Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Egy főiskolai tanár: 'Egyre gyakrabban meggyőződöm arról, a
  2013-01-08 21:11:14, kedd
 
 


Egy főiskolai tanár: 'Egyre gyakrabban meggyőződöm arról, a diploma és az intelligencia köszönő viszonyban sincsenek'
2013. január 07. 12:20
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

rusztikus_konyv.jpgBár ne lenne, mégis örökzöld témája rovatunknak az oktatás szó szerinti felszámolásának ismertetése, bízva, hátha halló fülekbe cseng vészkiáltásunk, hiszen ordítanunk kell a fájdalomtól, ha arra gondolunk, hogy punkba öltözött, műkörmeivel tollszárat rágcsáló, agyonpúderezett, szó szerint funkcionális analfabéta főiskolai hallgató is kaphat diplomát, akinek ha tanára azt mondja, írja fel a zárthelyire, hogy NÉV, SZAK, megszólal: 'Elnézést! Évszak?'.
lohere
Nem kell ma már sem Madáchot, sem Huxleyt vagy Orwellt olvasni ahhoz, hogy rádöbbenjünk, a cél a torzban való gyönyörködtetés, amint erről a minap egy főiskolai tanár névtelenül a szegedma.hu honlapon saját tapasztalatai alapján Miért nem tud már röhögni sztoriján a főiskolai tanár?című glosszájában így számolt be:

- Egy vidéki főiskolán tanítok. Sajnos egyre gyakrabban meggyőződöm arról, a diploma és az intelligencia (ész) köszönő viszonyban sincsenek. Zh-t [zárthelyit - Ifj. T. L.] írattam az elsősökkel. A terembe belépve kiszúrtam egy 'kislányt', aki tök punkba öltözve, műkörmeivel a tollba kapaszkodva púderezte az orrát! Hát, nem mindegy, hogyan ír 0 pontos zh-t az ember lánya!

Na, miután 'kigyönyörködtem' magam, mondom, írják fel a papírra, hogy NÉV, SZAK, és éppen folytatnám a sort, mire a kislány megszólal: Elnézést! Évszak?.

Gondoltam, nagy az Isten állatkertje, persze, a többiek sírva röhögtek, ő meg abszolút nem értette, hogy min. Mondtam neki, hogy igen, az évszakot kell felírni, a hónapot, a napot, a Duna vízállását Paksnál, a Barátok közt tegnap esti epizódjának öt soros összefoglalóját és a műkörmöse mobilszámát. Gondoltam, ennyi baromságra csak veszi a lapot. Tévedtem. Az tűnt fel, hogy mag a többiek a kérdésekre várnak, ő már buzgón ír, és láss csodát, minden adatot megkaptam, kivéve a vízállásjelentést, mert arra azt írta: 'Tudom ám, hogy ez beugratós kérdés, mert Paks a Tisza mellett van.' Feladtam. Én már nem röhögök, amikor ezt a történetet mesélem. Diplomája lesz!.

Igen, diplomája, amivel ész nélkül is kereshet pénzt, így lehet belőle majdan akár oktatási államtitkár is, pláne politikus, s ha ez utóbbi, csak igazolni fogja Jókait, aki 'Mire megvénülünk' című regényében száznegyvenhét éve így nyilatkozott róluk:

'Hiszen nincs is ennél a mi mesterségünknél [a pékségnél - Ifj. T. L.] szebb, gyönyörűségesebb, háládatosabb. Az Isten áldásával bánunk, a mindennapi kenyeret készítjük. A Miatyánkba a pékek is bele vannak foglalva: 'Add meg minekünk a mi mindennapi kenyerünket!' Van szó még valahol a mészárosokról, a szabókról, a vargákról? No? Imádkozik valaki a húsért, a kabátért, a csizmáért? Hadd halljam! De a mindennapi kenyérért, ugye, imádkoznak? Hát a Ratsherrekről [városi tanácsosok, ma önkormányzati képviselők - Ifj. T. L.] szól-e valahol az imádság? No, mi? Ki tud róla?
Valamely fiatal legény odavágott:
- Igenis: 'De szabadíts meg minket a gonosztól!'.'

Mégis miért? Válaszol olvassuk Mikszáthot, az 'Egy választás Magyarországon, vagy a körtvélyesi csíny' című, száztizennégy évvel ezelőtti regénye alábbi dialógusát, amelyben Kovinyi úr a gyakori körtvélyesi időzések alatt megismerkedett a legidősebb Röszkey kisasszonnyal, és egy szép napon beállított annak apjához, hogy megkérje kezét, miközben így mutatta be 'üzleti filozófiájá'-t:

- A királyi tanácsos úr ünnepélyes arcot vágott, leültette Kovinyi urat, atyai hangon kikérdezte:
- És mire bazírozza öcsémuram, a házasságot?
- Hogy értsem ezt?
- Hát én úgy értem, hogy a házasság szentség, mindenesetre - és a kezeit dörzsölte és szemeit égre emelte (mert a nagyságos úr nagy katolikus). - Kétségen kívül szentség, de hogy is fejezzem ki magam korrekte, szükséges hozzá a 'speiz' is.
- Na, természetesen - felelte Kovinyi nyugodtan.
- Miből akarnak élni?
- Egyelőre birtokomból és egyéb jövedelmeimből - felelte Kovinyi.
- Az önök megyéjében mostoha a föld. Mennyi az ön évi jövedelme?
- Jó esztendőben kétezer forint.
Az öregúr szaporán pislogott apró szemeivel.
- És rossz esztendőben? - kérdé mélabúsan.
- Rossz esztendőben háromezer.
- Hogy lehet ez? - ütötte föl a fejét élénken.
Kovinyi titokzatosan mosolygott, de nem felelt.
- Miképp érti? - ismétlé Röszkey. - Az ördögbe is, nem szeretem a rébuszokat találgatni.
- Beszélhetek bizalmasan?
- Magától értetődik.
- Ínséges esztendőben adományok özönlenek a vidékünkre, és én vagyok a kiosztó bizottság elnöke.
Röszkey a fejére ütött, mintha meg akarná magát büntetni, mintha azt mondaná magának: 'Nagy szamár vagy, Röszkey, hiába vagy királyi tanácsos', de hangosan csak ennyit mondott:
- No, no.'

Lehet, hogy nem polgárpukkasztó rémségeket, hanem az eljövendő valóságot látta maga előtt Jókai és Mikszáth, azokat a punkba öltöző, műkörmeikkel tollszárat rágcsáló, agyonpúderezett, szó szerint funkcionális analfabéta főiskolai hallgatókat, akik most még csak zárthelyiket írnak, aztán diplomáznak, hogy végül üzleti filozófiájukkal mindent és mindenkit tönkretegyenek?


http://www.hunhir.info/?pid=hirek&id=60791
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem a Bayer cikk a gáz, hanem a cigány értelmiség hozzáállás
  2013-01-08 20:39:41, kedd
 
  Nem a Bayer cikk a gáz, hanem a cigány értelmiség hozzáállása
2013. január 08. 17:36
Kostás Roland - Hunhír.info

"Felháborító és ízléstelen provokációnak+ tartja az MSZP roma tagozata Bayer Zsolt szombati írását. Mi meg felháborítónak és ízléstelennek tartjuk a szocion cigány értelmiség hozzáállását a cigánybűnözés kérdésköréhez, mert nem a cigányok által elkövetett bűncselekmények megelőzést szorgalmazzák, hanem lovat adnak a cigánybűnözők alá.

A szoconok roma tagozata iszonyú ajvékolást csapott amiatt, hogy a fideszes Bayer Zsolt ki merte mondani az igazságot. Ezzel is bebizonyították, hogy saját népüket is politikai hangulatkeltésre politikai eszközként használják, és nem abban érdekeltek, hogy csökkenjen a cigányok által elkövetett bűncselekmények száma, hanem a hisztériakeltésükkel tovább nehezítve a cigány-magyar ellentét megoldását a cigánybűnözők aktivizálódását segítik elő. Kussolni kellett volna szocion cigányok, mert ti nem jót akaró értelmiségiek, hanem szutyok átokásók vagytok, akik a cigánybűnözők pátyolgatásával a társadalom alapjait rendítitek meg.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60839
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: Nyilvánítsák terrorcselekménnyé a kábellopásokat!
  2013-01-08 20:36:56, kedd
 
  2013-01-08. 12:49
Jobbik: Nyilvánítsák terrorcselekménnyé a kábellopásokat!

2013. január 4-én ismét kábellopás történt a 6-os (ráckevei) HÉV, valamint az 51-es villamos vonalán.
Csak emlékeztetőül egy-két dátum, amikor a HÉV 6-os vonaláról kábelt loptak a tavalyi esztendőben: 2012. augusztus 22., augusztus 27., szeptember 2., november 5., november 30. Úgy látszik, hogy még az állandó helyszínen ismétlődő bűncselekmények sem keltenek feltűnést a magyar hatóság és a kormány számára! A többi időpontot már nem is sorolom, minek? Úgyis süket fülekre talál!
Mivel az ilyen jellegű bűncselekmények bármikor tragédiával is végződhetnek, a Jobbik következetesen kitart azon javaslata mellett, hogy a kötöttpályás közlekedés területén, a kábellopások megelőzése érdekében, a közlekedés biztonságát veszélyeztető bűncselekményeket minősítsék terrorcselekménynek.
Több mint feltűnő, hogy az évek óta folyamatosan szaporodó kábellopások felderítésének nincs megnyugtató eredménye.
Ezért ismételten felhívjuk a kormány és a hatóság figyelmét arra, hogy mielőbb tegyen érdemi intézkedést az ilyen jellegű bűncselekmények felszámolása érdekében. Ébredjen fel téli álmából, és a kábellopások felszámolása terén is legyen olyan hatékony és következetes, mint a Magyar Gárda üldözése során.
Nem is olyan régen - 2012 augusztusában - Vitézy Dávid a Budapesti Közlekedési Központ vezetője a következőket nyilatkozta: több országban tevékenykedő, félvilágot behálózó maffiahálózat, bűnszervezet fosztogatja a BKV-t.
Teljesen igaza van! Éppen ezért feltesszük a kérdést Pintér Sándor belügyminiszter úr részére: Kik a magyarországi maffiahálózat vezéregyéniségei? Meddig kell még elviselnünk ezeket a garázdaságokat? - írja közleményében Korondi Miklós országgyűlési képviselő (Jobbik).

További részletek: http://kuruc.info/r/2/106392/#ixzz2HPlC7LEY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mert nincs cigánybűnözés: Harmincszor törtek be
  2013-01-08 20:32:14, kedd
 
  Mert nincs cigánybűnözés: Harmincszor törtek be
2013. január 08. 17:47
Hunhír.info

Lezárta a rendőrség azt a nyomozást, amit két férfivel és egy nővel szemben indítottak, akik 2011 októbere és 2012 márciusa között 30 betörést követtek el Móron és környékén. Az ügy iratanyagát a napokban vádemelési javaslattal küldik majd meg az illetékes ügyészségnek - értesült a HavariaPress. Az elkövetők véletlenül cigányok, mint minden olyan mai esetben is, amely elérte a média ingerküszöbét.


2012. február 29-én fogta el a rendőrség azt a két férfit és egy nőt, akik a nyomozás adatai szerint 2011 októbere és 2012 márciusa között 30 betörést követtek el Móron és környékén, Bakonycsernyén, Fehérvárcsurgón, Bodajkon, Kincsesbánya-Rákhegyen, illetve Csákberényben.

A trió tagjai családi és hétvégi házakba, üzletekbe, raktárakba, gyógyszertárba és vendéglátóhelyekre törtek be. Volt, ahonnan értékszerzés nélkül távoztak, de akadt olyan bolt, ahová másodszor is visszatértek, és összesen másfél millió forint értékben vitte el árut. Az épületekbe az ajtókat, vagy ablakokat befeszítve jutottak be, majd válogatás nélkül vitték, amit találtak, élelmiszerektől kezdve a műszaki cikkekig.

A zsákmány nagy részét továbbadták, de a házkutatás során sok ellopott tárgy előkerült, ezeket a rendőrség visszajuttatta tulajdonosaiknak. A gyanúsítottak kihallgatásuk során részben beismerő vallomást tettek, jelenleg mindhárman szabadlábon védekeznek. A rendőrség a nyomozást kedden lezárta, a z ügy több száz oldalas iratanyagát a napokban vádemelési javaslattal megküldi a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek.

Harminc betörés mellett szabadlábon, mert különben megorrolnak a jogvédők, ajvékolnak a liberális értelmiségiek, aztán ettől úgy fél a megfeleléskényszeres kormány, mint a hithű zsidó a csülöktől.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60840
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Hofi Gézájáról szólt a mai nap: főnökei egy része elha
  2013-01-08 20:27:16, kedd
 
  2013-01-08. 17:41
Orbán Hofi Gézájáról szólt a mai nap: főnökei egy része elhatárolódott tőle, Gój "Hanukázó Motoros" Imre megvédte

A forgatókönyv ismét a szokásos volt: mivel sem két hét, sem két év alatt nem lett rend, s a kormány szeretett cigányai ugyanúgy gyilkolásznak, mint korábban, a Fidesz úgy érezte, valahogy meg kell nyilvánulni a szavazók irányába, hogy elhitessék, nem csak a gyilkolászók fontosak számára, hanem a magyarok is, akiknek a szavazataiért rendre ácsingóznak, de a védelmük érdekében semmit sem tesznek - így Bayer ismét szabad kezet kapott: írjon valami keményet, nehogy még több kiábrándult fideszes lássa be: csak a Jobbik akar fellépni a cigánybűnözés ellen.

Zsolti pedig, aki a fideszes parancsot ugyanúgy teljesíti, mint tette azt népszabadságos korában a (látszólag) másik irányból jövővel, készséggel - és nyilván jó pénzért - engedelmeskedett (még be is vallotta később az említett Jobbik-ellenes taktikázást).
(Érdemes egyébként megjegyezni, hogy Orbán és Deutsch barátja írhat ilyet, amikor a pártérdek megkívánja, de a Kuruc.infót, mely ezt teszi évek óta, üldözni kell, megpróbálni betiltani, majd törvényt fogadni el a blokkolásáról. A baj ugyebár az a "szélsőségesekkel", hogy mi valóban a probléma felszámolása érdekében tesszük ezt, nem pedig szavazatokért és állami milliárdokért.)
A többit is ismerjük már. A ballibek felháborodtak, néhány fideszes elhatárolódott, 1-2 zsidó tüntetett, és most elégedetten dől hátra a narancsos birkahad: végre valaki a Fideszből meg merte mondani, de jó lesz most ettől nekünk...
Első Bayer-cikk: "Az állatok meg ne legyenek"
"A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön. Ha valamiért ebben akadályoztatva érzi magát, gyilkol. Az kell neki, amit meglát. Ha nem kapja meg azonnal, elveszi és gyilkol. A cigányok ezen része bármiféle emberinek nevezhető kommunikációra képtelen" - írta meg szombaton a teljesen nyilvánvaló igazságot Orbán Hofi Gézája. Mert neki szabad, s neki is csak akkor, ha megengedik, hadd örüljenek a birkák, hogy "nálunk" ezt is ki lehet mondani. (Ismerős, nem?) Ki lehet mondani, mikor szavazatot szerezni vagy megtartani lehet vele. Vagy megpróbálni elvenni egy jobbikos alaptémát. De tenni ellene bármit is? Ugyan már... Sőt még több pénzt nekik, meg európai cigányközpontot!
A hisztériát kiváltó mondata a cikknek: "Az állatok meg ne legyenek. Sehogyan se. Ezt kell megoldani azonnal és bárhogyan!"
Azzal az alapvető ellentmondással persze senki ne törődjön, hogy ugyanez a Bayer Zsolt isteníti rendszeresen a kormányt, s szervez békemenetet mellette, miközben nagyon jól tudja, hogy esze ágában sincs semmit tenni a cigánybűnözés ellen. De hát egy jó fizetés felold mindenféle ellentmondást a "félig sváboknál"...
A forgatókönyv második része: támadnak a ballibek, az Orbán-imádók meg örülnek, hogy végre nem csak nagykoalícióznak velük, hanem meghurcolják a hős fideszeseket az igazságért
LMP:
Az LMP véleménye szerint Bayer Zsoltnak a szombati Magyar Hírlapban megjelent "Ki ne legyen?" című cikke kimeríti a közösség elleni izgatás tényállását. A Lehet Más a Politika úgy gondolja: a Fidesznek el kellene gondolkoznia azon, hogy egy demokratikus párt megtűrheti-e soraiban Bayer Zsolt újságírót. Schiffer András hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, pártjuk álláspontja szerint akár a gyalázkodó tartalmú vagy a rasszista beszéd is belefér a szólásszabadságba. A határ ott van, amikor valaki tevőlegesen uszít egy meghatározott társadalmi csoport elleni cselekedetekre - közölte.
DK:
A DK alelnöke szerint Bayer Zsolt "egy gyalázatos bűnügy kapcsán az európai demokráciákban elfogadhatatlan hangon, minősíthetetlen módon" fogalmazott a magyarországi cigányságról. A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy emelje fel a szavát Bayer Zsoltnak a szombati Magyar Hírlapban megjelent írásával szemben, és nyilvánítsa ki, hogy annak hangvétele nem fér össze a kormánypárt politikájával. Niedermüller Péter, a DK alelnöke hétfőn eljuttatott nyílt levélben felidézte, hogy Rogán Antal beszédet mondott az antiszemitizmus elleni tömegtüntetésen december elején. Véleménye szerint ezért elvárható, hogy a frakcióvezető - ha komolyan gondolja, amit akkor mondott - a Bayer Zsolt "förtelmes" írásában kifejeződő "mélyen embertelen, aljas szemlélettel szemben" is felemelje a szavát.
Bajnai:
Jobb- és baloldali demokraták egységes kiállását sürgeti Bayer Zsolt szombati írása miatt Bajnai Gordon. A Haza és Haladás Egyesület elnöke az MTI-nek kedden küldött közleményében azt írta: a publicista foltot ejtett a Fidesz és Orbán Viktor becsületén, ezért "Magyarország joggal várja el tőlük, hogy letöröljék azt". A volt kormányfő felidézte, hogy a magyar politikai élet képviselői tavaly decemberben korábban nem látott egységet mutattak: a jobbikos Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalása miatt rendezett, nácizmus elleni tüntetésen rajta kívül Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető és Mesterházy Attila, az MSZP elnöke is felszólalt. Ma ugyanerre az egységes kiállásra van szükség - írta Bajnai Gordon, hozzátéve: tűrhetetlen, erkölcstelen és embertelen, hogy Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban megjelent írásában "állatoknak nevezte honfitársaink egy csoportját".
Egy kis bónusz:
Felháborító és ízléstelen provokációnak tartja az MSZP "roma tagozata" Bayer Zsolt szombati írását. Közleményükben azt írták, a Magyar Hírlapban megjelent publicisztika célja a figyelemelterelés is lehetett. "Közel van a következő választás, a Fidesz-kormány ámokfutása miatt Magyarország közigazgatási, oktatási, gazdasági és társadalmi viszonyait tekintve is romokban hever, és erre fideszes tollnokok provokációval, figyelemeltereléssel reagálnak" - olvasható. Az MSZP "roma tagozata" kiemelte, hogy a magyar társdalom az elmúlt időszakban kifejezésre juttatatta: "nem kér a gyűlöletből, az antiszemitizmusból és a rasszizmusból, bárhogyan is legyen az becsomagolva". Arra is kitértek, hogy támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely a "gyűlöletbeszéd megállítását" célozza.
A forgatókönyv harmadik része: néhány fideszes is elhatárolódik, de az igazi szavazók "tudják", hogy ez csak a Nyugatnak és a libsi szavazóknak szól, s tovább örvendeznek a "fideszes keménység" miatt
Navracsics:
Elítéli Bayer Zsolt szombati írását Navracsics Tibor miniszter, aki szerint ilyen embernek "nincs helye egy közösségben". "Mélyen elítélem ezeket a mondatokat" - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azzal kapcsolatban, hogy Bayer Zsolt a szombati Magyar Hírlapban a szigethalmi késelés kapcsán állatokhoz hasonlította a cigányokat. Navracsics Tibor azt mondta, bár ő maga nem olvasta a szóban forgó cikket, de úgy gondolja, hogy "minden demokratikus közösségi elvet megcsúfol, amiben hiszünk", ugyanis senkit nem szabad származása alapján megítélni. "Ha ezeket Bayer Zsolt komolyan gondolja, ezek a demokráciát sértő dolgok" - mondta a miniszter. A műsorvezető Kálmán Olga kérdésére, miszerint van-e helye a Fideszben Bayer Zsoltnak, Navracsics Tibor azt mondta: "úgy gondolom, olyan embernek nincs helye egy közösségben, aki emberek egy csoportját állatnak tartja".
Deutsch:
Bayer Zsoltot is elítéli Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő, amiért a szigethalmi késelés ügye kapcsán cigányozott - közölte a zsidó politikus Twitter-oldalán. Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő az MTK sportklub elnökeként adott ki korábban egy közleményt a Szigethalmon egy szilveszteri buliban megkéselt fiatal sportolókkal kapcsolatban. Akkor azt írta, "elutasítják azokat a kijelentéseket, amelyek az MTK fiatal sportolójának, Sávoly Gergőnek a tragédiája kapcsán gyűlölködő, rasszista nézeteket fogalmaznak meg", és "szégyellje magát mindenki, aki egy 17 éves sportoló életveszélyes sebesülése kapcsán nem az együttérzés, hanem a gyalázatos cigányozás hangján szólalt meg". Deutsch Tamás hétfő este a Twitter-oldalán közölte: "a Sávoly Gergő megkéselése után kiadott MTK-közleménnyel megegyezik a személyes meggyőződésem. A véleményem mindenkire vonatkozik. Bayer Zsolt barátomra is".
Selmeczi:
A közélet szereplőinek nem szabad indulatból nyilatkozniuk vagy írniuk - kommentálta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője Bayer Zsolt a szombati Magyar Hírlapban megjelent cikkét. Azt mondta, egyelőre nem tud Bayer elleni eljárásról a Fideszben.
Bayer Zsolt újságíróként írta az ominózus sorokat egy független napilap publicisztikai rovatában - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella, hozzátéve ugyanakkor azt, hogy a Fidesz megérti bizonyos bűnügyekkel összefüggésben a társadalom indulatait, de egy közszereplőnek nem szabad indulatból írni vagy nyilatkozni.
Azzal kapcsolatban, hogy Bayer Zsolt Fidesz-tag is egyben, a szóvivő közölte, a kormánypárt minden esetben az alapszabályában foglaltak szerint jár el, így ha egy tag úgy gondolja, eljárást akar indítani a párton belül, megteheti, de egyelőre nem tud ilyenről beszámolni.
Széles és Stefka:
Széles Gábor tulajdonos és Stefka István főszerkesztő levele az olvasókhoz (részlet): Mindig is vallottuk, most is valljuk, hogy az antiszemitizmus és a rasszizmus csak gyűlöletkeltésre és a társadalmon belüli feszültségkeltésre alkalmas. A publicisztika véleményműfaj - a hír szent, a vélemény szabad. Bayer Zsolt írása is publicisztika volt, saját véleményét írta meg, amely nem tükrözte a lap véleményét. Megjegyezve, hogy szavait tudatosan, rosszindulatúan félremagyarázták. Ha újságíró kollégánk néhány gondolata mégis félreértésre adhatott okot, akkor azért elnézést kérünk minden érintettől, olvasótól. Tudjuk, hogy a Magyar Hírlap elleni támadásnak nem titkolt célja a jobboldali egység megbontása, a Békemenet szervezőinek lejáratása, a többségi társadalom demokratikus erőinek megkérdőjelezése. Ezért a lap továbbra sem adja fel azt a célját, hogy az ország problémáiról, súlyos gondjairól, a valós helyzetről tájékoztassa olvasóit. Elítélünk minden rasszista és antiszemita megnyilvánulást. Még fokozottabban figyelünk arra, hogy olyan írás ne jelenjen meg, amely gyűlöletkeltésre adhat teret akár a jobb akár a baloldal számára. (Kiemelés az eredeti szövegben - a szerk.)
Második Bayer-cikk: A magyarázat és a magyarázkodás
A magyarázat: "Miért írok olyat, amiből garantáltan balhé lesz? (...) Azért, hogy ne a Jobbik tematizálja ezt az egész kérdéskört a maga bornírtságával."
A magyarázkodás: "Nem, nem akarom likvidálni a cigányságot, sem egy részét, sem egyetlen cigányt. (...) Azt akarom, hogy ők ne legyenek, igen. Ne legyenek velünk, ne legyenek közöttünk. (...) Nem akar itt senki likvidálni sem cigányt, sem zsidót, sem feketét, sem arabot, sem senkit. S ha valaki likvidálni akarna, jómagam és a pártom állna elsőként ennek útjába, tetszik ez nektek vagy sem, nem érdekel."
(Lehetőleg - más fegyver híján - majd ne vádoljon azzal, hogy kiragadtunk mondatokat az írásából, a végigolvashatóság érdekében senki nyilatkozatát nem idéztük teljes terjedelmében, aki pedig a Kuruc.info oldalára el tudott látogatni, az a Magyar Hírlapot is megtalálja - a szerk.)
A "tüntetés" és a bajban megismerhető gój barát:
Nagy tömeget vártak
Kedden 14 órára várták a Magyar Hírlap elé a "Bayer Zsolt-jelenség" ellen szervezett flashmob kieszelői azokat, akiket felháborítanak Bayer Zsolt cikkei. Különösen a múlt szombati véleménycikk. A kedd délutáni akcióról elöljáróban a szervező azt mondta: nagyobb táblákon "ismert népirtáshelyszínekről" szóló mondatokat írnak ki, amivel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy "a népirtások is uszítással kezdődnek, illetve arra, hogy a történelem során ez rengetegszer megismétlődött, mégsem tanulunk belőle". "Szeretnénk megmutatni, milyen veszélyes következményei lehetnek annak, ha a cigányokat állatnak hívjuk" - mondta Köves Nóra, a flashmob egyik szervezője. Szervezőtársával, Marton Anna Borbálával együtt azt szeretnék, ha a társadalom fellépne az ilyen jelenségek ellen. A két kezdeményező az ELTE-n tanul nemzetközi emberi jogot. A megmozdulást magánemberként szervezik. Mikor hétfőn kitalálták a flashmobot, még csak hozzávetőleges tíz résztvevővel számoltak, ám az akció híre gyorsan terjed, így "jóval nagyobb tömeg várható" - közölték a tüntetés előtt.
Nem lett nagy tömeg
A HVG beszámolója: A flashmob kezdete előtt 20 perccel a rendőrök többen voltak a Thököly úti Magyar Hírlap-székház környékén, mint a Bayer-cikkek ellen tiltakozók - jelentette a helyszínről a hvg.hu tudósítója. Rengeteg újságíró is megjelent a megmozduláson.

A környékbeli ablakokból, a székház ablakából is sok ember követte az eseményeket. Először a szervezők szólaltak fel, majd megjelent Mészáros Imre, a Gój Motorosok vezetője (aki egyébként a Magyar Hírlappal egy cégcsoportba tartozó Echo TV munkatársa), aki igazat adott Bayer Zsoltnak, és nehezményezte, hogy a magyarok érdekeit nem védi senki.
Zoom
A közbeszólások hatására Mészáros azt felelte, hogy héberül nem tud, de japánul igen. Mire az összegyűltek arra buzdították egymást, hogy: "mondjátok rovásírással!". Egy idősebb résztvevő azt kérdezte Mészárostól: "Miért zsidózol?". Eközben egy asszony azt kiabálta: "Madarat tolláról, gój motorost barátjáról!"

További részletek: http://kuruc.info/r/2/106404/#ixzz2HPib6RPk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Talán inkább erre kéne fordítani a közpénzt a sorozatos holo
  2013-01-08 17:32:39, kedd
 
  Talán inkább erre kéne fordítani a közpénzt a sorozatos holokonferenciák helyett
2013. január 08. 13:43
Hunhír.info

Élet- és balesetveszélyessé vált a felsőnánai evangélikus templom. A katasztrófavédelem emberei vasárnap zárták le emiatt a Dózsa György utca egy részét, miután a szél erősen kikezdte a már egyébként is rendkívül rossz állapotban lévő épület tetőszerkezetét - tájékoztatott Bognár László polgármester.

A templom felújítására azonban nem az önkormányzatnak, hanem az egyháznak van illetékessége pályázatot benyújtani. Legutóbbi pályázatukat azonban nem tudták erre a célra fordítani.

teol.hu

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60832
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre egy jó hír: Megkétszereződött a magyar zsidó családok
  2013-01-08 17:22:24, kedd
 
  Végre egy jó hír: Megkétszereződött a magyar zsidó családok áttelepülése Ausztriába



Igaz, hogy nem bántja őket senki, de úgy látszik, rádöbbentek, hogy amit a magyarsággal (és a felsorolt országokban) tesznek, az sokáig nem űzhető büntetlenül. Nem a mostani “támadásoktól" (ami lényegében bűnlajstromunk számbavételét jelenti) félnek, hanem előrelátók, s tudják, érzik, hogy mindannak, amit elkövetnek hazánkban és az adott országokban, előbb-utóbb súlyos következményei lesznek! Ez volt mindig is üldöztetésük oka, vagyis kizárólag magukat okolhatják, ha bántják őket. Éppen úgy, mint a cigányok is, akik tűrhetetlen viselkedésükkel vívják ki a dolgos és tisztességes emberek haragját!





Arról már nem szól a hír, hogy a magyarság is menekül itthonról, éppen azok miatt, akik ellehetetlenítették hazai megélhetésüket, mert el akarják venni a magyaroktól Magyarországot!

Ha üldöztetésről beszél valaki, az csakis fordítva létezik, azzal szemben, ahogy a bolsevik és neoliberális média ezt tálalja.

(Híradmin - NIF)

Íme a hír:

A bécsi zsidó közösség vezetője megerősítette, hogy a fenyegetések hatására megkezdődött magyar zsidó családok áttelepülése Ausztriába.

Oskar Deutsch szerint országában megkétszereződött az elmúlt évben az antiszemita incidensek száma, összesen 135 ilyen eset fordult elő, szemben a korábbi 71-el, de a zsidókra nyomás nehezedik más uniós tagállamokban is, írja a Washington Post. Idesorolta Magyarországot, Svédországot, Norvégiát, Finnországot, Franciaországot és Görögországot, mint ahol leginkább veszélynek vannak kitéve a zsidók.

Forrás: 168 óra

http://ideszulettunk.info/vegre-egy-jo-hir-megketszerezodott-a-magyar-zsido-csala dok-attelepulese-ausztriaba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyakóék 36 milliós költségtérítése
  2013-01-08 17:19:35, kedd
 
  Szerencsés-e ha olyan MSZP-s szervez tlitakozást, akinek költségtérítési problémája adódott?
Többször írtam már. Nem adócsaló művésszel kéne aggódni a magánnyugdíjakért! Nem kéne milliárdosként Internacionálét énekelni! 36 milliós kétes ügyletekkel, pedig inkább hallgatni kéne, mert magát a tiltakozást teszik nevetségessé.

Szeretném, ha a jelenlegi kormánnyal szemben olyan tiltakozások lennének, amikben nem sáros maga a tiltakozó. Vagy olyan MSZP-s már nincs is, akinek nincs sara valahol? Ha meg van, akkor mért nem lökik már félre a sáros embereket, hogy legalább a tiltakozásoknak legyen hitele....





Nyakóék 36 milliós költségtérítése

Index

2008. december 9., kedd 09:25 |

Nyakó István és felesége, Nagy Nóra a 2002-2006-os parlamenti ciklusban 36 milliós költségtérítést kapott - írja a Magyar Hírlap. A szocialista képviselő-házaspár ezzel abszolút rekorder.

Nyakó István, az MSZP jelenlegi szóvivője a 2002-2006-os parlamenti ciklusban 4 millió 323 ezer forint szállásdíjtérítést és 13 millió 835 ezer forint utazásiköltség-térítést, azaz összesen 18 millió 158 ezer forintot vett fel. A képviselői költségtérítésre vonatkozó szabályok szerint az összeggel nem kellett elszámolnia, azaz például számlákkal ellentételeznie.

Nyakó korábban adóellenőrként dolgozott. A hivatalosan miskolci lakos MSZP-s képviselő 2002-ben az országos listáról került be a parlamentbe, így helyi képviseleti tevékenységet ritkán kellett ellátnia. A képviselői alapdíján és a két bizottsági tagság után járó díjazásán felül felvett pénzből a Magyar Hírlap kalkulációja szerint évente 164 ezer 876 kilométert utazott.

Ez azt jelenti, hogy az az év minden napján - az ünnepeket is beleértve - kétszer megjárta a Miskolc-Budapest távolságot. Ez csak 126 ezer 290 kilométer, tehát 38 ezer kilométert hivatalos ügyek vagy egyéb intéznivalók miatt még hozzácsaptak. A költségtérítés szerint az év szinte minden napját munkanapként dolgozta végig, miközben a képviselőknek évenként átlagban két és fél hónap nyári, másfél hónap téli és két hét tavaszi szünetük van.

A dolog érdekessége, hogy Nyakó István felesége, Nagy Nóra is képviselő volt 2002 és 2006 között, ő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi listáról jutott be. A parlamenti ciklus alatt három bizottságnak is tagja volt, valamint az Országgyűlés jegyzőjeként is tevékenykedett.

Bár házaspárként éltek (2003-ban házasodtak össze), a költségtérítés szerint mégsem közös autóval utaztak, sőt, egy lakásban sem éltek. Nagy Nóra ugyanis szintén felvette a 13 millió 835 ezer forint utazási költséget, valamint 4 millió 158 ezer forintnyi szállásköltség-térítést.

Nyakó a Magyar Hírlapnak kifejtette, hogy mivel csak később házasodtak össze, megválasztásunk idején két egymástól családjogi értelemben is független képviselő jutott az Országgyűlésbe. A költségtérítést egyébként a képviselők egyenként vehetik igénybe attól függetlenül, hogy házastársak, avagy sem, tette hozzá.

Nyakó István szerint ez pont olyan, mintha egy cég esetében azt vetnék fel, hogy "miért kap az egy helyen dolgozó házastársak közül a feleség teszem azt étkezési hozzájárulást vagy költségtérítést, amikor a férje ezt már megkapta. Egy helyen dolgozó, de két külön jogosultságokkal és feladatkörökkel rendelkező emberről beszélünk a mi esetünkben is."

A lap kommentárja szerint Nyakó házaspár ügye nem egyedi, a képviselői költségtérítéseket végignézve rendre találhatók érdekes számok a hivatalos lakással és állami autóval rendelkező vagy már évek óta a fővárosban lakó képviselők lakhatási és utazási költségelszámolásai között. Az előző ciklus legmagasabb költségtérítését Lázár János fideszes képviselő vette fel.


Szerencsé-e ha olyan MSZP-s szervez tlitakozást, akinek költségtérítési problémája adódott?
Többször írtam már. Nem adócsaló művésszel kéne aggódni a magánnyugdíjakért! Nem kéne milliárdosként Internacionálét énekelni! 36 milliós kétes ügyletekkel, pedig inkább hallgatni kéne, mert magát a tiltakozást teszik nevetségessé.

Szeretném, ha a jelenlegi kormánnyal szemben olyan tiltakozások lennének, amikben nem sáros maga a tiltakozó. Vagy olyan MSZP-s már nincs is, akinek nincs sara valahol? Ha meg van, akkor mért nem lökik már félre a sáros embereket, hogy legalább a tiltakozásoknak legyen hitele....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őrzött zsidó lakóparkból cigánybűnözőt mosdatni...
  2013-01-08 16:57:20, kedd
 
  Őrzött zsidó lakóparkból cigánybűnözőt mosdatni...
2013. január 08. 09:32
Kostás Roland - Hunhír.info

"Jól ismert városi legenda - Bayer Zsolt is előszeretettel ismételgeti -, hogy a gyilkosságok elkövetői között felülreprezentáltak a cigányok. Ez egyszerűen nem igaz, megfelelő elemzések és statisztikák nélkül azonban nehéz lemosni a hasonló kijelentéseket az asztalról" - írja a hiperliboldó Véleményvezér blog a Budai villából cigányozni, című undorítóan kettős mércés, hazug böffenetében.

"Bayer Zsolt esete intő jel kell legyen a magyar közélet számára: a cigánysággal kapcsolatos társadalmi problémák sokkal súlyosabbak és összetettebbek, mint hogy ideológiai alapon kezeljük és megelégedjünk azzal, hogy a hasonló kijelentésekről elmondjuk, hogy rasszisták, uszítók stb. Meg kellene végre ismerni a cigányság valódi állapotát ahhoz, hogy tényeket tudjunk állítani a hasonló kijelentésekkel szemben, végleg lemosva azokat az asztalról. A budai villákból cigányozó demagógokkal ugyanis csak így lehet szembeszállni" - írja a blog.

A cigányság valós állapotát mindenki ismeri. Ha nem nézzük a különböző alfajokat, oláh cigány, beás cigány, és általánosságban beszélünk a cigányokról - úgy, mint teszik a liberális jogvédők, ha a különböző eseteknek kivételesen nem elkövetői, hanem áldozatai a cigányok - akkor bizony ki kell jelentenünk: felülreprezentáltak közöttük a bűnözők, a magyarországi börtönök minimum 80 százalékban velük vannak megtömve. Nincs miről beszélni, hogy mi alapján lehet ezt kimondani: rá kell nézni a fogvatartottakra, aztán egyből látszik. Az nem megy, hogy amikor a milliárdos programokról meg támogatásokról van szó, akkor egyből cigány a cigány, ha meg a bűnözési mutatókról, kanadai és más külföldi bűncselekményekről, akkor egyből magyar. Budai villákból cigányozókról írnak a libsik álszent módon, és erre az a válaszunk: őrzött zsidó lakóparkokból, zsidó magánhadsereg által bevédett gettókból, erődökből és nagypolgári lakásokból könnyű cigánybűnözőt mosdatni. Azok, akik nincsenek kitéve annak, hogy potenciális áldozatai lehetnek a cigánybűnözésnek, azok tépik a legjobban a pofájukat érdekükben. Mert annyira szeretik őket? - Nem! Azért, mert érdekeltek a cigány-magyar ellentét fokozásában abból a megközelítésből is, hogy igazolhassák a nekünk jár örökké azért, meg csak a mi fájdalmunk, múltbeli negatív történésünk fájhat mindenki számára kötelezően életfilozófiájuk igazolására. Ez kapcsolja őket össze úgy, hogy amíg szükséges, jól kihasználják a cigánykártyát, és felhasználják a cigányokat saját eszköznek. Erről a brutális társadalmi zűrzavarról szól minden a mai Magyarországon, amit nagyon leegyszerűsítve kultúrkampnak nevezünk.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60818
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A szemét likvidálására törekszünk" - hulladéknak minősítve
  2013-01-08 16:54:58, kedd
 
  2013-01-08. 13:06
"A szemét likvidálására törekszünk" - hulladéknak minősítve számolják fel a cigánytelepeket Felvidéken

Már több mint 400 felvidéki község polgármestere csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely a hulladéktörvény segítségével igyekszik likvidálni az illegális cigánytelepeket. Kassán már leromboltak egy telepet hasonló indokkal.
Kassán a tél beállta előtt romboltak le egy lakóházat a Luník IX városrészben, és a város további hasonló lépésekre készült.
,,Ez valójában a törvénytelen szemétlerakatokkal foglalkozó bizottságunk témája. Személyesen meglátogattam valamennyi ilyen szemétlerakatot a városunkban. A válságstáb mellett létrehozott bizottsággal a szemét likvidálására törekszünk," jelentette ki akkor Lucia Lenártová, a város független alpolgármestere, aki nem sokkal korábban lépett ki a Híd pártból, a párt szociális érzéketlenségére hivatkozva.
Október 30-án a város déli részén található telepet likvidálta a városi hivatal, 150 lakójának - köztük 60 gyereknek - sorsa azóta is bizonytalan. Minderre az Európai Központ a Romák Jogaiért (ERRC) figyelmeztet nyílt levélben, melyben bírálják az önkormányzatokat, mert "a hulladéktörvény ürügyén rombolják le a romatelepeket, anélkül, hogy a lakók további sorsával törődnének".
A "jogvédő szervezet" a kassai és az eperjesi önkormányzatoknak címezte nyílt levelét. Marek Szilvási, a szervezet egyik képviselője szerint "Szlovákiában" ráadásul - több európai országgal ellentétben - nincs érvényben kilakoltatási moratórium a téli hónapokra. ,,A fagyos hőmérsékleti viszonyok közepette történő kilakoltatás megfelelő póthajlék bebiztosítása nélkül több nemzetközi emberi jogi szerződés értelmében - melyek Szlovákiát is kötelezik - teljes mértékben elfogadhatatlan“ - véli Szilvási.
A cigányimádók a nyílt levélben figyelmeztetnek a kassai kényszerköltöztetésre. Október 30-án 150 embernek, köztük mintegy 60 gyereknek kellett elhagynia a város déli részén található telepet, mivel a városi önkormányzat illegális szeméttelepnek minősítette azt, és lerombolták a viskókat.
A cigányokat ezt követően autóbuszokkal szállították el más községekbe, ahol állítólag állandó lakhellyel rendelkeztek. Sajtóhírek szerint azonban legalább 17 cigány a több mint 100 kilométerrel arréb található Rókus faluban kötött ki, ahol nem csak hogy állandó lakhelyük nem volt, de rokonaik sem éltek. Ezért egy lakatlan, elhagyott, víz- és villany nélküli épületbe mentek, innét azonban a község polgármestere, Bystrík Václav rendeletileg kitiltotta, és visszaküldte Kassára őket. További sorsukról nincs hír.
Szilvási szerint hasonlóképpen homályos a többi kiköltöztetett cigány sorsa. Szerinte azt, hogy a hulladéktörvényre hivatkozó kényszerített kilakoltatások trendje erősödik, bizonyítja az a tény, hogy már több mint 400 polgármester csatlakozott az ,,Ébredjünk fel!“ kezdeményezéshez, melyet Garamszentkereszt polgármestere, Ivan Cernaj indított útjára.
A kezdeményezés célja, hogy eltávolítsa az illegális telepeket, és kiköltöztesse az alkalmazkodni képtelen "polgárokat". Az ERRC képviselői szerint mindezt a hulladékgazdálkodási törvény leple alatt. A központ információi szerint Eperjes városi hivatala készül a közeljövőben 200 "romát" kiköltözni, lakóházaik lerombolása útján. A szervezet felszólítja az önkormányzatokat, hogy sürgősen biztosítsanak póthajlékot a kiköltöztetett cigányok számára, és tartózkodjanak a további olyan lépésektől, amelyek nincsenek összhangban az országos és nemzetközi emberi jogi normákkal. (Pedig ha ennyire szeretik őket, akár be is fogadhatnák az eltanácsolt cigókat - a rózsadombi védelmezőik pedig a csonkaországi retkeket - a szerk.)
(Bumm - SITA nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/3/106393/#ixzz2HOrJKyzc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.