Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Ady döbbenetes gondolatai 110 évvel ezelőtt
  2013-01-06 22:27:43, vasárnap
 
 
Ady döbbenetes gondolatai 110 évvel ezelőtt

"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.

Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.
Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!."

Ady Endre
Nagyváradi Napló - 1902. január 31.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kötelező nyugdíj: Orbán álláspontja változatlan
  2013-01-06 19:57:30, vasárnap
 
  Kötelező nyugdíj: Orbán álláspontja változatlan


A kormányfő korábban azt mondta, egyedi engedéllyel maradhatnak a közszférában azok, akiknek a szakmájában utánpótlásgondok vannak. Az ügyben az LMP nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz.

Változatlan Orbán Viktor kormányfő álláspontja a kötelező nyugdíjazás ügyében - közölte a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap az LMP-s Szilágyi László nyílt levelére reagálva. A miniszterelnök korábban azt mondta, egyedi engedéllyel a nyugdíjkorhatár elérése után is maradhatnak a közszférában azok a munkavállalók, akiknek a szakmájában utánpótlásgondok vannak.

Az ellenzéki politikus a közszférában, azon belül az egészségügyi ágazatban alkalmazandó nyugdíj-politikai elveket rögzítő kormányhatározat ellen tiltakozva fordult Orbán Viktorhoz. Levelében azt írta, a nyugdíjas korú közalkalmazottak kényszernyugdíjazásával kapcsolatos határozat súlyos károkat okoz az egészségügyi ellátás terén, és szerinte "ez lesz a kegyelemdöfés a közfinanszírozott egészségügynek". Utalt az egészségügy létszámgondjaira, és annak kapcsán, hogy egyéni elbírálás alapján a kormány döntést hozhat a kérelmezők továbbfoglalkoztatásáról, kérdésesnek nevezte, vajon milyen objektív szempontok alapján bírálja majd el a kabinet az egyedi kérelmeket.

A miniszterelnök sajtófőnöke ezzel kapcsolatban az MTI-nek azt mondta, továbbra is az Idősügyi Tanács december 18-i ülésén tett kormányfői nyilatkozat az irányadó az ügyben. Orbán Viktor akkor azt mondta, hogy egyedi, miniszterelnöki engedéllyel a nyugdíjkorhatár elérése után is maradhatnak a közszférában azok a munkavállalók, akiknek a szakmájában, mint például az orvosoknál, utánpótlásgondok vannak. A kettős juttatást, vagyis a nyugdíj és a munkabér egyidejű folyósítását nekik is megtiltják, de a fizetésüket olyan szintre emelik, hogy ne keressenek kevesebbet, mint amikor két forrásból volt jövedelmük, mert "így fair" - fogalmazott akkor a kormányfő.

Az érintett kormányhatározat a múlt évi utolsó Magyar Közlönyben jelent meg, e szerint a kabinet január 31-i határidővel kérte fel a tárcavezetőket és a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy intézkedjenek azok munkaviszonyának megszüntetéséről, akik a hozzájuk tartozó költségvetési szervekkel közalkalmazotti vagy kormányzati szolgálati jogviszonyban állnak, és betöltötték a rájuk irányadó nyugdíjkorhatárt, továbbá megszerezték az öregségi nyugdíjhoz szükséges szolgálati időt.

A határozat azt is rögzíti, hogy ha a foglalkoztató különösen fontos érdeke vagy a költségvetési szerv alaptevékenysége indokolja, a munkáltatói jogok gyakorlója - a kormány véleményének kikérését követően - dönthet más közalkalmazott, illetve kormánytisztviselő vagy kormányzati ügykezelő továbbfoglalkoztatásáról is. Számos szakmai szervezet aggódik a kötelező nyugdíjazással kapcsolatban. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a jövő hét elején fogadja az ágazati szervezeteket, hogy erről tárgyaljanak.

(hirado.hu)
2013. január 06.

http://www.jovonk.info/2013/01/06/kotelezo-nyugdij-orban-allaspontja-valtozatlan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felháborító! Börtön helyett javítóintézetbe küldték a szurká
  2013-01-06 18:49:18, vasárnap
 
  Felháborító! Börtön helyett javítóintézetbe küldték a szurkálót
2013, január 6 - 14:46


Csak ,,kiművelődne" a börtönben J. János, ezért a bíróság úgy döntött, inkább javítóintézetbe töltse a fiatal az előzetes letartóztatását. Meglehet, sok újat nem tanulna a börtönfalak között, hiszen azért kell felelnie, mert újév hajnalán két sportolót is majdnem a túlvilágra küldött késével.

Csak a aszerencsén múlott, hogy mindkét fiatal, a bokszoló Sávoly Gergő (18) és birkózó barátja, Bozsányi Gergő (19) is túlélte a támadást. Utóbbit még mindig intenzív osztályon kezelik, a penge felhasította a hasát, több létfontosságú szervet is elkaszálva. Sávoly reggel hagyhatta el a kórházat.

Érthetetlen a bíróság döntése. Ha valaki kellőképp bátor ahhoz, hogy egy késsel nekirontson egy másik embernek, akkor nem hiszem, hogy félteni kellene a börtöntől. Vállalja a felelősséget azért, amit tett! Nem rajta múlt, hogy a fiúk nem haltak meg, hanem az orvosokon, akik megmentették őket. Miért kérdés az, hogy akár meg is ölhette volna őket? - mondta felháborodva Bozsányi Gergő édesapja, Andor.

A megkéselt fiatalok rokonai meghökkenve ültek J. János előzetes letartóztatásánál. Nem akartak hinni a fülüknek, amikor a fiú ügyvédje házi őrizetért fellebbezett.

- Valaki ellop két pecabotot és töprengés nélkül harminc nap előzetest kap. Nem kell magyaráznom, hogy miért vicc, ami most történt - tette hozzá Andor, aki elárulta azt is, hogy az ügyész is fellebbezett, hogy J. János rendes börtönben töltse előzetes letartóztatását.

Bárhol is töltse le elzárása első hónapjait a késelő, az már biztos, hogy fiatalkorúként fog felelni a bíróság előtt. Hiába lesz pár hónap múlva tizennyolc éves, a törvény aszerint az életkor szerint mérlegel, ahány éves volt az elkövetéskor.

- Az eddig tények ismeretében a fiatalember tette emberölési kísérletnek minősül, hisz' életfontosságú szerveket támadott. Fiatalkorúként ezért legfeljebb tíz év börtönt kaphat alapesetben, míg ha nagykorúként követte volna el a bűncselekményt, akár tizenöt évre is lecsukhatnák - mondta a Blikknek Kamarás Péter jogi szakértő.




Blikk nyomán - barikad.hu

http://barikad.hu/felhaborito_borton_helyett_javitointezetbe_kuldtek_a_szurkalot- 20130106
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen válság?
  2013-01-06 18:46:17, vasárnap
 
  Milyen válság?

2013, január 6 - 17:41


Nem indult jól a hét, legalábbis nekünk. Fizetjük a tranzakciós illetéket, rekordon vannak a cégfelszámolások, de legalább van új kommunikációs tender sok millióért. Ez történt a héten a gazdaságban.

A magyar ugaron...

Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége elnöke az MTI-nek adott interjúban sötét jelent vázolt fel a beruházások terén. A válság kezdetétől, 2008-tól napjainkig az építési beruházások 16 százalékkal estek vissza az EU-ban, míg ugyanez az arány Magyarországon 42 százalék. A lakásépítés visszaesése viszont 70 százalékos, és az idén legfeljebb a kívánatos 40 ezer lakás egynegyede épül meg. A felújításoknál is hasonló az arány, ott 400 ezer lakás lenne az optimális évente, ehelyett csak 100 ezer újul meg - ismertette Tolnay Tibor.

Az építőipar foglalkoztatottainak száma a válság kezdete óta 280 ezerről 110 ezerre csökkent, a lánctartozás pedig soha nem látott összegre, 400 milliárd forintra növekedett - mondta a Szakszövetség elnöke.

Szétesőben...

A Capital Economics londoni elemzőinek központi forgatókönyve az, hogy az euróövezetből egy vagy két kisebb tagállam - a legnagyobb eséllyel Görögország és Portugália - távozik. Egy másik londoni elemzőcég szerint 2013 lehet az az év, amikor az egyes szuverenitási hatásköröket Brüsszeltől visszakövetelő brit kormány és a többi EU-tagállam nézeteltérései "politikailag súlyossá" fajulhatnak.

Merkel - Cameron

Kívül tágasabb? Kívül tágasabb!

Nagy-Britannia és az unió viszonya most már "olyan házassághoz hasonlít, amelyből kihunyt a szerelem, és a házastársak igyekeznek az ágy két legtávolabbi végébe húzódva aludni"

Újabb sarcot fizetünk

A magyar bankszektor 2013. január elsejével megkezdte a tranzakciós illeték beszedését. A jogszabály szerint a tranzakciós illeték általános mértéke 2 ezrelék, a készpénzfelvételé pedig 3 ezrelék az év elejétől. A Bankszövetség tájékoztatása szerint a tranzakciós illeték átvállalásáról, illetve továbbhárításáról minden bank egyedileg döntött - persze senkinek ne legyenek kétségei: tovább fogják, ahogyan eddigi is minden terhüket az ügyfelekre hárították.

Az exportból élünk, nincs hazai termelés, fogyasztás

Októberben és novemberben havi alapon átmenetileg stagnált a gazdaság, ám decemberben újra visszaesést mutat a mutatószám - írja a héten a Világgazdaság. A pénzügyi indikátorok mindegyike lefelé húzta a Gyorsulási Irányadót: a reálkamat növekedett, a pénzkínálat reálértéke csökkent, az Ifo-index visszaesett, akár a BUX, a rövid és hosszú lejáratú kötvények kamatkülönbsége pedig emelkedett.

Az öt reálgazdasági index közül kettő - a reálkeresetek és az ipari termelés növekedése - növelte a GYIÁ-t. Az indexet ugyanakkor lefelé húzta, hogy a fogyasztási hitelek állománya visszaesett, a munkakeresés átlagos időtartama nőtt, az ipar belföldi értékesítésének volumenindexe csökkent. Mindez arra utal, hogy továbbra is csak a nettó export segíti a gazdaságot, míg a belföldi kereslet nyomott maradt - írja a lap.

Megszűnünk

Tavaly 28 305 cég szűnt meg Magyarországon, ez bő 4000-rel több, mint egy évvel korábban. Ha a tendencia folytatódik, a megszűnések száma akár meg is duplázódhat. A jelenség hátterében az állt, hogy a NAV és a cégbíróságok hajszát indítottak azokkal a cégekkel szemben, amelyek nem tettek eleget adminisztratív kötelezettségeiknek. Az év második felében csökkenni kezdett mind a felszámolások, mind a végelszámolások száma. E változás mögött - a cégalapítási kilengésekhez hasonlóan - jogszabályi változások húzódtak meg, a cégtörvényből ugyanis kikerült a kényszer-végelszámolás intézménye, és helyét a kényszertörlés vette át.

MatolcsyMilyen válság?

Kommunikációs tendert hirdetett meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), méghozzá két részben, nettó 120 millió forint keretösszeggel. Az első rész a GVH kommunikációs stratégiájának kialakítására, eseti marketing kampány tervezésére, lebonyolítására, illetve reklámügynökségi szolgáltatásokra vonatkozik. Amint arról korábban beszámoltunk, az Orbán-kormány 2012-ben több mint 11 milliárd forintot költött médiafelületek vásárlására, a győztes pályázatok többsége a Simicska-Nyerges duó érdekeltségeihez köthető. Van itt pénz.

Óriásit zuhant a CDS felár

Másfél év alatt, óriásit zuhanva rég látott alacsony szintre süllyedt a magyar CDS felár (credit default swap), vagyis az államadósság-törlesztési kockázatunk. Jelenleg a CDS-tranzakciók középárfolyama 260 bázispont környékén mozog, utoljára 2011 júliusában volt ilyen alacsony a mutatónk (összehasonlításképpen: Görögország nemrég lépte át az 1500-as határt). A magyar csődkockázat - amúgy örvendetes - csökkenése mögött azonban még véletlenül sem a magyar gazdaságból érkező pozitív hírek állnak, lévén, hogy ilyenek nincsenek, sőt, még csak nem is a kormányzat kiszámíthatóbb gazdaságpolitikája az oka.

A CDS-ünk tartós csökkenése mögött az országra nehezedő spekulációs nyomás csökkenése, illetve a napokban az USA-ból érkező pozitív hírek állnak. A nagy kérdés az lesz, hogy vajon kitart-e a jókedv továbbra is, vagy az amerikai kormányzat brutális megszorításai valóban visszavetik az ország gazdaságát, ezzel pedig újabb pánikot indítanak-e el a piacokon.

Trükkös CBA

CBAA hét meglepetése: a Gazdasági Versenyhivatal megbüntette a CBA-t. A hivatal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt a 30 millió forint bírságot szabott ki a magát "magyar üzletláncként" hirdető cégre. A GVH pénteki közleményéből kiderül: azért indítottak vizsgálatot a vállalkozással szemben, mert a 2010. május 20. és 29. között érvényes, a CBA üzlethálózat egészét érintő reklámújságját úgy jelentette meg, hogy az abban feltüntetett egyes termékek ára nem volt azonos az ország dunántúli régiójában található CBA üzletekben érvényes árakkal.

A vállalkozás nem gondoskodott arról sem, hogy a termékeket minden franchise üzletében elérhetővé tegye a fogyasztók számára, így a fogyasztók több terméket nem tudtak megvásárolni a nagykanizsai és a zalaegerszegi CBA üzletekben.

A versenyhivatal szerint továbbá a CBA nem alakított ki egységes gyakorlatot az akciós árakra sem, amely miatt a fogyasztók bizonyos esetekben az országos akcióban közölt áraknál nagyobb összeget fizettek az egyes termékekért.

Tovább nőtt az államadósság

A tavalyi harmadik negyedévben 34 milliárd forinttal nőtt a magyar államadósság az előző negyedévhez képest, a GDP-hez mért adósság pedig 78,6 százalékon állt. Az államadósság növekedéséhez 182 milliárd forinttal járult hozzá a hitelfelvétel, a forint erősödésének adósságcsökkentő hatása pedig 148 milliárd forint volt (értelemszerűen a decemberi forintgyengülés az utolsó negyedévben jelentkezik), a kettő különbözete tehát a kialakult eredmény.

Összességében is képtelen jelentős, és tartós csökkenésre az adósság: míg 2011 végén 22 690 milliárd volt a költségvetés terhe, szeptemberben is csak 22 170-re tudott csökkenni, ráadásul ez már 34 milliárddal több mint június végén. S bár a GDP-hez viszonyított érték valóban csökkent - a 2010 év végi 80,2-ről 78,6-ra, a nem túl veretes 1,6 százalékos csökkenésben benne van a magánnyugdíj-pénztári vagyon - finoman szólva sem szerencsés időzítésű - államosítása

Vigyázó szemetek...

300
Tetszik vagy sem, a hét legfontosabb világgazdasági eseménye az Egyesült Államokhoz köthető. Bár megszületett a költségvetési szakadék elkerüléséről szóló megállapodás az USA-ban, szakértők szerint ezzel csak elhalasztották a brutális megszorító intézkedések bevezetését. Ha megszavazzák, akkor a legtöbb elemző szerint recesszió vár az Egyesült Államokra, amely már könnyen továbbgyűrűzik a világ minden országára.

A kommentárok szerint az USA csak időt nyert, és bár a költségvetési szakadékot egyelőre elkerülte az ország, a fiskális gondokat nem oldották meg a politikusok. A megállapodás ugyanis csak kis mértékben csökkenti a veszélyeket: nincs végleges megoldás az elszabaduló amerikai adósságra és a brutálisan magas munkanélküliségre.

BB - barikad.hu


http://barikad.hu/milyen_valsag-20130106
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán bukásáig kell csak kibírni?
  2013-01-06 17:58:19, vasárnap
 
 
Orbán bukásáig kell csak kibírni?

Egy átlag magyar embernek a fizetéséből megélni hónapról hónapra komoly teljesítmény, a sakkozás művészete
"A miniszterelnök a középosztály megerősítéséről beszél, miközben nincs már a klasszikus értelemben vett középosztály Magyarországon. Emberek vannak, akik túlélik az egyik hónapot a másik után, családok, amelyek fizetéstől fizetésig élnek épphogy. Emberek, akik az életüket nem megélik, hanem elszenvedik.
A második Orbán-kormány regnálása csak egy igen szűk rétegnek kínált felemelkedést. Milliók számára a lecsúszást, a reménytelenséget, a jogállamiságba vetetett hit elvesztését hozta. A magyar lakosság túlnyomó részére megpróbálja átvészelni az időt a kormányváltásig. Megpróbálni a felszínen maradni, nem elsüllyedni. Mint a sivatagi vándorló számára egy pohár víz, úgy jelenti majd a túlélést a magyar embereknek 2014 tavasza, az Orbán rezsim bukása. Számukra ez lesz a matt: mert, hogy bukniuk kell, ez már most feketén, fehéren látszik...

"...Valljuk, hogy a polgárnak és az államnak közös célja a jó élet..."
Magyarország alaptörvényének preambuluma
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lenhardt Balázs: A holokauszt-iparnak mindig jut pénz?
  2013-01-06 17:50:43, vasárnap
 
  Lenhardt Balázs: A holokauszt-iparnak mindig jut pénz?

Miközben a magyar társadalomnak folyamatosan nélkülöznie kell, állandóak a megszorítások, egyesek saját otthonukban fagynak halálra, másoknak cigánybűnözők veszik el az életüket, a zsidók nyugdíja kétszeresére nő. A nemzeti radikális képviselő írásbeli kérdést nyújtott be a kormányhoz a holokauszt-túlélők nyugdíjának megduplázásával kapcsolatban. A képre kattintva nagyítva is olvasható a kérdés.

http://antiszegedi.blog.com/2013/01/04/lenhardt-balazs-a-holokauszt-iparnak-mindi g-jut-penz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó évet zárt a főváros....
  2013-01-06 17:48:49, vasárnap
 
 
Jó évet zárt a főváros....

2012-be is jól dolgoztak a budapesti közműcégek vezetői, munkájukat sokmilliós prémiummal hálálja meg a fővárosi önkormányzat.

A legtöbbet Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója és a nemrégiben a MÁV éléről a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) élére igazolt Szarvas Ferenc vághatja zsebre, hiszen szerződésük szerint évi 19 milliós bérük 40 százaléka, azaz 7,68 millió forint illeti meg őket. Ám egyelőre várniuk kell, idei sikereiket ugyanis akkor jutalmazzák majd, ha fővárosi önkormányzat elfogadja a társaság éves beszámolóját. Engedélyezték, hogy felvegye 6,9 milliós prémiumának 30 százalékos, azaz 2 millió forintos előlegét a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezére, Klug Lajos, aki nyár óta a FőKeFe vezére. Vele együtt ugyancsak az idén örvendezhet ugyanekkora előlegnek Fekete Csaba, a Főtáv első embere.

A budapesti fürdőket irányító BGYH Zrt., a temetőket üzemeltető BTI Zrt. és parkokat gondozó Főkert Zrt. vezérének, Szőke Lászlónak, Horváth Józsefnek és Szabó Józsefnek szerződése értelmében éves 15,4 milliós fizetésén felül 6,24 millió forint üti a markát az idei sikeres munkája után. De ebből még nem kaptak előleget sem, majd csak ha a fővárosi önkormányzat elfogadja 2012-es beszámolójukat. Az idén be kellett érniük a 2011-es évre járó prémiummal.

Ugyancsak nem látott még egy vasat sem 5,5 milliós prémiumából Kovács Béla, a kéményseprő-vállalat és Wohner Zsolt, az FTSZV Kft. vezetője, de szerződésük szerint jár nekik a pénz a 2012-es beszámoló elfogadása után.

**********************

Mint az elmúltnyócévben. pont

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Durva kenyéráremelés jöhet
  2013-01-06 13:45:03, vasárnap
 
 



Durva kenyéráremelés jöhet
2013. január 5., szombat, 13:46


A pékek legalább 20 százalékos áremelést szeretnének elérni ahhoz, hogy ne menjenek tönkre. A fő ok a liszt árának emelkedése.


20-25 százalékkal emelnék a pékek a termékeik árát - mondta az InfoRádiónak a Pékszövetség elnöke, Septe József, aki szerint akár egy hónapon belül érezhető lesz a hatás.

Ősz óta szeretnék elérni a pékek, hogy árat emelhessenek. A tavalyi, globálisan rossz termés miatt emelkedett a liszt ára (részletesen erről itt olvashat), miközben a szállítási költségek is nőttek. A minimálbér drasztikus emelése is terhet jelent számukra.

Septe József szerint az ágazatot csak egy legalább 20 százalékos mértékű emelés húzná ki a bajból, és az sem jelentene extra profitot, csak a stabil termelést.






A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/gazdasag/20130105-durva-kenyeraremeles-johet.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morális fintorgás a szarkupac fölött
  2013-01-06 11:40:39, vasárnap
 
  2013.01.06. 02:09
Morális fintorgás a szarkupac fölött


Tündérmeseország jókáderei véletlenül sem tudják mikor kell abbahagyni a pofonfa rázást legalább néhány pillanatig. Itt van nekünk/nekik az AB által elkaszált regisztráció, aminek hírével teleszaladt az európai sajtó, és amiről a Fidesz frakció hangosbeszélője, Rogán Tonyó megmondta: most az egyszer nem leszünk olyan sudribunkók amilyenek általában vagyunk, és elengedjük a témát. Elegánsan, vagy mi, legalábbis kivételesen igyekszünk úgy tenni, ahogy az egy jogállamban mindennapos gyakorlat kéne legyen. Kicsit megülünk, mint kisz titkár korunkban a videó diszkó képernyője előtt, benyeljük amit ilyenkor be kell, oszt' majd megy minden tovább. Igen ám, de a csatolt részek nem érik fel ésszel, hogy a kétharmad kivárásara játszik és csöndességet igényelne, hozzájuk nem jutott még el a körlevél, hogy ne hétköznapi parasztkodjatok ahogy szoktunk, viselkedés van meg jó modor faszikáim.

A kitaposott ösvény pedig megkívánja, hogy a hűbéresek nyomban tiltakozni kezdjenek: Mi az már, hogy az Origó - az ország egyik vezető hírportáljaként - merészeli megírni ami a tudomására jutott az AB döntésről annak hivatalos bejelentése előtt egy nappal? Mivamivamiva, he?! Ez csak nyolcmillió határon belüli választópolgárt és néhány százezer határon túlit érint, nehogy már azonnal értesüljenek róla ahogy a témáról bármi hír van. Pont elég, ha a kormánykoala felé szivárognak az infók, ők már december közepén azt is tudták milyen szavazati arányú lesz a kasza, de ez a félázsiai népség várjon a sorára, végül is csak az alapjogaikról van szó! Oda lesz a bíráskodás tekintélye, nem elegáns, piha(!) ti pernahajderek!

Általában megvan az embernek az a rossz szokása, hogy egy ilyen kirohanás alkalmával megnézi ki mondja azt, és mit mond egész pontosan.

Mit tudom én, mennyire szerencsés a Semjén vezette KDNP-nek tekintélyről beszélni, mikor a kereszténység sátánszakértő lándzsája párhuzamosan a szájtépéssel veszíti el a sajátját, mert a fránya píécsdível kapcsolatban újabb fura körülmények láttak napvilágot. Ezen kívül amikor a bíráskodás tekintélyéről értekeznek azért csak felködlik, milyen gyorsan és határozottan vágták vissza a jogköröket a manyup einstandot elkaszálni szándékozó határozat után, és persze Viktor legutóbbi vállrántós performansza is a hajléktalanok jogairól szóló döntés ügyében. Ezek után a kirohanáshoz minimum szükség van a rinocérosz ülőgumójáról génlízingelt arcbőrre és a kötelező gyónásra, majd a kirótt penitencia haladéktalan teljesítésére.

ner.jpg

Ettől a szemforgatástól kevés gyomorforgatóbb dolog elképzelhető, de nem hiába vannak a Pártnak gondosan válogatott káderei, ha egymásra kell licitálni tahóságban az nagyon megy. Felmondott D. Tóth Kriszta - így a hír, de, mivel a közmédiáról beszélünk azért ez nyilván nem ilyen egyszerű. A kézivezérlésből és felszólításra, meghatározott irányvonalon szerkesztésből neki is elege lett, valószínűleg nem akarta megérni, hogy meghívott vendéget vagy végső esetben őt magát fotosoppolják ki a műsorból. Az elkeseredettség meggondolatlanságot szül, D. Tóth Kriszta marokra kapta a szaros bilit és lendületből falhoz vágta: káosznak merészelte nevezni szentséges munkahelyét.

Reakció? Ez nem elegáns, mondták a fotosopperek, mert Opera előtt rossz felé nézni, híreket retusálni az elegáns, de, hogy ezt és az uralkodó viszonyokat káosznak nevezze valaki, na az mindennek a legalja.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem sallerra nyílik a kezem mikor egy besúgó, mint Böröcz eleganciáról moralizál. Különösen, ha eszembe jut amit a retusmentes közmédiáért tüntető Tiszta Kezekkel művel, karácsonyi muszáj zenétől a nővel szembeni, sérüléssel járó fizikai erőszakig. Mintha azon fintorogna, hogy nem azért nem iszom meg a pohár taknyot, mert hajszál van a tetején, hanem mert erre valaki felhívta a figyelmet, és úgy már nem elég elegáns, ha eltartom a kisujjam közben, mint egy félreértett kádárista dzsentri. Az nem fog meglepni, ha holnap Semjén Zsolt keresztényüldözésnek nyilvánítja a regisztráció elkaszálását. De, hogy 2012-ben, egy magát kommunistaellenesnek kikiáltó kormány évekig hagyja, hogy a pártállam besúgója ámokot fusson, és eleganciáról oktasson ki bárkit ebben az országban, arra nem találom a szavakat.

Illetve, de, itt tolakodnak hosszú sorban, ám ha mind leírnám az nem blogposzt lenne, hanem a Káromkodás Enciklopédiája. Az meg nem lenne elegáns, ugyebár.


http://varanus.blog.hu/2013/01/06/moralis_fintorgas_a_szarkupac_folott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha társaságra vágyik, menjen a járási hivatalba!
  2013-01-06 11:31:46, vasárnap
 
  Ha társaságra vágyik, menjen a járási hivatalba!

MTI

2013. január 6., vasárnap 10:28 |


Jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Azt mondta, zökkenőmentes volt a járási hivatali rendszer elindulása, amit önmagában véve is várakozáson felülinek tart, számolt ugyanis azzal, hogy az első munkanapokon komoly funkcionális problémák lehetnek. Kisebb fennakadások voltak ugyan - elsősorban az okmányirodáknál -, de ezek is elenyészőek - tette hozzá.

A közigazgatás "új kultúrájáról" szólva a tárcavezető azt mondta: "sokan hátrányként szokták megfogalmazni, hogy ha túl kedvesek vagyunk az ügyfelekhez, akkor odaszoknak, és akkor is ott lesznek, ha nincs semmilyen elintéznivalójuk". Navracsics azt mondta: ezt nem tartja problémának: igenis, "ha valaki társaságra vágyik, bármilyen abszurdnak tűnik is a feltételezés, hadd menjen" az adófizetők pénzéből fenntartott hivatalba.

A cél ugyanis szerinte éppen az, hogy az ügyfél azt szokja meg, hogy az államtól, az állam embereitől kedves, türelmes, tisztelettudó hozzáállásra számíthat. Meg kell változtatni azt a viszonyrendszert, hogy a polgár ellenfelének tekinti az államot - mondta.

http://index.hu/belfold/2013/01/06/ha_tarsasagra_vagyik_menjen_a_jarasi_hivatalba /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.