Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ezoteria
  2013-01-14 21:31:19, hétfő
 
 
Az ezoterikus felfogas szerint az embernek nemcsak fizikai teste van, hanem még néhány más egymást átfedő, multidimenzionális teste is. E testek elnevezései kultúránként változnak, de általában öt testet különböztetnek meg.

E testek elnevezései a következők:

1. fizikai test
2. étertest vagy elektromágneses test
3. asztráltest vagy érzelmi test
4. mentális test
5. kauzális test (a lélek lakhelye)

Fizikai test
Azt hiszem ez mindenki számára ismerös és világos. A fizikai test a legalacsonyabb rezgésszintű, és az éter- és az asztráltesthez kapcsolódik.

Étertest
Az étertest elhagyhatja a fizikai testet, de - én úgy gondolom - nem távolodhat el töle messzire. Ez az "életerö test". Amikor a fizikai testünk alszik, az étertestünk kiterjed, a csakrák kinyílnak, és energiát szívunk magunkba, hogy feltöltsük a kimerült energiakészleteinket. Ezért hívják ezt a testet életerö testnek vagy egészség-testnek is. Ha az étertest túl messzire kerül a fizikaitól, akkor a testünk méginkább kimerült lesz, amikor visszatér. A TKE soran az étertest energiával tölti fel a fizikai testet, hogy az friss és kipihent legyen. A fizikai es az étertest tehát független egymástól. Amikor az emberek úgy érzik, hogy a tudatuk megosztott - azaz két helyen van egyszerre - a tudatuk egy része még valószínűleg az étertestben van, a másik pedig az asztráltestben. Sok ellentmondás van az ezüstzsinór témakörében is. Ez a zsinór valószínűleg inkább az étertest projekciójához köthetö, nem pedig az asztráltestéhez. Ha ez a zsinór az asztrálprojekcióval lenne kapcsolatban, akkor minden asztrálprojekció alkalmával látnunk kellene. Az asztráldimenzióban a fizikai világ asztrális hasonmásait látjuk, de úgy gondolom képesek vagyunk látni az éterikus burkunkat is. Beteg emberek sokkal könnyebben projektálnak. Ez valószínűleg azért van, mert ilyenkor az étertest nagyon legyengül, és így az asztráltest könnyebben el tud szakadni a fizikai testtöl. A fizikai és az étertestünk mágneses tulajdonságú, és így magához vonzza az asztráltestet. Amikor tárgyakat mozgatunk a nem fizikai síkon, akkor ezt az étertest segítségével tesszük, mert az asztráltestnek nem egyezik meg a rezgésszintje a fizikai világ tárgyaival. Az étertest magasabb rezgésszintű, mint a fizikai test, de alacsonyabb, mint az asztráltest.

Asztráltest
Az asztráltest a fizikai testhez van kapcsolva, és ilyenkor alacsonyabb a rezgésszintje. Ahhoz, hogy leváljon a fizikai testről, meg kell emelni a frekvenciáját.(A TKE eseten energia töltödessel a csakrakon keresztül) Az asztráltest az asztráltér különböző síkjain kalandozhat. Az asztráltest a gondolatokra reagál, és a fizikai világ asztrál-megfelelöjét látja. Nem képes a fizikai objektumokra hatni, mert nem azonos szinten rezegnek. Az asztráltest képes túllépni téren és idön. Amikor tudatosan projektálunk, az egy jellegzetes érzetekkel jár együtt. Vibrálás, búgás, durranás, recsegés (hogy csak párat említsek). Amikor az asztráltestünkben vagyunk, akkor megszünnek a fizikai test korlátai, és többet láthatunk, hallhatunk, érezhetünk a valóságból.

Mentáltest
A mentáltest a távolbalátásnál játszik szerepet. Nincs vizuális torzítás sem, mint az asztrálprojekciónál szokott lenni néha (attól függően, melyik síkon vagy). Ha a TKE soran a fizikai testböl egyenesen a mentáltestbe jutsz, nincs vibrációi. Úgy gondolom a mentális testünk a legtöbbször teljesen független a fizikai testünktől. Az asztráltestnél, először leválsz a fizikai testről, és aztán elutazol a kívánt helyre. A mentálisnál meg csak odacsöppensz, anélkül, hogy odautaztál volna. A mentáltest nem tartalmazza az asztrál gondolat-szemetét. Amikor a mentáltestben projektalsz soha nem vagy a fizikai test közelében. Egyszer felébredtem a mentáltestemben, és fogalmam sem volt, hogy hol lehetek. Szuroksötét volt, nem volt fülem, nem volt szemem, nem volt testem. Egy tökéletes ürességben voltam, egész addig, amíg hirtelen vissza nem tértem a fizikai testembe. Én voltam maga a tiszta lét. A mentáltest is túlléphet az idön és téren. A magasan fejlett távolbalátók a mentáltestüket használják, és telepatikusan kommunikálnak.

Kauzáltest
Ezt nevezzük a tudatallattinak.
A kauzális testben tárolódnak az elözö életeink emlékei. Ez egyel magasabb szinten van, mint az asztrál. Amikor meghalunk, belépünk az asztrálvilágba, és átéljük egy bizonyos idö utan a második halálunkat (az asztráltest megsemmisül), és ezután belépünk a kauzális létsíkra, ahol visszaemlékezünk az elözö életeinkre, és dönthetünk a következö életeinkröl.



 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
Szepes Mária idézet
  2013-01-14 21:11:38, hétfő
 
  VÁGY

Mindig beteljesedik, amire lasszót vet égő fantáziád.
Életfa nő belőle. Leszüreteled a magját.
Teremtő mágus vagy. Jól válaszd meg vetésed talaját.
 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
hétfő
  2013-01-14 21:02:54, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  üdvözlések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 776 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 878
  • e Hét: 2777
  • e Hónap: 7181
  • e Év: 38910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.