Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Ma megöregedni, egy kiváltság
  2012-06-24 07:57:30, vasárnap
 
 


Sok sok év után, végre elértem, hogy az is legyek, amit titkon reméltem is, ami nem mindenkinek adatik meg, egy időskorú, viszonylag egészséges, és kiváltságos korban élő, földi halandó.
Kiváló barátaim vannak, egy nyugodt életem, nagyszerű unokáim, sok- sok szép emlékem, amit nem cserélnék fel senkivel, csak azért, hogy kevesebb ősz hajam legyen.. Az évek teltével, én lettem saját magam legjobb barátja, ami azért jó mert soha nincs nézeteltérés köztünk.
Megengedhetem magamnak, hogy annyit aludjak és egyek, amíg kipihenem vagy jóllakom, és azután azt tegyem amihez pont kedven van. Általában minden barátom, a fehér hajával divatozik. Nálunk már nem gond, ha valamihez kötődünk, amire soha nem lesz szükségünk az életünkben.
Életem során már sokszor össze volt törve a szívem, nem hagytam, magam és mindig talpra tudtam állni. De kit ne ért volna már vesztesség az életében? A fontos, hogy megtaláld önmagad, a kiutat.
E korban már csak rád tartozik ha este olvasol későig, vagy hajnalig internetezzel. Sőt!.. van mikor egy szép dal hallatán, ami emlékeket ébreszt bennem, még táncra is kelek, ha kedvem úgy tartja, akár egyedűl is, átélem újból. Ezek csak erősítenek és megtanítanak, hogy még emberségesebb legyek, másokkal szemben is, még bátrabban cipeljem keresztemet.
Nagyon kiváltságosnak érzem magam, hogy elértem e kort, hogy élhettem ezidáig, és hogy sikerült tisztességben megőszülnöm.. Még ha az öröm, nem mindig mosolygott le reám, vagy letörni akartak bánataim, vesztességeim, mindig kerestem a kiutat, azt célként szem ellőtt tartva küzdtem elérésükért, mind egy sebzett oroszlán.
Belegondolok milyen sokan lemondtak ilyenkor, átadták magukat az élet viharának, ők talán ezért nem érkeztek megöregedni, mert nem tudtak megértőnek lenni, és dönteni saját sorsuk felől.
Reggelente sokszor, felülők ágyamban, emlékeimben kutatva eltöltök néhány kellemes pillanatot, majd hálát adok az Égieknek mindenért ami velem kapcsolatba történt.
Már az sem érdekel mit gondolnak mások, nem zavarnak kérdéseik, sikerül e felett könnyen túllépnem. Talán így gondolkozva nem is olyan rossz öregnek lenni.
Nem fogok a végletekig élni, tudom, elfogadom, de amíg élek és lélegzek.... addig nem fogok: siránkozni, sajnáltatni magamat, evődni dolgokon amiket nem tudok megváltoztatni, még hiú ábrándokat sem fogok hajkorászni, ígérem nektek. Ezek csak csalódást okozhatnak nekem, végül is.
Az öregkori boldogság kiteljesüléséért, szívemből kizártam a gyűlöletet, eszemből a sötét gondolatokat, és szerényen megpróbálok minden körülmény közt többet nyújtani mind amennyit kapok. Vagyis így élem kiváltságos helyzetemet, amivel megajándékozott az élet,
Ne feledjétek fiatal mindenki lehet, de idős?.... csak a kiváltságos helyzetbe részesülök, legyetek ezek közt ti is, kívánnom nektek.
 
 
3 komment , kategória:  Általános  
Citrom és cukor
  2012-06-14 07:27:19, csütörtök
 
 



Citrom és cukor, ezt kellene mindenkinek a fürdőszobában a tükrére felírni, hogy minden nap mikor belenézel a tükörbe, szemed ellőtt legyen, elolvasd, átgondold és eszerint állítsd be magad, egész napra.
Sokkal jobb életkedvvel indítanád el napod, valamint pozitívan állná hozzá minden kihívásodnak. Jó lenne ha megfontolnád a következő gondolatokat, amelyek sokat segíthetnének neked. Éspedig:
Van a világon legalább két ember, akiért képes lennél akár meghalni is. Gondolj rájuk.
Van legalább 15 személy a világon, akik valamilyen formában szeretnek téged. Kik is ők?
Egyedülálló indok, amiért valaki téged utálna az az, hogy pont olyan szeretne lenni mint Te, mert a mosolyod bárkit boldoggá tehet, még azokat is akik nem kedvelnek téged.
Minden este valaki, valahol gondol reád elalvása előtt, valakinek sokat jelentesz, mert egyedüli vagy és tökéletes. Ne feled, hogy a legnagyobb hibádból, vond le a következtetéseidet, és meglátod, hogy azért azokból is származhat valami jó, csak észre kell venned ezeket.
Amikor azt hiszed, hogy a világ hátat fordított neked, gondold át még egyszer, hol hibázhattál te is, amiért így érzed ezt.
Jussanak mindig eszedbe a dicséretek amit kaptál,és felejtsd el a kellemetlen megjegyzéseket.
Ezért hát.... ne feledd.....ha az élettől citromot kapsz, végy hozzá a cukorból, és készíts belőle egy lehet nem finom, de egy elfogyasztható kellemes üdítőt, és.....hivj meg engemet is!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nőkről, hires emberektől
  2012-06-10 14:02:35, vasárnap
 
 



1. A nők hibái: költekezők, pletykásak, felületesek és még ráadásul szépek is.
Paul Morand

2.Minden kulturált nép tiszteli a nőket.
Jean Jacques Rousseau

3.A visszautasításukat a nők, csak két óhajuk közötti szünetnek vélik.
Mario Adorf

4. Nem létezik idős hölgy, minden nő a maga korában ha szeret, meg bolondul, már jó jel mert ilyenkor a férfiaknak az örökkévalóság pillanatait adja át.
Jules Michelet

5. A férfit a nő ellőtt teremtette az Isten, azért hogy érkezzen mondani is valamit anélkül, hogy állandóan félbeszakítaná a nő.
Jules Renard

6. A férfi mindig az első szerelme óhajt lenni a nőnek, miközben a nő mindig az utolsó szerelme akar lenni a férfinak.
Oscar Wilde

7. Aki meg tudja fejteni a nő pillantásának titkait, annak már nincs mit tanulnia.
William Shakespeare

8.Ha a házaspár együtt sétálgat az utcán, mindig akinek sietősebb az a haragos.
Victor Borge

9.Egy nő aki visszautasít az nagyon diszkrét kell legyen, de viszont ha nem utasit vissza, akkor a férfi kell nagyon diszkrét legyen.
Han Dolent

10.A féltékenység lehet, hogy untatja a nőt, de hiánya ennek egyenesen megöli őt.
Ajfred Camus

11.Egy előadás az operában olyan mint egy nő: sokba kerül, nehezen érthető, és nem tudsz rosszat mondani róla, ha csak nem vagy rosszindulatú.
Cleveland Amory

12.A szeretkezés élvezete csak pillanatokig tart, de a fájdalma az öröké tartó.
Ismeretlen szerző

13. Ha van egy csepp szerencséd, néha, ki tudod találni mennyit akar költekezni egy nő.
Albert Wilemetz

14.A nő iránti szeretetből született meg minden ami szép e világon.
Aleksey Maksimovich Peslikov

15. A nők nagyon ismerik a számtan tudományt, bizonyíték, hogy az éveik számát mindig elosztják kettővel, a ruháiknak árát mindig megszorozzák kettővel ha kérdik, és soha nem felejtik a barát nőiknek korához, ha kérdik, hozzáadni ötöt.
Marcel Achard

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi mást adhatnának
  2012-06-08 07:36:37, péntek
 
 


Mi az elvárásunk? Kaphatnánk többet is valaha?

Kérlek ne igyál amikor vezetsz, mert még nem vagy felkészülve, hogy találkozz velem!
Ha nem tőlem kapnád, el tudod képzelni ménnyibe kerülne a levegő, amit belélegzel, ha azt egy földi ember állítaná elő?
Legyetek szívesek kedves földiek ne mint egy elvont fogalomra, vagy mint egy földön kívülire tekintsetek reám, mert én nem az vagyok még távolról sem. Ezt jól meg kell gondoljátok.
Ha elmulasztottad megnézni a mai napfelkeltét, ne búsulj,lesz holnap is, sőt minden napján az életednek lesz ilyen, tehát még van alkalmad bőven erre.
Mikor kilépsz ma a házadból, ne feledd magaddal vinni az ernyőd is, mert ma a természetet kell meglocsoljam és nem téged eláztassalak bőrig.
Ne gondold félreértésemnek, mikor azt mondtam nektek, hogy: szeresd felebarátod, mint önmagadat!, látod én is mindnyájatokat egyformán szeretlek, habár ti távolról sem vagytok egyformák.
Akármilyen utat is választasz életed célja elérésére, amikor már nem bírod cipelni kereszted majd én valamilyen formán segítek rajtad, érdemeid függvényében. Segítség amit nem árulhatok el neked előre, most.
Jól gondold meg, bízz bennem, és nem fogsz csalódni. Igérem nektek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álom és munka
  2012-06-05 17:26:28, kedd
 
 



Nem fogsz az életbe elérni mindent, amiről álmodsz, ez biztos. Valamint az is biztos, hogy semmi olyan dolgot nem fogsz elérni, amiről ne álmodtál volna.
Mit szeretnél mit adjon neked az élet?, és mikor?. Az életben milyen nagy utat akarsz megtenni?
Akkor tessék és néz távolban és álmodj, nagyot és merészet. Ha nem óhajtod a jót tiszta szívből , és teszel is érte valamit, akkor azt az élettől ajándéknak sosem kapod meg.
Ha kicsiben gondolkozol, keveset fogsz kapni, ha harcolsz és küzdöl a többért, az élet gondoskodik, hogy el is érd azokat.
Szabadulj meg a múltad kellemetlen kötelékeitől, az csak rossz hatással van rád. Légyen tiszta a szíved, egy új és szebb jövő befogadására. Új siker, új szeretett, új kihívás, ami nem más mint egy boldogabb élet. Ebbe neked hinned kell, és tenned is kell érte!
Ha az álmod elég nagy, a tények nem számítanak, mert maga az álmod a motivátorod. De csak a munkád váltja valóra álmod, bármi is legyen az. Munkáddal nyered el azt amire a vágyakozásod nem elég. Ezt ne feled sose el.
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Ma...
  2012-06-04 20:19:19, hétfő
 
 


Ma még tiéd körülötted minden,
Adhatsz belőle, adj hát, kinek nincs,
Mert jön egy nap, talán holnapután,
S kihull kezedből minden kincs.

S nem lesz tied többé semmi sem,
Tollad, virágos párnád másra vár,
Mit maga köré épített egy élet,
Nem lesz csak összeomló kártya vár.

Ma szólhatsz, jóságos meleg szóval,
Testvéredhez, ki szenved, szomorú.
Vigaszt hoz szavad zengő muzsikája,
Amitől rózsát hajt egy tövis koszorú.

Hajolj hát hozzá, mikor beszélsz,
Harmatként hulljon szerető szavad,
Mert jön a nap, mikor elnémul az ajkad,
És soha többé szóra nem fakad.

Ma kezed még erős, a lábad fürge,
Segíthetsz szegényt, árvát, beteget,
Ma törölhetsz verejtéket, könnyet,
Rajtuk most segíts, ha teheted!

Mert eljön a nap, s kezed mozdulatlan,
Mindegy, hogy ősz lesz, tél, vagy tavasz,
És nincs több időd, amit meg nem tettél,
Azt nem teszed meg már többé soha.

De ma még tied körülötted minden,
És adhatsz, adj hát annak, kinek nincs,
Hisz jön egy nap, nemsokára talán,
S kihull kezedből minden földi kincs.

Csak az lesz a tied, amit odaadtál,
S az, minden kincsnél többet ér,
A tett, a szó, mit szeretettből adtál,
Veled marad, s örökké elkísér....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne feled el
  2012-06-03 15:52:58, vasárnap
 
 



Ne feled,a barátok olyanok mint a csillagok...nem mindig látod őket, de tudod, hogy mindig ott vannak melletted ha kell.
Bármikor, amikor az Isten becsuk előtted egy ajtót, kinyit egy másikat neked, még akkor is ha úgy tűnik, hogy ez a földi pokol. Csak észre kell venned az ajtót, ami kitárult neked.
Szeretnék egy szál rózsát és egy szép szót egy jó baráttól,( amíg még vagyok). Ne feled, hogy állj meg és szagold meg a virágokat! sokat segít neked meglátod. Harcod íratlan törvényeit is vésd észbe, elismételem:
-a boldogság megédesíti életed,
-a megpróbáltatásaid megerősítenek,
-a szomorúságod emberségesebbé tesz,
-a hibáid megaláznak,
- a sikered formában tart,
De ne feled mindez csak a hited és az Isten segítségével, csak így tudsz haladni tovább előre!!
Kívánnom neked, hogy sikered legyen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvesztettem
  2012-06-01 07:22:56, péntek
 
 



Elvesztettem a gyermekkori játékom, de észbe tartom arcát annak akitől kaptam.
Elvesztettem gyermekkori fantáziámat és kiváltságomat, de megnyertem a felnőtt szabadságom és önállóságom.
Elvesztettem sok személyt akiket nagyon szerettem és még szeretek, de megnyertem szabad elvem, és hogy olyan lehessek mind ők, és példájukat követhessem.
Elvesztettem sok olyan pillanatot amikor ahelyett, hogy mosolyogjak sírásnak adtam magam, de rájöttem, hogy csak akkor aratsz szeretettet, ha azt el veted előbb.
Elvesztettem életemben sok ehhez hasonló dolgokat, volt amiket többször is, veszteségek amikből megértettem ma, hogy csak azoknak van értékük amikért harcolsz tiszta szívből mert szereted ezeket és mindig szentelsz időt az újrakezdésükre.
Nem érdekesek a fáradság pillanatai, ami fontos, mily módon kezded újra harcod. Ezek megvívásában az új mindig két választási módot ajánl fel neked, éspedig az egyik az önbizalmad, a másik reményed a sikeredben.
A bánataid csak a tanulságod leszűrésére tanítanak meg , és lelkedet meg erősítik. Talán a könnyezés is arra van, hogy lemossa, tisztítsa lelkedet. A megbánás a legjobb tanító mestere a megbocsátásnak.
Amikor egyedül érzed magad, akkor lehet azért van mert körülötted bezártál minden ajtót, amiket a közeledőknek nem engeded kinyitniuk.
A változás pillanatát mindig az az érzésed jelzi, hogy mindent elvesztettél. Amikor egyedül érzed magad néz mindig körül, hogy mennyi ember várja, hogy rájuk mosolyogj, és azonnal közeledni fognak feléd.
Kívánom légy mindig megfontolt és körültekintő.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 101 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 75
  • e Hét: 282
  • e Hónap: 1196
  • e Év: 11955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.