Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Irán megnyerheti a gazdasági háborút
  2013-01-11 20:25:25, péntek
 
  Irán megnyerheti a gazdasági háborút


Hosszú távon Irán nyereséggel jöhet ki az ellene életbe léptetett embargóból. Az iráni olajügyekkel foglalkozó minisztérium közlése alapján Irán elvesztette az olajbevételei 45 % -át, és 40 százalékkal kevesebb olajat adott el, mint a megelőző években.

Mindez egy olyan országban, ahol az állami bevételek egy jelentős része az olajból származik, érzékenyen érintheti, érinthetné a gazdaságot, a szociális juttatásokat, a katonai költségvetést, de az iráni állam bevételei nem kizárólag az energiahordozók eladásából származnak. Jelentős iparral, és még nagyobb mezőgazdasággal rendelkezik, az arab államok jó részét ők látják el élelmiszerrel, gyümölccsel, gépekkel, szerszámokkal, nehéz és könnyűipari késztermékekkel.

Az a határozat, amely szerint az atlantista országok nem vásárolnak több olajat a perzsa államtól, hosszú távon nem fogja megroppantani az iráni gazdaságot. Ugyanis ez a kiesés csak átmeneti, és rontja a dollár világpiaci helyzetét is. Eddig ugyanis Irán dollárban kereskedett, és a pénzforgalom átváltásiból járó haszon egy része az USA-ba vándorolt - mely önmagában is tetemes összeg volt. A banki tranzakciós embargó miatt Irán most már mindenféle valutában, illetve aranyban is elfogadja a fizetést. Ezzel eddig kiaknázatlan új piacok nyílnak meg Teherán előtt. Többek között az Észak-Koreával egyre szorosabbra fonódó kapcsolata révén is, ahol egy új gazdasági fejlődés készülődik, de jelentős az arab államokban történő térnyerése is, illetve vonatkozik ez más olyan államokra, melyek kevés valutával rendelkeznek, de számottevő cserekereskedelmet tudnak lebonyolítani, vagy saját pénzzel, esetleg arannyal tudnak kifizetni Iránnak. Ebből az igazi haszon nem maga az olajbevétel, hanem az eddig még szinte szűznek számító térségekben való gazdasági kapcsolatok kiépítése. Így Teherán hosszú távon jól jöhet ki ebből a kényszerhelyzetből. Két kérdés maradt ezzel kapcsolatban.

Van-e Iránban annyi kitartás a narancsos liberális lázítóbanda ellen, hogy átvészelje ezt az időszakot? A másik kérdés pedig az, hogy a bevételkiesés miatt a hadsereg csökkenő költségvetéssel megbirkózik-e az atlantista katonai nyomással.

Erre a választ nem annyira a költségvetési számok alapján kereshetjük, hanem az iráni nép mentalitásában, hagyományaiban. Az iráni ellenzék minden bizonnyal megpróbálja kihasználni a jelenlegi vezetés ellen ezt az állapotot. A nép alapvetően azonban egy közösségi nép, maga a perzsa szellem pedig erős kötelék. Bizonyára - mint mindenhol, vannak belső problémák - de ezt eddig nagyon jól kezelték. A külső nyomás nem szét, hanem inkább összekovácsolja a népet, mert látják, hogy a visszaesés a Nyugatnak köszönhető embargó miatt állt be. Ez inkább a kohéziós erőként hat a népre.

A katonaság az elmúlt években elegendő eszközt és tartalékot képezett, amely ki fog tartani arra az időre, amíg az új piacok kiépülnek. A Forradalmi Gárda felügyelete alatt álló hadiüzemek termelékenysége elsődleges lesz az állam számára éppen a katonai fenyegetettség miatt. Inkább szociális megvonások lesznek az első időkben, mint hogy a védelem csorbát szenvedjen. Miután Irán már nem egy, hanem több drónt is leszedett az égről úgy, hogy sikerrel átvette az irányítást a gép felett, jelzi a világ felé, hogy Irán nagy technikai és elektronikai fejlődésen ment keresztül, és komoly meglepetéseket tud okozni. Ha a gazdasági átállás nem fog sokáig elhúzódni, akkor a pénzügyi mérleg hamar helyre billen, és hosszú távon előnyösen jöhet ki Irán ebből a helyzetből.

Kemény Gábor - Hídfő.net


http://www.hidfo.net/2013/01/10/iran-megnyerheti-gazdasagi-haborut
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyorshajtásért büntették a tűzoltókat
  2013-01-11 20:10:51, péntek
 
  Gyorshajtásért büntették a tűzoltókat

2013-01-10 22:25:37

Kétszer negyvenötezret kellett kifizetniük a riasztás miatt siető tűzoltóknak, mivel a magyar rendőrség tökéletesen látja el a feladatát, és nem tűr semmilyen renitenskedést.

Ha tűz van, hát tűz van! Na és akkor? Rendnek kell lenni az országban és kész!

Kit érdekel, hogy egyetlen rendőrt sem látni ott, ahol valóban kellene? Viszont tele vannak az utak traffipaxokkal: bozótban, fa mögött, eldugott parkolókban álcázva vadásznak a gyorshajtókra mindenütt, nehogy a fontossági sorrend felboruljon.

Kell a pénz. Nekik. Az államnak. Állítólag. Csak aztán nehogy az így befolyt összegekről is kiderüljön majd egyszer, mint a cigányságba invesztált milliárdokról, hogy 10 %-a sem ért célba. Nehogy...

A megbírságolt tűzoltók felháborító történetét a blikk.hu tálalásában olvashatják.

Gyorshajtásért büntették a tűzoltókat

Teljes menetfelszerelés, plusz egy szolgálati taliga - így ,,siessünk" legközelebb a tűzhöz, ha riasztást kapunk?
- Gáti Viktor és Juhász János kérdése, bár furcsa, jogosnak tűnik: a helyi önkéntes tűzoltó-egyesület két tagját ugyanis néhány hónapja fejenként negyvenötezer forintra bírságolták gyorshajtásért, miközben a lánglovagok a bázisra siettek, mivel tűzhöz riasztották őket.

- Éjfél előtt néhány perccel jött az SMS, hogy indulni kell, mert ég egy épület. Kocsiba vágtam magam, és rohantam, hogy mielőbb a szertárhoz érjek, felszedjem a felszerelést, és indulhasson a csapat menteni - mesélte Gáti Viktor. - Közel harmincan vagyunk, akik szabadidejükben, ellenszolgáltatás nélkül napi 12 órában rendelkezésre állunk. Otthon készenlétben vagyunk, s ha a belső riasztási rendszeren belül jön a parancs, hogy menni kell, akkor igen, sietünk Gyömrő, Monor és Maglód lakóinak érdekében - tette hozzá János, az egység tűzoltóparancsnoka.

Az egyik ,,renitens ámokfutó" az iratok szerint 83, míg a másik 87 kilométer per órás sebességgel robogott a megengedett ötven helyett a gyömrői éjszakában.

- A fiúk megfellebbezték a büntetést, csatoltuk a vonulási naplót is, így nem hittünk a szemünknek, mikor megjött a válasz a verdikttel: elutasítva - háborgott Fülöp Tamás, az egyesület vezetője.
- Civil autókra nem kaphatunk kék szirénát. Ezek szerint ezentúl ne csak az életünket tegyük kockára, kötelességtudatból, de találjunk egy aranytojást tojó tyúkot is, hogy a gyorshajtásért kiszabott bírságokat befizessük? - mérgelődött a vezető. Dr. Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogásza szerint a tűzoltók büntetését a bíróság egész biztosan eltörli majd.

- Mindenképp bíróságra kell vinni ezt az ügyet, amely el fogja törölni a büntetésüket, hiszen ilyen esetben nekik mentesülni kell a gyorshajtás következményei alól - szögezte le a szakember. Megkérdeztük a rendőrséget is, de lapzártáig nem kaptunk választ. Az biztos, hogy a jogszabályok szerint méltányosságot nem gyakorolhatnak.

hunikum.info - blikk.hu (fotó: blikk.hu)


http://hunikum.info/Gyorshajtasert_buntettek_a_tuzoltokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy halálraítélt hadsereg emlékére - 69 éve kezdődött a don
  2013-01-11 19:41:30, péntek
 
  Egy halálraítélt hadsereg emlékére - 69 éve kezdődött a doni áttörés




http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/don_kanyar.jpg

Aludjatok, ti áldott hőseink, pihenj te néma hadsereg!
Ringasson békén a távoli rög, s ne bántson könny, mely értetek pereg.
Aludjatok csak Don menti holtak, folyó mentén szunnyadó bakák,
Aludjatok csak, néma szent hadak, pihenni édes, pihenni jó,
S nyugtasson a Donnak zúgása, mint a Tisza folyó.

1942. november 22-én befejeződött Sztálingrádnál a 6. német hadsereg körülzárása - megkezdődött részekre szabdalása és fölmorzsolása. A gyűrű biztosítására - a felmentési kísérletek esélyeinek csökkentésére - 1942 decemberében a Vörös Hadsereg visszanyomta a Sztálingrádtól délre álló olasz csapatokat, majd 1943. január 12-én - részben ugyanezzel a céllal, részben a Voronyezs elleni támadás előkészületeként - a 2. magyar hadsereg által védett 200 km hosszú Don-menti terepszakaszon is támadásba lendültek a jelentős páncélos erőkkel támogatott szovjet hadosztályok.

A túlerejű offenzíva már az első napokban több helyen áttörte a hiányosan fölszerelt magyar csapatok védővonalát. Az eredetileg több, mint kétszázezres magyar hadsereg, amely már az előző hónapok hídfőcsatáiban is jelentős veszteségeket szenvedett (25-30 ezer fő), hatékony légierő és légvédelem, kellő számú páncélos-egység és páncélos-elhárító fegyver hiányában - de egyéb hadieszközökben és ellátmányban is problémákkal küszködve - fokozatosan tért vesztett, darabokra szakadt, megsemmisült. A kemény hidegben megfelelő téli ruházat nélkül harcoló, majd visszavonuló/menekülő katonákat az ellenséges golyókon kívül a fagy is tizedelte: több tízezren maradtak holtan a hófödte csatatereken. Ezeknek a napoknak a története a magyar hadtörténelem legszomorúbb fejezetei közé tartozik.

Magyarországnak nem volt - közvetlen - oka a Szovjetunió elleni hadba lépésre. A politikai vezetés döntését az a meggyőződés motiválta, hogy az első és második bécsi konferencián német támogatással visszakerült területek (Felvidék és Észak-Erdély) megtartásához szükség van a németek további jóindulatára. A háború első szakaszában ehhez egy jelképes fegyveres támogatás is elegendőnek látszott, a moszkvai csata után azonban megváltozott a helyzet. A németek most már egy teljes hadsereg kiküldését követelték, és a mind erősebben hangoztatott román ,,kontra-revíziós" igények miatt - most ők követelték vissza Észak-Erdélyt - a magyar kormány nem merte megtagadni a kérést. (Noha ekkor már látszott, hogy a Szovjetunió elleni háború nem az a sétagalopp, aminek a német propaganda eleinte feltüntette.)


http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/don1.jpg

Így 1942 január 22-én végül megállapodás született a 9 könnyű hadosztályból, egy páncélosdandárból és egy repülőkötelékből álló hadsereg felállítására és a szovjet frontra küldésére. A hadsereget a szombathelyi 3., a pécsi 4. és a miskolci 7. hadtest hadosztályaiból szervezték. Mivel a román fenyegetés miatt az értékesebb, jobban képzett katonaanyag nagyobb részét itthon akarták tartani, viszonylag magas volt a tartalékosok, sőt póttartalékosok (30-45 év közötti korosztály) aránya. Jelentős számban (20 %) soroztak a kivonuló egységekbe nemzetiségieket (főleg románokat), 10 % volt a munkaszolgálatra kötelezett zsidók és a baloldali mozgalmak aktivistáiból behívottak aránya.

A személyi állomány összetételének hiányosságait a felszereléssel gondolták ellensúlyozni. A frontra küldött csapatok ezért megkapták az országban rendelkezésre álló hadieszközök és szállítókapacitás felét, így az átlagos felszereltségű magyar katonai alakulatoknál jóval ellátottabbaknak számítottak (bár a harctéren hamar kiderült, hogy ez is sokkal kevesebb a szükségesnél). Kiszállításukra 1942 áprilisa és júliusa között került sor, az első harcokat június végén vívta a 3. hadtest, a legvéresebbeket - az 1943-as szovjet ellentámadásig - a 9. hadosztály, amely személyi állományának egyötödét már ekkor elvesztette.

Mindenesetre, a német csapatokkal szorosan együttműködő, sőt részben német hadsereg-csoportosításba tagolt (3. hadtest) magyar csapatok 1942 júliusában kijutottak a Donhoz. Itt az urivi, korotojaki és scsucsjei hídfőket védő szovjet csapatok ellen folytattak véres és csak átmeneti-, vagy rész-sikereket hozó hadműveleteket. Csak a korotojaki hídfőt sikerült tartósan birtokba venni, miközben 25-30 ezer ember esett el, sebesült meg, vagy került fogságba. Közben beköszöntött a tél, és a megfogyatkozott hadseregnek egy újabb nehézséggel kellett szembenéznie: a kegyetlen hideggel. (Egy korabeli filmhíradóban arról számol be az egyik parancsnok, hogy az őröket - vasráccsal fedett - parázsló faszénnel teli kis gödörre kellett állítani, hogy ne fagyjon le a lábuk: A katonáknak nem volt téli csizmájuk.)
http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/don2.jpg

De a felszerelésbeli hiányosságokkal legalább egyenrangú probléma volt, hogy a katonák zöme - érthető módon - nem tudott azonosulni a hadjárat hangoztatott céljaival:

,,...mi nemigen hittük, hogy 2000 km-re Magyarországtól a mi hazánkat védjük, és megnyerjük a háborút ... a mienk, az egy ilyen ,,mitlaufer hadsereg" volt, amelyiket odadobtak ... valószínűleg ... hogy eleget tegyenek Hitlernek a visszakapott területekért." (Sára Sándor: Pergőtűz c. filmjéből)

A hadsereg szétesésében ez a morális hátrány legalább akkora szerepet játszott, mint a megfelelő téli felszerelés és haditechnika hiánya.

És mégis, ilyen körülmények között is, számtalan példája akadt a hősiességnek, a katonai példamutatásnak, az erőn felüli harci teljesítménynek:

,,... egyszer azt veszem észre, hogy a hajlatban egyszerre mintha házak nőttek volna ki, óriási nagy tankok emelkednek ki. Tehát Potudánon az ellenség átkelt, és a harckocsival jön, már itt van. És én akkor ámulva láttam, bámultam ennek az ... egy zászlóaljnak bátorságát, akik a harctérre akkor jöttek ki fegyver nélkül, de most itt zsákmányolt fegyverekkel fel voltak fegyverezve. Bámulatos hidegvér. Az embereim az ellenséges harckocsik között járnak, tüzelnek. Egy hadnagyot látok, azt le is tiporja a gép, de végig tüzel. ... Közelben volt egy gépágyús százados, Kőnig, vagy Hőnig, vagy ilyen nevezetű, és belepuskázott ezekbe a harckocsikba, nem tudom mivel, de egypár harckocsi lángba borult. És ennek hatása alatt egyszerre ezek hátrafelé kezdtek vonulni, s anélkül, hogy nálunk kihasználták volna a lehetőségeket, visszavonultak." (Sára Sándor: Pergőtűz c. filmjéből)

,,Thurzó őrnagy zászlóalját január 16-án délelőtt érte a harmadik támadás; ezúttal is majdnem egy óráig tartó pergőtűz előzte meg. Az éjszaka folyamán lerakott aknák ismét nagy pusztítást végeztek az óriási tömegben özönlő orosz gyalogság körében. Valóságos hullahegyek tornyosultak az első - elhagyott - védelmi állások és a második védővonal közt. Az oroszok tanultak az első két támadás veszteségeiből, és tankjaikat ezúttal nem küldték a magyar vonalak ellen. Kétórás harc után az ellenség visszavonult. Thurzó őrnagy hangosbeszélőn engedélyt adott a szovjet szanitéceknek, hogy elszállíthassák a hóban jajgató, nyöszörgő és vonagló sebesültjeiket.
A zászlóaljparancsnok tudta, hogy kizárólag jól kiépített kettős védőállásaiknak köszönhetik -amivel meglepték az oroszokat -, hogy aránylag csekély veszteséggel visszaverték az ellenség támadásait." (Ifj. Fekete István: Zászlóalj a Don-kanyarban c. könyvéből)

A magyar hadseregnek voltak olyan egységei - igaz, az ellenséges főcsapástól viszonylag távolabbi frontszakaszon -, amelyek még január 28-án is eredeti állásaikban voltak, és csak ekkor kezdték meg fokozatos, rendezett - veszteségektől persze így sem mentes - visszavonulásukat. De a hadsereg zöme ekkor már szét volt verve. Az 1943 február-márciusi létszámjelentésekből kiderült, hogy az eredetileg 207 ezer fős hadsereg több, mint fele (!), kb. 120 ezer ember hiányzik. A Vörös Hadseregnek a januári offenzíváról beszámoló összegző jelentése 40 ezer magyar hadifoglyot említ, a halottak és sebesültek száma tehát kb. 80 ezerre, ebből a halottaké talán 40(-50?) ezer körülire tehető.

A Voronyezs melletti Rudkino-ban magyar pénzből épült katonai temetőben tizenhétezer - magyar katonai térképek és a környékbeliek visszaemlékezései alapján megtalált és azonosított - magyar katona alussza örök álmát, a közeli Boldirovszkaján nyolcezer. Ezenkívül Oroszországban további kétszáz kereszt és márvány-tábla emlékeztet az egykori 2. magyar hadsereg orosz földben nyugvó katonáira.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lesz?
  2013-01-11 19:08:10, péntek
 
  Mi lesz?



Avagy ami a Bayer-írásból kimaradt. Mert valami kimaradt! Nem sok, csak a lényeg.

Bayer Zsolt tollából január 5-én, a Magyar Hírlapban jelent meg egy írás Ki ne legyen? címmel. A szándékoltan botrányt kavaró írás az évet megnyitó szigethalmi késelés kapcsán született, és kendőzetlenül beszél a cigánykérdés létező problémájáról és megoldását sürgeti. Jogosan. Erre menetrendszerűen jött a liberális visítás, és persze a Fidesz kötelességszerű elhatárolódása. Bayer január 8-i válaszában megerősítette állásfoglalását.

Bayer írásai velősen mutatnak rá a lényegre. Velős, de nem rendkívüli az állásfoglalás. Mert az egyszerű vidéki emberek évek óta erről beszélnek, csak eddig odafent nem tetszettek meghallani! Nem véletlenül szavaztak tömegek a Jobbikra. Sőt, erről beszéltek azok a kamaszok, akik pont 30 évvel ezelőtt tarra borotválták a fejüket, és már akkor megénekelték, hogy nem lesz így jó! 30 éve! A kormánypárti publicista pedig most ébred fel?

Nem lenne gond ezzel, elvégre jobb későn, mint soha. Egyetlen probléma van ezzel a coming out-tal. Az írásokból kimaradt a lényeg! A kérdést maga Bayer teszi fel a második cikkben: "ki tehet minderről"? A válaszlehetőségek pedig:

"A rettegő szülők, a rettegő falusi öregek, a megalázottak és megnyomorítottak - vagy azok a cigányok, akik elkövették mindazt, amit elkövettek? És mennyiben felelősek mindazok, akik rosszul értelmezett emberjogi érzékenységüktől vagy csupán egyszerű érvényesülési szándékaiktól vezérelve adják alájuk a lovat, és bármit tesznek is, mindig előállnak valami magyarázattal, és mindig a többségi társadalmon akarják elverni a port?"

A második mondat jó felé indul a válaszadásban, de megáll félúton. Magunk korábban válaszoltunk már erre a kérdésre, így csak ismételni tudjuk magunk. Nyilván felelősek maguk az elkövetők, akiknek közvetlenül a kezéhez tapad a vér. Ez már nem a tyúklopás kategóriája, megélhetési bűnözésről nem lehet beszélni! A brutális, állati kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságokat, csoportos támadásokat, védtelenek elleni erőszakot, nemhogy közösség-, de társadalomellenes magatartást nem lehet mentegetni, magyarázni. Ezek elítélése és megtorlása nem cigánykérdés, hanem igazságé és jogé. Cigánykérdés pedig azért lesz belőle, mert a legtöbb hasonló bűncselekmény elkövetői cigányok. Nem a cigányok, hanem cigányok. Aki nem érti a különbséget, az - Bayer szavaival élve - hülye! A cigánykérdés (és nem csupán cigánybűnözés), ha tetszik, ha nem, létezik! Nem csak a többségi társadalom, de a cigányság számára is. Azok számára is - sőt, számukra kiemelten - aki cigány származással nem a Bayer által (jogosan) állatoknak minősített kategóriába tartoznak. Közülük is felelősek viszont, akik akár csak kiállásukkal is, de szolidaritást vállalnak az elállatiasodott bűnözőkkel, és potenciális bűnözőkkel. Akik rasszizmust kiáltanak, és tiltakoznak a tények kimondása ellen. Ahelyett, hogy az előítéletekért, fajtájuk becsületének kútba eséséért az állatok ellen tiltakoznának, és maguk követelnék a helyzet kezelését, és a cigánykérdés közös akarattal való megoldását. Míg lehet. (Már nem biztos, hogy lehet.)

Még inkább felelősök a liberális szellemiség fertőjének terjesztői, akik olyan gyalázatos igazságtalanságot és tehetetlenséget kényszerítenek a népre, mely egyik érintett félnek sem jó (kivéve az állatokat). Nem jó a cigányság beilleszkedni akaró (nagyrészt inkább beilleszkedni hajlandó) részének sem, mert a problémák gyors és igazságos rendezésének elodázásával a feszültséggel együtt nő az általánosítás is. Ennek pedig adott helyzetben ők is meg fogják inni a levét.

A fő felelős azonban, és ez az, amiről Bayer Zsolt szemérmesen hallgat: a hatalom. A mindenkori hatalom, és annak minden kormánya, pártja, ebben a rendszerben. Mindannyian felelősök, mert szabadon engedték terjedni a liberális fertőzést, igazságtalan törvényeket hoztak, melyeket ráadásul diszkriminatív módon érvényesítenek (és nem a magyarság javára). Továbbá olyan demográfiai folyamatokhoz asszisztáltak, mely törvényszerűen vezet a nemzet kivéreztetéséhez. Szó szerint, és az eret a "romák" kései vágják.

Segélyek, lakás, megélhetési bűnözés, bűnpártolás, és a probléma letagadása. Ezzel szemben a többségi társadalom munka nélkül (vagy még munkával is) éhezik, megfagy a saját otthonában, kilakoltatás áldozata lesz, gyakorlatilag szabadon meglophatják, kirabolhatják, leszúrhatják. Fizeti az adókat, a közszolgálati díjakat, az iskolát, stb. Ha még kocsija is van, orrba-szájba büntetik, mert ugye a bűnt üldözni kell... Lehetne hosszasan sorolni mind a szembetűnő kontrasztot, mindazokat a hatalomra terhelhető okokat, melyek ide vezettek. Melyek sokszor azt az érzést keltik, hogy mindez ráadásul szándékosan történt!

Mert ekkora idiotizmus egyszerűen nem létezik! Megölnek valakit, és azért kell felháborodni, mert valaki kimondja, hogy az elkövető cigány? Eszkalálódnak a bajok vidéken, és az önvédelemre szerveződő magyarokat üldözik? Ilyen nincs! Ezek nem hibák, ezek bűnök!

Meg kell említeni, hogy a magyarság is minimum hibásnak tekinthető. Mert nem tanul semmiből, mert birkamód tűr. Mert ne csodálkozzon az a szülő, akinek alig-ruhában, éjjel diszkóban vonagló tizenéves gyereklányát megerőszakolják, és holtan hagyják az út szélén. Ne csodálkozzon az, aki cigány állattal üzletel, barátkozik, vagy csak jó pofizik, hogy a saját házában verik agyon. Ne csodálkozzon az, aki elfogadja a liberális maszlagot, hogy pontosan ennek esik áldozatul. Ne csodálkozzon, aki testedzés és az életre való készülés helyett naphosszat a számítógépet nyomogja, ha pofán verik, leköpik, megalázzák. Ne csodálkozzon, aki nem mer kiállni magáért! Arról már ne is beszéljünk, hogy esetleg másokért. A szomszédért, egy ismeretlenért. Egy másik magyarért. A cigánykérdés burjánzik, a hatalom közvetetten gyilkolja a népet. Az meg tűr. Ezért felelős.

Visszatérve, a lényeg azonban a hatalom bűnössége, amit Bayer Zsolt, mint a jelenlegi, nem kis mértékben bűnös kormánypárt tagja elfelejt megemlíteni. Annál is inkább bűnösök, mert ezt a kérdést (sok mással együtt) csak hatalomból lehet megoldani. Ennek a rendszernek a szereplői azonban láthatóan nem hajlandóak erre. Bűnösök ebben, és sok másban, pont úgy, mint az a cigány, aki közvetlenül végrehajtja az erek átvágását. A kezét azonban ti irányítjátok! Ezért a büntetésetek is ugyanaz lesz, mint nekik!

Mert a lefojtott probléma előbb-utóbb robbanni fog. Pontosan olyan kegyetlenül fröcskölve szét a vért, ahogy az ártatlan magyarok otthonaiban festette a falat, padlótól a plafonig!

Bányai Péter - Jövőnk.info
2013. január 11.

http://www.jovonk.info/2013/01/11/mi-lesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoffmann: az iskolák után a családokat is átveszi az állam
  2013-01-11 19:00:43, péntek
 
  Hoffmann: az iskolák után a családokat is átveszi az állam

2013. január 10., csütörtök

Sikeresen zajlott le az iskolák állami fenntartásba vétele, így jövőre jöhetnek a családok. Megoldódik a fűtésszámla, és a gyerek sem juthat internetes pornóhoz.



2013 végéig mintegy 4500 család fenntartását veszi át az állam, beleértve eddigi adósságaik rendezését és jövőbeli rezsiköltségeik kifizetését is. Az apák fel lesznek mentve a családfői pozícióból, helyettük helyettes államtitkárok látják el ezt a feladatot, akik egyszerre kezelik a családi kasszát, ellenőrzik a gyerekek által látogatott honlapokat, és kérdezik ki a leckét.

Hoffmann Rózsa megígérte, hogy a családonkénti tanulmányi átlag eléri, sőt meghaladja majd a 4,2-es átlagot. Ha ez a családmodell jól működik, akkor a KDNP kérésére 2014-re kiterjesztik a meleg családokra is.

http://hircsarda.blog.hu/2013/01/10/hoffmann_az_iskolak_utan_a_csaladokat_is_atve szi_az_allam
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A megyénkben tanyát vert sok zsidó, valamint az iparkodással
  2013-01-11 18:58:10, péntek
 
  ,,A megyénkben tanyát vert sok zsidó, valamint az iparkodással egybeköttetett erkölcsiségnek valóságos mételye, úgy a földművelő népnél, amellyel legszorosabb egybenköttetésben él, súlyos ostora, a bővelkedésnek telhetetlen sírja, iparkodásának rothasztó nyavalyája. Vallásának különössége, nyelvének minden mások előtt érthetetlen volta századok óta megtartott anélkül, hogy azon nemzetekkel - kiknek közepette - mint a növény tápláló nedvét elszívó gomba - él, egybeolvadott, vagy a nationalismushoz tsak egy gondolattal is közelített volna. Egész helységeket tudok, hol a szegény földművelő nép nem magának, de a kortsmáros zsidónak szánt, vet és arat. Nints azon törvény, melynek célját, végét a fortélyos zsidó kijátszani ne tudná - valamint nints egy tsalás, nints egy tolvajlás, amely zsidó orgazdára, biztatóra, titkolóra ne találna. ("Értekezés az éhínségek okairól",Kossuth Lajos, 1828.)  
 
0 komment , kategória:  Általános  
„El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, ak
  2013-01-11 18:47:47, péntek
 
  ,,El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése." (Liszt Ferenc)  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úton a magyarság teljes felszámolása felé
  2013-01-11 18:41:41, péntek
 
  Úton a magyarság teljes felszámolása felé
Radics Géza (USA)

A magyarság megérett a teljes és tökéletes hódoltságra, sőt, a teljes pusztulásra, olyannyira, hogy a legelemibb nemzeti érdekeit se képes megvédeni, de annak még csak tudatában sincs azoknak. Miért van az, hogy a pártvezéreknek - főleg a nemzetinek mondottaknak - és a polgári szervezetek vezetőinek most már közel két évtizede nem derengett fel, ha jövőt akarnak a magyarságnak, akkor a fiatalság felé kellene fordítani figyelő szemüket?

"Olyan kis ország (Izrael) részéről, mint mi, ez szinte döbbenetes. Azt látom, hogy fölvásároljuk Manhattant, és fölvásároljuk Magyarországot, és fölvásároljuk Romániát, és fölvásároljuk Lengyelországot. S ahogy én látom, nincsenek problémáink. A tehetségünk, az összeköttetéseink és a dinamizmusunk jóvoltából szinte mindenhová eljutunk." -- Simon Peresz

A fenti megjegyzés Simon Peresz izraeli elnök szájából hangzott el 2007. október 10-én a tel-avivi Hilton szállóban egy kereskedelmi összejövetelen, melyet a Má'árív című izraeli héber nyelvű napilap közléséből fordított Hering József volt izraeli katona. Peresz elnökúr azonban nem a teljes valóságnak megfelelően fogalmazott. Magyarországot ugyanis lényegében már felvásárolták. Az egyetlen jelentős nemzeti tulajdon a magyar föld, aminek nagyobb része még - remélhetőleg - magyar tulajdonban van, de a jelenlegi kalózkormány azon dolgozik, hogy azt is idegen kézre játssza.

Marschalkó Lajos az Országhódítók című munkájában közli a Russischen Invaliden 1910. december 30-i számából:

"Testvérek! Hittestvérek! Az egész földkerekségen nincs egyetlen darab föld sem, amelyet könnyebben leigázhatnánk, mint Galíciát és Magyarországot. E két országnak mindenképpen a miénknek kell lennie, mert számunkra ott a legkedvezőbbek a körülmények. Ti, zsidó testvérek fáradozzatok minden erőtökkel azon, hogy mindkét országot teljesen birtokotokba vehessétek ..."

Ami korunk Magyarországában történik, nem első ízben történik. Az 1867-es "kiegyezés" a zsidóság állampolgárságáról is rendelkezett. Ekkor kapták meg az állampolgárságot, addig nem lehettek azok. Nem csoda, hogy Deák Ferenc a "haza bölcse" lett. Bartha Miklós írja a Kazárföldön című munkája 61. oldalán: "... a kazárok (zsidók) tömeges bevándorlása 1868-ban kezdődött."

A tömeges bevándorlásnak nem kizárólag az állampolgárság elnyerése volt az oka, hanem nagyban hozzásegítettek az oroszországi pogromok, és Bartha szerint az, hogy Galíciában törvények szigorú alkalmazásával igyekeztek megfékezni az üzérkedést. Románia pedig lezárta határait előttük, viszont nyitva volt Magyarország határa. Gazdaságilag meghódították az országot, és József Attila elpanaszolhatta versében: -- "S kitántorgott Amerikába másfélmillió emberünk."

A valóság az, hogy a másfélmillió emberünk nem "kitántorgott" Amerikába, hanem a jövevények kihúzták a magyar középosztály talpa alól a szőnyeget, a megélhetést, és az utolsó pénzükön vettek egy hajójegyet Amerikába. Ma szintén ez történik, de a tönkretetteknek nincs hová menekülniük.

Badiny Jós Ferenc írja a Mah-Gar a magyar (Buenos-Aires, 1976) című munkája 90 és 91-ik oldalán, hogy Argentínában meglátogatta (nem írja, hogy mikor, de a hatvanas-hetvenes években lehetett) egy jelentős zsidó ember Magyarországról, aki a legjobb visszaemlékezése szerint a következőket mondta neki:

"Mi, magyar zsidók professzor úr kutatásai és publikációi elé semmiféle akadályt nem gördítünk, sőt, köszönjük, ha még többet kutat. Ugyanis maga írja könyvében, hogy az emigrációs magyarság ifjúsága nem rendelkezik egy olyan erős, tradicionális alappal, amelyre büszke lehetne. Így ez a finn-ugor származási elmélet őket arra készteti, hogy ezt meg se említsék, hanem örömmel beolvadjanak a nyugati kultúrából származó azonos országok fiai közé, ahová bevándoroltak. Nem így a magyarul beszélő zsidó ifjak, akik külföldön is akárhová kerülnek a diaszpórában, beszélnek magyarul és - magyarul beszélő - jó zsidónak tartja meg őket a bibliai tradíció. Professzor Badiny!

A magyarországi nép 100 év alatt kiirtja önmagát, és a tudománnyal foglalkozók 5 krajcárért el fogják adni az örökségüket. 100 év múlva mi - magyarul beszélő zsidók - leszünk a Mah-Garok, és köszönettel fogunk adózni Badiny professzornak, aki ezt kikutatta, és akinek a munkáira majd hivatkozni fogunk."

A hitetlenkedők kételkedhetnek, hogy e beszélgetés valóban megtörtént-e, avagy nem, de Magyarország megszállása, kisajátítása, meghódítása, sőt, az önpusztítás is kísértetiesen bekövetkezett.
De hogyan is kezdődött mindez?

A magyarság már 500 éve kiszolgáltatottságban él, de az 1848-49-es szabadságharcunk leverése gyökeresebb sorsfordulót eredményezett, mint ahogy arról beszélni szokás. A Habsburgok tudományosan megalapozott tervet dolgoztak ki a magyarság nemzeti önismeretének lerombolására, azon keresztül nemzeti önbecsülésének szétzilálására. E pokoli tervet a finnugor származáselmélet keretén belül, a Magyar Tudományos Akadémia felhasználásával léptették gyakorlatba. Lényege az volt, hogy a magyarságot a nyelvrokonság kapcsán a Nyugat-Szibéria kezdetleges műveltségű népeihez kössék, hogy ennek emlegetésével és az iskolákban való tanításával a lehető legmélyebbre gázoljanak a magyarság lelkületébe, megtörve nemzeti büszkeségét. E terv megvalósítása sikeres volt.

A magyarság csak a trianoni katasztrófa után kezdett föleszmélni, miután elindult egy egészséges szellemi kibontakozás, de amelyet a vesztes II. világháború gyökerestől elsodort. Ami jó volt a Habsburgoknak, jó lett Moszkvának, és ami jó volt Moszkvának, az jó most a nemzetközi rablótőkének. A kommunista évtizedek, majd az immár 18 éve hazánkra szakadt nemzetközi "demokrácia" alatt felnevelkedett három nemzedék. Gyökértelen nemzedék, népi/nemzeti mivoltát nem ismerő, sőt, megtagadó nemzedék. A magyarság tehát megérett a teljes és tökéletes hódoltságra, sőt, a teljes pusztulásra, olyannyira, hogy a legelemibb nemzeti érdekeit se képes megvédeni, de annak még csak tudatában sincs azoknak.

Az 1980-as években meg is kezdődött az új honfoglalás alapjainak tudományos és történelmi hátterű lefektetése. Egyre-másra olvashattunk arról, hogy "a zsidók a mai Magyarország területén már a Római Birodalom idején, a 3. században éltek. A magyarok a 9. században foglalták el e területet", olvassuk a New York-i Magyar Élet 1980 egyik novemberi számában. Mit is akarnak mondani ezzel? Azt, hogy a zsidók megelőzték a magyarságot jó félezer évvel a Kárpát-medencében, tehát történelmi joguk van hozzá. Nesze neked, magyar őstörténet. Ezért kell ledélibábosozni minden kutatót, aki nem a finnugor őserdőben keresi a magyarság bölcsőjét?

A Reform 1991. március 8. számából a Magyar Honvéd március 1. számában közöl egy írást Antiszemitizmus, cionizmus, hazafiság címmel. Az elsőbbségről ebben is szó esik ilyen formában: "Úgy tudom egyébként, hogy a zsidóság nagyjából a honfoglalással egy időben jelent meg a Kárpát-medencében? Előbb. Zsidó sírkövet már jóval a magyarok bejövetele előtti időkből találtak itt." - hangzott az újságíró kérdésére Dr. Engländer Tibor, a Magyar Cionista Szövetség elnökének válasza. A budapesti főrabbi sem mulasztotta el ezt megemlíteni, mikor kihallgatást kapott a pápától, a Katolikus Egyház fejétől.

S hogy mindezek nem véletlen megjegyzések voltak a zsidó honfoglalás történelmi hátterének megalapozásához, igazolja, hogy azokban az években nemzetközi segítséget is kaptak.

Például: Az amerikai televíziós hálózat, a CBS is sugárzott az 1980-as évek első felében egy összeállítást a magyarországi zsidóság történelméről, helyzetéről, melyben az előzőek szintén említés kaptak. Az Insight 1990. április 9-i számában írja a Communism's Demise Leaves Jews to Piece Together a Past (A kommunizmusban szétzilált zsidóság ismét felépítheti múltját) címmel a következőt olvashatjuk:

"Ilona Benoschofsky shows off a tombstone, a menorah barely visible on its surface. "This comes from the third century," the museum director explains. "A man named Judah. It proves the Jews were here before the Hungarians." (Benoschofsky Ilona egy sírkövet mutat, amelyen egy alig látható menóra van. "Ez a harmadik századból való", mondja a múzeumigazgató. "Az ember neve Judah. Ez bizonyítja, hogy a zsidók előbb itt voltak, mint a magyarok."

Érted, kedves Magyar Testvér? Most ne csodálkozz, hogy kitúrnak otthonodból, és saját hazádban csak szolga lehetsz. Mint ahogy Badiny Jósnak mondta a magyarországi zsidó:

"A magyarországi nép 100 év alatt kiírtja önmagát, és a tudománnyal foglalkozók 5 krajcárért el fogják adni az örökségüket."

Nem gondoltad ugye, hogy nemzeti önismeretednek valami köze van jövődhöz? Nem gondoltad, hogy saját "értelmiséged" készségesen segédkezet nyújt megsemmisítésedhez?

Miért van az, hogy a pártvezéreknek - főleg a nemzetinek mondottaknak - és a polgári szervezetek vezetőinek most már közel két évtizede nem derengett fel, ha jövőt akarnak a magyarságnak, akkor a fiatalság felé kellene fordítani figyelő szemüket? Nem érnénk-e el többet, ha az ébredező fiatalságot látnánk el, magyarságismeretet gyarapító irodalommal, és megkülönböztetett figyelemben részesítenénk a Forrai Sándor Rovásírás Kör munkásságát, amely rovásírás-vetélkedőket rendez már évek óta a kárpát-medencei magyar fiataloknak?

Emlékezzünk csak vissza! Hogyan is kezdődik a Hegedűs a háztetőn (Fiddler on the roof) című film?

Tradition! Tradition! Tradition! Hagyomány! Hagyomány! Hagyomány!

Minden jó szándék, minden igyekezet, ami nem a magyarság nemzeti önismeretének rendbetételét, azon keresztül nemzeti önbecsülésének visszaállítását szolgálja, falra hányt borsó, pusztába kiáltott szó.

Szebb jövőt!

Radics Géza
(A szerző Amerikában élő történész)













 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sikertörténet
  2013-01-11 18:40:52, péntek
 
  Sikertörténet

- 2013.01.11. 11:14

Kedden, az államosítás 5. munkanapján a Hoffmann Rózsa diadalmas jelentette be, hogy "sikertörténet volt az iskolák állami fenntartásba vétele, minden menetrend szerint zajlott". Ezt azzal támasztotta alá, hogy a tanárok megkapták a fizetésüket és az átállásból a pedagógusok és a diákok "úgyszólván semmit nem érzékeltek".

Sikertörténet, sikertörténet mindenütt ...

(Egyre több média ad hangot a boldog, frissen államosított dolgozók sikertörténeteinek, a legfrissebb sikerekről például ebben az Indexes cikkben is olvashatunk.)
Szemezgettünk a sikertörténetekből:

"Az egyik legtöbb kérdést felvető probléma, hogy január elsejétől nincs érvényes munkaköri leírásom, vagyis nem vagyok tisztában a hatáskörömmel, azt sem tudom, hogy nyilatkozhatok-e a sajtónak. Ennek értelmében január elsejétől nem is igazgatóként, hanem intézményvezetőként dolgozom, ám, hogy ez mit takar, azt még nem tudom. Egy kollégánk megvette a buszbérletét. Korábban ezt aláírtam, és a pénztár kifizette neki. Most az ilyen igényeket minden hónap tizedikéig kell összegyűjteni, és a tankerületnek továbbítani. Csakhogy egy kis keresetű tanár számára ez a késlekedés gondot fog jelenteni hónap végén. Mindennap van valami, amit alá kell írni, de nem tudjuk, hogy megtehetjük-e." - nyilatkozta egy iskolaigazgató.

"A tankerületi vezetők naponta több kérdést is kapnak az intézményvezetőktől, ám erre többnyire nem tudják a választ. Ők is felhívják a feletteseiket, és az eredménnyel egy-két napon belül visszatelefonálnak az intézményvezetőknek. Valóban nincs káosz az oktatásban, de azért nincs, mert az iskolaigazgatók mindent ugyanúgy csinálnak, ahogy eddig. Csakhogy ez már nem jogszerű, ezért a döntéseik miatt elvileg felelősségre vonhatók. Az esélye megvan, hogy mindenkit sakkban tartsanak. A korábbi igazgatók ma már nem dönthetnek például a beszerzésekről egyelőre egy bizonyos értékhatár felett sem. Ha tehát a tanárok dolgozatot akarnak fénymásolni, az igazgató nem adhat engedélyt másolópapír vásárlására." - Somogyi László, az Oktatási Vezetők Szakszervezetének elnöke

"Jött az egyik tanár kolléga, hogy szeretne bérelőleget, egy másik szabadságra akart volna menni, mondtam neki, hogy most vársz egy kicsit. A szabadságok ügyében a tankerületi igazgatóhoz kellene fordulnia, azonban oda hiába megy, mert nagy a zűrzavar. Szerencsétlen, ő is csak most kezdte a munkát, megértem, ha nem tudja, mit kellene csinálni" - iskolaigazgató

"Az iskolában megy tovább az élet, elfogy a vécépapír vagy a kréta, el kellene vinni a postára feladni egy-két hivatalos levelet, a költségek már a KIK-hez tartoznak, ők viszont nem tudnak pénzt adni. De egyelőre arra sem tud válaszolni, kinek is kellene elkészítenie a dolgozók adóigazolását, vagy kinek kellene jóváhagynia az adó-visszatérítési kérvényeket" - iskolaigazgató

A Szilágyi Erzsébet Gimnázium 49 tanára nyílt levelet írt és petíciót készített:


"Január 1-jétől az addig önkormányzati tulajdonban lévő és önkormányzati irányítású iskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) fennhatósága alá kerültek. A KIK alá rendelt és az iskolákat irányítani hivatott tankerületek hivatali szervezete nem épült ki, sok helyen a tankerületi igazgató egymagában - infrastruktúra és munkatársak nélkül - próbál megküzdeni a feladatával, nem készültek el a működési szabályzatok, nincsenek kialakítva a feladat- és hatáskörök, a felmerülő problémákat nem tudják megoldani, a kérdésekre nem tudnak válaszolni.

A tankerülethez tartozó összes iskolát egyetlen, helyismerettel nem rendelkező, egy távoli központból jelentésbekérésekkel irányítani próbáló tankerületi igazgató jogosult vezetni.

Míg az iskola mint intézmény a KIK-hez tartozik, az épület önkormányzati működtetésű maradt - tehát egy abszurd társbérlet lett az iskolából.

Az iskolák igazgatóit, akik eddig intézményeiket felelősséggel és hozzáértéssel vezették, megfosztották munkáltatói és gazdálkodási jogosítványaiktól, a központi akarat végrehajtó bábjaivá degradálták őket. Nincs lehetőségük még arra sem, hogy váratlanul adódó helyzetekben felelősséggel, megfelelő jogosítványok birtokában járhassanak el. Naponta alázzák meg őket újabb és újabb jelentések, listák és kimutatások bekérésével, teljesíthetetlen határidőkkel. Mindez a tanév kellős közepén, a félévzárás időszakában.

A kormányzat nem mérte fel erejét és lehetőségeit, de jure végrehajtotta, ám de facto nem képes végrehajtani az állami irányítás alá vételt. A régi struktúrát fölszámolták, az új még nem létezik. A helyzet irracionális."


A múltkori posztunk után érkezett olvasói levél:


"Államosítás: egy olyan intézmény HR-ese vagyok, ahol a pedagógus létszám 100 fő fölötti, a technikai létszám 35

1./ Adatbázis felépíttetése (tök ingyen)

November eleje: Az Oktatási Hivataltól jön egy Körlevél, márpedig minden pedagógust azonnal beviszel a töküres rendszerembe, de pontosan, mert mi ebből fogunk élni.
Határidő: 1 Hónap
A kérdésünkre, hogy mikor, amikor több napra lezárják a tökéletlen rendszerüket és nem tudunk dolgozni, a válasz: azért van az éjszaka!!
(Természetesen a napi munka mellett, túlóra fizetés nélkül INGYEN!!)

2.Adatbázis felépíttetése: (tök ingyen)

- November 29.: MÁK
Össznépi, 3 órás "tanfolyamon" lenyomják az összes gazdasági, személyzetis dolgozónak, hogy a MÁK KIR3-as programját használjuk ezután a számfejtésekre, ha nem vagyunk képesek rá, hogy ezt MOST megtanuljuk, akkor a jelenlévők a felelősök. (Írásos anyag= a program súgója). A MÁK-nak mi púp vagyunk a hátukon, nem is titkolják, és telefonon senki sem elérhető!! Ide csak a Pedagógusokat kellett felvinni.
Határidő 2012.január 07.
Az összes dolgozó adatának a feldolgozására (ha 1997-ben lépett be az intézménybe, akkor is kell az összes előző munkahelyének adata, mert a program csak ezután sorolja be a bértáblába, és ad neki fizetést, javítani nem lehet!!!

3. Adatbázis felépíttetése (tök ingyen)

- december 10-ig a KIK-nek olyan 20 oldalas kimutatás kellett készíteni, hogy több napig dolgoztunk rajta, a körlevélben csupa kérés és Határidő!
Vagyis: építs fel az adatbázisomat, mert ha nem, baj lesz, akkor is, hogyha már tudod, hogy mint HR-es nem hozzám fogsz tartozni, nekem nem kellesz, a munkádat pedig az Önkormányzat fizeti helyettem! Köszi!!

4. Adatbázis felépíttetése: (tök ingyen és feleslegesen)
- december 15-ig az összes technikai dolgozó marad az Önkormányzatnál (majd "kiszervezik" őket valakik), az összes létező személyi iratát elviszik, sosem látjuk többé, állítólag a MÁK-nak kell, na de mire támaszkodunk a számfejtésükkor? Határidő: 3 munkanap!!!
Mindent fénymásolunk, én napokig, és több emberes munka.
Semmi nem számít, sem az időd, sem a napi munkád, Te sem!
Ja, még egy Körlevél, írd alá de azonnal hogy átveszünk, (csoportos áthelyezés) mert ha nem, nem lesz munkahelyed! Ja, hogy még MI sem létezünk, csak 2013,01.01-től? Ugyan már, nem muszáj most (december 10-ig) aláírnod, legfeljebb tényleg nem lesz munkahelyed, nekünk úgysem hiányzol!!

A MÁK december 17-én kidob a KIR3-rendszeréből (ide mennek a pedagógusok), mert országos számfejtésbe kezd. Amíg be nem fejezi, be sem enged lépni, hogy tölthessük (a töküres rendszerükbe) az adatokat, hogy legalább januárban legyen fizetésük a kollégáknak.

1 ember teljes felvitele: 20 perc a gyakorlottabbaknak, de mi van azzal, akinek 300 embere van!!! (határidő ismétlem: 2013.01.07.)

Tehát tök ingyen, de most már otthon illegálisan, laptopon nyomjuk, a család segít, az ünnepek elvégre erre valók!!

2012.december 19:
Infó jön, valaki azt hallotta, hogy a pedagógusok összes anyagát is elviszik, reggel 6-tól irány a fénymásoló, mindent le kelle másolni, ha hiteles adatok alapján akarsz számfejtetni a MÁK-kal. (Létszám: 100 fő fölött)"

Ezt meg most olvastam, ez a legjobb:
"Ma kaptam 2 db kockás füzetet. Az utasítás alapján ebbe a két füzetbe kell beleírnunk a két db hálózati nyomtatónk használatakor a dátumot, a nyomtatás/fénymásolás tárgyát, az oldalszámot, a nevünket. Hónap végén a GAMESZ ezen füzetek alapján el fog számolni a KLIK-kel, hogy a 27 oldalnyi dolgozat nyomtatást fizessék ki nekik...
Ja, és felíratták a lapszámláló állását, innentől kezdve minden hónap elején le kell jelenteni, és ha nem egyezik a kockás füzet adataival (mert egy galád tanár elfelejtette felírni, hogy másolt 2 db gyakorló feladatot), akkor jaj lesz valakinek... hogy kinek, azt még nem tudom. És mindezt a 21. században. Nem tudom, hogy sírjak, vagy röhögjek, egyelőre egyszerre csinálom a kettőt."

http://vastagbor.blog.hu/2013/01/11/sikertortenet_146#more5011660
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Három csapás": 6 évet ér egy 71 éves magyar asszony háromsz
  2013-01-11 18:18:54, péntek
 
  2013-01-11. 13:12
"Három csapás": 6 évet ér egy 71 éves magyar asszony háromszori kirablása és agyonverése



Mángolófával verte fejbe idős áldozatát az a fiatal rabló, akit most társaival együtt jogerősen ítélt el a Szegedi Ítélőtábla. A banda háromszor tört be a nénihez, aki nem élte túl az utolsó támadást.
Halált okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt jogerősen hat és fél év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a Szegedi Ítélőtábla L. Viktor Lászlót, aki társaival háromszor is betört egy idős dunaegyházi asszonyhoz. Az ügy másodrendű vádlottjára, Sz. Mihályra 6 év fiatalkorúak börtöne és 5 év közügyektől eltiltás vár. A 2011-es rablássorozat első- és másodrendű vádlottjával szemben vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság: előbbinek 48 ezer 100 Ft-ot, utóbbinak 42 ezer forintot kell fizetnie. A döntéssel a Szegedi Ítélőtábla Hegedűs István vezette büntetőtanácsa kisebb változások mellett hagyta helyben a Kecskeméti Törvényszék korábbi ítéletét. Mivel a törvényszék által meghozott ítélet ellen csak az első- és másodrendű vádlott fellebbezett, a Szegedi Ítélőtábla csak az ő esetükben hozott most ítéletet.
Az ügynek öt vádlottja volt. A 13-20 éves fiatalok "vezetője" a 18 éves L. Viktor László volt. A férfi gyakran megfordult az egyik dunaegyházi büfében, ahonnan jól ismerte az egyedül élő, nagyothalló, nehezen mozgó, 71 éves V. Mártonnét. Tudta róla, hogy sok arany ékszert visel, ezért a könnyű pénzszerzés reményében elhatározta, hogy - akár erőszak árán is - ellopja a néni ékszereit.
2011. február 25-én éjjel L. Viktor László megjelent Terka néni dunaegyházi házánál, átmászott a kerítésen, betörte a bejárati ajtó üvegét, majd bement a házba.
Az asszony a zajra felébredt, és megpróbálta elzavarni a rablót, de az nem tágított. Bement a hálószobába, ahol elvette az idős asszony egyik fülbevalóját. Terka néni igyekezett elkergetni a rablót, ezért botjával ráütött, mire L Viktor László ellökte őt, és kitépte a nyakából az arany nyakláncot. A férfi ezután elmenekült a helyszínről, de a nyakláncot végül nem vitte el.
A fiatal rabló nem tett le arról, hogy megszerzi az asszony összes vagyonát, ezért néhány nappal később két társával együtt tört be újra a nőhöz. Terka néni ismét felébredt a zajra, kiabálni kezdett, ami elkergette a rablókat.
Március végén újra megjelent a háromtagú banda a háznál. L. Viktor László akkor az ügy másodrendű vádlottját, és egy 13 éves fiút, a későbbi harmadrendű vádlottat vitte magával. Betörték a bejárati ajtót és kutatni kezdtek. Mivel a fiókokban nem találtak aranyat, felébresztették az ágyban fekvő asszonyt, lefogták, egyikük a lábára ült, másikuk befogta a száját, majd többször is megütötték ököllel az idős asszonyt. Terka néni könyörgött, hogy ne bántsák, inkább átadja az ékszereit, csak kíméljék meg az életét. A vádlottak azonban tovább ütötték. L. Viktor László, és a 13 éves fiú lehúzták az asszony kezéről a gyűrűit, csuklójáról két karláncot is letéptek. A házban összeszedtek még 92 ezer forint értékű ékszert. A legbrutálisabb rabló, L. Viktor László megragadott egy mángolófát, és többször az asszony homlokára sújtott. A rablók elmenekültek, magára hagyták az asszonyt, a zsákmányt pedig egy dunaújvárosi zálogházban eladták.
Terka nénit kórházba szállították, ahol az orvosi kezelés eredményeként jobban lett. Április 4-én kielégítő állapotban engedték haza, de két nappal később rosszul lett, és meghalt. Halálát a sérülések nyomán keletkezett bőrelhalás és az ehhez társuló vérmérgezés okozta, melyhez az előrehaladott szív- és érrendszeri betegségek, valamint immunrendszeri gyengeség is hozzájárult. - derül ki a Szegedi Ítélőtábla ítéletéből.
(Petőfi Népe)
A cikket begépelő és beküldő olvasónk költői kérdései:
1., Rendben van-e az, hogy halált okozó súlyos testi sértés miatt emelnek vádat, amelynek sokkal alacsonyabb a büntetési tétele, mint az emberölésnek?
2., Rendben van-e az, hogy az előre kitervelten, nyereségvágyból, csoportosan, kegyetlenül elkövetett cselekmény résztvevőit csak 6 évre ítélték?
3., Mire jó a három csapás, mikor L. Viktor László háromszor rabolt, egyszer ölt, de csak 6 évet kapott?
4., Mit jelent az ebben az esetben, hogy a büntetőjog szigorúbban bírálja el az idősek, magatehetetlenek, gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket, ha mindössze 6 évet szabnak ki egy ilyen esetben? Ezek szerint ha "csak" egy 40 évest vernek agyon, akkor akár 3-4 évvel is megúszhatják?
5., Felmerül az ügyészség felelőssége egyfelől a cselekmény minősítése miatt, másfelől: az első fokú ítélet után miért nem fellebbeztek súlyosbításért? (Érdemes lenne esetleg Polt Péter urat interpellálni a parlamentben ezügyben.)
6., Az enyhe bírói ítéletről Navracsics Tibort lenne érdemes megkérdezni, hátha - mint a Cozma-ügyben - felülvizsgálatot kér.
7., Amennyiben az elkövető elmúlt 18 éves, miért a fiatalkorúak börtönébe küldik?
8., Amennyiben a büntetőjog alapja a társadalomra veszélyesség, meg kellene kérdezni Navracsics Tibort, hogy a háromszoros rabló, kegyetlen gyilkos (kedvezmény miatt) 4,5 év utáni szabadon engedése, újra a társadalomra eresztése vajon véleménye szerint veszélyes-e a társadalomra. (22-23 éves lesz ekkor L. Viktor László.)
9., Végül Szócska Miklóstól megkérdezném, hogy bevett gyakorlat-e a magyar kórházakban, hogy a vérmérgezéses sérülteket hazaküldik. Történt-e a kórházban a hölgy halálával kapcsolatban vizsgálat, és mi lett annak az eredménye?

További részletek: http://kuruc.info/r/2/106508/#ixzz2Hgk6ttLr
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4500
  • e Hónap: 8245
  • e Év: 161741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.