Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Tartálykocsi újratöltve: barna víz folyt a lajtból az osztás
  2013-01-02 22:09:31, szerda
 
 
Tartálykocsi újratöltve: barna víz folyt a lajtból az osztáson

2013. január 2. 17:29 , Legutóbb frissítve: 2013. január 2. 17:44

tartálykocsi újratöltve, barna víz folyt a lajtból az osztáson, honvédségi lajtos kocsi, kaposvári boconádi logisztikai ezred, lajtos kocsival szállítják az ivóvizet, ónos eső, Országos Vízügyi Főigazgatóság
Egy uniós előírás miatt január elsejétől öt somogyi településre, a helyi víz egészségügyi határértéket meghaladó arzéntartalma miatt, lajtos kocsival szállítják az ivóvizet.
Mik ezek?

- De hiszen ez a víz barna! - csodálkozott rá szerdán Patalomban Zsigrai Józsefné a honvédségi lajtos kocsiból kiporciózott vízre, mely valóban mintha kissé homokosnak tűnt volna. A kaposvári Boconádi logisztikai ezred katonái értetlenül tárták szét kezüket, ugyanis vízszállítás előtt az előírásoknak megfelelően kifertőtlenítették a tartályt, tehát a probléma nem a szállításkor keletkezett.

Merthogy egy uniós előírás miatt január elsejétől Patalomba - s még négy másik somogyi településre, illetve a dél-baranyai Matyra - a helyi víz egészségügyi határértéket meghaladó arzéntartalma miatt lajtos kocsival szállítják az ivóvizet, melyből a jogszabály szerint minimum napi három litert kell biztosítani mindenkinek.

A Kaposvár melletti településen, Patalomban - a helyi idősek otthona lakóival együtt - 365-en élnek, így a logisztikai ezred katonái egyköbméteres tartállyal érkeztek a faluba, ahol az öregek otthona mellett három helyen szolgáltatnak vizet kétnaponta. Pontosabban az idősek otthonába naponta mennek.

- Az arzént nem lehet érezni a vízben - magyarázta Keszler Ferenc polgármester. - Az uniós szabványérték tíz mikrogramm/liter, nálunk az utolsó mért adat tizenkettő volt... Igaz, volt már tizenhat-tizennyolc is. Negyven éve isszuk ezt a vizet, tudomásom szerint soha, senkinek nem volt baja tőle. Hidroglóbuszból kapjuk, a falu elején néha volt egy kis szaga, de inkább ammóniásnak tűnt. De ha egyszer ez az előírás, hát értesítettünk mindenkit, a honvédség is függesztett ki tájékoztatót, kényszeríteni azonban nem lehet senkit, hogy innen vigye a vizet.

- Hogyan kell feltölteni? - érdeklődött a lajtos kocsinál Bagyali Dénesné, mire a csapot kezelő katona szolgálatkészen nyúlt a vödörért: - Tessék hagyni, segítek!
- Kávéhoz, teához lesz - magyarázta az asszony, miközben a fehér zománcos vödör megtelt a nem teljesen tisztának tűnő vízzel.
Barna víz folyt a lajtból az vízosztáson Barna víz folyt a lajtból az vízosztáson

A katonák állították, bevizsgált vizet hoztak a magyaratádi csapról, s a reggeli vételezésnél, amikor még sötét volt, nem látszott, hogy bármi baja is lenne a folyadéknak. Nem úgy, mint kedden, amikor Nagybajomban ki kellett folyatniuk az első adagot, mert ott láthatóan barnás vizet kaptak.
- Mindegy, kipróbáljuk - tartotta oda edényeit Zsigrai Józsefné a csap alá. - Nekünk, mondjuk, vélhetően nem kellene vízért jönnünk, ugyanis felszereltünk egy mágneses szűrőt, s az állítólag kivonja az arzént a vízből.

Az idős asszony azt sem értette, ha negyven évig senkit sem zavart, mit isznak, miért éppen most kell lajtos kocsi a faluba, hiszen fél éven már nem múlhat semmi - az ígéretek szerint legkésőbb az idei őszre minden érintett településen felszerelnek egy tisztító-szűrő berendezést - amit szintén a honvédség gyárt majd le -, melynek köszönhetően egészséges csapvíz jut majd mindenkinek.

- Hát nem is tudom, ezért érdemes-e eljönni - nézegette flakonja tartalmát Lenhardt Attila is. - Meg aztán nem biztos, hogy ideális megoldás, hogy csak délelőttönként lesznek itt, hiszen így azok, akik dolgoznak, nem tudnak eljönni vízért, vagy legalábbis csak komolyabb szervezés után. Ilyen vízért megéri egyáltalán?

- Mi csak szállítunk, a minőségről nem tehetünk - mondta erre Kátai Róbert őrnagy, a logisztikai ezred kommunikációs tisztje, aki hosszas telefonokkal próbálta kideríteni, mi lehet az oka a víz cseppet riasztó színének. Utóbb kiderült, vélhetően magasabb a vas- és mangántartalma, ám természetesen nem éri el az egészségügyi határértéket. Ennek ellenére a boconádisok - akik a hat településen 3730 ember ivóvízszükségletét elégítik ki - úgy döntöttek, leengedik a lajtos kocsi tartalmát, s inkább újból feltöltik, így legalább bizonyosan kiderülhet, nem a tartály miatt lett színe a víznek...

Miután egyeztettek a vizesekkel, átautóztak Magyaratádra, ahol kiderült, ugyanabból a csapból kapják majd az új porciót is. A vízművek munkatársa meg is nyitotta a csapot, s állította, tiszta a víz. A katonák azonban most már óvatosabbnak bizonyultak, egy pohárral mintát vettek, s kiderült, valóban nem a tartályban volt a hiba: a pohár alján jól látszottak a barna szemcsék. A helyzet jó negyed óra után is csak minimálisan javult, ám idővel kitisztult a csap, így a boconádisok immár kristálytiszta vízzel térhettek vissza Patalomba. Egyúttal - bár nem lett volna feladatuk, s nem is ők hibáztak - visszamentek az idősek otthonába is, s kicserélték a lakóknak reggel kimért mennyiséget.

Háromfán egyelőre nem kértek a lajtkocsis vízből

Ónos eső esik Háromfa táblájánál, ahol a Magyar Honvédség lajtos kocsiját várjuk, amely Kaposvárról indult, majd Barcson vette fel a szállított vizet. Lejárt ugyanis az Európai Bizottság által adott haladék: Magyarországnak december 25-ig kellett volna megoldania az egészséges ivóvízellátást. Az Európai Unió szabványa szerint a csapvíz arzén tartalma nem lehet magasabb 10 mikrogrammnál literenként. Háromfán az elmúlt időszakban már mértek 7,4-es, de 15-ös átlagot is.

Amíg várakozom, összefutok néhány falubelivel.
- Nem értem ezt a lajtos kocsi dolgot - mondja az egyik. - Mi az, hogy december 25-én éjfélig még ihattunk a csapról vizet, aztán már nem egészséges?
- Nem érzem, hogy az ivóvíz veszélyes lenne - teszi hozzá egy másik. - Eddig is ezt ittuk, most is ezt fogjuk, persze az ingyenes vízosztást azért ki kéne használni.

- Úgy látjuk, hogy az emberekben még nem tudatosult, hogy tiszta ivóvizet kérhetnek tőlünk - fagyoskodunk a Honvédség koordinátorával. - Előző úti célunkon, Bakházán mindössze 35-en vették igénybe a szolgáltatást.

Közben Háromfán egyelőre senki sem érkezik az egészséges ivóvízért. Pedig a lakosság már a múlt héten szórólapos értesítést kapott a kocsi érkezésének időpontjairól és öt megállási helyszínéről.
- Most gyorsult fel az ivóvízminőség javító program a településünkön - tájékoztat Brantmüller Zoltán polgármester. - Az Országos Vízügyi Főigazgatósággal november végén kötöttünk konzorciumot, de véleményem szerint ezt korábban kellett volna intézni, és már tiszta ivóvizünk lenne. Hozzáteszi: 2011 végén hoztak létre Bakházával egy társulást, és kedvező feltételekkel 5,5 millió forintot nyertek az előkészítő munkára. A projekt végére azonban még várni kell, legkorábban 2013. október végén zárulhat. Eddig jár a lajtos kocsi is Háromfára.



A következő állomásunk Babócsa, ahol szintén kétnaponta, három helyszínen adja a vizet a Honvédség.
- A víz arzéntartalmában sajnos nem lehetünk biztosak, mivel ezek már régi adatok, szívem szerint friss eredményeket kérnék - így Jungné Kovács Piroska polgármester. - Nem biztos, hogy sokan fogják igénybe venni a faluban, mégis plusz adminisztrációs terhet, szigorú nyilvántartást követel tőlünk.
A szakemberek heti rendszerességgel vesznek a vízből mintát, és havonta ellenőrzik az arzéntartalmat. Jó azonban tudni, hogy az uniós csatlakozás (2004) előtt 50 mikrogramm volt a határérték, aminek az összes település megfelelt a megyében.

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/tartalykocsi-ujratoltve-barna-viz-folyt-a-la jtbol-az-osztason-477962
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Clintonné karrierjének befellegzett
  2013-01-02 21:29:41, szerda
 
  Clintonné karrierjének befellegzett


Hillary Clintonról pályafutásának betetőzése előtt talán nem túlzás kijelenteni, hogy a dekadencia habzó szájú külügyminisztere. Amelyik térség emberi jogainak kérdését megemlíti - ott hetek múlva vér folyik, hónapok múltán pedig buzifelvonulás lesz. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter-asszonyság a pusztulás képviselőjeként megy tárgyalni energia- és biztonságpolitikáról, mindkét fél számára jövedelmező, derűs transzatlanti kapcsolatokról és a szép új világgal szembehelyezkedő gonosz diktátorok eltávolításáról. Ez az életpálya egyben megtestesíti a karrierre és kihívásokra vágyó nyugati (gyermektelen) nők vágyálmait, elvégre Clinton asszonyt "First Lady"-ként nem egyszer próbálták már saját hivatalában felrobbantani.

Az ilyen sikeres életpályamodell azonban rengeteg veszélyt is rejt magában. Nagyon vigyázni kell olyan dolgokra, minthogy az ember hirtelenjött sikerességében ne gondolja magát a világ urának (űrnőjének?), ne szerezzen idő előtt nála magasabb rangú ellenséget, ne vágyjon saját segítőinek elnöki székébe, vagy hogy ne álljon fel és fordítson hátat Szergej Lavrov felszólalása előtt, mikor a nyilvánvaló háborús készülődés közepette a másik fél egy utolsó pozitív gesztust tenne. Clinton asszonynak sajnos egyik sem sikerült.

Hogy ez mind saját fogyatékosságainak köszönhető, vagy épp ellenkezőleg, kifogástalanul hajtotta a végre az utasításokat, az már egy egészen más kérdés. Ettől függetlenül Clintonné látványosan ügyetlenkedő akadállyá vált, akit hamarosan el fognak tenni láb alól. Hogy melyik fél, az megint egy másik kérdés - ennek okán vizsgáljuk meg, melyek voltak Clintonné nyilvánvaló baklövései, melyeket a további, látványos karrier érdekében nem kellett volna elkövetni.

Clintonné első és legnagyobb baklövése talán az volt, hogy megszületett. Ezen a véleményen sok százmillió károsult és áldozat osztozik - többnyire olyan országokban, melyeket Clintonné külpolitikája közvetlenül is érintett. De azokban az országokban, melyeken még nem tudott közvetlen rombolást végrehajtani, sokkal nagyobb hatást gyakorolt Clinton asszony talán egyetlen őszinte megnyilvánulása, mikor Kadhafi elfogásának és meggyilkolásának hírére egy "wow" elszólás hagyta el a száját. A sötét butaság, a végtelenül mély lélektelenség és a primitívség sajátos kombinációjaként Clinton asszony szánalmasan őszinte megnyilvánulása mint az amerikai külpolitika valós arca vált ismertté.

A karrierje végén kiteljesedett hatalmi tébolyban szenvedő külügyminiszter feladatai pályafutása során mindig is a legnehezebbek voltak. Azokat a térségeket kapta meg, ahol a békés diplomácia csak hatalmi pozícióba tolt saját emberrel, hatékony külképviselet pedig csak az első fegyverszállítmányok után volt lehetséges. Clintonné a nyugati médiák által szinte show-műsorként tálalva forgatta fel Észak-Afrikát és a Közel-Keletet, miközben ahol az amerikai külpolitika képviseletében sikerrel járt - azokban a térségekben már aligha fognak normális emberek születni.

Clinton asszony egyetlen év alatt annyi ellenséget szerzett, hogy csodának számítana, ha megéri a következő elnökválasztást. Bár átkozott személyekkel csodák nem történnek.

2012 nyarán Pekingben tett látogatást, ahol az amerikai katonák által a világ számos táján végzett mészárlásokat követően alapvető emberi jogok betartásáról szónokolt vezető kínai tisztviselőknek. Távozása után gyanúsan megszaporodtak a sokszínűség forradalmára utaló jelek, melyeket a kínai hatóságok szerencsére sikeresen felszámoltak. Clintonné Szentpétervárra is nyomásgyakorlásként érkezett, az utazás előtt felszólította Oroszországot, hogy vonja ki csapatait a - NATO partnerország - Grúzia által megszállni szándékozott területekről. Szentpétervárra érkezését követően Clintonné felszólította Oroszországot, hogy ne szállítson fegyvereket a NATO által megszállni szándékozott Szíriába, hazaérkezését követően pedig azonnal bejelentette, hogy "Kína és Oroszország megfizet majd a szíriai előrehaladás megfékezéséért". Majd meglepetés-szerű látogatást tett Afganisztánban, ahol közölte, hogy a NATO partnerországként ismeri el Afganisztánt és ezért az amerikai katonák határozatlan ideig maradnak.

Azt követően Clinton asszony Egyiptomba látogatott, ahol a demokratikus rendszer megszilárdításáról és kétoldalú kapcsolatokról (olajüzletről) tárgyalt. Megbeszélések zajlottak Szíria felforgatásáról is is, majd hazatérését követően bejelentette, hogy a szír kormány nem éli meg a telet, és a fegyveres ellenzéknek készen kell állnia átmeneti kormány alakítására. Az ősz beköszöntével Clinton asszony Kína Japánnal szembeni területi követeléseibe kezdett beleavatkozni, de pályafutásának egyik legnagyobb baklövése az volt, mikor az ENSZ szeptember 26-i közgyűlésén (a közel-keleti helyzet kapcsán) Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felszólalását nem volt hajlandó meghallgatni és tiltakozásként elhagyta a termet.

Clintonné kétségkívül csak az utóbbi egy év során rengeteg külső ellenséget szerzett - de hogy hazai térfélen is kést akar a hátába, az csak 2012 novemberében derült ki, mikor is bejelentette igényét az elnöki székre. Nemsokára már az USA külügyminisztériumának szóvivője jelentette be helyette, hogy Hillary Clinton lemond pozíciójáról. Pontosabban azt jelentette be, hogy Hillary Clinton le fog mondani, ami aztán nem történt meg. Viszont a kapcsolatait már korábban elkezdhette megmozgatni az elnöki szék megszerzése érdekében, mert az amerikai médiában nagyon gyorsan teret nyert, hogy a következő elnökválasztásokon Hillary Clinton lenne a legesélyesebb demokrata jelölt.

Hetekkel később Clintonné kényszerű interjút adott a BBC-nek, amiben kifejtette, hogy valójában nem is vágyik az elnöki pozícióra - sőt, nem csak lemond, de végleg visszavonul a politikából. Két napra rá elájult és agyrázkódást szenvedett, Obama pedig kijelölte helyette az új államtitkárt.

Hillary Clinton nemrég azt mondta, az Asszád-rendszer nem éri meg a telet, mostanra azonban az a kérdéses, hogy ő megéri-e a tavaszt. Tevékenysége nem járt nagy áttöréssel. Felforgatást végzett, amerre nem volt ellenállás, de Kínával és Oroszországgal még külügyminiszterként sem bírt el őasszonysága. Hillary Clinton személyisége - és minden amit képviselt - a történelem szemétdombjára kerül, mert tevékenysége gőgös, túlontúl öntelt volt ahhoz képest, amennyit az őt küldöttként kiállító ország eredményei alapján megengedhetett volna magának. Nem értette meg a folyamatokat, nem érezte a változások szelét, és többek közt ennek köszönhető, hogy mostanra olyan személy ült be a helyére, akinek egy kissé finomabban kell majd fogalmaznia az Eurázsiai Unió felemelkedésével és a posztszovjet országok Oroszország felé fordulásával kapcsolatban.

Fenyvesi Áron - Hídfő.net


http://www.hidfo.net/2013/01/02/clintonne-karrierjenek-befellegzett
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közéleti leromlást a kormány feje testesíti meg
  2013-01-02 21:10:00, szerda
 
 

A közéleti leromlást a kormány feje testesíti meg. A hazugságokra épülő politika tönkretette a gazdaságot, így a legenyhébb minősítés, amit a miniszterelnök kiérdemel, a persona non grata

Orbán Viktor, 2006. december 13.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bűvészkedés a számokkal: Ami a 10%-os rezsicsökkentést illet
  2013-01-02 21:07:41, szerda
 
 
Bűvészkedés a számokkal: Ami a 10%-os rezsicsökkentést illeti... Mennyi is az valójában?
2013/01/02 NIF

A 2013. január 1-étől "10 %-os rezsicsökkentés" néven beharangozott árcsökkenés a valóságban alig 3,5 % számlacsökkenést eredményez egy átlagos magyar család havi villanyszámlájában

"2013. január 1-jétől tíz százalékkal csökken a lakossági áram ára" - áll a média kommunikációjának középpontjában. A 2012. évi 178. számú Magyar Közlönyben 2012. december 22-én jelent meg az erről szóló NFM rendelet. Nézzük meg közelebbről, mit is jelent a jogalkotással elért "rezsicsökkentés" valójában!

Bármilyen bonyolultan is van feltüntetve a villanyszámlán, a lakossági egyetemes szolgáltatásban (ESZ) vételezett villany ára alapvetően 3 tételből áll össze: 1. az áram, mint termék ára (szolgáltatótól függően 22 HUF/kWh körül mozog), 2. a villamos energia rendszer használatáért fizetendő díjak (16,08 HUF/kWh), 3. adók és egyéb pénzeszközök (cca.11,3 HUF/kWh). Összesen tehát példának okáért az ELMŰ részére a felhasználó bruttó 49,91 HUF-t fizet egy kWh áramért.

A lakossági egyetemes szolgáltatásban vételezett áram árát (1. tétel) az illetékes miniszter rendeletben állapítja meg. A rendszer használatáért fizetendő díjakat (2. tétel) a Magyar Energia Hivatal (MEH) javaslatára szintén a miniszter rendeletben állapítja meg. Az adók és egyéb pénzeszközök mértékét - mivel törvényi szinten szabályozottak - az Országgyűlés fogadja el.

A hivatkozott "rezsicsökkentő rendelet" a fenti tételekből csupán az első tétel (áram) árát csökkentette, pl. ELMŰ területén az eddigi nettó 22,02 HUF/kWh-ról nettó 20,16 HUF/kWh-ra, ami ugyebár valójában - számításaim szerint - a 10 %-kal szemben csupán cca. 8 %-os csökkenést jelent.

Lássunk egy példát, mit jelent a "10 %-os rezsicsökkentés" egy átlagos magyar család havi villanyszámlájában. Tegyük fel, hogy a családunk Budapesten, kertes házban lakik, szolgáltatója az ELMŰ, éves szinten átlagosan 2.500kWh-t, havi szinten 2.500/12= 208 Kwh-t fogyaszt.

2012 decemberében az alábbi összeget fizette a villanyért 208 kWh X 49,91 HUF= 10.381 HUF*.

2013 januárjában ugyanezen család ugyanezen fogyasztás után - feltéve, hogy a rendszerhasználati díjak és a terhelő adók nem emelkednek (!) - 208 kWh X 48,05 HUF = 9.994 HUF-t fizet*.

A "10 %-os rezsicsökkentés" valójában cca. 3,5 %-os csökkentést eredményez. A fentieket bárki ellenőrizheti. A 2012-es ESZ árak a MEH oldaláról letölthetők.

A "rezsicsökkentő Rendelet" a 2012. évi 178-as Magyar Közlöny 36.719. oldalán található.

Az ESZ áram árak témaköréhez hozzá tartozik még, hogy - ugyanebben a rendeletben szabályozva - 2013. január 1-től nőttek az ESZ A2, A3 árszabások díjai, valamint a nem lakossági ESZ árak is.

A fentiekben nem vizsgáltam részleteiben az RHD, valamint a KÁT változásokat, azok hatásait.

A végső konklúziót pedig mindenki meg fogja látni a 2013. januári számlájában.

(* évi 1320 kWh-ig valamivel alacsonyabb díjszabáson)

Forrás: Dr. Kovács Norbert ügyvéd blogja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy ír, egy olasz és egy lengyel ülnek a bárban, valahol New
  2013-01-02 21:04:10, szerda
 
  Egy ír, egy olasz és egy lengyel ülnek a bárban, valahol New Yorkban. Állati jól érzik magukat és egyetértenek, hogy ez egy nagyon frankó bár. Aztán az ír azt mondja:
- Ja, ez egy tényleg frankó bár, de ahol én születtem, Dublinban, van egy ennél sokkal jobb. MacDougal a bár neve, és ott rendelsz egy piát, aztán még egyet, akkor MacDougal személyesen kihoz egyet ingyen!
A többiek egyetértenek, hogy az tényleg egy jó hely lehet. Utána az olasz kezdi mondani:
- Viszont ahol én születtem, Pármában, ott van egy annál is jobb kocsma: a Vinny kocsmája. Ott, ha iszol egy piát, Vinny hoz egyet ingyen. Veszel még egyet, Vinni hozza a következőt ingyen.
A többiek egyetértenek, hogy az tényleg egy jó hely lehet.
Végül a lengyel jut szóhoz
- Azt gondoljátok, hogy annál jobb hely nincs? Ahonnan én származom, ott van egy hely, úgy hívják "Warshowski". Na, ott ha bemész, akkor rögtön fizetnek neked egy piát. Aztán, ha megittad, akkor még egyet. Utána fizetnek egy harmadikat is, majd hátravisznek egy kis szobába, ahol egy állati nagyot kefélhetsz!
- Ezt már nevezem! - mondja a másik kettő. - Az tényleg egy fantasztikus jó hely lehet! De ezt csak hallomásból tudod, vagy ez tényleg így megtörtént veled?
Mire a lengyel:
- Hát igazából nem velem, hanem a húgommal!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Szőke anya korholja a lányát:
  2013-01-02 21:02:43, szerda
 
  Szőke anya korholja a lányát:
- Ez mégiscsak sok, hogy tizenöt éves létedre minden estédet a diszkóban töltöd! Az bezzeg eszedbe sem jut, hogy ma van a harmincadik születésnapom!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Bemegy egy öregember a kocsmába
  2013-01-02 21:02:04, szerda
 
  Bemegy egy öregember a kocsmába.
- Kérek fél liter bort!
- Vöröset, vagy fehéret?
- Tökmindegy, vak vagyok
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Megalakult az Olasz Arany Hajnal - a zsidók máris óbégatnak
  2013-01-02 20:40:07, szerda
 
  2013-01-02. 20:35
Megalakult az Olasz Arany Hajnal - a zsidók máris óbégatnak

Miután Gianfranco Fini a hatalomra jutás érdekében teljes mértékben tönkretette és elárulta az olasz radikális nemzeti mozgalmat (a valódi jellegétől megfosztott Nemzeti Szövetséget beolvasztva a Berlusconi vezette ,,jobbközép" pártszövetségbe), az itáliai hazafiak képviselet nélkül maradtak. Pedig ha valamikor, akkor most lenne ideje a cselekvésnek.

Végre történt is valami: még novemberben - a sajtó legteljesebb hallgatása közepette - Triesztben megalakult az Alba Dorata Italia, vagyis az Olasz Arany Hajnal elnevezésű párt. A szervezet nemcsak a nevét, de a horogkeresztre emlékeztető jelvényét is a görög testvérpárttól kölcsönözte.
Mivel az új nemzeti tömörülés december 21-re hirdette meg alakuló kongresszusát, Emanuele Fiano, a baloldali Demokrata Párt zsidó képviselője előző nap közleményben szólította fel Annamaria Cancellieri belügyminisztert, valamint a bíróságokat: “akadályozzák meg, hogy holnap újból meggyalázzák a mi antifasiszta köztársaságunkat, amely az antifasiszta ellenállásból és a demokrácia eszméjéből született".
Fiano közleményéből további örvendetes dolgok is kiderülnek: így többek között az is, hogy az Olasz Arany Hajnal nyilatkozatában a “társadalmat mérgező szemét radikális eltakarítására" szólított fel, továbbá ígéretet tett azoknak az “igazságos intézkedéseknek" a felelevenítésére, melyek a Benito Mussolini vezette Olaszország nagyszerű korszakához kötődnek. A legszebb reményekre jogosító körülmény továbbá, hogy Fiano szerint az új párt honlapján “szégyenteljes képeket közölt a homlokukon Dávid-csillaggal megjelölt olasz politikusokról", sőt a “holokauszt szörnyűségeinek a kisebbítésével" (vagyis az igazság kiderítésével) is foglalkoznak a honlapon.
És ha ennyi jó hír nem lenne elég, a zsidó képviselő még azt is felpanaszolta, hogy az Olasz Arany Hajnal éles szavakkal illetett ismert olasz buzikat, köztük például a Puglia régió elnökét, Nichi Vendolát.
Perge Ottó - Times of Israel nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/4/106132/#ixzz2GqgtyrV6
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MTK-s sportolókat késeltek a cigányok
  2013-01-02 20:15:26, szerda
 
  Cigánybűnözés :: 2013-01-02. 18:24
Tömegverekedés Szigethalmon - MTK-s sportolókat késeltek a cigányok - a "rendőrség" (egy kivételével) futni hagyta őket

Több ember sérülésével járó tömegverekedés tört ki egy szigethalmi szórakozóhely előtt szilveszter éjjelén. Egy fiatalt emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.
Zoom
Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy mi áll a nyílt utcán kedd hajnalban történt verekedés hátterében, mert az érintettek kihallgatása, elszámoltatása, illetve a körülmények tisztázása még tart.
A bűncselekménnyel összefüggésben egy 17 éves szigethalmi fiatalembert gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vették. Ellene a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - tette hozzá a szóvivő.
Az MTI úgy tudja, hogy egy helyi söröző előtt tört ki a késelésbe torkolló tömegverekedés, több embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.
A rendőrség szerdára ígért bővebb tájékoztatást - áll az MTI keddi hírében.
Frissítés: Több olvasónk is - köztük az egyik megkéselt édesanyja - jelezte hozzászólásában, hogy az elkövetők ezúttal is cigányok, az áldozatok pedig ezúttal is magyarok.
Idézzük az egyik hozzászólást:
A két áldozat két élsportoló, egy MMA- és egy ökölvívó magyar bajnok, akik a barátaim, és egy WC-használaton durrant ki az egész... A retkes genyók bementek, és mivel tele volt a WC, meg lettek kérve, hogy várjanak egy kicsit... Ekkor kezdődött a pofozkodás, amiben a sportolók jobbnak bizonyultak. Hamarosan előkerült több kés, mert kb. 40 féreg nem bírt 15 élsportoló kemény sráccal...
Első kézből tudtam meg, hogy amíg a szórakozóhely emeletén a rend éber 25 kilós őre a magyarokat b@sztatta, kérdezgette, és vegzálta, köztük a barátom és egykori sporttársam lányát, az egyik áldozat nővérét és egy barátom babáját, akik a kedves barátom fiát látták el remegve a rendelkezésre álló eszközökkel, és üvöltött a barátom kedvese a rendőrrel, hogy hívjon erősítést, ez alatt szúrták úgy hasba a másik, MMA-bajnok srácot, hogy a máját és a beleit kellett műteni, és azóta is altatásban tartják! Hát ennyit a magyar bűnüldöző szervek korrekt munkájáról, hozzáértéséről, affinitásáról és kompetenciájáról. A szigetszentmiklósi kapitányság ismét kitett magáért szakszerű és a vétlen állampolgárokat védő intézkedési protokoll tekintetében.
Az egyik áldozat édesapja azt írja Facebook-oldalán, hogy a fia jobban van, de a másik megkéselt fiú továbbra is lélegeztető gépen. Ő is megerősíti: cigányok szúrtak.
2. frissítés: Olvasónk számos új információt tartalmazó összeállítása:

http://www.youtube.com/watch?v=hbZ15H4fd4Q&feature=player_embedded

3. frissítés: MTK-sok a megkéseltek
Az MTK ökölvívó-szakosztálya által a Nemzeti Sporthoz eljuttatott közlemény szerint túl van az életveszélyen Sávoly Gergő, a kék-fehérek sportolója, akit egy újévi tömegverekedés során késeltek meg.
A szilveszterkor a szintén az MTK kötelékébe tartozó Zsigmond József szüleinek vendéglátóipari helyiségében szórakozó sportolókba belekötött egy másik társaság, a szóváltás vége késelés lett. Sávoly nyaki artériája megsérült, egy másik szúrás kis híján szívburkát is megsértette, de az orvosi csapat munkájának köszönhetően az ökölvívó már nincs közvetlen életveszélyben. A közlemény szerint egy birkózó is a támadás áldozata volt.
A rendőrség őrizetbe vette a 17 éves késelőt, emberölés kísérletének megalapozott gyanúja vádjával. A másik - szintén életveszélyesen megsérült - áldozat támadójának kiléte még nem tisztázott - írja a lap.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/106100/#ixzz2GqaWgvoL

http://kuruc.info/r/2/106100/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sport agóniája - Michael Phelps, korunk hű tükörképe
  2013-01-02 20:10:07, szerda
 
  2013-01-02. 19:44
A sport agóniája - Michael Phelps, korunk hű tükörképe

A londoni olimpia eseményeit bizonyára figyelemmel követte minden sportrajongó, sőt a közömbösek közül is sokan. A számtalan örömteli, magyar sikerekhez kapcsolódó mozzanat mellett nekem sajnos egy meglehetősen szégyenletes jelenet is megmaradt az emlékezetemben, amit nehéz lesz elfelejteni. Ez a jelenet szinte szimbóluma egy sajnos mára már nem ritka sportolói magatartás-formának, melynek főszereplője a legeredményesebb olimpikonná avanzsált amerikai Michael Phelps számomra meglehetősen visszataszító figurája.

Idézzük csak vissza egy kicsit a férfi 200 méteres vegyesúszás eredményhirdetését! A szám győztese Phelps, az ezüstérmes Ryan Lochte és a harmadik helyre hatalmas hajrával beúszó Cseh László elfoglalják helyüket a dobogó mögött, és várják a díjkiosztó megkezdését. A hangosbemondó kivár, a szünetet kihasználva Phelps élénk diskurzusba kezd honfitársával, Lochte-val. A beszélgetést nem hagyják abba akkor sem, mikor a hangosbemondó elkezdi szövegét, sőt egyre jobban elmélyednek a dologban. Közben a bemondó a dobogóra szólítja a 3. helyezett Cseh Lászlót, aki fellép a bronz-helyre, jönnek a díjátadók, de az amerikaiak még mindig ,,dumálnak", sőt Phelps Cseh Lacinak már teljesen hátat fordítva beszélget honfitársával, miközben lábát a dobogó ezüstérmes felületén ,,csavargatva" pihenteti. Laci átveszi az érmet, az amerikaiaknak a rendezők már hátulról integetnek, hogy hagyják már ezt abba, de ők tojnak mindenkire... Csak akkor mozdulnak, amikor Locte-t szólítják. Iszonyatosan vérforraló, pofátlan és tenyérbemászó jelenet ez! A másik ember teljesítményének a globális, egész világ előtti, nyílt leszarása a javából! És mindezt úgy teszik, hogy jól láthatóan a tudatában sincsenek annak, hogy mekkora egetverő bunkóság ez. A nézők kicsit későn kezdtek el fütyülni, a média sem kapta fel (csak kis nemzetet sértett), és végül elsikkadt az egész.
De azért szép plasztikusan mutatta, hogy a világ valaha volt legeredményesebb olimpikonja sohasem volt sportember (szép kis ellentmondás), és már nem is lesz az sohasem. Ahogy a meglehetősen nyers - de találó - magyar mondás megállapítja: szarból ugyanis nem lehet várat építeni. És Phelps jellemének értéke - amint azt már ezen kívül is jó néhányszor bizonyította - nem éri el egy frissen gőzölgő marhakupac értékét sem. És ezt a bizonyos gőzölgő kupacot nyugodtan rátolhatja mind a 18 aranyérmére - szépen el fogja fedni az összeset!
De hagyjuk az indulatokat, lépjünk túl Phelps személyén és a túlzottan konkrét történéseken, és próbáljuk kicsit madártávlatból szemlélni a sport körüli jelenségeket.
Aki csak egy kicsit is belelát napjaink sportvilágának felszíne mögé, annak már jó néhány olimpia óta furcsa, ambivalens érzései lehetnek a mai kor sportteljesítményeinek értékéről és a ,,globális sport" haladási irányáról.
Az egyik legcsodálatosabb emberi tevékenységnek, a sportnak az agóniája sajnos tovább folytatódott. Korunk uralkodó ideológiája, életmódja, morálja sajnos ezt is - mint minden más felemelő emberi dolgot - már rég magával rántotta a pénz bűzölgő mocsarába.
A londoni olimpia igazán új jelenségeket, trendeket nem hozott magával. Folytatódtak a már eddig is megfigyelhető jelenségek: egyre furcsább külsejű sportolók érik el rekordokat, egyre nagyobb segítő csapattal a hátuk mögött, és természetesen minden eddiginél költségesebb felkészüléssel. A doppingteszteken továbbra is csak a szegényebb, kis országok képviselői buknak meg. Tetten érhető volt az a már Pekingben elkezdődött trend, hogy szoros küzdelmek esetén, vitatható mérkőzéseken, rendre a nagyobb, erősebb sportdiplomáciával rendelkező nemzetek képviselőit részesítik előnyben. Ugyanez figyelhető meg bizonyos mértékig a szubjektívebb elbírálású, pontozásos sportágak esetén is. Voltak esetek, melyek meglepő kivételt képeztek ez alól, ott azonban - természetesen bizonyíthatatlanul - a pénz illata járt át mindent.
A legmeglepőbb jelenségek most is - csakúgy, mint Pekingben - az ökölvívótornán jelentkeztek, ahol sokszor bohózatba hajló jelenetek fordultak elő. Hírek jártak arról, hogy ,,be lehet fizetni" bizonyos olimpiai aranyérmekre, meg lehet venni a doppingellenőrzésből való ,,kifelejtést" és egyéb hasonlóan elképesztő, és ellenőrizhetetlen mendemondák is keringtek.
De térjünk vissza a kézzelfoghatóbb összefüggések világába.
Amióta a pénz betette mocskos tenyerét a sportba, azóta egyre mélyülnek az élsportot övező morális problémák, amelyek mára már szinte megoldhatatlanokká lettek.
Lassan érthetővé válnak, és utólagosan át is értelmeződnek a múlt század '60-as, '70-es éveiben zajló profi-amatőr viták, melynek eredményeként győzött a profizmus szelleme, és tágra nyitották az ajtókat a beáramló pénz előtt. A pénz azonban ösztönző szerepe mellett egy csomó nem kívánatos, és veszélyes jelenséget hozott magával, melyek napjainkra szinte kezelhetetlenné tették az egész kérdéskört. Az egyre nagyobb pénzekért történő gátlástalan győzni akarás hívta életre a dopping-iparágat, és egy egész rá és köré épült konglomerációt, mely megélhetést nyújt a sportolókon kívül az őket kiszolgáló szektorok széles spektrumának.
És létrehozta a Michael Phelps által fémjelzett jellem és lelkiismeret nélküli, gátlástalan akaratcsomó emberi ,,roncshalmazt", amelyik a cél érdekében feláldozza saját szocializációját, morálját, sőt gátlástalanul - és mérlegelés nélkül - veszélyezteti saját fizikai létét is.
Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy milyen mélységekbe rántotta már le a pénz az emberi jellemet a sport világában is.
Nem kerülhetjük el néhány mondat erejéig a legfőbb ,,lerágott csont", a dopping kérdéskörét, mivel ennek dinamikája és sokrétűsége mindig új lukat üt a sport képmutató, hamis oldalán. De hangsúlyoznunk kell, hogy ez csak egy megjelenési forma, ami a fő anyagi motivációk következményeként jelentkezik.
Kezdjük kedvencünkkel Phelps-szel, aki egy interjúban megjelölte sikerének legfontosabb titkait:
- sokat kell aludni, attól regenerálódik gyorsan a szervezet
- gyorsan egymás után kell csinálni az edzésgyakorlatokat
- sok tésztát kell enni
Ugye-ugye, ezt nem gondoltuk volna. Ezzel szemben áll egykori - doppingoláson ért - olimpikonunk, Szanyi Andor nem kevésbé értékes meglátása, miszerint, aki nagy tetteket akar véghezvinni a súlyemelésben, az a karrierjét ne elsősorban a mákos tésztára alapozza.
És Szanyi Andor egykori anabolikus szteroid-fogyasztó csak egy ,,jámbor kisdobos" ezekhez a mai fiúkhoz képest.
A dopping iparrá válásáról először egy mexikói ex-atléta, tanácsadó elképesztő vallomásából értesülhetett a világ még a pekingi olimpia előtt.
Alig telt el 4 év, amikor Lance Armstrong kerékpárkirály még vérfagyasztóbb esetéből rádöbbenhettünk, hogy időközben ez az ipar egy országokon átívelő maffiakonglomerációvá nőtte ki magát, mely engedelmes rabszolgává kényszeríti a hatókörébe vonhatókat, és egy hamis-valósággal képes kitölteni egy egész sportág teljes nemzetközi infrastruktúráját.
És közben szinte minden sportágban teljes gőzzel halad a zombivá specializálódás folyamata. Egyre furább küllemű sportoló cél-gépek ostromolják a rekordokat, miközben sűrűn szedi áldozatait a fiatalkori ,,szív-elégtelenség". Ez az egész teljesen kicsúszott már az uralhatóság és a szabályozhatóság medréből.
A nemzetközi sportélet jól körvonalazhatóan valamiféle határponthoz közeledik. Talán a sportnak ez a mai rendszere is az uzsora-kapitalizmussal fog összedőlni és megszűnni, bár az is lehet, hogy előbb.
De most ne mélyedjünk el semmiféle kríziselméletben, hanem idézzük fel Usain Bolt emlékezetes interjúját, melyben az atlétikai vágtaszámok koronázatlan királya kijelentette, hogy tisztában van a felelősségével, és igyekszik elkerülni minden potenciális veszélyhelyzetet.
A riporter ugyanis azt vetette fel, hogy az ő esetleges doppingbukása valószínűleg összedöntené a nemzetközi atlétikai élet teljes kártya-várát.
Ha Phelps bukna meg - vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy ha kiderülne az igazság - akkor még az olimpiai mozgalom is meginogna. Bár ha Coubertin bárót, az újkori olimpiász megálmodóját valaki most feltámasztaná, akkor szerintem azonnal véget vetne ennek a cirkusznak. Az ő erkölcsei egészen más szférákban találhatók, mint napjaink realitásai.
Mindenki magában döntse el, hogy mi lenne a jobb, ha kiderülne a pőre igazság, vagy ha még tovább tartana ez a szőnyeg alá söpört, de az alól már erősen ,,kilógó" átlátszó képmutatás.
Vagy lehet, hogy már csalók vagyunk mi is, akik ezt némán elfogadjuk?
De azért jó lenne még egyszer az életben olyan atlétákat látni, akiknek a karrierje nem az EPO-n és a növekedési hormonon alapul. Jó lenne még egyszer olyan úszókat látni, akiknek kisebb a lábméretük, mint 50-es, lapát-kezük nem ér a térdükig, és tudnak még lihegni célba érkezés után.
Jó lenne még valaha látni olyan focimeccseket, ahol a csapatokat nem pénzért összeszedett játékosokból tákolják, hanem mondjuk a helyi sportiskolában vagy grundon nevelkedett gyerekekből állítják össze.
És jó lenne, ha az élsport egyszer újra egy egészséges, példamutató életforma, és nem egy önveszélyes, kamikaze pénzkergetés lenne.
Talán majd egy új világban...
Szende Péter
(A szerző olvasónk.)

További részletek: http://kuruc.info/r/7/106129/#ixzz2GqZKv554
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1313
  • e Hét: 7045
  • e Hónap: 18156
  • e Év: 171652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.