Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Meglepő izlandi győzelem
  2013-01-28 20:39:28, hétfő
 
  Meglepő izlandi győzelem

2013. 1. 28. 14:42 VGO

Izland nem köteles kártérítést fizetni Nagy-Britanniának és Hollandiának - döntött az EFTA bírósága. A két ország az úgy-nevezett IceSave ügyben a Landsbanki 2008-as összeomlása miatt kifizetett majdnem 3 és fél milliárd euróját próbálta vissza-szerezni, meglepetésre sikertelenül.

Az EFTA Felügyelő Hatósága (ESA) nem fogadta el azokat a vádakat, hogy Izland megsértette a betétgaranciára vonatkozó szabályokat. Azt is kimondta ugyanakkor, hogy a szigetország nem alkalmazott hátrányos megkülönböztetést külföldi betéteseivel szemben.

A reykjavíki kormány sem számított győzelemre. Maguk az izlandiak a válság kitörése óta két népszavazáson is elutasították a kompenzáció kifizetését.

Az IceSave egy rendkívül kedvező feltételekkel nyújtott betét volt, amelyet a 2003 óta magánkézben lévő izlandi Landsbanki kínált inter-neten keresztül Nagy-Britanniában 2006-tól, Hollandiában pedig 2008 májusától. A kamat meghaladta a 6 százalékot - nem véletlen, hogy 2008 őszére már több mint négyszázezer ilyen betéttel rendelkezett a bank. A brit betétek összege meghaladta az ötmilliárd eurót, Hollandiá-ban 1,7 milliárdot ért el néhány hónap alatt.

A katasztrófa 2008 szeptemberében, a Lehman Brothers csődje után következett be. Az év eleje óta az izlandi korona 35 százalékot veszített értékéből, miközben a három nagy izlandi bank, a Kaupthing, a Landbanski és a Glitnir külső adóssága meghaladta az izlandi GDP ötszörösét. A csődbe jutott Landbanski október elején került állami kézbe, ám az állam csak az izlandi betétekre vállalt garanciát, a holland és nagy-britanniai betéteseket saját kormányuk kompenzálta. Az izlandi indok: felelőtleneket nem kell kártalanítani. A brit reakció: állami terrorizmus Reykjavík hozzáállása.

Nem mintha Izlandot nem érintette volna a pénzügyi válság: a bankrendszer összeomlott, a korona értéke szinte a felére esett vissza, a gazdaság recesszióba süllyedt.

Az ESA 2010-ben úgy döntött, Izlandnak kártalanítania kell minden ügyfelét, ezt vitatta Reykjavík. Az ügy így került bíróság elé, még 2011-ben. Izland közben fizetett, mára gyakorlatilag a betétgarancia 90 százalékát megadta a két kormánynak. Az izlandi kormány tegnapi közleményében azt is világossá tette, szándékában áll fennálló tartozását is kifizetni.

A bíróság ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet ítéletében: a külföldi betétesek ma nagyobb biztonságban vannak, mint a válság előtt. Érdemes felidézni, hogy például az Európai Unióban csak most születnek az egységes betétgaranciára vonatkozó szabályok (Magyarország és a velünk együtt csatlakozó országok számára ez már elvárás volt).

Szerző: Gyükeri Mercédesz

Kapcsolódó:

Az izlandi példa - Legyen Magyarország is önellátóvá!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Hit Gyülekezetéről másként
  2013-01-28 19:22:00, hétfő
 
  A Hit Gyülekezetéről másként
2013. 01. 27. vasárnap. - 16:44

Az alábbiakban egy tengerentúli magyar nyelvű újságban megjelent interjút olvashatnak.

riporter: -Hány éves voltál, amikor kapcsolatba kerültél a Hit Gyülekezetével?
volt Hit Gyülekezete tag: - Huszonegy, és hat évet töltöttem a gyülekezetben.

riporter: -Egyáltalán hogyan kerül valaki kapcsolatba a Hit Gyülekezetével?
volt Hit Gyülekezete tag: - Barátok, ismerősök révén. De a szekta tagjai utcai evangelizációkat is tartanak. Engem barátok hívtak, mondták gyere, jó zene van, sokan járnak. Megkapó a hangulat, az istentisztelet modernsége. Az Istent dicsérő dalok diszkó, country, rock vagy rap stílusban vannak előadva. És ez az újszerűség, fiatalos hangulat magával ragadja az embert. Az biztos, hogy a szekták tudnak a fiatalok nyelvén szólni. És a végén az ember úgy belegabalyodik a szektába, mint a macska a fonálba. Heti három alkalommal van összejövetele a gyülekezetnek, minden alkalommal 5-6 ezren jönnek össze. Sok a fiatal, de vannak idősek is, láttam rendőröket, dandártábornokokat, ügyvédeket, tanárokat, orvosokat. Sok prominens politikai személyiség tagja a Hit Gyülekezetének, például Hack Péter az SZDSZ-ből, aki presbiter a Hit Gyülekezetében. De meglátogatták a gyülekezetet milliomos amerikaiak is.

riporter: - Az ember elkezdi látogatni a gyülekezetet, mert megkapja őt a fiatalos légkör. Hogyan tovább?
volt Hit Gyülekezete tag: - Mikor látják, hogy gyakrabban van ott az ember, akkor ajánlatot tesznek, hogy járjon házi csoportba, házi tanulmányozásra. Egy-két kérdéssel finoman kiszimatolják az anyagi hátteredet is. Például alámerítkezéskor - mert az is van - felírják az egyén nevét, címét telefonszámát és a foglalkozását. Szóval időközben az ember szert tesz rengeteg új barátra, akik meg vannak fanatizálva és rád szállnak. A szülők ellen is fordítják az embereket. Mert ugye ha az anyád nem ,,hites", akkor az ördögtől van, és akkor mi közöd hozzá? Nősülni, házasodni a ,,világiak" közül nem lehet, mert akkor engedetlen, lázadó vagy. Világival házasodni sötét pontot jelent. Amit a vezető lelkész mond, az az Úrtól van, és amit ő mond, azt el kell fogadni. A gyülekezet elöljárója Németh Sándor, és ha az ő beszédei ellen vagy, akkor a kenetes szolga ellen, vagy az Isten kiválasztott embere ellen vagy, aki fel van ruházva hatalommal. Arról lehet felismerni, hogy az Úr útján jársz-e, hogy hogyan viszonyulsz Németh Sándor személyéhez.

riporter: - Hallottam, hogy szoros összefonódás van az SZDSZ és a Hit Gyülekezete között. És a választások idején a gyülekezet imádkozott az SZDSZ ellenségeinek a vesztéért.
volt Hit Gyülekezete tag: - Amerikai karizmatikus hittérítőkkel is kapcsolatban van a Hit Gyülekezete. A Hit Gyülekezete tulajdonképpen amerikai modell. Az SZDSZ-szel tudvalevőleg szoros az összefonódás. Választások idején meg kellett átkozni azon politikai pártok tevékenységét, amelyek nem az SZDSZ-szel vannak. Például a Fidesz székházat az ,,imakommandó" órákon keresztül átkozza.

riporter: - Imakommandó?
volt Hit Gyülekezete tag: - Igen. Amikor például Németh Sándornak jelenése volt a tévében, ahol a Hit Gyülekezete kétes dolgairól kérdezték őt, akkor az imakommandónak előtte három napig Németh Sándor padlásán kellett űzni a tévéből jövő démonokat, amik majd rá akarnak telepedni, amikor elmegy a tévébe.

riporter: - A Fidesz-re mondott átok miről szól?
volt Hit Gyülekezete tag: - ,,A Fidesz-nek minden tevékenysége legyen átkozott, sikertelen, szerencsétlen, érje utol romlás, halál és pusztulás kezük minden munkáját." És amikor egy személy ellen szól az átok, akkor a 109-es zsoltárt mondják ellene, behelyettesítve az átkozott nevét.

riporter: - Hány tagja van a Hit Gyülekezetének?
volt Hit Gyülekezete tag: - Hatvanezer. A fő bázis Budapesten van, de természetesen vannak vidéki gyülekezetek is. A Hit Gyülekezetének van óvodája, bölcsődéje, általános iskolája, gimnáziuma, és hittudományi akadémiát is működtet.

riporter: - Értem. Szóval a nyolcvanas évektől 2000-ig, a Hit Gyülekezete ezerről hatvanezerre nőtt lélekszámban, anyagi befolyása pedig óriási lett. Ez mivel magyarázható?
volt Hit Gyülekezete tag: - A fizetés 10 százalékát le kell adni. Mivel egyrészt a ,,nagykenetű testvér" mondta, a másik ok pedig, hogy az Ószövetségben meg van említve a tized. Ennek a mintájára. Ezen kívül állandóan hangsúlyozzák azt a gondolatot, hogy aki ad Isten munkájára, az gazdag lesz, aki nem ad, az szegénységben fog tengődni. Úgyhogy a hívők minden fizetés után beleteszik egy borítékba a fizetésük egy tizedét, és ráírnak a borítékra egy ,,T" betűt, ami a tized megfelelője. Azért jelölik meg, mert a tizeden kívül adományokat is illik adni a gyülekezet számára. Az adományt tartalmazó borítékot nem kell megjelölni, csak bedobnia ládába. Sokat emlegetett szabály az is, hogy ha két összeg van nálad, akkor a nagyobbikat kell adományoznod, mert az van az Úrtól. Szóval, ha egyik zsebedben van egy ötszázas, a másikban pedig egy ezres, akkor az ezrest adományozod, mert az van az Úrtól.

riporter: - Hová mennek ezek az összegek?
volt Hit Gyülekezete tag: - A Hit Gyülekezetének van egy bankszámlája. A tizedet azonnal nyomják rá a számlára, a vidéki gyülekezetek is, tehát az meg egyenesen Pestre érkezik, utána a pénz sorsa ismeretlen. Az adományok egy részét arra használja a gyülekezet, hogy fizesse a bérleményt, de mondjuk, azt sem kell mindenhol, mivel egyre több gyülekezetnek saját épülete van már, amelyeket a hívők pénzén építenek föl, de az épület a Hit Gyülekezetének a tulajdonát képezi. Így az adományok szintén mennek Pestre, a főbázisba. Aztán vannak húzások időről időre, mint például mikor az egyik gyülekezet pásztora azt mondta nekünk nagy lelkesedéssel: ,,Tudjátok mit, dobjunk össze a Németh Sándornak 150 ezer forintot!" És mi összedobtuk neki a 150 ezer forintot hat istentisztelet folyamán. Beletettük egy borítékba a pénzt, és a pásztor elvitte neki. Németh Sándortól néhány nap múlva kaptunk egy faxot, hogy köszöni szépen a -i gyülekezet kedvességét. Ennyi. Ezzel lehetett minket etetni.

riporter: - Van valami elszámolás a vezetőség részéről azzal kapcsolatban, hogy mire fordította a befolyt pénzösszeget? Vagy csak vakon kell bízni abban, hogy a felkentek Isten akarata szerint a gyülekezet érdekében költik el a pénzt?

volt Hit Gyülekezete tag: - Soha nem volt még olyasmi, hogy valaki kiállt volna a Hit Gyülekezetében, és beszámolt volna a gyülekezet anyagi helyzetéről. Sőt, azt mondták, hogyha kíváncsi vagy az anyagi dolgokra, akkor az már lázadás, akkor te a szívedben azt feltételezed, hogy a nagykenetű szolgáló sikkaszt. Tehát vizsgáld meg magad, és tarts bűnbánatot.Azt is volt időm megfigyelni, hogyan viszonyulnak a szegényekhez, a szerencsétlenekhez a Hit Gyülekezetének pásztorai. A pénzt ugye piszkosul kérik, de ha valaki egy nevetséges összeget, mondjuk, 500 forintot kér a gyülekezetből ennivalóra, akkor az a válasz, hogy: ,,Imádkozzál, majd az Úr ad."

riporter: - Mi van akkor, ha egy egyszerű kis ,,hites" meggondolja magát, és azt mondja, hogy én ebből kiszállok?
volt Hit Gyülekezete tag: - Ha rövid ideje van ott, és nem jár a szája, tehát nem a gyülekezeten belül akar reformálni, és ha nincs jelentős anyagi bázisa, akkor szép csendben kiléphet, a kutya sem fogja keresni. De ha valaki régóta ott van, esetleg már valamilyen beosztása is van, tehát már belelát a dolgokba, vagy anyagilag befolyásos ember, akkor először szép szóval próbálják őt rávenni, hogy vissza kéne jönni. Ha az illető nem jön vissza, akkor a gyülekezet fel van szólítva, hogy átkozza meg ezeket az egyéneket. Az ott maradottaknak pedig átok terhe mellett el kell mondaniuk egy esküt, hogy ők maradnak a gyülekezettel. A hívőket abban a félelemben tartják, hogy az átkok fognak. Tudják, hogyha kilépnek, akkor az egész gyülekezet hónapokig átkozza majd őket. Voltak, akik évek után nem bírták tovább, gyomorfekélyt kaptak, idegileg tönkrementek, egy kedves ismerősöm gyomorrákban meghalt, többen öngyilkossági kísérletet hajtottak végre, valaki a Dunába ugrott. Egyik ismerősöm a pszichiátriára került, miután sikerült elszakadnia a gyülekezettől, de hónapokig kínzó fejfájás gyötörte, mert tudta, hogy őt most állandóan átkozzák.

riporter: - A te kálváriád hogyan kezdődött? Boldog, hívő ember voltál, eljártál a gyülekezetbe, sírtál, énekeltél a többiekkel, egyszer csak valami beárnyékolta ezt az állapotot. Mi volt az?
volt Hit Gyülekezete tag: - Én ferencesek között érettségiztem és katolikus papi hátterem is van. Amikor elkezdtem látogatni a Hit Gyülekezetét, a korombeli fiatalok úgy ösztönösen körém csoportosultak, gyülekezet után odajöttek hozzám beszélgetni. A pásztorok is látták, hogy hatással vagyok az emberekre, ráadásul komolyan veszem a dolgokat, így egy idő után csoportvezető lettem, és az otthonomban tanulmányozást folytattam a rám bízott ,,házi csoporttal". Vagyis akkor már az otthonomban, mert időközben megnősültem, feleségül vettem egy lányt, aki szintén a Hit Gyülekezetébe járt. Minden szépnek és magasztosnak tűnt, rendszeresen jártunk a gyülekezetbe, ahol eufórikus hangulat uralkodott, az emberek nyelveken beszéltek, elájultak, amikor a nagykenetű testvér megérintette őket, és mi szentül hittük, hogy a szent szellem munkálkodik a gyülekezetben. Boldogok voltunk Én abban az időben egy kiadóvállalatnál dolgoztam, amelyet a Hit Gyülekezete működtetetett, és irodai munkám során észrevettem néhány húzást, pontosabban pénzzel való visszaélést. Egyszer bent maradtam az irodában, átnéztem a számlákat, kijött, hogy több millió forinttal nincs elszámolva.

riporter: - Ennek mi köze a Hit Gyülekezetéhez?
volt Hit Gyülekezete tag: - Csak annyi, hogy a kiadót működtető főnökeim presbiterek voltak a Hit Gyülekezetében. Akkor döbbentem rá, hogy mi kis naiv emberkék vagyunk, akiket az orrunknál fogva vezetnek, és azt hazudnak össze, amit csak akarnak. Felhívtam az egyik nagykenetű testvért, mert tanácsot akartam tőle kérni, és bizalmasan elmondtam neki, hogy mit vettem észre a pénzügyekben, de kértem őt, hogy ne mondja el senkinek. Azt mondta, nyugodjak meg, nem szól senkinek. A következő gyülekezeti összejövetelre azonban lejöttek hozzám Pestről a nagykenetű testvérek és a házi csoportom meg a feleségem előtt elkezdték felsorolni a ,,bűneimet", amit szerintük a hat év alatt elkövettem ennyit a nagykenetű titoktartásáról. Ott helyben leváltottak, mint csoportvezetőt, és a munkahelyemről is azonnali hatállyal elbocsátottak. Aztán, mint akik jól végezték dolgukat, elmentek. Én csak azon gondolkoztam a ,,vádak" felolvasása alatt, hogy honnan van ez a rettenetes gonoszság bennük, hiszen semmi nem volt igaz a vádakból. Az egész olyan volt, mint egy koncepciós per. Nem tudtam, hogy még csak most kezdődik a hadjárat ellenem. A tetvek pletykákat, rágalmakat kezdtek terjeszteni rólam a pesti gyülekezetben is, így mindenki felvette ellenem a védekező állást, és kezdték rám mantrázni az átok-zsoltárt. A gyülekezet testvérnői pedig hívogatni kezdték a feleségemet először titokban, majd teljesen nyíltan azzal a sürgetéssel, hogy váljon el tőlem, mivel én az ördögtől vagyok, és ilyen emberrel nem lehet együtt élni, és a nagykenetű testvér ilyen esetben megengedi a válást. Néhány nap múlva betörtek hozzánk, testileg bántalmaztak, keresték a számlákat. Én fenyegettem őket, hogy feljelentést teszek a rendőrségen, és mindent kitálalok.

riporter: - Ez azért merész dolog, nyíltan megfenyegetni valakit, akinek ráadásul takargatnivalója van.
volt Hit Gyülekezete tag: - Meg is tettem a feljelentést, be is vitték az érintetteket a fogdába. Csakhogy a rendőrségen ők is tettek ellenem feljelentést, méghozzá azt, hogy azért keresték nálam a számlákat, mert a sikkasztást én követtem el a cégnél, és azért meg akarták szerezni tőlem az iratokat. Akkor ott a rendőrségen még egyszer behúztak a csőbe, elkezdtek könyörögni és fenyegetőzni, hogy enyhítsek a feljelentésen, mondjam azt, hogy nyitva volt az ajtó, tehát nem betörés volt. Azt ígérték, hogy ha ezt megteszem, akkor ők visszavonják az ellenem tett feljelentést. Én megváltoztattam a feljelentést, így kiengedték őket, ők viszont nem vonták vissza az ellenem tett feljelentést. Itt nagyon ráfáztam. Nekem ekkor nem volt munkám, eléggé le voltam rongyolódva, gondoltam, új életet kezdek. Elhatároztam, hogy beállok rendőrnek és lesz belőlem egy becsületes rendőr. Mikor elmentem bejelentkezni a rendőrségen, akkor tudatták velem, hogy pszichológiai tesztnek is alá kell vetni magam, hogy lássák: megfelelek-e rendőrnek. Mondtam, semmi akadálya. A pszichológiai tesztet szakorvosnak kellett elvégeznie. Elmentem a szakorvoshoz, aki felajánlotta, hogy bead nekem egy nyugtató injekciót, egy idegerősítőt csak egy nagyon gyengét -, hogy megnyugodjak. Beleegyeztem, mert valóban eléggé megviseltek a történtek. Eszembe se jutott, hogy Haloperidolt kapok.

riporter: - Mi az a Haloperidol?
volt Hit Gyülekezete tag: - A Haloperidol injekción keresztül beadott elektrosokk. Szóval beadta. Mikor mentem haza a vonattal, már az úton éreztem, hogy valami nagyon nincs rendben. A nyelvem összecsavarodott, a végtagjaim kicsavarodtak, csurgott a nyálam, szóval nem voltam a magam ura. Mikor hazaértem, a feleségem látta, hogy baj van, kihívta az orvost, de az tanácstalan volt, mert nem tudta, hogy mit kaptam, mi ellen adja be az ellenszert. Azt hittem, hogy egy-két nap alatt átmegy rajtam. Három hét múlva mikor már tovább nem bírtam, szóltam az egyik barátomnak, hogy vigyen vissza a pszichiáterhez. Egy vasárnapi napon történt. Odaálltam elé, csak annyit mondtam, hogy ,,Ez van". Ő erre azt felelte, hogy ilyen apróságokkal ne zavarjam a hétvégi ügyeletét. Rendben, mondom azzal is megzavarhatom az ügyeletet, hogy elugrok a rendőrségre, és feljelentem. Erre aztán megnézte a kórlapomat, majd egyszerűen csak annyit mondott, hogy tévedésből mást adott be nekem a nyugtató helyett, de ebből ne csináljak nagy ügyet, ez bárkivel megeshet. Azután beadta az ellenszert, és én nem jelentettem fel. Mikor hazaértem a kórházból, a feleségem addigra összecsomagolta a holmiját, és kijelentette, hogy ezt ő tovább nem bírja, elválik tőlem. Beadta a válópert, meg sem kellett jelennem a tárgyaláson, elválasztottak. És ez sajnos így van Magyarországon, úgyhogy akaratom ellenére felbontották a házasságunkat.

riporter: - Jártál még ekkor a Hit Gyülekezetébe?
volt Hit Gyülekezete tag: - Nem. Otthon olvasgattam a Bibliát, és töprengtem, hogyan legyen tovább. Elhatároztam, hogy felhívom a Magyar Fórum szerkesztőségét, hátha érdekli őket az esetem. Érdekelte őket, ki is jöttek hozzám a lakásomra felvenni a riportot, és ment volna nyomtatásba. Ők nyugtattak, hogy a nyilvánosság védelmet nyújt majd. Arról is szó volt, hogy a tévében is riport készülhetne velem. Ezt én jó ötletnek tartottam. Csakhogy a szekta tudomást szerzett a készülő riportról, és akkor jött az utolsó poén: biciklin tekertem hazafelé, amikor hirtelen megállt mellettem egy rendszámtábla nélküli furgon. Berántottak az autóba, megfenyegettek, hogy esténként ne merészkedjek az utcára és készüljek el mindenre, mert amit a gyülekezet ellen vétek, az már a legsúlyosabb bűn, majd meztelenül kidobtak a város egyik forgalmas utcájára, fényes nappal. (Ezek az emberek a Krisztus nevében a helyes dolgot cselekedték: Ez a fanatizmus hatalma.) A járókelők adtak rám ruhát, mert látták, hogy baj van. Azonnal elmentem a rendőrségre feljelentést tenni, de nem tudtam semmit bizonyítani, mert rendszámtábla nem volt a kocsin, a tetteseknek pedig lett volna alibijük, ha akarták volna, az egész gyülekezet egybehangzóan állította volna, hogy az adott időpontban csoport-tanuláson vettek részt, vagy hasonló. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy elmegyek az országból. Ennyi a történet.

riporter: - Magyarországon többen is lehetnek ebben a helyzetben, hogy bekapcsolódtak egy szektába és nem tudták otthagyni?
volt Hit Gyülekezete tag: - Ismerek embereket, akik kiléptek a gyülekezetből, és most nagyon rossz életük van. A rengeteg szekta, romboló, pusztító, destruktív hatással van az emberekre, a társadalomra.

riporter: - A Hit Gyülekezetét Nyugatról is támogatják?
volt Hit Gyülekezete tag: - Ez teljesen biztos. Amerikából mennek pénzek a Hit Gyülekezetébe és vissza. Minden istentiszteleten három zászló függ a színpad fölött. Nem találnád k, melyek ezek: az amerikai, a magyar és az izraeli. Ráadásul, mivel a Hit Gyülekezete elismert, bejegyzett egyház, nem adózik a bevételei után, sőt állami támogatásban részesül.

riporter: - Tehát itt vagy most, valahol laksz és szeretnéd rendbe tenni az életedet.
volt Hit Gyülekezete tag: - Igen, újra szeretném kezdeni az életemet, hallgatom az Úr szavát, hogy irányítson.

A Legfelsőbb Jóságos Isten nevében:
Könyörögve kérjük, hogy akit megkörnyékez a hit(ványak) gyülekezete nagy ívben kerülje el őket!
Önmagától álljon el a belépés gondolatától, aki esetleg ezen agyalt!
Akik meg jelenleg (még) benne vannak, kívánjuk nekik, hogy ébredjenek fel és hagyják ott!
Ehhez sok szeretet-erőt és jó egészséget kívánunk!
És imádkozzunk értük, mert a jó imának formáló ereje van!
Ne ijedjen meg senki! Az átok nem fog a jó embereken, a segítő ima viszont igen.

(kalotaszegieme.ro)

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/a-hit-gyulekezeterol-maskent
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hivatalos közleményem Matolcsy Györgynek
  2013-01-28 19:17:32, hétfő
 
  Hivatalos közleményem Matolcsy Györgynek

2013. január 28., hétfő, 17:10 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: Seres László



A nemzetgazdasági miniszter azt szeretné, ha megduplázódna a GDP. Szerzőnk meg szeretne ötöst a lottón. Sőt.
Tisztelt miniszter úr, alulírott, tehát én, hivatalos, baráti látogatáson voltam az interneten, és a következőket találtam:

"A magyar bruttó hazai termék (GDP) 2025-ig történő megkétszerezése fontos nemzeti cél (...), a GDP megduplázásához meg kell háromszorozni az ország külgazdasági teljesítményét; (...) a kormány 2020-ig legalább egymillió új munkahelyet szeretne teremteni, valamint visszatérésre kívánja ösztönözni a jelenleg külföldön dolgozó félmillió kitűnő magyar munkavállalót" - közölte Matolcsy György, azaz Ön, amikor megint stratégiai megállapodást kötött az egyik multival.

Ezzel szemben alulírott ezúton kijelentem, hogy én viszont a magyar bruttó hazai termék (GDP) 2095-ig történő megnégyszerezését, sőt, egyszer élünk: megnyolcszorozását szeretném kilátásba helyezni - végül is hová helyezzem, ha nem kilátásba? Egyben, for the record, nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezt fontos nemzeti célnak is kéne nevezni, ha jót akarunk.

Ilyenkor általában el szoktam mondani, tehát most sem győzöm hangsúlyozni, hogy a GDP megnyolcszorozásához meg kell tizenhatszorozni az ország külgazdasági teljesítményét. Ezenkívül nem egy-, hanem hárommillió új munkahelyet kellene teremteni, de ha az időbe még belefér majd, akkor lehet három és fél millió. Jó lenne még ezenkívül: ötöst nyerni a lottón, meg nem történtté tenni Trianont és a The Voice című tévéműsort, világbékét teremteni, Szijjártó Pétert Bakuban hagyni, világ körüli luxusútra menni tíz évre.

Mindehhez stratégiai megállapodást kötök a Mikulással, a húsvéti nyúllal, az ENSZ-szel és a Bilderberg-csoporttal. Kérem fentiek szíves tudomásul vételét, különben el lesz rontva a fél délutánom.

http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130128_HIvatalos_kozlemenyem_Matolcsy_Gyorgynek# rss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mint Columbo felesége
  2013-01-28 19:13:38, hétfő
 
  Mint Columbo felesége
2013. 01. 28. hétfő. - 06:46

Felvilágosult, mélyen demokratikus világ ide, integrációs elképzelések végeláthatatlan sora oda, a cigánykérdés jól láthatóan valahogy nem akar megoldódni sehol sem. Sem Közép-Európában, sem Nyugat-Európában, de még a messzi Kanadában sem. Ugyan mindenhol megy a píszí szöveg, mindenhol folyik az antirasszista küzdelem, de amióta már a felvilágosult nyugati demokráciák is a saját bőrükön tapasztalják a roma kultúra hétköznapokra gyakorolt hatását, azóta már ők is tudják, és ha nyíltan nem is, de a színfalak mögött már ki merik mondani, hogy az eddig általuk is hangoztatott megoldási elvek, a politikailag korrekt felszólalások álszentsége egy jottányit sem segíti a probléma megoldását.

A nyugati társadalmak egész gyorsan, szinte néhány év alatt rájöttek arra, hogy a cigányok esetében az integráció működésképtelen, hogy az egész olyan, mint Colombo felesége: sokan, sokat beszélnek róla, de még senki nem látta. Ezért aztán tettekben ma már nem is törekednek arra, hogy ezzel a túlzás nélkül reménytelennek nevezhető kísérlettel tegyék próbára a saját polgáraik türelmét és tűrőképességét.

Azonban jól jellemzően a mai nyugati berendezkedésre és világképre, nem az eddigi álláspontok felülvizsgálta történik meg, nem az eddigiektől gyökeresen eltérő, új megoldások kidolgozása indul el, hanem a problémák szőnyeg alá söprése válik egyre inkább elfogadott állásponttá. A nyugati országok vezetői ma már nem megoldást keresnek, hanem tüneti kezelést próbálnak alkalmazni. Nekik már eszük ágában sincs a cigányokat valamilyen módon integrálni, mert sokkal egyszerűbb megoldás az, hogy ha visszaküldik őket oda, ahonnan jöttek.

Olaszországban és Franciaországban rávették és ráveszik a cigányokat, hogy üljenek fel az ingyen repülőre és menjenek haza. Mindemellett adnak még egy kis költőpénzt is nekik, csak minél előbb takarodjon mindenki vissza oda, ahonnan jött. Kanada mára eljutott odáig, hogy már nem is a hazautaztatásra helyezi a hangsúlyt, hanem arra, hogy a cigányok már eleve el se induljanak a tengerentúlra. Ennek a programnak a megvalósítását lehet látni manapság Miskolc utcáin, ahol a kanadai kormány óriásplakátokon hirdeti, hogy vége az eddig működő kanadai élősködésnek, hogy senkinek még csak eszébe se jusson elindulni, mert rövid időn belül vissza fognak toloncolni mindenkit.

És a nyugatiak ezzel a maguk részéről megoldottnak is tekintik a problémát, azzal pedig, hogy mi itt mit kezdünk az ingyenélőkkel, nem nagyon foglalkoznak. Pontosabban csak az érdekli őket, hogy maradjon a status quo, hogy a cigányok maradjanak Európának ezen felén. Ez pedig bőven megér nekik néhány milliárdot, mert a felzárkóztatási programok címen elköltött eurókötegek mellett is, ez a megoldás még mindig olcsóbb és elviselhetőbb számukra, mint arrafelé eltartani őket, mint az otthonaik szomszédságában együtt élni velük.

Arról már nem is beszélve, hogy így tovább lehet játszani a felvilágosult nyugati demokratát, így mehet tovább az észosztás, mehet tovább az itteni elvtársak megélhetési rettegése. Jó kis riportokat és felvételeket lehet készíteni a kelet-európai nácikról, a rasszistákról, a pusztabunkókról, akik nem képesek magukévá tenni az európai értékeket, akik nem képesek betartani az európai normákat.

Mindeközben a cigányok által ellepett területeken a társadalmi feszültség egyre nő, a kilátástalanság hatására pedig egyre sajátosabb megoldási javaslatok születnek. Olyanok mondjuk, mint néhány napja Erdélyben, ahol a magát Temesvári Autonóm Nacionalistáknak nevező csoport, megelégelve a kormányzati cigánypolitika eredményekben nem túl gazdag tevékenységét, felhívást tett közzé a világhálón, miszerint 300 lejt, azaz nagyjából húszezer forintnak megfelelő összeget fizet azoknak a bánsági cigány nőknek, akik igazolják, hogy 2013 folyamán meddővé tételi műtétnek vetették alá magukat. A kezdeményezést azzal indokolták, hogy ,,ha már nem tudják eltartani az ivadékaikat, így legalább azok nem lesznek a román társadalom terhére."

Természetesen az vitathatatlan, hogy a meghirdetett temesvári program finoman szólva sem túl humánus, és az sem kérdés, hogy az elképzelés nem válik majd a mindennapok gyakorlatává, annak fényében pedig pláne nem, hogy a román hatóságok az ottani Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) ajvékolásának hatására, ,,fasiszta, rasszista és xenofób propaganda alapos gyanújával" eljárást indítottak a csoport ellen. Több gyanúsítottat kihallgatás végett előállítottak, a felhívást tartalmazó honlapot pedig pillanatok alatt lelőtték.

Azonban mindentől függetlenül a történet mégis nagyon jól rámutat arra, hogy a súlyosan cigányfertőzött társadalmak mára elértek a tűrőképességük határára. A történet jól mutatja, hogy ma már szinte nem lehet, és igazából nincs is hová hátrálni. Ha nagyon rövid időn belül nem lesznek változások, ha nagyon rövid időn belül nem lesznek valós eredményeket hozó állami intézkedések, a cigányok okozta társadalmi feszültségek robbanásig feszülhetnek. Ez pedig józan ésszel nézve, az itt élők közül nem lehet senkinek sem az érdeke.

Az itt élők közül...

(radicalpuzzle.blogspot.com)

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/mint-columbo-felesege
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hegedűs püspök üzenete: Magyarországot meg kell menteni!
  2013-01-28 19:02:54, hétfő
 
  Hegedűs püspök üzenete: Magyarországot meg kell menteni!


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61370

2013. január 27. 12:22
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

hegeduslorant.jpgMéltán hajthat fejet minden magyar keresztény a nemzet elhunyt református püspöke, id. Hegedüs Lóránt emléke előtt, hiszen nemzetünk sorskérdéseiben való radikális szóbeli és írásbeli állásfoglalásai alapján méltán tekinthetjük rangelődei közül Ravasz László örökösének, aki meggyőződéssel vallotta, hogy Magyarországot meg kell menteni!
'A pap Isten Igéjét hirdesse, és ne politizáljon! - halljuk, ha Isten szolgái közül valamelyikük csak egy kicsit is határozottabban áll ki nemzetünk erkölcsi, szellemi értékei mellett, pedig, mivel az ember - ahogyan már Arisztotelész is hangsúlyozza - 'zoon politikon', 'közösségi lény', társulási ösztönénél fogva kénytelen a nemzeti közösséghez viszonyulni, azaz a szó legteljesebb értelmében politizálni, tudva vele azután azt is, hogy 'a legnagyobb egyenlőtlenség az, ha egyenlőtlen dolgokat egyenlővé akarunk tenni', más szóval, ha a világnézeti semlegességnek nevezett ideológianélküliség hatja át egész életünket.

A híres catói mondás ('ceterum censeo Carthaginem esse delendam', 'egyébként az a véleményem, hogy Karthágót el kell pusztítani') nyomán ezért nem véletlenül hangsúlyozta annyiszor, hogy 'ceterum censeo Hungariam esse salvandam', 'Magyarországot meg kell menteni', tudva, hogy korunk legnagyobb rákfenéje a bolsevizmusnál semmivel sem veszedelmesebb liberalizmus nihilizmusa, az egyenlőtlen dolgok egyenlővé tételének erőszakolása, amelynek jegyében ugyebár például az számít filozófusnak, akinek életbölcsessége, hogy 'ex omnibus aliquid, sed ex toto nihil', vagyis 'mindenből valamit, de az egészből semmit' ne adjon, aki a legellentétesebb szellemi áramlatokból próbál bevehetetlennek látszó várat építeni, nem törődve vallási és bölcseleti ellentmondásokkal, mestereket és tanítványokat egynek, vagy ami még rosszabb, a tanítványokat mestereiknél nagyobbaknak tekintve.

Azt is tudatosította mindvégig, hogy a kereszténység nem a globális háttérhatalommal szembeni passzivitást, a nemzeti kultúra megvetését hirdeti, hanem az immanens és transzcendens valóságok, a természetes és természetfeletti létezők együttes elfogadását és tiszteletét, múltunk dicsőséges mozzanataiból kiindulva a kereszt és a kard kölcsönösségéből következő hősies életszemléletet. A mégoly szelíd ferences Böjthe Csabával egyetemben ő is vallotta, hogy 'a sötétség a világosság hiánya, nem lehet összetörni és kilapátolni az ablakon, sokkal egyszerűbb, ha meggyújtunk egy gyertyát', következésképpen 'nem a rossz, a hiány ellen kell küzdeni, hanem életre hívni a fényt, a saját életünkben és másokéban egyaránt', ugyanakkor azonban azt is, hogy az igazság felmutatásához bizony égető szükség van a prófétai szótól vissza nem riadó harcos Egyházra, az 'Ecclesia militans'-ra, benne a harcban edzett papok, lelkészek bátorságára, hogy egykor majd az Úr színe elé lépve, Szent Pál tanítványának, Timóteushoz intézett szavaival (2 Tim 4, 7) elmondhassák: 'Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam.'

Ebben is méltó követője maradt rangelődei közül Ravasz Lászlónak, akinek általa oly sokszor idézett szavai (különösen a 'Gondolatok' című, 1925-ben megjelent kötetében olvashatók) méltán szolgálhatnak iránytűkként ma is, hiszen egyértelműen elutasította azokkal a szabadságot öncélnak tekintő, álabszolútumokat istenítő liberalizmust, Széchenyi hitével hirdetve, hogy 'magyarnak lenni önmagában még sem nem végzet, sem nem dicsőség, hanem feladat: minél nagyobb, nehezebb feladat, annál drágább, annál gazdagabb ajándék: magyarnak lenni ma annyit jelent, mint bűnt bánni, megtérni, kiengesztelődni és mindenekfölött hinni, különbnek lenni, hont foglalni, újraélni egész történelmünket.' Isten adjon örök nyugodalmat Hegedüs püspöknek, és az örök világosság fényesedjék Neki az igazi lelki-szellemi értékek felmutatásáért, mellyel példát mutatott a különbnek levésre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidók helytelenítik, hogy a svájci államfő nem volt hajla
  2013-01-28 18:58:14, hétfő
 
  2013-01-28. 17:15
A zsidók helytelenítik, hogy a svájci államfő nem volt hajlandó bűnös népként beszélni hazája lakosairól - Áderrel ilyesmi nem fordul elő

Svájci zsidó szervezetek az államfő szemére vetették, hogy vasárnapi holokauszt-emléknyilatkozata "nem tért ki a semleges Svájc második világháború alatt elkövetett hibáira".
Ueli Maurer elnök vasárnapi nyilatkozatában megállapította, hogy Svájc "a szabadság és jog országa" maradt a háború idején, és sok üldözöttnek nyújtott menedéket.
Az alpesi ország főbb zsidó szervezetei azonban hétfőn kifogásolták, hogy az elnök nem említette "azokat a menekülteket, akiket (a határokról) visszafordítottak a biztos halálba".
Egy 2001-ben, a kormány megbízásából készített jelentésben megállapították, hogy Svájc több menekültet visszautasított, noha "hivatalos körök már 1942-ben tudtak a nácik végső megoldásáról".
A berni kormány válaszul hangsúlyozta, Ueli Maurer tudatában van annak, hogy Svájc háború alatti szerepét "árnyaltan kell nézni", és ezt nem állt szándékában megkérdőjelezni.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/107239/#ixzz2JIIvKyR1

*****************

Végre egy tökös legény Európában!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
életveszélyt jelentő métely és hordozója, a zsidó
  2013-01-28 18:55:45, hétfő
 
  2013-01-28. 18:14
"Az egész Földre életveszélyt jelentő métely és hordozója, a zsidó" - olvasónk az NSDAP ma is aktuális programjáról

A minap sokkolt a bejelentés a köztájékoztatásban, miszerint megalakult egy újabb holobizottság, amely a 2014-es holoévet hivatott előkészíteni. Igen, ugyanis nem volt eddig elég nekünk a mindennapos holokausztozás, 2014-től az 50., 55., 60., 65. évforduló után, immár a 70-re egy egész esztendőt szánnak, nyilván felfokozott, felpörgetett intenzitással, pénzt nem sajnálva.
Azután majd a 71.-ben, 72.-ben, 73.-ban is, és így tovább. Valamiért késztetést éreznek arra, hogy átlúgozzák a buta gójok agyát. Mert elfelejtettük, pedig soha nem szabad elfelejteni. ,,Az emberiség legnagyobb tragédiáját". "A XX. század legsötétebb napjait". ,,Aminek soha nem szabad újra megtörténnie". ,, Ami ellen mindenkinek szent kötelessége tenni". ,,Amit minden erőnkkel meg kell akadályoznunk."
Politikus, műsorvezető napjainkban jóformán nem kerülhet mikrofon elé, amennyiben nem ezzel indítja műsorát. De miről is van szó tulajdonképpen? Minek nem szabad többé megtörténnie? Józsua tetteiről, amikor Kr.e. 1200 táján Kánaánba bevonulva 17 őshonos törzset kiirtott, több tízezer embert? Mi volt az emberiség legnagyobb tragédiája? A purim nevű zsidó ,,ünnep", amikor Kr. e. 450-ben 12 ezer perzsát lemészároltak, a mai népességi arányok szerint 40 milliót? Melyik volt az emberiség legsötétebb korszaka? A rómaiak keresztényüldözésének időszaka? Miről kell az iskolákban tanítani, hogy még egyszer ne fordulhasson elő? Az indiánok kiirtásáról, a kurdok lemészárolásáról? Vagy netán 11 millió ukrán Sztálin és zsidó bandája (Jezsov, Jagoda, Berija belügyi népbiztosok) segítségével történt halálra éheztetéséről? Vagy a zsidó vezérelt kommunizmus 110 millió gój halottjáról? Mit nem szabad soha elfelejteni? A Gulág zsidó vezérelt (Frenzel népbiztos) létrehozásáról és irányítását? Az amerikaiak koreai, vietnámi, afganisztáni, iraki öldökléseit? A héberek palesztin népirtását? A választ a társadalom (sajnos) többsége ,,vágja". Az agymosásnak megvan az eredménye. A válasz pedig: az ún. holokauszt.
A ,,kiirtás" szó csak kizárólagos esetben használható! Maradtak indiánok? Maradtak, nagyon kevesen. Vannak perzsák? Hála Istennek vannak. Ukránok, kurdok, palesztinok? Vannak, szerencsére. Vannak zsidók? Sajnos igen, nem is kevesen, sőt rengetegen. Ennek ellenére csak a bosszú népének kontextusában szabad használni a ,,kiirtották szót". Az állítólagos holokauszttól félnek tehát? Ettől rettegnek, menetkészen, kézben a bőrönddel? Ennek nem szabad megismétlődnie? A hivatalos, polkorrekt, ,,européer" dogma szerint: igen. Mert kiirtották őket az utolsó szálig. (Volt, akit többször is.) Aki pedig ezt a ,,történelmi tényt" nem hajlandó elfogadni, és úgy elfogadni, ahogyan ezt előírják neki, az bűnhődjön. Ez a modern világ új vallása. Templomokkal, kegyhelyekkel, dogmákkal, felkent felső, középrendű és alsóbb papsággal. Hivatali apparátussal, írott és elektronikus propagandagépezettel. Külső munkatársakkal (mindenre kész gój talpnyalókkal), óriási gazdasági háttérrel (bank, politika, összességében: holokausztiparral). Pedig ők tudják a legjobban, a csalás, hazudozás, ködösítés, szócsűrés-csavarás, átvágás, mellébeszélés, fondorlatosság, trükközés nagymesterei, a zsidók, hogy ez science-fiction (a sci-fi ,,feltalálója" Asimov Izsák bácsi), ez az egész a fantázia szülötte.
Ha karácsonyt ünneplünk, akkor másnap a pofánkba nyomják a hamukát, ha húsvét, akkor emlékeztetnek rá, hogy nélkülük nem lenne ilyen ünnepünk. Ha a doni katasztrófára emlékezünk, a képünkbe tolják a munkaszolgálatos veszteségeket . Ha 1848, akkor a zsidó vértanúkra (?) emlékeztetnek. Miért, miért, miért?
A törvényhozást, az ítélkezést, a gazdaságot, a munkaerőpiac munkaerőelosztását (közvetítő irodák), a pénzügyi szférát, a tájékoztatást, a politika háttérseregét (tanácsadók), a vállalatvezetést, a kereskedelmet zsidók uralják. Minek nem szabad akkor megismétlődnie? Kiirtották őket, és mégis mindenhol ott vannak?
Egyre többen fogadják kétségekkel eme világvallás téziseit. Szépen lassan kiderül, hogy nem csak ezen vallás történelmi állításai, alapszámai önkényesek, hanem alaptézisei is merő hazugságok (játszadozás a számokkal, szappanmese, gázkamramese stb.). Nagyon nehezen, de fórumot nyernek azok a gondolkodók, akik megkérdőjeleznek minden ilyen hamis állítást.
Mitől reszketnek tehát a biboldók és hivatásos rettegők? Ettől! Hogy összeomlik a holoiparuk. És még valamitől...

Hogy mitől, arra egy kiadvány ad választ. Egy füzet, amely létezéséről tudtam, de eddig nem jutottam hozzá. Ez pedig Az NSDAP programja (Gottfried Feder). Nem ingyen reklámot szeretnék csapni neki, hiszen én is megvásároltam, nem én vagyok az újra kiadója, semmi anyagi előnyöm nem származik belőle. Csak fel szeretném hívni a figyelmet rá. Olvassuk el minél többen! Lássuk és tudjuk, mitől rettegnek valójában, miért jó nekik, ha minden így marad, ahogy van. (Itt rendelhető meg - a szerk.)
Kiváló lehetőség arra, hogy párhuzamot vonjunk a weimari köztársaság eredményezte káosz és a mai magyarországi állapotok között. Milyen volt a közélet, gazdaság, a kultúra, a politika helyzete, kik jártak jól akkor, a két világháború között, és kik voltak, és kik a haszonélvezői napjainkban itthon és Európában a zűrzavarnak. Kinek van oka azokat az időket visszasírni, és kik és miért félnek a teljes gazdasági, politikai, erkölcsi csődöt követő rendrakástól?
Természetesen aki olvasta A. Hitler Harcom c. művét, nem talál benne újdonságot. A Führer rendkívül nehéz fejtegetései talán másoknak elvette a kedvüket alapművétől. Ennek a kiadványnak az erőssége viszont, hogy 1926-ban közérthető nyelvezeten, kristálytisztán fogalmazza meg, tömören összefoglalja az ipari munkásság, földművelő parasztság, alkalmazottak, a munka bármely területén tevékenykedő polgár számára a párt gazdasági programját. Tematikája három részre oszlik, mind a 25 pontot három részben tárgyalja:
1. Jelenlegi állapot
2. A jelenlegi állapot kialakulásának okai
3. A megoldás
Ha valaki elolvassa ezt a programgyűjteményt, szemébe villan az azonosság az I. vh. utáni weimari köztársaság kaotikus állapota és a mai viszonyok között! Ráébred arra, hogy a cionizmus és talpnyalói mitől is rettegnek. Mit nem akarnak újra? Minek nem szabad megismétlődnie? Milyen gyökeres változások következtek be az NSDAP (Német Nemzetiszocialista Munkapárt) 1933-as hatalomra jutása és megerősödése nyomán?
Kivonatosan csak a programpontok Jelenlegi állapot és esetleg A jelenlegi állapot kialakulásának okai részt emelném ki, akit komolyabban érdekel, elolvashatja a kiadványban a megoldást is, bár mai ismereteinkkel a megoldást a legtöbben ismerjük. A Harmadik Birodalom felvirágzása a bizonyíték a megvalósíthatóságra.
Tehát készüljünk mi is fel 2014-re, és tartsuk emlékezetünkben, hogy mitől is fél tulajdonképpen a cionista horda!
Az NSDAP mezőgazdasági programja
A vidéki népesség és a mezőgazdaság kiemelt jelentőséggel bír a német nép összessége számára. A német nép a létfenntartáshoz szükséges élelmiszerek jelentős részét külföldi behozatalból fedezi. A világháború előtt a behozatal költségeit az ipari kivitelből, kereskedelemből és külföldi tőkekihelyezésekből származó bevételeinkből bőségesen fedezni tudtuk. Ezek a lehetőségek a háború kedvezőtlen kimenetelével megszűntek, vagy nagy mértékben beszűkültek.
Élelmiszer-behozatalunk ma nagyrészt idegen, külföldi kölcsönökből fedezzük. A német nemzet számára egyre kisebb az esély a hitelező nemzetközi pénzügyi körök által állított adósságcsapdából való megszabadulásra; lassan de biztosan haladunk az adórabszolgaság életfogytig tartó börtöne felé. Ha jelenlegi folyamatok ilyen ütemben fejlődnek tovább, a német nép teljesen kiszolgáltatottá válik. A hitelfolyósítás felfüggesztésével a ,,mértékadó üzleti körök" kezükben tartják a gyeplőt: ha nincs hitel, nincs étel; a német munkásságot könnyűszerrel kényszeríthetik, hogy megélhetéséért éhbérét dolgozzanak az országon belül, vagy, mint holmi rabszolgákat, külföldi gyarmatokra szállítsák őket munkavégzésre. A szolgaságból való megszabadulás csak akkor lehetséges, ha a német nép önellátóvá válik, és a szükséges élelmiszereket hazai földön állítja elő. A hazai mezőgazdaság teljesítményének és színvonalának emelése az egész német nemzet számára létkérdés.
Nemcsak hogy elismerjük a parasztság elvitathatatlanul fontos szerepét, hanem ebben a társadalmi rétegben látjuk a német hagyományok, az örök értékek érintetlen, romlatlan hordozóját, a nemzet örök fiatalságának forrását, a haderő, a német önvédelem gerincét.
Egy erős, komoly teljesítményekre képes, az egyre növekvő népesség mellett számbeli arányát is megtartó földművelő réteg a nemzetiszocialista politika egyik alappillére; már csak azért is, mert ez a réteg az eljövendő össznémet generációk létének, jólétének letéteményese.
A jelenlegi helyzetben a mezőgazdaság nagyon is kívánatos növelését a következő negatív tényezők akadályozzák:
A gazdák eladósodottságuk miatt nem tudják beszerezni a mezőgazdasági termelés növeléséhez szükséges termelőeszközöket; hiányzik a termelés növelésére ösztönző ,,erő", a kedvezményes feltételek. A mezőgazdasági munka jelenleg ,,nem éri meg", nem kifizetődő.
Ez a következőknek tudható be:
A jelenlegi adópolitika aránytalanul nagy adókkal sújtja az ágazatot. És ez csak másodsorban a jelenlegi kormány pártpolitikai érdeke, hiszen elsősorban a német parlamenti demokráciát ténylegesen uraló zsidó pénzügyi világhatalom érdekében áll a német mezőgazdaság megsemmisítése és ezáltal a német nemzet nagy részének, de leginkább a munkásságnak a tökéletes kizsákmányolása.
A piaci versenyhelyzetben kedvezőbb körülmények mellett termelő külföldi mezőgazdaság termékeinek behozatalát szinte segíti a külföldi áruknak kedvező vámpolitika. (Európában már a (védő)vámpolitikát is leépítették.)
Az indokolatlanul magas nagykereskedelmi árrés és az ebből származó hatalmas profit, amelyet a termelő és a fogyasztó közé beékelődő, nagyrészt zsidó kézben lévő nagykereskedelem seper be.
Az egekbe szökő műtrágya- és villamosáram-árak, amelyek megint csak nagyrészt zsidó kézben vannak. A nem kifizetődő mezőgazdasági munka bevételeiből lehetetlen fizetni a magas adókat. A földműves kénytelen hitelt felvenni, de ezt is hatalmas uzsorakamat terheli. A kamatrabszolgaság csapdájába egyre mélyebbre csúszik; elárverezett háza, gazdasága a nagyrészt zsidó kölcsöntőke ölébe hull. A német parasztság gyökértelenné válik.
Az átfogó reformokkal nem várhatunk addig, amíg a parlamentáris demokrácia kormányainak buzgó munkájának gyümölcseként az egész Német Birodalom a nemzetközi pénzoligarchák fennhatósága alá kerül; ne legyenek illúzióink a ,,segítőkész pénztőkéről": ők a földhöz kötődő német erők teljes megsemmisítését akarják..
Állampolgárságot csak néptárs kaphat, néptársnak pedig vérségi alapon német származásúak minősülnek, természetesen vallásra való tekintet nélkül. Ebből kifolyólag zsidó származású egyének nem minősíthetőek német néptárssá, és nem kaphatnak német állampolgárságot.
Az állampolgársággal nem rendelkezők vendég-státuszban tartózkodhatnak Németország területén, rájuk külön idegenrendészeti törvények vonatkoznak.
Követeljük, hogy az államigazgatási és törvényhozási, valamint minden egyéb közhivatali pozíció betöltésének legyen feltétele a német állampolgárság.
Harcot hirdetünk a korrumpálódott parlamentáris demokrácia azon bevett gyakorlata ellen is, melynek alapján a közhivatali pozíciókba való kinevezés az esetek többségében elsődlegesen pártpolitikai szempontok figyelembevételével, nem pedig szakmai alapon történik.
Ha az össznépesség ellátásának megszervezése akadályokba ütközik, akkor a külföldieket (állampolgársággal nem rendelkezőket) ki kell utasítani a Birodalom területéről.
Meg kell akadályozni a nem német nemzetiségű bevándorló további letelepedését, az 1914. aug. 2-át követő időszakban letelepedett nem német nemzetiségű lakosokat azonnal ki kell utasítani a Birodalomból.
Követeljük a munka nélkül, könnyűszerrel, spekulációs és nyerészkedő módszerekkel folytatott jövedelemszerző tevékenységek betiltását, a kamatrabszolgaság megszüntetését.
Emlékezvén azon hatalmas anyagi és véráldozatra, amelyet a háború során népünk elszenvedett, indítványozzuk, hogy a háborúval közvetlenül összefüggésbe hozható, ennek ideje alatt bekövetkezett személyes meggazdagodással járó tevékenységet nyilvánítsák bűncselekménnyé; követeljük a háború alatt szerzett ,,gyors vagyonok" felülvizsgálatát valamint azonnali és teljes elkobzását.
Követeljük a szabad vallásgyakorlás olyan szintű engedélyezését, amely nem sérti a germán faj erkölcsi érzését. A párt egyfajta pozitív keresztény irányultságot képvisel, anélkül azonban, hogy e keresztény irányultságon belül bármely felekezet szerepét kihangsúlyozná. Elsősorban a zsidó-materialista világszemlélet fizikai és szellemi megnyilvánulásai és térnyerése ellen küzd; szilárd meggyőződése, hogy népünk tartós felemelkedése csak és kizárólag a közérdek egyéni érdekek elé való helyezése által lehetséges.
A mai, az ,,állam" elnevezést jogtalanul bitorló, arra méltatlan politikai vezetés a maga dolgozó osztályokat elnyomó politikájával, a bankárok, tőzsdei spekulánsok ,,áldásos" tevékenységének védelmével egyre nagyobb mértékben segíti elő a gátlástalan ügyeskedők gyors meggazdagodását; állami tisztségviselőkből megélhetési politikusokká, fehér galléros bűnözőkké vedlenek át. Nincsenek tekintettel senkire és semmire, saját honfitársaikra, hazájukra, számukra nem létezik magasabb erkölcsi kötelék, csak a legbrutálisabb, mindent nivelláló hatalom, a pénz hatalma uralkodik korlátlanul a tudatuk felett. Az államra, nemzetre, társadalomra, kultúrára és erkölcsre gyakorolt bomlasztó, pusztító befolyásuk minden szinten érvényesül, a pénz mohó, ám valójában magasabb cél nélküli hatalmával szemben minden valódi értéket igyekeznek először a pénztől függővé tenni, relativizálni, majd megsemmisíteni.
A nemzetiszocialisták, a hazafias erők, a jobboldali pártok mind-mind kormánypozícióba törekednek, vagy államideáljuk legfőbb ellenségeivel, a liberálisokkal együtt ott is ülnek a kormányban; így veszítik el fokozatosan tartásukat és becsületüket. A dicső szabadcsapatok utódai, a védegyletek államalkotó tényezővé akarnak válni Severing és Grzezinsky államában! Naivitásukban úgy gondolják, hogy együtt kormányozhatnak a pacifistákkal és zsidókkal!
Zavar a fejekben... Az ún. jobboldali körök nem látják, vagy nem akarják belátni, hogy soha nem alakulhat ki barátság, de még kényszerű együttműködés sem sas és kígyó, marha és oroszlán, ember és kolerabacilus között.
Állítólagos ,,reálpolitikusként", a politikai káoszból kivezető út egyedüli ismerőiként, attól való félelmükben, hogy mi a korábban megszerzett, még meghagyott előjogaikat, pozícióikat veszélyeztetjük, ellenünk, nemzetiszocialisták ellen fordulnak! Ellenünk, az állítólagos ,,fanatikusok" ellen; csak azt felejtik el, hogy azok miatt bukott el a császárság, és azok miatt veszítették el mindenüket, akikben most ellenünk ,,átmeneti taktikai megfontolásból" szövetségest vélnek felfedezni, akiknek kegyeit most oly buzgón és alázatosan keresik!
A gazdasági szervezetek szeme előtt - legyen szó akár nagy- vagy kisvállalkozásokról, nehéziparról vagy kisiparosokról - csak egy cél lebeg: ,,profit", sóvárgásuk egyetlen tárgya: a ,,hitel", egyetlen örömforrásuk: ,,hogyan verjem át az államot, hogyan csaljam el az adót", és egyetlen intézményt rettegnek és tisztelnek: a ,,bankot".
,,Csinálj adósságot!", ez az új trend. A bankok arcátlan uzsorakamatait, a kölcsöntőke által értékteremtő munka és fáradság nélkül kitermelt extraprofitot persze mindenki jogosnak és törvényesnek találja. Sokan beleesnek az adósságcsapdába, szidják az adókat és a kamatokat, de közben alázatos csúszómászóként közlekednek holmi bankárok és tőzsdecápák előtt.
Az egész gazdaság elnemtelendik, elszemélytelenedik, a vállalkozások sorra alakulnak át részvénytársaságokká. A termelők tálcán kínálják saját magukat legnagyobb ellenségüknek, a pénztőkének. Az értékteremtők méltatlan körülmények között, reménytelenül eladósodva robotolnak a műhelyben, az üzemben vagy az irodában, munkájuk pénzre váltott gyümölcse kamat és osztalék formájában anonim pénzoligarchák zsebébe vándorol.
Sokba kerülnek ezek a német népnek. A bizottsági tagok, a vezetők, az igazgatók tiszteletdíjai csak pénzt emésztenek fel, de sem külön-külön, sem együtt nem képesek bármiféle eredmény elérésére. Egy aljas ,,forradalmi intézkedés", a pénzrontás, az infláció, kiürítette a kisemberek zsebét és az egyesületek kasszáit. A fehér asztal mellett meghozott adótörvény évek hosszú munkájának eredményeit törte össze egyetlen csapással - , amit az egyik oldalról véget nem érő ülésezések, beadványok, javaslatok árán elértek a kormánynál és a parlamentnél, azt a másik oldalon elvitte a drágulás, az infláció és az ármanipuláció.
Hogyan biztosítsa a földműves a megélhetését, ha az utolsó bőrt is megpróbálják lehúzni róla, hogyan vásároljon a munkás, ha a lánckereskedelem megdrágítja az árakat, mit érnek a hivatalnokok és az alkalmazottak a nagy nehezen kiharcolt fizetésemelésekkel, ha közben a fogyasztói árindex százalékos arányban sokkal nagyobb mértékben emelkedett?
Ugyanezek a szörnyű, kaotikus állapotok uralkodnak a közélet más területein is: művészet, irodalom, színház, mozi, rádió, az iskola... rothadás, az erjedés jellegzetes szaga van a levegőben, az örök bomlasztók és ármánykodók, a zsidók és a szabadkőművesek jelenléte észrevehető mindenütt; sok esetben nyíltan, láthatóan, a legfontosabb pozíciókban, máskor csak láthatatlanul, a színfalak mögött, bábjátékosként húzódnak meg, ők mozgatják a nyilvánosság színpadán táncoló Strese- és Scheidemannokat, vagy ők maguk tombolnak, vonaglanak a ,,nagyérdemű" előtt, mint Jakob Goldschmidt, Warburg, Wassermann, Levy. ,,Sajtóval", ,,zenével", ,,kultúrával" hülyítik, a kamat korbácsával pedig sakkban tartják, elnyomják a német népet.
A német társadalom jelenlegi, totális mélypontja csak a nemzet szellemi és erkölcsi alapjainak tönkretételével magyarázható; bármerre is tekintünk csak azt látjuk, hogy a marxisták, a kapitalisták, a gazdasági szereplők és a közélet szereplői is mind-mind az individualizmus bűvöletében élnek. Az egyéni személyes haszon az egyetlen hajtóerő.
A köz érdeke mindig az önérdek előtt! Miért fontos ez? Csak a közösség érdekében tevékenykedve, csak a nemzet egészének keretén belül, a nemzetet szolgálva ébredhet rá az egyes ember a magasabb rendű élet értelmére, csak így válhat mindenki saját népének hasznos alkotóelemévé. Csak így nyerhet teret saját bensőnkben, és nemzetünk egészében a valódi szocializmus = a közösség érzete. Csak ezen alapgondolat oltalma és irányítása alatt alakíthatjuk át a mai rablógazdaságot egy kiegyensúlyozott, korszerű, sokszínű és erős nemzetgazdasággá, amely az új közösség és az új közösséget alkotó személyiségek javát szolgálják majd.
A marxisták antikapitalista szájtépése, a Centrum magasztos kijelentései, a gazdaság adó- és kamatterhek miatti nyavalygása mind hiábavalók: nem ismerik fel, és nem nevezik nevén a világ ellenségét, az egész Földre árnyékot vető és életveszélyt jelentő mételyt: a nagytőkét és annak hordozóját, a zsidót.
A nemzet egésze - korra, foglalkozásra, társadalmi, osztályra való tekintet nélkül - saját bőrén érezheti a kamat korbácsának húsba vágó csapásait; nyakán pénzbehajtók ülnek. De ki merne szembeszállni a mindenható bank és spekulációs tőke hatalmával?
Mindenhatósága abban mutatkozik meg leginkább, hogy minden eddigi gyakorlattal ellentétben képes fáradság és ráfordított munka nélkül, kamat, járadék, jutalék, osztalék képében, úgymond önmagából való növekedésre, így egyre nagyobbá és félelmetesebbé válik. A hazugság és aljasság ezen ördögi mechanizmusa diadalmaskodik az alkotó munka mindenek feletti megbecsülésének alapgondolata felett.
Az antiszemitizmus egy, minden zsidóságnak tulajdonítható megnyilvánulást elutasító tagadó eszme; az antiszemita már felismerte a pestist, a métely hordozóját, de felismerését nem szélesíti ki és nem mélyíti el; mindössze a környezetében élő egyes zsidók elleni és a zsidók gazdasági sikerei elleni személyes gyűlöletben nyilvánul meg.
Ha a mai zsidóuralom szellemi alapjai; ,,az önérdek közérdek elé való helyezése", az anyagi hatalom eszközei, a zsidó bank, kölcsön- és hitelgazdasági rendszere a zsidók kitelepítése után is fennmarad, éppen elég félzsidó hibrid, de akár a zsidó szellemiséggel megfertőződött tiszta német maradna, akik azonnal a zsidók helyébe lépve ismét a nemzet torkára tennék a kést és tovább működtetnék az elnyomó-hülyítő rendszert.
Tudjuk hogy sem a baloldali pártok ,,Le a kapitalizmussal!" jelszava, sem a jobboldaliak hazafias frázisai nem fognak gyökeres változást hozni a német társadalom számára; képtelenek arra, hogy új, világtörténelmi korszakot nyissanak Németország számára. A marxisták és reakciósok követelései sem hoznának változást, legfeljebb Oroszországhoz hasonlóan szétvernék a társadalmi rendszert és a gazdaságot.
Mit értünk kamatrabszolgaság alatt? A nemzetek azon állapotát , amelyben az összzsidó pénzvilág totális hatalma megvalósul. Kamatrabszolgaság állapotában leledzik a gazda, aki tevékenysége finanszírozásához hiteleket vesz fel és végül úgy eladósodik, hogy munkájából származó bevételeit a kamatok teljesen felemésztik, vagy más esetben a jelzáloghitel részleteit nyögi; ezeket örök ólomsúlyként cipeli magával.
Kamatrabszolga a munkás is, aki alacsony bérét alkotó munkát végezve értéket állít elő, míg a tőzsdei spekuláns, az árverező - fáradság és munka nélkül - kamatot, járadékot, osztalékot vesz fel.
Kamatrabszolgaságban senyved az egész kisiparos középosztály, amelynek bevételei alapjában véve ma már szinte csak a bankhitelek törlesztéséhez elegendőek.
Előbb vagy utóbb a kamatrabszolgaság jut osztályrészéül azoknak is, akik ugyan még nincsenek eladósodva, de fizikai vagy szellemi munkájukért csak annyit kapnak, amennyiből a mindennapi kenyérre futja, míg egy hozzájuk képest arányaiban elenyésző kisebbség - munka és fáradság nélkül - vagyonokat keres kamat-, bank-, tőzsdei és egyéb pénzügyi tranzakciókon, természetesen mások kárára. A kisnyugdíjasok életük során befizetett nyugdíjpénztári megtakarítási összegnek csak a töredékét kapják vissza - látszólag nyernek ezeken az ügyleteken, valójában veszítenek rajta.
Kamatrabszolgák a kis- és középméretű üzemek tulajdonosai is, akik kemény munkával felépítették üzemüket, beszerezték a gépeket, beindították a termelést, az értékesítést stb., utána pedig nagyra törő terveik közepette, részvénytársasággá alakulva egyszer csak azt veszik észre, hogy már nem az ő kezükben van a döntés joga; a felügyelő bizottság telhetetlen, profitéhes cápái - megkaparintva a többségi tulajdont - veszik át az irányítást és a korábbi igazgató úr még örülhet ha egy ,,bizalmatlansági indítvánnyal" nem forgatják ki a saját tulajdonából.
Kamatrabszolgák mindazon népek és kormányok, amelyek igénybe veszik a kölcsöntőke ,,segítő jobbját".
A kamatrabszolgaság megszüntetése olyan távlatokba vezet, olyan jelentőséggel bír népünk, fajunk számára, hogy ennek az ügynek a sikerétől függ nemzetünk felemelkedése; igen, ettől függ minden, boldogság és üdvözülés, jólét és kultúra, az élet felvirágzása nemcsak nálunk, hanem az egész földkerekségen.
A ,,Német Birodalom"... hol van ma a Német Birodalom? A jelenlegi helyzetet tekintve inkább gyarmatként definiálandó Németország jogot formálhat-e egyáltalán az önmaguk felett rendelkező országokat megillető és megtisztelő ,,állam" címre? Nem.
Az állam öt legfontosabb felségjoga: a területi, katonai, a pénzügyi, a közigazgatási és a kereskedelmi felség joga. Ezek után minden - különösebb nemzetközi jogi tanulmányokkal nem rendelkező és Németország mai helyzetét részletesebben elemezni nem kívánó - laikus számára is világossá válik, hogy az önrendelkezési jogait aktívan gyakorló ,,Német Birodalom" képe puszta álomkép.
Területi felségjogunk teljesen esetleges, a bolondját járatják velünk, madzagon rángatnak minket... Ha pl. Franciaországnak megtetszik belőlünk egy darab, minden további nélkül elfoglalja anélkül, hogy bármilyen ellenlépéssel számolnia kellene; ugyanezt megtehetik velünk a csehek , lengyelek, a dánok... Bármikor betörhetnek területünkre, képtelenek vagyunk megakadályozni. A területi felségjog, az állam területének és az állam állampolgárainak élete és testi épsége megvédéséhez az állam számára fegyveres erők szükségeltetnek. Egyetlen szabad állam sem enged betekintést hadserege struktúrájába... Egyetlen szabad állam sem fogad el diktátumokat hadseregének létszámára, fegyverzetére, felszerelésére, állomáshelyeire vonatkozóan. Egyetlen szabad állam sem tűri el, hogy országa területén idegen csapatok állomásozzanak, bizonyos területeket megszállás alatt tartsanak; hiszen az ilyen állam ettől fogva nem tekinthető szuverénnek.
Az ország területén belül még fenntartható lett volna egyfajta szuverenitás, de a nemzetközi pénzügyi körök lecsaptak a belföldi felségjogokra és jogot formáltak a német munka gátlástalan kizsákmányolására is. Uzsorások, élősködők, a káosz fiai lepték el hazánkat. Szociáldemokrata hazaárulók, zászlójukat elhagyó katonaszökevények, fegyencek, köztörvényes bűnözők furakodtak be az államgépezetbe. Vezető pozíciókba nyomakodtak... hamarosan megtalálták a közös hangot és megosztották a hatalmat a kompromisszumkész demokratákkal és a Centrummal. Mögöttük áll és bonyolítja a szálakat a mindenható zsidó; a mértékadó pénzügyi körök, az ,,üzletemberek". Következő lépésként az ún. nemzeti pártokba beépült szabadkőművesség is kimutatta foga fehérjét.
Németország nem önálló állam többé. Németország gyarmat, a német bennszülöttek státusza: rabszolga. Saját hazájukban nyomják el a németeket, börtönbe vetik őket, megtiltják számukra a szabad véleménynyilvánítást, csak azért mert ,,németek" maradtak, és síkra szállnak a rabszolga életmód ellen.
A hiperinfláció idején ezek a galíciai és lengyelországi zsidók élősködő tömegként telepedtek rá a német városokra; a kritikus lakáshiány ellenére megkaparintották maguknak a legszebb lakásokat, míg a németek lyukakban húzták össze magukat. (Olvasónk megjegyzése: ebben az időben csak Berlin lakóházainak több mint 30%-át a szó igazi értelmében zsidók tulajdonolták!) Azonnal hozzáfogtak tisztátalan sötét üzelmeik folytatásához és mindent vásároltak, na persze olcsón: gyöngyöt, perzsaszőnyeget, gyémántot, aranyat, ezüstöt, platinát, hadikölcsönt, papírhulladékot, ezermárkást, rezet, ólmot, irodalmat, színházat, hulladékot. Hihetetlen gyorsasággal meggazdagodtak, és pénzük előtt meghajoltak a német fejek: németként ismerték el az üzéreket.
Gazdaságpolitikai alapelv: a nemzetgazdaság feladata a szükségletek fedezése és nem a kölcsöntőke által diktált legnagyobb hozam elérése. Az egyszerű, egészséges gondolkodású ember számára ezen alaptételünk teljesen magától értetődő és igaz. Az alkotó, teremtő ember, a gazda, a kisiparos, a kézműves, a feldolgozóiparban vagy a kereskedelemben, közlekedésben dolgozó ember vérében van a felfogás: amit előállítok arra szükség van; vagy saját használatra vagy mások számára. Mit csinál az ügyeskedő és uzsorás? Azt hiszed, hogy érdekli őket a szükségletek fedezése? Nem! Egyáltalán folytatnak ők valamiféle értékteremtőnek mondható tevékenységet? Nem! Lop, rabol, csal, mindezt persze önmaga alkotta, megkérdőjelezhetetlenként beállított közgazdasági és jogi alapokon teszi, és mindeközben gazdagodik. Mit csinálnak a bankok? ,,Bonyolítják" a pénzforgalmat és hitelt ,,folyósítanak". Na igen a pénzt a posta is célba juttatja, méghozzá gyorsabban és kedvezőbb áron, és a hitelfolyósítás? Kinek adnak hitelt a bankok? A nemzetgazdasági termékek előállítóinak és közvetítőinek; a gazdáknak, iparosoknak, üzlettulajdonosoknak? Aligha, vagy csak akkor, ha az érintettek ,,biztosítékot" nyújtanak és a természetes visszafizetési kötelezettség mellett vállalják a kamatterheket is. Mi ösztönzi a bankokat? Talán az, hogy a gazdaság szereplők ügyfeleiket gyorsan, kedvező árakkal, ideális körülmények között tudják kiszolgálni? Nem! Egyoldalú profitéhségük diktálja minden lépésüket, felszámolnak mindent:kamatot, kezelési költséget, jutalékot, és egyéb mindenféle jogcímen pumpolják a hozzájuk betérő szerencsétlen ügyfeleket. És mit hoznak létre a bankok? Semmit! És mennyit keresnek? Hatalmas összegeket!
Tehát az uzsorások és lánckereskedők, bankok és hivatásos kölcsöntőke-kapitalisták semmiféle szükségletet nem fedeznek, csak a jelenleg fennálló kamatkapitalista rendszernek köszönhetően hatalmas nyereségeket vágnak zsebre, sőt mi több, ők ma országunk valósi urai, a jelenlegi antiszociális rendszer haszonélvezői és kizsákmányolói. Mára a gazdaság fő feladatává a kölcsönadott pénz hozammaximalizálása vált.
A kamatkapitalista rendszer lényege és éltető eleme, hogy az alkotó munkát végzők munkából származó jövedelmének jelentős része a banktulajdonos nagytőkések, tőzsdei főrészvényesek és egyéb nemzetgazdaság testén élősködő ,,pénzemberek zsebébe vándorol".
Mit tesz még ezen kívül a ,,vállalkozó", akit a munkászsargon őszintesége csak egyszerűen ,,vérszívónak" és ,,kizsákmányolónak" nevez? A lehető legalacsonyabb bérek kifizetése mellett, silány alapanyagok felhasználásával, tetszetős csomagolás, a reklám és ,,design" fegyvereinek bevetésével és az árak maximalizálásával extraprofit realizálására törekszik. Nem érdekli a munkások nyomora, nem érdekli, ha az általa előállított termék rövid időn belül a szemétben végzi, sőt annál jobb, hiszen ez újabb megrendeléseket és újabb extraprofitot hoz neki; a nép, a ,,vásárló réteg" pedig elég hülye ahhoz, hogy újból és újból besétáljon a tömeg, a viszonylagos olcsóság, a reklám és csábító csomagolás csapdájába. Ez a nagyáruházak végzetesen egyszerű működési mechanizmusa, ez a fogyasztói társadalom rákfenéje. A zsidó nagyáruházak módszerei a varázsszavak: ,,figyelemfelkeltés", ,,felizgatás", ,,blöff", a teljesen felesleges ,,szükségletek" iránti érdeklődés felébresztése, a ,,luxus" fogalma. Hatalmas, ,,ízlésesen" megépített paloták, olcsónak feltüntetett árak, kedvezőnek beállított fizetési feltételek csábítják a legtöbb esetben teljesen felesleges árucikkek megvásárlására a lépre ment ,,fogyasztókat". A pihenőtereknek köszönhetően akár egy egész napot is eltölthetünk az áruházban!
Gondoljuk csak végig: a nagyáruház intézménye a termelő tevékenységet végző középvállalkozói réteg halálát jelenti: a nagyáruház aljas módon kihasználja a beszállítóit, az áruházban dolgozó személyzetet, az ott található áruk jelentős része rendkívül silány minőségű, ami pedig nem az, az sokkal drágább, mint a szaküzletekben.
Mit akar az értékteremtő ember? Egy csinos, kedves családi otthont, melynek minden egyes négyzetméterére valóban szüksége van, de persze csak saját tulajdonként, nem bérleményként, hiszen racionális életszemléletének ellentmond az, hogy élete során lakbérként a lakás árának három-négyszeresét kifizettessék vele.
Ezzel szemben a harácsoló zsidó, a ,,kapitalista" egyáltalán nem ragaszkodik a röghöz, szülőföldhöz; az ő ideálja egy hatalmas, részvényekkel és egyéb ,,értékpapírokkal" megrakott páncélszekrény. Legfőbb célja a gazdagság, de gazdagságának lényege még csak nem is a saját javak birtoklásában, hanem az idegen javak megszerzésében áll. Nem dolgozik, értéket nem teremt, de nem pihen és nem nyugszik, azon ,,munkálkodik", hogy a legkülönfélébb jogcímek, trükkök, üzleti fogások bevetésével ráakaszkodjon a tulajdonnal rendelkezőkre, hitelfelvételre csábítsa, vagy kényszerítse és kamat címén vagyonukból kiforgassa őket.
Wass Albert írja: Már egy hete folyt az építkezés nagyapám birtokán, amikor egy esős délelőttön egy tőlünk nem messze álló nagy diófa alatt egy magányos, fekete ruhás embert láttam, amint kitartóan figyel. Kis idő múltán odanéztem, még mindig minket néz. Odamentem hozzá, fekete kaftánt és hosszú, vörös gyér szakállt viselt, erős szemüveget, fekete kalapot. Megkérdeztem tőle: mit óhajt?
- Én semmit, csak nézelődök.
- És mit néz, a munkásokat, ahogyan dolgoznak?
- Nem, gondolkozom.
- És min gondolkozik, ha szabadna megkérdeznem?
- Azon, hogy ebből az egész építkezésből nekem mi lehetne a hasznom.
Az NSDAP programpontjait olvasgatva felmerül az emberben a kérdés: ezek hát azok a bizonyos ,,ordas eszmék", amiktől nekünk is félnünk kellene?
Miklós Tamás

További részletek: http://kuruc.info/r/20/107241/#ixzz2JIIAy1qb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdődik: vizsgálatot indítanak a konyári tanár ellen, amiér
  2013-01-28 18:52:26, hétfő
 
  2013-01-28. 13:53
Kezdődik: vizsgálatot indítanak a konyári tanár ellen, amiért elmondta az igazat a mocskos, büdös, primitív cigányokról

Vizsgálatot indít a cigányhelyzetről őszintén beszélő konyári tanár ellen a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. A fenntartók megerősítették, hogy az internetre a minap kikerült felvételen (melyre először a HVG hívta fel a figyelmet) valóban a község iskolájának tanára látható, ugyanakkor azt állítják, nem volt tudomásuk arról, hogy a férfi testi fenyítést alkalmazott volna. Konyáron feszült a hangulat a cigánybűnözés miatt, tavaly a lakosok egy része aláírásgyűjtésbe kezdett, és a Magyar Gárda behívását tervezte. A polgármester azt hazudja, a falu eddig békés volt (értsd: a magyar némán tűrték a cigányterrort), "csak az utóbbi időben keltik a hangulatot bizonyos erők".

Vígh Szilárd - meghurcolnák, mert igazat mondott
,,A tanári hivatáshoz méltatlan a fiatalember viselkedése, és erkölcsileg elítéljük azt" - mondta témát feszegető a HVG-nek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szóvivője a konyári általános iskola történelemtanáráról, aki egy az internetre kikerült felvételen arról beszél, párszor testi fenyítést is alkalmaznia kellett a mocskos és büdös purdékkal szemben. Az intézményfenntartó szóvivője szerint a Klik elnöke ,,azonnal kérte a tankerület igazgatóját, hogy vizsgálja ki az ügyet."
A zsidó internetes oldal érdeklődésére Konyár polgármestere, Fülep László megerősítette, hogy a felvételen látható férfi valóban a helyi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola történelemtanára, ősz óta dolgozik az iskolában, előtte a Debreceni Egyetemen végzett történelem-politológia szakon. Elmondása szerint a tanárra eddig nem volt panasz, így a videón "megdöbbent", és ,,az egész falu háborog" miatta (pontosabban a falu cigány része - a szerk.). ,,A rasszista jelenségeket és törekvéseket tiltom és kizárom. Ha nagy nyilvánosság előtt hangzottak el ezek a szavak, az pedagógustól nem elfogadható " - fogalmazott. A polgármester hozzátette: Konyáron 1864 óta laknak cigányok, "eddig kifejezetten békésen éltek együtt a többi lakossal, csak utóbbi egy-két évben kezdték el kelteni a hangulatot bizonyos erők."
Állításának ellentmond, hogy helyi lakosok egy csoportja tavaly tavasszal aláírásgyűjtésbe kezdett, amellyel a romló közbiztonság ellen akartak tiltakozni, majd 400 aláírást összegyűjtve kilátásba helyezték, hogy ha "nem lesz rend", a Magyar Gárdához fordulnak. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszul statisztikákat mutatott be, amelyek szerint a regisztrált bűncselekmények száma a 2011-es 192-ről az évben 97-re csökkent (mert egyre kevesebben látják értelmét a bejelentésnek - a szerk.). A Jobbik két Hajdú-Bihar megyei képviselője, Kulcsár Gergely és Rubi Gergely március végén bejelentette, látogatást terveznek a községbe. A Belügyminisztérium a ,,törvények betartására" szólította fel a képviselőket, de Konyáron végül nem rendeztek Gárda-felvonulást, csupán lakossági fórumot tartottak a jobbikosok.
Fülöp László, bár elítélte Víg Szilárd kijelentéseit, azzal kapcsolatban nem akart állást foglalni, indokolt lenne-e a tanár felfüggesztése, fegyelmi eljárás indítása. (Nyilván ezt szeretné elérni a magyargyűlölő metéltek által szerkesztett HVG - a szerk.) Mint mondta, ennek eldöntését az illetékes hatóságokra bízná. A konyári II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola állami tulajdonban áll, idén pedig már a Klik felügyeletet alá tartozik, így sem az önkormányzati szerveknek, sem az iskola igazgatójának nincs jogköre fegyelmi eljárást vagy vizsgálatot indítani. Fegyelmi jogköre a munka törvénykönyve alapján csak a Klik derecseki tankerületi igazgatóságának és budapesti központi hivatalának van. Az iskola igazgatója nem kívánt nyilatkozni.
A HVG kérdésére a Klik sajtószóvivője azt mondta: az iskolában ,,testi fenyítés alkalmazásáról se a fenntartónak, se az iskolaigazgatónak nem volt tudomása, ez is a kivizsgálás részét képezi." A videóban elhangzottakat ,,a tanári hivatáshoz méltatlannak" nevezték, és ,,erkölcsileg elítélték." A szóvivő egy olyan levelet is eljuttatott a laphoz, amelyben az igazgató úgy fogalmazott, elítéli és felháborítónak tartja az esetet. ,,Iskolánk mindig mentes volt a szélsőségektől, ezután is szeretnénk az elsődleges feladatunknak, a nevelésnek és az oktatásnak maximálisan eleget tenni az emberiesség jegyében" - írta. (Arra sajnos nem tért ki, hogyan véli fegyelmezhetőnek az emberi viselkedésre képtelen retkeket, pedig igazán kíváncsiak lennének erre - a szerk.)
,,A konyári eset azért is kirívó, mert utóbbi három évben csökkent az iskolákban, tanárok által elkövetett fizikai erőszakos cselekmények aránya" - mondta a HVG-nek Keszei Sándor, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) elnöke. (Magyarországon a testi fenyítés minden formája tiltott az oktatási intézményekben.) ,,Ehelyett a hozzánk érkező panaszok 80 százaléka érzelmi bántalmazásról szól, amely esetenként elmehet a zaklatásig is, amely már büntetőjogi kategória." Keszeri szerint gyakori, hogy tanárok fegyelmező eszközként tantárgyakból adnak elégtelen osztályzatot rossz magaviseletért. Ennek ellenpárjaként előfordul, hogy magukat eszköztelennek érző tanárok egyszerűen hazaküldik a kezelhetetlennek tartott gyerekeket, akik teljesítés nélkül kapnak bizonyítványt, vagy magántanulónak küldik el a fegyelmezetlen tanulókat.
Mint mondta, az MSZOE etnikai és egyéb jellegű diszkrimináció miatt is sok panaszt kapott, amelyek főleg a "roma" gyerekeket fogadó intézményekből érkeztek, ahol elsősorban a "szegregáció valamilyen formáját" tapasztalták.
L. Ritók Nóra, a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásával foglalkozó, elsősorban Hajdú-Biharban működő Igazgyöngy Alapítvány igazgatója szerint a konyári eset nem előzmény nélküli: a községben tapasztalható etnikai feszültségekről korábban beszámolt a megyei sajtó is. Így többek között aláírásgyűjtésről lehetett olvasni, melyben erősebb rendőri intézkedéseket követeltek, és egy fórumról is, ahol egy közeli falu, Hencida jobbikos polgármestere számolt be a problémakezelési gyakorlataikról.
L. Ritók szerint a videofelvétel ,,társadalmi kórkép" arról, hogyan működik az úgynevezett ,,hideg integráció", vagyis amikor a "hátrányos helyzetűek" integrációját olyan közegben próbálják elindítani, amely valójában nem szeretné az adott csoportot befogadni. Szerinte a konyári eset nem egyedi, ,,sok ilyen tanár van, akiről nem készült felvétel."
(Kuruc.info - HVG korrigálva)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107225/#ixzz2JIHSGmgu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Fatolvaj cigányok verték meg a rendőröket Kenderesen?
  2013-01-28 18:45:05, hétfő
 
  Fatolvaj cigányok verték meg a rendőröket Kenderesen?
2013, január 28 - 14:43


A rendőrök igazoltatni akarták egy gépjármű négy utasát, akik azonban inkább menekülni próbáltak. A járőrök a nyomukba eredtek, de az egyik utcában népes tömeg támadt rájuk.

A Szolnoki Járásbíróság elrendelte annak a három személynek az előzetes letartóztatását, akik az elmúlt héten intézkedő rendőröket bántalmaztak és életveszélyesen fenyegettek meg - közölte a Szoljon.hu-val Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője. A barikad.hu információi szerint a támadók cigányok voltak és a hivatalos verzióval ellentétben nem ittas vezetés, hanem falopás miatt vették üldözőbe őket a járőrök.

Az egyenruhások igazoltatni akarták egy gépjármű négy utasát, mert azt feltételezték, hogy a sofőr ittas állapotban ült a volán mögé. A kocsi négy utasa közül hárman megtagadták az igazoltatást, trágár szavakkal szidták a járőröket, azzal fenyegetőztek, hogy megölik őket, majd elmentek a helyszínről - közölte a szoljon.hu.

A rendőrök utánuk eredtek, majd erősítést kértek. Az egyik kenderesi utcában érték utol a menekülőket, ahol már népes csoport várta az egyenruhásokata, akikre rátámadott a felbőszült tömeg.

A megtámadott négy rendőr közül kettő 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A további atrocitásoknak csak a rendőri erősítés tudott véget vetni. Az őrizetbe vett három férfi ellen csoportosan, rendőr sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyik eljárás.

Úgy tudjuk Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Kenderesen is gondot okoz a rendőrhiány, mindennaposak a betörések, melyeket sok esetben fiatalkorúak követnek el.

szoljon.hu nyomán - barikad.hu


http://barikad.hu/ciganyokbol_allo_tomeg_tamadt_a_rendorokre_kenderesen-20130128
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EZ ÉP ÉSSZEL FELFOGHATATTLAn!
  2013-01-28 18:40:22, hétfő
 
  EZ ÉP ÉSSZEL FELFOGHATATTLAN!
ORSÓS-i,AKAROM MONDANI,ORBÁNI TEZSVÍRVÉDELEM!

Nem verhető bilncsbe a kisebbségi akkor sem, ha sorozatlopó
2013. január 28. 16:41
Hunhír.info

Egy lopássorozat nyolc gyanúsítottját fogta el a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel. A tolvajok közül egy embert előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, a többiek szabadlábon védekezhetnek, mert van még elég kifosztandó porta.

Tamásné Berki Bianka elmondta: a gyanúsítottak Nyírbátor környékén az elmúlt hónapokban húsz lakásbetörést követtek el, illetve udvarokból és melléképületekből loptak különböző értékeket, és nyolc bolti tolvajlás is a számlájukra írható. Műszaki cikkeket, használati tárgyakat, háziállatokat, okiratokat vittek el.

Az ügyben nyomozó nyírbátori rendőrkapitányság összehangolt felderítő munka eredményeként a múlt héten fogta el a nyolc gyanúsítottat. Ellenük 28 rendbeli lopás, 15 rendbeli okirattal való visszaélés, 2 esetben pedig orgazdaság miatt indult büntetőeljárás.

A tolvajok közül egy embert előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, a többiek szabadlábon védekezhetnek. Ez már nem kettős mérce, csak egyes. Amit szabad nekik, a neked tilos.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61411
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 1704
  • e Hónap: 12815
  • e Év: 166311
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.