Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Egy kis nosztalgia
  2013-01-07 22:45:00, hétfő
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Videók  
Egy kis nosztalgia
  2013-01-07 22:42:15, hétfő
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Videók  
Egy kis nosztalgia
  2013-01-07 22:40:26, hétfő
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Videók  
Egy kis nosztalgia
  2013-01-07 22:38:24, hétfő
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Videók  
Egy kis nosztalgia
  2013-01-07 22:32:23, hétfő
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Videók  
Csabai karajos hidegtál
  2013-01-07 19:55:04, hétfő
 
  Csabai karajos hidegtál

Hozzávalók:
4 adag majonézes saláta /franciasaláta, majonézes burgonya, orosz hússaláta... stb/
1 kg karaj csont nélkül
1 szál csabai csípős kolbász
grill fűszerkeverék

étolaj
A díszítéshez:
lollo saláta
kígyó uborka
paradicsom
lilahagyma
póréhagyma

Elkészítés:
A karajt lehártyázzuk, befűszerezzük, hosszú, vékony pengéjű késsel hosszában felszúrjuk, és betöltjük a kolbásszal. Tepsibe tesszük, olajat és kevés vizet öntünk alá. Lefóliázva kb. 50 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és 15-20 percre visszatesszük, míg szép színt kap. Hagyjuk kihűlni.

Szeletelőgéppel vagy késsel vékonyan felszeleteljük a hideg húst. Egy tálra vagy tálcára a salátából dombot formázunk, és erre szép sorban, félig takarásban felrakjuk a karajszeleteket.

A zöldségekkel ízlésünk szerint feldíszítjük a tálat. Jó étvágyat kívánok hozzá!





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Orosz hússaláta III.
  2013-01-07 19:51:30, hétfő
 
  Orosz hússaláta III.

Hozzávalók:
40 dkg soproni felvágott
1 nagy fej vöröshagyma
4 db közepes savanyú uborka
10 db tojás
1 kg héjában főt burgonya
1 kis üveg zsenge cukorborsó
20 dkg majonéz
2 nagy pohár tejföl
őrölt feketebors


Elkészítés:
A felvágottat, a hagymát, a savanyú uborkát, a megpucolt és kihűtött főtt burgonyát és főtt tojást apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk az üveges cukorborsót lé nélkül. Ráöntjük a majonézt és a tejfölt, őrölt feketeborssal és sóval ízlés szerint ízesítjük, majd jó alaposan összekeverjük.

Egy napot a hűtőben érleljük, majd fogyasztható.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Tihanyigabyka küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Gesztenyés-habos őzgerinc
  2013-01-07 19:45:20, hétfő
 
  Gesztenyés-habos őzgerinc

Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza
15 dkg vaj
2 evőkanál rum
20 dkg porcukor
A krémhez:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 dl tejszín

Elkészítés:
A gesztenyemasszát a porcukorral, vajjal és a rummal összegyúrjuk. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük, és a gesztenyemasszát belenyomkodjuk. Egy keveset hagyjunk ki belőle, ez lesz majd a díszítés, illetve ezzel fedjük be a tetejét.

A közepébe kis vályút készítünk, és a krémet belesimítjuk. A meghagyott gesztenyemasszát a krémre simítjuk, hideg helyre tesszük.

Ha megdermedt, kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, tejszínhabbal díszítjük, majd felszeleteljük.





Megjegyzés:
A receptet Huboda Vilmosné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Ajo blanco (andalúz fokhagymaleves)
  2013-01-07 19:36:52, hétfő
 
  Ajo blanco (andalúz fokhagymaleves)

Hozzávalók:
15 dkg hámozott mandula
1 l tej
4 nagy gerezd fokhagyma
1 vastagabb szelet fehér kenyér
2 evőkanál olívaolaj

őrölt fehér bors
5 dkg pirított fenyőmag
néhány szem szőlő a díszítéshez

Elkészítés:
A lehéjazott mandulát megdaráljuk, egy éjszakára tejbe áztatjuk, majd áttörjük, és a megtisztított fokhagymával meg a fehér kenyérrel turmixolva sűrítjük. A hideg krémlevesbe ízesítésül olívaolajat csorgatunk, sózzuk, borsozzuk, és pirított fenyőmaggal meg szőlőszemekkel díszítve, jéghidegen tálaljuk.





idő: 20 perc + áztatás + hűtés
1 adag: 465 kcal

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Grillezett csirkemell sült zöldségekkel
  2013-01-07 19:22:45, hétfő
 
  Grillezett csirkemell sült zöldségekkel

Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
1 db padlizsán
2 db cukkini
2-3 szál sárgarépa
2 szál póréhagyma
4 db paprika
grill fűszerkeverék
olívaolaj
durvára darált bors


Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, grill fűszerkeverékkel, durvára darált borssal megszórjuk. A padlizsán- és cukkiniszeleteket megsózzuk, és hagyjuk 10-15 percet állni.

Grillen vagy serpenyőben szép pirosra sütjük a csirkemelleket. A zöldségeket grill vagy zöldség fűszerkeverékkel megszórjuk, hirtelen átpirítjuk,.

Tálalásnál a melleket a sült zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 172 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 7537
  • e Hónap: 12575
  • e Év: 142282
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.