Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Lázár János levele a svájci bankokhoz
  2013-01-20 19:53:19, vasárnap
 
  Lázár János levele a svájci bankokhoz

2013. jan. 17. 5:50


Kedves Svájci Bangkok!

Nem kerülgetném a forró kályhát, rögvest belevágok a lecsó közepébe. Lázár János vagyok, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének államtitkára. Talán nem árulok el banktitkot, de mi itt Magyarországon kiderítettük, hogy az elmúlt években számos magyar ember pénze maguknál landolt. Megvallom, mi az ilyet nem nagyon szeretjük, már csak azért sem, mert szilárd meggyőződésünk, hogy ez a pénz nálunk jobb helyen lenne.

Nem leszünk gyarmat, magyar pénznek magyar bankban van a helye!


Tudjuk, hogy Önöknél még viszonylag kezdetleges a demokrácia, és ezért banktitok van, az újságban is olvastunk erről, de ne aggódjanak emiatt, mert mi is tudunk titkot tartani. Egy csomó információt például már a választások előtt eltitkoltunk a választóink elől, nem is szivárgott ki semmi, a zemberek pedig, akiken egyébként szűk körben nagyon jókat röhögünk, jó alaposan rábaltáztak. (Kérem, ezt kezeljék diszkréten, rosszul esne nekik, ha megtudnák.)

Mindezt azért írtam, hogy tudják: bennünk megbízhatnak, mert Önökhöz hasonlóan, mi magunk is titoktartók vagyunk, s régi elvünk, hogy egy a titok, egy a zászló.

Ezért arra kérjük Önöket, hogy záros határidőn belül adják ki nekünk azoknak a magyar ügyfeleknek a nevét, és elérhetőségét, akik Önöknél bankolnak. Úri becsületszavunkat adjuk, de ha kell, akár írásban is megígérjük, hogy az adatokat bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki az ügyfelek adatait, ily módon Önöknek nem kell attól tartaniuk, hogy partnereik majd reklámokban szerepelnek, vagy mindenféle hülye láncleveleket kapnak.

Cserébe felajánljuk Önöknek Matolcsy György szakértelmét. Róla köztudott, hogy nálunk már nagyon sok poszton bizonyított, és az is széles körben ismert, hogy ő a miniszterelnök jobb keze. Másokéval össze nem hasonlítható, majdhogynem lexikálisnak mondható sokrétű tudása mellett kiváló angolja is szembeszökő. Bár tudjuk, hogy Önöknél az angol az elmúlt néhány száz évben soha nem volt hivatalos nyelv, és inkább a német, francia, valamint az olasz nyelveket dominálták, de higgyék el, Matolcsy úr unortodox angolja Önöknek is tetszeni fog. (Ju nó, pekidzs).

Ha mindez nem lenne elég, bár ebben speciel kételkednénk, hiszen Matolcsy úr köztudottan tündérmesét varázsolt a világgazdaság viharos tengerein egyensúlyozó fürge gyorsnaszádból, akkor még további ajánlataink is vannak az Önök számára. Bár köt bennünket a banktitok, és nem jó szívvel tesszük, de mivel nagyon fontos, hogy megismerjük azoknak a hazafiatlan állampolgárok nevét és elérhetőségét, akik Önöknél tartják a pénzüket, cserébe mi is felajánljuk, hogy kiadjuk Önöknek a pénzüket magyar bankokban tartó svájciak elérhetőségét.

Nem szeretnénk, ha félreértenék, mert nem fenyegetésként, hanem csupán a korrektség kedvéért jelezzük: amennyiben mégsem tudnánk megállapodni, tudunk mi másképp is beszélni. Megvannak az eszközeink, ráadásul Budai Gyulának - talán nem kell őt bemutatni, nálunk ő a feljelentésügyi kormánybiztos - mostanában vannak szabad kapacitásai. Arról nem is szólva, amire tényleg csak végszükség esetén vetemednénk: nálunk, amint az Önök is bizonyára tudják, kétharmados felhatalmazással bíró kormány van, amely bármit megtehet, és bármire képes. Még arra is, hogy visszamenőlegesen emelt szintű bankadót vessen ki az összes svájci bankra. Aztán mehetnek panaszkodni, meg ríni, ahova csak akarnak. Ki lesznek semmizve szépen, és mint bizonyára ismerik kedvenc dakota közmondásomat: akinek nincs semmije, az annyit is ér.

Mindezt persze nem bántó szándékkal, még kevésbé nyomásgyakorlásként és gyanánt írtam. Épp ellenkezőleg: remélem, érződik soraimból az együttműködési hajlandóság, ami egy gyümölcsöző és kölcsönös előnyökön nyugvó kapcsolat elkerülhetetlen velejárója.

Nem cicóznék tovább, mert nem kenyerem a sok beszédnek sok az alja, meg aztán, köztünk szólva, időm sincs ilyen hülyeségekre, ezért röviden csak annyit: ide a pénzt!

Most, vagy legkésőbb azonnal, oszt jó napot!

Maradok tisztelettel, Lázár János sk.

http://fsp.nolblog.hu/archives/2013/01/17/Lazar_Janos_levele_a_svajci_bankokhoz/# .UPvJKlIMOw0.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virágzik Mussolini kultusza Olaszországban
  2013-01-20 19:23:31, vasárnap
 
 


Virágzik Mussolini kultusza Olaszországban
2013. 01. 19. szombat. - 02:05

Az egykori fasiszta vezető, Benito Mussolini iránti tisztelet nem sokat veszített erejéből, legalábbis ez olvasható ki abból, hogy az Itáliába érkezők lépten-nyomon az ő portréjával díszített portékákba botlanak.

A Mussolini-kultusz a maga legteljesebb formájában az északkelet-olasz városban, Predappióban van jelen. Ez volt ugyanis az a település, ahol Benito Amilcare Andrea Mussolini 1883. július 29-én megkezdte földi pályafutását. Az akkor még Dovia nevet viselő települést Mussolini a fasiszta várostervezés modelljének szemelte ki, előbb átépítette majd Predappióra keresztelte szülővárosát.

Később, miután a kommunista söpredék 1945-ben elfogta és gyalázatos módon kivégezte, itt is temették el, szüleivel, feleségével, lányával és gyermekeivel együtt, a predappiói mauzóleumban. (A Duce holttestét titokban a milánói Musoccóban hantolták el, 1946-ban hívei kiásták, majd évekkel később egy szappanos ládában találták meg. Később ismét elrejtették, 1957-ben pedig visszaszolgáltatták a családnak.) Szelleme a mai napig él, sírjához évente ötvenezren zarándokolnak el.

Nyaranta is több ezren keresik fel Predappiót, ahol ilyenkor zsúfolásig megtelnek a főút melletti kocsmák és éttermek, s ahol pólók, hamutálak, borok, kávésdobozok és öngyújtók képéről mosolyog vissza a katonai egyenruhában feszítő, karját a jól megszokott pózba lendítő Mussolini. Az üzletekben a horogkeresztes zászlók mellett akár - 45 euróért - egy 45 centiméter magas bronz mellszobrot is beszerezhetünk, de az idelátogató német szimpatizánsok legnagyobb örömére Hitler-büszt is kapható, igaz, jóval kisebb méretben.

Az agymosás ellenére sok olasz nosztalgiával tekint a Duce két évtizedes uralmára. Mussolini idejében még minden városban működött postahivatal, a kormányfő lecsapoltatta a délkelet-toszkániai Maremma mocsarait, a vonatok pedig óramű pontossággal jártak...stb.

"Mussolini fasiszta államának megszűnését végső elemzésben nem belső erők, hanem az angolszász megszálló hatalmak okozták. A Mussolinit meggyilkoló Valerio partizán "ezredes" idegen hatalmak ügynöke volt. A milánói dóm előtti téren lezajlott holttestmeggyalázás a második világháborút követő pszichotikus hangulat következménye, és egyben az ebben résztvevő olaszok részéről mélységes hálátlanság volt a munkanélküliséget megszüntető, Olaszországot felvirágoztató Mussolini iránt. A túlerővel szemben folytatott hősi küzdelmet követő bukás nem indokolja egy történelmi személyiség érdemeinek feledését, és az ellenség által bűnbaknak kikiáltott Vezér meggyalázása méltatlan egy kultúrnéphez, de politikai rövidlátás jele is. Minden nép köteles történelmi személyiségeinek érdemeit tiszteletben tartani; ez a nemzeti önbecsülés feltétele és záloga. Ami pedig az ellenség érdemeit illeti, a népek bölcsessége ott kezdődik, amikor megtanulják az ellenségben is becsülni és tisztelni azt, ami nagyszerű." (Tudós-Takács János)

(mult-kor.hu nyomán - Cs. Vendel - Kitartás.hu)

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/viragzik-mussolini-kultusza-olaszorszagban
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Az út..., meg annak a széle....
  2013-01-20 18:37:53, vasárnap
 
  Az út..., meg annak a széle....

Olvasom Bogár László riportját majd magyarázkodását és a hozzászólásokat. Nos..., nézzük csak. A költségvetés olyan mint a családi kassza - van egy bevételi oldala és vannak a kiadások. Ugyan melyik apa meri azt megtenni, hogy - hogy a kétségkívül mások által felhalmozott hitelek kifizetése után önmagának és néhány kivételezett családtagnak elvesz egy jókora összeget, majd széttárja a karját, és azt mondja, hogy a maradék az már nem elég a kiadásokra, ezért a családtagok egy része éhezik, másik fázik, harmadik nem tud gyógyulni, a következő már fedél nélkül marad, és nincstelenné válik?

Erre ki adott felhatalazást?

Bogár Lászlóval kimondatták azt, amit tesznek. Nem Bogár Lászlóra kell haragudni és nem a sajtóorgánumokra, akik ezt közzéteszik.

El kellene juttatni leszakadó rétegek véleményét, - hogy ne tegyék ezt -, már ha érdekli őket...

Az MSZP holnaptól óriásplakát kampányba kezd a polgári kormány "gyalázatos cselekedeteiről". Gusztustalanok a kampányok - "a választást meg kell nyerni" - véli mindegyik. Miért is? - erre már választ sem adnak... A hatalomért? A koncért? Lassan elmosódik a különbség.

Keserű a szám íze.... Úgy látom nincs kiút... Az a baj, hogy mi, "választók" éretlenek vagyunk. Fogalmunk sincs kinek, miért és főleg mire adunk felhatalmazást.

Mindig valami ellen szavazunk. De soha nem valamiért.



http://jadrankavilaga.blog.hu/2013/01/20/az_ut_meg_annak_a_szele
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elutasították a sorkatonaság eltörlését az osztrákok
  2013-01-20 18:27:56, vasárnap
 
  Elutasították a sorkatonaság eltörlését az osztrákok
2013, január 20 - 18:25

Elutasította a sorkatonai szolgálat eltörlését az osztrákok többsége a vasárnap megrendezett népszavazáson az előzetes eredmények szerint.

A szavazóhelyiségből kilépők megkérdezésén alapuló felmérés szerint a választójoggal rendelkezők 60 százaléka a sorkatonaság fenntartására szavazott, míg 40 százalék pártolta a teljes egészében hivatásos hadseregre való átállást. Ugyanezt az eredményt mutatták a hivatalos részeredmények is a szavazatok 55 százalékának feldolgozása után.

Az előzetes adatok szerint a részvételi arány a vártnál magasabb, 49-50 százalékos volt. A sorkötelezettség eltörlése, illetve az arról szóló népszavazás ötlete először 2010 októberében, a bécsi önkormányzati választások előtt merült fel az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) egyik befolyásos politikusának, Michael Häupl bécsi polgármesternek a javaslataként. A népszavazást azért írták ki, mert a kormánykoalíció két pártja - SPÖ és az Osztrák Néppárt (ÖVP) - két év alatt sem tudott megegyezni egymással.

A semleges Ausztria egyike annak a hat európai uniós tagállamnak a 27-ből, ahol sorkötelezettség van. Jelenleg a hadsereget megközelítőleg fele-fele arányban alkotják sorkatonák, illetve hivatásosok. Kizárólag hivatásos katonákat küldenek például a nemzetközi békefenntartó missziókba. A fegyveres szolgálat hat hónapig, a helyette választható polgári szolgálat kilenc hónapig tart.

Az SPÖ azzal az érveléssel próbálta megnyerni a választókat a profi hadseregnek, hogy az korszerűbb, hatékonyabb és olcsóbb. Az ÖVP szerint ezzel szemben éppen a hivatásos hadsereg kerülne többe. A sorkatonaság, illetve polgári szolgálat letöltése az ÖVP szerint a társadalmi szolidaritás egyik formája. Emellett a segélyszervezeteknek szükségük van az évi mintegy 13 ezer polgári szolgálatosra, a lakosságnak pedig a katonák szolgálataira katasztrófák elhárítása során.

Norbert Darabos (SPÖ) védelmi miniszter úgy fogalmazott, "csalódott" az eredmény miatt, de hivatalban marad. Darabos tekintélyének nem kedvezett, hogy három éve még ellenezte a hivatásos hadseregre való átállást, ám később Häupl mellé állt, ahogy az SPÖ vezető politikusainak többsége is. Az ÖVP is visszatérően bírálja a miniszter teljesítményét, ennek ellenére Michael Spindelegger néppárti pártelnök a népszavazás előtt kijelentette: a szavazás nem a miniszter, hanem a hadsereg jövőjéről szól.

MTI - barikad.hu

http://barikad.hu/elutasitottak_a_sorkatonasag_eltorleset_az_osztrakok-20130120
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megáll az ész: Lázár János a holocaustvallás híveitől való ö
  2013-01-20 18:18:24, vasárnap
 
  Megáll az ész: Lázár János a holocaustvallás híveitől való örökös bocsánatkérést törvényerőre emelné
2013. január 20. 11:38
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Igen, nem tévedés: amint a Mazsihisz 2013. január 17-én honlapjára feltett, a Magyar Távirati Iroda információin alapuló közleményéből kiderül, az ember értékét saját bevallása szerint kizárólag anyagi állapotától függővé tevő Lázár János a holocaustvallás híveitől való örökös bocsánatkérést egyenesen törvényerőre emelné, a ,,nemzeti identitás" részévé tenné, tekintettel a holocaust, a ,,magyar történelem egyik legsötétebb fejezete feldolgozatlanság"-ára. Arról viszont, hogy mikor válik az emlékezés, az oktatás részévé végre az Andrássy út 60-ban ugyebár nem Nílus menti székelyek által véreinken végrehajtott körömletépések, szájba vizelések, perverz kínzások ismertetése, valahogy ezúttal is elfelejtett informálni.

,,A szembenézés és a bocsánatkérés esztendejének kell lennie 2014-nek, a holokauszt emlékévének - mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön az MTI-nek, miután megtartotta alakuló ülését a Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság. Lázár János szerint a szembenézés az emlékezés parancsának és a felejtés tilalmának törvényerőre emelését jelenti, a bocsánatkérést pedig a nemzeti identitás részévé kell tenni."

A Feldmájer-Zoltai duó kommünikéjében azonban mást is olvasunk:

,,A holokauszt emlékévének nem az egyéni, nem az értelmiségi szembenézések és bocsánatkérések idejének, és nem is a jogi-politikai igazságtétel idejének kell lennie, hanem a nemzeti szembenézés, a nemzeti bocsánatkérés idejének."

Vagyis a kollektív bűnösség dimitrovi elmélete a politikai korrektség kritériuma, továbbra is cél, hogy ,,felkutassuk a bűnösöket, akik közt magyarok is voltak, és hogy megkövessük az áldozatokat", pláne, hogy ,,az elmúlt két évtized ebben a kérdésben sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket", holott ,,a magyar állam bűnös volt a holokausztban" (így!), éspedig ,,kétszeresen is: először azért, mert nem védte meg a megsemmisítéstől saját polgárait, másodszor pedig azért, mert asszisztált, erőforrásokat adott a népirtáshoz".

Nos, a tényleges ,,megsemmisítés"-ről, ,,népirtás"-ról, vagyis az 1945 után a Gulágokon, Recsken át egészen az Andrássy út 60-ig történtekről, az ugyebár nem Nílus menti székelyek által véreinken végrehajtott körömletépésekről, szájba vizelésekről, perverz kínzásokról valóban volna mit informálni, sőt kellene is a nemzeti identitás, mármint a magyar részeként. Mivel azonban ez vélhetően a holocaustvallásnak hódolás befejezhetetlensége miatt ezúttal is kimaradt az államtitkári hűségesküből, ezúttal megpróbáljuk röviden, amolyan szokásos Hunhír-ötpercben pótolni, éspedig dr. Málnási Ödön történész könyve (Magyar Mártyrok, 1958) idevágó fejezete idézésével. Íme:

,,A tízezrével elfogott hazafiak 20 körme alá 10-10 gombostűt vertek, s azután gumibottal
összes körmeiket leverték, lemanikűrözték. Vagy az áldozatot seprűnyélre kötve, talpával
lefelé fordítva, talpait órákon át gumibottal addig csépelték, míg kétszeresére dagadt,
aztán arra kényszerítették, hogy vödör hideg vízben áztassa lábait. Vagy az áldozatról lehúzták harisnyáit, szájába nyomták, hogy ne tudjon ordítani, még egy gázálarcot is kötöttek rá hangfogónak, azután hozzáfogtak a legkülönfélébb ,,munkához": nemi szervét gumibottal cafatokra verték, vagy vékony üvegcsövet nyomtak bele, és vaskalapáccsal addig verték, míg az üvegcső apró szilánkonként belepréselődött. Az ilyen áldozat két év múlva is sírt, ahányszor örökké gennyező nemi szervén vizelnie kellett. (Rosenberg Ibolya vezette be ezt a kínzási módszert.) Vagy az áldozat nemi szervét íróasztal fióknyílásba tördelték. Vagy az áldozat nemi szervére 2-3 gumiforrasztó sallert kötöttek, meggyújtották és így a nemi szervet teljesen leégették. (Dr. Farkas Ferenc ügyvéden kipróbált módszer, azután általános.) Ha nő volt az áldozat, akkor nemi szervét addig döfködték gumibotokkal, míg véresen kifordult, és az áldozat hónapokon belül szörnyű kínok között meghalt. Vagy az áldozatot hátrafektetve lekötötték, hasára vaslábos alá patkányt kötöttek, a másik vaslábosba föléje égő parazsat tettek, és így a patkányt arra késztették, hogy az áldozat hasán keresztülfúrja magát és elmeneküljön a megsüléstől. (Dr. Böhm Ferencen kipróbált módszer.) De a leggyakoribb az volt, hogy az áldozatot nagyon sokan megrohanták, földre gyömöszölték és végtagjaira állva, gumibotokkal csoportokban váltva egymást, órákon keresztül addig csépelték, míg egész teste, feje csupa seb és vér volt. Ilyen kínzások közben egyedül a budapesti központjukban, az Andrássy út 60-ban naponként legalább 30-40 halt borzalmas mártírhalált."

Csak halkan kérdezzük: lehetséges, hogy minderről az államtitkár nem is tud, vagy ,,nemzeti identitás"-on kizárólag eleve a kínzók többségéét érti, végül, nem gondolja, hogy a holocaustvallás híveitől való örökös bocsánatkérés törvényerőre emelése csak a közismert ,,anti"-előtagúak számának nem várt nagyságrendű gyarapodását eredményezi?

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61184
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajon ki meri majd megmondani Orbán Viktornak?
  2013-01-20 18:13:06, vasárnap
 
  Vajon ki meri majd megmondani Orbán Viktornak?



2013. 01. 19 17:00:15 |

morgás joga 6.jpgValami már megint félresiklott a kormányzati kommunikációban - elfelejtettek szólni Orbán Viktornak, hogy nem kellene nagy hévvel és teljes magabiztossággal eleve vesztesnek tűnő dolog mellett kiállnia. De az is lehet, hogy nem elfelejtettek, hanem nem mertek. Mert ugye a rossz hír hozója semmi jóra nem számíthat ...

Tegnap reggel még Orbán Viktor rádióinterjújában kitért az e-útdíj tender zavaros helyzetére is:

"Nem fér bele a tervekbe a szerencsétlenkedés, de szerencsére ez a veszély nem is fenyeget. A tervek szerint haladunk ebben a kérdésben is. A megfelelő időpontban, a törvényben előírt időpontban megvalósul a befektetés és a bevétel is beérkezik majd". (Orbán Viktor, 2013. január 18.)

Ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna kormányfőnk az ügyben - a rádióinterjú óta már véglegesen eldőlt a sorsa a kiírásnak, a nyertes pályázó visszalépett és a rendszer július elsejei indulása úgy, ahogy van, kútba esett. És mivel második helyezettet nem hirdettek (ajánlata cirka 15 milliárddal magasabb volt), ezzel vége is az ügynek. Legalábbis a tekintetben, ki építheti ki a rendszert alig pár hónap alatt.

"Az ÁAK még szeptember végén hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer hazai kiépítésére - emlékeztet az MTI.
A társaság ezt követően december 15-én jelentette be, hogy a Getronics Magyarország Kft. nyerte az e-útdíj tendert, miután a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson a legjobb ajánlatot tette nettó 34,89 milliárd forintos áron.
Az eredeti tervek szerint a szerződést december 27-én írták volna alá. A Getronics január 14-én 30 napos haladékot kért és kapott, hogy tovább tárgyalhasson az alvállalkozójával.
A megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer tervezett indulási időpontja 2013. július 1. " (portfolio.hu)

Az Orbán Viktor által elvárt eredményt az is kétségessé teszi, hogy július elsejéig az idő valószínűleg még egy új közbeszerzési eljárás lefolytatására sem elég, nemhogy kiépíteni és üzembe helyezni a rendszert. Az állam nyeresége a pályázó visszalépése esetén kikötött 20 millió forint, vesztesége pedig minimum 75-100 milliárd. Lehet perelni még a pályázót polgári úton, de az meglehetősen hosszadalmas és bizonytalan kimenetelű. Különösen a legújabb zsarolásos hírek fényében.



És igen, ez még csak a jéghegy csúcsa - van még jópár tétel, amivel az illetékeseknek be kell majd menni kormányülésre és bevallani, nem fog teljesülni. Vagy utólag, egy-egy rádióinterjús diadalittas kijelentés után elrebegni, van, amit hatalmi szóval sem tud elérni még egy miniszterelnök sem. Például nem lehet időutazni, hogy a tökölésre, egymásra mutogatásra meg szerencsétlenkedésre fordított időt visszanyerjük. És ami bizonyos időtartam alatt fizikailag megvalósíthatatlan, az megvalósíthatatlan, hiába próbálja bárki is bizonygatni, nekünk sikerülni fog. Mert még nekünk sem fog. (Aki nem hiszi, beszélgessen el bármelyik iskolaigazgatóval az expressz-államosításról és annak eredményeiről).

És mit kellene még bevallani a nagyfőnöknek? A portfolio.hu számításai szerint

Elbukott az elektronikus útdíj-tender (2.)

A végén mindig a számok győznek, a bizonyítvány magyarázásához meg kell egy-két igen kiváló kommunikációs szakember, akik az adófizetők pénzéből elmagyarázzák az adófizetőknek, miért kell még több adót fizetniük.

És ezek után majd ki mondja meg a kormányfőnek, kétséges a 13. havi nyugdíj (pulykapénz, stb.) fedezete? Meg azt, hogy jelen helyzetben nem kellene annyira erőltetni egy-két presztizsberuházást sem? Hogy lehet, hogy az elmúlt év az elrugaszkodás éve volt, de az idei aratás bizonytalan, mint a kutya vacsorája? Legalábbis a szavazó polgárok többségének számára.

http://index.hu/bloghu/morgasjoga/2013/01/19/vajon_ki_meri_majd_megmondani
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A miskolci óriásplakátok margójára...
  2013-01-20 17:59:14, vasárnap
 
  A miskolci óriásplakátok margójára...

Kanada üzenete: mi is megbuktunk!
Kanada ékes bizonyítékát adta óriásplakátok formájában, hogy eleddig a világ egyetlen demokratikus országa sem volt képes liberális eszközökkel integrálni a cigányság törvényen kívüli részét. Ők sem.
Pedig első lépésként hittek a cigányoknak, akik így harsogtak: nálunk elnyomás van! Nálunk etnikai tisztogatás zajlik. Nálunk romagyilkos gárdisták karikás ostorral hajtják a cigánytelepek népét az urnák elé ,,láncszavazni", hogy a neonáci Jobbik hatalomra kerüljön. Mi akadémiai székfoglalók sorozata helyett, csak a közmunka nyomora alatt tudunk társadalompolitikai diskurzusokat folytatni. Nálunk gyermekeinket kirabolják az iskolában az elnyomó magyarok neveletlen egyedei, nyugdíjasainkat pedig meggyilkolják párszáz forintért. Nálunk a rendőrök csak minket vegzálnak gyorshajtásért és az egészségügyi doboz hiányáért, a rendszámnélküli lopott kocsikkal száguldozó magyarok helyett. Nálunk az ÉMÁSZ tőlünk lopja az áramot és a mi adóinkból segélyezik a dolgozni nem akaró többséget. Nálunk magyar suhancok szednek hídvámot az egész életüket végigdolgozó nagyszüleinktől, ha haza akarnak jutni a templomból. Nálunk élsportolóinkat megkéselik a magyarok, mert köreikben divat, hogy késsel járnak szilveszterezni, s ha nem jutnak be azonnal a mosdóba, hát szúrnak! Na de majd Kanadában! Ott majd megmutatjuk a cigányság magyarok által elnyomott részének mindennapi kultúráját, hogy valójában hol is tartunk az integráció fokán...
A tengerentúlon pedig mindezt bevették. S most jó idő elteltével fellépett a kognitív disszonancia. Mi is történik!? Ki is hazudik!? Kanada pedig akarva-akaratlanul döntött. Inkább szigorít a bevándorláspolitikán. Inkább milliókat költ óriásplakátokra, mondván nem kér a cigányokból. Nyílván ott is ,,jobbikos" a kormány. Senki ne vessen rájuk követ! Nem csak Kanada bukott meg. Így járt korábban Franciaország, Olaszország is. Így jártak a skandináv országok is, csekély próbálkozásaik során. Századok óta szenved és küzd a saját cigány származású állampolgáraival Románia, Szerbia, Albánia, Bulgária, Szlovákia és Csehország. Igaz, az egyiknél cigányasszonyokat sterilizáltak, a másiknál háromméteres kőfalakkal szeparálták el őket, az egyiknél naponta vezénylik ellenük a csendőrséget, a másiknál a dózer és a kitoloncolási parancs kéz a kézben jár. Mégis, őket soha, senki nem próbálta rasszizmussal, fasizmussal, elnyomással, kirekesztéssel, cigánygyűlölettel megvádolni úgy, mint minket, magyarokat. Aljas soviniszta magyarok! Hát milyen ország az ilyen!?
Tényleg milyen? Olyan, ahol tizenhárom nemzeti- és etnikai kisebbség él békében századok óta, de kizárólag a cigánysággal van problémája a békés társadalomnak, kizárólag ez a társadalmi feszültség táncol a polgárháború szélén. A mi bűnünk!? Nyilván. A hiba csak a mi készülékünkben van!? Aligha. Talán a cigányság politikai elitjének is kellene már lépéseket tennie saját sorsuk érdekében. Talán ők tehetnék a legtöbbet azért, hogy cigány és nem cigány békében éljen. Talán beláthatnák felelősségüket, hogy ők is okozói az áldozatok szenvedéseinek, amikor a bűnöző rétegüket ,,mosdatják".
De mit mondanak erről a legnagyobb cigányintegrátorok!? Semmit! Inkább kidobják a ,,piros ultit": a Jobbik tehet mindenről! Kit érdekel, hogy egyedül nekik vannak érdemi javaslatai? Kit érdekel, hogy mindig mi, a nem jobbikosok zárkózunk el a minimális párbeszéd elől!? Kit érdekel, hogy ezt a struccpolitikát a tisztességes cigány és nem cigány ugyanúgy megszenvedi!? Kit érdekel a Jobbik hülyesége, mert komplex és bonyolult stratégiák sorozatát követeli a rendészeti intézkedésektől a szociálpolitikán, társadalompolitikán, oktatás- és foglalkoztatáspolitikán át az egyházak cigánypasztorációs missziójáig bezárólag!? Minket csak egy érdekel: továbbra is ragaszkodunk a garantáltan cigány érdeksérelmek nélkül járó píszí, tabumentes politikához! Miért? Mert egyszerűen nem fogunk lemondani arról a lehetőségről, hogy négyévente minél könnyebben, minél nagyobbat szakítsunk ebből az olcsón megvásárolható, egyszerűen manipulálható és mobilizálható szavazógéphalmazból. Ez a Jobbik-mentes cigányintegráció lényege. Köszönjük Fidesz-MSZP-SZDSZ-LMP! De egy jó tanács a végére: Tanuljatok legalább a ,,juharlevelesektől"! Kanada nem álszent, nem játssza el képmutató módon a humanista élharcos szerepét. Kanada legalább őszinte volt: megbuktunk! Hát ne gyertek ide magyar cigányok...
Mirkóczki Ádám
a Jobbik szóvivője,
országgyűlési képviselő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kisemberek is kimenekítik megtakarításaikat Magyarországró
  2013-01-20 12:04:43, vasárnap
 
 
Bűncselekmény gyanúja kell a banktitok feloldásához
A kisemberek is kimenekítik megtakarításaikat Magyarországról



Szerdán jelentette be a kormány: magyar tulajdonosok svájci számláit derítené fel, hogy kiszűrje az adóelkerülőket. Szakemberek szerint a kinti számlák felderítésében nyilvánvalóan nem lesz partner Svájc. Ugyanakkor a közgazdász hangsúlyozza: ha felmerül a bűncselekmény gyanúja, jogos elvárás a bankszámlák felfedése. Igaz, a szenzitív adatok felfedése minden ilyen esetben a hatósági eljárás része.
Ismét működésbe lépett a nemzeti együttműködési rendszer agytrösztje. Ezúttal azt találta ki az unortodox gazdaságpolitika kormánya: tárgyalásokat kezdeményezne Svájccal, hogy közös erővel felfedjék a kinti magyar tulajdonú bankszámlákat. A kormány nem elégszik meg a listával: mindent tudni akar a számlatulajdonosokról és az illegális számlákra 35 százalékos adót vetne ki - visszamenőleg, ahogy a NER korszakban szokás.

Azzal érvelt Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár, hogy mindeddig megvolt a lehetőség az adóoptimalizálási céllal kivitt pénzek következmények nélküli hazahozatalára, de a vártnál jóval kevesebben éltek a lehetőséggel.

A portfolio.hu számításai szerint még néhány százmillió forint lehet Svájcban, illegális, vagyis offshore számlákon. A nagy többség ugyanis nem ezért választja a külföldi bankokat. Míg adóelkerülés céljából főként cégtulajdonosok visznek ki bankbetéteket, a külföldi magánszámlák tulajdonosainak többsége egyszerűen félelemből ,,költözteti"a pénzét. Úgy érzik: a jelenlegi kiszámíthatatlan gazdasági környezetben bármi megtörténhet.

Internetes fórumokon jól látszik: sokakat foglalkoztat a megtakarítások ,,kimenekítésének" a gondolata.

Abszurdnak tartja a szakember már az elképzelést is, hogy Svájc ilyesmiben közreműködjön. Halkan jegyezzük meg, nem is lenne sok esély a sikerre: az illegális számlák tulajdonosai valószínűleg már a hír hallatán továbbálltak, más országban nyitottak új számlát.

- Más kérdés, hogy ha felmerül a bűncselekmény gyanúja, lehetővé kell tenni az adott számla adataihoz a hozzáférést. De kizárólag ebben az esetben lehet erre bármiféle jogalap - hangsúlyozza Ádám Zoltán.

http://www.168ora.hu/itthon/kisemberek-is-kimenekitik-megtakaritasaikat-magyarors zagrol-109205.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„A magyarság volt a bűn”
  2013-01-20 11:07:58, vasárnap
 
  ,,A magyarság volt a bűn"

A jugoszláv partizánok magyarság ellen elkövetett népirtása XX. századi történelmünk egyik legnagyobb tragédiája. A jugoszláv partizánok közellenségként tekintettek a horvát, a német és a magyar lakosságra. Közel negyvenezer magyar esett áldozatul Tito katonáinak; ahogyan azt Kamarás Mihály ferences szerzetes írta naplójában: ,,maga a magyarság volt a bűn".

1942 elején Bácskában felerősödött a jugoszláv szerb partizánok tevékenysége. A partizánakciókra válaszul a Délvidék sajkásvi részén, Csurog és Zsablya térségében a magyar csendőrség a katonai alakulatokkal együttműködve felszámolt egy partizáncsoportot. A harcokban elszenvedett néhány fős veszteség megtorlásaként 1942. január 12. és 15. között a Feketehalmy-Czeydner Ferenc altábornagy, Grassy József vezérkari ezredes és Zöldy Márton csendőrszázados vezette alakulatok razziát tartottak a rejtőzködő partizánok felkutatására. A razziát ezután az altábornagy és társai önhatalmú akciójaként kiterjesztették a környező községek lakosságára is.

Az újvidéki akció során január 20. és 23. között a hivatalos magyar adatok szerint 3.309, a szerb történészek szerint 3.808 bűnözőt, partizánt, illetve ártatlan polgári személyt lőttek agyon. A véres események már annak idején is botrányt kavartak, aminek következtében a tetteseket 1943-ban a Horthy-rendszer alatti Magyarországon felelősségre vonták és a 15 felelősnek tartott honvéd- és csendőrtiszt ellen bírósági eljárás indult. A felelősöket a tárgyalások során halálra ítélték. Néhányuk megszökött, de többségüket, a fő felelősöket a háború után kiadták a Tito-féle Jugoszláviának, ahol népbírósági ítélettel, egyes tudósítások szerint igen kegyetlen módon háborús bűnösökként kivégezték őket.

1944-ben a jugoszláv partizánalakulatok és a szovjet Vörös Hadsereg délvidéki bevonulása után a korábbi események megtorlásaként számos erőszakos cselekményt követtek el a magyar, a német, és horvát civil lakosság ellen. A bevonuló jugoszláv partizánalakulatokból létesült új katonai hatóság, a Bánáti, Bácskai és Baranyai Katonai Igazgatás és az OZNA (Népvédelmi Osztály) ellenőrzése alatt katonai közigazgatást vezetett be a Vajdaságban. Ezt követően a kommunista pártvezetés (Jugoszláv Népfelszabadító Antifasiszta Tanács) utasítására etnikai alapú, per nélküli kollektív büntető eljárások kezdődtek.

1944-45 telén, a lakóhelyükön vagy a gyűjtőtáborokban, korra és nemre való tekintet nélkül tömegesen kínozták meg és végezték ki a magyar és német nemzetiségű polgári lakosságot, a II. Világháborúban való kollektív bűnösséggel vádolva őket.

A kivégzések több helységben tömeges lincseléssé fajultak, a helyi szerb lakosság egy részének aktív részvételével. Óbecsén ezek mellett az egész magyar lakosságot megkülönböztető jelzés - fehér karszalag - viselésére kötelezték és kényszermunkára hajtották. A polgári lakosságon kívül tömegesen végeztek ki a hadifogoly magyar honvédeket is.

Mindennapossá vált a fosztogatás, a kivégzések, a kínzások, a nemi erőszak, a nők és gyermekek bántalmazása. A kutatások szerint 123 helyiségben folytak a kínzások és a kivégzések, melynek következtében meggyilkolt magyarok száma 40-45.000 közé tehető, de egyes becslések szerint ez a szám elérheti az 50.000-et is. A pontos adatok nem ismertek, mivel a kivégzettekről soha nem készült nyilvántartás, halotti anyakönyvi kivonatot nem állítottak ki senkiről, és az sem tudható pontosan, hogy hány ezer ember tűnt el és vesztette életét a fogolytáborokban.




A holttesteket tömegsírba dobálták, de nem egy esetben megtörtént az is, hogy el sem temették őket, csak csatornákba, dögkútba szórták, vagy sintértelepen gyűjtötték őket. A sírokat - néhány kivételével - nyomtalanul beépítették, föléjük épületeket, sportpályákat emeltek. A kivégzettek nevét, a kivégzés körülményeit, nyughelyüket sosem hozták nyilvánosságra. Utólag háborús bűnössé kiállították ki őket, vagyonukat elkobozták, hozzátartozóikat megbélyegezték.

A délvidéki magyarság ellen elkövetett gaztetteknek a megtorláson kívül politikai okai is voltak. Egyrészt, hogy a magyarok ne álljanak a kommunizmus délvidéki kiépítésének útjába, másrészt pedig az, hogy a likviditásuk következtében elindulhasson a Délvidék elszerbesítésének programja.

Csurog, Zsablya és Mozsor teljes maradék lakosságát mindenüktől megfosztva örökre kitiltották lakóhelyükről, házaikat a szerb betelepítettek kapták meg. Újvidéken, Becsén, Zsablyán, Csurogon és Mozsoron egy puszta feljelentés alapján fejét vették a megvádolt magyaroknak. Újvidéken 1944. október 23-án 40.000 feljelentő űrlapot nyomtattak ki, melyen bárki megnevezhette azt, akit háborús bűnösként büntetésre méltónak tartott.

Teleki Júlia, aki túlélte a borzalmakat, Hol vannak a sírok című könyvében így emlékezik:

,,Voltak, akiket kettéfűrészeltek vagy karóba húztak, másokat elevenen elégettek vagy eltemettek. Egyeseknek leszaggatták a körmüket, felhasogatták a bőrüket, majd besózták. Láttam egy csecsemőfejet a falhoz vágva, az agyveleje szét volt loccsantva. Az egyik asszony terhes volt, mikor kitaposták belőle a gyermekét. Sok esetben meggyfabotra kötött tízkilós ólommal verték agyon az áldozatokat, volt, akinek az orra leszakadt az ütéstől. Legtöbbjüknek azonban egyszerűen csak fejszével levágták a fejét. Az asszonyok sírva keresték fiaikat, férjüket a holttestek között. Mindenütt vértócsában feküdtek az emberek. Szörnyű látvány volt."

A mai napig nem tisztázott, hogy az 1944-45-ös délvidéki magyar népirtásnak tulajdonképpen hány áldozata volt, hiszen évtizedekig nemhogy kutatni nem lehetett az eseményeket, de még beszélni sem nagyon mertek róla. Azonban változnak az idők, és a mai nemzedéknek már nem szabad csendben maradnia, nem szabad hagynia, hogy az áldozatok emléke a múló idő homályába vesszen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ukrán rémtörténet egy csapásra magyar valósággá válhat
  2013-01-20 11:05:40, vasárnap
 
  Az ukrán rémtörténet egy csapásra magyar valósággá válhat

Orvosok vészhelyzetben
Korlapok


Az orvosok kényszernyugdíjazásával kapcsolatban eddig csupán az biztos: ha megvalósul az elképzelés, összeomlik az egészségügyi ellátás. Bár az államtitkárság a múlt héten nyugtatgatta a szakmai szervezeteket, azok továbbra is aggódnak. Mondják, nem az orvosok finanszírozása a tét, hanem tízmillió állampolgár élete. HERSKOVITS ESZTER írása.
Ukrajnában egyes falvakba nem megy ki a mentőautó. Nincs rá kapacitás. Ha e községekben valakinek sürgős orvosi ellátásra van szüksége, a család vagy a szomszéd Zsigulija az egyedüli esély a túlélésre. De ha eljutnak is így a legközelebbi kórházig, ott is csupán reménykedhetnek, lesz-e egyáltalán, aki ellátja majd a beteget.

Hazai szakértők állítják: az ukrajnai rémtörténet egy csapásra valósággá válhat sok magyarországi kistelepülésen is, ha a kormány kényszernyugdíjba küldi a hatvankét év feletti orvosokat.

Kormányzati forrásaink szerint Szócska Miklós államtitkárságán is ismerik azt a felmérést - csak épp nem akarják nyilvánosságra hozni -, amely szerint a nyugdíjaskorú orvosok nem pótolhatók. A mintegy harmincezer gyógyítóból majdnem ötezren már betöltötték a hatvankettőt. Egyes szakterületeken - gyerekgyógyászat, neurológia - különösen magas az orvosok átlagéletkora. A neurológusok kilencven százaléka már elmúlt 55 éves. 2011-ben hét-nyolcszáz orvos ment nyugdíjba, miközben az összes orvosi egyetemről körülbelül nyolcszáz friss diplomás került ki. Érthető tehát: egyes becslések szerint ötezer orvos állása az elkövetkező húsz évben sem lesz betölthető.

Éger István: Nem történt előrelépés
Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke úgy véli, a jelenlegi létszámmal már most sem biztosított a betegek megfelelő ellátása, sem a szükséges pihenés az orvosoknak. Ha pedig több ezer tapasztalt orvos hirtelen kikerülne a rendszerből, összeomlana az egészségügy.

- Bezárnának kórházi osztályok és szakrendelések. A néhány, még működőképes intézményben végeláthatatlan sorok okoznának fennakadást. Csak a szerencsén múlna, kap-e ellátást a beteg. Sok helyen egyébként már ma is ez a helyzet - mondja Éger.

Még kormányzati informátoraink is biztosak abban, hogy a hatvanas-hetvenes orvosok nélkül a közgyógyítás megbénulna. Ezért is elfogadhatatlan a kényszernyugdíjazás.

Mindenesetre Orbán Viktor az Idősügyi Tanács decemberi ülésén közölte: a miniszterelnök egyedi engedélyével maradhatnak állásukban azok a nyugdíjkorhatárt elért közalkalmazottak, akiknek a szakmájában utánpótlásgondok vannak. Vagyis az orvosok mindenképp.

Szócska Miklós bizonyára beleolvashatott az orbáni forgatókönyvbe. A múlt hét közepén az egészségügyi államtitkár - miután találkozott a szakmai szervezetek képviselőivel - szintén azt mondta: aki kéri a kötelező nyugdíjazás alóli mentességet, az megkaphatja. Ám azt is hozzátette: kizárólag akkor, ha ezt a munkahelyi vezető is támogatja.

Azaz: marad a kényszernyugdíj. Vagy mégsem?

http://www.168ora.hu/itthon/kenyszernyugdij-egeszsegugy-szocska-miklos-eger-istva n-dozsa-csaba-109089.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1204
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 13802
  • e Év: 167298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.