Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Orbán Viktor szerint rendben van a foglalkoztatás hazánkban
  2013-02-15 20:47:57, péntek
 
  Orbán Viktor szerint rendben van a foglalkoztatás hazánkban

Orbán Viktor szerint a magyar gazdaságban hat mutatóból öt rendben van, tehát összességében nincs min aggódni, jól állunk:

"A magyar gazdaságban 5 mutató (államadósság, hiány, külkereskedelmi mérleg, folyó fizetési mérleg, foglalkoztatás) rendben van, egy nincs, és ez a növekedés. 2013-ban az a kormány feladata, hogy a gazdasági növekedést rendbe tegye. Azt várom a gazdasági minisztériumtól, hogy beindítson olyan programokat, amelyek segítik a növekedést. Most például tízmilliárdos munkahelyteremtő támogatást kapnak a kkv-k" (hvg.hu)

(Az államadósság kérdésében ugyan lehetne kötözködni, mert rekordközeli szinten van, de ami hullámzik, azt nem érdemes nézni, legalábbis Orbán Viktor szerint, a GDP-t meg ugyebár tavaly elvitte az európai válság, abban nem lehet ludas a magyar gazdaságpolitika)

Miniszterelnökünk szerint tehát a magyar foglalkoztatás (és annak mutatója), úgy, ahogy van, rendben van, igazolva Newlan alaptörvényét, miszerint a munkanélküliség "elfogadható szintje" azt jelenti, hogy a kormányzati gazdaságpolitikusnak, aki szerint "elfogadható", még van állása.

És igen, a kormánynak és nem hibás közgazdászainak még van állása, de valószínűleg bőven található olyan aktív korú választópolgár, aki szerint a munkanélküliség-helyzet nem igazán rózsás hazánkban. És a KSH adatai sem Orbán Viktort igazolják, főleg akkor, ha a statisztikában meg sem jelenik az a kb. 500 ezer ember, aki már régen nem itthon keres munkát (tovább szaporítva a munkanélküliek amúgy is növekvő számát), hanem külföldön próbál boldogulni:

,,2012 IV. negyedévében a munkanélküliek létszáma 468 ezer fő volt, ami 10,7%-os munkanélküliségi rátát eredményezett.

A munkanélküliek létszáma 468 ezer fő volt 2012 IV. negyedévében, 9 ezer fővel (2,0%-kal) több, mint 2011 azonos időszakában (...)

2012. október-decemberben a 15-74 éves munkanélküli férfiak száma 255 ezer fő volt, 12 ezer fővel több az egy évvel korábbinál, munkanélküliségi rátájuk pedig 10,8%. A munkanélküli nők száma 213 ezer fő volt, lényegében megegyezett az egy évvel korábbival. Munkanélküliségi rátájuk 10,6% volt, ami 0,2 százalékponttal alacsonyabb az előző év azonos időszakinál.

A munkanélküliek 18,6%-a a munkaerőpiacon csak kis létszámban jelenlévő 15-24 éves korosztályból került ki. A korcsoport 27,4%-os munkanélküliségi rátája 1,1 százalékponttal magasabb, mint 2011 utolsó negyedévében. A 25-54 évesek, azaz az ún. legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 0,1 százalékponttal 9,8%-ra nőtt, az 55-64 éveseké 1,7 százalékponttal, 7,1%-ra csökkent.

A munkanélküliek 48,9%-a egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 17,5 hónap volt.

A munkanélküliség kezelésére szolgáló eszközrendszer működtetésére és értékelésére kialakított adminisztratív nyilvántartásból származó adatok szerint (http://www.munka.hu/) 2012. december végén 569,3 ezer fő volt a nyilvántartott álláskeresők összlétszáma, 3,1%-kal több, mint 2011 decemberében. " (ksh.hu)

A legszebb az egészben, ha Orbán Viktor szerint a foglalkoztatási mutatók jók, akkor a minisztériumban hátra lehet dőlni - a mű készen van, akár az adórendszerünk esetében.

De mi van a fiatalokkal, a legmobilabb réteggel, ahol 27,4%-os a munkanélküliség? Ez is rendben van? Jónak számít, ha minden negyedik fiatal előbb vagy utóbb - megunva a kilátástalanságot, az átlagosan 17,5 hónap keresgélést - fogja magát, elmegy éhenhalni egy londoni mekibe, később pedig már ott, idegenben alapít családot, nevel gyerekeket és fizet adót meg nyugdíjjárulékot?

És mit várhatnak az átlagpolgárok akkor, ha ami van, a kormány szerint az rendben van, pedig alulról egyáltalán nem úgy tűnik? Javulást? Hiszen a jót már nem kell javítani ... Még kilátástalanabb helyzetet? Ami jó, abba még belefér egy kis rosszabbodás, akkor sem lesz rossz, csak kevésbé jó ... A kampányra meg lehet nyomni a "bezzeg van közmunka segély helyett" meg "hű de jó a munkahelyvédelmi program" heppi szöveget.

De hogyan lesznek olyan új munkahelyek, amiből tisztességesen meg lehet élni, ha a kormány kitart amellett, hogy most minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel nagyon meg vagyunk elégedve? (Oké, kivéve a növekedést, de arra majd kitalálnak a minisztériumban valamit ...)

Csak reménykedni tudunk, hogy Orbán Viktor ma a zemberek felé fejezte ki elégedettségét, nem pedig saját apparátusa felé.

http://morgasjoga.blog.hu/2013/02/15/orban_viktor_szerint_rendben_van_a_foglalkoz tatas_hazankban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
DIADALMÁMOr
  2013-02-15 20:11:59, péntek
 
  2013. február 13., szerda
DIADALMÁMOR

Bővíti szentgotthárdi üzemét az Opel; ez több mint 100 új munkahelyet jelent.
A miniszterelnök szerint a bejelentés példátlan rekordnak számít.
Ebből csak az nem derül ki, hogy mi ebben a példátlan és mi ebben a rekord.
De ne hasogassuk itten a szőrszálat, inkább örüljünk együtt, mert ez jó hír annak a száz szentgotthárdi és környező településeken élő családnak, akik majd itt dolgozhatnak, és megélhetésük biztosítva lesz, legalábbis az első autóipari válságig.
Annak is örülhetünk, hogy lassan azért megerősödik nálunk az autóipar, mégha a magyar beszállítók részaránya nem is éri el a kívánatos mértéket, és ha a magyar hozzáadott érték sem túl magas.
Az Opel Magyarországon motorokat gyárt, nem is keveset.
Ha a motorgyár építése befejeződik, akkor évi százezer motor gyártására lesz képes.
A 130 millió eurós beruházással 1600 négyzetméterrel növelik a termelő üzem területét - jelentette be Joachim Koschnicke, az Opel elnökhelyettese a Parlamentben, a magyar miniszterelnökkel közösen megtartott sajtótájékoztatón.
Kell a siker a Vezérnek, mint libának a kukorica, ősi tradíciókat követve úgy fúj fel mindent, mint lókupec az eladásra kínált lovat a fenekébe dugott nádszálon keresztül.
Így növekedett emberfeletti méretűre, még az ellenzéki politikusok elismerő bólogatását is kiváltva az uniós támogatások eredménye, melyet Orbán saját sikerének és erőszakos nyomulása eredményeként tálal, jóllehet csak arról van szó, hogy a magyarországi régiók közül egyetlen tartozik a fejlettebbek közé, a többi hat szegény és elmaradott, az unió szégyene.
Mondjuk erre büszke is lehet Reménységünk, tizenkét év kemény munkája juttatta oda az országot, ahol most tart, és amikor kikukucskálunk a bányászbéka segge alól, akkor sem a rózsás jövőt látjuk, hanem egy feudálkapitalista, tekintélyuralmi rendszert, melyhez képest Belorusszia a demokrácia zászlóvivője.
De vissza az Opelhoz.
Két dolog nem megy a fejembe: az egyik az, hogy vajon Görög Ibolya mit szólna ahhoz, hogy a magyar miniszterelnök mellett a sajtótájékoztatón egy, még ha mégoly jelentős gyárnak is nem a vezérigazgatója vagy elnöke áll, hanem a helyettese?
Persze mondhatjuk azt, hogy a mi miniszterelnökünk szerény, mint az ibolya, de a jelenlegi leosztás szerint nem mi vagyunk hazudósak, hanem ő, így aztán nem mondjuk, inkább arra gondolunk, hogy a Mi Boldogságunk kézzel-lábbal azon iparkodik, hogy a nép lelkében a siker fogalma az ő nevéhez társuljon, ő legyen Sikeres Viktor Mihály király, e néven az első.
Másrészt azt sem értem, hogy van-e ez az esemény olyan horderejű, mely megérdemli, hogy a magyar Parlamentben a miniszterelnök emlékezzen meg róla?
Lószart Mama, hogy a klasszikust idézzem, ha úgy nézzük, ez a beruházás az Opel belügye, örülünk neki, de semmi újat nem hoz a magyar iparnak, egyszerű kapacitásbővítés, mert a cég úgy látja, hogy a piac igényei a termékükre belátható időn belül növekedni fognak.
A Közgazdaságtan Megújítója példátlan rekordnak nevezte, hogy újabb szentgotthárdi beruházást jelentett be az Opel.
Arra ugyanis még nem volt példa - hangsúlyozta -, hogy egy olyan hatalmas beruházás után, mint amilyen a 2012 őszén átadott szentgotthárdi Opel-motorgyár volt, még fél év sem telik el, és már egy újabb projektről születik megállapodás. Ha pedig egy olyan gyár, mint az Opel, fél évvel egy hatalmas gyárának avatása után újabb fejlesztésről dönt, az azt mutatja, hogy 'ők, akik itt vannak, tudják, hogy a magyar gazdaság kiszámítható' - mondta a kormányfő.
Hát én erről a magam földhözragadt gondolkodásával csak arra tudok következtetni, hogy az Opel döntéshozói nagy ívben tesznek a magyar gazdaság kiszámíthatóságára, ők inkább a keresletre vannak tekintettel, és amire építenek, az Orbán kiszámíthatósága.
A Vezér piszkosul szeret átadni, imádná a sikert, de sajnos nincs neki sok része benne.
Nevezetesen ez egy hazug alak, akitől bármikor kitelnek mindenféle piszkos trükkök, csak mára már ha három német gyár leül egy kávéra, akkor akár úgy is felállhatnak az asztaltól, hogy másnap a magyar állam csődbe megy.
Az Opel gyárának méretét nem tegnap döntötték el, ők egyelőre még ortodox gazdaságpolitikát folytatnak.
Az Opelnál egy beruházás előkészítése kissé körültekintőbb, mint a Puskás stadion helyett /mellett/ban/ épülő új stadion beruházása, már az építési terület is a tervezett méretekhez igazodik, a gyár pedig a kereslethez.
Vezérünk pedig úgy adja elő a dolgot, mintha Opel gazda egy új kutrincát toldana a disznóólhoz, mert annyira elégedett a polgármesterrel.
Így aztán ő is azt a módszert követi, melyet Anyukám nekem is ajánlott: ,,a világ hálátlan fiam, ha arra vársz, hogy más megdicsérjen, addigra leáldozik a nap, ha elégedett vagy magaddal, hát dicsérd is meg magad, ne tétovázz!"
Persze, azért hülyeségeket nem kellene beszélni, mert ez nincs benne a Mama receptjében.
A Vezér rámutatott, hogy a német mérnöki kultúra a világ élvonalába tartozik, ezért 'egy olyan társadalom, mint a mienk, amelynek alapvetően mérnöki kultúrája van, mindig is tisztelettel tekint Németországra, és örömmel működik együtt'.
Hát, amennyiben a kolbásztöltés és a pálinkafőzés mérnöki teljesítmény, akkor igaza van, egyébként meg igen szórakoztató az ilyen duma,.
Ennél már csak az a felsorolás viccesebb, mely az öt rendbetett területről szól, nevezetesen szerinte csökken az államadósság, három százalék alatt van a költségvetés hiánya, a magyar külkereskedelmi mérleg a németeké után a második legnagyobb eredményt mutatja Európában, a folyó fizetési mérleg is rendben van, és bár lassabban, mint szeretnénk, de a foglalkoztatási arány ugyancsak javul.
Ő mindenesetre már elégedett, mostmár csak a maradék tízmillióval kellene valamit kezdeni.
Nem vagyunk túl optimisták...

http://www.pupublogja.hu/2013/02/diadalmamor.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak belebukik ez a taknyos 6000 éves
  2013-02-15 20:04:27, péntek
 
  Zsiga Marcell mandátuma a tét

A korábbiakhoz képest komoly tétje lehet a fideszes honatya ellen induló vagyonnyilatkozati eljárásnak, amit a Blikk kezdeményezett.


Forrás: Blikk | Beküldte: Gépnarancs | 2013. február 15.

A Zsiga-villa, a frissen aszfaltozott utcával - Forrás: Blikk

Az ez év januártól szigorított törvény szerint ugyanis végső esetben akár a képviselői mandátumától is meg lehet fosztani azt a képviselőt, aki vagyonbevallásában valamilyen “lényeges adatot vagy tényt szándékosan valótlanul közöl" - írja a lap.

- A mai postával küldettem el Zsiga Marcellnek a Blikk munkatársának a beadványát. A képviselőnek öt napon belül válaszolnia kell rá a szabályozás szerint - mondta Rubovszky György, a mentelmi bizottság KDNP-s elnöke.

- Ha módosítja, illetve kijavítja a vagyonbevallását, akkor az eljárás lezárul. Ha nem, akkor tovább vizsgálódhat a mentelmi bizottság - tette hozzá Rubovszky György.

Ilyen esetekben a bizottság zárt ülésen szokta meghallgatni az érintett honatyát, és a testület tagjai a hozzátartozók zártan kezelt vagyonnyilatkozatába is betekinthetnek. Ha most azt állapítanák meg, hogy valótlan adatok szerepeltek a képviselő bevallásában, akkor az elnök köteles kezdeményezni az összeférhetetlenség kimondását. Ez pedig akár a képviselői mandátum elvesztését is jelentheti - írja a Blikk.

A vagyonnyilatkozatai alapján Zsiga nem rendelkezett elég forrással és jövedelemmel, hogy feleségével közösen megvásárolhassa a 40 milliós házát.

A fideszes képviselő, Miskolc alpolgármestere korábban azzal a hihetetlen érvvel próbálta magyarázni 40 milliós ingatlan vásárlását, hogy havonta egy milliót tett félre a jövedelméből, a ház felét pedig a felesége fizette.

http://gepnarancs.hu/2013/02/zsiga-marcell-mandatuma-a-tet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Munkaügyek
  2013-02-15 19:52:17, péntek
 
  Munkaügyek


- 2013.02.15. 13:01

Nemhogy az ígért 1 millió munkahely nem jött össze, kormányzati szinten is komoly HR-ügyek vannak.

, L.Simon László
A költő, az önlex-író, a gazdálkodó, a megmagyarázó. A kultúráért felelős államtitkár, akire most a balek szerepét osztották. Hétfőn írta meg a Népszabadság, hogy Balog Zoltán meneszteni fogja, mert "megvan a "magánvéleménye" Fekete Györgyről". Hétfőn. L.Simon pedig a szerdai Hégető Honorka-díj átadóján azt mondta, hogy nem hallott erről. Arra a felvetésre, hogy csütörtökön erről sajtótájékoztatóst is tart a tárcavezető, azt felelte: arról sem hallott. Szegényke.
A legfrissebb hírek szerint mégis kirúgták.

2, Szőcs Géza
L.Simon elődje, aki utódjával ellentétben épp nyerő szériában van. Orbán Viktor közeli barátjaként egy igazi alibipozíciót sikerült megcsípnie: őt nevezte ki a kormány a 2015. évi Milánói Világkiállításért felelős kormánybiztossá. Bár díjazásban és juttatásban nem részesül tevékenységéért a kormányhatározat szerint, mégiscsak komoly dolog ez, hálás feladat. Az 1197/2012. (VI. 18.) Korm. határozatban egyébként a most Szőcsre testált munkát még a közigazgatási és igazságügyi miniszterre bízták, talán sok volt neki.

3, Klinghammer István
Hoffmann Rózsától elvették a felsőoktatást, a jövőben köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját. Utódja valószínűleg méltó lesz hozzá, legalábbis nyilatkozatokban. Klinghammer István, az ELTE volt rektora rögtön a kinevezéséről felröppenő hírek után igyekezett megkedveltetni magát az egyetemistákkal: a hallgatói szerződés feltételeiről azt mondta, hogy ezeket ki lehet alakítani, de nem "cintányéros, gyermekded felvonulásokkal, bentalvásokkal".

http://vastagbor.blog.hu/2013/02/15/munkaugyek_902#more5080803
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsoldos patrióták
  2013-02-15 19:38:52, péntek
 
  Zsoldos patrióták
2013.02.11. 18:29

Balog Zoltánt meglepte a hallgatók tiltakozása a röghöz kötési szándék miatt. De csak egy picit. Talán azért ilyen csekély mértékben, mert valamelyest emlékszik még ő is szabadság ízére.

De ha Miniszter Urat mégiscsak (értsd: tényleg, őszintén) meglepte a tiltakozóhullám, úgy azt kell gondolnom, hogy Balog úr nem érti, miről is van itt nagyban szó. (Ez esetben viszont alkalmatlan a felsőoktatási rendszer kormányzására.) Ha pedig érti - miközben azt mondja, hogy nem: akkor sajnos hazudik. Utóbbi ,,megoldásnak" van racionalitása: az elmúlt hetek jobboldali propagandáját tekintve teljesen világos, hogy a Fidesz törekszik ,,az ügyet lezártnak tekinteni" (ez amúgy is szokása) és a további ellenállókat ellenforradalmároknak bélyegezni (akiket természetesen maga Ron Werber fegyverzett fel és képzett ki - talán még egy kis Krav Maga oktatásban is részesültek, hátha közelharcra kerül majd sor). És ezzel beindul az összeesküvés-gyár, beindul a kommunikációs önvédelmi rendszer. Mint eddig minden alkalommal: "aki nincs velünk, az ellenünk". Pont.

roghoz_kotes.jpg

Csakhogy Balog úrék ezúttal nagyon melléfogtak. A hallgatókból ugyanis nem az ellenzék csinált zsoldosokat, hanem a Kormány szeretne. Méghozzá legálisan. A hallgatói szerződés nem más, mint fizetett patriotizmus: az állam így próbálja kifizetni a diákok haza iránti hűségét. Ez azonban nonszensz. A hazafiság ugyanis nem pénzkérdés. A hazaszeretetet nem szabad idomítás útján kikényszeríteni. Annak egyrészről belülről kell fakadnia, másrészt nemcsak a Hazának kell megfelelni, hanem a Hazának is meg kell felelnie.

Nem az a hazafi, aki adót fizet, hanem aki hazafi, az adót is fizet. De az adózásnak több formája is lehetséges. Így az is lehet hazafi, aki elmegy külföldre, mert talán valamikor az életben tesz majd valami olyat, amire büszke lesz a hazája. Például jó hírét viszi az országnak. Például kapcsolatokat teremt és szélesít a külföld, a külhon és Magyarország között. Például megosztja tapasztalatait azokkal, akik majd egyszer hazajönnek. Például kintről támogat itthoniakat. Például befogadja, segíti olyan honfitársainkat, akik valamilyen okból kimennek. Például reményt ad, hogy nem vagyunk egyedül, bezárkózva.

Ellenben a zsoldost csak addig érdekli megbízója, amíg az fizet neki.

Ha a Kormány így folytatja tovább, a részben feldühödött, részben elkeseredett emberek aligha fognak hazatérni. Aligha fognak adózni országunknak. Aligha fognak szeretettel gondolni hazájukra.

De ha Balogék még mindig nem értik, tessék, elmagyarázom nekik a lóvé nyelvén: Magyarország jelenlegi csúfos gazdasági helyzetében nem engedheti meg magának, hogy szelektáljon ,,hazafi és kevésbé hazafi" hallgatója között. Annyira le vagyunk maradva, olyan kilátástalan a helyzetünk, hogy minden egyes emberünkre szükségünk van. Orbánék most nem játszhatják el a szigorú edző szerepét, aki leteremti csapatát az öltözőben a félidei vesztes állás miatt. Fenyegetőzéssel, zsarolással ez a csapat ugyanis nemhogy veszíteni fog, de egy része fel sem megy már a pályára. Inkább elmenekül jó messzire és vissza se néz többet. Maximum az eredményjelzőt.

Miniszter Úr kijelentésére, miszerint "a hallgatói szerződést több ezer fiatal egyébként tavaly ősszel aláírta, mindenfajta tiltakozás nélkül" nem szívesen reagálok. Főként annak tükrében, hogy ma már tudom: a Fidesz szerint a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlása is ,,óriási siker", hiszen csupán néhány tízezren írtak alá visszalépési nyilatkozatot. Az én logikám szerint a kényszer, illetve a megfélemlítés és a közöny nem siker. De az is lehet, hogy rosszul látom.

http://kard.blog.hu/2013/02/11/zsoldos_patriotak_roghoz_kotes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megadóztatnák a magyar nyugdíjakat
  2013-02-15 19:14:43, péntek
 
  2013. február 15., péntek 15:26 Beke Károly

Megadóztatnák a magyar nyugdíjakat

Pénteken tette közzé friss gazdasági jelentését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), Magyarország számára a munkabérre rakódó terhek mérséklését, a nyugdíjak megadóztatását és vagyonadó bevezetését javasolja a nemzetközi szervezet.

Szokásos felülvizsgálata során az OECD arra jutott, hogy Magyarország számára továbbra is sok a tennivaló, nagyrészt az előző évekhez hasonló ajánlások érkeztek. A szervezet szerint a magyar adóék továbbra is magas, főleg az alacsony keresetűeknél lenne szükség ennek csökkentésére, mert a mostani helyzet sokakat visszatart a munkától. A jelentés szerint 2011-ben az egykulcsos családi személyi jövedelemadózás bevezetésével csökkent az adóék, tavaly azonban az adójóváírás kivezetésével az alacsony keresetűeknél ismét emelkedés volt tapasztalható. Kiemelik a kormány Munkahelyvédelmi Akciótervét, mely a nehéz helyzetben lévők munkaerőpiaci részvételét hivatott növelni. Az adóék csökkentése érdekében Magyarországnak további lépéseket kell tennie, csökkentenie kellene a szociális hozzájárulást és ismét bevezetni az adójóváírást - áll a jelentésben. Ennek költségvetési forrását szerintük a magasabb jövedelműekre kivetett energiaadóból és vagyonadóból kellene biztosítani.
Kapcsolódó cikkek

Háztartási hitelek: tovább csökkent és romlott az állomány
Halasztották az energiapályázatok beadásának kezdőnapját
Módosul a médiatörvényt, változhat a médiaalkotmány
OECD: jó hírek Magyarországról
Nem tartható a spanyol deficitcél az OECD szerint
Lesújtó előrejlezés érkezett a magyar gazdaságról

Szintén az OECD korábbi ajánlása volt, hogy a magyar nyugdíjrendszerben mérsékeljék a korkedvezményeket, a jelentés elismeri, hogy ezen a téren fontos lépéseket tett a kormány. A további szükséges intézkedések között kiemelik, hogy minden nyugdíjellátásra jövedelemadót kellene kivetnie Magyarországnak, emellett a nők és a közalkalmazottak esetében folytatni kell a korengedményes nyugdíjazás felszámolását.

Korábban az OECD azt is javasolta, hogy a magyar oktatási rendszert tegyék hatékonyabbá és igazságosabbá, ugyanis szerintük a mostani magyar oktatás nem illeszkedik kellően a piaci igényekhez. Az eddigi meghozott intézkedések mellett a szervezet szerint továbbira is szükség lenne arra, hogy csökkentse Magyarország a korai iskolaelhagyók arányát, illetve megreformálja a tanárok élethosszig tartó képzését biztosító rendszert.

A vállalati környezet fejlesztését is szorgalmazza az OECD friss jelentése, a szervezet szerint a közműszolgáltatók adója túl magas, és a bankadót is mérsékelni kellene. A konkrét lépések között említik, hogy egyszerűsíteni kellene a piacra való be- és onnan kilépést a vállalkozások számára, csökkenteni kellene az állam szerepét az ármeghatározásban. Az állami szektorral kapcsolatos másik ajánlás a közszféra hatékonyságának javítása, a szervezet közgazdászai szerint folytatni kellene az elmúlt években kezdett leépítéseket a közszférában, különösen az önkormányzatoknál

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/megadoztatnak_a_magyar_nyugdijakat.545413.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parlamenti demokrácia
  2013-02-15 19:14:00, péntek
 
 
Parlamenti demokrácia

A nagynak mondott francia forradalom óta van politikai baloldal, és a vele szemben elhelyezkedő jobboldal . Előtte a királyság intézménye uralta Európa államait . A feudalizmus dualista erőmegosztása az egyház és a király között, sikeres volt egészen addig, amíg a politika bele nem avatkozott az egyes országok irányításába, titkosított forradalmak útján . Angol forradalomról beszélünk, amikor Cromwell Olivér farvizén visszajuthattak bankárjaink a szigetországba . Miután lefejeztették a Stuart-házi királyt IV.Károly királyt, egy új vérvonal jelent meg a színen Wilmos, a narancsszínű személyében, aki egy hollandiai szefárd családból származott, s azok támogatásával nyerte el Anglia trónját .

Második forradalom a francia Bourbon házat fejezte le, s alkotta meg a parlamenti demokrácia aljas intézményét, ahol a jakobinusok háttérből irányították a dolgokat . Napóleon szerepéről óvatosan fogalmaznak, de ha belegondolunk abba, hogy Hitlerrel egy napon emlegetik őt, az azt jelenti, hogy katonai pályafutásának sikerei után, felismerte Franciaország valódi ellenségeit, akik titkos társaságokban szövetkeztek mindenki ellen, akik a régi rendszer arisztokráciájához tartoztak . Amikor császárrá koronáztatta magát, és elindult a véreskezű fekete kalapos jakobinusok után, akkor először a németekkel, majd az osztrákokkal, s a végén az oroszokkal találta magát szemben, akik végül győzedelmeskedtek felette .

A Háború és a béke Pierre-je mint szabadkőműves találkozik Borogyínó alatt a francia sereggel, életre-halálra menő viadalban, ahol végül is, az orosz tél győzedelmeskedett . Csajkovszkij Péter zeneszerző egyik kiváló művében, Az ezernyolcszáztizenkettő nyitányban megemlékezik erről a döntő csatáról, ami végül Napóleon hatalmának a végét is jelentette egyben . A lipcsei népek csatája csak megerősítette a korábbi győzelmet, majd Waterloo alatt végső vereséget szenvedett a nagyreményű császár . Alúlmaradt a világot fenyegető, megvilágosodott szabadkőműves testvériséggel szemben . Ebből a küzdelemből került ki győztesen a londoni Nathan Rotschield báró, aki hamis hírekkel félretájékoztatta, a mai Bruxelles melleti csata végkimenetelét . Így fillérekért szerezhette meg az Angol Bank részvényeit, a bank feletti egyeduralmat, ami Anglia meghódítását jelentette egyben .

A romantikus emlékű 1848-as forradalmak sora követte a megszervezett lázadásokat, aminek a végén nemzetiségeink hátbatámadták Magyarországot . Ebben a korban játszódik Victor Hugó Nyomorultak című regénye, amit rengetegszer megfilmesítettek már, s meg is fognak még többször is biztosan, a forradalmi eszme dicsőítésére . A Párizsi Kommün 1871-ben megalapozta a jövőbeni német-francia ellentéteket, amelyek mind a mai napig tartanak Elzász-Lotharingia miatt . A XIX-ik század Európája a kereszténység utáni nacionalizmusok etnikai konfliktusait élte . Ekkor alakult meg az egységes Németország, és Olaszország, az Osztrák-Magyar Monarchia mellé, ami Habsbourg Birodalomként működött abban az időben .

Az aknamunka netovábbját jelentette a kazárok oroszországi szervezkedése, akik 1905-ben már majd, hogy nem hatalomra kerültek . Bár megalakították a parlamenti demokrácia első kezdeményezéseit, de a cárt nem sikerült elmozdítaniuk a helyéről egészen 1917-ig . Német-orosz-japán tengely kiépítésén fáradoztak Európa és Ázsia vezető hatalmai, amikor puccsot hajtottak végre az orosz cár ellen .

Eszközeikben egyedülállóan brutálisak voltak, ami példát mutathat azoknak, akik fel szeretnék számolni ennek a képtelen pénzoligarchiának is a hatalmát, mert békésen nem megy . Hátbatámadták a kivéreztetett cári birodalmat, akikkel szemben támogatták a németeket egészen addig, amíg a forradalmárok el nem indultak, s akkor a Lusitania hajó elsüllyesztésének űrügyén hadat üzent Amerika Németországnak . Pedig a németek felszólították az USA vezetését, hogy ne jöjjön ki a hajó a kikötőből, tudják hogy fegyvereket szállít Angliának, s azonnal el fogják süllyeszteni . Kijött . Elsüllyedt . A többi már történelem .

A Nagy Háború alaposan kivéreztette Európát, ahol belső betegség tünetei is jelentkeztek a legyengült szervezetekben, a spanyol nátha pusztításai után . Mint egy megbeszélt jelre előkerültek a föld alól azok a rendbontó erők, anarchista csoportok, akik szervezetten megtámadták a háborúban legyengült országokat . Kikiáltották a köztársaságot, miután orvul meggyilkolták Tisza Istvánt a magyar miniszterelnököt, majd miután lefegyverezték a frontról hazatérő katonákat, átadták a hatalmat a Kun Béla vezette kommunistáknak . 133 nap múlva sikerült elkergetni őket, de a párizsi béketárgyalásokra nagyon rossz hatással volt . Nekik köszönhetjük Trianont, mert azt gondolták, hogy nálunk is győzedelmeskedett a kommunizmus, és megijedtek ettől . Horthy megszervezte a hadsereg maradékát, majd elzavarta a rendbontókat, akiknek a vezetője repülőgépén Bécs felé távozott .

Németországban is hasonló helyzet uralkodott, mint Magyarországon . Ott is hatalomra kerültek a kommunisták egy rövid ideig, amíg le nem verte őket a katonák maradéka . Róza Luxembourg, Karl Liebknecht és Kurt Eisner vezette forradalom meghiúsult ugyan, de a Weimar-i birodalom parlamentári demokráciáján alapuló rendszere még fennmaradt egészen 1933-ig, amikor már olyan mélyszegénységbe került miattuk Németország, hogy óriási fölénnyel megválasztották maguknak Hitlert . Az ezt követő tizenkét év elképesztő fejlődést produkált a háborúban vesztes, kiszipolyozott országban, ahol bevezették a munkaalapú birodalmi márkát, figyelmen kívül hagyva ezáltal a győztes hatalmakat irányító pénzbirodalom fenyegetéseit .

1936-ban a kommunisták megint támadásba lendültek, ezúttal Spanyolország fővárosa ellen, amit sikerült elfoglalniuk . Az ellenük fellépni akaró Francó tábornok segítséget kért Mussolínitől és Hitlertől, hogy leverje a nemzetközi brigádokat . Véres harcokat követően sikerült csak kiverni őket Madridból, s ezzel megállították a bolsevizmus további terjedését . Hamarosan kezdődött a második világméretű háború, ami a kereszténység, és a zsidóarcú háttérhatalom között zajlott . Európa ellen vonult fel mindkét Európán kívüli birodalom, az istentelen Szovjetúnió, és a szabadkőműves Amerika, szövetségben partizánokkal, s a baloldali ellenállóknak nevezett, európai zsidókkal . Az olasz fasizmust, és a német nemzetiszocializmust leverték, majd Japánt atombombával megsemmisítették . Ennek nyomában olyan békefeltételeket köthettek velük, ami lehetővé tette az Új Világ megalapozását .

A kommunizmus redszerét lebontották ugyan, de nem tünt el teljesen, helyébe más néven, kicsit finomítva, megjelent a liberális demokrácia intézménye . A fejlettebb nyugati társadalmak életszinvonalát megnyirbálták, a volt szocialista országokat nem fejlesztették, így hamarosan megjelent a kétsebességes Európa, az EU . Amit a parlamentári demokrácia, vérben kifinomult módszereivel irányítanak .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolatok a zsidókérdésről a Gyűjtőfogház magányában
  2013-02-15 19:01:28, péntek
 
  Hubay Kálmán: Gondolatok a zsidókérdésről a Gyűjtőfogház magányában


Részlet egy fogháznaplóból.

Gyűjtőfogház, 1941. november 8.

Fleischmann úr árdrágító és mellékesen — sikkasztott is. Fleischmann úr textíliákat kapott bizományba, az árut drágábban adta el, mint szabad lett volna s a kapott pénzzel nem számolt el. Fleischmann úr most itt ül a háziszabóságon és gombokat varr a rabruhákra. Fleischmann úr másfélévi börtönt kapott — nem jogerősen — és a gombvarrásban rejlő közgazdasági tevékenységének ellenértékeképpen — jómagammal együtt — napi négy fillér ,,fejpénzt" kap. E minőségben egyébként kollegám a Fleischmann úr.

Fleischmann úr — küllemét tekintve — görbe és keszeg zsidó. És nedves. A szeme nedves, az orra nedves, a szája nedves. És percenkint szippant egyet az orrán. Szóval gusztustalan zsidó a Fleischmann úr. Mikor egy gombot felvarr, mindig sóhajt egyet. Ha a cérnát befűzi a tűbe, szintén sóhajt. Ma délelőtt azonban műsoron kívül is sóhajtozik. A Leipziger úr - szintén árdrágító — nem is állja meg és részvéttel megkérdezi:

— Wasz íz? Mi van magával Fleischmannkám?

— Ajvé, maga aztat ne is kérdezze Leipzigerkém. Beteg a mámikám. Tüdővérzése van a mámikámnak, nem is volt benn vasárnap a beszélőn. Hetvenhat éves az öreg mámi és mondtam, hogy írjanak, és nem írnak, Leipzigerkém. Azt se tudom, él-e, vagy meghalt? Szörnyű ez Leipzigerkém...

És Fleischmenn úr megint szippant egyet az orrán és megint sóhajt.

Fleischmann úr levelet kap...

Az esti séta előtt és a napi motozás után sorban állunk a Jobb II. folyosóján. A főfegyőr átadja a leveleket a rabírnoknak s az harsányan olvassa a lámpa alatt:

— Klein Oszkár!...

— Spitzer Salamon!...

— Kis Tóth János!...

— Fleischmann Izidor!...

Na végre! Fleischmann úr nem hiába sóhajtozott, most végre megtudja, hogy mi van a mámikával és a tüdővérzéssel...

A postakönyvben személyesen alá kell írni és ezzel igazolni a levél átvételét. Fleischmann úr azonban alkudni kezd:

— Írnok úr kérem, legyen szíves írja alá helyettem.

— Miért, maga nem tud írni?

— De igen, kérem, tudok írni. Csak szombat van és én zsidó vagyok...

A főfegyőr is beleszól:

— Ne vicceljen, Fleischmann, nagyon jól tudja, hogy a levelek átvételét személyesen kell igazolni. Ha nem írja alá, nem kaphatja meg a levelet...

Fleischmann úr azonban nem áll kötélnek:

— Szombat van kérem, és én zsidó vagyok...

— Mondom Fleischmann, ne bolondozzon. A levelet akkor csak holnap kaphatja meg.

Fleischmann úr szippant egyet az orrán és keservesen sóhajt:

— Szombat van és én zsidó vagyok, kérem..

Még egy orrszippantás és Fleischmann úr vissza áll a sorba. A levél ott marad a postakönyvben. A mámika sorsa a hetvenhat évével és a tüdővérzéssel ott bujkál a fel nem bontott levél titokzatos bizonytalanságban.

*

A cellában nincs villany, csak az udvari ívlámpa világít be és gerjeszt valami enyhe félhomályt. Hat lépés előre, hat lépés vissza, másfél-két órát szoktam sétálni lefekvésig. Gondolkozom. Fleischmann úr nem tud kimenni a fejemből.

Érdekes, milyen szigorúan, milyen konokul, milyen betű szerint tartja be a talmudi törvényt. Számára bizonyára nincsen is más törvénykönyv, csak a Talmud. Nyugodt lelkiismerettel nyúzta meg embertársait a szövetdrágítással. Lelkiismeretfurdalás nélkül lopta ki a zsebünkből a véres verejtékkel megszerzett garast. Nem tartotta bűnnek. Nyugodt lelkiismerettel sikkasztotta el a pénzt, ami nem volt az övé. Ezt se tartotta bűnnek. Az árdrágítást, a sikkasztást csak a magyar állam törvénye tiltja. Szombaton azonban le nem írná a nevét, mert ezt a Talmud tiltja. Élesen kettéválik benne a zsidó és az ember.

Valamikor régen olvastam egy könyvet. Ha jól emlékszem, Az Újkor Erkölcstörténete volt a címe. Abban írták le, hogy talán a XVI. században két útszéli betyár kifosztott egy jámbor vásáros kereskedőt. Kapálódzott, rúgdalódzott, védekezett a szerencsétlen: a végén leütötték. A tarisznyájában találtak néhány aranyat és egy darab szalonnát. A pénzen megosztoztak, a szalonnán is megosztoztak. S az egyik betyár nyomban bicskát fogott, kanyarintott a szalonnából, kenyérből és jóízűen falatozni kezdett a vásáros még ki sem hűlt holtteste felett. A másik erre rémülten tépte ki a kezéből a szalonnát:

— Szerencsétlen! Mit csinálsz, az Istenért! Hát nem tudod, hogy péntek van!?

A másik egy pillanatig bambán bámult a szalonna után. Aztán megborzongott és undorral kiköpte szájából a szalonna-falatot. Pénteken, böjtnapon Istenfélő ember nem kockáztathatja a lelki üdvösségét azzal, hogy szalonnát eszik. Zsebrevágta hát a rabolt aranyat, búcsúzóul belerúgott a legyilkolt vásáros hullájába és elinalt torony irányában, viszont lelki üdvösséggel.

A régi zsidótörvények

Különleges, különös náció... Hírlik és egészen bizonyos, hogy a háború után megoldják az európai zsidókérdést. Elkülönítik őket, vagy kitelepítik őket. Palesztinába, vagy Isten tudja, hová. De az bizonyos, hogy megoldják az európai zsidókérdést. Hogy magát az egyetemes, az egész világra kiterjedő zsidókérdést is megoldják-e, az már más kérdés. Pedig a zsidóság problémáját csak egyetemesen, csak az egész világra kiterjedően lehet megoldani. A magyarság erre egész nyugodtan azt mondhatná: szabaduljak én csak magam meg a magam zsidaitól, az aztán már nem érdekel, hogy más országokban hogyan él, szipolyoz, destruál a zsidó. Emiatt fájjon a mások feje!

Európa is egészen nyugodtan mondhatná: bánom is én, mit csinál a többi földrész a maga zsidaival. Nekem a zsidómentes Európa a fontos, s ha ki tudom izzadni magamból a zsidóság bacilusait, nem nagyon érdekel, hogy más földrészen hogyan fertőznek ezek a bacilusok!

Igen, igen, az álláspont tökéletesen jogos. Ne felejtsük el azonban, hogy a zsidóprobléma egyidős a zsidósággal. Mindig oldják, sőt sok helyen megoldják és a probléma mégis mindig itt kísért. Mi, magyarok is megoldottuk már egynéhányszor a magunk külön zsidó problemáját. Fleischmann és a többi Fleischmannok mégis itt vannak, árdrágítanak, sikkasztanak, szombaton nem írnak, panaszkodnak, beszivárognak, kiszivárognak, egyszer gettóban laknak, egyszer sárga foltot hordanak, aztán emancipálódnak, az emancipálást megint elveszítik, hipp-hopp... újra itt vannak és kezdődik minden elölről. Emlékezzünk csak a magyar zsidótörvényekre. Ne is beszéljünk most Kálmán zsidótörvényeiről, vagy Endre híres beregi esküjéről, ezek ha tartalmaztak is kemény — bár csak igen enyhén végrehajtott törvényeket a zsidók ellen, azért az országban mégis megtűrték őket. Komolyabbak Nagy Lajosnak 1300 körül hozott törvényei, amelyek elsőízben parancsolják ki a zsidókat Magyarországból. És hogy ez a törvény nem volt kőrösi szenteltvíz és a nagy király alaposan kifüstölte a zsidókat az országból, mutatja az, hogy a törvény kelte után a magyarországi zsidók eszük nélkül futottak Ausztriába és Cseh-Morvaországba, északról és észak-keletről Lengyelországba, míg csak Nagy Lajos nem lett Lengyelország királya is, s 1382-ben onnan is ki nem ebrudalta őket. És pár évtized múlva megint itt vannak, megint itt gseftelnek, megint uzsoráskodnak, s mert az országos törvényt nem hajtják velük szemben végre, a városok — mint Buda, Kismarton, Sopron, Pozsony, Tata — mintegy ,,egyéni akcióképpen", külön városi törvényekkel űzik ki a saját zsidaikat a falaik közül. ,,Megoldják" a maguk zsidókérdését, maga a zsidóprobléma országos vonatkozásban azonban továbbra is megoldatlan marad, s az 1526. november 9-én Székesfehérvárott tartott országgyűlésnek már megint országos törvényben kell elrendelnie a zsidóknak az országból való kiűzetését. És a zsidókérdés újra itt van. Újra meg fogjuk oldani és aztán — újra szükség lesz az újabb megoldásra.

A magunk kárán okulunk

És nemcsak Magyarországon van így. És nemcsak mostanság van így. Nabukodonozor az ókorban alaposan megoldotta a már akkor akut zsidókérdést. Az egyiptomi fáraók is nem kevésbé. Titus római császár elégeti templomukat, feloszlatja államukat, a népet széjjelszórja. Most már nemcsak Keleten, hanem Rómában is destruálnak, bomlasztanak, mállasztanak, lázítanak, míg Trajánus és Hadrián császárok megint az orrukra nem vernek és alaposan ráncba nem szedik őket. Angliából 1290-ben I. Edvárd űzi ki őket. Franciaországban először Szép Fülöp ismeri fel a rettentő veszedelmet, amit a francia népre a zsidóság jelent: 1306-ban ő is útilaput köt a talpukra. Spanyolország 1492-ben, Portugália 1498-ban szabadul meg tőlük. És mindig akad egy Hollandia, amely nem ismerve fel a veszélyt, befogadja őket, mindig akad egy Anglia és akad egy Crommwell, hogy bebocsássák a zsidókat, mindig akad egy Lengyelország, ahol tárt karokkal fogadják a ,,szerencsétlen üldözötteket", hanem a monda szerint egy interregnum idején Saul Wahlt, a talmudistát még lengyel királlyá is választják, hogy évszázadok múltán kapjanak észbe és országuk romjain sirassák mindazt, amit a végzetes elzsidósodás nyomán elvesztettek. Azt mondják, hogy az okos a más kárán tanul. Az európai népek mindig a maguk kárán tanultak és mindig — elkésve tanultak. És most is elkésve tanulunk. Európa szörnyű elzsidósodásának kellett jönni, a páriskörnyéki békék borzalmainak kellett jönni, Magyarországon a bolsevizmus rettentő szennyének kellett jönni, hogy végre valahára a saját kárán tanuljon Európa.

De vajon tanul-e?

Úgy látszik, valamit tanul. Nincsen kétségünk, hogy a háború után megoldják az európai zsidókérdést. De ha csak az európai zsidókérdést oldják meg, akkor mi egészen bizonyosan megszabadulunk ettől a fajtától, a fiaink zsidómentes, építő, erőteljes munkával alapozhatják meg a maguk és gyermekeik jobb életét, de azután?... Azután vajon soha nem lesz többé zsidóprobléma?

Az aggodalom kicsinyesnek, túlzottnak és időszerűtlennek látszik.

Annak, ami fölött vagy legyint, vagy nevet az ember, komolyan azonban semmi esetre sem veszi. Ugyan kérem! Bárcsak megoldaná a mai nemzedék, meg — legfeljebb — a jövő nemzedék zsidómentesítését, aztán a többiért fájjon az unokáink, meg a dédunokáink feje... Igaz. Azonban ne felejtsük el, hogy mi nemcsak apák és nemcsak nagyapák vagyunk és nemcsak dédapánk leszünk, hanem egyben fiak, unokák és dédunokák is vagyunk. És a mi fejünk éppen azért fáj, mert annyira a mai zsidókérdés megoldatlansága miatt, mert az apáink, nagyapáink és dédapáink is azzal vigasztalták magukat, hogy a zsidókérdés későbbi fejlődése miatt fájjon a fiaik, az unokáik és a dédunokák feje. Amit akartak, elérték. Tényleg fáj a fejünk.

Voltaképpen mi okozza egy-egy nép között a zsidóság gazdasági elterpeszkedését? Egyik oldalon a zsidóság sima ravaszsága, képmutatása, gátlásmentes, de ügyesen leplezett lelkiismeretlensége, alázatosságba bújtatott szemtelensége. A másik oldalon a jámbor jóhiszeműség, a zsidó lelkiség nem-ismeréséből fakadó keresztényi türelem, sok helyütt a vezetők megvásárolhatósága és az az ostoba hit, hogy ,,a zsidó is csak olyan ember, mint mi", tehát neki is joga van ahhoz, hogy a gazdanéppel egyenlő feltételek mellett vehessen részt a gazdasági versenyben. És mi okozza egy bizonyos idő múltán a zsidókérdés törvényszerű felvetődését, a gazdanép gyűlöletét és a zsidóprobléma megoldására irányuló törekvést? Az egyik oldalon a gazdasági erők túlnyomó részének birtokába jutó zsidóság egyre növekvő prepotenciája, a gazdanép elnyomására irányuló, s már nem is titkolt erkölcsi, szellemi, társadalmi, politikai és gazdasági törekvések, a kényszerűségből felvett alázatosság teljes levetkőzése és a zsidó világuralom egyre nyíltabb szolgálata, a másik oldalon pedig a gazdanépnek a zsidó lelkiség megismeréséből fakadó magáradöbbenése, a zsidó értékpusztítás kézzelfogható és immár a gazdanép bőrén való érzékelése és az a felismerés, hogy ha a zsidóság által okozott rákosodást ki nem vágják a népi szervezetből, abban az esetben az egész népi test menthetetlenül elpusztulhat. A zsidóság előretörését mindenkor a nem-ismerés, visszaszorítását mindenkor a felismerés eredményezi.

Tegyük fel, hogy a háború befejezése után Európában egyetlen zsidó sem marad. Kitelepítik őket — mellékes, hogy hová. Európa fel fog lélegzeni. A bomlasztó, mállasztó elemek ki lesznek küszöbölve földrészünkről. A zsidó szellemiséget visszatükröző és e szellemiség folyományaként csaknem egész Európát elöntő erkölcstelenséget a nemes, tiszta, szemérmes és természetes erkölcsösség váltja fel. Kikapcsoltatván a népek örök bajkeverői, lelkiismeretlen uszítók és heccelők: a népek és nemzetek között a kiegyenlítődésre és együttműködésre hajlamos testvériesség, z európai sorsközösség és egymásrautaltság tudata erősödik meg. A gazdálkodás területéről is kitelepíttetvén a zsidó, megszűnik a spekulatív, válságokat felidéző üzleteskedés és helyét a komoly, a munkára épített, szolid, válságmentes termelés és fogyasztás foglalja el. Megszűnik a célzatos hazugságokra épített politikai bajkeverés, nem fog élni közöttünk egy faj, amely abból él, hogy vallást, vallás ellen, nemzetiségeket nemzetiségek ellen, szellemi vagy társadalmi mozgalmakat más szellemi, vagy társadalmi mozgalmak ellen, apákat fiak ellen, kormányzati hatalmat ellenzék ellen uszítson, tehát megszűnik mindennemű forradalomnak, minden belső forrongásnak, minden energia robbanásig való feszülésének a lehetősége, hogy helyet adjon az evolúciós társadalmi, politikai és gazdasági fejlődés nyugodt és építő menetének. Európa a konstruktív népek zavarmentes, erős és tiszta földrésze lesz, mert megszabadult — évezredek után először — a zsidóság bomlasztó mérgétől.

Mi lesz a jövőben?

És mit fog mutatni a további fejlődés?

Ami nemzedékünk, amely saját szemével látta, a saját bőrén érezte szellemi, társadalmi, erkölcsi, gazdasági és politikai életünk szörnyű elzsidósodását, amely látta a zsidó kézbe került birtokokat, látta a zsidó métely borzalmas mérgével szerkesztett újságokat, látta a Pénz korlátlan uralkodóinak véres diktatúráját, látta az állástalanságba hajszolt fiatalságot, látta és saját bőrén érezte azt az uszítást, amely minden és mindenki ellen folyt, aki mert és akart öntudatosan antiszemita lenni, látta a zsidó kéjvágy által meggyalázott szüzeket: ez a mi nemzedékünk fellélegzik, mint a rab, aki a dohos pincebörtönből első ízben szabadul ki a friss levegőre.

Ha fiam lenne, ő a maga ártatlan gyermekszemével mindezt már nem látná, s mire érett fejjel szétnézve a világban, akkor már nem fenyegetné semmilyen oldalról a zsidó veszedelem. Érzek azonban magamban annyi szuggesztív erőt, és minden magyar apának — minden európai apának — érezni kell magában annyi szuggesztív erőt, hogy a személyes tapasztalatok keserű szenvedélyességével tudja elmondani fiának, hogy mit jelentett reánk, fajunkra, nemzetünkre nézve, mit jelentett Európára nézve a zsidóság uralma és bizton hiszem, hogy ezek a fiak a mi szuggesztív szenvedélyességünk nevelésében épp oly kemény bástyát fognak jelenteni a zsidósággal szemben, mint aminő bástyát harcaink keserves korszakában mi jelentettünk. És mert a fiúk hisznek az apának, fiaink is óvni fogják unokáinkat a kultúremberiség veszedelmétől, ezek az unokák azonban már kissé értetlenül néznek vissza apáikra, mert voltaképpen azt sem fogják tudni, hogy miről van szó. Emlékezni fognak rá, hogy gyermekkorukban mamáik a kéményseprővel is ijesztgették őket — feltéve, hogy abban a korban még lesznek kémények és kéményseprők — s később kiderült, hogy a kéményseprők igen barátságos és csöppet sem veszedelmes lények, sőt inkább az emberi kultúra és jólét munkásai. Gyanakodni fognak, hogy vajon itt is nem egy kéményseprő-problémával állnak-e szemben, s vajon nagyapáik nem egyszerűen egy ,,középkori barbárságnak" estek áldozatul, amikor a XX század közepetáján megoldották a zsidókérdést és kitessékelték a zsidót Európából?

Újból megjelenik Jud Süss

És a zsidó — az örök zsidó — Madagaszkárban, vagy egyebütt éppen erre fog várni. A harmadik és negyedik nemzedéknek erre a tájékozatlanságára, a tájékozatlan nemzedékek velük született jóságára, gyanútlanságára, jóhiszeműségére, gyermekded naivságára. És megint meg fog jelenni Európában az első zsidó, vagy az első tíz zsidó. Meg fog jelenni ismét Württembergben Jud Süss és meg fog jelenni Londonban Manassé ben Izrael. Alázatoskodni fog és kölcsönt fog ajánlani a megszorultaknak. Mindenkinek szívességgel fog ajánlani, szívességet fog tenni. A könnyűvérűeknek görl-csapatokat szervez és leányok kerítésével tesz hasznos szolgálatot, az eladósodott politikusnak kölcsönt fog kínálni, széplelkeknek szabadságról, egyenlőségről és testvériségről szaval, a papoknak évezredes ,,szenvedéseit" fogja mutogatni. Alázatos lesz és szerény, igénytelen és nagylelkű, okos és nélkülözhetetlen. Rágalmazni fogja mindazokat, akik akkor is át fognak látni az ő szitáján, rájuk fogja sütni — mint a Württembergi Jud Süss —, hogy merényletet terveznek a fejedelem ellen, sürgölődni fog és nyüzsögni fog és amikor úgy érezte, hogy jól előkészítette a talajt, akkor emancipációt és recepciót fog kérni. És az unokák és dédunokák — mert ők csak azt alázatos és szolgálatkész zsidót ismerik, de nem ismerik a dölyfös zsidót, az uralkodó zsidót, a diktátor zsidót — megint nem fognak hallgatni az akkori Széchenyi Istvánokra és Istóczyakra, s megint azt fogják hinni, hogy a XX. Század közepe valóban középkor volt és szégyellni fognak bennünket, a nagyapákat és dédapákat, akik oly elmaradottak voltunk, hogy kiűztük Európából a zsidókat és büszkék lesznek arra, hogy milyen felvilágosodottak, milyen modernek, mert ők viszont emancipálják és recipiálják a zsidókat. És nem telik bele újabb két emberöltő: Európa megint nyögni fog a zsidó uralom alatt, mint nyög és vergődik ma Amerika, ahol másfél évszázaddal ezelőtt még egyetlen zsidó sem volt, s amelyet a gettózsidóság európai tenyésztelepéről, a nagy zsidó rezervoártól, a lengyelországi zsidó őstenyészettől egy óceán és egy földrész választ el.

A zsidókérdést csak pillanatnyilag oldottuk meg, ha csak Európailag és nem egyetemesen oldjuk meg. És ha nem véglegesen oldottuk meg, a végleges megoldás kézenfekvő, de ezen már nem érek rá gondolkodni, mert az inspekciós fegyőr ,,becirklizik" a cellába és rámszól:

— Maga miért nem fekszik már le?...

(Megjelent: Harc! 1944. évf.)

(betiltva.com)
2013. február 15.

http://www.jovonk.info/2013/02/15/hubay-kalman-gondolatok-zsidokerdesrol-gyujtofo ghaz-maganyaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fokozott gyűlölet
  2013-02-15 18:58:58, péntek
 
  Fokozott gyűlölet

Mottó: “Mindenki antiszemita, és mindenki Izraelnek az ellensége, aki Izraelnek a politikáját és a cionista politikát nem támogatja."

Kornis Mihály írása a beszélőben, 1993. december 21.: “Mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket."

Schweitzer József rabbi nyilatkozata a Parlamentben 2000-ben: “Önök magyarok, kelet Európa szégyene. Egész életemet arra fogom szentelni népemmel együtt, hogy önöknek ott ártsak, ahol tudok."

Regős Péter 2002-ben írt levele Lipták Bélához: “Én bátran kimondom - mert én nem egy lehorgasztott fejű, gyáva, szar zsidó vagyok, nekem van vér a pucámban - hogy én úgy utálom a magyar népet, hogy azt csak egy költő tudná megfelelően szavakba foglalni."

Bajtai Zoltán nyilatkozata a Tilos Rádióban 2003-ban: “Kiirtanám az összes keresztényt!"

Glatz Ferenc véleménye a magyarságról: “A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és gyermekek lemészárlásában."

Laindeszmann György rabbi nyilatkozata 1993-ban: “Ha felsorolnánk azoknak a zsidóknak az értékeit a magyar kultúrában, amit ha kivonnánk Magyarországról, akkor nem maradna más, csak a bő gatya és a fütyülős barack".

Tom Lantos amerikai szenátor véleménye: “Mindenki antiszemita, és mindenki Izraelnek az ellensége, aki Izraelnek a politikáját és a cionista politikát nem támogatja."

Esterházy Péter, Kossuth díjas “költőnk" szösszenetei:
- A magyar géniusznak két archetípusa van: a Bartók és a Puskás. A Bartók sovány, a Puskás kövér.
- A magyarod élete lokális, szerelme globális. Mit akar ezekkel a magyarokkal? Was für ein magyar?
- A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk.
- Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése és Trianon után túrónak használhatjuk...
- A magyar emlős. Egy magyar nem csinál nyarat.
- A magyar a sötét, ahová Európa ugrik.
- A magyar: az új nincs. Az új semmi. Az árnyék.
- Ki tartson magyart? Kezdő magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát! Tanácsosabb fajtiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart.
- Öreg magyart ne vegyünk! A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre!
- A sárgamagyar... a tágasság érzetét kelti. A narancsmagyar....mámoros. A vörösmagyar....meleg. A jómagyarember.... az már a járásáról megismerszik. Mint komor bikáé. Levegőt minden magyar igényel, de nem huzat formájában. A Kárpát-medence huzatos.
- A magyar a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartozik.
- Olcsó magyarnak híg a leve! (Minden egyes mondatra vonatkozó: Sic!)

Bozóki András politológus: Ahol szólásszabadság van, mindenkinek jogában áll kifejtenie, ha nem szereti a magyarokat.

Spiró György Kossuth díjas író verstöredéke: “Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint, fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból,"

Horn Gábor születésének rejtélyei: “Szüleimet a nyilasok kivitték a Duna partra 1944-ben" - nyilatkozta H. G. a TV nyilvánossága előtt. H. G. születésének dátuma: 1955. november 25-én!

Nos..., akkor most tulajdonképpen ki, kit utál? Mindenki eldöntheti kihez csatlakozik, hol is a helye....



facebook.com/jadranovic

facebook.com/jadravica

facebook.com/jadrankavilaga

twitter.com/jadravica

youtube.com/Jadravica

... ésatöbbi :)

Még több itt: http://jadravica.tumblr.com/archive

http://jadravica.tumblr.com/post/41866295490/fokozott-gyulolet?og=1&fb_action _ids=409363099144841&fb_action_types=tumblr-feed%3Apost&fb_source=aggrega tion&fb_aggregation_id=457116589995
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Számítógéppel és internettel vigasztalják a cigányokat Orbán
  2013-02-15 18:37:08, péntek
 
  Számítógéppel és internettel vigasztalják a cigányokat Orbánék
2013, február 15 - 13:23

világsátor elleni tiltakozásBár Kriza Ákos azt állította nemrég, hogy hallja és érti a miskolci emberek hangját, úgy tűnik, valamit alaposan félreértett: a lakosság az elmúlt hetekben nemcsak a Világsátort utasította el, de vele együtt a Fidesz-MSZP ,,felzárkóztató-bizniszét" is.

Ehhez képest jön az újabb hír: az 1,7 milliárdos cigány központ bukása után a Fidesz laptoppal és internettel vigasztalja a miskolci cigányokat, ezúttal 4 milliárd forintot véve ki az adófizetők amúgy is vékony pénztárcájából - olvasható Jakab Péter, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője sajtóközleményében.

A politikus hozzáteszi: a Fidesz semmit sem tanult és semmit sem felejtett a Jobbik Világsátor-bontása óta. Kriza Ákos a kormánnyal - és nem a miskolciakkal - kéz a kézben járja tovább a felzárkóztatás bukott útját, melynek újabb fejezeteként immár kitárulhat a digitális világ a putriban is. Az, hogy számtalan devizacsapdában fuldokló szülő több műszakban dolgozva sem tud számítógépet vásárolni, és rengeteg tehetséges, szorgalmas gyermek csak az iskolában fér hozzá az internethez, nem érdekli a kormányt, az viszont nagyon is, hogy digitalizálja a cigánysort.

Hogy e mögött gazdasági érdek áll vagy szimplán emberi hülyeség, nehéz megmondani, egy azonban biztos: a Fidesz várakozásaival ellentétben a laptop és a világháló nem fogja javítani sem a cigánygyerekek iskolai teljesítményét, sem digitális írástudását, sem pedig a szülők elhelyezkedési esélyeit. Ellenben azt üzeni a mélyigénytelen családoknak, hogy az ingyen malac, a tűzifa, a tankönyv, a jogsegély után már ezért sem kell megdolgozni, elég mértéktelenül szaporodni, a számlát pedig majd rendezik az adófizetők. Ez pedig ily módon nem más, mint újabb aljas provokálása a törvénytisztelő többségnek, mely előbb-utóbb társadalmi robbanást fog előidézni.

,,Ennek elkerülése érdekében felszólítjuk Kriza Ákos polgármestert, a város érdekében térjen le erről az útról, utasítsa vissza a cigányság újabb, érdemtelen jutalmazását, egyben jelezze pártja rózsadombi romastratégái felé, hogy Miskolcon a felzárkóztatás - bármennyire is hihetetlennek tűnik az elköltött milliárdok fényében - még nem a digitális írástudásnál, hanem a fürdésnél és a WC használatnál tart". A Jobbik úgy véli, ezeket a kompetenciákat az érintettek nem az internetről fogják megtanulni, hanem a bentlakásos iskolák nevelőitől - írja a politikus a közleményben.

Hangsúlyozza: már meg is van a 4 milliárd forint helye, ha valóban megoldani akarjuk a problémát és nem megélni belőle...



alfahir.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 543 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 4881
  • e Hónap: 8626
  • e Év: 162122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.