Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Orbán állítólag nem tett le a fizetős felsőoktatásról
  2013-01-15 20:26:41, kedd
 
  2013-01-15. 10:02
Orbán állítólag nem tett le a fizetős felsőoktatásról


A lázadó diákok elől kitért, de nem adta fel azt a tervét Orbán Viktor, hogy radikálisan csökkentse azoknak a számát, akik állami támogatással tanulhatnak a felsőoktatásban. A kormány kezében olyan fegyver van, amivel gyakorlatilag visszahozhatja a keretszámokat. A miniszterelnök kitart amellett, hogy hosszú távon csak az államnak fontos területeken támogatják majd a képzést. A fideszesek úgy érzik, a diákokkal való csatából jól jöttek ki, a szigorítás pedig úgyis csak a választások után jön - írja az Origó.
Elengedte, vagy, ha úgy tetszik, kísérleti évnek tekinti a kormány a 2013-as felsőoktatási tanévet azok után, hogy a tavaly decemberben kezdődött hallgatói tiltakozások hatására gyökeresen át kellett írnia korábbi elképzeléseit - mondta a lapnak több kormánypárti politikus.
A kormány eredetileg az államilag támogatott keretszámok drasztikus csökkentését tervezte: egy december elején nyilvánosságra került tervezet szerint a 2012-es 38 ezer helyett mindössze 10 ezren tanulhattak volna ingyen az egyetemeken (további 46 ezren pedig részösztöndíjas helyre jelentkezhettek volna). A diákok december 10-én kezdődő tiltakozásukkal azonban kevesebb mint egy hét alatt meghátrálásra kényszerítették a kormányt: két nappal a második nagyobb tüntetés után már a keretszámok teljes eltörléséről és a majdnem mindenki számára ingyenes felsőoktatásról tett bejelentést a miniszterelnök.
A totális hátraarc ugyanakkor a fideszes politikusok szerint korántsem annyira kedvezőtlen a kormánynak, mint azt sokan elsőre gondolták. Egyrészt a visszalépés politikai hozadéka - vagyis, hogy a Fideszre így nem égett rá, hogy tandíjat vezet be, és az ügy nem vált a kormánnyal szembeni tüntetéshullám hívószavává - a megkérdezett kormánypárti vezetők egybehangzó állítása szerint összehasonlíthatatlanul nagyobb annál, mint amekkora költségvetési mínuszt esetleg okoz majd az új rendszer. A felsőoktatási intézmények reformja az ügyre rálátók szerint ráadásul nem elmarad, csak lassabban valósul meg: a felszámolni tervezett képzési párhuzamosságok nem 2013-tól, hanem egy évvel később, és nem a korábban emlegetett intézménybezárásokkal vagy összevonásokkal.
A kormány eddigi felsőoktatási reformkoncepcióiban visszatérően felbukkant egyes intézmények felszámolása vagy összevonása (egy másfél évvel ezelőtti elképzelés szerint például a 29 állami egyetem és főiskola helyett csak tizenhat működhetett volna, megszűnt volna a Budapesti Corvinus Egyetem is.) Orbán Viktor miniszterelnök tavaly ősszel viszont már úgy vélte, hogy nem szabad a jobban működő intézményekbe olvasztani a csődtömegeket, ezért a gazdaságtalanul működő - zömmel vidéki - főiskolákat a sorsára hagyta volna a kormány, úgy, hogy az államilag finanszírozott keretszámok kiosztásánál nem kaptak volna támogatott férőhelyeket.
A keretszámok eltörlésével ez a fajta beavatkozási eszköz kiesett a kormány kezéből, de nem végleg: a decemberben módosított felsőoktatási törvény szerint az emberi erőforrás miniszter ugyanis minden egyes szakhoz külön ponthatárokat határozhat meg. Ezzel az eszközzel ebben az évben nem él a miniszter, most csak egy 240 pontos minimumot határoztak meg, a tényleges bejutási küszöböt az intézmények húzzák meg kapacitásuk függvényében. 2014-től viszont már beveti: a korábbi évek jelentkezési statisztikái alapján pontosan be tudja lőni, hogy a szakonkénti határok fölé hány hallgató fér be. Vagyis a ponthatárokkal ugyanúgy szűkítheti a bejutók számát, mint ha a keretszámokat határozott volna meg, ráadásul úgy, hogy közben képzési struktúrájuk átgondolására is kényszerítheti az intézményeket.
"Mondhatjuk például, hogy a nyíregyházi kommunikáció szakra, teszem azt, 500 pont a bejutási határ. Többet nem is kell tenni, nyilván ember nem jelentkezik oda ilyen feltételekkel, vagyis az adott szak sem indul el" - illusztrálta a kormány lehetőségeit egy szélsőséges példával egy kormányzati tisztséget is betöltő fideszes, aki szerint ez az év arra is jó, hogy legalább kiderülnek az új rendszerben is a hallgatói preferenciák.
A ponthatáros trükköt elvileg egyébként már a 2013-as jelentkezéseknél is bevetette volna a miniszterelnök, aki eredetileg azt szerette volna, ha a keretszámok eltörlése után is ugyanolyan kevés hallgató tanulhatott volna ingyen, mint a tiltakozásokat kiváltó eredeti tervekben. A Fidesz elnökségi tagjai azonban figyelmezették rá, hogy a nyár elején, a felvételik lezárulta után mindenképpen kiderül majd a "turpisság" (vagyis hogy hányan jutottak be ingyenes helyekre), és akkor az eddigieknél is durvább méreteket is ölthet a hallgatók tiltakozása. Ezt pedig - szólt az érvelés - kevesebb mint egy évvel a választások előtt a kormány nem engedheti meg magának.
Az államilag támogatott képzésben részt vevők számának szűkítéséről Orbán Viktor állítólag továbbra sem tett le: még egy több ezres diáktüntetéssel egy időben tartott decemberi kormányülésen is azt mondta, hogy hosszú távon olyan, önfinanszírozó felsőoktatás megteremtésére törekszik, amelyben néhány speciális területet - jellemzően az államnak fontos orvos-, pedagógus-, rendőr, illetve hivatalnokképzést - kivéve akár egyáltalán nem is lennének államilag támogatott férőhelyek. Azóta pedig több fórumon is elmondta, hogy a magasan meghúzott ponthatárokkal az állam a minőségi oktatást finanszírozza majd, a többi pedig a piac dolga lesz, vagyis az alacsonyabb ponthatárt elérők tanuljanak saját költségükön. A fizetős oktatásért ez esetben azonban már nem okolhatják a kormányt a kiszorulók. "Tetszettek volna jobb felvételit írni, akkor befértek volna a támogatott helyekre" - illusztrálta a hozzáállást egy kormányzati elképzeléseket ismerő fideszes.
A lap információi szerint nem kizárt, hogy már idén a "ponthatáros beavatkozás" eszközével él majd a kormány annak a 16 szaknak az esetében, amelyet 2013-ban csak önköltséges formában indíthatnak az intézmények. Múlt heti egyeztetésükön a HÖOK delegációja azt javasolta Balog Zoltánnak, hogy az általánosnál akár magasabb ponthatár mellett, de az említett 16 szakon is induljanak állami ösztöndíjas képzések. Úgy tudni, van rá esély, hogy a miniszter engedjen, és egy általa megállapított - várhatóan igen magas - ponthatár mellett néhány tucat támogatott helyet mégis meghirdethessenek ezeken a szakokon - mint ahogyan történt a 2012-ben a töredékére vágott jogász-, illetve közgazdászképzés esetében.
A létszámszűkítő megoldások mellett az ügyre rálátó kormánypárti politikusok arra is felhívták a figyelmet, ami akár az államilag támogatott helyek kiterjesztéséből adódó költségeket is mérsékelheti. Eszerint igaz ugyan, hogy az eredetileg tervezettel szemben több diák kap lehetőséget az ingyenes tanulásra, de egyes elit szakokon a magas intézményi ponthatár miatt sokan eleve csak önköltséges képzésre jutnak majd be.
Kormányzati becslések szerint emellett az ingyenes helyekre bejutóknak legalább negyede nem lesz hajlandó aláírni a csak röghöz kötésként emlegetett hallgatói szerződést. Márpedig csak azok tanulhatnak ingyen, akik vállalják, hogy a képzési idő legfeljebb másfélszeresén belül befejezik tanulmányaikat, illetve a diplomaszerzést követő húsz éven belül tanulmányi idejük kétszeresét magyarországi munkahelyen töltik el (egy mérnöknek eszerint például 10 évet, egy orvosnak 12 évet kell itthon dolgoznia). Azoknak viszont, akik nem írják alá a szerződést, ki kell fizetniük majd képzési költségeiket, ami máris mérsékli a ráfordítást. Ráadásul - igaz, csak évekkel később - azok képzési díja is visszafolyik majd a költségvetésbe, akik aláírták ugyan a megállapodást, de végül nem teljesítették valamelyik feltételt.
(Origó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/106660/#ixzz2I4eJbWcg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az erdélyi zsidók vezetője szerint nekünk jobban elegünk van
  2013-01-15 20:15:31, kedd
 
  2013-01-15. 16:07
Az erdélyi zsidók vezetője szerint nekünk jobban elegünk van belőlük, mint a románoknak



A marosvásárhelyi zsidó közösség vezetője, Vasile Dub szerint Magyarországon erősebb az antiszemitizmus, mint Romániában.
A Mediafax hírügynökség keddi jelentése szerint Vasile Dub egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy mindkét országban létezik antiszemitizmus, ám ez Magyarországon erősebb.
A zsidó közösségi vezető úgy vélte, a magyarországi politikai osztály más úton halad, mint a romániai. Míg Magyarországon jelentős parlamenti párt a Jobbik, Romániában a parlamenten kívülre szorult a Nagy-Románia Párt - tette hozzá.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/106678/#ixzz2I4bXsHcH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Részegen vezető agresszív cigánnyal szemben védte magát a re
  2013-01-15 20:02:55, kedd
 
  Részegen vezető agresszív cigánnyal szemben védte magát a rendőr, vádlott lett
2013, január 15 - 17:16


Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra kötelezte a Zalaegerszegi Törvényszéket a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a nagykanizsai rendőrnek az ügyében, akit felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek, mert a vád szerint két éve súlyosan bántalmazott egy ittas autóvezetőt.

A 31 éves Z. Szabolcs rendőr zászlós 2011. január 7-én Nagykanizsa közelében azt a férfit ismerte fel egy gépkocsi volánja mögött, akiről tudta, hogy nincs vezetői engedélye, ezért kollégáival együtt megpróbált intézkedni vele szemben. A nemcsak jogosítvány nélkül, de ittasan is vezető sofőr azonban sem felszólításra, sem az őt üldöző rendőrautó fény- és hangjelzésére nem akart megállni, végül járműve elakadt a sáros, fagyos talajon.

A vád szerint a férfit utolérő és földre teperő rendőrök közül Z. Szabolcs ököllel arcul csapta, a fejét a talajhoz vágta, ettől több helyen eltört az arccsontja, az állcsontja, illetve berepedt az egyik dobhártyája. Ennek következtében ötnapos kórházi ellátásra szorult.

A történtek miatt később feljelentést tett, és a vele szemben intézkedő, az ügyben a bűnösségét tagadó zászlóst tavaly tavasszal hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és testi sértés miatt 1 év 4 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és lefokozta a Zalaegerszegi Törvényszék.

A táblabíróság kedden úgy találta, hogy az elsőfokú bíróság olyan eljárási szabályokat sértett, amelyek a másodfokú eljárásban már nem voltak orvosolhatók. Makai Lajos tanácsvezető bíró egyebek mellett elmondta, hogy a bíróság nem kellőképpen értékelte, illetve figyelmen kívül hagyta azon körülményeket, melyek gyengíthetik a vádlott ellen felhozott bizonyítékokat.

Példaként említette, hogy a sértettel szemben korábban többször folyt eljárás közlekedési szabályok megsértése miatt, és mindig agresszíven lépett fel az intézkedő rendőrökkel szemben.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/reszegen_vezeto_agressziv_cigannyal_szemben_vedte_magat_a_rendo r_vadlott_lett-20130115
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állami milliárdokból próbálja eladni magát Orbán és csapata
  2013-01-15 19:58:17, kedd
 
  Állami milliárdokból próbálja eladni magát Orbán és csapata
2013, január 15 - 19:30


Sokat támadta a Fidesz az előző kormányt, amiért feleslegesen költött milliárdokat kormányzati kommunikációra. Összeállításunkból megtudhatja, Orbán Viktor és pártja sem különb: kormányzásuk eddigi időszakában rengeteg állami pénz folyt el népszerűsítésükre, és saját javukat szolgáló lejárató kampányokra, gyakran értelmetlenül.

Orbán ma már nagy lehetőséget lát az internetben

Bár a miniszterelnök sokáig nem ismerte fel jelentőségét, tanácsadói valószínűleg megértette vele, mekkora erő rejlik az internetben, így ma már külön cégek foglalkoznak online megjelenésével. Az orbanviktor.hu weboldal üzemeltetését jelenleg a Vármegye Média Kft. látja el, amellyel mintegy 3 720 ezer forint értékben kötött a Miniszterelnökség vállalkozói szerződést. A társaság két tulajdonosa Balogh Ákos Gergely, a fideszes Mandiner főszerkesztője, illetve Novák Tamás, a blog újságírója, a Biszku Béláról készült dokumentumfilm egyik rendezője. A miniszterelnöki fotódokumentációt Burger Barna fotós cége, a Fókusz Pókusz Kft. készíti havi 750 ezer forintért.

Orbán egy közértben

Burger Barna fotója (forrás: Facebook, Origó)

Orbán már természetesen megjelent közösségi oldalon is, ennek ,,vizuális adminisztrátori" feladatainak ellátására 2 160 ezer forintért kötöttek megbízási szerződést a Mega Film Kiadó Kft.-vel. Ennek a cégnek az alapító-ügyvezető igazgatója Kálomista Gábor filmproducer, akinek a felesége, Kálomista Zsuzsa a közmédia egyik fejese: az MTVA Archívum és Filmbeszerzési Igazgatóságának a vezetője, aki korábban több lapnak is úgy nyilatkozott, férje filmgyártó cége miatt szerinte nem áll-e fenn összeférhetetlenség a hivatalával.

Súlyos milliárdok Fidesz-közeli cégeknek

De a nagy összegek még csak most jönnek. Több szerződést kötöttek Orbánék a Fidesz-közeli Youngs and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft-vel, amellyel a Miniszterelnökség rendezvények szervezésére és hozzá kapcsolódó PR és tájékoztatási feladatok ellátására 314 millió 960 ezer plusz áfás forint keretösszegű szerződést kötött nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként. A cég Kuna Tibor, a Fidesz-frakció egykori kabinettitkárának tulajdonában van. A távirati iroda korábban úgy fogalmazott egy hírben, hogy a nyertes cég feladatai közé tartozik többek között: szövegírás média- és sajtómegjelenésekhez, beszédírás, sajtókapcsolati és -figyelői tevékenység biztosítása, témagenerálás. A Young and Partners készíthet elő, illetve szervezhet rádióriportokat, interjúkat, állíthat elő referencia- és image-filmeket, készíthet fotó- és videódokumentációt az ország egész területén és szükség esetén konfliktuskezelést, válságkommunikációs tevékenységet is ellát. Emellett kommunikációs tréninget is tart a Miniszterelnökség dolgozói számára.

Youngs and Partners szerződés részlet

Forrás: Blikk

Lapinformáció szerint a cég korábban már nyert el megbízást a Nemzeti Fejlesztési ügynökségtől (NFÜ): az NFÜ kiadványainak és marketing eszközeinek tervezését, előállítását végezhette el a Sprint Nyomdaipari Kft.-vel közösen, nettó 150,9 millió forintért. Ez a vállalkozás nyerte meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) éves kommunikációs stratégiájának kidolgozására kiírt tendert is, e szerződés értéke nettó 19,7 millió forint volt.

Százmilliókból akarták elhitetni, jól működik az ország

A Fidesz másik nagy kegyelte az I.M.G. Inter Media Group Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., amellyel tavaly márciusban kötöttek egy vállalkozási keretszerződést médiastratégia-alkotási, médiatervezési és vásárlási, reklámügynökségi, telemarketing és online kommunikációs szolgáltatási feladatok elvégzésére 630 millió forint plusz áfáért, amelyet a keretösszeg erejéig, legkésőbb ez év júniusig kell felhasználni. A cél bemutatni, hogy a kormány összefüggő döntések sorozatával tudatosan építi az erős, jól működő országot. A szerződés fontos feladatként jelöli meg, hogy meghatározott intézkedések köré brandeket építsenek fel, amelyeket az emberek egyértelműen a kormányhoz kötnek. Már megalapozott brandként beszél a leírás a "Versenyképes Magyarország" és a "Jó állam" brandekről, a felépítésre várók között említi a "Működőképes egészségügy", a "Kulturális állam", a "Zöld állam" és a "Lehetőség" brandeket. A következő időszak kiemelt feladatának nevezik a bulvársajtó tudatos használatát és azt, hogy lehetőséget adjanak a kétirányú kommunikációra.

Az I.M.G. egyik ügyvezetője tavaly novemberig a szintén a Fidesz gazdasági holdudvarához tartozó Somogyi Miklós, aki korábban résztulajdonosa volt a Mediacontact nevű cégnek is. Somogyi és a Mediacontant neve a fővárosi önkormányzat 2005-ös elhíresült utcabútor-tendere körüli botránya kapcsán is felbukkant. Akkoriban úgy hírlett, az ügy hátterében két, egyébként a Fideszhez közelálló hirdetési cég gazdasági érdekellentétei állnak. Somogyit az IMG ügyvezetői székében Tóth Orsolya váltotta, akit a Kreatív Online a magyar reklám- és médiapiac tíz legbefolyásosabb személye közé sorol. A cég tulajdonosa pedig az első Orbán-kormány idején a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) elnök-vezérigazgatójaként dolgozó Patonai Péter.

Új imidzs: a Fidesz mint az emberek megmentője

A Miniszterelnökség korábban az IMG-vel kötött bruttó 200 millió forint értékben szerződést, hogy kampányt indítson az IMF-tárgyalásokról. Akkor ennek szükségességét azzal indokolták, hogy hamis információk jelentek meg az IMF követeléseiről. A cél az állam és a Valutaalap közti megállapodás részleteinek megismertetése volt az emberekkel. A kormányfő hivatala korábban annyit közölt: előre nem látható okból és rendkívüli sürgősséggel kell a médiakampány. Ennek a kampánynak a során jelentek meg olyan kormányzati hirdetések, amelyekben többek között az áll: ,,Nem engedünk az IMF-nek!", ,,Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét". Ismert: korábban a Fidesz-közeli Magyar Nemzetben volt olvasható egy cikk arról, hogy az IMF milyen követeléseket támaszt Magyarország felé a hitelért cserébe. Az ebben foglaltakról kiderült, hogy nem felelnek meg a valóságnak - a kampány célja valószínűleg az volt, hogy a magyar emberek megmentőjeként tetszelegjenek Orbánék.

IMF-kampány reklámok

Fotó: Ránki Dániel, Index

Az IMG. Kft.-vel előzőleg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) is kötött egy 272 millió forint értékű keretszerződést az EU-elnökség ,,lakossági ernyőkommunikációjához" kapcsolódó feladatokra is és 1,575 milliárd forintért szerződött le velük a Magyar Turizmus Zrt. A Kreatív tavaly augusztusban arról írt, hogy a Közbeszerzési Hatóság adatai szerint az állami médiavásárlási tendereken az I.M.G. Kft. hasította ki a legnagyobb szeletet, a cég tavaly nyár végéig 2,45 milliárdnyi tendert nyert el.

600 millióból akarták megszerettetni magukat

Aztán itt van a Bell & Partners Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amely 600 milliós tendert nyert a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól, amely közbeszerzést írt ki médiastratégia-alkotási, médiatervezési és -vásárlási, reklámügynökségi, illetve online kommunikációs feladatok elvégzésére. A kormányzati kommunikáció célja az volt, hogy az állam "újra bemutatkozzon" a közössége tagjainak, valamint az értékközpontú kommunikációval a kormányzati döntések és ez által a kormányzat is szerethetővé váljanak - állt a szerződés részét képező kommunikációs stratégiában. Vagyis egyértelműen önmagát reklámozta a kormány súlyos több száz milliós állami pénzből.

Bell and Partners szerződés

A Bell and Partners réklámcéget 1997. szeptember elsején alapította Viszkei András és tesvére, Viszkei Márton. A társaságban az addig kisebbségi tulajdonnal bíró Viszkei András 2011. március 25-től egyedüli tulajdonosa a társaságnak. A reklámcég 2008-ban 250,99 millió forint árbevétel mellett másfél millió forint adózott eredményt ért el. Egy évvel későbbb a 144 milliós árbevételhet már csak 664 ezer forint adózott eredmény társult. A nagy ugrást - nem véletlenül - 2010-ben hajtotta végre a társaság, amikor is 826,12 millióra emelkedett a nettó árbevétel, aminek nyomán 19,314 milliós adózott eredménnyel zárta az évet a társaság - írta korábban a hvg.hu.

Viszkei Márton 2010 júniusától a BKV pályázatait is kiíró értékesítési osztályon dolgozik főmunkatársként. Viszkeiék alapították az Euro Publicityt is, amelyet 2008 szeptemberében vásárolt fel a Simicska-Nyerges egyéb közterületi érdekeltségeiben is fontos szerepet játszó svájci Walter Hediger, illetve a svájci Zollikonba bejegyzett Media und Marketing Group (részletesen lásd itt kifejtve). A kreativ.hu információi szerint innen vásárolta meg aztán tavaly október 26-án Simicska Lajos a céget, amelynek száz százalékos tulajdonosa.

Korábban az addict.blog.hu gyűjtötte össze, mekkora összegben nyert kormányzati tendereket a cég. Tavaly áprilisban ezt 2,6-4 milliárd forintra taksálták. Egyebek mellett a társaság az Agrármarketing Centrum 750 millió forintos keretösszegű tenderét nyerte meg 2012 áprilisában. A megbízás két évre szól, az eredetileg becsült keretösszeg akár 2,1 milliárdig is felkúszhat. De ők reklámozták a kormányablakokat is 25 millió forintért a múlt év őszén.

Most jön a java: kétmilliárd jut kommunikációra

A Fidesz-közeli kommunikációs cégek valószínűleg a következő szűk két évben sem fognak munka nélkül maradni. Ezt bizonyítja, hogy már megjelent a Miniszterelnökség 2013-2014. évre szóló milliárdos tendere. Ezen választják ki azokat az ügynökségeket, akik a 2013-2014. évi kreatív és médiavásárlási feladatokat fogják végezni összesen nettó 700 millió és 1,33 milliárd forint közti keretösszeggel. A tárgyalásos közbeszerzés kétfordulós lesz, az első rész a Miniszterelnökség 2013-2014. évi kreatív feladatainak ellátásához szükséges munkák elvégzésére, míg a második rész ugyanerre az időszakra szóló médiavásárlás. A közbeszerzésen való részvételre január 16-ig lehet jelentkezni. A nyertes jövő év március 1-jén láthat munkához, a befejezési határidő 2014. május 31.

Bajnaiék ellen is beindultak

A kommunikációs pénzeket az ellenzék lejáratására is szívesen használják, így indult el Bajnai Gordon ringbe szállása után a politikus elleni devalváló kampány (aminek mondanivalójával egyet lehet érteni - a szerk). A plakátokon Gyurcsány és Bajnai hajolt össze, a feliratok pedig így szóltak: ,,együtt tették tönkre az országot", ,,ebből már egyszer elég volt" és ",,nem felejtünk"".

Gyurcsány-Bajnai plakát

A plakátokon aláírásként a bekemenet.hu szerepelt. Az akció mögött a CÖF (Civil Összefogás Fórum) állt, ezt a szervezet elnöke, Csizmadia László jelentette. A CÖF egyik szervezője volt a kormánypárti békemeneteknek. Korábban a CÖF alapítója azt mondta, a kampányt és a hasonló mondanivalóval rendelkező kiadványokat adományokból kívánja megvalósítani. Nos a stop.hu-nak egy neve elhallgatását kérő, hirdetéssel foglalkozó szakember alsó hangon 15-20 millió forintra becsülte csak a napilapokban megjelent hirdetések összértékét, a kampány értéke összességében ennek többszöröse lehet. Nehezen hihető, hogy mindezt adományokból gyűjtötték össze.

Kovács Zita

barikad.hu

http://barikad.hu/allami_milliardokbol_probalja_eladni_magat_orban_es_csapata-201 30115
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rosszabbul járhatunk, ha szabira megyünk
  2013-01-15 19:55:58, kedd
 
  Rosszabbul járhatunk, ha szabira megyünk


Megjelent: 2013.01.15. 06:39|
Frissült: 2013.01.15. 06:39

A rendes szabadságra, a szülési és betegszabadságra is kevesebb pénzt kaphatunk, mint megszokhattuk és csökkenhet a felmentésre járó bérünk, végkielégítésünk is. Az idéntől ugyanis másképp kell kiszámolni ezeket a pénzeket, mint eddig.

Az idei évtől az új Munka Törvénykönyve már nem használja az átlagkereset fogalmát, hanem helyette úgynevezett távolléti díjjal kell számolni. Ez azt jelenti, hogy a szabadságra, beteg és szülési szabadságra, felmentési időre járó pénz és a végkielégítés alapja is a távolléti díj lett. (Abban nincs változás, hogy a betegszabadság idejére csak 70 százaléknyi ellátás jár.) De mit is jelent ez nekünk forintosítva?

Kevesebbet kaphatunk

Az átlagkeresetbe beleszámított minden, a kifizetőtől származó bruttó jövedelmünk (3 havi átlagban). A távolléti díjba viszont nem feltétlenül. Így a távolléti díjjal számolt szabadságra, betegszabadságra, felmentésre, végkielégítésre járó pénzünk is kevesebb lehet, mint eddig megszokhattuk.

Hogy tényleg kevesebb lesz-e, az attól függ, hogyan áll össze a keresetünk, és hogy milyen ütemezésben vesszük ki a szabadságunkat, illetve hogy voltunk-e betegszabadságon - magyarázta megkeresésünkre Vida Sándor munkajogász. Nézzük egyenként.

A pótlékok nem feltétlenül számítanak bele

A távolléti díjat az aktuális alapbér, és az előző hat havi időszakra kifizetett teljesítménybér és bérpótlék figyelembevételével kell megállapítani.

De például a műszakpótlékot és az éjszakai pótlékot csak akkor lehet figyelembe venni, ha a hat hónapon belül legalább 30 százalékban olyan munkát végzett a dolgozó, amely után ilyen pótlékokat kapott.

Az ügyletre és a készenlétre kifizetett bérpótlékot pedig csak akkor lehet beleszámítani a távolléti díjba, ha a megelőző hat hónapban átlagban havi 96 órányi ügyeletet vagy készenlétet rendelt el a munkáltató. Ha ezek a feltételek nem állnak fenn, akkor a pótlékpénzek kiesnek a távolléti díjból, vagyis kevesebb lesz például a szabadságpénzünk.

Viszont Vida Sándor szerint a rendkívüli munkavégzésre (vagyis a munkáltató által elrendelt túlórára) járó bérpótlék 100 százalékban beszámít a távolléti díjba. (Korábban a Schönherr Hetényi Ügyvédi iroda munkajogásza, Gergely Krisztina úgy nyilatkozott, hogy nem.)

A szabadságunk után sem jár távolléti díj

Ezen kívül csökkentheti a távolléti díjunkat az is, ha a megelőző fél évben szabadságon vagy betegszabadságon voltunk. Ugyanis a távolléti díjba nem számít bele az a munkabér, amelyre a munkavállaló a távollét tartamára munkavégzés hiányában is jogosult (pl.: szabadság, betegállomány időtartamára járó munkabér).

Praktikusan ez azt jelenti, hogy az a munkavállaló jár a legjobban, aki úgy veszi ki a szabadságát, hogy az előző hat hónapban nem volt sem szabadságon, sem betegszabadságon. És lehetőleg minél többet túlórázott is ebben az időszakban - erősítette meg Vida. Ez alapján érdemes egyben kivenni a szabadságot, és inkább a második félévben. Már ha ehhez a munkáltató is hozzájárul. Ez azonban nem biztos, mert csak 7 nap szabadságot kell a munkavállaló kérése szerint kiadni (legfeljebb két részletben). Viszont az is igaz, hogy a szabadságból legalább 14 napnyit egybefüggően kell kiírnia a munkáltatónak.

Nem mindegy, hány napos hónapban megyünk szabadságra?

Kaptunk olyan hírt is olvasóinktól, miszerint aki 20 munkanapos hónapban megy el szabadságra, az rosszabbul járhat, mint aki 22 munkanapot tartalmazó hónapbab veszi ki a pihenésre járó időt. Mert hogy kevesebb távolléti díjat kaphat.

A munkajogász szerint ez nem igaz. Mégpedig azért nem, mert a távolléti díj nem függ az adott hónap munkanapjainak számától. Hiszen a távolléti díj kiszámításánál az alapbérhez viszonyított óradíjhoz hozzáadják az utolsó hat havi teljesítménybér és/vagy bérpótlék hat havi ledolgozott munkaórákhoz számított átlagát, és így kapják meg a távoléti díj órabérét - mondta Vida Sándor.

Amit még nem árt tudni: a munkáltató alapbért köteles fizetni akkor, ha a beosztás szerinti munkaidőben nem foglalkoztatja a munkavállalót.

Forrás: FN24

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/01/14/rosszabbul-jarhatunk-ha-szabira-megyunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi zsidó nonszensz:
  2013-01-15 19:53:15, kedd
 
 
Napi zsidó nonszensz:
Eljárás indul Tyirityán Zsolt ellen, vagy mégsem?

Tue, 2013/01/15 - 16:17
http://www.szentkoronaradio.com/belfold/2013_01_15_napi-zsido-nonszensz-eljaras-i ndul-tyirityan-zsolt-ellen-vagy-megsem


A Mazsihisz honlapja számol be az ,,örömhírről", hogy eljárás indul a Betyársereg ellen, de aztán ők írják le, hogy nem is... Maximum az árusok ellen. A cikket változtatás nélkül közöljük.
(http://mazsihisz.hu/index.php?scid=n5814)

Értesüléseink szerint mégis eljárás indul a 2011 nyarán a Magyar Sziget fesztiválon Tyirityán Zsolt az úgynevezett ,,Betyársereg" nevezetű szervezet vezetője által elhangzott gyűlöletkeltő kijelentések ügyében.

Mint az ismeretes a 2011 év nyarán megrendezett Magyar Sziget fesztiválon Tyirityán Zsolt, az úgynevezett Betyársereg nevezetű szervezet vezetője többek között azt a kérdést tette fel, hogy ,,bennünk lesz-e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?". Kijelentette: ,,el kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszínt lát".

A Legfőbb Ügyészség hivatalból felülvizsgálta a korábbi határozatokat, és ugyan a jelenlegi jogi környezetre hivatkozással továbbra sem látják annak lehetőségét, hogy az ott elhangzottak miatt vádemelésre kerülhessen sor, ugyanakkor megállapították, hogy az ott lévő árusok olyan tárgyakat árultak, amelyek a Btk. 269/B.§ -ában foglaltakba ütköznek, mert önkényuralmi jelképek használata történt. (Szerk.: Tehát nem indul eljárás a Betyársereg ellen, de az árusok ellen nyomoznak...)

Az ügyben megkezdődik annak a tisztázása, hogy kik tehetők felelőssé ezért a cselekményért, és ha megtalálják az elkövetőket, megindulhat ellenük a nyomozás.

Mindez abból a levélből tűnik ki, amelyet a Legfőbb Ügyészség írt Feldmájer Péter MAZSIHISZ elnöknek a Legfőbb Ügyésznél tett 2012. június 19-én felvetett problémákkal kapcsolatban.

A levél tartalmazza azt is, hogy a Legfőbb Ügyészség szerint is szükség van a közösség elleni uszítás törvényi tényállásának módosítására, amelyet a MAZSIHISZ már hosszú idő óta szorgalmaz a törvényhozóknál.

(Mazsihisz nyomán Szent Korona Rádió)

Related Links
A Betyársereg hamarosan ismét online - ,,az emberek nemesítése a fő feladatunk"
Tyirityán Zsolt (Betyársereg) volt Budaházy műsorunk vendége (letölthető)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cionisták vezette pénzhatalmista köröknek üzentek az orszá
  2013-01-15 19:50:17, kedd
 
 


A cionisták vezette pénzhatalmista köröknek üzentek az országpusztítók az ingatlanadókkal
2013. január 13. 21:10
Hunhír.info

Kódolt üzenetet küldött a nemzetközi pénzügyi köröknek Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc többek között azzal, hogy hatalomra kerülésük esetén bevezetnék az ingatlanadót, valamint a tandíjat. A balliberálisoknak minden támogatásra szükségük van a választások megnyeréséhez, ráadásul a nyugati (CIONISTA) érdekkörök nagyon szeretnék, hogy Bajnai mindenképpen tagja legyen a következő Országgyűlésnek.

Az elmúlt napokban egyre több részletet tudhatott meg a széles közvélemény a különféle ellenzéki alakulatok leendő választási programjáról. Pénteken a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció anyagát lehetett olvasni, amelyben többek között az ingatlanadó és a tandíj bevezetése, valamint a gyermekek után járó adókedvezmények eltörlése szerepel. Ez a tervezet nagyban hasonlít a Bajnai Gordon által irányított Együtt 2014 eddig részleteiben megismert gazdasági elképzeléseihez. Sokakban fölmerül a kérdés, hogy vajon miért ilyen, a választók széles tömegei számára népszerűtlen lépésekkel kampányol a balliberális oldal.

A kérdés megválaszolásához érdemes visszamenni az időben egészen a szociálliberális kormányzásig. 2002 és 2010 között a bankok és a más, nem a közvetlen termelési szektorban lévő multinacionális vállalatok meglehetősen nagy profitokat értek el. Ennek csak egyik eleme volt, hogy a pénzintézetek a nyereségérdekeltségeik miatt mindent megtettek annak érdekében, hogy a lakosság minél nagyobb része a devizakölcsönöket részesítse előnyben. Persze ehhez a jegybank asszisztálása mellett az is kellett, hogy a Medgyessy-kormány megszüntesse a kedvezményes forinthitelezést.

Bajnai és Gyurcsány a multik oldalán

Ezzel a gyakorlattal szakított a 2010 májusában hatalomra került Orbán-kormány, amely a bankadó és a multiadó meghirdetésével a közterhek igazságosabb elosztása felé indult el. Ez természetesen rengeteg érdeket sértett, és egy percig ne gondoljuk, hogy a korábbi évek extraprofitját elvesztő vállalatok nem próbálnak a kialakult helyzeten változtatni. Már korábban szóltak hírek arról, hogy Bajnai Gordon és a francia GDF Suez meglehetősen baráti viszonyban van egymással, ráadásul a volt miniszterelnök a cég pécsi eltávolítását követően Canossát is járt Párizsban.

Mindezek alapján a balliberális oldal fölmerült ötletei egyértelmű üzenetnek számítanak a nemzetközi üzleti körök felé. Egyrészt egy ilyen programmal könnyedén hozzájuthatnak a Nemzetközi Valutaalap hiteléhez, másrészt a hazai multik egy része megszabadulna a rá kiszabott adók alól, így visszaállna a korábbi ?rend?. Gyurcsányék kiszivárgott programja mögött azonban egy másik motívum is meghúzódik. A DK támogatottsága jelenleg 1-2 százalék között mozog, így mindenki segítségére szükségük van ahhoz, hogy politikusaik 2014 után is a képviselői padsorokban üljenek, valamint a bukott kormányfő mindenáron vissza akarja szerezni azon (CIONISTA) körök bizalmát, akiknek a segítségével 2006-ban meg tudta nyerni a választást.

Miért is kell ingatlanadó?

A programok legérdekesebb eleme az ingatlanadó, de miért is fontos ennyire ennek a bevezetése? A nyugati gazdaságpolitikai filozófia egyik fontos eleme ez az adónem, és a nemzetközi szervezetek képviselői is körömszakadtáig ragaszkodnak hozzá. Azzal, hogy Bajnai és Gyurcsány ezt fölvette a programjába, egyértelmű kódolt üzenetet küldtek nyugati segítőiknek. Számukra egyelőre az a legfontosabb, hogy Bajnai mindenképpen bejusson a következő parlamentbe, ha esetleg kormányra kerülne, az még szerencsésebb lenne a számukra.

Forrásaink szerint az IMF-fel való tárgyalások során szembesült a kormány azzal, hogy az ingatlanadó bevezetése miért is annyira fontos a nemzetközi intézményeknek. Mivel Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban ez egy bevett adózási forma, így a bankárok felfogása szerint az, hogy hazánkban nem létezik, egy kiadási tétel az állam részéről, amivel úgymond fölöslegesen támogatja az állampolgárokat.

Abban a 12 évben, amikor az MSZP?SZDSZ-koalíció volt hatalmon hazánkban, több esetben is a nemzetközi cégek érdekei szerint születtek meg a döntések. A legjellemzőbb példa, hogy a Horn-kormány az energiaszektor privatizációja során előre biztosította a cégek fix nyereségét az általuk végzett szolgáltatás színvonalától függetlenül. Úgy tűnik a kiszivárgott programok és tervek alapján a baloldal és a nemzetközi cégek ismételten egymásra találtak, amelynek haszonélvezője bizonyára nem a ?kisember? lesz.

Hunhír,.info - mno

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60999
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a Don-kanyarra is rátelepedtek, Hende ott csúszott-mászo
  2013-01-15 19:48:55, kedd
 
 

Már a Don-kanyarra is rátelepedtek, Hende ott csúszott-mászott előttük
2013. január 14. 06:57
Kostás Roland - Hunhír.info

zsido_temeto.jpgA saját, szokásos sirámaik kifejezésére, és újabb hűségnyilatkozat kicsikarására használták fel a rettegéskultuszosok a doni áttörés 70. évfordulóját. A budapesti Holokauszt Emlékközpontban rendezett szeánszon a honvédelmi miniszter megint a zsidókkal szembeni tartozásunkról beszélt, ordaseszmézett, meg holokausztozott, és biztosította a követelőzőket, hogy a magyar bunkó szembenéz bűnös múltjával.
Szita Szabolcs, a Holokauszt Emlékközpont ügyvezető igazgatója a rendezvényen azt mondta: a honvédség keretében a munkaszolgálatosok többségét faji alapon a zsidók tették ki, de így szolgáltak a behívott szerbek, vendek, románok, ruszinok és rutének, cigányok, valamint a szombatisták és a Jehova tanúi is. Felidézte, hogy munkaszolgálatban vesztette életét sokak mellett Szerb Antal író, Radnóti Miklós költő, Rejtő Jenő író, újságíró és Petschauer Attila olimpiai bajnok kardvívó, újságíró is.

Sessler György, a Munkaszolgálatosok Országos Egyesületének elnöke beszédében felidézte: hetven évvel ezelőtt, január 12. és február 9. között naponta tízezrével pusztultak el vagy lettek hadifoglyok a doni hómezőkön magyar katonák és munkaszolgálatosok. A feljegyzések szerint a szovjet frontra küldött közel 50 ezer munkaszolgálatosból csupán 6-7 ezer került haza. A halottak közül legalább 35 ezren árkok mentén elkaparva, jeltelen sírokban vagy temetetlenül porladnak Ukrajna és a mai Oroszország földjén - hangsúlyozta.

Szita úr meséjéből tehát megtudhatjuk, hogy ebben az esetben a zsidó megnevezés faji hovatartozást jelent, és a magyarországi nemzetiségek, köztük mondjuk a vendek is áldozatul estek az akkori náci magyar kormány gonoszságának. Erről ugyan még nem hallottunk, de hát arra való a közpénz-milliárdokból fenntartott holoközpont, hogy ilyeneket is kiderítsen a magyar történelem szerintük legborzasztóbb időszakáról. Az persze nem zavatja a híres történészt és tényfeltárót, hogy a cigányok besorozott magyar katonaként járták meg a világháború poklát, így eleve nem lehet szó faji diszkriminációról. Az egyik cigány katona, a másik munkaszolgálatos faji alapon? Hogy is van ez, Szita úr? Sessler úr érdekfeszítő előadásából meg az derül ki, a munkaszolgálatos zsidóknak is van közpénzen fenntartott egyesületük. Azt viszont nem tudjuk, hogy akkor most az oda tartozó jó emberek micsodák, illetve egyet mégis: természetesen ők is holokauszt túlélők, és jár nekik a dupla örökkárpótlás. Minden estre az is bizonyossá vált a nagy elkülönüléses zsidó ünnepség kapcsán, hogy a Don-kanyar áldozatai között felülreprezentáltak voltak a zsidók, akik közül tízezrek jeltelen gödrökben, árokpartokon porladnak, mert a gonosz náci magyar katonák még a végtisztességet sem adták meg nekik. Nesze neked keresztény-zsidó párbeszéd, meg a múlt kibeszélése. Előre borítékoljuk a végeredményt, hogy ebből megint csak a zsidó - magyar ellentét kiélezése jön ki



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61000
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Liberálfasiszták közpénzen
  2013-01-15 19:48:07, kedd
 
 

Liberálfasiszták közpénzen

Korunk jellemzője nácit és fasisztát kiáltani, amikor valaki védeni próbálja az övét, miközben ezek a hangoskodók képviselik az Új Világ valódi arculatát, a Nemzetközi Pénzoligarchia által fizetett túlzásokba eső liberálisok, és demokraták fasizmusát, egy újfajta nácizmust, ami nemzetek feletti egységesülést kiván a liberalizmus eszmeisége, s annak minden bornírtsága alatt .

Az amerikai vezetés, e cionista érdekközösség hatása alatt vergődik, miközben felszámolta országának a szabadságjogait, amelyeket alkotmánya biztosított neki már megalakulása óta . Demokrata párti politikusokat egyazon erő támogatja, működteti, sőt élteti, mint a Republikánus Pártot, akik úgy viselkednek a világpolitikában, mint az elefánt egy porcelánkereskedésben .

Vannak fontosabb tennivalóink, mint a túlhasznált holokauszt mítosz zsarolására épülő dogmarendszer sulykolása, ami bűnös nemzetet kreál, amerre megnyilvánulhat, miközben azt korbácsolja megnyilvánulásaival, aki élteti, erőt ad neki és fegyveres szolgálatot teljesít számára . Izrael meghosszabított keze messzire elér a mai túlmédiatizált világba, ahol az elhallgatás fegyverével nemlétezővé tesznek olyan ideológiai megnyilvánulásokat, amelyek ártani tudnának nekik .

Ezek a liberálnáci aberáltak észre sem veszik, hogy mennyire gyűlölik őket ismeretlenül, sőt életük balratolódását is tőlük eredeztetik, miközben a másirányú propagandagépezet teljes sebességgel munkálkodik ennek az ellenkezőjét közölni, az emberiség halálraitélt tagjai felé . Több mint hétmilliárd ember felesleges ezen a számunkra egyedüli, kékszínű bolygón, amelyet kisajátítottak maguknak, felvásárolt játékpénzen egy ideológiailag egységes embercsoport, kik földünk minden országában vezetésközelbe kerültek, az adott ország képviseletében .

Pedig Hitler Németországa figyelmeztetés lehetne számunkra, ahol a szocializmus eszmeiségét felhasználva, egy nemzet fajtársait igyekezett helyzetbe hozni, a közibük férkőzött idegenekkel szemben . Olaszország is megtisztulást hirdetett az első nagy háborút követő nyomás ellenhatásaként, amelyet csak a második világégés után lehetett úgy ahogy felszámolni . Az emberek szívéből nem lehet száműzni a szabadság valódi eszmeiségét .

Ma mindannyian mintha a saját magunk ellenségei volnánk, igyekszünk elpusztulni egy idegen kultúra médiahatalmának szirénhangjait hallva, ami szennyezi a tiszta gondolkodás rejtélyes módozatait, de befolyásolja eközben az egyént magát, ami az individualizmus eszmeiségével a tarsolyában, képtelen megtalálni helyét egy társadalomban . Izrael fajgyűlölő műállama egyedüli az egész világon, akiknek elhallgatják cselekedeteiket, amit az általuk elnyomott kisebbségeikkel tesznek .

Érdekes eseményt tartanak mozgásban már augusztus óta sportberkekben . Az MLSZ barátságos mérkőzésre invitálta Izrael futballistáit . Persze ez a megosztó műállam már létezésével is indulatokat korbácsol szinte pillanatok alatt, nem beszélve egy adott felvásárlás alatt álló ország nevében tevékenykedő, idegen zászlók mögött megbúvó bajkeverők, most is lehetőséget láttak abban, hogy ártsanak hazánknak az elkövetkező világbajnoki selejtező mérközés keretében Románia ellen .

Kik voltak ezek a bekiabálók ? Kik fordítottak hátat a zsidó himnusz hallatán ? Nem tudni ! Nem is akarja megtudni senki, csak a gyűlöletbeszédet törvénybeiktató elemek hangja hallatszik, akik minden bizonyíték nélkül hoztak döntést hazánk ellen . Üres lelátók előtt kell lejátszuk ezt a fontos mérkőzést egy, a Trianon palotában jutalmazott ország csapata ellen . Micsoda őrület ! Felszalámizott világunk egyik konfliktust okozó lehetősége, a sport kereteiben feltüzelt lakosság egymás ellen fordítása . Nem véletlen a ?libások? ellen csúfolódó fradisták ellenérzése sem, ami jóval messzebbre nyúlik vissza, mint magának a futballnak a feltalálása .

Polkorrekt lózunggal operáló sportadminisztráció alapos tévedése ez a sokakat megmozgató döntés, amit a Rágalmazás Ellenes Liga feljelentésére kezdeményeztek . Miért nem foglalkozik a FIFA sportvezetése rendezvények lebonyolításával a szólásszabadság elbírálása helyett ? Adott egy közelkeleti kis műország, akiket Európába rangsorolt be egy földrajzból elégtelenre vizsgázó, politikailag elkötelezett bizottság, akik globális megmérettetéseket szerveznek, a kettős beszéd figyelembe vételével . Nem kellene . A sport sajátos természete miatt az indulatok háborúk híján, sportmérkőzéseken szabadulnak el . Kicsiny, háborúszerű érzelmeket szítanak, majd lenyugodva, mindenki elfogadja az eredményt .

Világunk rozoga intézményrendszere csetlik-botlik saját törvényeinek a labirintusában . Minden lépésünkre jogszabályok ezreit hozzák, amelyeknek részalkalmazása is ellehetetlenítheti egy társadalom zavartalan működését . Régebben a mózesi tízparancsolat is elegendő volt az erkölcsi értékelés alpjainak, de ma egy sokezeroldalas jogmeghatározás sem engedi révbe jutni az egyszeri szemlélőt . Valaminek változnia kell ebben a zátonyra futott, s ott himbálódzó világnak, amelyet eltérítettek száz évvel ezelőtt Amerikában, Jekill szigetén .

Ez a pénznyomtatáson alapuló művilág, időszakos válsághelyzeteket erőltet reánk, ahol valódi vagyon kerülhet idegen kézre, egy megbeszélt gombnyomás, mesterkélt célirányba tartásának a következtében . Sokan tárgyalják ezt a témakört, de felnőtt emberek képtelenek meghallani ezt a figyelmeztetést . Ott folytatják mind, ahová a kor eseményei a partra vetetik őket . Sokan ragaszkodnak a konchoz, amit árulásukért kaptak, egy politikai rendszerrel korábban, miközben az okosabbak átugrottak a már süllyedő hajóról, a mellettük elszáguldó gyorsnaszádra .

Ezek a Vörös-tengerészek mindig célirányba állítják iránytűjüket, amely valami októl fogva nem északra lett kalibrálva, hanem a Kárpátmedence, sokezer év óta magyaroklakta őshazája felé, amit szóban már kisajátítottak maguknak, sőt zsebszerződések útján fel is vásárolták városonként . Isten nekünk adta ezt a csodálatos országot, s nekünk kötelességünk megvédeni azt idegen hódítóinkkal szemben, akik szivesen beleülnek a más által létrehozott paradicsomba . Bábel tornya ez a javából kérem . Csak emlékeztetőül szeretném megjegyezni, hogy a magyarok nem 896-ban jöttek ide, átverve a morva törzseket, akik még mindig ugyanott élnek, Morávia területén, ahová őseik telepedtek, hanem amióta a székely-magyar rovásírás először megjelent a kőkorszaki ember idejében . Jézus után 125-ben például Jazig-es (jászok) éltek a Duna-Tisza folyók által elzárt területen a rómaiak szerint, akiket nem sikerült meghódítani e nagy birodalomnak soha . Ma jászokként ismerik ezt a népcsoportot, akiknek néptáncegyüttese nyerte egy hónappal korábban a Fölszállott a páva népzenei vetélkedőt !

Szóval ideje lenne felűlvizsgálni az ellenünk működő, közpénzen tartott akadémia tagjainak elkötelezettségét az országgyűlési képviselők mellett, akiknek az izraeli-magyar kettős állampolgársága bizony, nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet egy konfliktus esetén . Történelmünket ellenségeink írják ! Azok, kik már kétszer is legyőztek minket, mások által kirobbantott világméretű háborúk következtében . Az igazi okokról Benjámin Friedman már korábban beszámolt a világnak, de aki nem ismerné, érdemes meghallgatni magyar nyelven, mik voltak a kiváltó okai ennek, a soktízmillió ember halálát követelő aljasságnak .

Adópénzből fizetjük azokat, akik ellenünk dolgoznak, sőt világméretű össeesküvést szítanak mindenki ellen, aki nem tartozik közéjük . Liberálfasizmus ez a javából, kik láthatóan világuralomra törnek . Nem is olyan régen felelősségre vontak bennünket a nemzetünk gyilkosai, hogy miért nem léptünk fel a Harmadik Birodalommal szemben . Nos, jelenleg sem könnyebb a helyzetünk, mert ezt is egy legalább ennyire alapos előkészítés után hozták létre azok, akik a korábbi világméretű válságokat is kirobbantották .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma a nemzet láthatatlan vére folyik! Tét a megmaradás!?
  2013-01-15 19:47:33, kedd
 
  Ma a nemzet láthatatlan vére folyik! Tét a megmaradás!?
2013. január 13. 18:40
Hunhír.info
Tián József, nyugalmazott utász ezredes mondott megindító beszédet a Don-kanyarban elesett magyar hősök tiszteletére tartott megemlékezésen szombaton Pákozdon.

Tián József szavait alább közöljük.

"Ismét itt vagyunk! Emlékezünk! Emlékezünk, mert az idő már oldotta a fájdalmat, a személyes szeretetet. A felnövekvő, egymást váltó generációkban már csak a tett tisztelete erősíti az emlékezet gyökerét.

Hozzád, Te Katona, már szinte személyes jó barátként jövünk beszélgetni e gyászos évforduló közelében.

Igaz, a valóságos neved nem tudjuk, de adtunk másikat! Te vagy A Katona! Csupa nagybetűvel! Alkottunk Neked képzeletbeli családot, barátokat, sorstársakat. Róluk meséltünk Neked egy esztendeje! Számunkra Te képviseled azt a közel kétszázezret, akik elé minden évben főhajtással járulunk.

A család, szűkebb pátriád, sorstársaid léte került szóba tavaly. Az utolsók között csak mellékesen kérdeztél a Hargitára, a Hazára.

Ma már, úgy hallom hangsúlyodból, inkább a Haza sorsa érdekel! Joggal kéred számon, miért fogy a magyar? Nincs háború! Mi történik itt, mikor demokrácia, mindenféle békét biztosító szövetségek, nemzetek szabadságát garantáló egyezmények vannak?

Kérdésed egyszerű, világos! Válaszolni mégis igen nehéz! Megváltozott az ellenség. Megváltozott a fegyver, új, aljas a harcmodor!

A túl könnyen ment, rendszerváltásnak nevezett, tulajdonos váltás után dögmadarak gyülekeztek szép Hazánkban! Nem támadtak szemtől-szembe, ahhoz gyávák.

Aljas aknamunkát indítottak! Előre tervezetten butították a népet, az érdeklődést a mindennapi megélhetés sallangjaira irányították a ?mert Te megérdemled? hazugságra támaszkodva. Közben a háttérben teljes erővel folyt az agymosás, felállították az adósság-csapdát, felvásárolták a létfenntartási stratégiai ágazatainkat, minden eszközzel csábító jövőt hazudtak nekünk.

A munkahelyeket megszüntették, a béreket a megélhetési szint alá csökkentették. Minden erőszakot ?jogszabály? mögé bújtattak, így aztán minden aljasság, rablás és erőszak törvényes lett.

A csalás, a hazugság, a nemzetközi fondorlat, a lassan nyilvánossá váló gyarmatosítás lett a valóság.

Az utóbbi 20-25 évben oda jutottunk, hogy már tiltakozni sem tudunk a szervezett kifosztás ellen, mert az azonnali retorzió ? munkanélküliség, büntetés, végrehajtás ? létedet kérdőjelezi meg.

Most meg azt kérdezed ki teszi mindezt velünk?

Erre már könnyebb válaszolni! Az évek során létrejött az, a népe kifosztására szakosodott áruló banda, aki még önmagát is ámítva a jogszabályra, multi főnökére hivatkozva nyúzza bőrödet. Persze azért fél és ideges mert, tudja, hogy léte csak addig biztos még feltétel nélkül szolgál, láthatatlan gazdáinak.

Ők azok, akik a pénz és a piac mindenhatóságát szajkózzák, az éhenhalást, megfagyást objektív következménynek tekintik. Ha veszélyben érzik magukat nem riadnak vissza a közvetett vagy akár a közvetlen gyilkosságtól sem.

Hallom mondod, a magyar ember dolgos, ügyes, a jég hátán is megél!

Így is volt, amíg hagyták! Nézzünk el hajdan volt faludba. A szép nagy porták-, tiszta udvar, gazdasági udvar, zöldséges, gyümölcsös, kis virágoskert követték egymást.

Minden háznál 1-2 tehénke, mellettük növekedett a borjú, az aprójószág számát csak a háziasszony tudta, oldalt a ólakban, az ételmaradék feldolgozójaként röfögött néhány kolbásznak, sonkának való.

Meggyőztek bennünket, hogy portának elég 20-25 m, nem kell falulegelő, pénzért el lehet adni, a húsféle, a tej meg a zöldség a TESCO-ban terem! Ha esetleg kételkedtünk jött az árulók által hozott jogszabály és nem tehetsz ellene semmit.

Régi faludban már egyetlen tehén sincs, a kakas-kukorékolás nosztalgikus esemény, a disznóvágás már-már idegenforgalmi látványosság.

A dolgos férfiember feleslegessé vált, ingázik a városba éhbérért, de már ott sincs gyár, üzem, marad a külföld.

Ez még mindig nem elég az örökké éhes Mammon-szolgáknak. Szed Tőled füst adót, talajterhelési díjat, szemét díjat, csatorna- és vízdíjat, villanyszámlát. Néha, ha úgy dönt, nem létező járványra hivatkozva kipusztítja baromfijaidat, manapság jópénzért korszerű ?rendszámot? szereltet megbecsült házőrzőidre. Nincs munkád! Kit érdekel! Fizess! Ha nem, viszem a házadat!

Miért tűritek? Mindennek van helye mondod: A háznál a nyesedék, a papír, a csutaszár elég a kályhákban, katlanban. A zöld hulladék kiváló humusz lesz, az egy-két törött üveg, vasdarab bőven elfér a falu valamelyik épülő házának az alapjában.

Erre is van jogszabályi válasz! Ha egy maréknyi hulladékot sem teszel a kukádba, akkor is fizetni kell a kirótt kvantumot.

Hagyod a gazdaságot, mert számodra Érthetetlen! Igaz? Egészségünkről érdeklődsz!

Tudod, ez viccnek hangzik, de igaz! Magyarországon nincs egészségügy, helyette betegségügy van! Ebben van a nagy pénz, nem az egészségben! Több a gyógyszertár mint az élelmiszerbolt, a médiák szerint nem is ember az aki nem szed valamilyen pirulát. Jó üzlet! Gyártani fillérekért, eladni ezrekért!

Mesélhetnék még Neked, ezernyi szövetségről, unióról, alapítványról, intézetről, belföldiről, külföldiről melyeknek csak egyetlen dolga van: Bizonyítani saját léte nélkülözhetetlenségét! Itt aztán el is fogy az állam pénzének java. A maradékon a törvényes rablásra szakosodott hazai árulók osztozkodnak!

Mi, becsületes utódaid csak fizetünk! Ma már az ország nagyobbik fele! Tanulásért, egészségért, levegőért, vízért, földért, pihenésért, szövetségi tagságért, életért és halálért, a puszta létünkért.

Bajainkat, gondjainkat írott malaszttal orvosolják, az igazi gyógyírt nem is keresik!

Fosztogatóink, élősködőink a panaszt nem hallják! Úgy gondoljuk és érezzük többen és többen, hogy Nekik robbanás kell! Azt majd meghallják!

Egyre többen valljuk magunkénak, hisszük, mert látjuk Táltosaink több mint félszáz éves jóslatát:

Nemes lovag-ősök fehér liliomán tipródik a nemzet.
A csősz tolvaj, a bakter rabló, a bíró cinkos.
A különb nem viszi sokra, mert irigylik.
Ki-ki rántja lefelé a másikat - az országot együtt.
Lenézett népek mögött kullog a magyar!
A nemzet talpa alatt röpülő szőnyeggé válik a föld!?

Nem sorolom tovább Te Katona! Veszteségeink óriásiak. Több százezer, ereje teljében lévő külföldre ment, más több százezer itthon lett földönfutó, megint mások az életüket eldobva menekültek. Harcunk nem olyan véres és nem olyan hősies, mint a Ti harcotok volt. Ma a nemzet láthatatlan vére folyik! Tét a megmaradás!

Azért bízz bennünk! Bennünk, akik Tőled kapunk erőt. Egyre többen vagyunk, a nemzet java, akik nem tűrik a további rablást, pusztítást és visszaverik az ezerarcú ellenséget.

Katona! Szeretnék elbúcsúzni Tőled egy újabb esztendőre! Útravalóul, biztatásul Neked és magunknak idézem Tamási Áron örökbecsű gondolatát:

Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan!?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.