Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Speciális harci késsel szúrt a cigánybűnöző, a másik meg biz
  2013-01-05 23:36:41, szombat
 
  Speciális harci késsel szúrt a cigánybűnöző, a másik meg bizonyítottan gyilkolni akart
2013. január 05. 17:51
Hunhír.info

Küzd az ügyészség, hogy az MTK bokszolójának cigánybűnöző megkéselője, J. János (17) javítóintézet helyett börtönben töltse az előzetes letartóztatását: A cigánybűnöző közbiztonságra különösen veszélyes speciális eszközzel, bokszerhez hasonló markolatú, rövid pengéjű harci késsel nyolcszor szúrta meg az ártatlan áldozatát.


Bozsányi Gergő (19) a döfés után is védeni akarta barátját, az ő hasát ekkor hasította fel a brutális cigánybűnöző támadója, akit még most is keresnek. Mint alább kiderül, a cigánybűnöző gyilkolni akart, ez egyértelműen bebizonyítható. A fiatal birkózó az intenzív osztályon fekszik. Már több életmentő műtéten túljutott.

- Perceken múlt a fiam élete - mondta zaklatottan Bozsányi Andor, miután meglátogatta gyermekét. - Hála istennek már túl van az életveszélyen, tudunk vele beszélni. Nagyon csúnyán megszúrták, beledöftek a hasába, a pengét fel, majd oldalra is elhúzta a támadó. Egy L alakú sebet ejtett rajta. Sérültek a belei, a mája, a gyomra és egy artéria is. Ha nincs a közelben egy mentő, elvérzik - magyarázta az édesapa, hozzátéve: többszörös magyar bajnok fia az olimpiára készült, de most örökre abba kell hagynia a birkózást.- Az orvos azt mondta, hogy hat hónap -egy év alatt épülhet fel sérüléseiből. Betyárok riadó!

Hunhír.info - Blikk

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60746
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Súlyos megtorlás követte a pécsi buszsofőrök szolidaritását
  2013-01-05 23:35:18, szombat
 
  2013-01-05. 17:09
Súlyos megtorlás követte a pécsi buszsofőrök szolidaritását

Feljelentés és elbocsátás követte Pécsen, a helyi buszvezetők karácsony előtti akcióját, amivel ellehetetlenítették a város tömegközlekedését.
Közérdekű üzem működésének megzavarása miatt feljelentést tett a pécsi busztársaság vezérigazgatója, amiért karácsony előtt pár nappal 92 buszvezető nem állt munkába. A sofőrök a járművek rossz műszaki állapotára hivatkoztak, példamutató összefogásuk megbénította a városi tömegközlekedést.
A gépkocsivezetők olyan javításokra adták le járműveiket, amelyeket a buszok állapota nem feltétlenül követelt meg. A sofőrök jogszerűtlenül tagadták meg a munkát műszaki okokra hivatkozva - állapította meg alig meglepő módon a helyi közlekedési cég - vagyis a munkáltató - belső vizsgálata.
A demonstrációt szervező szakszervezeti vezetőnek, Hofekker Ferencnek azonnali hatállyal felmondtak. Az elbocsátott buszos a Krónikának korábban azzal indokolta az ünnep előtti csúcsforgalomra időzített akciót, hogy nincsenek rendben az autók, és eljutottak arra a pontra, amikor a dolgozók és az utasok személyi biztonsága is veszélybe került.
Hofekker Ferencen kívül a munkáltató megtorló szankcióira számíthat a társaság két másik, műszaki beosztású vezetője is.
(Kossuth Rádió nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/106272/#ixzz2H8wYIPfI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél a tűzoltóktól Orbánnak és Pintérnek: elegük van,
  2013-01-05 18:14:55, szombat
 
  Nyílt levél a tűzoltóktól Orbánnak és Pintérnek: elegük van, mindannyian egyszerre szerelnek le

Nyílt Levél

Orbán Viktor Úr,
Magyarország Miniszterelnöke
és
Dr. Pintér Sándor Úr,
Magyarország Belügyminisztere
részére

Tisztelt Miniszterelnök Úr, tisztelt Belügyminiszter Úr!

Mi, Magyarország készenléti szolgálatot ellátó és hivatali munkarendben dolgozó hivatásos állományú tűzoltói ezúton kívánjuk jelezni, hogy Dr. Bakondi György altábornagy Úrral, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főigazgatójával, - mivel szakmailag és emberileg egyaránt alkalmatlannak tartjuk e tisztség betöltésére - a továbbiakban nem kívánunk együtt dolgozni, illetve nem kívánunk az alárendeltségébe tartozni.

Indokaink a teljesség igénye nélkül a következők:

Szakmai alkalmatlanságához nyilván az Önök számára sem fér kétség, mivel közismert tény, hogy Bakondi Tábornok Úr semmilyen tűzoltósághoz, polgári védelemhez illetve katasztrófavédelemhez köthető szakirányú végzettséggel nem rendelkezik.

A tűzoltók meglátása szerint, - beleértve az ,,egyszerű", vonulós tűzoltót és a legmagasabb szintű szakmai képesítéssel bíró főtisztet egyaránt - az általa irányított átalakítások kifejezetten károsak, szakmaiatlanok, esetenként a teljes dilettantizmust feltételezik.

Míg a beavatkozói állomány (a tűzoltásban, műszaki mentésben és egyéb kárelhárításban aktívan résztvevő beosztottak) létszámát megközelítőleg 20%-kal csökkentették, - veszélyeztetve ezzel az állampolgárok alaptörvényben rögzített biztonsághoz való jogát - addig a különböző hatósági osztályok aktív, vagy adminisztratív feladatokat ellátó személyzetét közel a kétszeresére duzzasztották.

Az úgy nevezett ,,PAJZS" rendszer - mely egy riasztást segítő, döntésirányító rendszer - bevezetésével, annak hiányosságai miatt, a káresethez történő vonulások megkezdése esetenként több percet késik, az irányítás pontatlan, szakmaiatlan, aminek az állampolgárok élet és vagyonvédelme látja kárát.

Az Önöké és családjaiké is, tisztelt Miniszterelnök úr, Belügyminiszter Úr.

Konkrét példa a fent említett problémára a pomázi eset, mely elég nagy média visszhangot kapott, aztán Isten tudja miért, egyik napról a másikra ,,elfelejtődött" az eset.
Pedig ott, sajnálatos módon haláleset is történt.

Számos, olyan beosztást hoztak létre, melyet aztán hetek, hónapok múlva megszüntettek, vagy átalakítottak, felismervén, hogy ezen beosztásokhoz nem, vagy csak alig tudnak érdemi munkát hozzárendelni.

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy az ezen beosztásokba felvett, szinte kivétel nélkül civil végzettséggel rendelkező munkavállalók tűzoltó tiszti kinevezéssel kerülnek állományba.

Felháborítónak tartjuk, hogy egy 12 éves múltra visszatekintő, tapasztalatlan, részben kontraszelektált ,,műintézmény" (OKF) irányíthat egy közel 150 (!) éves múlttal és gyakorlattal rendelkező, kipróbált, kifejezetten hatékony, és a társadalom által megbecsült szervezetet, úgy, hogy az az adófizető állampolgárok számára jóval többe kerül, mint korábban.

Sajnálatos tény, hogy ezen átalakítások hatására az eddig szinte nem létező fluktuáció egyes térségekben megközelíti a 30%-ot, és ami még rosszabb, hogy a legtapasztaltabb kollégák hagyják el a pályát, mondván: ,,Én nem erre esküdtem fel".

És sajnos, a leszerelési hullámnak előreláthatóan még nincs vége.

Bakondi Tábornok Úr valamilyen mélyről jövő, számunkra érthetetlen gyűlölettől vezérelve a TŰZOLTÓ szót minden áron ki akarja törölni a köztudatból.

Nagyon jó példa erre a Tűzoltóság Központi Zenekara és a Tűzoltó Múzeum elnevezés megváltoztatása, Katasztrófavédelem Központi Zenekara és Katasztrófavédelmi Múzeum névre.

Említhetnénk még az egyenruháink és gépjárműveink feliratozásának hasonló módon történő megváltoztatását is.

Ezt Bakondi Tábornok Úr átnevezésnek hívja, mi egyszerűen lopásnak.

Szerényen megjegyeznénk, hogy minket már jóval azelőtt is tűzoltónak hívtak, hogy a katasztrófavédelem ,,megszületett" volna, és valószínűleg akkor is annak fognak hívni, amikor a ,,katasztrófavédelem" szóra már senki sem fog emlékezni.

Bakondi Tábornok Úrral szembeni másik kifogásunkról, miszerint emberileg is alkalmatlan a pozíció betöltésére, annyit szeretnénk megjegyezni, hogy alárendeltjeivel szemben a legalapvetőbb emberi normákat sem tartja be.

Tudomásunk és esetenként tapasztalatunk szerint számára teljesen normális dolog, az alaki szabályzatnak egyébként teljesen ellentmondó, úgynevezett ,,csendőr-pertu", (egyoldalú tegeződés), az alárendeltjeivel történő megalázó, lekezelő, káromkodó stílusú hangvétel.
Az is jellemző rá, hogy jelentések fogadásakor és egyéb hivatalos fórumokon nem csak az előbb említett alaki szabályzattal, de a Nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel sem különösebben foglalkozva, szinte állandóan ott lóg a cigaretta a szája sarkában.

Bővebben a szakmai kifogásainkat terjedelmüknél fogva most nem kívánjuk ismertetni (a médiában azért már több helyen fellelhetőek), de őszintén reméljük, hogy a több ezer aláírás meggyőzi Miniszterelnök Urat és Belügyminiszter Urat arról, hogy a probléma kizárólag szakmai alapon történő megvitatása az állampolgárok biztonsága és a tűzoltó társadalom megnyugtatása érdekében feltétlen szükséges.

Előre bocsájtjuk, hogy számunkra - mint azt fentebb jeleztük - a hívatásos tűzoltók szakmai becsülete nem képezi, nem képezheti vita tárgyát.

A Kormány intézkedésének záros határidőn belüli elmulasztása esetén kénytelenek leszünk az orvos rezidensekhez hasonlóan közjegyzőnél letétbe helyezni szolgálati viszonyunk megszüntetése iránti kérelmünket.

Tisztelt Miniszterelnök Úr, Belügyminiszter Úr!

Ne gondolják, hogy ez üres fenyegetés.

Ez nem fenyegetés, ez ígéret!

Mi tűzoltók az orvos rezidensekhez képest sokkal előnyösebb helyzetben vagyunk azáltal, hogy mindannyian rendelkezünk legalább egy civil szakmával, de a legtöbbünk 2-3, esetenként még ennél is több képesítéssel bír.

Mi ha kell, a civil életben is megálljuk a helyünket.

Ez idáig, a megalázóan alacsony fizetés ellenére is pályán maradtunk pusztán hivatástudatból, de ha műkedvelő amatőrök (elnézést a kifejezésért) az önbecsülésünktől is megfosztanak minket, akkor rákényszerítenek bennünket, hogy tovább álljunk.

Sajnos ennek azok fogják kárát látni, akik eddig bíztak bennünk, de meggyőződésünk, hogy ők is megértenek bennünket, és hasonló helyzetben ők is ugyanezt tennék.

Mi szeretnénk továbbra is tűzoltók maradni, de eljutottunk (eljuttattak minket) arra a szintre, hogy már nem minden áron.

Tisztelt Miniszterelnök Úr, Belügyminiszter Úr!

Várjuk megtisztelő válaszukat!

Tisztelettel:
Magyarország (egyelőre még lojális) TŰZOLTÓI és velük egyetértő magyar polgárok

(Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rezsicsökkentés: az éjszakai áramra nem jár a 10 százalék
  2013-01-05 17:53:05, szombat
 
 
Energia
Rezsicsökkentés: az éjszakai áramra nem jár a 10 százalék
2013. január 4., péntek 18:01 Napi Gazdaság



Nem mindenhol éri el az áramszámlák csökkenése a 10 százalékot, csalódniuk kell például azon takarékos fogyasztóknak, akik már korábban - önszorgalomból - áttértek az úgynevezett két zónaidős tarifára.

A január 1-jétől érvényes lakossági, egyetemes szolgáltatásbeli áramtarifákat több szolgáltató − így például az Elmű és az EDf Démász − is ismerteti honlapján. Ezek alapján az energiaárak, valamint az elosztói, illetve rendszerhasználati díjak egyöntetű csökkenésének eredményeképp hozzávetőleg 10,1 százalékkal mérséklődnek a bruttó áramdíjak a korábbiakhoz képest − legalábbis az egy zónaidős tarifáknál.

Az Elmű-Émász csomagját két zónaidős mérőórával rendelkező lakossági fogyasztók vehetik igénybe, s jelentős megtakarítást érhetnek el az éjszakai időszakban, amennyiben éjszaka működő villamos berendezést üzemeltetnek. Az ő esetükben a bruttó (csúcs- és völgyidőszaki) áramdíj mindössze hozzávetőleg 4,1, illetve 5,4 százalékkal mérséklődik januárban. Vagyis csúcsidőszaki fogyasztásukért − összehasonlítva az egy zónaidős, A1-es árszabással − idén januártól az eddigieknél nagyobb prémiumot kell fizetniük, illetve jelentősen zsugorodik az éjszakai vételezés árelőnye is.


http://www.penzcentrum.hu/energia/rezsicsokkentes_az_ejszakai_aramra_nem_jar_a_10 _szazalek.1035064.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaig n=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán divatot teremtett: a spanyol kormány lenyúlta a tb-ka
  2013-01-05 17:31:35, szombat
 
 
Orbán divatot teremtett: a spanyol kormány lenyúlta a tb-kasszát
2013, január 5 - 08:23


Spanyolország pénzeszközök hiányában kifosztotta a társadalombiztosítás tartalékalapjait - írta a The Wall Street Journal pénteken.

Szinte anélkül, hogy a nyilvánosság észrevette volna, a kormány a tb tartalékából felvásárolta saját, egyre kockázatosabb államadósság-papírjait, és a pénz egy részét azonnal esedékes kifizetésekre használta fel - olvasható az amerikai üzleti újság honlapján.

Időközben a kassza szinte teljesen kiapadt, az alapok eredetileg 65 milliárd eurós vagyonának legalább 90 százalékát a spanyol adósság finanszírozására használták fel. Jóllehet eddig nyilvánosan senki sem emelt kifogást, kezdenek kétségek támadni, hogy a tartalékalap meg tud-e felelni feladatának - annak, hogy szavatolja a jövőbeni nyugdíjkifizetéseket.

Az a néhány független pénzügyi elemző, akinek rálátása van az alapra, rendkívül nyugtalan: azt mondják, hogy a spanyol kormánynak rövidesen meg lesz kötve a keze. A helyzet újabb egy évi recesszióval és fájdalmas megszorításokkal fenyeget, s a tartalékalappal rövidesen kiürül egy további pénzforrás.

Mariano Rajoy spanyol kormányfő arra kényszerülhet, hogy még ebben az évben az Európai Unió mentőalapjánál kopogtasson pénzügyi segítségért.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/orban_divatot_teremtett_a_spanyol_kormany_lenyulta_a_tb_kasszat -20130105
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2013-ban is tovább építik a szélhámos Wallenberg mítoszát
  2013-01-05 16:36:46, szombat
 
  2013-01-05. 16:05
2013-ban is tovább építik a szélhámos Wallenberg mítoszát

Abban lehetett reménykedni, hogy a 2012-es úgynevezett Wallenberg-év elmúltával véget ér a pénzért zsidókat mentő svéd diplomata körüli felhajtás, és végre nem kell hallgatnunk a sok ömlengést és hazudozást róla. Úgy tűnik azonban, a Wallenberg-mítosz kiagyalói tovább kívánják folytatni áldatlan tevékenységüket. A Dagens Nyheter svéd napilap pénteki számában Wallenberg testvére, Nina Lagergren, valamint a svéd kulturális miniszter, Lena Adelsohn Liljeroth és az ENSZ főtitkár-helyettese, Jan Eliasson azzal a javaslattal állt elő, hogy augusztus 27-e legyen a svéd diplomata emléknapja.
Zoom
"Itt az ideje annak, hogy nyilvánvalóvá tegyük, mindenkinek fel kell lépnie az elnyomás, az idegengyűlölet ellen, és ráirányítsuk a figyelmet Svédország nyitottságára és toleráns tradícióira. Túl sok ember fordítja el a tekintetét, amikor valaki más bajba kerül, és túl sokan vannak, akik nem cselekszenek akkor, amikor igazságtalanságot tapasztalnak, vagy másokat bántanak " - olvasható a felhívásban. A mítoszgyártók fontosnak tartják továbbá, hogy a ,,Raoul Wallenbergre történő megemlékezések számos eseményét ne váltsa föl a csend".
A nyilatkozatot aláírásával látta el számos agyalágyult és zsidóbérenc, többek közt Siavosh Derakhti, a Fiatal Muzulmánok az Antiszemitizmus Ellen elnevezésű szervezet vezetője, valamint Anna Ekström, a Nemzeti Oktatási Ügynökség igazgatója és Eskil Franck, az Élő Történelem Fórum kurátora.
A szerzők szimbolikusnak találják, hogy Wallenberg az 1900-as évek ,,ördögi ideológiái elleni küzdelemben áldozta föl az életét". Ugyanakkor azon keseregnek, hogy a svéd történelemkönyvekben még mindig kevés szó esik Wallenbergről, aminek az oka szerintük ,,a szégyenérzet lehet, melyet a svédek éreznek azért, mert nem vizsgálták ki alaposabban eltűnésének körülményeit". De mekkora lenne a svédek ,,szégyenkezése", ha kivizsgálnák az ügyet, és mindenki számára nyilvánvalóvá válna a mellbevágó igazság, vagyis az a tény, hogy Wallenberg egy közönséges szélhámos volt, aki a háború zűrzavarában akart mesés vagyonra szert tenni?
A felhívás megszövegezői azon örvendeznek, hogy Wallenberg külföldön milyen híres, ugyanis például Kanadában, Argentínában és az USA több államában is van a csalónak emléknapja. Majd a lényegre térve a cionbérencek kijelentik: ,,Amiért ő harcolt, az nem csak a történelem része. Sajnos ma is aktuális. Az antiszemitizmus nem egy fájdalmas történelmi tapasztalat, hanem létező realitás, ami tovább él... Az internetet elárasztják a holokauszt-tagadók szövegei, és kísérletek történnek arra nézve, hogy minden rosszat - a 9/11-i támadásoktól kezdve az Utoya szigetén történt vérengzésig - a zsidók összeesküvésének számlájára írjanak. Ezek a zsidó hatalommal és a zsidók titkos céljaival kapcsolatos összeesküvés-elméletek klasszikus elemei az antiszemitizmusnak" - teszik egyértelművé a Wallenberg körüli cirkusz igazi értelmét a szerzők.
A nyilatkozatban nem felejtik el megemlíteni a cionista propaganda egy további alaptézisét sem, mely úgy szól, hogy a ,,gazdasági válság tovább erősítette az antiszemitizmust és az idegengyűlöletet". A szerzők felszólítanak az ,,antiszemitizmus testvérének" tekinthető ,,iszlámellenes retorika" mellőzésére is, és harcot hirdetnek mindenfajta ,,intolerancia ellen". Tehát lényegében azt szeretnék, ha Európa őshonos népei pisszenés nélkül vennék tudomásul a zsidó oligarchia egyre fokozódó diktatórikus uralmát és az idegen bevándorlók végzetes következményekkel járó invázióját. Világosan ki kell mondani végre: a Wallenberg-mítosz kizárólag a nyugati világot uraló cionista oligarchia hatalmi érdekeit szolgálja.
Az augusztus 27-i dátumot egyébként azért tartanák megfelelőnek az aláírók, mert ,,egybeesik az iskolakezdéssel", és így könnyebben tudnák a szerencsétlen diákok fejébe a Wallenberggel kapcsolatos hazugságokat beleverni. Egyelőre csak Svédországban javasolják a Wallenberg-emléknapot, de biztosak lehetünk benne, hogy előbb-utóbb valamelyik beteges megfelelési kényszerben szenvedő és karrierjét építgető magyarországi politikus is bedobja a köztudatba a hülye ötletet.
Perge Ottó - thelocal.se nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/39/106268/#ixzz2H7FCDlK4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még mindig szabadlábon a milliárdos károkozók
  2013-01-05 16:21:02, szombat
 
  Még mindig szabadlábon a milliárdos károkozók
2013, január 5 - 13:15


A 4-es metró kapcsán előnytelen, a fővárosnak súlyos károkat okozó szerződéseket kötöttek a liberális-szocialista éra idején, amivel a jelek szerint a jelenlegi városvezetés is tisztában van. A fővárosi Jobbik szerint felháborító, hogy ennek ellenére mégsem történt meg az elszámoltatás.

Tarlós István azt nyilatkozta, a 6-7 éve kötött megállapodásoknál jogi problémák, többletkövetelések álltak elő, ez pedig veszélyezteti a metróvonal átadását. Ez is azt bizonyítja, hogy azok, akik ezeket a szerződéseket kötötték, nem a főváros érdekei szerint jártak el, mint ahogy sok más esetben sem - mutat rá közleményében Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője

"Tudomásunk szerint a 4-es metróval kapcsolatban közel egy tucat feljelentés érkezett a főváros részéről az ügyészségre. Amennyiben Tarlós István esetleg újabb feltárt ügyek kapcsán nyilatkozott, akkor a főváros jogászainak haladéktalanul meg kell tenni az új feljelentéseket. Az ügyészséget pedig felszólítjuk, hogy ezeket a lehető leggyorsabban vizsgálja ki, és amennyiben érkeztek korábban feljelentések, adjon tájékoztatást azok jelenlegi állásáról. Nem tűnhetnek el a süllyesztőben ezek az ügyek, a bűnösök pedig nem kerülhetik el a felelősségre vonást!" - olvasható a közleményben.

"Mivel a Jobbik egyik legfontosabb törekvése a valódi elszámoltatás, ezért követeljük az ügyészségtől, hogy végezze a munkáját, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a Budapestnek milliárdos károkat okozó személyek végre megkapják méltó büntetésüket" - zárul a közlemény.

barikad.hu

http://barikad.hu/meg_mindig_szabadlabon_a_milliardos_karokozok-20130105
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriásplakát-kampányba kezd a Jobbik
  2013-01-05 13:20:21, szombat
 
 
Óriásplakát-kampányba kezd a Jobbik
2013, január 5 - 11:04



A Jobbik országszerte ezer óriásplakátot helyezett el, hogy tiltakozzon a kormányokon átívelő megszorítások ellen - jelentette be Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője.

A képviselő a szombati budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a Jobbiktól parlamentbe kerülése óta nem idegen az utcai politizálás, több demonstrációt is tartottak, most ennek a műfajnak az óriásplakátos verzióját választották.

kép

A nemzeti radikális párt az ellen tiltakozik, hogy az MSZP után a Fidesz is megszorításokkal, Matolcsy-csomagokkal sújtja az embereket. Dúró Dóra hozzátette: fontos volt számukra, hogy elkerüljék a multinacionális cégeket és Simicska Lajos cégbirodalmát, ezért kisebb magyar vállalatokkal szerződtek a plakátok kihelyezésére.

A plakátok egy hónapig lesznek láthatók, a kampány összköltsége 12 millió forint - mondta kérdésre válaszolva Dúró Dóra.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/oriasplakat_kampanyba_kezd_a_jobbik-20130105
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pártkatonák és ejtőernyősök a járási hivatalok élén
  2013-01-05 13:16:52, szombat
 
  Pártkatonák és ejtőernyősök a járási hivatalok élén
2013, január 5 - 10:24


Rendszergazda, testnevelőtanár, pénzügyőr, minisztériumi főosztályvezető, vitéz és földmérő is akad a január elsejétől hivatalba lépett járási vezetők között. Bár többségüknek jogi végzettsége és/vagy hivatalvezetői tapasztalata van, egyesek politikai menedékpályának használják az újjáélesztett közigazgatási rendszert, miközben jól fizető parlamenti állásukat is megtartják.

2014-ben (részben a Jobbik nyomására) a jelenlegi 386 helyett már csak 199 országgyűlési képviselőt választ a nép, ezért jó néhány másod- és harmadvonalas kormánypárti politikusnak megfordult a fejében, hogy a járási hivatalok élén szerez magának nyugdíjas állást.

Tavaly nyáron a Magyar Hírlap szellőztette meg, hogy a Fidesz frakcióján belül komoly feszültségek vannak, mert a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot (KIM) vezető Navracsics Tibor nem akar beleegyezni, hogy előképzettség nélküli hivatalvezetőket nevezzenek ki. A miniszterelnök-helyettes végül beadta a derekát: bár a munkakörre csak öt év közigazgatási gyakorlattal lehetett pályázni, ebbe beleszámították az országgyűlési képviselőséget és a polgármesterséget. Navracsics torkán azt is lenyomták, hogy a hivatalvezetőknek ne kelljen jogi diploma, csak helyettesüknek.

Bár 2014-től nem lehet valaki egyszerre országgyűlési képviselő és járási hivatalvezető, ez a mostani ciklus politikusait még nem érinti, ők másfél évig két helyről vehetik fel fizetésüket.

Megtestesítik a polgárok államát

A járási hivatalok első embereit 2012. december 17-én ünnepélyes keretek nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök, mint mondta, ők lesznek a polgárok államának megtestesítői, ,,az állam emberei". ,,Reményeink szerint az állam úgy fogja visszavenni saját feladatait, hogy maximális mértékben tiszteletben tartja az önkormányzatok autonómiáját, és garantálja a járásokhoz került korábbi önkormányzati dolgozók ellátmányát és bérét is" - mondta a kormányfő.

kép

Mint ismert, Budapesten 23, vidéken 175 járási kerületi hivatal jött létre, ahová többek között szociális, gyermekvédelmi, családtámogatási, köznevelési és szabálysértési ügyekkel lehet fordulni. A kinevezettek kb. fele nő, kétharmaduk jogász, közel egyharmaduk korábban jegyzőként dolgozott. A teljes lista itt tekinthető meg, most következzék egy válogatás a fideszes pártkatonákból és ejtőernyősökből.

Pártkatonák

Bekk MáriaJárási vezető lett Kövér László, az Országgyűlés elnökének felesége, Bekk Mária, aki jelenleg Tökölön jegyző. A Kövér família Szigetszentmiklóson lakik, és Bekk Mária is a Szigetszentmiklósi járást vezeti 5-700 ezer forint közötti fizetésért.

Bodó Imre Tiszaliget polgármesteri címéről mondott le, hogy átvegye a Szegedi járás irányítását. Bodó 1998-ban csatlakozott a Fideszhez, ekkor választották városvezetővé is. 2006-tól országgyűlési képviselő, előbb a mezőgazdasági, 2010-től a fenntartható fejlődés bizottságának tagja.

Fideszes országgyűlési képviselő volt 1998-2010 között Fehérvári Tamás, a Dombóvári járás hivatalvezetője. A vízilabdaedző végzettségű Fehérvári 1990-1998-ig a dombóvári képviselő-testület tagja volt, 2006-ban a Tolna megyei listán szerzett mandátumot.

Fülöp István matematika-rajz szakos tanár, református hitoktató 1990 óta politizál a mátészalkai önkormányzatban és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlésben. 2002-ben MDF-esként lett országgyűlési képviselő, majd ugyanebben a ciklusban előbb független, végül fideszes lett. Tagja volt a rendészeti, szociális és alkotmányügyi bizottságnak is, 2010 óta a fenntartható fejlődés bizottságában dolgozik. A Mátészalkai járást fogja vezetni.

Karakó László 1990 óta a szabolcsi Gávavencsellő polgármestere (erről most le kellett mondania), 2002-2006 között, illetve 2010 óta a Fidesz országgyűlési képviselője. Az idei ciklusban idáig egyetlen önálló indítványa volt, tavaly egyszer sem szólalt fel a parlamentben.

Lakatosné Sira Magdolna, a Fehérgyarmati járás hivatalvezetője 2006 óta tagja a Fidesznek, 2009 óta a KDNP-nek is. (A két kormánypárt nem tiltja a kettős párttagságot - a szerk.) Lakatosné 1996 óta a vízimalmáról híres Túristvándi polgármester asszonya, 2010 óta parlamenti képviselőként a Fideszt erősíti.

Az állatorvos végzettségű Ódor Ferenc, az Encsi járás hivatalvezetője régi motorosnak számít.1993 óta tagja a Fidesznek, 1998 óta folyamatosan országgyűlési képviselő. 1990-1998 között Gradna polgármestere, 1998 és 2002, valamint 2006 és 2010 között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke.

Pichler Imre László, a Szigetvári járás hivatalvezetője, eredetileg biológia-testnevelés szakos tanár 1989-ben kezdett politizálni az MDF-ben, ám 2004-ben búcsút intett Dávid Ibolya pártjának, és rá egy évre átült a narancsos frakcióba. 1994 és 1998 között Szigetvár önkormányzati képviselője, 2002 és 2006, illetve 2010 óta honatya a parlamentben.

A Tamási járás hivatalvezetője Porga Ferenc, Regöly polgármestere fideszes színekben a Tolna megyei közgyűlés tagja. A Pásztói járás hivatalát Zsiga Tamás, Egyházasdengeleg polgármestere vezeti, aki szintén megyei képviselő a Nógrád megyei közgyűlésben. A Bács-Kiskun megyei Jászszentlászló fideszes polgármestere, Kiss Melinda is inkább a Kiskunmajsai járási hivatalvezetői posztot választotta.

Ejtőernyősök

A pártkatonák mellett szép számmal vannak olyanok, akiknek eddig kevés közük volt az államigazgatáshoz. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól érkezett a Gyáli járás élére Babák László Mátyás.

A Nagykőrösi járás vezetője lett Nyíkos Tamás Antal, aki eddig Budapesten és Kecskeméten rendőrnyomozóként dolgozott, illetve a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője volt.

A Bácsalmási járási hivatalt vezető Szommer Károly informatikusként dolgozott a bajai polgármesteri hivatalban.

Vajda János Tamás, aki a pécsi hivatalt vezeti, pénzügyőrként majd bírósági tisztviselőjeként tevékenykedett, a hivatal élére a Belügyminisztérium főosztályvezető-helyettesi székéből került.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumából dobták át a főváros XIX. kerületébe Dudás Zoltán Szilárdot, valamint a XXII. kerületi hivatal élére Hardy F. Gábort.

Bak Péter a szeghalmi és Kerékgyártó László, a mezőkövesdi járás vezetője korábban a Földhivatalt erősítették.

Pest megye vitézi rangú hivatalvezetővel büszkélkedhet: a Budakeszi járást irányító eddigi jegyző, Szelenczy Gabriella ugyanis a Történelmi Vitézi Rend Pest megyei székkapitánya

Van, aki már feladta

Van olyan vezető, aki el sem foglalta még hivatalát, máris bejelentette lemondását. Kovács Mirella, Mohács korábbi jegyzője visszalépésének okát nem kívánta kommentálni a Baranya Megye Online-nak. A hivatalos magyarázat szerint ,,nem tudta felvállalni a munkakörrel járó követelményeket". Bár lemondása még szilveszter előtt megérkezett, a jogviszony január elsejétől így is életbe lépett.

hvg.hu és nepszava.hu nyomán: barikad.hu


http://barikad.hu/partkatonak_es_ejtoernyosok_a_jarasi_hivatalok_elen-20130105
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 18522
  • e Év: 151439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.