Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A cionliberális rettegés legmagasabb foka: Jön a Jobbik
  2013-02-05 18:55:19, kedd
 
  A cionliberális rettegés legmagasabb foka: Jön a Jobbik
2013. február 05. 09:43
Koldus Kálmán - Hunhír.info

A folyamatosan a magyarországi médiatörvény, illetve a szerintük egyoldalú kormányzati média-túlsúly miatt rettegők arról szemérmesen elfeledkeznek,hogy a jövő szempontjából abszolút meghatározó internetes felületeken brutális mennyiségi előnnyel rendelkeznek. Se szeri, se száma a hiperliberális, ultraliberális, cionliberális blogoknak, tévéknek, egyebeknek, amelyekből szerzőik identitás-erőssége függvényében süt át a kirekesztéses fájdalomkövetelés, illetve a rettegéses gyűlölet. Az egyik ilyen "tévén" találtam egy olyan böffenetet, amelyben már a kanadai magyar nagykövet visszahívását is követelik csak azért, mert orrmértékük szerint nem gyalázta halálra Magyarországot, és döngölte a földbe a Jobbikot. Hangsúlyozom, abban az országban küldetést teljesítő diplomatát kóstolták be, amelyben már az ottaniak számára elviselhetetlenné vált a magyarországi hazagyalázó, menekültnek álcázott cigány élősködők, deviánsok, bűnözők jelenléte. És arról, hogy ezek a megélhetési, viselkedésképtelen "menedékesek" bebizonyították ország-világ előtt, hogy anyagi jólétet kovácsolnak maguknak szülőhelyük gyalázásából és a befogadó ország kifosztásából, természetesen csak a Gyehenna tűzére való Jobbik tehet.

Valójában még tavaly elkezdte a Jobbik mosdatását Pordány László. Magyarország kanadai nagykövete. Számomra legalábbis egyértelműen erre utal, hogy a SUN TV-nek adott interjújában azt állítja: a magyar szélsőjobb nem szélső, és nincs köze a Magyar Gárdához. Persze ő még biztosan nem látta Zagyva Gyula országgyűlési képviselőt, amint éppen zsidózó nácikat vezényel a Jégbüfé mellett. Mondott persze még pár hülyeséget a nagykövet úr, ,,úgynevezett" rendszerváltásról, szegény Orbán Viktorról, akit a családbarátsága miatt bánt az a disznó liberális média, kommunistákról, akik sokkal többen vannak Magyarországon, mint az antiszemiták, mert azok annyira kevesen élnek köztünk, hogy semmi problémát nem okoznak.

Magyarországon élő magyarként nem érdekel, hogy mit mond Pordány, mert én látom, hogy milyenek a valós állapotok. Illetve, hogyne érdekelne! Csak nem az, amit mond, hanem az, amiért mondja. Mert van egy félelmem, ami ha beigazolódik - márpedig benne van a pakliban -, akkor a mostaninál is sötétebb idők várnak erre az országra. Ugyanis a Fidesz egyedül maradni látszik. Egyelőre ugyan többségben, de a választásokig nagyon sok idő van még hátra. A KDNP - bár névleg szövetséges - valójában nem létezik, hiszen a Fidesz mellékterméke, ha úgy tetszik fiókpártja. Az LMP kettészakadt, a Schiffer által ennyire fiatalon is dinoszaurusszá merevített maradékkal semmit nem lehet kezdeni a hatalom érdekében. Más pedig nincs. Ha egyedül kevésnek tűnnek majd a győzelemhez, akkor egyetlen út marad: a szélsőjobb.

Mármost, a szélsőjobb szalonképtelen. Tudja ezt Orbán Viktor, Lázár János, de talán még Szijjártó Péter is. Szalonképtelen szélsőjobbos párttal pedig nem lehet koalícióra lépni. Nem miattunk, magyarok miatt. Mi nem érdekeljük őket, ez már régen kiderült. De azok a szörnyű, neoliberális külföldiek Európában meg Amerikában bizonyára a fejükhöz kapnának. Így aztán szalonképessé kell tenni a Jobbikot. A legegyszerűbb - bár igen halovány és nevetséges - módszer erre, ha azt mondjuk rá, hogy nem is szélsőjobbos párt, hanem ,,radikális jobboldali", amelynek semmi köze például olyan szervezetekhez, mint a Magyar Gárda.

Lehet, hogy a kanadai tévéinterjú csak egy kísérlet volt, hogy meddig lehet elmenni. Az is lehet, hogy Pordány csupán a saját véleményét mondta. Ha ez a helyzet, akkor két lehetőség van. Vagy azért ez a véleménye, mert szimpatizál a szélsőjobbal, vagy egyéb okokból - nem írhatom ide, hogy hülye, mert akkor beperel - nem alkalmas feladata ellátására. A kormány szempontjából azonban ez édesmindegy - nekik most az lenne a dolguk, hogy visszahívják Magyarország kanadai nagykövetét, és mást nevezzenek ki helyette. Ha ezt nem teszik, akkor azzal egyértelműsítik, hogy egyetértenek vele. És félő, hogy nemsokára idehaza is elhangzik majd valamelyik kormánypárti politikus szájából, hogy a Jobbik nem szélsőjobbos. - olvasható az Egyenlítő tv-n.

Csupaszítsuk le ezt a kódolt rettegéshalmazzal átitatott irományt. Adva van Magyarországon egy párt, amely a VÁLASZTÓK akaratából a Parlamentbe került, és a VÁLASZTÓK akaratából a következő választásokon is " bitorolni fogja a helyeket a parlamenti patkóban. Adva van Magyarországon egy identitásos, illetve történelemvizsgáló azonosságon alapuló társadalmi közeg, pártjaival, páholyaival, jogvédőivel, alapítványaival és civilszervezeteivel, amely sehogyan sem akarja elfogadni a magyar nép választói akaratát. Nem akarja elfogadni, hogy nagy valószínűséggel ismételten távol maradnak a hatalomtól, és ez borzasztó gáz számukra, illetve ez az igazi gáz, nem amaz.

Hogy lehet ez ellen védekezniük? Egyszerűen, hiszen megvan erre az ősi, több évezredes receptjük. Előre, kifelé mutatottan rettegnek és szörnyülködnek amiatt, hogy összenő az, ami a jelen világ és belpolitikai helyzetben soha nem nőhet össze. A kifelé mutatott rettegésük alátámasztására mindent bevetnek. A náci ördög falra festésétől diplomaták, politikusok megvádolásáig, ha nem azt szajkózzák esetleg, amit ők kizárólagosnak és elfogadottnak neveznek az idegenben élő sorstársuk által megszerzettnek minősített országban.

Jól kifundálták szakállas varázslóik ezt az egészet. Rettegni kell előre, hogy még véletlenül se történhessen semmiféle megbeszélés a jobb és a még jobb között, hogy a széttöredezett bal a végén mégis összefogva bekaphassa a kormányrudat. Persze, ahogy mondják, a magyar nép akaratából, és ahogy hirdetik ennek egyedüli letéteményeseként természetesen magyarként. /Mint például fentebb)

A nagykövet húzzon haza, nem úgy ugrál a sófár hangjára, ahogy elvárható lenne, a Jobbik kerüljön karanténba, az országot meg vezessék azok, akik nem nacionalista bűzfészket, hanem virágzó, a gazdáknak jól tejelő totális gyarmatot akarnak Európa közepén - ennyi minden liberális és egyéb blog-bűzbombának a végkicsengése.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61610
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyetemi diploma nélkül lett az ország főrendőre Papp Károly
  2013-02-05 18:32:34, kedd
 
  Egyetemi diploma nélkül lett az ország főrendőre Papp Károly

2013. február 05., kedd, 11:37 • Utolsó frissítés: 6 órája
Szerző: hvg.hu


Nincs egyetemi képesítése az új országos rendőrfőkapitánynak, Papp Károlynak, ám egy 2005-ös jogszabály lehetővé teszi, hogy kinevezésénél eltekintsenek ettől. Papp most végzi a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának vezetőképzőjét.

A rendőrségen öt főkapitánynak, köztük az ország új főrendőrének , Papp Károlynak, és két tábornoknak nincs egyetemi végzettsége. És nem rendelkezik egyetemi diplomával Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója sem.

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996-os kormányrendelet alapján a főkapitányoknak vagy a tábornoki rendfokozattal rendelkező rendőröknek egyetemi végzettségük kell, hogy legyen. Ez akkor vált problémássá, amikor 2004-ben felvetődött, hogy Gergényi Pétert Budapest akkori rendőrfőkapitánya legyen az országos főkapitány. Gergényinek ugyanis nem volt egyetemi diplomája, így elvileg már a fővárosi rendőrök irányításával sem bízhatták volna meg.

Ezt a problémát 2005-ben megoldotta a kormányrendelet módosítása, igaz, az érintett már nem tudott feljebb lépni. A jogszabályváltozás ugyanis kimondja, hogy az egyetemi képesítés követelménye alól felmentés adható, ha a jelölt főiskolai végzettséggel, szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkezik, valamint legalább 15 éves szolgálati viszonya és legalább 5 éves vezetői gyakorlata van.

Az 53 éves Papp Károly esetében mindez adott. Ismert, Papp kinevezésére azért volt szükség, mert elődje, Hatala József idén február 3-án betöltötte a 62. életévét és nyugdíjba vonult. Azt, hogy az egyetemi képesítés hiányában is bizalmat fog neki szavazni Pintér Sándor belügyminiszter, a hvg.hu-nak rendőri források hónapokkal ezelőtt jelezték. Egyrészt Pintér Sándor "fedezte őt fel" első belügyminisztersége idején egy vezetőképzőn. Másfelől ő lett tavaly augusztusban a rendőrség szervezeti átalakításának a felelőse az országos főkapitány általános helyetteseként.

Az új parancsnok a rendőrség honlapján megtalálható életrajz szerint 1983-ban végzett a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán, 1993-ban pedig a Rendőrtiszti Főiskolán, ahol szakdolgozatát a forrónyom értelmezéséből és az üldözés taktikájából írta. A rendőrségen 1990 óta dolgozik. A Belügyminisztérium Sajtóosztálya tájékoztatása szerint az új országos főkapitány jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar rendészeti vezető mester szakának hallgatója, amelyet várhatóan 2013 júniusában fejez be.

Papp Károlyon kívül a rendőrségen hét olyan ember van, akinek a 2005-ös kormányrendelet segített abban, hogy egyetemi diploma nélkül elnyerje a főkapitányi beosztást vagy a tábornoki rendfokozatot. Így a Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány, Csizmadia Gábor dandártábornok, Farkas József ezredes, Jász-Nagykun-Szolnok megye első rendőre, Némedi Gábor ezredes, Nógrád megyei rendőrfőkapitány, Sándor Miklós dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Készenléti Rendőrségének igazgatója. Rajtuk kívül hiányzik az egyetemi képesítése az ORFK rendelkezési állományában lévő Bartos László vezérőrnagynak és Nagy Péter dandártábornoknak, illetve a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának, Hajdú János dandártábornoknak

http://hvg.hu/itthon/20130205_Egyetemi_kepesites_nelkul_felmentessel_fo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Röhög a kormány - adózik a nép
  2013-02-05 18:26:49, kedd
 
  Röhög a kormány - adózik a nép


Kifejezetten vidám hozzáállást mutat a kormány az ország jelenlegi helyzete miatt. Matolcsy röhögve sorolja fel az új adókat, Orbán pedig Brüsszelben mosolyogva közli, minden a legnagyobb rendben van Magyarországon. De mire is alapozzák ezt az irdatlan nagy jókedvet?

Mint előzőleg már kifejtettük, az állam a legveszélyesebb taktikával ténykedik. Azzal a taktikával, amely tökéletesen megfelel a hazárdírozás kifejezésnek. A valutabevételekben leginkább a magas hozamú állampapírokat részesíti előnyben. Az állampapír is voltaképpen egy hitel forma, csak nem hitelnek hívják. A lényege, hogy az állam pénzt kap, és erre kamatot fizet. Ezeknek a papíroknak minél rövidebb a lejárata, és minél magasabb a kamat, annál rosszabb nekünk, az adózóknak. A kormány jelenleg a közép kamatozású és közép futamú papírokat adja, melyből egy folyamatos valutabevételre számít. Ez azt jelenti, hogy a kormány folyamatosan hitelt vesz fel - szó szerint megállás nélkül. Ilyen formában a januári hitelfelvételünk 1.3 milliárd euró volt (jelenlegi árfolyamon nagyjából 380 milliárd forint).

Ez a tendencia azonban egyáltalán nem stabil. Minél több állampapír van kint, annál rosszabb konstrukciókat kell adni az adózók szemszögéből nézve. Ezeknek az állami papíroknak ugyanis nincs fedezete, mert a fedezete semmi más, mint hitel és más kibocsájtott állampapírokból befolyt összeg. A fedezetlen csekknek pedig megvannak a maga hátrányai. Leginkább az, ha valaki be akarja váltani. A kormány tökéletesen tisztában van két dologgal.

Az egyik az, hogy még év eleje van, és ilyenkor az új költségvetés kezdete miatt az elemző és minősítő cégek kissé engedékenyebbek, mert kivárnak az új rendelkezések bevezetéséig, de ez nem tart sokáig. A másik, hogy valószínűleg nem lesznek hatalmon a 2014-es választások után, vagy legalábbis nem egyedül, így kizárólag koalíciós győzelem lehetséges. Ebben az esetben mossák majd kezeiket, és ehárítják a felelősséget.

Hogy mennyire túlzó a kormány előrejelzése? Ezen az ábrán látható, hogy a kormány a legengedékenyebb előrejelzésnek a dupláját jósolja magának az idei évre. 0.9 százalékos GDP növekedés egy vicc a jelen gazdasági helyzetben.



Matolcsy kijelentése szerint:

- Emelkedni fognak a reálbérek
- Növekedni fognak az állami bevételek
- Jobb mezőgazdasági teljesítmény
- Feltételezett jó irányú kamatváltozások

Csakhogy: a reálbér emelkedés, mint írtuk, elmarad az idei évben. A kormány által előírt minimálbér emelések már lezajlottak (a velejáró elbocsájtások is megkezdődtek), az áremelkedések azonban csak most kezdődnek. A havi pár száz forintos rezsicsökkenés vagy a reálisan számolt egy-két ezer forint emelés nem fogja ellensúlyozni az előrevetített 20 százalékos kenyér és hús áremelkedést.

Az állami bevétel növekedése sem egyértelmű, főleg azért nem, mert a tőkehiány miatt komoly recesszió van a gazdaságban. Európára is jellemző, de hazánk az élen jár ebben. Mint látható a legkomolyabb előrejelző cégek vagy negatív, vagy rettentően minimális GDP emelkedést mutat, ami azt jelenti, hogy a bevétel messze elmarad a hiánycéltól, vagyis csökkent az állam bevétele, ipari teljesítménye.

Jobb mezőgazdasági teljesítmény? Valószínűleg arra értik, hogy Orbán intézkedett személyesen az égieknél, hogy idén nagyon jó idő lesz, és bő termés. Egyszerűen érthetetlen, hogy a kormány gazdasági elemzésében ez mint beépített előrejelzés szerepelhet. És ezen nem ordítanak a különböző elemző intézetek? Ez hangulatjavító elemnek elmegy, de akkor is csak feltételezés.

Feltételezett jó irányú kamatváltozások. Már megint a 'ha' meg a 'lehet'.

Jelzés értékűnek kellene lenni a kormány számára, hogy a két új adózási formát (kata, kiva), mint választható lehetőség a kutyát sem érdekli. Ennek állítólag örülnek, de akkor meg minek csinálták? Dehogy örülnek. Ezek az egyszerűbb adózási formák ugyanis úgy vannak kikalkulálva, hogy magas béreket feltételeznek. Hogy a kisebb vállalkozások nem vették igénybe, az azt jelenti, hiába egyszerűbb, nincs meg a megfelelő bevétel hozzá.

A kormány kedvező "jó irányú kamatváltozásainak" alapja az erős forint, és az államilag előrejelzett 283 forintos euró árfolyam. Még el sem kezdődött az év, a euró folyamatosan a 290 forint felett áll, inkább a 300-hoz közel. Matolcsy erre csak annyit tudott reagálni, hogy HA stabilizálódik a forint, HA erősödni tud a közeljövőben, HA az erősödés kitart az év végéig, akkor még megtakarítás is lehet belőle. Újra csak a csupa ha, és a lehet.

A növekvő állami bevételeket a csökkenő forgalom mellett hogy akarja elérni a kormány? Úgy, hogy újabb adókat vet ki. A két legnagyobb bevételnek szánta az e-útdíjat és a pénztárgépek központi bekötését. Emellett a föld regisztráció is bejött a képbe, valamint egyéb új adók, a kutya chip-eléstől kezdve a béreken jelentkező újabb elvonásokig. A növekvő állami bevételekbe beleszámítják a kiadott állampapírokat is, erről feljebb írtunk megjegyzést. Egyedüli optimizmusra az ad okot, hogy az állam tavaly egy 300 milliárdos biztonsági tartalékot hozott létre, melyhez nem kellett nyúlnia. Azonban az idei kamattörlesztések a jelenleg gyengülő forint mellett növekedést mutatnak, amely már kikezdheti a biztonsági tartalékot. Amennyiben az állam nem bocsájtja ki a számunkra nagyon kedvezőtlen állampapírjait (melyet még sokáig nyöghetünk) már oda lenne a biztonsági tartalék. Amennyiben nem sikerül az e-utdíj bevezetése, már biztos hogy hozzá kell nyúlni a tartalékokhoz, illetve ha tovább csökken a magyar adófizető cégek száma (2012-ben rekord mennyiségű cég szűnt meg) akkor a biztonsági tartalék az év végére elpárolog.

Nagyon nagy, egyszeri bevételt jelenthet, ha a kormány nagyon magas illeték mellett felszabadítja a külföldiek előtt a földvásárlást a nyár elejére tervezett új földtörvénnyel. Ennek beláthatatlan következményei lennének hosszú távon.

Nem mellékes az sem, hogy a kibocsájtható állampapírjaink megítélése a külföldi elemző cégektől függ. Minden évben egyszer az EU elvégez egy kockázati elemzést (vannak időköziek is ezek kisebb jelentőségűek). A túlzott deficit miatt a magyar állam 9 éve a legrosszabb besorolások között áll. A kormány büszke arra, hogy 3 százalék alatt tartotta a tavalyi deficitet. Csakhogy a jelek szerint a nyugati gazdasági elemzők nem teljesen bolondok. Már jó előre utalásokat tesznek rá, hogy a három százalék alatt tartás kizárólag a folyamatos kiigazítások miatt volt lehetséges, mely kiigazítás minden esetben újabb adók bevezetését jelentette, valamint a legutolsó őszi kiigazító csomag kizárólag az új adónemeket tartalmazta, ezért nem fogják támogatni az ország EDP-ből (túlzott deficit eljárás) való kivételét. Szintén visszaértünk oda, hogy a hiánycél megtartása nem az ipar növekedése miatt volt lehetséges, hanem a nép tovább nyúzásából. Ezek a gazdasági szakemberek nem estek a fejük tetejére, jól tudják ez hová vezet. Az a napnál is világosabb, hogy a 0.5 százalékos GDP növekedés, és a 3 százalékos hiánycél közötti összeget elő kell valahonnan teremteni. Csak hitel, vagy állampapírok (hitel) formájában. Egy romló gazdasággal, gyengülő forinttal (minden optimizmus ellenére jelenleg ez van), kiáramló munkaerővel, a hiánycél csak egyetlen módon tartható, erre semmi más mód nincs: további megvonásokkal. Az infláció és egyéb negatív hatások miatt bőven 3 százalék feletti kiadásokat csak úgy lehet a 3 százalék alá szorítani, hogy csökkentik a kiadásokat, elsősorban a szociális vonalon, mert az a legnagyobb pénznyelő. Egészségügy, iskola, támogatások, szociális juttatások. Ez pedig a már amúgy is nagy társadalmi feszültséget csak tovább növeli.

Az Európai Bizottság gazdasági előrejelzése várhatóan február 22-én lát napvilágot. A fentebb leírtak miatt várhatóan tovább rontják hazánk besorolását, és a hiányt bőven a 3.5 százalék felett adják meg. Ebben az esetben a kormány kénytelen lesz újabb kiigazításokra, ami semmi mást nem jelenthet, mint az eddig bejelentett adók melletti újabb adókat. Ez a várható előrejelzés a forintgyengeséget erősíti, és rontja az állam értékpapír kibocsájtási lehetőségeit. Ezzel kapcsolatban is csak annyit tudott a kormány mondani: remélhetőleg feloldják hazánkat az EDP eljárásból. Már megint egy ha, meg lehet. A kormány minden lehetséges fórumon büszke a népnyúzáson alapuló 3 százalékos deficithatár alatt tartásra.

Hazárdírozás? A kormány jószerével egyetlen biztos konkrétumot nem tud adni. Minden vagylagos, minden a talán kategória. Mindezt úgy megtenni, hogy az ipari növekedésnek esélye sincs, a stabilitás pedig a hitelezéseken múlik, ugyancsak késélen táncoltatja az egész országot.

Kilátások? Kizárólag csak egy teljes politikai rendszer- és vezető-garnitúra váltás jelenti a megoldásti. Egyszerűen azért, mert a rendszeren belül nincs megoldás.

Kemény Gábor - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/02/05/rohog-kormany-adozik-nep
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Seszták Miklós és az offshore véletlenek országa
  2013-02-05 18:20:46, kedd
 
  2013.02.05. 03:50
Seszták Miklós és az offshore véletlenek országa


Az egyszervolt Seszták Miklós és a morálisan ingoványos szélessávú körzethálózat pályázat ügye körbeszaladt a neten, újabb részletekkel és áttekinthető infógrafikával színesedett a dolog. Majd jött Seszták kis fáziskéséssel, és rámarkolt, mint hülyegyerek a medúzára az ayia napai strandon, és fájdalmában budaigyula módra rázendített a mitkeres - a témára szintén rámozduló - vadaiágnes és törökzsolt az ő tényei körül, he? Mert neki tényei vannak, mint a bloghu őstroll Lencsés Pistának:

,,a felügyelőbizottsági tagságról való lemondásomat egyébként már 2012. július 10-én bejelentettem a Társaságnak, azzal, hogy az az új felügyelőbizottsági tag megválasztásával, de legkésőbb 2013. január 15-ével hatályba lép. Így a tény az, hogy már nem vagyok a nevezett társaság felügyelőbizottsági tagja. (Megjegyzem: az internetes megjelenésben foglaltakkal ellentétben, már 2008-tól felügyelő bizottsági tagja voltam ennek a Társaságnak.)"

Érdekes ez így, kedves Miklós, mert a hatályos cégnyilvántartás szerint te bizony ebben a pillanatban is felügyelőbizottsági tagja vagy az Enternet Investnek. Nézd, frissítsük a memóriát:



Nem is tudom, ha én szerepelnék a hatályos cégadatbázisban közvetlenül a ciprusi offshore barát mellett, akkor sokkal kisebb arccal kiabálnék tényekről. Hacsak nem akarod azt állítani, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumotok cégadatbázisa egy marék nyálas szotyihéjat ér, elhanyagolt és nem naprakész. Azt várnád el tőlünk, hogy a hatályos cégadatbázissal szemben istenuccse becsületszavadra elhiggyük, hogy te aztán tényleg nem, és neked tényleg fogalmad nincs, nem is volt, nem is lesz semmiről. Igen, mi ilyen hiszékenyek vagyunk, a pályázat egyéb részleteit elnézve különösen. De tudod mit, abban egyetértünk, hogy a balliberális kormányok is kapják be, mert " semmit nem tettek a Ciprusra és Svájcba utalt 1000 milliárd forint itthon tartása érdekében, és offshore-cégeket hizlaltak." Pedig 2008-ban már Demján Sándor ciprusi cége is benne volt a bizniszben veled együtt, ugye. A szemétládáknak szerintem is el kellett volna gáncsolni, és nem hagyni az ilyen skandallumot.



Fogadj el egy tanácsot, kedves Miklós, és a bajnaizás helyett játszd ki inkább a "véletlen" kártyát. Egyrészt Bajnai a maga idejében a bíróság előtt felelgetett a fölmerült kérdésekre és vádakra, igaz a Magyar Nemzet 5-0-ra elvesztette azt a meccset, úgyhogy ezzel a párhuzammal én óvatosan bánnék, másrészt meg a véletlenek különösen sajátos összjátéka még hihető is lehetne:

- 2008-ban véletlenül, magad sem tudod hogy kerültél egy IT vállalat felügyelő bizottságába.

- 2010-ben, mint az IT vállalat felügyelőbizottsági tagja véletlenül, magad sem tudod hogy kerültél a gazdasági és informatikai bizottságba, az informatikai és távközlési albizottságba, a fogyasztóvédelmi bizottságba és a közbeszerzési és vállalkozásszabályozási albizottságba. De ha már így alakult úgy voltál vele, első a szolgálat.

- A cég pályázási szándékáról, eredményéről a sajtóból értesültél véletlenül.

- 2008 - 2012 közötti időszakban véletlenül nem vetted észre a cég ciprusi offshore tulajdonosait, a ciprusi fb taggal még véletlenül sem találkoztál. Soha. Négy év alatt egyszer sem. A cégnyilvántartást nem olvastad. Detélleg.

Ha bociszemeket meresztve, hosszan sóhajtozva elégszer elismétled, hogy az elmúttnyóccév alatt ez lett az ofsórvéletlenek országa, az ofsóritisz fertőzőbb volt, mint az ebóla és te tulajdonképpen áldozat vagy, talán Orbán elhiszi, ha már mi nem. Mert valami azt súgja a gyulai frakcióülésen elhangzik párszor a neved, és éppen nem imába foglalnak. Nagy dilemma ez nekik: kapsz egy sallert, beáldoznak és tudnak tovább offshore lovagozni, vagy megvédenek, és az egyik legerősebb kampánytémájukkal habonyárpi dühében kitörli a képes felét. Onnantól eltűritek, hogy Gyurcsánytól Jobbikig bezárólag mindenki téged citáljon és rajtatok röhögjön, mikor egy meggondolatlan "offshore lovag" kiszédül Viktor száján.

Nehéz dilemma, kismagyar valóság. Kíváncsian várjuk mit lép erre, és a konkrét pályázatra az offshore ügyletek pénzcsapjait elzáró nerkormány. Ciki lenne ha kiderülne, hogy a csapban mégis ereszt a tömítés.

http://varanus.blog.hu/2013/02/05/sesztak_miklos_es_az_offshore_veletlenek_orszag a
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Offshore-lovagok a NER-ben?
  2013-02-05 18:15:16, kedd
 
  Offshore-lovagok a NER-ben?

2013. február 05., kedd 13:49


Bár a Fidesz kormányra kerülése óta szavakban az offshore lovagok fölesküdött ellensége. Ám a valóságban éppen ők próbáltak újabb kiskapukat nyitni az adófizetést elkerülők számára.

Most pedig végképp kiderült, hogy a NER-től sem állnak messze az offshore közeli cégek. Az NFÜ januárban arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a ,,Széles sávú körzethálózati fejlesztések" elnevezésű támogatási konstrukcióban, összességében mintegy 20 milliárd forintot nyertek a pályázók. Ezzel nincs is semmi gond, csakhogy a Privát Kopó kiderítette, hogy a pályázati keret több mint 60 százalékát öt olyan vállalkozásnak ítélték, amelyeket ugyanazon a napon, azonos székhelyen, megegyező összegű jegyzett tőkével alapítottak. Sőt, azóta újabb nyalánkságok is kiderültek. Például, hogy a pályázati határidő előtt két nappal érkeztek be a pályázatok.


Forrás: www.garythefairy.com

Harc az offshore lovagokkal - a szavak szintjén

Márciusban lejár Simor András jegybankelnök mandátuma. Cikkünk témájával kapcsolatban ez csak azért fontos, mert Simort folyamatosan offshore cégei miatt támadták Orbánék. Sőt, gyakorlatilag vele kapcsolatban rögzült a közbeszédben az offshore-lovag kifejezés.

Mivel Simort nem tudták lecserélni (csak azért, mert nem engedte az EU), helyette inkább gusztustalan módon támadták időről-időre, hátha magától dobja be a törülközőt, ezzel átadva a fékek és egyensúlyok rendszerének utolsó bástyáját is a NER-nek. Jó példa erre, hogy amikor az MNB elnöke bejelentette, hogy eladta minden offshore érdekeltségét, a parlament költségvetési bizottsága felszólította, hogy szíveskedjen ennek bizonyítékát 2011. október 30-ig bemutatni.

A határidő lejártakor Szijjártó tele is kürtölte a médiát, hogy a kívánt papírok nem érkeztek meg. Csakhogy óriási árnyékra vetődött a miniszterelnök (akkor még) szóvivője. Ugyanis Szijjártó állításával ellentétben, Simor teljes mértékben eleget tett kötelezettségének. A bizottsági döntést követő napon az összes kért dokumentumot elérhetővé tette a bizottság tagjai számára, azonban egyikük sem vette a fáradtságot, hogy megtekintse azokat.

A szavak szintjén tehát megy a harc az offshore ellen. Igaz, ennek ellentmond Rogán Antal 2011 júliusi törvénymódosítása, amely éppen kiskapukat nyitott volna meg az ilyesmiben utazók előtt. (Ezt utólag kénytelen volt visszavonni, miután kiderült a turpisság.)

Most pedig véglegesen elszállt minden illúziónk (ha volt ilyen egyáltalán) a Fidesz offshore-ral szembeni harcát illetően.

12.5 milliárd - 5 cég

Az NFÜ januárban arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a ,,Széles sávú körzethálózati fejlesztések" elnevezésű támogatási konstrukcióban összességében mintegy 20 milliárd forintot nyertek a pályázók. Ezzel nincs is semmi gond, csakhogy a Privát Kopó kiderítette, hogy a pályázati keret több mint 60 százalékát (mintegy 12.5 milliárd forintot) öt olyan vállalkozásnak ítélték, amelyeket ugyanazon a napon, azonos székhelyen, megegyező összegű jegyzett tőkével alapítottak. Az érintett cégek:

Micronet Kft. (tagok: EQNet Zrt., RubiCom Zrt., székhely: 1134. Budapest, Váci út 19., alapítás ideje: 2012.06.27., jegyzett tőke: 500.000 Ft.)
Megítélt támogatások (kerekítve): 996.000.000 Ft. + 735.000.000 Ft. + 630.000.000 Ft. + 980.000.000 Ft. + 933.000.000 Ft.

Pannon Optikai Hálózatfejlesztő Kft. (tagok: EQNet Zrt., RubiCom Zrt., székhely: 1134. Budapest, Váci út 19., alapítás ideje: 2012.06.27., jegyzett tőke: 500.000 Ft.)
Megítélt támogatások (kerekítve): 827.000.000 Ft. + 963.000.000 Ft.

Pátria Optikai Hálózatfejlesztő Kft. (tagok: EQNet Zrt., RubiCom Zrt., székhely: 1134. Budapest, Váci út 19., alapítás ideje: 2012.06.27., jegyzett tőke: 500.000 Ft.)
Megítélt támogatások (kerekítve): 426.000.000 Ft. + 271.000.000 Ft. + 222.000.000 Ft. + 604.000.000 Ft.

PONET Optikai Hálózatfejlesztő Kft. (tagok: EQNet Zrt., Enternet 2001 Kft., székhely: 1134. Budapest, Váci út 19., alapítás ideje: 2012.06.27., jegyzett tőke: 500.000 Ft.)
Megítélt támogatások (kerekítve): 1.074.000.000 Ft. + 869.000.000 Ft.

REGIO Optikai Hálózatfejlesztő Kft. (tagok: EQNet Zrt., EnterNet 2001 Kft., székhely: 1134. Budapest, Váci út 19., alapítás ideje: 2012.06.27., jegyzett tőke: 500.000 Ft.)
Megítélt támogatások (kerekítve): 967.000.000 Ft. + 1.074.000.000 Ft. + 894.000.000 Ft.
Forrás: Privát Kopó

,,Érdekes módon", a fenti cégeket ugyanazon a napon (2012.06.27.) hozták létre, jegyzett tőkéjük megegyező (500 ezer Ft.), székhelyük címe azonos (1134. Budapest, Váci út 19.), továbbá átfedéseket mutat a vállalkozások tulajdonosi körének összetétele is.

A nyertesek között van az az Enternet Invest Befektető, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., amelynek tulajdonosi körében ciprusi cég is megtalálható, és a felügyelőbizottságában szintúgy ül egy ciprusi tag is. A felügyelőbizottság tagjai közt van Seszták Miklós KDNP-s képviselő, aki 2010 óta a parlament gazdasági és informatikai bizottságának tagja. Két ciprusi cég szintúgy érintett a győztesek tulajdonosi körében.

Tovább is van

A pályázati kiírás ,,különlegessége" az volt, hogy az induláshoz gyakorlatilag elég volt, hogy létezzen a cég - a hivatalos kiírás szerint, ugyanis nem kellett referenciákat felmutatni, lezárt év sem kellett, csupán annyi feltétel állt az indulók előtt, hogy legalább egy embert foglalkoztassanak. Ennek a feltételnek minimálisan eleget is tettek: mind az öt, frissen alapított vállalat létszáma 1 fős - a cégnyilvántartás szerint.

Az érintett cégeket mind 2012. július 4-én jegyezték be - alig három héttel azelőtt, hogy a pályázati kiírás beadási határidejét szeptember 15-ig meghosszabbították az eredeti, július 31-i időpontról. És még folytathatnánk a )furcsaságok" felsorolását, de talán ennyi is elég, hogy világos legyen a kép.

Az ,,elmúltnyolcév" a hibás

A legszebb még így is hátra van. Seszták KDNP-s képviselő így reagált:

,,A balliberális kormányok korábban tétlenül nézték, hogy 1000 milliárd forint landolt adózatlanul svájci és ciprusi bankszámlákon. A Gyurcsány-Bajnai kormány offshore cégeket hizlalt a nemzeti vagyonból, veszélybe sodorva ezzel a magyar államot. Bajnai Gordon máig nem adott magyarázatot az őt körülvevő offshore ügyletekre. A baloldal szemét most az szúrja, hogy az új alkotmány elvágta az utat az offshore cégek előtt: közpénzek nem vándorolhatnak tisztázatlan tulajdonú gazdasági társaságokhoz. Ha rajtuk múlna, ezt is törölnék az alaptörvényből"

Azt, hogy fb tag lenne az érintett cégek egyikében, szintén tagadja a képviselő úr:

,,A Privát Kopó információi nem helytállóak - mondta az atv.hu-nak Seszták Miklós. ,,A legnagyobb csúsztatás engem érint" - tette hozzá, bár helyreigazítást nem kért, és nem is kezdeményezett a lappal szemben semmit. Kérdésünkre Seszták azt mondta, hogy a cikkben feltüntetett 2011. májusi időpont helytelen: valójában 2008. július 25. és 2012. július 10. között volt felügyelőbizottsági tag. Júliusban lemondott minden felügyelőbizottsági tagságáról, ,,amely azt jelentette, hogy az új tag megválasztásakor, de legkésőbb 2013. január 15-étől megszűnik a posztom" - részletezte. Az utolsó időpont pedig, amikor az EnterNettel kapcsolatban állt, illetve megbeszélésen vett részt 2012 májusa volt, tette hozzá. Így - elmondása szerint - az egész ügyről nem is tudott semmit, a pályázat eredményéről csak pénteken, azaz február 1-jén értesült."

A baj, csak az, hogy ez nem igaz. A cégnyilvántartás szerint, a jogviszony kezdete 2008. július 25., a vége pedig 2014. május 24.

Nyilván ezért a hazugságért is ,,azelmúltnyolcév" a hibás.

http://egyenlito.blog.hu/2013/02/05/offshore-lovagok_a_ner-ben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jól megy a fideszes álláshalmozónak: 65 milliót zsebelt be "
  2013-02-05 18:00:53, kedd
 
  2013-02-05. 17:46
Jól megy a fideszes álláshalmozónak: 65 milliót zsebelt be "ügyvédként" Papcsák

Hatvanöt millió forintot söpört be ügyvédi irodájából tavaly Papcsák Ferenc fideszes képviselő. Pedig ügyvédi teendőire valószínűleg nem sok ideje juthatott: a képviselőség mellett polgármester, több fontos parlamenti bizottság tagja, és egyéb tisztségei is vannak. Papcsák egyelőre nem árulta el, mivel csinálta meg a szerencséjét, a pénz útja pedig követhetetlen, mivel az ügyvédi irodák könnyen elbújhatnak a nehezen átlátható szabályozás mögé.
"Csínján kell bánni a megbízásokkal, mert nehéz egyeztetni a parlamenti munkával". "Van egy alkalmazott ügyvédem, de még így sem fér bele, hogy új ügyeket vállaljak, sőt régieket is vissza kellett adnom". Kormánypárti, ügyvédként is dolgozó képviselők mondták ezt arról, hogy hogyan egyeztethető össze a parlamenti munka a jogi mellékállással.
Előbbi mondat a KDNP-s Rubovszky Györgyé, aki állítása szerint mindösszesen három állandó feladatot vállal: két olyan cégnél ügyvéd, amelyekben résztulajdonos, emellett a KDNP úgynevezett pártügyésze. Vagyonnyilatkozata szerint havi egymillió forint a jövedelme ezekből a munkákból. A másik mondat Bohács Zsolt fideszes képviselőé, ő 2011-ben 22, 2012-ben 18 millió forintot szerzett ügyvédi munkából. "Nehogy azt gondolja, hogy a képviselőség előny: nincs állami vagy önkormányzati megbízásom, és időhiány miatt gyakorlatilag épül le a praxisom" - panaszkodott szegény.
Papcsák jól bírja a terhelést
Mindeközben a szintén fideszes Papcsák Ferenc 2011-ben 40 millió, 2012-ben 65 millió forint osztalékot vett fel a Papcsák Ügyvédi Irodától. Ezzel a képviselő messze rekorder: a friss vagyonbevallások szerint a kereszténydemokrata Seszták Miklós 30, Bohács Zsolt 18, Rubovszky György 12 milliót, a fideszes Varga István 8,4 milliót, az LMP-s Schiffer András pedig évi 2 milliót vesz fel, illetve kap ügyvédi munkájáért, és egyikük pénze sem emelkedett 2011-hez képest. Az MSZP-s Molnár Zsolt 2011-ben 9,8 milliót, tavaly 7,6 milliót, párttársa, Ipkovich György mindkét évben 1,8 milliót keresett ügyvédkedéssel. Gulyás Gergely nem írt összeget a vagyonbevallásába.
Ráadásul Papcsák Ferenc politikusként is meglehetősen elfoglalt: tavaly a parlamentben két bizottságban és ezek öt albizottságában is tag, illetve alelnök volt. Az országgyűlésben 2012-ben 62-szer szólalt fel, több mint két tucat irományt nyújtott be egyedül vagy párttársaival. Eközben Zugló polgármestere, valamint a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány elnöke, egy magánvállalkozás tulajdonos-ügyvezetője, egy másiknak felerészben tulajdonosa. Hogy havi hány munkaórája jut mindemellett az ügyvédi irodájára, milyen típusú és értékű megbízásokat vállal, mekkora az iroda összbevétele, és ebből mekkora az állami megrendelés, nem volt hajlandó elárulni.
Nincs fogódzó
Ezzel a titokzatoskodással nem feltétlenül sért törvényt az iroda, a jogi környezet ugyanis alapvetően nem az átláthatóságot célozza. Egyfelől nincs olyan adatbázis, amelyben kikereshető lenne, hogy egy ügyvédi irodának mekkora a forgalmuk.
"Többször felmerült, hogy minden irodának legyen kötelező benyújtania valamilyen beszámolót akár a kamarának, akár a cégbíróságnak, és ez legyen egy kereshető adatbázis, de végül a kezdeményezésekből soha nem lett semmi" - mondta egy ügyvédi iroda vezetője, hozzátéve, mindez azt jelenti, hogy senki nem tudja, hogy a piacon milyen erőt képvisel egy iroda, hány megbízása van, továbbá felbecsülni sem lehet a piac összméretét. Teljes képe így senkinek nem lehet az irodák működéséről. "Még a NAV is csak azt láthatja, ami szigorúan az adott ügyhöz tartozik, minden más adatot kitakarhatnak az érintettek a hatóság által bekért szerződésekről" - mondta erről Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke.
A másik oka a nehézkes átláthatóságnak, hogy a közpénzekről szóló szabályokat még a két legilletékesebb is másként értelmezi: Bánáti János erről azt mondta, a kamara álláspontja szerint a nyilvánosság kérdését az ügyvédi titoktartás felől kell közelíteni. "Ezt a lehető legszűkebb mértékben szabad csak áttörni. A jogszabályok annyit mondanak, hogy a közpénzzel gazdálkodóknak közzé kell tenniük, hogy kiknek adnak megbízásokat" - magyarázta. Szerinte ez egyben azt is jelenti, hogy aki egy bizonyos irodára kíváncsi, annak össze kell gyűjtenie az üvegzseb-adatokat a több mint 3000 önkormányzattól és a több száz kormányzati intézménytől és háttérintézménytől. "Ez technikailag valóban nehéz, de maga a szabályozás, ami van, az elegendő" - tette hozzá.
Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke ugyanakkor kiterjesztőbben magyarázza a jogszabályt. "Ha a megbízó állami, önkormányzati szervezet, akkor nyilvánosságra kell hozni a megbízás tényét, és ez mindkét oldalra érvényes: egy ügyvédi irodának is közzé kell tennie kérésre a vele kapcsolatban álló szervezet nevét és az összeget" - vélekedett. Sőt szerinte ha a megbízás témája közérdekű, akkor még azt is közölni kell. "Ha az ügyvéd a BKK-tól azt a feladatot kapja, hogy képviselje egy perben, amely arról szól, hogy miért nem nyílnak ki a Combinók ajtajai, vagyis miért teljesített a szállító hibásan a közpénzért, az ilyen adat. Ha viszont egy munkavállaló elleni perről van szó, az már nem tartozik ide" - mondta.
(Origó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107623/#ixzz2K2qhZDko
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztában vagyok vele, hogy CIGÁNYBŰNÖZÉS igenis létezik!
  2013-02-05 17:56:05, kedd
 
  Tisztában vagyok vele, hogy CIGÁNYBŰNÖZÉS igenis létezik! Sőt: rohamosan nő! Számtalan példa mutatja ezt. Lassan már felsorolni is nehéz a gyilkosságaikat: Péntek László, P. Márió vadász, Olaszliszka, Ózd, Veszprém stb. Úgy gondolom, hogy a cigánybűnözés tagadása bűn, s ezért - remélem - Orbányos és Pintér Keresztapa egyszer még meglakol! Isten adja!
Ennek ellenére: A cigányokat a ballibsik felhasználják ellenünk! Továbbá: Nem szeretnek dolgozni, de a munkahelyeiket a "rendszerNEMváltozás" óta jórészt elvesztették!
Ergo: A mi fő ellenségeink nem ők, hanem a ballibsik, akik ellenünk próbálják őket hangolni! Különös tekintettel a nemzetközi zsidóra! Ebbe a kategóriába tartozik Sorostól az LMP-ig bezárólag nagyon sok szemét! Határainkon kívül is!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Veszélyben a véleménynyilvánítás szabadsága! Az emberek szab
  2013-02-05 17:51:48, kedd
 
  Minden Facebookozó és Internetező figyelmébe!

Veszélyben a véleménynyilvánítás szabadsága! Az emberek szabadsága!

Bárki, aki az internetet használja, a jelenben és a jövőben is számíthat a véleménynyilvánításának és egyéb a neten történő megnyilvánulásának a következményeivel. A napokban sűrűn tájékoztatott a média arról, hogy xy személy az interneten-, a facebookon kinyilvánított véleménye miatt, valakik feljelentése alapján az illetékes bíróság elítélte, megbírságolta. Igaz, ezek az ítéletek a fellebbezések miatt nem emelkedtek még jogerőre, de a jövőben - a jelen világ és helyi hatalom tendenciáit látva - ezek várhatóak. A véleménynyilvánítás szabadsága korlátozása a virtuális térben is?! - Éppen ezért az internetnek a jövőben minden kormánytól, minden vállalattól és hivataltól teljesen függetlennek és szabadnak kell lennie! Az emberi elme szabadságát semmi és senki nem korlátozhatja-, vonhatja felügyelet és ellenőrzése alá! Az internetnek önszabályozónak kell lennie! Az emberi közösség, mintahogyan szabályozza a részét képező egyént, úgy kell önszabályozódni a jövőben az internetnek is! Az internetet alkotó közösségnek kell szabályozni az interneten a jelenlévő közösségi tagokat is! Csak így lehet megőrizni az internet teljes szabadságát és függetlenségét, az internetező egyén és az internetező közösség teljes véleménynyilvánítási szabadságát. Legyen teljesen szabad a virtuális térben és időben: a gondolat-, a vélemény, és a szólás szabadsága is!

Jogszabályi hivatkozások! Olvassátok el! Erre hivatkozzatok!

Az Európai Parlament 2010. június 15-i állásfoglalása az internet szabályozásáról: a következő lépések (2009/2229 (INI)) (2011/C 236 E/05) :"
3. emlékeztet arra, hogy az internet a demokratikus kezdeményezések előmozdítása, a politikai vita, a digitális műveltség és a tudás népszerűsítése szempontjából elengedhetetlen eszközzé vált; ismételten emlékeztet arra, hogy az internet számos alapvető jogot garantál és egyszersmind függ is azoktól, ideértve, de nem kizárólagosan a magánélet védelmét, az adatvédelmet, a véleménynyilvánítás és az egyesülés szabadságát, a sajtószabadságot, a politikai véleménynyilvánítás és részvétel szabadságát..;

12. úgy véli, a kormányoknak nem szabad beavatkozniuk az internet napi irányításába, tartózkodniuk kell az innováció és a verseny szükségtelen, terhes és korlátozó szabályozások általi megzavarásától, és nem szabad megkísérelniük az internet ellenőrzés alá vonását, mert annak továbbra is globális köztulajdonnak kell maradnia;

13. kéri a kormányokat, hogy hagyjanak fel az internetelérés cenzúra, lefagyasztás, tartalomszűrés vagy egyéb módon történő korlátozásával, és ne követeljék ezt magánszervezetektől sem; ragaszkodik ahhoz, hogy védelmezni kell a nyílt internetet, amelyen a felhasználók hozzá tudnak férni az információkhoz és meg tudják osztani azokat," (!)

És itt egy másik hivatkozás!

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatából, az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10‐én

- 3. cikk
- Minden személynek joga van az élethez, a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz.

19. cikk
- Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket bármilyen kifejezési módon.

- 28. cikk
- Minden személynek joga van ahhoz, hogy mind a társadalmi, mind a nemzetközi viszonyok tekintetében olyan rendszer uralkodjék, amelyben a jelen Nyilatkozatban kinyilvánított jogok és szabadságok teljes hatállyal érvényesülhessenek. ,,-

Tehát Tisztelt Illetékesek, Vállalatvezetők-, Vezetők és Hivatalnokok!

Hagyjanak fel az internet hátsó és látens pressziójával és cenzúrázásával, az interneten őszinte véleménynyilvánító emberek a valós életben történt elítélésével és diszkriminalizálásával!

K.A.

( Osszátok meg és Terjesszétek! )

2013.02.01.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Német holdbázis 1942-ben?
  2013-02-05 17:50:57, kedd
 
  Német holdbázis 1942-ben?


A világ figyelme ismét a Hold felé fordult. Az Egyesült Államok legkorábban - a jelenlegi tervek szerint - 2018-ban tér vissza égi kísérőnkre. Eközben az Európai Unió is gőzerővel folytatja saját fejlesztéseit az Aurora Program keretében, hiszen ők sem szeretnének lemaradni, ám az újdonsült űrnagyhatalom, Kína sem. Esetleg valamennyiüket megelőzi. De tényleg 1969-ben sikerült először a Hold felszínére embernek lépni? Esetleg a nyilvánosság előtt titokban tartva mindez már Németországnak 1942-ben sikerült? Egyre több hackernek sikerül a titkos NASA, CIA, stb. adatbázisokba bejutni, az ott talált információk pedig ezt az állítást látszanak alátámasztani. De nemcsak itt lehet e dolgok nyomára bukkanni, hanem a korabeli újságcikkekben is.





A köztudatban mindig is éltek a ,,német csodafegyverekhez" kapcsolódó történetek. Sajnos kevés bizonyíték maradt fenn róluk. Egyes kutatók úgy vélik, a németek már az 1940-es évek elején igen fejlett technikai ismeretekkel rendelkeztek, és pontosan senki sem tudja megmondani, ezek honnan származtak. Vannak akik egyenesen földönkívüli eredetű technikáról beszélnek, akár egy lezuhant csészealj megszerzése, akár az idegenekkel ápolt kulturális kapcsolat révén. A legfrissebb ismereteket Vlagyimir Tyerzsiskij, az Amerikai Disszidens Tudósok Akadémiájának elnöke tette közzé egy tanulmány keretében. Ebből közlünk részleteket.



A Cygnus tervezet

A németeknek talán már 1942-ben sikerült leszállniuk a Holdra, felhasználva ehhez a légkörön kívüli repülésre képes ,,rakéta csészealjaikat", a Miethe és a Schriever típusúakat. A Miethe-féle rakétajárművek 15, illetőleg 50 méteres átmérővel készültek, a Schriever-Walter-féle szerkezetek turbináit már bolygókutató járművek meghajtására is elegendő teljesítménnyel ruházták fel. Átmérője elérte a 60 métert is, tíz szintes felosztása és 45 méteres magassága bőséges teret biztosított a személyzetnek.



A Miethe-2a repülőgép



Az Egyesült Államokat elhagyó tudósok némelyike arról számolt be, hogy a Holdra vonatkozó ismeretek némelyikét bizony meghamisították. Égi kísérőnk ugyanis vékony légkörrel rendelkezik, a víz pedig jóval nagyobb gyakorisággal fordul elő rajta, mint ahogy az a köztudatban él. Ismert egy fotó, ahol egy már csontvázzá bomlott emberi test közönséges farmernadrágot visel. A ,,hivatalos holdraszállás" kapcsán becsúszott számtalan gikszernek köszönhetően jó néhány tudós kételkedett a NASA verziójában, köztük olyanok is, akik a holdraszálláshoz használt hordozórakétát építették. Az egyik mérnök az Alternative-3 című ötórás dokumentumfilmben beszámol arról, hogy az általuk tervezett Saturn rakéták bizony igen gyakran felrobbantak, tisztára megbízhatatlanok voltak, s emiatt teljességgel alkalmatlanok egy holdutazás sikeres lebonyolítására. A NASA tehát a Hold kapcsán (sem) mond igazat. Erre persze megvan a maga jól meghatározható oka: nem szeretnék, ha más országok is megismernék a titkot.





Schriever ,,ufója".



Az előkerült adatok szerint 1942-ben a németek, mihelyt leszálltak a Holdra, meglehetősen unalmasnak találták a dolgot, mindenesetre nekiláttak alagutakat építeni. A II. világháború végére el is készültek egy nem túl nagy kutató-bázissal. A technikai fejlődés mindeközben nem állt meg, 1944-et követően sikerült kidolgozni a szabadenergia-felhasználást meghajtó erőként a Haunibu-1 és -2 űreszközök számára; emberek, különböző anyagok és az első robotok Holdra szállítása ezután jelentősen könnyebb lett. Amikor az első közös orosz-amerikai titkos holdraszállás megtörtént az 1950-es évek elején saját repülő csészealjuk felhasználásával, első napjukat a németek felszín alatti bázisán töltötték - vendégként.

Az 1960-as években nagyméretű orosz-amerikai bázis épült ki a Holdon, ennek lakossága mára már elérhette a több tízezer főt is - amiként erről a szóbeszédek beszámolnak. 1945-ben a háború végét követően a németek tovább folytatták űrkutatási törekvéseiket a Föld déli pólusának közeléből, a Neu Schwabenland nevű kolónia közeléből. Erről a bázisról már számos leírás megjelent, sőt, fényképek bukkantak fel a földalatti űrközpontjukról is.



Német-olasz-japán katonai kutatás-fejlesztési együttműködés

Renato Vesco szerint a németek jelentős mennyiségű modern fegyvertechnikai ismeretet osztottak meg egyik legfontosabb szövetségesükkel, az olaszokkal, a háború idején. A Fiat kísérleti telepén, a Garda tó közelében, az egyik üzem az ismert katonatiszt, Hermann Göring nevét viselte, az olaszok itt végeztek kutatásokat számos modern fegyverrendszerrel, például Németországban gyártott rakétákkal és repülőgépekkel.

Renato Vesco létezését is próbálták letagadni a igazság feltárásában ellenérdekelt erők. Azonban sikerült kideríteni, az olaszországi Aronában született 1924-ben. Szakképzett pilótává vált 1944-ben, később az Olasz Légierő technikai részlegét parancsnokolta. Megbecsült tagja volt 1943-tól az Olasz Repülőtechnikai Szövetségnek, űrhajózási tanulmányokat is folytatott, különösen a hajtóművek terén, emellett számos tudományos cikk és könyv szerzője.



Renato Vesco egyik könyvének borítója. Szerzőtársával részletesen beszámol benne az általa végzett kutatásokról és fejlesztésekről.

Hasonló okokból és módon a németek igen közeli kapcsolatokat ápoltak japán szövetségesükkel is, őket is ellátták jó néhány korszerű fegyverrel. Szakberkekben felbukkant egy fénykép is a V-1-es egyik pilótás verziójáról. A különös az, hogy Japánban, a Mitsubishi cég állította elő. A háború legjobb vadászgépét, az ellenütemű ikerlégcsavaros Domier-335-öst a Kawashima Művekben is gyártották. Szintén megjelent fotó a Japán Császári Haditengerészet tisztjeiről, akik az akkoriban legkorszerűbbnek számító német radarállomást tanulmányozzák.

Egy Los Angelesben dolgozó japán kutató beszámolt arról, hogy apja a II. Világháború alatt technikusként dolgozott a Japán Repülőgép-kutató Hivatalban. 1945 júliusában, két és fél hónappal a háború Németországban való véget értét követően, hatalmas német szállító-tengeralattjáró kötött ki Japánban, a legújabb német találmányokat vitte - két szférikus, szárny nélküli repülőeszközt - alkatrészekre bontva. A japán kutatási-fejlesztési csoport összerakta a gépeket, követték a németek instrukcióit, az eredmény meglehetősen szokatlan és bizarr volt - ott állt előttük, valamennyien láthatták -, egy gömb alakú repülő szerkezet, szárnyak és légcsavarok nélkül, melyről senki sem tudta, igazából miként képes a repülésre.

Feltöltötték üzemanyaggal, megnyomták az indítógombját a pilóta-nélküli repülőgépnek, mire az megremegett, lángok csaptak ki belőle, majd felrepült az égbe. Soha sem látták viszont. A mérnökök igen csak megrémültek e váratlan viselkedés láttán, így azonnal felrobbantották dinamittal a második prototípust, és igyekeztek megfeledkezni erről az egész incidensről.





Fotók német ,,ufókról".



Német-japán marsrepülés 1945-46-ban

Nem hivatalos német források, a Thule társaságtól szerzett dokumentumfilmje szerint, a Haunibu-3 egyetlen elkészült példányát - a 74 méter átmérőjű, meglehetősen elrettentő kinézetű haditengerészeti színekben pompázó szerkezetet választották ki a század talán legvakmerőbb küldetésének végrehajtására, a marsutazásra. A szerkezet csészealjat formázott, a nagyobbik fajta, Androméda névre keresztelt tachionhajtómű mozgatta, négy fegyvertornyot hordozott, 3-3 nagy kaliberű haditengerészeti fegyverrel. (A négy fegyvertoronyból hármat fejjel lefelé irányoztak, a csészealj alsó részéhez csatlakoztak, a negyedik a jármű tetején volt, egyben a személyzetnek is helyet biztosított.





A V1-e repülőgépet már pilóta vezette. A programmal a Reichenberg Project kódnév alatt ismerkedhetünk meg bővebben. Kamikáze-jellegű öngyilkos repülésekre használták. Igyekeztek minél nagyobb távolságot leküzdeni vele. Állítólag sohasem vetették be ütközetbe.



Az öngyilkosságot önként vállaló személyzetet válogattak ki németek és japánok közül, hiszen valamennyien tudták, az utazás egyirányú, visszatérés nincs. A nagyenergiájú részecskesugárzás, a magnetogravitációs mezők, valamint a szerkezeti elemek megépítéséhez használt fémötvözetek minősége, oda vezetett, hogy a fém elfáradt és rendkívül törékennyé vált, mindössze néhány hónapos üzemidőt követően. A marsrepülés Németországból indult mindössze egyetlen hónappal a háború befejezése előtt, 1945 áprilisában.





A Haunibu-2 repülő csészealj. Jól megfigyelhető a fegyvertorony. Az kutatók állítása szerint ennek a típusnak a 3-as változatával érték el a németek a Marsot.



Valószínűleg nagy létszámú személyzettel repülhettek, talán százak is lehettek a fedélzeten, mivel az alacsonyszintű automatizálás és az elektronikus berendezések szegényes volta a csészealj belsejében mindezt megkövetelte. A legtöbb rendszer valószínűleg az abban a korban megszokott U-hajók működtetési megoldásaihoz hasonlíthatott. Mivel a tachion-áramlás folyamatosan gyengítette a szerkezeti elemeket, a hajtóműveket nem lehetett teljes energiával dolgoztatni, így a marsutazás nyolc hónapig tartott.

Kezdeti rövid hajtómű-impulzust adhattak a járműnek, a Mars felé mutató pályára lendítve az űrhajót, felhasználva ehhez a közeli Föld erős gravitációs terét, hogy aztán kezdetét vegye a nyolc hónapos, ellipszis pályát befutó utazás, de már kikapcsolt hajtóművel. A későbbi marsutazások, a közös szovjet-amerikai űrhajó 1952-ben, vagy a Marconi Project Vatikán űrhajója 1956-ban Argentínából startolva már mindössze 2-3 nap alatt elérték a Marsot, mivel meghajtó-rendszerük az egész úton működött, az út első szakaszában folyamatosan gyorsítva, a második szakaszán folyamatosan lassítva az űreszközt.

Valószínűleg kisebb Kohler konvertereket használtak a rendszer és a fedélzeten lévő életfenntartó rendszerek energiaellátására. Arra vonatkozóan nem sikerült még információt gyűjteni, vajon ezen az űrhajón képesek voltak-e már mesterséges gravitációt kelteni, ám ezt elvileg könnyen megtehették a hajó hatalmas antigravitációs hajtóműveinek felhasználásával.



Csontváz a Holdon. Japán kutatók vették észre, a részükre átadott, amerikai holdraszállások alkalmával készült fotókon.



A Haunibu-3 kemény leszállást hajtott végre a Marson, majdnem összetörött, aztán végigcsúszott a sziklás talajon, míg meg nem állt. A hajtóművek kijavíthatatlanul tönkrementek, de a legénység túlélte az eseményeket. Mindez 1946 januárjában történt. A becsapódás-jellegű marsraszállás nemcsak a tachion hajtóművel elégtelenségéből adódott, közrejátszott a mars kisebb gravitációs tere, a tachion-hajtóművek így kevesebb energiához jutottak, a Mars ritkább légköre is közrejátszhatott, nem számított jelentős tényezőnek a jármű fékezésében, amint ahogy azt a Földre való visszatéréskor manapság is alkalmazzák.

Az űrhajó hatalmas csészealj formája egyébként igen jól fékezhető a légkör felhasználásával amikor belép az atmoszférába, hiszen a menetirányban kiterjedt felülete mindezt biztosítja.





A Mars Global Observer által térképészeti célokkal készített fotószelet egyik részlete. Tisztán látható rajta a ,,repülő csészealj". Vajon német? Amerikai? Japán? Netán idegen?



Az is rejtély még, vajon miként tudták megoldani a németek az űreszköz friss levegővel való ellátását nyolc hónapon át ekkora személyzet számára. Minden jel szerint modern életfenntartó rendszereket használtak, a nagyobb Walter turbinák továbbfejlesztett változatát, olyasféle szabadenergia-rendszert, amilyeneket egyes tengeralattjáróknál is alkalmaztak, így azok keresztül-kasul beutazhatták az óceánt a felszínre emelkedés szüksége nélkül.

Ezeknek a bázisoknak a további sorsáról, illetőleg a jelenleg is zajló titkos tevékenységekről keveset tudunk. Még kevesebbet az általuk alkalmazott technikai megoldásokról.



Kérdések

Érdemes talán elgondolkozni azon, hogy a XXI. Század kezdetén egy akkora hatalom, mint az USA kb. 15 évnyi megfeszített munka, és sok tízmilliárd dollár árán tud csak a Holdra eljutni, holott ezt állítólag már ,,hivatalosan" 1969-ben megtette, a nulláról indulva és mindössze hét év alatt. Valóban tényleg létezne egy hihetetlenül fejlett, a legszigorúbb titokban tartott űrprogram, ráadásul olyan űrprogram, melyben valamennyi vezető nemzet aktívan részt vesz? Tényleg el lehet fedni a világ elől egy ekkora hihetetlen vállalkozást? Sokak szerint nem, s pl. a német ,,ufókra" vonatkozó állítások szerintük merő kitalációk, hazugságok. Igen ám, de a tagadók bölcsen hallgatnak arról, vajon miként került farmernadrágot viselő csontváz a Hold porába, illetőleg vajon ki és mikor gyártotta a Mars egyik kráterének szélén pihenő hatalmas repülő csészealjat? Vajon miért hamisítják folyamatosan - mind a mai napig - a marsfotókat? Miért nem láthatunk fényképfelvételeket a Hold túlsó oldaláról? Miért nem tudhatjuk meg hova lett a németektől a II. Világháború végén zsákmányolt technika? Stb.

Egyszer minden titok kiderül.



Fordítás: Aranyi László



Források:

http://www.fast-geheim.de/html/kapitel_1.html

http://www.reichsflugscheiben.de/

http://www.v-j-enterprises.com/moonger.html


http://aranylaci.freeweb.hu/germans-on-moon/gemans-on-moon.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Se OPNI, se felelősségre vonás, a betegek pedig az utcán
  2013-02-05 17:27:53, kedd
 
 
Se OPNI, se felelősségre vonás, a betegek pedig az utcán
2013, február 5 - 11:47


Az OPNI bezárása óta jelentősen megnövekedett az öngyilkosságok száma, de egyre többen követnek el brutális gyilkosságokat, akik rendszeres kezelésre szorultak volna.

Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárása nemcsak probléma, hanem szakmai hiba is - közölte mai sajtótájékoztatóján Baráth Zsolt a Jobbik országgyűlési képviselője. A politikus emlékeztetett: 2007-ben a Gyurcsány-kormány regnálása idején megszüntették a magyarországi pszichiátriai ellátás fontos bástyáját, ahol 849 ágyból 622 maradt különböző intézményekben, 900 orvos dolgozott az intézetben, az orvosok 60 százalékát tudták elhelyezni, 2010-ig 13 százalékkal csökkent az ellátott fekvőbetegek száma.

Baráth Zsolt kiemelte: megnőtt a várakozási idő is - 20 napról 60 napra, amely főleg a gyermekpszichiátriai ellátást érintette.

Az OPNI bezárása óta jelentősen megnövekedett az öngyilkosságok száma- hangsúlyozta a nemzeti radikális képviselő. De az intézet bezárása a közbiztonságra is jelentős hatást gyakorol, hiszen többen követtek el brutális gyilkosságokat, akinek egyébként az OPNI-ban lett volna a helyük, illetve rendszeresen kellett volna kezelésre járniuk. Baráth Zsolt megjegyezte: szélnek eresztettek olyan betegeket, akik ön- és közveszélyesek.

A Jobbik kéri a kormányt, hogy minél hamarabb állítsa vissza a OPNI által nyújtott pszichiátriai betegellátást megelőzendő a tragikus eseteket, valamint pótolva az űrt, ami az intézet bezárásával keletkezett. A politikus közölte: 6 év telt el az OPNI megszüntetése óta, az ügyben felmerül két kormány felelőssége is.

barikad.hu


http://barikad.hu/se_opni_se_felelossegre_vonas_a_betegek_pedig_az_utcan-20130205
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 543 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.