Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Globális állatkert
  2013-01-25 18:04:23, péntek
 
 

Globális állatkert

Számít egyáltalán az, hogy hol születik egy oroszlán ? Talán csak abban, hogy szabadként valahol az afrikai sztyeppéin, vagy egy állatkert fűtött művilágában, ahol az élelemért még ölnie sem kell, mert a marhahúst bőre nélkül tálalják neki . Láttam cirkuszi oroszlánokat is, amolyan kiöregedett, betanított állatokat, amelyek egymást átugorva egyensúlyoztak egy tenyérnyi helyen, de a domináns hím ugrás közben megjelölte a gyengébbet, két parányi vízsugár, kellemetlen szagú vizelet . A lapuló oroszlán sunyított, láthatóan rettegett az őt átugró erősebb kandúrtól, aki vízipisztolyával, minden alkalommal emlékeztette őt arra, hogy ki a főnök .

Ez a főnökösdi egyébként mindenhol megtalálható, egyedül az emberi társadalomban létezhet az, hogy a gyengébb uralkodhat az erősebb felett . Állatkert ide, cirkusz oda, amely egyedeket kiveszik természetes környezetéből, az elcsökevényesedik, de a faj dominanciáját megőrzi állati módon . Ki ne látott volna kiskutyát, kit formára nyírt a gazdi, sőt mellénykét viselve sétáltatta őt, a reá hasonlító gazdája . Mert idővel mindannyian hasonlítani kezdünk a közvetlen környezetünkhöz . Ez a leánykutya alig nagyobb a cipőmnél, de ha véletlenül egy másik szuka halad el mellette, akkor minden jel nélkül összegabalyodnak, nagy hangon marják egymást, majd mintha mi sem történt volna, sétál tovább a gazdi oldalán pórázra kötve .

Az állat kijön néha az emberből is, főleg akkor, amikor sarokba szorítják . Civilizáció lefoszlik róla egy pillanat alatt, s a természet átveszi az irányítást az események fölött . Az erősebb kutya szaporodik jobb esetben, de előfordul, hogy éretlen, fiatal egyedek is azzal játszadoznak, amit a természet törvényei nem engedélyeztek még nekik . A tehén is amikor eljön az idő, keresi a bikát, s az megtalálja, bármilyen akadályt gördítenek elébe, mert hívja az élet megállíthatatlan szava . Jobb ebbe nem beleavatkozni, mert így maradtak fenn a fajok, mióta világ a világ . Az emberek között is léteznek elhatárolódott fajok, amiről mostanában nem ildomos beszélni, de attól még vannak .

Érdekes beszédtéma kerekedett a magyar politikában, ahol valami szélhámos össze akarta írni azokat a képviselőket az egyik nagyvárosunkban, akik Romániában születtek . Mit számít az, ha egy magyar ember Erdélyben születik, vagy Üzbegisztánban ? Ezer évig a mai történelem szerint is Magyarországhoz tartozott ez a terület, de a pallag kultúra maradványait nézve, itt lehetett az emberiség bölcsője is, a Kárpátmedence sajátos viszonyai miatt, ami a jégkorszakokat is élhető területté tette a nagyvadak számára . A magyar az európai ember őse is egyben, amire bizonyíték a Vértesszőllősön talált ősember maradványa, amely legalább néhány százezer éves, de nem viseli magán a Cro-magnoni, vagy a Neandervölgyi ember jellegzetes vonásait, hanem egyezik a mai ember másfél literes űrtartalmű koponyatérfogatával, miközben kétlábon járt mint mi .

Darvin Károly néhol hibázott elsietett elméleteivel, amit halála előtt vissza is vont egyesek szerint . A civilizáció maga is többször átment bizonyos törzsfejlődési szakaszon, mint a mai ember is tenné, ha netán őserdőben születik . Emberek nélkül állattá silányul az ember is maga, ha élni akar . Teljesen mindegy, hogy hol születik az ember . Még akkor is, ha egy kínai New Yorkban látja meg a napvilágot, és megtanulja kimondani ércesen az ?r? betűt, akkor is kínai marad !

Ugyan ez vonatkozik négerekre, indiaiakra, svédekre, oroszokra, cigányokra, zsidókra, arabokra, lengyelekre, németekre, mongolokra, ujgurokra, perzsákra, vagy más emberi közösségben szocializálódott egyedekre, akik a történelem évezredei alatt elkülönültek egymástól . Ha a Kárpátmedence magyarja történetesen Romániában születik, akkor is magyar, mert a határok áthelyezéséről nem ők tehetnek, hanem a politika, akik összekevernék az emberi fajokat egy korcs faj érdekében, akik az ő vezetésük alatt, érzéketlen robotokká, vezethető rabszolgákká válnak .

Más ez a kijelentés ! A nemzetköziesíteni akaró politikus, aki véletlenül a baloldal elkötelezett híve, eltér attól a parlamenti képviselő véleményétől, aki veszélyt lát egy másik ország kettős állampolgárában, aki történetesen egy globális hatalomra törő kis műállam, különös megkülönböztetést élvező polgára . Az elcsatolt országrészekből visszatérő magyar ember akkor is magyar, ha idegenben élt egészen addig, amíg megnyíltak számára az országhatárok megint . Viszont a magyar állampolgárrá vált idegen, abban a pillanatban idegenné válik megint, amikor elhagyja országunkat, mert számára egy állomás volt csupán a mi hazánk .

Izrael állam még nem is létezett akkor, amikor megadták a Galíciából bevándorló zsidóknak az egyenjogúságot a Kiegyezés évében, annak egyik előfeltételeként . Ezek a zsidók, zsidók maradtak még akkor is, ha nyelvünket tökéletesen beszélik, vagy kikeresztelkedtek az elmúlt háborúk folyamán . Magyarnak tartják magukat, de még is, kisebbségi jogokat követelnek zsidóságuk jogán . Nehéz megkülönböztetni faji jellegüket, mert ma már nem mindegyikük növeszt pajeszt magának, de kipát, vagy szőrme kalapot is csak akkor visel, ha templomába betér . Ha ez a zsidó ember Izraelbe vándorol, akkor elveszti hazánk állampolgárságát, mert alanyi jogon nem jár neki . Korábbi állampolgárságai elvesznek, amikor Izraelbe érkezik . Csak a politika fonáksága az, hogy ezek a multikulturális problémacsinálók, akár többes állampolgárságot is szerezhetnek, ha a zsidóság egyetemes érdeke megkivánja .

Tehát szülessék az oroszlán a berlini állatkertben, vagy Afrikában, akkor is oroszlán marad ! Vándoroljanak el a Kárpátmedencéből a magyarok, akkor is magyarok maradnak, bár gyermekeik beolvadnak egy idő után, de szívükben, génjeikben tovább hordozzák mindazt, ami a magyarok jellegzetessége . Kevertfajú új világunk megszűnik nemesnek lenni, mint a korcskutya, odadörgölődzik mindenkihez, nem válogat amikor elveszti fajának jellegzetességeit . Ha egy bassetthound agárral keveredik, abban a pillanatban megszűnik a faj kitenyésztése általi előny, mert a kotorék eb már nem fér bele a rókalyukba, de az elnehezedett agár sem éri utól a fürge nyulat többé !

Így van ez az emberrel is kérem . A zsidó egészen addig zsidó marad, ameddig nem fogadja el teljes szívéből anyaországának a polgárait, s nem azonosul velük . Keresztény szeretet sem öröklődik az utódainkban, újra és újra meg kell tanítani nekik, példát mutatva, arra nevelni őket, amire bennünket neveltek a szüleink . A szeretet ereje legyőzi az akadályokat . Viszont a talmudi gondolatok központi nevelése kifejezetten árt azoknak, akik ezeket a tanításokat magukénak vallják, és az egész emberiséggel szembekerülve, hadba állnak újra meg újra .

VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán, a kátyúlovas
  2013-01-25 13:27:41, péntek
 
 
2013.01.25. 03:39
Orbán, a kátyúlovas


Meglepő fordulat van, hálelúja, bátraké a megnövelt esélyű szerencse, jippiájé, hurráéljen, járatlan utat ki nem hagyjuk, az aszfaltozott autópálya a hanyatló nyugat ópiuma! - írta ez a mi Gyurink a héten a tőle már megszokott párhuzamos világ értékelésben, és azt kell mondjuk most legalább részben igaza van. Tényleg van egy kis szerencsénk, mert a úgy álltunk a költségvetéssel megint fejre, mint az egyszeri szegény ember aki a háromlépcsős becsületsüllyesztőből kifelé megbotolva beleáll arccal a sárkaparóba, de nem törik ki a nyaka. Ám aggodalomra semmi ok, a kormány Audik bírják a gyűrődést járatlan úton is, legfeljebb kicsit hamiskás a mosoly az eltört rúgójú ülésből vigyorogva.

matolcsy-jártalan-út.gif

Sebaj, ami nem rázza ki a vese, epe és fogtömést az megerősít! - tartja a kormánybölcsesség, legjobb gondolatok kátyús nyomvájú taposás közben jönnek a szerencsével együtt. Arra meg most éppen szükség lesz, mert Gyurka akár hányszor a telefonhoz nyúl abból baszás lesz. Nekik - és az országnak - meg, nekünk - és a következő kormánynak - meg rá. Végül is annyi mindent kifizettünk már nekik, miért pont a telefonszex számláját ne állhatnánk? Hiszen csak tucatszor mondták el az ágazati különadóként kivetett sarcara is, hogy sarokban térdelés lesz belőle, hiába szóltak itthonról is tavaly, hogy nem kéne ismét felpofoztatni magunkat, az unortodox vágynak - és az állandó kötelezetteségszegési eljárásnak - ki tudna ellenállni?

Aggodalomra továbbra sincs ok, sőt. Szerintem Viktor még a héten bejelenti, hogy a telefonszex számláját is majd az állami beruházásként megvalósuló e-útdíjból fogjuk fedezni legrosszabb esetben, höjje aki ezt nem látja. Hogyhogyhogy? Ha az Állami Közgépvállalat hídelemet tud gyártani, akkor műholdat és műholdas nyomkövető rendszert is össze tud kendácsolni valahogy. Igen, ultrarövid határidőre akár, ez egészen nyilvánvaló. Már be is jelentette a simicska minisztérium beszélő feje, hogy naná, lesz közbeszerzés, központosított, amivel a "közbeszerzéseket" lacafacázás helyett néhány nap alatt le lehet zavarni. Meglesz itt minden időre kérem, hisz vak turul is találhat kitaposatlan légifolyosót, ha szerénysége alázatossággal, kíváncsisággal és optimizmussal párosul. Ez lebegjen a szemünk előtt és "szakítsunk a mély magyar pesszimizmussal", hogy a 2013-as költségvetés 24 nap alatt megdöglött.

http://varanus.blog.hu/2013/01/25/orban_a_katyulovas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán volt főtanácsadója a Jobbik kapcsán: "Ha a liberális f
  2013-01-25 13:25:48, péntek
 
  2013-01-25. 09:42
Orbán volt főtanácsadója a Jobbik kapcsán: "Ha a liberális felfogást komolyan vesszük, bárkinek joga van antiszemitának lenni"

"Tényszerűen ki kell mondanunk, hogy a Magyar Gárda fennállása óta a gárdisták egy pofont nem adtak senkinek" - szögezte le Tóth Gy. László az Echo TV-ben.


http://www.youtube.com/watch?v=F0eWNmiKvGI&feature=player_embedded

További részletek: http://kuruc.info/r/6/107095/#ixzz2IzPXpTXG
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Késes tinik" támadtak Kiskőrösön
  2013-01-25 13:21:44, péntek
 
  2013-01-25. 12:15
"Késes tinik" támadtak Kiskőrösön

Két késes "tini" támadt rá egy fiúra szerdán Kiskőrösön. A fiatal rablók közül kettőt elfogtak - írja a Baon.hu (és persze ők becézik tininek a talán már 2-3 purdéval is rendelkező cigánybűnözőket is).
A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúja miatt őrizetbe vett egy 17 éves és egy 16 éves kiskőrösi fiatalembert, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy szerda délután, Kiskőrös egyik útkereszteződésében harmadik társukkal egy akasztói fiatalkorú férfit egy bokros részhez húztak. Az egyik férfi egy kést a fiú felé tartott, és pénzét, nyakláncát és karkötőjét követelte. Mivel azt önként nem adta át, ezért ruhájának egyik zsebéből erőszakkal elvették a pénzét.
Azt, hogy a rablótrió pontosan mennyi pénzt zsákmányolt, illetve hogy hány éves fiúra támadtak az útonállók, nem lehet tudni, mert a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezeket a tényeket felsőbb utasításra nem közölheti - írja a lap.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107103/#ixzz2IzOc00dd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszólalt a zsidó vezér,ő már csak tudja hiszen ők csináljá
  2013-01-25 13:06:52, péntek
 
 
Megszólalt a zsidó vezér,ő már csak tudja hiszen ők csinálják.

Háborúra figyelmeztet Soros György

Az európai szigorú gazdaságpolitika nem feltétlenül jó irány a mai világban, hiszen több ország is abban érdekelt, hogy leértékelje a devizáját. Soros György magyar származású dollármilliárdos befektető szerint az euró további erősödése valószínűsíthető, azonban a kiújult árfolyamháború a piacon jóval nagyobb mozgásokat fog generálni, a következő két év pedig kifejezetten rázós lesz. A davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédében kifejtette, hogy az amerikai gazdaságot illetően nagyon optimista, viszont Kínában ingatlanpiacon buborék kialakulását látja, éppen a mögöttes erőltetett finanszírozásra hivatkozva - írja a Bloomberg.

Háborúra figyelmeztet Soros György
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez már a vég Eltársak!
  2013-01-25 08:36:07, péntek
 
  Az orosházi MSZP csak Orbánban bízik

2013.01.24. 11:29 Esterházy Attila

Az év végi prémiumok miatt eltörött a szocialista mécses. Hiába táncolja egymást körül az utóbbi időkben a kormányváltásra készülő Együtt 2014 és az MSZP-s Szövetség a Változásért, az orosházi MSZP-sek már csak Orbán Viktorban bíznak.

Amiatt fordultak hozzá, hogy nemcsak fideszes városvezetők, hanem ,,fideszes cégvezetők" is kaptak jutalmat. MSZP-sek ennyire szépen még nem beszéltek Orbánnal, olyanokat írnak például, hogy ,,legyen szíves" vagy ,,Kérjük, segítsen!"

Vajon azok az afféle inverz Felmegyek a miniszterhez-stílusban készült fotók hatották meg így őket, amiket Orbán Facebook-oldalára töltöttek fel, és amiken az látszik, hogy a miniszterelnök - mint az egyszerű nép gondos apja - egy csokor virággal és egy péniszkarú kismackóval meglátogatott egy tarpai családot az árvíz után elsőként átadott újjáépített házban?

orban.jpgFotó: Orbán Viktor / Facebook

A közlemény nyilván gúnyosan kedves, mégis fordulatot hozott a gyűlöletközlemények tengerében.

Akit érdekel vagy csak végig meri olvasni, annak itt a teljes közlemény:

Kedves Orbán Viktor!

Értesültünk a ,,határozott kéréséről", amit a fideszes polgármesterek és alpolgármesterek felé megfogalmazott, vagyis hogy ők nem vehetnek fel jutalmat. Ez a döntése azon kevesek egyike, amellyel egyetértünk, szerintünk se vegyenek fel, magunk is úgy véljük, hogy az önkormányzatoknál ,,minden fillérre szükség van". A Fidesz kommunikációs igazgatójával, aki azt mondta, hogy ,,függetlenül attól, hogy ki az, aki megérdemli a jutalmat, és ki az, aki nem", vitatkoznánk, de tekintsünk el most e véleménykülönbség fölött.

Ha ez a ,,határozott kérése" a fideszes városvezetők irányába, akkor feltételezzük, hogy ugyanez vonatkozik a fideszes cégvezetőkre is. Vagyis, hogy ők se vehessenek fel jutalmat, semmilyen plusz pénzt, hiszen ,,minden fillérre szükség van".

Nálunk, Orosházán, a Fidesz volt önkormányzati képviselője (az egyik − három van ugyanis − fideszes alpolgármester testvére), a városüzemeltetési zrt. vezérigazgatója, Csizmadia Gergely, az évi bruttó 8.160.000,- Ft fizetésén felül évi bruttó 8.160.000,- Ft prémiumban, Dancsó József fideszes polgármester haverja, Benkő Ferenc vezérigazgató-helyettes pedig az évi bruttó 7.200.000,- Ft fizetésén felül évi bruttó 7.200.000,- Ft prémiumban részesülhet ebben az évben. Összesen tehát 15.360.000,- Ft prémiumot kaphat a két fideszes, ha elvégzik a prémiumfeladatokat. Például: ,,a 2012-es év pozitív mérleg szerinti eredménye"; ,,START munkaprogramok pályázatban foglaltak szerinti végrehajtása". Szerintünk ezeket a feladatokat a nem kevés alapfizetésükért kellene elvégezni, nem sok milliós prémiumért.

Ha Szijjártó Pétert, az ön volt szóvivőjét kérdeznénk, bizonyára azt mondaná erre, hogy pofátlanság, mi illedelmesen inkább a túlzott, érdemtelen, indokolatlan jelzőket használnánk.

Kedves Orbán Viktor!

Azt szeretnék kérni öntől, hogy erre vonatkozóan is legyen szíves ilyen ,,határozott kérést" kinyilvánítani. Ugyanis úgy tűnik, hogy ezzel kapcsolatban már csak önben bízhatunk. Mondtuk mi ezt a testületi ülésen is sokszor, ellene szavaztunk, érveltünk, interpelláltunk, talán még szó szerint azt is mondtuk, hogy ,,minden fillérre szükség van", de hiába. Úgy néz ki, hogy az orosházi Fidesz-vezetők ezt a sok pénzt mindenképpen ki akarják fizetni ennek a két embernek, és ez bizony sok közpénz.

Pedig állítólag nincs pénz a közös kasszában, és ezért ,,kényszerült" a fideszes többség január elsejétől olyan új adót bevezetni Orosházán, amelyet bár kommunális adónak hívnak, de gyakorlatilag ingatlanadó. (Az első ingatlan után 18.000,- Ft-ot, a második és további után pedig plusz 24.000,- Ft-ot kell fizetni néhány kivételtől eltekintve szinte minden orosházinak, szegénynek és gazdagnak, kicsi vagy nagy házban lakónak egyaránt.) Kiszámoltuk: a két fideszes pártkatona prémium kifizetése éppen 853 család kommunális adó befizetésével egyenlő.

Nagyon bízunk az ön újabb ,,határozott kérésében". Kérjük, segítsen!

Tisztelettel várjuk válaszát: Az MSZP Orosházi Szervezete elnöksége nevében: Fetser János elnök


http://kepviselofunky.blog.hu/2013/01/24/az_oroshazi_mszp_mar_csak_orbanban_bizik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendőrség 12 milliárdot költene traffipaxokra
  2013-01-25 08:33:21, péntek
 
  A rendőrség 12 milliárdot költene traffipaxokra

MTI/Index

2013. január 25., péntek 06:44 |


A következő két évben megközelítőleg 12 milliárd forintot költ a rendőrség arra, hogy a sztrádákon akár 15-20 kilométerenként működhessenek traffipaxok - írja forrásaira hivatkotzva Népszabadság.

A lap szerint a gyorshajtók ellen egyes útszakaszokon a ma még csak forgalom-ellenőrzési és -felügyeleti célokra használt kamerákat is bevetik, hogy az autók átlagsebességéből állapítsák meg az esetleges gyorshajtást.

A statisztikai adatok szerint tovább javult ugyan Magyarországon a közlekedésbiztonság, de a rendőrség újabb átfogó intézkedéssorozatra készül. A rendőrség szerint továbbra is a gyorshajtással magyarázható a balesetek 27 százaléka, ezért továbbra is a gyorshajtók az "első számú közellenségek" az utakon - olvasható a Népszabadságban

http://index.hu/belfold/2013/01/25/a_rendorseg_12_milliardot_koltene_tokra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vadkelet: Mi lesz hátramaradt afgán szövetségeseinkkel a ki
  2013-01-25 08:31:33, péntek
 
  Vadkelet: Mi lesz hátramaradt afgán szövetségeseinkkel a kivonulás után?

Beküldte: atlatszo
2013. január 22. kedd

Az Afganisztánban állomásozó nemzetközi haderők számos helyit foglalkoztatnak. Akár a táborokon belüli építkezéseken, akár köztisztasági munkára, de hírszerzési feladatokra is, és nem utolsósorban tolmácsolásra. Az atlatszo.hu tudósítói ottlétük alatt több tolmáccsal is találkoztak, volt aki a Magyarországon üzemeltetett vendéglőjét adta fel a biztos megélhetést adó kabuli tolmácsolási munkára. Egyvalamiről azonban kevés szó esik: mi lesz az ISAF által foglalkoztatott afgánok sorsa a kivonulás után? Videóinterjú.

Az afgán érintettek számára ez a kérdés életbevágó. A tálibok árulónak tartanak mindenkit, aki bármilyen módon besegít az ISAF-nak. Ők most még valamilyen módon a nemzetközi haderők védelmét élvezik - egy esetleges helyi segítőt érő atrocitás akár ellencsapást is kiválthat. A már több szinten bejelentett kivonulás után ez a védőernyő megszűnik. Jellemző a helyzetre, hogy a Pol-e-Khumriban a magyar újjáépítési csoport mellett dolgozó tolmácsok segítségkérő levelet küldtek a Honvédelmi Minisztériumba, akik a levelet a Külügyhöz továbbították.

Kaleta Gábor, a tárca sajtófőosztályának vezetője tavaly december eleji közlése szerint az ügyben egyeztetnek az illetékes állami szervekkel és a NATO-tagállamokkal is. Azóta semmi hivatalos hír nincs a problémáról. A Pol-e-Khumriban felállított tábor felszámolása várhatóan ez év márciusára fejeződik be, sok idő nincs a döntésre.

Kollégáink 2012. november elejétől közepéig tartózkodtak a közel-keleti országban, ahova a Honvédelmi Minisztérium által kiutaztatott újságírók többségétől eltérően nem közpénzen, hanem az atlatszo.hu támogatásával, és önmaguk finanszírozásával utaztak. Bár a katonai táborokban az ISAF vendégszeretetét élvezte, stábunk élt a függetlenség adta szabad kijárási lehetőséggel, így nem csak a nemzetközi erők által kiépített alternatív valóság szemszögéből tudtunk riportokat készíteni. A stáb tagjai voltak: Szávuly Aranka riporter, Bodolai László operatőr, újságíró, jogász, és Gáli Csaba alkotmányjogász, az atlatszo.hu ügyvédje.

Bonyolítja a helyzetet, hogy a tolmácsok nem csak saját maguk, hanem a családjuk részére is menedékjogot kérnének Magyarországon. Ismerve a nemzetközi fórumokon is többször kritizált itthoni menekültügyi hozzáállást, sok jóval nem lehet biztatni a segítséget kérőket. Egy magát megnevezni kívánó forrásunk szerint a kérdést jól át kell gondolni, mert a helyzet túlmutat önmagán: ha a magyar kormány kiment, és letelepedéshez segít néhány afgán családot, akkor megélhetést is kell nekik hosszú távon biztosítani, ami a munkaerőpiaci helyzetet tekintve nehezen megoldható. A kimenekített családok segélyekből történő hosszú távú eltartása viszont ellentétes a kormányzat politikájával, és feszültségeket is okozhatna itthon.

Másrészt az is elképzelhető, hogy az afgán tolmácsok csak blöffölnek, így akarnak Európába jutni, napi szinten tízesével kapnak el afgán menekülteket a magyar-szerb határon. És jelenleg csak a pol-e-khumrii tábor felszámolásáról van szó. Ha a magyar kormány segítséget nyújt az ottani tolmácsoknak, ez NATO szinten is veszélyes precedenst teremtene. A kabuli és más nagyobb táborok tervezett felszámolása során elözönlenék a nemzetközi erőket a hasonló kérelmek, joggal hivatkozva a magyar precedensre.

Tehát a magyar kormány döntése előre kódolt. A HM-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy “a NATO vezette ISAF-műveletben részt vevő valamennyi nemzetet érintő kérdésről van szó, amelynek megoldása alapos előkészítést, tájékozódást, elemzéseket igényel. A rendkívül szerteágazó probléma egyes rétegeinek (pl. humanitárius, szociális, nemzetbiztonsági, stb.) feltárása, vizsgálata jelenleg is tart. A hivatalos döntés előkésztő szervek a Külügyminisztérium és a Belügyminisztérium."

Ezzel együtt nem valószínű hogy hírszerzési törekvések irányulnának annak kiderítésére, hogy az ISAF kivonulása után várható-e megtorlási hullám a nemzetközi haderőket segítő civilek ellen. Az afgán hadsereg és rendőrség tagjai ellen irányuló merényletek e tekintetben nem hagynak kétséget a jövő felől. Az afganisztáni belső törzsi információs rendszerben családtagokra bontva számon tartják, ki milyen szerepet töltött be a különböző rezsimekben. Az alábbi videointerjú a pol-e-khumrii táborban készült az érintettekkel.

http://atlatszo.hu/2013/01/22/vadkelet-mi-lesz-hatramaradt-afgan-szovetsegeseinkk el/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van pénz bőven: 309 milliót osztottak szét "jutalomként" a F
  2013-01-25 08:28:31, péntek
 
  2013-01-25. 07:49
Van pénz bőven: 309 milliót osztottak szét "jutalomként" a Főpolgármesteri Hivatalban

Több mint 300 millió forint jutalmat kaptak tavalyi munkájuk után decemberben a főváros vezetői és a Főpolgármesteri Hivatal dolgozói - írta a Népszava a fővárosi önkormányzattól kapott adatokra hivatkozva.
Tarlós István főpolgármester megválasztása óta egyszer sem vett fel év végi jutalmat, ám helyettesei - hasonlóan 2011-hez - igen. Az öt helyettes - Bagdy Gábor, Csomós Miklós, György István, Szeneczey Balázs és Szentes Tamás - tavaly év végén bruttó 1,5-1,5 millió forint jutalmat kapott, ami összesen 7,5 millió.
A 985 fős igazgatási apparátus munkáját fejenként átlagosan 314 ezer forint év végi jutalommal díjazták, összesen 309 millió forinttal. A Városháza azt közölte: az összeg fedezete ezúttal is az éves bérmaradványkeret volt, "amelyet bérkifizetésén kívül másra, például önkormányzati adósság törlesztésére a jogszabály szerint nem lehet felhasználni".
A Városháza tájékoztatása szerint a tanácsadók is vannak a 985 jutalmazott személy között. A lap szerint vélhetően ők "húzzák fel" 314 ezerre az átlagot. A Népszavának azt nem sikerült megtudnia, hogy Tarlós helyettesei közül ki fizette vissza vagy ajánlotta fel jótékony célra a jutalmat.
Orbán Viktor kormányfő szerint a "veszteséges országban nem lehet jutalmat fizetni". A miniszterelnök még szerdán azt mondta: az önkormányzatok irányítói is az ország vezetői közé tartoznak, ezért esetükben sem indokolt, hogy munkájuk után plusz pénzt vegyenek fel.
Ezért arra kérte a jutalmat kapott kormánypárti polgármestereket és alpolgármestereket, hogy vagy fizessék vissza a pénzt vagy támogassanak vele valamilyen nemes célt. A pártelnöki kérés teljesítéséről a Fidesz választókerületi elnökeinek csütörtökig kellett beszámolniuk.
(Index - Népszava nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107092/#ixzz2IyCmjuYt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három képviselő kilépett a váci Fidesz-frakcióból - a Jobbi
  2013-01-25 08:24:49, péntek
 
  2013-01-24. 20:47


Három képviselő kilépett a váci Fidesz-frakcióból - a Jobbik lehet a mérleg nyelve

Három képviselő kilépett a váci Fidesz-frakcióból. A csütörtöki testületi ülésen Katonáné Doman Erika, Bánhidi Péter és Csereklye Károly bejelentette kilépését. A képviselők nem mondtak le mandátumukról, hanem új frakciót alapítottak Pro Urbe néven.
Az új frakció továbbra is jobboldali és keresztény értékrend szerint kíván működni - mondta Bánhidi Péter. A kiválással együtt megszűnt az eddigi kormánypárti többség Vácon, és a 15 fős testület összetétele ezzel meglehetősen érdekesen alakult, ugyanis a most alakult Pro Urbe frakciónak 3, az MSZP-nek 4 képviselője van. Rajtuk kívül a - polgármesterrel együtt - a Fidesznek és a KDNP-nek közösen 7 képviselője van. A testület 15. tagja pedig egy jobbikos városatya. Az ő szavazata ezek után akár döntő is lehet.
(Magyar Narancs - HVG)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107086/#ixzz2IyBpHKpt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.