Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Élve temetés, szemkiszúrás – kommunista „praktik
  2013-02-25 20:13:25, hétfő
 
 
Élve temetés, szemkiszúrás - kommunista ,,praktikák"
2013, február 25 - 15:32


Hétfő este, 20 óra 10 perckor játszák a Duna Televízión a kommunisták egyik legbrutálisabb mészárlásáról, a gyömrői gyilkosságokról szóló dokumentumfilmet.

A Pest megywi Gyömrő és a környékén fekvő települések 1945 januárjától néhány hét leforgása alatt megtapasztalhatták, mit is jelent a kommunizmus a gyakorlatban. A főváros ostroma még javában tartott, amikor a keleti országrészben, a vörös hadsereg által már megszállt területeken ismét megjelentek az 1919-es vörös terror egykori támogatói, akik ott folytatták, ahol negyedszázaddal korábban abbahagyták. Ténykedésüknek köszönhetően több mint húsz személy - zömmel értelmiségiek, helyi közösségek vezetői - vált bestiális gyilkosságok áldozataivá.

2011-ben Bödecs Barna napirend utáni felszólalásában a gyömrői gyilkosságok áldozataira emlékezett.

A kezdetek

Az országrész még romokban hevert az alig két hónappal korábban elvonuló front után. Csodával határosnak mondható, hogy a helyi polgári közigazgatás képviselői a helyükön maradtak és végezték a munkájukat. Velük párhuzamosan azonban jó néhány, a betiltott Magyar Kommunista Párt tagságába tartozó személy kezdett szervezkedni, hogy ismét visszaállítsák a tanácsköztársaságot. Az események központja Gyömrő község (ma már város) volt, ahol néhány önjelölt aktivista - megszerezve a területileg illetékes szovjet katonai parancsnok írásos felhatalmazását - a saját szakállukra és elképzeléseik szerint kezdtek tevékenykedni. A később lehetséges tettesekként megnevezett személyek között voltak rendőrök, munkások és az MKP mendei titkárát is idesorolták. Megalakulásuk is sajátos elképzelés alapján ment végbe: Krupka Jakab vezetésével Gyömrőn direktóriumot alapítottak, mely az akkor formálódó nemzeti bizottságok mintájára, de annak ellenére létesült. Krupka és társai úgy tekintettek a direktóriumra, hogy annak hatásköre a nemzeti bizottságokéval azonos. Összegezve: felsőbb utasítás és főleg mindenféle ellenőrzés nélkül vindikálták maguknak a teljes hatalmat. Már a gyilkosságokat megelőzően is sok panasz merült fel rendőri túlkapások, lefoglalások és a civilek zaklatása miatt.

Szamuely, Cserny és a Lenin fiúk nyomán...

A hatalmat megragadó társaság természetesen erős ellenszenvet táplált a helyi közigazgatás vezetői, földbirtokosok, tekintéllyel rendelkező közösségi emberek ellen, egyszóval mindenkivel szemben, akik az akkori viszonyok között is képesek voltak fenntartani a rendet és újjászervezni a falvak életét. Ne feledjük, a harcképes férfilakosság java nem is tartózkodott ekkor otthon, rengetegen estek el a II. világháború harcterein, sokan még a Dunántúl védelmére felsorakozott csapatokban harcoltak, és számos honvédet - valamint civil lakost is - elindítottak már a szovjet hadifogolytáborok felé. Már itt felmerül a kérdés, hol voltak ezek az emberek a háborús évek alatt, akkor, amikor a lakosság nagy része önfeláldozó módon végezte munkáját és várta a háború végét? Mindenesetre a vörös pribékek pontosan tudták, mi a feladatuk. Éjjel, minden előzetes bejelentés nélkül hívták vagy vitték be a későbbi áldozatokat a gyömrői Községházára. Az ürügyek között szerepelt járási értekezlet, kihallgatás, ,,a községnél észlelt fasiszta ügyek", de előfordult olyan eset is, amikor semmilyen indokot nem mondtak a ,,bekéretetteknek". Az áldozatokat ezután több napon át kínozták. 1945 januárja és áprilisa között, azonos forgatókönyv szerint a következő személyeket hurcolták el és végezték ki, mindnyájukat felsőbb parancs és bírósági eljárás nélkül:

Diószeghy István - Maglód főjegyzője, Pálffy Károly - Tápiósáp, irodatiszt, Czövek József - Gyömrő, földműves, a Nemzeti Bizottság Kisgazda küldöttje, Straub János - Gyömrő, polgármester, Soponyai Gyula - Gyömrő, vendéglő tulajdonos, Pinnyey Lajos - Tápiósáp főjegyzője, Dr. Bellus János - Maglód, Nagykátai járásbíró, Mikla Pál - Ecser, katolikus plébános, Juhász Sándor - Maglód, irodatiszt, Schleisz - Bognár József - Tápiósáp, földbirtokos, Bajnóczy András - Úri főjegyzője, Nádas Béla - Ecser főjegyzője, Eper József - Tápiósüly, irodatiszt, Zambelly Béla - Maglód közigazgatási jegyzője, Moóri István - Tápiósüly főjegyzője, gróf Révay József - Úriban voltak birtokai, Pesten élt és a Pázmány Péter Tudományegyetemen tanított filozófiát. Úriba éppen Rákosi Mátyás írásbeli engedélyével tért haza, hogy birtokáról élelmet szállítson a fővárosba. Gróf Coronini János Ferenc - olasz földbirtokos, Úriban is voltak birtokai. Aczél Károly - Mende, uradalmi intéző, Csaba Gyula - Péteri, evangélikus lelkész, Rubács István - Mende, uradalmi intéző.

Az áldozatok közül többek holtteste sohasem került elő. Jó néhány további személy halála szintén összefüggésbe hozható az elkövetők körével. A kivégzések bestialitását jól mutatja, hogy Pinnyey Lajost, akinek maradványait a gyömrői tó partján találták meg, élve temették el. Csaba Gyula lelkész szemeit kiszúrták. Mikla Pál plébános szemeit szintén kiszúrták, majd olyan silányul kaparták el testét, hogy mire felfedezték, a kutyák lerágták a lábait...

megmelekezes

Február 24-én megemlékezést tartott a kommunizmus áldozatainak emléknapján a Jobbik Magyarországért Mozgalom Gyömrői Alapszervezete

Az áldozatok feleségei egymás után tettek feljelentést férjeik eltűnése után. A gyömrői községházán érdeklődésükre azt a tájékoztatást kapták ugyanis, hogy az áldozatokat már napokkal korábban elengedték. Az eltűnések ügyében - különösen az első halottak felfedezése után vizsgálat indult, még maga Péter Gábor is kiszállt a helyszínre, és több elkövetőt letartóztattak - majd szép csendben elengedték őket. Büntetőeljárás egyetlen személy ellen sem indult. Futó Dezső újságíró és kisgazda párti képviselő 1946. február 27-én az Országgyűlésben interpellálta Nagy Imre belügyminisztert, mivel már korábban hosszú újságcikket írt az esetről, ám a korabeli újságok közül azt senki sem merte közölni. Nagy Imre válaszában elbagatellizálta a dolgot, sőt, Futót tette felelőssé, mivel rossz színben tüntette fel a ,,népi demokráciát". A gyilkosságsorozatot végül sohasem göngyölítették fel. A gyilkosok többsége ágyban, párnák közt hunyt el, s kivétel nélkül mindnyájan megúszták a felelősségre vonást...

Dr. Gecsényi Lajos, az Országos Levéltár főigazgatója 1989-ben a Magyar Nemzetben publikált először az 1945-ben lezajlott gyilkosságokról, az ügy teljes feltárását pedig Palasik Mária történész végezte el, melyről könyvet jelentetett meg ,,Félelembe zárt múlt" címmel. Dr. Török Gábor, gyömrői illetőségű MDF-es országgyűlési képviselő pedig 1992-ben parlamenti interpellációban emlékezett meg az áldozatokról. A Legfőbb Ügyészség 1990-ben kivizsgálta az esetet, de túlélők híján senki ellen sem emeltek vádat. Az Ügyészség elutasította a leszármazottak azon kérését is, hogy az áldozatokat rehabilitálja, hiszen esetükben nem született elmarasztaló jogi ítélet.



alfahir.hu


http://alfahir.hu/elve_temetes_szemkiszuras_kommunista_praktikak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kommunizmusnak nem volt "nürnbergi pere".
  2013-02-25 19:46:18, hétfő
 
  A kommunizmusnak nem volt "nürnbergi pere".
2013. február 25. 19:05
Hunhír.info

Megemlékezést tartottak a Jobbik Nógrád megyei szervezetei a kommunizmus áldozatainak emléknapján hétfőn Szécsényben. A volt szovjet emlékműnél beszédet mondott Stayer László (Fidesz-KDNP), a város polgármestere is.

Stayer László a rendezvényen azt mondta: a kommunista diktatúrák halálos áldozatainak számát világszerte százmillióra becslik, Közép-Kelet-Európában a számuk eléri az egymilliót; ennyien vesztették életüket éhínségben, kényszermunkatáborban, vagy végezték ki őket.

Hangsúlyozta: jóval többen vannak azonban, akiket a diktatúra hétköznapi valósága testileg és lelkileg is megnyomorított. A rendszer áldozata volt az is, akit vallattak, megbélyegeztek, kirekesztettek vagy börtönbe zártak, és az is, akit megfosztottak a szabad cselekvés, választás lehetőségétől.

Palotai Szilárd, a Jobbik Nógrád megyei elnöke úgy fogalmazott: mindig emlékeznünk kell, és soha nem szabad elfelejtenünk, hogy "a mai kor ezeknek a rendszereknek felmentést próbál nyújtani, és ezt az Európai Unión keresztül meg is teszi."

Az elnök Kelet-Európa tragédiájának is nevezte, hogy a kommunistákkal még senki nem számolt el, mint mondta, a kommunizmusnak nem volt "nürnbergi pere".

Palotai Szilárd beszédében azt a kérdést is feltette, "miféle emberek azok, akik még a halottaikat is arccal lefelé, kátránypapírban, összetekerve temetik el halomban", hozzátéve, hogy még Haynau is kiadta hozzátartozóiknak az aradi vértanúk holttestét.

Hunhír.info - mti

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=62261
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem csak a "túlélő" zsidók "nyugdíját" emelte meg a kormány
  2013-02-25 19:44:03, hétfő
 
  2013-02-25. 17:27
Nem csak a "túlélő" zsidók "nyugdíját" emelte meg a kormány - áldozataik juttatása is növekszik

A kommunizmus áldozatainak duplájára emelkedő juttatásáról kapott tájékoztatást az 1945 utáni politikai rabok és kényszermunkások három társadalmi szervezete egy hétfői megemlékezésen, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.
A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján tartott budapesti rendezvényről Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t közleményben. Ebben emlékeztetett: a Szovjetunióban volt magyar politikai rabok és kényszermunkások szervezete, a Szorakész; az 1945-1956 közötti Magyar Politikai Elítéltek Közössége; valamint a Recski Szövetség budapesti rendezvényén a résztvevők tájékoztatást kaptak az egyes, tartós időtartamú szabadságelvonást jogtalanul elszenvedettek jutatásának idei 50 százalékos, jövőre pedig újabb 50 százalékos megemeléséről, amelyről a kormány a közelmúltban hozott döntést.
Az intézkedés értelmében a Szovjetunióba kényszermunkára elhurcoltak, a rendőrhatósági őrizet mellett munkatáborban fogva tartottak, az 1956-os forradalomban részt vevők, valamint az 1945 és 1963 közötti koncepciós perek elítéltjeinek juttatása emelkedett duplájára az idei év január 1-jétől.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/108536/#ixzz2LwDB8WAj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kommunista propaganda ment a tévében az emléknap előestéjén
  2013-02-25 19:41:55, hétfő
 
  2013-02-25. 13:44
Kommunista propaganda ment a tévében az emléknap előestéjén

A tévé és a film a XX. század lenyűgöző vívmánya. Az emberek véleményének kialakításában, a tájékoztatásban, a tudatformálásban meghatározó a szerepe.
Ki is használták ezt a kommunisták és liberális kozmopoliták, amikor a II. világháború után, az elmúlt 70 évben filmek és tévéjátékok ezreit gyártották a ,,fasizmus", a németek bűneinek, a borzalmaknak és szörnyűségeknek bemutatására, felhasználva a filmtechnika minden fortélyát, hogy a borzalmak még borzalmasabbnak látszanak - az sem baj, ha ez távol állt a valóságtól.
Meg is van az eredmény. A világon ma mindenki tudja /tudnia kell!!!/, hogy a gonosz fasiszták 6 millió /?/ ártatlan zsidót öltek meg.
Ugyanakkor a kommunisták által legyilkolt 100 millió áldozatról alig készült film. Egy kézen meg lehet számolni, hogy hány film készült arról, hogy a kommunisták milyen módon pusztították az emberek tízmillióit, egész népeket is.
Nagy öröm az életben maradt üldözöttek számára, hogy néhány éve, legalább az év egy napján, február 25-én megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól.
Arra gondoltam, hogy ezen a napon a tévécsatornák legalább egyikén találhatok egy olyan filmet, amely a kommunizmus igazi arcát mutatja be.
Emlékszem, néhány éve láttam egy filmet, ha jól tudom, A per volt a címe, amely az 1945-ös ,,felszabadítás" "gyönyöreit" mutatta be. Most időszerű lett volna az újbóli bemutatás!
Örömmel láttam az egyik állami tévé műsorán, hogy vetítenek egy filmet 24-én este Csillagosok, katonák címmel / magyar filmdráma /. Nem ismertem a filmet, arra gondoltam, hogy az 1945-ös vörös csillagos szovjet katonák tetteit fogják bemutatni, mint a kommunizmus szálláscsinálóiét.
Azonban az első képsorok után rájöttem, hogy a film az 1917 és 1921 közötti oroszországi polgárháború idején játszódik. Ekkor néztem meg, hogy mikor készült a film. 1967-ben. Ez megdöbbentett, hiszen a Kádár-rendszer legsötétebb éveiben vajon milyen filmet készíthettek a csillagosokról?

És nem csalódtam! A film bemutatta, hogy a ,,vörösök" ellen harcoló ,,fehérek" milyen kegyetlen, cinikus, hidegvérű gyilkosok, és a ,,csillagosok" milyen kiszolgáltatottak voltak, de ugyanakkor milyen bátor és önfeláldozó hősiességgel mentek a biztos halálba a kommunista eszméért.
Ki volt az a tudatlan - vagy tudatos - műsorszerkesztő, aki a kommunisták üldözöttjeinek emléknapján egy kommunistákat dicsőítő filmet tűzött műsorra, ahol a kommunisták ellen harcoló ,,fehérek" a gonosz, kegyetlen gyilkosok, a ,,csillagosok" pedig bátor hősök, akiktől a fim végén megható, néma katonai tiszteletadással búcsúzik a főszereplő?!
Ki érti ezt? Ki a felelős ezért? Hol volt itt rendszerváltás? Mit szólnak ehhez a választófülkék forradalmárai? Kik a tévéműsorok szerkesztői és felelősei?
Miért nem a Mansfeld-filmet mutatták inkább? Netán ez sértette volna az elvtársak érzékenységét?
Porubszky István / Potyka bácsi /
1956-os Antibolsevista Szövetség
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/7/108520/#ixzz2LwCba7yO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A harácsolás magasiskolája..., igen.., ez már az
  2013-02-25 19:40:26, hétfő
 
  A harácsolás magasiskolája..., igen.., ez már az
2013.02.25. 15:51 jadravica

Megszüntette a vagyonnyilatkozati eljárást Zsiga Marcell Fideszes képviselő ellen a parlament mentelmi bizottsága, miután megalapozottnak találták a politikus írásos tájékoztatóját .... Hááát basszus... ennek a kölöknek is csak megszületni volt nehéz... de lehet, hogy azt sem... Hol azt hangsúlyozza, hogy meg lehet havi negyvenhétezerből élni...Házat vesz 40 milláért, később javít abból csak 20-at fizetett a megspórolt fizetéséből ami évi 12 millát tesz ki.... Még a matematikai alapfogalmakkal sincsenek tisztában bizottságosdi uraimék vagy az elfogultságtól ködöt eresztett az agyuk és nem látnak semmit sem tőle... Sebtiben le is aszfaltozzák az új házig vezető utat, de csak pont a bejáratig egy tapodtat sem tovább, hogy jó kényelmesen tudjon a megfáradt honatya közlekedni... Utána meg szépen szemberöhög mindenkit a Zsiga... Nyilván a legközelebbi pártízmillás akcióját már házbizottsági segédlettel vágja a képünkbe mert megteheti.... Gátlástalanul és pökhendi módon mindent megtehet Zsiga Marcell Magyarország újkori példaképe... Vagy szégyenképe? Százezrek a kilakoltatás szélén, néhányan, - az elit harmincasok -, meg 40 millás házakat vesznek csak úgy balkézről... de nyilván a tisztességes fizetésükből.

A Szijjártónak meg rejtélyes milliókkal ugrott meg a vagyona. Jó évet zárt decemberben Szijjártó Péter: miközben ,,csak" 9,7 milliót keresett, több mint 12,6 millió forintot tudott félretenni. A tehetős családból származó miniszterelnökségi államtitkár jelentős vagyont halmozott fel 2002 óta, amióta politikusnak állt: megtakarításai 5,3 millióról 62,7 millióra növekedtek. - írja a hvg.hu. Na, ezek a hvg-s fiúk jól lemaradtak... A saját füleimmel hallottam annak idején amikor a Péter azt mondta egy televíziós interjúban, hogy "nem vette észre", hogy havi kétmillió fölött keres. Nem vette észre, hogy a bankszámlája csak dagad..., dagad..., egyre csak dagad... Ennyire egyszerű ez kedves hávégések...

De, hogy a matematikával mindenki hadilábon áll... Nem értem én ezt. A kevésből többletet termelni? Ehhez nagyon értetek ti mai politikus generáció. Honnan veszitek el a milliókat? Honnan harácsoljátok össze ezeket az irdatlan összegeket? Ilyen fiatalon hogyan lehettek milliárdosok amikor a valagatok lógott ki sokatoknak a nadrágból még alig néhány éve? Annak idején a tehetősebbnek tellett új láncra a biciklijére manapság meg azt sem tudjátok már mennyi milliótok? Van nektek bőr a képeteken? Megszorításokról, spórolásról papoltok amikor a rólunk lenyúzott bőrt készpénzre váltva csak az önös, saját anyagi érdeketeket szem előtt tartva tapostok el mindenkit, gázoltok át azokon is akik oda a képviselői székekbe juttattak benneteket? Mit gondoltok meddig tűr ez a nép? Mit gondoltok meddig lehet szabadrablásban rálicitálni az "elmúltnyolcévesekre"? Nem vagytok ti különbek egy cseppet sem, nem vagytok mértéktartóak, nem vagytok "polgáriak" és nem vagytok becsületesek sem. Na ez most pont hogyan jutott eszembe?

Becsület.... Ti még hírből sem ismeritek....


http://jadrankavilaga.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kinek kell itt megdögleni?
  2013-02-25 18:39:52, hétfő
 
  2013.01.23. 10:57
Kinek kell itt megdögleni?


Hárommillió-háromszázezer magyar van útjában a kormánynak, akiktől bármi áron szabadulna. Méghozzá úgy, hogy a baloldalt lehessen hibáztatni a pusztulásuk miatt. El nem tüntetheti őket fizikailag, kezdeni velük semmit nem tud, ezért csatateret, sőt katasztrófát vizionáltat, ahol ezeknek az embereknek el kellene pusztulniuk. Forradalmi kormányunk csatamezőt vetne és nemzethalált aratna, tömegpusztító fegyvere pedig Bogár László egyetemi tanár.

Köztudott, hogy az álmoknak és az álmodozásnak vágyteljesítő funkciójuk van. A Fidesz vágya pedig mi más lenne, mint az, hogy dögöljön meg minden magyar választópolgár, ha lehet, akkor a családjával együtt, akinek a szavazata a hatalomba segítette a hazugságokkal kampányoló pártot, ám akik azóta rájöttek, hogy Fideszéknek csak a pofája volt nagy. Akik a saját bőrükön tapasztalják, méghozzá naponta, hogy nem lesz itt se gazdaságélénkítés, se egymillió új munkahely, se senkit nem hagyunk az út szélén, se nemzeti együttműködés, se ne az emberekkel fizettessék meg. Csend lesz itt, és hullaszag. Ha a csendhez az kell, hogy hullaszag legyen, akkor legyen az.

Miért kellene a Fidesz szerint nyomorultul elpusztulnia több, mint hárommillió magyarnak?

A fideszes eszmék szócsövének számító Bogár László közgazdász szerint ma a magyar népesség egyharmadára nincs szükség ebben az országban. Miattuk nem tud a többi felzárkózni a tehetős Nyugathoz. Hárommillió-háromszázezer élősködő lóg koloncként a becsületesen dolgozók nyakán. Bogár László legalábbis ezt állította január elején a Heti Válasznak, majd véleményét pár napra rá meg is erősítette a Facebook-oldalára posztolt írásában.

Ezt nyilatkozta Bogár a Heti Válasznak:

"A magyar társadalomnak legalább harmada végképp elveszett, már semmiféle eszközzel nem lehet visszahozni őket a végső nyomorúságból. Nincs meg az elemi szintű tudásuk sem, ami a leghalványabb esélyt adná a felemelkedéshez. És ezen azzal sem lehetne változtatni, ha az állam talicskával tolná a pénzt a felzárkóztató programokba. Ez a társadalom azon rétege, akik mögött már nem áll megtartó emberi közösség; a gyermekek úgy cseperednek fel, hogy fogalmuk nincsen arról, hogyan kell beilleszkedni egy működő társadalomba. Hiányoznak az elemi szintű viselkedési normáik, vagyis társadalmi szinten gyakorlatilag leírhatjuk őket. [...] Nem derülhet ki, hogy ezeket az embereket igenis ott kell hagyni az út szélén, mert ha nem így teszünk, akkor a többiek soha nem fognak célba érni."

Ezt meg itt a saját Facebook-oldalán posztolta, próbálva egy csatamezős látomással szalonképessé tenni a vállalhatatlant:

"Első lépésben lényegében elpusztították a társadalom alsó harmadát, amely fizikailag ugyan életben van még, de már nem létezik, és éppen ez az engem támadó ultra liberális, globalista kollaboráns had a gyilkosa. Második lépésben most éppen fegyverként, illetve inkább barikádépítésre alkalmazott roncsként akarják felhasználni áldozatuk fizikai testének maradványait a még életben lévő maradék közép-társadalommal, illetve az ezt képviselni merészelő kormánnyal szemben [...] Ezekben a szörnyű esetekben evidencia, hogy mindig a 'középre' kell összpontosítani, vagyis azokra, akik súlyos sérülést szenvedtek ugyan, de megmenthetők. És bármilyen fájdalmas is ez a döntés, de mindig kevesebb energia marad a szenvedő, ám könnyebb sérülésekkel szenvedőkre. És a legdrámaibb lényeg, azokra is, akik menthetetlenek. [...] Ha ugyanis megkísérelve a lehetetlent, a menthetetlenekre összpontosítasz, akkor ezzel azt kockáztatod, hogy eközben 'sikeresen' menthetetlenné teszed azokat is, akik megmenthetők lettek volna, ha eleve minden energiát rájuk fordítasz."

Bogár nyilatkozatából botrány lett. A hetivalasz.hu honlapján január 15-én megjelent írás végére egy héttel később ez a kiegészítés került:

"A nyomtatott interjú elkészítésének alapjául egy (máig megőrzött) hangfelvétel szolgált, amely Bogár László - helyenként szenvedélytől sem mentes - nyilatkozatát tartalmazza. Ez alapján készült az interjú első változata, amelyben a következő szöveg szerepelt: 'Nem akarnak dolgozni, de a munkaerő piac sem kér belőlük, vagyis marad az élősdi lét, mert élni kell. És ezeknek az embereknek is mondani kell valamit. Orbán Viktor látja ezt a csapdát, csak nem beszélhet őszintén a valóságról. Nem derülhet ki, hogy ezeket az embereket igenis ott kell hagyni az út szélén, mert ha nem így teszünk, akkor a többiek soha nem fognak célba érni.' Ezt a szöveget Bogár László átnézte, majd jóváhagyólag visszaküldte. A javítás során az inkriminált mondatot jelentősen finomította: 'Nem tudnak, de nem is akarnak dolgozni, és a munkaerő piac sem kér belőlük, vagyis marad az élősdi lét. És ezeknek az embereknek is mondani kell valamit. Orbán Viktor látja ezt a csapdát, csak nem beszélhet őszintén a valóságról. Nem derülhet ki, hogy, ha csak valami csoda nem történik, éppen a még eséllyel rendelkezők megmaradása érdekében kegyetlen jövő vár rájuk.' "

Hát így állunk a Fidesz szócsöveként működő Bogár Lászlóval meg az általa vizionált hárommillió-háromszázezer jó magyar hullával.

Marhavagonba terelni és gettókba küldeni emberek millióit nem reális projekt ma Európa közepén, ezt a Fidesz is tudja. Mivel aktívan nem foghatnak hozzá az útjukban álló, és a saját tehetetlenségükkel, hozzá nem értésükkel, kártékonyságukkal őket naponta szembesítő emberek begyűjtéséhez és likvidálásához, marad számukra a fantáziavilág. Fantáziálgatni, azt szabad. Forradalmi kormány csatamezőt vet és nemzethalált arat.

A vágyteljesítő gondolkodást törvény nem tiltja, amíg nem lesz belőle nyilvánvaló uszítás, bár meglehetősen gyermeteg módja ez a feszültség levezetésének, főként, ha kormánypárti politikusokról van szó. Csak arra kell figyelni, nehogy önbeteljeítő jóslat legyen az álmodozásból.

Kik alkotják ezt a hárommilliós csoportot, akiket a Fidesz, ha tehetné, eltüntetne az élők sorából, vagy ha azt nem lehet, akkor gettókba záratna?

1. Bár a cikkből is és a Facebook-posztból is süt az alig leplezett rasszizmus, a hárommillió-háromszázezer ember, akikre Bogár utalt, mint akiktől a Fidesz így-vagy úgy, de mindenképpen szabadulna, nyilván nem lehet egytől-egyig a szociológusok szerint 600.000 főre, míg egyes roma értelmiségiek szerint egymilliósra becsült cigányság tagja.

2. Útjában lehetnek a Fidesz-kormánynak a nyugdíjasok is. Az öregségi nyugdíjasok létszáma 1.889.429 fő, átlagos nyugdíjuk 2012 szeptemberében 94.197 forint volt, nagyjából ugyanennyi volt a létminimum öszege is. A kisnyugdíjas köztudottan baloldali érzelmű, a csirkefarhát-diéta, a fűtetlen lakás, a munka nélkül maradt leszármazottaik meg a kiváltatlan gyógyszerek receptjeinek a látványa csoportképző hatással van rájuk. Nem tud a Fidesz akkorát hazudni 2014-ben, hogy ezen változtasson. Inkább ellenük hergeli a társadalom egyéb csoportjait.

3. A regisztrált munkanélküliek száma 2012. novemberében 468 ezer fő volt. Adjunk hozzá ugyanennyit, mint a semmilyen nyilvántartásban nem szereplő állástalanok számát, meg a statisztikák kozmetikázása céljából munkavállalónak csúfolt, százezer fölötti közmunkások számát, és máris kapunk egy egymillió fölötti létszámú, napról-napra élő, elégedetlen csoportot.

4. Számos forrás állítja egybehangzóan, hogy 2012-ben a létminimum alatt élők száma elérte a négymilliót Magyarországon. Maga Balog Zoltán is azon a véleményen van az EMMI honlapján, hogy ezen a csoporton belül is mintegy másfél millióra becsülhető a mélyszegénységben élők száma.

5. Az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők is szálka a kormány szemében, amellett, hogy a felsőfokú végzettségűeket is utálja. Azt állítják, ezek az emberek azért nem kapnak munkát, mert nincs szakképzettségük. Elhallgatják ugyanakkor azt az apróságot, hogy ha lenne az országnak működő ipara, működő mezőgazdasága, arra épülő feldolgozóipara, akkor egy általános iskolai végzettségű ember egy két hónapos OKJ tanfolyam után el tudna helyezkedni akár a gyártósor mellett, akár növénytermesztő, akár állattenyésztő munkásként, és nem a segélyért állna sorba, vagy közmunkára várna.

A fentebb sorolt csoportokba tartozó emberek azok, akik első körben esnének áldozatául a kormány likvidálási programjának, ha Orbánék megtehetnék, hogy ne csak álmodozzonak az őket hatalomra juttató szerencsétlenek haláláról, de fizikailag is megsemmisíthessék a saját dilettáns politikájukra naponta emlékeztető társadalmi csoportokat.

http://maria.blog.hu/2013/01/23/kinek_kell_itt_megdogleni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kommunikációs Bábel a kormánysleppben
  2013-02-25 17:59:50, hétfő
 
  Kommunikációs Bábel a kormánysleppben
2013.02.24. 17:13


Rengeteg elemzés és blog foglalkozott Orbán Viktor év értékelő beszédével. Ezt a kört mi kihagyjuk, nem csak azért, mert feleslegesnek érzünk egy sokadik bejegyzést a témában, hanem leginkább azért, mert azt gondoljuk, hogy az ilyen gondosan előre megkomponált politikai performanszokon elhangzottaknál sokkal nagyobb jelentősége van a váratlanul, a semmiből érkező politikai megnyilvánulásoknak, melyek véleményünk szerint pontosabb képet mutatnak egy adott politikai formáció morális és mentális állapotáról.

Szép sor kezdődött ugyanis a múlt héten, Pleschinger Gyula NGM államtitkár rádióinterjújával, melyben kerek perec kijelentette, hogy ők bizony meglepődtek a tavaly utolsó negyedévi borzalmas GDP adat láttán. A szokásos sallang tárgyalásától - ti.: külső körülmények áldozatai vagyunk - most tekintsünk el és pusztán szögezzük le a tényt, miszerint valóban úgy tűnik, hogy Matolcsyéknál konkrétan az a helyzet amit leginkább az alant linkelt videóval tudnák illusztrálni:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VfiY2nbV9RI

A szomorú az, hogy tulajdonképpen a magyar gazdaságot irányító csúcstestületről beszélünk. Ha ők meglepődnek egy rossz gazdasági adaton, az bizony azt jelenti, hogy vagy nem dolgozik ott valóban egy épkézláb közgazdász sem, vagy pedig nem vesznek tudomást róluk.

Erre tromfolt rá Széles Gábor, az 50 éve soha nem látott fellendülés misztériumával. Ez egy szintén érdekes fejlemény, több szempontból is. Olyan, mintha Matolcsyt próbálnák hátrébb vonni a színpadról, a nagyotmondós hülyeségekkel való előhozakodást pedig kiszerveznék a kormány körüli sleppnek. Tekintve a kormánykommunikáció körüli zajt, az is lehet, hogy Széles egyszerűen csak már nem bírta tovább és valamit mondania kellett a saját megnyugtatására. Hogy ez csak egy pillanatnyi megingás volt tőle, vagy valóban egy új kommunikációs koncepció első felvonása, azt hamarosan megtudjuk.

Mindenesetre Matolcsy sem maradhatott nyilvánosság nélkül és a Heti Válaszba írt szokásos fejtegetésével sikerült egy olyan témával előhozakodnia, ami akárhonnan is nézzük, a magyar politikai beszéd legaljához tartozik, nevezetesen a "korábbi ciklusokat nem lehet egy ciklus alatt helyrehozni" lózunggal. Ez a mondás tulajdonképpen törvényszerűen előkerül minden aktuális kormány kommunikációjában a rendszerváltás óta, de csak akkor, amikor már magyarázkodni kell és legbelül érzik ők is, hogy ezt bizony elkúrták. Az ilyen kijelentések teszik nyilvánvalóvá, hogy az aktuális kormány képességei is maximum az elődjének a szintjét érik el, de leginkább azokat sem.

Azt eddig is tudtuk, hogy a kormány viszonylag kevésbé érti a piacgazdaság működését és kommunista gyökereinek megfelelően a tervgazdálkodás felé szeretné tolni az országot, ugyanakkor mindig van annak valami bája, amikor valamelyik kormányzati kisdobos ennek hangot is ad. Az ügyeletes elvtárs ezen a téren Németh Szilárd volt, aki nem átallott felháborodni azon, hogy az Elmű szép, átlátható levélben hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy ingyen leves márpedig nincsen, még a NER-ben sem. A lakossági áramár csökkentését pedig majd szépen kifizetjük vállalkozásokra terhelt magasabb költségek miatt például a magasabb kenyérárakban.

Az elmúlt egy hétben az Orbán-beszédig a kormány és a holdudvara felől olyan, az eddig patikamérlegen kiszámított kommunikációtól eltérően, szokatlanul összefüggéstelenül és kiszámíthatatlanul áramlott az információ amire talán az elmúlt három évben nem volt példa. Ebből messzemenő következtetéseket levonni még dőreség lenne, ugyanakkor fokozott figyelmet kíván a közéletet követőktől. Véleményünk szerint a dolgot lesarkítva két eset lehetséges. Az egyik, hogy a kormányzati zaj szándékos és a közbeszéd túlterhelésével próbálják elterelni a figyelmet a valójában fontos témákról, mint amilyen az MNB elnökcsere. A második lehetőség, hogy az eddig profin működő propaganda gépezet lassan megroggyan a rá terhelődő súly alatt és már nem képes fenntartani azt a kontrollt, ami korábban jellemezte.

http://kard.blog.hu/2013/02/24/kommunikacios_babel_a_kormanysleppben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most már nem levelet küld Orbán, hanem füzetet! Legközelebb
  2013-02-25 17:35:21, hétfő
 
  Most már nem levelet küld Orbán, hanem füzetet! Legközelebb könyv jön?

A magyar társadalom izgatottan várja ezeket a küldeményeket, főleg az emiatt is keletkező további megszorításokat. Ennek a pénzszórásnak a világon semmi értelme nincs. Minden magyar ember a bőrén érzi most már, hogy valami nagyon nem stimmel, hatalmas szakadék tátong az ő jövedelme és a kedves hatalom és holdudvarának jövedelme között. Ráadásul emberileg is elszakadtak a magyarok társadalomtól... Mammon lett az Isten, megy a haverok, a buli, a hanta. Kevés embert kis ideig meg lehet téveszteni, de sok embert sokáig nem!
Valamelyik havernak a cége lehet megint a füzetküldés pályázatának nyertese. Ők biztos jól járnak minden ilyen akción. Arra, hogy ne a magyar ember járjon jól, minden kormány kényesen ügyel! A termőföldre évente 66 ezer forint támogatás jut hektáronként, amely jövőre még emelkedni is fog. Ezért egyre nagyobb területeket mérnek ki a narancsbáróknak, az offshore lovagoknak.
Nincs már a magyar társadalomnak olyan népcsoportja, amelyik jól járt volna a hatalmon és holdudvarán kívül!
A hírhez az interneten eddig kétszázan szóltak hozzá, bő két órahossza alatt...

,,Váljatok népből nemzetté!" (Wass Albert)
F. I.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
83 éve hunyt el Horst Wessel
  2013-02-25 17:31:39, hétfő
 
  83 éve hunyt el Horst Wessel

Horst Wessel 1907 október 9.-én született Bielefeldben. Édesapja Dr. Wilhelm Ludwig Georg Wessel protestáns lelkész volt, édesanyját Margarete Richternek hívták.

1913-ban a család Berlinbe költözik. 1923-ban a jobboldali konzervatív Németnemzeti Néppárt (Deutschnationale Volkspartei, DNVP) ifjúsági szövetségének a tagja lesz. Ugyanebben az évben belép a hajdani tengerésztiszt, Hermann Erhadrt által vezetett félkatonai "Viking Szövetségbe" ("Wiking-Bund").

1926-ban jogi tanulmányokba kezd és az akkoriban híres "Normannia" nevű hallgatói szövetség tagja lesz, melyet azonban betiltanak. Ezután belép az SA-ba és az NSDAP-ba. Fő feladata új tagok toborzása és a Hitler-Jugend csoportjainak a felépítése.

1928-ban megszakítja jogi tanulmányait és teljesen az SA-nak szenteli életét. Alkalmi munkákból tartja fenn magát. Kimagasló szervezői és szónoki képességei, valamint bátor fellépésének köszönhetően hamarosan a legismertebb berlini nemzetiszocialisták között tartják számon.

1928-ban a bécsi Alemannia nevű szövetségben is tevékenykedik. Egy tanulmányútja során a bécsi Hitlerjugend megismerését kapta feladatául. Wessel a bécsiek szervezetét még a berlinivel szemben is követendőnek nevezi.

1929 május elsején Wessel Berlin Friedrichshain nevű városrészében kezdi szervezni az SA-t, ahol a kommunista párt híveivel különösen heves utcai harcokat vívnak. Szintén 1929-ben jelenik meg a Joseph Goebbels berlini körzetvezető által kiadott "Der Angriff" ("A támadás") című újságban Wessel egyik verse, melynek címe: "A zászlót magasra, a sorok szorosan zárva!" (Die Fahne hoch, die Reihen fest geschlossen!), mely később "Horst-Wessel-dal"-ként válik ismertté.

83 éve hunyt el Horst Wessel

1930 január 14.-én, máig tisztázatlan körülmények között Albrecht Höhler (1898-1933), a Vörös Frontharcos Szövetség (Roter Frontkämpferbund, RFB) tagja Wesselt lelövi, és Wesselt súlyos sérüléssel szállítják kórházba.

Február 23.-án Goebbels Wesselt egy átfogó kampány keretében "A Mozgalom mártírjának" nyilvánítja. Wessel emlékéből valóságos kultusz alakul ki, mely a fiatalembert halhatatlanná és a "német tavasz" jelképévé teszi. Koporsóját bajtársai vitték végső nyughelyére.

Források:
Alpen-Donau.info
Deutsches Historisches Museum

Összeállította: Németh Krisztián - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2010/02/24/80-eve-hunyt-el-horst-wessel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó is mesebeli módon gazdagodik: 9,7 milliót keresett
  2013-02-25 17:09:52, hétfő
 
  Politikusbűnözés :: 2013-02-25. 12:01
Szijjártó is mesebeli módon gazdagodik: 9,7 milliót keresett, 12,6-ot tett félre

Jó évet zárt decemberben Szijjártó Péter: miközben ,,csak" 9,7 milliót keresett, több mint 12,6 millió forintot tudott félretenni. A tehetős családból származó miniszterelnökségi államtitkár jelentős vagyont halmozott fel 2002 óta, amióta politikusnak állt: megtakarításai 5,3 millióról 62,7 millióra növekedtek. Nem ő az egyetlen politikus, akinek vagyonnyilatkozatából nem derül ki, honnan származtak a pluszbevételei.
Több mint 12,6 millió forinttal, 50 millióról 62,7 millióra nőtt Szijjártó Péter megtakarítása 2011-ről 2012-re - derül ki a Miniszterelnökség külügyi államtitkárának február elsején nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatából. A félretett összeg megugrását sem az államtitkár fizetése, sem pedig a befektetések hozama nem indokolja. Szijjártó több mint tízszeresével növelte befektetéseit azóta, hogy országos politikusnak állt.
Szijjártó a Miniszterelnökségen bruttó 997 200 forintot keres, amihez még jön havi 231 900 forint képviselői tiszteletdíj. Ebből összesen havonta 815 ezer forintot visz haza, ami éves összesítésben nettó 9,78 millió forint (a nettober.com kalkulátora szerint). Tehát ha minden fillért félretenne, akkor sem gyűjthetett össze 12,5 milliót. 2011 elején még képviselői költségtérítésben is részesült, de azzal átütötte azt a kétmilliós plafont, amit még Orbán Viktor határozott meg a 2010-ben az első akcióterv keretében. Ekkor Szijjártó egy olyan törvényt nyújtott be a parlamentnek, amely előírta, hogy az egyes kormányzati posztokat betöltő képviselőknek csak az alapdíj jár - így saját képviselői tiszteletdíját is csökkentette.
Az államtitkár óvatos befektető. Megtakarításait 2011-ben olyasmibe helyezte, ami nem jár túl nagy kockázattal: életbiztosítás, takarékbetét, tőkevédett alap, egyszerű bankszámla. Ám ezek a kockázatkerülő befektetési formák nem is hoznak túl sok pénzt a konyhára. Még ha kiugró 7-8 százalékos kamattal számolunk, akkor is legfeljebb 4 milliós többletről lehet szó, nem 12,5 millióról. Ugyanakkor hitelt nem vett fel, ami igazolná a vagyonnövekedést.
Kevés fizetésből nagy vagyon
Nem most először ugrottak meg Szijjártó megtakarításai, amióta 2002-ben bekerült az Országgyűlésbe. 2005-ről 2007-re vagyonnyilatkozatai szerint 17,3 millió forint nőttek, 2007-ről 2008-ra (a válság kirobbanásának évében) 6,3 millióval. Bár 2008-ról 2009-re közel 20 millióval csökkentek a megtakarításai, a kormányváltás évére ismét megugrott a befektetése: 6,3 millióval növekedett. Pedig az államtitkár soha nem tartozott a legjobban kereső képviselők közé - még azzal az összeggel együtt sem, amit győri önkormányzati képviselőként keresett 2010-ig (ez bruttó 150-190 ezer forint körül mozgott). 2007-ben csak 189., 2012-ben pedig 198. volt a képviselők jövedelmi toplistáján.
Már akkor sem volt ,,szegénynek" tekinthető, amikor 24 évesen bejutott a parlamentbe, hiszen volt 5,3 millió forintnyi megtakarítása, és két lakás is volt a nevén. Győrben övé volt egy 371 négyzetméteres családi ház 3/5-e, illetve a fővárosi nyolcadik kerületben egy 69 négyzetméteres lakás. Vélhetően családja vette neki az ingatlanokat, hiszen a győri 16 éves korában, a józsefvárosi 19 éves korában került a nevére. Ebben az időszakban gimnazista, majd egyetemista volt - életrajza szerint nem folytatott kereső tevékenységet.
A parlamentbe való bekerülése után, 2003 végére úgy tudta közel 10 millió forinttal növelni a félretett pénzét, hogy közben Dunakeszin vett egy 140 négyzetméteres garázzsal is rendelkező házat magának. 2009-2010-ben - amikor növekedtek a megtakarításai - újabb ingatlanokat vásárolt: Balatonedericsen vett zártkertet, üdülőt és szőlőt. A budapesti lakás 2011-ben viszont már nem szerepelt a vagyonnyilatkozatában - ez akár magyarázhatná, hogy 2010-hez képest 2011-re miért nőtt 14,2 millióval a félretett pénze.
Szijjártó úgy tudta növelni évek alatt a vagyonát, hogy közben nincs hitele.
40 milliós ház, 20 milliós Merci
Nem Szijjártó Péter az egyetlen, akinek úgy nőtt a vagyona, hogy vagyonnyilatkozata alapján erre sem elég forrása, sem elég jövedelme nem volt. A Blikk február 11-én kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást a miskolci fideszes képviselő, Zsiga Marcell ellen, aki messze erején felül, 40 millióért vásárolt házat feleségével együtt. Zsiga határidőre elküldte válaszát az Országgyűlés mentelmi bizottságához, a vizsgálat még tart.
Szintén a Blikk derítette ki, hogy Papcsák Ferenc zuglói polgármester nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában a listaáron 20 millió forintba kerülő új Mercedes-Benzét. Az autóhoz meg nem erősített hírek szerint 2012. júliusban jutott Papcsák az ügyvédi irodáján keresztül.
Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős miniszter vagyona is nőtt 2011-hez képest. Varga tavaly júniusi és év végi vagyonnyilatkozatát összehasonlítva az derül ki, hogy a miniszter alig fél év alatt nettó 6 millió forintot keresett, de vagyona 6,5 millió forinttal nőtt, főleg azért, mert jelentősen csökkent a tartozása. Varga a Blikknek azt mondta, a felesége 1,5 milliót örökölt, így az 5 milliós hitelt együtt törlesztették.
A HVG múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy Szili Katalin is tévesen töltötte ki bevallását, az osztalékjövedelméről pedig nem számolt be. Ezt a független - volt MSZP-s politikus - a hetilap cikke nyomán pénteken javította: beleírta utólag, hogy 2012. júniusában az OTP-részvényei után 85,4 ezer forint osztalékot kapott.
A nyilatkozatok sokszor nem tükrözik a politikusok valós anyagi helyzetét, minden évben botrányt okoznak azok a képviselők, akik ezt-azt ,,kifelejtenek" a bevallásból. A kitöltésre vonatkozó szabályok hézagosak, a parlament illetékes bizottsága pedig csak akkor indít vizsgálatot, ha bejelentést kap és a bejelentő bizonyítani tudja, hogy a politikus ,,tévedett" vagy ,,lódított".
(HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/108514/#ixzz2LvaLX8Pr
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 543 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4535
  • e Hét: 10267
  • e Hónap: 21378
  • e Év: 174874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.