Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Kohut Katalin: Szomorúság
  2013-01-30 22:44:16, szerda
 
  Kohut Katalin: Szomorúság

Egykedvűen lógatja lábát az est,
idegesítő a radiátor-csörömp,
légtelenítést kértem, de mindig rest
a feje a háznak, szólok, hőzöng.
Szellőztetek, friss levegő helyett szmog
fullaszt, riadót fújtak már mára,
a város színe szürke, faág lóg
nyáron is ablakom alatt - kába -,
tar ágain nincs zöldellő remény,
légtérben szálló bacik, vírusok,
pusztulás, enyészet, sok denevér
otthona a panel-dzsungel, s átok,
hideg, s tűz ölel már engem régen,
lassú elmúlás lesz a sorsom itt.
Az árnyékvilág is kitört innen,
sötétkapu és testenyészet int,
övéké a nagy ház, kocsi, család,
az ember beteg, nyel, szíve zokog,
fájdalma nagy, csapást mér galád
kézzel rá a féktelenség, s ok
egyetlen, különbözik az ember,
kilóg a tömegből, arcán jóság,
hiába a szép szó, torz kezekkel
eltaszítva a földi igazság.
Ahány kapuja, annyiféle nép
él a városban, erős kötelék,
mi húzza őket, fekete a kép,
ugyanaz a szín, kezdet, sötét lét.
Tömegbe jöttünk csonka családdal,
sehol sem világított fehérség,
mondták, rugdosni kell itt két lábbal,
másként hamar elér a betegség.
Gyorsan elszaladt húsz év énvelem,
nincsen jövőm, csak múltam, jelenem,
minden szépség elvétetett, s vélem,
sírba száll velem létem, s reményem.

2013. január 30.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Fasírt dióból - vega
  2013-01-30 21:34:49, szerda
 
  Hús helyett darált diót vegyítünk 3 db tejbe áztatott és kifacsart zsemléhez. Ütünk belé 3 db tojást. Teszünk hozzá 3 gerezd átpréselt fokhagymát, 1 tk. sót, pirospaprikát, majorannát, csipetnyi borsot, 3 db főtt burgonyát. Összedolgozzuk, apró pogácsákat készítünk belőle, morzsába forgatjuk és olajban kisütjük. Hagymás burgonyával körítjük és zöld salátával tálaljuk.  
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Vega kocsonya
  2013-01-30 21:27:06, szerda
 
  A kocsonyát úgy készítem, mint a húslevest, csak húst nem teszek beléje. Három evőkanál étolajat teszek még a zöldséglevesbe és fokhagymát: 6 gerezdet. Lassan forralom, miközben egy tasak zselatint enyhén langyos vízben feloldok. Amikor puhára főttek a zöldségek, leszűröm a levest és beleöntöm a zselatint. Csak az első forrásig főzöm tovább, majd levéve hülni hagyom. Tányérokban elrendezem a zöldségeket és a szójaszeleteket, melyeket, mielőtt a levesben megfőzném, előbb forró, vegetás vízben puhára áztatom. De helyette tehetsz szójafasírtot és töltött tojást. Végül a betétre meregeted a levet, melyet hidegre teszel dermedni. Evés előtt citromlevet csepegtetünk rá és meghintjük pirospaprikával  
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Kohut Katalin: Anyának
  2013-01-19 18:34:47, szombat
 
  Anyának

Szeress engem kérlek téged,
szívem olthatatlan eped,
szereteted nem élveztem,
bizalmat sem érezhettem.

Szíved hideg, vágyakoztam
hátha enyhülsz irányomban,
de sziklakő kemény maradt,
szívem zokog rég emiatt.

2013. január 19.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Milyen az igazi barátság?
  2013-01-17 12:16:25, csütörtök
 
  Én mindig nagyon tapintatos voltam másokkal és az ember általában magából indul ki az embereskkel való érintkezésben, ezért folyamatosan csalódásnak van kitéve.
Ha néha pár hónapja megemlítem, hogy kevés a pénzem, s egymás után robbannak le a háztartási gépek is, jönnek a betegségek, pesszimistának neveznek azok, akiket barátnak gondoltam. Lassan mindegyiktől elhidegülök. Jólétben élnek, gondtalanul, sok pénzzel, szerető, nagy családdal körülvéve. Beszélnek a szeretetről, egyetlen témájuk ez, valamint az Istenre való hivatkozás,akinek köszönhetik szép életüket. Engem lekicsinyelnek, azt írják, hogy nekem előző életem miatt járt ilyen sors, viseljem türelemmel, mert nekik ez sok, ami velem történik.

Egész életemben magamban hordtam a bánatomat, a sérelmeimet. Nincs senki, nincs igaz barát, akitől azt ember csak annyit vár, hogy megértően hallgasson, mert az olyan, mint egy ölelés, s nem szemrehányásokkal illetve még jobban belém rúgjon, adja a tanácsokat az, akinek soha nem volt baja az életben.

Érdekes módon én régebben mindenkivel együtt tudtam érezni, bár a betegség taszított engem is, gondolom, minden egészséges ember így van ezzel. A betegségek karmikus eredetűek, ezért tiltakozom én ellenük, mióta megtudtam, hogy a börtön karmájában vagyok, olyan sorsot élve, amihez semmi közöm nem volt.

Éveken keresztül segítettem - illetve egész életemben - másoknak, irodalmi megjelenésben is. Páran megőriztek szeretettel emlékezetükben, bennük soha nem fogok csalódni. A helyesírás nélküli általános műveltséggel nem rendelkezők fejébe szállt a dicsőség, ők dicsekszenek mindenkinek írásaikkal, megjelent könyveikkel, vagyis olyan sikerélményben részesítettem őket, részesítette őket az élet, amit nem érdemeltek volna meg. Írnak a szeretetről, melyről halvány fogalmuk sincs, milyen az igazi szeretet és barátság. A barát meghallgat, legfeljebb tapintatosan visszakérdez, vagy rámutat a megoldásra.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Seb vizsgálat - kivizsgálás nélkül
  2013-01-17 12:06:15, csütörtök
 
  2007. óta jönnek ki a testemen sebek. Néha hatalmas tíz fillér nagyságú barna sebként kezdődnek, néha olyanok, mint a szúrásnyomok, lehet, hogy mindegyik szúrással kezdődik, de késő fedezem fel. Nagyra megnő a seb, barna varr képződik rajta, ami ha lejön, bakteriális gennyezés kezdődik el heteken keresztül vörös színű gyulladás kerettel, azt követően kezdődik el egy hónap múlva körülbelül a seb behámosodása. A sebek a gyógyulás után ott maradnak vörös foltként a testfelületen, nem múlnak el a foltok.

Tavaly nyáron a sebészet elvállalta a lábfejemen kijött seb kezelését, odajártam két naponta kötözésre, amit most a nyugdíjas bérlet kedvezmény elvétele miatt nem tudok megtenni. Azt is csak olyankor vettem meg, amikor orvoshoz kellett mennem, mert nem telik bérletre, s erre az orvosnál hivatkozni nem lehet. Tavaly fekélyre kezeltek, hiába mentem el diabétesz és angiológiai rendelésre, hogy minden rendben van.

Tegnap ismételten elmentem, mert a december 7-én combomon kijött seb egyike helyén egy hatalmas lyuk tátongott, de tegnapra több napi bekötözés után összehúzódott, így hátul maradt egy varas sebem, amiből még szövettant lehetett volna venni, mi okozza, milyen bakterális fertőzést kapok állandóan.

Ez a doktornő többet tett előadeinél, ugyanis leszedte a tetejét a sebnek és bekötözte. Az eddigi orvosok hozzá sem nyúltak, csak messziről nézték meg és nagyon durvák voltak. Kértem a seb eredetének kivizsgálását- - Hát ki lehetne vizsgálni...- volt a válasz, mondtam, hogy azért jöttem ide. Az volt a felelet, hogy késő mentem, mert ez nem most jött ki, az elején kell menni, megakadályozni, hogy megnőjön. Nincs pénzem négy vonaljegyre kétnaponta, hogy bőrgyógyászhoz járjak ismeretlen eredetű sebeimmel. Most rászántam a buszjegyre, azt hittem, elküld szövettanra, ami az egyetlen megoldás lenne. Megkérdezte, mennyi időnként jönnek a sebek. Válaszoltam, körülbelül fél évente, de akkor több is egyszerre. Most is három van, egy kicsi a combon tövén, az nem nőtt meg. - Akkor a három megvan! - felelte, amit nem értettem.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Anyám ma reggeli átka
  2013-01-15 11:36:54, kedd
 
  A születése óta sánta Talmudosok, reformátusok által infantilisként hagyott és rontott anyám, akinek sorsát Szombathely berendezésével 2001. óta ismétlik az én áldozásommal ma reggel felhívott telefonon, majd arra a kérdésemre, felhívta-e a bátyámat névnapján, azt felelte: egy lófaszt a pi...-ba, az Isten b...a meg a büdös kölykeimet, hogy én alázkodjam meg nekik. Élesen csengett bennem káromkodása, amit 1967. óta hallgatunk a nyomorultak emelése óta, most a cigányságnál járnak éppen a Rákóczi térrel, amelyik őt a talmudosok és a börtön mellett a legjobban összezúzta a média elmeosztálya mellett. Visszahívtam, megkérdeztem tőle, nem vagyunk-e elég szerencsétlenek, mióta ő a családba került? Letette a telefont. Már 77 éves, most is egy férfival beszélget odaköltözésről Bicskéről, házra van szüksége, hogy a romániai vője örököljön, ugyanis mindent rájuk iratott. Nekem amúgy sem kellene senkié, már bánom, hogy apa padlásán is ott hagytam régi játékainkat, hagytam, hogy kifossza a Budai maffia.

Az egész utca belőle élt, ahol lakom, őt nem engedték tanulni óvónőnek születésem előttől, mentek a parasztok, meg a tanyasiak, a talmudosok, meg a nyomorultak, hiszen ez már nagyon régi múltra visszatekintő, anyám apjának a nevét Benkő Dániel is felvette, ő az én túlélőm.

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Cseh Károlyra emlékezve - értékes kelet sorozatával
  2013-01-15 11:27:45, kedd
 
  Elhunyt a Borsodgeszk születésű borsodi Cseh Károly, aki 1952. decemberében, Nyilasként, saját szavai szerint aranyesőként látta meg a napvilágot a debreceni Károly Biblia lírai karámjának tagjaként.(A Jehova Biblia külön berendezésre került, mindkét Bibliához a vallások könyveit külön adták ki, akár a sánta Jézusos Zorobabel Talmudját, adventista irodalmat, valdens és többi korok képviselőjének könyveit. Az egyházak ébredését az Illés, Omega, Metro szentháromság képviselte).

Látókör és Hétszínvilág sorozatát szerkesztette az Észak-Magyarország napilap irodalmi mellékletének, melyeknek rajzait a versekkel, fordításokkal együtt bezúzták, ismételték 1995. óta régi történelmi korokkal együtt, valamennyi megjelent Kelet könyvével, melyek az eljátszott, megmentettek seregét, szerepeit ábrázolták, elméleteket, mint a Fatimei jóslat, trianoni vers. Még a japán nagyhasú gésa Aranyhálós könyvet is maga adta ki, itt hajtották végre. Kelet népe a Pszichografológia részét képezte.

Cseh Károly hatalmas bizonyíték anyagát érdemes megmenteni az utókornak.

Önmagát látnoknak vallotta, aláírása egy pszichografológiai szembe foglalt név volt.

Két éve kérem tőle, hogy kérje el a megyei könyvtártól a megjelent írásaimat az illusztrációkkal, hogy le tudjam fotózni őket, de már ez többé nem valósulhat meg. Évek óta vártam, hogy megkeresi bezúzott novelláimat, meséimet, melyeket régen megküldtem neki. Már ebből sem lesz semmi, soha nem tudom pótolni írásaimat.

Azt mondta nekem 1991-ben, hogy majd rájövök, mikről szólnak az írásaik és hogy Magyarországnak kell szégyellnie magát miattam. A Kelet és Új Bekezdés tagjai tudták, hogy a Bródy sorozatot rajtam hajtották végre, ezért mondták somolyogva, hogy ne énekeljek Bródy dalokat. A maguk módján lepleztek, így adták ki valamennyi könyvüket valóságos külsejéről a főszereplőknek.

Nyugodjon békében!

 
 
0 komment , kategória:  Halottak napja  
Kohut Katalin: Koros gyermek verse anyjához
  2013-01-14 11:22:51, hétfő
 
  Koros gyermek verse anyjához

Milyen is volt csoda-arca
felidézni de nehéz,
s oly' nemes ecsetvonása
emlékem a drága kéz,
mellyel simogattad fejem,
megöleltél lelkesen.
Öled volt a biztonságom,
most is egyre csak vágyom,
gyermeki szívvel kívánom
lágy hangod legyen dalom.
Ringasd el megfáradt testem,
szoríts magadhoz hűen,
emléked örök énbennem,
szeress még, ahogy régen!
Egyetlen csillag az égen,
Te óriássá nőtt sziget,
ugye leszel menedékem,
ha bánat fojt, világ rideg?
Mai nap is emlékezem,
szemed tisztaságát lesem,
olvasom, mint régen tettem,
mit tükröz a tiszta lelked.
Aranysugárral írom fel
nevedet a szívembe,
soha nem felejtlek én el,
itt vagy bennem elrejtve.
Megköszönöm anyák napján
szép szavaid, tanácsod,
emlékezem Édesanyám,
gyermekin óvom álmod.

2013. január 14
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Találkozás a szabadköművessel 1995-ben
  2013-01-14 10:41:28, hétfő
 
  Kohut Katalin: Találkozás a szabadköművessel

Anna nem mondhatta el magáról, hogy könnyű élete volt, de amin keresztül ment mostanában, az meghaladta minden képzeletét. Figyelmeztette egy pszichológusnő előtte, ha furcsa jelenséget észlel, hívja ki a parakutatókat, vagy az Ufó kutatókat. De már ezek a különös jelenségek régóta követik, s lakásból a tárgyak, pénzek eltűnésével együtt. Érezte régóta, hogy nincsen egyedül. Hová forduljon, hol keressen szakembereket?
Kérte egy orvos segítségét, akivel randevút beszélt meg. Piros autóval várta őt nem messze az utcájuktól. Jóképű volt az orvos és nagyon udvarias. Anna azon lepődött meg a legjobban, hogy életében először letegezett valakit, hogy már nem a fehér köpenyt tisztelte, hanem embert látott az orvosban, akitől segítséget remélt. Pál elmesélte, hogy ő szabadköműves, s hogy ők azért vannak, hogy segítsenek ott, ahol tudnak. Anna elmondta, miket tapasztalt, hogy a családi házban szabályszerű horror felvonulás történt, s az egyik szirmabesenyői reikis felnyitotta a harmadik szemét, hogy lássa a láthatatlant, halottakat, szellemvilágot, démonokat terelgetett ki a házból elmondása szerint, akik tisztulni jöttek. Pál egy kézmozdulattal lezárta a harmadik szemét és kérte, hogy ne foglalkozzon semmivel.

Felmentek kocsival Szentlélekre, a hegy tetejére. Ott történt meg a találkozás a földönkívüliekkel. Amint kiszálltak az autóból, két űrhajó tűnt fel egymás fölött, úgy tűnt, a felső figyeli a szabadköművesek űrhajóját. Nem bírta elképzelni sem, hogyan beszélgettek Pállal, mert annyira hatalmas nagy dermedt hidegség támadt, hogy Annának be kellett ülnie az autóba, s ezt kérték a földönkívüliek is. Sötét volt, nem látott szinte semmit.

Mikor Pál megjött, közölte, hogy az az űrhajó, amelyik felül látszott, elviszi az embereket a földről és soha többé nem hozza vissza őket. Pál éppen barátnőt keresett magának, s Annát gondolta erre a célra, viszont a lány kimondottan segítséget remélt. Közölte az orvos, hogy a rózsakeresztesek mind nagyon erkölcstelenek, de ugyanolyan elméletet tanultak, mint ők.
Pál segítsége meghiúsult, Annát ezt követően körbe vette a felső űrhajó hidegsége. Megdermedt minden a családi házban, szabályszerű földönkívüli felvonulás történt. Még a háztetőkön is lyukak sorakoztak, libasorban vonultak egyesek, mások sípszóval hívták a láthatatlanban a csapatot, síppal terelték össze őket, Anna körül ugráltak az udvaron, meg a padláson is egész nap. Máskor robot hangokat hallott. Volt, amikor a tatárdombi - Bolha-hegyi - csillagok egyike szabályszerűen villámlás-félével a földhöz szegezte. Anna megszeppenve észlelte a történéseket. Tudta, hogy vannak olyanok, akik a föld megsegítése miatt vannak jelen, s vannak, akik föld ellenesek, ezek nagyon gonoszak.
Második találkozásukkor kislányos alkatára nem jött fel a farmernadrág, egy nap alatt hatalmasra dagadt a dereka. Nem tudta, mi történt vele.
Ekkorra Pál szakállt kezdett növeszteni. A lány mondta, hogy az előnyös lesz neki, mert kicsit csapott az állkapcsa, legalább eltakarja. Nagyon jól ismerte az arcokat, tisztában volt egy-egy jellemtelenség külső megjelenésével.
Hajnalban fát vágott, szenet cipelt, de akkora súly telepedett mindenre, hogy nem bírta felemelni. Még a táskájára is mázsányi súly telepedett, hatalmas elektromos erő vette körül testét. Néha egész nap pufajkában volt a házban, mert volt, amikor a lobogó tűz a kályhában egy szempillantás alatt kialudt, különösen estefelé, s megszállta a házat a halál hidegség. Ekkor eszébe jutott a Megrakják a tüzet, mégis elaluszik kezdetű népdal.
Anna egyre rosszabb állapotba került, egészsége megrendült. Pállal összetalálkozott a kórházban, már a fejét sem bírta felemelni, annyira tönkrement, Anna még jobban.
A földönkívüliekkel való találkozás következményei soha sem múlnak el, a hatalmas nagy félelemről nem is beszélve, ami befészkelte magát Anna szívébe.
Nagy hadjárat indult meg ekkor a szabadköművesekkel való találkozása miatt ellene, a találkozásuk miatti bosszúnak talán soha sem lesz vége.

2012. január 7.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 329 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 556
  • e Hét: 1685
  • e Hónap: 4044
  • e Év: 56310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.