Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Siklósi András: Lemondott a pápa - vagy tán lemondatták?
  2013-02-12 19:32:13, kedd
 
  2013-02-12. 14:30
Siklósi András: Lemondott a pápa - vagy tán lemondatták?

XVI. Benedek pápa, a Római Katolikus Egyház közel 86 éves főpásztora személyesen jelentette be, hogy 2013. február 28-i hatállyal megválik posztjától.
Ennek lehetőségét már 2010-ben meglebegtette egyik írásában, mi szerint akkor, ha spirituálisan (tehát nem materiálisan!) alkalmatlannak érzi magát, lemond tisztségéről. Ezt már tavaly ilyenkorra ,,jósolták" egyes olasz lapok, de akkor kacsának bizonyult a feltételezésük. Egyébként már évek óta látszott, hogy Szent Péter utódja nem fejt ki olyan aktivitást, ami elvárható lenne, a hír mégis meglepte, sőt megdöbbentette a világot. Összehívott egy konzisztóriumot, s ott jelentette be távozását, arra hivatkozva, hogy meggyengült erőnlétének következtében tovább nem tudja szolgálatát ellátni, s a gyorsan változó (hogy ne mondjam: vesztébe zuhanó!) világ megnövekedett pasztorációs feladatait már nem képes eredményesen megoldani. (XVI. Benedek bíborosi rangban marad, s először Castelgandolfóba költözik, később pedig a Vatikán falai közt kíván élni, egy kolostorban.) Ennek következtében Róma Püspökének trónja a megjelölt időponttól kezdve üresnek nyilvánítandó. A sajtóval közölt tervek szerint még húsvét előtt összeülhet a bíborosi konklávé (csak a 80 év alattiak), és megválaszthatja utódját.
Egy esettől eltekintve nem volt példa arra, hogy valaki önként feladja őrhelyét, még akkor sem, ha egészsége végzetesen megrendült. A pápának nyilván ennél komolyabb okai lehettek döntése meghozatalára. Úgy vélem, ő nem merte kimondani a teljes igazságot (nehogy az embereket megrémítse), a háttérből viszont azt akarják elhitetni a közvéleménnyel, hogy idős kora és fizikai állapota késztette visszavonulásra. (A saját fivére is többször kijelentette, hogy nincs különösebb betegsége, depressziója az egyházfőnek, tehát az indokok valahol másutt keresendők.) A szerves összefüggéseket csak kevesen ismerhetik, mégis megkockáztatom, hogy Őszentségét szándéka ellenére mondatták le.
Nem perdöntő (kiváltképpen az ateisták és kételkedők számára!), de némi támpontot nyújthat az eligazodáshoz, ha felidézzük az eredeti nevét titokban tartó (ill. az Isteni Irgalmasságról nevezett Mária) ír látnoknőnek adott (magán) kinyilatkoztatás-folyam ide illő mondatait, amik összességükben ,,Nagy figyelmeztetés" (lásd www.nagyfigyelmeztetes.hu) néven híresültek el a papság és a hívek körében.
1.) Benedek pápa napjai meg vannak számlálva (2011. június 1.)
,,(...) Próféciáim, leányom, pontos közlések számodra. A Sátán továbbra is meg akar kaparintani, és ártani akar neked, mindig akkor, amikor a legkevésbé várod. Ezért légy óvatos mindig. Az Én szeretett Helytartóm napjai meg vannak számlálva. Ő még a Nagy figyelmeztetés előtt el fogja hagyni a Vatikánt. Bízzál bennem. Engedelmeskedj nekem. Te most jól haladsz előre, de tőlem soha se fordítsd el szemeid. Bízzál bennem akkor, amikor azt mondom neked, hogy a Sátán Igéimet nem szabotálja, vagy ezeket az üzeneteket, amelyeket Én adok neked, nem tudja megfertőzni. Ez ebben az esetben nem fog megtörténni, mert ez egy rendkívüli misszió, és ezért minden védelmet megkapsz, leányom. Amikor aggodalmad lesz bármelyik üzenettel kapcsolatban, kérdezz meg engem, és megkapod rá a választ. Senkit se kérdezz meg véleménye felől, mert ők arra nincsenek kiképezve, hogy az Isteni Igéről nyilatkozhassanak. Sohase bonyolódj más látnokok üzeneteibe. Ez nagyon fontos, különben ártana a munkádnak.(...) Légy hálás a prófécia adományáért, és minden időben engedelmeskedj nekem. Ne bánts meg engem sohasem a kételkedéseiddel. Közeledj hozzám alázatos szívvel és lélekkel. Hallgass, amikor Igéimet kigúnyolják, megtámadják, elutasítják, vagy ellentmondanak neki, és megkérdőjelezik azokat, mert te nem vagy abban a helyzetben, hogy válaszolhass helyettem. A ti odaadó Megváltótok és Tanítótok, Jézus Krisztus"
2.) Szűz Mária: Teljes szívvel imádkozzatok Benedek pápáért (2012. január 28.)
,,Gyermekem, a Sátán hatalma minden nappal egyre gyengébb, ahogy a Szentlélek továbbra is kiterjeszti az Ő szárnyait Isten minden gyermeke fölé. Mindenütt növekszik a hit és az istenszeretet az imádság révén, és azon különleges kegyelmek révén, melyet Atyám, a Magasságos Isten adott gyermekeimnek. A megtérések száma nő. Sok gyermekem talán nincs is tudatában ennek, de észre fogjátok venni, ha kinyitjátok szemeiteket. Kérlek gyermekem, imádkoznod kell Benedek pápáért teljes szívedből. Ő nagyon szenved, és több szempontból is egyedül van bánatában, látva a hittagadást a Szent Vatikánon kívül és belül egyaránt. Napjai a Szentszékben meghosszabbodtak, és emiatt a gonosz okozta pusztítás nagy része elhárult. (...) Íme egy különleges ima, az Imahadjárat (23) imája Benedek pápa biztonságáért: Ó, Örök Atyám, szeretett Fiad, Jézus Krisztus nevében és az Ő szenvedéseiért, melyeket elviselt, hogy megmentse a világot a bűntől, arra kérlek most Téged, hogy védd meg a Te Szent Helytartódat, Benedek pápát, Egyházad földi vezetőjét, hogy ő is segíthessen megmenteni gyermekeidet és minden felszentelt szolgádat a Sátán és az ő bukott angyalainak csapásaitól, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban. Ó, Atyám, védd meg pápádat, hogy gyermekeidet kormányozhassa a Te földi Új Paradicsomod felé vezető igaz úton. Ámen. A föld Mennyei Királynője, az Üdvösség Anyja"
3.) Szegény Szent Helytartómat, XVI. Benedek pápát, el fogják űzni a római Szentszékből (2012. február 11.)
,,Drága, szeretett leányom, a háborúk mindenütt fokozódnak, és nagyon hamar be fog avatkozni Atyám keze, hogy megállítsa ezt a gonoszságot. Ne féljetek, mert az emberiség megmentésére irányuló terv már elkészült, és már nemsokára megérkezik az Én Nagy Irgalmasságom, melyet mindegyikőtök meg fog kapni. Soha ne féljetek az Antikrisztus munkálkodásaitól, hiszen drága gyermekek, bennetek lakozik az erő, hogy meggyengítsétek az ő szorítását a világon, imáitok által. Hamarosan meg fognak ölni más világi vezetőket, és szegény Szent Helytartómat, XVI. Benedek pápát el fogják űzni a római Szentszékből. Leányom, tavaly beszéltem neked a Vatikán folyosóin belüli összeesküvésről. Egy tervet találtak ki titokban, 2011. március 17-én, mely Szent Helytartóm elpusztítására irányul, és ez a terv meg fog valósulni, mert ez meg volt jövendölve. Terjeszd most Szent Szavamat (Üzenetemet) a világ minden szegletében, és szervezd meg, hogy Üzeneteim nyomtatott verzióját lehetőség szerint minél több országban terjesszék. Folyamatos vezetés alatt állsz, így azt kell tenned, ami a legjobb. Imában kérj engem, hogy küldjek neked segítséget, és meg fogod kapni. Jézusotok"
4.) Szűz Mária: Imádkozzatok XVI. Benedek pápáért, akit az a veszély fenyeget, hogy száműzik Rómából (2012. március 20.)
,,Gyermekem, csend van, mint a vihar előtt, mivel a Katolikus Egyház hamarosan válságba kerül majd. Hívom valamennyi gyermekemet az egész világon, hogy imádkozzatok XVI. Benedek pápáért, akit az a veszély fenyeget, hogy száműzik Rómából. Őt, a Katolikus Egyház legszentebb Helytartóját a Vatikánon belül sok helyen gyűlölik. Több mint egy éve terveznek egy gonosz összeesküvést, amely hamarosan az egész világon látható lesz. Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok Isten valamennyi, a Katolikus Egyházban levő szent szolgájáért, akiket üldözni fognak az Egyházon belüli nagy szakadás miatt, amely rövidesen bekövetkezik. Az egész világ tanúja lesz a nagy egyházszakadásnak, de nem lesz látható azonnal, hogy ez a helyzet. A hamis pápa arra vár, hogy felfedje magát a világnak. Gyermekek, ne hagyjátok magatokat megtéveszteni, mert ő nem Istentől való lesz. (...) Hatalmas felelősség hárul majd mindazokra a szent papokra, püspökökre és bíborosokra, akik nagyon-nagyon szeretik Fiamat. Nekik nagy bátorságra és lelkierőre lesz szükségük ahhoz, hogy elvezessék a lelkeket az Új Paradicsomba. Ezen szent szolgák által tett minden erőfeszítést - hogy felkészítsék a lelkeket drága, szeretett Fiam második eljövetelére - ellenezni fogja a másik, sötét oldal. Arra kérem valamennyi gyermekemet, hogy imádkozzatok a szükséges erőért, mivel az Antikrisztus és az ő társa, a hamis próféta, az érdeklődés középpontjába fog kerülni. Imákat kell kérnetek tőlem, az Üdvösség Anyjától, melyek biztosítják majd a Katolikus Egyház megmenekülését, és Fiam igaz szavának megmentését. Fiam ígéretének igazságát, hogy nagy dicsőségben visszatér, meg fogják hamisítani. Ti, drága gyermekeim, egy sor hazugságot fogtok kapni, amelyeket illetően azt várják majd el tőletek, hogy tiszteljétek és fogadjátok el azokat Fiam szent nevében. (...) Menjetek gyermekek, és imádkozzatok az Egyház megújulásáért, és azon felszentelt szolgák biztonságáért, akik hitükért fognak szenvedni a hamis próféta uralma alatt. Mária, az Üdvösség Anyja"
5.) Lehet, hogy a következő pápát a Katolikus Egyház tagjai fogják megválasztani, de ő lesz a hamis próféta (2012. április 12.)
,,Drága leányom, sok ember még mindig elutasít engem a világban, és ennek köze van a közvéleményhez. Oly nagy sötétség ereszkedett le Isten valamennyi gyermekére, hogy csak nagyon keveseknek van meg a bátorsága ahhoz, hogy nyilvánosan hirdessék Szavam (Üzenetem). A hívők félnek a szóbeli gyalázkodástól, sértegetéstől, és a rosszindulatú gúnyolódástól, amit el kellene viselniük, ha nyíltan beszélnének Szent Szavamról (Üzenetemről). Még a buzgó követőknek sincs meg a bátorságuk, hogy felálljanak és harcoljanak az országaikban bevezetett gonosz törvények ellen, amelyek ellenszegülnek Atyám szavainak. A papok zavarban vannak attól, ha látják őket, hogy kiállnak tanításaim igazsága mellett, mert félnek, hogy kiközösítik őket. Most ők még lehetetlenebbnek találják, mint valaha, hogy hangjukat hallassák, a miatt a szégyen miatt, amit el kell viselniük néhány rendbéli társuk gonosz bűneinek következtében. Amikor néhány bátor, felszentelt szolga úgy dönt, hogy feláll és megvédi tanításaim igazságát, akkor ők rettenetesen szenvednek. Azzal vádolják őket, hogy hiányzik belőlük a tolerancia, az együttérzés, a szeretet és az emberi jogok tiszteletben tartása. Ti látjátok, gyermekek, hogy tanításaim igazságát, mely az Én felszentelt szolgáim által kerül közlésre, úgy kezelik, mintha hazugság lenne. Ehelyett a hazugságok kerülnek bemutatásra igazság gyanánt. A Sátán oly sok lelket nyert meg, saját Egyházam vezetői közül is, ami azt jelenti, hogy sok ártatlan ember számára nehéz hűséget fogadni Szent Akaratomnak. (...) Szentírásom igazsága, melyet a Jelenések könyve tartalmaz, már sok Egyházam által értelmezésre került. Oly sok változatban, melyek mindegyike az emberi értelmezésen alapul. Az Én szeretett XVI. Benedek pápám az utolsó igaz pápa a földön. (...) Én csak az igazságot szólom, leányom. Figyelmeztetnem kell benneteket, hogy sok új önjelölt próféta fog most megjelenni, akik majd ellentmondanak a neked, a végidők igaz prófétájának adott Szent Szavamnak (Üzenetemnek). Először ők meg fogják győzni a hívőket, hogy szavaik tőlem származnak. Szavaikat gondosan megválogatják majd, jelentésük homályos lesz, és kissé összezavaró. Sokan ügyet sem vetnek majd erre a gyenge pontra, és elfogadják az üzeneteiket, mert a Szentírással megegyezőnek tűnnek. Amikor sok lelket elcsábítottak már, akkor megkezdődik a támadás. Leányom, őket azért küldik, hogy felkészítsék Isten gyermekeit, hogy elfogadják a következő pápát, aki majd szeretett Helytartómat, Benedek pápát követi. Lehet, hogy ezt a pápát a Katolikus Egyház tagjai fogják megválasztani, de ő lesz a hamis próféta. Az őt megválasztók báránybőrbe bújt farkasok, és a Sátán által vezetett titkos szabadkőműves és gonosz csoport tagjai. Így próbálja majd a Sátán lerombolni Egyházamat. Sajnos, ez a hamis próféta számos követőt fog vonzani. Azokat, akik szembehelyezkednek vele és ellenállnak, üldözni fogják. (...) Nektek csak Isten szavában szabad bíznotok. Szeretett Jézusotok"
6.) Fondorlatos eszközökkel el akarják űzni XVI. Benedek pápát Péter székéből (2012. május 26.)
,,(...) Ma azt kérem követőimtől, legdrágább leányom, hogy állhatatosan imádkozzanak az Én szeretett Helytartómért, XVI. Benedek pápáért. Ő, az Én Szent Szolgám, rettenetes üldöztetést áll ki, zárt ajtók mögött a Szentszékben. Már mondtam nektek korábban, hogy a szabadkőműves csoportok, melyeknek a Vatikánon belül satuszerű szorításuk van, ki akarják tenni szeretett pápámat. És ők azt tervezik, hogy fondorlatos eszközökkel elűzik őt Péter székéből. Ő kénytelen lesz (el)menekülni - amint azt már korábban mondtam nektek -, mivel nemigen lesz más választása. Soha nem szabad elfogadnotok semmit, ami nem az Igazság. Soha nem szabad elfogadnotok a Szentszékem falain belülről eredő eretnekséget. Ha mégis ezt teszitek, azzal eltávolítjátok magatokat tőlem. Sokatoknak majd titokban kell a szentmisét bemutatnotok, és minden bátorságotokra szükségetek lesz, amit megkaphattok, ha hozzám imádkoztok, és kéritek, hogy tegyelek benneteket erőssé. A változások magában a Szent Eucharisztiában veszik majd kezdetüket. Hamarosan azt mondják majd nektek, hogy a szentáldozás, az Én Valóságos Jelenlétem, valójában valami más. A Szent Eucharisztia az Én Testem és Vérem, mely azért adatott nektek, hogy lehetővé tegye számomra, hogy Szentlelkemmel eltöltselek benneteket, hogy a lelketeknek szükséges táplálékot megadjam nektek. (...) Kövessetek engem. Ez a legnagyobb kihívás, amivel valaha is szembe kell majd néznetek, de Én meg fogom adni nektek a Kegyelmeket, hogy megkülönböztessétek az igazságot attól a szentségtörő kitalációtól, melynek az elfogadását fogják kérni tőletek az Én Szent Nevemben. Ez az idő közel van. Állhatatosan kell imádkoznotok, hogy ő addig maradhasson, ameddig csak lehetséges, mert amint ő távozik, a csaló, azaz a hamis próféta, elfoglalja a helyét. (...) Szeretett Jézusotok"
7.) Közel az idő, hogy szeretett Helytartóm, XVI. Benedek pápa üldöztetése a tetőfokára hágjon (2012. július 16.)
,,Drága, szeretett leányom, itt az idő, hogy felkészüljön Isten valamennyi papja, püspöke, és mindazok, akik földi Szent Katolikus és Apostoli Anyaszentegyházamat vezetik. Mert közel az idő, hogy szeretett Helytartóm, XVI. Benedek pápa üldöztetése a tetőfokára hágjon. Ő hamarosan menekülésre kényszerül a Vatikánból. Majd eljön az idő, amikor Egyházam ketté fog válni: egyik oldal a másik ellen. Felszólítom valamennyi felszentelt szolgámat, emlékezzetek legszentebb fogadalmatokra. Soha ne adjátok fel küldetéseteket. Soha ne hagyjatok cserben engem. Soha ne fogadjátok el az Igazság helyett a hazugságokat. Az Én segítségemet kell kérnetek az előttetek álló nehéz időkben. Keljetek fel, egyesüljetek, és kövessetek engem. Imádkozzatok a szükséges erőért. (...) Ne csüggedjetek, szeretett felszentelt szolgáim, mert a viszálykodás meg volt jövendölve, és meg kell történnie a lelkekért folytatott végső csatában. Szeretlek benneteket, és Én veletek leszek most, amint velem együtt lépdeltek a Kálváriára vezető tövises, nehéz úton azért, hogy az Üdvösség még egyszer elérhetővé váljon minden lélek számára. Szeretett Jézusotok"
8.) A hamis próféta már eltervezte, hogyan fogja átvenni a hatalmat a papi rend felett a Katolikus Egyházban (2012. december 7.)
,,Drága, szeretett leányom, amint közeledik az idő, hogy a hamis próféta felfedje magát, ő és seregei megtették az előkészületeket ezen Üzenetek megbélyegzésére. Behálózzák követőimet mindenütt. Ez nemcsak összezavarodottságot fog okozni, de ők el is fordítják majd Isten gyermekeit tőlem. Miközben továbbra is elutasításban lesz részetek az Egyházamon belüli csoportosulások által, ők ellenszegülnek nekem, azt állítván, hogy más önjelölt próféták hozzák az Igazságot az emberiségnek. (...) Figyeljétek meg, a papok mennyire nem fogják őket megkérdőjelezni; mennyire támogatják majd őket; és mennyire engedik majd nekik, hogy hazugságokat prédikáljanak az Atyám Házában lévő szószékekből. Ezek az események széleskörűen terjednek majd, és egyengetik a hamis próféta útját, aki a megjövendöltek szerint hamarosan eljön, hogy trónját követelje. Akkor majd, az Antikrisztus munkálkodása révén, fokozódik a Katolikus Egyháznak okozott gyalázat. Ez a Sátán által irányított ember Izrael barátjának fog tűnni. Majd azt a látszatot kelti, hogy Izraelt védelmezi, Babilon - azaz az Európai Unió - támogatásával. A Közel-Keleten szándékosan szított valamennyi háború átterjed majd Európára. Az Antikrisztus az ateizmust terjeszti majd, az Új Világvallás látszata mögött, melyet a hamis próféta fog vezetni. Leányom, még nem szabad felfedni azokat a titkokat, melyeket Én nyilatkoztattam ki neked a hamis próféta személyét és más dolgokat illetően. Ugyanakkor tudnod kell a következőt. A hamis próféta, aki Isten emberének állítja be magát, már eltervezte, hogyan fogja átvenni a hatalmat a papi rend fölött a Katolikus Egyházban. Ő és az Antikrisztus már összehangoltan munkálkodnak annak érdekében, hogy pusztulást hozzanak a földre, mely a Katolikus Egyházban végbement gyalázatot követően fog bekövetkezni. Követőim, ne hallgassatok azokra, akik igyekeznek megakadályozni imáitokat. Tegyétek fel a kérdést, Isten miféle embere akadályozná meg az imák, Isteni Irgalmasságom Rózsafüzérének vagy a Szent Rózsafüzérnek az imádkozását? A válasz az, hogy bárki, aki próbál benneteket megakadályozni az imádkozásban, még ha egy felszentelt szolga viseletét is ölti magára, nem szabad benne megbízni. Veszélyes idők ezek igaz prófétáim számára, akiket mindig el fognak utasítani. Ebből fogjátok tudni, hogy kik ők. Mint ahogyan engem elutasítottak, kínoztak, ostoroztak és becsméreltek a papok az Én időmben, ugyanúgy fognak prófétáim is szenvedni. Soha ne utasítsátok el az igaz prófétákat. (...) Ismertek engem. Ismeritek prófétáimat. Ők ugyanazon kínokat szenvedik majd el, melyeket Én elszenvedtem. Az ő sorsuk nem lesz könnyű. Mégis, az ő nyilvános elutasításuk, a róluk terjesztett gonosz rágalmak révén ismertek majd fel engem. Menjetek most, és ne hagyjátok, hogy szíveteket megtévesszék a hazugok. Jézusotok"
A bajor származású Joseph Ratzinger kardinálist, a Hittani Kongregáció prefektusát, II. János Pál halála után, 2005 tavaszán választották Péter székének örökösévé. Nyilvánvaló volt, hogy 78 évesen nem folytathatja elődjének fiatalos lendületét, nagyszabású egyházformáló programját, egyébként kiváló ,,szakmai" felkészültsége (melyről teológiai művei is tanúskodnak) dacára sem. Korai még pápaságának mérlegét megvonni, ezért csak néhány benyomásomat szeretném megosztani az olvasókkal. (Zsidó) ellenségei mindvégig a szemére hányták, hogy fiatalon, a II. világháború végén, besorozták katonának a Hitlerjugendbe, ami elől nem tudott kitérni. De ,,túlzott konzervativizmusa" miatt és más ügyekben is sűrűn támadták, pedig mindenben igyekezett a kedvükre tenni, s abszolút fölöslegesen olyan kérdésekben is engedett, ami sokszorosan megbosszulta magát, mert fokozta az egyház elzsidósodását, ill. az amúgy sem csekély sátáni (szemita) befolyás növekedését. Általában sokat hibázott, aztán nem győzött engesztelni és meakulpázni. (Pl. egyes rabbinikus körök ,,érzékenységét" tisztelve lemondott XII. Piusz szentté avatásáról, megalázkodott a római zsinagógában és a jeruzsálemi Siratófalnál, többször bocsánatot kért a holokamu áldozataiért s az ,,ártatlanok történelmi üldöztetéseiért"; egyik könyvében - A Názáreti Jézus - kifejtette, hogy a ,,választott nép" nem bűnös Jézus megfeszítésében, ugyanakkor vérig sértette a muszlimokat Mohamed próféta erőszakosnak minősítésével, nem kezelte megfelelően egyes papjainak pedofil elferdüléseit és egyéb devianciáit, semmit sem tett a vatikáni bank maffia-kapcsolatainak és pénzmosásának felszámolásáért, keveset szólt a társadalmi igazságtalanságok s a globalizáció ördögi gaztettei ellen stb.)
Csendes, szerény, kiegyensúlyozott, ám színtelen, merev és furcsán zárkózott egyéniségével nem tudott kellő rokonszenvet ébreszteni, hiányzott belőle elődjének sugárzó karizmája, emberközeli derűje. Bizonyára roppant terhek és fenyegetések alatt küszködött, de valahogy olybá tűnt, hogy nem bír fölmagasodni nemes küldetéséhez, s meg se próbálja fékezni egyházának általános romlását, a hit és az erkölcs csorbulását. Vannak korok (a mostani pont ilyen!), amikor nem lehet besározódás vagy bukás nélkül megúszni a harcot; de a jó vezető ott kezdődik, hogy sohasem alkuszik meg eszmei téren, s nem tűri el a barbárság befolyását, terjeszkedését. Sokkal többet használhatott volna, ha vállalja a mártírsorsot (ha meg kell halni, hát haljunk emelt fővel!), minthogy összetörve, némán eloldalogjon; még akkor is, ha pusztán emberi erővel és elszántsággal nem lehet a pokol seregeit legyőzni. Vajon ki(k)nek állt érdekében, hogy idő előtt pontot tegyenek Benedek pápa pályafutására, nem várhattak volna még néhány évet? Sürgős lehetett az Antikrisztusnak, hogy elfoglalja helyét, majd végleg lerombolja 2000 év jól-rosszul fölépített Szentegyházát. Ha hinni lehet a fönti kinyilatkoztatásoknak, akkor ő volt Róma utolsó Püspöke, mert aki most következik, már nem Isten szolgája lesz. Hát, majd meglátjuk, hamarosan eldől.
Annyi bizonyos, hogy nagy bajba sodródott az emberiség, s nem kevésbé mély válságba került az egyetemes kereszténység. (Sajnos a többi felekezet sem különb a katolikusoknál, az elfajzott szektákról nem is beszélve.) Már csak az irgalmas Istenben bízhatunk, hogy megmenti a züllött, pusztulásba rohanó világot, hogy igazságot tesz, azaz fölemeli a jókat, a nyomorúságban szenvedőket, ugyanakkor elsöpri, megbünteti a Sötétség fiait. Reménykedjünk benne, hogy eljön az Aranykor, megszűnik a hazugság, az önzés, a gyűlölet rémuralma, s beköszönt a Világosság, a Tisztesség és a végtelen Szeretet. Imádkozzunk, hogy valóban így legyen!

További részletek: http://kuruc.info/r/6/107931/#ixzz2Ki9LQVmX
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pedig a perzsákhoz a Jobbikon keresztül vezet az út
  2013-02-12 19:19:21, kedd
 
  Pedig a perzsákhoz a Jobbikon keresztül vezet az út
Irán felé nyitna Magyarország
2013. február 12. 16:05
Hunhír.info

Hétfőn Teheránban egyeztetett Szejed Hosszein Nakavi Hosszeinivel, Irán Biztonsági és Külügyi Bizottságának tagjával Pethő Gyula, teheráni magyar nagykövet. A kétoldalú kapcsolatok kibővítése volt az egyeztetés témája a Fars hírügynökség szerint.

Nakavi Hosszeini a hírügynökség angol nyelvű beszámolója szerint a magyar-iráni kapcsolatok bővítését szorgalmazta, különös tekintettel a parlamenti, politikai és gazdasági területekre. Pethő Gyula, magyar nagykövet a tudósítás szerint közölte: minden szektorban készen állunk a kétoldalú együttműködés erősítésében, de legfőképpen a parlamenti kapcsolatok területén.

Egy korábbi, 2011-es találkozón az iráni külügyminiszter Ali Akbár Szálehi Busztin György akkori teheráni magyar nagykövettel találkozott, ahol aláhúzta: Irán készen áll magyar kapcsolatai mélyítésére. A volt magyar nagykövet akkor kifejezte reményét, hogy a két ország közötti kapcsolatok erősödni fognak és átadott egy levelet Martonyi János külügyminisztertől az iráni vezetőnek - számolt be a Fars hírügynökség.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61854
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kitörők, élen Szálasival, az ellenségben is meglátták azt,
  2013-02-12 19:06:23, kedd
 
 
A kitörők, élen Szálasival, az ellenségben is meglátták azt, ami hősies


Ifj. Tompó László - Hunhír.info

ostrom-fortepan.jpgMi sem jelzi jobban korunk totális szellemi-lelki romlottságát, mint a nemcsak az egyéni, családi, nemzeti hőstettekre való képtelenség, hanem a mindezekre képes, értük mindenüket feláldozó eleinkre történő megemlékezés tűzzel-vassal való tiltása, mi több, az emléküket ápolók hovatovább közveszélyes bűnözőkkel egyenrangúaknak való tekintése: mindezzel szemben a nemcsak hazánkat, hanem egyenesen a kontinensünket 1944-1945 fordulóján védő kitörők, élen Szálasival, az ellenségben is meglátták azt, ami hősies, szemben az áldozattól rettegő örökös komfortkeresőkkel, akik képtelenek kitörni nagyon is mulandó elefántcsonttornyaikból.

,,A legszerényebb háztartási alkalmazott is felháborodottan tiltakozna, ha olyan fűtéssel, világítással, fekvő- és mosdóalkalmatossággal ellátott szobát kínálnánk neki, amilyen Goethe titkos udvari tanácsosa vagy akár Anna Amália weimari nagyhercegnő számára teljesen megfelelt volna", írta Konrad Lorenz 1972-ben mindazon örök békéről áhítozók kapcsán, akik a hősiességet komfortigényre cserélték fel, akik elképzelni sem tudják, mit jelent nemhogy egy falu, egy város, egy ország vagy kontinens, hanem akár csak saját családi fészkük megvédelmezése, köszönhetően a bolsevizmus kollektivizmusánál ezerszer veszedelmesebb liberalizmus individualizmusának, amely nemhogy hőstettekre nem képes, de hallani sem akar róluk, sőt a büntetőjog paragrafusai mögé bújva retteg attól, nehogy támadjanak ,,politikailag inkorrekt"-ek, akik ezekre legalább emlékeznek és emlékeztetnek.

Ez az Immanuel Kant szerinti örök békére vágyakozó hedonizmus és utilitarizmus azonban sajnálatosan gyakran nemzeti-konzervatív köntösbe bújt média- és történészköröktől sem idegen, olyannyira nem, hogy a német, magyar, olasz, horvát, finn hadsereg második világháborús antikommunista hadjárata, azon belül is különösen az 1945. február 11-i budavári kitörés, számukra is negatív történelmi epizód, így ennek jeleként az állítólag amúgy általuk megvetett másik oldallal egyetértésben rendre felháborodnak azon, hogy vannak, akik világtörténelmi hőstettként emlékeznek a sztálini terjeszkedést megakadályozni akarók akkori végső harcára, akik hazánk utolsó törvényes államfője, Szálasi Ferenc 1946. február 6-án tett vallomásával egyetértve tudják, hogy Európa bolsevizmusellenes keresztes hadjáratának ,,nem volt erkölcstelen célja".

Nem volt, hiszen a Nagy Péter cár óta érvényesített orosz expanziós törekvések, különösen is a bolsevizmussal karöltve, az egész kontinens békéjét sodorták létveszélybe, így a felsorolt nemzetek honvédei elsősorban nem nemzetük akkori ideológiáját, hanem saját magukat védték, amint ezt Wilhelm Hillen SS-Obersturmführer (Gordon Williamson egykori Waffen-SS katonák vallomásait tartalmazó kötetében (A hűség a becsületem, 1998) olvasható) megrázó vallomása minden vitát elsöprőn tanúsítja: ,,Berlin déli részén egy sportcsarnokban feküdtem több száz német katonával. Miután az oroszok elvették személyes tárgyainkat és leborotválták a fejünket, marhaszállító vagonokban egy lengyelországi hadifogoly-kórházba küldtek minket. Mellettem egy 14 éves fiatal feküdt, akinek a jobb lábát amputálták. A vagon ajtajánál egy könnyes szemű, előrehaladott állapotban lévő várandós nő állt. Az édesanyja volt. Az orosz őrök távolabb lökdösték az ajtótól, de amikor nem figyelték, felmászott a kocsira és elbújt egy nagykabát alá. Az ajtót bezárták, a vonat pedig elindult kelet felé.

Nem sokkal éjfél után a vonat megállt. Kintről puskalövéseket és a háború végét ünneplő részeg orosz katonák ordítozását hallottuk. Aztán kinyílt a vagonajtó. Hat orosz mászott be, akik értékes tárgyakat kerestek. A zsákmányszerző körútjuk sikertelennek bizonyult, hisz korábban már kifosztottak minket. Ezután olyan dolognak voltam szemtanúja, amit míg élek, nem felejtek el. Megtalálták a várandós nőt. A katonák sorra megerőszakolták. A győztesek bömbölése elnyomta a nő kiáltozását és a sebesültek nyögését, akik alig tudtak mozogni a kötésük és gipszük miatt. A tábori ágyról odamászott az anyjához a frissen amputált lábú fiú, hogy védje őt. Aztán jött az, ami mindenen túltett: az egyik orosz elővette a pisztolyát, és előbb a fiút, majd az anyját lőtte fejbe. Ezek után nevetve dobták ki a holttesteket a töltésre. Megbénultam és visszatarthatatlanul zokogni kezdtem."

A máig kísértő nürnbergi per szellemében minderről hallgatók számára továbbá alighanem felfoghatatlan, mit jelent a felelősségvállalás, a becsülethez való hűség mindhalálig, az adott szó megtartása, amelyre a példát mutatók sokaságából álljon itt Rudolf Hess-szé és Szálasi Ferencé: ami az előbbit illeti, 1946. augusztus 31-én Nürnbergben az utolsó szó jogán elmondta:

,,Ich verteidige mich nicht gegen Ankläger, denen ich das Recht abspreche, gegen mich und meine Volksgenossen Anklage zu erheben. Ich setze mich nicht mit Vorwürfen auseinander, die sich mit Dingen befassen, die innerdeutsche Angelegenheiten sind und daher Ausländer nichts angehen. Ich erhebe keinen Einspruch gegen Äußerungen, die darauf abzielen, mich oder das ganze deutsche Volk in der Ehre zu treffen. Ich betrachte solche Anwürfe von Gegnern als Ehrenerweisung. Es war mir vergönnt, viele Jahre meines Lebens unter dem größten Sohne zu wirken, den mein Volk in seiner tausendjährigen Geschichte hervorgebracht hat. Selbst wenn ich es könnte, wollte ich diese Zeit nicht auslöschen aus meinem Dasein. Ich bin glücklich zu wissen, daß ich meine Pflicht getan habe meinem Volk gegenüber, meine Pflicht als Deutscher, als Nationalsozialist, als treuer Gefolgsmann meines Führers. Ich bereue nichts. Stünde ich wieder am Anfang, würde ich wieder handeln wie ich handelte, auch wenn ich wüßte, daß am Ende ein Scheiterhaufen für meinen Flammentod brennt. Gleichgültig was Menschen tun, dereinst stehe ich vor dem Richterstuhl des Ewigen. Ihm werde ich mich verantworten, und ich weiß, er spricht mich frei."

Magyarul: ,,Nem védekezem olyan vádlók vádjai ellen, akiknek véleményem szerint nincs joguk ellenem és nemzettársaim ellen vádat emelni. Nem foglalkozom olyan vádpontokkal, melyek német belső ügyekkel foglalkoznak, és melyekhez külföldieknek semmi közük sincs. Nem foglalkozom becsületsértő vádakkal sem. Ezek szememben tisztelet jelei, ha ellenfelektől jönnek. Abban a kiváltságban részesültem, hogy életem számos évén át dolgozhattam nemzetem ezer éves történelme során született legnagyobb fiának helyetteseként. Még ha tudnám sem akarnám kitörölni ezt az időszakot életemből. Boldog vagyok abban a tudatban, hogy teljesíthettem a kötelességemet nemzetem iránt, mint német, mint nemzetiszocialista, mint Vezérem hűséges híve. Nem bánok semmit sem! Ha újra kezdenék, ugyanúgy cselekednék, ahogy cselekedtem, még akkor is, ha tudnám, hogy végül máglyára kerülök. Nem számít, hogy emberek mit tesznek velem. Egy napon az Örökkévaló ítélőszéke előtt fogok állni. Neki fogok számot adni tetteimről, és tudom, hogy ő felment engem."

Ami pedig az utóbbit, 1946. február 25-én szintén az utolsó szó jogán így fejezte be önmagának és nemzetének számot adó beszédét: ,,Köszönöm mindenkinek, kivétel nélkül, hogy engem ezen a súlyos úton követett. Köszönöm mindenkinek a hitét, köszönöm azt az áldozatkész beállást és kiállást, amellyel hitét alátámasztotta és amely cselekedetében vezette. Köszönöm az öregeknek, az árváknak, a hősi halottaknak, a rokkantaknak, hogy ezért a hitért szent áldozatokat hoztak. Lelkem legteljesebb meggyőződésével tisztelgek a volt ellenség hős harcosainak és hős lelkű lakosságának. Köszönöm nekik az ugyancsak becsülettel és meggyőződéssel megvívott férfias harcot. Kérem az Úristent, hogy győzelmes fegyvereikhez adja hozzá az igazság zászlaját, vezetőiknek pedig adjon bölcsességet, hogy a földgömb békéjét minél előbb megépíthessék a szabad, önálló és független dolgozó népek és nemzetek kultúrközösségének jegyében."

Nem lehet elégszer figyelmeztetnünk a kiemelt sorokban kifejezett, világunkból csaknem teljesen kiveszett erkölcsi emelkedettségre: így néz szembe a halállal az, akinek a hűség a becsülete, aki az ellenségben is meglátja azt, ami hősies, szemben az áldozattól rettegő örökös komfortkeresőkkel, akik képtelenek kitörni nagyon is mulandó elefántcsonttornyaikból.

Fotó: FORTEPAN
HunHír.Hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyenek a zsidók?
  2013-02-12 19:04:17, kedd
 
  Milyenek a zsidók?

Egyik tulajdonságuk az ideggyengeség (neuraszténia). De ez ritkán kerül felszínre. Kisebb-nagyobb pogromok ezt még nem váltják ki náluk, hanem tovább mesterkednek. Viszont ha azt látják, hogy minden kötél szakad, akkor kitör belőlük. Erre a történelemben csak két példát tudok mondani, Kr. u. 70 és az utána következő évek, valamint a Harmadik Birodalom időszaka.
Várták a Messiást, de hiába. Titus bevette Jeruzsálemet és a rómaiak a város körül egész keresztfa-erdőt "alkottak". Rajtuk zsidók! A kicsit későbbi években többször követtek el tömeges öngyilkosságot! 1933-tól pedig több országban követtek el merényleteket, amíg nem volt egyértelmű a küzdelem kimenetele. A háború után pedig Nürnbergben és sok más helyen "habzott a szájuk".
Mi a cél? Tegyük neuraszténiássá harmadszor is zsidókat, hiszen nagyon sok van a rovásukon! Ők a világ legbűnösebb népe!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem hatmillió, hanem mondjuk csak százezer... (ahogy Drezdá
  2013-02-12 18:58:43, kedd
 
 
Nem hatmillió, hanem mondjuk csak százezer... (ahogy Drezdában 18 ezer)


Európa legtöbb országában hosszú évekre a sitten találnánk magunkat egy ilyen kijelentésért, hiszen nemcsak relativizáljuk a mindennél szörnyűbb holokausztot, de egyenesen kevesebb, mint 2%-ára csökkentjük áldozatainak számát. Ilyent pedig nem lehet tenni az állítólagos zsidó holokauszttal. Lehet viszont a drezdaival, mert az nem zsidó, ugyebár. Sőt, zsidók bábjai valósították meg talmudista indíttatásból.

A holokamu-dogmának több ellensége is van sajnos. Az egyik a tények makacssága, karöltve az emberi kíváncsisággal és igazságvággyal. Ez ellen viszonylag egyszerűen el lehet járni: törvényt kell hozni kutathatósága ellen, s aki kétségbe vonja a véglegesnek tekintett számadatot, azt le kell csukni. Majd csak elmegy a többiek kedve.
Egy másik nagy ellensége viszont a "konkurencia", azaz más - horribile dictu - még meg is történt népirtások, legyen az kurd vagy örmény, merthogy akkor veszélyben az egyediség, hiszen ilyen csak és kizárólag a zsidókkal történhetett meg. Már ha legalább megtörtént volna.

Itt van például az az idegesítő drezdai népirtás, mely látszólag teljesen céltalan és értelmetlen volt, s egyben a történelem legnagyobb háborús bűntette. Recept: fogjunk egy történészbizottságot, és állapíttassuk meg vele, hogy: "az 1945-ös drezdai bombázásban a korábban becsült 1 milliónál, sőt, 35 ezernél is kevesebb, 18-25 ezer ember halhatott meg."
Hogy nem lehet dobálózni százezrekkel és az eddig ismert szám helyett annak 2%-át jelölni meg új kutatási eredményként? Ugyan már, hogyne lehetne százezrekkel üresbe dobálózni. Elég csak a hatmillióra gondolni.

A Die Welt cikke szerint a testület több, a szövetségesek bombázásával kapcsolatos "legendát megcáfolt". Az angol-amerikai légierő nem folytatott géppuskával embervadászatot civilekre (sőt, ők dobálták töltényekkel szegény repülősöket), a hatalmas tűzben nem porladhattak el nyom nélkül a holttestek (mint Auschwitzban milliószámra, ugyebár...). A bizottság ugyanakkor megerősítette: a nagyrészt civileket sújtó szőnyegbombázás katonailag teljesen indokolatlan volt. Öt év múlva majd ezt is "megcáfolják".

Máig vita tárgya, hányan is haltak meg 1945 februárjában Drezdában, amikor a vérszomjas szövetségesek lebombázták a várost. A kíméletlen támadás szinte a földdel tette egyenlővé a történelmi várost, a kísérleti gyújtóbombák pedig hatalmas tűzvészt okoztak. Az áldozatok számára vonatkozó becslések eddig a képtelen (jobbára a bűnösök által hangoztatott) 35 ezer és a reálisabb 1 millió között mozogtak.

"A német szélsőjobb az elmúlt évtizedekben szabályos harcot folytatott azért, hogy közelítse a német civil áldozatok számát a holokauszt áldozatainak számához. A német neonácik ezért Drezda katonai értelemben valóban nem túl indokolt elpusztítását következetesen csak “bombaholokausztnak" nevezik" - ez a legalább bevallott indoklás a történészbizottság bevetésére. Így már érthetőbb a versenytárs kiiktatása és a bűnös nép megregulázása, nem?

2004-ben az akkori drezdai polgármester egy 11 tagú történészbizottságot állított fel, hogy "tudományos alapon" határozzák vagy legalább becsüljék meg a február 13-i és 15-i bombázások áldozatainak számát, olvasható a német Die Welt című napilap cikkében.

A bizottság kedden, a 47. drezdai történészkonferencia első napján számolt be meglepő (mármint a be nem avatottak számára meglepő) eredményeiről. Jelentésük szerint "közvetett bizonyíték" mintegy 18 ezer olyan emberről van, aki a drezdai bombázásokban vesztette életét. A bizottság becslése szerint a februári bombázások idején Drezdában összesen 25 ezer ember halhatott meg.

A testület azonban - rendes lévén - leszögezi: ez így is elképesztően magas szám, tekintve, hogy a három bombázás összesen 63 percig tartott. A testület kinyilvánította azt is, hogy mivel a légicsapás nem katonai létesítmények, hanem civil célpontok ellen irányult, a művelet - legalábbis erkölcsi értelemben - bűncselekmény volt.

A szakemberek a becsléshez egészen cinikus képleteket is alkalmaztak. Helmut Schnatz, a légierő történetével foglalkozó kutató szerint például Drezdában 1 tonna ledobott bomba következtében átlagosan 8-9 ember halhatott meg. Csak összehasonlításképpen: az 1 tonna bombára jutó halottak számát az 1945-ös pforzheimi bombázásnál 11,3-ra, a kasselinél 5,5-re, az 1943-as hamburgi bombázásnál pedig 14-re becsülték.

A kutatók tanulmányukban pontról pontra tagadni próbálták a magasabb civil veszteségekről szóló "spekulációkat". Kitértek arra is, hogy a bombázás után a belvárosban kitört tűzben nem lehetett olyan magas a hőmérséklet, hogy holttestek teljes egészében elégtek volna, és semmi nem maradt belőlük.

A kutatók tagadták a holokausztcáfoló brit történész, David Irwing állításait is (ismét kiugrik a nyúl a bokorból), aki szerint több tízezer keletről Drezdába menekült, és a bombatámadásokban meghalt embert nem vettek nyilvántartásba. A bizottság szerint nem megbízhatók a Wehrmacht adatai sem, a német hadsereg ugyanis a bombázásokban elesett katonák számát sem tudta mindig pontosan. Mint a történészek megállapították, a városban állomásozó 17 ezer katona közül mintegy százan vesztették életüket a légicsapásban.

További kommentár nélkül csak annyi a hozzáfűznivalónk: szívesen felkérnénk ezt a derék kutatócsoportot, vizsgálja meg a hollókoszt számadatait, mérje fel, hogyan lehetett azokban a rozzant zuhanyzókban embereket elgázosítani, hogyan tudtak ennyi embert elégetni a kemencékben, hol van a belőlük származó hamu, miért nem csökkent a háború éveiben szinte egyáltalán a világ zsidóságának száma, ésatöbbi. Csak kíváncsiak volnánk...

Egy kis történelem

1945. február 14-15-én az angol és az amerikai légierő gyújtóbombákkal égette fel és tette a földdel egyenlővé Drezda városát. A II. világháború során egyetlen alkalommal sem pusztítottak el ennyi embert két nap alatt - még a Hirosima vagy Nagaszaki elleni atomtámadásokban sem.

A bombázások következtében Drezdában a földfelszín fölött órákon át tartó 1700-1900 C fokos pokoli hőmérséklet alakult ki, a városban sok négyzetkilométeres, előbb egymástól független, majd az összeérő körzetekben az együtt égő tűz miatt az oxigén 3-4 méter magasságig eltűnt a levegőből, akik nem haltak meg az összeomló házak alatt, azok elpusztultak a tűzben, megfulladtak a füsttől vagy az oxigénhiánytól, és futó, menekülő emberek tízezreit kapta fel az utcán nagy erővel lobogó tűz következtében kialakult légörvények sorozata: ők széttárt karokkal, lábakkal, csomagostól, kisgyerekestől a földről felrepülve pillanatok alatt nyomtalanul elégtek és egyszerűen hamuvá váltak a levegőben. 1945 februárjában az angol és az amerikai légierő Drezda városát a szó legszorosabb értelmében egy hatalmas krematóriummá változtatta.

1945. február 13-án este fél 10-kor az angol királyi légierő összesen 1049 Avro Lancester és De Havilland Mosquitos típusú bombázója két, egymás utáni hullámban berepült Drezda fölé, és kevesebb mint öt perc alatt több mint 3460 tonna hagyományos és gyújtóbombát dobott a légvédelem nélkül maradt városra. A három óra múlva bekövetkezett második hullámban újabb 529 Lancester támadt a már fáklyaként égő városra és az angol gépek ezúttal kizárólag 1950 tonna gyújtóbombákat szórtak le.

Az első légitámadást követő két napban az amerikai légierő B-17-es bombázókkal további négy támadást intézett az égő, füstölgő, már régóta csak egy óriási menekülttáborként működő Drezda ellen, aminek során az amerikaiak 3900 tonna hagyományos és gyújtóanyaggal töltött bombákat dobtak le a belvárosra. Drezdát ez idő alatt a nagy, sok száz géppel végrehajtott támadásokon kívül több, kisebb arányú bombázás is érte. A városra két nap alatt a hagyományos összetételű bombákon kívül 7560 tonna nagy hatásfokú, napalm, magnézium, termit, klorin-triflurid és fehér foszfor tartalmú gyújtóbombát dobtak le.

A 3-4 emelet magasságú romhalmaz miatt az utcákon közlekedni nem lehetett, és a pokolként lángoló városból az egyetlen kifelé gyalog járható utat az Elba partja jelentette. Ezt az életbe vezető kis ösvényt az alacsonyan szálló angol és amerikai gépek a nagy két napos bombázás után is napokon át többször bombázták, és a menekülő öregeket, nőket és gyerekeket a fedélzeti gépfegyvereikkel ezrével lőtték bele a folyóba.

Volt angol és amerikai kormánytisztviselők, nyugalmazott tábornokok és történészek a háború után évtizedekig arra hivatkoztak, hogy a támadások nem a német polgári lakosság ellen irányultak, hanem a még épségben maradt drezdai vasúti csomópontot és a környékére telepített ideiglenes kommunikációs központokat akarták megsemmisíteni. Ennek az állításnak sok más mellett az is ellentmond, hogy a szövetségesek az 1945. február 13-14-i drezdai bombázás előtt és után kétszer, összesen négy alkalommal (1944. október 7-én, 1945. január 16-án, 1945. március 2-án és 1945 április 17-én) bombázták a drezdai teher- és személyszállító pályaudvarokat és a mellettük katonai sátrakban felállított telefonközpontokat.A britek korábban azzal is magyarázták a kegyetlen drezdai bombázást, hogy az angol városok, pl. Coventry 1940 november 14.-i német bombázását akarták ilyen módon "egyensúlyozni." Coventryt azon a napon 449 német bombázó támadta meg, 4330 ház részben vagy teljesen összedőlt és 554 ember vesztette életét. Az arányokat a drezdai pusztítással még összehasonlítani sem lehet, a németek angol földre gyújtóbombát nem dobtak, és a londoni levéltárakban ma megtalálhatók és már tanulmányozhatók azok a titkosítás alól feloldott iratok, amelyek bizonyítják, hogy a Churchill vezette angol kabinet már jóval a Luftwaffe nagy-brittaniai légitámadásai előtt eltervezte a bombázásokat a német városok ellen.

Az angolok nem csak tervezték, de a Coventry elleni német bombázás előtt 14 hónappal már bombáztak is német városokat. Négy nappal a II. világháború kitörése, és két nappal azután, hogy az angol kormány háborút üzent a náci Németországnak, 1939 szeptember 5.-én az angol bombázók berepültek Wilhelmshaven és Cuxhaven fölé, ahol a katonai létesítményektől mentes, sűrűn lakott belső városrészeket bombázták. Ezt az első angol légitámadást követték az 1940 január 12-i és az 1940 március 20-i légitámadások más német városok ellen és csak ezután fél évvel bombázták a németek először Coventryt és a többi angol várost.

A háború során Drezda előtt az alábbi német városokat bombázták többé-kevésbé porig a brit és az amerikai légierő gépei: Kiel, Neumünster, Stralsund, Bremerhaven, Emden, Wilhelmshaven, Hamburg, Neubrandenburg, Neustrelitz, Prenzlau, Bremen, Hannover, Rheine, Osnabrück, Hildesheim, Braunschweig, Berlin, Potsdam, Odera melletti Frankfurt, Bocholt, Münster, Kleve, Wesel, Dortmund, Hamm, Soest, Krefeld, Mönchengladbach, Düsseldorf, Aachen, Düren, Bonn, Köln, Siegen, Koblenz, Trier, Bingen, Bad Kreuznach, Mainz, Worms, Kaiserslautern, Pirmasens, Karlsruhe, Pforzheim, Stuttgart, Freiburg, Friedrichshafen, Ulm, München, Augsburg, Straubing, Heilbronn, Nürnberg, Ingolstadt, Bayreuth, Mannheim, Ludwigshafen, Darmstadt, Offenbach, Hanau, Majna melletti Frankfurt, Schweinfurt, Würzburg, Gießen, Kassel, Nordhausen, Merseburg, Lipcse, Chemnitz, Eilenburg, Halberstadt, Magdeburg, Gelsenkirchen, Oberhausen, Witten, Duisburg, Hagen, Wuppertal, Solingen, Neuß, Remscheid, Brilon és Aschaffenburg.

Amerikai adatok szerint Berlinre 68,285 tonna, Kölnre 48,014, Hamburgra 38,319, Essenre 36,825, Duisburgra 30,535, Kielre 29,946, a Majna folyó melletti Frankfurtra 29,209, Brémára 25,513, Mannheimre 25,181, Stuttgartra 24,919, Dortmundra 24,783, Hannoverre 23,051, Gelsenkirchenre 22,885, Nürnbergre 20,401, Münchenre 18,851, Düsseldorfra 18,652, Lipcsére 11,427, Bochumra 11,177, Karlsruhéra 10,598, és Magdeburgra 9,914 tonna, zömmel hagyományos robbanóanyaggal töltött bombát dobtak a szövetségesek.

A német városok elleni szovjet légitámadások ebben nincsenek benne, a szovjetek nagyrészt a Vörös Hadsereg harckocsis alakulatai előtti hadszínteret, kisebb falvakat, német katonai egységeket, laktanyákat, raktárakat, stb. támadták az angol vagy az amerikai repülőgépeknél rosszabbul felszerelt, kisebb hatótávolságú és teherbírású, gyengébben felfegyverzett gépeikkel.

A német nagyvárosok közül a támadás napjáig egyedül Drezda úszta meg a civil lakosság elleni tervszerű szövetséges légitámadásokat. A háború előtt (1939-ben) 642 ezer lakosú nagyváros 1945 februárjában már 1,2-1,5 millió embernek adott menedéket, és a nagy, több emeletes bérházak szobáiban 30-50 fős csoportokba zsúfolódva éltek az emberek. Sok volt köztük a Breslauból, (mai neve Wroclaw, Lengyelországhoz tartozik) és a kelet felől közeledő szovjet Vörös Hadsereg kegyetlenkedései elől tömegesen menekülő idős ember, nő és gyerek, és a kórházakban ezrével feküdtek a hátrahagyott, ápolásra szoruló sebesült és többnyire mozgásképtelen német katonák. A támadás napján Drezdában sok száz Magyarországról, Lengyelországból, Fehéroroszországból, Ausztriából, Ukrajnából, Csehországból, Szlovákiából és Baltikumból menekült család is volt.

Drezdában 1945 februárjában a szervezett német államot már csak egyedül a polgári védelem képviselte, nem volt légvédelem sem, mert a legyőzött Wehrmacht a náci párt tagjaival és a köztisztviselői karral együtt, eleget téve a nemzetközi Vöröskereszt követelésének, 1944 karácsonyára kivonult a városból. Drezda a felgyújtásának napján már hetek óta a Vöröskereszt oltalma alá helyezett város volt, a háztetőkre hatalmas vörös kereszteket festettek, és az épületek ablakaiban kinn voltak a nagy, lepedőkből készített vöröskeresztes fehér zászlók.

Az 1945 augusztusi amerikai atombomba támadások és az azt követő években a radioaktív betegségek Japánban összesen 214 ezer (Hirosimában 140 ezer, Nagaszakiban 74 ezer) főként polgári áldozatot követeltek. Ezek amerikai forrásból származó becslések, a japán jelentések több, a két városban összesen kb. 300 ezer halottról számolnak be. A japán áldozatok pontos száma a drezdaihoz hasonló okokból szintén megállapíthatatlan, itt is elsősorban a nyomtalanul elégett emberek nagy száma miatt.

Az Európa sok országából Drezdába menekült polgári lakosság ellen 1945 február 13-án és február 14-én végrehajtott angol és amerikai kétnapos szőnyegbombázás volt az emberiség történelmének egyik legnagyobb háborús bűncselekménye és egyben ez volt a legrövidebb idő alatt elkövetett legkegyetlenebb és legtöbb áldozatot követelő tömeggyilkosság is, amelyben emberek százezrei szenvedtek borzalmas tűzhalált.

(Zsindex nyomán, történelem: Kriszcson)

Forrás: kuruc.info

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégis bukik Hoffmann Rózsa?
  2013-02-12 13:18:08, kedd
 
 
Mégis bukik Hoffmann Rózsa?
2013, február 12 - 12:11


Az államtitkártól elveszik a felsőoktatást, és közoktatási államtitkárrá fokozzák le - értesült az Origo. A felsőoktatás irányítását a Népszabadsáf információi szerint az ELTE volt rektora veheti át.

Az Origo több forrásból megerősített információi szerint Balog Zoltán miniszter ketté kívánja választani az oktatásért felelős államtitkárságot.

A döntés értelmében (amely állítólag a miniszterelnök támogatását is élvezi) a jövőben külön felsőoktatási és külön köznevelési államtitkára is lenne a minisztériumnak. Az utóbbit - amennyiben elvállalja - továbbra is Hoffmann Rózsa felügyelné, a felsőoktatási államtitkár pedig két egykori egyetemi rektor közül kerülhet ki, de végleges döntés még nem született erről.

A felsőoktatási helyettes államtitkár továbbra is a szeptemberben kinevezett Maruzsa Zoltán, a közoktatási pedig Gloviczki Zoltán maradna. Igaz, ő tavaly októberben egyszer már lemondott, de akkor abban állapodott meg az erőforrás-miniszterrel, hogy 2013 tavaszáig a helyén marad, és minisztériumi forrásaink szerint van rá esély, hogy ha Hoffmann továbbviszi a közoktatást, akkor Gloviczki is marad vele a kormányzati ciklus végéig.

Vele vitették el a balhét

Hoffmann Rózsa azonban koránt sem biztos, hogy igent mond a lefokozásra, korábban ugyanis, amikor informálisan felvetődött egy ilyen átalakítás, azt mondta, inkább lemond, ha Orbán Viktor nem bízik meg benne.

Mint kiszivárgott, a megszorítások miatt megtépázott tekintélyű és népszerűségű KDNP-s politikus menesztése már tavaly decemberben felmerült, noha a felsőoktatás leépítése nem az ő tárcájának, hanem Matolcsyék ötlete volt. Ennek ellenére Hoffmannal ,,elvitették a balhét", és letiltották a felsőoktatással kapcsolatos ügyek kommunikációjáról.

Kormánybiztosban is gondolkodtak

Az Origo úgy tudja, olyan forgatókönyv is felvetődött a miniszterelnök környezetében, hogy kormánybiztost nevezzenek ki a konfliktusokkal terhelt ágazat felügyeletére. Ezt azonban végül elvetették, mert egyesek szerint rossz üzenete lett volna, és azt sugallta volna, hogy nagy baj van a területen. Hoffmann Rózsa eddigi pozíciójának szétválasztását ezzel szemben pozitívan, azzal lehet magyarázni, hogy a kormánynak annyira fontos a terület, hogy külön államtitkárt érdemel.

képJöhet az ELTE volt rektora?

A Népszabadság információi szerint Hoffmann utódja a felsőoktatási államtitkári poszton Klinghammer István lehet. Klinghammer 2000-2006 között az ELTE rektora volt, 2005-ben megválasztották a Magyar Rektori Konferencia elnökének.

origo.hu - alfahir.hu


http://barikad.hu/megis_bukik_hoffmann_rozsa-20130212
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak a cionisták képesek a pápát megpuccsolni
  2013-02-12 13:14:53, kedd
 
  Csak a cionisták képesek a pápát megpuccsolni
2013. február 12. 12:51
Hunhír.info

Elképzelhető, hogy XVI. Benedek pápa nem magától mondott le, hanem lemondatták - erről Tarjányi Péter beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A megszólalásai alapján cionista beállítottságúnak nevezhető "biztonságpolitikai szakértő" a lényeget próbálja elmaszatolni.

A biztonságpolitikai szakértő szerint, bár az emberek kívülről egységesnek látják az egyházat, azon belül is vannak irányzatok, ellentétek, amelyek meghatározzák, milyen irányba megy tovább az egyház. A szakértő elmondta: az utóbbi időben megerősödött Dél-Amerika és Afrika a katolikus egyházon belül, mert ezekben a térségekben sokkal népszerűbb lett az egyház, hiszen itt sokkal emberközelibbé tudták tenni a hitet, míg Európa felett eljárt az idő, merevek a papok. A szakértő szerint benne van a pakliban, hogy fekete pápát válasszon a katolikus egyház. Hozzátette: ugyanakkor van egy másik irányzat az egyházon belül, amelyik továbbra is Európát akarja a katolikus egyház élén tartani.

És azt megint "elfelejti" a nagy szakértő, hogy van egy olyan irányzat, a cionisták vezette irányzat, amely uralja az egész Vatikánt éppen úgy, mint minden fontosabb szervezetet és intézményt szerte a világban. Valamiért bökte a német, ráadásul egyes zsidó világpáholyok által nácinak nevezett Joseph Ratzinger tevékenysége a cionisták orrát, így a Vatikán élére is odaraknak egy feka bábut, mint tették ezt az Államokkal.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61841
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alaptörvénybe foglalná a Jobbik a kommunista vezetők közélet
  2013-02-12 13:11:18, kedd
 
  2013-02-12. 12:54
Alaptörvénybe foglalná a Jobbik a kommunista vezetők közéletből való kitiltását

A Jobbik ismételten azt kezdeményezi, hogy kerüljön bele az alaptörvénybe az ügynöklisták feltárása, a kommunista vezetők közéletből való kitiltása és a kommunista luxusnyugdíjak megvonása - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt alelnöke.
Novák Előd azt mondta, a Jobbiknak fájó, hogy az Alkotmánybíróság döntése következtében kikerül az alaptörvényből az "a kocsmai, közhelyszerű alapigazság", hogy az MSZMP jogutódja az MSZP és a Fidesz-kormány ennyivel elintézi az antikommunizmust és a rendszerváltást. Azt is kifogásolta, hogy még mindig nem állt fel a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, amelyet egyébként a Jobbik sóhivatalnak tart.
Novák Előd hangsúlyozta: a fenti három kérdés alaptörvénybe foglalásával nem lehetne elodázni ezeket az ügyeket, és kötelezően kiderülne végre, hogy ki milyen szerepet játszott az előző rendszerben. Ez kellene ahhoz, hogy megtörténjen a valódi rendszerváltás - érvelt a Jobbik alelnöke, aki felidézte: pártja többször is kezdeményezte már ezeknek a kérdéseknek a rendezését, de a kormánypártok eddig minden alakalommal elutasították a javaslataikat.
A Jobbik az alaptörvény újabb módosításánál ismét megpróbálja beemelni követeléseit.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107924/#ixzz2KgbRQ7nl
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kommunisták után a hitgyülis őrülteket is védelmébe vette
  2013-02-12 13:08:41, kedd
 
  2013-02-12. 13:03
A kommunisták után a hitgyülis őrülteket is védelmébe vette Strassburg: kártérítést kell fizetnünk egy "hittérítőnek"

Két ügyben elmarasztalta a magyar államot, egy harmadik magyar vonatkozású ügyben viszont alaptalannak találta a benyújtott panaszt kedden kihirdetett első fokú ítéleteiben az Európa Tanács égisze alatt működő, strassburgi székhelyű Európai Emberi Jogi Bíróság.
Az egyik ügyben - Vojnity Péró szegedi lakos beadványa nyomán - arról kellett döntenie a strassburgi igazságügyi fórumnak, hogy a magyar hatóságok megsértették-e a panaszosnak a családi élethez fűződő jogait, amikor közös gyermek elhelyezéséről, illetve láthatásáról döntve a panaszostól azért vonták meg jogosultságait, mert a Hit Gyülekezetének "buzgó és erőteljes térítő tevékenységet folytató tagjaként" veszélyben látták a gyermek megfelelő nevelését és fejlődését.
Ebben az ügyben az Európai Emberi Jogi Bíróság aránytalannak ítélte, hogy a panaszostól a láthatás jogát is teljes mértékben megvonták, ezért megállapította a jogsérelmet, és a magyar államot 12 500 euró nem vagyoni kártérítés, valamint 3 ezer euró költségtérítés megfizetésére kötelezte.
Szintén jogosnak ítélték Strassourgban László Károly budapesti lakos panaszát, aki azt tette szóvá, hogy egy 12 évvel ezelőtti rendőri intézkedés során indokolatlanul bántalmazták. Az ügy Magyarországon végigjárta az összes lehetséges fórumot, és a panaszt mindenütt elutasították, lényegében arra hivatkozva, hogy nem bizonyítható az okozati összefüggés az előállítás és a látlelettel igazolt sérülések között.
Az Európai Emberi Jogi Bíróság azonban megállapította a hatósági jogsértés tényét, és a panaszos számára 5 ezer euró nem vagyoni kártérítést, valamint a perrel kapcsolatban reálisan felmerült költségeinek megtérítésére további 3 ezer eurót ítélt meg.
Jogsértés hiányában elutasította a strassburgi bíróság Tóth Barnabás Krisztián budapesti lakos beadványát. A panaszos 2004-ben élettársi viszonyban volt egy nővel, aki teherbe esett, majd gyermeket szült, de az élettársi viszony akkorra már felbomlott. Egy másik férfi még a gyermek megszületése előtt saját apaságát elismerő nyilatkozatot tett. Ennek a férfinak a felesége később - az anya jóváhagyásával - örökbe fogadta a gyermeket. Amikor erről a panaszos tudomást szerzett, eljárást kezdeményezett, kérve, hogy a gyermeket nála helyezzék el, mert bizonyítani kívánja, hogy ő a gyermek apja.
A magyar igazságszolgáltatási fórumok előtt az elutasító döntésben a gyermek érdekének elsődleges szempontja volt a döntő - az a tény, hogy a gyermek családi jogállása az adott helyzetben rendezettnek tekinthető. Az Európai Emberi Jogi Bíróság az ügy összes körülményét figyelembe véve kimondta, hogy nem sérültek a panaszosnak a családi élethez fűződő jogai.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107926/#ixzz2Kgal2Wwg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sólyom és a gengszterváltás
  2013-02-12 07:52:53, kedd
 
  Sólyom és a gengszterváltás
Posted on 2013/02/11 by Híradmin

Sok igazság van abban, amit az alábbi cikk tárgyal. Sólyom László, aki bevezette a jogszerűség fogalmát a köztudatba, a magyarországi alkotmányos kultúra hanyatlásáról beszél - természetesen külföldön, ami már önmagában is aljasság -, s egy csöppet sem pirul bele, amikor ilyeneket mond, miközben tudja jól, hogy a valódi rendszerváltás egyik nagy akadályozója éppen Ő volt! Miatta nem történt meg a kommunista bűnözők valódi felelősségre vonása és kitakarítása a közélet minden területéről, s miatta nem húztak világos vonalat a szocializmus proletárdiktatúrája és az állítólagos demokrácia között. Éppen ezért lehet a mai fiatalokat az orruknál fogva vezetni mindenféle liberális maszlaggal, mert alapvető dolgokat nem értenek, amik tisztázása a (nem létező) rendszerváltás idején lett volna aktuális. Ezért lett az egészből csupán gengszterváltás, amiért Sólyomot óriási felelősség terheli. (NIF)

Az említett irás:

Sólyom László az egyik felelőse annak, hogy Magyarországon 1990-ben és utána nem történt meg a történelmi igazságtétel és elszámoltatás a diktatúra bűneivel kapcsolatban.

Sólyom László volt köztársasági elnök, 1990-1999 között az Alkotmánybíróság (Ab) elnöke nagyon kiakadt. Egy a berni egyetemen tartott előadásában, illetve interjúkban kritizálta az Ab jogköreinek korlátozását, az alaptörvény szerinte politikai célú módosításait, s arról beszélt, hogy jogi alkotmányozás helyett politikai alkotmányozásra tért át a kormány, s egyáltalán, nagy hanyatlásnak indult az alkotmányos kultúra és szellemiség Magyarországon az Orbán-kormány időszakában...

Mindez roppant megható, csakhogy Sólyom Lászlónak igen szerény morális alapja van ahhoz, hogy az alkotmányos kultúra hanyatlásáról beszéljen.

Ugyanis végre mondjuk ki: ő az egyik felelőse annak, hogy Magyarországon 1990-ben és utána nem történt meg a történelmi igazságtétel és elszámoltatás a diktatúra bűneivel kapcsolatban. Másképpen, felelős abban, hogy a rendszerváltás kizárólag a jogállami intézmények létrehozására korlátozódott, és nem történt meg a múlttal való szembenézés, világos cezúra meghúzása diktatúra és demokrácia között, a volt rákosista és kádárista politikai elit leváltása, idegen szóval a lusztráció.

Sólyom László mint a rendszerváltás folyamatában igen fontos szerepet játszó Alkotmánybíróság elnöke abból indult ki, hogy az igazságosságnál fontosabb a jogszerűség; a diktatúra bűneit és bűnöseit nem lehet elítélni, hiszen az akkori, tehát a diktatúra jogrendje szerint a kommunista-szocialista bűnök nem voltak bűnök. Sólyom tehát döbbenetes módon jogfolytonosságot hirdetett meg a kádári diktatúra és a demokrácia között: nem fogadta el, nem értette meg, hogy csak akkor lehet tiszta lappal létrehozni egy demokráciát, ha erkölcsi, jogi és politikai határvonalat húzunk a két rendszer közé.

Úgy egyébként, ahogyan megtették azt például a csehek, a lengyelek és a kelet-németek/egyesült németek, illetve a balti államok; ezekben az országokban az igazságosság és a természetjog szempontjai érvényesültek a rendszerváltás során, ezért volt történelmi igazságtétel, elszámoltatás, kiszorították a közéletből a posztkommunista politikai vezetőket, ezen túl pedig vagyoni és egyéb kárpótlásra került sor.

Sólyomnak az volt az álláspontja, hogy a Kádár-rendszer már sok mindent megengedett az embereknek, utazhattak, szabadon beszélhettek (szerinte). Ezért 1990 után már nem volt más hátra, mint ezeket az engedélyeket ,,jogiasítani". (Lásd: Sólyom László: ,,Hagyni kell történni a sorsot". Századvég, 2003/4. 133-171. old.)

Döbbenetes álláspont ez. Vajon ma is így gondolja Sólyom? Vajon egy olyan rendszer, amelyben nem lehetett pártot, politikai szervezetet alapítani, ahol egészen 1990 elejéig működtek a titkosszolgálatok, beszerveztek és zsaroltak embereket, megfigyelték az ellenzéki mozgásokat, ahol nem volt valóságos jogvédelem, pártatlan bíráskodás, ahol az emberi jogok nem vagy csak korlátozottan érvényesültek - szóval az már ,,majdnem demokrácia"?

Tény, hogy Sólyom ezen ,,szemléletmódjának" volt a következménye, hogy az igazságtételt kidolgozó Zétényi-Takács-féle igazságtételi törvényjavaslatot 1991-ben visszadobta az Ab, illetve sok más, lusztrációval és kárpótlással kapcsolatos egyéb törvényjavaslat vagy elfogadott törvény is erre a sorsra jutott.

Sólyom Lászlót történelmi felelősség terheli az igazságtétel, az elszámoltatás, a posztkommunista elit leváltásának elmaradásáért.

Most pedig Sólyom óva int az alkotmányos szellemiség hanyatlásától. Ez érdekes.

Márpedig ha az alkotmányosságot az Ab diktatúrát felmentő, a rendszerváltást ,,elkenő" szellemisége képviseli, akkor az jobb, ha igen gyors hanyatlásnak indul. Azért, hogy végre ne posztkádári, hanem rendszerváltó és demokratikus alkotmányos kultúra alakuljon ki.

Már így is elvesztegettünk 23 évet, ami miatt a fiatalok már sokszor nem is értik, mit is kell pótlólagosan megvalósítanunk.

Fricz Tamás - MNO

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/02/11/solyom-es-a-gengsztervaltas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 543 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1304
  • e Hét: 2791
  • e Hónap: 13902
  • e Év: 167398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.