Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Pipacsok
  2013-01-21 10:44:04, hétfő
 
  ......

 
 
1 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Pancsoló kislány
  2013-01-21 10:38:30, hétfő
 
  .....

 
 
1 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Gyerekek fát diszítenek
  2013-01-21 10:35:56, hétfő
 
  .

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Madár dallamos villanydrót
  2013-01-21 10:33:29, hétfő
 
  ...... ......

 
 
1 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Eplény - téli sport kedveslőknek
  2013-01-21 10:18:39, hétfő
 
  .......



.....



...

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Snow Day IV. Eplény
  2013-01-21 10:05:19, hétfő
 
  2013. január.20-án negyedik alkalommal rendezik meg a nagy népszerűségnek örvendő eplényi megarendezvényt, a Snow Day-t, melyre rendszeresen látogatók ezrei érkeznek. Idén 39 országban egyszerre rendezik meg, a Magyarországi hivatalos helyszín pedig a megújult Nordica Síaréna.

A rendezvény 16 hektárnyi hóbiztos területen kínál kiváló szórakozási lehetőséget az egész család számára nagyszerű alpesi hangulatban.
.........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Mélyre ásta a magyar gazdagok titkait Svájc
  2013-01-21 10:01:20, hétfő
 
  Forrás: origó

Új lendülettel vágna neki a külföldre menekített magyar vagyonoknak a kormány - jelentette be szerdán Lázár János. Az egyes becslések szerint akár 2000 milliárd feletti vagyont azonban nehéz lesz megadóztatni - ez egyelőre még Németországnak sem sikerült.
Meg akarja tudni a kormány, hogy kinek van bankszámlája Svájcban, és a kint levő összegekre 35 százalékos adót kíván kivetni - ez a lényege annak a kormányzati döntésnek, amelyet Lázár János jelentett be. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár által elmondottak alapján azonban egyelőre nem világos néhány dolog, márpedig ezeken sok múlik.
Lázár egyszer arról beszélt, hogy azzal a kéréssel fordulnak a pénzüket külföldre menekítők egyik kedvelt célországának számító Svájchoz, adja meg az összes magyar kötődésű bankszámla tulajdonosának adatait és azt, hogy mennyi pénzt tart kinn az illető. Egy másik vonatkozásban azonban az államtitkár már azt említette, hogy az adóelkerülési céllal külföldre vitt pénzek tulajdonosait akarják fülön csípni, és ezekre a pénzekre visszamenőleg akarnak 35 százalékos adót kivetni.
Ha minden svájci bankszámlával rendelkező magánszemélyről szeretne információkhoz jutni a kormány, alighanem kudarcra van ítélve az akciója. Svájc éppen azért kedvelt célpontja sok vagyonos embernek, mert garantálja az anonimitást. A svájci banktitkot foggal-körömmel védik, és hiába próbálkozott ennek feltörésével az EU, beletört a bicskája, egyedül az Egyesült Államoknak sikerült ezen léket ütnie, de csak félsikert ért el, a németek egyelőre még annyit sem.

Ha a kormány előre akar tekinteni, akkor érdemes az ázsiai országok környékén keresnie az eldugott magyar vagyonokat. Szingapúr öt év múlva már fontosabb célpontja lehet a vagyontranszfernek, mint Svájc - mondta az [origo]-nak Karragich István, a Blochamps privátbanki tanácsadócég vezetője. Cége minden évben becslést készít a külföldre vitt magyar pénzekről, és szerinte ezek összértéke 2000 milliárd forint felett is lehet - igaz, ennél csak szerényebb becslések vannak még a piacon.
Ezt alapul véve nem lehet elégedett a kormány azzal, hogy csak 67 milliárd forintot tudott hazacsábítani a két évig élő, tavaly év végén lejárt adóamnesztia révén. Aki külföldre, alacsony adókulcsú államba vitte korábban a vagyonát, az most hazahozhatta kedvezményes, 10 százalékos adó megfizetése árán, és ezzel tisztára moshatta a pénzét, a vagyonosodási vizsgálat alól mentesült, akár leadózva vitte ki korábban a pénzt, akár úgy, hogy adót csalt.
A cél elérése szempontjából az ördög a részletekben rejlik, ezeket pedig nem ismerjük - tette hozzá Karragich, hangsúlyozva, a kormány szándéka teljesen érthető, és minden nyugati állam az ilyen rejtett vagyonok felkutatásán fáradozik mostanában.
A bejelentés azonban egyelőre inkább látszik kommunikációs húzásnak, mint konkrét következményekkel járó új kormányzati fellépésnek, egyszerűen azért, mert nem lesz könnyű Svájcot megnyerni ehhez az ügyhöz.
 
 
1 komment , kategória:  Hírek  
Vörös macskamedvék játszanak
  2013-01-21 09:46:55, hétfő
 
  Videó Link

......

 
 
1 komment , kategória:  érdekes képek  
Öt életet mentett meg az agyonvert fiú
  2013-01-21 09:43:43, hétfő
 
  Forrás: Hír24
Egy éve, egy diszkó előtti verekedésben szerzett sebesüléseibe halt bele a 25 éves Bán István. Szülei úgy döntöttek, hogy felajánlják szerveit.
Tavaly január 20-án verték meg Bán Istvánt egy győri szórakozóhely előtt, a fiú belehalt sérüléseibe. Halált okozó testi sértés miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen. Az eljárást lezárták, mert nem állapítható meg bűncselekmény - írja a Bors. A szülők szerint azonban lehet tudni, hogy kik vettek részt a verekedésben. A végzés ellen panaszt emeltek.
A gyászoló szülők felajánlották fiuk szerveit, ezzel öt ember életét mentették meg. Egyikük - egy 33 éven át cukorbetegségben szenvedő nő
- a műtét után pár hónappal fel is vette velük a kapcsolatot. ,,Félve kerestem meg Istvánékat, de ők nagyszerű emberek, s még a fiuk halála után is képesek rá, hogy osztozzanak velem a gyógyulásom feletti örömömben" - mesélte a nő a lapnak. Azt is elárulta: a transzplantáció óta szereti a kekszet, ami - mint kiderült - az elhunyt fiú egyik kedvenc étele volt.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Az új bor új tömlőbe való.
  2013-01-21 09:41:04, hétfő
 
  Abban az időben Keresztelő János tanítványai és a farizeusok böjtöltek. Ezért néhányan odamentek Jézushoz és megkérdezték tőle: ,,Miért van az, hogy Keresztelő Jánosnak és a farizeusoknak a tanítványai böjtölnek, a tieid meg nem böjtölnek?" Jézus így válaszolt: ,,Vajon böjtölhet-e a násznép, míg velük van a vőlegény? Amíg a vőlegény velük van, nem böjtölhetnek. De jönnek majd napok, amikor elviszik tőlük a vőlegényt. És akkor, azon a napon majd böjtölnek. Senki sem varr régi ruhára új szövetből foltot. Vagy ha igen, akkor az új szövet kiszakítja a régit, és a szakadás még nagyobb lesz. És új bort sem tölt senki régi tömlőbe; vagy ha mégis, a bor szétveti a tömlőt, és a bor is, meg a tömlő is tönkremegy. Az új bor új tömlőbe való.
Mk 2,18-22

Abban az időben: Menyegzőt tartottak a galileai Kánában, amelyen Jézus anyja is ott volt. Jézust is meghívták a menyegzőre, tanítványaival együtt.
Amikor fogytán volt a bor, Jézus anyja megjegyezte: ,,Nincs több boruk." Jézus azt felelte: ,,Mit akarsz tőlem, asszony? Még nem jött el az én órám." Erre anyja szólt a szolgáknak: ,,Tegyetek meg mindent, amit csak mond!" Volt ott hat kőkorsó, a zsidóknál szokásos tisztálkodás céljára, mindegyik két-három mérős. Jézus szólt a szolgáknak: ,,Töltsétek meg a korsókat vízzel!" Meg is töltötték azokat színültig. Ekkor azt mondta nekik: ,,Most merítsetek belőle, és vigyétek oda a násznagynak." Odavitték.
Amikor a násznagy megízlelte a borrá vált vizet, nem tudta, honnan való. A szolgák azonban, akik a vizet merítették, tudták. A násznagy hívatta a vőlegényt, s szemére vetette: ,,Először mindenki a jó bort adja, s csak amikor már megittasodtak, akkor az alábbvalót. Te meg mostanáig tartogattad a jó bort."
Ezzel kezdte meg Jézus csodajeleit a galileai Kánaában. Kinyilatkoztatta dicsőségét, s tanítványai hittek benne.
Jn 2,1-11
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 418 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7527
  • e Hét: 19157
  • e Hónap: 52311
  • e Év: 286058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.