Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Tovább romlik a fitymaarány hazánkban: megérkezett Ron Werbe
  2013-01-14 19:30:33, hétfő
 
  2013-01-14. 10:52
Tovább romlik a fitymaarány hazánkban: megérkezett Ron Werber és csapata



Ron Werber izraeli-amerikai kampányguru a következő napokban személyesen készíti fel az MSZP választókerületi felelőseit - írja a hétfői Népszabadság, amely úgy értesült, hogy a "szakértő" szinte minden héten egy-két napot Magyarországon tartózkodik, és "aktív felkészítő munkát végez" a komcsik különböző szervezeteinél.

Ron Werber - aki a 2002-es választások óta kisebb megszakításokkal éveken át segítette az MSZP kampányait - a következő napokban a választókerületi felelősöknek, azaz az MSZP országgyűlési képviselő-jelöltjeinek tart tréninget - írta a Népszabadság.
Werber mellett rendszeresen konzultál Mesterházy Attila pártelnökkel, a pártigazgatóval, Velez Árpáddal és Szakács Lászlóval, a pártelnök kabinetfőnökével is - tette hozzá a lap.
A Népszabadság szerint mivel az MSZP vezetése úgy látja, hogy a jelenlegi helyzetben a Fideszt a "terepen, azaz lábbal lehet elsősorban megverni" ezért Ron Werbert is alapvetően erre a terepmunkára szerződtették.
Zoom
Werber Tóbiás Józseffel, az MSZP parlamenti frakcióigazgatójával
A zsidó agymosó megbízatása a 2014-es választásokig szól. A lap forrásai szerint bár Ron Werber neve elsősorban a negatív kampánnyal forrt össze Magyarországon, a "szakember" most "pozitív, lelkesítő üzenetek megfogalmazásával foglalkozik".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/106614/#ixzz2HyZSHAZ2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bizonyítványt magyaráz az FKF: kevesebb havat vártak
  2013-01-14 19:07:20, hétfő
 
 

Bizonyítványt magyaráz az FKF: kevesebb havat vártak
2013, január 14 - 17:20


Kevesebb, legfeljebb öt centiméteres hóra számított az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) - közölte Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője hétfőn az MTI megkeresésére.

Tájékoztatása szerint 67 jármű volt az utakon éjszaka. Reggel 6 órakor derült ki, hogy az előre jelzett öt centiméternél jóval több hó hullott az éjjel, így több járműre lesz szükség, ezért az összeset munkába állították.

Hozzátette: nem biztos, hogy a teljes járműpark megbirkózott volna a hóval az éjjel, mert a sózás a folyamatos havazás miatt hatástalan volt. Klug Lajos, az FKF vezérigazgatója sajtótájékoztatón azt mondta, járműveik 15-20 százaléka ütközött a nap folyamán komolyabb úti akadályokba a balesetek miatt. Hozzátette: az összes sótárolójuk fel van töltve sóval a városban, gépeik működőképesek, így minden feltétel adott, hogy munkájukat eredményesen elvégezzék.

Kitért arra, hogy felemelt ekéjű hókotrók nem közlekedhetnek, még akkor sem, ha elfogyott a hintőanyaguk, mert ha visszafelé jönnek a számukra kijelölt utakon, akkor is le kell tolniuk onnan a havat.

MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/bizonyitvanyt_magyaraz_az_fkf_kevesebb_havat_vartak-20130114
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jól megy: több százezres jutalmat osztottak Áderék
  2013-01-14 19:06:19, hétfő
 
  Jól megy: több százezres jutalmat osztottak Áderék
2013, január 14 - 09:10

Százezres év végi jutalmat tehettek zsebre a Köztársasági Elnöki Hivatal dolgozói a Blikk információi szerint.

A lap a hivatal sajtóigazgatóságától úgy értesült, hogy a KEH valamennyi munkatársa illetményének megfelelő jutalomban részesült. "Az igazgatók jutalma nem haladhatta meg az illetményük összegét, a munkatársak jutalma szakmai teljesítményük alapján ettől felfelé és lefelé is eltérhetett" - közölték a lappal.

Hogy pontosan mekkora összegről van szó a vezetők és a dolgozók esetében, arra nem derült fény, ám mivel a hivataligazgatóknak államtitkári fizetés jár, az ő jutalmuk fejenként egymillió forint lehetett.

A Blikk számításai szerint mintegy 30 millió forintot költöttek jutalmakra, holott a munkatársak legnagyobb része mindössze 7-8 hónapja dolgozik a hivatalban, hiszen a leköszönő Schmitt Pál stábját öt fő kivételével teljesen lecserélte a helyébe lépő Áder János. A jövő évi költségvetés szerint a KEH 2013-ban 57%-kal nagyobb összeget költhet majd el személyi juttatásokra, amit jobb szakemberek alkalmazásával indokoltak.

A Kormányszóvivői Iroda ugyanakkor azt közölte, hogy a minisztériumokban nem osztottak jutalmat.

Blikk - barikad.hu


http://barikad.hu/jol_megy_tobb_szazezres_jutalmat_osztottak_aderek-20130114
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hamarabb hullik darabjaira az unió, mint vártuk?
  2013-01-14 19:04:08, hétfő
 
 

Hamarabb hullik darabjaira az unió, mint vártuk?
2013, január 14 - 13:30


uniós zászló piros lámpávalMár csak egy hét, és széteshet az Európai Unió. Nagy-Britannia a jelenlegi felállás szerint nem kérne Brüsszelből.

A brit és európai politikai élet január 22-ére vár. David Cameron brit miniszterelnök ekkor tartja majd meg régóta várt beszédét, amelyben részletesen felvázolja a szigetország kormányának jövőbeli Európa-politikáját - írja a kitekinto.hu.

Mára ugyanis világossá vált: dacolnak a britek az Európai Unióval.Nagy-Britanniában az uniós költekezés - ahogy David Cameron brit miniszterelnök korábban fogalmazott - ,,felháborító növelésének" szeretnének véget vetni. Ott ugyanis fontosnak tartják megvédeni a brit adófizetőket, így jelezték: megvétózzák az EU-s megállapodást a költségvetésről, ha az hátrányba hozza az állampolgárokat. Azt kérték, a költségvetést jelentősen, nagyjából 200 milliárd euróval fogja vissza az unió.

Kérdés, meddig mennek el a britek, mivel próbálnak azért egy ,,újfajta egyezséget" elérni az Európai Unióval a hozzá fűződő viszonyrendszeréről. ,,A brit választóknak meg kell adni az esélyt, hogy erről véleményt nyilvánítsanak" - mondta David Cameron brit miniszterelnök. (Szemben a magyar kormányfővel, aki ezt nem tartja annyira fontosnak, hiába érzi, hogy a magyarok jó része elfordult az uniótól - ha nem így lenne, nem indítani a külügyminisztérium több tíz millió forintért kampány az EU népszerűsítésére. A Jobbik korábban többször jelezte, népszavazáson kellene dönteni a tagságról.)

A britek legalább reménykedhetnek: lesz népszavazás

Cameron január végén Hollandiában megtartja régóta várt - és már többször elhalasztott - beszédét, amelyben felvázolja az Egyesült Királyság jövőbeli Európa-politikáját. A beszéd során várhatóan említésre kerül több fontos kérdés is. Például hogyan képzeli el a Konzervatív Párt Nagy-Britannia helyét az EU-n belül, s egyáltalán, milyennek képzeli a brit vezetés a jövő Európai Unióját? Amire pedig az euroszkeptikus brit tömeg leginkább kíváncsi: lesz-e referendum a brit EU-tagságról, s ha igen, mikorra várható?

David Cameron szavai egyaránt fognak szólni az amerikai elnöknek, aki európai érdekeltségének jövője miatt aggódik; a német kancellárnak, aki az Európai Unió jövője miatt aggódik; illetve a brit euroszkeptikusoknak, akik Nagy-Britannia szuverenitásáért aggódnak.

Amerika aggódik

Amerikában különösen izgulnak. Philip Gordon, az amerikai Külügyminisztérium vezető tisztségviselője korábban úgy nyilatkozott: bár az Egyesült Királyság mindig kulcsfontosságú szövetségese lesz az Egyesült Államoknak, s kizárólag rá tartozik saját érdekeinek meghatározása, Amerikának érdekében áll egy erős brit hang jelenléte az Európai Unióban. Hozzátette: fejlődő kapcsolatunk van az Európai Unióval, mint intézménnyel, amely egyre nagyobb hanggal rendelkezik a világban. Szeretnénk egy erős brit hangot látni ebben az EU-ban. Ez Amerika érdeke.

Nick Clegg liberális demokrata miniszterelnök-helyettes január 10-i rádiószereplésekor reagált a külügyminisztériumi tisztviselő nyilatkozatára, és egyebek mellett azt mondta, hogy ,,ha vezető szerepet akarsz betölteni a világban - és amiben dolgozunk, az egy globalizált környezet - az első dolog, amit tenned kell, hogy a saját vidékeden légy erős".

Uniós kritikák

A brit vezetés sorra kapja Európából a figyelmeztetéseket: rossz irányba tart, amikor az uniós alapszerződés módosítására törekszik, valamint rosszul tenné, ha kilépne az EU-ból, mivel az negatív hatással lenne mind a szigetországra, mind pedig az unióra. Egyebek mellett az euroszkeptikusok azon, gyakran emlegetett elméletét kifogásolják, amely szerint a britek az EU-tagságot EFTA-tagságra (Európai Szabadkereskedelmi Övezet) cserélhetnék. Egyesek durván fogalmaznak, és azt követelik Nagy-Britanniától, ne zsarolják Európa többi részét.

Egyre többen az unió ellen

Az euroszkeptikusok részéről erőteljes nyomás nehezedik belföldön a Cameron-kormányra: a Guardian brit ellenzéki napilap legfrissebb közvélemény-kutatása szerint ha másnap népszavazást tartanának az Európai Unió kérdéséről, a válaszadók több, mint fele (51 százalékuk) a kilépés mellett voksolna. A felmérés szerint a megkérdezettek mindössze 40 százaléka szavazna a maradás mellett.

A brit miniszterelnök emellett kénytelen azzal is szembenézni, hogy saját pártján belül egyre egyértelműbben tapasztalható a szakadás EU-pártiak és euroszkeptikusok között. Az elmúlt év során több alkalommal is volt példa rá, hogy az unióhoz fűződő kérdésekben jelentős számú tory képviselő szavazott a hivatalos irányvonallal szemben.

Nigel Farage, az EU-ból való kilépést támogató UKIP (United Kingdom Independence Party) vezetője keményebben nyilatkozott. Szerinte Európa nem létfontosságú a brit üzleti élet szempontjából, és a briteknek az Európán kívüli világ felé is kell nyitniuk. Az Egyesült Államok nyilatkozatára pedig a következőképpen reagált: nemet mondtunk Amerikának Vietnamot illetően, és nemet fogunk mondani az EU-t illetően is, ha szóhoz engedik jutni az embereket.

kitekinto.hu nyomán barikad.hu

http://barikad.hu/hamarabb_hullik_darabjaira_az_unio_mint_vartuk-20130114
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó gárda alakult?
  2013-01-14 19:03:30, hétfő
 
  Zsidó gárda alakult?

2013, január 14 - 15:36


Ha kell, terepre is mennek a Tett és Vedelem Alapítvány önkéntesei. Jogi segítséget és mentálhigiénés támogatást is kínálnak az antiszemita támadások elszenvedőinek.

Már sokadszor fordul elő, hogy amit tiltanak a magyaroknak, azt a zsidóknak vígan megengedik. Míg a kormány és a balliberális oldal is azzal volt elfoglalva, hogy ellehetetlenítsék a magyarok közbiztonságáért létrejött Magyar Gárdát és Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet, addig a zsidók nyugodtan szervezhetik saját önvédelmi egységeiket, ugyanis létrehozták a Tett és Védelem Alapítványt, amely segít a zsidóknak az önszerveződésben és önvédelemben.

,,Az önszerveződés határozott igényével fellépő, az egészséges énkép és önbecsülés fontosságáért küzdő lelkiismeret hangja életre hívta a Tett és Védelem Alapítványt, egy olyan alulról jövő kezdeményezésként, ami a zsidó tradíciókat követve kész határozott lépéseket tenni az egyre inkább elharapózó antiszemita jelenségek visszaszorításáért" -írják a zsido.com oldalon az alapítvány elnökével és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközösség (EMIH) vezetőségi tagjával, Bodnár Dániellel készített interjú bevezetőjében.

Ha kell, terepre is mennek a Tett és Vedelem Alapítvány önkéntesei. Jogi segítséget és mentálhigiénés támogatást is kínálnak az antiszemita támadások elszenvedőinek. "Jelenlétükkel, akár állandó utcai jelenléttel azokon a területeken, ahol a tapasztalatok szerint nagyobb számban fordulnak elő ilyen atrocitások, demonstrálhatjuk a zsidó közösség összefogását és tenni akarását. Már önmagában ezzel - ha szabad ilyen kifejezést használni - egyfajta elrettentéssel élhetünk" - mondta el az alapítvány elnöke az interjúban, aki azt állítja nem önbíráskodni akarnak, hanem megmutatni, hogy a közösség tagjai nem ,,szabad prédák".

A cikkből kiderült a szervezet ötletét Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija vetette fel körülbelül egy évvel ezelőtt, a működését pedig az EMIH fogja finanszírozni. Az alapítványban egyébként az EMIH-vel olykor ellenségeskedő hangnemet is megütő MAZSIHISZ-nek is van delegáltja.

A koncepció kidolgozásában kikérték az amerikai külügyminisztérium véleményét. Bodnár Dániel az interjúban elmondta: két nagy ,,előképük" van az antiszemitizmus elleni küzdelemben. Az egyik az Amerikában működő ADL (Gyűlöletellenes liga) a másik pedig az Angliában működő Community Se¬cu¬ri¬ty Trust. Ebből az ADL inkább a törvényalkotási folyamatban és a kutatásban fejt ki számottevő tevékenységet, a CST-ben pedig az aktivista munkán van a hangsúly, ők konkrét védelmi tevékenységet is ellátnak. A Tett és Védelem Alapítvány a kettő hibridjéből szeretné kialakítani saját modelljét.

A szervezet elnöke közölte: annak a kultúrának az alapjait szeretnék megteremteni, hogy Magyarországon ne legyen olyan antiszemita atrocitás, akár szóbeli, akár tettleges, vagy akár rongálás, ami szó nélkül marad.

zsido.com - barikad.hu

http://barikad.hu/zsido_garda_alakult-20130114
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Romániának el kell tűnnie a világ térképéről". Egy moldovai
  2013-01-14 18:53:48, hétfő
 
 
"Romániának el kell tűnnie a világ térképéről". Egy moldovai politikai elemző megdöbbentő kijelentése - Jurnalul.ro
2013, január 14, hétfő RS

A Moldovai Köztársaság parlamentjének volt képviselője, a jelenleg politikai elemző Andrej Szafonov az orosz nyelvű nr2.ru portálon azt írja, hogy "Romániának el kell tűnnie a világ térképéről", ez lévén az egyetlen megoldás a "román expanzionizmus" megállítására.

Szafonov megemlíti, hogy Oroszország és Ukrajna külügyminiszterei Csernovicban fognak találkozni a moldovai-transzdnyeszteri konfliktus kérdésének megvitatására, a helyet nem véletlenül választva ki, hanem azért, mert Romániának Észak-Bukovinára vonatkozó területi követelései vannak.

Szafonov azt mondja, a találkozó ideális alkalom lehetne arra, hogy Oroszország és Ukrajna koordinálják a román expanzionizmus visszaszorítására irányuló erőfeszítéseiket.

"Szembe kell néznünk a valósággal. A román expanzionizmussal szemben nem lehet félmegoldásokkal kiállni. Még ha Oroszországnak és Ukrajnának közösek is lesznek az álláspontjaik, nehéz meggátolni Ion Antonescu utódainak expanziós tendenciáit. Románia minden politikai rezsimje agresszív diplomáciai tevékenységet folytatott, mely expanzióért és sovinizmusért küzdött. Másodsorban Romániának erős és befolyásos szövetségesei vannak, mint például az Egyesült Államok, az Európai Unió és a NATO", írja Szafonov elemző, megoldást is javasolva a román kérdésre.

"Nyíltan ki kell mondanunk: az egyetlen mód egyszer és mindenkorra megszabadulni a román veszélytől az a román állam létezésének megszűnése és eltűnése a világ politikai térképéről".

Szafonov álláspontja szerint, Románia térképről való eltűnéséhez együtt kell működniük mindazoknak az államoknak, melyek szenvedtek hazánk miatt, vagyis Magyarországnak, Bulgáriának, Szerbiának, Ukrajnának, Oroszországnak és a Moldovai Köztársaságnak.

Magyarország megkapná az erdélyi "történelmi területeket", a Moldovai Köztársaság egyesülne a román Moldvával, Ukrajna és Oroszország pedig átvenné ezen ország kisebbségek által lakott területeit, Dobrudzsa a bolgárokhoz kerülne stb.

Romániát Vlachiára kellene szűkítené, véli Szafonov, esetleg királysággá válva.

Andrej Szafonov moldovai parlamenti képviselő volt a Szovjetunió idejében és aztán 1994-ig a Moldovai Köztársaság parlamentjében. 1992-től a tiraszpoli szeparatista rezsim egyik ideológusává vált.

jurnalul.ro, 2013. január 13., 00:34










 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Evangélikus főpásztor holocausthódolata: jó, hogy ezt Luther
  2013-01-14 18:41:56, hétfő
 
  Evangélikus főpásztor holocausthódolata: jó, hogy ezt Luther nem érhette meg
2013. január 14. 07:47
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Se szeri, se száma a hazai evangélikus főpásztorok közül a Kertész Imrét és Esterházy Pétert saját vallomásai szerint szívébe záró, a Magyar Gárdát elítélő, az Árpád-sávos zászlóval általuk való felvonulást ízléstelennek és kártékonynak minősítő Fabiny Tamás holocausthódolatának, aki szerint 'kereszténynek lenni és maradni azt jelenti, hogy vállunkon hordjuk a magyar zsidósággal '33 és '45 között történtek keresztjét, a mulasztás átöröklött terhét'. Jó, hogy ezt az evangélikusság alapítója, Luther Márton, nem érhette meg, akinek pedig ha van igazán időszerű üzenete, akkor az országoktól minduntalan kárpótlásokat követelőkkel, az azokat felvásárlókkal szembeni fellépés.

Lássuk a tényeket! A mindennapi.hu portálon 2010. október 31-én azon kesergett, hogy 'az egyházi szokások elriaszthatnak a hittől', majd 2012. június 11-én a Heti Világgazdaságnak adott interjújában pedig egyenesen tiltakozott a június 4-i, Trianonra emlékeztető harangozás elrendelésére vonatkozó akkori, egyházaktól való államtitkári kérés ellen - mondván, 'ilyet nem lehet központilag elrendelni, ha egy gyülekezet úgy akarja, harangoznak, ha nem, nem' -, egy évvel korábbi nyilatkozatát megerősítve, miszerint 'nem baj, ha az egyház úgymond kijön a templom falai közül, de veszélyes, ha politikai szerepre tör', hozzátéve, hogy 'most viszont úgy tűnik, a politika menne a templomokba', megismételve egyben a Magyar Gárdát elítélő (az RTL Klubnak adott) korábbi álláspontját ('valós problémákra adott nagyon rossz válasznak tartjuk a gárdát'), fájlalva Iványi Gáborék kirekesztettségét (holott 'ott lenne a helyük az elismert egyházak között'), s hogy 'van pár ostoba lelkész is, aki tűrhetetlen dolgokat mond a szószékről', holott azokon 'zsidózásnak, cigányozásnak nincs helye', s nincs mentség egyetlen 'cigányellenes megnyilvánulás'-ra vagy 'összekacsintás'-ra sem a Jobbikkal, a Magyar Gárdával.

Aztán 2012. december 7-én a szentendrei Régi Művésztelepi Galérián 'Ámos Imre és a XX. század' címmel megnyílt 'kortárs összművészeti kiállítás' megnyitóján Elie Wieselt idézve elítélte a 'cigánygyilkosságok'-at és a 'tiszaeszlározás'-t, felháborodva, hogy 'a tagadás szelleme ma is köztünk van', mivel 'ahol Parlamentben vagy azon kívül listákat próbálnak emberek bizonyos csoportjáról összeállítani, ott tovább él Kain lelkülete', holott 'kereszténynek lenni és maradni azt jelenti, hogy vállunkon hordjuk a magyar zsidósággal '33 és '45 között történtek keresztjét, a mulasztás átöröklött terhét', végül pedig 2013. január 12-én pedig a Heti Világgazdaságnak arról számolt be, hogy 'iskolai tolerancia-projektet indít az evangélikus egyház', tekintettel 'a futballhuliganizmussal előretörő intoleranciára, a rasszizmusra, a fajgyűlöletre vagy a homoszexuálisokkal szembeni ellenérzésekre', amiért is 'ki kell alakítani az emberekben azt a fajta hozzáállást, hogy ha meghallanak valahol egy zsidósággal kapcsolatos diszkriminatív megjegyzést, akkor szólaljon meg bennük a 'vészcsengő', hogy mintegy hetven éve is verbálisan kezdődött a zsidó honfitársak hátrányos megkülönböztetése'.

Még jó, hogy ezt az evangélikusság alapítója, Luther, nem érhette meg, aki 1543-ban Jénában megjelent röpiratában (Von den Juden und ihren Lügen (A zsidókról és hazugságaikról)) azt írta, hogy csapást, dögvészt jelentenek, akiket ezért hét csapással kell sújtani:

'Először: zsinagógáikat és iskoláikat fel kell gyújtani, és ha azok nem akarnak égni, akkor földdel be kell borítani, hogy senki fia soha többet örökre egyetlen követ vagy salakot ne láthasson belőle: ezt kell tenni Urunk és a kereszténység dicsőségére, hogy Isten lássa, mi keresztények vagyunk. Másodszor, el kell pusztítani házaikat, mert azokban ugyanazt teszik, amit az iskoláikban. Harmadszor, el kell venni tőlük az imakönyveiket. Negyedszer, rabbijaiknak fejvesztés terhe mellett meg kell tiltani, hogy taníthassanak. Ötödször, meg kell tiltani nekik, hogy az utcákat használják, mert semmi dolguk kint, sem nem urak, sem nem hivatalnokok, sem nem kereskedők: maradjanak otthon. Hatodszor, el kell venni tőlük minden pénzt, ezüst- és arany ékszert, és ezeket el kell zárni, amiért mindent, amijük van, tőlünk lopták el vagy szerezték uzsorával. Hetedszer, közülük minden fiatal férfinak és nőnek cséphadarót, baltát, kapát, lapátot, rokkát, orsót kell adni a kezébe, hogy kenyerüket orruk verítékével keressék meg.'

Végül már csak az a kérdés, hogy Luther vallásának mai hívei mégis hogyan viszonyulnak ehhez és az ezt megtagadó főpásztorukhoz?

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61003
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sok millió választónak elege volt abból, hogy a megelőző hús
  2013-01-14 18:41:12, hétfő
 
 
‎"Sok millió választónak elege volt abból, hogy a megelőző húsz évben az életük a politikáról szólt, és nem a politika szólt az ő életükről."

Nos ez eléggé tömör megfogalmazása a tényeknek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Konkrét önvédelmi mechanizmus, fizikai önszerveződés" - "zs
  2013-01-14 18:40:34, hétfő
 
 
"Konkrét önvédelmi mechanizmus, fizikai önszerveződés" - "zsidó gárda" alakul (mert nekik szabad), amerikai támogatással
2013-01-14. 14:16 Kuruc.info

"Az önszerveződés határozott igényével fellépő, az egészséges énkép és önbecsülés fontosságáért küzdő lelkiismeret hangja életre hívta a Tett és Védelem Alapítványt, egy olyan alulról jövő kezdeményezésként, ami a zsidó tradíciókat követve kész határozott lépéseket tenni az egyre inkább elharapózó antiszemita jelenségek visszaszorításáért" - írja a Zsidó.com, mely interjút is közöl a főszervezővel.

Ebből a tipikusan zsidó szócsűrés-csavarás ellenére világosan kiderül: az utcán és különböző akciók során is bevethető csoportokat szervez az "alapítvány", akiket ráadásul üldözési mániás "túlélők" is bevethetnek a szomszédaik ellen, ha például az a rögeszméjük 105 évesen, hogy a mellettük lakó magyar antiszemita, netán nyilas házmester. Mindez persze nem lesz jogellenes, megfélemlítő, s így betiltandó szerveződés, még azon sem csodálkoznánk, ha Pintér adna nekik pár tucat rendőrt, úgyis rend van az országban, nincs már szükség rájuk. Alább olvasható a folytatás.


Bodnár, a főszervező
Az alapítvány célja a szuverén, önálló magyarországi zsidó identitás megteremtése, védelme és propagálása. Feladatának tekinti a zsidóság önazonosságát szuverén módon megalapozó, a közgondolkodást átformáló háttérfeltételek kialakítását és ezzel párhuzamosan az öntudattal rendelkező zsidókép és önkép alapjainak megteremtését, melynek eredményeként idővel, két egymással hasonló alapokon kommunikálni képes bázisa jöhet létre a zsidóság és a többségi társadalom közötti évszázadok óta elmaradó dialógusnak. Ma a legfontosabb ilyen feladat az antiszemitizmus, a zsidóellenes közbeszéd és cselekmények megelőzése, azok visszaszorítása, kritikája és a jog eszközeivel történő ellenük való határozott fellépés.

A Tett és Védelem Alapítvány elnökével, Bodnár Dániellel beszélgettünk az alapítvány munkájáról, lehetőségeiről és az ő személyes motivációiról.

- Honnan jött az alapítvány gondolata, és kik állnak mögötte?

Bodnár Dániel: Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija kezdeményezésére, nagyjából egy évvel ezelőtt született meg a zsidó közélet néhány szereplőjében, hogy szükség van egy olyan szerveződésre, ami öngondoskodó módon gondolkodik az antiszemitizmus kérdésköréről. A zsidó közösség szempontjából vizsgálja a problémát, és a közösség saját feladatait definiálja az antiszemitizmus ügyében. Jó néhányan részt vettek ennek az előkészítő folyamatában. Mikor a konkrét megvalósulás felé mozdult el az ügy, akkor mint az EMIH vezetőségi tagja felvettem a kapcsolatot Heisler Andrással, a Mazsihisz volt elnökével, a jelenlegi Mazsihisz vezetőség tagjával, annak érdekében, hogy a két legnagyobb magyarországi zsidó szervezet legalább ebben az ügyben, ezen az egy területen a közös érdekeket képviseljen és mutasson fel. Jó néhány előkészítő beszélgetés során arra jutottunk, hogy ebben az ügyben nagyjából hasonlóan gondolkozunk, ekkor ő felhatalmazást kért és kapott a saját szervezetétől, így ő a hivatalos delegáltja a Mazsihisznek a Tett és Védelem alapítványban.

- Az első közös megmozdulásuk még az Alapítvány létrejötte előttre datálódik, ha jól tudom, amikor közösen utaztak Amerikába egyeztető tárgyalásokat folytatni. Mi történt ezen az úton?

B.D.: Valamilyen módon szerettük volna megmutatni ezt a koncepciót azoknak, akiknek lényegesen nagyobb múltja van az antiszemitizmus elleni küzdelemben. Így szerettük volna az Egyesült Államok külügyminisztériumának az álláspontját megismerni, ezért 2012 júniusában Heisler úrral elutaztunk Amerikába, ahol kiterjedt tárgyalásokat folytattunk az ottani külügy képviselőivel, valamint az ilyen ügyekben jártas, nagy befolyással rendelkező nemzetközi zsidó szervezetek képviselőivel. Ez megerősített minket abban, hogy a koncepciónk a helyes irány.

- Pontosan mi ez a koncepció, ami ekkorra körvonalazódott?

B.D.: Két nagy "előképünk" van az antiszemitizmus elleni küzdelemben. Az egyik az Amerikában működő ADL (Gyűlöletellenes liga) a másik pedig az Angliában működő Community Security Trust. Ebből az ADL inkább a törvényalkotási folyamatban és a kutatásban fejt ki számottevő tevékenységet, a CST-ben pedig az aktivista munkán van a hangsúly, ők konkrét védelmi tevékenységet is ellátnak. Nagyjából a kettő hibridjéből szeretnénk kialakítani a saját modellünket.

- Ezek szerint túllépnének a publikációkon és kiáltványokon, és ténylegesen "terepre" mennének?

B.D.: Nagyjából három területen kívánunk működni: a konkrét jogvédelem és jogi segítség az antiszemita cselekmények áldozatainak - ehhez kapcsolódik egy törvényalkotási előkészítő munka, amiben szeretnénk aktív szerepet játszani. A második terület egy kutatási- és monitoring tevékenység. Rendszeresen szeretnénk tudományos igényességgel beszámolni az antiszemitizmus magyarországi állapotáról, és ezzel párhuzamosan szeretnénk heti, havi, féléves és éves jelentést készíteni a közbeszéd állapotáról. A harmadik, a legösszetettebb terület a közösségi önszerveződés, elsősorban az önkéntesek bevonása az antiszemitizmus elleni küzdelembe. Ennek két iránya van, egyrészt egy szociális munkási feladatcsoport, a másik pedig egy konkrét önvédelmi mechanizmus kialakítása.

- Mi a konkrét célja ezeknek a feladatoknak? Mit remélnek elérni a munkájukkal?

B.D.: Ezzel annak a kultúrának az alapjait szeretnénk megteremteni, hogy Magyarországon ne legyen olyan antiszemita atrocitás, akár szóbeli, akár tettleges, vagy akár rongálás, ami szó nélkül marad. Nem szabad belenyugodni abba, hogy Magyarországon ma a zsidók 95 százalékának nem jut eszébe, hogy az őt ért atrocitást a jog eszközeivel meg lehetne torolni, hogy nem hiszik el, hogy az őket ért atrocitásnak, ha hangot adnak, annak van bármiféle súlya. Ez a szerveződés fórumot kíván nyújtani, hogy ha valakit a zsidósága miatt sérelem ér, akkor ennek hangot tudjon adni, és ha erre szükség van, akkor ezt a jog keretein belül kezeljük.

Az antiszemita atrocitások sokszor a legkiszolgáltatottabbakat, a szociálisan hátrányos helyzetűeket, időseket, betegeket, gyerekeket érik, és az ő számukra ez sokkal nagyobb traumát jelent, mint másoknak. Az ő esetükben ezek a nagyon kellemetlen traumák leginkább metálhigiénés segítséget kívánnak. Az ő esetükben a legfontosabb, hogy érezzék: nincsenek egyedül, nincsenek magukra hagyva. A másik feladat pedig egy konkrét védelmi jelzőrendszernek a kialakítása. Ebben a zsidó közösség nyilván nem a rendfenntartó erők feladatait kívánja átvállalni, hanem belső integritásának és büszkeségének szimbólumaként, az öngondoskodást felvállalva lépne fel. Ez a zsidó közösség önképe szempontjából is alapvető jelentőségű.

- Mik a következő gyakorlati lépések az Alapítvány életében?

B.D.: Az elkövetkező három hónapban szeretnénk az öngondoskodásnak az alapjait lerakni, szeretnénk felállítani egy telefonközpontot, ahol szakértő kollégák fogadják majd a hívásokat és irányítják majd őket a szakemberekhez.

Ezzel párhuzamosan, ugyancsak a közösség bevonásával szeretnénk, nemzetközi mércével mérve is magas színvonalon elindítani a közbeszédet monitorozó mechanizmust. Ez professzionális sajtóelemzést jelent, és annak a mérését, hogy milyen formában tolódik el napjainkban a közbeszéd minősége. Milyen formában alakul ki az egyre radikálisabb gyűlöletbeszéd hangja, akár a politikai szereplők, akár az egyszerű újságírás terén.
Harmadik terület fejlesztése már az elkövetkezendő hetekben elkezdődik. Szeretnénk a fiatalokat minél inkább arra a fajta önszerveződésre megtanítani, amellyel képesek lehetnek szervezett keretek között a saját önvédelmüket nem csak fizikai, hanem verbális szinten is ellátni. A célunk a zsidóságuk büszke vállalásával kialakítani bennük az önvédelem mechanizmusait. Ez részben oktatási részben önkéntes szervezői feladat részben pedig egy konkrét védelmi rendszer felállításának a feladata.

- Mi az, amit egy tényleges zsidóellenes cselekmény kapcsán tudnak majd tenni, ha teljes egészében felállnak ezek a rendszerek. Először nézzünk egy viszonylag mindennaposnak mondható, és sokak által ártalmatlannak gondolt esetet, ha a munkahelyen a zsidó munkavállalóra "csúnyát mond" a főnöke. Mi történik, ha a központba érkezik egy ilyen hívás?

B.D.: A csúnya mondás egy nagyon sajátságos formája a gyűlöletkeltésnek. Jogi eszközökkel olyasmit lehet kezelni, ami a büntetőtörvénykönyvbe ütközik. Ezzel kapcsolatban fontos feladatunk, hogy a jogi helyzetet mielőbb tisztábbá, és alkalmazhatóbbá tegyük, amivel kapcsoltban igen aktív munkát folytatunk már most. Ha valaki azzal keres meg minket, hogy megkülönböztetés érte a munkahelyén a származása miatt, akkor megvizsgáljuk, hogy jogi segítségre van-e szüksége, vagy mediációs és kommunikációs technikák oktatására, amivel maga a sértett tud a sérelem helyén fellépni. Mi mindkét esetben tudunk segítséget nyújtani, akár egészen a jogerős ítélet megszületéséig.

- Mi történik, ha egy igazán durva dolog történik, mondjuk, ha valakit megtámadnak az utcán?

B.D.: Ha valakit megtámadnak az utcán, akkor, ahogy erről már korábban beszéltünk, nyilván nem a rendfenntartóként lépünk fel. De a jelenlétükkel, akár állandó utcai jelenléttel azokon a területeken, ahol a tapasztalatok szerint nagyobb számban fordulnak elő ilyen atrocitások, demonstrálhatjuk a zsidó közösség összefogását és tenni akarását. Már önmagában ezzel - ha szabad ilyen kifejezést használni - egyfajta elrettentéssel élhetünk. Nyilván nem az a feladata egy ilyen esemény kapcsán a zsidó önvédelmi szervezetnek, hogy önbíráskodjon, hanem sokkal inkább az, hogy megmutassa: a közösség tagjai nem "szabad prédák".

De mondanék egy hétköznapibb példát. Például egy szomszéd az idős, holokauszt-túlélő néni lakása elé üríti állandóan a szemetet, egyértelműen antiszemita indíttatásból. Egy ilyen esetben minden további nélkül oda tud menni két önkéntesünk, és a legkisebb fizikai beavatkozás szándéka nélkül például vissza tudja pakolni a szemetet a szomszéd ajtaja elé. Illetve a jelenlétükkel tudják demonstrálni, hogy a zsidó közösség felelősséget vállal minden tagja iránt és nem kíván ahhoz asszisztálni, vagy tétlenül nézni, hogy a közösség bármely tagját megkülönböztetés vagy bármi nemű bántás érje a származása miatt.

- Kik biztosítják a legnagyobb szakértelmet igénylő munkarészt, a jogi támogatást?

B.D.: Van egy viszonylag jól kialakult jogi csapatunk, akik a kezdeményezés mögött állnak. Az ügy mellé számos neves iroda is odaállt, akik akár konkrét jogi képviselettel is tudnak segíteni. Illetve bizonyos különleges ügyekhez szakjogászi segítségre lehet szükség, ezeket nyilván az adott ügyhöz fogjuk igazítani.

- Hogy fog eljutni a szervezet és az öngondoskodás híre az érintettekhez?

B.D.: Január hónaptól aktívan szeretnénk kommunikálni ebben az ügyben. Mind a zsidó nyilvánosságban, mind pedig a szélesebben vett össztársadalmi nyilvánosságban hírét fogjuk vinni ennek a kezdeményezésnek. Abban a pillanatban kezdjük a hirdetést, ahogy az egész intézményes hátországunk olyan színvonalúvá válik, hogy lehet rá alapozni a működést - ez még néhány hetet igénybe vesz.

- Egy ilyen komoly háttérintézmény kialakítása rendkívül sokba kerülhet. Ki finanszírozza a működést?

B.D.: Jelenleg az oroszlánrészt az EMIH viseli az anyagi terhekből. Nagyon fontos, hogy szeretnénk az öngondoskodó közteherviselés eszméjét megvalósítani, tehát sem nem az állam, sem nem a különböző ködös pályázati rendszereken kíván élősködni a közösség önszerveződése. Legalább ennek az ügynek a kapcsán szeretnénk annak a kultúráját megteremteni, hogy ha van a közösségnek egy közös ügye, akkor a közösség tenni akaró, és anyagi eszközökkel rendelkező tagjai adják ennek a háttértámogatását. Ugyanígy számítunk arra, hogy azoknak, akiknek az anyagi lehetőségei ezt nem teszik lehetővé, azok is felhasználják véleményformálási képességüket és aktivitásukat az ügy érdekében felhasználják.

- Megalakulása óta vesz részt egyre aktívabban az EMIH munkájában. Miért pont emellé az ügy mellé állt oda úgy, hogy hátrahagyta az üzleti világot és átnyergelt a civil szférába?

B.D.: Azt tapasztaljuk, hogy borzasztó sok fontos ügy van, amivel egyenként, szervezeteinken belül és kívül foglalkozunk a saját személyes meggyőződésünk és a zsidó palettán elfoglalt helyünk alapján. Nagyon kevés olyan ügy van, sőt talán eddig nem is volt, ami megkérdőjelezhetetlenül közös ügyként merült fel. Régi fontos dolog volt a magam számára, hogy megtaláljam azt a területet, amin a zsidóságot közös platformra lehet hozni. Szomorú, hogy ez az antiszemitizmus ügye, sokkal jobban örülnék, ha a mondjuk a jiddiskeit lenne az, ami a közös ügyünk lenne. A jelenlegi szomorú viszonyok között az egyetlen konszenzust teremtő dolog a holokauszt emlékezete mellett, ami aktivitást generál a zsidó közösségen belül, az az antiszemitizmus ügye. Így azon túl, hogy ez egy önmagában értékteremtő ügye, a konszenzusteremtő volta is fontos számomra. Szeretném, ha ezeket az energiákat egy értelmes és jó csatornába lehetne hosszútávon terelni.

Kapcsolódó:
Köves Slomó hitközsége és a Mazsihisz is Amerikában kilincselt a Kuruc.info felszámolásáért
Megérkezett az újabb izraeli parancs: el kell fojtani az ellenállást Európában!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 470
  • e Hét: 809
  • e Hónap: 4554
  • e Év: 158050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.