Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Kohut Katalin: Hajnal tavasszal
  2012-02-29 16:30:34, szerda
 
  Hajnal tavasszal
Szonett 3.
Szerző: Kohut Katalin

Hajnal van, csicseregnek madarak,
szívem repdes béke-örömhírre,
olajág zöldül, tavasz lesz végre,
sötéten áttörnek napsugarak.

Látni véltem kelő Urat minap,
s az éji hölgyet nyugodni térni,
a világ másik részébe menni,
s egyre jobban emelkedett a Nap.

Meg kell ölelni a világomat,
gondolatban szerelmem hívogat,
enyém is e pazar gyönyörűség!

Aki nem látja a szépségeket,
s a Napot, ahogy felénk integet,
nem örvendi: a tavasz dicsőség.

Miskolc, 2012. februá 29.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Az örök-jelenben
  2012-02-29 09:40:06, szerda
 
  Az örök jelenben
Szonett 1.

Évek óta csak arra gondolok,
mikor jön el az utolsó óra,
szívem fogtam be hát faggatóra,
ilyenkor türelmesen dohogok,

s mint a vulkán láva-tűz fortyogok,
feszültség repít képzelet-tóra,
ott időzik álmaim hajója,
szalad percmutató, s megfordulok,

s a látványt csodálva érzékelem:
örök-jelenben angyal-szerelmem,
tökéletesen - ő nem föld-férfi.

"Sok volt a keresztút, vár a világ,
milljon virág ontja rád illatát! -
szólt, ki a halottat felébreszti.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Sajtos pogácsa (nagyon finom)
  2012-02-18 16:50:39, szombat
 
  Hozzávalók:

60 dkg liszt, 25 dkg Ráma vaj, 1 cs. élesztő, 1 pohár tejföl, 3 tojássárgája, 1-2 evőkanál olaj, 15 dkg reszelt sajt, pici só (2 mokkáskanál)

Az egészet jól össze kell gyúrni, azon van a lényeg, az összedolgozáson, majd keleszteni, inyújtani, pogácsákat szaggatni, tetejüket tojássárgájával megkenni, tepsibe tenni, ismét keleszteni sütés előtt.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Egész Borsod kivonul - a börtön, elme, média túszai
  2012-02-15 08:13:52, szerda
 
  A karmikus négy világtájhoz itt maradt megye Árnyékoskerti szülöttjeival együtt, "Bemegyünk a városba" falvaival születésem óta vonul ki, az elmeosztály médiája mindent megtett a megmentettekért. Én nem tudok innen elmenni, 1986-os kivégzésem óta felállított börtönelme kormánya után is folytatta emelkedését, értelmiség legyőzése közben beiskolázását híveinek, azoknak, akiknek lopniuk kellett volna, lopásból megélniük. Őket nevezték a rock-zenészek karmius börtönével 1967-ben Nyomorultaknak, meg Izraelt, Jeruzsálemet, akik helyett szívességből 1995-ös Müller Péter Sziámi elmeosztályának főszervezésével teljes begyűjtést hajtottak végre Miskolc-Tatárdombon rima Jeruzsálemre, vagyis rám, én adtam a zsidók szeretőinek ajándékba a cserepeit is Jeruzsálemnek, aki így megváltotta magát kelet lírai karámjának főszervezésében.

"Darabokra hullik a biblia" Trianon, vagyis Jeruzsálem helyetti begyűjtése a megyének már ismétlés volt, ez már egyszer megtörtént.

Miskolc városának a börtön karmások és elmeosztályok fogainak sérülése miatt ember csonkításra volt szüksége, fogatlan múzsája van, de ettől függetlenül adja át a város a Múzsa és a Gyémánt díjakat is tagjainak.

Embereket mérgeznek 1972 óta, jelenleg én vagyok a város kultúrátlan alacsony színvonalon élője, míg a város lakói embermérgezéssel szoknak le káros szenvedélyeikről is.
Emberek feletti emberek lesznek, emberhez méltó életet élve a rendetlenek médiájával együtt, míg az embereket megnyomorították, nyomorba döntötték, megölték.
Miskolc kerékbetöréséhez melyhez születésem előttől kezdtek hozzá a három gyermekes családokkal, berendezte 1991-ben Szombathelyet, de lehet, hogy egész Vas megyét, ugyanis az "Ébredő játszótér" egyházai Cseh szerint valamennyien vasak, mint ahogyan írta a vas is kizöldül, sorsa ellen egyszer fellázad a fenyő is.
Így került arra sor, hogy a kezdeti börtön szüöttek karmájának ehordoztatása után Metro, Omega - köztük a pataki Benkő reformátusok kezdetével fordított Ízisz fülbevalóval -, Illés Rock-szekerével nagybátyám után idekerültem én is túsznak, amiről már sokan felvették a nevüket is, mint varróleány időszakomból a Varrót. A reformátusok Vörös Oroszlánjával indították a kommunista sorozatokat is, Annás szereplőik helyetti áldozásommal, ezt a cigányság elmeosztályával ismételte 1995 után, így jött a debreceni biblia alapján a teljes begyűjtés is. Még az álmoskönyveimben 1991 óta vezetett álmaimat is ismételte a menhely a börtön médiával. Jelenleg is minősíthetetlenálmaim vannak, mióta Oláh Ibolyát a média Katinak nevezte el, s ez alapján emelik az én fájdalmaimmal, megkötözésemmel, megalázásommal a cigányságot.

Születésemtől emelik a Rákóczi teret, mai napig tisztítják őket kormány segédlettel, börtönnel. A Rákóczi tériek miatt kiszedték anyám fogait születésünk után, majd ismételtek 1995 után, haladva ismét végig rajtuk, a könyveken, a könyvekben megírtakon, valamennyi egyházi könyvön, hunnia börtönelme filmein, valamennyi régi címeren. A Rákóczi térhez tartozott Chicciolina is Forgószél Idegenhangú Éva könyv alapján, amit végén jön a fekete levesként közvetített a média.

1995 óta olvastatta a menhely velem a bibliát, minden szereplőjét megmentette, nem véletlen, hogy a menhely elmeosztálya már az ország fölött található, hiszen sokan hálásak nekik. Az összes írásomon Orbánékkal együtt haladt végig az elmeosztály, ami 17-szeres Magyarország eredeti történelmét jelentette. Ezeket az írásokat a börtön eláztatta, mikor felhozta a Braun házba a talajvizet, a többit Müller Péter Sziámi miatt elégették az összes ezoterikus könnyvel, Tarot kártyával együtt, vagyis megsemmisítették az okkultizmust ember áldozással, egyszemélyben.
A hidegháború ideje alatt a kommunistákat emelték ugyanígy, mert a börtön már hetven esztendeje teszi sajátjait az országok élére.
1994-ben ismét Rákóczi téri kommunista forgószelet kezdtek el, majd következett a labirintusa az egyik kommunista Kiss Tábornok utcai lakosnak, Orbán helyetti kerékbetörése a médiának, ezért is kiabálja neki, hogy három gyerek, négy kerék, a Pótkereket a Tatárdomb rendezte be.

Szirmabesenyő lakossága keresztrefeszítéseket rendez a kék szemű üvegese mondatának kezdetével már ismétlésben 1995 óta azzal, hogy sok kis kereszt után egy nagy kereszttel fognak a világ fölé feszíteni engem.

1991-es kivégzése az elmeosztályoknak már krisztusi végzetre volt átjavítva, vagyis a Bródy Mákostésztás 1962-es kezdete óta Borsod megye már ismételt, itt az "Ébredő játszótér" egyházi tagjait, képviselőit emelte az ország villámgyorsan, hozta létre az egész világon az egyházakat ember áldozással.

A cigányok a kezdeti történelmet ismételték a börtönnel, a vajdák elvették a volt parasztok lagziját is, tőlem is fel akarták vásárolni a karcsai vőfély gyűjteményemet. Miután a falvakat megszüntették, tagjaikat híressé-nevessé tették, nincsen többé szükségük igaz történelemre hovatartozásukról.

Nem értem, Jakubcsek Gabriella a Gabikkal, beleértve a borsodi Csiba Gábort is, hogyan tud élni azzal a tudattal, hogy embereket zúztak össze azért, hogy maguk megmaradjanak, érvényesüljenek?
Jakubcsek mondatát Benedek doktornő 1989-ben mondta el nekem egy MGTSZ kirendeltségén azzal, hogy nekem mindig férfira van szükségem, emiatt a gyerekeim engem nem néztek semmibe, míg Jakubcseket emberi sorsra juttatta az elmeosztálya.

Cserháti megöregedett, mióta festettem magam, s énekelt helyettem Katona Klári túl komoly énekesnővel, a szerelemre született puffadó Zoltán Erikával együtt.

Ildikók, Erikák karmikus életét tették csodálatossá, minden halak deformációját, csapását én kaptam, s a börtön halakat ünnepel a tortáján, embertemető halotti tort rendez.

Hat évvel ezelőtt elénekeltem Kálinak és Koboldnak, a két árnyékszülöttnek, akik helyett engem Sátoraljaújhelyben meghurcoltak főnixes búcsúdalom, bár semmi közöm nem volt a mostani nyomorultak punkokkal indult főnixes seregéhez, sem a régihez, akiknek történelmét megírtam, azok parák voltak, Mici mackójuk báb, itt a Mici mackós elmeosztályt pedig az osztrák börtön termelte ki új Kovácsokkal együtt.

Ők, a karmikus jövő lesz Európa jövője, a zenészek és Borsod megye az egészségüggyel együtt az embereket megáldozta, az Időjelek testenyészeteit megmentették, amiből a hintás kislány is származott, akit feketék engedtek le az "ébredő játszótér" elé. A Rákóczi téri fertelmeskedők megmentve az 1956-osokkal együtt ismétlésben, akiket buzik gyaláztak meg a börtönökben.

2001-ben már a kanálisok népeit emelték fel a kutyákkal változtatók, ezeket tisztították, ugyanakkor engem tízezer forint szociális segélyen tartottak.

Müller Péter Sziámi elmeosztálya a spiritiszta sátáni nép védelme alatt a jövő Magyarországát, immár 1992 óta az operát is jelképezi az országban az apokalipszissel, amit az orvosokra kiabál Müller.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismeretlen: Érints meg!
  2012-02-03 19:31:16, péntek
 
 

Érints meg, - erre kérlek, - ha kisbabád vagyok!
Ölelj gyakran magadhoz, nélküled "megfagyok"!
Ne csak pelenkázz, mosdass, ha éhezem etess!
Puszild meg arcom százszor, mert így természetes!
Ringass el két karoddal, nyugtasd meg lelkemet,
öledbe bújva érzem, hogy jó szülőm szeret!
Érintésed ha érzem, az biztonságot ad,
Érints meg, ez az érzés, mindig velem marad!

Érints meg, - erre kérlek, - ha gyermeked vagyok,
s nem értem a világot, s félelmeim nagyok.
Ne tarts magadtól távol, ha veled dacolok,
helyemet nem találom, sok még az új dolog!
Keresd az utat hozzám, próbálj megérteni!
könnyű álmokat hozz rám, s akarj érinteni!
Jó éj puszid oly édes, olyan megnyugtató,
mesélő érintésed álomba ringató!

Kamasz fiaddá váltam? Érints meg akkor is!
Lelkem nem érzéketlen, csak más világba visz!
Ne hidd, hogy azért bántlak, mert most komisz vagyok.
Ezer tüském is vágyja az ölelő karod!
Magam felnőttnek érzem, - s hangodra szomjazom,
az élet viharához így alkalmazkodom.
Ketté szakadt világban, még helyem nem lelem,
viselj el hogyha bántlak, s maradj mindig velem!

Érints meg! - erre kérlek, - ha barátod vagyok!
megnyugtat ölelésed, ha más felzaklatott!
Biztató szép szavakkal lelket is önts belém.
értelmet adj a létnek, és tarts tükröt elém.
Kétségeimet vesd el, tudasd: fontos vagyok!
Lehet hogy érintésed, minden, amit kapok.
Ha szomorú a lelkem, vidámíts végre fel,
legyél velem ha baj van, s nem hagylak én sem el!

Kedvesem, éltem párja, most hozzád fordulok,
érintésed, szerelmed, a legszentebb dolog.
Ám tévedés azt hinned, a szenvedély elég.
Ezer félelmem kerget a karjaidba még.
Megnyugtat ölelésed, vigaszt nyújtasz nekem,
lágyan szoríts magadhoz és szebbítsd életem!
Ilyenkor végre érzem, - szemünk együtt ragyog.
Olyannak szeretsz engem, amilyen ÉN vagyok.

Felnőtt gyereked lettem, most már csak az leszek,
s van már saját családom, kiket ölelhetek.
Anyám, s apám karjára mégis számíthatok.
Érints meg most is, kérlek, mikor gyenge vagyok.
Szülői ölelésed, ma is sokat jelent,
így segíts értékelni, múltat jövőt, jelent.
Már én is másképp látlak, jobban becsüllek már.
Ami fájt elfelejtem, az élet jó tanár.

Érints meg még! - ezt kérem - idős szülőd vagyok.
Erős karodra vágyom, mielőtt meghalok!
Érints meg, ahogy egykor érintettelek,
amikor apró voltál, kis, védtelen gyerek.
Ülj le a közelembe, fogd kezem, adj erőt,
simíts az öreg arcon, sok ráncot, vad redőt!
Melegítsd át a szívem, megfáradt tagjaim,
te rólad szólt az élet, a legszebb álmaim.
















 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 229 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 569
  • e Hónap: 3411
  • e Év: 42412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.