Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
7 lúgosító étel
  2013-01-21 13:37:52, hétfő
 
  Hét lúgosító ital, mely tisztítja májunkat: fokhagyma, grapefruit, zöld füvek, zöld színű zöldségek, avokádó, dió és kurkuma. Májunk minden egyes nap kemény munkát végez azért, hogy megvédje szervezetünket a méreganyagoktól és az anyagcsere során keletkező káros savaktól.
Vérünk folyamatos szűrésével védi szervezetünket az emésztőrendszeren, bőrön és légzés során testünkbe kerülő mérgező anyagoktól.

A következő 7 közismert étel segítségével természetes úton tisztíthatjuk májunkat, elősegítve ezzel működését.

1, Fokhagyma, hagyma

A fokhagyma számos kéntartalmú vegyületet, míg a hagyma allicint és szelént tartalmaz. Ezek a vegyületek védik májunkat a káros savaktól és segítik a máj méregtelenítő munkáját.

2, Grapefruit

A grapefruit gyümölcs antioxidáns C-vitaminban rendkívül gazdag, emellett naringenin nevű flavonoidot tartalmaz, mely képes megkötni a szervezetben keletkező savakat.

3, Zöld füvek

Az árpafű és más zöld füvek és növények a lúgosító klorofill legkiválóbb forrásai, mely méregteleníti a májat és a vékonybeleket.

4, Zöld színű zöldségek

A spenóthoz, kelhez, fehér mustárhoz hasonló zöld színű, leveles zöldségek számos olyan aktív vegyületet tartalmaznak, melyek tisztítják szervezetünket, segítenek eltávolítani a nehéz fémeket, növényvédőszereket, stb. testünkből.

5, Avokádó

Az avokádó glutation-termelő vegyületekben gazdag. Néhány kutató szerint heti 1-2 avokádó rendszeres fogyasztása jelentősen javíthat a károsodott máj működésén.

6, Dió

A dió rendkívül gazdag l-argininben, glutationban és omega 3 zsírsavakban, segít eltávolítani az ammóniát a májból.

7, Kurkuma

A kurkuma elősegíti az epe termelődését, javítja az epehólyag funkcióját és szintén erőteljesen segíti a máj méregtelenítő tevékenységét.

forrás:drtihanyi.hu
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
szerencsesüti recept
  2013-01-21 13:33:22, hétfő
 
 



24 dkg lisztet, 2 evőkanálnyi kukoricalisztet, 12 dkg cukrot, 1 teáskanálnyi sót, 2 tojás fehérjét, 4 evőkanálnyi olajat, 1 teáskanálnyi vizet, 2 teáskanálnyi vanília esszenciát dolgozzunk össze jó alaposan, majd az összegyúrt és kinyújtott tésztából vágj a papírszeletkéknél nagyobb köröket. A kiszaggatott darabokat margarinnal megkent tepsibe téve süssed halványbarnára, majd a félig megsült darabok közepébe helyezz egy cetlit és formázd meg. A formázás után már csak pár percre tedd vissza a sütőbe.

A szerencsesütiben neve ellenére nem csak jókívánságokat szoktak rakni, hanem bölcsességeket, közmondásokat és idézeteket is, amelyek elgondolkodtatóak, olykor pedig útmutatóak lehetnek az üzenet tulajdonsága számára, a szerencse pedig ott játszik szerepet, amikor a nekünk szóló üzenetet kiválasztjuk a süteményestálból látatlanul.

Nem lehet mindenki a barátod, de mindenki lehet a tanítód.
Nem úgy kerülünk ki a szakadékból, hogy másokat is belerántunk. Nekünk kell kimásznunk.
Minden napot úgy élj meg, hogy az életed hátralévő részének első napja.
Bármi történjen is az életben, a legfontosabb utat önmagunkban járjuk végig.
Aki kérdez, az viselje el a választ is.
Néhányan úgy vélik, az tesz minket erőssé, ha kapaszkodunk valamibe. Pedig néha az, ha elengedjük.
A cikázó villám sok mindent megvilágít, ami a legragyogóbb napsütésben is rejtve marad.
Mélyen magadba kell nézned, hogy hibáidat megismerhesd.
Akinek a szerelem a leggyengébb pontja, az a világ legerősebb embere.
Ha őszintén vágysz a boldogságra, tanulj meg uralkodni a gondolataidon.
Ha mindig többet akarsz, akkor elmulasztod azt, ami már eleve a tiéd.
Ne félj az árnyaktól. Csak azt jelentik, hogy valahol fény van a közelben.
 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
grillezett padlizsán mártogatóssal
  2013-01-21 12:49:25, hétfő
 
 



Grillezett padlizsánok olívakrémes mártogatóval


Hozzávalók (előételként 4 személyre):

4 kisebb méretű padlizsán (kb. 15-20 dkg/db)
A páchoz:
½ dl olíva olaj
½ citrom leve
1 teáskanál tengeri só
1 kávéskanál őrölt rozmaring (a friss még jobb)
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 dundi gerezd fokhagyma

Az olívakrémes mártogatóhoz:

1 közepes cukkini finomra reszelve (kb. 25 dkg)
2 db nagyobbacska paradicsom, meghámozva, kimagozva
2 szál újhagyma
1 kis gerezd fokhagyma
1 teáskanál sűrített paradicsompüré
1 evőkanál fekete olívakrém
1 teáskanál tahina
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál vörösborecet
só, bors, kakukkfű - ízlés szerint

Elkészítés:

Először a páclevet készítem el, ami annyiból áll, hogy az olajat és a citromlevet tálba öntöm, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomom, fűszerezem, alaposan elkeverem.

A padlizsánok végeit levágom, majd csíkokban meghámozom, vagyis kb. 1 cm-es csíkokban úgy távolítom el a héját, hogy nagyjából 1 cm-ként marad is rajta héj. Mindegyikből 1-1 cm vastag szeletet vágok hosszában. Egy kenőecsettel minden padlizsánra kenek a pácléből, majd egymásra helyezem a megkent padlizsánszeleteket. Amíg érlelődnek, elkészítem a mártogató szószt.

Ehhez a cukkinit alapos mosás után almareszelőn finomra reszelem. A hagymákat a zöld részükkel együtt apróra vágom. A paradicsomokat leforrázom, meghámozom, kiskanállal eltávolítom a magjukat, a levet felfogom, a húst apróra felkockázom. A petrezselymet a paradicsompürével és a paradicsom levével és a tahinával botmixerrel krémesítem.

Az apróra vágott hagymát, az átpréselt fokhagymát, valamint a reszelt cukkinit zsiradék nélkül serpenyőbe teszem, kb. 5 perc alatt megpárolom. A még meleg cukkinis keverékhez keverem a fűszereket, a paradicsomkockákat, az olívakrémet, valamint a petrezselymes-paradicsompürés krémet, hozzáadom az ecetet. Ha szükséges, még fűszerezem, a sóval azonban mértékletesen érdemes gazdálkodni, mert az olívakrém eleve sós. Olajat is tartalmaz épp elegendő mennyiségben, külön olajra már nincs szükség.
Az egészet alaposan összekeverem. Hagyom teljesen kihűlni, majd hűtőbe teszem.

Amíg a mártogató szósz hűl, felforrósítom a grillt, szép egymás után ráteszem a pácolt padlizsánszeleteket, 6-8 perc alatt omlósra sütöm, a felesleges nedvességet papírtörlővel felitatom. Tálra szedem, a mártogatót mellé kínálom. Friss kenyérrel remek előétel, könnyű vacsora.
 
 
0 komment , kategória:  vegetariánus oldal  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 776 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 655
  • e Hét: 2554
  • e Hónap: 6958
  • e Év: 38687
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.