagában is. De az efféle címadás túllép minden határon. Nyersen, durván dobja elénk a tényeket. A más intimitását.

A hatalom hálás is tud lenni

Ha már a Blikknél tartunk: Rogán Antal nemrégiben avatta fel az V. kerületi Hild téren azt a húszas éveket idéző Rikkancs szobrot, amire meglepő módon a '94-ben alapított Blikk logója került. ,,Mikor meglett a szobor agyagból, eljöttek az önkormányzattól és megnézték, és közölték velünk, hogy a polgármester úgy döntött, hogy a Blikket írjuk rá a szoborra. Én mondtam, hogy az újságírók egész biztosan meg fogják kérdezni, hogy miért Blikk van rajta, amikor a Blikknek semmi köze nincs a rikkancshoz." - nyilatkozta akkor az Indexnek a 100 éves Szőke Lajos, a szobrot készítő művész.

Felvetődött persze annak a lehetősége is, hogy ez a gesztus egyfajta köszönetnyilvánítás a Blikknek, amiért az elmúlt évben 66 cikkben, azaz átlag 5 naponta említették a nevét. Bár persze az is elképzelhető, hogy mindez csak a véletlen műve...

A média ott segít, ahol kell

Ezek után világosan látszik, mennyire kihasználja egymást a két oldal. A média igyekszik belesimulni a trendbe, az agymosást végrehajtani katonásan. Arról tájékoztatnak, ami az épp regnáló hatalom érdekeit szolgálja. És persze emberi tragédiákkal igyekeznek az emberek ingerküszöbét kitolni. Mert tényleg egymásra licitálnak bunkóbbnál bunkóbb, szenzációhajhász címekkel azért, hogy az emberek vegyék, nézzék, olvassák az igét. Az ő igéjüket. Odáig jutottunk, hogy a legtöbben egy brutális gyilkosságra már fel sem kapják a fejüket. Kizárólag a megrázó részletek érdekesek. Kapunk belőle jócskán.

A hatalom pedig elégedett. Mindeközben egyre szűkebbe vonják életterünket, a bankok kezére játszanak életeket, a létminimum lassan elérhetetlen álommá lesz, iskolákat, kórházakat zárnak be. Sunyin hallgatnak arról, hogy aki csak teheti, elhagyja az országot. Egyre kevesebben mernek gyermeket vállalni abban a világban, ahol az erőszak az úr, a szerény anyagi lehetőségekről nem is beszélve. Csak mellékesen megemlítik, hogy felmegy a benzin ára, drágább lesz a kenyér, mélyen a zsebünkbe nyúlva fagyoskodhatunk a rozoga buszokon, nem kevés pénzért áll meg alattunk a metró.

A görcsös összefonódás nem marad eredmény nélkül. Sajnos erre a tálalásra bőven akad vevő. Az emberek nagyrésze elhümmög, elszörnyülködik a tragédiákon. Üveges szemekkel olvassa az újságokban, hogy nemet mondtunk az IMF-nek. Még talán némi virtust is érez a Híradó nézése közben eltompult zsigereiben. S aztán ugyanilyen üveges szemekkel megy majd el X-et húzni a választási lapra. Hiszen tragédiák mindenhol vannak. Rossz dolgok pedig ezeken kívül, ha jól meggondoljuk, nem is történtek. Akkor pedig minek változtatni?

Nagy Kata

(Az írás a Bar!kád hetilap novemberi számában jelent meg)

barikad.hu

http://barikad.hu/a_media_hatalma_vagy_a_hatalom_mediaja-20121230#.UOCHVkWIJJQ.fa cebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 2790
  • e Hónap: 19583
  • e Év: 152500
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.