Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Semjén semmi pénzért nem hagyná ki a főrabbit, a Jád Vásemet
  2013-01-30 22:10:51, szerda
 
  2013-01-30. 12:01
Semjén semmi pénzért nem hagyná ki a főrabbit, a Jád Vásemet és a holokausztozást Izraelben

Semjén Zsolt szerdától négynapos látogatást tesz Izraelben és a Palesztin Hatóság területén, Betlehemben; a miniszterelnök-helyettes találkozik Jóna Mecger izraeli főrabbival is - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Semjén Mecgerrel a Sándor-palotában (!) 2010 szeptemberében
Semjén Zsolt ellátogat a jeruzsálemi Jád Vásem Múzeumba, és koszorút helyez el a "holokauszt áldozatainak" emlékhelyén.
A miniszterelnök-helyettes Jeruzsálemben - mellékesen - felkeresi Fuád Tval latin és III. Theofilosz görög ortodox pátriárkát is. Gesztusértékű - áll a közleményben -, hogy Semjén Zsoltot néhány nappal megválasztása után fogadja Nurhan Manugjan, Jeruzsálem új örmény pátriárkája.
A miniszterelnök-helyettes Betlehemben találkozik helyi és országos palesztin vezetőkkel, valamint állami kitüntetéseket nyújt át azoknak, akik "a kétoldalú kapcsolatokban kiemelkedő érdemeket szereztek" (értsd: a palesztinirtó és -elűző ellenséggel - akárcsak és ugyanazokkal, mint és akikkel a Fidesz - árulást elkövetve együttműködtek - a szerk.).
(Kuruc.info - MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107303/#ixzz2JUmRelN5
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HARC A LÚDTALP ELLEn
  2013-01-30 22:07:56, szerda
 
  HARC A LÚDTALP ELLEN

Szegeden tartott előadást az oktatási államtitkár.
Hoffmann Rózsa arról beszélt, hogy a gyerekek eddig lúdtalpasok és hájasak voltak, sokan pedig még egy népdalt sem ismernek - ennek most vége.
Végre!
Nagy kő esett le a szívünkről, hiszen oly kevés Magyarország hozzájárulása az orvostudomány fejlődéséhez, de most végre kiteszünk magunkért!
Ádáz és kitartó harcunk eredményeképpen múlté lesz a judeobolsevista lúdtalp, mely idáig legfőbb akadálya volt annak, hogy ifjúságunk girhesen, de döngő léptekkel, magyar népdalokat német nyelven énekelve masírozhasson a Vezérünk által felfestett boldog jövő felé!
A megoldás a mindennapi testnevelés órák bevezetésében rejlik, melyek kardinálisan helyreteszik a kérdést.
Az iskolák, melyek "eddig hájas, lúdtalpas gyerekeket neveltek", ennekutána az egészség fellegvárai lesznek, nemzetünk felemelkedik.
Igaz ugyan, hogy a Magyar Tudományos Akadémia Matematikai Tudományok Osztálya ezidáig képtelen volt megoldani a problémát, hogy a mindennapos testnevelési órákat a rendelkezésre álló tornatermek, testnevelő tanárok, iskolai osztályok, tanórák számának ismeretében hogyan lehet megvalósítani, de ez forradalmi lendületünket nem tudja megtörni, hiszen a győzelmi fanfárt nem a matematikusok fújják, a papír meg mindent elbír...
Nem csak a dicső turáni erőnlét problémáit kifogásolta az államtitkár asszony, de felszólalt az ifjúság egyéb kárhozatos tulajdonságai ellen is.
“Az ember elborzad, hányan nem tudják, mi történt a trianoni országcsonkoláskor, miért beszélnek magyarul Székelyföldön, mi történt '56-ban. Sőt, még egy magyar népdalt sem ismernek" - mondta, és a nemzetre setét gyász fellege ereszkedett.
Én meg közben elspekulálgattam, elbeszélgettem vele képzeletben - még azzal is megtisztelt, hogy tegeződhettem vele, imígyen:
Hát mondd, Rózsikám, te, aki vagy negyven éven keresztül pedagógusnak tekintetted magad, ugyan, milótúrót tanítottál a gondjaidra bízott diákoknak, ha még azt sem tudják, hogy mi történt Trianonban?
Vagy nekem kivételes szerencsém volt, hogy anno történelemtanáraim ejtettek erről néhány szót?
Mint ahogy az sem ért revelációként, mikor kiderült, hogy a székelyföldi és egyéb magyarok magyarul beszélnek egymás közt?
Hogy mi történt 56-ban, arról a tények ismeretét hiányolod, vagy a kurzustörténészek által összehordott idétlenségeket?
Hát mi a fenét tanítottatok akkor az elmúlt majd negyedszázadban?
Mintha iskolaigazgató lettél volna ezidőtájt, és mintha az MSZMP rabigáját is meglehetősen gyorsan sikerült volna leráznod magadról, ha jól emlékszem?
Rózsikám, hát ütött téged valaki, mert tisztességesen nevelted a diákokat, mint vezetőjük követeltél tanár beosztottaidtól?
Ha nem, akkor most kire mutogatsz?
Nem érzed néha, mintha kicsit nagy lenne rád az a blézer, melyet viselsz?
Biztos, hogy megéri ez a pénz, hogy hülyét csinálj magadból?
Rózsikám, nekem az is szúrta a szemem, hogy te - pedagógus létedre - a diák testalkatát, vagy betegségét pellengérezed ki.
Merthogy valaki kövér annak ezer oka lehet, csak példaként egyet-kettő.
Itt vannak mindjárt a gének, melyeket nem tud a dagadt diák kitestnevelni magából, még napi két hazafias testnevelésórán sem.
Aztán lehet egy szegény családnak oly kevés pénze, hogy a gyereknek nem jut elég pénz fehérjedús étrendre, de mivel éhes, hát sonkaszeletek helyett folyvást csak kenyeret eszik, meg krumplit, tésztát fal, hogy te aztán mérgelődhess a látványon, mint légiesen karcsú Vezéred a pohos tábornokok láttán.
Azt sem lenne baj elhinned, hogy a lúdtalp az egy betegség, ami ellen nem tornaórán kell küzdeni, hanem lúdtalpbetéttel és mezítlábas sétával, de hát ezt egy orosztanárnak talán ennyire részletesen nem is kell tudnia...
Aztán felfestetted itt a magyar oktatásügy céljait is, mely szerint "a cél a megújulás, a felemelkedés, az oktatás minőségének javítása, a versenyképesség, a nemzeti középosztály megerősítése, az igazságosság, az egyenlőség és a gazdaságosság megteremtése".
Tudod, a hócipőm már tele van azzal, mikor előkotortok évszázados, poros és poroszos modelleket a ládafiából és elkeresztelitek megújulásnak, a korszerűtlen parancsuralmi rendszert felemelkedésnek, a drillt az oktatás minőségének javításának.
Ami a nemzeti középosztályt illeti, talán tisztázd magadban, hogy mifene is a nemzeti középosztály, ki tartozik bele fogalomba, mit akarsz erősíteni rajta és egészen biztos vagy benne, hogy ez a magyar társadalom középponti problémája 2013-ban?
Mert szerintem igazságos társadalmunknak, hatékony munkátoknak és kiváló oktatási rendszereteknek köszönhetően lassan lehet kezdeni egy latin-amerikai típusú harcot - abban úgyis otthon vagytok, fülkék gyermekei - az analfabetizmus felszámolása érdekében.
Talán utazz Kubába, tanulmányútra, ráférne a magyar közoktatásra is egy kis pihenés.
Amit pedig a tandíj ügyében összezagyváltál, az szégyen, az ország szégyene.
Azt mondtad: “Szeretném elmondani százezredszer, tandíjról szó sincs: az önköltség nem tandíj, hiszen ezt nem saját zsebből kell kifizetni, hanem diákhitelből. Ha tandíj lenne, addig el se lehetne kezdeni a tanulmányokat, amíg ki nem fizetik. A Diákhitel 2-t nem a hallgató, hanem egyből az egyetem kapná. A Diákhitel I. is nagy siker volt"
Mellesleg világosítanálak fel, hogy a mai magyar felsőoktatásban a hallgatók többsége már réges-régóta tandíjat fizet, kereszteljétek bárminek is.
Tudod Rózsám, ez a kis eszmefuttatásod úgy baromság, ahogy mondtad.
A hitel, tudod, az előrehozott fogyasztás, melynek árát meg kell fizetnie a fogyasztónak, mégpedig saját zsebből.
Itt sincs másról szó, és ennek megértéséhez nem kell docensnek lenni a Pázmányon, csak némi józan értelem, egy nyolcadik osztályos tanuló szintjén.
A dagadt diák lefogyhat, a lúdtalp gyógyítható, de a ti szellemi és mentális állapototok reménytelennek tűnik.
Sajnállak, Rózsa...

:O)))

http://www.pupublogja.hu/2013/01/harc-ludtalp-ellen.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
IMF, fizetek!
  2013-01-30 22:01:02, szerda
 
 
IMF, fizetek!
2013, január 29 - 12:34


Bár a brutális megszorításokhoz képest alig tudtuk csökkenteni az államadósságot, idén sem lesz könnyebb: több mint 5000 milliárd forintot kell visszafizetnünk, csak az IMF-nek 1000 milliárdot.

A győzelmi jelentésnek felérő, államadósság csökkenéséről szóló minisztériumi tájékoztató ellenére a magyar állam tavaly rekordösszeget költött hiteleinek finanszírozására, ráadásul ez az összeg 2013-ban csak tovább növekszik.

A tavalyi év során 1200 milliárd forintot költött a magyar állam a kamatkiadásokra, ez 100 milliárddal több az előző évinél, s némileg magasabb a tervezett 1065 milliárd forintnál, ráadásul úgy, hogy minden szempontból kedvező volt a tavalyi finanszírozási környezet (ezt már 2013-ról nem lehet majd elmondani...)

Nem leszünk semmivel sem beljebb idén sem. Tavaly nyáron az NGM még 1325,5 milliárd forint kamatkiadással számolt, ami a decemberi elfogadásra 1252 milliárd forintra csökkent, de így is rekordösszegről beszélhetünk.

Bár gyakorlatilag minden negyedévre jutott egy lakosságot megsarcoló megszorítócsomag, az eredményei alig látszódnak. 2012 végén az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint a magyar államadósság 20 720 milliárd forint volt, ami 235 milliárd forinttal kevesebb a januári adatnál. Látszódik viszont az adósság szerkezetének átalakítása, a devizaadósság csökkent, a forintadósság viszont nőtt. A kettő együtt eredményezte az egy százaléknál is gyengébb, 235 milliárdos csökkenést.

Továbbra is szépen tejelünk az IMF-nek

Fizetünk mint a katonatiszt 2013-ban is. Az ÁKK adatai szerint idén várhatóan 5117 milliárd forint lesz a lejáró adósság. Ebből 3662 milliárd forint a forint, míg a devizatörlesztések 1455 milliárd forintot (5,1 milliárd EUR) tesznek ki. Utóbbin belül a Nemzetközi Valutaalaptól 2008-ban és 2009-ben lehívott hitelek esedékes résztörlesztése tesz ki 3,6 milliárd eurót, vagyis valamivel több mint 1000 milliárd forintot kell visszafizetnünk a Valutaalapnak.

Kozmetikázott foglalkoztatottság

A tetejébe sehogyan sem látszik az fény az alagút végén. A gazdaságot teljesen lefojtják a sorozatos megszorítások, miközben továbbra sem sikerült hatékonyabbá és olcsóbbá tenni az államot. Mindezek tetejébe a legfrissebb jelentések szerint, még a legpozitívabb szemlélet szerint is stagnált munkaerő piac. Az utolsó negyedévben 58 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma a KSH kedden nyilvánosságra hozott gyorsjelentése szerint, bár havi összvetésben 15 ezerrel csökkent. A vizsgált időszakban körülbelül 3,9 millió polgár volt állásban, munkanéliek száma viszont kilencezerre nőtt egy éve alatt. Ez két százalékos növekedést jelent, ami jelenleg 10,7 százalékos munkanélküliségi rátának felel meg.

A KSH jelentése szerint a foglalkoztatottak növekedésében elsősorban a közfoglalkoztatás kiterjesztése játszott szerepet. A 15-64 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 874 ezerre nőtt, ugyanakkor a harmadik negyedév közepének 3 935 500-as szintjéhez képest ez az adat jelentősen elmarad. Ráadásul ebben benne van a - KSH adatok alapján - 80 000 közfoglalkoztatott is. Nélkülük semmiféle javulás nem jelentkezne

Eközben úgy tűnik, egy egészen más meccset néznének a Nemzetgazdasági Minisztériumban. A minisztérium által kiadott közlemény szerint tovább folytatódtak a pozitív trendek a foglalkoztatottság alakulásában. A 2012. október-decemberi időszakban továbbra is töretlen a foglalkoztatottak számának 29 hónapja tartó emelkedése az előző év azonos időszakához viszonyított adatokat tekintve. A 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma 58 ezer fővel emelkedett az egy évvel ezelőtti 3 millió 851 ezerről 3 millió 909 ezer főre.

Félmillió kitántorgó

Egy minapi PR rendezvényen Matolcsy György elszólta magát: a kormány 2020-ig legalább egymillió új munkahelyet szeretne teremteni. Emellett a kabinet célja, hogy "visszatérésre ösztönözze a jelenleg külföldön dolgozó félmillió kitűnő magyar munkavállalót". Bár jelenleg nincs megbízható adat a külföldön dolgozó magyar állampolgárok számáról, a gazdasági minisztérium ettől függetlenül többet tudhat, ennek alapján - ha igaz Matolcsy György által mondottak - akkor az utóbbi években minimum háború veszteség érte hazánkat.

barikad.hu


http://barikad.hu/imf_fizetek-20130129
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadat üzen a sértett kormány az Alkotmánybíróságnak
  2013-01-30 21:52:11, szerda
 
 



Hadat üzen a sértett kormány az Alkotmánybíróságnak
2013. január 30., szerda, 7:05


Hatáskörei újabb csorbítása helyett az ítéletei alapjául szolgáló, a rendszerváltás után született bírósági döntések felhasználásától tiltaná el az Alkotmánybíróságot bosszúból a kormány - értesült az [origo]. Az elmúlt 20 év alkotmánybírósági gyakorlata helyett a testület a jövőben csak a tavaly hatályba lépett alaptörvény szellemiségét vehetné figyelembe.


Újabb drasztikus módszerrel korlátozná az Alkotmánybíróság mozgásterét a kormány, válaszul arra, hogy a testület az elmúlt hetekben több, a kormánypártok számára fontos törvényt megsemmisített - értesült több, egymástól független kormánypárti forrásból az [origo]. Az Ab hatásköreinek 2010-es csorbításával felérő korlátozást információink szerint a tavaszi ülésszakon elfogadandó alaptörvénymódosítás-csomagba építenék be.

Ez utóbbira az Ab tavaly decemberi döntése miatt van szükség, amellyel a testület megsemmisítette az alaptörvény átmeneti rendelkezéseit. Ez az alaptörvény tervezetének elfogadása után fél évvel megszavazott csomag írta elő például, hogy a pártállami vezetők által elkövetett egyes bűncselekmények nem évülnek el, ez tette lehetővé a volt kommunista vezetők nyugdíjának és egyéb állami juttatásainak csökkentését; de ebbe foglalták bele a kormánypártok a bírák nyugdíjkényszeréről szóló előírásokat is (ezeket a testület már tavaly nyáron megsemmisítette), az Ab azonban formai okokra hivatkozva megsemmisítette őket, mondván nem átmeneti, hanem hosszabb távra szóló, általános rendelkezéseket rögzítenek.

A Fidesz frakcióvezetője rögtön az Ab-döntés bejelentése után közölte, hogy az alaptörvénybe építik majd a formai okból megsemmisített részeket. Ezeket azonban információink szerint egy új, az Ab-re vonatkozó bekezdéssel is kiegészítenék, amelynek értelmében az Ab jövőbeni döntéseinél nem hivatkozhatna az elmúlt 20 év alkotmánybírósági gyakorlatára, hanem kizárólag az 2012 januárjában hatályba lépett Alaptörvényt vehetné alapul a döntéseihez.

Eddig elment, de most berágtak

Az Ab lényegében minden érdemi határozatában figyelembe szokta venni korábbi döntéseit, illetve általánosságban a rendszerváltás óta kialakult döntési gyakorlatát. Így tett a kormány számára kellemetlen közelmúltbeli döntéseknél is, például az átmeneti rendelkezések decemberi, vagy a választási eljárási törvény (és benne az előzetes regisztráció) három héttel ezelőtti megsemmisítésekor, de akkor is, amikor a hajléktalanok közterületen élési tilalmának vagy a bírák kötelező nyugdíjazásának szabályait minősítette alkotmányellenesnek.


Pokol Béla - régóta mondja, hogy csak az alaptörvény lehet irányadó

Eddigi döntéseit a jövőben azonban már annak ellenére sem vehetné figyelembe a testület, hogy 2012 februárjában épp a kormány egy alaptörvény-értelmezési indítványára mondta ki, hogy "az újabb ügyekben felhasználhatja azokat az érveket, amelyeket az Alaptörvény hatályba lépése előtt hozott korábbi határozatai az akkor elbírált alkotmányjogi kérdéssel összefüggésben tartalmaztak".

Mivel a kormánypártok ezt a hozzáállást akkor nemhogy nem kifogásolták, de a kormány egy indítványa egyenesen úgy hivatkozott a korábbi Ab-gyakorlatra, mint amit a maga részéről is irányadónak tart, az, hogy most megszüntetnék ezt a gyakorlatot, egyértelműen arra utal, hogy az utóbbi hetek Fidesz számára jelentős presztizsveszteséget jelentő döntésein rágtak be a testületre.

Ezt a gyanút - illetve a megfogalmazást - az [origo]-nak több, magas pozíciót betöltő kormányzati, illetve fideszes forrás is megerősítette. Egyikük szerint a helyzet ugyan az alaptörvény hatályba lépése óta egyértelmű volt, de "most már muszáj rögzíteni is, mert az Ab nem vette tudomásul vagy nem vette figyelembe". A Fidesz elnöksége hétfői ülésén az átmeneti rendelkezések alaptörvénybe illesztéséről tárgyalva információink szerint foglalkozott a kérdéssel, de végleges döntést még nem hoztak az ügyben.

Csak az alaptörvény mutathat irányt

A pártvezetés tagjai közül Kövér László egyébként a nyilvánosság előtt is több alkalommal bírálta az alkotmánybírákat, akik szerinte "politikai pályára léptek" közelmúltbeli döntéseikkel. Egy decemberi rádióinterjúban a házelnök a hajléktalan-döntésre utalva jelentette ki, hogy az AB határozatát "semmilyen alkotmányos elvből nem lehet levezetni".

A testülethez 2010 szeptemberében csatlakozott öt új, Fidesz által delegált alkotmánybíró - Balsai István, Szalay Péter, Szívós Mária, Dienes-Oehm Egon és Pokol Béla - egyébként egyes Ab-döntésekhez fűzött különvéleményeiben már több alkalommal is hivatkozott rá, hogy a testület nem dönthetett volna a korábbi ítélkezési gyakorlat alapján. Az elvet mindannyiuk közül Pokol Béla képviseli a leghatározottabban, aki már alkotmánybírává választása előtt is több konferencián, tanulmányában, illetve az alaptörvény előkészítő bizottságnak írt 2011-es állásfoglalásában is sürgette, hogy a régi alkotmányon alapuló alkotmánybírósági döntések hatálya szűnjön meg.

Három héttel ezelőtti, a regisztrációs szabályok elmeszelő határozathoz csatolt különvéleményében Pokol élesen bírálta, hogy "a többségi határozat nem az alaptörvény alapján, hanem a már nem hatályos alkotmány talaján állva született meg. Ezt szerinte "nem lehet elfogadni, mert az alkotmánybíróságnak az alaptörvényt kell védenie, és ennek alapján kell meghoznia határozatait.".
Ab-elnökök az alkotmányos hagyományról

Paczolay Péter, jelenlegi elnök 2013 január 27-én, az Ab-t ért kormánypárti bírálatok apropóján: "Az alkotmányosság nem pusztán Magyarország alaptörvényének szövegével azonos: a magyar alkotmányos hagyomány, benne az elmúlt több mint húsz év alkotmánybírósági gyakorlata, az európai alkotmányjogi kultúra és annak nemzetközi dokumentumokban egyértelműen meghatározott alapelvei az alkotmánybírósági mércéhez tartoznak".

Sólyom László volt köztársasági elnök (1990 július -1998 november között az Ab elnöke) 2011 augusztusában, a kormánypártok sorozatos alkotmánymódosításai és az új alaptörvény elfogadása apropóján: " Ami a törvényhozásban történik, az az alkotmányos valóságnak csak egy töredéke. Az alkotmány élete egy jóval összetettebb és állandóbb erőtérben zajlik. Az én bizalmam ebben a húsz év alatt kiépült erős alkotmányos kultúrában van, amely már beivódott a jogászi hivatások gyakorlóiba, de az emberekbe is, és amely az új alkotmányt is a maga képére formálja. (...) Ezzel kapcsolatban tehát nem érzek veszélyt. Ha az Alkotmánybíróság, az ügyvédség, a bírói kar és minden jogász legény a talpán, akkor az alkotmányos kultúra túléli a mostanihoz hasonló sajnálatos periódusokat is."







A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/itthon/20130129-ismet-korlatozna-donteseiben-a-kormany-az-alk otmanybirosagot.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amerikai, buzi, zsidó segítség a Fidesznek
  2013-01-30 21:44:33, szerda
 
  Amerikai, buzi, zsidó segítség a Fidesznek
hvg.hu
Nézzük, milyen tanácsadók bukkantak fel az utóbbi időben a Fidesz környékén? Upsz, hát ők meg miféle szerzetek?

Amerikai tanácsadók segítik a Fideszt

2013. január 29., kedd, 06:22 • Utolsó frissítés: 2013. január 29., kedd, 08:45
Szerző: Gomperz Tamás



Nézzük, milyen tanácsadók bukkantak fel az utóbbi időben a Fidesz környékén? Upsz, hát ők meg miféle szerzetek?

Amerikai segítséget kap a Hallgatói Hálózat - állítja diadalmasan a Magyar Nemzet, értsd: a kormánnyal kötött megállapodást ellenző hallgatók idegen érdeket szolgálnak, egészen "Soros György magyar származású üzletemberhez vezetnek a szálak".

Amerikai tanácsadók - több mint gyanús. Rendes magyar ember nem vesz igénybe ilyen segítséget. Naná, hogy nem tárgyal a kettős ügynökké vált hallgatókkal a miniszter. A tanácstalan jobboldali hívek megnyugodhatnak: nincs itt semmilyen elégedetlenség, nem a kormány volt béna, nem a kormány hazudott a tandíjról és a megszorításokról, nem a kormány gyakta el a felsőoktatást úgy ahogy van, csupán a gyarmatosítók lázítanak, a szemetek. Szerencsére kéznél van a Békemenet, Orbán Viktor csodafegyvere, amelyik pont az efféle amerikai tanácsadók ellen jött létre és harcol sikerrel.

Nem rossz kommunikáció. Talán nem is maguktól találták ki. Nézzük, milyen tanácsadók bukkantak fel az utóbbi időben a Fidesz környékén? Upsz, hát ők meg miféle szerzetek? Kik ezek a tehetséges tanácsadók, akik az információk szerint a Századvégen keresztül "a Fidesz és a kormányzat politikai lépéseinek előkészítését" segítik? Az egyikük George E. Birnbaum, a másikuk Arthur J. Finkelstein, akik, mint az a nevükből is sejthető, egyáltalán nem magyarok, sokkal inkább amerikaiak, amiből talán nem túlzottan merész levonni azt a következtetést, hogy amerikai segítséget kap a Fidesz. És ez még semmi.

Finkelsteinről a nyilvános életrajzi adatok alapján még két zavarbaejtő részlet deríthető ki. Hogy is mondjuk el úgy, hogy a kormánypárti olvasónak a kognitív disszonancia ne okozzon kényelmetlen perceket: az illető úr néhány éve házasságot kötött egy másik úrral, tudják, ez az a jogintézmény, amelyért Semjén Zsolt legalább annyira lelkesedik, mint Simicska Lajos a tiszta közbeszerzésért. De a legdurvább csak most jön. Angolul idézzük, hogy minél kisebb legyen a morális pánik: "Finkelstein grew up in a lower-middle-class Jewish family, living in Brooklyn until age 11."

Egy kis Ron Werber. Mindenütt ott vannak. Mindent ők irányítanak. A háttérhatalom kezében vagyunk.

(A cikk eredeti címét, amelyet paródiának szántunk, bántónak éreztük, ezért megváltoztattuk. Azoktól, akiket esetleg megsértett, elnézést kérünk.)


http://hvg.hu/velemeny/20130128_Amerikai_buzi_zsido_segitseg_a_Fidesznek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tolvajok lelkiismerete gátolja a megbékélést
  2013-01-30 21:33:58, szerda
 
 

Tolvajok lelkiismerete gátolja a megbékélést

Amikor rátették enyves kezeiket Délvidékünkre a szerbek, akkor itélték halálra magukat az adakozók jóvoltából . Elvették tőlük Kosovót, a rigómezei csata színterét, ősi területüket, amiért rengeteg keresztény áldozta életét . Most a törökök után itt ragadt albánok vették el tőlük ezt a területet, amit képtelenek voltak teleszülni hozzánk hasonlóan az ortodox vallású szerbek .

Egyszer a délvidékiek klubjában találkoztam egy hatalmas termetű szerbbel, akinek akkora lábai voltak, hogy képtelenség lenne cipőt készíteni a számára . Ez az ember jól érezte magát a magyarok között . Finomakat evett, s a délvidékiek jóvoltából, saját dallamait hallgathatta . Nem értem ! Miért kell nekünk magyaroknak idegen dalokat énekelgetni, amikor megszállóink otthon maradtak ? Köztudottan kétszázezernél is több népdalt gyüjtöttek hozzáértők, s mi mégis szerbül éneklünk szabadidőnkben ? Furcsa mindenesetre, de nem az én dolgom .

Ezzel a szerb emberrel beszélgettem egy kicsit, amikor valahogy Kosovóra tértünk . Megkérdeztem, hogy elmenne-e az albánok klubjába, mire ő indulatosan azt felelte : sohasem . Na látod, mi is ezért nem tesszük be lábunkat a szerbek klubjába ! Meglepődött arccal elgondolkozott azon, amit mondtam neki, de választ sem várva otthagytam . Gondolja jól át, hogy miért . Többet nem láttam . Magam sem járok arra gyakran . Ha nem erőszakoskodtak volna velünk Trianon után azért a maroknyi terület miatt, akkor még szövetségesek is lehettünk volna .

Sajnos a nagypolitika őket használta fel a Monarchia trónörököse elleni merénylet kivitelére, amit hamarosan követett a sokmillió áldozatot követelő nagy háború . A Fekete Kéz nevű szabdkőműves páholy egyik tagja, Gavrilo Princip adta le a háború első lövéseit, amit az Osztrák-Magyar Monarchia válasza követett, majd az oroszok, s a görögök seregei, a németek, s rajtuk keresztül az egész világ felsorakozott e pólusok mögé . Egy őrült ember gyilkos cselekedete vitte bele a különféle nemzeteket ebbe a háborúsorozatba, ami új országokat eredményezett, de etnikai határait figyelmen kívül hagyták aljas szándékból azok, akik a merényletre utasítást adtak .

Már 1915-ben megrajzolta valaki ezeket az új határokat ! Magyarország csupán egy parányi sziget maradt a Kárpátmedence közepén . Körülöttünk idegen fogságban magyarok éltek, akik mára eltünedeznek a szláv tenger hullámverésében . Lassú víz partot mos mondják, de a nagyobb vihar egyenesen átrendezi a partot . Ezt az átrendezést nem sikerült kihevernünk már száz éve, mert a csonkolt végtagok hiánya azóta is kínozza a testet . Sokan panaszolták, hogy a levágott láb nemlétező ujjai fájnak még évtizedek múlva is annak, akinek leamputálták a lábát .

Ez a fájdalom megmarad egészen addig, amíg csak magyarok élnek az elszakított területeken, és akikkel kapcsolatba kerülnek valahogy, a megcsonkolt torzón élő társaik . Persze most hiába mondanám, hogy a ma élő szerbek nem tehetnek a nagypolitika őket előnybe helyező húzásairól, mert emlékezetükben benne él a tolvaj gyűlölete . Retteg, hogy vissza kell adni az eltulajdonított javakat . Bizonyára hallott mindenki a hideg napok tragédiájáról, ami később negyvenezer magyar ember életébe került . Velük torolták meg a szerb kommunisták áldozatait, akik a bevonuló magyar seregekre lőtek .

Miként lettek kommunisták a keleti egyház leghívebb tagjai ? A negyvenegyes év hideg napjainak áldozatai kommunisták voltak, olyan szerbek, akik között nagyszámban éltek zsidók . A sors iróniája, hogy Oroszország déli részein élő zsidók is hasonlóan végezték, amikor a XIX-ik század második felében, a felvonuló orosz keresztények közé lőtek . A cári levéltárban őrizték az eredeti iratokat, amelyek a kommunista vezetés alatt, az akkori rendszer érdekében megváltoztak . A három eredeti áldozat fejét kettéhasította a hívők dühe, amiért szent vonulásukat gyáván meggyalázták . Később háromezer áldozatról tudósít a Pravda, ahol nőket és gyermekeket erőszakoltak halálra többi szörnyűség mellett .

Történelmet és korunk tankönyveit a győztesek írják, akik átvették az oktatás és az egészségügy működtetését az egyháztól . Régen a papok ingyen dolgoztak, pusztán megélhetésükért fáradoztak a jövő fiatalságának nevelésében, s beteg emberek gondozásában . Amióta ideológiai alapon oktatnak istentelenek, azóta minden a feje tetejére állt . A szerbek sem értik mi történt az egykor hatalmas Szovjetúnióval, akik mellett rulettjátékukat űzhették kiemelt szerepben . Most a saját bőrükön érzik, a valóságot . Magukra maradtak, még a nagy testvér sem tehet az érdekükben semmit .

A Délvidék megszállói segítséget várnának tőlünk, de a valláshatárok áthelyezése miatt képtelenség segíteni nekik . A mai napig aljaskodnak azon a területen, ami ezerévig a miénk volt . Bizonyíték van arra is, hogy a székely magyar rovásírás korábbi művelőinek a leszármazottjai vagyunk mi magyarok, Európa őslakói is egyben . Írásunkat megőriztük a nyugati kereszténység hódításainak ellenére is . Erdély a keleti kereszténységet már jóval korábban magára vette, mint István király nyugatiassága, ki egyezséget kötött Rómával . A nagyapja bizánci hitű volt, meghasonlott, amikor erőszakkal téríteni kezdte a népét .

Negyvenezer ember esett áldozatául Tito történelemértelmezésének ! Partizánok élén bevonuló aljasok összeszedték a férfiakat, hasonló módon korunk szerb vérengzőihez, akik Srebrenicában ismételték meg, bár kisebb mértékben, a Temerin környéki gyilkosságokat . Szörnyű, hogy a megszállt területen még mindig a bőrünkön érezzük ennek a kegyetlen népnek az igazságszeretetét, akik néhány pofon miatt 60 évet osztottak ki négy temerini fiúnak több mint tíz évvel ezelőtt . Talán segítenénk is rajtuk ha megérdemelnénk, de nem mutatnak megbánást, emberséget a kegyeikre bízott magyarok felé .

Hasonló problémák elé néznek a Benes dekrétumok mögé búvó szlovákok, Erdély oláh bitorlói, de még a közel ezer évig testvérként velünk élő horvátok sem azok, amilyennek gondoltuk őket . István király többnemzetű országából már csak két jövevénynép nem kapott saját országot magának ! Igaz később jöttek közénk, mint a körülöttünk élő szláv népek, de többet ártottak nekünk az utóbbi évszázadban, mint az ellenségeink . Saját kisebbségeink elkülönülnek tőlünk, ha érdekeiknek jobban megfelel, bár látszólag magyarként élnek velünk . Egyikük a legalját, a másik a leggazdagabb rétegét képviseli a magyarságnak . Magyarok egészen addig, amíg előnyük száramazik kisebbségi helyzetükből az EU keretein belűl . Nehéz a helyzet miattuk nem csak nálunk, de egész Európában, sőt globálisan is .



VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hajrá, támogassátok narancsbárók a magyar termelőket,- hány
  2013-01-30 21:22:58, szerda
 
  hajrá, támogassátok narancsbárók a magyar termelőket,- hány % a jutalék?



Három-négy új fővárosi pláza készül a következő két év alatt

2013. 1. 24. 05:00|Utolsó módosítás: 2013. 1. 24. 16:23
Mik ezek?

Beruházások Mától 2015 végéig 3-4 bevásárlóközpont nyitása, illetve építkezésének megkezdése várható. Így egyebek között jön az Árkád 2, a Váci 1, valamint az Etele City Center - tájékoztatott Gyalay-Korpos Gyula, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) elnöke, hozzáfűzve, hogy a plázastop-törvény alól felmentést kapott beruházók, ha nem is valósítják meg idén a terveiket, de valószínűleg elkezdik a tervek készítését és az engedélyeztetési eljárást, ami néhány éven belül pozitívan hathat a kivitelezőkre: a tervezőirodákra valamint az építőiparra.

Az MBSZ-elnök szerint a fejlesztések visszaesése elsősorban a folyamatosan csökkenő kiskereskedelmi forgalomra vezethető vissza. A 2012-ben mért kiskereskedelmi forgalom a 2005-ös év forgalmának 92 százaléka volt, bár karácsony előtt 3,5 százalékkal több látogatója volt a bevásárlóközpontoknak mint egy évvel korábban. A csökkenő tendencia az előrejelzések szerint 2013-ban is megmarad, illetve legjobb esetben is stagnálni fog a forgalom, ezért a bevásálóközpontok feladata a létesítmények felújítása, minél gazdaságosabb és energiatakarékosabb üzemeltetése lesz.

Gyalay-Korpos Gyula úgy látja, hogy a hazai ingatlanpiac elérte a mélypontját, ugyanakkor a régió ingatlanpiacát bizonytalanság jellemzi: sokkal óvatosabbak és körültekintőbbek lettek a piaci szereplők. A nehézségek ellenére azonban még mindig jó befektetési lehetőségnek számít Kelet-Közép-Európa - véli az MBSZ elnöke.

Összesen 119 bevásárlóközpont és 165 hipermarket nyitotta meg kapuit Magyarországon 1996-tól 2012-ig. A bevásárlóközpontok együttes alapterülete eléri a 2 millió négyzetmétert, a hipermarketeké pedig megközelíti az 1,25 millió négyzetmétert.
Szerző: D. K.


http://www.vg.hu/vallalatok/harom-negy-uj-fovarosi-plaza-keszul-a-kovetkezo-ket-e v-alatt-396295
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazug képviselő várja a bocsánatkérést
  2013-01-30 21:16:22, szerda
 
  Hazug képviselő várja a bocsánatkérést

2013. január 30., szerda 05:34 | Csezmiczei Vitéz János |

A Fidesz sorra elképesztő hazugságokat mond, de Cser-Palkovics András tegnap talán túltett az eddigieken. Nem volt könnyű: pár napja Matolcsy azt magyarázta, hogy a hitel nem hitel, Orbán pedig a Gyurcsány-kormány alatt idehozott Mercedes gyárral ,,igazolta" gazdaságpolitikája ,,sikerét".

Tegnap az Európai Tanács (ET) elnöke beszélt a magyar médiatörvényről. A fideszes Gyürk András kezdte a hazudozást. Közölte, az ET elnöke szerint: ,,eredményesen lezárult a párbeszéd Magyarország és az Európa Tanács között." Ezzel szemben az ET elnöke azt mondta: ,,A kooperáció az Európai Tanács és Magyarország között folytatódni fog, hogy tovább javuljon a média-szabályozás a szakértői észrevételeinknek megfelelően". (“Cooperation between the Council of Europe and Hungary will continue to further improve media legislation in line with our expert assessment").
Az Európa Tanács szóvivője is megerősítette ezt, amikor arról beszélt: ,,a médiaszabályozásban minél előbb változásokat szeretne látni az Európa Tanács".

Cser_Palkovics_andras_Fidesz_kepviselo_polgarmester_portre.jpg

Eddig egy szimpla fideszes hazudozás lett volna a történet, talán meg se írjuk, de színre lépett Cser-Palkovics András, aki nemcsak letagadja, hogy bármi változtatni való lenne a médiatörvényen, hanem a hazugságára alapozva vádol. Nem is akárhogy:

,,Hosszas, indokolatlan és aljas politikai támadás után, amelyet a külföldi közvélemény megtévesztésével Magyarország ellen indított a hazai baloldal, Magyarország igaza bebizonyosodott: a magyar médiatörvény körüli hisztériának semmiféle szakmai alapja nem volt. ...
Az Európai Unióval immár két éve folytatott értelmes, szakmai és higgadt párbeszéd igazolta Magyarország igazát."
Érdemes tudni, hogy a Fidesz 2011. március 7-én már több ponton módosította a médiatörvényt. Méghozzá Neelie Kroes uniós biztos személyes felügyelete mellett. A Fidesz médiatörvényének igazát ezek szerint az ,,igazolta", hogy már eddig is módosítani kellett.


A legszebb azonban Cser-Palkovics közleményének csattanója: ,,Magyarország ma bocsánatkérést vár a baloldaltól az általuk okozott károkért."
Kíváncsi vagyok, mikor fog a NASA érdeklődni Cser-Palkovics különösen ellenálló arcbőre iránt...

http://egyenlito.blog.hu/2013/01/30/hazug_kepviselo_varja_a_bocsanatkerest
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dokumentummal: büntetés helyett különféle juttatások várják
  2013-01-30 21:08:42, szerda
 
  2013-01-30. 13:43
Dokumentummal: büntetés helyett különféle juttatások várják "itthon" a "kanadai" cigányokat

Miközben a Kanadából hazatérő "menekültek" mind a kanadai, mind a miskolci segélyezési rendszert igénybe vették, itthon büntetés helyett még extra juttatások is várják őket, hangzott el a Jobbik pénteki sajtótájékoztatóján, Miskolcon.
Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője elmondta, a napokban olyan dokumentum jutott a párt birtokába, melyből egyértelműen kiderül, a Magyarországra visszatérő kanadai cigányokat nem szankció várja az ország lejáratásáért, hanem számtalan plusz juttatás. Többek között bútorvásárlási lehetőségek, egészségügyi ellátás, gyógyszerek, lakhatási támogatás, oktatási támogatás vagy éppen üzleti vállalkozás beindításához szükséges szerszámok, nyersanyagok beszerzése. A képviselő szerint ez is azt bizonyítja, hogy Magyarország egyes régióiban államilag és nemzetközileg is támogatott lakosságcsere zajlik, hiszen miközben a kanadai "menekülteket" - akiknek 90 százaléka Kanadában is bűnözésből élt - extra szolgáltatások várják itthon, addig egy átlag magyar dolgozó nem kap semmit, csak terheket.
Mint a napokban kiderült, a kanadai cigányokat nemcsak nemzetközi szinten támogatják, de a miskolci önkormányzat is éveken keresztül "szponzorálta" őket, hiszen kanadai tartózkodásuk alatt is kaptak segélyt Miskolc városától. Ezt már Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője mondta. Kiemelte, Kriza Ákos azon bejelentése, miszerint majd visszafizettetik az érintettekkel ezeket az adóforintokat, eső után köpönyeg, ismerve ugyanis a "kanadai" cigányok fizetési hajlandóságát, azt a város már nem fogja tudni behajtani. Jakab szerint a miskolciak joggal várnak választ arra, hogyan fordulhatott elő, hogy az önkormányzat olyan "embereknek" fizetett segélyt, akik évek óta Kanadában várták a menekültstátuszt. "Sajnos kijelenthető, ahogyan a szocialisták nem kezelték a fészekrakó problémát, a Fidesz ugyanúgy nem kezeli a kanadai romák fészekrakását, sőt, nemzetközi romaközponttal csalogatja őket Miskolcra" - vonta le a konzekvenciát a politikus.
Pakusza Zoltán, a párt helyi elnöke arra volt kíváncsi, miről tárgyalt zárt ajtók mögött Kriza Ákos polgármester az elmúlt hónapokban a kanadai nagykövettel és a bevándorlásügyi miniszterrel, valamint azt is tudni szeretné, milyen eredménnyel zárult 2011 végén a kanadai határrendészet miskolci vizsgálódása. A képviselő szerint Kriza Ákosnak tudnia kellett a kanadai cigányok visszatéréséről, mégsem tett ellene semmit.
(Kuruc.info)
Frissítés: Használati utasítás a további élősködéshez, pl. segítség a Kanadában lopott holmik hazahozásához:

http://kuruc.info/galeriaN/egyeb/kp131301.jpg


További részletek: http://kuruc.info/r/2/107109/#ixzz2JUWi6sSX
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegény romáknak azért kell lopniuk az áramot, mert a társad
  2013-01-30 21:01:52, szerda
 
  2013-01-30. 15:32
Szegény romáknak azért kell lopniuk az áramot, mert a társadalom nem biztosítja ingyen nekik

Egyebek mellett erről kaphattunk felvilágosítást a TV2 egyik műsorában.
Az elmélet kiagyalója egy Takács Imre nevű, beszélni is alig képes nyomorult, aki szerint szegény ártatlan cigányok kényszerből lopják az áramot, nem pedig azért, mert úgy "olcsóbb" (s bizonyára a kényszer miatt volt 30 fok a lakásokban), ráadásul nem lehet bűnszervezetről beszélni az ártatlan cigányok esetében, hiszen ők "csak segítenek egymásnak".
Szikinger, a másik cigányvédő "szégyenteljesnek" tartja a szigorúbb büntetésre vonatkozó javaslatot és a Jobbik többi kezdeményezését is (a szcientológus maffia jogi védelme persze a legkevésbé sem szégyenteljes), kifejtette továbbá, hogy ha súlyosabban büntetnék az áramlopást, akkor a cigány attól kezdve pénzt lopna, sőt kétszer annyit, hogy maradjon is, a purdét bűnözésre nevelő szülő megbüntetése pedig "ordas eszme" és "társadalmi igazságtalanság".

http://www.youtube.com/watch?v=Gk0aiLUcBgE&feature=player_embedded


(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/35/107318/#ixzz2JUUxriTm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.